Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

26-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kris Wauters (Clouseau) presenteert vanaf zaterdag 11 april tweede seizoen van 'Autotv' (vtm).

 Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) presenteert vanaf zaterdag 11 april eerstkomende het tweede seizoen van 'Autotv' op de commerciële zender vtm. Het programma zit in een nieuw jasje en krijgt meteen dus ook een nieuwe presentator ter vervanging van Elke Vanelderen.

In totaal komen er dit seizoen elf afleveringen telkens op zaterdagavond, met een herhaling op zondag en woensdag. Het wordt volgens Wauters geen Vlaamse versie van het Britse 'Top Gear'. Anders dan bij de Britse kijkcijferhit zullen in 'Autotv' de wagens en niet de chauffeurs centraal staan.

Toch zal in elke aflevering een duo Bekende Vlamingen een duel uitvechten. In de eerste aflevering zijn Adriaan Van den Hoof en Jeroen De Pauw aan de beurt. Later volgen nog duels tussen Tess Goossens en haar superklusser Bas Temmermans, schoonbroers Sam Gooris en Nicolas Liébart en tv-koks Luc Bellings en Albert Verdeyen.

De eerste aflevering van 'Autotv' op zaterdag 11 april om 18.25 op vtm. (bron : Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws ; foto : vtm)

26-03-2009 om 11:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op weg naar Moskou' : vanavond tweede deel van de realitysoap rond de Toppers.

 Vorige week donderdag ging de TROS van start met de achtdelige reallifesoap waarin de kijker ziet hoe de Toppers (René Froger, Jeroen van der Boom en Gordon) zich klaarstomen voor hun grote Russische avontuur. Om Moskou te verpletteren met hun optreden is het van groot belang dat ze goed zijn voorbereid en uiteraard opvallen. We volgen het trio bij alle voorbereidingen, zoals tijdens de vergaderingen, repetities, het instuderen van de act, het creatieve proces van de kleding en bij hun promotieactiviteiten in binnen- en buitenland.

Aflevering 2 : We zien dat het Nederlandse volk op 01 februari jl. massaal heeft gestemd op het nummer "Shine", waarmee de Toppers in mei ons land gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Maar de Toppers zouden de Toppers niet zijn als ze nog een verrassing in petto hebben : het nummer is bewerkt en er is een beat onder gezet om zo nog beter voor de dag te komen in Moskou. DJ John Marks is verantwoordelijk voor de remix. Gordon en René bezoeken hem om de definitieve versie te beluisteren. Daarnaast zien we de Toppers op tour langs de verschillende radiostations. Ze brengen een bezoek aan 'Evers staat op', zijn te gast bij Daniël Dekker in het programma 'Gouden Uren' en sluiten de dag af bij de 'Coen en Sander Show'. De heren moeten er vroeg uit : om 09.00 wordt het startsein gegeven voor een hysterische en hectische dag. Er is ook serieus werk aan de winkel : de Toppers denken na over hun act in Moskou : hoe gaan ze Europa verpletteren met hun optreden ? We zien de drie heren bij Gordon thuis brainstormen. Verder is een bezoek te zien aan showrubriek 'RTL Boulevard', waar het een ware kakofonie is met zoveel lol in de studio.

'Op weg naar Moskou' : de tweede aflevering VANAVOND tussen 22.25 en 23.00 op Nederland 1. Deze aflevering wordt overmorgen, zaterdag 28 maart, heruitgezonden op Nederland 3 tussen 23.20 en 23.50. (bron en foto : TROS)

26-03-2009 om 09:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Добрый вечер Москва' : 06. ARMENIE.

 Sinds afgelopen zaterdag (en dit tot en met vrijdag 01 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei zal worden gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Voor het - inmiddels - vierde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Drie jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', twee jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin' en vorig jaar 'Dobro veče Beograde'. Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Добрый вечер Москва'. In totaal nemen 42 landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, eentje minder dan vorig jaar, en net als vorig jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden, na het uiteindelijke afhaken van Georgië, achttien landen aan en in de tweede halve finale strijden negentien landen voor tien finaleplaatsen. Net als vorig jaar kiezen de kijkers thuis door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als zesde zal aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 12 mei, is ARMENIE. Het land neemt dit jaar voor de vierde maal deel aan de liedjeswedstrijd. In de zomer van 2004 werd de nationale omroep Armtv samen met de Georgische nationale omroep 'associate member' van de EBU. Op 08 juli 2005 werd de omroep 'active member' en da's één van de voorwaarden om aan het Songfestival te kunnen deelnemen. Zanger André mocht in 2006 de halve finale openen en met "Without your love" kwam hij ook als laatste uit de enveloppes en dat gaf hem het recht om de finale af te sluiten. Uiteindelijk belandde hij op een meer dan verdienstelijke achtste plaats en daarom mocht het land in 2007 meteen in de finale aantreden. "Anything you need" werd door Hayko opnieuw naar een achtste plaats gezongen. Vorig jaar werd zangeres Sirusho (Harutyunyan) afgevaardigd om het land te vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale. Met "Qele qele" eindigde ze op een tweede plaats en tijdens de finale legde ze uiteindelijk beslag op een vierde plaats. 

Armenië ging dit jaar, net als twee jaar geleden, opnieuw voor een nationale selectie om de kandidaat aan te duiden die het land mag gaan vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival, op dinsdag 12 mei eerstkomende. Pas op donderdag 12 februari maakte de Armeense nationale omroep de namen bekend van de eenentwintig kandidaten en naar de titels van hun inzendingen bleef het vruchteloos wachten tot tijdens de nationale finale.

Op zaterdagavond 14 februari ging die finale door en aan het einde van het programma raakte bekend dat de zusjes Inga & Anush Arshakyanner naar Moskou trekken met "Jan Jan". In de finale lieten ze de rest van de kandidaten achter zich.


 Inga (18 maart 1982) & Anush Arshakyanner (24 december 1980) zijn afkomstig uit de hoofdstad Yerevan en vormen sinds 2000 een muzikaal duo. Ze namen de voorbije jaren deel aan een aantal wedstrijden en intussen brachten ze twee albums op de markt : "We are the mountains" in 2003 en "Tamzara" in 2006. Meer over de zusjes kan je op hun website terugvinden.

"Jan Jan" (tekst : Vardan Zadoyan en Avet Barseghyan; muziek : Mane Hakobyan)

How can I stay ?
When you are away
What can I say ?
If ya gonna tell me nothing

How can I smile ?
When you are alone
How can I be without me ?

Without me you cannot be
Can't you see ?
We aren't free
Fixed like a tree
To the holy ground
With my sound
I'll be always around
I wanna dance don't you stand
Sister, give me hand.

Everybody move your body
We are dancing NOR PAR /JAN JAN/
Everybody must be ready
Jumpin up with NOR PAR /JAN JAN/

Պար գարունքի, պար ծաղկունքի,
Մեծ հույսերի,
Նոր կյանքի, Նոր պարը փառքի,
Թող հոգին գովերգի
Մեր լեռների, ձորերի պարը չի մարի:
Հեյ, արի պարը պարենք
Արի, արի ջան ջան
Հայ պարերին ջան ասենք 2 times
Արի յար,
Արի ջան ջան

NOR PAR /JAN JAN/
NOR PAR /JAN JAN/
Let the music make you raise your hand
Sister here we go and

Everybody move your body
We are dancing NOR PAR "JAN JAN"
Everybody must be ready
Jumpin up with NOR PAR "JAN JAN"

MORGEN : voorstelling van de Andorrese kandidaat, Susanne Georgi. (foto :
 Eurovision.tv)

26-03-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


25-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Op deze laatste woensdag van maart staat onze rubriek 'Een avondje uit' in het teken van Nederland en dit voor onze talrijke Nederlandse bezoekers die we dagelijks mogen verwelkomen. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Eind september vonden in Sliedrecht de eerste try-outs plaats van de nieuwe musical 'Roodkapje'. De hoofdrol wordt vertolkt door Maud Mulder, die als tweede eindigde in de tweede editie van de talentenjacht 'Idols' (RTL 4) en in 2006 deelnam aan het Nationaal Songfestival. 'Roodkapje', een productie van Van Hoorne Events, ging midden oktober in premiere in de schouwburg in Arnhem. Tot en met woensdag 15 april eerstkomende is deze familiemusical nog te zien en nu al staat vast dat 'Roodkapje' ook komend najaar op de planken komt, alvast tot en met vrijdag 30 oktober. Meer nieuws over plaatsen, speeldata en het aanschaffen van tickets krijg je op de website van de musical.

 Begin december ging in Nederland de musical 'Op Hoop van Zegen' in première. 'Op Hoop van Zegen' is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker met enorm succes over de gehele wereld gespeeld. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje die man en zonen aan de zee verloor laat niemand onberoerd. Haar gevecht om te overleven te midden van sociale misstanden leidt tot één conclusie : de vis wordt duur betaald.

Het toneelstuk werd in het verleden ook reeds vier maal verfilmd en in de laatste versie, uit 1986, zijn twee van de hoofdrollen weggelegd voor Kitty Courbois en Danny de Munck. Ellen Pieters, die eerder furore maakte als Blonde Greet in de musical 'Wat Zien Ik?!', is Kniertje, en Ben Cramer (ESF 1973, NSF 1970-1981) speelt de rol van Reder Bos. De rollen van Geert en Barendje, de zonen van Kniertje, worden gespeeld door Charly Luske ('Turks Fruit' en 'We will rock you') (NSF 2004) en Job Bovelander ('Zeg 'ns AAA') en de rol van Jo door Hilke Bierman. Een talentvolle cast en een live orkest zorgen voor een onvergetelijke musical.

De voorstelling is te zien in heelwat Nederlandse theaters en dit tot en met zaterdag 25 april. Nu al staat vast dat de musical na de zomer zal hernomen worden, dit wegens het overweldigend succes. Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar de website van de musical.

 Op zaterdag 27 en zondag 28 juni vindt in Ahoy in Rotterdam het  'Studio 100 Zomerfestival' plaats. Het vindt voor de achtste keer plaats en naast K3 (Eurosong 1999), voor het laatst met Kathleen Aerts, maken ook Bumba, Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Nienke van 'Het Huis Anubis' en Mega Mindy hun opwachting. Samen maken zij er een spetterend familiefeest van, dat je niet wilt missen ! Tickets zijn al verkrijgbaar vanaf 10,00 € (exclusief reserveringskosten). Meer informatie krijg je op de website van de de Nationale Theaterkassa.

25-03-2009 om 21:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Maria' : 'The Sound of Music' vanaf augustus in de Antwerpse Stadsschouwburg.

 Vanaf  vanavond gaat presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) samen met de vakjury en de Vlaamse kijkers 'Op zoek naar Maria'. De winnares van deze zoektocht zal vanaf augustus minstens tachtig voorstellingen spelen van 'The Sound of Music', zonder twijfel een van de mooiste muzikale klassiekers. Vele generaties hebben al genoten én vooral meegezongen met de evergreens als "Iets waar ik zielsveel van hou" en "Do-Re-Mi".

De vrolijke Maria Rainer wordt klaargestoomd om non te worden, maar zet het klooster zodanig op stelten, dat moeder overste haar naar het huis stuurt van kapitein Van Trapp. Daar moet ze als gouvernante zorgen voor zijn zeven kinderen. Georg Von Trapp is een nukkige weduwnaar en ook zijn kinderen zijn geen doetjes. Een zware opdracht voor Maria, die met haar liedjes en dansjes er toch in slaagt weer vreugde in het huis te brengen van de Von Trapps.

De musical is precies vijftig jaar oud en heeft nooit aan populariteit ingeboet. Het was de meest succesvolle samenwerking van het duo Richard Rogers en Oscar Hammerstein. Het verhaal 'The Story of the Trapp Family Singers' is waargebeurd en werd geschreven door Maria Von Trapp zelf. Het duurde niet lang of de musical werd verfilmd in 1965 met Julie Andrews in de hoofdrol. De film kreeg vijf oscars en is tot op de dag van vandaag de meest bekeken film ooit.

Vanaf donderdag 20 augustus wordt deze musical opgevoerd in de Antwerpse Stadsschouwburg en tickets voor één van de voorstellingen kunnen vanaf nu reeds worden aangekocht. Prijzen variëren van 29,00 (categorie 4) tot en met 59,00 € (Golden Seats), kinderen betalen telkens 5,00 € minder. Meer informatie krijg je op de website van Music Hall alwaar je meteen je tickets kan reserveren (klik hier). Ook telefonisch kunnen kaarten worden aangekocht en dat kan via 0900 69 900. (bron : Music Hall)

25-03-2009 om 20:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe single van Nicole en Hugo, van de hand van Bart Peeters, verschijnt begin mei.

 Volgend jaar vieren Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) hun veertigjarige carrière en dat wordt met de nodige luister bijgezet. Eind januari berichtten we reeds dat er eerst nog een nieuwe zomersingle op de markt zou komen en hiervoor werken ze samen met niemand minder dan Bart Peeters (presentator 'Eurosong'). "Hier in mijn hart", een 'rock pop'nummer, ligt vanaf maandag 04 mei eerstkomende in de winkelrekken en de nieuwe single wordt op vrijdag 01 mei voorgesteld tijdens 'Zo is er maar één' (Eén). Met hun bewerking van "Pastorale" wisten ze vorig voorjaar de derde reeks van dit muziekprogramma op hun naam te schrijven.

Een gloednieuw album wordt in oktober verwacht en daar zullen alvast drie nummers van Bart Peeters op staan. Begin 2010 komen ze met een theatershow langs verschillende Vlaamse culturele centra en samen met hun trouwe publiek zullen ze dat jubileum op gepaste wijze vieren. Die theatertournee gaat midden februari van start en de optredens gaan door met een live-orkest. (bron : website Nicole en Hugo)

25-03-2009 om 18:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook getest op mensen' : Marcel Vanthilt test tien weken lang de invloed van producten op ons lichaam.

 We willen allemaal zo lang mogelijk leven en zijn erg met onze gezondheid en ons lichaam begaan. Aan informatie over hoe we met ons lichaam moeten omspringen ontbreekt het niet. Kranten, tijdschriften, radio, televisie en websites bulken van de verhalen over wat al dan niet gezond is.

Maar kloppen die verhalen wel ? En zijn die stellingen grondig getest ? Onderzoeken spreken elkaar ook om de haverklap tegen. Misschien maakt dat alles ons wel banger dan we zouden moeten zijn. Marcel Vanthilt (lid vakjury 'Eurosong') gaat tien weken lang op zoek naar antwoorden op enkele pertinente vragen over onze gezondheid. Op de simpelst denkbare manier, namelijk door zelf te testen. Op mensen.

Verkort slecht slapen ons leven ? Dreigen koks onvruchtbaar te worden? Klopt het dat een gezond levende mens 25 kilo verborgen vetten en 50 kilo suiker per jaar eet ? Worden we met zijn allen langzaamaan doof ? Worden vrouwen sneller dronken dan mannen ? Is bio echt gezonder ? Zijn we te proper ?

Elke week komen drie onderwerpen uitgebreid aan bod via reportages en studiogesprekken. Daarnaast grasduint Marcel in de nationale en internationale pers, bespreekt dokter Tom Jacobs een aantal waar/niet waar-stellingen en is het studiopubliek zelf geregeld het onderwerp van tests.

* inhoud eerste aflevering :

Hebben koks meer last van vruchtbaarheidsproblemen ?

Eén op vijftien koppels kampt met een verminderde vruchtbaarheid en niet zelden ligt een te hoge teelbaltemperatuur aan de oorzaak van het probleem. Met de hulp van dokter Ahmed Mahmoud, vruchtbaarheidsspecialist aan het UZ Gent, deed 'Ook getest op mensen' de test met een Antwerpse kok en zijn sommelier.

Ze werden een ganse dag gevolgd tijdens hun werk en hun teelbaltemperatuur werd geregistreerd met een warmtemeter en warmtecamera's. De resultaten spreken voor zich.

Kunnen kinderen spruitjes leren eten ?

Waarom gruwelen sommige mensen van bepaalde smaken ? Waarom lusten ze bijvoorbeeld geen spruitjes ? En kunnen kinderen spruitjes leren eten, of is dat echt een hopeloze zaak ?

'Ook getest op mensen' trok naar het tweede leerjaar van een basisschool in Lier om een en ander uit te testen. Met de moeilijkste gevallen trok het programma naar een smaaklaboratorium, het restaurant van de toekomst, in het Nederlandse Wageningen. Gingen alle kinderen overstag of bleven een aantal hardliners spruiten verafschuwen ?

Worden vrouwen echt sneller dronken dan mannen ?

'Ook getest op mensen' neemt ook enkele mythes op de korrel. Zo wordt al jaren geroepen dat vrouwen sneller dronken zijn dan mannen. Maar is dat wel zo ?

'Ook getest op mensen' deed de test en bracht enkele sportieve mannen en vrouwen samen in een café in Kruibeke. Ze bouwden samen een feestje, met sloten alcohol. Wie bleef het langs overeind ? Wie werd het snelst dronken ?

 'Ook getest op mensen', vanaf vanavond tien woensdagen lang op Eén, telkens rond de klok van 20.45. (bron en foto's : Eén)

25-03-2009 om 16:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe editie van 'Musikantenstadl' op woensdag 24 februari 2010 in Antwerpen.

 'Musikantenstadl', het razendpopulaire Oostenrijkse tv-programma met volksmuziek (uitgezonden door de ORF en ook live overgenomen door de Duitse tv-zender ARD), gaat ook volgend jaar weer op tournee en komt op woensdag 24 februari 2010 voor de tweede keer met een wervelende show naar de Antwerpse Lotto Arena. Artiestennamen worden later bekendgemaakt, maar reserveren kan nu al. Kaarten kosten 35,00 - 47,50 en 60,00 €, exclusief service- en portokosten. Vanaf 30 personen is er een korting van 2,50 € per persoon (alleen bij telefonische bestelling bij Tele Ticket Service 070 345 345 – vanuit Nederland : 0900 45 000 45).

Kaarten van 35,00 en 47,50 € kunnen besteld worden via Tele Ticket Service of telefonisch op de hierboven vermelde nummers. Voor plaatsen van 60,00 € op het middenplein belt u naar MG Events op het nummer +31-478-639040. (bron : nieuwsbrief Sportpaleis)

25-03-2009 om 15:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Moeders & Dochters' jurylid Marijke Pinoy versterkt de Oost-Vlaamse Groen!-lijst.

 Actrice Marijke Pinoy, onder meer bekend van de televisieserie 'De smaak van De Keyser', staat bij de komende Vlaamse verkiezingen op de Oost-Vlaamse Groen!-lijst. Dat heeft de partij vandaag bekendgemaakt. Op welke plaats Pinoy precies zal staan, is nog niet bekend, maar de actrice ambieert naar eigen zeggen geen politiek mandaat.

Marijke Pinoy (50) is samen met Arne Sierens en Johan Heldenbergh theatermaakster bij Compagnie Cecilia. Zij vertolkte onlangs de rol van Martine Reeckmans in de VRT-televisieserie 'De smaak van De Keyser' en is binnenkort ook te zien in 'Soeur Sourire', de nieuwe film van Stijn Coninx. Pinoy nam ook een hoofdrol op zich in de films 'Ben X' van Nic Balthazar en 'Vidange Perdue' van Geoffrey Enthoven. In deze laatste prent was ook een rol weggelegd voor de gisterenochtend overleden Nand Buyl.

Marijke Pinoy zegt zelf dat haar politieke engagement mee is ingegeven door de recente gebeurtenissen in Gaza en door het dossier van de mensen zonder papieren. Toch is het niet de bedoeling dat Pinoy een politiek mandaat ambieert. Ze wil vooral Groen! als partij steunen. "Groen! zit niet zomaar wat te verkopen. Zij gaan voor inhoud. Ik vind het goed dat er mensen zijn die hun nek uitsteken en ik wil hen steunen", aldus Pinoy. (bron : Belga ; foto : vtm)

25-03-2009 om 15:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Peter Van Laet (Mama's Jasje) gaat in beroep tegen rijverbod.

 Peter Van Laet (De Gouden Zeemeermin 1996), zanger van Mama's Jasje, is volgens Het Laatste Nieuws in beroep gegaan tegen een vonnis van de Leuvense politierechter van vrijdag 06 maart jongstleden.

Daarin werd hij veroordeeld voor het rijden zonder verzekering en dat leverde hem een boete van 550 € op. Hij moet ook zijn rijbewijs een maand inleveren. Naast de boete moet hij ook 137,50 € bijdragen aan het 'Fonds voor Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden'.

De 41-jarige zanger uit Keerbergen liep op donderdag 04 september 2008 tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole in Tienen.  Hij kon toen niet aantonen dat zijn Daihatsu Charade verzekerd was. De rechter oordeelde dat hij daarvan geen bewijs had.

Van Laets vrouw, Anne Spiessens, beklemtoont volgens de krant dat de wagen wel degelijk verzekerd was, en wijst de politie van Tienen met de vinger : "Die stuurde het verzekeringsbewijs niet door naar Leuven." Het is momenteel niet duidelijk wanneer de zaak opnieuw voorkomt. (bron : Het Laatste Nieuws)

25-03-2009 om 15:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jes' : vanavond start de zoektocht naar geluk.

 De commerciële zender vtm pakt vanaf vanavond uit met 'Jes', een nieuwe dertiendelige drama-comedyreeks over een jonge vrouw die een nieuw leven begint in Brussel. In 'Jes' volgen we Jes Jacobs, een jonge vrouw van rond de 30, die op het punt staat naar Shanghai te verhuizen. Niet voor zichzelf, maar voor de job van haar vriend Gert.

Op je twintigste ga je feestend door het leven en zoek je je richting. Eens de kaap van de dertig verwacht iedereen dat je je leven hebt uitgestippeld en je definitieve keuzes hebt gemaakt. Je relatie moet op de rails zitten, de kinderen komen er aan (als ze er al niet zijn) en je huidige job moet (eindelijk) ook de juiste zijn.
En dan bekruipt je het gevoel dat je toch iets mist. Dat je leven op het verkeerde spoor zit en je definitieve keuzes misschien niet de juiste keuzes zijn. Dan heb je twee opties.

Berusten en er het beste van maken, want als je nu nog twijfelt zal je altijd wel twijfelen, zeggen je vrienden.
Maar je kan ook al je moed samenrapen om er radicaal mee te kappen, om eindelijk voor jezelf te kiezen, voor wat jij echt wil. Om écht te leven. Om je onder te dompelen in de soms bevreemdende, maar altijd bruisende hoofdstad. Op ontdekking naar jezelf en naar de wereld. En dat doet 'Jes' !

Maar wat is dat eigenlijk ? Echt leven ? Wat wil je eigenlijk echt ? Dat is 'Jes' ! Maar 'Jes' is ook fun, je amuseren met vrienden, samen huilen om een verloren lief, een nieuw restaurantje ontdekken. 'Jes' is dansen op het ritme van Brussel by night. 'Jes' is het leven van dertigers zoals het is, of zoals het voor velen zou mogen zijn.

* De aanzet :

Gert (Axel Daseleire) en Jes (Lotte Heijtenis) zijn al heel lang samen. Op een dag krijgt Gert de job van zijn leven : gaan werken in een groot filiaal in Shanghai. Die job is zijn droom en Jes wil hem daarin volgen. Uiteraard, dat leidt geen twijfel. Jes volgt hem altijd overal. Toch ? Niet dus. De dag van het vertrek besluit ze niet mee te gaan. De anders zo volgzame Jes beslist om één keer in haar leven voor zichzelf te kiezen, in de hoop dat hij voor één keer ook voor haar kiest. Ze dumpt haar vriend en volgt haar eigen weg.

Gert vertrekt naar China, Jes () kiest voor een singlebestaan in Brussel. In haar nieuwe leven wordt ze bijgestaan door haar BCBG-zus Michelle (Kadèr Gürbüz), haar macho homovriend John (Johan Heldenbergh), de cynische prodeo-advocaat Luc (Koen De Graeve) en haar nieuwe beste vriendin, kunstenares en flapuit Sofia (Pascale Platel, lid vakjury 'Junior Eurosong 2008'). Haar keuze heeft gevolgen voor iedereen.

Dat is de aanzet van 'Jes', de 13-delige dramedyreeks met Lotte Heijtenis in de titelrol die zich afspeelt in het Brussel van vandaag. De toon van 'Jes' is humoristisch, levenslustig, eigentijds en relativerend. De personages nemen geen blad voor de mond en alle onderwerpen worden besproken. De reeks is een dynamisch raderwerk zoals de hoofdstad zelf. Levens kruisen elkaar en gaan weer uit elkaar. Elk personage in 'Jes' staat op een keerpunt in haar/zijn leven. Ze zijn op zoek naar geluk.

* inhoud eerste aflevering :

Jes Jacobs, een jonge vrouw van rond de 30, staat op het punt naar Shanghai te verhuizen. Niet voor zichzelf, maar voor de job van haar vriend Gert.

Tijdens de voorbereidingen van de reis, begint er een lastig gevoel te knagen. Wat gaat ze daar doen ? Is dit echt wel wat ze wil ? Hier haar vrienden achterlaten, maar voor wat ? Last minute, op de luchthaven hakt Jes de knoop door. Tot consternatie van Gert beslist ze om niet te vertrekken. Haar oudere zus Michelle en goede vrienden Luc en John vangen haar op. Ze kan tijdelijk bij Luc in Brussel logeren tot ze een eigen plek vindt en tot ze weet wat ze wil in het leven. Maar al snel werkt ze Luc op de zenuwen.

Gastrollen : Charlotte De Wulf (Charlotte, dochter van Michelle en Arnaud), Ziggy Moens (zoontje van Michelle en Arnaud), Axel Daeseleire (Gert), Stefaan Van Brabandt (verkoper).

 Zoals we afgelopen weekend reeds berichtten kozen de makers als begingeneriek voor "Ça plane pour moi", het nummer waarmee Plastic Bertrand in 1977 een internationale hit scoorde. Bertrand is één van de bestverkopende Belgische artiesten ooit met een verkoop van meer dan twintig miljoen albums. In 1987 nam hij in Brussel deel aan het Eurovisie Songfestival en verdedigde hij er de Luxemburgse kleuren met "Amour amour". Met een totaal van vier punten (twee uit Portugal en twee uit het Verenigd Koninkrijk) legde hij beslag op een eenentwintigste en voorlaatste plaats.
   
De reeks is vanaf vanavond wekelijks te zien op vtm rond de klok van 21.40 en dat is na 'Op zoek naar Maria' waarin presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) op zoek gaat naar de Vlaamse Julie Andrews. (bron en foto 'Jes' : vtm)

25-03-2009 om 00:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Maria' : Koen Wauters gaat vanaf vanavond op zoek naar de Vlaamse Julie Andrews.

 'The Sound of Music' is zonder twijfel een van de mooiste muzikale klassiekers. Sinds de première hebben al vele generaties genoten én vooral meegezongen met Julie Andrews. In 'The Sound of Music' geeft zij gestalte aan de levenslustige novice Maria, die in Salzburg als gouvernante aan de slag gaat bij weduwnaar kapitein Von Trapp en zijn zeven kinderen.

De bekende Nederlandse musicalproducent Albert Verlinde brengt samen met Efteling Theaterproducties en Music Hall in het najaar 'The Sound of Music' naar Vlaanderen. De hoofdrol wordt vanaf vanavond gecast in 'Op zoek naar Maria', de nieuwe programmareeks die gebaseerd is op het succesvolle BBC-format BBC-format 'How do you solve a problem like Maria ?'. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) neemt de presentatie voor zijn rekening.

 De hoofdrol in de musical is alleen weggelegd voor een echt toptalent. Onze Vlaamse Maria moet niet alleen de pannen van het dak kunnen zingen, ze moet ook kunnen acteren, mensen aan het lachen brengen en fysiek sterk genoeg zijn om wekenlang te schitteren in deze grote musicalproductie.

Al deze kwaliteiten worden week na week beoordeeld door Albert Verlinde en zijn panel van professionals die elk op hun manier autoriteiten zijn in de musicalwereld : Linda Lepomme (ESF 1985), Frank Van Laecke en Peter De Smet. Samen hebben ze de moeilijke opdracht om de meisjes te selecteren die het vanaf woensdag 08 april in de liveshows tegen mekaar opnemen.

 Vanaf dan zijn ook de kijkers aan zet, want zij stemmen welke kandidates ze in de volgende liveshow terug willen zien en bepalen uiteindelijk wie de Vlaamse Maria wordt en dus de hoofdrol op haar naam mag schrijven.

Maar zover zijn we nog niet. In de eerste aflevering van 'Op zoek naar Maria' maken we kennis met de kandidates die na de grootschalige open auditie weerhouden werden om voor het panel te verschijnen. Op deze casting strijden onbekende talenten zonder ervaring en professionals zij aan zij om Albert Verlinde en zijn team ervan te overtuigen dat enkel zij recht hebben op de wereldberoemde rol van Maria.

Allemaal hopen ze geselecteerd te worden voor een van de 26 plaatsen in de Maria-academie in Salzburg, waar ze in de villa von Trapp een opleiding op maat gemaakt krijgen. Een intensieve opleiding die hen moet voorbereiden op hun grote droom.

Twee weken later komen de zesentwintig potentiële Maria's in Salzburg aan, waar ze vier dagen lang ondergedompeld worden in de sfeer van 'The Sound of Music' en workshops in o.a. zang en acteren krijgen. Maar deze vier dagen zijn ook één lange auditie. In deze periode moet het gebeuren en moeten ze laten zien dat ze ambitie en talent hebben. Kortom, ze moeten de kans grijpen om te laten zien dat ze een echte leading lady zijn.

De pendelaars in het Centraal Station van Antwerpen konden afgelopen maandag al proeven van de feel good die 'Op zoek naar Maria' vanaf vanavond brengt. In volle ochtendspits weerklonk een moderne remix van 'The Sound of Music-hit' "Do re mi". Wat eerst een choreografie van enkele dansers leek, groeide al snel uit tot een massaspektakel met 200 deelnemers. De pendelaars die dit live meemaakten, konden met een grote glimlach de nieuwe werkweek aanvatten. En het was overduidelijk dat 'The Sound of Music' aanstekelijk werkt, ook als je geen musicalliefhebber bent.

'Op zoek naar Maria', vanaf vanavond wekelijks om 20.40 op vtm. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van 'Op zoek naar Maria'.
(bron en foto's : vtm)

25-03-2009 om 00:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Добрый вечер Москва' : 05. ZWEDEN.

 Sinds afgelopen zaterdag (en dit tot en met vrijdag 01 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei zal worden gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Voor het - inmiddels - vierde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Drie jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', twee jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin' en vorig jaar 'Dobro veče Beograde'. Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Добрый вечер Москва'. In totaal nemen 42 landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, eentje minder dan vorig jaar, en net als vorig jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden, na het uiteindelijke afhaken van Georgië, achttien landen aan en in de tweede halve finale strijden negentien landen voor tien finaleplaatsen. Net als vorig jaar kiezen de kijkers thuis door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als vijfde zal aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 12 mei, is ZWEDEN. Sinds 1958 neemt het Scandinavische land deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. In totaal werd driemaal niet deelgenomen (1964, 1970 en 1976). Sinds 1959 houdt het land hetzelfde concept aan om de kandidaat voor het Songfestival te kiezen. Tot een aantal jaren geleden was er enkel een finale van 'Melodifestivalen' (de nationale finale) maar sinds 2002 hanteert de Zweedse omroep (SVT) de formule van vier halve finales, de herkansingsronde ('Andra chansen') en de finale. Globaal gezien scoort Zweden goed tot redelijk goed op het Songfestival en dit resulteerde reeds in vier overwinningen (1974, 1984, 1991 en 1999). Drie jaar geleden mocht zangeres Carola voor een derde keer naar het festival. Wegens het slechte resultaat van Martin Stenmarck (een jaar eerder) moest ze met "Invincible" eerst in de halve finale aantreden. Uiteindelijk belandde ze op een vijfde plaats in de finale. Dankzij dit goede resultaat was The Ark in 2007 meteen verzekerd van een plaats in de finale alwaar ze met "The worrying kind" op een achttiende plaats. Vorig jaar werd oud-winnares Charlotte Perrelli door de vakjury opgevist voor de finale alwaar ze met "Hero" uiteindelijk beslag legde op een achttiende plaats.

Net als de voorbije zeven jaar ging de Zweedse nationale selectie door met 32 inzendingen. In tegenstelling met de voorbije edities was er dit jaar het één en het ander gewijzigd en wij zetten die wijzigingen hieronder nogmaals netjes op een rijtje.

* zo mochten er tijdens de nationale selectie acht mensen op het podium tegenover zes vroeger.
* ook nieuw was dat er geen live backingvocals hoefden aan te treden, hun bijdrage mocht reeds op band worden opgenomen.
* tijdens de finale traden er geen tien maar elf liedjes aan. Een internationale jury deelde een wildcard uit aan één van de tweeëntwintig nummers die zich niet wisten te plaatsen voor die finale.
* die internationale jury kreeg ook stemrecht tijdens de finale en dit samen met de elf regionale jury's en de kijkers thuis (televoting).
* en tot slot werkte men ook reeds tijdens de tweede stemronde in de vier voorrondes met 'play-offs' zoals in 'Andra chansen' (de herkansingsronde). Dat kwam er op neer dat tijdens die tweede stemronde de nummer één strijdde tegen de nummer vier, en de nummer twee tegen de nummer drie. De twee winnaars gingen door naar de finale, de twee afvallers maakten via 'Andra chansen' alsnog kans op een plaatsje in de finale (of in het slechtste geval moesten ze hopen op de wildcard van de internationale jury).

* de uitslag van 'Melodifestivalen 2009'
(tussen haakjes de punten van de internationale jury, de vakjury en televoting) :

01. "La voix" (tekst en muziek : Fredrik Kempe) door Malena Ernman : 182 punten (1+37+144).
02. "Snälla snälla" (tekst : Caroline af Ugglas ; muziek : Heinz Liljedahl) door Caroline af Ugglas : 171 punten (10+41+120).
03. "Baby goodbye" (tekst en muziek : Erik Segerstedt, Mattias Andréasson, Danny Saucedo en Oscar Görres) door E.M.D. : 145 punten (0+49+96).
04. "Hope and glory" (tekst : Fredrik Kempe en Måns Zelmerlöw ; muziek : Fredrik Kempe en Henrik Wikström) door Måns Zelmerlöw : 144 punten (6+90+48).
05. "Stay the night" (tekst en muziek : Anders Hansson, Mårten Sandén, Andreas Lundstedt, Tess Merkel en Lina Hedlund) door Alcazar : 139 punten (0+67+72).
06. "Moving on" (tekst en muziek : Sarah Dawn Finer en Fredrik Kempe) door Sarah Dawn Finer : 87 punten (12+63+12).
07. "1000 miles" (tekst en muziek : Niklas Jarl en David Stenmark) door H.E.A.T. : 82 punten (0+58+24).
08. "Love, love, love" (tekst en muziek : Anders Hansson) door Agnes : 40 punten (0+40+0).
09. "You're my world" (tekst en muziek : Emilia Rydberg en Fredrik 'Figge' Bodström) door Emilia : 28 punten (4+24+0).
10. "Alla" (tekst : Nina Karolidou ; muziek : Dimitri Stassos, Henrik Wikström en Irini Micha) door Sofia : 12 punten (8+4+0).
11. "Så vill stjärnorna" (tekst : Ingela 'Pling' Forsman ; muziek : Bobby Ljunggren en Marcos Ubeda) door Molly Sandén : 2 punten (2+0+0).


 Malena Ernman (Uppsala, 04 november 1970) is een mezzo-sopraan. Haar carrière ging in 1998 van start en sindsdien zong ze al in heelwat Europese steden waaronder ook in de Munt in Brussel. Dit jaar staat ze onder meer in Frankfurt, Wenen en Amsterdam op de planken. De zangeres was één van de vier wildcards die ook dit jaar door de Zweedse omroep werden uitgedeeld. Componist en tekstschrijver Fredrik Kempe is geen onbekende in Zweden. In 2004 schreef hij "Finally", het nummer waarmee hij tijdens de tweede voorronde op een derde plaats eindigde. In de herkansingsronde legde hij pas beslag op een achtste en laatste plaats en zo zag hij het finaleticket aan zijn neus voorbijgaan. Een jaar later, in 2005, stond hij opnieuw op het festivalpodium, nu aan de zijde van zangeres Sanna Nielsen. Samen zingen ze "Du och jag mot världen" naar een achtste plaats tijdens de finale van Melodifestivalen. In 2007 was hij met drie nummers vertegenwoordigd in de Zweedse selectie. Met "Vågar du vågar jag" (door Sanna Nielsen) en met "Cara mia" (door Måns Zelmerlöw) wist hij door te stoten tot de finale. "Cara mia" wist zelfs beslag te leggen op een derde plaats. Regina Lund ("Rainbow star") moest in de tweede voorronde tevreden zijn met een achtste en laatste plaats. Naast de Zweedse inzending van vorig jaar, "Hero", schreef hij samen met Henrik Wikström ook nog "Pame", het nummer waarmee Daniel Mitsogiannis tijdens de vierde en laatste voorronde op een zevende plaats strandde. Dit jaar was hij ook nog verantwoordelijk voor "Moving on" van Sarah Dawn Finer (MF 2007) en  "Hope & glory" van Måns Zelmerlöw.

"La voix" (tekst : Fredrik Kempe en Malena Ernman ; muziek : Fredrik Kempe)

Can you keep a secret
Can you keep a secret
I’m in love with you
Can you make a promise
Can you make a promise
Stay forever true
Oh oh oh oho
Then I'm forever yours

chorus :

Je t'aime, amour, quand
J'entends la voix…
Je t'aime, ma vie
C'est jamais sans toi
Je vis ma vie pour toi
C'est l'universe pour moi
Je t'aime, amour, quand
J'entends la voix…

Tell me what you're feeling
Tell me what you're feeling
I just wanna know
Tell me what you’re dreamin'
Tell me what you’re dreamin'
Let your feelings show
Oh oh oh oho
Stay and don't let go

chorus :

Je t'aime, amour, quand
J'entends la voix…
Je t'aime, ma vie
C'est jamais sans toi
Je vis ma vie pour toi
C'est l'universe pour moi
Je t'aime, amour, quand
J'entends la voix…

Je t'aime, amour, quand
J'entends la voix…
Je t'aime, ma vie
C'est jamais sans toi
Je vis ma vie pour toi
C'est l'universe pour moi
Je t'aime, amour, quand
J'entends la voix…

MORGEN : voorstelling van de Armeense kandidaat, de zusjes Inga & Anush. (foto :
 Eurovision.tv)

25-03-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


24-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : show en nieuwe cd van K3 in het najaar (Studio 100).

 K3 (Eurosong 1999), waarvan Kristel en Karen doorgaan na het vertrek van de blonde Kathleen, brengt dit najaar een nieuwe cd uit. Ook staat er een K3-show op het programma. Dat heeft Leen Blijweert van Studio 100 vanmiddag aan het persagentschap Belga gezegd. Of en hoe Kathleen zou worden vervangen, is nog niet uitgemaakt.

"Er liggen verschillende plannen op tafel, maar er zijn nog nergens concrete knopen doorgehakt", zei Blijweert. Ze wilde niet reageren op de berichten dat er een vtm-show zou komen om een "nieuwe" Kathleen te zoeken (lees hier). "Er zijn een aantal pistes die worden bekeken. We hopen op korte tijd daarover te communiceren, zodat de geruchtenmolen stopt", aldus de woordvoerster. Vtm-woordvoerder Mark Van Lombeek wil alleen kwijt dat "er gesprekken aan de gang zijn".

Blijweert benadrukte nogmaals dat de naam K3 behouden blijft en dat Karen en Kristel zeker doorgaan. "Er komen dit najaar een K3-show en een nieuwe cd. Dat zal zonder Kathleen zijn." Hoe dat er precies zal uitzien, zou binnenkort duidelijk moeten worden. 
(bron : Belga)

24-03-2009 om 13:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Tanja Dexters stelt in mei in de Franse badplaats Cannes haar nieuwe groep voor.

 Eind november vorig jaar meldde Het Laatste Nieuws dat ex-Miss België Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) zou starten met een meidengroep (lees hier). Het is diezelfde krant die in haar editie van vandaag uitpakt met het bericht dat de Molse schone op woensdag 20 mei eerstkomende haar nieuw project zal voorstellen in de Franse badstad Cannes, in 1959 en 1961 gaststad van het Eurovisie Songfestival.

Het gezelschap zal bestaan uit vier dames, alle vier uit een ander land. "Internationaal doorbreken blijft mijn droom. Ik ben verschrikkelijk jaloers op Kate Ryan (ESF 2006). In haar schoenen - of die van Lady GaGa - zou ik echt willen staan" laat ze optekenen.

Het Laatste Nieuws maakte indertijd bekend dat naast de Kempense schone ook Miss Germany 2007, Nelly Marie Bojahr, en een bekende Nederlandse actrice deel zouden uitmaken van de meidengroep. Het internationale project kreeg de voorlopige naam 'Models & Misses'.

Het weekblad TV Familie berichtte eind vorige maand reeds dat Tanja samen met drie vrouwen een internationale vrouwengroep wil starten. "We werken momenteel aan onze eerste cd en ik hoop in het voorjaar al een tipje van sluier te kunnen oplichten. Het wordt echt iets totaal nieuws en is niet te vergelijken met meidengroepen zoals The Pussycat Dolls."

Niets dan goede vooruitzichten dus voor la Dexters. Nochtans heeft ze een rotweek achter de rug. Zoals we vorige week berichtten schopte een paard haar jack russell Raja dood. "Ik ben er ziek van geweest. Vier dagen niet gegeten, niet geslapen. Ik kon alleen maar voor me uit staren." Haar vriend Miguel kwam afgelopen donderdag met een nieuwe puppy naar huis, een mastino napolitano. "Een schattig beestje, maar zondag zat ik er opnieuw door. Ik heb meer tijd nodig om de dood van Raja te verwerken. Die hond was álles voor mij" besluit ze. (foto Tanja : Eén)

24-03-2009 om 12:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : commerciële zender vtm zou op zoek gaan naar vervangster voor Kathleen Aerts (K3).

 Het nieuws dat de blonde Kathleen Aerts de meisjesgroep K3 (Eurosong 1999) later dit voorjaar gaat verlaten, sloeg gisteren in als een bom. In Dag allemaal van deze week, sinds vanmorgen in de winkels, geven de drie meiden een exclusief interview, hun eerste en enige volgens het weekblad. Daarin wordt teruggekeken op de voorbije tien jaar en hoe het zonder Kathleen nu verder moet.

Zoals we gisteren reeds meldden gaan Karen en Kristel gewoon door met K3 en volgens Het Laatste Nieuws zou men via een tv-show op zoek gaan naar een opvolgster. Die show zou tijdens de vakantiemaanden te zien zijn op de commerciële zender vtm. De krant haalt ook aan dat indien er geen waardige vervangster zal gevonden worden men nog steeds beroep kan doen op een aantal andere bekende dames.

Zo schuift men onder meer Cara Van der Auwera (ex-Spring, Eurosong 2004), Katerine (Eurosong 2002-2006) en Ellen Dufour naar voren. Kathleen blijft alleszins deel uitmaken van K3 tot aan het begin van de zomer en de Nederlandse fans kunnen haar eind juni aan het werk zien tijdens het 'Studio 100 Zomerfestival' in Ahoy in Rotterdam.

 Op zaterdag 27 en zondag 28 juni vindt dat festival voor de achtste keer plaats en naast K3 maken ook
Bumba, Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Nienke van 'Het Huis Anubis' en Mega Mindy hun opwachting. Samen maken zij er een spetterend familiefeest van, dat je niet wilt missen ! Tickets zijn al verkrijgbaar vanaf 10,00 € (exclusief reserveringskosten). Meer informatie krijg je op de website van de de Nationale Theaterkassa. (bron : Dag allemaal, Het Laatste Nieuws)

24-03-2009 om 11:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Добрый вечер Москва' : 04. WIT-RUSLAND.

 Sinds afgelopen zaterdag (en dit tot en met vrijdag 01 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei zal worden gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Voor het - inmiddels - vierde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Drie jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', twee jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin' en vorig jaar 'Dobro veče Beograde'. Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Добрый вечер Москва'. In totaal nemen 42 landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, eentje minder dan vorig jaar, en net als vorig jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden, na het uiteindelijke afhaken van Georgië, achttien landen aan en in de tweede halve finale strijden negentien landen voor tien finaleplaatsen. Net als vorig jaar kiezen de kijkers thuis door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als vierde zal aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 12 mei, is WIT-RUSLAND. Het land neemt sinds 2004 deel aan het Eurovisie Songfestival en kon zich in 2007 pas voor de eerste maal plaatsen voor de finale. Bij de eerste deelname bleef het duo Aleksandra en Konstantin met "My Galileo" steken op een negentiende plaats in de halve finale. In 2005 eindigde zangeres Angelica Agurbash op de dertiende plaats met "Love me tonight". Een jaar later, in 2006, moest zangeres Polina Smolova tevreden zijn met een tweeëntwintigste en voorlaatste plaats voor "Mum". Twee jaar geleden stuurde het land (Dmitry) Koldun naar de Finse hoofdstad Helsinki met het nummer "Work your magic". Uiteindelijk belandde hij op een zesde plaats tijdens de finale van het jaarlijkse liedjesfestival. Ruslan Alehno bleef vorig jaar met "Hasta la vista" steken op een zeventiende plaats in de tweede halve finale.

Op maandag 15 december vond in het land de halve finale plaats van 'Eurofest', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens een liveshow gingen in totaal vijftien kandidaten de strijd aan met elkaar. In tegenstelling tot eerdere nationale selecties werden er nu maximaal vijf kandidaten gekozen in plaats van drie. Dit vijftal werd gekozen door een vakjury.

* deelnemers voorronde 'Eurofest 2009' (tussen haakjes de namen van de componisten en tekstschrijvers) :

01. "Joy and freedom" (V. Ruzov - A. Shenets) door Alexey Krechet.
02. "Eyes that never lie" (P. Yelfimov - V. Prokhozhy) door Petr Elfimov.
03. "Gudok" (B. Gridin - V. Shevchenko) door Cola feat. Lidya Zablotskaya.
04. "Don't think about it" (Y. Dudich) door SingeRin.
05. "Tsyabe zabyvayu" (Dakota - G. Labodenko) door Dakota.
06. "Shake Europe!" (Nils - O. Orakposim) door The Champions.
07. "Kto skazal ?" (A. Patlis) door Alex Patlis Band.
08. "Carry on" (V. Karyakin) door Litesound feat. Dakota.
09. "This is my day" (S. Sukhomlin - A. Kostugov) door Dominica.
10. "Nasha Belarussia" (I. Vabishchevich) door Dyadya Vanya.
11. "Or - or - and" (A. Zakharik - G. Galushko) door Veter v golove.
12. "Behind" (Y. Vashchuk - A. Zhilina) door Anna Blagova en Yuriy Vaschuk.
13. "Fantastic girl" (Gunesh - M. Khaitbayeva) door Gunesh
14. "Don't give up from love" (A. Klimka - V. Belova) door Victoria Belova.
15. "Big game" (A. Nabeyev) door Venera.

* geplaatst voor de finale :

01. "Eyes that never lie" (P. Yelfimov - V. Prokhozhy) door Petr Elfimov.
02. "Carry on" (V. Karyakin) door Litesound feat. Dakota.
03. "This is my day" (S. Sukhomlin - A. Kostugov) door Dominica.
04. "Or - or - and" (A. Zakharik - G. Galushko) door Veter v golove.
05. "Fantastic girl" (Gunesh - M. Khaitbayeva) door Gunesh.

Op maandag 19 januari vond de finale plaats van 'Eurofest 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens deze finale, gepresenteerd door Anastasia Tikhanovich en Dmitry Koldun, traden de vijf kandidaten opnieuw aan. Zij hadden midden december de halve finale overleefd die toen doorging met vijftien kandidaten. In tegenstelling tot die halve finale lag het lot van de kandidaten nu helemaal in handen van de kijkers thuis die middels televoting hun voorkeur kenbaar maakten.

* de volledige uitslag :

01. "Eyes that never lie" door Petr Elfimov : 11.475 stemmen.
02. "Fantastic girl" door Gunesh : 7.949 stemmen.
03. "Carry on" door Litesound feat. Dakota : 4.385 stemmen.
04. "Shpacyruem" door Veter v golove (The Wind in the Head) : 2.804 stemmen.
05. "This is my day" door Dominica : 1.225 stemmen.

Petr Elfimov, vooraf getipt als winnaar, maakte zijn favorietenrol ook waar en haalde meer dan 11.000 stemmen, iets meer dan 3.000 stemmen meer dan de nummer twee, zangeres Gunesh. In tegenstelling tot wat eerder werd meegedeeld bracht de groep Veter v golove een ander nummer dan tijdens de halve finale.

 Petr Elfimov (Mogilev, 15 februari 1980) komt uit een heel muzikale familie en is sinds het midden van de jaren negentig actief bezig met muziek. Sinds 2003 neemt hij deel aan internationale wedstrijden die meestal heel succesvol verlopen. Hij stond eerder al eens op het Songfestivalpodium als backing bij de Wit-Russische inzending van 2004. Dit jaar nam hij voor het eerst deel aan de nationale selectie en die wist hij winnend af te sluiten. Momenteel legt hij de hand aan een derde album waarop zijn Songfestivalinzending niet mag ontbreken. Meer over de zanger kan je op zijn website terugvinden.

"Eyes that never lie" (tekst : Valery Prokhozhy ; muziek : Petr Elfimov)

I was wand'ring alone
I was turning to stone
I was going insane
When you came into my life

You chased sorrow away
You changed night into day
You cured all of my pain
With your eyes that never lie

Refrain :

All my life I waited
Thinking I would never fly
Then you looked and saw my wings
With your eyes that never lie

You're my desert and well
You're my heaven and hell
You're my reason to be
My love song, my battle cry

I know I will be whole
While I keep in my soul
The light shining on me
From your eyes that never lie

Bridge :

Oh, my darling angel
Guide me through this barren sky
If I'm lost I'll see the way
In your eyes that never lie

MORGEN : voorstelling van de Zweedse kandidaat, Malena Ernman. (foto :
 Eurovision.tv)

24-03-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


23-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kathleen Aerts (ex-K3) heeft nog geen concrete muzikale plannen.

 Eerder op de avond raakte bekend dat de blonde zangeres Kathleen Aerts de meisjesgroep K3 (Eurosong 1999) zal verlaten. Het werd een druk bijgewoonde en bijwijlen heel emotionele persconferentie in de gebouwen van Studio 100 in Schelle.

Kathleen Aerts noemde het "de moeilijkste beslissing in haar leven" en bedankte iedereen voor "10 mooie jaren".
"Met pijn in het hart neem ik afscheid van K3", zei ze. "K3 is en blijft mijn kindje dat ik voor altijd zal blijven koesteren."

"De jaren met K3 waren de mooiste van mijn leven", zei ze ook. "Maar een mens verandert in tien jaar, ik ben nu dertig, het is tijd voor iets anders".
Wat dat andere precies wordt, gaf ze nog niet prijs. Voorlopig zal ze vooral haar boerderijtje opknappen en wordt ze ook Unicef-ambassadrice.

Z
e liet verstaan dat ze nog wel zou blijven zingen, maar een concreet project kondigde ze nog niet aan. Ze zong wel een afscheidslied voor de ontroerde Kristel en Karen die ze haar "boezemvriendinnen" noemde.

De twee andere leden, Karen Damen en Kristel Verbeke, gaan nog door met K3, en zoals het er nu naar uitziet blijft de groepsnaam wellicht behouden. Studio 100-baas Gert Verhulst maakte duidelijk dat het bedrijf nog heel veel plannen heeft met K3. "Kristel en Karen hebben er nog veel zin in. Het is niet alleen om commerciële redenen dat we dit project blijven behouden." (bron : deredactie.be)

23-03-2009 om 23:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op de eerste dag van een gloednieuwe werkweek zijn we opnieuw op post met 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten ook nu weer bij ons op de eerste rij.

 Bart Peeters (presentator 'Eurosong') is dit jaar de hoofdact op het gratis multicultureel festival Manu Mundo dat plaatsvindt van vrijdag 08 tot en met zondag 10 mei eerstkomende op het provinciaal domein De Schorre in Boom. De Vlaamse zanger zal samen met zijn band een concert brengen dat speciaal voor doven en slechthorenden getolkt wordt.

De Belgische blueslegende Roland van Campenhout is de tweede blikvanger op het Manu Mundo-podium en op internationaal vlak valt vooral de Britse act Punjabi MC op. Die laatste werd enkele jaren geleden bekend met de hit "Mundian to bach ke". Garland Jeffreys ("Hail, hail, rock 'n roll") sluit het rijtje topartiesten af.

Manu Mundo is inmiddels aan zijn zestiende editie toe en geldt als een van de eerste festivals van de zomer. Elk jaar wordt het opgebouwd rond een centraal thema. Dit jaar is dat "Waardig Werk". Dit jaar wordt er extra veel aandacht besteed aan HIV-awareness door een samenwerking met Desginers Against Aids. Naast optredens zijn er ook circusacts, theater en workshops. Bekende dj's als Buscemi zorgen voor de elektronische kant van het festival.

De toegang blijft, ondanks de geruchten die vorig jaar de kop op staken, gratis.

 Dit jaar viert Belle Perez (Eurosong 1999-2006) haar tienjarige carrière als artiest en dat doet ze onder meer met een mega jubileumconcert in de Ethias Arena op zaterdag 24 oktober. Dit '10 jaar Belle Perez'-concert wordt de apotheose van een geweldig feestjaar, waarin de tienjarige carrière van de zangeres centraal staat.

* Ticketprijzen (exclusief reservatie- en verzendingskosten) :

- Golden Seats : 37,50 €.
- Categorie 1 : 32,50 €.
- Categorie 2 : 27,50 €.
- Categorie 3 : 22,50 €.


Je kan je kaartjes nog steeds reserveren en dat kan via de website van Sherpa en het concert gaat om 20.00 van start.

 Goede tradities zijn er om in ere te houden en zodus zal ook dit jaar Sinterklaas opnieuw zijn opwachting maken in het Antwerpse Sportpaleis. De brave man uit het verre Spanje verwacht op zaterdag 21 en zondag 22 november aanstaande alle kinderen voor een nieuwe editie van 'De Grote Sinterklaasshow'. Het wordt opnieuw een onvergetelijk feest voor alle kinderen, want ook ditmaal zijn vele Studio 100-sterren van de partij. 

Voor de shows kunnen nu reeds kaarten worden aangekocht. Dat kan via de website van Sherpa of telefonisch (070 345 345). De prijs van de kaartjes variëert tussen 13,00 en 30,00 € (exclusief reservatie- en verzendingskosten). Er zijn ook kaartjes te koop voor 8,00 € maar die kunnen enkel telefonisch worden besteld. De shows gaan op zaterdag en zondag door om 14.00.

23-03-2009 om 22:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : K3 gaat gewoon door, blonde Kathleen Aerts stapt wel uit de groep.

 We kunnen de talloze fans van K3 (Eurosong 1999) geruststellen : de groep houdt het niet voor bekeken. Wel is het zo dat de blonde zangeres Kathleen Aerts (links op de foto) de meisjesgroep zal verlaten.

Kristel Verbeke en Karen Damen gaan volgens Studio 100 met zijn tweeën voort. Eerder op de dag waren er berichten dat het trio, dat in 1999 deelnam aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Heyah mama", het voor bekeken hield en dat K3 zou stoppen.
(bron : VRT Nieuwsflits)

23-03-2009 om 17:10 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!