Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

20-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Alice en Ellen Kessler.

Alice en Ellen Kessler In een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Euro - BIRTHDAY - Visie' krijg je er vandaag twee voor de prijs van één. Als je over Alice Kessler praat dan krijg je er meteen zus Ellen bij. De zingende zusjes Kessler (20 augustus 1936) zijn geboren in het Duitse Nerchau, een plaats in de deelstaat Saksen (toenmalige Oost-Duitsland). Deze eeneiïge tweeling hebben muzikaal aangelegde ouders en het zijn die ouders die hen op zesjarige leeftijd naar de balletschool sturen. Eind jaren veertig (1947) gaan ze bij het kinderballet van de Leipziger Opera.

Vijf jaar later vlucht de ganse familie Kessler naar West-Duitsland en de tweeling begint aan een revuecarrière in Düsseldorf. Tussen 1955 en 1960 treden ze geruime tijd op in het Lido in de Franse hoofdstad Parijs. Ook in Italië zijn ze succesvol. In 1959 nemen ze voor West-Duitsland deel aan het Eurovisie Songfestival met "Heute abend wollen wir tanzen gehen". Met hun inzending eindigen ze op een achtste plaats en dit op een totaal van elf deelnemers. Sinds de jaren vijftig spelen ze in heelwat films mee en zijn ze regelmatig te zien in heelwat shows. Tussen 1962 en 1986 hebben ze in Italië gewoond, sinds 1986 wonen ze in het Duitse Grünwald (in de buurt van München) en in 2007 waren ze nog te gast tijdens de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival.

OOK JARIG VANDAAG :

* Peter Grönvall (1963), zoon van Benny Andersson van ABBA (MF 1973, ESF 1974) en partner van Nanne Grönvall (ESF 1996, MF 1986-1987-1998-2003-2005-2007, SFE 2001). Nam samen met Nanne en Angelique Widengren in 1986 en 1987 deel aan 'Melodifestivalen' als Sound of Music. Samen met Maria Rådsten namen Peter en Nanne in 1996 deel aan het Eurovisie Songfestival voor Zweden als One More Time. Met "Den vilda" behaalde het trio een verdienstelijke derde plaats. Peter schreef nadien ook een aantal inzendingen van Nanne voor 'Melodifestivalen', de nationale selectie.

20-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


19-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Marcel ontvangt vanavond onder meer Paul de Leeuw, Dina Tersago en Triggerfinger.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* zesenveertigste aflevering - dinsdag 19 augustus 2014 :

Ook vanavond ontvangt Marcel weer een aantal boeiende gasten. Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) treedt dit najaar op in Vlaanderen met zijn show 'Ik ben rustig'. Verder heeft Dina Tersago het over tien jaar 'Boer zkt. vrouw'. Auteur Paul de Moor neemt Marcel mee op een nostalgische trip terug in de tijd. En Triggerfinger brengt het nummer "By Absence Of The Sun".

'Hotel M', vanavond dinsdag 19 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 21.00 en 21.55 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

19-08-2014 om 12:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Alain Clark voor Nederland volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival in Wenen?

 Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf gaat Alain Clark volgend jaar voor onze noorderburen naar het Eurovisie Songfestival dat zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

De zanger zou door 
AVROTROS gevraagd zijn om deel te nemen aan de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival maar een woordvoerster van de fusieomroep heeft inmiddels laten weten dat hij één van de kandidaten is.

"We zijn met meerdere mensen in gesprek en Alain Clark is daar een van", aldus de woordvoerster. Volgens haar is het momenteel nog niet bekend wie er volgend jaar de Nederlandse kleuren mag verdedigen, aangezien er meerdere aanmeldingen zijn. "En mochten bekende of onbekende zangers of zangeressen zich nog willen aanmelden dan kan dat nog steeds" aldus nog de woordvoerster van AVROTROS.

Volgens een woordvoerster van zijn platenmaatschappij zijn er
 nog geen knopen doorgehakt over de deelname van de zanger. "Hij is een paar maanden geleden wel gepolst en hij heeft toen aangegeven dat hij daar open voor staat", zegt de zegsvrouw vandaag tegen Novum Nieuws. "Maar er is vooralsnog geen sprake van".

Wanneer bekend wordt gemaakt of Clark in mei wel of niet naar Oostenrijk gaat, is volgens diezelfde woordvoerster nog niet duidelijk. Ook wist ze niet wanneer wordt onthuld welke artiest namens Nederland deelneemt.

 De inmiddels 35-jarige zanger werkte twee jaar geleden mee aan het het nummer "Take Me As I Am" waarmee Ivan Peroti deelnam aan het 'Nationaal Songfestival 2012'. (bron : De Telegraaf, Novum Nieuws, AD ; logo : AVROTROS)

19-08-2014 om 10:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Annie Palmen.

Annie Palmen (19 augustus 1926) is geboren in het Noordhollandse IJmuiden (Nederland) als Anna Maria Palmen. Op jonge leeftijd zingt ze al bij een Hawaiïan orkest. In 1948 wint ze een talentenwedstrijd bij de KRO en zo wordt ze regelmatig gevraagd voor radio-optredens. Tien jaar later (in 1958) scoort ze haar eerste hit met "Ik zal je nooit meer vergeten" en twee jaar later, in 1960, neemt ze voor het eerst deel aan het Nationaal Songfestival, de selectie voor het Eurovisie Songfestival. Dat jaar worden alle nummers door twee artiesten gebracht. Net als de in 2006 overleden Rudi Carrell (archief) zingt ze het nummer "Wat een geluk". De vakjury kiest echter voor Carrell om Nederland tijdens het liedjesfestival te vertegenwoordigen.

In 1963 krijgt Annie een herkansing en wordt ze door de Nederlandse omroep aangeduid als kandidaat voor het Songfestival, van deelname is ze dan dus al zeker. Enkel het nummer moet dan nog worden gekozen. Wegens een staking van de muzikanten wordt de finale nooit uitgezonden en zingt Annie drie nummers voor een vakjury. Die kiest uiteindelijk voor "Een speeldoos" (tekst en muziek : Pieter Goemans). Tijdens het Eurovisie Songfestival eindigt ze op een gedeelde dertiende en laatste plaats met nul punten. Nadien is ze nog vaak op radio en televisie te horen en te zien. Op 15 januari 2000 overlijdt Annie Palmen op 73-jarige leeftijf in Beverwijk na een langdurige ziekte.

OOK JARIG VANDAAG :

* Lars/Lasse Lönndahl (1928) : deelnemer 'Melodifestivalen' in 1960, 1961, 1963 en 1968 (Zweden).
* Richard Herrey (1964) : nam in 1984 met zijn broers Per en Louis deel aan het Eurovisie Songfestival en wisten met "Diggi-loo diggi-ley" het liedjesfestival te winnen (Zweden).

19-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


18-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zomerhit 2014' : 2 Fabiola feat. Loredana, Christoff, Clouseau of De Romeo's winnen zaterdag 'Radio 2 Zomerhit 2014'.

 Tijdens de uitzending van 'Vlaanderen muziekland' op Eén zijn eergisteren, zaterdag 16 augustus 2014, de genomineerden voor de 'Radio 2 Zomerhit'-trofee 2014 bekendgemaakt. De uitreiking gebeurt aanstaande zaterdag, 23 augustus, tijdens een muzikale liveshow die op Radio 2 en Eén uitgezonden wordt.

De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde) :

* 2 Fabiola feat. Loredana (Eurosong 2014) met "She's After My Piano".
* Christoff (Eurosong 1993-2002) met "M'n beste vriend".
* Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) met "Laatste keer".
* De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) met "Deze is voor Julia".

Sinds zaterdag 16 augustus kan er op de websites van Eén en Radio 2 gestemd worden voor de 'Radio 2 Zomerhit'-trofee 2014. Tijdens de uitzending van 'Radio 2 Zomerhit 2014' kan er ge-sms't worden voor de vier genomineerden.

Over Radio 2 Zomerhit 2014

Op zaterdag 23 augustus verzamelt de Vlaamse muziekwereld aan onze kust voor de veertigste editie van 'Radio 2 Zomerhit'. Voor het eerst in veertien jaar vindt het zomerse muziekfeest opnieuw plaats aan het Havenplein in Blankenberge, waar het evenement van 1977 tot en met 2000 ook georganiseerd werd.

Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) en Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') verwelkomen op 23 augustus een pak Vlaamse artiesten voor een spetterende liveshow, die zowel op Radio 2 als op Eén te volgen zal zijn.

Naast de 'Radio 2 Zomerhit'-trofee worden nog prijzen in zeven categorieën uitgereikt :

* beste zanger.
* beste zangeres.
* beste performance.
* beste ambiance.
* beste doorbraak.
* beste Nederlandstalige lied.
* nieuw dit jaar - beste groep.

Deze week maakt Radio 2 elke dag de genomineerden bekend in een van de vijf categorieën waarop het brede publiek kan stemmen (zanger, zangeres, groep, ambiance en Nederlandstalige lied).

'Radio 2 Zomerhit 2014', aanstaande zaterdag23 augustus 2014, rechtstreeks op Eén en Radio 2 tussen 20.10 en 21.50. (bron : Eén, Radio 2 ; foto : VRT)

18-08-2014 om 12:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Marcel ontvangt op deze eerste werkdag onder meer Liliane Saint-Pierre en Tania Kloek.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* vijfenveertigste aflevering - maandag 18 augustus 2014 :

Vijftig jaar geleden begon het allemaal voor Liliane Saint-Pierre (Luxemburgse selectie 1978, Eurosong 1981, ESF 1987, voorzitter vakjury 'Eurosong 1999') en in die tijd heeft ze heel wat meegemaakt. Hoog tijd om daar eens op terug te blikken. Stijn Van de Voorde ontrafelt de mysterieuze wereld van boeken in het tweede seizoen van de Canvasreeks 'Man over Boek'.

Het visuele snoepgoed krijg je van theater FroeFroe dat Spaanse furie op ons loslaat uit het stuk 'Fausto' met Tania Kloek en een bruine beer in de hoofdrol.  Liliane Saint-Pierre sluit muzikaal af met het nummer "Valerie".

'Hotel M', vanavond maandag 18 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 21.00 en 21.55 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

18-08-2014 om 11:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Ronnie Carroll.

Ronnie Carroll (18 augustus 1934) is geboren in het Noord-Ierse Belfast als Ronald Cleghorn. Hij is een zanger en entertainer. In 1956 scoort hij zijn allereerste hit ("Walk Hand In Hand") in het Verenigd Koninkrijk. In 1960 neemt hij deel aan de Britse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Spring, Summer, Autumn And Winter" blijft hij in de halve finale steken. Twee jaar later heeft hij meer geluk en weet hij de nationale finale te winnen met "Ring-A-Ding-Girl". Tijdens het Eurovisie Songfestival eindigt hij op een gedeelde vierde plaats.

Een jaar later, in 1963, wil hij zijn kans opnieuw wagen en het lukt hem opnieuw om de nationale finale te winnen. Net als in 1962 eindigt hij dit jaar met "Say Wonderful Things" tijdens het Eurovisie Songfestival op een vierde plaats. Er volgen na het liedjesfestival nog een paar hitparadenoteringen maar de successen blijven echter uit. Eind jaren negentig stort hij zich in de politiek en in 2006 kwam hij bij de Britse verkiezingen nog op voor een kleine partij (Vote For Yourself Rainbow Dream Ticket) uit Belfast.

In juli 2008 vonden in het kiesdistrict Haltemprice and Howden (Verenigd Koninkrijk) tussentijdse parlementsverkiezingen plaats. Eén van de kandidaten die een plaatsje in het Britse Lagerhuis wou bemachtigen was Ronnie Carroll (Make Politicians History). Met amper 29 stemmen eindigde Carroll pas op een éénentwintigste plaats. De overwinning ging naar David Michael Davis van de Conservatieven met 17.113 stemmen. Tweede werd Shan Oakes (Green Party) met 1.714 stemmen.

OOK JARIG VANDAAG :

* Hugues Aufray (1929), geboren als Jean Aufray, nam in 1964 deel aan het Eurovisie Songfestival en eindigde met "Dès que le printemps revient" op een vierde plaats (Luxemburg).

18-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


17-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies 2014' : Belle Perez deze week in Knokke-Heist, Genk en Vilvoorde.

Op maandag 07 juli 2014 werd de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', sinds 2009 de nieuwe naam voor 'Zomerfestival Vlaanderen', en dit in samenwerking met de vzw Divers.

'Palm Parkies' is een vaste waarde in de zomerse festivalagenda van achttien verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Nederland. 'Palm Parkies' is moeilijk te vatten in enkele woorden maar het is dichtbij, familiaal, eigenzinnig, gratis, groen, …

Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland ? Het wordt immers genieten van een ijzersterk programma! Ondermeer Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014), Frank Boeijen, Garcia Goodbye, Frimout, Tom Helsen, De Corsari's en The Wolf Banes komen deze zomer naar 'Palm Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Vlaanderen en Nederland in Aalst, Bergen op Zoom, Blankenberge, Breda, Deinze, Dordrecht, Genk, Hasselt, Kapellen, Knokke-Heist, Maasmechelen, Roosendaal, Sint-Niklaas, Tilburg, Torhout, Vilvoorde, Waregem en Wevelgem.


Net als de voorbije zes jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. elke week krijg je telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 18 augustus :

- Aalst (Stadspark, Erembodegemstraat) : Rapha Pico & The Roots Rockers.
- Dordrecht (Wantijpark, Baden Powellaan) : Frank Boeijen.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Billie Leyers en Belle Perez (Eurosong 1999-2006).
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Isolde et Les Bens.

* dinsdag 19 augustus :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : De boM!.
- Genk (Park aan de Dieplaan) : Belle Perez (Eurosong 1999-2006).
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Isolde et Les Bens.
- Tilburg (Reeshofpark, Klaaswaalpad) : PYT Hop Session + Lil'Switch.
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : Billie Leyers.

* woensdag 20 augustus :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Buscemi feat Squadra Bossa.
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : Tom Helsen & The Love Compartment.
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : Garcia Goodbye.
- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : Frank Boeijen.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Belle Perez (Eurosong 1999-2006).

* donderdag 21 augustus :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : De boM! + Blue Monday.
- Hasselt (Kapermolenpark) : Billie Leyers.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Isolde et Les Bens.
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen, Vanackerestraat) : Tom Helsen & The Love Compartment.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

17-08-2014 om 14:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : Marc wil Bieke op een originele manier ten huwelijk vragen.

Na eenentwintig seizoenen hield 'F.C. De kampioenen' er in het voorjaar van 2011 mee op. Zoals het al een aantal jaren de gewoonte is, zendt het eerste net van de openbare omroep tijdens de zomermaanden (juni, juli en augustus) een aantal reeksen opnieuw uit.

Zo passeerden diezelfde zomer de reeksen vijf tot en met acht en de reeksen elf en twaalf reeds de revue. De openbare omroep besliste om de (minder succesvolle) reeksen negen en tien met Jakob Beks als Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW) niet te herhalen. Begin juni 2012 vorig jaar werd de eerste aflevering van reeks dertien op de kijkers losgelaten. Nadien volgden nog de reeksen veertien tot en met zeventien.

Op maandag 03 juni 2013 hernam Eén de zestiende reeks en dit vanaf de tweede aflevering. En ook deze zomer kan je de avonturen van de voetbalploeg opnieuw volgen want sinds maandag 02 juni 2014 wordt reeks elf opnieuw (her)uitgezonden. Deze reeks werd voor de eerste maal uitgezonden tussen zaterdag 02 december 2000 en zaterdag 24 februari 2001. In deze reeks maakte Jaak Van Assche zijn opwachting als Fernand Costermans.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* maandag 18 augustus 2014 - vierde aflevering (reeks vijftien) - Boma op jacht (scenario : Bart Cooreman) :

Boma hoort van Pascale dat ze samen met Maurice gaat jagen. Boma vindt dat de jacht meer iets voor hem is dan voor Maurice. Hij probeert van alles om mee te kunnen. Pascale doet een goed woordje bij Maurice. Marcs tweelingbroer Bart komt logeren. Fernand weet dit niet en denkt dat hij gek wordt als hij met de twee geconfronteerd wordt.

* dinsdag 19 augustus 2014 - vijfde aflevering (reeks vijftien) - Zware Julien (scenario : Knarf Van Pellecom, naar een idee van Knarf Van Pellecom en Marc Scheers) :

Boma heeft van Jean-Luc Grootjans, een concurrent charcutier en voorzitter van de Schellekens, een nieuwe spits gekocht. Julien! Julien blijkt een fantastische speler te zijn, maar waar hij komt, volgt zijn familie. En die familie is niet zo fantastisch. Pascale krijgt telefoon dat Madeleine op bezoek komt. Ze piekert zich dood wat de reden zou kunnen zijn.

* woensdag 20 augustus 2014 - zesde aflevering (reeks vijftien) -
 Op vrijersvoeten (scenario : Bart Cooreman) :

Carmen is het beu dat Fernand achter haar vlerken zit en doet haar beklag bij de Kampioenen. Deze besluiten een contactadvertentie te plaatsen om Fernand aan een vrouw te helpen. Fernand slaat de huur van Marc en Bieke met 150 euro op. Als ze hier niet mee akkoord gaan, zet hij de loft te huur. Billie wil mee met Saartje op kamp, maar Doortje verbiedt dit omdat het kamp gemengd is.

* donderdag 21 augustus 2014 - zevende aflevering (reeks vijftien) - Verloofd! (scenario : Bart Cooreman) :

Marc wil Bieke ten huwelijk vragen, en wil dat op een originele manier doen. Xavier helpt hem hier bij. De andere Kampioenen vermoeden echter dat Marc een ander heeft en willen Bieke beschermen. Fernand denkt dat Maurice Pascale ten huwelijk gaat vragen en schakelt Boma in. Pascale is in de wolken met het nakende aanzoek.

* vrijdag 22 augustus 2014 - achtste aflevering (reeks vijftien) - Het cadeau (scenario : Bart Cooreman) :

Een collega duivenmelker van Fernand, en gemeenteraadslid, wil een voorstel indienen om het voetballen te verbieden als de duiven moeten vallen. De kampioenen gaan hiertegen in het verweer. Bieke en Marc krijgen van Marcs ouders hun begrafenisonderneming als huwelijksgeschenk. Marc en Bieke moeten hier op een beleefde manier vanaf zien te geraken.

'F.C. De Kampioenen', telkens van maandag tot en met vrijdag rond de klok van 20.30, dus na een aflevering van 'De Premiejagers'. Deze afleveringen zijn ook beschikbaar via 'Ooit gemist'. (bron en logo : Eén)

17-08-2014 om 13:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familieraad' : deze week ontvangt Chris Van den Durpel voor het laatst tien teams.

Deze zomer viert de commerciële zender vtm haar vijfentwintigste verjaardag met de terugkeer van het legendarische spelprogramma 'Familieraad'. Eerder werd dit programma gepresenteerd door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Jo De Poorter. Ditmaal leidt entertainer Chris Van den Durpel het spel in goede banen én trakteert hij de kijker op nieuwe sketches van zijn alter ego's.

Sinds maandag 30 juni 2014 onvangt hij elke weekdag twee teams met bekende gezichten die allen deel uitmaken van de grote vtm-familie. De antwoorden die 100 Vlamingen gaven tijdens een enquête, moeten zij raden. Om het zomerse feest compleet te maken, brengt Chris zijn geliefde typetjes terug én introduceert hij poetsvrouw Suzanne.

* zesendertigste aflevering - maandag 18 augustus 2014 :

 Walter Grootaers (lid vakjury 'Junior Eurosong 2009-2010') neemt het samen met 'Big Brother'-kandidaten Steven Spillebeen, Bart Van Opstal en Frank Molnar op tegen 'vtm-koks' Sofie Dumont, Stéphane Buyens, Kenny Bernaerts en Albert Verdeyen.

* zevenendertigste aflevering - dinsdag 19 augustus 2014 :

 'Tegen de Sterren Op'-acteurs Guga Baúl, Chris Van Espen, Ivan Pecnik en Walter Baele nemen het op tegen het team van 'De Grote Sprong' met Evi Hanssen, Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008), Sergio Quisquater (ESF 2002) en Véronique De Kock.

* achtendertigste aflevering - woensdag 20 augustus 2014 :

 De ploeg van 'VTMKZOOM' met Arne Vanhaecke (Eurosong 2014), Femme Swinnen, Bab Buelens (Junior Eurosong 2007, woordvoerster JESF 2007) en Nick Alliett neemt het op tegen de acteurs van 'Deadline 14/10' met Sven De Ridder, Hilde Heijnen, Viv Van Dingenen en Marc Lauwrys.

* negenendertigste aflevering - donderdag 21 augustus 2014 :

 De acteurs uit 'Lili & Marleen' met Carry Goossens, Christel Domen, Marilou Mermans en Grietje Vanderheijden nemen het op tegen het team van 'X Factor' met Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Maurice Engelen, Liliane Saint-Pierre (Luxemburgse selectie 1978, Eurosong 1981, ESF 1987, voorzitter vakjury 'Eurosong 1999') en Udo Mechels (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014).

* veertigste aflevering - vrijdag 22 augustus 2014 :

 De cast van 'Spoed' met Truus Druyts, Wim Van de Velde, Christel Van Schoonwinkel en Anke Helsen neemt het op tegen de acteurs uit 'De Zonen van Van As' met Jaak Van Assche, Tania Kloek, Peter Thyssen en Liesa Naert.

'Familieraad', tot en met vrijdag 22 augustus 2014 telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 20.25 en 21.20 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

17-08-2014 om 12:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : Geena Lisa trekt naar Gambia en men gaat op zoek naar fans van Bandits.

Sinds maandag 30 juni is het echt zomer, want sinds die dag heb je weer je dagelijkse afspraak met het zomers magazine '1000 zonnen'. Elke dag brengt het verslag uit van wat er deze zomer te beleven en kijkt door een eigenzinnige bril naar de actualiteit. Met de strandstoel, maar ook een verse lading zomerse rubrieken.

In '1000 zonnen' zitten dit jaar heel wat nieuwe rubrieken, maar ook enkele oude vertrouwde. Hieronder een overzicht :

Dagelijks

Dagelijks brengt '1000 zonnen' op eigenzinnige wijze verslag uit van een typisch zomerse gebeurtenis of evenement van de dag voordien. Meer dan gewoon een sfeerverslag zal '1000 zonnen' focussen op de frappante maar tegelijk herkenbare details die genadeloos de mens als vreemd wezen, de human zoo, tentoonstellen. Frappant omdat ze de kleine kantjes van de menselijke specie blootleggen. Herkenbaar omdat je, na het bekijken van de reportage, zal denken : 'Verdorie, dat doe ik ook ...'

De stoel

Vlaanderen kan net als de voorbije jaren elke dag koortsachtig op zoek gaan naar de alom bekende strandstoel van '1000 zonnen'. Waar staat 'De Stoel' en welk voorwerp moeten we meebrengen om die twee vliegtickets te winnen? Een vraag die ook deze zomer veel kijkers in de ban zal houden. Staat de stoel niet in de buurt, dan kunnen de kijkers ook nog altijd hun kans wagen in het '1000 Zonnen'-onlinespel op de website van Eén.

NIEUW : Op vrijdag brengt '1000 zonnen' verslag uit van 'De Stoel Happy Hour'. Alle deelnemers die dag worden getrakteerd op een frietje en zo gaat iedereen die dag toch een beetje als winnaar het weekend in. (Opname op donderdag).

Wordt vervolgd : dagelijkse rubriek (over één -of meer- weken)

In 'Wordt vervolgd' volgt '1000 zonnen' elke week vijf dagen lang één evenement of organisatie. Deze zomer geeft Circus Bavari de aftrap. In tien afleveringen, dus twee weken lang elke dag, volgt de kijker mee hoe het Gentse familiecircus Circus Bavaria het moeilijk heeft en nieuwe impulsen zoekt. Onder meer door samen met een theater- en evenementenorganisatie en een aantal creatievelingen zoals Gilli een nieuwe show in elkaar te boksen die op de Gentse Feesten in première gaat.

Wekelijks

Weg Met

De Bekende Vlaming is ook maar een mens en heeft zoals iedereen nood aan vakantie. Hij zal een fotodagboek bijhouden en bij terugkeer ons verwennen met een slideshow van alles wat hij heeft meegemaakt, gezien en van heeft genoten. Deze zomer laten in 'Weg met' ondermeer deze BV's de kijker meegluren in hun vakantiedagboek : Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014'), Bent Van Looy, Joy Anna Thielemans, Annemie Struyf en Ish.

Pottenkijkers

'1000 zonnen' neemt de kijker mee op culinaire wereldreis doorheen Vlaanderen. Van Senegal tot Finland, van Korea tot Colombia. Ongeveer elf procent van onze Belgische bevolking bestaat uit vreemde nationaliteiten en bijna elke nationaliteit is hier vertegenwoordigd. '1000 zonnen' volgt elke week één van deze 'nieuwe' Belgen wanneer ze ingrediënten voor een (voor hen) traditioneel gerecht inkopen. Hoe bereidt de kok van dienst thuis het gerecht voor? De ingrediënten worden eigenschappen toegedicht en die vormen de basis van een vergelijking van de plek waar de roots van onze kok liggen met Vlaanderen. Is het ingrediënt vet, pikant, hartig? Wordt het overdadig of juist met mate gebruikt? Uiteindelijk wordt ook Vlaanderen als samenleving met al zijn gewoontes en tafelmanieren onder de loep genomen. Tot het eten wordt opgediend en er smakelijk van genoten wordt.

En We Zijn Weg

Meer dan de helft van alle Belgen vertrekt jaarlijks op vakantie met de wagen. De koffers gaan de auto in en '1000 zonnen' springt mee de wagen in. De ene keer met twee hartsvriendinnen die na twinig jaar terugkeren naar plek waar ze elkaar ontmoetten; een homokoppel - twee papa's – met twee kinderen van 4 en 2 die op reis vertrekken; een vader die trucker is en z'n zoon meeneemt in de cabine; een gezin waarbij het vriendje van de dochter voor het eerst meegaat; een ouder koppel dat voor het eerst zonder hun vijf kinderen en zonder de camper er op uit trekt.

Allemaal verschillende profielen, allemaal een verschillende doch zeer herkenbare dynamiek in de wagen. We rijden mee tot aan de eerste plaspauze en ontfutselen hen in de tussentijd hun bestemming, hun vakantiegewoontes maar vooral hun eigen vakantieverhaal.

Hart van steen

Langs onze kustlijn vind je wel vaak vakantiehuizen die een naam dragen, zoals 'Huize Windekind' en 'Villa des Roses'. Elke week zoekt '1000 zonnen' de ziel en de geschiedenis van zo'n huis en de oorsprong van de naam. Het huis gidst de kijker doorheen z'n ontstaan en veranderingen, doorheen al z'n bewoners en legt uiteindelijk z'n hart van steen voor iedereen bloot.

Open Boek

'Zeg me wat je leest en ik zeg je wie je bent'. Elke week spreekt de '1000 zonnen'-boekenwurm mensen aan die lezen : op de trein, tram, het strand, een terras, een vertrekhall, in het park, ... Via het lezen komen we al snel te weten wie deze gewone mensen zijn met hun (on)gewone verhalen en houden we er misschien nog een leestip aan over.

.... Heet U Welkom!

Vlaanderen heeft geen gebrek aan gekke plaatsnamen. Namen die tot de verbeelding spreken, waarbij verschillende theorieën opduiken. '1000 zonnen' gaat op zoek naar de verschillende interpretaties en laat uiteindelijk de burgemeester verklaren waarvoor de naam nu staat.

De Zingever

De Bekende heeft een motto, een quote, een leuze, kortom : een zin die hem of haar inspireert. Elke week komt er iemand anders zin geven aan zijn of haar gekozen zin. Een Bekende en een zin die niet alleen inspirerend, motiverend werkt voor de Bekende in kwestie maar die ook nog een link heeft met de actualiteit. Enkele zingevers deze zomer : Pascale Platel, Wim Lybaert, Lucien Van Impe, Johan Heldenbergh, Marc Herremans.

De Ambassadier

De zoo : iedereen verdringt zich voor de kooien van de leeuwen, olifanten en giraffen. Meer dan één diersoort staat met lede ogen te kijken hoe sommige collega-dieren met alle aandacht gaan lopen en hoe hen enkel een vluchtige blik gegund wordt door bezoekers op zoek naar de uitgang of het toilet.

Dimitri Leue, dierenvriend in hart en nieren en de Ambassadier van '1000 zonnen', brengt daar verandering in : hij pikt mensen op aan de ingang en brengt hen naar het dier van week. Hij zingt hun lof, bejubelt hun schoonheid en eigenschappen, declameert zijn bewondering en geeft en passant nog weetjes mee. Het enthousiasme én de passie van de Ambassadier kent geen grenzen, wordt doorgegeven aan de bezoekers en zal uiteindelijk resulteren in een stormloop naar de kooien van de takin, komodovaraan, brilbeer en nog vele andere dieren die popelen om uit de schaduw te treden.

Tussen de Oren

Het straatbeeld is gevuld met allerhande mensen met een koptelefoon. Waar luisteren ze naar? En waarom? En zouden wij er dan beter ook niet naar luisteren?

Heen en Terug

De goedkoopste reisrubriek ooit. De M/V die op vakantie vertrekt, pakt de valies in. Vanuit het standpunt van de valies zien we de vakantieganger alle benodigdheden inpakken die nodig zijn om een geslaagde vakantie te beleven en ondertussen vertelt hij of zij ons waar de reis hen zal brengen en wat de verwachtingen zijn. De koffer gaat dicht.

Twee, drie, vier weken later gaat de koffer terug open : onze reiziger is terug thuis. Zijn alle verwachtingen ingelost? Wat viel op, mee, tegen? En wat zit er nog meer in de koffer?

Cheese

De toeristen die België bezoeken willen allemaal een foto van Manneken Pis, de Brugse reien en de Leeuw van Waterloo. Maar wat fotografen ze nog meer? Waarom viel hen dat zo op en was het een kiekje waard?

De Zomer van toen

In De zomer van toen neemt '1000 zonnen' de vertellers terug mee naar een vakantiebestemming uit hun jeugd. Op die locatie vertellen ze waarom deze vakantie hen is bijgebleven. Het is een nostalgische trip down memory lane. En '1000 zonnen' kleurt hun herinneringen ook letterlijk bij.

Tokshow

Talkshows. We worden er letterlijk mee om de oren geslagen. Overal duiken dezelfde BV's op en al lang niet meer omdat ze iets gepresteerd hebben maar ondertussen ook al omdat ze denken iets te gaan presteren. '1000 zonnen' vraagt zich af of de man/vrouw in de straat geen betere verhalen te bieden heeft en installeert elke week zijn mini-talkshowtset op een publieke, zomerse locatie. De gasten worden letterlijk van de straat of de dijk geplukt. Ze brengen hun verhaal en nemen deel aan de vaste waarden van de '1000 zonnen' tokshow zoals : het dilemma, het taboe, het afscheidslied, het geheim en het laatste woord. Tokshow-hosts deze zomer zijn MNM-dj Ann Reymen (coach 'Junior Eurosong 2007-2008') en Vlaanderen vakantielandreporter Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009', commentator JESF 2007-2008-2009).

Pieter & de Planeet

Als we de media mogen geloven, gaat het achteruit met onze planeet zowel op gebied van milieu, leefbaarheid, ruimte. Dit najaar zal op Canvas het mobiliserende project 'Atelier de Stad' initiatieven belichten die in vijf Vlaamse steden genomen worden met het oog op die problematiek. Voor '1000 zonnen' trekt Pieter Embrechts in de rubriek 'Pieter & de planeet' ook negen keer op zoek naar mensen, evenementen, uitvindingen en initiatieven die allen onze planeet beter maken. Kleine of grote acties, het maakt niet uit. Pieter dompelt er zich actief in. Hij is er op uit de tastbaarheid van het project en de 'wat-brengt-het-MIJ-op'-vraag te beantwoorden. We volgen Pieter naar onder meer het Geefplein in Gent, het varkenshoeden op braakliggend terrein in diverse steden, de winkel zonder verpakkingen in Antwerpen en het inschakelen van een kudde schapen om Meeuwen-Gruitrode te voorzien van kortgegrazen graspleinen.

Tweewekelijks

De Wolken

De zomer is het uitgelezen moment om in het gras, het zand of de ligstoel naar de hemel te kijken en allerhande voorwerpen, dieren of andere vormen te ontdekken in de voorbijkomende wolken. '1000 zonnen' doet beroep op enkele tekenaars die voor ons wolken kijken en direct ook de pen bij de daad voegen als ze er iets in zien en dan liefst nog iets dat aansluit bij de actualiteit van de week.
De tweede aflevering van de week wordt geclaimd door de kijker die zijn eigen (gefotografeerde) wolken mag insturen.

De Tip

In amper één minuut geeft '1000 zonnen' zijn kijkers een verhelderende, wenkbrauwfronsende maar wel degelijk handige zomerse tip mee. Denk aan enkele virale hits zoals snel kerstomaten halveren of de dooier van het eigeel splitsen met behulp van een PET-flesje.

* inhoud aflevering 36 - maandag 18 augustus 2014 :

- Op de eerste rij : '1000 zonnen'-festivalreporter Jonathan trekt naar Summer Swing in Hasselt op zoek naar fans van Bandits (Eurosong 2014).

- Weg met .... Geena Lisa : Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) gaat op reis naar Gambia en neemt mee : veel kinderen..

* inhoud aflevering 37 - dinsdag 19 augustus 2014 :

- Hart Van Steen : Bela Bartok is de geheimzinnige naam van een huis in De Panne. '1000 zonnen' gaat op zoek naar het verhaal achter die naam.

* inhoud aflevering 38 - woensdag 20 augustus 2014 :

- De ambassadier : Dimitri Leue neemt het ook deze week op voor een diersoort die zoo-bezoekers meestal links laten liggen. Tenzij dat dier zich natuurlijk op de weg naar toilet of uitgang bevindt. Dimitri bejubelt dan ook met recht en rede vandaag de Loki.

- De zingever : Iedereen heeft wel een leuze, spreuk of motto. Vandaag zal Sabine Appelmans de kijkers vertellen wat haar inspireert en haar leven "zin" geeft.

* inhoud aflevering 39 - donderdag 21 augustus 2014 :

- Pieter & de Planeet : Pieter Embrechts zit in met de staat van onze planeet. Hij trekt wekelijks door Vlaanderen om planeet-bevorderende initiatieven in de kijker te zetten.

* inhoud aflevering 40 - vrijdag 22 augustus 2014 :

- Tokshow : Ann Reymen trekt met de '1000 zonnen pop-up talkshow' op zoek naar de beste gasten die een talkshow zich kan wensen : de gewone mens. Ze ontvangt haar gasten vandaag op de dijk van Oostende.

- Wordt vervolgd : Vijf beginnende muziekgroepen strijden om een plaats op het podium van het Sziget Festival in Boedapest. Slechts een van hen kan optreden op een van de grootste festivals van Europa dat gemiddeld 400 000 bezoekers telt. '1000 zonnen' gaat samen met de winnende artiest naar Hongarije.

'1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.45 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.35. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto : Eén/VRT)

17-08-2014 om 11:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Sneyers wordt op straat in elkaar geslagen en Sams verlangen naar een kind wordt groter.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 336 TOT EN MET 340.

- maandag 18 augustus
- aflevering 336 : Joke en Marcel maken zich zorgen over Sven. Na het vertrek van Yvan heeft de kok zich in zijn kamer opgesloten en met de regelmaat van de klok smijt hij het meubilair aan diggelen. Elke wordt erbij geroepen om uit te vissen wat er met haar broer aan de hand is. Luc bekent aan dokter Jan Struys en aan Max dat hij verantwoordelijk is voor Anja's handicap. Sneyers is tot over zijn oren verliefd op Debbie. Dat is echter niet naar de zin van Joke en Marcel en samen proberen ze Sneyers te ontmoedigen. In de krant is een artikel verschenen over de sanering van Wittekerke.

- dinsdag 19 augustus - aflevering 337 : Sneyers is tot over zijn oren verliefd op Debbie. Hij begrijpt niet waarom Joke hem probeert te ontmoedigen en lucht zijn hart bij Elke. Ook Nellie heeft nood aan een goed gesprek. Ze bekent aan haar hartsvriendin Magda dat ze verliefd aan het worden is op Jan Struys. Magda reageert zeer hard. Cupido's pijlen raken ook opnieuw Sven en Yvan. Elke is met de renovatie van De Schorre begonnen. De tijdsdruk is zeer groot, zeker na het bezoek van de burgemeester.

- woensdag 20 augustus - aflevering 338 : Elke is begonnen met de renovatie van De Schorre. Marcel eist dat ze snel werkt want vanavond gaat in het café het debat door met de burgemeester en de vertegenwoordiger van Groen & Veilig Wittekerke. Georges is vereerd wanneer hij gevraagd wordt om de discussie te leiden. Magda is niet zo enthousiast. Nellie heeft een boontje voor dokter Jan Struys, maar voorlopig wil ze alleen een vriendschapsrelatie uitbouwen. Dat er nog aanbidders zijn wordt duidelijk wanneer ze een prachtig boeket ontvangt en daarbij een intrigerende uitnodiging.

- donderdag 21 augustus - aflevering 339 : Georges is bloednerveus voor het debat met de burgemeester en hij raakt niet uit zijn woorden. Zijn argumenten komen allesbehalve overtuigend over en hij slaagt er niet in de burgemeester de mond te snoeren. Anja kan dat wel. Nellie is de kluts kwijt wanneer ze Wim op de pier treft en hij heeft nog meer verrassingen in petto. Sams verlangen naar een kind wordt met de dag groter. Het onderwerp is onbespreekbaar voor haar vriend Frank, die niet zo nodig nog een kind wil.

- vrijdag 22 augustus - aflevering 340 : Sneyers is op straat in elkaar geslagen en naar het ziekenhuis overgebracht. Max en Luc nemen de zaak ernstig en stellen een onderzoek in. Ze vinden het vreemd dat Sneyers zijn aanrander niet kan beschrijven. De agenten vermoeden dat ook Debbie informatie achterhoudt. Elke zoekt meteen Sneyers op wanneer ze verneemt wat er gebeurd is. Joke gaat onmiddellijk op zoek naar haar dochter. Marcel wordt er bloednerveus van en vreest dat de werken in De Schorre nooit tijdig af zullen geraken.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

17-08-2014 om 11:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Marcel ontvangt vanavond onder meer Wendy Van Wanten, Marleen Merckx en De Romeo's.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* vierenveertigste aflevering - zondag 17 augustus 2014 :

Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) en Marleen Merckx gaan uit de kleren in het theaterstuk 'Calendar Girls'. Dimitri Leue voert het proces tussen de dieren en de mensen in zijn gloednieuwe voorstelling.

Ook Piv Huvluv heeft niet stil gezeten en is bezig aan een nieuwe comedyshow met de titel : 'Het leven van de ééndagsvlieg'. Hij brengt daarnaast zijn nieuwe single "'t Is zomer in Oostende".

Belgisch kampioen gsm-werpen Dries Feremans wil het wereldrecord aanvallen en komt Marcel alles vertellen over zijn sport. De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) zingen hun zomerhit "Deze is voor Julia".

'Hotel M', vanavond zondag 17 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 20.55 en 21.55 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

17-08-2014 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Willem Duys.

Willem Duys (17 augustus 1928) is geboren in het Nederlandse Bussum als jongste van zes zonen. Hij was gekend als presentator (radio en televisie) en muziekproducent. Tussen 1963 en 1979 presenteerde hij meer dan 170 afleveringen van het legendarische programma 'Voor de vuist weg', de eerste talkshow op de Nederlandse televisie. Velen zullen zich de bokaal met goudvissen op de tafel nog wel herinneren. Op de radio presenteerde hij tussen 1962 en 1997 het programma 'Muziekmozaïek'.

In totaal was hij ook vier maal presentator van het Nationaal Songfestival (1974-1975-1976-1978), de Nederlandse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Hij was ook acht maal als commentator te horen tijdens het Eurovisie Songfestival (1962, 1963, 1974, 1975, 1976, 1978, 1979, 1983). In 1974 won hij de 'Gouden Televizier'-ring, een prijs in Nederland voor televisieprogramma's en toegekend door de kijkers. In 1999 nam hij afscheid als presentator van de
AVRO, de omroep waarvoor hij zovele jaren werkte.

Op donderdag 02 juni 2011 overleed Duys op bijna 83-jarige leeftijd. Op 17 mei van dat jaar was hij nog te gast in 'De Wereld Draait Door'. De duizendste uitzending van dit programma was een eerbetoon aan de radio- en televisiepersoonlijkheid. Een paar dagen voor zijn overlijden werd hij in het ziekenhuis opgenomen met een bacteriële infectie die hem uiteindelijk fataal werd.

OOK JARIG VANDAAG :

* Gunnar Wiklund (1935-1989), nam in totaal vier maal deel aan 'Melodifestivalen', in 1959, 1961, 1963 en 1966 (Zweden).
* Tarja Turunen (1977), ex-zangeres van de Finse groep Nightwish. De groep nam in 2000 deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Sleepwalker" en eindigde op een derde plaats (Finland).

17-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


16-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vlaanderen muziekland' : vanavond een compilatie met de beste nummers van het afgelopen seizoen.

Deze zomer trekt Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) er voor de vijfde keer op uit met 'Vlaanderen muziekland'. Ditmaal strijkt ze neer in Ieper, Sint-Niklaas, Antwerpen, Kasterlee, Haacht-Boortmeerbeek, Lommel en Essen. Het programma zal voortaan worden uitgezonden op zaterdagavond op Eén.

Geena Lisa nodigt telkens een fijne selectie uit van Vlaanderens meest populaire artiesten. Zij worden begeleid door een eersteklas liveband onder leiding van Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010).

Het programma gaat ook dit jaar op zoek naar de 'Radio 2 Zomerhit'. Elke week kunnen kijkers en luisteraars stemmen voor de 'Zomerhit Top 20'.

Naast de vijf gewone afleveringen is er ook opnieuw een Feest!-special in Antwerpen op vrijdag 11 juli naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. De laatste aflevering van 'Vlaanderen muziekland', op zaterdag 23 augustus in Blankenberge, staat in het teken van de 'Radio 2 Zomerhit 2014', die aan zijn veertigste editie toe is. Na dertien edities in Middelkerke keert het evenement terug naar Blankenberge, waar het ook al werd georganiseerd tussen 1977 en 2000.

De gaststeden :

* Ieper : opname woensdag 02 juli, uitzending zaterdag 05 juli.
* Aalst : opname zondag 06 juli, uitzending zaterdag 12 juli.
* Kasterlee : opname woensdag 16 juli, uitzending zaterdag 19 juli.
* Haacht-Boortmeerbeek : opname zondag 20 juli, uitzending zaterdag 26 juli.
* Lommel : opname donderdag 31 juli, uitzending zaterdag 02 augustus.
* Essen : opname woensdag 06 augustus, uitzending zaterdag 09 augustus.

* Op vrijdag 11 juli een feestelijke live-uitzending vanuit Antwerpen.
* 'Radio 2 Zomerhit' vanuit Blankenberge, live-uitzending op zaterdag 23 augustus.

Zomerhit Top 20

In de 'Zomerhit top 20' blikt 'Vlaanderen muziekland' samen met de kijkers van Eén en de luisteraars van Radio 2 ook dit jaar vooruit naar de 'Radio 2 Zomerhit'. De redactie van Radio 2 maakt daarvoor een longlist van de beste Vlaamse producties. De kijkers en luisteraars kunnen vervolgens elke week stemmen op hun favoriete nummers uit de lijst, met een wekelijkse top 20 als resultaat.

In 'Vlaanderen muziekland' telt Geena Lisa af van 20 naar 1, waarbij verschillende nummers uit de top live worden gebracht door de artiest in kwestie. Daarnaast is er in 'Vlaanderen muziekland' ook tijd voor andere nummers zoals covers, "gouden ouwe" platen of tips. Elke week wordt de teller van de stemming op nul gezet, zodat ook nieuwe nummers kans maken om binnen te komen in de 'Zomerhit top 20'.

In de laatste aflevering van 'Vlaanderen muziekland' voor 'Radio 2 Zomerhit' worden de genomineerden voor de 'Radio 2 Zomerhit'-trofee bekendgemaakt.

* achtste aflevering - zaterdag 16 augustus 2014 :

Je ziet vanavond de beste optredens van het vijfde seizoen en zo passeren Jo Vally (Eurosong 1981), Bandits (Eurosong 2014), K3 (Eurosong 1993), Stan van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), 2 Fabiola feat. Loredana (Eurosong 2014), Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Bart Herman (Eurosong 1993), Christoff (Eurosong 1993-2002), Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Gene Thomas (componist/tekstschrijver "When I Look In Your Eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006), Natalia (Eurosong 2004) en Willy Sommers de revue.

'Vlaanderen muziekland' is een programma van Live Entertainment voor Eén en wordt gerealiseerd in samenwerking met Vlaanderen Feest! en de gaststeden.

'Vlaanderen muziekland', achtste aflevering vanavond zaterdag 16 augustus 2014 tussen 20.10 en 21.05 op Eén. (bron, logo en foto : Eén)

16-08-2014 om 10:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Jari Sillanpää.

Jari Sillanpää Jari Sillanpää (16 augustus 1965) is geboren in Ludvika, een stad in het centrum van Zweden. De Zweed is momenteel één van de populairste artiesten in buurland Finland. Hij wordt bekend in 1995 nadat hij de tangowedstrijd 'Tangomarkkinat' in het Finse Seinäjoki wint. Deze stad ligt in het westen van het land in de provincie West-Finland. Een jaar later komt zijn eerste album op de markt dat als titel zijn naam draagt en het wordt dat jaar het best verkochte album in Finland. In 1997 neemt hij in Roemenië deel aan het 'Golden Stag Festival'. Dit is een internationaal festival dat jaarlijks in de Middeleeuwse stad Braşov doorgaat. Hij neemt er deel met het nummer "Remember Me" en doet het er verre van slecht. In 1998 neemt hij voor het eerst deel aan de Finse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Valkeaa unelma" eindigt hij op een tweede plaats. Hij moet Edea laten voorgaan met het prachtige nummer "Aava".

Zes jaar later (in 2004) neemt hij opnieuw deel en nu heeft hij meer geluk : hij weet de nationale finale te winnen. Met "Takes 2 To Tango" mag hij naar Oekraïne afreizen. Hij mag de halve finale van de 49e editie van het Eurovisie Songfestival openen. Hij zal uiteindelijk op een veertiende plaats stranden, wat hem dus geen ticket voor de finale oplevert. In 2005 is hij opnieuw te zien tijdens het Eurovisie Songfestival wanneer hij de punten van de Finse televoters bekendmaakt. In 2006 was hij te gast tijdens de Estse finale voor het Eurovisie Songfestival alwaar hij deel uitmaakte van de vakjury en samen met een aantal buitenlanders het nummer voor Athene koos.

Vier jaar geleden nam hij opnieuw deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival maar met "Kirkas kipinä" overleefde hij tijdens de Finse finale de eerste stemronde niet. Tijdens de derde en laatste voorronde was hij met 34,0% van de stemmen nog tweede geworden. Als compensatie mocht hij tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival opnieuw de Finse punten wereldkundig maken.

Jari is heel populair bij het vrouwelijke deel van de bevolking maar begin 2006 maakte hij bekend dat hij homoseksueel is. Meer over de zanger kan je steeds op zijn
website terugvinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Rocco Granata (1938), lid vakjury 'Eurosong 2002' (België).
* Ulrika Jonsson (1967), presentatrice Eurovisie Songfestival 1998 (Birmingham - Verenigd Koninkrijk) samen met Terry Wogan.

16-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


15-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Oostenrijkse omroep ORF gaat via nationale selectie op zoek naar opvolger Conchita Wurst.

 De Oostenrijkse nationale omroep ORF heeft vorige week woensdag, 06 augustus 2014, bekendgemaakt dat het via een nationale selectie op zoek zal gaan naar de opvolger van Songfestivalwinnares Conchita Wurst.

Dankzij die overwinning vindt de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival volgend jaar plaats in de hoofdstad Wenen en zoals steeds is het gastland meteen verzekerd van een plaats in de finale. Het volledige plaatje voor de organisatie van het festival wordt geschat op vijfentwintig miljoen euro en daarvan neemt de nationale omroep vijftien miljoen voor haar rekening en de hoofdstad tien miljoen.

Dankzij de mede-financiering van het Weense stadsbestuur komt er voor de omroep geld vrij dat kan besteed worden aan een nationale selectie. Deze selectie zal lopen tussen de maanden januari en maart 2015 en de omroep is op zoek naar een mix van gevestigde waarden en nieuwkomers.

Afgelopen maandag, 11 augustus 2014, liet Conchita Wurst in Het Nieuwsblad reeds optekenen dat ze de jubileumeditie van het Eurovisie Songfestival niet in goede banen zal leiden. Ze ziet eerder voor haarzelf een rol in de 'green room' weggelegd. (bron : Kurier, Der Standard)

15-08-2014 om 21:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'TROS Muziekfeest op het Plein' : vanavond het tweede deel vanuit Apeldoorn met onder meer Frans Bauer, K3, Corry Konings en Tim Douwsma & Monique Smit.

Ook deze zomer kan je de komende vrijdagavonden genieten van 'TROS Muziekfeest op het Plein', het muziekprogramma dat in goede banen wordt geleid door Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012).

Elk jaar reist de
TROS door Nederland om het 'TROS Muziekfeest op het Plein' bij jou in de buurt op te nemen. Tijdens dit grote TROS spektakel presenteert Jan Smit de grootste artiesten van Nederlandse bodem.

De '
TROS Muziekfeest'-tent stond dit seizoen in de plaatsen Apeldoorn (dinsdag 03 juni), Amstelveen (dinsdag 10 juni) en Maastricht (maandag 30 juni). Vanavond, vrijdag 15 augustus 2014, kun je om 21.30 op Nederland 1 kijken naar deel twee van het 'TROS Muziekfeest op het Plein' in Apeldoorn.

In de uitzending van vanavond zie je onder meer Jannes, Frans Duijts, K3 (Eurosong 1999), Gebroeders Ko, Corry Konings (coach NSF 2010), Frans Bauer (coach NSF 2010), Samantha Steenwijk, Tim Douwsma (NSF 2012, woordvoerder ESF 2014) & Monique Smit en Wolter Kroes.

OPGELET! Naar aanleiding van de vliegtuigramp in Oekraïne (donderdag 17 juli) wordt het tweede deel van 'TROS Muziekfeest op het Plein' in Maastricht (voorzien op vrijdag 18 juli) uitgezonden op vrijdag 22 augustus eerstkomende.

De zesde aflevering van 'TROS Muziekfeest op het Plein', vanavond, vrijdag 15 augustus 2014, tussen 21.30 en 22.25 op Nederland 1. (bron : TROS)

15-08-2014 om 13:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Tommy P.

Tommy P. Tommy P. (15 augustus 1947) is geboren in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Naast zanger is hij ook nog componist. Op vijftienjarige leeftijd start hij zijn eigen groepje. De jaren nadien is het een komen en gaan van bandleden en de groepen veranderen ook al wel eens van naam. In 1980 neemt hij deel aan de nationale selectie in zijn land, beter gekend als 'Dansk Melodi Grand Prix'. Met het door hemzelf gecomponeerde nummer "Syng en sang om evig fred" eindigt hij tijdens de nationale finale op een achtste plaats. In zijn koortje zingt een zekere Gry Johansen. Zij zal drie jaar later (in 1983) Denemarken vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met "Kloden drejer".

OOK JARIG VANDAAG :

* Joakim Övrenius (1981), componist en tekstschrijver van "That's Love", het nummer waarmee Michael Michailoff deelnam aan 'Melodifestivalen 2008' (Zweden). Hij eindigde tijdens de eerste voorronde op een zesde plaats.

15-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


14-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Marcel ontvangt vanavond onder meer Kim Clijsters en Goedele Liekens.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* drieënveertigste aflevering - donderdag 14 augustus 2014 :

Kim Clijsters, een van de boegbeelden van de North Sea Challenge komt vanavond naar 'Hotel M'. Goedele Liekens gaat aan de slag in Nederland. Muziek is er van DJ Raving George en de Marble Sounds.

'Hotel M', vanavond donderdag 14 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 21.00 en 21.55 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

14-08-2014 om 09:36 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs