Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

14-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Marcel ontvangt vanavond onder meer Kim Clijsters en Goedele Liekens.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* drieënveertigste aflevering - donderdag 14 augustus 2014 :

Kim Clijsters, een van de boegbeelden van de North Sea Challenge komt vanavond naar 'Hotel M'. Goedele Liekens gaat aan de slag in Nederland. Muziek is er van DJ Raving George en de Marble Sounds.

'Hotel M', vanavond donderdag 14 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 21.00 en 21.55 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

14-08-2014 om 09:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Franck Pourcel.

Franck Pourcel (14 augustus 1913) werd geboren in de Zuidfranse stad Marseille. Zijn vader gaf hem de voornaam Franck (met -ck) omdat hij een grote bewondering had voor de componist César Franck. Pourcel zelf was een Franse orkestleider, componist en violist. Naast Raymond Lefevre en Paul Mauriat behoorde hij met zijn orkest tot één van de leidinggevende muzikanten van Frankrijk. Volgens sommige bronnen (o.a. het 'Billboard Book of One-Hit-Wonders' van Wayne Jancik) verkocht hij wereldwijd meer dan vijftien miljoen platen. Pourcel had niet alleen oog en oor voor klassieke muziek maar ook voor popmuziek. Zo nam hij albums op met muziek van onder meer The Beatles en de Zweedse groep ABBA (MF 1973, ESF 1974).

Maar ook schlager-, country- en filmmuziek stonden op zijn repertoire. Velen kennen Franck Pourcel meer dan waarschijnlijk als dirigent bij het Eurovisie Songfestival. Tussen 1956 en 1972 stond hij bij maar liefst 22 nummers als dirigent op het podium. Artiesten uit Frankrijk, Monaco, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland deden zestien jaar lang een beroep op hem. Op 12 november 2000 overleed Franck Pourcel op de leeftijd van 87 jaar in het Franse Neuilly-sur-Seine aan de ziekte van Parkinson. Meer over deze grootse componist kan je terugvinden op zijn
website.

14-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

Net als vorig jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op zondag 20 juli vond de voorlopig laatste voorstelling plaats van de spektakelmusical '14-18', een puur verhaal over vriendschap en liefde. Na een korte pauze wordt de musical vanaf vrijdag 05 september eerstkomende hernomen en dit tot en met zondag 21 september.

Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo'n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen?

'14-18' is een verhaal van liefde, gemis, familie, vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. Een spektakel met een hart.

De regie is in handen van Frank Van Laecke. Hij bedacht samen met Allard Blom het scenario. Blom schreef ook de liedteksten. De muziek werd gecomponeerd door Dirk Brossé, de muzikale directeur van het Amerikaanse The Chamber Orchestra of Philadelphia.

Studio 100 verzamelde meteen ook een topcast :
Jelle Cleymans (Eurosong 2004) als Jan, Jonas Van Geel als Fons, Bert Verbeke als Albert, Lander Depoortere als Kamiel, Free Souffriau als Anna, Maaike Cafmeyer als Céline, Jo De Meyere als Generaal, Peter Van de Velde als Korporaal Dedecker en Louis Talpe als Hermans.

OPGELET! Vanaf september zal de rol van de Generaal afwisselend worden vertolkt door Jo De Meyere en Mike Verdrengh.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van de musical en voor tickets surf je best meteen naar Sherpa.


"Een gloeiend hete, vette hit", "hilarisch", "heel aanstekelijk, zelfs voor wie het boek haat" schreven de kranten over 'Vijftig tinten… de parodie'. Deze vrolijke theaterbewerking van E.L. James' wereldwijde erotische bestseller 'Fifty Shades of Grey' werd de 'must see' van vorig seizoen en is nu gelukkig weer terug.

Als een leesclubje besluit het bejubelde én verguisde boek te lezen slaat de fantasie van de dames op hol. De vurige liefde tussen de puissant rijke Mister Grey en de naïeve maagd Anastasia Steele (Birgit Schuurman/Linda Wagenmakers (ESF 2000)) contrasteert in alles met hun eigen huis, tuin en keukenliefdesleven. De bijeenkomsten van het vrouwenclubje leiden tot broeierige romantische dromen en oergeestige overpeinzingen. Regisseur Jasper Verheugd (Tineke Schouten) maakte er een humoristische muziekvoorstelling van met vrolijk over-de-top spel van een energieke cast, die op toneel swingend wordt ondersteund door een vierkoppige band.

Tickets voor één van de voorstellingen (tussen donderdag 11 september en zondag 16 november) kunnen worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.

Na het succes van vorig jaar komt Umberto Tozzi (ESF 1987) op zondag 12 oktober eerstkomende opnieuw naar het Kursaal van Oostende voor een schitterend concert vol ambiance!

Umberto Tozzi verkocht meer dan 32 miljoen platen en is zowel in Italië als in de rest van de wereld een absolute superster.

Met hits als "Gloria", "Ti amo" en "Gente di mare" heeft hij een aantal onvergetelijke klassiekers in zijn repertoire. "Ti amo" stond maar liefst zeven maanden op nummer één in de Italiaanse hitparade en met "Gloria" scoorde Tozzi een wereldhit. "Gente di mare", het lied waarmee Umberto Tozzi en Raf deelnamen aan het Eurovisie Songfestival in Brussel in 1987, groeide uit tot een evergreen.

Live slaagt Tozzi er telkens weer in om zijn onvergetelijke hits op een knappe en vooral frisse manier aan zijn publiek voor te schotelen, wat van zijn concerten echte pareltjes maakt.

Tickets (45 en 55 euro, exclusief reservatiekosten) voor dit optreden (aanvang : 20.00) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa, telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20) ofwel in de Boxoffice Kursaal Oostende (Monacoplein 2) en dit telkens van maandag tot en met zondag tussen 10.00 en 18.00.

Op zaterdag 22 november wordt de vierde editie georganiseerd van het evenement 'Sterren aan Zee', een vier uur durende live show met zestien (inter)nationale artiesten. De presentatie is opnieuw in handen van Koen Vijverman en Kristof Poot.

Onder begeleiding van de Golden Bis Band brengen volgende artiesten hun bekendste hits van vroeger en nu in het Auditorium van het
Kursaal van Oostende.

- deel 1 (20.00 – 22.00) : Jimmy Frey (Canzonissima 1967, Eurosong 1989), Ingo Roberts, Paul Bruna, Jan Wuytens, Will Andis, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Clown Bassie, Goochelact Kobe (coach 'Junior Eurosong 2007-2008'), Ignace Baert en Herbert Verhaeghe.

- deel 2 (22.30 – 00.30) : Michael Lanzo, David Vandyck, Frank Galan (Eurosong 1999), Steve Tielens en Luc Steeno.

De deuren van het Auditorium gaan open om 18.30 en de muzikale animatie wordt voorzien door Iron Sax. Tijdens de pauze (22.00-22.30) wordt de muzikale animatie verzorgd door Jan Wuytens.

Tickets (35, 40, 45 en 55 euro) voor de vierde editie van 'Sterren aan Zee' kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa.

 Eind juni jongstleden gaven 3JS (ESF 2011) opnieuw twee spetterende optredens in het prachtige openlucht theater Caprera in Bloemendaal. Volgend jaar zullen ze voor de - inmiddels - vierde maal op rij weer van de partij zijn en dit op donderdag 25 juni 2015.

Tickets voor dit unieke optreden (aanvang : 20.30) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

13-08-2014 om 22:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Marcel ontvangt vanavond Jacky Lofon, Koen De Graeve en Blaudzun.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* tweeënveertigste aflevering - woensdag 13 augustus 2014 :

Marcel verwelkomt vanavond Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), alsook acteur en muzikant Koen De Graeve. Het Cartoonfestival van Knokke-Heist staat deze keer in het teken van genetica. Professor Pascal Borry legt uit. En de muziek is van Blaudzun.

'Hotel M', vanavond woensdag 13 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 21.05 en 21.55 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

13-08-2014 om 10:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Jo Leemans.

Zangeres, actrice en presentatrice Jo Leemans (13 augustus 1927) is geboren in Mechelen als Josephine Verbustel en viert vandaag haar zevenentachtigste verjaardag. Als ze drie jaar oud is krijgt ze kinderverlamming en daardoor zal haar gezondheid haar later nog parten blijven spelen. Ze vangt studies aan het conservatorium aan maar wegens een opstoot van de polio moet ze die hals over kop afbreken. In 1953 komt ze bij de voorloper van de VRT, het N.I.R., terecht, ook mede dankzij haar huwelijk met Marc Leemans die op dat moment bij het dramatisch gezelschap van de radio zit. In die jaren krijgt ze de titel van de Vlaamse Doris Day. Ze zingt bij de orkesten van Francis Bay en Raymond Terby en haar succesjaren als zangeres situeren zich van midden de jaren vijftig tot halverwege de jaren zestig.

In 1956 heeft ze een nummer één-hit te pakken met de Vlaamse vertaling van "Que sera, sera". Later volgen nog o.a. "Heel mijn hart", "Marjoleintje", "Ik ben verliefd op heel de wereld" en "Diep in mijn hart". In 1959 neemt ze deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. In een finale met twee (de andere kandidaat is Bob Benny) zingt ze "Levenssymphonie". Twee jaar later neemt ze opnieuw deel en met "Af en toe" eindigt ze op een derde plaats. In 1963 probeert ze hetvoor de derde maal maar ook nu lukt het haar niet om ons land te vertegenwoordigen. Met "Zo mooi" eindigt ze tijdens de nationale finale op een vijfde en voorlaatste plaats.

Naast haar zangcarrière is ze ook presentatrice op radio en televisie. Zo presenteert ze onder meer de populaire show 'Eén tegen allen'. Begin jaren zeventig keert ze Vlaanderen de rug toe en gaat ze, wegens gezondheidsproblemen, in het Spaanse Benidorm wonen. In 1990 keert ze terug naar ons land en gaat ze weer als presentatrice en actrice aan de slag. Zo zien we haar onder meer aan het werk in 'Benidorm' en 'Familie' (
vtm) en op de radio presenteert ze programma's zoals '78-toeren tijd', 'De tafel van Jo en Jo' (met Jo de Poorter op Studio Brussel) en 'Weet je nog wel'.

Eind februari 2008 kon je Jo Leemans aan het werk zien tijdens 'Zo is er maar één'. Samen met Will Ferdy (nationale selectie 1963) bracht ze er de klassieker "Het kleine café aan de haven" van Vader Abraham. Aan wijlen presentatrice Yasmine (voorzitster vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) verklaarde ze na afloop dat het haar laatste optreden op televisie was geweest. Uit handen van Lily Castel (ESF 1971) kregen zowel Jo als Will een ruiker bloemen.

Eind augustus 2009 ging de kortfilm 'My Donna' van Nicolaas Rahoens in première. Het verhaal gaat over de onvoorwaardelijke toewijding en bespeelt daarmee meteen ook het probleem van maatschappelijke vervreemding voor elkaar door onder meer ziekte of een aandoening. Zowel Jo Leemans als Will Ferdy zien we in deze prent aan het werk.

13-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Nathalie Meskens en Willy Sommers zijn vanavond te gast bij Marcel Vanthilt.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* eenenveertigste aflevering - dinsdag 12 augustus 2014 :

Nathalie Meskens en Willy Sommers brengen vanavond 'Tien Om Te Zien' terug tot leven. En ook comedian Bert Gabriëls is van de partij. Daarnaast maakt de formatie Blow haar opwachting en is er muziek van Willy Sommers.

'Hotel M', vanavond dinsdag 12 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 21.00 en 21.55 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

12-08-2014 om 12:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Margot Eskens.

Margot Eskens Margot Eskens (12 augustus 1936) is geboren in het Duitse Düren. Ze boekt als schlagerzangeres vooral succes in de jaren vijftig en zestig. In 1954 wint ze een talentenwedstrijd met het nummer "Moulin Rouge". De eerste prijs van deze talentenjacht is een platencontract bij Polydor. Een jaar later komt haar eerste single op de markt, "Ich möchte Heut ausgehn". Ze bereikt er de de derde plaats mee in de Duitse hitparade. Een jaar later komt "Tiritomba" op de markt, van deze single verkoopt ze maar liefst 800.000 exemplaren. Logischerwijze dat ze met dit nummer op de eerste plaats van de hitparade terechtkomt. In 1956 neemt ze deel aan de Duitse selectie voor het allereerste Eurovisie Songfestival. Maar een ticket voor Lugano zit er voor Margot niet in.

In 1957 heeft ze opnieuw een nummer één-hit te pakken met "Cindy oh Cindy". In 1962 neemt ze opnieuw deel aan de Duitse nationale selectie, 'Schlagerfestival'. Ze eindigt met "Ein Herz, das kann man nicht kaufen" op de derde plaats. Ze heeft met haar inzending wel opnieuw een hit te pakken. Sinds ze met een nieuwe tekstschrijver in zee was gegaan bleven de grote successen echter uit. In 1966 wordt ze aangeduid om Duitsland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Met "Die Zeiger der Uhr" eindigt ze op een tiende plaats. Nadien verandert ze van platenfirma en de successen blijven uit tot in 1977. Dat jaar heeft ze nog een bescheiden hit met "Denk nicht an Morgen". Ondertussen heeft ze in haar bijna vijftigjarige carrière meer dan veertig miljoen platen en CD's verkocht. In het voorjaar van 2009 verscheen haar album "Ich für dich".

12-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


11-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : vanavond met onder meer Ben Segers, Lenny Van Wesemael, Luc Bellings en Grand Hammond.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* veertigste aflevering - maandag 11 augustus 2014 :

Acteur Ben Segers komt vanavond langs en brengt zijn partner Lenny Van Wesemael mee. Nic Balthazar maakte een film met 12 gedetineerden uit de gevangenis in Oudenaarde. Verder is er chef en culinair recensent Luc Bellings en de kapsters van Madame Savooi. De muziek is van Grand Hammond.

'Hotel M', vanavond maandag 11 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 21.00 en 21.55 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

11-08-2014 om 09:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Frédérick Etherlinck.

Frédérick Etherlinck (11 augustus 1968) is geboren in Brussel als Frédérick Maetherlinck. Tot in 1977 woont hij over de grote plas in Los Angeles. Nadien woont hij drie jaar in de Franse badplaats Nice en verhuist dan terug naar Brussel. Hij begint met zanglessen en volgt ook lessen in percussie. In 1995 neemt hij deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Die nationale finale vindt op zondag 12 maart plaats in studio 6 van de de Franstalige omroep RTBF. In totaal wagen tien kandidaten hun kans om ons land te mogen vertegenwoordigen in de Ierse hoofdstad Dublin. Frédérick mag de spits afbijten met het door Pierre Theunis gecomponeerde "La voix est libre". Op het Eurovisie Songfestival eindigt hij op een twintigste plaats met acht punten. Frédérick is een geadopteerd kleinkind van Maurice Maeterlinck, winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur in 1911.

OOK JARIG VANDAAG :

* Rolf 'Roffe' Berg (1926-2004), deelnemer 'Melodifestivalen 1963', samen met Charlie Norman en Hans Burman ("Hong Kong-sång"). Deelnemer 'Melodifestivalen 1967' waarin hij een derde plaats behaalde met "Ren Vals" (Zweden).

11-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


10-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies 2014' : Belle Perez deze week in Tilburg, Maasmechelen en Wevelgem.

Op maandag 07 juli 2014 werd de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', sinds 2009 de nieuwe naam voor 'Zomerfestival Vlaanderen', en dit in samenwerking met de vzw Divers.

'Palm Parkies' is een vaste waarde in de zomerse festivalagenda van achttien verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Nederland. 'Palm Parkies' is moeilijk te vatten in enkele woorden maar het is dichtbij, familiaal, eigenzinnig, gratis, groen, …

Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland ? Het wordt immers genieten van een ijzersterk programma! Ondermeer Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014), Frank Boeijen, Garcia Goodbye, Frimout, Tom Helsen, De Corsari's en The Wolf Banes komen deze zomer naar 'Palm Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Vlaanderen en Nederland in Aalst, Bergen op Zoom, Blankenberge, Breda, Deinze, Dordrecht, Genk, Hasselt, Kapellen, Knokke-Heist, Maasmechelen, Roosendaal, Sint-Niklaas, Tilburg, Torhout, Vilvoorde, Waregem en Wevelgem.


Net als de voorbije zes jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. elke week krijg je telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 11 augustus :

- Aalst (Stadspark, Erembodegemstraat) : Tom Helsen.
- Dordrecht (Wantijpark, Baden Powellaan) : De boM!.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Garcia Goodbye.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Dr. Fred & The Medicine Men (met Katy Satyn, Eurosong 2008).

* dinsdag 12 augustus :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : Frank Boeijen.
- Genk (Park aan de Dieplaan) : Tom Helsen.
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Royal Funk Force (met onder meer Bram Van Outryve en Steve Kashala, backing vocal Turkse inzending ESF 2009).
- Tilburg (Reeshofpark, Klaaswaalpad) : Belle Perez (Eurosong 1999-2006).
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : Buscemi feat Squadra Bossa.

* woensdag 13 augustus :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Frank Boeijen.
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : Royal Funk Force (met onder meer Bram Van Outryve en Steve Kashala, backing vocal Turkse inzending ESF 2009).
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : Belle Perez (Eurosong 1999-2006).
- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : De boM!.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014).

* donderdag 14 augustus :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : The Rat Pack Blues Band.
- Hasselt (Kapermolenpark) : Tom Helsen.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : De Corsari's (met Roel Vanderstukken en Sarah, Eurosong 1999).
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen, Vanackerestraat) : Belle Perez (Eurosong 1999-2006).

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

10-08-2014 om 18:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : Boma boekt een avonturenweekend in de Ardennen en Xavier ontmoet een oude liefde.

Na eenentwintig seizoenen hield 'F.C. De kampioenen' er in het voorjaar van 2011 mee op. Zoals het al een aantal jaren de gewoonte is, zendt het eerste net van de openbare omroep tijdens de zomermaanden (juni, juli en augustus) een aantal reeksen opnieuw uit.

Zo passeerden diezelfde zomer de reeksen vijf tot en met acht en de reeksen elf en twaalf reeds de revue. De openbare omroep besliste om de (minder succesvolle) reeksen negen en tien met Jakob Beks als Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW) niet te herhalen. Begin juni 2012 vorig jaar werd de eerste aflevering van reeks dertien op de kijkers losgelaten. Nadien volgden nog de reeksen veertien tot en met zeventien.

Op maandag 03 juni 2013 hernam Eén de zestiende reeks en dit vanaf de tweede aflevering. En ook deze zomer kan je de avonturen van de voetbalploeg opnieuw volgen want sinds maandag 02 juni 2014 wordt reeks elf opnieuw (her)uitgezonden. Deze reeks werd voor de eerste maal uitgezonden tussen zaterdag 02 december 2000 en zaterdag 24 februari 2001. In deze reeks maakte Jaak Van Assche zijn opwachting als Fernand Costermans.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* maandag 11 augustus 2014 - twaalfde aflevering (reeks veertien) - Pol in de put (scenario : An Swartenbroekx) :

Pol baalt omdat hij een week moet gaan logeren bij zijn schoonmoeder. Van collega Juul krijgt hij de tip een depressie voor te wenden. Pol doet dit, maar raakt verstrikt in zijn eigen spel. Marc heeft een nieuwe hobby : filmen. Hij wil persé een filmpje maken voor 'Videodinges'.

* dinsdag 12 augustus 2014 - dertiende aflevering (reeks veertien) - Quix (scenario : Bart Cooreman) :

Carmen is geselecteerd om mee te doen aan 'Quix'. Ze is al overtuigd dat ze drie keer zal spelen en heel wat geld mee naar huis zal nemen. Maurice is echter haar tegenspeler. Fernand legt een busje in en slechts na veel omzwervingen arriveren ze op de VRT. Saartje heeft Billie overgehaald om de examenvragen van biologie (Pol stelt die op) te stelen en over te schrijven. Als hij daarin slaagt, wordt hij door Saartje beloond met een echte zoen.

* woensdag 13 augustus 2014 - eerste aflevering (reeks vijftien) -
 Baby baby (scenario : Bart Cooreman) :

Xavier ontmoet een oude liefde. Janine wordt zijn nieuwe overste in de kazerne. Fernand probeert Carmen ongerust te maken door allerlei insinuaties. Carmen beweert niet jaloers te zijn, maar maakt zich meer en meer zorgen. Ze besluit op onderzoek te gaan. Marc en Bieke passen op het zoontje van een collega. Fernand mist daardoor heel wat nachtrust.

* donderdag 14 augustus 2014 - tweede aflevering (reeks vijftien) - Boma's surprise (scenario : Knarf Van Pellecom) :

Boma boekt een avonturenweekend in de Ardennen omdat hij denkt dat twee mooie hostesses hem dan fantastisch zullen vertroetelen. Hij moet echter de Kampioenen meenemen, want het adventure bedrijf organiseert enkel voor groepen. Alleen Bieke en Pol zijn zich er van bewust dat ze echt op adventure gaan. Maurice heeft een geheim, en zowel Pascale als Fernand proberen er achter te komen wat dat is.

* vrijdag 15 augustus 2014 - derde aflevering (reeks vijftien) - In vuur en vlam (scenario : Mieke Verbelen en Knarf Van Pellecom) :

De Kampioenen maken kennis met een collega van Pol : Maya. Carmen is er rotsvast van overtuigd dat Pol en Maya een verhouding hebben en probeert Doortje hier ook van te overtuigen. Bieke zoekt een manier om de interesse van haar collega's op te wekken voor een van haar projecten. Ze gaat samen met Marc en Fernand een receptie geven in het magazijn.

'F.C. De Kampioenen', telkens van maandag tot en met vrijdag rond de klok van 20.30, dus na een aflevering van 'De Premiejagers'. Deze afleveringen zijn ook beschikbaar via 'Ooit gemist'. (bron en logo : Eén)

10-08-2014 om 17:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familieraad' : deze week met onder meer Wendy Van Wanten, Leen Demaré, Dean Delannoit en Jacky Lafon.

Deze zomer viert de commerciële zender vtm haar vijfentwintigste verjaardag met de terugkeer van het legendarische spelprogramma 'Familieraad'. Eerder werd dit programma gepresenteerd door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Jo De Poorter. Ditmaal leidt entertainer Chris Van den Durpel het spel in goede banen én trakteert hij de kijker op nieuwe sketches van zijn alter ego's.

Sinds maandag 30 juni 2014 onvangt hij elke weekdag twee teams met bekende gezichten die allen deel uitmaken van de grote vtm-familie. De antwoorden die 100 Vlamingen gaven tijdens een enquête, moeten zij raden. Om het zomerse feest compleet te maken, brengt Chris zijn geliefde typetjes terug én introduceert hij poetsvrouw Suzanne.

* eenendertigste aflevering - maandag 11 augustus 2014 :

 Het 'Tien om te Zien'-team met Willy Sommers, Anne De Baetzelier, Sam Gooris en Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) neemt het op tegen de 'Aspe'-ploeg met Herbert Flack, Tine Van den Brande, Lucas Van den Eynde en Pieter Aspe.

* tweeëndertigste aflevering - dinsdag 12 augustus 2014 :

 De acteurs uit 'Lili en Marleen' met Carry Goossens, Christel Domen, Marilou Mermans en Grietje Vanderheijden nemen het op tegen het team van 'Sterren op het IJs' met Davy Brocatus, Kelly Pfaff, Dean Delannoit (Eurosong 2014) en Leen Demaré (lid vakjury 'De Gouden Zeemeermin 1996').

* drieëndertigste aflevering - woensdag 13 augustus 2014 :

 De cast van 'Matroesjka's' met Luk Wyns, Axel Daeseleire, Manou Kersting en Veerle De Jonghe neemt het op tegen 'De Planckaerts' met Eddy Planckaert, Christa Planckaert, Stéphanie Planckaert en Francesco Planckaert.

* vierendertigste aflevering - donderdag 14 augustus 2014 :

 De ploeg van 'Wat Als?' met Nico Sturm, Günther Lesage, Luc Nuyens en Sara De Bosschere neemt het op tegen de acteurs uit 'Familie' met Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Martine Jonckheere, Ray Verhaeghe en Annie Geeraerts.

* vijfendertigste aflevering - vrijdag 15 augustus 2014 :

 'Omroepsters' Anne De Baetzelier, Hanne Troonbeeckx, Els Tibau en Erika Van Tielen nemen het op tegen Dina Tersago en haar 'Boer zkt Vrouw'-team met Tanja Goethals, Howard Van Rooy en Andy Van Rossem.

'Familieraad', sinds maandag 30 juni 2014 telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 20.25 en 21.20 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

10-08-2014 om 16:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Elke wil bij Max en Sneyers intrekken, Klaartje vertrekt naar Amerika.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 331 TOT EN MET 335.

- maandag 11 augustus
- aflevering 331 : Valérie krijgt de schok van haar leven als blijkt dat Andy nog altijd in Wittekerke verblijft. Hij weigert te vertrekken zolang hij niet uitbetaald is en zet met een revolver zijn eis kracht bij. Max en Sneyers weten niet hoe te reageren als Elke voorstelt om definitief bij hen in te trekken. Nellie is helemaal de kluts kwijt nadat ze condooms vindt tussen de bagage van haar dochter.

- dinsdag 12 augustus - aflevering 332 : Alain en Ria, de adoptiemoeder van Debbie, verliezen steeds meer grip op de tiener. Debbie negeert alle opmerkingen en is elk vrij moment in De Schorre te vinden. Alain en Ria willen niet dat hun toekomstplannen in gevaar worden gebracht en ze besluiten een wig te drijven tussen Debbie en Joke. Max rouwt nog altijd om Caro. Voor hem zijn de foto's relikwieën. Elke vindt het ziekelijk en maakt dat de agent op nogal brutale manier duidelijk. Klaartje vertrekt naar Amerika. Het afscheid valt Frank, Nellie en Sam ontzettend zwaar. Agent Luc ziet in De Schorre een man uit zijn verleden terug. Magda vindt dat haar echtgenoot door zijn politieke vrienden gebruikt wordt.

- woensdag 13 augustus - aflevering 333 : Elke verwent Max en Sneyers met een zelfbereide maaltijd. Het is haar manier om de mannen te bedanken omdat ze bij hen mag blijven wonen. Sam piekert over haar professionele toekomst en betwijfelt of het wel een goed idee is om haar privé-praktijk op te doeken. Eigenlijk vindt ze dat psychosociale hulp bieden vanuit een ziekenhuis een lapmiddel is. Met Frank kan ze dit onderwerp echter niet bespreken. Elke ziet in De Schorre haar vriendin Anja terug, het meisje dat al een paar keer op consultatie is geweest bij Jan Struys.

- donderdag 14 augustus - aflevering 334 : Georges neemt Marcel in vertrouwen over de maquette van het nieuwe Wittekerke, die hij in de woning van Valerie heeft ontdekt. De cafébaas wil het kuststadje redden en besluit naar de pers te stappen. De heren hebben daarvoor wel foto's van de maquette nodig en dat is een ander paar mouwen. Elke vindt het schandalig dat haar vriendin Anja nog altijd kreupel is, anderhalf jaar na het ongeval. Elke wil het fijne van de zaak weten en vraagt Max om één en ander op te snorren in de politiedossiers. Marcel wil dringend werk maken van de renovatie van De Schorre, zeker nu de surfclub de deuren opent.

- vrijdag 15 augustus - aflevering 335 : Terwijl Valerie naar de fuif van de surfclub is, dringen Marcel en Georges haar woning binnen en maken foto's van de maquette. Bij het verlaten van het huis staat de politie hen op te wachten. Agent Luc wil de 'inbrekers' een nachtje laten brommen, maar collega Max twijfelt. Tijdens de party in de surfclub beleven Sneyers en Debbie passionele momenten. Haar coach Alain kan zijn jaloezie nauwelijks onderdrukken. Ook Elke is teleurgesteld wanneer Sneyers haar uitgebreid verslag doet over zijn avond met Debbie. Max vindt het vreemd dat in geen enkel computerbestand een proces verbaal is terug te vinden van het ongeval, waarbij Anja zo'n jaar geleden betrokken was.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

10-08-2014 om 12:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hotel M' : Marcel ontvangt vanavond onder meer Rob Vanoudenhoven en Dani Klein.

Mojito. Macarena. Monokini. Elke mooie zomer begint met een M. En daarom is er 'Hotel M'. Een show vol Mondige Mensen. Een Magnifieke quiz. Elke dag live Muziek. En Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong').

Marcel
ontvangt elke avond twee hoofdgasten die gedurende het hele programma bij hem aan tafel aanschuiven. Hij praat niet alleen met hen, hij quizt ook met hen. Over de relevante, actuele gebeurtenissen van de dag en over elkaar. En natuurlijk zijn er ook acts en events op het plein en is er elke avond live muziek.

In 54 afleveringen zal Marcel meer dan 200 gasten ontvangen. Nationale en internationale gasten, grote en kleine namen, bekende en onbekende gasten : iedereen die deze zomer een sterk verhaal heeft of de actualiteit bepaalt, zit in 'Hotel M'.

Het decor is dit jaar een enorme rode M, van zeven meter hoog en negen meter breed. Een hip en trendy statement dat het Stationsplein van Roeselare en het strand van Knokke-Heist extra kleur en power zal geven. Door de grote glazen wanden kan iedereen tijdens de show binnenkijken en ook volgen op een groot scherm.

Ook in de grafiek, de begingeneriek en de bumpers staat de M centraal. Voor de bumpers trokken de makers met een kleine replica van de M en zes camera's gemonteerd op een statief naar de mooiste locaties van beide gaststeden.

Niets mag ontbreken in 'Hotel M' en dus zijn er ook De Selfies. Vijf bekende Vlaamse vrouwen delen om de beurt een bewegende selfie. Een korte inkijk in hun leven. Een moment van groot of klein geluk, van vreugde of ergernis. De Selfies zijn de eerste weken : actrice Joy Anna Thielemans, journaliste Fatma Taspinar, tv-presentatrices Cath Luyten en Frieda Van Wijck, en realityster Olga Zelenko.

Marselfies


Deze zomer kan je zelf aan iedereen laten weten dat je bij 'Hotel M' was. Ga gewoon voor onze fotopaal staan en neem een Marselfie. De leukste Marselfies worden beloond met een exclusief Hotel M-strandlaken.

Wil je in aanmerking komen om zo'n exclusief Hotel M-strandlaken te winnen? Ga dan elke dag na 18.00 kijken op onze Facebookpagina (facebook.com/hotelM-tv) en tag jezelf in je foto en deel hem. We kiezen van zondag tot donderdag telkens de leukste foto uit de nieuwe Marselfies.

Op deze wedstrijd is het algemeen online wedstrijdreglement van Eén van toepassing.

* negenendertigste aflevering - zondag 10 augustus 2014 :

'Hotel M' verwelkomt vanavond onder meer Rob Vanoudenhoven, peter van de Special Olympics, basejumper Cedric Dumont, de legendarische Belgische punkrock band Revenge 88 en Dani Klein van Vaya Con Dios legt uit waarom ze ermee stopt.

'Hotel M', vanavond zondag 10 augustus 2014 vanop het strand in Knokke-Heist tussen 20.55 en 21.55 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

10-08-2014 om 10:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Karin Vlasblom.

Karin Vlasblom (10 augustus 1967)(foto uiterst links), neemt in 1986 voor Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival met de meidengroep Frizzle Sizzle. De groep bestaat uit de zusjes Karin en Laura Vlasblom (NSF 1992-2005) en hun twee vriendinnen Mandy Huydts en Marjon Keller (archief). Tussen 1981 en 1985 zingen ze mee in het koor van Kinderen voor Kinderen. Dit bevalt de meiden heel goed en daarom besluiten ze om als groep verder te gaan. Een jaar later, in 1986 nemen ze deel aan het Nationaal Songfestival. Dat Nationaal Songfestival wordt op dinsdag 01 april gehouden en er treden vijf artiesten aan die elk twee liedjes vertolken. Frizzle Sizzle eindigt op de eerste en vijfde plaats in de nationale voorronde met respectievelijk "Alles heeft een ritme" en "Eenmaal jong".

Op het Eurovisie Songfestival in het Noorse Bergen eindigt het viertal met "Alles heeft een ritme" op een dertiende plaats. Na het Eurovisie Songfestival volgen er nog een paar bescheiden hitjes. In oktober 1987 ontvangt de groep de 'Zilveren Harp', een muziekprijs voor aanstormend talent. Eind 1989 gaat Frizzle Sizzle uit elkaar en gaat elk van de leden haar eigen weg. Karin Vlasblom gaat verder als presentatrice en ze start ook met een eigen zaak, een lingeriewinkel. Sinds 2000 woont ze in Spanje en komt ze eens per jaar nog eens naar Nederland voor een reünie met de meiden van Frizzle Sizzle.

OOK JARIG VANDAAG :

* John Leslie Humphries (1940-2007), was de oprichter van Les Humphries Singers die in 1976 deelnamen aan het Eurovisie Songfestival met "Sing Sang Song" en een vijftiende plaats in de wacht wisten te slepen (West-Duitsland). Begin maart 2008 raakte bekend dat John op tweede kerstdag van 2007 was overleden (archief).

10-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


09-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (09-08-2014).

Op deze tweede zaterdag van de maand augustus hebben we een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en zoals steeds beginnen we met nieuws uit eigen land.

 Na een kleine twee jaar heeft zangeres Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004') een nieuwe single op de markt. "The One" is sinds vrijdag 25 juli beschikbaar en is meteen ook de eerste single uit een gloednieuw album dat later dit najaar zal verschijnen.

 De Nederlandse zanger/presentator Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012) komt later deze maand, op vrijdag 22 augustus om precies te zijn, met een nieuw album op de markt met als titel "Jij & ik". Als voorloper op dat nieuwe album verscheen gisteren, vrijdag 08 augustus, reeds de titeltrack op single.

 En met Songfestivaldeelnemer Waylon (NSF 2005, ESF 2014) blijven we nog eventjes bij onze noorderburen. Op vrijdag 05 september aanstaande mogen we van hem ook een nieuw album verwachten met als titel "Heaven After Midnight". Als smaakmakertje is er sinds afgelopen maandag, 04 augustus, de single "Love Drunk". Van het nieuwe album verschijnen een gewone versie (met twaalf nummers) en een deluxe uitvoering (met bonusdvd en mini-documentaire 'Ain't Giving Up').

 In het voorjaar van 2010 nam Jessy Matador met "Allez ola olé" deel aan het Eurovisie Songfestival. Met een totaal van tweeëntachtig punten behaalde hij een twaalfde plaats in de finale in de Noorse hoofdstad Oslo. Later die zomer had hij er in Vlaanderen een hit mee te pakken en het nummer werd meteen ook in eigen land de hymne voor het WK voetbal dat toen in Zuid-Afrika werd gehouden. Op maandag 23 juni jongstleden werd het nummer opnieuw uitgebracht in een 'Bodybangers Remix'.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Aanstaande vrijdag, 15 augustus, zal Roberto Bellarosa (ESF 2013) voor het eerst zijn nieuwe single "Agathe" ten gehore brengen en dit tijdens de NRJ Music Tour in Luik. Onze landgenote Lara Fabian (ESF 1988) doet het momenteel in het Engels. Sinds afgelopen maandag04 augustus, is haar single "Make Me Yours Tonight" beschikbaar, een nummer dat ze zingt met Mustafa Ceceli. White Bird (Eurosong 2014) heeft sinds maandag 21 juli een nieuwe single met als titel "From A To Z", wat meteen ook de opvolger is van "Fire & Ice" waarmee hij zich dit voorjaar niet kon plaatsen voor de halve finales van 'Eurosong 2014'.

Tot eind augustus gaat deze rubriek in een lagere versnelling en krijg je tweewekelijks een nieuwe 'Vers van de pers'. Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 23 augustus. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

09-08-2014 om 20:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vlaanderen muziekland' : vanavond vanuit Essen met onder meer Udo, Christoff, K3 en 2 Fabiola feat. Loredana.

Deze zomer trekt Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) er voor de vijfde keer op uit met 'Vlaanderen muziekland'. Ditmaal strijkt ze neer in Ieper, Sint-Niklaas, Antwerpen, Kasterlee, Haacht-Boortmeerbeek, Lommel en Essen. Het programma zal voortaan worden uitgezonden op zaterdagavond op Eén.

Geena Lisa nodigt telkens een fijne selectie uit van Vlaanderens meest populaire artiesten. Zij worden begeleid door een eersteklas liveband onder leiding van Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010).

Het programma gaat ook dit jaar op zoek naar de 'Radio 2 Zomerhit'. Elke week kunnen kijkers en luisteraars stemmen voor de 'Zomerhit Top 20'.

Naast de vijf gewone afleveringen is er ook opnieuw een Feest!-special in Antwerpen op vrijdag 11 juli naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. De laatste aflevering van 'Vlaanderen muziekland', op zaterdag 23 augustus in Blankenberge, staat in het teken van de 'Radio 2 Zomerhit 2014', die aan zijn veertigste editie toe is. Na dertien edities in Middelkerke keert het evenement terug naar Blankenberge, waar het ook al werd georganiseerd tussen 1977 en 2000.

De gaststeden :

* Ieper : opname woensdag 02 juli, uitzending zaterdag 05 juli.
* Aalst : opname zondag 06 juli, uitzending zaterdag 12 juli.
* Kasterlee : opname woensdag 16 juli, uitzending zaterdag 19 juli.
* Haacht-Boortmeerbeek : opname zondag 20 juli, uitzending zaterdag 26 juli.
* Lommel : opname donderdag 31 juli, uitzending zaterdag 02 augustus.
* Essen : opname woensdag 06 augustus, uitzending zaterdag 09 augustus.

* Op vrijdag 11 juli een feestelijke live-uitzending vanuit Antwerpen.
* 'Radio 2 Zomerhit' vanuit Blankenberge, live-uitzending op zaterdag 23 augustus.

Zomerhit Top 20

In de 'Zomerhit top 20' blikt 'Vlaanderen muziekland' samen met de kijkers van Eén en de luisteraars van Radio 2 ook dit jaar vooruit naar de 'Radio 2 Zomerhit'. De redactie van Radio 2 maakt daarvoor een longlist van de beste Vlaamse producties. De kijkers en luisteraars kunnen vervolgens elke week stemmen op hun favoriete nummers uit de lijst, met een wekelijkse top 20 als resultaat.

In 'Vlaanderen muziekland' telt Geena Lisa af van 20 naar 1, waarbij verschillende nummers uit de top live worden gebracht door de artiest in kwestie. Daarnaast is er in 'Vlaanderen muziekland' ook tijd voor andere nummers zoals covers, "gouden ouwe" platen of tips. Elke week wordt de teller van de stemming op nul gezet, zodat ook nieuwe nummers kans maken om binnen te komen in de 'Zomerhit top 20'.

In de laatste aflevering van 'Vlaanderen muziekland' voor 'Radio 2 Zomerhit' worden de genomineerden voor de 'Radio 2 Zomerhit'-trofee bekendgemaakt.

* zevende aflevering - zaterdag 09 augustus 2014 :

In Essen krijgt Geena Lisa vanavond assistentie van Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014). Gasten zijn : Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) met "Laatste keer", Gers Pardoel met "Louise", Bart Herman (Eurosong 1993) met "Bartje is een leuke naam", Sasha & Davy (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) met "Daarom jij", Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014) met "Zomer in je hart", Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), Christoff (Eurosong 1993-2002) met "M'n beste vriend", 2 Fabiola feat. Loredana (Eurosong 2014) met "She's After My Piano", K3 (Eurosong 1993) met "Drums gaan boem", Jo Vally (Eurosong 1981) met "We dansen de nacht voorbij", Stan van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') met "Junebug" en Ian Thomas met "Slow Down".

'Vlaanderen muziekland' is een programma van Live Entertainment voor Eén en wordt gerealiseerd in samenwerking met Vlaanderen Feest! en de gaststeden.

'Vlaanderen muziekland', zevende aflevering vanavond zaterdag 09 augustus 2014 tussen 20.10 en 21.05 op Eén. (bron, logo en foto : Eén)

09-08-2014 om 08:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Per Herry.

Per (Michael) Herry (09 augustus 1958) is geboren in het Zweedse Enköping. Hij is de oudste van de drie Herrey's die in 1984 deelnamen aan het Eurovisie Songfestival (links op de foto). De groep bestond naast Per ook nog uit Richard (midden) en Louis (rechts). Ze winnen dus in 1984 de Zweedse selectie 'Melodifestivalen' en mogen naar het Eurovisie Songfestival in Luxemburg. Dat jaar zijn er een aantal sterke inzendingen maar toch weten ze met hun aanstekelijke melodietje "Diggi-loo, Diggi-ley" het festival te winnen en zo Zweden een tweede overwinning te bezorgen.

Per Herry Na het festival toeren ze nog een tijdje rond door Europa maar de hits blijven echter uit en de broers besluiten om te stoppen met de groep. Per heeft intussen vier kinderen en werkt voor de 'Swedish Union of Musicians'.

09-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


08-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'TROS Muziekfeest op het Plein' : vanavond het eerste deel vanuit Apeldoorn met onder meer Jan Smit.

Ook deze zomer kan je de komende vrijdagavonden genieten van 'TROS Muziekfeest op het Plein', het muziekprogramma dat in goede banen wordt geleid door Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012).

Elk jaar reist de
TROS door Nederland om het 'TROS Muziekfeest op het Plein' bij jou in de buurt op te nemen. Tijdens dit grote TROS spektakel presenteert Jan Smit de grootste artiesten van Nederlandse bodem.

De '
TROS Muziekfeest'-tent stond dit seizoen in de plaatsen Apeldoorn (dinsdag 03 juni), Amstelveen (dinsdag 10 juni) en Maastricht (maandag 30 juni). Vanavond, vrijdag 08 augustus 2014, kun je om 21.30 op Nederland 1 kijken naar deel één van het 'TROS Muziekfeest op het Plein' in Apeldoorn.

In de uitzending van vanavond en volgende week vrijdag zie je onder meer Ancora, Aukje Fijn, Corry Konings (coach NSF 2010), Dean Saunders (NSF 2003), Dennie Christian, Frank van Etten, Frans Bauer (coach NSF 2010), Frans Duijts, Gebroeders Ko, Gino Graus, Helemaal Hollands, Henk Bernard, Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012), Jannes, K3 (Eurosong 1999), Marianne Weber (coach NSF 2010), Mick Harren, Mike & Colin, René Schuurmans, Samantha Steenwijk, Sieneke (ESF 2010), Tim Douwsma (NSF 2012, woordvoerder ESF 2014) & Monique Smit, Vader Abraham (componist/tekstschrijver Nederlandse inzendingen ESF 1973-2010), Vinzzent (NSF 2010), Wesly Bronkhorst en Wolter Kroes.

OPGELET! Naar aanleiding van de vliegtuigramp in Oekraïne (donderdag 17 juli) wordt het tweede deel van 'TROS Muziekfeest op het Plein' in Maastricht (voorzien op vrijdag 18 juli) uitgezonden op vrijdag 22 augustus eerstkomende.

De vijfde aflevering van 'TROS Muziekfeest op het Plein', vanavond, vrijdag 08 augustus 2014, tussen 21.30 en 22.25 op Nederland 1. (bron : TROS)

08-08-2014 om 10:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Louis Neefs.

Louis Neefs 1967 Louis (Ludwig) Neefs (08 augustus 1937) is geboren in de Kempense gemeente Gierle. Hij studeert voor technisch tekenaar aan de Technische school in Mechelen. Aan het einde van de jaren vijftig wordt hij zanger van de groep Sun Spots. Met deze groep doet hij een paar optredens en ondertussen neemt hij ook deel aan diverse talentenjachten. Het is Jacques Kluger (de vader van Jean) die er voor zorgt dat de platenmaatschappijen oog en oor krijgen voor Louis Neefs, en met succes want het levert hem liedjes op als "Anita my love", "Margrietje" en "Ein kleines Kompliment". Louis is niet alleen zanger maar ook presentator bij de toenmalige BRT. Zo presenteert hij 'Binnen en buiten' en 'Tienerklanken'. Daarenboven is hij samen met Rocco Granata (lid vakjury 'Eurosong 2002') impressario van verschillende artiesten.

In 1967 vertegenwoordigt hij ons land in Wenen op het Eurovisie Songfestival. Met "Oh oh ik heb zorgen" eindigt hij op een zevende plaats. Twee jaar later mag hij opnieuw naar het liedjesfestival dat nu in Madrid doorgaat. Ook met "Jennifer Jennings" eindigt hij op de zevende plaats. Samen met Dream Express zijn ze de enige Vlaamse kandidaten die tot op heden zo'n hoge positie wisten te behalen. Ook in de politiek is Louis actief, en dit als gemeenteraadslid in Mechelen. In 1972 scoort hij in Vlaanderen en Nederland nog een grote hit met "Margrietje", een nummer geproduceerd door Peter Koelewijn.

En dan gebeurt het ondenkbare : het is donderdag 25 december 1980. Voor velen een Kerstmis zoals andere jaren. Tot Vlaanderen 's avonds het nieuws verneemt via radio en televisie : "De Vlaamse zanger Louis Neefs en zijn vrouw Liliane zijn deze namiddag bij een ongeval in Lier om het leven gekomen". Louis Neefs overlijdt op amper 43-jarige leeftijd. Meer dan een kwart eeuw later leeft de herinnering bij heelwat muziekliefhebbers nog steeds verder. Meer over Louis kan je lezen op zijn website.

Louis Neefs - borstbeeld (foto : VRT)

In 2007 was het zeventig jaar geleden dat Louis Neefs in de Kempense gemeente Gierle het levenslicht zag. Ter gelegenheid van die verjaardag werd een borstbeeld onthuld van de betreurde zanger. Die onthulling gebeurde in aanwezigheid van de zonen Ludwig en Gunther en zus Connie Neefs (Eurosong 1975). Ook een aantal vrienden van de betreurde zanger waren aanwezig tijdens de plechtigheid zoals Jo Leemans (nationale selectie 1959, 1961 en 1963), Juul Kabas, Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990) en Rita Deneve (Canzonissima 1967, 'Liedje voor Luxemburg 1973, Eurosong 1975, lid vakjury 'Eurosong 1993').

OOK JARIG VANDAAG :

* Cornelis Vreeswijk (1937-1987), Nederlandse zanger uitgeweken naar Zweden, nam in 1972 deel aan 'Melodifestivalen' met "Önskar du mig, så önskar jag dig" (Zweden).
* Stefan Andersson (1967), nam samen met zijn vrouw Aleena Gibson in 2007 deel aan 'Melodifestivalen' en wisten met "Anything But You" de herkansingsronde niet te overleven (Zweden).
* Jelle Cleymans (1985), lid van de groep Spring, deelnemer 'Eurosong 2004' met "Jan zonder vrees" (België ).

08-08-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs