Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

09-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Lang Leve...' : vanavond wordt Jan Leyers in het zonnetje gezet.

'Je maakt wat mee, als je graaft in het leven van een BV', is sinds dinsdag 02 september 2014 elke dinsdagavond de slagzin van host Jonas Van Geel en de kijkers van het tweede seizoen van 'Lang Leve'.

Acht weken lang kruipen de iconen van Jonas Van Geel in zijn entertainment show met een klein hart op de 'Lang Leve'-troon, zonder te weten welke gekende en minder gekende hoofdstukken uit hun leven onder de -geestige- loep worden genomen worden. Zonder te weten wie uit hun entourage Jonas inside information heeft bezorgd. En zonder te weten welke bekende gezichten hen en hun familie en vrienden zullen spelen in de ludieke verfilming van hun leven.

Wat wel zeker is? Dat het een stevige en fijn gekruide verfilming wordt. Dat die overgoten wordt met een humoristische saus dankzij gastrollen van bekenden en minder bekenden. Dat niet alleen acteurs zich aan deze rollen zullen onderwerpen. Dat de afleveringen bol staan van de verrassingen. Dat de laatste een feestelijke viering wordt, naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van vtm. En dat de kijker meer dan ooit vanalles te weten komt over Jonas' icoon op de troon...

Centrale gasten

Waarom moest Erik Van Looy plots vluchten uit Hollywood? Hoe veranderde een droog worstje het leven van Jan Leyers (ESF 1991)? Waarom had Nathalie Meskens geen tijd voor Annemie Struyf? Hoe maakte John Bryan jacht op Astrid? En hoe zat het met de bruidsjurk van Marco Borsato?

Opvallend : de 'Lang Leve'-troon wordt enkele keren ingeruild voor een driezit, of maak er maar een hele sofa van. Het ijzersterke duo Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) komt op visite bij Jonas. Hij neemt nu al hun rijk gevulde carrière onder de loep in het bijzijn van hun vrienden en enkele dierbare collega's. Ook de Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) nemen plaats en laten zich van hun meest openhartige kant zien. En in 'Lang Leve' vtm blikt Jonas met een rist vtm-coryfeeën terug op zijn persoonlijke hoogtepunten uit 25 jaar vtm. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Francesca Vanthielen, Marlène de Wouters en tv-vader Mike Verdrengh doen hun duit in het zakje.

Ook de cast van 'Familie' is er, inclusief Annie – de Bomma – Geeraerts met wie 'Tegen de Sterren Op'-imitator Chris van Espen nog iets goed te maken heeft.

"Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006') die haar vader Jan op geniale wijze imiteert, dat is alvast zeker eentje om naar uit te kijken. Ik ben blij dat ik alweer enkele van mijn helden bereid heb gevonden om plaats te nemen op de troon van 'Lang Leve'. Het is niet evident om toe te zeggen voor deze entertainment show, want mijn gasten weten op voorhand echt van niets en we geven onszelf carte blanche. Geen onderwerp gaan we uit de weg. Een grote chapeau dus voor al mijn gasten. We gaan hen een legendarische avond bezorgen. Naast het feit dat we dit jaar soms meerdere mensen tegelijk ontvangen, is ook nieuw dat we een live band in de studio hebben en dus nog meer ruimte hebben voor verrassende muzikale spielereien. Iets om naar uit te kijken!", teast duizendpoot Jonas Van Geel.

* tweede aflevering - dinsdag 09 september 2014 met als centrale gast Jan Leyers :

 Hij is een popicoon uit de jaren negentig. Met Paul Michiels en Soulsister veroverde hij de internationale hitlijsten. En ook solo scoorde hij successen, om nog te zwijgen van de talloze nummers die hij voor anderen schreef. Tegenwoordig kennen we Jan Leyers (ESF 1991) vooral van zijn cultuurfilosofische reisprogramma’s én van zijn dochter Ella(reporter 'Eurosong 2006') die vanavond haar vader op grandioze wijze imiteert in de tweede aflevering van 'Lang Leve'.

Griezelig gelijkend is bij momenten nog een understatement over de overeenkomsten tussen de look van Ella Leyers en die van haar vader tientallen jaren terug. Of Jan blij is met de cameo van zijn dochter Ella? Zij en 'Lang Leve'-host Jonas Van Geel komen het te weten in de studio, onder meer gevuld door Jans echtgenote en hun vier dochters die de ludieke verfilming van zijn leven vanop de eerste rij volgen.

Wat bezielde de jonge Jan Leyers om filosofie te gaan studeren? Waarom draagt hij thuis nooit een broek? Hoe voelde het om jarenlang de hele wereld rond te touren? Hoe overleeft een popmuzikant een gezin met vier dochters? Hoe ver gaat Jan voor een goed interview? Wat is nu eigenlijk het échte verhaal van Soulsister? En mag Olga Leyers volgend jaar op kot of niet?

'Lang Leve...' toont Jan Leyers zoals Vlaanderen hem nog niet te zien kreeg. Als vader, als echtgenoot, als verdienstelijke imitator en als boeiende verteller van grappige anekdotes.

Met : Ella Leyers als Jan Leyers, Jonas Van Geel als Paul Michiels en verrassende gastrollen voor Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014'), Willy Willy, de familie Leyers en Stefaan Degand als Etienne Vermeersch.

Als uitsmijter zingt Jans dochter Billie samen met Paul Michiels één van Jans lievelingsnummers : "God Only Knows" van The Beach Boys.

'Lang Leve...', tweede aflevering van het tweede seizoen vanavond, dinsdag 09 september 2014, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

09-09-2014 om 10:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Lúcia Moniz.

Lúcia Moniz (09 september 1976) is geboren in de Portugese hoofdstad Lissabon als Ana Lúcia Moniz. Haar vader Carlos Alberto Moniz is een bekende dirigent en ook haar moeder Maria do Amparo is muzikaal aangelegd. In 1990 en 1991 volgt ze les aan de 'Music Academy of Santa Cecilia'. Nadien gaat ze een jaar naar de 'Eden Prairie High School' in het Amerikaanse Minnesota. In 1996 neemt ze in haar vaderland deel aan 'RTP da Canção', de Portugese selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "O meu coração não tem cor" weet ze de finale te winnen en zo mag ze voor haar land naar het Eurovisie Songfestival in de Noorse hoofdstad Oslo. Daar weet ze op een verdienstelijke zesde plaats te eindigen, het allerbeste resultaat ooit voor Portugal. Ondanks dit fantastische resultaat wordt haar nummer in eigen land geen grote hit.

Na haar deelname aan het Eurovisie Songfestival gaat Lúcia zich ook meer en meer toeleggen op theater en is ze als actrice in soapseries te bewonderen. In 1998 presenteert ze samen met Carlos Ribeiro de Portugese selectie voor het Eurovisie Songfestival. Later dat jaar mag ze tijdens het eigenlijke liedjesfestival de Portugese punten bekend maken. Een jaar later komt haar eerste album "Magnólia" op de markt, een album met nummers zowel in het Engels als in het Portugees. In 2003 kent haar carrière een internationale doorbraak als ze de rol van Aurélia speelt in de prent 'Love Actually'. Daarin schittert ze aan de zijde van onder andere Colin Firth, Emma Thompson, Liam Neeson en Hugh Grant.

09-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


08-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : ex-basketter Tomas Van Den Spiegel is deze week de stamgast van Freek.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* vierde aflevering - maandag 08 september 2014 :

Thuisacteurs Tina Maerevoet en Bill Barberis zijn voor 'Vlaanderen Vakantieland' op road trip gegaan naar het pittoreske Ierland.

Ontslagnemend minister Koen Geens is een van de gezichten van 'De Week van de Geletterheid'. En die behandelt dit jaar vreemd genoeg juist cijfers. De dikke van Dale is al 150 jaar het icoon van de Nederlandse taal, schrijver en taalkundige Wim Daniëls schreef er een boek over.
 
Jef Neve is zoals elke maandag hier om in de muziekgescheidenis te duiken en een nieuwe week breekt aan, dus is er ook een nieuwe 'Café Corsari'-stamgast : ex-basketter Tomas Van Den Spiegel schuift een hele week aan, als ie tenminste in ons decor past.

'Café Corsari', vanavondmaandag 08 september 2014, tussen 21.35 en 22.25 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

08-09-2014 om 15:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Duitsers kiezen kandidaat voor Wenen op donderdag 05 maart 2015.

 De Duitse omroep NDR heeft vandaag, maandag 08 september 2014, bekendgemaakt dat de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal gekozen worden op donderdag 05 maart 2015.

Voor het inmiddels derde jaar op rij gaat het eerste net van de openbare omroep (ARD) samen met producent Brainpool op zoek naar de meest geschikte kandidaat voor Wenen, alwaar volgend jaar de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal gaan plaatsvinden.

'Eurovision Song Contest 2015 - Unser Song für Österreich' vindt plaats in de TUI Arena in Hannover, waar in 2013 ook reeds de nationale selectie doorging. Die nationale finale zal doorgaan met in totaal acht kandidaten. De namen van zeven van hen zullen later (waarschijnlijk in januari) wereldkundig worden gemaakt.

De achtste en laatste deelnemer wordt gekozen via een wildcard die op donderdag 19 februari zal worden toegekend. Geïnteresseerden kunnen sinds vandaag, maandag 08 september, hun video plaatsen op de website van 'Eurovision Song Contest 2015 - Unser Song für Österreich' (klik HIER). De uiterste indieningstermijn is vastgesteld op vrijdag 09 januari 2015 (12.00) en de kandidaten mogen een videoclip met een eigen nummer of een cover plaatsen.

De tien beste kandidaten zullen dan op donderdag 19 februari aantreden tijdens een clubconcert (live uitgezonden via NDR en internet) in Hamburg. Hun lot ligt dan in de handen van de kijkers die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Beide uitzendingen zullen, net als vorig jaar, in goede banen worden geleid door Barbara Schöneberger. (bron : Eurovision)

08-09-2014 om 12:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze tweede maandag van september hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Bandits (Eurosong 2014) organiseert voor het derde jaar op rij een fanweekend in Center Parcs De Vossemeren (Elzen 145, 3920 Lommel). Ben jij ook zo'n fan van Jasper (Junior Eurosong 2007), Toon (Junior Eurosong 2009), Tim (Junior Eurosong 2009) en Thomas (Junior Eurosong 2009)? Wees er dan zeker bij, van vrijdag 21 tot en met maandag 24 november eerstkomende. De band nodigt graag alle fans hierop uit!

Er zal héél veel te beleven zijn met de jongens van de Bandits! Vorig jaar bouwden ze met z'n allen een feestje tijdens de Bandits-party en werd er een exclusief optreden georganiseerd op een buitengewone locatie in het park! En terwijl de fans zich te pletter amuseerden konden alle ouders lekker relaxen in Aqua Mundo óf in de andere parkfaciliteiten.

Voor meer informatie kan je hier terecht alwaar je meteen ook je weekendje uit kan boeken!


Op vrijdag 12 en zaterdag 13 december eerstkomende wordt in Kortrijk Xpo voor de zevende maal de 'Nacht van de Schlagers' gehouden.

Op beide avonden verwacht de organisatie een tiental artiesten waarvan de namen binnenkort bekend worden gemaakt. De shows gaat van start om 20.00 (deuren gaan open om 18.00) en het einde is voorzien omstreeks 00.30. Er is een pauze voorzien van 30 à 45 minuten. Na afloop volgt er ook nog een after-party tot in de late uurtjes.

Tickets voor deze zevende 'Nacht van de Schlagers' kosten 28,00 euro (staanplaatsen) en 38,00 euro (zitplaatsen) en kunnen reeds worden aangekocht via de website van Sherpa of telefonisch via 070 25 20 20. Voor een VIP-arrangement tel je 125,00 euro (VIP GOLD) neer en alle prijzen zijn exclusief reserverings- en verzendingskosten. Meer informatie krijg je op de website van het festival.

 Toneelgezelschap 'Vreugd in Deugd' repeteert aan een nieuwe komedie. Een bedrogen echtgenoot, een minnaar in de kast en ontelbare persoonsverwisselingen : alles is aanwezig om er een top-stuk van te maken. Ware het niet dat we enkele dagen voor de première zijn en er nog niets klaar is!

De decorploeg blijft ijzig kalm (té kalm!), de kleedster weet niet meer waar haar hoofd staat en de regisseuse loopt te stressen en ziet de tijd onverbiddelijk doortikken. Onder de acteurs is het sfeertje gespannen. De hoofdrolspeelster (een gevallen diva die nergens meer gevraagd wordt) staat op de rand van een zenuwinzinking door de schuld van haar tegenspeler (de zoon van de producent). Onhandig, verlegen en naïef als hij is, zet hij zijn eerste stappen op het toneel tot grote ergernis van iedereen rond hem!

De avond van de première breekt aan... en het wordt een ramp. Een opeenvolging van catastrofen en onvoorziene omstandigheden davert voorbij. De acteurs proberen kost wat kost de boel te redden wat het alleen maar erger maakt (lees : hilarischer!). Een apotheose van misverstanden en flaters!

'Thé à la menthe ou t'es citroen?' is een Frans stuk, dat in 2011 de Molière-prijs ontving voor beste komedie. Sindsdien staat het onafgebroken in Parijs op de planken en werd het bedolven met laaiende recensies in de Franse pers.

Ann Pira (Nancy uit 'Thuis') is de gevallen diva en verder zie je nog Andrea Croonenberghs (commentatrice ESF 1998, voorzitster vakjury 'Eurosong 2002'), Brecht Callewaert, Erik Goris, Guillaume Devos, Hilde Van Wesepoel en Wim Stevens.

Het stuk wordt in 2015 hernomen en dit tussen vrijdag 01 en zondag 10 mei. Tickets (24 euro) kan je aanschaffen via de website van Loge10 Theaterproducties. Voor wie houdt van een avondje puur amusement en ongedwongen lachen is dit een absolute aanrader.

OPGELET : een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit' krijg je op vrijdag 19 september eerstkomende!

08-09-2014 om 12:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Carola Häggkvist.

Carola Häggkvist (08 september 1966) is geboren in Hägersten, een stadsdeel van de hoofdstad Stockholm. Op elfjarige leeftijd wint ze een talentenjacht en komt ze op televisie. In 1982, ze is dan nog geen zestien jaar wordt haar gevraagd om deel te nemen aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival, 'Melodifestivalen'. Ze bedankt vriendelijk voor de eer. Een jaar later neemt ze wel deel aan 'Melodifestivalen' en ze weet de finale te winnen met "Främling". In het Duitse München eindigt ze op een derde plaats. Haar single wordt in haar thuisland een regelrechte hit en gaat in totaal één miljoen keer over de toonbank. In Europa komt het nummer op de markt onder de Engelse titel "Love isn't love" en voor Nederland en Vlaanderen brengt ze zelfs een Nederlandstalige versie uit ("Je ogen hebben geen geheimen"). Naast deze talen komt de single ook nog in het Duits uit. In 1990 neemt ze opnieuw deel aan 'Melodifestivalen'. Met "Mitt i ett äventyr" eindigt ze op een tweede plaats. Maar in 1991 lukt het haar opnieuw om de nationale finale te winnen. Met "Fångad av en stormvind" mag ze naar Rome afreizen en ze doet het beter dan in 1983. Samen met de voor Frankrijk uitkomende zangeres Amina eindigt Carola op een gedeelde eerste plaats. Maar de overwinning gaat uiteindelijk toch naar Zweden aangezien ze meer tienen van de jury's krijgt dan Amina. Nadien boekt ze nog succes in Europa en daarbuiten en in 1993 gaat ze zelfs de gospeltoer op. In de musicals 'The sound of music' en 'Les Misérables' speelt ze rollen. In 1999 is ze één van de juryleden tijdens de Deense nationale selectie 'Dansk Melodi Grand Prix'. Een jaar later presenteert ze 'Melodifestivalen' in eigen land samen met negen andere oud-deelnemers aan het Eurovisie Songfestival.

In 2003 (bij haar twintigjarige carrière) brengt ze een compilatiealbum op de markt. Ze scoort opnieuw een nummer één hit met "När löven faller", een nummer dat voor Melodifestivalen is ingestuurd, maar niet wordt weerhouden. Tijdens 'Melodifestivalen 2005' is ze te gast tijdens de finale en later dat jaar is ze ook al aanwezig bij 'Congratulations : 50 jaar Eurovisie Songfestival' in de Deense hoofdstad Kopenhagen. In 2006 neemt ze opnieuw deel aan de Zweedse selectie en ze wint de finale met "Evighet". Vooraf is ze getipt als de te kloppen kandidaat. Tijdens de halve finale en finale van het 51e Eurovisie Songfestival in de Griekse hoofdstad Athene wordt het nummer in het Engels gezongen en krijgt het als titel "Invincible". Carola eindigt op zaterdag 20 mei op een vijfde plaats. Ook zes jaar geleden waagde ze opnieuw haar kans om Zweden te gaan vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Samen met Andreas Johnson (MF 2006-2007-2010-2012) strandt ze uiteindelijk in de herkansingsronde 'Andra chansen'. Het duo eindigde tijdens hun voorronde met "One Love" ook pas op een derde plaats. Meer over de Zweedse schone kan je steeds op haar
website vinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* René Klijn (1962-1993) : maakte deel uit van de Nederlandse boyband Bam to Bam Bam en nam in 1989 deel aan het Nationaal Songfestival. De groep eindigde met "Lammedammedoendan" op een tiende plaats tijdens de nationale selectie. Maakte eind november 1992 tijdens 'De Schreeuw van de Leeuw' van presentator Paul de Leeuw bekend dat hij aan AIDS leed. Op 05 september 1993, net voor zijn 31e verjaardag, overleed Klijn aan de gevolgen van deze ziekte.

08-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


07-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : de zoektocht naar Emma wordt koortsachtig voortgezet en Paulien krijgt een verrassend telefoontje.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden. Deze week krijg je uitzonderlijk de inhoud van de afleveringen die de komende veertien dagen worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.601 TOT EN MET 3.610.

Peter is vastbesloten om Peggy haar straf niet te laten ontlopen. Hélène probeert Judith op te vangen.Danny en Tim zetten alles op alles om Emma te vinden. Geert wil zijn onschuld bewijzen. Marianne lucht haar hart bij Jenny. Peggy komt thuis en heeft nieuwe energie. Waldek heeft het moeilijk.

- maandag 08 september - aflevering 3.601 : Peter is vastbesloten om Peggy haar straf niet te laten ontlopen. Ann probeert een gesprek aan te knopen met haar moeder. Luc moet de hulp van Toon inschakelen. Judith en Tom hebben een meningsverschil. De bewijzen tegen Geert stapelen zich op. Lowie heeft grote plannen met zijn erfenis.

- dinsdag 09 september - aflevering 3.602 : Hélène probeert Judith op te vangen. Marianne lucht haar hart bij Jenny. Luc schakelt extra hulp in voor zijn evenementen. Het is druk in de Zus & Zo. Het onderzoek naar Emma neemt opnieuw een heel andere wending. Tom krijgt het hard te verduren.

- woensdag 10 september - aflevering 3.603 : Danny en Tim zetten alles op alles om Emma te vinden. Lowie vangt Stan op. Er zijn spanningen tussen Jana en Olivia. Sam tracht Lowie met beide voeten op de grond te zetten. Waldek ontvangt een brief voor Peggy.

- donderdag 11 september - aflevering 3.604 : Judith krijgt verrassend bezoek. Tim bijt zich vast in het onderzoek. Waldek krijgt hulp uit onverwachte hoek. Geert wil zijn onschuld bewijzen. Sam heeft een voorstel voor Lowie. Toon is verrast als hij de groep ziet waarmee hij gaat fietsen.

- vrijdag 12 september - aflevering 3.605 : Er worden nieuwe sporen gevonden in het onderzoek naar Emma. Peggy komt thuis en heeft nieuwe energie. Lowie, Olivia en Jana leggen hun theoretisch rijexamen af. Marianne heeft nieuws voor Ann. Jana lucht haar hart bij Yvette. Sam en Lowie komen tot een overeenkomst. Waldek heeft het moeilijk.

- maandag 15 september - aflevering 3.606 : Frank maakt zich zorgen om Peggy. Jana neemt afstand van Lowie en Olivia. Yvette wordt bedankt voor bewezen diensten. Judith is de wanhoop nabij; elke dag zonder Emma is een ware marteling. Tim blijft niet bij de pakken zitten. Ann opent haar praktijk opnieuw.

- dinsdag 16 september - aflevering 3.607 : Waldek licht Peggy in over de brief die is toegekomen voor haar. Het is een belangrijke dag voor Marianne. Jana wil Lowie niet verliezen. Eddy moet babysitten op Lucas. Ondertussen gaat de zoektocht naar Emma voort.

- woensdag 17 september - aflevering 3.608 : Danny gaat tot het uiterste om Emma te vinden en zet Geert onder druk. Lowie zet Jana op haar plaats. Marianne verneemt dat zij niet de enige is die in het ziekenhuis ligt. Met Judith gaat het van kwaad naar erger. Tim vindt een doorbraak in de zaak rond Emma. Peggy blijft vechten.

- donderdag 18 september - aflevering 3.609 : Tim is ervan overtuigd dat hij op een juist spoor zit. Marianne heeft het moeilijk. Een confrontatie tussen Toon en Peter loopt uit de hand. Paulien krijgt een verrassend telefoontje. Sam heeft goed nieuws voor Lowie. Jana is woedend op Luc.

- vrijdag 19 september - aflevering 3.610 : Er is een personeelstekort in de Zus & Zo. Marianne krijgt nieuwe informatie over Geert. Adil is kwaad op Toon. Tims doorzettingsvermogen wordt beloond. Yvette probeert de jongeren te verzoenen. Mayra steunt Ann.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

07-09-2014 om 15:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Maarten raakt spoorloos en Linda maakt zich klaar voor de musicalpremière.

 Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

Na twee maanden zomerbreak is het tijd voor antwoorden. Die krijgen de fans sinds maandag 25 augustus 2014 in het nieuwe seizoen.

Bij de start van dat nieuwe seizoen krijgt Peter Van den Bossche het hard te verduren. Zijn vriendin Elise is vermoord en zijn dochter Louise is op de vlucht, nadat ze de labiele Delphine de moord zag plegen. Delphine heeft dan ook maar één doel voor ogen : Louise het zwijgen opleggen. Ook zijn bloedeigen zus Véronique bezorgt Peter flink wat kopzorgen. Zij stak hem een mes in de rug door voor haar concurrerende bedrijf Vero Bello een samenwerking aan te gaan met June, Peters ex. Drijft dit bondgenootschap de familie helemaal uit elkaar?

Voor Maarten Van den Bossche breken de komende weken spannende tijden aan. Zijn vriendin Roos wordt in Pakistan nog steeds gegijzeld door extremisten en deed in de seizoensfinale een emotionele oproep. Om Roos in leven te houden, moet hij de instructies van de gijzelnemers strikt opvolgen. Maar Maarten wil het heft in eigen handen nemen en zelf naar Pakistan reizen. Zet hij zijn leven en dat van Roos op het spel door op te trein te stappen?

Voor heel wat 'Familie'-adepten was één vraagstuk alvast opgelost dankzij de 'vtm app' : dat van Thomas Feyaerts. Tijdens de seizoensfinale werd immers duidelijk dat de nieuwe huisgenoot van Mieke, Niko, Evy en Zjef heel wat mysterie veroorzaakte. Een tweede Thomas Feyaerts meldde zich aan op de modeshow van Vero Bello, maar slecht één van hen was de échte. Op maandag 25 augustus 2014 kwamen beide Thomassen lijnrecht tegenover elkaar te staan en werden alle mysteries ontrafeld in het nieuwe 'Familie'-seizoen.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen. Deze week krijg je uitzonderlijk de inhoud van de afleveringen die de komende veertien dagen worden uitgezonden.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.336 TOT EN MET 5.345.

- maandag 08 september - aflevering 5.336 : Hanne is boos op Thomas voor wat er is gebeurd. Véronique en Peter krijgen allebei het interview in modemagazine Flash te lezen. Anna is bang dat de concurrentiestrijd tussen broer en zus tot een familievete zal leiden.

- dinsdag 09 september - aflevering 5.337 : Véronique en Marie-Rose krijgen maar geen vat op Cédric. Hij lijkt niet van plan zich te excuseren voor zijn leugens. Benny heeft het ontzettend moeilijk en krijgt een nieuwe klap te verwerken.

- woensdag 10 september - aflevering 5.338 : Mieke heeft last van huwelijksstress nu ze samen met Niko hun trouwdatum heeft vastgelegd. Niko doet echter een verrassende belofte. Véronique is ten einde raad wanneer blijkt dat Cédric spijbelt. Rita biedt haar hulp aan.

- donderdag 11 september - aflevering 5.339 : Linda heeft de weddenschap met Jan gewonnen en eist haar tegenprestatie op. Jan bijt door de zure appel. Benny lucht zijn hart bij Rita. Omdat het zo druk is bij Vero Bello, besluit Marie-Rose een dag in te springen. Faroud betrekt Leen bij zijn geheime operatie.

- vrijdag 12 september - aflevering 5.340 : Linda is dag in dag uit bezig met de musical en dat begint op haar te wegen. Mieke panikeert wanneer ze verneemt dat Niko nog niet begonnen is met de voorbereidingen van hun huwelijk. Louise kan het goed vinden met Cédric, maar daar is niet iedereen tevreden mee.

- maandag 15 september - aflevering 5.341 : Patrick keert terug uit Frankrijk en kampt met schuldgevoelens. Linda is bloednerveus voor de nakende première : ze kent haar teksten niet en loopt de hele dag te oefenen. Maarten is het vertrouwen in zijn broer Bart helemaal kwijt. Mathias probeert te skypen met Agnes.

- dinsdag 16 september - aflevering 5.342 : Martijn maakt iedereen zenuwachtig op de repetities voor de musical. Linda trekt haar stoute schoenen aan en maakt hem duidelijk dat het zo niet verder kan. Faroud maakt zich zorgen over de veiligheid van Maarten. Rita kan Cédric overtuigen om zijn huiswerk te maken, tot Véronique roet in het eten gooit.

- woensdag 17 september - aflevering 5.343 : Bart ziet geen andere uitweg dan te liegen tegen de familie over Maartens verdwijning. Linda ziet het niet zitten om te repeteren en vraagt Maud om haar te vervangen. Mathias heeft een verrassend gesprek via skype. Het nieuws dat Marie-Rose voor Vero Bello werkt, slaat bij Peter in als een bom.

- donderdag 18 september - aflevering 5.344 : Maarten is nog steeds spoorloos. Jan begrijpt niet dat de politie hem niet kan opsporen. Leen probeert haar vader gerust te stellen. Véronique beseft dat ze niet genoeg tijd heeft voor Cédric. Ondertussen gaat Peter meer dan ooit de strijd aan met Vero Bello.

- vrijdag 19 september - aflevering 5.345 : Linda maakt zich klaar voor de grote musicalpremière. De zenuwen gieren haar door het lijf. Benny heeft alles in gereedheid gebracht voor de thuiskomst van Liesbeth. Véronique vraagt zich af waarom Cédric zo opstandig is tegen haar. Marie-Rose gaat met Peter praten. Mathias heeft een geheimzinnig afspraakje.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

07-09-2014 om 15:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : David kampt met een onverklaarbare hoofdpijn en hij wordt in de ziekenhuisafdeling opgenomen.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

'David' gaat morgennamiddag om 16.20 van start met een extra lange aflevering, vanaf dinsdag krijg je dagelijks een aflevering rond de klok van 16.40.

Wij geven vanaf vandaag, en dit telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden. Deze week krijg je uitzonderlijk een overzicht van de afleveringen die de komende veertien dagen worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 7 TOT EN MET 16.

- maandag 08 september - aflevering 7 : Sander gaat eten bij Lotte en kan niet verstoppen dat hij zich tot haar aangetrokken voelt. Zijn moeder heeft ondertussen een veelbelovend etentje met haar baas, Herman Klaerhout. Het is een belangrijke dag voor Pieter en Sofie. Vandaag wordt hun samenwerking goed- of afgekeurd door hun Raden van Bestuur. David beleeft ondertussen zijn eerste avontuur in de buitenwereld wanneer hij met Maarten en Sofie naar de zee gaat. Tim vindt een penthouse als kot en is daar bijzonder tevreden mee
.

- dinsdag 09 september - aflevering 8 : David is door de poort gelopen en is bijna aangereden door een auto. Voor Pieter is dit een reden om hem voortaan opgesloten te houden. Sofie pleit ervoor dat hij wél buiten mag met twee bewakers. Er wordt bloed genomen van David. Bloed dat Pieter nauwkeurig onderzoekt. Andrea is jaloers wanneer ze Bea en Herman samen ziet. Tim heeft het moeilijk met de vriendschap die tussen Delphine en Robby lijkt te ontstaan.

- woensdag 10 september
- aflevering 9 : Sofie en Pieter ontdekken dat David minstens tien jaar moet zijn geweest toen hij op het eiland terechtkwam. Sofie probeert zijn geheugen te prikkelen met foto's uit de Caraïben en David herinnert zich dat hij daar Sofie heeft ontmoet. Pieters plan om David te gebruiken voor medische experimenten krijgt ondertussen meer gestalte. Tim is triest omdat zijn zus Delphine Robby volledig inpalmt. Andrea is nieuwsgierig naar het nieuwe lief van haar zoon Sander.

- donderdag 11 september
- aflevering 10 : Maarten probeert David het begrip liegen duidelijk te maken en Tim stort bij hem zijn hart uit over zijn gevoelens. Sander wil Lotte overtuigen dat hun werelden niet zo erg verschillend zijn. David krijgt zijn eerste grote onderzoek. Pieter wil medicijnen op hem uitproberen, maar Sofie heeft daar haar twijfels over. Andrea maakt voor het eerst een opmerking over Hermans gebruik van pillen.

- vrijdag 12 september
- aflevering 11 : Sofie kan niet aan de smeekbede van David weerstaan om met hem naar buiten te gaan. Ondertussen vindt Pieter een plan om David bij hem thuis onder te brengen. Wanneer Sofie dit verneemt, probeert ze samen met Maarten dat plan te dwarsbomen. Tim is in de wolken met de inrichting van zijn penthouse. Robby en Delphine bespreken ondertussen het idee om een housewarming party te geven. Sander en Lotte komen dichter bij elkaar. Herman kust Bea voor het eerst en voelt zich meteen schuldig.

- maandag 15 september - aflevering 12 : Bea ziet het niet meer zitten om op David te passen sinds ze hem spaghetti heeft zien eten. Herman is bezorgd om de cijfers van de verkoop van producten zonder voorschriften. Pieter belooft hem voor een bekwame manager te zorgen. Tim is jaloers op de band tussen Delphine en Robby. David kampt met een onverklaarbare hoofdpijn en hij wordt in de ziekenhuisafdeling opgenomen.

- dinsdag 16 september - aflevering 13 : Pieter probeert zijn ex-vriendin Hannelore tijdens een etentje warm te maken voor de openstaande job bij Klaerhout Pharmaceutica. Enkele tafeltjes verder zitten Sofie en Andrea voor een werklunch. Maarten probeert te achterhalen welke Vlaamse kinderliedjes David kent en hij hangt een deur tussen de schuur en het bijhuis. David vindt dit allemaal geweldig. Delphine ontdekt dat Robby niet te verleiden is en Lotte wil niet dat Sander nu al zijn spullen verhuist.

- woensdag 17 september
- aflevering 14 : Maarten geeft David een radio zodat hij in zijn schuur toch in contact komt met de buitenwereld. David is heel enthousiast en probeert uit te zoeken waar de muziek vandaan komt. De wereld van Sander stort in wanneer Lotte opbiecht dat ze een date heeft met een ander. Sofie vreest dat ze de deadline voor haar wetenschappelijk artikel niet haalt. Robby verraadt aan Tim de verrassing die hij samen met Delphine aan het voorbereiden is.

- donderdag 18 september
- aflevering 15 : Tim geniet van het verrassingsfeestje dat Delphine en Robby voor hem georganiseerd hebben. David heeft een nachtelijke wandeling met Sofie en Maarten. Hoewel ze nauwelijks een woord zeggen, genieten ze van elke seconde. Sofie ondervindt dat ze het aangenamer vindt bij David dan bij Pieter, maar wil daar niet lang bij stilstaan. Bea zoekt terug toenadering tot Herman. Wanneer David touwen vindt, maakt hij zonder het te beseffen een perfecte zeemansknoop.

- vrijdag 19 september
- aflevering 16 : Sofie wil weten waar David de zeemansknoop heeft leren leggen en ze besluit met hem naar de haven te gaan. Een goeie zet, want David herinnert zich allerlei scheepstermen en een flard uit zijn jeugd. Sander wordt benaderd door de charmante en knappe Fien van de anti-dierenproevenliga. Nu Tim weet dat Robby homo is, vraagt hij zich af of Robby verliefd op hem is. Herman vliegt uit tegen zijn oudste dochter wanneer ze vragen stelt over zijn pillengebruik.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

07-09-2014 om 15:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Sven hakt de knoop door met betrekking tot zijn relatie met Ivan.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden. Deze week krijg je uitzonderlijk de inhoud van de afleveringen die de komende veertien dagen worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 350 TOT EN MET 359.

- maandag 08 september
- aflevering 350 : Na lang beraad heeft Georges de knoop doorgehakt : hij wordt niet de burgemeester van Wittekerke. Magda vermoedt dat haar man faalangst heeft en probeert hem te overtuigen dat hij de geschikte man voor de job is. Omdat haar argumenten in dovemansoren belanden, besluit ze hem op een meer subtiele manier te bewerken. Max en Olivier vinden het vreemd dat Camilla haar ex-zakenpartner Valerie blijft beschuldigen van Ivo's ontvoering. De agenten hopen dat Sirjacobs meer weet over de vete tussen de vrouwen en voelen hem opnieuw aan de tand.

- dinsdag 09 september - aflevering 351 : Het onderzoek van Max en inspecteur Olivier komt in een stroomversnelling. Ze achterhalen dat Ivo mogelijk in de verlaten loods of in de oude cementfabriek vastgehouden wordt. Alle politie-eenheden worden opgeroepen om de panden uit te kammen. De commandant is opgelucht nu Jan Struys bereid is om de vijftigduizend frank te betalen. Zijn blijdschap slaat echter om in woede wanneer blijkt dat de zaak niet zo eenvoudig is als ze lijkt. Vandaag wordt Anja geopereerd. Hoewel topchirurge Michele de ingreep zal uitvoeren, maakt Cyriel zich toch zorgen over zijn dochter.

- woensdag 10 september - aflevering 352 : Camilla is over haar toeren wanneer ze het lichaam van Ivo moet identificeren. Ook Sam is aangeslagen bij het vernemen van de moord op haar ex-man. De psychologe heeft slechts één vraag : waarom? Max moet het antwoord schuldig blijven. Er is geen enkele aanwijzing. Anja heeft de operatie overleefd, hoewel het even kantje boord is geweest. Chirurge Michelle speelt open kaart met haar patiënte en vertelt wat er tijdens de ingreep allemaal is gebeurd. Sven maakt zich zorgen over Ivan, die na de laatste ruzie niet meer is teruggekomen.

- donderdag 11 september - aflevering 353 : Sven heeft de knoop doorgehakt wat zijn relatie met Ivan betreft. Dit kan echter niet van Debbie gezegd worden. Zij kan maar niet kiezen tussen Alain en Sneyers. Rechercheur Olivier is vastbesloten om de moord op Ivo op te helderen, maar heeft geen enkele piste die hij kan volgen. Wat wel vaststaat, is dat Valerie niets met het misdrijf te maken heeft. Max biecht de zaak over de drugshandel op aan zijn ex-baas Georges. Joke wordt gek van Marcel, die ervan overtuigd blijft dat hij ernstig ziek is en nu zelfs aan de kalmeerpillen zit.

- vrijdag 12 september - aflevering 354 : Georges heeft Olivier ingelicht over de stommiteiten van Luc en Max. De inspecteur is woedend en vooral op Luc, die de blunders opgestapeld heeft. Olivier vindt dat de agent naar het Comité P moet gestuurd worden. Joke verplicht Marcel om Sam te consulteren, zoniet zal ze weggaan. Nu Georges burgemeester wordt, wil Magda dolgraag in het huwelijksbootje stappen. Ze is echter niet de enige met trouwplannen. De commandant is van plan om bij Sam en Frank te blijven wonen.

- maandag 15 september - aflevering 355 : Debbie heeft de knoop doorgehakt: Sneyers is de man van haar leven. Max is blij voor het koppel, maar Elke is en blijft jaloers. Ze verplicht Debbie om vanaf nu een deel van de huur voor haar rekening te nemen en ook huishoudelijke klussen op te knappen. Luc en Max onderzoeken nog altijd de zaak van de gestolen videotoestellen. Hun speurtocht brengt hen bij Ria, de moeder van Debbie. Luc gaat in het ziekenhuis op bezoek bij Anja. Zij heeft goed nieuws voor de agent. Magda blijft bij Georges aandringen om te trouwen.

- dinsdag 16 september - aflevering 356 : Joke heeft zich verzoend met de relatie van Debbie en Sneyers. Dit kan echter niet gezegd worden van Ria. Zij wil dat haar adoptiedochter terugkeert naar Alain en gaat tot de actie over. Marcel voelt zich stukken beter sinds hij in therapie is bij Sam. Toch krijgt hij een terugval en daar heeft de commandant alles mee te maken. De oude man doet ook een aanslag op het geduld van zijn dochter. Camilla is nog altijd verbitterd over de dramatische afloop van Ivo?s ontvoering en zint op wraak. Ze gaat alvast op zoek naar een wapen.

- woensdag 17 september - aflevering 357 : Vandaag is Ivo in intieme kring begraven. Na de plechtigheid gaat Max met Camilla een koffie drinken in De Schorre. Ze is nog altijd verbitterd over de dood van Ivo en maakt een scène wanneer Valerie het café binnenkomt. Nellie is terug uit Amerika. Omdat de commandant de extra slaapkamer ten huize Sam en Frank heeft ingenomen gaat Nellie bij haar hartsvriendin Magda logeren. Sam geeft haar kinderdroom niet op en polst bij Frank of hij het ziet zitten om pleegkinderen op te vangen. Debbie geeft een feestje. Ze ziet dit nogal groot en laadt in de supermarkt een hele kar vol. Aan de kassa wacht haar dan ook een onaangename verrassing. Joke is de klachten van de gasten kotsbeu en eist dat het sanitair in het hotel vernieuwd wordt.

- donderdag 18 september - aflevering 358 : Ria heeft de geldkraan dichtgedraaid, met als gevolg dat Debbie financieel aan de grond zit. De tiener hoopt dat Joke en Marcel haar maandelijks een som zullen toestoppen, maar ze komt van een kale reis thuis. Max vreest dat er ongelukken zullen gebeuren als de vete tussen Camilla en Valerie niet opgelost geraakt. De agent dringt bij Valerie aan om de eerste stap te zetten. Sam en Frank gaan naar een info-avond over het plaatsen van kinderen. De commandant heeft echter andere dingen aan zijn hoofd: hij zoekt een vrouw. Nu ze terug is in Wittekerke wil Nellie zo snel mogelijk opnieuw aan de slag in het ziekenhuis.

- vrijdag 19 september - aflevering 359 : Debbie wil aan Joke en Ria bewijzen dat ze wel degelijk op eigen benen kan staan en gaat op zoek naar werk. Ook Sneyers biedt zich opnieuw op de arbeidsmarkt aan. Frank ziet er tegenop om een goede arts als Jan te ontslaan, enkel en alleen omdat Nellie haar baan opeist. Met de hulp van Michelle doktert hij een oplossing uit. Sam en Sven hebben minder geluk wanneer ze bij Frank aankloppen om het cliniclown-project te financieren. Valerie volgt de raad van Max op en probeert de brokken met Camilla te lijmen. Joke en Luc gaan samen naar een kartwedstrijd.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

07-09-2014 om 14:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Lena Valaitis.

Lena Valaitis (07 september 1943) is geboren in Memel (toenmalige Oost-Pruisen), tegenwoordig Klaipėda. Het is de derde grootste stad van de Baltische staat Litouwen. Haar vader sneuvelt als soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog en kort nadien vlucht haar moeder met Lena en haar broer naar Duitsland. Haar eerste muzikale successen behaalt ze in de jaren zeventig. In 1976 neemt ze voor het eerst deel aan de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Tijdens 'Ein Lied für Den Haag' eindigt ze met "Du machst Karriere" op een zevende plaats en dit op een totaal van twaalf deelnemers. Vijf jaar later, in 1981, neemt ze opnieuw deel en ditmaal weet ze 'Ein Lied für Dublin' te winnen met het prachtige "Johnny Blue". Tijdens het Eurovisie Songfestival eindigt ze, met het door Ralph Siegel geschreven nummer, in de Ierse hoofdstad op een tweede plaats.

Net als in 1980 behaalt West-Duitsland een tweede plaats, het beste resultaat van het land tot op dat moment. Een jaar later zou Nicole het Songfestival winnen en zo Duitsland de eerste overwinning bezorgen. Het land zat op die overwinning te wachten sinds 1956. Na haar Songfestivaldeelname volgen nog een aantal hits en in 1992 waagt ze opnieuw haar kans. Tijdens 'Ein Lied für Malmö' eindigt ze met "Wir seh'n uns wieder" op een derde plaats na winnaar Wind en Blaue Engel. In 1993 trekt ze zich terug uit de showbizz om in 2001 weer te keren. Meer over deze fantastische zangeres kan je op haar
website vinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Alex Grünwald (1954) : lid van de Duitse groep Münchener Freiheit. De groep nam in 1993 deel aan het Eurovisie Songfestival met "Viel zu weit" en eindigde op een achttiende plaats.
* Kirsten Siggaard (1954) : nam in 1983 voor de eerste maal deel aan de Deense nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. In 1984, 1985 en 1988 nam ze samen met Søren Bundgaard als Hot Eyes deel aan het Eurovisie Songfestival. Het duo nam intussen ook in 1986 en 1987 deel aan 'Dansk Melodi Grand Prix'. Later, in 1990, nam ze als soliste deel aan de nationale selectie en in 1993 presenteerde ze het geheel. In 1999 gaf ze de Deense punten tijdens het Eurovisie Songfestival.
* Raffaele (1973) : ging vroeger als artiest door het leven als Raff Vetrugno en nam zowel in 2002 ("I ragazzi di oggi") als in 2004 ("Freakin' destiny") deel aan 'Eurosong', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival.

07-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


06-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sing That Song' : tweede seizoen gaat vanavond van start met een aantal nieuwigheden.

 Twee toppianisten, vier kleppers van artiesten en één straffe gastheer : Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014') is terug met 'Sing That Song', vanaf vanavond, zaterdag 06 september 2014, op Eén. Met veel vertrouwde ingrediënten, maar ook met verrassende nieuwe spelrondes, elke aflevering een mystery guest uit binnen-of buitenland en opvallend bezoek van ene Marco Tornado, de feestkoning van Vlaanderen. Hij brengt telkens een Nederlandse vertaling van een bekende hit. Het nieuwe seizoen barst meteen goed los met een knetterend duel : Natalia (Eurosong 2004) en Paul Michiels versus Slongs Dievanongs en Ludovic Nyamabo uit 'The Voice'.

Maar Peter Van de Veire verwacht nog meer straf talent achter de piano's. Zo krijgen 'Team Florejan' en 'Team Hannes' de komende weken onder meer versterking van Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Bert Verbeke, Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Kristel (Eurosong 1999) en Josje solo, Brahim (2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'), Els de Schepper (Eurosong 2006), Eline De Munck, Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Loredana van 2 Fabiola (Eurosong 2014), Axel Hirsoux (ESF 2014), Jasper van Bandits (Eurosong 2014), Ian Thomas, De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Christoff (Eurosong 1993-2002), Laura Tesoro, Hadise (ESF 2009), Sergio (ESF 2002), Do, Gert Verhulst, Axl Peleman, Tom De Man en Mathias Vergels. Dat de beste moge winnen!

Ook nieuw dit seizoen is dat het publiek uit twee vakken bestaat, elk vak supportert voor een team : het team van Hannes of het team van Florejan. De teams spelen voor hun eigen publiek, met als inzet behalve veel muzikaal plezier een 'Sing That Song'-cd-box voor iedereen in het publieksvak van het winnende team.

Florejan Verschueren (°1978) volgde zowel een klassieke opleiding als jazz en wereldmuziek. Het resultaat is een zeer brede muzikale kennis.

Hij werd al tijdens zijn opleiding benaderd om muziek te componeren voor theater. Je hoorde hem ook al bij JackoBond, Jelle Cleymans (Eurosong 2004), Cookies & Cream en Els de Schepper (Eurosong 2006).

Hannes De Maeyer (°1986) leerde in de muziekschool piano spelen en drummen. Hannes raakte op heel jonge leeftijd geïntrigeerd door filmmuziek en studeerde af als muziekproducer.

Hij was al aan de slag voor 'Oud België', 'Parade's end', 'Schellebelle 1919' en 'Groenten uit Balen'. Hij was ook de jongste winnaar ooit voor de compositiewedstrijd van het Filmfestival van Gent.

* eerste aflevering - zaterdag 06 september 2014 :

Het nieuwe seizoen barst meteen goed los met een knetterend duel : het team van Hannes met Slongs Dievanongs en Ludovic Nyamabo (uit 'The Voice') nemen het op tegen het team van Florejan met Natalia (Eurosong 2004) en Paul Michiels.

'Sing That Song', eerste aflevering van het tweede seizoen vanavond, zaterdag 06 september 2014, tussen 20.40 en 21.45 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén, VRT)

06-09-2014 om 11:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (06-09-2014).

Op deze eerste zaterdag van de maand september hebben we een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en zoals steeds beginnen we met nieuws uit eigen land.

Schlagerzanger Christoff (Eurosong 1993-2002) zet het najaar van 2014 in met een gloednieuwe single. Als opvolger van "M'n beste vriend" werd er gekozen voor "Voor jou", een nummer dat ook terug te vinden is op zijn jongste album "Altijd onderweg". Dat album heeft sinds half augustus de gouden status. "Voor jou", beschikbaar sinds afgelopen maandag, 01 september, werd eerder dit jaar in Duitsland uitgebracht door Höhner met als titel "Steh auf, mach laut!".

2 Fabiola feat. Loredana (Eurosong 2014) heeft een opvolger klaar voor hun (gouden) zomerhit "She's After My Piano". Sinds afgelopen maandag, 01 september, is er "One Night in Dubai". De nieuwe single zou reeds eerder deze zomer worden uitgebracht, maar door het succes van hun Eurosonginzending de voorbije maanden werd de release dus uitgesteld.

En ook Kate Ryan (ESF 2006) heeft sinds de eerste dag van deze maand een nieuwe single op de markt. Met "Not Alone" keert ze terug naar het Frans hoewel het nummer een Engelse titel kreeg. Volgend jaar staat de Kempense vijftien jaar in het vak en dat wordt gevierd met een promotour door Vlaanderen en daarna door de rest van Europa. En er komt ook een nieuw album. Dat is opmerkelijk daar ze een tijd geleden nog zwoer nóóit nog eentje op de markt te brengen. Maar het wordt een speciaal album, met onder meer remixen van oude nummers zoals "Scream For More".

Op vrijdag 22 augustus jongstleden verscheen het album "Toppers in Concert 2014" van de Toppers (ESF 2009). Het album bevat een aantal medleys die ten gehore werden gebracht tijdens hun concerten afgelopen mei. Zo is er onder meer plaats voor een 'André Van Duin-hitmedley', een 'Best of 2014'-hitmedley en een 'Dance'-medley. De dvd van het concert is vanaf vrijdag 19 september beschikbaar.

Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Zwitserse zanger DJ Bobo (ESF 2007) brengt op vrijdag 12 september een remix-album op de markt met als titel "DJ Bobo Megamix". Nummers zoals "It's My Life", "Chihuahua", "Pirates Of Dance" en zijn Songfestivalinzending "Vampires Are Alive" zullen de revue passeren in deze veertig minuten durende remix. En ook zangeres Ellen ten Damme (Germany 12 Points!, 2005) komt met een nieuw album. "Berlin" wordt de titel van een Duitstalig live-album dat normaal gezien op vrijdag 26 september beschikbaar zal zijn. Op vrijdag 03 oktober eerstkomende verschijnt een nieuw album van de Nederlandse zangeres Ruth Jacott (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1992, ESF 1993, lid vakjury NSF 2004, lid Nederlandse vakjury ESF 2014). Op "Ik adem je in" staat onder meer haar jongste single "Verliefd verward".

Volgende week zaterdag (13 september) is er uitzonderlijk geen nieuwe 'Vers van de pers'. Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 20 september. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

06-09-2014 om 10:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Marlain Angelidou.

Marlain Angelidou (06 september 1978) is geboren op het eiland Cyprus als Maria Eleni Madalena. Ze is zangeres, actrice en een ex-lid van de meidengroep Hi-5. Ze stamt af van Schotse, Griekse en Cypriotische voorouders. In 1998 neemt ze voor het eerst deel aan de Cypriotische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Samen met oud-deelnemer Alex Panayi zingt ze "Fterougisma" naar een verdienstelijke tweede plaats. Een jaar later, in 1999, neemt ze opnieuw deel aan de nationale selectie maar nu als soliste. En ze wint de nationale finale met het nummer "Tha'ne erotas" en dus mag ze namens haar land naar Jeruzalem afreizen.

Vooraf wordt Marlain getipt als één van de kandidaten die kans maken op de overwinning. Maar zoals het heel vaak gaat met internetpolls en bookmakers (wij Vlamingen weten erover mee te praten) eindigt Marlain op een teleurstellende tweeëntwintigste en voorlaatste plaats met amper twee puntjes van het Verenigd Koninkrijk. Er valt hierbij aan te stippen dat 'grote' vriend Griekenland dat jaar niet deelneemt aan het liedjesfestival. In 2001 is ze tijdens de Estse nationale finale, 'Eurolaul', één van de juryleden. Twee jaar later, in 2003, neemt ze in Griekenland deel aan de tv-show 'Pop Stars' en ze versiert er één van de vijf plaatsen voor de meidengroep Hi-5 die tijdens de show wordt gevormd. Hun eerste album behaalt meteen goud in Griekenland. In 2005 besluiten de meiden om elk hun eigen weg te gaan en sindsdien zingt Marlain in haar nieuwe band Dicken's Zoo, een Griekse rockband.

In 2008 waagde ze in Cyprus opnieuw haar kans om het land een tweede maal te vertegenwoordigen tijdens het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Rejection (Set Me Free)", een nummer waarvan ze zelf de tekst en de muziek schreef, eindigt ze uiteindelijk op een derde plaats. De vakjury plaatste haar op een eerste plaats maar de televoters kozen voor Evdokia Kadi die meteen ook de uiteindelijke winnares werd. Vijf jaar geleden nam ze opnieuw deel aan de nationale selectie met de Diesel Sisters. Met "Mr (Do Right) One Night Stand" strandde het gezelschap op een zevende plaats op tien deelnemers.

06-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


05-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice Kids' : vanavond gaat het programma van start met de eerste 'Blind Audition'.

 Kleine performers met grote talenten betreden vanaf vanavond, vrijdag 05 september 2014, het podium in 'The Voice Kids'. Ze zijn tussen zeven en veertien jaar oud en wagen, gesteund door hosts An Lemmens en Kürt Rogiers, hun kans om Vlaanderen te imponeren met hun zangkunsten. De eerste stap : coaches Natalia (Eurosong 2004), Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) wegblazen met een straffe 'Blind Audition'. De talenten die de drie coaches kippenvel kunnen bezorgen, nemen het tegen elkaar op in de 'Battles', waarna slechts zes van hen doorstoten naar de grote finale. De beste stem wordt uiteindelijk dé 'Voice van Vlaanderen' onder de kids.

* eerste aflevering - vrijdag 05 september 2014 :

In de eerste 'Blind Audition' van 'The Voice Kids' betreden de eerste twaalf kids het podium. De coaches zitten naar goede gewoonte met hun rug naar het podium gedraaid en kunnen niets anders doen dan te vertrouwen op hun gehoor en buikgevoel. Pas wanneer ze overtuigd zijn van de kracht van de stem van de kandidaat, drukken ze op de knop waardoor hun stoel richting het podium én de deelnemer draait. De talenten die minstens één van de coaches kunnen overtuigen, gaan door naar de 'Battles'.

 'The Voice Kids', eerste aflevering vanavond, vrijdag 05 september 2014, tussen 20.35 en 22.35 op vtm. Deze uitzending wordt morgen, zaterdag 06 september, herhaald tussen 17.15 en 19.00. (bron en foto's : vtm)

05-09-2014 om 13:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste vrijdag van september hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op zondag 28 september eerstkomende organiseert het weekblad Dag Allemaal de tweede editie van 'Dag Allemaal Deluxe', een gezellige namiddag met een heerlijke driegangenlunch en de beste Vlaamse muziek. Dit alles in de legendarische Oktoberhallen te Wieze.

De eerste editie was met meer dan 1.200 enthousiaste muziekliefhebbers een onvergetelijk event. Ook nu wordt het gegarandeerd een feest, met optredens van De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Sam Gooris, Jo Vally (Eurosong 1981), Günther Neefs en een spetterende slotshow van niemand minder dan Rob de Nijs (NSF 1969).

Met een podium in het midden van de zaal zit iedereen dicht bij zijn of haar superster. Bovendien zijn er tussendoor foto- en signeermomenten met de artiesten. Nog nooit werd het publiek zo in de watten gelegd!

Het aanwezige publiek krijgt de lekkerste Vlaamse gerechten voorgeschoteld en kan volop genieten van drank, versnaperingen en heel veel sfeer.
De centrale ligging van de Oktoberhallen zorgt ervoor dat de locatie makkelijk bereikbaar is voor iedereen. Er is een ruime parking en bovendien wordt er busvervoer georganiseerd met opstapplaatsen in heel Vlaanderen.

Voor meer informatie en het bestellen van tickets kan je terecht op de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 013 33 45 45.

Nog tot het einde van 2014 kan u Els de Schepper (Eurosong 2006) aan het werk zien met haar jubileumvoorstelling 'FEEST', maar dan is het tot nader order afgelopen met eigen zaalshows maken.

Wie haar nog een laatste keer live aan het werk wil zien kan dat nog dit najaar o.a. op zaterdag 04 oktober in het Kursaal van Oostende, zaterdag 15 november in de Stadsschouwburg te Antwerpen en zaterdag 29 november in Capitole te Gent. Tickets en info via de website van Els of telefonisch via 070 69 11 11 (max. 0,30 euro/min.).

Na het succes van vorig jaar komt Umberto Tozzi (ESF 1987) op zondag 12 oktober eerstkomende opnieuw naar het Kursaal van Oostende voor een schitterend concert vol ambiance!

Umberto Tozzi verkocht meer dan 32 miljoen platen en is zowel in Italië als in de rest van de wereld een absolute superster.

Met hits als "Gloria", "Ti amo" en "Gente di mare" heeft hij een aantal onvergetelijke klassiekers in zijn repertoire. "Ti amo" stond maar liefst zeven maanden op nummer één in de Italiaanse hitparade en met "Gloria" scoorde Tozzi een wereldhit. "Gente di mare", het lied waarmee Umberto Tozzi en Raf deelnamen aan het Eurovisie Songfestival in Brussel in 1987, groeide uit tot een evergreen.

Live slaagt Tozzi er telkens weer in om zijn onvergetelijke hits op een knappe en vooral frisse manier aan zijn publiek voor te schotelen, wat van zijn concerten echte pareltjes maakt.

Tickets (45 en 55 euro, exclusief reservatiekosten) voor dit optreden (aanvang : 20.00) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa, telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20) ofwel in de Boxoffice Kursaal Oostende (Monacoplein 2) en dit telkens van maandag tot en met zondag tussen 10.00 en 18.00.

05-09-2014 om 11:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Emly Starr.

Emly Starr (05 september 1957) is geboren in het Oost-Vlaamse Laarne als Marie-Christine Mareels. Op jonge leeftijd start ze haar zangcarrière en gaat dan als Heidi door het leven, nadien verandert ze haar artiestennaam in Emly Starr. In 1978 is ze te zien in de kortfilm 'Santiago lovers', de muziek van deze prent komt van Tony Winters. Tijdens haar zangcarrière werkt ze ook als fotomodel. Haar tweede single die ze uitbrengt "Back To The Beatles" blijkt een schot in de roos te zijn. Nadien volgen hits (o.a. "No No Sheriff" en "Santiago Lover") in België, Nederland, Luxemburg, West-Duitsland en niet te vergeten Japan. Het is ook in dat laatste land dat ze eind 1980 deelneemt aan het festival van Tokio alwaar ze op een derde plaats zal eindigen.

In 1981 neemt ze deel aan de nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival, 'Eurosong 1981'. Ze weet de nationale finale te winnen en mag met "Samson" naar het Eurovisie Songfestival in het Ierse Dublin. Daar eindigt ze met een totaal van 40 punten op een (ietwat teleurstellende) dertiende plaats. De Britse commentator Terry Wogan vindt haar de zangeres met de mooiste benen. In 1985 is ze te zien in de film 'Springen' van Jean-Pierre Dedecker. Nadien verdwijnt ze uit de spotlights maar begin 2008 bracht ze een compilatie-album uit met daarop haar grootste hits. Ook "Samson", in de Engelse en Nederlandse versie, is op het album terug te vinden. Daarnaast krijg je bij "Love Is Elastic" ook een dvd met daarop haar optreden tijdens de nationale selectie alsook haar optreden tijdens het Eurovisie Songfestival. Via haar website kan dit album nog steeds worden aangekocht.

05-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


04-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Teddy Johnson.

Teddy Johnson (04 september 1920) is geboren als Edward Victor Johnson en is een Britse zanger, danser en all-round artiest die in de jaren vijftig en zestig heelwat succes kent. In 1959 neemt hij samen met zijn vrouw Pearl Carr (foto onder) deel aan de nationale Britse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Sing Little Birdie" weten ze die finale te winnen en mogen ze naar het liedjesfestival. Op het eigenlijke Eurovisie Songfestival eindigen ze op een tweede plaats. Een jaar later nemen ze opnieuw deel aan de Britse finale met "Pickin' Petals", maar nu is het zijn broer, Bryan Johnson, die naar het Songfestival mag. Hij zal er met "Looking High, High, High" ook op een tweede plaats eindigen.



OOK JARIG VANDAAG :

* Otto Brandenburg (1934-2007) : nam in de jaren zestig in totaal vier keer deel aan 'Dansk Melodi Grand Prix', de Deense nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Was naast zanger ook acteur en componist. Overleed op 01 maart 2007.

04-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


03-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze eerste woensdag van september hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

De musical 'Dreamgirls' komt later deze maand naar Nederland en zal in meer dan twintig theaters te zien zijn tussen woensdag 17 september en zondag 01 februari 2015.

'Dreamgirls' is gebaseerd op het verhaal van The Supremes en platenmaatschappij Motown, waar Diana Ross ooit haar carrière begon. Het verhaal over drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld, is in 2006 succesvol verfilmd met onder andere Beyoncé, Jennifer Hudson, Eddie Murphy en Jamie Foxx in de hoofdrollen.

In de Nederlandse musicalversie speelt Berget Lewis (NSF 2003) de rol van Effie en Pearl Jozefzoon (NSF 2012) gaat de rol van Deena voor haar rekening nemen. Naast Berget Lewis en Pearl Jozefzoon maakt zangeres Aïcha Gill 'The Dreamettes' compleet. Aïcha speelt de rol van Lorrell Robinson.

De kaartverkoop voor deze musical is voor een aantal theaters reeds van start gegaan en meer informatie krijg je hier.

Het succes van The Common Linnets wordt dit najaar gevierd met een tournee in binnen- en buitenland. Voor deze tour bestaan The Common Linnets uit : Ilse DeLange, haar co-producer en singer/songwriter JB Meijers en de Amerikaanse singer/songwriters Rob Crosby, Matthew Crosby en Jake Etheridge. Allen hebben zij meegewerkt aan het album van The Common Linnets.

Je kan ze aan het werk zien in onder meer Amsterdam, Utrecht en Groningen. Tijdens de shows in Nederland zullen The Common Linnets putten uit zowel eigen repertoire als dat van Ilse DeLange.

In navolging van het internationale succes zullen The Common Linnets ook optredens buiten de landsgrenzen geven. Onder andere Berlijn, Londen en Wenen staan op het programma maar ook Brussel.

Voor een volledig overzicht van de najaarstournee verwijzen we je naar de website van de groep en dat kan via deze link.

Er komt volgend jaar een tweede editie van 'Ladies of Soul' en dit op vrijdag 13 en zaterdag 14 februari 2015.

Ook ditmaal zullen Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis (NSF 2003), Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007), Glennis Grace (ESF 2005) en Candy Dulfer een unieke avond verzorgen in de Ziggi Dome (Amsterdam). Onder de naam 'Ladies of Soul' brengen de vijf topartiesten met elkaar en ook solo een spetterende muzikale show ten gehore. Tijdens het concert wordt eigen repertoire afgewisseld met oude en nieuwe pop- en soulklassiekers. Een grote live band bestaande uit de 'crème de la crème' van muzikaal Nederland zal de Ladies begeleiden, aangevuld met speciale gasten.

Trijntje, Berget, Edsilia, Glennis en Candy hebben de kwalificatie 'Ladies of Soul' ruimschoots verdient. Deze gerenommeerde entertainers behoren al jaren tot de top in hun vakgebied. Met 'Soul' wordt niet alleen verwezen naar de voorliefde van de dames voor het muziekgenre maar ook naar hoe zij met hart en ziel, als soulmates en powerladies, op de bühne staan. De bundeling van hun krachten voor 'Ladies of Soul' vormen een unieke, spectaculaire en feestelijke avond die bruist, verrast en ontroert. 'Ladies of Soul' is een groots opgezette liveshow met topartiesten, vol herkenbare hits en verrassende gastoptredens.

Tickets voor één van beide concerten kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van 'Ladies of Soul'.

03-09-2014 om 18:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : eerste aflevering vanavond met Karl Vannieuwkerke en Natalia.

 Er valt zoveel te beleven op tv, dat het haast onmogelijk lijkt om met alles mee te zijn. Nathalie Meskens wil daar iets aan doen door vanaf vanavond, woensdag 03 september 2014wekelijks in 'Beste Kijkers' terug te blikken op wat er zich de voorbije televisieweek heeft afgespeeld. Dat doet ze samen met haar vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, die elk een bekende Vlaming meebrengen. De inzet : wie van hen zijn de 'Beste Kijkers'?

In verschillende spelrondes zet Nathalie de leukste, grappigste en ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten op een rij die de afgelopen televisieweek hebben plaatsgevonden. Ook de hulp van de kijkers wordt ingeroepen : ze kunnen Nathalie laten weten welke fragmenten zeker niet mogen ontbreken.

DE SPELRONDES

In vijf spelrondes blikt Nathalie op een speelse manier terug op de leukste, grappigste, ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten die de afgelopen televisieweek te zien waren. Tussen de rondes door wordt ook tijd gemaakt voor andere beeldoverzichten en de verrassende reacties die die teweeg brengen in de gezellige studio. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.
 
Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wie lacht het laatst?

"Wie laatst lacht, best lacht", luidt het gezegde. Niets is echter minder waar in de finale van 'Beste Kijkers'. Hier is alles nog mogelijk want deze laatste ronde is goed voor  10 punten. Zelfbeheersing en concentratie zijn het enige wat telt om deze ultieme proef te winnen, want de opdracht voor beide teams luidt : verboden te lachen.

* aflevering 1 - woensdag 03 september 2014 :
 
Deze zomer was hij 47 dagen onafgebroken op televisie te zien, en vanavond vormt Karl Vannieuwkerke in 'Beste Kijkers' met tv-maniak Sven De Ridder een goed team. Tine Embrechts wordt bijgestaan door de Kempense diva Natalia (Eurosong 2004), die vanaf overmorgenvrijdag 05 september 2014, wekenlang in de jury van 'The Voice Kids' zetelt.

'Beste Kijkers', eerste aflevering vanavond, woensdag 03 september 2014, tussen 21.40 en 22.40 op vtm. (bron en foto : vtm)

03-09-2014 om 16:16 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs