Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

31-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Camilla betrapt een inbreker in haar kantoor en Max is in alle staten.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 345 TOT EN MET 349.

- maandag 01 september
- aflevering 345 : Na de ruzie met Alain is Debbie naar De Schorre gevlucht, waar ze de nacht heeft doorgebracht. Sven heeft zijn bed niet eens gezien. Hij heeft de ganse nacht in de straten van Wittekerke rondgelopen, op zoek naar zijn vriend Ivan. Sinds hij in het ziekenhuis heeft gelegen, doet Marcel niets anders dan medische boeken bestuderen. Joke vindt het ondertussen welletjes en eist dat haar vriend opnieuw van het leven gaat genieten. Morgen zijn het verkiezingen in Wittekerke. Magda wil dat haar man de laatste dag optimaal benut om stemmen te ronselen en werkt een druk programma uit. Georges heeft hier geen zin in en zoekt een goede smoes.

- dinsdag 02 september - aflevering 346 : Voor Georges, Sneyers en de burgemeester is het D-day. Vandaag beslissen de inwoners van Wittekerke wie het stadje de volgende jaren zal besturen. Sneyers deelt aan het stemlokaal de laatste pamfletten uit en ook de burgemeester kan het niet laten campagne te voeren. Dit is tegen de wet en Max is verplicht in te grijpen. Van het kieshokje trekken de meeste stemmers naar De Schorre, waar ze de uitslag afwachten. In het café is het dan ook ontzettend druk en Joke verplicht haar dochter Debbie een handje toe te steken.

- woensdag 03 september - aflevering 347 : Camilla betrapt een inbreker in haar kantoor. Zoals altijd reageert ze koelbloedig. Ze houdt de gangster onder schot en verplicht hem zijn bivakmuts af te doen. De verrassing is zeer aangenaam. Marcel blijft ervan overtuigd dat hij ernstig ziek is en consulteert opnieuw dokter Jan Struys. Debbie woont nog altijd in De Schorre maar ze mist luxe en privacy. Ook het bazige karakter van Joke begint haar te enerveren. Sneyers heeft misschien een oplossing voor Debbie's probleem. Max is in alle staten.

- donderdag 04 september - aflevering 348 : Camilla wil zich nog altijd wreken op Valerie en bedenkt een sinister plan, waarvan het welslagen volledig afhangt van Ivo. Hij voelt er weinig voor om de criminele weg op te gaan, maar hij heeft geen keuze. Georges gaat een glas drinken in De Schorre om te bekomen van de eerste vergadering van het partijbestuur. De politicus wil het agendapunt bespreken met zijn goede vriend Marcel, maar die heeft zelf kopzorgen. Hij is bloednerveus omdat er morgen in het ziekenhuis foto's gemaakt worden van zijn darmen.

- vrijdag 05 september - aflevering 349 : De politie onderzoekt de ontvoering van Ivo. De hoofdverdachte is Camilla's ex-zakenpartner Valerie, maar zij wordt voorlopig niet ondervraagd. Sirjacobs wordt wel op het matje geroepen. Hij bevestigt de bedreigingen van zijn nichtje aan het adres van Camilla. Magda is ontzettend trots op haar man Georges, die door de partij voorgedragen is als burgemeester. Ze begrijpt niet dat hij over het voorstel moet nadenken. De commandant maakt een scène in het ziekenhuis als hij dokter Jan Struys niet te spreken krijgt.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

31-08-2014 om 15:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Marcel sluit het zomerseizoen af met onder meer Bart Peeters, Jan Leyers en Steven Van Herreweghe.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (
facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen
online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* vierenvijftigste aflevering - zondag 31 augustus 2014 :

Vanavond presenteert Marcel een laatste keer 'Hotel M' van op het strand van Knokke-Heist. Hij ontvangt Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') die het gloednieuwe album "Op de groei" uitbrengt en daarmee op tournee trekt dit najaar.

Ook actrices Anemone Valcke en Charlotte De Bruyn schuiven bij. Ze hebben met het toneelstuk 'Wijven' in Edinburgh gestaan en zijn dit najaar samen te zien in de Eén-reeks 'Vriendinnen'. Jan Leyers (ESF 1991) heeft een eerste Nederlandstalige single uit. Helemaal in primeur bij Marcel.

Steven Van Herreweghe duikt in zijn nieuw programma 'Het Beste Moet Nog Komen' de toekomst in. Wat zal dat brengen? Wat brengt de Vlaamse Opera in het nieuwe seizoen? Bart Peeters sluit dit seizoen van 'Hotel M' muzikaal af.

'Hotel M', vanavond zondag 31 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 21.20 en 22.15 op
Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

31-08-2014 om 12:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Hannah Graaf.

Hannah Graaf (31 augustus 1978) is geboren in Kungsängen, gelegen in de buurt van de Zweedse hoofdstad Stockholm. In de jaren negentig wordt ze een bekend model. Door haar natuurlijke schoonheid heeft ze als tiener heelwat werk in de modewereld. Op achttienjarige leeftijd neemt haar modellencarrière een heel nieuwe wending. Geïnspireerd door actrice en sekssymbool Pamela Anderson ondergaat Hannah een borstvergroting. Daardoor krijgt ze een heel nieuwe imago aangemeten : dat van het typische Zweedse stoeipoesje. Het legt haar geen windeieren en ze verschijnt in elk belangrijk mannenblad in het Scandinavische land.

Heel snel wordt Hannah in navolging van Victoria Silvstedt het meest bekende naaktmodel in Zweden. Heel regelmatig poseert ze naakt met haar drie jaar oudere zus Magdalena Graaf. In 1998 stoppen de zusjes met naakt poseren en hun carrière neemt een heel nieuwe wending. Als het duo Graaf storten ze zich in de muziekbusiness. Het eerste album "Graaf Sisters" komt op de markt en zij halen een nummer één-hit in Zweden met "You Got (What I Want)". In 2006 nam Hannah deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Naughty Boy" (what's in a name!) eindigde ze tijdens de eerste voorronde op een zevende en voorlaatste plaats.

OOK JARIG VANDAAG :

* Patrick Nuo (1982) : nam in 2004 deel aan de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Undone" wist hij de eerste stemronde tijdens 'Germany 12Points!' niet te overleven.

31-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


30-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Belgium's Got Talent' : Niels Destadsbader nieuw jurylid in 'Belgium's Got Talent'.

 Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Ray Cokes en Rob Vanoudenhoven geven op dinsdag 09 september 2014 het startschot van een nieuw seizoen 'Belgium's Got Talent'. Nog niet op het vtm-scherm, maar wel met de start van de audities in de Antwerpse Stadsschouwburg. De aftrap van 'Belgium's Got Talent' gaat dit jaar gepaard met groot nieuws. Karen, Rob en Ray zullen namelijk bijgestaan worden door een vierde jurylid : Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012').

Een stevige dosis lef, een opvallende act van twee minuten, de onvoorwaardelijke steun van Koen Wauters en het strenge oordeel van juryleden Karen, Rob en Ray blijven de hoofdingrediënten van 'Belgium's Got Talent'. Al zal kersvers jurylid Niels Destadsbader voor een extra mening zorgen waar de kandidaten niet omheen kunnen. Als rasecht podiumbeest, geboren entertainer en presentator van o.m. 'Junior Eurosong' weet Niels als geen ander wie of wat tv-kijkend Vlaanderen kan amuseren of ontroeren.

 Wil je Niels Destadsbader aan het werk zien aan de zijde van Karen Damen, Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes? Wil je samen met gastheer Koen Wauters genieten van show boordevol puur entertainment? Bestel dan via vtmtickets.be je gratis zitje in het publiek voor de audities van 'Belgium's Got Talent', in de Stadsschouwburg te Antwerpen. Wanneer het nieuwe seizoen 'Belgium's Got Talent' op het tv-scherm verschijnt, is nog niet bekend. (bron, logo en foto : vtm)

30-08-2014 om 21:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Dana.

Dana (30 augustus 1951) is geboren in het Noord-Ierse Londonderry als Rosemary Brown. Op achttienjarige leeftijd (ze zit dan nog op de schoolbanken) wint ze in het voorjaar van 1970 het Eurovisie Songfestival voor de Ierse Republiek. Met "All kinds of everything" weet ze de Europese harten één voor één te veroveren. Nadien wordt het festivalnummer een grote Europese hit. Later volgen nog hits zoals "Fairytale" en "Crossword puzzle". Een klassieker is zeker wel "It's gonna be a cold cold Christmas", een nummer uit 1976. De erg religieuze Dana zingt in 1979 "Totus tuus" ter gelegenheid van het bezoek van Paus Johannes-Paulus II aan Ierland.

In de jaren tachtig verhuist ze samen met haar man naar de Verenigde Staten alwaar ze gaat werken bij een christelijke radio- en televisiezender. In 1997 komt ze terug naar Ierland en doet ze een gooi naar het Presidentschap van het eiland. Als onafhankelijke kandidaat behaalt ze een eervolle derde plaats. Tussen 1999 en 2004 zit ze voor het Connacht-Ulsterelectoraat in het Europees Parlement.

In 2005 maakte ze tijdens het Eurovisie Songfestival de Ierse punten bekend en zowel in 2008 als in 2010 was ze als jurylid te gast tijdens de Ierse nationale selectie. Vijf jaar geleden was ze allesbehalve tevreden met de keuze van de Ieren die Dustin the Turkey naar de Servische hoofdstad Belgrado stuurden. Ze ijverde er voor om niet deel te nemen in plaats van een kalkoen te sturen. Meer over de zangeres kan je op haar website terugvinden.

30-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


29-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Beste Zangers van Nederland' : zevende seizoen vanaf eind september op NPO 3 met onder meer René Froger en Edsilia Rombley.

Net voor de zomer raakte bekend dat er een zevende seizoen komt van 'De Beste Zangers van Nederland'. Ook deze reeks zal in goede banen worden geleid door Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012), reeds voor de vierde maal op rij de presentator van dienst.

Eerder vandaag, vrijdag 29 augustus 2014, maakte de TROS de namen bekend van de zes artiesten die afreizen naar het zonnige Ibiza.

De gasten zijn de Amsterdamse rot in het vak René Froger (ESF 2009), volkszanger André Hazes jr, Monique Klemann van Lois Lane, Xander de Buisonjé, musicalster Carolina Dijkhuizen en tweevoudig Songfestivaldeelneemster Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007).

Vanaf zondag 28 september eerstkomende is één van hen wekelijks de hoofdgast en proberen de anderen zijn of haar repertoire zo goed mogelijk en op hun eigen wijze te vertolken. Wie dat het beste doet, mag zich de 'Beste Zanger van Nederland' noemen. Wie weet de anderen tot tranen toe te roeren en verrast het meest met zijn eigen versie van een nummer van een ander?

'De Beste Zangers van Nederland', de eerste aflevering van het zevende seizoen op zondag 28 september, tussen 20.30 en 21.15 op
NPO 3. (bron en logo : TROS)

29-08-2014 om 14:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Roland Verstappen.

Roland Verstappen Roland Verstappen (29 augustus 1958) is geboren in het Nederlandse Helmond. Hij woont echter net over de grens in het Antwerpse Poppel, met zijn vrouw en twee kinderen. Zijn aanleg voor muziek kijgt hij reeds van zijn opa die verzot is op muziek. Roland speelt op zijn tiende piano. Pas op zijn vijftiende vindt hij zijn instrument in een klein kioskje in Mallorca : de gitaar. Rond zijn twintigste gaat hij in de band Pegasus spelen, nadien volgen nog Finvarra en nog later gaat hij verder als singer-songwriter. Het is dan dat hij Ferdi Lancee tegen het lijf loopt en samen gaan ze op zoek naar een mix van popmuziek maar dan wel in het Nederlands. Begin jaren negentig heeft hij twee hits "Helemaal niets" en "Zij is een wonder". Beide nummers staan op op zijn eerste album "Roland Verstappen", geproduceerd door Peter Koelewijn ("Rechtop op de wind" - ESF 1987). Dankzij dit eerste album heeft hij heelwat tv-optredens.

In 1996 neemt hij deel aan het Nationaal Songfestival. Hij is één van de vijf kandidaten die strijden voor het ticket richting Noorse hoofdstad. In de week van 26 februari tot en met 01 maart zijn er vijf halve fnales. In elke halve finale zingt één artiest drie nummers. Het publiek mag via televoting het beste nummer van elke artiest kiezen en dat nummer wordt tijdens de finale van het Nationaal Songfestival op zondag 03 maart gezongen. Het publiek kiest "Ik wil alleen walsen met jou" (73%) om naar de finale over te gaan. "Een woord van jou" eindigt op de tweede plaats (14%) en "Dan dansen wij" eindigt als derde (13%). Tijdens de finale eindigt "Ik wil alleen walsen met jou" op de vijfde en laatste plaats met negen punten. In 1997 komt zijn tweede album "Augustus" op de markt. Het is een album met heelwat pakkende en meeslepende folksongs door Roland zelf geschreven. Maar het album brengt niet het succes dat er van verwacht wordt en hij verdwijnt van het voorplan.

In 2003 zet hij samen met Karin Poell de groep Eaden op. Beiden hebben een voorliefde voor de Keltische muziek en samen gaan ze op die weg verder. Roland schrijft twaalf nieuwe folksongs en herwerkt twee traditionals en "Rays of the yellow sun" is daarmee een feit. En zo is Roland Verstappen weer helemaal terug bij zijn wortels. Een eerste album verscheen in 2006.

OOK JARIG VANDAAG :

* Titti Sjöblom (1949) : dochter van Alice Babs (ESF 1958), nam in 1974 deel aan 'Melodifestivalen', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Fröken ur sång" eindigde ze op een vierde plaats.

29-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


28-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Franse Songfestivalselectie verhuist van France 3 naar France 2.

 De Franse openbare omroep heeft gisteren, woensdag 27 augustus 2014, het nieuws bevestigd dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar zal verhuizen van France 3 naar France 2.

Na vijftien jaar keert het jaarlijkse liedjesfestival dus terug naar het beter bekeken France 2 en wordt deze zender meteen ook verantwoordelijk voor de selectie van de Franse inzending. Met deze wijziging hoopt de Franse openbare omroep het Eurovisie Songfestival (opnieuw) meer onder de aandacht te brengen van het grote publiek.

Tot 1982 was het (toemalige openbare) eerste Franse net (TF1) verantwoordelijk voor de inzending, een jaar later nam France 2 het over. In 1999 verhuisde de nationale selectie naar het derde net.

Frankrijk is sinds een aantal jaren als lid van de 'Big 5' verzekerd van een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. (bron : France Télévisions)

28-08-2014 om 21:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Marcel ontvangt in de voorlaatste aflevering onder meer Adriaan Van den Hoof en Jonas Van Geel.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (
facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen
online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* drieënvijftigste aflevering - donderdag 28 augustus 2014 :

Adriaan Van den Hoof presenteert vanaf dinsdag 02 september zijn gloednieuwe eigen programma 'Normale mensen'. Van normale mensen gesproken, ook Jonas Van Geel springt binnen. Hij heeft zijn eerste eigen fictiereeks geschreven, 'Amateurs'. Daarnaast is hij dit najaar ook te zien in 'Lang Leve' en 'De Biker Boys'.

Eefje Depoortere is een Brugse van wereldniveau. Ze presenteert over de hele wereld gameshows die door dertig miljoen mensen bekeken worden. Nu ze even in het land is, ontvangt Marcel haar graag in 'Hotel M'.

We schenken ook aandacht aan bijzondere beesten. Op 30 augustus vindt de 'Nacht van de Vleermuis' plaats. U weet wat te doen!

We sluiten de week muzikaal af met een heuse big band. Flat Earth Society brengt samen met Mauro Pawlowski het nummer "Solitude".

'Hotel M', vanavond donderdag 28 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 21.00 en 21.55 op
Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

28-08-2014 om 11:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Gry Johansen.

Gry Johansen Gry Johansen (28 augustus 1964) gaat momenteel door het leven als Gry Meilstrup. Op bijna zestienjarige leeftijd staat ze voor het eerst op het podium tijdens de Deense nationale finale in 1980. Ze zingt in het achtergrondkoortje bij Tommy P. die met zijn inzending "Syng en sang om evig fred" op een achtste plaats eindigt (archief). Drie jaar later, in 1983, neemt ze zelf deel. Met "Kloden drejer" weet ze de nationale finale van 'Dansk Melodi Grand Prix' te winnen en mag ze voor haar land naar München afreizen. Ze zal er op een zeventiende plaats eindigen. In 1985 waagt ze opnieuw haar kans, samen met Vivian Johansen zingt ze het nummer "Vi ska' leve". Ze eindigen op een zesde plaats.

Vier jaar later, in 1989, vindt Gry de tijd opnieuw rijp om haar land te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Maar opnieuw strandt ze tijdens de finale op een zesde plaats met "Endnu en nat". In 2000 neemt ze voor de vierde maal deel aan de nationale finale. Met "Sig du vil ha' mig'" overleeft ze de eerste stemronde niet. Tijdens 'Dansk Melodi Grand Prix 2001' mogen oud-deelnemers één nummer uit de finale aankondigen. Ook Gry is dan van de partij en datzelfde jaar mag ze namens Denemarken de punten bekendmaken tijdens het Eurovisie Songfestival. In 2002 maakt ze tijdens de Deense nationale selectie deel uit van de vakjury en in 2005 ziet Europa haar opnieuw tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival want dan mag ze nogmaals de Deense punten bekendmaken.

28-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


27-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

Net als vorig jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op zondag 20 juli vond de voorlopig laatste voorstelling plaats van de spektakelmusical '14-18', een puur verhaal over vriendschap en liefde. Na een korte pauze wordt de musical vanaf vrijdag 05 september eerstkomende hernomen en dit tot en met zondag 21 september.

Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo'n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen?

'14-18' is een verhaal van liefde, gemis, familie, vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. Een spektakel met een hart.

De regie is in handen van Frank Van Laecke. Hij bedacht samen met Allard Blom het scenario. Blom schreef ook de liedteksten. De muziek werd gecomponeerd door Dirk Brossé, de muzikale directeur van het Amerikaanse The Chamber Orchestra of Philadelphia.

Studio 100 verzamelde meteen ook een topcast :
Jelle Cleymans (Eurosong 2004) als Jan, Jonas Van Geel als Fons, Bert Verbeke als Albert, Lander Depoortere als Kamiel, Free Souffriau als Anna, Maaike Cafmeyer als Céline, Jo De Meyere als Generaal, Peter Van de Velde als Korporaal Dedecker en Louis Talpe als Hermans.

OPGELET! Vanaf september zal de rol van de Generaal afwisselend worden vertolkt door Jo De Meyere en Mike Verdrengh.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van de musical en voor tickets surf je best meteen naar Sherpa.


De musical 'Dreamgirls' komt dit najaar naar Nederland en zal in meer dan twintig theaters te zien zijn tussen woensdag 17 september en zondag 01 februari 2015.

'Dreamgirls' is gebaseerd op het verhaal van The Supremes en platenmaatschappij Motown, waar Diana Ross ooit haar carrière begon. Het verhaal over drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld, is in 2006 succesvol verfilmd met onder andere Beyoncé, Jennifer Hudson, Eddie Murphy en Jamie Foxx in de hoofdrollen.

In de Nederlandse musicalversie speelt Berget Lewis (NSF 2003) de rol van Effie en Pearl Jozefzoon (NSF 2012) gaat de rol van Deena voor haar rekening nemen. Naast Berget Lewis en Pearl Jozefzoon maakt zangeres Aïcha Gill 'The Dreamettes' compleet. Aïcha speelt de rol van Lorrell Robinson.

De kaartverkoop voor deze musical is voor een aantal theaters reeds van start gegaan en meer informatie krijg je hier.

Nadien komt de musical ook naar Vlaanderen voor vier voorstellingen alwaar de rol van Deena is weggelegd voor Sandrine Van Handenhoven (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008). Tickets voor één van de voorstellingen in de Stadsschouwburg van Antwerpen (vrijdag 06 en zaterdag 07 februari 2015) en in de Capitole in Gent (vrijdag 13 en zaterdag 14 februari 2015) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Sherpa.

Op dinsdag 30 september (14.00-20.00) eerstkomende vindt in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus. Het wordt meteen ook een feestelijke editie van het festival bestaat dit jaar tien jaar.

Er zijn optredens van Marjan Berger, Andrei Lugovski (Eurosong 2014), Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Paul Severs, Günther Neefs, Christoff (Eurosong 1993-2002), Lindsay en Will Tura. Ze worden begeleid door de Heverband en The Roland Lee White Dancers.

Tickets (42 euro) kan je nu reeds aanschaffen via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events, Aalstersestraat 168, 9280 Wieze ofwel via de website van het festival. Opgelet! Tickets worden pas eind augustus verzonden.


Het succes van The Common Linnets wordt dit najaar gevierd met een tournee in binnen- en buitenland. Voor deze tour bestaan The Common Linnets uit : Ilse DeLange, haar co-producer en singer/songwriter JB Meijers en de Amerikaanse singer/songwriters Rob Crosby, Matthew Crosby en Jake Etheridge. Allen hebben zij meegewerkt aan het album van The Common Linnets.

Je kan ze aan het werk zien in onder meer Amsterdam, Utrecht en Groningen. Tijdens de shows in Nederland zullen The Common Linnets putten uit zowel eigen repertoire als dat van Ilse DeLange.

In navolging van het internationale succes zullen The Common Linnets ook optredens buiten de landsgrenzen geven. Onder andere Berlijn, Londen en Wenen staan op het programma maar ook Brussel. Op maandag 13 oktober eerstkomende (aanvang : 20.00) komen ze naar de AB voor een eenmalig optreden. Tickets (19 euro) voor dit optreden kunnen nu reeds worden aangeschaft via deze link.

Voor een volledig overzicht van de najaarstournee verwijzen we je naar de website van de groep en dat kan via deze link.

De musical 'Mamma Mia!' komt in de zomer van 2015 terug naar ons land. Dat nieuws raakte eergisteren, maandag 28 juli 2014, bekend.

Kursaal Oostende heeft er ondertussen een traditie van gemaakt om elke zomer een internationale show naar de 'Stad aan Zee' te halen. Samen met MB Productions en Fire-Starter organiseren ze de wereldberoemde musical 'Mamma Mia!' in de zomer van 2015. De musical bracht in 2011 ruim 50.000 bezoekers naar het Kursaal. "Deze keer staat de internationale cast hier drie weken. In 2011 waren de laatste twee weken helemaal uitverkocht. We merkten dat er nog heel wat vraag was naar tickets, maar toen konden we de show niet verlengen. Het leek ons dus de ideale gelegenheid om in 2015 de meest succesvolle musical ter wereld terug naar Oostende te brengen", zegt voorzitter Niko Geldhof.

Kursaal Oostende en Fire-Starter presenteren opnieuw de originele versie met de Engelstalige cast. De vertaling wordt zowel in het Nederlands als Frans geprojecteerd.

Tickets voor de voorstellingen (tussen dinsdag 21 juli en zondag 09 augustus 2015) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende). Tussen 12 november en 31 maart is de Box Office dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.30 (gesloten op 25 december en 01 januari).

OPGELET! Om de vlugge boekers te belonen geeft de organisatie een 'Early Bird' korting van 5 euro per aangekocht ticket (niet geldig op zaterdagavond). Bij stap twee in het reservatieproces kan de korting aangeduid worden. Deze actie loopt tot en met 31 augustus 2014.

27-08-2014 om 21:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : oud-Songfestivaldeelnemers Peret (ESF 1974) en Jan Groth (ESF 1991) overleden.

 Eerder vandaag, woensdag 27 augustus 2014, is in Barcelona de Spaanse zanger Peret op 79-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker.

De zanger, geboren als Pedro Pubill Calaf (Mataró, 24 maart 1935), had in 1971 in België, Nederland en Duitsland een zomerhit met "Borriquito. Drie jaar later, in 1974, nam hij voor Spanje deel aan het Eurovisie Songfestival met "Canta y sé feliz", goed voor een negende plaats.

In 1982 stopte hij zijn muzikale carrière maar negen jaar later volgde nog een nieuw album. In 1992 trad hij nog op tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen die toen plaatsvonden in Barcelona.

 In Noorwegen overleed, eerder vanochtend, zanger Jan Groth, eveneens aan de gevolgen van kanker. De zanger, geboren in Sarpsborg (25 februari 1946), maakte eind de jaren zestig en begin de jaren zeventig deel uit van de groep Aunt Mary.

In 1991 mocht hij voor Noorwegen naar het Eurovisie Songfestival. Dat jaar zou er normaal gezien een nationale selectie plaatsvinden maar de Noorse omroep liet weten dat tussen de meer dan honderdveertig inzendingen niet voldoende goede nummers zaten.

Daarom werd besloten om Just 4 Fun aan te duiden om het Scandinavische land te vertegenwoordigen in de Italiaanse hoofdstad Rome. Het was tevens de eerste - en voorlopig laatste - maal dat de Noorse omroep de kandidaat voor het jaarlijkse liedjesfestival intern koos.

Met "Mrs. Thompson" (tekst : Dag Kolsrud ; muziek : P.G. Roness, Kaare Skevik Jr. ; dirigent : Pete Knutsen) strandde het kwartet met een totaal van veertien punten op een zeventiende plaats.

Just 4 Fun bestond verder nog uit Marianne Antonsen en oud-Songfestivaldeelnemers Eiríkur Hauksson en Hanne Krogh. (bron :
TVE, NRKwebsite Peret, website Jahn Groth ; foto Jan Groth : L-P Lorentz)

27-08-2014 om 17:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Marcel ontvangt vanavond onder meer Tom Waes, Philippe Geubels en Barbara Dex.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (
facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen
online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* tweeënvijftigste aflevering - woensdag 27 augustus 2014 :

Tom Waes mag zich sinds kort ambassadeur van UNICEF noemen en hij engageerde zich onlangs ook voor de bedreigde bruinvissen als ambassadeur van Sea Shepherd. Daarnaast is hij natuurlijk ook ambassadeur van geweldig fijne televisie. Afgelopen zomer heeft hij niet stil gezeten. Benieuwd wat er komen zal.

Ook Philippe Geubels heeft de afgelopen maanden niet bepaald stil gezeten. Hij wordt in november papa en is ook te zien in een nieuw seizoen van 'Geubels en de Belgen'. Muzikant en accordeonist Mathias Lens doet het geweldig goed met zijn Musettes-album in de Ultratop. Hij is al weken een van de best verkopende albums en vertoeft in het gezelschap van Ed Sheeran en Coldplay.

Op 13 en 14 september trekt onze Belgische delegatie naar het WK Waterski. Voor ze vertrekken, springen ze nog even binnen. Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) en Gunther Verspecht trekken vanaf 06 september op tour met het oeuvre van Kenny Rogers en Dolly Parton in 'The Tennessee Waltz'.

'Hotel M', vanavond woensdag 27 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 21.10 en 22.00 op
Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

27-08-2014 om 09:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Michael Kunzi.

Michael Kunzi Michael Kunzi (27 augustus 1958) maakt deel uit van de Duitse popgroep Münchener Freiheit. De groep ontstaat in het begin van de jaren tachtig en bestaat uit Stefan Zauner (zang en keyboard), Aron Strobel (gitaar en zang), Rennie Hatzke (drum), Michael Kunzi (bas en zang) en Alex Grünwald (keyboard). Hun eerste album "Umsteiger" komt in 1982 op de markt. Vier jaar later komt de internationale doorbraak en hebben ze hits in België, Nederland, Noorwegen en Zweden. In 1993 nemen ze deel aan Eurovisie Songfestival voor Duitsland. Met "Viel zu weit" eindigen ze op een teleurstellende achttiende plaats. Nadien volgen nog een aantal bescheiden hits en in 2005 brengen ze ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan een compilatiecd op de markt. In 1986, 1987, 1990 en 1992 krijgt de groep de 'Goldene Stimmgabel' als beste Duitse groep van het jaar. Meer over de groep kan je op hun website lezen.

(foto's : website
Münchener Freiheit)

OOK JARIG VANDAAG :

* Bo Martin Erik Erikson (E-Type)(1965) : nam in 2004 deel aan 'Melodifestivalen', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Paradise" eindigde hij tijdens de finale op een vijfde plaats. Zes jaar geleden nam hij samen met The Poodles (MF 2006) deel aan 'Melodifestivalen' en met "Line Of Fire" overleefden ze de herkansingsronde, 'Andra chansen', niet.

27-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


26-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Marcel ontvangt op deze kletsnatte dinsdag onder meer Jeroen Meus en Vlaams minister Liesbeth Homans.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (
facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen
online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* eenenvijftigste aflevering - dinsdag 26 augustus 2014 :

Vanavond maakt televisiekok Jeroen Meus zijn intrede bij 'Hotel M'. Vanaf maandag 01 september bereidt hij niet alleen je 'Dagelijkse kost' maar neemt hij de kijker ook mee op een culinaire trip rond de wereld. In 'Goed volk' trekt hij naar zes gemeenschappen die moeilijke te doorgronden zijn maar die Jeroen via de keuken probeert te ontdooien. Of hij ook bij Liesbeth Homans is langsgeweest? Ze heeft de stempel van ijskoningin maar niets is minder waar. Wie is onze Vlaams minister met de meeste portefeuilles?

Voor de spectaculaire act zorgt de Nederlandse illusionist Hans Klok. Hij tourt een laatste keer door Nederland en België met zijn show 'The New Houdini'. Acteur Wim Willaert mag zich de master noemen van het Filmfestival van Oostende. Hij maakt iedereen met plezier warm voor een spetterende editie. Hij komt trouwens samen met de zanger van de Id!ots van de set van de fictiereeks 'Bevergem'. Zij sluiten muzikaal af. De Roeselaarse band heeft de zomer van hun leven gehad en stonden op ontelbare podia. Vanavond spelen ze hun single "Mosquito".

'Hotel M', vanavond dinsdag 26 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 21.00 en 21.55 op
Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

26-08-2014 om 11:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Pim Symoens.

Pim Symoens (26 augustus 1983) is geboren in Grimbergen. In 2005 leert Vlaanderen deze kerel kennen door zijn deelname aan de talentenjacht 'Star Academy' op de commerciële zender vtm. Hij zal in deze wedstrijd uiteindelijk vierde worden en leert er ook zijn nieuwe vriendin Katerine Avgoustakis (Eurosong 2002-2006, gediskwalificeerd Griekse selectie 2010) kennen. Zij zal trouwens die wedstrijd winnen. Eind juli maken ze het nieuws wereldkundig dat ze een koppel zijn (iets wat de buitenwereld al een geruime tijd wist). Eind augustus start hij bij de muziekzender JIM als presentator. Begin 2006 neemt hij deel aan 'Eurosong' en met "I'm your man" eindigt hij in de derde voorronde op een vijfde plaats.

Later neemt hij ook nog deel aan het dansprogramma 'Sterren op de dansvloer' bij de commerciële zender
vtm. In de zomer van 2006 maakt de krant Het Laatste Nieuws bekend dat Pim zou overstappen naar de jongerenzender Ketnet om daar het programma 'Shoot' te presenteren. Uiteindelijk gaat dit niet door en blijft hij alsnog bij de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) maar in de zomer van 2007 raakte bekend dat ook zijn contract daar niet verlengd zou worden. In het najaar van 2006 liep ook de relatie met Katerine Avgoustakis op de klippen, hij deed alsnog een emotionele oproep maar tot een verzoening kwam het niet.

Datzelfde najaar werd hij ook nog de winnaar van de tweede reeks van 'Big Brother VIPS', een programma uitgezonden door 2BE. In de zomer van 2007 vond hij ook een nieuwe platenmaatschappij (Studio 100) en een nieuwe single "Vogelvrij" was daarvan het resultaat. Nadien maakte hij ook deel uit van de BemBem! Band
maar begin juni 2009 raakte bekend dat het project werd opgedoekt.

OOK JARIG VANDAAG :

* Carli Tornehave (1932) : nam in 1962, 1963 en 1966 deel aan 'Melodifestivalen', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. In 1962 strandde hij met "Anne-Li" op een derde plaats en in 1963 was ook een derde plaats weggelegd voor "Twist till menuett". In 1966, bij zijn derde en laatste poging, eindigde hij met "Monte Carlo" op een tweede plaats.
* Ingela 'Pling' Forsman (1950) : sinds 1981 heeft Ingela 'Pling' Forsman reeds meer dan dertig nummers geschreven voor de nationale selectie en dit is meteen een absoluut record in Zweden. Drie van haar nummers behaalden zelfs het podium tijdens het Eurovisie Songfestival : "Bra vibrationer" (1985 - derde plaats), "Se på mig" (1996 - derde plaats) en "Kärleken är" (1998 - tiende plaats). Die laatste twee nummers schreef ze samen met Bobby Ljunggren. Ingela en Bobby schreven samen nóg bekende inzendingen zoals onder meer "Om igen" (1988), "Du" (1989), "Ett liv med dig" (1991), "Min kärlek" (2004) en "Efharisto" (2004). In 2006 schreef ze voor het eerst de muziek van een festivalbijdrage, namelijk voor "Etymon" dat toen gebracht werd door Sonja Aldén (Sonya).

26-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


25-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : schlagerzanger Christoff en vriend Niels na zeven jaar uit elkaar.

 Volgens de krant Het Laatste Nieuws is er na zeven jaar een einde gekomen aan de relatie tussen schlagerzanger Christoff (Eurosong 1993-2002) en zijn vriend Niels.

Eergisteren, zaterdag 23 augustus 2014, had de zanger reden om te vieren toen hij de 'Radio 2 Zomerhit 2014'-trofee voor 'Beste Zanger' in ontvangst mocht nemen, maar achter de schermen had de Oost-Vlaming echter weinig reden tot feesten.

Volgens de krant leefden beiden al een tijdje naast elkaar en wat er precies aan de basis ligt, is onduidelijk. Dat beiden geen evident parcours reden is een publiek geheim.
Niels, die een stuk jonger is dan de 38-jarige schlagerzanger, is sinds jaar en dag verpleger in een rusthuis. Terwijl Christoff als showbizz-ster de Vlaamse en Duitse podia afschuimt, vaak zeven dagen op zeven.

"Als ik 's avonds thuiskom, is hij vaak al aan het slapen. Dat kan soms weken na elkaar zo zijn", vertelde de zanger recent nog in een interview. "Maar het feit dat onze agenda's én ook onze karakters zo verschillend zijn, is wellicht net de sterkte van onze relatie. We zijn plus en min, dat trekt elkaar aan. We hoeven niet 24 op 24 samen te zijn. Weten dat er iemand is, is al voldoende."

Al drong 'quality time' zich volgens de zanger steeds vaker op : "We hebben onlangs een grote beslissing genomen en een appartementje gekocht in Marbella. Nu zullen we sneller geneigd zijn om rustpauzes in te bouwen. Ik kijk ernaar uit." Maar volgens de krant trok de zanger er onlangs nog alleen op uit, voor een vijfdaagse retraite in een Weens klooster.

Christoff wenste gisteren niet te reageren op het nieuws. Vandaag, maandag 25 augustus, zouden de zanger en zijn management met een verklaring komen. (bron : Het Laatste Nieuws)

25-08-2014 om 10:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Marcel ontvangt op deze laatste maandag van augustus onder meer Clara Cleymans en Evy Gruyaert.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (
facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen
online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* vijftigste aflevering - maandag 25 augustus 2014 :

Clara Cleymans is druk aan het opnemen voor het derde seizoen van 'De Ridder'. Lang hoeven de fans niet te wachten want het tweede seizoen is vanaf zondag 07 september op Eén te zien. Wat mogen we verwachten?

Evy Gruyaert komt alles vertellen over haar nieuwe programma 'Weet ik veel'. Elke zaterdag voelt ze studenten en BV's aan de tand over hun kennis. Michaël R. Roskam heeft zijn eerste Hollywoodproductie ingeblikt : 'The Drop'. Zijn eerste en – jammer genoeg – ook laatste film met James Gandolfini en uiteraard mocht ook Matthias Schoenaerts niet ontbreken. Op 08 september wordt die op de wereld afgevuurd in Toronto.

Ook Stoffel Vandoorne is big in het buitenland. De Formule 2-piloot reed afgelopen weekend de Grand Prix in Francorchamps en is aan een uitstekend seizoen bezig. Deze mooie zomeravond sluiten we af met Eriksson Delcroix. Zij brengen het nummer "Nashville Tennessee".

'Hotel M', vanavond maandag 25 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 21.00 en 21.55 op
Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

25-08-2014 om 09:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : 2 Fabiola feat. Loredana wil volgend jaar via Wallonië naar het Eurovisie Songfestival.

 Vandaag, maandag 25 augustus 2014, bericht de krant Het Laatste Nieuws dat 2 Fabiola feat. Loredana volgend jaar ons land wil gaan vertegenwoordigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

In 2015 is het aan het Franstalige openbare omroep (RTBF) om een kandidaat af te vaardigen naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Maar dat mag voor Pat Krimsom (Eurosong 1993) alvast geen bezwaar zijn om ons land te vertegenwoordigen.

Eergisteren, zaterdag 23 augustus, wist hij samen met Loredana de 'Radio 2 Zomerhit 2014' in de wacht te slepen met "She's After My Piano", het nummer waarmee ze eerder dit jaar deelnamen aan 'Eurosong 2014'. Toen al werd er gesuggereerd dat het nummer niet goed genoeg was voor het jaarlijkse liedjesfestival maar dat het een dikke zomerhit zou worden.

Inmiddels zijn de optredens verdriedubbeld tot in 2015 en is er een wereldwijd platencontract met Universal. En daarbovenop wil Pat Krimson naar het Eurovisie Songfestival. "We gaan het er nog eens op wagen en ons inschrijven voor de Waalse preselectie. Hetzelfde als Axel Hirsoux gedaan heeft in Vlaanderen. Misschien zingen we zelfs in het Frans of het Italiaans." 

Een opvolger voor "She's After My Piano" is ook al klaar, "One Night in Dubai" is normaal gezien vanaf volgende week maandag, 01 september, beschikbaar. (bron : Het Laatste Nieuws ; foto : VRT)

25-08-2014 om 09:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Christer Björkman.

Christer Björkman Christer Björkman (25 augustus 1957) is geboren in het Zweedse Borås. Deze stad ligt in het westen van het Scandinavische land. In 1992 neemt hij deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, 'Melodifestivalen'. Met "I morgon är en annan dag" verzamelt hij vierenzestig punten bij elkaar en haalt zo de overwinning binnen. Hij mag in eigen land (Malmö) Zweden vertegenwoordigen maar de thuismatch brengt hem geen voordeel op. Met amper negen punten legt hij beslag op een tweeëntwintigste en voorlaatste plaats.

Een jaar later, in 1993, wil hij opnieuw zijn kans wagen om naar het Songfestival afgevaardigd te worden. Met "Välkommen till livet" haalt hij de tweede ronde niet en is daarmee meteen uitgeschakeld om zijn land te vertegenwoordigen in het Ierse Millstreet. In 1999 is hij opnieuw van de partij tijdens de Zweedse selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Välkommen hem" eindigt hij op een tiende en allerlaatste plaats. Zijn derde deelname aan 'Melodifestivalen' is meteen ook zijn laatste wapenfeit om Zweden een tweede maal te kunnen vertegenwoordigen. Vanaf 2002 is hij verantwoordelijk voor de artiesten die deelnemen aan 'Melodifestivalen'. Maar begin 2005 krijgt hij bakken kritiek op zijn wijze van selecteren, velen noemen het 'vriendjespolitiek'.
Intussen is hij sinds midden maart 2009 lid van de Referentiegroep van de EBU.

25-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs