Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

23-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Claude Barzotti.

Claude Barzotti Claude Barzotti (23 juli 1953) is geboren in het Waalse Châtelineau (deelgemeente van Châtelet) als Francesco Barzotti. Hoewel geboren in ons land brengt hij toch zijn jeugd door in Villarosa (Sicilië) alwaar hij door zijn grootvader wordt opgevoed. Muziek was zijn grote passie en mede dankzij de steun van zijn ouders kon die interesse in muziek alleen maar groter worden, zijn eerste gitaar krijgt hij op achtjarige leeftijd.

Tien jaar later, op zijn achttiende dus, gaat hij terug bij zijn ouders wonen die na omzwervingen langs Zwitserland en Luxemburg terugkeren naar ons land en zich in het Waals-Brabantse Court-Saint-Etienne vestigen. Om zijn muziekcarrière uit de grond te stampen keert hij later echter terug naar Italië maar uiteindelijk keert hij terug naar ons land en krijgt voet aan de grond met "Madame", een nummer dat meer dan 400.000 maal over de toonbanken zal gaan zowel in ons land als in het buitenland. Ook in Canada heeft hij heelwat succes met onder meer nummers als "Je ne t'écrirai plus", "Prends bien soin d'elle", "C'est moi qui pars" en "J'ai les bleus".

In 1992 componeert hij de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival voor de jonge zangeres Morgane. Met "Nous, on veut des violons" zal zij in het Zweedse Malmö op een twintigste plaats eindigen (op een totaal van drieëntwintig deelnemers). Meer over de zanger kan je steeds op zijn website terugvinden.

23-07-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


22-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : RSI op zoek naar kandidaten voor Zwitserse Songfestivalselectie.

Afgelopen vrijdag, 18 juli 2014, berichtten we reeds dat op zaterdag 31 januari 2015 de Zwitserse kandidaat zal worden gekozen die zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, dat in mei volgend jaar zal worden gehouden in buurland Oostenrijk.

Tijdens die nationale selectie, rechtstreeks vanuit Kreuzlingen, zullen zes kandidaten strijden om dat éne felbegeerde ticket en net als de voorbije jaren slaan de Zwitserse omroepen (SRF, RTS, RSI en RTR) de handen in elkaar om een kandidaat af te vaardigen.

Net voor het weekend maakten SRF en RTR bekend dat geïnteresseerden hun liedjes tussen maandag 29 september en maandag 27 oktober (08.00) kunnen indienen via het internet (srf.ch/eurovision). Nadien krijgen de fans de gelegenheid om hun stem uit te brengen (waarschijnlijk tussen maandag 03 en maandag 17 november) en daarnaast zal ook een vakjury alle liedjes beoordelen. De negen nummers met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde.

RTS gaat op zoek naar zes liedjes en RSI mag er drie aanduiden. De Italiaanse omroep RSI is sinds vorige woensdag (16 juli) op zoek naar inzendingen voor haar selectie. Tot en met woensdag 15 oktober eerstkomende kunnen geïnteresseerden hun inzending(en) indienen bij de omroep.

De volgende ronde (met in totaal achttien deelnemers) vindt normaal gezien plaats op zaterdag 07 december. Die dag moeten de achttien kandidaten hun nummer ten gehore brengen voor een vakjury die dan de zes finalisten (drie van SRF, twee van RTS en één van RSI) zal aanduiden.

Tijdens de finale op zaterdag 31 januari 2015 brengen de zes kandidaten hun nummer ten gehore alsook een coverversie van een reeds bestaand nummer, dit in overleg met het productieteam. Hun lot ligt tijdens die uitzending in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. (bron : SRF, RSI)

22-07-2014 om 22:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Kate Ryan.

Kate Ryan (22 juli 1980) is geboren als Katrien Verbeeck en woont in Tessenderlo. Op jonge leeftijd playbackt ze onder andere nummers van Sandra Kim (ESF 1986) en wereldster Madonna. Op achtjarige leeftijd start ze met gitaar en piano. Die lessen krijgt ze van een tante, lerares aan het Conservatorium. Op zestienjarige leeftijd wordt ze gevraagd om haar muziek op te nemen in een studio en ze wordt lid van de popgroep MELT. Zij brengen zachte pop en rockmuziek. Maar tot een singlerelease komt het echter niet. In 2000 loopt ze Phil Wilde tegen het lijf en dat resulteert een jaar later tot de debuutsingle "Scream For More". Met dit nummer haalt ze de negende plaats in de Vlaamse Ultratop 50. In totaal vertoeft ze bijna vier maanden in de hitlijst.

Eind 2001 slaat het noodlot toe : haar moeder overlijdt op jonge leeftijd aan een slepende ziekte. In de zomer van 2002 brengt Kate het nummer "Désenchantée" uit. Het nummer werd eerder al de hitlijsten ingezongen door Mylène Farmer. In totaal zal ze meer dan een half jaar met het nummer in de Vlaamse hitparade kamperen en het wordt haar eerste nummer één. Ook de rest van Europa, Amerika en Zuid-Afrika vallen voor de danceversie van de klassieker. Nadien volgen nog hits als "Mon coeur resiste encore", "Libertine", "The Promise You Made" (een cover van Cock Robin) en "Goodbye".

In 2005 verdwijnt ze even van het toneel wanneer ze in behandeling gaat voor eetstoornissen. Maar aan het eind van dat jaar is Kate Ryan weer helemaal terug. Op 06 december maakt de openbare omroep
VRT namelijk de achtentwintig kandidaten bekend die zullen strijden voor het Belgische ticket voor de 51e editie van het Eurovisie Songfestival. Uiteindelijk wint ze de finale van 'Eurosong 2006' met haar nummer "Je t'adore", geproduceerd en geschreven door de Zweden Niklas Bergwall en Niclas Kings samen met Kate. In die finale laat ze La Sakhra (Petra) en de gedoodverfde winnares Belle Perez achter zich. Ze moet eerst wel de halve finale op donderdag 18 mei overleven alvorens ze kan aantreden in de finale van het Songfestival in de Griekse hoofdstad Athene.

Maar ondanks de hoge verwachtingen in binnen- en buitenland haalt ze uiteindelijk de finale niet : ze strandt op een twaalfde plaats in de halve finale. Iedereen heeft na de 'onterechte' uitschakeling zijn/haar redenen klaar waarom het alweer niet lukte. Vriendjespolitiek, de Balkanlanden die aan blokvorming doen, de rommelige en gewijzigde choreografie,... . Maar toch heeft Kate Ryan in Vlaanderen een dikke hit te pakken. Ze vertoeft in totaal meer dan vijf maanden in de hitparade en schopt het opnieuw tot de eerste plaats. Ook in Wallonië komt ze de hitparade binnen, iets wat een Vlaams festivalnummer in jaren niet meer is gelukt. In heelwat landen is het een dikke radiohit en in onder meer Nederland, Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en gastland Griekenland haalt ze de hitparade. Midden augustus komt haar opvolger "Alive" op de markt en in België wordt later dat jaar het gelijknamige album uitgebracht.

Ondertussen verandert ze van platenmaatschappij en begin juli 2007 komt haar nieuwe zomersingle "Voyage voyage", een cover van Desireless, uit in ons land en het wordt meteen een schot in de roos want ze schopt het tot een tweede plaats in de Vlaamse
Ultratop 50. Ook in het buitenland weet men het nummer te waarderen want in een aantal landen weet ze een plaatsje in de hitparade te veroveren. Zaterdag 06 oktober 2007 was opnieuw een hoogtepunt voor de zangeres want toen zette ze voor het eerst de Lotta Arena in Antwerpen in vuur en vlam. In juni 2008 verscheen haar - inmiddels vierde album - "Free" en met haar single "Ella, elle l'a", een cover van oud-Songfestivalwinnares France Gall (ESF 1965) veroverde ze in de zomer van dat jaar opnieuw heelwat Europese harten. In Zweden, waar ze een gouden album behaalde, wist ze het net niet tot de eerste plaats te schoppen en ook in onder meer Nederland en Spanje vielen ze voor het nummer. In het najaar van 2009 verscheen haar vijfde album, "French connection" en van dat album verschenen twee nummers op single, "Babacar" en "Evidemment", beiden nummers van France Gall (ESF 1965).

Op maandag 25 juni 2012 verscheen het album "Electroshock". Op het album prijken veertien nummers waaronder haar duet met oud-Songfestivalwinnares Charlotte Perrelli (ESF 1999-2008, presentatrice MF 2003-2004, MF 2012). Het album opent met "LoveLife", het nummer dat in 2011 als single werd uitgebracht, en ook de singles "Broken", waarvoor ze samenwerkte met de Britse rapper Narco, en "Robots" ontbreken niet. Afsluiter van het album is "Run Away", waarvoor ze samenwerkte met de Zweed Tim Berg (Avicii) die het vier jaar geleden met "Bromance" tot de eerste plaats in de Ultratop 50 in Vlaanderen wist te schoppen. Meer over Kate Ryan kan je steeds terugvinden op haar
website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Cornald Maas (1962), jurylid 'Nationaal Songfestival', tussen 2003 en 2010 commentator 'Eurovisie Songfestival' (Nederland).
* Arsenium (1983), deelnemer 'Eurovisie Songfestival' met "Loca", samen met Natalia Gordienko (Moldavië - 2006).
* Elin Lanto (1984), deelnemer 'Melodifestivalen 2007' met "Money" en ''Melodifestivalen 2010' met "Doctor Doctor" (Zweden).

22-07-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


21-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Lily Berglund.

Zangeres Lily Berglund (21 juli 1928) is geboren als Lilly Linnea Berglund in de Zweedse provincie Dalarnas län, gelegen in het midden van het Scandinavische land. In 1952 was ze te zien in de film 'Flyg-Bom', beter bekend als 'Bom the Flyer'. Daarin speelde ze de rol van een zangeres. Vier jaar later was ze te bewonderen in 'Het är min längtan'. Datzelfde jaar stapte ze in het huwelijksbootje met kapelmeester/componist Göte Wilhelmson. In 1961 nam ze voor het eerst deel aan 'Melodifestivalen', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. In de nationale finale streden vijf liedjes voor de overwinning. Elk nummer werd éénmaal met klein orkest gebracht en éénmaal met groot orkest. Met "Stockholm" eindigde zij en Lill-Babs (ze wordt dat jaar afgevaardigd om Zweden te vertegenwoordigen) op een vijfde en laatste plaats. Met "Spela på regnbågen" had ze meer geluk. Samen met Lars Lönndahl eindigde ze op een tweede plaats.

In 1962 nam Lily opnieuw deel aan de nationale selectie. En ook ditmaal nam ze met twee nummers deel, beide malen met zangeres Inger Berggren. Met "Sagans underbara värld" eindigden ze op een vijfde en voorlaatste plaats. Met "Sol och vår" eindigden ze op een eerste plaats maar het was Inger Berggren die Zweden mocht vertegenwoordigen tijdens de zevende editie van het Eurovisie Songfestival. Ze zou op een gedeelde zevende plaats eindigen. In 1963 nam Lily voor het laatst deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Opnieuw was ze met twee nummers ("Rosen och vinden" en "Se'n igår är vi kära") in de running. Maar met geen van beiden kon ze een overwinning op haar rekening schrijven.

Op maandag 16 augustus 2010 overleed de zangeres/actrice op 82-jarige leeftijd in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

OOK JARIG VANDAAG
:

* Mendez (1975), deelnemer 'Melodifestivalen' met "Adrenaline" (2002 - tweede plaats) en met "Carnaval" (2003 - vijfde plaats 'Andra chansen')(Zweden).

21-07-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


20-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies 2014' : Udo deze week in Maasmechelen en Hasselt, De Corsari's in Waregem en Wevelgem.

Op maandag 07 juli 2014 werd de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', sinds 2009 de nieuwe naam voor 'Zomerfestival Vlaanderen', en dit in samenwerking met de vzw Divers.

'Palm Parkies' is een vaste waarde in de zomerse festivalagenda van achttien verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Nederland. 'Palm Parkies' is moeilijk te vatten in enkele woorden maar het is dichtbij, familiaal, eigenzinnig, gratis, groen, …

Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland ? Het wordt immers genieten van een ijzersterk programma! Ondermeer Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014), Frank Boeijen, Garcia Goodbye, Frimout, Tom Helsen, De Corsari's en The Wolf Banes komen deze zomer naar 'Palm Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Vlaanderen en Nederland in Aalst, Bergen op Zoom, Blankenberge, Breda, Deinze, Dordrecht, Genk, Hasselt, Kapellen, Knokke-Heist, Maasmechelen, Roosendaal, Sint-Niklaas, Tilburg, Torhout, Vilvoorde, Waregem en Wevelgem.


Net als de voorbije zes jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. elke week krijg je telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 21 juli :

- Aalst (Stadspark, Erembodegemstraat) : Isolde et Les Bens.
- Dordrecht (Wantijpark, Baden Powellaan) : Pure! Soul! Power!.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Buscemi feat Squadra Bossa.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : De Corsari's (met Roel Vanderstukken en Sarah, Eurosong 1999).

* dinsdag 22 juli :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : Pure! Soul! Power!.
- Genk (Park aan de Dieplaan) : Buscemi feat Squadra Bossa.
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Dreadless.
- Tilburg (Reeshofpark, Klaaswaalpad) : Frank Boeijen.
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : Belle Perez (Eurosong 1999-2006).

* woensdag 23 juli :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Belle Perez (Eurosong 1999-2006).
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : Buscemi feat Squadra Bossa.
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014).
- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : Pure! Soul! Power!.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : The Wolf Banes.

* donderdag 24 juli :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : Crystal & Runnin Wild (Runnin Wild is de groep van zanger Patrick Ouchène (Copycat), Belgische inzending ESF 2009, en zangeres Crystal is zijn dochter).
- Hasselt (Kapermolenpark) : Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014).
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Belle Perez (Eurosong 1999-2006).
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen, Vanackerestraat) : De Corsari's (met Roel Vanderstukken en Sarah, Eurosong 1999).

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

20-07-2014 om 11:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : Carmen en Xavier zijn vijfentwintig jaar getrouwd en Bieke wil een kindje.

Na eenentwintig seizoenen hield 'F.C. De kampioenen' er in het voorjaar van 2011 mee op. Zoals het al een aantal jaren de gewoonte is, zendt het eerste net van de openbare omroep tijdens de zomermaanden (juni, juli en augustus) een aantal reeksen opnieuw uit.

Zo passeerden diezelfde zomer de reeksen vijf tot en met acht en de reeksen elf en twaalf reeds de revue. De openbare omroep besliste om de (minder succesvolle) reeksen negen en tien met Jakob Beks als Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW) niet te herhalen. Begin juni 2012 vorig jaar werd de eerste aflevering van reeks dertien op de kijkers losgelaten. Nadien volgden nog de reeksen veertien tot en met zeventien.

Op maandag 03 juni 2013 hernam Eén de zestiende reeks en dit vanaf de tweede aflevering. En ook deze zomer kan je de avonturen van de voetbalploeg opnieuw volgen want sinds maandag 02 juni 2014 wordt reeks elf opnieuw (her)uitgezonden. Deze reeks werd voor de eerste maal uitgezonden tussen zaterdag 02 december 2000 en zaterdag 24 februari 2001. In deze reeks maakte Jaak Van Assche zijn opwachting als Fernand Costermans.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* maandag 21 juli 2014 - tiende aflevering (reeks dertien) - Vrolijke vrienden (scenario : Mieke Verbelen) :

Twee hippies stranden op het voetbalveld. Ze besluiten, in afwachting van de Woodstock-revival waar ze naartoe gaan, te blijven kamperen. In een mum van tijd is het veld omgetoverd in een camping. Dit tot vreugde van Boma en Fernand, maar tot ergernis van Pol. Er kan nu niet meer gevoetbald worden. Dus, daar moet iets aan gedaan worden.

* dinsdag 22 juli 2014 - elfde aflevering (reeks dertien) - Hoogtevrees (scenario : An Swartenbroekx) :

Carmen en Xavier zijn zondag vijfentwintig jaar getrouwd. Carmen verwacht dan ook iets heel speciaals. Xavier heeft dat echter vergeten en is in paniek om nog iets te verzinnen. Carmen denkt echter dat Xavier komedie speelt en bereidt zich dan ook voor op de verrassing van haar leven. Boma wordt ereburger, maar dit mag nog niet geweten zijn.Hij verneemt van Bieke dat de ereburger een ballonvlucht aangeboden krijgt. Het probleem is dat hij ongelooflijk veel last van hoogtevrees heeft. Boma wil zich echter niet laten kennen.

* woensdag 23 juli 2014 - twaalfde aflevering (reeks dertien) -
 Gele limonade (scenario : Knarf Van Pellecom, naar een idee van Marc Scheers) :

Marc wordt aangevallen door een ontevreden klant die ziek geworden is van Bomaworst. Hierdoor durft Marc niet meer in de frituur te staan. Xavier en Carmen zijn in alle staten. Samen met Marc gaat Xavier op zoek naar een manier om Boma's worsten eetbaar te maken. Pascale haar living krijgt een opknapbeurt. Hiervoor heeft Boma een zekere Maurice geëngageerd.

* donderdag 24 juli 2014 - dertiende aflevering (reeks dertien) - Bloemetjes en bijtjes (scenario : Bart Cooreman) :

Pascale gaat met Maurice naar het bal van de burgemeester. Boma is hierover niet te spreken en wil dit uiteraard verhinderen. Hij gaat zelfs zover dat hij Maurice in een compromitterende situatie duwt. Bieke wil kindjes. Om er eentje te produceren eist ze Marc dag en nacht op.

* vrijdag 25 juli 2014 - eerste aflevering (reeks veertien) - Café op stelten (scenario : Bart Cooreman) :

Pascale heeft haar voet gebroken en kan haar café niet openhouden. Zij krijgt tijdelijk onderdak bij Bieke, maar die kan binnen de kortste keren niet meer tegen de drukte van haar moeder. Kaat houdt het café open en tovert het om tot een jongerenkroeg. De Kampioenen voelen er zich niet meer thuis en besluiten dan maar bij Bieke op café te gaan. Bieke apprecieert dit allerminst.

'F.C. De Kampioenen', telkens van maandag tot en met vrijdag rond de klok van 20.30, dus na een aflevering van 'De Premiejagers'. Deze afleveringen zijn ook beschikbaar via 'Ooit gemist'. (bron en logo : Eén)

20-07-2014 om 11:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familieraad' : deze week met onder meer acteurs uit 'Aspe', 'Familie', 'Wittekerke' en 'Spoed'.

Deze zomer viert de commerciële zender vtm haar vijfentwintigste verjaardag met de terugkeer van het legendarische spelprogramma 'Familieraad'. Eerder werd dit programma gepresenteerd door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Jo De Poorter. Ditmaal leidt entertainer Chris Van den Durpel het spel in goede banen én trakteert hij de kijker op nieuwe sketches van zijn alter ego's.

Sinds maandag 30 juni 2014 onvangt hij elke weekdag twee teams met bekende gezichten die allen deel uitmaken van de grote vtm-familie. De antwoorden die 100 Vlamingen gaven tijdens een enquête, moeten zij raden. Om het zomerse feest compleet te maken, brengt Chris zijn geliefde typetjes terug én introduceert hij poetsvrouw Suzanne.

* zestiende aflevering - maandag 21 juli 2014 :

 'Presentatoren' Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990), Marlène de Wouters en Ingeborg (ESF 1989) nemen het op tegen het 'Aspe'-team met Herbert Flack, Mathias Coppens, Lucas Van den Eynde en Pieter Aspe.

* zeventiende aflevering - dinsdag 22 juli 2014 :

 De 'Benidorm Bastards' met Emiel Ravijts, Hilda Vleugels, Lea Witvrouwen en Irène Vervliet nemen het op tegen de acteurs van 'Familie' met Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Sandrine André, Silvia Claes en Jo Hens.

* achttiende aflevering - woensdag 23 juli 2014 :

 'Mediawatchers' Jo De Poorter, Anke Buckinx, Herbert Bruynseels en Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010) nemen het op tegen de acteurs uit 'Wittekerke' met Kürt Rogiers, Peter Bulckaen, Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') en Marc Coessens.

* negentiende aflevering - donderdag 24 juli 2014 :

 'JIM' vj's Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009'), Niko Van Driessche, Vincent Banic en Elisa Guarraci (Eurosong 2008) nemen het op tegen 'Omroepsters' Anne De Baetzelier, Hanne Troonbeeckx, Els Tibau en Erika Van Tielen.

* twintigste aflevering - vrijdag 25 juli 2014 :

 De acteurs uit 'Spoed' met Truus Druyts, Wim Van de Velde, Christel Van Schoonwinkel en Anke Helsen nemen het op tegen de acteurs uit 'Zone Stad' met Peter Van Asbroeck, Warre Borgmans, George Arrendell en Lien Van de Kelder.

'Familieraad', sinds maandag 30 juni 2014 telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 20.25 en 21.20 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

20-07-2014 om 11:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : '1000 zonnen' volgt deze week Ayoub, Luis, Mariam, Anabelle en Anaïs bij hun eerste kennismaking met de Ardennen.

Sinds maandag 30 juni is het echt zomer, want sinds die dag heb je weer je dagelijkse afspraak met het zomers magazine '1000 zonnen'. Elke dag brengt het verslag uit van wat er deze zomer te beleven en kijkt door een eigenzinnige bril naar de actualiteit. Met de strandstoel, maar ook een verse lading zomerse rubrieken.

In '1000 zonnen' zitten dit jaar heel wat nieuwe rubrieken, maar ook enkele oude vertrouwde. Hieronder een overzicht :

Dagelijks

Dagelijks brengt '1000 zonnen' op eigenzinnige wijze verslag uit van een typisch zomerse gebeurtenis of evenement van de dag voordien. Meer dan gewoon een sfeerverslag zal '1000 zonnen' focussen op de frappante maar tegelijk herkenbare details die genadeloos de mens als vreemd wezen, de human zoo, tentoonstellen. Frappant omdat ze de kleine kantjes van de menselijke specie blootleggen. Herkenbaar omdat je, na het bekijken van de reportage, zal denken : 'Verdorie, dat doe ik ook ...'

De stoel

Vlaanderen kan net als de voorbije jaren elke dag koortsachtig op zoek gaan naar de alom bekende strandstoel van '1000 zonnen'. Waar staat 'De Stoel' en welk voorwerp moeten we meebrengen om die twee vliegtickets te winnen? Een vraag die ook deze zomer veel kijkers in de ban zal houden. Staat de stoel niet in de buurt, dan kunnen de kijkers ook nog altijd hun kans wagen in het '1000 Zonnen'-onlinespel op de website van Eén.

NIEUW : Op vrijdag brengt '1000 zonnen' verslag uit van 'De Stoel Happy Hour'. Alle deelnemers die dag worden getrakteerd op een frietje en zo gaat iedereen die dag toch een beetje als winnaar het weekend in. (Opname op donderdag).

Wordt vervolgd : dagelijkse rubriek (over één -of meer- weken)

In 'Wordt vervolgd' volgt '1000 zonnen' elke week vijf dagen lang één evenement of organisatie. Deze zomer geeft Circus Bavari de aftrap. In tien afleveringen, dus twee weken lang elke dag, volgt de kijker mee hoe het Gentse familiecircus Circus Bavaria het moeilijk heeft en nieuwe impulsen zoekt. Onder meer door samen met een theater- en evenementenorganisatie en een aantal creatievelingen zoals Gilli een nieuwe show in elkaar te boksen die op de Gentse Feesten in première gaat.

Wekelijks

Weg Met

De Bekende Vlaming is ook maar een mens en heeft zoals iedereen nood aan vakantie. Hij zal een fotodagboek bijhouden en bij terugkeer ons verwennen met een slideshow van alles wat hij heeft meegemaakt, gezien en van heeft genoten. Deze zomer laten in 'Weg met' ondermeer deze BV's de kijker meegluren in hun vakantiedagboek : Bart Peeters (), Bent Van Looy, Joy Anna Thielemans, Annemie Struyf en Ish.

Pottenkijkers

'1000 zonnen' neemt de kijker mee op culinaire wereldreis doorheen Vlaanderen. Van Senegal tot Finland, van Korea tot Colombia. Ongeveer elf procent van onze Belgische bevolking bestaat uit vreemde nationaliteiten en bijna elke nationaliteit is hier vertegenwoordigd. '1000 zonnen' volgt elke week één van deze 'nieuwe' Belgen wanneer ze ingrediënten voor een (voor hen) traditioneel gerecht inkopen. Hoe bereidt de kok van dienst thuis het gerecht voor? De ingrediënten worden eigenschappen toegedicht en die vormen de basis van een vergelijking van de plek waar de roots van onze kok liggen met Vlaanderen. Is het ingrediënt vet, pikant, hartig? Wordt het overdadig of juist met mate gebruikt? Uiteindelijk wordt ook Vlaanderen als samenleving met al zijn gewoontes en tafelmanieren onder de loep genomen. Tot het eten wordt opgediend en er smakelijk van genoten wordt.

En We Zijn Weg

Meer dan de helft van alle Belgen vertrekt jaarlijks op vakantie met de wagen. De koffers gaan de auto in en '1000 zonnen' springt mee de wagen in. De ene keer met twee hartsvriendinnen die na twinig jaar terugkeren naar plek waar ze elkaar ontmoetten; een homokoppel - twee papa's – met twee kinderen van 4 en 2 die op reis vertrekken; een vader die trucker is en z'n zoon meeneemt in de cabine; een gezin waarbij het vriendje van de dochter voor het eerst meegaat; een ouder koppel dat voor het eerst zonder hun vijf kinderen en zonder de camper er op uit trekt.

Allemaal verschillende profielen, allemaal een verschillende doch zeer herkenbare dynamiek in de wagen. We rijden mee tot aan de eerste plaspauze en ontfutselen hen in de tussentijd hun bestemming, hun vakantiegewoontes maar vooral hun eigen vakantieverhaal.

Hart van steen

Langs onze kustlijn vind je wel vaak vakantiehuizen die een naam dragen, zoals 'Huize Windekind' en 'Villa des Roses'. Elke week zoekt '1000 zonnen' de ziel en de geschiedenis van zo'n huis en de oorsprong van de naam. Het huis gidst de kijker doorheen z'n ontstaan en veranderingen, doorheen al z'n bewoners en legt uiteindelijk z'n hart van steen voor iedereen bloot.

Open Boek

'Zeg me wat je leest en ik zeg je wie je bent'. Elke week spreekt de '1000 zonnen'-boekenwurm mensen aan die lezen : op de trein, tram, het strand, een terras, een vertrekhall, in het park, ... Via het lezen komen we al snel te weten wie deze gewone mensen zijn met hun (on)gewone verhalen en houden we er misschien nog een leestip aan over.

.... Heet U Welkom!

Vlaanderen heeft geen gebrek aan gekke plaatsnamen. Namen die tot de verbeelding spreken, waarbij verschillende theorieën opduiken. '1000 zonnen' gaat op zoek naar de verschillende interpretaties en laat uiteindelijk de burgemeester verklaren waarvoor de naam nu staat.

De Zingever

De Bekende heeft een motto, een quote, een leuze, kortom : een zin die hem of haar inspireert. Elke week komt er iemand anders zin geven aan zijn of haar gekozen zin. Een Bekende en een zin die niet alleen inspirerend, motiverend werkt voor de Bekende in kwestie maar die ook nog een link heeft met de actualiteit. Enkele zingevers deze zomer : Pascale Platel, Wim Lybaert, Lucien Van Impe, Johan Heldenbergh, Marc Herremans.

De Ambassadier

De zoo : iedereen verdringt zich voor de kooien van de leeuwen, olifanten en giraffen. Meer dan één diersoort staat met lede ogen te kijken hoe sommige collega-dieren met alle aandacht gaan lopen en hoe hen enkel een vluchtige blik gegund wordt door bezoekers op zoek naar de uitgang of het toilet.

Dimitri Leue, dierenvriend in hart en nieren en de Ambassadier van '1000 zonnen', brengt daar verandering in : hij pikt mensen op aan de ingang en brengt hen naar het dier van week. Hij zingt hun lof, bejubelt hun schoonheid en eigenschappen, declameert zijn bewondering en geeft en passant nog weetjes mee. Het enthousiasme én de passie van de Ambassadier kent geen grenzen, wordt doorgegeven aan de bezoekers en zal uiteindelijk resulteren in een stormloop naar de kooien van de takin, komodovaraan, brilbeer en nog vele andere dieren die popelen om uit de schaduw te treden.

Tussen de Oren

Het straatbeeld is gevuld met allerhande mensen met een koptelefoon. Waar luisteren ze naar? En waarom? En zouden wij er dan beter ook niet naar luisteren?

Heen en Terug

De goedkoopste reisrubriek ooit. De M/V die op vakantie vertrekt, pakt de valies in. Vanuit het standpunt van de valies zien we de vakantieganger alle benodigdheden inpakken die nodig zijn om een geslaagde vakantie te beleven en ondertussen vertelt hij of zij ons waar de reis hen zal brengen en wat de verwachtingen zijn. De koffer gaat dicht.

Twee, drie, vier weken later gaat de koffer terug open : onze reiziger is terug thuis. Zijn alle verwachtingen ingelost? Wat viel op, mee, tegen? En wat zit er nog meer in de koffer?

Cheese

De toeristen die België bezoeken willen allemaal een foto van Manneken Pis, de Brugse reien en de Leeuw van Waterloo. Maar wat fotografen ze nog meer? Waarom viel hen dat zo op en was het een kiekje waard?

De Zomer van toen

In De zomer van toen neemt '1000 zonnen' de vertellers terug mee naar een vakantiebestemming uit hun jeugd. Op die locatie vertellen ze waarom deze vakantie hen is bijgebleven. Het is een nostalgische trip down memory lane. En '1000 zonnen' kleurt hun herinneringen ook letterlijk bij.

Tokshow

Talkshows. We worden er letterlijk mee om de oren geslagen. Overal duiken dezelfde BV's op en al lang niet meer omdat ze iets gepresteerd hebben maar ondertussen ook al omdat ze denken iets te gaan presteren. '1000 zonnen' vraagt zich af of de man/vrouw in de straat geen betere verhalen te bieden heeft en installeert elke week zijn mini-talkshowtset op een publieke, zomerse locatie. De gasten worden letterlijk van de straat of de dijk geplukt. Ze brengen hun verhaal en nemen deel aan de vaste waarden van de '1000 zonnen' tokshow zoals : het dilemma, het taboe, het afscheidslied, het geheim en het laatste woord. Tokshow-hosts deze zomer zijn MNM-dj Ann Reymen (coach 'Junior Eurosong 2007-2008') en Vlaanderen vakantielandreporter Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009', commentator JESF 2007-2008-2009).

Pieter & de Planeet

Als we de media mogen geloven, gaat het achteruit met onze planeet zowel op gebied van milieu, leefbaarheid, ruimte. Dit najaar zal op Canvas het mobiliserende project 'Atelier de Stad' initiatieven belichten die in vijf Vlaamse steden genomen worden met het oog op die problematiek. Voor '1000 zonnen' trekt Pieter Embrechts in de rubriek 'Pieter & de planeet' ook negen keer op zoek naar mensen, evenementen, uitvindingen en initiatieven die allen onze planeet beter maken. Kleine of grote acties, het maakt niet uit. Pieter dompelt er zich actief in. Hij is er op uit de tastbaarheid van het project en de 'wat-brengt-het-MIJ-op'-vraag te beantwoorden. We volgen Pieter naar onder meer het Geefplein in Gent, het varkenshoeden op braakliggend terrein in diverse steden, de winkel zonder verpakkingen in Antwerpen en het inschakelen van een kudde schapen om Meeuwen-Gruitrode te voorzien van kortgegrazen graspleinen.

Tweewekelijks

De Wolken

De zomer is het uitgelezen moment om in het gras, het zand of de ligstoel naar de hemel te kijken en allerhande voorwerpen, dieren of andere vormen te ontdekken in de voorbijkomende wolken. '1000 zonnen' doet beroep op enkele tekenaars die voor ons wolken kijken en direct ook de pen bij de daad voegen als ze er iets in zien en dan liefst nog iets dat aansluit bij de actualiteit van de week.
De tweede aflevering van de week wordt geclaimd door de kijker die zijn eigen (gefotografeerde) wolken mag insturen.

De Tip

In amper één minuut geeft '1000 zonnen' zijn kijkers een verhelderende, wenkbrauwfronsende maar wel degelijk handige zomerse tip mee. Denk aan enkele virale hits zoals snel kerstomaten halveren of de dooier van het eigeel splitsen met behulp van een PET-flesje.

* inhoud aflevering 16 - maandag 21 juli 2014 :

- Op de eerste rij : '1000 zonnen'-festivalreporter Jonathan trekt naar 'Vlaanderen muziekland' in Antwerpen. Hij gaat op zoek naar een superfan van De Romeo's om hem/haar een onvergetelijke verrassing te bezorgen : een privé-audiëntie met Gunther (De Gouden Zeemeermin 1996), Davy (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) en Chris (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) op het podium in Antwerpen.

- Weg met .... Frank : Frank Deboosere trekt deze zomer naar het noorden en scheept in op een cruise naar de Noorse Fjorden. '1000 zonnen' vaart mee.

* inhoud aflevering 17 - dinsdag 22 juli 2014 :

- En weg zijn we : Grootvader Raymond heeft een nauwe band met zijn kleindochter Elien. Hij woont tegenover haar huis. Toen Elien nog school liep, ging ze dagelijks naar haar grootouders tot haar ouders thuis kwamen. Nu Elien aan het werk is, is de band met haar grootouders gebleven. Deze zomer gaat Elien samen met haar moeder en grootouders op reis. Raymond is 86 jaar maar rijdt de hele rit. '1000 zonnen' volgde hen tijdens de eerste uren van hun reis.

- Hart Van Steen : Lakodam is de geheimzinnige naam van een tachtig jaar oud huis in Westende. '1000 zonnen' gaat op zoek naar de oorsprong van die naam en vindt een link tussen een mondain zwembad, een onderwaterdancing, een knappe badmeester en de Beatles-hit "Yellow Submarine".

* inhoud aflevering 18 - woensdag 23 juli 2014 :

- … heet u welkom : '1000 zonnen' gaat elke week op zoek naar de oorsprong van een plaatsnaam. Deze week vragen we ons af waar de naam Kuttekoven vandaan komt.

- De ambassadier : Dimitri Leue neemt het ook deze week op voor een diersoort die zoo-bezoekers meestal links laten liggen tijdens hun bezoek. Tenzij dat dier zich natuurlijk op de weg naar toilet of uitgang bevindt. Dimitri bejubelt dan ook met recht en rede vandaag de ringstaartmaki.

- De zingever : Iedereen heeft wel een leuze, spreuk of motto. Vandaag zal Lucien Van Impe de kijkers vertellen wat hem inspireert en zijn leven "zin" geeft.

* inhoud aflevering 19 - donderdag 24 juli 2014 :

- Pieter & de Planeet : Pieter Embrechts zit in met de staat van onze planeet. Hij trekt wekelijks door Vlaanderen om planeet-bevorderende initiatieven in de kijker te zetten. Deze week fietst hij naar een fietsenmaker in Muizen, die van oude stalen rossen zo goed als nieuwe modellen maakt.

- Heen & Terug : Katrien en Melanie zijn allebei geografen en goeie vriendinnen. Ze gaan voor het eerst samen op reis en verwachten veel van Madrid. '1000 zonnen' checkt of hun dromen uitkwamen.

* inhoud aflevering 20 - vrijdag 25 juli 2014 :

- Tokshow : Ann Reymen trekt met de '1000 zonnen pop-up talkshow' op zoek naar de beste gasten die een talkshow zich kan wensen : de gewone mens. Vandaag houdt ze halt op de dijk van Oostende.

- Zomer van toen : In 'Zomer van toen' keert '1000 zonnen' terug in de tijd en gaat op zoek naar verhalen van lang vervlogen vakanties. Aan de hand van foto's, archiefbeelden en animaties reconstrueert het programma die vakantieherinneringen. Vandaag keert Chrisje terug naar het strand van Sint Anneke, waar ze als meisje haar vakanties doorbracht.

- Wordt vervolgd : Het integratiecentrum Foyer in Brussel organiseert een driedaagse trektocht voor Brusselse jongeren in Luxemburg. Het is het eindpunt van een drie jaar durend project waarin Brusselse jongeren, deels uit kansarme gezinnen, worden begeleid en gestimuleerd om initiatief te leren nemen, aan sport te doen, goed te studeren en zich ook in te zetten voor de maatschappij (via vrijwilligerswerk). De jongeren worden zo zelfredzamer en hebben meer kans op slagen. (elke dag).

Dit jaar trekt een groep van tien jongens en meisjes trekken naar Luxemburg. De driedaagse wordt opgevat als een wedstrijd : de groep wordt ingedeeld in twee groepen en krijgt onderweg opdrachten die hun doorzettingsvermogen, groepsgeest en karakter testen. '1000 zonnen' volgt Ayoub, Luis, Mariam, Anabelle en Anaïs bij hun eerste kennismaking met de Ardennen.

'1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.45 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.35. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto : Eén/VRT)

20-07-2014 om 00:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : de criminaliteit in het kuststadje neemt toe.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 316 TOT EN MET 320.

- maandag 21 juli
- aflevering 316 : De volksvergadering in De Schorre is een fiasco geworden. Sneyers kon zich niet verweren tegen de burgemeester en de jonge idealist vond bij de aanwezigen geen steun voor het tehuis. Maar Sneyers laat het hoofd niet hangen en organiseert een nieuwe protestactie, dit keer tegen de burgemeester. Het is Valerie al duidelijk geworden dat de inwoners van Wittekerke zich niet zo gemakkelijk uit hun huizen laten verdrijven. Het angstzweet breekt Elke uit als ze de milieu-inspectie over de vloer krijgt.

- dinsdag 22 juli - aflevering 317 : Het Griekse feestje in De Schorre is zwaar uit de hand gelopen. Marcel apprecieert het niet dat alle borden gesneuveld zijn en ontslaat de Griekse kok Christos. De cafébaas stuurt ook Bertrand wandelen als die opnieuw aandringt om De Schorre te renoveren. Enkele uren later, na een telefoontje uit Monaco, pakt Marcel zelf zijn biezen. Georges moet het café runnen en dat valt niet mee. Op de hulp van Sneyers hoeft hij niet te rekenen. Die heeft de handen vol met de opvang van Gino, een jonge dakloze die hij op de dijk ontmoet heeft. Elke vreest dat ze haar garage van de hand zal moeten doen en vraagt juridische raad aan Valerie. Caro en Max verblijven nog altijd in Normandië. Ivo wil Sam het huis laten voor acht miljoen frank.

- woensdag 23 juli - aflevering 318 : Sneyers ontfermt zich nog altijd over de jonge dakloze Gino en zorgt ervoor dat hij in De Schorre aan de slag kan. Georges, die tijdelijk de leiding over het café heeft, kan in de keuken hulp gebruiken. Voor de ex-flik valt de samenwerking met de eigenwijze Gino niet mee. Sam wordt door haar ex-man Ivo hard aangepakt. De blauwe vlekken in haar nek zijn de bewijzen van zijn agressie. Frank vindt dat de psychologe klacht moet neerleggen, maar zij twijfelt. Ook Magda moet dringend bij de politie een aangifte doen. Haar handtas is immers gestolen door een jongeman op een motor. Valerie werkt verder aan haar plan om Wittekerke te saneren. Oom Laurent zit evenmin stil en zorgt ervoor dat garagiste Elke een zware financiële opdoffer krijgt.

- donderdag 24 juli - aflevering 319 : De criminaliteit in Wittekerke neemt toe. Eerst werd Magda op straat van haar handtas beroofd en nu ligt Bertrand in het ziekenhuis. Hij is gisteravond in de buurt van Elkes garage in elkaar geslagen. Laurent Sirjacobs weet dat dit geen toeval is en voelt er veel voor om de samenwerking met Valerie en Camilla stop te zetten. Maar er is geen weg terug. Georges runt nog altijd De Schorre. Het zit hem flink dwars dat zijn rekening niet klopt. Er ontbreekt 2.000 frank, wat betekent dat iemand met zijn vingers in de kassa heeft gezeten.

- vrijdag 25 juli - aflevering 320 : Marcel en Joke zijn terug uit Monaco. Tijdens de terugreis heeft ze geen woord gezegd en ook nu hult ze zich in stilzwijgen. Marcel wil zijn vriendin graag helpen maar hij staat machteloos. Hij vindt dat verschrikkelijk en lucht zijn hart bij Georges. Die heeft zware vermoedens dat Gino, de tijdelijke kracht in De Schorre, 4.000 frank uit de kassa heeft gestolen. Sam wordt door de twee mannen in haar leven onder zware druk gezet. Ivo stuurt op een verzoening aan en Frank wil met haar gaan samenwonen. Bertrand is uit het ziekenhuis ontslagen.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

20-07-2014 om 00:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Geena Lisa Peeters.

Geena Lisa (Peeters) (20 juli 1972) is amper veertien jaar als ze regelmatig terug te vinden is op één of ander Vlaams podium met de rockgroep van haar vader. Een aantal jaren later kruist ze het pad van de groep Dinky Toys en twee jaar lang is ze bij de groep backing vocal. Later trouwt ze met leadzanger Coco Jr. en samen hebben ze twee zonen. Nadien volgen Groovemania, Pop in Wonderland en de LSP-band om zo een solocarrière op te starten. Haar eerste liefde is en blijft muziek maar toch zet ze de stap naar het kleine scherm omdat ze opgemerkt wordt door een aantal televisiemakers. In 1995 is ze te zien als Betty Joy in de toenmalige Kanaaltwee (momenteel 2BE) jongerensoap 'Wat nu weer !?'. Ze wordt omroepster bij dezelfde zender en is aan de zijde van Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!') te zien in o.a. 'Lalala live', 'NV Peeters' en 'De liegende doos'. In 1997 presenteert ze de muziekkwis 'History'. Ook als actrice is ze te bewonderen o.m. in de speelfilm rond Kamiel Spiessens 'Oesje'.

Op 01 april van dat jaar stapt ze over naar de openbare omroep en ze wordt de nieuwe omroepster van het toenmalige TV1 (nu
Eén). Op de openbare omroep is ze te zien in programma's als 'De notenclub', 'Het swingpaleis' en 'Biebabeloela'. Bij de openbare omroep vindt ze ook Bart Peeters terug met wie ze in het najaar van 2001 'De nationale test' mag presenteren. Later dat jaar schittert ze in de prachtige serie 'Stille waters' als Cathy Vanbrabant, de vriendin van Tobias Vorlat (zoon van Alexander Vorlat, schitterend vertolkt door Jo De Meyere). In 2002 mag ze tijdens het Eurovisie Songfestival de Belgische punten bekendmaken. Een jaar later is ze als jurylid te zien in 'Eurosong for kids'. In 2004 geeft ze tijdens 'Eurosong' de punten van de kijker. Sinds de zomer van datzelfde jaar is ze wekelijks tijdens de maanden juni, juli en augustus te zien in het Eén-programma 'Fata Morgana', eerst aan de zijde van Sergio (Quisquater) (ESF 2002) en in 2007 en 2008 aan de zijde van Steph Goossens (o.a. van 'Thuis'). Twee jaar geleden kwam er na vijf seizoenen ook een einde aan het zomerse programma.

Sinds begin 2007 ontwerpt ze ook kledij voor het Deense merk Vila Clothes en datzelfde najaar was ze één van de coaches tijdens 'Junior Eurosong 2007', de Belgische selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival. Midden december 2007 raakte bekend dat ze één van de gelukkigen was die mocht deelnemen aan 'Eurosong 2008'. Uiteindelijk zou ze met "Wheel Of Time" de halve finale bereiken van de nationale selectie. Begin 2008 raakte eveneens bekend dat haar huwelijk met Coco Jr. op de klippen was gelopen.

Deze zomer kan je haar elke zaterdagg opnieuw aan het werk zien als presentatrice van het vijfde seizoen van het muziekprogramma 'Vlaanderen muziekland' (Eén). Daarnaast is ze nog steeds omroepster bij het eerste net van de openbare omroep
.

OOK JARIG VANDAAG :

* Sabine De Vos (1967), maakt de Belgische punten bekend tijdens het ESF van 1999.
* Alan Michael (1970), componist en tekstschrijver van "One Good Reason" (Marlayne - Nederland 1999) en "One More Night" (Esther Hart - Nederland 2003).

20-07-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


19-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vlaanderen muziekland' : vanavond vanuit Kasterlee met onder meer Bart Kaëll, Christoff, Natalia en 2 Fabiola feat. Loredana.

Deze zomer trekt Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) er voor de vijfde keer op uit met 'Vlaanderen muziekland'. Ditmaal strijkt ze neer in Ieper, Sint-Niklaas, Antwerpen, Kasterlee, Haacht-Boortmeerbeek, Lommel en Essen. Het programma zal voortaan worden uitgezonden op zaterdagavond op Eén.

Geena Lisa nodigt telkens een fijne selectie uit van Vlaanderens meest populaire artiesten. Zij worden begeleid door een eersteklas liveband onder leiding van Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010).

Het programma gaat ook dit jaar op zoek naar de 'Radio 2 Zomerhit'. Elke week kunnen kijkers en luisteraars stemmen voor de 'Zomerhit Top 20'.

Naast de vijf gewone afleveringen is er ook opnieuw een Feest!-special in Antwerpen op vrijdag 11 juli naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. De laatste aflevering van 'Vlaanderen muziekland', op zaterdag 23 augustus in Blankenberge, staat in het teken van de 'Radio 2 Zomerhit 2014', die aan zijn veertigste editie toe is. Na dertien edities in Middelkerke keert het evenement terug naar Blankenberge, waar het ook al werd georganiseerd tussen 1977 en 2000.

De gaststeden :

* Ieper : opname woensdag 02 juli, uitzending zaterdag 05 juli.
* Aalst : opname zondag 06 juli, uitzending zaterdag 12 juli.
* Kasterlee : opname woensdag 16 juli, uitzending zaterdag 19 juli.
* Haacht-Boortmeerbeek : opname zondag 20 juli, uitzending zaterdag 26 juli.
* Lommel : opname donderdag 31 juli, uitzending zaterdag 02 augustus.
* Essen : opname woensdag 06 augustus, uitzending zaterdag 09 augustus.

* Op vrijdag 11 juli een feestelijke live-uitzending vanuit Antwerpen.
* 'Radio 2 Zomerhit' vanuit Blankenberge, live-uitzending op zaterdag 23 augustus.

Zomerhit Top 20

In de 'Zomerhit top 20' blikt 'Vlaanderen muziekland' samen met de kijkers van Eén en de luisteraars van Radio 2 ook dit jaar vooruit naar de 'Radio 2 Zomerhit'. De redactie van Radio 2 maakt daarvoor een longlist van de beste Vlaamse producties. De kijkers en luisteraars kunnen vervolgens elke week stemmen op hun favoriete nummers uit de lijst, met een wekelijkse top 20 als resultaat.

In 'Vlaanderen muziekland' telt Geena Lisa af van 20 naar 1, waarbij verschillende nummers uit de top live worden gebracht door de artiest in kwestie. Daarnaast is er in 'Vlaanderen muziekland' ook tijd voor andere nummers zoals covers, "gouden ouwe" platen of tips. Elke week wordt de teller van de stemming op nul gezet, zodat ook nieuwe nummers kans maken om binnen te komen in de 'Zomerhit top 20'.

In de laatste aflevering van 'Vlaanderen muziekland' voor 'Radio 2 Zomerhit' worden de genomineerden voor de 'Radio 2 Zomerhit'-trofee bekendgemaakt.

* vierde aflevering - zaterdag 19 juli 2014 :

In Kasterlee krijgt Geena Lisa vanavond assistentie van Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987). Gasten zijn : Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) met "Het is feest!", Natalia (Eurosong 2004) met "Ride Like The Wind", Yannick Bovy met "Six", Stan van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') met "Junebug", Günther Neefs met "Wat een dag", Luc Steeno & Laura Lynn met "Diep in je ogen", Willy Sommers met "Stapelgek", Jo Vally (Eurosong 1981) met "We dansen de nacht voorbij", Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') met "Groen", Nick & Simon met "Mia", 2 Fabiola feat. Loredana (Eurosong 2014) met "She's After My Piano" en Christoff (Eurosong 1993-2002) met "M'n beste vriend".

'Vlaanderen muziekland' is een programma van Live Entertainment voor Eén en wordt gerealiseerd in samenwerking met Vlaanderen Feest! en de gaststeden.

'Vlaanderen muziekland', vierde aflevering vanavond zaterdag 19 juli 2014 tussen 20.10 en 21.00 op Eén. (bron, logo en foto : Eén)

19-07-2014 om 13:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Marko Perić.

Marko Perić (19 juli 1985) is geboren in de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica. Hij maakte deel uit van de zeskoppige band No Name. In die groep was hij bassist maar daarnaast componeerde hij ook nummers. In 2005 neemt de groep in Montenegro deel aan de selectie voor het Eurovisie Songfestival. Die nationale finale ('Montevizija') weten ze te winnen met het nummer "Zauvijek moja" en dat geeft recht op een ticket voor 'Evropesma', de eigenlijk nationale finale van Servië-Montenegro. In die nationale finale geven de Montenegrijnse juryleden geen punten aan de Servische kandidaten, anderzijds krijgen de Montenegrijnse kandidaten wel punten van de Servische jury. En zo mag de groep uiteindelijk naar Kiev afreizen. Op het festivalpodium eindigt de groep met "Zauvijek moja" op een verdienstelijke zevende plaats en zo is het land voor de 51e editie van het Eurovisie Songfestival meteen verzekerd van een finaleplaats. In 2006 neemt de groep opnieuw deel aan de Montenegrijnse selectie voor het Songfestival. Nu eindigt de groep op een tweede plaats met "Moja ljubavi" na Stevan Faddy met "Cipele". Tijdens de gezamenlijke finale, 'Evropesma', komt de groep opnieuw als winnaar uit de bus en zo lijkt het tweede ticket voor het Eurovisie Songfestival een feit.

Maar net als in 2005 is de puntentelling op zijn minst 'eenzijdig' omdat opnieuw de Montenegrijnse jury geen punten veil heeft voor Servische kandidaten. Dit leidde tot hevig protest van het Servische kamp en de Servische omroep RTS
weigert om No Name als kandidaat af te vaardigen naar de Griekse hoofdstad. De omroep stelt voor om een nieuwe finale te organiseren maar de Montenegrijnse omroep RTCG voelt hier niet al te veel voor. Uiteindelijk wordt beslist om niet deel te nemen aan het 51e Eurovisie Songfestival. Een paar weken later beslissen de Montenegrijnen om voortaan als onafhankelijke staat verder te gaan. En dus nam het land als onhankelijke staat in 2007 voor de eerste maal deel aan het Eurovisie Songfestival. Marko verliet eind 2006 de groep en stond zeven jaar geleden voor de tweede maal op het festivalpodium, maar nu als backing vocal bij Stevan Faddy die de halve finale niet wist te overleven.

OOK JARIG VANDAAG :

* Sara Carlsson (1984), maakt deel uit van Face-84, de groep die deelnam aan 'Melodifestivalen 2008' (Zweden) met "Alla gamla x".

19-07-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


18-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Zwitserse Songfestivaldeelnemer wordt op zaterdag 31 januari 2015 gekozen.

Op zaterdag 31 januari 2015 komen we te weten wie namens Zwitserland zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, dat in mei volgend jaar zal worden gehouden in buurland Oostenrijk.

Tijdens de nationale selectie zullen zes kandidaten strijden om dat éne felbegeerde ticket en net als de voorbije jaren slaan de Zwitserse omroepen (SRF, RTS, RSI en RTR) de handen in elkaar om een kandidaat af te vaardigen.

Eerder vandaagvrijdag 18 juli 2014, maakten SRF en RTR bekend dat geïnteresseerden hun liedjes tussen maandag 29 september en maandag 27 oktober (08.00) kunnen indienen via het internet (srf.ch/eurovision). Nadien krijgen de fans de gelegenheid om hun stem uit te brengen (waarschijnlijk tussen maandag 03 en maandag 17 november) en daarnaast zal ook een vakjury alle liedjes beoordelen. De negen nummers met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde.

RTS gaat op zoek naar zes liedjes en RSI mag er drie aanduiden. Die volgende ronde (met in totaal achttien deelnemers) vindt normaal gezien plaats op zaterdag 07 december. Die dag moeten de achttien kandidaten hun nummer ten gehore brengen voor een vakjury die dan de zes finalisten (drie van SRF, twee van RTS en één van RSI) zal aanduiden.

Tijdens de finale op zaterdag 31 januari 2015, rechtstreeks vanuit Kreuzlingen, brengen de zes kandidaten hun nummer ten gehore alsook een coverversie van een reeds bestaand nummer, dit in overleg met het productieteam. Hun lot ligt tijdens die uitzending in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. (bron : SRF)

18-07-2014 om 16:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Verónica Romeo.

Verónica Romeo (18 juli 1978) is geboren in Elche, gelegen in het Spaanse Alicante. In 2001 neemt ze deel aan de allereerste editie van de Spaanse zoektocht naar de kandidaat voor het Eurovisie Songfestival, beter bekend onder de naam 'Operación Triunfo'. Deze talentenjacht start reeds op 16 oktober 2001 en kent op 11 maart 2002 zijn winnaar. Verónica eindigt uiteindelijk op een zesde plaats in deze afvallingsrace. Het is haar krachtige stem, haar schoonheid maar vooral haar sympathie die de mensen weet te bekoren.

Haar debuutalbum "La fuerza del sol" (2002) gaat als zoete broodjes over de toonbank, ze verkoopt er meer dan 100.000 exemplaren van. Van haar tweede album "Lluvia" (2003) verkoopt ze meer dan 50.000 exemplaren. In 2004 verscheen haar derde album dat als titel "El amor brujo" meekreeg. Haar jongste album "Serotonina" dateert van begin oktober 2006. Twee jaar geleden bracht ze nog een limited edition EP op de markt met vier nummers. Ondertussen heeft ze ook al in een aantal films een gastrol vertolkt. Eén van die films is 'Fin de curso'. Meer over Verónica kan je steeds nalezen op haar
website.

18-07-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


17-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Andy Abraham.

Andy Abraham, geboren in de Britse hoofdstad Londen (17 juli 1964), raakte bekend door zijn deelname aan de tweede reeks (najaar van 2005) van 'X-Factor' alwaar hij op een tweede plaats eindigde na winnaar Shayne Ward. Voor zijn deelname aan de talentenjacht was hij werkzaam als vuilnisman. In het voorjaar van 2006 kwam zijn debuutalbum "The Impossible Dream" op de Britse markt en daar werden meteen zo'n 300.000 albums van verkocht. Later dat jaar verscheen zijn tweede album "Soul Man" waarvan er zowat 50.000 exemplaren over de toonbank gingen.

Begin 2008 raakte bekend dat hij zou deelnemen aan de Britse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Op zaterdag 01 maart 2008 werd de kandidaat voor Belgrado gekozen en ditmaal gebeurde dat via een gloednieuwe formule. 'Making your mind up' kreeg een vervolg onder de vorm van 'Eurovision - Your Decision'.

Die nationale finale kreeg dus meteen een nieuwe naam en een nieuw format maar het bleven uiteindelijk de kijkers die mochten beslissen wie er voor het land naar de Servische hoofdstad mocht afreizen. Aan het einde van deel één raakte bekend dat vier kandidaten doormochten naar de volgende ronde. Aan het begin van het tweede deel werd bekendgemaakt dat het tussen Andy Abraham en Michelle Gayle zou gaan om naar Belgrado af te reizen. Beiden mochten hun nummer opnieuw zingen en dan gingen de lijnen opnieuw open (de eerder behaalde stemmen bleven behouden).

Aan het einde van het programma was het moment aangebroken waarop de naam van de winnaar werd bekendgemaakt : Andy Abraham zou het land gaan vertegenwoordigen met "Even If". Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, op zaterdag 24 mei, moest de zanger als tweede aantreden en uiteindelijk zou hij op een vijfentwintigste en allerlaatste plaats eindigen met veertien punten. Begin juni 2008 verscheen het gloednieuwe album "Even If"
.

OOK JARIG VANDAAG :

* Gene Summer (1951), deelnemer 'Eurosong 1981-1983-1993'(België).
* Regina Lund (1967), deelneemster 'Melodifestivalen 2007' (Zweden) met "Rainbow Star", achtste en laatste tijdens tweede voorronde.

17-07-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


16-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sing That Song' : Peter Van de Veire presenteert dit najaar tweede seizoen van 'Sing That Song'.

 Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014', commentator ESF 2014) presenteert dit najaar opnieuw de muzikale quiz-show 'Sing That Song'. Daarin spelen twee teams tegen elkaar in een muzikale strijd. En die strijd mag je dit jaar letterlijk nemen!

 Aan de piano's gaan Hannes en Florejan samen met hun teamgenoten op zoek naar bekende songs van vroeger en nu. Ze puzzelen met fragmenten van liedjesteksten en improviseren met muziek. 'Sing That Song' is een mix van quiz en live muziek. Het publiek dat zich achter het winnende team schaarde, gaat bovendien met een swingende prijs naar huis.

Wil je graag een opname meemaken? Schrijf je dan snel in via deze LINK! De opnames vinden plaats in de AED Studio's in Lint. We verwachten jullie om 19.00, het einde is voorzien om 22.30. Opgelet : de minimumleeftijd is 16 jaar.

Je inschrijving is pas definitief als je van de productie een bevestigingsmailtje ontvangen hebt. Deze bevestigingen worden verstuurd vanaf begin augustus.
(bron en foto's : Eén, VRT)

16-07-2014 om 14:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

Net als vorig jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Overmorgen, vrijdag 18 juli, gaat in Leuven 'Beleuvenissen 2014' van start. Deze zesentwintigste editie is net iets anders dan de voorgaande edities, namelijk minder vrijdagen (drie in plaats van vier) en minder podia, maar meer grotere namen.

'Beleuvenissen 2014' vindt plaats op de vrijdagen 18 en 25 juli en 08 augustus. Voor de optredens moet je dit jaar op de Oude en de Grote Markt zijn. De Vismarkt word dan telkens weer omgetoverd tot een dansplein, het Hogeschoolplein wordt een chill out zone, de Muntstraat wordt Montmartre en op het M. de Layensplein loop je verrassende mobiele animatie tegen het lijf.

Op vrijdag 18 juli staan op de Oude Markt Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en Hannelore Bedert op het programma, P. Van Sant en 'Iet me ziel – Leuven in liedjes' kan je op de Grote Markt aan het werk zien. Op vrijdag 25 juli maken Arno en Meuris het mooie weer op de Oude Markt, terwijl je op de Grote Markt kan genieten van A Tribute to Marvin Gaye, met onder meer Sofie (Eurosong 1977-1983-1987) en Sandrine (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008). Axelle Red en Delrue staan op vrijdag 08 augustus op het podium op de oude markt, terwijl Billie Kawende en Paulien Matheus het podium op de Grote Markt onveilig zullen maken.

 De Nederlandse omroep TROS viert begin september op spectaculaire wijze  haar 50-jarig jubileum in Ahoy Rotterdam.

Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012), Wolter Kroes, Nick & Simon, Glennis Grace (ESF 2005), Thomas Berge (EDF 2008), Anita Meyer (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1976), René Froger (ESF 2009), Frans Duijts, Tim Douwsma (NSF 2012, woordvoerder ESF 2014), Gerard Joling (ESF 1988) en vele andere oud-deelnemers van het populaire televisieprogramma 'De Beste Zangers van Nederland' geven op donderdag 04 september een uniek concert (aanvang : 20.30, deuren open : 19.30), niet op Ibiza maar op Nederlandse bodem in Ahoy Rotterdam! Onder begeleiding van de Marcel Fisser Band hebben zij een twee uur durende muziekshow voor u in petto!

Tickets kosten tussen 10 en 15 euro (TROS-leden krijgen een korting van 2,50 euro per ticket) en kunnen besteld worden via de website van Ahoy. Meer informatie krijg je ook via deze link.

 Aanstaande zondag, 20 juli, vindt de voorlopig laatste voorstelling plaats van de spektakelmusical '14-18', een puur verhaal over vriendschap en liefde. Na een korte pauze wordt de musical vanaf vrijdag 05 september eerstkomende hernomen en dit tot en met zondag 21 september.

Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo'n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen?

'14-18' is een verhaal van liefde, gemis, familie, vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. Een spektakel met een hart.

De regie is in handen van Frank Van Laecke. Hij bedacht samen met Allard Blom het scenario. Blom schreef ook de liedteksten. De muziek werd gecomponeerd door Dirk Brossé, de muzikale directeur van het Amerikaanse The Chamber Orchestra of Philadelphia.

Studio 100 verzamelde meteen ook een topcast :
Jelle Cleymans (Eurosong 2004) als Jan, Jonas Van Geel als Fons, Bert Verbeke als Albert, Lander Depoortere als Kamiel, Free Souffriau als Anna, Maaike Cafmeyer als Céline, Jo De Meyere als Generaal, Peter Van de Velde als Korporaal Dedecker en Louis Talpe als Hermans.

OPGELET! Vanaf september zal de rol van de Generaal afwisselend worden vertolkt door Jo De Meyere en Mike Verdrengh.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van de musical en voor tickets surf je best meteen naar Sherpa.


 Na twee geweldige en uitverkochte edities komt 'Night of the Stars' op vrijdag 26 september terug naar Ahoy (Rotterdam) met een knaller van een line-up. Niemand minder dan Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) komt die avond optreden. "Vlieg met me mee naar de regenboog" en "Blijf bij mij" zijn heerlijke hits die tijdens de avond door Ahoy galmen.

Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009) komt langs, maar ook Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012), Wolter Kroes, DJ Coenio en Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007) zijn van de partij. Het wordt een feesteditie met heel veel meezingers en dat betekent voetjes van de vloer. Zet vrijdag 26 september (18.00-01.00) dus in je agenda en kom mee feesten, dansen, zingen en drinken tijdens 'Night of the Stars' live in Ahoy.

Tickets (37,50 euro) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de websites van 'Night of the Stars' en Ahoy.

 Na het succes van vorig jaar komt Umberto Tozzi (ESF 1987) op zondag 12 oktober eerstkomende opnieuw naar het Kursaal van Oostende voor een schitterend concert vol ambiance!

Umberto Tozzi verkocht meer dan 32 miljoen platen en is zowel in Italië als in de rest van de wereld een absolute superster.

Met hits als "Gloria", "Ti amo" en "Gente di mare" heeft hij een aantal onvergetelijke klassiekers in zijn repertoire. "Ti amo" stond maar liefst zeven maanden op nummer één in de Italiaanse hitparade en met "Gloria" scoorde Tozzi een wereldhit. "Gente di mare", het lied waarmee Umberto Tozzi en Raf deelnamen aan het Eurovisie Songfestival in Brussel in 1987, groeide uit tot een evergreen.

Live slaagt Tozzi er telkens weer in om zijn onvergetelijke hits op een knappe en vooral frisse manier aan zijn publiek voor te schotelen, wat van zijn concerten echte pareltjes maakt.

Tickets (45 en 55 euro, exclusief reservatiekosten) voor dit optreden (aanvang : 20.00) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa, telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20) ofwel in de Boxoffice Kursaal Oostende (Monacoplein 2) en dit telkens van maandag tot en met zondag tussen 10.00 en 18.00.

16-07-2014 om 12:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het Beste van de Beste Zangers van Nederland' : vanavond een compilatie van het tweede seizoen.

Al zes seizoenen heeft muzieklievend Nederland kunnen genieten van 'De Beste Zangers van Nederland'. Het succesvolle muziekprogramma heeft inmiddels al vele hoogtepunten opgeleverd. In 'Het Beste van de Beste Zangers van Nederland' zijn deze hoogtepunten uit de eerste vijf seizoenen te zien.

* aflevering 2 - woensdag 16 juli 2014 :

In de uitzending van vanavond een terugblik op het tweede seizoen met René Froger (ESF 2009), Frans Bauer (coach NSF 2010), Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009), Frans Duijts, Jan Dulles (ESF 2011), Jamai (vakjury JSF 2003-2010) en Syb van der Ploeg. De presentatie was in handen van Victor Reinier.

Er komt een zevende seizoen!

Het zesde seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland' zit erop. We kunnen je melden dat er een zevende seizoen komt! Ook dan zitten er weer acht toppers op de bank die gaan proberen om de felbegeerde titel 'De Beste Zanger van Nederland' te bemachtigen.

'Het Beste van de Beste Zangers van Nederland', tweede aflevering vanavond, woensdag 16 juli, tussen 20.30 en 21.50 op
Nederland 3. Voor meer nieuws en informatie over het programma verwijzen we je naar de website. (bron en logo : TROS)

16-07-2014 om 11:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Grethe Sønck.

Grethe Sønck Grethe Sønck (16 juli 1929) is geboren in het Deense Hjerm. Ze debuteert als zangeres, net na de oorlog, in 1946. In 1960 neemt ze voor het eerst deel aan de nationale selectie "Dansk Melodi Grand Prix". Met het nummer "Trækbasun og vaskebræt" eindigt ze tijdens de nationale finale op een derde plaats. Een jaar later (1961) waagt ze opnieuw haar kans, nu samen met oud-festivaldeelneemster Raquel Rastenni. Met "hjemme hos os" eindigen ze op een vijfde plaats op zeven kandidaten.

In 1962 laat ze de nationale selectie aan haar voorbijgaan maar een jaar later is ze opnieuw van de partij. Met "Verden er em gammal bekendt" eindigt ze op de zevende en voorlaatste plaats. In 1964 neemt ze voor de laatste maal deel aan de nationale Deense selectie. Met Gustav Winckler waagt ze nu haar kans. Gustav is trouwens de allereerste kandidaat die namens Denemarken heeft deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival. Met "Ugler i mosen" halen ze de overwinning niet binnen.

Op vrijdag 12 februari 2010 overleed Grethe op de leeftijd van tachtig jaar. Meer nieuws krijg je op haar website.

16-07-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


15-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Macedonische Songfestivaldeelnemer wordt op donderdag 13 november gekozen.

 De Macedonische nationale omroep MKRTV heeft eerder vandaag, dinsdag 15 juli 2014, bekendgemaakt dat het volgend jaar een kandidaat zal sturen naar Oostenrijk om er deel te nemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De voorbije weken hield de omroep een poll om te kijken of het nog wenselijk was om deel te nemen aan het jaarlijkse liedjesfestival na de minder goede uitslagen van de voorbije twee jaar. Maar vandaag is daar dus duidelijkheid over gekomen en de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië van de partij zijn tijdens de feesteditie van het jaarlijkse liedjesfestival.

De selectie van de kandidaat zal gebeuren tijdens de finale van 'Skopje Fest' dat op donderdag 13 november eerstkomende zal plaatsvinden. Aan die selectie nemen in totaal twintig kandidaten deel en de inschrijving daarvoor liep in eerste instantie vandaag af. Intussen is de deadline vastgesteld op donderdag 31 juli eerstkomende.

Tijdens de finale van 'Skopje Fest' ligt het lot van de kandidaten in de handen van de kijkers thuis (50%) en een internationale vakjury (50%). Naast een geldprijs van 20.000 euro krijgt de winnaar meteen ook een ticket voor Oostenrijk. (bron en logo : MKRTV)

15-07-2014 om 23:09 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs