Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

20-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ella' : Nicolas, Cindy en Anthony zijn erg bezorgd om Ella's verdwijning.

Dit seizoen zendt vtm de telenovelle 'Ella' opnieuw uit. Met 'Ella' grijpt vtm terug naar de originele ingrediënten van het genre : een aanstekelijke romcom die je meeneemt in een hedendaags sprookje en je toelaat om 200 afleveringen lang te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

De kijker leert Ella kennen als een meisje dat voor het ongeluk lijkt geboren. Na de dood van haar moeder wordt ze door haar stiefzus het huis uitgepest en belandt ze bij haar pleegtante Ursula. Voor haar deugt ze enkel als slaafje in de frituur. Op haar 18de heeft Ella er genoeg van en besluit ze terug te vechten. Wat volgt is een spannende strijd, waarin ze afrekent met haar verleden en … onderweg stapelverliefd wordt.

Maar zowel in haar ontplooiing als in de liefde is haar jaloerse stiefzus nooit veraf. De jonge actrice Darya Gantura neemt de titelrol voor haar rekening. Zij wordt in 'Ella' omringd door o.m. Roel Vanderstukken, Gert Winckelmans, Ini Massez, Rik Verheye, Gène Bervoets, Jits Van Belle, Karel Deruwe, Rudy Morren, Christophe Haddad, Sachli Gholamalisad en Amaryllis Uitterlinden.

* Het verhaal :

De achtjarige Ella woont samen met haar mama in een gezellig rijhuisje. Als alleenstaande moeder heeft Tessa het niet breed, maar ze gaat door het vuur om de kleine Ella een gelukkige jeugd te geven. Wanneer Ella door dyslexie leerproblemen krijgt op school, helpt ze haar dochter spelenderwijs haar achterstand wegwerken. De toekomst lijkt Ella en haar mama gunstig gezind, zeker wanneer Tessa zich verlooft met Norbert, de directeur van privékliniek De Wingerd, waar Tessa als verpleegster werkt.

Fataal ongeluk

Maar dan slaat het noodlot toe. Kort voor het huwelijk met Norbert krijgt Tessa een fataal ongeluk. Op haar sterfbed laat ze Norbert zweren dat hij altijd voor Ella zal zorgen, alsof het zijn eigen dochter is.

Het vuile werk

In eerste instantie houdt Norbert zijn belofte en Ella trekt bij hem in. Maar Norberts dochter Clio is niet opgezet met de komst van Ella en zet alles op alles om haar zo snel mogelijk buiten te werken. Clio weet haar ietwat naïeve vader sluw te bespelen en wanneer er brand uitbreekt in Ella's slaapkamer, lijkt haar lot bezegeld. Norbert dumpt Ella bij tante Ursula, die een frituur uitbaat op een camping. Zij vertelt aan Norbert dat ze een echte kindervriend is, maar ze wil Ella enkel gebruiken om het vuile werk te doen in de frituur. Ursula vindt het niet belangrijk dat Ella leert lezen en schrijven. Als ze maar kan werken.

'Geluk maak je zelf'

De jaren gaan voorbij en op haar achttiende herinnert Ella zich de woorden van haar moeder : "Geluk maak je zelf". Ze pakt haar rugzak en trekt naar de stad waar het leven voor haar begon. 's Nachts doolt ze door de straten en steelt ze eten in een nachtwinkel. Wat Ella niet beseft is dat de jongen van de nachtwinkel haar achterna is gelopen en in een diepe coma geraakt nadat hij wordt aangereden door een auto. Plots belandt ze bij het huisje waar ze vroeger met haar mama woonde. Intussen werd de buurt opgewaardeerd en is het een trendy kapsalonnetje geworden.

Excentrieke Anthony

's Morgens wordt Ella er gevonden door kapster Cindy. Samen met de excentrieke Anthony baat zij het kapsalon uit. Hier start een nieuw hoofdstuk in het leven van Ella. Ondertussen komt Norbert te weten dat Ella niet langer op de camping woont. Hij leefde in de veronderstelling dat Ella er gelukkig was, maar vangt nu tegenstrijdige berichtenop. Zijn zoektocht naar de waarheid kan beginnen, tot grote ergernis van Clio…

Telkens op zondag brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'ELLA' - AFLEVERING 165 TOT EN MET 169.

-
maandag 21 april
- aflevering 165 : Nicolas en Ella ontvangen een brief van Clio. Deze laatste ontmoet de ouders van Jens en bekent hen wat ze in het verleden heeft gedaan. Als Ella Clio en Jens' ouders samen ziet, weet ze niet waar ze het heeft. Maar ze heeft nog andere zaken aan haar hoofd: ze heeft al voor twee examens verstek gegeven en vreest nu dat ze deze examenronde op haar buik mag schrijven. Frederico probeert Carmen sinds hun kus zo veel mogelijk te ontwijken. Clio wil haar fouten opbiechten aan het voltallige personeel van De Wingerd.

- dinsdag 22 april - aflevering 166 : Clio weet Norbert te overtuigen een publieke biecht te doen, waarop hij iedereen uitnodigt. Maar of er veel volk zal komen, is de vraag. Carmen vindt het niet leuk dat Frederico haar ontwijkt. Anthony en Lukas spreken af om samen naar het theater te gaan.

- woensdag 23 april - aflevering 167 : Yasmine hoort Frederico en Carmen per toeval over hun kus discussiëren. Cindy broedt op een plan om Ella en Clio met elkaar te verzoenen. Anthony wordt op het laatste moment uitgenodigd voor een BV-feestje en laat Lukas stikken. Yasmine en Linda vernemen via Anke dat Jasper een donorhart nodig heeft, maar dat de wachtlijst lang is. Ella besluit wat afstand te nemen van Nicolas en sluipt midden in de nacht weg.

- donderdag 24 april
- aflevering 168 : Nicolas is bezorgd wanneer Ella de volgende ochtend niet naast hem ligt. Frederico zoekt toenadering tot Yasmine. Anthony denkt dat Lukas jaloers is op zijn succes. Clio brengt een bezoekje aan het kapsalon, waarop Anthony en Cindy er alles aan doen opdat Ella en Clio elkaar niet te zien zouden krijgen.

- vrijdag 25 april
- aflevering 169 : Jasper weet dat zijn tijd gekomen is en wil dan ook stoppen met zijn hartmedicatie. Linda heeft een verrassing voor hem. Nicolas, Cindy en Anthony zijn erg bezorgd om Ella's verdwijning. Anthony nodigt Lukas uit voor een premièrefeestje.

De telenovelle wordt van maandag tot en met vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de namiddag tussen 16.40 en 17.10. (bron en foto : vtm)

20-04-2014 om 16:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Max maakt zich zorgen om Georges en Bart blijft ontroostbaar.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 252 TOT EN MET 255.

- maandag 21 april
: geen uitzending, namiddagfilm 'Hop'.

- dinsdag 22 april - aflevering 252 : Georges praat met E.H. Verhamme over het verleden van Dimitri. Hij hoort van een uit de hand gelopen grap bij de scouts, waar hij het slachtoffer van was. Nellie brengt Bart voor een paar dagen naar een instituut. Ze wordt door twijfels verteerd, maar vertrekt toch met Wim voor een korte vakantie aan het Como-meer. Karin komt bij Bruno werken. Joke is jaloers. Frank wil zijn huis inrichten volgens de principes van het Zen-boeddhisme, maar kampt met praktische problemen. Sneyers bereidt zijn televisie-uitzending voor.

- woensdag 23 april - aflevering 253 : Bervoets sluit een akkoord met Camilla. Max neemt een participatie in het café en helpt Marie-Jeanne uit de financiële nood. Hij stelt wel een aantal eisen. Sneyers organiseert zijn tweede televisie-uitzending in het café. Samantha wint het vertrouwen van Bart. Georges ontdekt dat Dimitri en Bervoets samen bij de scouts waren. Frank krijgt de hulp van Bertrand, een merkwaardige klusjesman. Steyn heeft plannen om in Afrika een nieuw leven te beginnen. Karin legt Joke uit waarom ze niet jaloers hoeft te zijn.

- donderdag 24 april - aflevering 254 : Een visioen van zijn dode moeder doet Bart afzien van zijn zelfmoordpoging. Toch blijft hij ontroostbaar, want iedereen in zijn omgeving gaat dood. Zelfs Samantha kan hem niet helpen. Dimitri wordt overgebracht naar een gevangenisziekenhuis. Hij wil dat Max aan Bruno vraagt om als zijn advocaat op te treden. Steyn geeft Sneyers zijn motor cadeau en neemt afscheid van Klaartje. Van Camilla, die het aanlegt met Bervoets, neemt hij geen afscheid. Het café draait weer, maar Marie-Jeanne zit nu letterlijk in de puree. Sneyers' televisieprogramma wordt onmiddellijk afgevoerd.

- vrijdag 25 april - aflevering 255 : Max maakt zich zorgen over Georges : zijn drankprobleem loopt uit de hand. Georges zelf tilt er niet zo zwaar aan. Hij is zo in de weer met zijn onderzoek, dat hij zelfs niet hoort dat Magda haar terugkeer aankondigt. Bart verneemt dat Mister Vercammen, zijn Amerikaanse weldoener, gestorven is en raakt in paniek. Dimitri wil met Max praten. Joke vraagt wat Bruno voelt als zij hem kust. Het antwoord bevalt haar niet. Camilla kan haar nederlaag met het programma van Sneyers niet verkroppen. Ze zet Sirjacobs onder druk.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.10. (bron en foto's : vtm)

20-04-2014 om 15:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Neus van Pinokkio' : Bart Peeters ontvangt op Paaszondag Showbizz Bart en Véronique De Kock.

Er wordt al eens wat verteld over "de sterren". Weekbladen en kranten staan er vol van en de lezers weten het te smaken. Soms zijn de beweringen waar, maar soms snijdt die waarheid geen hout. Zo gaat het in de wereld van de media : er is een waarheid, maar welke?

Op zondag 23 maart 2014 startte het tweede seizoen van 'De Neus van Pinokkio' waarin Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014'), samen met zijn wijsmakers Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof, opnieuw verhalen vertelt over bekende sterren en onbekende mensen die in de kijker liepen. Bart en zijn wijsmakers leuren met fragmenten uit de oude doos en trekken een blik internationale televisieformats open.

Het publiek en twee bekende spelers proberen ook ditmaal te achterhalen wat waar is en wat niet. Die bekende spelers zijn dit seizoen onder meer Otto-Jan Ham, Evi Hanssen, Peter Van de Veire, Véronique De Kock, Showbizz Bart, Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009'), Eva Daeleman (lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', presentatrice 'Eurosong 2014'), Jelle (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005', presentator 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006) en Clara Cleymans, Jonas Van Geel en Sien Eggers.

Beroemde wandelstokken, pastoors met vreemde hobby's en medische wonderen; vreemde figuren uit die oude doos die de programmamakers in het archief vonden; en de meest bizarre uitvindingen die Vlaanderen ooit kende. Ze worden allen vakkundig aan het oordeel van de spelers en het publiek gepresenteerd.

Adriaan Van Dis en Tine Embrechts zijn de wijsmakers die moeilijk te geloven verhalen vertellen over de Vlaamse showbizz en wereldschokkende onthullingen doen met Belgen in de hoofdrol. 'De Neus van Pinokkio' diept ook weer enkele waanzinnige tv-programma's op uit de wijde wereld. Niet te geloven; ze bestaan écht! Of niet.

In de 'Hit van de week' komen Vlaamse metalgroepen, gedragsgoeroes en stewardessen langs. En kunnen de spelers en het publiek in plaats van naar de valse bedrieger uit het trio ook eens op zoek naar de échte vrouw.

De speler uit het publiek die het snelst alle antwoorden juist kon inschatten, vormt in de finale een team met de beste bekende speler. In die finale proberen ze samen de pot van Pinokkio te lichten. Lukt dat, dan gaat de onbekende speler met de centen naar huis.

* vijfde aflevering - zondag 20 april 2014 :

Vandaag, zondag 20 april, maakt Bart Peeters in 'De Neus van Pinokkio' samen met zijn Wijsmakers Adriaan Van den Hoof en Tine Embrechts de kijker allerlei verhalen wijs. De twee bekende spelers die deze week samen met het publiek de waarheid proberen te achterhalen, zijn Showbizz Bart en Véronique De Kock.

Dat is 'm - Pastoor Cuppens

In de rubriek 'Dit is 'm' zit er telkens iemand in de studio die in het verleden in de schijnwerpers stond. En omdat het Pasen is, mag de Eerwaarde Heer Christ Cuppens niet ontbreken. Pastoor Cuppens kwam in 1972 op televisie met een wel erg bijzondere hobby. Was hij behalve pastoor ook bokser of was hij een wielrenner?

Het verhaal - De verspreking van Jeroen Meus

Dit verhaal gaat over 'Dagelijkse kost' met Jeroen Meus en de gigantische invloed die het programma heeft. De koning van de tv-koks bepaalt steeds meer wat de mensen eten en bijgevolg ook wat de supermarkten verkopen.

Als Meus iets klaarmaakt, zelfs met minder evidente ingrediënten, dan stijgt de volgende dag de vraag naar dat product in de supermarkt. Maar die populariteit brengt ook grote verantwoordelijkheden met zich mee, want een klein foutje kan grote gevolgen hebben. Door een ongelukkige verspreking van Jeroen kwam er tijdelijk een nieuwe kruidenmix in de winkelrekken. Is dit verhaal waar of niet waar?

De oude doos - Hobby in huis

In 'De oude doos' spelen Bart, Tine en Adriaan een historisch tv-fragment na in twee versies, slechts één versie is echt en is ooit uitgezonden op televisie. Het andere is verzonnen. Na de bijzondere hobby van pastoor Cuppens, wordt er in 'De oude doos' getoond wat er gebeurt als mensen overdrijven met hun hobby : beginnen mensen dan heel hun huis te beplakken met schelpen of pakken ze alle meubels in wol in?

De tv stopt nooit - Gerapt nieuws

Je weet soms niet wat je ziet op de tv, want de televisie stopt nooit. 'De Neus van Pinokkio' ging weer op zoek naar een opmerkelijk stukje tv ergens in de wereld. Daar tegenover wordt een verzonnen fragment getoond dat soms nog gekker is dan het echte. Deze keer gaat het over hoe je een jonger publiek kan bereiken. Eén beproefde manier is : giet je boodschap in een raptekst.

Hit van de week - Streekproducten

Twee van de drie groepen in 'Hit van de week' kan u boeken voor al uw feesten en festivals, die zijn echt. De derde is een bende valsspelers die 'De Neus van Pinokkio' heeft samengebracht. Hun act werd verzonnen.

Deze week gaat het om "streekproducten" : groepen die wereldhits hebben aangepast naar hun streektaal.

'De Neus van Pinokkio', vijfde aflevering van het tweede seizoen vanavond zondag 20 april 2014 tussen 20.30 en 21.35 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

20-04-2014 om 12:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 23 LITOUWEN.

Sinds zaterdag 29 maart 2014 tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als zevende zal aantreden in de tweede halve finale op donderdag 08 mei is LITOUWEN. Het land neemt sinds 1994 deel aan het Songfestival en in tegenstelling tot de twee andere Baltische staten (Estland en Letland) was de deelname van Litouwen tot acht jaar geleden niet echt succesvol geweest. Bij de eerste deelname eindigde zanger Ovidijus Vysniauskas op een vijfentwintigste en allerlaatste plaats met nul punten. Meteen hield het land het voor bekeken tot ze vijf jaar later (in 1999) opnieuw deelnamen. Een dertiende plaats in 2001 was tot en met 2005 het beste resultaat dat het land behaalde. De groep Skamp zorgde hiervoor met "You Got Style". In 2005 eindigden Laura & The Lovers met "Little By little" op de allerlaatste plaats in de halve finale en daarom was het land ook in 2006 aangewezen op de halve finale. De speciaal voor het Songfestival samengestelde groep LT United had echter meer succes en wist zelfs de finale te halen alwaar het zestal op een zesde plaats eindigde met "We Are The Winners".

In 2007 mocht 4Fun met "Love Or Leave" meteen in de finale aantreden alwaar het op een éénentwintigste plaats eindigde. Een jaar later, in 2008, strandde Jeronimas Milius met "Nomads In The Night" in de tweede halve finale op een vijftiende plaats. In 2009 moest Sasha Son het met "Love" beter doen en dat lukte hem : in de tweede halve finale eindigde hij met een totaal van 66 punten op een negende plaats en daarmee was een plaats in de finale een feit. Die finale mocht hij openen en met 23 punten strandde hij op een drieëntwintigste stek. In 2010 werd het land vertegenwoordigd door InCulto die met "East European Funk" de tweede halve finale mochten openen. Met vierenveertig punten strandde het gezelschap uiteindelijk op een twaalfde plaats.

De voorbije drie jaar wist het land zich telkens te plaatsen voor de finale. Evelina Sašenko strandde in 2011 met "C'est ma vie" in de eerste halve finale met een totaal van 81 punten op een vijfde plaats en dus mocht ze op zaterdagavond opnieuw aantreden. In de finale vergaarde ze 63 punten, goed voor een negentiende plaats op vijfentwintig deelnemers. Donny Montell behaalde twee jaar geleden met "Love Is Blind" een derde plaats in de tweede halve finale (104 punten) maar in de finale strandde hij met zeventig punten op een veertiende plaats
. Vorig jaar eindigde Andrius Pojavis met "Something" in de finale op een tweeëntwintigste plaats (17 punten) nadat hij in de eerste halve finale een negende plaats had behaald met een totaal van 53 punten.

Na bijna drie maanden kwam er op zaterdag 01 maart een einde aan de zoektocht naar de Litouwse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Een week eerder bleven er nog drie kandidaten en drie liedjes in de running voor het ticket richting Kopenhagen alwaar begin mei de 59e editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal plaatsvinden. Aan het einde van de uitzending raakte toen bekend dat "Attention" het gehaald had van de overige twee liedjes. Op de eerste dag van maart maakten Mia, Vaidas Baumila en Vilija Matačiūnaitė tijdens de finale uit wie van hen het lied tijdens de tweede halve finale (donderdag 08 mei) ten gehore mag brengen.

Hun lot lag, net als de in de eerdere shows, in de handen van een vakjury (Litouwse en buitenlandse) en de kijkers thuis, die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten.

* uitslag (punten vakjury en televoting) :

01. Vilija Matačiūnaitė : 24 punten (12+12)(9.596 stemmen).
02. Mia : 20 punten (10+10)(7.506 stemmen).
03. Vaidas Baumila : 16 punten (8+8)(962 stemmen).


Vilija Matačiūnaitė (Vilnius, 24 juni 1986) nam in 2004 voor de eerste maal deel aan de nationale selectie als lid van Sugar Free maar met "Stay Away" strandde ze op een vijfde plaats in de zesde voorronde. Datzelfde jaar nam ze in Letland deel aan een internationale zangwedstrijd 'Amber star' alwaar ze een tweede plaats in de wacht sleepte. Een jaar later behaalde ze met "Oh My God" een zevende plaats in de Litouwse nationale finale en datzelfde jaar won ze 'National League of Music' en de kerstversie van de wedstrijd. In 2006 verscheen haar debuutalbum "Mylėk" en de daaropvolgende jaren volgden nog diverse wedstrijden in binnen- en buitenland.

Naast zangeres is ze ook nog componiste en tekstschrijfster en zo werkte ze voor "Attention" samen met Viktoras Vaupšas. De zangeres zal dus haar eigen nummer zingen in de Deense hoofdstad.

"Attention" (tekst : Vilija Matačiūnaitė ; muziek : Vilija Matačiūnaitė, Viktoras Vaupšas)

LYRICS

Did you think that you can get me, boy? (no)
Think again, babe.
Thought you could buy me for a drink or two,
But I'm not that easy

You saw me chattin' with my girls at bar (true)
We're all pretty
You told me I look like a movie star,
But I'm not naive

So… I'm gonna make you, make you fall,
down do-do-down down on your knees.
I'm gonna make you,
make you fall down to get all…

Attention, a little care
Then you can have a love love love love, some love
Attention, a little care,
And you can have lots of love

Do you dream abourt me in your bed?
Keep on dreamin'
You thought I'd give it to you – all I have (wait)
Not the first night

You said that it might be the love at first sight (babe)
Hold your horses
You told me you're the best I'll ever have,
But I just don't believe

I'm not gonna ask you buy me diamonds,
no no no no,
Just behave yourself, treat me very well,
give me some:

Attention, a little care
Then you can have a love love love love, some love
Attention, a little care,
And you can have lots of love.


LYRICS IN FRENCH

Alors ! Alors !
Tu croyais que tu pouvais m'avoir, garçon ? (non) Tu t'es gourré bébé
Tu croyais que tu pourrais m'acheter avec un verre ou deux, mais je ne suis pas si facile

Tu m'as vue chatter avec des filles au bar (vrai) on est toutes jolies
Tu m'as dit que je ressemble à une star de ciné, mais je ne suis pas naïve

Alors ...

Je vais te faire tomber, tomber tomber tomber sur tes genoux
Je vais te faire, te faire tomber pour vous avoir tous ...

De l'attention, un peu de soin pour moi
Alors t'auras de l'amour de l'amour l'amour l'amour, un peu d'amour
De l'attention, un peu de soin pour moi
Et t'auras beaucoup d'amour

Tu rêves de moi dans ton lit ? Continue à rêver
Tu pensais que je te l'avais donné – tout ce que j'ai (attends) Pas la premiere nuit
Tu disais que ça peut-être le coup de foudre des le début (bébé) Retiens tes chevaux
Tu m'as dis que tu es le meilleur de ceux que j'ai jamais eu Mais je n'ai juste pas crue

Alors…
Je vais te faire tomber, tomber tomber tomber sur tes genoux
Je vais te faire, te faire tomber pour vous avoir tous ...

Je ne vais pas te demander de m'acheter des diamants, non non non,
Juste sois toi même, traite moi bien, do-o-o-one moi un peu de:

De l'attention, un peu de soin pour moi
Alors t'auras de l'amour de l'amour l'amour l'amour, un peu d'amour
De l'attention, un peu de soin pour moi
Et t'auras beaucoup d'amour

FACEBOOK : https://www.facebook.com/pages/Vilija-Matačiūnaitė/187599971260958.

MORGEN
: voorstelling van de Finse deelnemer, de groep Softengine. (foto Vilija Matačiūnaitė : Darius Gražys ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

20-04-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


19-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (19-04-2014).

Op deze zaterdag voor Pasen hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je telkens een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Afgelopen maandag, 14 april, verscheen "Harten kennen geen geheimen", de nieuwe single van Jimmy Frey (Canzonissima 1967, Eurosong 1989). Het nummer is ook terug te vinden op het dubbelalbum "Jimmy Frey 75" dat eveneens afgelopen maandag verscheen. Het is een verzamelalbum geworden met op de eerste cd de grote hits zoals "Zo mooi, zo blond en zo alleen", "Rozen voor Sandra", "Als een kus naar tranen smaakt", "Duw een beetje (er kan nog altijd eentje bij)", "Saragossa" en "Yet I Know". Ook "Ik geloof", het nummer waarmee hij in 1967 deelnam aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival, mocht niet ontbreken. Op de tweede cd staan vier nieuwe nummers, waaronder dus de nieuwe single, en nummers die door de zanger zelf werden gekozen.

 Afgelopen maandag, 14 april, verscheen "Say Something", de nieuwe single van Dennis (Eurosong 2014). En voor de fans is er nog meer goed nieuws want "Fall In Love", van Dennis ft. Ian Thomas zal vanaf overmorgen, maandag 21 april, beschikbaar zijn.

 De Nederlandse zanger Bo Saris, oftewel Boris Titulaer (NSF 2001), bracht gisteren, vrijdag 18 april, een nieuw album op de markt met als titel "Gold". Op dat album staan vijftien nummers en de 'deluxe version' bevat drie extra nummers. Wie de zanger aan het werk wil zien moet op zondag 01 juni eerstkomende naar de Botanique (Koningsstraat 236) in Brussel.

 Eergisteren, donderdag 17 april, vond voor de vierde maal 'The Passion' plaats, het muziek-bijbels evenement dat sinds 2011 op Witte Donderdag in een Nederlandse stad wordt gehouden. Dit jaar vond het evenement plaats in Groningen en naar de tv-uitzending keken meer dan 3,2 miljoen Nederlanders. De rol van Jezus werd gespeeld door Jan Dulles (3JS, ESF 2011) en de rol van Judas Iskariot werd ingevuld door Jamai Loman (lid vakjury JSF 2003-2010). Deze laatste bracht het nummer "Gevallen of gevlogen", origineel van Guus Meeuwis. Het nummer is sinds gisteren, vrijdag 18 april, beschikbaar als single en schoot al meteen door naar de hoogste positie in de downloadcharts. 

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Zwitser DJ Bobo (ESF 2007) heeft sinds vrijdag 11 april een nieuwe single op de markt met als titel "Fiesta Loca". Het nummer is ook terug te vinden op zijn jongste album "Circus" dat begin dit jaar werd uitgebracht. Sinds gisteren, vrijdag 18 april, is "Invincible" van Regi (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) feat. Moya beschikbaar als single. Het nummer is de opvolger van "Reckless" dat eerder dit voorjaar op de markt werd gebracht. Twin Twin, het trio dat dit jaar voor Frankrijk deelneemt aan het Eurovisie Songfestival met "Moustache", heeft op maandag 14 april hun debuutalbum "Vive la vie" opnieuw uitgebracht. Het album opent trouwens met de festivalinzending die dus werd toegevoegd aan de originele versie van het album dat reeds in april vorig jaar op de markt kwam.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

19-04-2014 om 13:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het verloren voorwerp' : Ben Crabbé krijgt af te rekenen met een rammelaar.

'Het verloren voorwerp' duikt sinds zaterdag 22 februari 2014 opnieuw iedere week een verloren voorwerp met een rijke geschiedenis op. Aan de hand van de beste beelden van vroeger en nu laat het programma zijn licht schijnen op de relatie tussen de mens en dat voorwerp door de jaren heen.

Het verloren voorwerp selecteerde daarvoor ook onvergetelijke fragmenten uit internationale humorprogramma's als 'Extras', 'Fawlty Towers', 'Comedy Inc.', 'Allo allo', en sketches van Mr. Bean en André van Duin.

Dit seizoen duikt 'Het verloren' voorwerp in de koffer met Bart De Pauw, zoekt het uit hoe snel mensen reageren op een boodschap in een fles van Kamiel Spiessens en draait het aan het wiel van fortuin. Het zit op de eerste rij als de computer zijn intrede doet in de klas van meester Buys in 'Meester, hij begint weer', kijkt mee als Wim Delvoye speelgoed toetakelt in de microgolfoven en gaat mee op ronde met Rob Vanoudenhoven wanneer die medicijnen uitdeelt in een rusthuis.

'Het verloren voorwerp' verkneukelt zich om de mogelijkheden van de surroundmicrofoon in 'Zonde van de zendtijd', lacht tegen de tijd in 'De minuut' van 'In de gloria' en maakt kennis met het geheime wapen van Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!') in 'Mag ik u kussen?'.

Het resultaat is een complexloze en onderhoudende aaneenschakeling van de beste klassieke én eigenwijze humorfragmenten uit binnen- en buitenland.

* inhoud negende aflevering - zaterdag 19 april 2014 : Speelgoed.

Ben Crabbé (drummer Pas de Deux - Eurosong 1983) krijgt af te rekenen met een rammelaar, Steven Van Herreweghe blijkt een grote fan van het busje van 'The A-team', Lieven Scheire haalt de furby nog eens boven, kunstenaar Wim Delvoye organiseert een barbie-cue én de man van Melle verkleedt zich in Sinterklaas.

'Het verloren voorwerp', negende aflevering vanavond, zaterdag 19 april 2014, tussen 21.30 en 22.00 op Eén. (bron en logo : Eén)

19-04-2014 om 11:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : Tatyana Beloy doet de glitter en glamour van Hollywood uit de doeken.

'De klas van Frieda' viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Na vier succesvolle seizoenen begon juffrouw Frieda Van Wijck op zaterdag 15 maart 2014 aan een nieuw schooljaar. Een schooljaar waarin ze rekels als Guga Baúl, Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), William Boeva, Ben Segers en Bartel Van Riet achter de banken treft en vakleerkrachten als Bart Van Loo, Maarten Vangramberen en Lize Feryn inschakelt.

Het concept van 'De klas van Frieda' blijft onaangeroerd. Elke zaterdagavond ontvangt Frieda vier leerlingen in haar klas; negen zaterdagen bekampen twee duo's elkaar voor eeuwig roem en een plaats in de finale. In de tiende en laatste aflevering spelen de twee beste duo's van dit seizoen de finale voor niets minder dan 'De echte Frieda'.

DE ECHTE FRIEDA

Dit jaar neemt het winnende team een 3D-geprinte Frieda Van Wijck mee naar huis. Die levensechte miniatuurversie van 30 centimeter hoog wordt geprint in een 3Dkleurenprinter. Het eindresultaat is een nu al felbegeerde trofee die als twee druppels water op Frieda lijkt.

Frieda liet zich voor het beeldje geheel vrijwillig inscannen door plaats te nemen op een draaischijf voor acht fototoestellen. Uit de 112 getrokken foto's ontstond een computerversie die door een 3D-printer werd omgezet in een tastbaar schaalmodel.

DE RONDES

Ook dit jaar leidt juf Frieda haar klas met ijzeren hand in een fluwelen handschoen doorheen vijf rondes en een eindexamen.

In de eerste ronde 'Het Eerste Lesuur' leren de kandidaten elkaar kennen aan de hand van zes vragen. Elke bank krijgt drie vragen voorgeschoteld die direct of indirect gelinkt zijn aan de kandidaten van de andere bank.

De tweede ronde 'Woordenschat' wordt per bank gespeeld. De ene leerling krijgt op het bord achter Frieda een lijst met begrippen te zien rond een bepaald thema. Hij of zij mag elk begrip met één woord omschrijven. Aangezien goeie vrienden aan slechts één woord genoeg hebben, krijgt zijn of haar bankgenoot slechts één kans om het begrip te raden. Zoveel mogelijk begrippen raden in 75 seconden is de boodschap.

De klassiekers van 'De klas van Frieda' blijven ook dit seizoen op post. Zo moeten de leerlingen samenwerken in 'Het Groepswerk' en barst het zweet hen uit bij de zenuwslopende ronde 'Juist – fout'. Net als afgelopen jaren krijgt Frieda elke dag 'De Vakleraar' op bezoek. Een bekende Vlaming met een verrassende fascinatie, hobby of interesse geeft een gastcollege in de klas van juf Van Wijck. Zo komt Bart Van Loo ons inwijden in de wereld van de Franse chansons, heeft Maarten Vangramberen wel wat te vertellen over reptielen en amfibieën en brengt actrice Lize Feryn de kijker graag iets bij in de tekenles.

DE FINALE

Ook dit seizoen spelen de teamleden van één bank samen de finale. Op het einde van elke aflevering speelt de slimste bank 'Het Eindexamen'. Ze moeten hun krachten bundelen en proberen samen in een recordtijd tien vragen goed te beantwoorden.

Het antwoord op iedere vraag bestaat uit twee antwoorden. Enkel als beide kandidaten allebei een juist antwoord geven, levert dat een punt op. Vraagt Frieda naar de kleuren van de vlag van Polen, dan antwoordt de ene rood en de andere wit. De leerlingen krijgen 200 seconden de tijd om 10 vragen juist te beantwoorden. Hoe sneller ze klaar zijn, hoe hoger ze in het klassement zullen eindigen. Deze finale is razend spannend, een gevecht tegen de tijd waarbij je je ploegmaat ook juist moet inschatten. Wie als eerste moet antwoorden, kan zijn teamgenoot uit de wind zetten maar soms ook tot waanzin drijven door steeds het makkelijkste antwoord eerst te geven.

'De klas van Frieda' loopt dit voorjaar van zaterdag 15 maart tot en met zaterdag 31 mei, maar op zaterdag 10 mei en zaterdag 24 mei neemt Frieda een pedagogische studiedag om naar het Eurovisie Songfestival te kijken en de verkiezingen te volgen.

* zesde aflevering - zaterdag 19 april 2014 :

Grappige mannen Lieven Scheire en Henk Rijckaert nemen het op tegen 'Loslopend Wild'-actrices Inge Paulussen en Ini Massez. Vaklerares Tatyana Beloy doet de glitter en glamour van Hollywood uit de doeken.

'De klas van Frieda', vanavond, zaterdag 19 april 2014, de zesde aflevering op Eén tussen 20.40 en 21.30. Deze uitzending is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron, logo en foto : Eén)

19-04-2014 om 11:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Parenclub' : vanavond met 'Familie'-actrices Hilde De Baerdemaeker en Martine Jonckheere.

Op zaterdag 22 februari 2014 maakte Rani De Coninck opnieuw haar opwachting bij vtm met het nieuwe spelprogramma 'De Parenclub'. In het gloednieuwe programma nemen wekelijks twee bekende koppels het tegen elkaar op. Ook het publiek van 'De Parenclub' bestaat uitsluitend uit liefdesparen.

'De Parenclub' en haar gastvrouw Rani De Coninck blijven in de smaak vallen. De mannelijke 'Familie'-acteurs Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996) en Roel Vanderstukken kwamen twee weken geleden 'De Parenclub' al onveilig maken, maar vanavond, paaszaterdag 19 april 2014, is het de beurt aan de vrouwen. Dan krijgt Rani namelijk Martine Jonckheere en haar man Filip Moortgat op bezoek. Zij nemen het op tegen die andere 'Familie'-actrice Hilde De Baerdemaeker en haar echtgenoot Pieter Van Huyck.

Hilde en Pieter

Hilde en haar tv- en filmproducent Pieter keken elkaar zes jaar geleden voor het eerst in de ogen tijdens opnames van een tv-programma dat Pieter regisseerde. Drie jaar en een aanzoek later zijn ze gelukkig getrouwd. Het 'romantische' aanzoek blijkt echter eerder een lunchmeeting… Tijdens hun huwelijksreis kampeerden ze in een tent. En gezellig dat het daar was, bewijzen de tweeling Marie-Lou en Marcel die een kleine negen maanden na die kampeertrip werd geboren.

Thuis bij De Baerdemaeker–Van Huyck lopen maar liefst vier kinderen rond. Een gezin van zes? Dat verklaart meteen waarom Hilde en Pieter tot dat ene procentje Vlaamse koppels behoren dat meer dan één vaatwasmachine bezit. Maar ze behoren niet tot de 32% van de Vlaamse koppels waarvan de partners elkaar mama en papa noemen. Pieter waant zich terug in de camping van weleer wanneer hij zijn grote liefde moet herkennen uit vier dames die in hun slaapzak tegen hem komen aangerold. En ook de broer van Hilde passeert de revue, met een verrassend verhaal over een swaffelkampioenschap met Weense worstjes…


Martine en Filip

Martine en Filip leerden elkaar 34 jaar geleden kennen. Zij stelde zich toen voor in haar pyjama en hij verslikte zich prompt in zijn spaghetti. Filip was toen al een succesvol muzikant en speelde in de groepen Once More en Luna Twist. Martine en Filip gaven elkaar na zeven jaar hun jawoord, maar ook daar gingen geen sprookjestaferelen aan vooraf. In plaats van lief de vraag te stellen, heeft Martine Filip 'gedwongen' met de woorden : "Filip, we gaan trouwen!" opdat hij zich kon aansluiten bij haar ziekenkas.

Met hun onophoudelijke plaagstoten aan elkaar steelt het sympathieke koppel alle harten in 'De Parenclub'. Wanneer Martine enthousiast een verhaal vertelt over hoe ze als jonge vrouw met haar mooie benen de douaniers kon afleiden, antwoordt Filip doodleuk : "Nu zou dat niet meer lukken denk ik". Ze kennen elkaar na al die jaren door en door en dat bewijzen ze met hun maximumscore in de eerste ronde. Hoe goed ze elkaar kennen met de ogen dicht, dat toont Martine door haar Filip geblinddoekt te herkennen uit vier bassisten die de beginmelodie van 'Familie' spelen.

'De Parenclub', negende aflevering vanavond, zaterdag 19 april 2014, tussen 19.50 en 20.50 op vtm. (bron en foto's : vtm)

19-04-2014 om 11:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 22. OOSTENRIJK.

Sinds zaterdag 29 maart 2014 tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

 Het land dat als zesde zal aantreden in de tweede halve finale op donderdag 08 mei is OOSTENRIJK. Het land neemt - met tussenpozen - sinds 1957 deel aan het liedjesfestival en in 1966 wist Udo Jürgens de overwinning binnen te halen met de klassieker "Merci chérie". De laatste maal dat het land nog een plaats in de top tien haalde was in 2003 toen zanger Alf Poier met "Weil der Mensch zählt" op een zesde plaats eindigde. Een jaar later wist de groep Tie Break met "Du bist" in de finale beslag te leggen op een eenentwintigste plaats met 9 punten.

Na het teleurstellende resultaat in 2005, toen de groep Global Kryner met "Y así" op een éénentwintigste plaats eindigde in de halve finale, trok het Alpenland zich in 2006 terug uit het liedjesfestival. De reden voor de niet-deelname was dat de Oostenrijkse omroep vond dat hun 'eigen' muziek niet meer aan bod kwam.

Aan het einde van datzelfde jaar maakte ORF bekend dat het land tijdens de editie van 2007 opnieuw zou aantreden en in februari van dat jaar raakte bekend dat 'Starmania'finalist Eric Papilaya het land zou gaan vertegenwoordigen tijdens de halve finale van de 52e editie van het Eurovisie Songfestival met het officiële 'Life Ball 2007'-lied. Met "Get A Life – Get Alive" wist hij geen hoge ogen te gooien en hij strandde in de halve finale op een zevenentwintigste en voorlaatste plaats met amper vier punten.

Volgens programmadirecteur Wolfgang Lorenz was het toen duidelijk dat het anno 2007 niet meer om het lied ging maar wel uit welk land het kwam. Op dat ogenblik vond men ook dat zolang er niets fundamenteels veranderde, Oostenrijk dus geen deel meer zou uitmaken van de Songfestivalfamilie.

Tijdens het festival van 2009 werden voor de finale de jury's opnieuw vanonder het stof gehaald, maar blijkbaar was dat voor de Oostenrijkse omroep nog steeds niet voldoende. Nog steeds vond men dat blijkbaar onvoldoende om opnieuw deel te nemen. Een jaar later werden de jury's ook toegelaten tijdens de halve finales en de overwinning van buurland Duitsland deed het land in 2011 terugkeren. De voorbije drie jaar werd de kandidaat via een nationale selectie aangeduid en dat leverde in 2011 meteen een finaleplaats op voor zangeres Nadine Beiler. Zowel in 2012 (Trackshittaz) als vorig jaar (Natália Kelly) kon het land zich niet plaatsen voor de finale op zaterdagavond.


 Op donderdag 20 juni 2013 raakte bekend dat de Oostenrijkse nationale omroep ORF dit jaar flink gaat snijden in de programmatie. In totaal moest er tachtig miljoen euro worden bespaard en daarvan komt de helft door te bezuinigen op een aantal programma's.

Er was echter ook goed nieuws omdat de omroep bekendmaakte dat het van de partij zou zijn tijdens de 59e editie van het Eurovisie Songfestival, gehouden op Deense bodem. Anderzijds kwam de nationale selectie te vervallen en was de nationale omroep van plan om de kandidaat voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival via interne weg aan te duiden
.

Het weekblad TV-Media pakte op woensdag 11 september 2013 uit met het nieuws dat de keuze was gevallen op Conchita Wurst, de 24-jarige travestiet. Pas op dinsdag 18 maart stelde ORF het nummer voor waarmee zanger(es) Conchita Wurst zal aantreden in de tweede halve finale van de 59e editie van het Eurovisie Songfestival.

Wurst werd reeds afgelopen najaar door de Oostenrijkse omroep aangeduid om dit jaar deel te nemen aan het liedjesfestival en met elf dagen vertraging werd tijdens een persconferentie "Rise Like A Phoenix" voorgesteld. Het nummer ging ook eerder die ochtend (rond 07.45) in première via radiozender
Ö3. De Oostenrijkse inzending van dit jaar werd gekozen uit zo'n honderd nummers die werden ingestuurd.

 Thomas 'Tom' Neuwirth (Gmunden, 06 november 1988) trad drie jaar geleden in de huid van Conchita Wurst. Vijf jaar eerder, in 2006, nam hij in eigen land deel aan de talentenjacht 'Starmania' alwaar hij de duimen moest leggen voor Nadine Beiler, die het land drie jaar geleden vertegenwoordigde.

Een jaar later maakte hij deel uit van de boysband jetzt anders!, samen met Falco De Jong Luneau (Oostenrijkse selectie 2013), Johannes 'Johnny' Palmer en Martin Zerza maar nog datzelfde jaar viel de groep uit elkaar. Als Conchita Wurst nam hij in 2011 deel aan de talentenjacht 'Die große Chance'.

Conchita Wurst nam in 2012 reeds deel aan de Oostenrijkse nationale selectie maar strandde toen met "That's What I Am" op een tweede plaats (49%) na de formatie Trackshittaz. Vorig jaar was ze nog te zien in de tv-programma's 'Die härtesten Jobs Österreichs' (Oostenrijk) en 'Wild Girls' (Duitsland).

"Rise Like A Phoenix" (tekst en muziek : Charly Mason, Joey Patulka, Ali Zuckowski, Julian Maas)

LYRICS

Rise like a phoenix


Out of the ashes
Seeking rather than vengeance
Retribution
You were warned
Once I'm transformed
Once I'm reborn
You know I will rise like a phoenix
But you're my flame

Go about your business
Act as if you're free
Noone could have witnessed
What you did to me

Cause you wouldn't know me today
And you have got to see
To believe
From the fading light I fly

Rise like a phoenix
Out of the ashes
Seeking rather than vengeance
Retribution
You were warned
Once I'm transformed
Once I'm reborn

I rise up to the sky
You threw me down but
I'm gonna fly

And rise like a phoenix
Out of the ashes
Seeking rather than vengeance
Retribution
You were warned
Once I'm transformed
Once I'm reborn
You know I will rise like a phoenix
But you're my flame


LYRICS IN FRENCH

Se dresser comme un phénix

Se réveiller dans les décombres
Marcher sur du verre
Les voisins disent qu'on est une source d'ennui
Et bien ce temps-là est révolu

Scrutant dans le miroir
Non, ce n'est pas moi
Un étranger s'approche
Qui est cette personne ?

Tu ne me reconnaîtrais pas du tout aujourd'hui
Je prends mon envol depuis la pénombre

Se dresser comme un phénix
Loin des cendres
Chercher plutôt que se venger
ou punir
Tu as été prévenu
Une fois que je suis transformé
Une fois que je renais
Tu sais, je me dresserai comme un phénix
Mais tu es mon amour

Occupes-toi de tes affaires
Agis comme si tu étais libre
Personne n'a été témoin
De ce que tu m'as fait

Parce que tu ne me reconnaîtrais pas aujourd'hui
Et tu dois voir
Pour croire
Je prends mon envol depuis la pénombre

Se dresser comme un phénix
Loin des cendres
Chercher plutôt que se venger
ou punir
Tu as été prévenu
Une fois que je suis transformé
Une fois que je renais

Je me dresse vers le ciel
Tu m'avais jeté au sol
Et moi je vais m'envoler

Se dresser comme un phénix
Loin des cendres
Chercher plutôt que se venger
ou punir
Tu as été prévenu
Une fois que je suis transformé
Une fois que je renais
Tu sais, je me dresserai comme un phénix
Mais tu es mon amour


WEBSITE : http://conchitawurst.com/.
FACEBOOK :
https://www.facebook.com/ConchitaWurst.
TWITTER :
https://twitter.com/ConchitaWurst.
YOUTUBE :
http://www.youtube.com/channel/UCy6wwVk8XMIVmiqql62BRFQ.
INSTAGRAM :
http://instagram.com/conchitawurst.

MORGEN
: voorstelling van de Litouwse deelneemster, Vilija Matačiūnaitė. (foto Conchita Wurst : ORF/Thomas Ramstorfer ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

19-04-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


18-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Voor velen staat een verlengd weekend voor de deur en sommigen kijken terug op één of twee weekjes vakantie. Anderen moeten de komende dagen misschien weer heelwat uurtjes draaien. Kortom op deze Goede Vrijdag zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Het laatste weekend van juni (vrijdag 27 tot en met zondag 29 juni) vindt in Genk een nieuwe editie plaats van het zomerse muziekfestival 'Genk on Stage'.

Op dinsdag 08 april raakte bekend dat niemand minder dan Boy George (Culture Club) het festival op de 'Main Stage' op vrijdagavond 27 juni (23.30-01.00) zal afsluiten. Afgelopen dinsdag, 15 april, maakte de organisatie nog een aantal namen bekend die eind juni hun opwachting maken tijdens het gratis festival. Zo sluit Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) het festival op zondag 29 juni af op de 'Main Stage' (22.30-00.00), voorafgegaan door de Nederlandse zanger Gers Pardoel (21.00-21.45).

Op de 'Fruit Stage' maakt op vrijdag 27 juni de Nederlandse topzanger Rob de Nijs (NSF 1969) zijn opwachting (23.30-00.45) en op zaterdag 28 juni kan je er Gorki (23.30-01.00) aan het werk zien. Kraantje Pappie geeft op zaterdag een optreden op de 'FactorJ Stage' (22.50-23.50). Namen van andere artiesten worden later dit voorjaar wereldkundig gemaakt.

Het Witte Paard zorgt tijdens de zomermaanden al vier generaties lang, sinds 1936, voor topamusement met een dynamisch en gevarieerd spektakel in een authentieke variétéshow aan de Belgische kust. Deze zomer is dat niet anders.

Jimmy Helms, de stem van London Beat, is top of the bill van de drie uur durende zomerrevue 2014, die de naam 'Night Fever' meekreeg. De revue is zoals altijd een verbluffende cocktail van gevarieerde muziek, hilarische sketches, machtige dans en oogverblindende kostuums.

De show loopt van vrijdag 11 juli tot en met maandag 01 september (behalve op dinsdag en woensdag) in Het Witte Paard in Blankenberge (Visserstraat 53). Het geheel wordt extra gekruid met twee internationale verrassingsacts, waarvan één winnaar van de Golden Clown Award in Monte Carlo en één muzikale act. De voorstellingen beginnen steeds om 20.00 en op zondag zijn er middagvoorstellingen om 15.30.

Voor info en tickets ga je naar de website van Het Witte Paard, telefonisch op 050 41 11 00 of via info@witte-paard.be. Je kan ook steeds tickets bestellen via de website van TeleTicketService (telefonisch via 070 345 345). Vanuit Nederland bel je via 0900 45 000 45, vanuit andere landen via +32 34 0000 34.

 Ook dit jaar vindt het zomerse stadsfestival 'Marktrock' opnieuw plaats in Leuven (vrijdag 15 tot en met zondag 17 augustus) en in Bilzen (zaterdag 09 en zondag 10 augustus). Daarnaast zal het festival voor de eerste maal plaatsvinden in Dendermonde en dit op zaterdag 05 en zondag 06 juli.

Afgelopen week maakte de organisatie de eerste namen van artiesten bekend die hun opwachting zullen maken. Zo kan je in Dendermonde De Jeugd Van Tegenwoordig, Buscemi en Natalia (Eurosong 2004) aan het werk zien. In Bilzen maken Daan, Les Truttes en Kapitein Winokio hun opwachting.

Midden augustus zakken Praga Khan, Gorki en de Nederlander Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) alvast af naar Leuven. Namen van andere artiesten worden later wereldkundig gemaakt.

18-04-2014 om 18:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : vanavond de eerste liveshow vanuit 't Kuipke met zestien deelnemers.

Op vrijdag 07 februari 2014 namen Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) voor de eerste keer plaats in de bekende Voice-draaistoelen. Omdat Koen voor de derde keer de rol van coach op zich neemt, besloot hij eerst de andere drie coaches onder te dompelen in een kleine uiteenzetting : 'De Voice voor beginners'. Hopelijk zijn hun oren hierna goed getraind, want dag één van de 'Blind Auditions' was een feit. De strijd om voor hun team twaalf topartiesten te strikken barstte los.

Na de laatste 'Battle' (vrijdag 11 april 2014) zijn de teams van Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters en Regi compleet. Elke coach heeft tijdens de 'Battles' moeilijke keuzes moeten maken : ze konden elk maar zes van de twaalf talenten uit hun eigen team meenemen naar de liveshows. Daarnaast hebben ze elk twee kandidaten uit het team van een andere coach 'gestolen' via de 'Steals'. Axelle, Bent, Koen en Regi hebben dus elk een team van acht unieke stemmen samengesteld.
 
Vandaag, vrijdag 18 april 2014, wordt het startschot gegeven van die liveshows, die dit seizoen doorgaan vanuit 't Kuipke in Gent. Alle tweeëndertig kandidaten zullen tijdens de eerste twee liveshows op het podium van 't Kuipke staan, per aflevering de helft van elk team. Tijdens de eerste liveshow zullen er dus zestien talenten het livepodium betreden, vier zangtalenten per team.


* de eerste liveshow - vrijdag 18 april 2014 :


In de eerste liveshow proberen deze zestien talenten de coaches, het publiek in de studio én televisiekijkend Vlaanderen te overtuigen van hun uniek stemgeluid, in willekeurige volgorde :

Team Axelle :




- Aurélie Van Rompay (18) uit Wommelgem : "Laat me" van Ramses Shaffy.
- Jessica Ndimubandi (17) uit Borgerhout : "Calling You" van Jevetta Steele.
- Koen en Jo Smets (22) uit Genk : "Steady, As She Goes" van The Raconteurs.
- Steven Van den Panhuyzen (19) uit Nossegem : "The Fear" van Ben Howard.

Team Bent :




- Camille Van Wambeke (33) uit Zwalm : "Hang With Me" van Robyn (componist "Du gör mig hel igen", MF 1997).
- Demi Eestermans (19) uit Roeselare : "Close To Me" van The Cure.
- Elie De Prijcker (27) uit Sint-Niklaas : "People Help The People" van Cherry Ghost.
- Mandy Nijssen (24) uit Bilzen : "Knowing me, Knowing you" van ABBA (MF 1973, ESF 1974).

Team Koen :




- Agnes De Raeve (21) uit Oostrozebeke : "Neon lights" van Demi Lovato.
- Eva De Geyter (18) uit Zonhoven : "Strong" van London Grammar.
- Seppe De Rooij (18) uit Deurne : "Without You" van David Guetta.
- Steph Van Uytvanck (46) uit Sint-Niklaas : "Bend & Break" van Keane.

Team Regi :




- Dunja Mees (25) uit Mechelen : "Hallelujah I Love Her So" van Ray Charles.
- Jamilla Baidou (20) uit Stabroek : "I Won't Give Up" van Jason Mraz.
- Joke Herremy (17) uit Bassevelde : "Locked Out of Heaven" van Bruno Mars.
- Mikaël Ophoff (23) uit Antwerpen : "I Will Wait" van Mumford & Sons.

Per team stuurt elke coach één kandidaat onmiddellijk door naar de volgende ronde én kiest het publiek per team hun publiekslieveling uit : de kandidaat met het hoogst aantal publieksstemmen gaat door. Voor de andere twee kandidaten van elk team stopt hier het Voice-avontuur. Kijkers thuis kunnen stemmen op hun favoriete kandidaat door de voornaam te sms'en naar 6677. Na deze eerste liveshow zullen dus acht kandidaten spijtig genoeg afvallen. De andere acht kandidaten zijn alvast verzekerd van een plaatsje in de derde liveshow (vrijdag 02 mei 2014).
 
'The Voice van Vlaanderen' leeft online en op sociale media sterk, daarom is Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') weer van de partij tijdens de liveshows. Hij ontvangt opnieuw in de Smart Room de kandidaten en houdt alles wat er rond 'The Voice van Vlaanderen' op sociale media gebeurt duchtig in het oog. Af en toe zal Sean hier ook de achterban van Voice-kandidaten ontvangen. Na elke liveshow zal er ook een backstage-video online komen te staan met een exclusieve blik achter de schermen van die liveshow.

Dat de tweeëndertig kandidaten er zin in hebben, bewijst hun videoclip die ze samen hebben opgenomen, waarin ze "Rather Be" van Clean Bandit zingen. Je kan de clip 
hier bekijken.

De eerste liveshow van de derde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond vrijdag 18 april 2014 tussen 20.35 en 22.55 bij
vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

18-04-2014 om 16:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : de acht kandidaten van 'Team Regi'.

Echt en puur zangtalent. Daar draait het ook in het derde seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' om. Sinds vrijdag 07 februari 2014 maken de vier coaches zich opnieuw op voor een spannende zoektocht naar hét zangtalent in Vlaanderen. Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) nemen dit seizoen de taak van coach op zich. Na de 'Blind Auditions', waarin ze enkel konden vertrouwen op hun muzikaal gehoor, en de 'Battles' is het vanaf vanavond, vrijdag 18 april 2014, tijd voor de liveshows.

Elke coach selecteerde uit een overvloed aan prachtige stemmen zes 'voices' die voor hen het meest uniek waren, in totaal vierentwintig. Daarnaast mochten ze nog twee deelnemers stelen bij de overige coaches wat dus meteen acht kandidaten oplevert.

 TEAM REGI PENXTEN :

* Cas Vandecruys (21) uit Geel.
* Joke Herremy (17) uit Bassevelde.
* Mikaël Ophoff (23) uit Antwerpen.
* Dunja Mees (25) uit Mechelen.
* Lisa Gilissen (19) uit Diest.
* Johan Van Royen (40) uit Hamme.
* Jamilla Baidou (20) uit Stabroek.
* Melanie De Saedeleer (19) uit Tienen.


De eerste liveshow van de derde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond vrijdag 18 april 2014 tussen 20.35 en 22.55 bij vtm. (bron, logo en foto : vtm)

18-04-2014 om 16:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : de acht kandidaten van 'Team Koen'.

Echt en puur zangtalent. Daar draait het ook in het derde seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' om. Sinds vrijdag 07 februari 2014 maken de vier coaches zich opnieuw op voor een spannende zoektocht naar hét zangtalent in Vlaanderen. Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) nemen dit seizoen de taak van coach op zich. Na de 'Blind Auditions', waarin ze enkel konden vertrouwen op hun muzikaal gehoor, en de 'Battles' is het vanaf vanavond, vrijdag 18 april 2014, tijd voor de liveshows.

Elke coach selecteerde uit een overvloed aan prachtige stemmen zes 'voices' die voor hen het meest uniek waren, in totaal vierentwintig. Daarnaast mochten ze nog twee deelnemers stelen bij de overige coaches wat dus meteen acht kandidaten oplevert.

 TEAM KOEN WAUTERS :

* Eva De Geyter (18)uit Zonhoven.
* Belinda De Bruyn (50) uit Sint-Martens-Lennik.
* Laura Tesoro (17) uit Antwerpen.
* Eva Hendriks (30) uit Antwerpen.
* Seppe De Rooij (18) uit Deurne.
* Steph Van Uytvanck (46) uit Sint-Niklaas.
* Lindsey De Bolster (29) uit Jabbeke.
* Agnes De Raeve (21) uit Oostrozebeke.


De eerste liveshow van de derde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond vrijdag 18 april 2014 tussen 20.35 en 22.55 bij vtm. (bron, logo en foto : vtm)

18-04-2014 om 15:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : de acht kandidaten van 'Team Bent'.

Echt en puur zangtalent. Daar draait het ook in het derde seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' om. Sinds vrijdag 07 februari 2014 maken de vier coaches zich opnieuw op voor een spannende zoektocht naar hét zangtalent in Vlaanderen. Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) nemen dit seizoen de taak van coach op zich. Na de 'Blind Auditions', waarin ze enkel konden vertrouwen op hun muzikaal gehoor, en de 'Battles' is het vanaf vanavond, vrijdag 18 april 2014, tijd voor de liveshows.

Elke coach selecteerde uit een overvloed aan prachtige stemmen zes 'voices' die voor hen het meest uniek waren, in totaal vierentwintig. Daarnaast mochten ze nog twee deelnemers stelen bij de overige coaches wat dus meteen acht kandidaten oplevert.

 TEAM BENT VAN LOOY :

* Camille Van Wambeke (33) uit Zwalm.
* Mandy Nijssen (24) uit Bilzen.
* Jolan Standaert (23) uit Wortel.
* Cristina Sapalo (18) uit Antwerpen.
* Tom De Man (33) uit Erpe.
Chloé Ditlefsen (18) uit Dion-Valmont.
* Demi Eestermans (19) uit Roeselare.
* Elie De Prijcker (27) uit Sint-Niklaas.


De eerste liveshow van de derde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond vrijdag 18 april 2014 tussen 20.35 en 22.55 bij vtm. (bron, logo en foto : vtm)

18-04-2014 om 15:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : de acht kandidaten van 'Team Axelle'.

Echt en puur zangtalent. Daar draait het ook in het derde seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' om. Sinds vrijdag 07 februari 2014 maken de vier coaches zich opnieuw op voor een spannende zoektocht naar hét zangtalent in Vlaanderen. Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) nemen dit seizoen de taak van coach op zich. Na de 'Blind Auditions', waarin ze enkel konden vertrouwen op hun muzikaal gehoor, en de 'Battles' is het vanaf vanavond, vrijdag 18 april 2014, tijd voor de liveshows.

Elke coach selecteerde uit een overvloed aan prachtige stemmen zes 'voices' die voor hen het meest uniek waren, in totaal vierentwintig. Daarnaast mochten ze nog twee deelnemers stelen bij de overige coaches wat dus meteen acht kandidaten oplevert.

 TEAM AXELLE RED :

* Jessica Ndimubandi (17) uit Borgerhout.
* Koen en Jo Smets (22) uit Genk.
* Laure Mot (17) uit Dilbeek.
* Dwayne Daeseleire (20) uit Mariakerke.
* Steven Van den Panhuyzen (19) uit Nossegem.
* Emma Lauwers (20) uit Sint-Martens-Lennik.
* Peter Boone (51) uit Gent.
* Aurélie Van Rompay (18) uit Wommelgem.


De eerste liveshow van de derde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond vrijdag 18 april 2014 tussen 20.35 en 22.55 bij vtm. (bron, logo en foto : vtm)

18-04-2014 om 15:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : vanavond de eerste liveshow met zestien deelnemers.

 Op vrijdag 07 februari 2014 namen Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) voor de eerste keer plaats in de bekende Voice-draaistoelen. Omdat Koen voor de derde keer de rol van coach op zich neemt, besloot hij eerst de andere drie coaches onder te dompelen in een kleine uiteenzetting : 'De Voice voor beginners'. Hopelijk zijn hun oren hierna goed getraind, want dag één van de 'Blind Auditions' was een feit. De strijd om voor hun team twaalf topartiesten te strikken barstte los.

Na de laatste 'Battle' (vrijdag 11 april 2014) zijn de teams van Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters en Regi compleet. Elke coach heeft tijdens de 'Battles' moeilijke keuzes moeten maken : ze konden elk maar zes van de twaalf talenten uit hun eigen team meenemen naar de liveshows. Daarnaast hebben ze elk twee kandidaten uit het team van een andere coach 'gestolen' via de 'Steals'. Axelle, Bent, Koen en Regi hebben dus elk een team van acht unieke stemmen samengesteld.

Vandaag
, vrijdag 18 april 2014, starten we met de liveshows van 'The Voice van Vlaanderen'. Na zes weken zal tijdens de finale op vrijdag 23 mei 2014 duidelijk worden wie dé 'Voice van Vlaanderen' wordt en zo Paulien Mathues opvolgt. Nieuw dit jaar is dat de liveshows zullen doorgaan in 't Kuipke in Gent.

In de eerste twee liveshows (vrijdag 18 en vrijdag 25 april) zullen alle tweeëndertig kandidaten op het podium van 't Kuipke staan, per aflevering de helft van elk team, dus telkens zestien kandidaten per liveshow. Per team stuurt elke coach één kandidaat onmiddellijk door naar de volgende ronde én kiest het publiek per team hun publiekslieveling uit : de kandidaat met het hoogst aantal publieksstemmen gaat door. Voor de andere twee kandidaten van elk team stopt hier het Voice-avontuur.

De derde liveshow (vrijdag 02 mei) wordt gestart met de zestien overblijvende talenten, vier stemmen per coach. Elke coach kan tijdens deze liveshow opnieuw één kandidaat meteen doorsturen en stemmend Vlaanderen krijgt opnieuw de kans om één kandidaat per team door te laten gaan. Uit de twee overblijvende talenten kiest de coach deze keer één iemand die het Voice-parcours ook mag verder zetten. Er zijn dus twaalf kandidaten over op het einde van de derde liveshow, drie kandidaten per coach.

In de vierde liveshow (vrijdag 09 mei) kiest de coach opnieuw één kandidaat die mag doorgaan en kan ook het publiek zijn favoriet doorsturen naar de halve finale. De vijfde liveshow (vrijdag 16 mei) wordt dus ingezet met acht kandidaten, twee per coach. In deze halve finale wordt het nog spannender : elke coach verdeelt 100 punten over zijn twee kandidaten en ook het publiek geeft zijn stem, beiden herberekend naar een percentage. Deze percentages worden samengeteld en diegene met het hoogste aantal, gaat door naar de finale. Er blijven dus nog vier kandidaten over die kans maken om dé Voice van Vlaanderen te worden.

In de finale op vrijdag 23 mei hebben Axelle, Bent, Koen en Regi nog elk één poulain over die het tegen elkaar moeten opnemen in de finale. Wie de uiteindelijk 'Voice van Vlaanderen' wordt, wordt beslist door de stemmen van kijkend Vlaanderen tijdens de finale. Dé 'Voice van Vlaanderen' wordt dus diegene die in het totaal het hoogst aantal stemmen heeft gehaald van de kijker.

Overzicht verloop liveshows van 'The Voice van Vlaanderen' :

* vrijdag 18 april 2014 : Liveshow 1 met 16 kandidaten, 4 per team (van 16 naar 8).
* vrijdag 25 april 2014 : Liveshow 2 met 16 kandidaten, 4 per team (van 16 naar 8).
* vrijdag 02 mei 2014 : Liveshow 3 met 16 kandidaten, 4 per team (van 16 naar 12).
* vrijdag 09 mei 2014 : Liveshow 4 met 12 kandidaten, 3 per team (van 12 naar 8).
* vrijdag 16 mei 2014 : Halve finale met 8 kandidaten, 2 per team (van 8 naar 4).
* vrijdag 23 mei 2014 : Finale met 4 kandidaten, 1 per team (van 4 naar 1).

De eerste liveshow van de derde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond vrijdag 18 april 2014 tussen 20.35 en 22.55 bij vtm. (bron en logo : vtm)

18-04-2014 om 15:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 21. POLEN.

Sinds zaterdag 29 maart 2014 tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als vijfde zal aantreden in de tweede halve finale op donderdag 08 mei is POLEN. Dit jaar is het precies twintig jaar geleden dat het land voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. In 1994 eindigde Polen als debutant meteen op de tweede plaats. Edyta Górniak behaalde met "To nie ja" een totaal van 166 punten. Dit jaar neemt Polen voor de zeventiende maal deel aan het festival nadat het de voorbije twee jaar niet van de partij was. In 2000 en 2002 nam het land ook al niet deel maar dat was wegens de slechte resultaten van de jaren voordien.

Het was trouwens wachten tot 2003 vooraleer het land opnieuw een plaats in de top tien kon bemachtigen. De groep Ich Troje eindigde toen met "Keine Grenzen-Żadnych granic" op de zevende plaats in de Letse hoofdstad Riga. Het was diezelfde groep die in 2006 in de Griekse hoofdstad Athene de Poolse kleuren opnieuw mocht verdedigen. Maar nu verging het hen minder goed en bleven ze met "Follow My Heart" in de halve finale steken. Tussen 2005 en 2007 wist Polen zich niet te plaatsen voor de finale van het jaarlijkse liedjesfestival maar daar kwam in 2008 eventjes verandering in. Tijdens de eerste halve finale eindigde Isis Gee nog op een tiende plaats met "For Life" maar tijdens de finale moest ze uiteindelijk tevreden zijn met een drieëntwintigste plaats. Vier jaar geleden strandde Lidia Kopania in de tweede halve finale met "I Don't Wanna Leave" met 43 punten op een twaalfde plaats en was daarmee uitgeschakeld. In 2010 strandde Marcin Mroziński met "Legenda" in de eerste halve finale met 44 punten op een dertiende plaats en een jaar later was de negentiende en allerlaatste plaats voor Magdalena Tul die voor haar "Jestem" welgeteld achttien punten kreeg
.

Na een afwezigheid van twee jaar zal Polen volgende maand van de partij zijn tijdens de 59e editie van het Eurovisie Songfestival, dat wordt gehouden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Dat nieuws maakte de nationale omroep TVP op donderdag 05 december bekend via haar website.

De voorbije twee jaar nam het land niet deel aan het jaarlijkse liedjesfestival omdat de omroep zich in 2012 volledig wou toeleggen op het Europees Kampioenschap voetbal dat in het land en in Oekraïne werd georganiseerd alsook op de Olympische Spelen die plaatsvonden in de Britse hoofdstad Londen. Ook vorig jaar bleef het land nog afwezig in het Zweedse Malmö maar dit jaar zal er weer een Poolse kandidaat op het podium staan.

Op dinsdag 25 februari maakte TVP bekend dat Donatan & Cleo het land zullen vertegenwoordigen met het nummer "My Słowianie". Het nummer werd reeds begin november vorig jaar uitgebracht en de videoclip werd inmiddels meer dan 40 miljoen maal bekeken op YouTube. Het nummer is in de eigen taal beschikbaar en eerder dit voorjaar werd nog een Engelse versie op de markt gebracht. Op het podium in Kopenhagen zal een tweetalige versie van het nummer worden gebracht.

 Donatan, oftewel Witold Czamara (Krakau, 02 september 1984) is de zoon van een Russische moeder en een Poolse vader. Sinds 2002 is hij muzikaal actief, eerst vooral als producer en sinds 2007 ook als artiest.

In 2013 begon hij samen te werken met zangeres Cleo, geboren als Joanna Klepko (Warschau, 25 juni 1983). Voor hun samenwerking zong ze vooral in soul- en gospelkoren en in 2011 nam ze deel aan de Poolse versie van de talentenjacht 'X Factor'. 

"My Słowianie" (tekst : Cleo ; muziek : Donatan)

LYRICS

My Słowianie wiemy jak nasze na nas działa
Lubimy jak poruszasz tym co mama w genach dała
To jest ta gorąca krew, to jest nasz słowiański zew
My Słowianki wiemy jak użyć mowy ciała
Wiemy jak poruszać tym co mama w genach dała
To jest ta słowiańska krew, to jest ta uroda i wdzięk

Mamy to czego nie ma nikt inny
Cenimy ten naturalny kształt
Wódeczka lepsza niż whisky i jiny
Najlepsze u nas cokolwiek byś chciał
Tu na swojskiej śmietanie chowane
Delikatne, rumiane jak chleb
Nie ma lepszych od naszych słowianek
Ten kto widział i próbował ten wie

Chorus :

My Słowianie wiemy jak nasze na nas działa
Lubimy jak poruszasz tym co mama w genach dała
To jest ta gorąca krew, to jest nasz słowiański zew
My Słowianki wiemy jak użyć mowy ciała
Wiemy jak poruszać tym co mama w genach dała
To jest ta słowiańska krew, to jest ta uroda i wdzięk

This special thing we have in our genes
Makes us proud of our natural shapes
On Our lands you have everything you need
So pour the Vodka straight, no need to mix.
Cream and butter taste so good
We will prepare for you delicious food
Our beauty is famous all over the world
You gotta see it for yourself and then You will know

Chorus:

We're Slavic girls, we know how to use our charming beauty
Now shake what your mama gave ya!
Clap your hands to this music
This is our nature, This is our call
This is our hot Slavic blood


LYRICS IN FRENCH

Nous, les Slaves, nous aimons les mouvements
Que nous avons dans nos genes, herites de notre mere
C'est du sang en fievre, c'est notre temperament slave
Nous, les filles slaves, nous savons comment user notre langage du corps
Notre mere nous a appris comment mettre notre corps en mouvement
C'est du sang slave, c'est cette fameuse beaute et charme

Nous sommes speciales et uniques
Naturelles et fraiches!
La vodka est meilleure que whisky ou gin
Nous, elevees a la creme fraiche et du beurre
Notre beaute est fameuse dans le monde entier!
Celui qui en a goute le sait bien!

Chorus :

Nous, les Slaves, nous aimons les mouvements
Que nous avons dans nos genes, herites de notre mere
C'est du sang en fievre, c'est notre temperament slave
Nous, les filles slaves, nous savons comment user notre langage du corps
Notre mere nous a appris comment mettre notre corps en mouvement
C'est du sang slave, c'est cette fameuse beaute et charme!

LYRICS IN ENGLISH

We are Slavic, we know how it is
We like to shake what mama in the genes gave us
This is the hot blood, this is our Slavic call
We're Slavic girls, we know how to use our charming beauty
Now shake what your mama gave ya!
This is the Slavic blood, this is the beauty and grace

We have what no one else
We like that natural shape
Vodka is better than whisky and gin
The best in us whatever you want
Girls grown up on country cream
Fresh as Polish bread
No better than our Slavic girls
Whose seen and tried he knows!

Chorus :

We are Slavic, we know how it is
We like to shake what mama in the genes gave us
This is the hot blood, this is our Slavic call
We're Slavic girls, we know how to use our charming beauty
Now shake what your mama gave ya!
This is the Slavic blood, this is the beauty and grace

This special thing we have in our genes
Makes us proud of our natural shapes
On Our lands you have everything you need
So pour the Vodka straight, no need to mix.
Cream and butter taste so good
We will prepare for you delicious food
Our beauty is famous all over the world
You gotta see it for yourself and then You will know

Chorus :

We're Slavic girls, we know how to use our charming beauty
Now shake what your mama gave ya!
Clap your hands to this music
This is our nature, This is our call
This is our hot Slavic blood


FACEBOOK : https://www.facebook.com/DonDonatan en https://www.facebook.com/CjakCLEO.

MORGEN
: voorstelling van de Oostenrijkse deelne(e)m(st)er, Conchita Wurst. (foto Donatan & Cleo : Daniel Bienias ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

18-04-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


17-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Tomas en Freek sluiten deze week af met onder meer Bruno Bulthé, Guillaume Van der Stighelen en Erik Goossens.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* tweeënnegentigste aflevering - donderdag 17 april 2014 :

Het doek is ondertussen gevallen over de tv-serie 'Aspe', maar de fans mogen vanaf volgend jaar plaatsnemen in de theaterzalen. Een nieuw verhaal van Pieter Aspe waarbij Herbert Flack zich nog eens kan uitleven in de rol van hoofdinspecteur Van In. Verder zit Pieter Aspe niet stil – een nieuw boek en een jubileum van zijn 20-jarige carrière als misdaadauteur.

De Grungblavers is een spiksplinternieuwe productie bedacht door Guillaume Van der Stighelen, in samenwerking met bekende Vlamingen, acteurs en zangers. Samen brengen ze 'evergreens' – maar 'dan in de taal van Rubens en Wannes'. Guillaume Van der Stichelen en Erik Goossens (Eurosong 1993) komen er ons alles over vertellen – en geven alvast een voorsmaakje.

Zeven jaar was Bruno Bulthé de procureur van Brussel, hij beet zich vast in zaken zoals Beaulieu en Andras Pandy – en mensen herinneren hem zich vooral als "de man met de pijp". Hij is sinds een kleine maand met pensioen – en komt even napraten in 'Café Corsari'.

Wil je een uitzending meemaken?
Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavonddonderdag 17 april 2014,
tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

17-04-2014 om 12:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 20. GEORGIE.

Sinds zaterdag 29 maart 2014 tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

 Het land dat als vierde zal aantreden in de tweede halve finale op donderdag 08 mei is GEORGIE. Het land debuteerde in 2007 (samen met Tsjechië) tijdens het jaarlijkse liedjesfestival en moest daarom eerst in de halve finale aantreden. Zangeres Sopho Khalvashi wist die halve finale te overleden en strandde in de finale met "Visionary Dream" op een twaalfde plaats. Een jaar later mocht de blinde zangeres Diana Gurtskaya naar het liedjesfestival en met "Peace Will Come" legde ze in de tweede halve finale met een totaal van 107 punten beslag op een vijfde plaats. Tijdens de finale wist ze 83 punten te verzamelen en dat was goed voor een elfde plaats.

In 2009 zouden Stephane & 3G met "We Don't Wanna Put In" naar het festival gaan in Moskou. Het nummer was volgens sommigen een Engelstalige woordspeling op de naam van de (toenmalige) Russische premier en huidige president, Vladimir Poetin. Volgens de overkoepelende organisatie van het jaarlijkse liedjesfestival voldeed het nummer echter niet aan de regels en dus zag de Georgische omroep af van deelname. Een jaar later, in 2010, was het land dan opnieuw van de partij en Sofia (Sopho) Nizharadze strandde in de tweede halve finale met "Shine" op een derde plaats met een totaal van 106 punten. In de finale verzamelde ze 136 punten bij elkaar en dat was goed voor een negende plaats, meteen het beste resultaat voor het land.

In 2011 stuurde de Georgische omroep de formatie Eldrine naar het Duitse Düsseldorf alwaar met "One More Day" opnieuw een negende plaats in de finale werd behaald met een totaal van 110 punten. In de eerste halve finale waren vierenzeventig punten goed voor een zesde plaats. Twee jaar geleden strandde Anri Jokhadze in de tweede halve finale met een totaal van zesendertig punten op een veertiende plaats. Daarmee is "I'm A Joker" de eerste Georgische inzending die het niet tot in de finale wist te schoppen. Vorig jaar strandden Sopho Gelovani & Nodiko Tatishvili in de finale met "Waterfall" op een vijftiende plaats met een totaal van 50 punten nadat ze in de tweede halve finale een tiende plaats in de wacht hadden gesleept met 63 punten.

 De Georgische nationale omroep (GPB) maakte op dinsdag 04 februari om 13.00 (16.00 plaatselijke tijd), weliswaar met een uurtje vertraging, bekend dat The Shin en Mariko Ebralidze begin mei zullen deelnemen aan de 59e editie van het Eurovisie Songfestival.

Het waren Sophie Gelovani en Nodiko Tatishvili, de kandidaten van vorig jaar, die de eer hadden om de namen van hun opvolgers wereldkundig te maken.

De Georgische omroep ging via een interne selectie op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Het bleef tot vrijdag 14 maart wachten op het nummer waarmee de formatie zal deelnemen. "Three Minutes To Earth" werd toen voorgesteld tijdens het ochtendprogramma van de omroep.

 The Shin werd in 1994 in Duitsland opgericht en bestaat uit Zaza Miminoshvili, Zurab J. Gagnidze, Aleksandre Chumburidze en Mamuka Gaganidze. In de Deense hoofdstad krijgt de formatie het gezelschap van de bijna dertigjarige zangeres Mariko Ebralidze.

De muziek van de groep kan het best worden omschreven als een combinatie van traditionele Georgische muziek, pop en folk. Hoewel de leden allen de Georgische nationaliteit bezitten, heeft de groep sinds geruime tijd Duitsland als uitvalsbasis.

Zangeres Mariko Ebralidze behaalde in 2008 een bachelor als solistisch zangeres en  ze richt zich vooral op jazz en popmuziek. De voorbije jaren nam ze reeds deel aan diverse festivals in thuisland Georgië en in het buitenland (onder meer in Azerbeidzjan en Duitsland).

"Three Minutes To Earth" (tekst : Eugen Eliu ; muziek : Zaza Miminoshvili)

LYRICS

Home, home, through the star trail of a lonely star,
home to the Earth where we belong, belong to …
Dazzling light of mankind's emotion:
Show us the stairway to come back to Earth – sky diver's space jump!

Lead those three minutes longin' for love,
Peace and light everywhere …
Pick up all the rainbow buds from the sky,
All the tries, all the whys,

Three minutes to Earth for you and for me.
Show us the stairway to come back to Earth – sky diver's space jump!
Lead those three minutes longin' for love,
Peace and light everywhere ...

Show us the stairway to come back to Earth – sky diver's space jump!
Dress up the stairway to Earth with no sigh -rock the boat of ragged despair!
Pick up all the rainbow buds from the sky,
hear the chime – now's the time:

Three minutes time to Earth for you and me
take our breath away as we fly …
Anytime. Anywhere. We are going SHIN.


LYRICS IN FRENCH

Maison, maison, sur la trace d'une étoile solitaire,
A la maison, vers la Terre, là où nous appartenons…
Lumière éblouissante de l'émotion de l'humanité,
Montrez-nous l'escalier pour revenir sur Terre - le saut cosmique du plongeur céleste!

Passez ces trois minutes plein d’envie de l'amour,
Paix et lumière partout…
Prenez tous les bourgeons de l'arc-en-ciel du ciel,
Tous les essais, tous les pourquois,

Trois minutes jusqu' à la Terre pour toi et moi.
Montrez-nous l'escalier pour revenir sur Terre - le saut cosmique du plongeur céleste!
Passez ces trois minutes plein d'envie de l'amour,
Paix et lumière partout…

Montrez-nous l'escalier pour revenir sur Terre - le saut cosmique du plongeur céleste!
Descendez l'escalier jusqu' à la Terre sans soupir,
Vainquez le bateau du désespoir!
Prenez tous les bourgeons d'arc-en-ciel du ciel,

Entendez le carillon- c'est le moment;
Trois minutes jusqu' à la Terre pour toi et moi.
Prenez votre souffle quand nous volerons
N'importe quand, n'importe où, nous allons SHIN.

WEBSITE : http://the-shin.com.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/TheShinMusic
.
MYSPACE : https://myspace.com/shinthe
.

MORGEN
: voorstelling van de Poolse deelnemers, Donatan & Cleo. (foto Carl Espen : Jiji Rejini/GPB ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

17-04-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


16-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze woensdagavond hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Ze is uitgegroeid tot een vaste waarde in theaterland en niemand anders dan Belle kan haar stempel zo drukken als Mevrouw Perez. Want dat is ze na al die jaren... een dame met een eigen typerende stijl, Spaanse furie waar nodig en vooral een warme uitstraling naar de concertbezoeker. Met een koffer vol latin-hits passeert ze ook in het nieuwe theaterseizoen.

Het belooft een zeer speciale passage te worden want Belle Perez (Eurosong 1999-2006) heeft een nieuw album "Colores" en bijhorende, gelijknamige theatertour. Met 'Colores' maakt ze duidelijk hoe kleurrijk in muziek, gevarieerd in stijl en vooral smaakvol verpakt haar nieuwe nummers zullen klinken. Maak je op voor een verfrissende duik in het nieuwe muzikale leven van Belle Perez. Zo mooi, als de mooiste kleuren van de regenboog : 'Colores'!

Tickets voor één van de voorstellingen (tot en met zaterdag 03 mei) zijn verkrijgbaar via de website van Nationale Theaterkassa.

Op zaterdag 21 juni vindt in het FC Twente Stadion de eerste editie plaats van 'Tuckerville'. Het is meteen ook het allereerste concert in de Grolsch Veste. Het concert gaat van start om 20.00 (deuren open om 18.00) en eindigt omstreeks 22.30.

Die avond maken Ilse DeLange en Waylon (NSF 2005), oftewel The Common Linnets (ESF 2014) hun opwachting voor een eenmalig concert. Wie de Nederlandse kandidaten voor Kopenhagen en een aantal gastartiesten (waaronder De Dijk) aan het werk wil zien kan tickets aanschaffen via de website van het festival.

Op vrijdag 27 juni geven 3JS (ESF 2011) opnieuw een spetterend optreden in het prachtige openlucht theater Caprera in Bloemendaal.

Op vrijdag 12 oktober 2012 verscheen de DVD van één van de allerbeste optredens van 3JS ooit "Wat Een Avond, Live In Caprera 2012"! Volgend jaar maken ze er voor het derde jaar op rij hun opwachting.

Tickets voor dit unieke optreden (aanvang : 20.30) kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

16-04-2014 om 22:12 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs