Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

25-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : schlagerzanger Christoff en vriend Niels na zeven jaar uit elkaar.

 Volgens de krant Het Laatste Nieuws is er na zeven jaar een einde gekomen aan de relatie tussen schlagerzanger Christoff (Eurosong 1993-2002) en zijn vriend Niels.

Eergisteren, zaterdag 23 augustus 2014, had de zanger reden om te vieren toen hij de 'Radio 2 Zomerhit 2014'-trofee voor 'Beste Zanger' in ontvangst mocht nemen, maar achter de schermen had de Oost-Vlaming echter weinig reden tot feesten.

Volgens de krant leefden beiden al een tijdje naast elkaar en wat er precies aan de basis ligt, is onduidelijk. Dat beiden geen evident parcours reden is een publiek geheim.
Niels, die een stuk jonger is dan de 38-jarige schlagerzanger, is sinds jaar en dag verpleger in een rusthuis. Terwijl Christoff als showbizz-ster de Vlaamse en Duitse podia afschuimt, vaak zeven dagen op zeven.

"Als ik 's avonds thuiskom, is hij vaak al aan het slapen. Dat kan soms weken na elkaar zo zijn", vertelde de zanger recent nog in een interview. "Maar het feit dat onze agenda's én ook onze karakters zo verschillend zijn, is wellicht net de sterkte van onze relatie. We zijn plus en min, dat trekt elkaar aan. We hoeven niet 24 op 24 samen te zijn. Weten dat er iemand is, is al voldoende."

Al drong 'quality time' zich volgens de zanger steeds vaker op : "We hebben onlangs een grote beslissing genomen en een appartementje gekocht in Marbella. Nu zullen we sneller geneigd zijn om rustpauzes in te bouwen. Ik kijk ernaar uit." Maar volgens de krant trok de zanger er onlangs nog alleen op uit, voor een vijfdaagse retraite in een Weens klooster.

Christoff wenste gisteren niet te reageren op het nieuws. Vandaag, maandag 25 augustus, zouden de zanger en zijn management met een verklaring komen. (bron : Het Laatste Nieuws)

25-08-2014 om 10:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Marcel ontvangt op deze laatste maandag van augustus onder meer Clara Cleymans en Evy Gruyaert.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (
facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen
online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* vijftigste aflevering - maandag 25 augustus 2014 :

Clara Cleymans is druk aan het opnemen voor het derde seizoen van 'De Ridder'. Lang hoeven de fans niet te wachten want het tweede seizoen is vanaf zondag 07 september op Eén te zien. Wat mogen we verwachten?

Evy Gruyaert komt alles vertellen over haar nieuwe programma 'Weet ik veel'. Elke zaterdag voelt ze studenten en BV's aan de tand over hun kennis. Michaël R. Roskam heeft zijn eerste Hollywoodproductie ingeblikt : 'The Drop'. Zijn eerste en – jammer genoeg – ook laatste film met James Gandolfini en uiteraard mocht ook Matthias Schoenaerts niet ontbreken. Op 08 september wordt die op de wereld afgevuurd in Toronto.

Ook Stoffel Vandoorne is big in het buitenland. De Formule 2-piloot reed afgelopen weekend de Grand Prix in Francorchamps en is aan een uitstekend seizoen bezig. Deze mooie zomeravond sluiten we af met Eriksson Delcroix. Zij brengen het nummer "Nashville Tennessee".

'Hotel M', vanavond maandag 25 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 21.00 en 21.55 op
Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

25-08-2014 om 09:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : 2 Fabiola feat. Loredana wil volgend jaar via Wallonië naar het Eurovisie Songfestival.

 Vandaag, maandag 25 augustus 2014, bericht de krant Het Laatste Nieuws dat 2 Fabiola feat. Loredana volgend jaar ons land wil gaan vertegenwoordigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

In 2015 is het aan het Franstalige openbare omroep (RTBF) om een kandidaat af te vaardigen naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Maar dat mag voor Pat Krimsom (Eurosong 1993) alvast geen bezwaar zijn om ons land te vertegenwoordigen.

Eergisteren, zaterdag 23 augustus, wist hij samen met Loredana de 'Radio 2 Zomerhit 2014' in de wacht te slepen met "She's After My Piano", het nummer waarmee ze eerder dit jaar deelnamen aan 'Eurosong 2014'. Toen al werd er gesuggereerd dat het nummer niet goed genoeg was voor het jaarlijkse liedjesfestival maar dat het een dikke zomerhit zou worden.

Inmiddels zijn de optredens verdriedubbeld tot in 2015 en is er een wereldwijd platencontract met Universal. En daarbovenop wil Pat Krimson naar het Eurovisie Songfestival. "We gaan het er nog eens op wagen en ons inschrijven voor de Waalse preselectie. Hetzelfde als Axel Hirsoux gedaan heeft in Vlaanderen. Misschien zingen we zelfs in het Frans of het Italiaans." 

Een opvolger voor "She's After My Piano" is ook al klaar, "One Night in Dubai" is normaal gezien vanaf volgende week maandag, 01 september, beschikbaar. (bron : Het Laatste Nieuws ; foto : VRT)

25-08-2014 om 09:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Christer Björkman.

Christer Björkman Christer Björkman (25 augustus 1957) is geboren in het Zweedse Borås. Deze stad ligt in het westen van het Scandinavische land. In 1992 neemt hij deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, 'Melodifestivalen'. Met "I morgon är en annan dag" verzamelt hij vierenzestig punten bij elkaar en haalt zo de overwinning binnen. Hij mag in eigen land (Malmö) Zweden vertegenwoordigen maar de thuismatch brengt hem geen voordeel op. Met amper negen punten legt hij beslag op een tweeëntwintigste en voorlaatste plaats.

Een jaar later, in 1993, wil hij opnieuw zijn kans wagen om naar het Songfestival afgevaardigd te worden. Met "Välkommen till livet" haalt hij de tweede ronde niet en is daarmee meteen uitgeschakeld om zijn land te vertegenwoordigen in het Ierse Millstreet. In 1999 is hij opnieuw van de partij tijdens de Zweedse selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Välkommen hem" eindigt hij op een tiende en allerlaatste plaats. Zijn derde deelname aan 'Melodifestivalen' is meteen ook zijn laatste wapenfeit om Zweden een tweede maal te kunnen vertegenwoordigen. Vanaf 2002 is hij verantwoordelijk voor de artiesten die deelnemen aan 'Melodifestivalen'. Maar begin 2005 krijgt hij bakken kritiek op zijn wijze van selecteren, velen noemen het 'vriendjespolitiek'.
Intussen is hij sinds midden maart 2009 lid van de Referentiegroep van de EBU.

25-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


24-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies 2014' : Tom Helsen morgen in Waregem, Maracaïbo woensdagavond in Blankenberge.

Op maandag 07 juli 2014 werd de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', sinds 2009 de nieuwe naam voor 'Zomerfestival Vlaanderen', en dit in samenwerking met de vzw Divers.

'Palm Parkies' is een vaste waarde in de zomerse festivalagenda van achttien verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Nederland. 'Palm Parkies' is moeilijk te vatten in enkele woorden maar het is dichtbij, familiaal, eigenzinnig, gratis, groen, …

Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland ? Het wordt immers genieten van een ijzersterk programma! Ondermeer Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014), Frank Boeijen, Garcia Goodbye, Frimout, Tom Helsen, De Corsari's en The Wolf Banes komen deze zomer naar 'Palm Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Vlaanderen en Nederland in Aalst, Bergen op Zoom, Blankenberge, Breda, Deinze, Dordrecht, Genk, Hasselt, Kapellen, Knokke-Heist, Maasmechelen, Roosendaal, Sint-Niklaas, Tilburg, Torhout, Vilvoorde, Waregem en Wevelgem.


Net als de voorbije zes jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. elke week krijg je telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 25 augustus :

- Dordrecht (Wantijpark, Baden Powellaan) : PYT Hop Session.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Tom Helsen.

* dinsdag 26 augustus :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : PYT Hop Session.

* woensdag 27 augustus :

- Blankenberge : Maracaïbo.
- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : PYT Hop Session.

* donderdag 28 augustus :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : PYT Hop Session + Start spreading the news.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

24-08-2014 om 16:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : Bieke en Marc stappen vrijdag in het huwelijksbootje.

Na eenentwintig seizoenen hield 'F.C. De kampioenen' er in het voorjaar van 2011 mee op. Zoals het al een aantal jaren de gewoonte is, zendt het eerste net van de openbare omroep tijdens de zomermaanden (juni, juli en augustus) een aantal reeksen opnieuw uit.

Zo passeerden diezelfde zomer de reeksen vijf tot en met acht en de reeksen elf en twaalf reeds de revue. De openbare omroep besliste om de (minder succesvolle) reeksen negen en tien met Jakob Beks als Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW) niet te herhalen. Begin juni 2012 vorig jaar werd de eerste aflevering van reeks dertien op de kijkers losgelaten. Nadien volgden nog de reeksen veertien tot en met zeventien.

Op maandag 03 juni 2013 hernam Eén de zestiende reeks en dit vanaf de tweede aflevering. En ook deze zomer kan je de avonturen van de voetbalploeg opnieuw volgen want sinds maandag 02 juni 2014 wordt reeks elf opnieuw (her)uitgezonden. Deze reeks werd voor de eerste maal uitgezonden tussen zaterdag 02 december 2000 en zaterdag 24 februari 2001. In deze reeks maakte Jaak Van Assche zijn opwachting als Fernand Costermans.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* maandag 25 augustus 2014 - negende aflevering (reeks vijftien) - De moeders (scenario : An Swartenbroekx) :

Billie denkt er niet aan om voor zijn moeder iets te kopen voor moederdag. Doortje concludeert daaruit dat Billie haar niet graag meer ziet. Ze doet dan ook haar uiterste best om Billie terug voor zich te winnen. Ze wil zijn vriendin worden. De moeders van Marc en Bieke zijn vast van plan om van de bruiloft een groot feest te maken, tot grote wanhoop van Bieke.

* dinsdag 26 augustus 2014 - tiende aflevering (reeks vijftien) - Het lied (scenario : An Swartenbroekx, naar een idee van Knarf Van Pellecom) :

Bieke vindt maar geen geslaagd nummer voor hun openingsdans. Marc besluit om samen met de Kampioenen zelf een lied op te nemen. Hij doet daarvoor een beroep op Miguel Wiels. Fernand wil ook graag meezingen.

Boma ontmoet Isabelle, een vertegenwoordigster in sportpakken. Hij wil bij haar nieuwe uitrustingen voor de spelers kopen om haar zo voor zich te winnen. Maar ook de vrouwen willen in het nieuw gestoken worden. Als Boma dat weigert, gaan onze vrouwen over tot de actie.

* woensdag 27 augustus 2014 - elfde aflevering (reeks vijftien) -
 De getuigen (scenario : Bart Cooreman) :

Pol en Doortje krijgen bezoek van Ma DDT die net uit het ziekenhuis ontslagen is en besluit bij hen in te trekken. Binnen de kortste keren maakt Ma DDT het leven voor Doortje onmogelijk. Alleen Fernand blijkt blij met het bezoek. Als blijkt dat Marc en Bieke nog geen getuigen hebben gekozen, stelt iedereen zich kandidaat. Dat leidt tot een ietwat vreemd resultaat.

* donderdag 28 augustus 2014 - twaalfde aflevering (reeks vijftien) - De vrijgezellenavond (scenario : Bart Cooreman) :

De mannen willen een vrijgezellenavond voor Marc organiseren, maar dat zien de vrouwen niet zitten. Met een list willen de mannen hun plannen toch doorzetten. Pascale zit in een identiteitscrisis. Nu Bieke gaat trouwen voelt ze zich oud en versleten. Niemand kan haar helpen.

* vrijdag 29 augustus 2014 - dertiende aflevering (reeks vijftien) - Het huwelijk (scenario : René Swartenbroekx) :

De mannen zitten op de morgen van het huwelijk nog in de gevangenis. Het wordt een grote opdracht voor de Kampioenen om Marc op tijd toonbaar te krijgen om voor het altaar te verschijnen. Fernand probeert op alle manieren om toch maar op het feest uitgenodigd te worden. Het lukt hem ... bijna.

'F.C. De Kampioenen', telkens van maandag tot en met vrijdag rond de klok van 20.30, dus na een aflevering van 'De Premiejagers'. Deze afleveringen zijn ook beschikbaar via 'Ooit gemist'. (bron en logo : Eén)

24-08-2014 om 16:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : nieuw seizoen gaat morgen van start, deze namiddag herhaling laatste aflevering vorig seizoen.

De fans van 'Familie' kunnen beginnen aftellen, want morgen, maandag 25 augustus 2014, gaat het nieuwe seizoen van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

Na twee maanden zomerbreak is het tijd voor antwoorden. Die krijgen de fans vanaf maandag 25 augustus 2014 in het nieuwe seizoen.

Bij de start van dat nieuwe seizoen krijgt Peter Van den Bossche het hard te verduren. Zijn vriendin Elise is vermoord en zijn dochter Louise is op de vlucht, nadat ze de labiele Delphine de moord zag plegen. Delphine heeft dan ook maar één doel voor ogen : Louise het zwijgen opleggen. Ook zijn bloedeigen zus Véronique bezorgt Peter flink wat kopzorgen. Zij stak hem een mes in de rug door voor haar concurrerende bedrijf Vero Bello een samenwerking aan te gaan met June, Peters ex. Drijft dit bondgenootschap de familie helemaal uit elkaar?

Voor Maarten Van den Bossche breken de komende weken spannende tijden aan. Zijn vriendin Roos wordt in Pakistan nog steeds gegijzeld door extremisten en deed in de seizoensfinale een emotionele oproep. Om Roos in leven te houden, moet hij de instructies van de gijzelnemers strikt opvolgen. Maar Maarten wil het heft in eigen handen nemen en zelf naar Pakistan reizen. Zet hij zijn leven en dat van Roos op het spel door op te trein te stappen?

Voor heel wat 'Familie'-adepten is één vraagstuk alvast opgelost dankzij de 'vtm app' : dat van Thomas Feyaerts. Tijdens de seizoensfinale werd immers duidelijk dat de nieuwe huisgenoot van Mieke, Niko, Evy en Zjef heel wat mysterie veroorzaakte. Een tweede Thomas Feyaerts meldde zich aan op de modeshow van Vero Bello, maar slecht één van hen is de échte. Op maandag 25 augustus 2014 komen beide Thomassen lijnrecht tegenover elkaar te staan en worden alle mysteries ontrafeld in het nieuwe 'Familie'-seizoen.

 Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.325 TOT EN MET 5.330.

- zondag 24 augustus (13.40)
 - aflevering 5.325 (extra-lange aflevering, laatste van het vorige seizoen) : Bij het doorzoeken van Thomas' kamer stuit Zjef op enkele vreemde zaken. Wat voert zijn huisgenoot in het schild? Rudi speelt open kaart met Zjef over zijn vermeende onenightstand. Jan leest verder voor uit het dagboek van Anna, maar stuit op een passage die voor oproer zorgt. De plannen van Maarten houden de hele familie in de ban en dreigen een schaduw te werpen op de verrassing van Niko. Terwijl Elise vastberaden is om Delphine te ontmaskeren, maakt Véronique zich op voor haar modeshow. Daar wacht de familie een verrassing van formaat.

- maandag 25 augustus - aflevering 5.326 : Tijdens de modeshow van Vero Bello vallen alle maskers af. Peter blijft verbaasd achter nu blijkt dat June haar schouders zet onder het concurrerende modebedrijf van zijn zus Véronique. Ondertussen beseft hij echter niet dat zijn dochter Louise op de vlucht is voor Delphine en gevaar loopt.

- dinsdag 26 augustus - aflevering 5.327 : De verdwijning van Delphine wordt opgemerkt. Agnes ziet geen andere mogelijkheid dan op te biechten dat haar dochter psychisch ziek is en mogelijk een gevaar vormt.

- woensdag 27 augustus - aflevering 5.328 : Peter heeft het emotioneel moeilijk. Linda besluit de hoofdrol in de musical aan Maude over te laten. Liesbeth schrikt wanneer ze verneemt dat Arno solliciteert voor een job in China.

- donderdag 28 augustus - aflevering 5.329 : Benny is bijzonder zorgzaam naar Liesbeth toe en dat maakt Stefanie achterdochtig. Fashion en Vero Bello houden allebei angstvallig hun verkoopcijfers in de gaten. Cedric duikt plots op bij Marie-Rose.

- vrijdag 29 augustus - aflevering 5.330 : Cédric wil school lopen in België, maar moet daarvoor eerst testen afleggen bij het CLB. Véronique beseft dat de zorg voor haar zoon moeilijk te combineren valt met haar verantwoordelijkheid bij Vero Bello. Arno heeft belangrijk nieuws.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

24-08-2014 om 09:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : '1000 zonnen' herbeleeft deze week het begin van de Eerste Wereldoorlog.

Sinds maandag 30 juni is het echt zomer, want sinds die dag heb je weer je dagelijkse afspraak met het zomers magazine '1000 zonnen'. Elke dag brengt het verslag uit van wat er deze zomer te beleven en kijkt door een eigenzinnige bril naar de actualiteit. Met de strandstoel, maar ook een verse lading zomerse rubrieken.

In '1000 zonnen' zitten dit jaar heel wat nieuwe rubrieken, maar ook enkele oude vertrouwde. Hieronder een overzicht :

Dagelijks

Dagelijks brengt '1000 zonnen' op eigenzinnige wijze verslag uit van een typisch zomerse gebeurtenis of evenement van de dag voordien. Meer dan gewoon een sfeerverslag zal '1000 zonnen' focussen op de frappante maar tegelijk herkenbare details die genadeloos de mens als vreemd wezen, de human zoo, tentoonstellen. Frappant omdat ze de kleine kantjes van de menselijke specie blootleggen. Herkenbaar omdat je, na het bekijken van de reportage, zal denken : 'Verdorie, dat doe ik ook ...'

De stoel

Vlaanderen kan net als de voorbije jaren elke dag koortsachtig op zoek gaan naar de alom bekende strandstoel van '1000 zonnen'. Waar staat 'De Stoel' en welk voorwerp moeten we meebrengen om die twee vliegtickets te winnen? Een vraag die ook deze zomer veel kijkers in de ban zal houden. Staat de stoel niet in de buurt, dan kunnen de kijkers ook nog altijd hun kans wagen in het '1000 Zonnen'-onlinespel op de website van
Eén.

NIEUW : Op vrijdag brengt '1000 zonnen' verslag uit van 'De Stoel Happy Hour'. Alle deelnemers die dag worden getrakteerd op een frietje en zo gaat iedereen die dag toch een beetje als winnaar het weekend in. (Opname op donderdag).

Wordt vervolgd : dagelijkse rubriek (over één -of meer- weken)

In 'Wordt vervolgd' volgt '1000 zonnen' elke week vijf dagen lang één evenement of organisatie. Deze zomer geeft Circus Bavari de aftrap. In tien afleveringen, dus twee weken lang elke dag, volgt de kijker mee hoe het Gentse familiecircus Circus Bavaria het moeilijk heeft en nieuwe impulsen zoekt. Onder meer door samen met een theater- en evenementenorganisatie en een aantal creatievelingen zoals Gilli een nieuwe show in elkaar te boksen die op de Gentse Feesten in première gaat.

Wekelijks

Weg Met

De Bekende Vlaming is ook maar een mens en heeft zoals iedereen nood aan vakantie. Hij zal een fotodagboek bijhouden en bij terugkeer ons verwennen met een slideshow van alles wat hij heeft meegemaakt, gezien en van heeft genoten. Deze zomer laten in 'Weg met' ondermeer deze BV's de kijker meegluren in hun vakantiedagboek : Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014'), Bent Van Looy, Joy Anna Thielemans, Annemie Struyf en Ish.

Pottenkijkers

'1000 zonnen' neemt de kijker mee op culinaire wereldreis doorheen Vlaanderen. Van Senegal tot Finland, van Korea tot Colombia. Ongeveer elf procent van onze Belgische bevolking bestaat uit vreemde nationaliteiten en bijna elke nationaliteit is hier vertegenwoordigd. '1000 zonnen' volgt elke week één van deze 'nieuwe' Belgen wanneer ze ingrediënten voor een (voor hen) traditioneel gerecht inkopen. Hoe bereidt de kok van dienst thuis het gerecht voor? De ingrediënten worden eigenschappen toegedicht en die vormen de basis van een vergelijking van de plek waar de roots van onze kok liggen met Vlaanderen. Is het ingrediënt vet, pikant, hartig? Wordt het overdadig of juist met mate gebruikt? Uiteindelijk wordt ook Vlaanderen als samenleving met al zijn gewoontes en tafelmanieren onder de loep genomen. Tot het eten wordt opgediend en er smakelijk van genoten wordt.

En We Zijn Weg

Meer dan de helft van alle Belgen vertrekt jaarlijks op vakantie met de wagen. De koffers gaan de auto in en '1000 zonnen' springt mee de wagen in. De ene keer met twee hartsvriendinnen die na twinig jaar terugkeren naar plek waar ze elkaar ontmoetten; een homokoppel - twee papa's – met twee kinderen van 4 en 2 die op reis vertrekken; een vader die trucker is en z'n zoon meeneemt in de cabine; een gezin waarbij het vriendje van de dochter voor het eerst meegaat; een ouder koppel dat voor het eerst zonder hun vijf kinderen en zonder de camper er op uit trekt.

Allemaal verschillende profielen, allemaal een verschillende doch zeer herkenbare dynamiek in de wagen. We rijden mee tot aan de eerste plaspauze en ontfutselen hen in de tussentijd hun bestemming, hun vakantiegewoontes maar vooral hun eigen vakantieverhaal.

Hart van steen

Langs onze kustlijn vind je wel vaak vakantiehuizen die een naam dragen, zoals 'Huize Windekind' en 'Villa des Roses'. Elke week zoekt '1000 zonnen' de ziel en de geschiedenis van zo'n huis en de oorsprong van de naam. Het huis gidst de kijker doorheen z'n ontstaan en veranderingen, doorheen al z'n bewoners en legt uiteindelijk z'n hart van steen voor iedereen bloot.

Open Boek

'Zeg me wat je leest en ik zeg je wie je bent'. Elke week spreekt de '1000 zonnen'-boekenwurm mensen aan die lezen : op de trein, tram, het strand, een terras, een vertrekhall, in het park, ... Via het lezen komen we al snel te weten wie deze gewone mensen zijn met hun (on)gewone verhalen en houden we er misschien nog een leestip aan over.

.... Heet U Welkom!

Vlaanderen heeft geen gebrek aan gekke plaatsnamen. Namen die tot de verbeelding spreken, waarbij verschillende theorieën opduiken. '1000 zonnen' gaat op zoek naar de verschillende interpretaties en laat uiteindelijk de burgemeester verklaren waarvoor de naam nu staat.

De Zingever

De Bekende heeft een motto, een quote, een leuze, kortom : een zin die hem of haar inspireert. Elke week komt er iemand anders zin geven aan zijn of haar gekozen zin. Een Bekende en een zin die niet alleen inspirerend, motiverend werkt voor de Bekende in kwestie maar die ook nog een link heeft met de actualiteit. Enkele zingevers deze zomer : Pascale Platel, Wim Lybaert, Lucien Van Impe, Johan Heldenbergh, Marc Herremans.

De Ambassadier

De zoo : iedereen verdringt zich voor de kooien van de leeuwen, olifanten en giraffen. Meer dan één diersoort staat met lede ogen te kijken hoe sommige collega-dieren met alle aandacht gaan lopen en hoe hen enkel een vluchtige blik gegund wordt door bezoekers op zoek naar de uitgang of het toilet.

Dimitri Leue, dierenvriend in hart en nieren en de Ambassadier van '1000 zonnen', brengt daar verandering in : hij pikt mensen op aan de ingang en brengt hen naar het dier van week. Hij zingt hun lof, bejubelt hun schoonheid en eigenschappen, declameert zijn bewondering en geeft en passant nog weetjes mee. Het enthousiasme én de passie van de Ambassadier kent geen grenzen, wordt doorgegeven aan de bezoekers en zal uiteindelijk resulteren in een stormloop naar de kooien van de takin, komodovaraan, brilbeer en nog vele andere dieren die popelen om uit de schaduw te treden.

Tussen de Oren

Het straatbeeld is gevuld met allerhande mensen met een koptelefoon. Waar luisteren ze naar? En waarom? En zouden wij er dan beter ook niet naar luisteren?

Heen en Terug

De goedkoopste reisrubriek ooit. De M/V die op vakantie vertrekt, pakt de valies in. Vanuit het standpunt van de valies zien we de vakantieganger alle benodigdheden inpakken die nodig zijn om een geslaagde vakantie te beleven en ondertussen vertelt hij of zij ons waar de reis hen zal brengen en wat de verwachtingen zijn. De koffer gaat dicht.

Twee, drie, vier weken later gaat de koffer terug open : onze reiziger is terug thuis. Zijn alle verwachtingen ingelost? Wat viel op, mee, tegen? En wat zit er nog meer in de koffer?

Cheese

De toeristen die België bezoeken willen allemaal een foto van Manneken Pis, de Brugse reien en de Leeuw van Waterloo. Maar wat fotografen ze nog meer? Waarom viel hen dat zo op en was het een kiekje waard?

De Zomer van toen

In De zomer van toen neemt '1000 zonnen' de vertellers terug mee naar een vakantiebestemming uit hun jeugd. Op die locatie vertellen ze waarom deze vakantie hen is bijgebleven. Het is een nostalgische trip down memory lane. En '1000 zonnen' kleurt hun herinneringen ook letterlijk bij.

Tokshow

Talkshows. We worden er letterlijk mee om de oren geslagen. Overal duiken dezelfde BV's op en al lang niet meer omdat ze iets gepresteerd hebben maar ondertussen ook al omdat ze denken iets te gaan presteren. '1000 zonnen' vraagt zich af of de man/vrouw in de straat geen betere verhalen te bieden heeft en installeert elke week zijn mini-talkshowtset op een publieke, zomerse locatie. De gasten worden letterlijk van de straat of de dijk geplukt. Ze brengen hun verhaal en nemen deel aan de vaste waarden van de '1000 zonnen' tokshow zoals : het dilemma, het taboe, het afscheidslied, het geheim en het laatste woord. Tokshow-hosts deze zomer zijn
MNM-dj Ann Reymen (coach 'Junior Eurosong 2007-2008') en Vlaanderen vakantielandreporter Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009', commentator JESF 2007-2008-2009).

Pieter & de Planeet

Als we de media mogen geloven, gaat het achteruit met onze planeet zowel op gebied van milieu, leefbaarheid, ruimte. Dit najaar zal op
Canvas het mobiliserende project 'Atelier de Stad' initiatieven belichten die in vijf Vlaamse steden genomen worden met het oog op die problematiek. Voor '1000 zonnen' trekt Pieter Embrechts in de rubriek 'Pieter & de planeet' ook negen keer op zoek naar mensen, evenementen, uitvindingen en initiatieven die allen onze planeet beter maken. Kleine of grote acties, het maakt niet uit. Pieter dompelt er zich actief in. Hij is er op uit de tastbaarheid van het project en de 'wat-brengt-het-MIJ-op'-vraag te beantwoorden. We volgen Pieter naar onder meer het Geefplein in Gent, het varkenshoeden op braakliggend terrein in diverse steden, de winkel zonder verpakkingen in Antwerpen en het inschakelen van een kudde schapen om Meeuwen-Gruitrode te voorzien van kortgegrazen graspleinen.

Tweewekelijks

De Wolken

De zomer is het uitgelezen moment om in het gras, het zand of de ligstoel naar de hemel te kijken en allerhande voorwerpen, dieren of andere vormen te ontdekken in de voorbijkomende wolken. '1000 zonnen' doet beroep op enkele tekenaars die voor ons wolken kijken en direct ook de pen bij de daad voegen als ze er iets in zien en dan liefst nog iets dat aansluit bij de actualiteit van de week.
De tweede aflevering van de week wordt geclaimd door de kijker die zijn eigen (gefotografeerde) wolken mag insturen.

De Tip

In amper één minuut geeft '1000 zonnen' zijn kijkers een verhelderende, wenkbrauwfronsende maar wel degelijk handige zomerse tip mee. Denk aan enkele virale hits zoals snel kerstomaten halveren of de dooier van het eigeel splitsen met behulp van een PET-flesje.

* inhoud aflevering 41 - maandag 25 augustus 2014 :

- Op de eerste rij : '1000 zonnen'-festivalreporter Jonathan Jonathan trekt naar '
Boerenrock' in Kortenaken, op zoek naar fans van The Levellers.

- Weg met .... Michael Van Peel : Comedian Michael Van Peel trok deze zomer van Antwerpen naar de Noordkaap … op een Vespa. '1000' zonnen krijgt een exclusief verslag.

* inhoud aflevering 42 - dinsdag 26 augustus 2014 :

- En we zijn weg : Tony en Sofie zijn oud-dierenverzorgers. Ze gaan op reis naar Frankrijk, maar niet zomaar. Ze trekken naar het zuiden om een verkoopakte te tekenen voor een domein dat ze willen aanschaffen om … een olifantenrusthuis op te starten. Het is een droom van jaren die ze nastreven. Eind september willen Tony en Sofie voorgoed verhuizen. '1000 zonnen' vreet mee aan de eerste kilometers van hun reis.

* inhoud aflevering 43 - woensdag 27 augustus 2014 :

- De ambassadier : Dimitri Leue neemt het ook deze week op voor een diersoort die zoo-bezoekers meestal links laten liggen. Tenzij dat dier zich natuurlijk op de weg naar toilet of uitgang bevindt. Dimitri bejubelt dan ook met recht en reden vandaag het przewalskipaard.

- De zingever : Iedereen heeft wel een leuze, spreuk of motto. Vandaag zal rector Rik Torfs de kijkers vertellen wat hem inspireert en zijn leven "zin" geeft.

* inhoud aflevering 44 - donderdag 28 augustus 2014 :

- Tokshow : Vandaag houdt Ben Roelants zijn laatste Tokshow van deze zomer, op de luchthaven van Zaventem.

- Heen & terug : '1000 zonnen' blikt terug op een zomer van in koffers duiken en meereizen. De reizigers van deze zomer halen hun beste reistips en herinneringen op. Indonesië, Cuba, Napels, IJsland … ze passeren allemaal de revue.

* inhoud aflevering 45 - vrijdag 29 augustus 2014 :

- Pieter & de Planeet : Pieter Embrechts zit in met de staat van onze planeet. Hij trekt wekelijks door Vlaanderen om planeet-bevorderende initiatieven in de kijker te zetten. Deze week gaat op bezoek bij de stadsimker van Antwerpen.

- Wordt vervolgd : Honderd jaar geleden stonden verschillende legers oog in oog met elkaar in de Westhoek, voor wat de Eerste Wereldoorlog zou worden. Deze zomer wordt die trieste gebeurtenis herdacht met een re-enactment. In Zonnebeke komen meer dan 200 mensen van verschillende nationaliteiten samen om daaraan deel te nemen. '1000 zonnen' volgt medeorganisator Kristof, maar ook een Duitse delegatie én een Engelse delegatie. Die laatste maakt, net als honderd jaar geleden, samen met haar paarden de oversteek van het Kanaal.


'1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op
Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.45 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.35. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto : Eén/VRT)

24-08-2014 om 09:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Marcel stuikt in elkaar tijdens een feestje en Nellie neemt een beslissing.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 341 TOT EN MET 344.

- maandag 25 augustus
- aflevering 341 : Nellie heeft een beslissing genomen over Wims voorstel om samen voor vijf jaar in Afrika te gaan wonen. Vanop haar onderduikadres neemt ze contact op met Sam en vraagt de psychotherapeute het nieuws aan Wim te vertellen. Hoewel de verkiezingsstrijd nog niet is losgebarsten, doet iedereen alsof Georges de overwinning al op zak heeft. En allemaal hebben ze een gunst nodig. De videotoestellen van Luc verkopen als zoete broodjes. Sneyers heeft Elke afgewezen en heeft daarbij klare taal gesproken.

- dinsdag 26 augustus - aflevering 342 : De renovatie van De Schorre is eindelijk achter de rug en vanavond gaat het café opnieuw open. Het moet een groot feest worden, met als apotheose het verrassingsoptreden van Marcel. Sneyers heeft weinig zin om naar de heropening te gaan, want hij heeft liefdesverdriet. Daar kan Elke over meespreken. Magda is vastbesloten om haar echtgenoot naar de verkiezingsoverwinning te loodsen en ontpopt zich tot zijn adviseur. In de haven is een grote lading videotoestellen gestolen. Max moet de zaak onderzoeken.

- woensdag 27 augustus - aflevering 343 : Het feestje in De Schorre eindigt in mineur wanneer Marcel plots in mekaar stuikt. Georges ontfermt zich meteen over de cafébaas en zorgt dat er een ziekenwagen wordt gebeld. Sneyers bewondert Georges om diens koelbloedige optreden, maar kan toch een vleugje van jaloezie niet onderdrukken. Camilla kan zich voor het hoofd slaan omdat ze Valerie de zaken heeft laten behartigen, met de financiële strop tot gevolg. Camilla is vastbesloten zich te wreken en vindt in de burgemeester een bondgenoot.

- donderdag 28 augustus - aflevering 344 : Hoewel hij goed hersteld is van zijn hartaanval blijft Marcel de toekomst somber inzien. Hij gedraagt zich als een oude bejaarde man, die niets meer van het leven te verwachten heeft. Joke probeert haar vriend op te beuren, maar veel haalt het niet uit. Max en Luc zitten nog altijd verveeld met de zaak van de gestolen videotoestellen. De agenten beramen een plan om de heler in de val te lokken. Nellie heeft besloten om vandaag nog naar Amerika te vertrekken. Ze wil haar dochter zien, maar ze heeft ook tijd nodig om ernstig over haar toekomst na te denken.

- vrijdag 29 augustusGEEN UITZENDING .

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

24-08-2014 om 09:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Marcel ontvangt vanavond onder meer Louis Talpe, Sam Gooris en Dana Winner.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (
facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen
online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* negenenveertigste aflevering - zondag 24 augustus 2014 :

Op de voorlaatste zondag in Knokke-Heist ontvangt Marcel een Vlaamse rasacteur met een warm hart voor deze stad. Louis Talpe bracht er vele zomers door en vertoeft ook nu nog vaak in de badstad. De laatste maanden had hij daar niet de tijd voor want de opnames voor de fictiereeks 'Spitsbroersnamen zijn hele agenda in. Kan hij al een tipje van de sluier lichten?

Ook Thomas Vanderveken komt langs. Hij is zich volop aan het voorbereiden voor een nieuw seizoen van 'Alleen Elvis blijft bestaan'. Vanaf vrijdag 12 september te zien op Canvas.

Nog meer ideale schoonzonen bij Marcel vanavond want Sam Gooris wipt binnen. Hij staat deze zomer vijfentwintig jaar op de planken en dat moet gevierd worden. Waar Sam is, is er een feestje.

Slacklinen is de sport van de zomer en Bram Boelens is dé expert. Hij hing enkele weken geleden nog tussen de bollen van het Atomium en vanavond dus aan Hotel M. Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004') zorgt voor de muzikale noot. Met "The One" heeft ze een Engelstalige single uit. Bring it on!

'Hotel M', vanavond zondag 24 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 20.55 en 21.55 op
Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

24-08-2014 om 08:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Marcel Vanthilt.

Marcel Vanthilt (24 augustus 1957) is geboren in het Limburgse Lommel. Hij is een veelzijdig man : muzikant, televisiepresentator, mediafiguur, jurylid, je kan het niet bedenken of Marcel is het (geweest). Tijdens zijn middelbare schooltijd is Marcel al bezig met media en dit samen met zijn jeugdvriend Dominique Deruddere. In 1981 richt hij samen met Jan Van Roelen de groep Arbeid Adelt! op. Later breidt de groep uit met o.a. Luc Van Acker, Willy Willy en Dani Klein. Later wordt hij zanger bij de groep The Yéh-yéhs en in 2004 probeert hij het met de groep Z. Voor de grap stuurt hij zelfs een nummer in voor de nationale selectie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen 1987 en 1990 is Marcel vj bij de muziekzender
MTV en tussen 1995 en 1997 woont hij in de Verenigde Staten en wil het daar gaan maken in de televisiewereld, maar als het hem daar niet lukt keert hij terug naar Vlaanderen. Hij hervat zijn carrière in Vlaanderen bij de VRT en presenteert programma's als 'De lage landen', 'Tien voor taal', de zomerse kwis 'Quix' en begin 2006 neemt hij de 'De thuisploeg' over van Rob Vanoudenhoven. Tussen 1999 en 2008 is Marcel ook jurylid tijdens de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival 'Eurosong'. Hij geeft er ongezouten zijn mening en eenieder herinnert zich nog de genadeslag in 1999 voor de meiden van K3. Ook voor 'Eurosong for Kids' wordt hij als jurylid gevraagd en in november 2005 mag hij het Junior Eurovisie Songfestival vanuit Hasselt presenteren.

Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag trad hij in augustus van 2007 samen met de andere leden van Arbeid Adelt op in Oostende. Nog tot en met aanstaande zondag, 31 augustus, kan je hem aan het werk zien als presentator van 'Hotel M', de zomerse talkshow op Eén. Later dit najaar zal hij de opnieuw de presentatie voor zijn rekening nemen van een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'.

24-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


23-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zomerhit 2014' : "She's After My Piano" wint Radio 2 Zomerhittrofee.

 De Radio 2-luisteraars hebben "She's After My Piano" van 2 Fabiola feat. Loredana (Eurosong 2014) eerder vanavond, zaterdag 23 augustus 2014, in Blankenberge uitgeroepen tot de beste zomerhit van 2014. Kersvers Vlaams minister-president Geert Bourgeois reikte de trofee uit. Tijdens een muzikale liveshow, die zowel op Radio 2 als op Eén uitgezonden werd, bekroonden de luisteraars van Radio 2 de beste Vlaamse artiesten van het afgelopen jaar in acht verschillende categorieën. Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) won in twee categorieën : 'Beste groep' en 'Beste Nederlandstalige lied' ("Vliegtuig").

"She's After My Piano" volgt "I'm Your Sacrifice" van Ozark Henry (expert 'Eurosong 2014') en Amaryllis Uitterlinden op, dat vorig jaar de Radio 2 Zomerhittrofee in de wacht sleepte.

Kris (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury Eurosong 2008) en Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) werden twee keer in de bloemetjes gezet. De Radio 2-luisteraars verkozen Clouseau tot beste groep van het afgelopen jaar en hun nummer "Vliegtuig" tot het beste Nederlandstalige lied van 2014.
Net zoals vorig jaar werden Christoff (Eurosong 1993-2002) en Natalia (Eurosong 2004) verkozen tot respectievelijk beste zanger en beste zangeres.

Er waren ook prijzen voor Bart Kaëll (Beste ambiance)(Eurosong 1983-1987) en Bandits (Beste doorbraak)(Eurosong 2014). Het optreden van Axel Hirsoux op het Eurovisie Songfestival kreeg de prijs voor 'Beste live performance'.

Alle winnaars op een rijtje :

* Radio 2 Zomerhit : "She's After My Piano" - 2 Fabiola feat. Loredana (Eurosong 2014).
* Beste zanger : Christoff (Eurosong 1993-2002).
* Beste zangeres : Natalia (Eurosong 2004).
* Beste groep : Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
* Beste Nederlandstalige lied : "Vliegtuig" – Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
* Beste ambiance : "'t Is te vroeg" – Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987).
* Beste doorbraak : Bandits (Eurosong 2014).
* Beste live performance : Axel Hirsoux op het Songfestival.

'Radio 2 Zomerhit 2014' werd zowel op Radio 2 als op Eén uitgezonden. Er waren optredens van onder andere De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Bandits (Eurosong 2014), Axel Hirsoux (ESF 2014), Jo Vally (Eurosong 1981), K3 (Eurosong 1999) en Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987). Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) en Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') namen de presentatie voor hun rekening. (bron en logo : VRT)

23-08-2014 om 22:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (23-08-2014).

Op deze voorlaatste zaterdag van de maand augustus hebben we een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en zoals steeds beginnen we met nieuws uit eigen land.

 Afgelopen voorjaar strandde de 18-jarige Laura Tesoro op een tweede plaats tijdens het derde seizoen van 'The Voice van Vlaanderen'. Afgelopen dinsdag vierde ze trouwens haar verjaardag met een eerste single, "Outta Here", die daags voordien, maandag 18 augustus, werd uitgebracht. Voor deze debuutsingle werkte ze onder meer samen met Eva Jane Smeenk, sinds vorig jaar de vriendin van Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'). Zelf stond Smeenk ook al op het Songfestivalpodium en dit in Jeruzalem in 1999. Samen met onder meer haar moeder Linda Williams, zelf in 1981 de Nederlandse deelneemster met "Het is een wonder", stond ze in het achtergrondkoortje bij Vanessa Chinitor (Eurosong 2006). 

 De Limburgse zanger Johnny Terwingen, beter gekend als John Terra (Eurosong 1987-1993, componist en backing vocal Belgische inzending ESF 1996, componist en tekstschrijver Belgische inzending ESF 1999), heeft sinds afgelopen maandag, 18 augustus, een nieuwe single op de markt. Samen met Daniel Ditmar (tekstschrijver Belgische inzending ESF 1996) en Wim Claes (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1999) tekende hij voor "Breek je wereld open".

 We mogen binnenkort een tweede album verwachten van oud-Songfestivalwinnares Emmelie de Forest (ESF 2013). Als voorloper op dat album is er sinds afgelopen woensdag, 20 augustus, een nieuwe single met als titel "Drunk Tonight".

 De Noorse zanger Carl Espen, die eerder dit jaar een achtste plaats behaalde met "Silent Storm" tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft sinds maandag 11 augustus jongstleden een nieuwe single op de markt met als titel "Holding On".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Sinds maandag 14 juli is er een nieuwe single van Kaye Styles (Eurosong 2006) met als titel "So Close To Me". Zoals we twee weken geleden reeds berichtten is er sinds gisteren, vrijdag 22 augustus, een nieuw album van Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012) met als titel "Jij & ik". Als voorloper hierop verscheen eerder deze maand de gelijknamige single. The Common Linnets brengen binnenkort een nieuwe single op de markt wat meteen ook de opvolger wordt van "Calm After The Storm", het nummer waarmee ze voor Nederland een tweede plaats in de wacht wisten te slepen tijdens de jongste editie van het Eurovisie Songfestival.

Tot eind augustus gaat deze rubriek in een lagere versnelling en krijg je tweewekelijks een nieuwe 'Vers van de pers'. Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 06 september. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

23-08-2014 om 13:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zomerhit 2014' : gaat 2 Fabiola feat. Loredana vanavond met de felbegeerde trofee aan de haal?

 Vanavond, zaterdag 23 augustus 2014, verwelkomen Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) en Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') het kruim van de Vlaamse muziekwereld aan het Havenplein in Blankenberge voor de veertigste editie van 'Radio 2 Zomerhit'. De show wordt live uitgezonden op Radio 2 en Eén.

KANSHEBBERS ZOMERHITTROFEE 2014 (in alfabetische volgorde) :

* 2 Fabiola feat. Loredana (Eurosong 2014) met "She's After My Piano".
* Christoff (Eurosong 1993-2002) met "M'n beste vriend".
* Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) met "Laatste keer".
* De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) met "Deze is voor Julia".

Sinds zaterdag 16 augustus kan er op de websites van Eén en Radio 2 gestemd worden voor de 'Radio 2 Zomerhit'-trofee 2014. Tijdens de uitzending van 'Radio 2 Zomerhit 2014' kan er ge-sms't worden voor de vier genomineerden.

Naast de 'Radio 2 Zomerhit'-trofee worden nog prijzen in zeven categorieën uitgereikt : beste zanger, beste zangeres, beste performance, beste ambiance, beste doorbraak, beste Nederlandstalige lied en - nieuw dit jaar - beste groep.

* BESTE ZANGER : Bart Herman (Eurosong 1993), Christoff (Eurosong 1993-2002), Ian Thomas, Milow.
 
* BESTE ZANGERES : Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Elke Buyle, Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Natalia (Eurosong 2004).

* BESTE GROEP : Bandits (Eurosong 2014), Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), 2 Fabiola feat. Loredana (Eurosong 2014).

* BESTE AMBIANCE : Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987)("Vlaanderen feest!"), Christoff (Eurosong 1993-2002) & Lindsay ("Kom in mijn armen"), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) & Willy Sommers ("Jij bent zo mooi"), Jo Vally (Eurosong 1981)("We dansen de nacht voorbij").

* BESTE NEDERLANDSTALIG LIED : Bart Herman (Eurosong 1993)("Op dertien"), Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991)("Vliegtuig"), Jelle Cleymans (Eurosong 2004)("Zonnige dagen"), Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007')("Kzing").

Tijdens de rechtstreekse uitzending vanavond verwelkomen Geena Lisa en Bart Peeters de volgende artiesten :  Axel Hirsoux (ESF 2014), 2 Fabiola feat. Loredana (Eurosong 2014), Bandits (Eurosong 2014), Bart Herman (Eurosong 1993), Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Christoff (Eurosong 1993-2002), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Gene Thomas (zanger, componist/tekstschrijver "When I look in your eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006), Jo Vally (Eurosong 1981), K3 (Eurosong 1999), Lindsay, Michael Lanzo, Milow, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), Natalia (Eurosong 2004) en Willy Sommers.

Clouseau zal er niet kunnen bij zijn. De twee broers moeten forfait geven om gezondheidsredenen van Koen Wauters. Ze worden vervangen door Niels Destadsbader die een 'Clouseau'medley ten gehore zal brengen. Ook de jarige Gene Thomas maakt vanavond zijn opwachting.

Een hele dag Zomerhit op Radio 2

Vandaag, zaterdag augustus, is
Radio 2 de hele dag lang in 'Zomerhit'-sfeer.

Van 11.00 tot 13.00 presenteert Caren Meynen (lid Belgische vakjury ESF 2010) de 'Radio 2 Top 30'.
Van 13.00 tot 16.00 is er dan 'De Popcollectie', met Iris Van Hoof (Eurosong 2002), en van 16.00 tot 18.00 is er  'Avondpost op Zaterdag' met Daan Masset.

Vanaf 18.00 staat alles in het teken van 'Zomerhit'.
Dan vertellen Pascal Vranckx, David Van Ooteghem en Katrien Palmers - vanuit de backstage - je alles over wat er aan het gebeuren is in Blankenberge. Ze volgen het feest op de voet en sprokkelen reacties bij de aanwezige artiesten.

'Radio 2 Zomerhit' aan het Havenplein in Blankenberge :

19.00 : voorprogramma met DJ Dimitri d'Anvers (Eurosong 2004).
20.10 : start '
Radio 2 Zomerhit'.

'Radio 2 Zomerhit 2014', vanavond zaterdag 23 augustus 2014 rechtstreeks op Eén en Radio 2 tussen 20.10 en 21.50.
(bron : Eén, Radio 2 ; foto : VRT)

23-08-2014 om 12:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Gunvor Guggisberg.

Gunvor Guggisberg (23 augustus 1974) is geboren in de Zwitserse hoofdstad Bern. Op donderdag 18 december 1997 neemt ze in eigen land deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival van 1998 en met "Lass ihn" weet ze die nationale selectie te winnen. De tekst en de muziek van het nummer schreef ze samen met Egon Egemann, die acht jaar eerder met "Musik klingt in die Welt hinaus" een elfde plaats in de wacht wist te slepen tijdens het jaarlijkse liedjesfestival.

Tijdens het Eurovisie Songfestival, op zaterdag 09 mei in het Britse Birmingham, krijgt de zangeres van geen enkele jury punten en daarmee belandt ze op een vijfentwintigste en allerlaatste plaats. Misschien was de reden hiervoor wel te zoeken in het feit dat net voor het festival naaktfoto's van de zangeres boven kwamen draven.

Twee jaar later, in 2000, volgt haar eerste - en tot op heden enige - album. "From A To Z" is een dubbelcd met daarop ook haar Songfestivalinzending. Nadien volgden nog een paar bescheiden hitjes, maar de laatste tijd is het echter stiller rond de zangeres.

In het stepdansen kan Gunvor wel betere resultaten voorstellen, ze werd namelijk zevenvoudig nationaal kampioen in die discipline. Zeven jaar geleden kwam ze opnieuw in het nieuws toen ze meedeelde dat ze in 2008 graag opnieuw zou deelnemen aan het Eurovisie Songfestival, maar dan niet voor haar moederland. Uiteindelijk kwam er niets van in huis. Meer over de zangeres kan je steeds op haar website terugvinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Vicky Leandros (1948) : nam in 1967 voor het eerst deel aan het Eurovisie Songfestival en wist met "L'amour est bleu" Luxemburg een vierde plaats te bezorgen. Vijf jaar later, in 1972, nam ze opnieuw voor Luxemburg deel aan het Eurovisie Songfestival en met "Après toi" wist ze het Groothertogdom een vierde overwinning te bezorgen. In 2006 nam ze deel aan de Duitse selectie en wou ze voor een derde maal naar het Eurovisie Songfestival gaan maar met "Don't break my heart" strandde ze op een derde en laatste plaats.
* Bobby G(ee) (1954) : nam in 1981 als lid van het viertal Bucks Fizz deel aan het Eurovisie Songfestival en wist met "Making Your Mind Up" het Verenigd Koninkrijk een vierde overwinning te bezorgen.
* Morgane (1975) : nam in 1992 deel aan het Eurovisie Songfestival voor ons land met "Nous on veut des violons" en legde beslag op een twintigste plaats op drieëntwintig deelnemers.

23-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


22-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'TROS Muziekfeest op het Plein' : vanavond het tweede deel vanuit Maastricht met onder meer Marianne Weber en Thomas Berge.

Ook deze zomer kan je de komende vrijdagavonden genieten van 'TROS Muziekfeest op het Plein', het muziekprogramma dat in goede banen wordt geleid door Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012).

Elk jaar reist de
TROS door Nederland om het 'TROS Muziekfeest op het Plein' bij jou in de buurt op te nemen. Tijdens dit grote TROS spektakel presenteert Jan Smit de grootste artiesten van Nederlandse bodem.

De '
TROS Muziekfeest'-tent stond dit seizoen in de plaatsen Apeldoorn (dinsdag 03 juni), Amstelveen (dinsdag 10 juni) en Maastricht (maandag 30 juni). Vanavond, vrijdag 22 augustus 2014, kun je om 21.30 op Nederland 1 kijken naar deel twee van het 'TROS Muziekfeest op het Plein' in Maastricht. Deze uitzending werd op vrijdag 18 juli jongstleden uitgesteld, daags na de vliegtuigramp in Oekraïne (donderdag 17 juli).

In de uitzending van vanavond zie je onder meer Helemaal Hollands, Marianne Weber (coach NSF 2010), Frans Duijts, René Schuurmans, Jan (componist/tekstschrijver NSF 1999-2006) & Anny en Thomas Berge (EDF 2008).

De laatste aflevering van 'TROS Muziekfeest op het Plein' van dit seizoen, vanavond, vrijdag 22 augustus 2014, tussen 21.30 en 22.25 op Nederland 1. (bron : TROS)

22-08-2014 om 19:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Sylvia Vrethammar.

Sylvia Vrethammar (22 augustus 1945) is geboren in het Zweedse Uddevalla, gelegen aan de westkust. Later verhuist ze met haar familie naar de hoofdstad Stockholm. Op zestienjarige leeftijd start ze een zangcarière maar ze maakt toch eerst haar studies af en behaalt een diploma kinderpsychologie. In 1969 verschijnt haar eerste album "Tycker om dej", en ze schopt het zelfs tot tv-presentatrice. In 1971 neemt ze voor het eerst deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Tijdens vijf halve finales strijden Tommy Körberg, The Family Four en Sylvia voor vijf finaleplaatsen. Al die plaatsen gaan uiteindelijk naar de inzendingen van The Family Four. Een jaar later waagt Sylvia opnieuw haar kans om Zweden te vertegenwoordigen op het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Din egen melodi" eindigt ze op een tiende en allerlaatste plaats.

In 1974 neemt ze samen met Göran Fristorp deel aan 'Melodifestivalen' en met "En dröm är en dröm" eindigen ze op een zesde plaats. Datzelfde jaar heeft ze een grote hit met de Engelse versie van Samantha's "Eviva España". Ze verkoopt er maar liefst meer dan één miljoen exemplaren van en haalt er in het Verenigd Koninkrijk de eerste plaats van de hitparade mee. Haar internationale doorbraak is een feit en komt zelfs in contact met onze eigen Toots Thielemans. Ze reist gedurende vele jaren heel de wereld rond.

In 2002 neemt ze nog eens deel aan de nationale finale. Met "Hon är en annan nu" eindigt ze tijdens de derde halve finale op een vijfde plaats en daarmee mist ze net een kans om via 'Andra Chansen' naar de finale door te stoten. In het voorjaar van 2013 waagde ze na elf jaar nog eens haar kans met "Trivialitet". Meer dan een zevende en voorlaatste plaats in de vierde en laatste voorronde zat er voor de zangeres echter niet in. De uitgebreide carrière van deze veelzijdige Zweedse schone is zeker nog lang niet ten einde. (bron en foto : website Sylvia)

OOK JARIG VANDAAG :

* Jan Tuijp (1948), basgitarist en mede-oprichter van de Volendamse groep BZN. Schreef samen met Jan Keizer en Jack Veerman in 1999 "Coming Home", het nummer waarmee zangeres Tamara Tol deelnam aan het Nationaal Songfestival en uiteindelijk beslag wist te leggen op een vierde plaats.
* Gene Thomas (1972), componist en tekstschrijver van "When I look in your eyes", het nummer waarmee ex-Miss België Tanja Dexters in 2002 deelneemt aan 'Eurosong', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Hij is ook verantwoordelijk voor "Jong en eigenwijs", het themalied voor 'Junior Eurosong for Kids 2006'. Gene is ook gehuwd met Kristel Verbeke, lid van K3 (Eurosong 1999).

22-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


21-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : een feestelijke afsluiting van de week met Sofie Van Moll, Pat Krimson en Roger Van Damme.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (
facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen
online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* achtenveertigste aflevering - donderdag 21 augustus 2014 :

Sofie Van Moll (Eurosong 2004, coach 'Junior Eurosong 2009') maakt tussen het studeren door een theaterstuk over 'Hitchcock'. Pat Krimson (Eurosong 1993-2014) is helemaal terug, om nooit meer te verdwijnen.

Roger Van Damme maakt alledaagse desserts met sterallures en 'Hotel M' sluit de week feestelijk af met 2 Fabiola feat. Loredana (Eurosong 2014).

'Hotel M', vanavond donderdag 21 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 21.00 en 21.55 op
Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

21-08-2014 om 12:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Patrick Juvet.

Patrick Juvet (21 augustus 1950) is geboren in het Zwitserse Montreux, aan het meer van Genève en bij velen bekend van de 'Gouden Roos' die er tussen 1961 en 2003 jaarlijks werd uitgereikt. De 'Gouden Roos' is in Europa het meest prestigieuze festival voor amusementprogramma's. Juvet is zanger, pianist en ook tekstschrijver. Zijn doorbraak komt er in 1972 in buurland Frankrijk alwaar hij een grote hit scoort met "La musica". Een jaar later (in 1973) mag hij namens zijn land naar het Eurovisie Songfestival. In een nationale finale, gehouden op vrijdag 16 februari, laat hij acht kandidaten achter zich (waaronder Peter, Sue & Marc en Henri Dès). Met "Je vais me marier, Marie" eindigt hij in Luxemburg op een twaalfde plaats.

Ondanks dit 'mindere' resultaat heeft hij in Frankrijk een grote hit te pakken. De opvolger ("Sonia") wordt een nog grotere hit en ook zijn albums verkopen als zoete broodjes. Eind jaren zeventig heeft hij nog hits zoals "Got A Feeling", "I Love America" en "Lady Night". Ondertussen schrijft hij ook muziek voor een aantal films maar begin jaren tachtig wordt het wat rustiger rond Patrick Juvet. Vanaf de jaren negentig treedt hij af en toe nog eens op en in het voorjaar van 2008 kwam ook nog een compilatiecd van hem op de markt met daarop de vijftig grootste hits.

OOK JARIG VANDAAG :

* Raquel Rastenni (1915-1998), nam in 1958 voor Denemarken deel aan het Eurovisie Songfestival met "Jeg rev et blad ud af min dagbog" en eindigde op een achtste plaats op tien deelnemers. In 1961 nam ze met Grethe Sønck deel aan 'Dansk Melodi Grand Prix'. Met "Hjemme hos os"strandde het duo op een vijfde plaats.
* Dominic Grant (1949), maakt deel uit van Guys 'n Dolls, de groep die in 1979 deelnam aan 'A Song for Europe', de Britse selectie voor het Eurovisie Songfestival, met "How Do You Mend A Broken Heart?". In 1988 staat hij met onder meer zijn vrouw Julie Forsyth op het Songfestivalpodium als backingvocal bij Scott Fitzgerald die "Go" naar een tweede plaats zingt. Het nummer is van de hand van Julie Forsyth.
* Ellert Driessen (1958), is onder meer bekend als zanger en toetsenist van de Nederlandse formatie Spargo die in 1980 een grote hit scoorde met "You And Me". Hij is ook verantwoordelijk voor de tekst van "No Goodbyes", het nummer waarmee Linda Wagenmakers in 2000 voor Nederland deelnam aan het Eurovisie Songfestival.

21-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


20-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

Net als vorig jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 augustus vindt op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol (Zilvermeerlaan 2) de eerste editie plaats van het festival 'Zomersfeer op het Zilvermeer'.

Er zal groots uitgepakt worden in een intieme setting, met elke dag een ander thema, dit belooft veel goeds op één van de mooiste locaties van Vlaanderen. Het programma voor vrijdag 29 augustus stond al een tijdje vast : 'Clouseau Live in Concert'! Op zaterdag 30 augustus is er het 'When Summer Ends Festival' en zondag 31 augustus staat in het teken van de kinderen met optredens van onder meer Bumba, Dobus, Mega Mindy, Merel van 'Amika' en Laura Omloop (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').

Tickets voor één van de dagen kan je bestellen via de
website, maar ze zijn ook te koop bij de volgende voorverkooppunten : CaRatt Men (Laar 7, 2400 Mol), Ultimate (Lakenmakersstraat 20, 2400 Mol, Que Pasa (Corbiestraat 14, 2400 Mol), Videomanie (Wijerken 169, 3920 Lommel) en Bistro Bigeaux (Zegeplein 13, 2300 Turnhout).

Het Witte Paard zorgt tijdens de zomermaanden al vier generaties lang, sinds 1936, voor topamusement met een dynamisch en gevarieerd spektakel in een authentieke variétéshow aan de Belgische kust. Deze zomer is dat niet anders.

Jimmy Helms, de stem van London Beat, is top of the bill van de drie uur durende zomerrevue 2014, die de naam 'Night Fever' meekreeg. De revue is zoals altijd een verbluffende cocktail van gevarieerde muziek, hilarische sketches, machtige dans en oogverblindende kostuums.

De show loopt nog tot en met maandag 01 september (behalve op dinsdag en woensdag) in
Het Witte Paard in Blankenberge (Visserstraat 53). Het geheel wordt extra gekruid met twee internationale verrassingsacts, waarvan één winnaar van de Golden Clown Award in Monte Carlo en één muzikale act. De voorstellingen beginnen steeds om 20.00 en op zondag zijn er middagvoorstellingen om 15.30.

Voor info en tickets ga je naar de website van
Het Witte Paard, telefonisch op 050 41 11 00 of via info@witte-paard.be. Je kan ook steeds tickets bestellen via de website van TeleTicketService (telefonisch via 070 345 345). Vanuit Nederland bel je via 0900 45 000 45, vanuit andere landen via +32 34 0000 34.

"Een gloeiend hete, vette hit", "hilarisch", "heel aanstekelijk, zelfs voor wie het boek haat" schreven de kranten over 'Vijftig tinten… de parodie'. Deze vrolijke theaterbewerking van E.L. James' wereldwijde erotische bestseller 'Fifty Shades of Grey' werd de 'must see' van vorig seizoen en is nu gelukkig weer terug.

Als een leesclubje besluit het bejubelde én verguisde boek te lezen slaat de fantasie van de dames op hol. De vurige liefde tussen de puissant rijke Mister Grey en de naïeve maagd Anastasia Steele (Birgit Schuurman/Linda Wagenmakers (ESF 2000)) contrasteert in alles met hun eigen huis, tuin en keukenliefdesleven. De bijeenkomsten van het vrouwenclubje leiden tot broeierige romantische dromen en oergeestige overpeinzingen. Regisseur Jasper Verheugd (Tineke Schouten) maakte er een humoristische muziekvoorstelling van met vrolijk over-de-top spel van een energieke cast, die op toneel swingend wordt ondersteund door een vierkoppige band.

Tickets voor één van de voorstellingen (tussen donderdag 11 september en zondag 16 november) kunnen worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.


Volgend seizoen keert René Froger (ESF 2009) na zes jaar terug in de Nederlandse theaters. Met de gloednieuwe theatershow 'René Froger 30 jaar Hits in Concert' trakteert de populaire zanger u op een muzikale belevenis waarin hij terugblikt op dertig jaar tophits. Van de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeren in dit bijzondere concert de revue. Een avond lang zingen, swingen en genieten met rasentertainer nummer één.

Deze show is het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning' waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek vele mooie herinneringen op zal roepen. Kortom, een muzikale smaakmaker van de bovenste plank! Een speciaal samengesteld orkest en zijn vertrouwde Frogettes begeleiden René Froger in deze 'high-personality' show waarin de zanger bewijst niet voor niets dertig jaar aan de top van de showbusiness te staan.

De theatershow start op vrijdag 10 oktober eerstkomende in Dronten en eindigt met twee optredens in Vlaanderen. Zo komt hij op zondag 19 april 2015 naar de Stadsschouwburg in Antwerpen en een week later, op zaterdag 25 april 2015, naar het Kursaal van Oostende. Voor de Nederlandse optredens kan je terecht op de website van Nationale Theaterkassa, voor de twee Belgische optredens op de website van Sherpa.

De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) zijn klaar voor alweer een volgende stap in hun toch al indrukwekkende carrière. Na vijf succesvolle edities van Het Zingpaleis in Hasselt lanceren ze nu hun eigen 'Feestival', een nieuw muzikaal concept dat voor het eerst plaats zal vinden in de Lotto Arena in Antwerpen op vrijdag 31 oktober (aanvang : 20.00).

Na vijf succesvolle edities van 'Het Zingpaleis' slaan De Romeo's nu hun tenten op in de Lotto Arena. Ze zijn er de centrale figuren op hun eigen 'Feestival', dat het publiek een hele avond topentertainment zal brengen. Te beginnen met de 'Story Awards', de awardshow van weekblad Story die jaar na jaar spectaculairder wordt. Alle grote namen uit het Vlaamse medialandschap zijn er, en een aantal muzikale toppers zorgt voor surprise-optredens en special acts tijdens de glamoureuze uitreiking.

Daarna barst het feest(ival) pas echt los. De Romeo's en hun gastartiesten hebben een spetterende show in petto. Bedoeling is dat iedereen de hele avond lang volledig uit de bol kan gaan. Alle muziekgenres komen aan bod, van foute medleys tot grote hits uit de sixties, seventies en eighties, van rockclassics tot hedendaagse pop en dance. En Vlaamse muziek natuurlijk.

Tickets (34, 38 en 40 euro) kunnen worden aangeschaft via de website van
TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (max. 0,30 euro/minuut). Vanuit Nederland bel je het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en vanuit andere landen is dat +32 34 0000 34.

20-08-2014 om 22:39 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs