Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

20-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Sarit Hadad.

Sarit Hadad (20 september 1978) is in het Israëlische Hadera geboren als Sara Hodedtov. De zangeres komt uit een heel muzikale familie en op achtjarige leeftijd treedt ze als 'wonderkind' naar voren door op de piano al klassieke muziek te spelen. Nochtans zijn haar ouders niet op de hoogte van het optreden, maar nadat ze het te weten komen is het uit met de pret. Ze studeert dan op eigen houtje orgel, accordeon, darabuka en gitaar. Op vijftienjarige leeftijd maakt ze deel uit van de Hadera Youth Band. Dit is een eerste stapje richting solocarrière. In 2002 wordt ze door de Israëlische omroep IBA aangeduid om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Met "Light a candle" eindigt ze in de Estse hoofdstad Tallinn op een twaalfde plaats.

Nochtans zou het land in eerste instantie niet deelnemen aan het liedjesfestival. Oorspronkelijk zouden in totaal tweeëntwintig landen deelnemen aan de 47e editie van het Songfestival. Uiteindelijk besloot de
EBU om twee landen extra toe te laten tot de deelnemerslijst. Israël en Portugal werden uitgenodigd, enkel Israël aanvaardde de uitnodiging. Portugal werd vervangen door Letland dat de eerste overwinning zou binnenhalen. Sarit heeft een aantal albums op de markt gebracht en een aantal van haar nummers behaalden de eerste plaats in de Israëlische hitparade. Meer over Sarit kan je op haar website lezen.

OOK JARIG VANDAAG :

* Monica Zetterlund (1937-2005), nam in 1963 namens Zweden deel aan het Eurovisie Songfestival en eindigde met "En gång i Stockholm" op een laatste plaats met nul punten. Verder nam ze in 1962 en 1972 deel aan 'Melodifestivalen', de Zweedse nationale selectie.

20-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


19-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze mooie nazomerdag hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) zijn klaar voor alweer een volgende stap in hun toch al indrukwekkende carrière. Na vijf succesvolle edities van Het Zingpaleis in Hasselt lanceren ze nu hun eigen 'Feestival', een nieuw muzikaal concept dat voor het eerst plaats zal vinden in de Lotto Arena in Antwerpen op vrijdag 31 oktober (aanvang : 20.00).

Na vijf succesvolle edities van 'Het Zingpaleis' slaan De Romeo's nu hun tenten op in de Lotto Arena. Ze zijn er de centrale figuren op hun eigen 'Feestival', dat het publiek een hele avond topentertainment zal brengen. Te beginnen met de 'Story Awards', de awardshow van weekblad Story die jaar na jaar spectaculairder wordt. Alle grote namen uit het Vlaamse medialandschap zijn er, en een aantal muzikale toppers zorgt voor surprise-optredens en special acts tijdens de glamoureuze uitreiking.

Daarna barst het feest(ival) pas echt los. De Romeo's en hun gastartiesten hebben een spetterende show in petto. Bedoeling is dat iedereen de hele avond lang volledig uit de bol kan gaan. Alle muziekgenres komen aan bod, van foute medleys tot grote hits uit de sixties, seventies en eighties, van rockclassics tot hedendaagse pop en dance. En Vlaamse muziek natuurlijk.

Tickets (34, 38 en 40 euro) kunnen worden aangeschaft via de website van
TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (max. 0,30 euro/minuut). Vanuit Nederland bel je het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en vanuit andere landen is dat +32 34 0000 34.

Op zaterdag 22 november wordt de vierde editie georganiseerd van het evenement 'Sterren aan Zee', een vier uur durende live show met zestien (inter)nationale artiesten. De presentatie is opnieuw in handen van Koen Vijverman en Kristof Poot.

Onder begeleiding van de Golden Bis Band brengen volgende artiesten hun bekendste hits van vroeger en nu in het Auditorium van het
Kursaal van Oostende.

- deel 1 (20.00 – 22.00) : Jimmy Frey (Canzonissima 1967, Eurosong 1989), Ingo Roberts, Paul Bruna, Jan Wuytens, Will Andis, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Clown Bassie, Goochelact Kobe (coach 'Junior Eurosong 2007-2008'), Ignace Baert en Herbert Verhaeghe.

- deel 2 (22.30 – 00.30) : Michael Lanzo, David Vandyck, Frank Galan (Eurosong 1999), Steve Tielens en Luc Steeno.

De deuren van het Auditorium gaan open om 18.30 en de muzikale animatie wordt voorzien door Iron Sax. Tijdens de pauze (22.00-22.30) wordt de muzikale animatie verzorgd door Jan Wuytens.

Tickets (35, 40, 45 en 55 euro) voor de vierde editie van 'Sterren aan Zee' kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa.

 Ongetwijfeld kent iedereen Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982) van haar personage Rita Van den Bossche uit de vtm-soap 'Familie'. Na de eerste eigen succesvolle zomershow in 2013 kwam er een vervolg in de zomer van 2014. Beide shows werden gespeeld in het gezelligste theater aan de Vlaamse kust, 't Colisée in Blankenberge.

Voor het eerst breng Jacky nu ook met Kerstmis een variétéshow en dit in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Vakkundige danseressen, prachtige kostuums, betoverende muziek en hilarische sketches kleuren de donkere dagen rond Kerstmis.

Verder maken Petra (Eurosong 1993-1999-2006-2014), Luc Steeno, de Popkoning (Jean-Pierre Maeren) en Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) hun opwachting.

Tickets voor één van de voorstellingen (vrijdag 26 tot en met zondag 28 december) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 69 10 02 (max. 0,30 euro/minuut).

19-09-2014 om 22:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice Kids' : vanavond de derde 'Blind Audition' met onder meer Jens uit 'Junior Eurosong 2012'.

Kleine performers met grote talenten betreden sinds vrijdag 05 september 2014 het podium in 'The Voice Kids'. Ze zijn tussen zeven en veertien jaar oud en wagen, gesteund door hosts An Lemmens en Kürt Rogiers, hun kans om Vlaanderen te imponeren met hun zangkunsten. De eerste stap : coaches Natalia (Eurosong 2004), Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) wegblazen met een straffe 'Blind Audition'. De talenten die de drie coaches kippenvel kunnen bezorgen, nemen het tegen elkaar op in de 'Battles', waarna slechts zes van hen doorstoten naar de grote finale. De beste stem wordt uiteindelijk dé 'Voice van Vlaanderen' onder de kids.

* derde aflevering - vrijdag 19 september 2014 :

Vanavond staat alweer nieuw Voice Kids-geweld te trappelen om de coaches omver te blazen met hun stem. De 14-jarige Mentissa uit Denderleeuw trekt de derde auditiedag vol enthousiasme op gang. Zij stond nog nooit eerder voor zo een groot publiek op het podium en is dus best wel zenuwachtig voor haar auditie op "I Want You Back" van The Jackson 5. Haar vriendinnen hopen dat coach Sean zich omdraait, maar wie zou Mentissa zelf kiezen? De 12-jarige Yoshua uit Alken heeft wel al ervaring op een podium. Hij zingt sinds zijn zesde in een koor en gaf al verschillende gospelconcerten. In 'The Voice Kids' gaat Yoshua voor een nummerkeuze die bij alle coaches in de smaak valt : "Will The Circle Be Broken" van Johnny Cash, dat ook in 'The Broken Circle Breakdown' te horen was.

Fé uit Glabbeek is met haar prille negen lentes de allerjongste kandidate uit 'The Voice Kids'. Zij ziet vier grote dromen in vervulling gaan : op tv komen, op een podium staan, voor heel veel mensen zingen en Natalia in het echt ontmoeten. Voor haar 'Blind Audition' koos Fé niet voor de makkelijkste weg. Hoewel ze op school nog geen Engels leert, probeert ze de coaches te overtuigen met "Everything At Once" van Lenka, een complex nummer met veel tekst. Na Fé is het de beurt aan de 13-jarige Jens B. uit Hoogstraten. Zingen is zijn leven en het liefste wat hij doet. In 2012 nam Jens deel aan 'Junior Eurosong', waarin hij het tot de halve finale schopte. In 'The Voice Kids' hoopt hij met "If I Ain't Got You" van Alicia Keys door te stoten naar de 'Battles'.

Danaï's grote droom is om internationaal door te breken als zangeres en beroemd te worden in Amerika. De 14-jarige Gentse hoopt de coaches te ontroeren met "Stay" van Rihanna, een liedje dat bij Danaï bijzondere herinneringen oproept. De 11-jarige Mariam uit Koksijde trekt resoluut de kaart van de ambiance. Zij betreedt het podium in toepasselijke outfit voor haar auditie op "Cowboy Meisje" van Laura Omloop (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'). Mariam weet met haar enthousiaste optreden meteen een lach op het gezicht van het publiek te toveren. Maar zal ze dat ook bij de coaches kunnen doen?

De 12-jarige Jens D. uit Zelzate doet mee aan 'The Voice Kids' omdat hij veel wil bijleren op muzikaal vlak. Wanneer hij niet aan het zingen is, staat hij als keeper op het voetbalveld. Daar werd hij enkele maanden geleden verrast met een 'rode kaart' richting 'Blind Auditions', waarin hij "What Do You Want From Me" van Adam Lambert brengt. Mevlyde is 13, woont in Tielt en doet mee aan 'The Voice Kids' om Vlaanderen te tonen dat ze talent heeft. Mevlyde staat er in de 'Blind Auditions' niet alleen voor, integendeel. Ze kan rekenen op de morele steun van haar zeven zussen, met wie Mevlyde een bijzondere band heeft. Zullen de coaches zich omdraaien tijdens "Price Tag" van Jessie J?

Tessa (14) uit Denderleeuw wil met haar auditie een gevoelige snaar raken bij de coaches. "Ik heb liever dat de hele zaal stil wordt, dan dat ik een super luid applaus krijg", luidt het. Ingetogen liedjes zijn helemaal Tessa's ding en "People, Help The People" van Birdy is één van haar favorieten. Kan ze hiermee ook de coaches beroeren? De 14-jarige Lidia uit Nevele heeft Oosterse roots. Ze werd geboren in Kirgizië en kwam 1,5 jaar geleden naar België. Via 'The Voice Kids' wil Lidia haar stem aan de wereld laten horen en dat doet ze met "Hero" van Mariah Carey.

Manon uit Lochristi zingt de hele dag door, van 's morgens tot 's avonds. Ze zingt zelfs zo veel dat er thuis een regel werd ingevoerd : er mag niet meer gezongen worden aan tafel. Naast zingen heeft Manon nog een andere passie : synchroon- en kunstschaatsen op competitieniveau. Goed voorbereid en mét haar speciale geluksonderbroek betreedt Manon het podium van 'The Voice Kids' om de coaches stil te krijgen met haar breekbare versie van "Wake Me Up" van Avicci. Aan Suzanne om de derde 'Blind Auditions' af te sluiten. Mocht 'The Voice Kids' op niets uitdraaien, dan wil deze 13-jarige uit Ledegem graag bouwvakker worden. "Dat interesseert mij en met de handen werken doe ik graag". Maar eerst waagt Suzanne haar kans op het podium met "Like A Skyscraper" van Demi Lovato.

'The Voice Kids', derde aflevering vanavond, vrijdag 19 september 2014, tussen 20.35 en 22.25 op vtm. Deze uitzending wordt morgen, zaterdag 20 september, herhaald tussen 17.15 en 19.00. (bron en foto's : vtm)

19-09-2014 om 17:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Charly Luske.

Charly Luske (19 september 1978) is geboren in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam en is de oudste van vier kinderen. Ten huize Luske vormt muziek een heel belangrijk onderdeel en vanaf zijn twaalfde levensjaar volgt Charly klassieke zangles. Op zijn zestiende wordt hij uitgenodigd om samen met Gordon (NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008, ESF 2009) op te treden tijdens het tv-programma 'Lucky Lotto Live Show'. Vanaf dat moment gaat het heel snel met zijn carrière. Op zijn zeventiende doet hij audities voor de jongensgroep Velvet, waar hij een tijdje deel van uitmaakt en zelfs een hit scoort met het nummer "Weg van jou". Een tijd later valt de band uit elkaar en zingt hij in de jongensgroep X Marks The Spot. In 2000 maakt Charly dan zijn theaterdebuut in de musical Boyband, waarin hij één van de hoofdrollen vertolkt als zanger Sean.

Nadien wordt hij ook in het 'echte' leven leadzanger van Boyband, een spin-off van de gelijknamige musical. De band scoort een bescheiden hitje met "Driving Me Crazy" en treedt regelmatig op in Nederland en Vlaanderen. Hij acteert ondertussen ook nog in tal van series zoals 'Onderweg naar morgen', 'GTST' (Goede tijden, slechte tijden) en in 'Costa!' (zowel de film als de serie). Ook in de serie 'Meiden van De Wit' is hij te bewonderen. In 2004 neemt hij deel aan het Nationaal Songfestival. Met "She'll Take Your Breath Away" eindigt hij op een vierde plaats tijdens de nationale finale. Het nummer werd samen met Alan Michael geschreven. In 2005 presenteert hij een aantal programma's bij de commerciële zender
Veronica en in 2006 maakte hij de overstap naar Talpa alwaar hij elke zondag om 18.00 'De leukste thuisvideo's' presenteerde.

In de zomer van 2008 stapte hij in het huwelijksbootje met, de bij ons ook gekende, Tanja Jess. Het koppel heeft intussen twee zoontjes, Billy Charles Jovan Jess (zes jaar oud) en Bobby Lee Carlsson Jess (bijna twee jaar). Charly was dat najaar te zien in de musical 'Op hoop van zegen' alwaar hij de rol van Geert, de zoon van Kniertje, voor zijn rekening nam en vorig seizoen ging hij helemaal uit de kleren tijdens de musicalversie van 'The Full Monty'. Drie jaar geleden verving hij tijdelijk Martin van der Starre in de musical 'We will rock you'. Nadien nam hij deel aan de tweede reeks van 'The Voice of Holland' alwaar hij het tot in de halve finale wist te schoppen.


OOK JARIG VANDAAG :

* Jef Elbers (1947), nam in 1981 deel aan 'Eurosong', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Gummibal" (tekst en muziek van Elbers zelf) wist hij de eerste voorronde niet te overleven.

19-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


18-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Bent Van Looy is voor de laatste maal de stamgast en ook Dan Aykroyd maakt zijn opwachting.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* elfde aflevering - donderdag 18 september 2014 :

'Ghostbuster' en 'Blues Brother' Dan Aykroyd komt vanavond op Café en brengt zijn eigen drank mee...

Jan De Wilde doet nog eens van "Hè Hè", Zdenek Stybar vertelt over zijn val en zijn kansen op het WK, Lieven Scheire reist naar Nerdland en Bent Van Looy is voor een laatste maal onze stamgast.

'Café Corsari', vanavond, donderdag 18 september 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

18-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Rocío Jurado.

Rocío Jurado Rocío Jurado (18 september 1944) ziet het levenslicht in het Spaanse Chipiona. Ze begint op vrij jonge leeftijd met flamenco en acteert in heelwat films. In 1971 neemt ze deel aan de Spaanse voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Die voorronde loopt van 17 oktober tot en met 30 december 1970. In die voorronde gaat men op zoek naar de geschikte kandidaat om het land te vertegenwoordigen tijdens het jaarlijkse liedjesfestival. In elke show gaat de aandacht naar één bepaalde kandidaat die meerdere nummers zingt terwijl de andere negen kandidaten één nummer zingen.

Na elke show geven de verschillende jury's punten en in de finale (op 30 december 1970) wordt de winnaar bekend gemaakt. Het wordt zangeres Karina die op het eigenlijke Songfestival met "En un mundo nuevo" op een tweede plaats eindigt. In de nationale selectie eindigt Rocío Jurado op een negende en voorlaatste plaats. Later begint ze zich meer en meer toe te leggen op Latijns-Amerikaanse muziek. In 2004 wordt er alvleesklierkanker vastgesteld en begin 2006 krijgt ze er een leveraandoening bovenop. Op 01 juni van dat jaar is ze in het Spaanse La Moraleja op 61-jarige leeftijd overleden.

18-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


17-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer de Nederlandse zanger Dotan.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* tiende aflevering - woensdag 17 september 2014 :

Karen Damen wordt vanavond weer gedropt op een voor haar totaal onverwachte locatie. De Nederlandse zanger Dotan doet het goed. Niet alleen in Nederland, maar ook in België behaalde hij al een nummer 1-hit met zijn single "Home". 

Journalist en auteur Karel Michiels komt vertellen over het 'land van wiet en honing' en Bent Van Looy is de ganse week stamgast.

'Café Corsari', vanavondwoensdag 17 september 2014, tussen 21.30 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

17-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond maken Kürt Rogiers en Cath Luyten hun opwachting.

Er valt zoveel te beleven op tv, dat het haast onmogelijk lijkt om met alles mee te zijn. Nathalie Meskens wil daar iets aan doen door sinds woensdag 03 september 2014 wekelijks in 'Beste Kijkers' terug te blikken op wat er zich de voorbije televisieweek heeft afgespeeld. Dat doet ze samen met haar vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, die elk een bekende Vlaming meebrengen. De inzet : wie van hen zijn de 'Beste Kijkers'?

In verschillende spelrondes zet Nathalie de leukste, grappigste en ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten op een rij die de afgelopen televisieweek hebben plaatsgevonden. Ook de hulp van de kijkers wordt ingeroepen : ze kunnen Nathalie laten weten welke fragmenten zeker niet mogen ontbreken.

DE SPELRONDES

In vijf spelrondes blikt Nathalie op een speelse manier terug op de leukste, grappigste, ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten die de afgelopen televisieweek te zien waren. Tussen de rondes door wordt ook tijd gemaakt voor andere beeldoverzichten en de verrassende reacties die die teweeg brengen in de gezellige studio. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wie lacht het laatst?

"Wie laatst lacht, best lacht", luidt het gezegde. Niets is echter minder waar in de finale van 'Beste Kijkers'. Hier is alles nog mogelijk want deze laatste ronde is goed voor 10 punten. Zelfbeheersing en concentratie zijn het enige wat telt om deze ultieme proef te winnen, want de opdracht voor beide teams luidt : verboden te lachen.

* aflevering 3 - woensdag 17 september 2014 :

Tine Embrechts vormt vandaag een team met Kürt Rogiers en Sven De Ridder laat samen met Cath Luyten de tv-fragmenten op zich afkomen.

'Beste Kijkers', derde aflevering vanavond, woensdag 17 september 2014, tussen 21.40 en 22.40 op vtm. (bron en foto : vtm)

17-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Grote Ster, Kleine Ster' : vanavond maken Marijn Devalck en zijn kleindochter Estée-Fiona hun opwachting.

Wil je weten wie de ouders zijn waarover hun kleine oogappels deze straffe uitspraken doen? Vraag je je wel eens af hoe een bekende mama zich voelt als ze pas uit bed stapt? Of waarmee kunnen kinderen van een zanger of een topsporter hun ouders echt blij maken?

Kleine en grote geheimen van bekende Vlamingen komen naar boven in het gloednieuwe spelprogramma 'Grote Ster, Kleine Ster'. Presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) verwelkomt sinds woensdag 03 september 2014 wekelijks drie bekende Vlamingen samen met hun zoon of dochter. Zoon- en dochterlief laten Vlaanderen ontdekken hoe hun bekende mama of papa thuis écht zijn, als ze niet in de spotlights staan. De inzet : zoveel mogelijk geld inzamelen voor hun zelf gekozen goede doel.

Presentator van dienst is Koen Wauters. Naast de vele programma's die hij al heeft gepresenteerd bij vtm, zagen we de frontman van Clouseau het afgelopen jaar ook aan het werk als coach in 'The Voice' en als durfal in 'Wauters vs. Waes'. Koen is een man van vele talenten en twee daarvan - presenteren en omgaan met kinderen - maken van hem de ideale host voor dit programma.

Eerder presenteerde hij al 'Het Verstand van Vlaanderen' waarin kinderen de hoofdrol speelden en ook in 'Wauters vs. Waes' demonstreerde Koen op hartverwarmende wijze hoe goed hij met kinderen overweg kan. Hij legde zijn ziel in de memorabele proef tegen Tom Waes waarin hij een klasje van achtjarigen de essentie van het communisme moest bijbrengen. In 'Grote Ster, Kleine Ster' kan Koen zijn kinderhart opnieuw boven halen.

Wekelijks tonen drie bekende Vlamingen zich moedig genoeg om het samen met hun zoon of dochter tegen elkaar op te nemen in dit onthullende spelprogramma. Ze hebben dan ook stuk voor stuk een mooi motief om deel te nemen : de pot van 5.000 euro winnen voor hun favoriete goede doel.

Dat er eerst een quiz gespeeld moet worden, vinden de deelnemers niet erg. Vooral de jongste deelnemers niet, want host Koen maakte vooraf een praatje met de kids en baseerde zijn vragen op de vertelsels van de kinderen, met heel wat pittige, grappige en soms zelfs ietwat gênante anekdotes over mama of papa tot gevolg …

* derde aflevering - woensdag 17 september 2014 :

Vandaag nemen deze grote sterren het met hun kleine sterren op tegen elkaar : Véronique De Kock en zoon Sébastien, Steven Goegebeur en zoon Arthur, Marijn Devalck (De Gouden Zeemeermin 1996) en kleindochter Estée-Fiona.

'Grote Ster, Kleine Ster', derde aflevering vanavond, woensdag 17 september 2014, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron en foto's : vtm)

17-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Gene Summer.

Gene Summer Zanger Gene Summer (17 juli 1951) is geboren als Eugeen Nauwelaers in de Antwerpse gemeente Duffel. Op twaalfjarige leeftijd gaat hij naar het Conservatorium in Mechelen en tegelijkertijd zingt hij daar in een koor, Con Amore. Twee jaar later (op veertienjarige leeftijd) wordt hij drummer van een lokaal popbandje. In 1975 neemt Gene deel aan de talentenwedstrijd 'Ontdek de ster'. In 1976 is hij lid van de Belgische delegatie op het festival van het Oostenrijkse Villach. Datzelfde jaar neemt hij ook deel aan het 'Golden Orpheus Schlagerfestival'. In 1981 neemt hij deel aan de Vlaamse preselectie voor het Eurovisie Songfestival. Die preselectie omvat drie voorrondes en een finale. In totaal nemen 36 artiesten deel aan de selectie en door middel van een lottoformulier kan het publiek zijn keuze kenbaar maken. Gene schopt het tot de finale met zijn nummer "Zing het maar". Het is uiteindelijk Emly Starr die met "Samson" naar de Ierse hoofdstad Dublin mag afreizen. Twee jaar later, in 1983, waagt hij opnieuw zijn kans. Met "Zonder wikken en wegen" eindigt hij tijdens de nationale finale op een zesde plaats. Driemaal is scheepsrecht moet hij gedacht hebben want in 1993 neemt hij opnieuw deel aan 'Eurosong'. Met "In jou handen" (tekst : Johan Verminnen; muziek : Bert Candries) eindigt hij in de derde voorronde op een zesde plaats. De laatste jaren houdt hij zich bezig met zijn organisatie- en artiestenbureau en treedt hij geregeld op met The Summerband. Meer hierover kan je steeds op zijn website terugvinden. (foto : website Gene)

OOK JARIG VANDAAG :

* Koen Wauters (1967), zanger van Clouseau. De groep neemt in 1989 deel aan 'Eurosong' en weet met "Anne" beslag te leggen op een tweede plaats na winnares Ingeborg. Twee jaar later, in 1991, wordt de groep door de openbare omroep aangeduid om ons land te vertegenwoordigen. In Rome eindigt Clouseau met "Geef het op" op een zestiende plaats op tweeëntwintig deelnemers.

*
Jimmy Jansson (1985), nam in 2002 als lid van The Poets deel aan 'Melodifestivalen', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "What Difference Does It Make" eindigde de groep tijdens de tweede voorronde op een derde plaats, maar uiteindelijk werd de herkansingsronde niet overleefd. In 2005 en 2007 nam Jimmy als solist deel aan de Zweedse selectie . Met "Vi kan gunga" eindigde hij in 2005 op een zesde plaats in de finale en zes jaar geleden strandde hij met "Amanda" in de herkansingsronde.

17-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


16-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Nathalie Meskens en Geert De Vlieger.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* negende aflevering - dinsdag 16 september 2014 :

Nathalie Meskens doet Frank Sinatra herleven met 'The Jerry Rat Pack Show'. Oud-doelman Geert De Vlieger is naast analist, nu ook een reportagemaker geworden.

We zijn razend benieuwd wat stamgast Bent Van Looy vandaag prijs geeft in ons café. En de Hollywoodfilm 'The Drop' van Michaël R. Roskam trekt volle zalen in de VS. Lights, Camera, Action!

'Café Corsari', vanavonddinsdag 16 september 2014, tussen 21.30 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

16-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Normale mensen' : vanavond ontvangt Adriaan onder meer oud-Songfestivaldeelneemster Kate Ryan.

Dit najaar dompelt gastheer Adriaan Van den Hoof bekende Vlamingen in een bad vol normale mensen. In de nieuwe panelshow 'Normale mensen' bewijzen zijn bekende gasten sinds dinsdag 02 september 2014 dat de roem hen niet naar het hoofd is gestegen, en dat ze zelf nog een beetje normaal zijn gebleven. Wie het normaalst is, en normale mensen het best weet in te schatten, wint 'Normale mensen'.

Zoals de titel doet vermoeden, gaat het programma over mensen in het algemeen, over mensen zoals u en ik. Kortom : over normale mensen. Op het eerste gezicht dan toch, want de normale mensen in het programma hebben stuk voor stuk een niet zo normaal verhaal. Niet in het minst de normale mens van de week. Dat is een genodigde met een bijzonder verhaal, dat doorheen de verschillende rondes van 'Normale mensen' duidelijk wordt.

In de laatste ronde is het aan de bekende deelnemers om dat verhaal te achterhalen. Maar voor ze die laatste ronde bereiken, moeten ze de normale mensen in alle andere rondes goed inschatten. De ene woont in een heel bijzonder huis, terwijl de andere een kwarteeuw geleden een telefoontje kreeg dat zijn leven vandaag nog altijd bepaalt. En nog iemand anders is per ongeluk wereldberoemd geworden. Wie die rondes het best speelt, verdient procentjes op de schaal van normaliteit. Dus ook het publiek in de studio, allemaal normale mensen uiteraard, krijgt een grote rol in 'Normale mensen'. Maar normale mensen, bestaan ze wel?

De normale mens van de week

De rode draad tijdens een aflevering is de normale mens van de week. Die gast, die tussen de mensen in het publiek zit, geeft tussen de rondes door tips over een opmerkelijk verhaal. Het panel met het hoogste aantal procentjes op de schaal van normaliteit speelt de finale, waarin ze – tegen elkaar - het opmerkelijke verhaal van de normale mens van de week moeten achterhalen.

De normale rondes

* Facebook-ronde

Adriaan confronteert de mensen in het publiek met hun eigen Facebook-foto's en/of -statussen, tweets en instagrams.

* Buiten de uren

Buiten hun uren doen mensen verschillende activiteiten : wonderlijke verzamelingen aanleggen, een originele hobby of een verrassend bijberoep uitoefenen. Elke week moeten de panels de bijzondere buiten-de-urenactiviteit raden van een normale mens. De panels krijgen verschillende tips van de normale mensen zelf, in korte filmpjes. Het panel dat als eerste raadt waar het om gaat, krijgt procentjes op de schaal van normaliteit.

* De meezinger

Deze ronde wordt twee keer gespeeld, één keer door elk panel. De meezinger (Thomas Renders) is iemand die heel expressief meezingt en danst met de muziek die opstaat in zijn auto. De panels moeten uitzoeken welk liedje Thomas heeft opstaan. Terwijl ze naar een filmpje van de meezinger kijken, moeten ze op een radiotoestel met vier kanalen zoeken naar het juiste kanaal.

* De man in de straat

In deze ronde moeten de panels inschatten wat normale mensen in de straat antwoorden in een straatinterview. Het zijn altijd dit-of-dat-vragen (ja of nee, meer of minder, juist of niet juist). De vragen zijn bovendien altijd gesteld aan koppels, en ze gaan over heel typische situaties binnen het koppel of het huishouden.

* Dit is mijn huis

Alle normale mensen wonen in een huis, maar niet alle huizen zijn normaal. Sommige huizen zijn uniek. In een filmpje beschrijft een bewoner van zo'n bijzonder huis zijn huis, zonder te verklappen wat er dan wel zo bijzonder aan is. Uit de beelden blijkt het al evenmin. De panels moeten daarna raden wat het verhaal is achter het bijzondere huis uit het filmpje.

* En toen?

Normale mensen maken soms iets heel bijzonders of onverwachts mee. En dat wordt dan een verhaal dat ze jaren later nog altijd vertellen. In de ronde 'En toen?' vertelt 'Normale mensen' alleen het begin van die onvergetelijke verhalen. En dan is het aan de panels om te achterhalen hoe het verhaal in kwestie afloopt.

* Dilemma's/levensvragen

Het publiek in de studio speelt een belangrijke rol in 'Normale mensen'. Voor de opname begint, krijgt iedereen drie dilemma's waaruit ze moeten kiezen of drie levensvragen die ze moeten beantwoorden. De dilemma's en levensvragen in kwestie zijn typische situaties uit het dagelijks leven, waar iedereen wel eens mee te maken heeft. Tijdens het programma zelf moeten de panels het publiek zo goed mogelijk inschatten.

* De ronde van … (de normale mens van de week)

Na de laatste ronde telt Adriaan de procentjes op en weten we welk panel de meeste procentjes op de schaal van normaliteit heeft en dus het normaalst is. Dat panel speelt 'De ronde van …' (de normale mensen van de week).

Tijdens het programma praat Adriaan kort met de normale mens van de week. In die gesprekjes geeft hij of zij tips over zichzelf, waarmee de leden van het winnende team – tegen elkaar – het verhaal van de normale mens van de week moeten achterhalen. Wie als eerste raadt wat het verhaal is, wint en heeft daarmee bewezen dat hij/zij de normaalste is.

* derde aflevering - dinsdag 16 september :

In de derde aflevering nemen bekende Vlamingen Maaike Cafmeyer en William Boeva het op tegen Kate Ryan (ESF 2006) en Henk Rijckaert.

'Normale mensen', derde aflevering vanavond, dinsdag 16 september 2014, tussen 20.40 en 21.30 op Eén. Op zondagavond krijg je telkens rond de klok van 22.30 een herhaling. Deze aflevering kan nadien worden (her)bekeken via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : VRT)

16-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Lang Leve...' : vanavond maken De Romeo's (en de Julia's) hun opwachting.

'Je maakt wat mee, als je graaft in het leven van een BV', is sinds dinsdag 02 september 2014 elke dinsdagavond de slagzin van host Jonas Van Geel en de kijkers van het tweede seizoen van 'Lang Leve'.

Acht weken lang kruipen de iconen van Jonas Van Geel in zijn entertainment show met een klein hart op de 'Lang Leve'-troon, zonder te weten welke gekende en minder gekende hoofdstukken uit hun leven onder de -geestige- loep worden genomen worden. Zonder te weten wie uit hun entourage Jonas inside information heeft bezorgd. En zonder te weten welke bekende gezichten hen en hun familie en vrienden zullen spelen in de ludieke verfilming van hun leven.

Wat wel zeker is? Dat het een stevige en fijn gekruide verfilming wordt. Dat die overgoten wordt met een humoristische saus dankzij gastrollen van bekenden en minder bekenden. Dat niet alleen acteurs zich aan deze rollen zullen onderwerpen. Dat de afleveringen bol staan van de verrassingen. Dat de laatste een feestelijke viering wordt, naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van vtm. En dat de kijker meer dan ooit vanalles te weten komt over Jonas' icoon op de troon...

Centrale gasten

Waarom moest Erik Van Looy plots vluchten uit Hollywood? Hoe veranderde een droog worstje het leven van Jan Leyers (ESF 1991)? Waarom had Nathalie Meskens geen tijd voor Annemie Struyf? Hoe maakte John Bryan jacht op Astrid? En hoe zat het met de bruidsjurk van Marco Borsato?

Opvallend : de 'Lang Leve'-troon wordt enkele keren ingeruild voor een driezit, of maak er maar een hele sofa van. Het ijzersterke duo Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) komt op visite bij Jonas. Hij neemt nu al hun rijk gevulde carrière onder de loep in het bijzijn van hun vrienden en enkele dierbare collega's. Ook de Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) nemen plaats en laten zich van hun meest openhartige kant zien. En in 'Lang Leve' vtm blikt Jonas met een rist vtm-coryfeeën terug op zijn persoonlijke hoogtepunten uit 25 jaar vtm. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Francesca Vanthielen, Marlène de Wouters en tv-vader Mike Verdrengh doen hun duit in het zakje.

Ook de cast van 'Familie' is er, inclusief Annie – de Bomma – Geeraerts met wie 'Tegen de Sterren Op'-imitator Chris van Espen nog iets goed te maken heeft.

"Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006') die haar vader Jan op geniale wijze imiteert, dat is alvast zeker eentje om naar uit te kijken. Ik ben blij dat ik alweer enkele van mijn helden bereid heb gevonden om plaats te nemen op de troon van 'Lang Leve'. Het is niet evident om toe te zeggen voor deze entertainment show, want mijn gasten weten op voorhand echt van niets en we geven onszelf carte blanche. Geen onderwerp gaan we uit de weg. Een grote chapeau dus voor al mijn gasten. We gaan hen een legendarische avond bezorgen. Naast het feit dat we dit jaar soms meerdere mensen tegelijk ontvangen, is ook nieuw dat we een live band in de studio hebben en dus nog meer ruimte hebben voor verrassende muzikale spielereien. Iets om naar uit te kijken!", teast duizendpoot Jonas Van Geel.

* derde aflevering - dinsdag 16 september 2014 met als centrale gast De Romeo's :

 Wekelijks vallen er sowieso al verschillende primeurs te rapen in de entertainmentshow 'Lang Leve'. Maar vanavond, dinsdag 16 september, is het pas écht tijd voor een primeur : voor het eerst in de geschiedenis bestijgt een trio de 'Lang Leve'-troon.

De 'Tegen De Sterren Op'-imitatie van De Romeo's door Jonas Van Geel, Guga Baúl en Chris Van Espen sloeg vorig jaar in als een bom. In de derde aflevering van 'Lang Leve' gaat het dak eraf, want host Jonas Van Geel  ontvangt dé feestbeesten van Vlaanderen in zijn XXL-sofa.

Dochters, hou uw moeders binnen want Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) - bekend van Sneeuwwitje-die-niet-wou-kussen -, Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996) - bekend van 'Familie' -,  en Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) - bekend van vele boekjes -,  vertellen hoe het er écht aan toe gaat achter de schermen en in het tourbusje van De Romeo's. Exclusief brengt het drietal (of hun 'Tegen de Sterren Op'-imitaties dan toch) de nieuwe hit "Als ons busje spreken kon".

Wie steekt in alle omstandigheden graag zijn broek af? Bij wie horen de koosnaampjes 'Vava', 'de reuzekleuter' en 'den dikke smalle'? Wie vond zijn artiestennaam in een telefoonboek? En wiens artiestennaam kwam tot stand door een drukfout? Waarom wou Sanne in de musical 'Sneeuwwitje' niet kussen met prins Chris Van Tongelen? En wat is het geheim achter de poëtische teksten van De Romeo's?

Jonas Van Geel neemt het leven van Chris Van Tongelen, Gunther Levi en Davy Gilles onder de loep, en kan daarbij rekenen op cameo's van o.a. Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) en Willy Sommers in verrassende rollen, en Karel Deruwe, die voor de gelegenheid even terugkeert in 'Familie'.

Normaal gezien zingen de Romeo's voor de vrouwtjes, maar in 'Lang Leve' worden de rollen omgedraaid : een ode aan het olijke drietal door het gelegenheidstrio 'De Julia's': Laura Lynn, Lindsay en Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996). Waar is da feestje? Vanavond in 'Lang Leve'.

'Lang Leve...', derde aflevering van het tweede seizoen vanavond, dinsdag 16 september 2014, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

16-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Katerine Avgoustakis.

Katerine Avgoustakis (16 september 1983) is geboren en woonachtig in het Limburgse Maasmechelen. Ze is half Griekse, half Belgische (zoals haar naam al laat vermoeden). Als kind speelt ze al piano en zingt ze. In 2002 neemt ze voor het eerst deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Samen met Ingrid Desmedt en Viola Furleo (nu deel uitmakend van 2 Fabiola) neemt ze deel als lid van Indiana. Met "Imitation love" eindigt het trio tijdens de vierde en laatste voorronde van 'Eurosong 2002' op een vijfde plaats.

De groep werd al in 1995 opgericht maar onder een andere bezetting. Een tijdje later houdt Katerine het voor bekeken en wordt het windstil rond haar en dit tot in 2005 wanneer ze deelneemt aan een nieuwe talentenjacht, 'Star Academy'. Daar leert ze ook haar latere vriend Pim kennen. Katerine weet de wedstrijd te winnen en iets later komt haar eerste single op de markt. "New day" blijkt meteen een schot in de roos en het levert haar een
TMF-award op als 'Best new artist nationaal'.

Begin december van dat jaar worden de namen bekend gemaakt van de 28 kandidaten die zullen deelnemen aan 'Eurosong 2006' en zowel Katerine als Pim zijn geselecteerd. Katerine weet de eerste voorronde winnend af te sluiten met "Watch me move". Maar in de eerste halve finale strandt ze op een zesde en voorlaatste plaats. In de zomer van 2006 raakte bekend daar haar relatie met Pim op de klippen was gelopen (
archief). In het najaar van 2007 nam ze deel aan de tweede reeks van 'Sterren op het ijs' en wist ze uiteindelijk beslag te leggen op een tweede plaats. Nadien richtte ze haar pijlen opnieuw op haar zangcarrière en in het najaar van 2008 verscheen haar tweede album.

Katerine won in de zomer van 2009 in de Poolse stad Sopot het jaarlijkse 'Międzynarodowy Sopot Festiwal' en werd ze op het internet alvast getipt als de beste kandidate om Griekenland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival van 2010.

Uiteindelijk werd ze geselecteerd voor de Griekse nationale selectie maar nadat bleek dat een remixversie van haar nummer "Enjoy the day" sinds november 2009 op het internet circuleerde werd ze alsnog gediskwalificeerd.

16-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


15-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Tomas De Soete ontvangt onder meer Kelly Pfaff en Piet den Boer.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* achtste aflevering - maandag 15 september 2014 :

Kelly Pfaff danst geweldig paal in Nederland, Piet den Boer gaf vroeger de volle pond voor KV Mechelen, vandaag doet hij dat voor de 'Special Olympics' in Stad Antwerpen.

Ook Jef Neve springt naar goede gewoonte op maandag binnen om ons te onderrichten over Queen. Dit alles wordt in goede banen geleid door Tomas De Soete, die daarvoor de ganse week de steun krijgt van Bent Van Looy.

'Café Corsari', vanavondmaandag 15 september 2014, tussen 21.35 en 22.20 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

15-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Ola Brunkert.

Ola Brunkert De ex-drummer van de Zweedse popgroep ABBA (MF 1973, ESF 1974), Ola Brunkert, is geboren op 15 september in het Zweedse Örebro. Hij is te horen op alle albums van ABBA, die tussen 1976 en het begin van de jaren tachtig werden uitgebracht. Ook aan hun eerste single "People Need Love" en hun Songfestivalinzending werkte hij mee. Brunkert was één van de extra muzikanten van ABBA, de Zweedse groep die is opgericht en gevormd rond twee koppels, Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus en Anni-Frid Lyngstad. Het viertal verkocht wereldwijd meer dan driehonderd miljoen albums en wist met "Waterloo" in 1974 het Eurovisie Songfestival te winnen.

Op 16 maart 2008 werd hij dood aangetroffen in zijn villa op de Balearen in Spanje. De 62-jarige muzikant die alleen woonde in zijn optrekje in Arta op Mallorca, het meestbezochte eiland van de Balearen, werd er dood aangetroffen door de burgerwacht, na door een glazen keukendeur te zijn gevallen. Brunkert baadde in het bloed en had een wonde aan de hals.
(foto : ABBA the Show)

15-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


14-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Tommy Seebach/Debbie Cameron.

Vandaag krijgt je in onze verjaardagskalender er twee voor de prijs van één. En het toeval wil dat ze ooit samen op het Eurovisie Songfestivalpodium stonden. Tommy Seebach Mortensen (14 september 1949) is geboren in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Hij start zijn muzikale carrière op veertienjarige leeftijd als toetsenist bij zijn eigen groep The Colours. Nadien speelt hij in heelwat bands. In 1965 kent hij zijn doorbraak als lid van Sir Henry and his Butlers. Hij schrijft de meeste van hun hits. In 1976 begint hij een solocarrière en met heelwat succes. zijn eerste solo-album komt in 1977 op de markt en op dat moment is hij ook producer bij EMI. In 1979 neemt hij voor het eerst deel aan de Deense nationale finale 'Danks Melodi Grand Prix'. Hij wint de finale en mag met "Disco tango" naar Jeruzalem afreizen. Daar strandt hij op een zesde plaats met het door hemzelf en Keld Heick geschreven nummer. Ook in Europa wordt zijn festivalinzending een grote hit. In 1980 schrijft hij samen met Keld Heick voor Lecia en Lucienne het nummer "Bye bye". Zij eindigen tijdens de nationale finale op een zevende plaats.

Een jaar later neemt Tommy opnieuw deel aan de nationale finale, opnieuw samen met de in Miami geboren zangeres Debbie Cameron (14 september 1958). Met het lekker swingende "Krøller eller ej" winnen ze de nationale finale en behalen in de Ierse hoofdstad Dublin een elfde plaats. Debbie nam ook al in 1979 deel met Tommy Seebach aan het Eurovisie Songfestival. In 1982 eindigt hij tijdens 'Dansk Melodi Grand Prix' op de tweede plaats met "Hip Hurra - det' min fødselsdag" en mist ei zo na opnieuw een plaats op het Songfestivalpodium. In 1984 strandt hij met "Pyjamas for to" op de vierde plaats. Een jaar later, in 1985, eindigt hij met "Det' det jeg altid har sagt" opnieuw op de tweede plaats. In 1987 is de vierde plaats weggelegd voor "Det' gratis". En dan is het wachten tot in 1993 alvorens hij opnieuw zijn kans waagt. Met "Under stjernerne på himlen" weet hij de Deense nationale finale te winnen en zo mag hij voor de derde maal tijdens het Eurovisie Songfestival aantreden.

Maar het wordt meteen ook zijn minst goeie deelname. In het Ierse Millstreet eindigt de Tommy Seebach Band op een teleurstellende tweeëntwintigste plaats. Wegens het groeiende aantal landen dat wil deelnemen aan het liedjesfestival is het reglement dat jaar gewijzigd en de slechtst scorende landen (waaronder ook ons land) worden verplicht om in 1994 het Eurovisie Songfestival links te laten liggen. Ook Denemarken zal in 1994 dus niet deelnemen. In 1999 komt er een nieuwe versie van "Krøller eller ej" en verschijnt er een compilatiecd. Het is algemeen geweten dat Tommy Seebach een nogal wild leven leidde en dat hij drankproblemen had.

En de combinatie van die twee eist dan ook zijn tol. Op 31 maart 2003 overlijdt hij tijdens zijn werk in de Deense hoofdstad ten gevolge van een hartaanval. Hij was de laatste jaren van zijn leven hoofd van de entertainmentafdeling in het amusemenstpark Bakken. In totaal nam Tommy Seebach drie maal deel aan het Eurovisie Songfestival en samen met de groep Hot Eyes is dit een absoluut record voor Denemarken.

OOK JARIG VANDAAG :

* Ivan Groeneveld (1946), nam samen met Sue Chaloner in 1976 als Spooky & Sue deel aan het Nationaal Songfestival (Nederland) met "Do You Dig It". Het duo eindigde met vijf punten op een vijfde en allerlaatste plaats.
* Morten Harket (1959), zanger van de Noorse groep A-Ha en presentator van het Eurovisie Songfestival in de Noorse hoofdstad Oslo in 1996.

14-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sing That Song' : vanavond met onder meer Songfestivaldeelnemer Axel Hirsoux.

Twee toppianisten, vier kleppers van artiesten en één straffe gastheer : Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014') is terug met 'Sing That Song', sinds zaterdag 06 september 2014, op Eén. Met veel vertrouwde ingrediënten, maar ook met verrassende nieuwe spelrondes, elke aflevering een mystery guest uit binnen-of buitenland en opvallend bezoek van ene Marco Tornado, de feestkoning van Vlaanderen. Hij brengt telkens een Nederlandse vertaling van een bekende hit.

Maar Peter Van de Veire verwacht ook dit seizoen straf talent achter de piano's. Zo krijgen 'Team Florejan' en 'Team Hannes' onder meer versterking van Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Bert Verbeke, Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Kristel (Eurosong 1999) en Josje solo, Brahim (2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'), Els de Schepper (Eurosong 2006), Eline De Munck, Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Loredana van 2 Fabiola (Eurosong 2014), Axel Hirsoux (ESF 2014), Jasper van Bandits (Eurosong 2014), Ian Thomas, De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Christoff (Eurosong 1993-2002), Laura Tesoro, Hadise (ESF 2009), Sergio (ESF 2002), Do, Gert Verhulst, Axl Peleman, Tom De Man en Mathias Vergels. Dat de beste moge winnen!

Ook nieuw dit seizoen is dat het publiek uit twee vakken bestaat, elk vak supportert voor een team : het team van Hannes of het team van Florejan. De teams spelen voor hun eigen publiek, met als inzet behalve veel muzikaal plezier een 'Sing That Song'-cd-box voor iedereen in het publieksvak van het winnende team.

Florejan Verschueren (°1978) volgde zowel een klassieke opleiding als jazz en wereldmuziek. Het resultaat is een zeer brede muzikale kennis.

Hij werd al tijdens zijn opleiding benaderd om muziek te componeren voor theater. Je hoorde hem ook al bij JackoBond, Jelle Cleymans (Eurosong 2004), Cookies & Cream en Els de Schepper (Eurosong 2006).

Hannes De Maeyer (°1986) leerde in de muziekschool piano spelen en drummen. Hannes raakte op heel jonge leeftijd geïntrigeerd door filmmuziek en studeerde af als muziekproducer.

Hij was al aan de slag voor 'Oud België', 'Parade's end', 'Schellebelle 1919' en 'Groenten uit Balen'. Hij was ook de jongste winnaar ooit voor de compositiewedstrijd van het Filmfestival van Gent.

* tweede aflevering - zaterdag 13 september 2014 :

In de tweede aflevering strijdt het team van Hannes : Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014) en Loredana van 2 Fabiola (Eurosong 2014) tegen het team van Florejan : Axel Hirsoux (ESF 2014) en Els de Schepper (Eurosong 2006).

'Sing That Song', tweede aflevering van het tweede seizoen vanavond, zaterdag 13 september 2014, tussen 20.40 en 21.45 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén, VRT)

13-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Soraya Arnelas.

Soraya Arnelas (Valencia de Alcántara, 13 september 1982) nam in 2005 deel aan de vierde reeks van 'Operación Triunfo' alwaar ze op een tweede plaats strandde. Van haar eerste album gingen meer dan 80.000 stuks in Spanje over de toonbank. In 2008 kwam haar vierde album, "Sin miedo", op de markt en daarop vinden we een duet terug met onze Kempense zangeres Kate Ryan, in 2006 zelf deelneemster aan het Eurovisie Songfestival met "Je t'adore". De Spaanse Songfestivalinzending van vijf jaar geleden, "La noche es para mí", staat ook op het album "Sin miedo".

Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2009 mocht de zangeres als vijfentwintigste en allerlaatste optreden. Met een totaal van drieëntwintig punten belandde ze uiteindelijk op een vierentwintigste en voorlaatste plaats.

Ook op het album "Free" van Kate Ryan vinden we een duet van de twee, namelijk "Tonight We Ride/No digas que no". Meer over Soraya kan je op haar website terugvinden.

13-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice Kids' : vanavond de tweede 'Blind Audition' met twaalf kinderen die willen doorstoten naar de 'Battles'.

Kleine performers met grote talenten betreden sinds vrijdag 05 september 2014 het podium in 'The Voice Kids'. Ze zijn tussen zeven en veertien jaar oud en wagen, gesteund door hosts An Lemmens en Kürt Rogiers, hun kans om Vlaanderen te imponeren met hun zangkunsten. De eerste stap : coaches Natalia (Eurosong 2004), Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) wegblazen met een straffe 'Blind Audition'. De talenten die de drie coaches kippenvel kunnen bezorgen, nemen het tegen elkaar op in de 'Battles', waarna slechts zes van hen doorstoten naar de grote finale. De beste stem wordt uiteindelijk dé 'Voice van Vlaanderen' onder de kids.

* tweede aflevering - vrijdag 12 september 2014 :

Het operastemmetje van Camille en de engelenzang van Juliette uit de eerste 'Blind Auditions' werden in een mum van tijd talk of the town. Ook in de tweede 'Blind Auditions' vanavondvrijdag 12 september 2014, staan de kijker flink wat vocale verrassingen te wachten. Twaalf kids smijten zich opnieuw voor de volle 100% in de hoop coaches Natalia, Sean Dhondt en Regi te overtuigen. Tussen die coaches barst de strijd dan ook meer dan ooit los.

De 9-jarige Améline uit Lochristi staat vanavond aan de aftrap. Zij houdt enorm veel van muziek en post samen met haar zus geregeld muziekfilmpjes op YouTube. Améline is een vurige fan van Natalia en hoopt dan ook dat de Kempense coach zal afdrukken voor haar versie van "Ik Heb Je Lief", een nummer van Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007). Ook de 13-jarige Ansuline uit Deurne, die ooit de Vlaamse Beyoncé zou willen worden, hoopt door te stoten naar de 'Battles'. Zij brengt een lied van haar grote idool Justin Bieber : "Boyfriend".

De West-Vlaamse Otice gaat voor een verrassende nummerkeuze. Zij verbaast de coaches met "Don't Rain On My Parade" van Barbra Streisand, een nummer dat ook bekend is uit de Amerikaanse serie 'Glee'. Otice is twaalf en droomt ervan om ooit een grote zangeres te worden. Ervaring op een podium of muzikale scholing heeft ze niet. Zal daar iets van te merken zijn tijdens haar auditie?

De 14-jarige Jonathan en de 12-jarige Jolien uit Tienen zijn neef en nicht. Ze schreven zich samen in voor 'The Voice Kids', maar staan wel degelijk apart op het podium. Jonathan maakt graag ambiance en houdt ervan om "het kot op stelten te zetten". In 'The Voice Kids' houdt hij het eerder ingetogen met "Kleine jongen", een klassieker van André Hazes. Voor nichtje Jolien mag het er wat steviger aan toegaan. Dit showbeest smijt zich met "Roar" van Katy Perry.

Flore uit Vilvoorde zingt naar eigen zeggen de hele dag door, van 's morgens tot 's avonds, behalve op de wc en in de badkamer. Ze was al te zien in musicals zoals 'The Sound of Music', 'Oliver' en 'Assepoester' en voelt zich als een vis in het water op een podium. De 13-jarige Flore wil de jury inpakken met "Hopelessly Devoted to You" uit de film 'Grease'.

"Wij doen bijna alles samen. Behalve toilet. Dat zou gênant zijn, en raar". Aan het woord zijn Mies en Nel; afkomstig uit Lede, tien jaar jong en tweelingzusjes. Mies en Nel willen allebei graag beroemd worden en later samen op tournee gaan. Ook handtekeningen uitdelen aan de mensen lijkt hen wel iets. Misschien is hun versie van "People, Help The People", de song van Birdy en één van hun lievelingsliedjes, wel een eerste stap in de goede richting.

De 14-jarige Heda uit Merksem heeft nog nooit voor een publiek gezonden, maar wil via 'The Voice Kids' bewijzen dat ze muzikaal talent heeft. Kan ze de zenuwen onder controle houden tijdens haar auditie op "Born This Way" van Lady Gaga? Na Lady Gaga is het de beurt aan die andere wereldster, Rihanna. Haar nummer "California King Bed" wordt gezonden door de 13-jarige Morgan uit Breendonk. Morgan hoort wel vaker dat mensen haar ietwat zwaardere stem bijzonder vinden en besloot daarom mee te doen aan 'The Voice Kids'. Vallen ook de coaches voor haar stemtimbre?

Arunee (13) uit Opwijk houdt van stevige nummers. "Als ik heel kwaad ben, luister ik vooral naar metal omdat ik dan tot rust kan komen", vertelt ze. Arunee zingt in twee muziekgroepjes, waaronder een meidengroep die o.m. Nirvana en AC/DC covert. Voor haar auditie in 'The Voice Kids' laat Arunee haar rockmuziek achterwege en brengt ze een eigen versie van "When I Was Your Man" van Bruno Mars. Ook de 13-jarige Max uit Steenokkerzeel laat zijn gevoelige kant zien in 'The Voice Kids'. Hij hoopt de coaches te ontroeren met "If I Needed You" van The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band.

De West-Vlaamse Fiona (13) mag de tweede 'Blind Auditions' afsluiten. Zij droomt van een muzikale carrière en heeft zich dan ook erg goed voorbereid op haar auditie. Fiona zal niet alleen zingen, ze begeleidt zichzelf ook op gitaar. De lat ligt dus hoog, maar zullen Natalia, Sean of Regi zich omdraaien voor Fiona's herwerkte versie van "Jolene", de hit van Dolly Parton?

'The Voice Kids', tweede aflevering vanavond, vrijdag 12 september 2014, tussen 20.35 en 22.25 op vtm. Deze uitzending wordt morgen, zaterdag 13 september, herhaald tussen 17.15 en 19.00. (bron en foto's : vtm)

12-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs