Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

16-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Axelle Red, Ziggy Marly en Bruno Tersago.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* eenennegentigste aflevering - woensdag 16 april 2014 :

Muziek is het grote thema vanavond in 'Café Corsari'. Met op de zetel : de stamgast van deze week Helmut Lotti (componist "Die mooie uren", Eurosong 1993), Axelle Red en de klassiek geschoolde Thomas Vanderveken.

En de plaat van Ziggy Marley is sinds gisteren officieel uit. Ziggy is de oudste zoon van wijlen reggae legende Bob Marley.
Kid Coco kwam langs voor een interview met hem – en Ziggy brengt live een nummer van op zijn nieuwe plaat "Fly Rasta".

Griekenland-expert Bruno Tersago woont en werkt in het veelgeplaagde Griekenland, maar is een weekje terug om Pasen te vieren in België – en bij ons, aan de toog van 'Café Corsari'.

Isabelle Van Gansbeke mag volgende week nog wat verder de wereld intrekken. Zij gaat naar Amerika om daar aan franchisenemers van Mc Donalds uit te leggen hoe je best met je klanten omgaat. Slechts twee Europeanen werden hiervoor uitverkozen.

Wil je een uitzending meemaken?
Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavondwoensdag 16 april 2014,
tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

16-04-2014 om 13:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 19. NOORWEGEN.

Sinds zaterdag 29 maart 2014 tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als derde zal aantreden in de tweede halve finale op donderdag 08 mei is NOORWEGEN. Sinds 1960 neemt het land deel aan het liedjesfestival en enkel in 1970 (uit onvrede) en 2002 (wegens de lage score van het jaar voordien) lieten ze verstek gaan zodat Noorwegen dit jaar voor de drieënvijftigste keer zal aantreden. Wachten op de eerste overwinning moest het Scandinavische land tot 1985 toen de Bobbysocks het festival wonnen met "La det swinge". Tien jaar later, in 1995, won het bijna volledig instrumentale nummer "Nocturne" van Secret Garden het veertigste Eurovisie Songfestival. Het land scoort heel wisselvallig op het festival : het ene jaar eindigen ze heel hoog en het andere jaar helemaal onderaan. In totaal eindigde het land negen maal als hekkensluiter.

In 2008 wist Maria Haukaas Storeng (tegenwoordig Maria Haukaas Mittet) met "Hold On Be Strong" een vijfde plaats in de wacht te slepen tijdens de finale nadat ze in de eerste halve finale op een vierde plaats was geëindigd. Een jaar later stak Alexander Rybak tijdens de nationale selectie met vlag en wimpel boven de andere kandidaten uit. Maar ook op het Eurovisie Songfestival wist hij te scoren. Zowel tijdens de tweede halve finale als de finale eindigde hij met "Fairytale" op de eerste plaats en daarom vond het jaarlijkse festival in 2010 plaats op Noorse bodem, meer bepaald in de hoofdstad Oslo. Daar kon Didrik Solli-Tangen met "My Heart Is Yours" tijdens de finale op zaterdag 29 mei geen al te hoge ogen gooien want met een totaal van vijfendertig punten strandde hij op een twintigste plaats. Drie jaar geleden wist Stella Mwangi zich met "Haba Haba" niet eens te plaatsen voor de finale. Met een totaal van dertig punten strandde ze in de eerste halve finale op een zeventiende plaats. Het was, na 2007, de tweede maal dat het land niet in de finale stond van het festival en dit sinds het invoeren van de halve finale(s) in 2004.

In 2012 wist Tooji zich met "Stay" te plaatsen voor de finale alwaar hij met amper zeven puntjes strandde op een zesentwintigste en allerlaatste plaats. Met een totaal van vijfenveertig punten wist hij zich tijdens de tweede halve finale met een tiende plaats net te plaatsen voor die finale. Vorig jaar stuurde het Scandinavische land Margaret Berger naar buurland Zweden alwaar ze met "I Feed You My Love" beslag legde op een derde plaats (120 punten) in de tweede halve finale. In de finale strandde ze met een totaal van 191 punten op een oververdiende vierde plaats.


Op zaterdag 15 maart 2014 vond in Noorwegen de finale plaats van 'Melodi Grand Prix 2014', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De finale ging ook ditmaal door in het Spektrum in de hoofdstad Oslo. De zaal was in 1996 de locatie voor het jaarlijkse liedjesfestival en is al een aantal jaren de thuisbasis van de Noorse finale.

Net als de voorgaande jaren waren er ook dit jaar drie voorrondes maar die vonden plaats in het Folketeateret, eveneens in de hoofdstad. Aan elke voorronde (vrijdag 07, zaterdag 08 en zondag 09 maart) namen telkens vijf kandidaten deel. Tijdens de uitzending werden de artiesten voorgesteld aan de hand van een mini-documentaire waarna ze hun liedje voorstelden. Drie van de vijf kandidaten stootten telkens door naar de finale.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'MGP 2014' :

01. "Ain't no Love in This City no More" (tekst : Brynjar Takle Ohr, Øyvind Blomstrøm, Håvard Takle Ohr ; muziek : Brynjar Takle Ohr, B.L. Rolland) door El Cuero (tweede plaats derde voorronde).
02. "Sole Survivor" (tekst en muziek : Elisabeth Carew, David Eriksen, Simon Climie, Mats Skåre Lie) door Elisabeth Carew (derde plaats derde voorronde).
03. "Taste of You" (tekst : Jenny Moe ; muziek : Magnus Hængsle, Jenny Moe) door Knut Kippersund Nesdal (eerste plaats tweede voorronde).
04. "Needs" (tekst : Frode Bjørgmo Strømvik ; muziek : Dina Misund) door Dina Misund (derde plaats eerste voorronde).
05. "Heal" (tekst en muziek : Laila Samuelsen) door Mo (eerste plaats eerste voorronde).
06. "High Hopes" (tekst en muziek : Linnea Dale, Kim Bergseth) door Linnea Dale (tweede plaats eerste voorronde).
07. "Hit Me Up" (tekst en muziek : Melanie Fontana, John Asher, Lars Hustoft) door Charlie (derde plaats tweede voorronde).
08. "Silent Storm" (tekst en muziek : Josefin Winther) door Carl Espen (eerste plaats derde voorronde).
09. "Sing" (tekst en muziek : Christer Wulff) door Oda & Wulff (tweede plaats tweede voorronde).

Er waren dit jaar opnieuw twee stemrondes waarbij na de eerste stemronde de vier beste kandidaten overbleven. In een tweede stemronde lag hun lot eveneens in de handen van de kijkers thuis die welgeteld vijf minuten kregen om hun stemmen uit te brengen. In tegenstelling tot voorgaande jaren was er dit jaar vakjury.


* geplaatst voor 'Gullfinalen' (in volgorde van bekendmaking) :

- "Taste of You" (tekst : Jenny Moe ; muziek : Magnus Hængsle, Jenny Moe) door Knut Kippersund Nesdal.
- "Silent Storm" (tekst en muziek : Josefin Winther) door Carl Espen.
- "Heal" (tekst en muziek : Laila Samuelsen) door Mo.
- "High Hopes" (tekst en muziek : Linnea Dale, Kim Bergseth) door Linnea Dale.

* einduitslag televoting (Østnorge/Nordnorge/Midtnorge/Sørnorge/Vestnorge) :

01. "Silent Storm" door Carl Espen : 53.712 stemmen (23.264+4.697+4.397+4.812+16.542).
02. "High Hopes" door Linnea Dale : 39.086 stemmen (22.746+3.304+3.484+4.832+4.720).
03. "Heal" door Mo : 37.405 stemmen (23.615+3.021+3.181+3.714+3.874).
04. "Taste of You" door Knut Kippersund Nesdal : 27.757 stemmen (17.440+1.805+3.083+2.039+3.390).


Carl Espen Thorbjørnsen (Bergen, 15 juli 1982) raakte pas bekend door zijn deelname aan de Noorse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Nadat zijn nummer op de wereld was losgelaten werd hij ook meteen gebombardeerd tot één van de favorieten om die selectie te winnen. Inmiddels is hij ook één van de kandidaten die getipt wordt om het Eurovisie Songfestival dit jaar te winnen. Het zou alleszins mooi zijn als de zestigste editie volgend jaar op Noorse bodem zou worden gehouden, precies dertig jaar na de eerste overwinning (1985) en twintig jaar na de tweede (1995).

Carl Espen is de oudste van drie kinderen en hij groeide op in een gezin met een voorliefde voor muziek. Het nummer "Silent Storm" werd geschreven door een nicht van de zanger, Josefin Winther, eveneens afkomstig uit Bergen maar inmiddels woonachtig in de Britse hoofdstad Londen. Zelf bracht ze reeds twee albums op de markt en schreef ook "No One", het nummer waarmee Hank vorig jaar deelnam aan de Noorse selectie.

"Silent Storm" (tekst en muziek : Josefin Winther)

LYRICS

Head to toes
Flesh and bones​
Should feel whole
But the void
A silent storm​

I'm here to use my heart and my hands
Somehow the bruises changed my plans​

And there's a silent storm inside me
Looking for a home
I hope that someone's gonna find me
And say that I belong
I'll wait forever and a lifetime
To find I'm not alone
There's a silent storm inside me
Someday I'll be calm

Ask myself
What comes next
Will I fly?​
Will I fall?
My silent storm​

I'm here to use my heart and my hands ​
Somehow the bruises changed my plans​

And there's a silent storm inside me
Looking for a home
I hope that someone's gonna find me
And say that I belong
I'll wait forever and a lifetime
To find I'm not alone
There's a silent storm inside me
Someday I'll be calm


LYRICS IN FRENCH

De la tête aux pieds
En chair et en os​
Je devrais me sentir entier
Mais c'est le vide
Une tempête silencieuse​

Je suis là pour me servir de mon coeur et de mes mains
Les blessures ont comme changé mes projets​

Et il y a une tempête silencieuse en moi
En quête d'un foyer
J'espère que quelqu'un me trouvera
Et dira que je lui appartiens
Je patienterai le temps de toute une vie
Pour découvrir que je ne suis pas seul
Il y a une tempête silencieuse en moi
Un jour, je serai calme

Je me demande
Ce qui m'attend
Est-ce que je vais voler?​
Est-ce que je vais tomber?
Ma tempête silencieuse

Je suis là pour me servir de mon coeur et de mes mains
Les blessures ont comme changé mes projets​

Et il y a une tempête silencieuse en moi
En quête d’un foyer
J'espère que quelqu'un me trouvera
Et dira que je lui appartiens
Je patienterai le temps de toute une vie
Pour découvrir que je ne suis pas seul
Il y a une tempête silencieuse en moi
Un jour, je serai calme

WEBSITE :
http://www.carlespen.com/
.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/carlespenofficial
.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/watch?v=Wbz0D8niuFM#t=42
.
TWITTER :
https://twitter.com/carl_espen.
INSTAGRAM : http://instagram.com/carlespen.

MORGEN
: voorstelling van de Georgische deelnemers, The Shin and Mariko. (foto Carl Espen : Kim Erlandsen/NRK ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

16-04-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


15-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vlaanderen muziekland' : zomerse muziekprogramma met Geena Lisa verhuist deze zomer naar zaterdagavond.

 Deze zomer trekt Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) er voor de vijfde keer op uit met 'Vlaanderen muziekland'. Dit jaar strijkt ze neer in Ieper, Sint-Niklaas, Antwerpen, Kasterlee, Haacht-Boortmeerbeek,Lommel en Essen. Het programma zal voortaan worden uitgezonden op zaterdagavond op Eén.

 Geena Lisa nodigt telkens een fijne selectie uit van Vlaanderens meest populaire artiesten. Zij worden begeleid door een eersteklas liveband onder leiding van Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010).

Het programma gaat ook dit jaar op zoek naar de 'Radio 2 Zomerhit'. Elke week kunnen kijkers en luisteraars stemmen voor de 'Zomerhit Top 20'.

Naast de vijf gewone afleveringen is er ook opnieuw een Feest!-special in Antwerpen op vrijdag 11 juli naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. De laatste aflevering van 'Vlaanderen muziekland', op zaterdag 23 augustus in Blankenberge, staat in het teken van de 'Radio 2 Zomerhit 2014', die aan zijn veertigste editie toe is. Na dertien edities in Middelkerke keert het evenement terug naar Blankenberge, waar het ook al werd georganiseerd tussen 1977 en 2000.

De gaststeden :

* Ieper : opname woensdag 02 juli, uitzending zaterdag 05 juli.
* Aalst : opname zondag 06 juli, uitzending zaterdag 12 juli.
* Kasterlee : opname woensdag 16 juli, uitzending zaterdag 19 juli.
* Haacht-Boortmeerbeek : opname zondag 20 juli, uitzending zaterdag 26 juli.
* Lommel : opname donderdag 31 juli, uitzending zaterdag 02 augustus.
* Essen : opname woensdag 06 augustus, uitzending zaterdag 09 augustus.

* Op vrijdag 11 juli een feestelijke live-uitzending vanuit Antwerpen.
* 'Radio 2 Zomerhit' vanuit Blankenberge, live-uitzending op zaterdag 23 augustus.

Zomerhit Top 20

In de 'Zomerhit top 20' blikt 'Vlaanderen muziekland' samen met de kijkers van Eén en de luisteraars van Radio 2 ook dit jaar vooruit naar de 'Radio 2 Zomerhit'. De redactie van Radio 2 maakt daarvoor een longlist van de beste Vlaamse producties. De kijkers en luisteraars kunnen vervolgens elke week stemmen op hun favoriete nummers uit de lijst, met een wekelijkse top 20 als resultaat.

In 'Vlaanderen muziekland' telt Geena Lisa af van 20 naar 1, waarbij verschillende nummers uit de top live worden gebracht door de artiest in kwestie. Daarnaast is er in 'Vlaanderen muziekland' ook tijd voor andere nummers zoals covers, "gouden ouwe" platen of tips. Elke week wordt de teller van de stemming op nul gezet, zodat ook nieuwe nummers kans maken om binnen te komen in de 'Zomerhit top 20'.

In de laatste aflevering van 'Vlaanderen muziekland' voor 'Radio 2 Zomerhit' worden de genomineerden voor de 'Radio 2 Zomerhit'-trofee bekendgemaakt.
(bron, logo en foto : Eén)

15-04-2014 om 11:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vanthilt on tour' : Marcel Vanthilt 'slechts' op twee locaties deze zomer.

Deze zomer trekt Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') weer de boer op met een nieuw seizoen van zijn praatprogramma 'Vanthilt on tour'.

Ditmaal presenteert hij zijn zomerse talkshow op 'slechts' twee locaties. Welke steden dat zijn, wordt volgens de krant Het Laatste Nieuws binnenkort bekendgemaakt.

Het nieuwe seizoen van 'Vanthilt on tour' start reeds op maandag 26 mei, de dag na de verkiezingen, en waar hij vorig jaar
tien weken lang vanuit een circustent het programma presenteerde, elke week op een andere locatie, zal hij deze zomer slechts naar twee locaties trekken.

 Op de eerste locatie verblijft hij van maandag 26 mei tot en met zondag 03 juli, de tweede locatie verwelkomt hem vanaf maandag 28 juli en dit tot en met de allerlaatste dag van de zomervakantie, zondag 31 augustus. Elke weekavond, van maandag tot en met donderdag, en op zondag gaat Marcel live.

Zowat de hele maand juli mag Vanthilt genieten van vakantie, en neemt Karl Vannieuwkerke de fakkel over met 'Vive le Vélo'. Maar als de Rode Duivels het naar wens doen en doorstoten naar de eindronde van het WK in Brazilië, dan start Karl later met zijn Tour-programma. Sowieso zet Marcel Vanthilt er definitief een punt achter op zondag 31 augustus, na exact 55 uitzendingen. Eén start op maandag 01 september met de herfstprogrammatie. 
(bron : Het Laatste Nieuws ; logo en foto : Eén)

15-04-2014 om 10:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Rik Torfs, Geena Lisa en Milow.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* negentigste aflevering - dinsdag 15 april 2014 :

Donderdag kan je in Merchtem terecht voor 'De Passie' : het paasverhaal in een hedendaags jasje, met veel Vlaamse muziek. Rik Torfs neemt de rol van verteller voor zijn rekening en Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) kruipt in de huid van Maria. In Nederland en Engeland is dit event al jaren een succes.

John van Zweden was de eerste Nederlander ooit die een stadionverbod van twee jaar kreeg. Per toeval werd hij mede-eigenaar van het vrijwel failliete Swansea City. Tien jaar later speelt de Welshe club mee in de Premier League en is van Zwedens aandeel miljoenen waard.

Milow is terug! Jonathan Vandenbroeck heeft ondertussen zijn vierde studioalbum "Silver Linings" uit. Hij is terug, met allemaal nieuw werk.

Wil je een uitzending meemaken?
Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavonddinsdag 15 april 2014,
tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

15-04-2014 om 08:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 18. ISRAEL.

Sinds zaterdag 29 maart 2014 tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als tweede zal aantreden in de tweede halve finale op donderdag 08 mei is drievoudig winnaar ISRAEL. Het Aziatische land neemt sinds 1973 deel aan het liedjesfestijn en heeft al heelwat goede resultaten behaald. In totaal won het dus al drie keer het jaarlijkse liedjesfestival. In 1978 (Izhar Cohen & The Alphabeta), 1979 (Milk & Honey) en in 1998 met de controversiële Dana International. Dit jaar neemt het land voor de zevenendertigste maal deel en in totaal eindigde Israël achttien maal bij de eerste tien waarvan zelfs tien keer binnen de top vijf.

Negen jaar geleden wist zangeres Shiri Maymon beslag te leggen op de vierde plaats. Maar in 2006 en 2007 verging het de Israëlische inzending heelwat minder : Eddie Butler eindigde met "Together We Are One" op een drieëntwintigste en voorlaatste plaats tijdens de finale en zeven jaar geleden wisten Teapacks zelfs de halve finale niet te overleven. Met "Push The Button" eindigde de groep op een vierentwintigste plaats. Boaz Mauda kon die neerwaartse spiraal in 2008 opnieuw ombuigen. Met "Ke'ilo kan" ("The Fire In Your Eyes"), een nummer van oud-winnares Dana International, eindigde hij tijdens de eerste halve finale op een vijfde plaats en in de finale wist hij uiteindelijk beslag te leggen op een negende plaats. Vijf jaar geleden vertegenwoordigden Noa (Achinoam Nini) en de Palestijnse Mira Awad het land in de Russische hoofdstad Moskou. Met "There Must Be Another Way" legden ze met een totaal van 75 punten beslag op een zevende plaats in de eerste halve finale. In de finale vergaarde het tweetal 53 punten en dat was goed voor een zestiende plaats.

In 2010 stuurde het land zanger Harel Skaat (Ska'at) naar de Noorse hoofdstad Oslo met het nummer "Milim". In de tweede halve finale eindigde hij op een achtste plaats met 71 punten en dus mocht hij in de finale opnieuw aantreden. Daar strandde hij met een totaal van 71 punten alsnog op een veertiende plaats. Drie jaar geleden mocht oud-winnares Dana International nog eens een gooi doen naar een nieuwe overwinning maar met "Ding Dong" overleefde ze zelfs de tweede halve finale niet. Een totaal van achtendertig punten was goed voor een vijftiende plaats op negentien deelnemers. in 2012 betrad de groep Izabo het podium in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe alwaar met "Time" een dertiende plaats in de halve finale werd bereikt met een totaal van drieëndertig punten
. Ook vorig jaar wist het land zich niet te plaatsen voor de finale want zangeres Moran Mazor bleef met "Rak bishvilo" en een totaal van veertig punten steken op een veertiende plaats in de tweede halve finale.

Mei Finegold werd door de omroep via een interne selectie aangeduid om naar de Deense hoofdstad Kopenhagen te trekken om er deel te nemen aan het jaarlijkse liedjesfestival.

Een selectiecomité, onder leiding van Yaakov Naveh, had dit jaar de keuze uit zestien kandidaten waarbij Mei Finegold dus als eerste uit de bus kwam. Het nieuws raakte op vrijdag 10 januari reeds bekend maar het bleef tot 's anderendaags (zaterdag 11 januari) wachten op een bevestiging van de Israëlische omroep. Dat kon er mee te maken hebben dat de zangeres geen dienstplicht heeft vervuld want in het verleden werden steeds artiesten naar het Eurovisie Songfestival gestuurd die hun dienstplicht wel volbracht hadden.

De omroep ontving voor 'Kdam 2014' in totaal 87 liedjes die na een eerste selectie werden herleid naar tien. Uit dat aantal werden er dan twee geselecteerd voor de nationale finale, een derde nummer kwam van zangeres zelf.

* de drie geselecteerde liedjes :

01. "Same Heart" (tekst en muziek : Rami Talmid).
02. "Nish'eret iti" ("Staying With Me") (tekst : Liran de Paz ; muziek : Liran de Paz, Hen Metzger Adar).
03. "Be Proud" (tekst en muziek : Mei Finegold).

De drie liedjes werden op donderdag 27 februari (20.00, 21.00 plaatselijke tijd) voorgesteld en vanaf dat ogenblik kon er door de Israëlische bevolking gestemd worden. Op woensdag 05 maart (20.00, 21.00 plaatselijke tijd) werd de uitslag bekendgemaakt tijdens een half uur durende programma, gepresenteerd door Ofer Nachshon en waarbij de zangeres aanwezig was. De videoclips van de drie liedjes werden nogmaals vertoond en aan het einde van de uitzending raakte bekend dat "Same Heart" als winnaar uit de bus was gekomen met 55% van de uitgebrachte stemmen.

* uitslag :

01. "Same Heart" (tekst en muziek : Rami Talmid) : 55%.
02. "Nish'eret iti" ("Staying With Me") (tekst : Liran de Paz ; muziek : Liran de Paz, Hen Metzger Adar) : 40%.
03. "Be Proud" (tekst en muziek : Mei Finegold) : 5%.

 Mei Finegold (Rishon LeZion, 16 december 1982) woont al sinds haar jeugd in Rishon LeZion (Risjon Letsion). In 2009 nam ze deel aan het zevende seizoen van de talentenjacht 'Kokhav Nolad' (Idool) alwaar ze op een derde plaats in de wacht wist te slepen. Een jaar later bracht ze haar debuutalbum op de markt maar haar liefde voor muziek gaat terug tot haar kinderjaren.

Zo maakte ze ook deel uit van de groep Disiac en speelde ze in diverse musicals waarvoor ze een reeks prijzen in ontvangst mocht nemen.

"Same Heart" (tekst en muziek : Rami Talmid)

LYRICS

You fill me up
With poisoned love
You fill my soul
With sins, but I have learnt to grow

And now, too many lies
Too many cries
They are as long as the infinity
I'm, starting to rise
Don't need to be criticised
I'm, not an animal in captivity

I'm, skinning you out
No longer a part
We don't beat from the same heart

אתה שותק
אני שבויה
מתוך מילים
נוצרה דממה

זמן לקום בלי חשש
לבחור מחדש
והשמש תתגלה אליי

דם, בוער לא נרדם
הכח בי קם
החופש כבר קורא לי לשם

מתוך הדממה אל
אוויר לנשימה
לא אחסיר עוד פעימה

זמן לקום ולבחור
שמיים ואור
לא אחסיר עוד פעימה.

And it's time for me to clean up your mess
I will take it without any regrets
And it's time for me to open my eyes
And to recognise
We don't beat from the same heart

I'm, skinning you out
No longer a part
We don't beat from the same heart

We don't beat from the same heart

We don't beat from the same heart


LYRICS IN ENGLISH

You fill me up
With poisoned love.
You fill my soul
With sins,but I have learn to grow.

And now, too many lies,
Too many cries
They are as long as the infinity.
I'm, starting to rise,
Don't need to be criticised,
I'm not an animal in captivity.

I'm, skinning you out,
No longer a part.
We don't beat from the same heart.

You are silent,
I am a prisoner.
Through our words,
Silence was created.

Time, to rise without fears
to make new choices
and then the sun will be revealed.

Blood, is throbbing not still,
The strength in me has awakened,
Freedom is already calling.

Out of the silence
Into air I can breathe,
Wouldn’t miss a beat again.

Time to choose,
Skies and Bright Lights,
Wouldn't miss a beat again.

And it's time for me to clean up your mess,
I will take it without any regrets.
And it's time for me to open my eyes
And to recognise,
We don't beat from the same heart.

I'm, skinning you out
No longer a part
We don't beat from the same heart

We don't beat from the same heart

We don't beat from the same heart


PHONETIC

You fill me up
With poisoned love
You fill my soul
With sins, but I have learnt to grow

And now, too many lies
Too many cries
They are as long as the infinity
I'm, starting to rise
Don't need to be criticised
I'm, not an animal in captivity

I'm, skinning you out
No longer a part
We don't beat from the same heart

Ata shotek,
Ani shvuya
Metoch milim
Notzra dmama.

Zman, lakum bli hashash
Levhor mehadash
Ve-hashemesh titgale elay.

Dam, boer lo nirdam,
Hakoach be kam.
Hahofesh kvar kore li lesham.

metoch hadmama,
el avir lenshima,
Lo achsir od peima
zman lkum velivhor,
shamaim ve or.
Lo achsir od peima

And it's time for me to clean up your mess
I will take it without any regrets
And it's time for me to open my eyes
And to recognise
We don't beat from the same heart

I'm, skinning you out
No longer a part
We don't beat from the same heart

We don't beat from the same heart

We don't beat from the same heart


FACEBOOK : https://www.facebook.com/mei.eurovision.

MORGEN
: voorstelling van de Noorse deelnemer deelneemster, Carl Espen. (foto Mei Finegold : Lior Nordman ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

15-04-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


14-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Ook tijdens de Goede Week hebben we een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Studio 100 pakt vanaf aanstaande zondag, 20 april, uit met de spektakelmusical '14-18', een puur verhaal over vriendschap en liefde.

Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo'n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen?

'14-18' is een verhaal van liefde, gemis, familie, vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. Een spektakel met een hart.

De regie is in handen van Frank Van Laecke. Hij bedacht samen met Allard Blom het scenario. Blom schreef ook de liedteksten. De muziek werd gecomponeerd door Dirk Brossé, de muzikale directeur van het Amerikaanse The Chamber Orchestra of Philadelphia.

Studio 100 verzamelde meteen ook een topcast :
Jelle Cleymans (Eurosong 2004) als Jan, Jonas Van Geel als Fons, Bert Verbeke als Albert, Lander Depoortere als Kamiel, Free Souffriau als Anna, Maaike Cafmeyer als Céline, Jo De Meyere als Generaal, Peter Van de Velde als Korporaal Dedecker en Louis Talpe als Hermans.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van de musical en voor tickets surf je best meteen naar Sherpa.


Na het succes van de vorige jaren slaan de Provincie Antwerpen, de Provinciale Ouderenraad en Nekka vzw opnieuw de handen in elkaar voor de inmiddels al zesde gezamenlijke editie van 'Houden van... Griffelrock'.

Dinsdag 22 en donderdag 24 april (aanvang : 14.30) wordt u weer getrakteerd op een leuke muzikale namiddag waarin het Nederlandstalige lied centraal staat.

'Houden van... Griffelrock' staat nu ook in het teken van een centrale gast. Dit keer valt de eer te beurt aan Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987). Hij laat zich omringen door enkele zeer fijne gasten : Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010), Johan Verminnen, De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Maartje Van Neygen en Bart Herman (Eurosong 1993). De presentatie is opnieuw in handen van Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990).

Tickets (9 euro) voor één van de optredens kunnen worden aangekocht via de website van TeleTicketService alsook telefonisch via het nummer 03 248 63 42.

 Op zaterdag 22 november wordt de vierde editie georganiseerd van het evenement 'Sterren aan Zee', een vier uur durende live show met zestien (inter)nationale artiesten. De presentatie is opnieuw in handen van Koen Vijverman en Kristof Poot.

Onder begeleiding van de Golden Bis Band brengen volgende artiesten hun bekendste hits van vroeger en nu in het Auditorium van het
Kursaal van Oostende.

- deel 1 (20.00 – 22.00) : Jimmy Frey (Canzonissima 1967, Eurosong 1989), Ingo Roberts, Paul Bruna, Jan Wuytens, Will Andis, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Clown Bassie, Goochelact Kobe (coach 'Junior Eurosong 2007-2008'), Ignace Baert en Herbert Verhaeghe.

- deel 2 (22.30 – 00.30) : Michael Lanzo, David Vandyck, Frank Galan (Eurosong 1999), Steve Tielens en Luc Steeno.

De deuren van het Auditorium gaan open om 18.30 en de muzikale animatie wordt voorzien door Iron Sax. Tijdens de pauze (22.00-22.30) wordt de muzikale animatie verzorgd door Jan Wuytens.

Tickets (35, 40, 45 en 55 euro) voor de vierde editie van 'Sterren aan Zee' kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa.

14-04-2014 om 14:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer acteurs Kevin Janssens en Marc Van Eeghem.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* negenentachtigste aflevering - maandag 14 april 2014 :

Topacteurs Kevin Janssens en Marc Van Eeghem toeren momenteel met 'Hamlet vs Hamlet', een bewerking van Tom Lanoye en Guy Cassiers van Shakespeares meesterwerk.

Dirk Nachtergaele en Johan De Mecheleer zie je de komende weken regelmatig opduiken in de nieuwe reeks 'Iedereen Duivel'. Die neemt je mee achter de schermen van de Rode Duivels. Johan en Dirk zijn de vaste masseurs van onze nationale helden.
 
Babette Blue, een Vlaamse pornoactrice van 74 jaar, komt vertellen waarom ze een rol in een opera versierd heeft.  En de Nederlandse cabaretier Hans Liberg vult zalen in Engeland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België, de Verenigde Staten en Frankrijk. Hij komt ons café voorzien van muziek én humor.

Wil je een uitzending meemaken?
Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavondmaandag 14 april 2014,
tussen 21.30 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

14-04-2014 om 11:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 17. MALTA.

Sinds zaterdag 29 maart 2014 tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

 Het land dat de tweede halve finale op donderdag 08 mei zal openen is MALTA. In 1971 maakte het eiland zijn opwachting op het liedjesfestival, maar hoge ogen kon Joe Grech niet gooien, hij eindigde op de achttiende en laatste plaats. Een jaar later eindigden ook Helen en Joseph als achttiende en allerlaatste. In 1975 probeerde Malta het nog eens, nu eindigde Renato twaalfde.

En dan was het wachten tot 1991, Nederland deed omwille van Dodenherdenking niet mee en het eiland mocht de vrijgekomen plaats innemen. Het zou bij een éénmalige deelname blijven volgens de EBU, maar Georgina en Paul Giordimaina eindigden met "Could It Be" op de zesde plaats en nu kon de de overkoepelende organisatie niet anders dan het land jaarlijks te laten deelnemen. Malta heeft tot op heden verdienstelijke resultaten behaald want sinds 1991 eindigde het eiland maar liefst dertien maal in de top tien waarvan vijf maal in de top vijf. Winnen kon het land nog niet maar met de tweede plaats van Ira Losco in 2002 en Chiara in 2005 kan een overwinning voor het eiland niet lang meer uitblijven.

In 2006 nam Fabrizio Faniello voor de tweede maal deel aan het liedjesfestival. Hij eindigde met "I Do" op een vierentwintigste en allerlaatste plaats in de finale met amper één puntje van Albanië. Zeven jaar geleden was het dan eindelijk de beurt aan Olivia Lewis die bij haar elfde deelname aan de nationale selectie de overwinning in de wacht kon slepen. Met "Vertigo" bleef ze in de Finse hoofdstad Helsinki echter steken op een vijfentwintigste plaats in de halve finale. Ook Morena kon in 2008 met "Vodka" geen hoge ogen gooien en strandde op een veertiende plaats in de tweede halve finale.

Vijf jaar geleden nam Chiara, met een nummer van Belgische makelij, voor de derde maal deel aan het liedjesfestival. Tijdens de eerste halve finale eindigde ze met "What If We" met een totaal van 86 punten op een zesde plaats om in de finale met een totaal van eenendertig punten te stranden op een tweeëntwintigste stek
. In 2010 werden de Maltese kleuren verdedigd door zangeres Thea Garrett die met "My Dream" de eerste halve finale niet overleefde : met 45 punten strandde ze op een twaalfde plaats. Ook in 2011 wist het eiland de eerste halve finale net niet te overleven want Glen Vella strandde met "One Life" met een totaal van vierenvijftig punten op een elfde plaats. Twee jaar geleden werd Kurt Calleja naar de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe gestuurd en daar eindigde hij in de tweede halve finale met een totaal van zeventig punten op een zevende plaats. In de finale kreeg hij voor "This Is The Night" eenenveertig punten, goed voor een eenentwintigste plaats. Vorig jaar nam
Gianluca Bezzina voor de eerste maal deel aan de nationale selectie die hij ook nog eens wist te winnen. Met "Tomorrow" eindigde hij in de tweede halve finale op een vierde plaats met 118 punten. In de finale verzamelde hij 120 punten en dat was goed voor een achtste plaats.

 Op zaterdag 08 februari vond in Malta de finale plaats van 'Malta Eurovision Song Contest 2014' met veertien kandidaten. Dat aantal bleef over na de halve finale van daags voordien (vrijdag 07 februari) waarin twintig kandidaten hun opwachting maakten.

De Maltese omroep ontving in totaal 210 inzendingen voor de nationale selectie van dit jaar en dat aantal werd na een eerste selectie herleid tot zeventig stuks. Daarvan bleven er uiteindelijk dus twintig over die mochten gaan strijden om het ticket richting Deense hoofdstad Kopenhagen.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Malta Eurovision Song Contest 2014' :

01. "Lovetricity" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Magnus Kaxe) door Christabbelle.
02. "Some Kind Of Wonderful" (tekst en muziek : Wayne William Micallef) door Wayne William.
03. "Brand New Day" (tekst : Muxu (Matthew Mercieca) ; muziek : Elton Zarb) door Davinia.
04. "City Lady" (tekst : Joe Julian Farrugia ; muziek : Paul Abela, Ryan Abela) door Ryan Paul Abela.
05. "Love Will Take Me Home" (tekst : Beatrice Eriksson, Markus Frenell ; muziek : Glen Vella, Beatrice Eriksson, Marcus Frenell, Michael James Down) door Franklin Calleja.
06. "One Last Ride" (tekst : Lawrence Peter Bridge ; muziek : Stephen Rudden) door Daniel Testa.
07. "Let The Sunshine In" (tekst en muziek : Sophie Debattista, Lou Mullen, Adam Pakard, Alexander Dew) door Sophie Debattista.
08. "Oblivion" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella, Chris Grech) door Chris Grech.
09. "Until We Meet Again" (tekst : Muxu (Matthew Mercieca) ; muziek : Elton Zarb) door Deborah C.
10. "Hypnotica" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Jessika Muscat.
11. "Take Me" (tekst en muziek : Boris Cezek) door Pamela.
12. "Coming Home" (tekst en muziek : Richard Micallef) door Firelight.
13. "Because I have You" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Amber.
14. "Pin The Middle" (tekst : Debbie Stivala ; muziek : Peter Paul Galea) door De Bee.

Het lot van de kandidaten lag tijdens de finale in de handen van een vijfkoppige vakjury (Peter Cossai, Ekaterina Orlova, Nicola Caligiore, Olga Salamakha en Reuben Zammitt) en de kijkers thuis (zesde jurylid) die de winnaar van 'Malta Eurovision Song Contest 2014' bepaalden.

* uitslag finale van 'Malta Eurovision Song Contest 2014' (tussen haakjes punten televoting/vakjury) :

01. "Coming Home" (tekst en muziek : Richard Micallef) door Firelight : 63 punten (7+56).
02. "Pin The Middle" (tekst : Debbie Stivala ; muziek : Peter Paul Galea) door De Bee : 46 punten (8+48).
03. "One Last Ride" (tekst : Lawrence Peter Bridge ; muziek : Stephen Rudden) door Daniel Testa : 41 punten (10+31).
04. "Because I have You" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Amber : 32 punten (2+30).
05. "Until We Meet Again" (tekst : Muxu (Matthew Mercieca) ; muziek : Elton Zarb) door Deborah C : 28 punten (0+28).
06. "Take Me" (tekst en muziek : Boris Cezek) door Pamela : 27 punten (6+21).
07. "Love Will Take Me Home" (tekst : Beatrice Eriksson, Markus Frenell ; muziek : Glen Vella, Beatrice Eriksson, Marcus Frenell, Michael James Down) door Franklin Calleja : 25 punten (5+20).
08. "Lovetricity" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Magnus Kaxe) door Christabbelle : 18 punten (4+14).
09. "Hypnotica" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Jessika Muscat : 18 punten (12+6).
10. "City Lady" (tekst : Joe Julian Farrugia ; muziek : Paul Abela, Ryan Abela) door Ryan Paul Abela : 16 punten (0+16).
11. "Let The Sunshine In" (tekst en muziek : Sophie Debattista, Lou Mullen, Adam Pakard, Alexander Dew) door Sophie Debattista : 11 punten (0+11).
12. "Some Kind Of Wonderful" (tekst en muziek : Wayne William Micallef) door Wayne William : 9 punten (0+9).
13. "Brand New Day" (tekst : Muxu (Matthew Mercieca) ; muziek : Elton Zarb) door Davinia : 7 punten (3+4).
14. "Oblivion" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella, Chris Grech) door Chris Grech : 7 punten (1+6).


 Firelight is een relatief nieuwe country/folk/popgroep die pas in juni 2013 werd opgericht. De drijvende kracht achter het zestal is Richard Edwards Micallef (zang, acoustische gitaar, dulcimer, percussie) die ook het nummer voor Kopenhagen voorzag van tekst en muziek.

Daarnaast maken ook zijn zus Michelle Mifsud (zang, piano, percussie), Tony Polidano (zang, bass, percussie) en Leslie Decesare (drums, percussie, harmonica) deel uit van de groep. Ook zijn broers Wayne William (backing vocal) en Daniel Micallef (acoustische gitaar) zullen in Kopenhagen op het podium staan. Deze laatste vervangt Matthew Ellul (acoustische en electrische gitaar) die tijdens de nationale selectie nog op het podium stond. Een eerste album van de groep verscheen in februari van dit jaar.

Zowel Richard als zijn zus Michelle namen in 2003 en 2005 deel aan de Maltese selectie als lid van de groep The Mics. In 2003 strandde de formatie met "Take Me Back Again" op een zesde plaats in de finale en in 2005 werd het gezelschap met "It's Up To You" pas eenentwintigste op tweeëntwintig deelnemers. In 2005 verhuisde Richard naar het Verenigd Koninkrijk alwaar hij deelnam aan de talentenjacht 'X Factor' alwaar hij het tot de beste tachtig wist te schoppen. Vier jaar later keerde hij terug naar Malta en een jaar later (2010) nam hij er opnieuw deel aan de nationale selectie. Met "Change" wist hij de halve finales niet te overleven.

Met "Finally" eindigde hij in 2011 in de finale op een tweede plaats met amper twee puntjes minder dan winnaar Glen Vella. Een jaar later was "Look At Me Now" goed voor een vijfde plaats. Vorig jaar had hij twee nummers in de finale, samen met Petra strandde hij op een zesde plaats ("Wonderful Today") en met "Fall Like Rome" bezette hij de dertiende plaats.

"Coming Home" (tekst en muziek : Richard Edwards Micallef)

LYRICS

Freedom of life, I will express my soul
Look me in the eye and electrify my bones
I ain't gonna leave until you know my name
Stepping out of the shell, now don't you step in my way
Build another wall and watch it crumble by your side

I'm coming home

I'm not holding back no I ain't wasting time
If you want me near then you must come for the ride
If your sky will fall, I'll shelter you from the rain
There's not a cloud in the sky that can come in the way
Roaming through fields, I'm trying to find this new land
It's only because I'm here, I'm finding gold in my hands

I'm coming home
I'm coming home

Trying to build up the words to say what you mean to me
Gonna open your eyes and let you know what I mean

Ohh aaahhh
Ohh aaahhh

Gonna take on this journey feel the light getting warm
Find the strength I've been searching keep the beat going strong
Keep the gloves on for fighting don't you knock on my door
Yeah the spirits alive I'm on the road coming home.

I'm coming home
I'm coming home
I'm coming home
I'm coming home

LYRICS IN FRENCH

Couplet 1
Liberté de vie, j'exprimerai mon âme
Regarde-moi dans les yeux, électrifie mes os
Je ne partirais pas avant que tu saches mon nom
Sortant de l'enveloppe, viens-tu vers moi

Construit un autre mur et regarde le s'effondrer à tes côtés

Refrain
Je rentre chez moi x1

Couplet 2
Je ne peux me retenir, je ne veux pas perdre de temps
Si tu me veux à tes côtés alors viens te promener
Si ton ciel s’effondre, je t'abriterai de la pluie
Il n'est de nuage dans le ciel qui puisse entrer par ici

En errant par les champs, j'essaye de trouver cette nouvelle terre
C'est parce que je suis ici, je trouve de l'or dans mes mains

Refrain
Je rentre chez moi x2

Pont
J'essaie de bâtir les mots pour dire ce que tu représentes pour moi
Je vais t'ouvrir les yeux, te laisser savoir la portée de mes pensées
Ohh aaahhh x3

Je vais faire ce voyage, sentir la lumière se réchauffer
Trouve la force que je cherchais, son battement s’intensifiant
Garde les gants pour le combat, veux-tu me trouver
Les esprits sont là, je suis sur la route, je rentre chez moi
Refrain
Je rentre chez moi x4

WEBSITE : http://www.firelightofficial.com/.
FACEBOOK :
https://www.facebook.com/officialfirelight.
YOUTUBE :
http://www.youtube.com/user/Firelightmalta/videos.
TWITTER :
https://twitter.com/Firelightmalta.

MORGEN
: voorstelling van de Israëlische deelneemster, Mei Finegold. (foto Firelight : Mario Micallef/TVM ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

14-04-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Lena Blondeel (Katrien Vandendries) brengt vanaf donderdag het hoofd van Jens op hol.

Het negentiende seizoen van 'Thuis' startte op maandag 02 september 2013 en ook dit seizoen mag de kijker elke weekdag rekenen op een stevige portie drama, emotie, spanning en natuurlijk ook een vleugje humor.

De populaire reeks verwelkomt eerstdaags twee nieuwe personages! Lena Blondeel (vertolkt door Katrien Vandendries) brengt vanaf aanstaande donderdag, 17 april 2014, het hoofd van Jens op hol. En vanaf (Paas)maandag 21 april duikt Hélène Symons-Van Damme (gespeeld door Camilia Blereau), de grootmoeder van Emma en Stan, op. Zij komt haar schoondochter Judith en kleinkinderen Emma en Stan bijstaan na het plotse overlijden van Kurt (Dries Vanhegen).

 Lena Blondeel (Katrien Vandendries)

Lena Blondeel is een zelfbewuste veertiger, die op donderdag 17 april (aflevering 3.564) plots het leven van Jens binnenstapt. Na een zware dag is Lena op zoek naar wat verstrooiing, een goed gesprek en een luisterend oor. Dat vindt ze aan de toog van de Frens bij Jens, die na het slechte nieuws van zijn vader ook wel wat afleiding kan gebruiken. Ook al is Jens veel jonger dan Lena, toch vinden ze troost en steun bij elkaar.

Maar al snel gaat het verder dan praten en luisteren. Lena en Jens storten zich heel onverwacht in een stormachtiger affaire. Wat begint als een schijnbaar betekenisloze onenightstand, groeit tot ieders verbazing uit tot meer, misschien wel veel meer...

Maar Jens weet nog niet alles van Lena, en bovendien staat hij op het punt om te vertrekken naar zijn ouders in Portugal...

Katrien Vandendries studeerde in 1994 af aan Studio Herman Teirlinck en draagt al een pak ervaring met zich mee. Ze vertolkte rollen in verschillende televisiereeksen zoals 'Flikken', 'Spoed', 'Zone Stad', 'Vermist', 'Witse', 'Aspe',... en speelde ook vroeger al eens een klein rolletje in 'Thuis'. Ze nam van 1995 tot 1998 de rol van Carolien Jacobs voor haar rekening.

Naast fictie leent Katrien Vandendries haar stem voor reclamespotjes en animatiefilms en stond ze al op de planken met verschillende producties van het Toneelhuis, Publiekstheater en Froe Froe.

 Hélène Symons-Van Damme (Camilia Blereau)

Hélène Symons-Van Damme is de moeder van Kurt Van Damme, en de grootmoeder van Emma en Stan. Ze duikt voor het eerst op na de dood van Kurt (op maandag 21 april in aflevering 3.566). Samen met haar schoondochter Judith zal Hélène de begrafenis van haar zoon regelen. Hélène is een dame met klasse. Ze heeft nooit begrepen waarom Judith niet meer moeite heeft gedaan om haar huwelijk met Kurt te redden. Ze verwijt Judith dat ze veel te snel heeft opgegeven. Zeker nu ze haar zoon heeft verloren, is dat een erg gevoelig onderwerp. Tom moet dus niet op al te veel sympathie rekenen van Hélène. Haar aanwezigheid zorgt eerst voor wat spanningen en discussies in huis. Maar Judith kan wel rekenen op veel en broodnodige hulp en troost van haar schoonmoeder. Ook Stan en Emma genieten in deze moeilijke tijden van de aanwezigheid van hun grootmoeder. Wanneer Hélène voor het eerst kennismaakt met Marianne, hangt er meteen elektriciteit in de lucht.

Camilia Blereau was van 1975 tot 1998 verbonden aan de Koninklijke Nederlands Schouwburg, waar ze in 76 stukken te zien was. Daarna speelde ze bij het Toneelhuis, Nationale Toneel in Den Haag en het Raamtheater. Ook op televisie is Camilia een bekend gezicht. Vorig jaar speelde ze mee in 'Crème de la Crème' maar ook in andere programma’s zoals 'Kinderen van Dewindt', 'Flikken', 'Stille Waters', 'Loslopend Wild' en 'Lili en Marleen' kon je haar zien schitteren. Naast televisie is Camilia ook een grote waarde op het witte doek. Ze deed mee in heel wat films, waaronder 'Het Vonnis', 'K3 Bengeltjes', 'Confituur', 'Max', 'Pauline en Paulette'.

Camilia speelde ook vroeger al eens mee in 'Thuis', in een speciale aflevering gemaakt rond Ann Petersen.

Op vrijdag 17 januari 2014 was op Eén aflevering 3.500 van 'Thuis' te zien. Om dat te vieren kreeg de serie een gloednieuwe generiek. Bij de aflevering van maandag 20 januari werd die voor het eerst getoond.

De vorige generiek is bijna vijf jaar gebruikt, meteen goed voor 885 afleveringen. De bijhorende titelsong ging zelfs 1.280 afleveringen mee. De makers van 'Thuis' achtten de tijd dan ook rijp voor een gloednieuwe generiek.

Samen met nieuwe beginbeelden, kreeg 'Thuis' ook een nieuwe titelsong. "Je bent thuis" heet die. Het lied is geschreven door Roel De Meulemeester en Guy Balbaert. Stefanie De Meulemeester en Sonny Vande Putte hebben het nummer ingezongen.

Eén generiek, meerdere versies

Van die nieuwe generiek zijn meerdere versies gemaakt, telkens met verschillende personages. De versies zullen afwisselend worden uitgezonden.

De volledige tekst van de nieuwe titelsong

Je bent thuis.
We zijn blij dat je hier kan zijn.
Goede raad van iedereen.
Warme armen om je heen.

Je bent thuis.
Er is geen beter plek voor jou.
Alles past hier in elkaar.
Nergens beter dan thuis.


De nieuwe generiek is meteen de achtste sinds 'Thuis' in december 1995 het levenslicht zag. Isabelle A (Eurosong 1999) zong toen het nummer "Altijd thuis" van Georges De Decker en Mary Boduin (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1975). Voor latere generieken namen onder meer Gunther Thomas (zanger, componist/tekstschrijver "When I Look In Your Eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006), Peter Evrard en Sofie Van Moll (Eurosong 2004) de zangpartijen voor hun rekening. Hier kunt u alle oude generieken herbekijken.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.561 TOT EN MET 3.565.

Judith heeft een zware taak te volbrengen. Waldek zijn geweten speelt op en hij wil zijn verhaal aan iemand kwijt.  De politie wil Mayra spreken.

- maandag 14 april - aflevering 3.561 : Judith heeft een zware taak te volbrengen. Waldek zijn geweten speelt op en hij wil zijn verhaal aan iemand kwijt. Jana krijgt steun van iedereen. Er komt een tip binnen bij Tim over het lopende onderzoek. Emma en Stan voelen zich schuldig.

- dinsdag 15 april - aflevering 3.562 : Rosa vertelt Waldek dat ze een oplossing heeft gevonden voor hem. Femke en Peter moeten er even tussenuit. Marianne wil moeite doen om de vrede binnen het gezin terug te krijgen. Bram verwerkt opnieuw een teleurstelling. De politie wil Mayra spreken. Lowie, Olivia en Jana verkennen het studentenleven.

- woensdag 16 april - aflevering 3.563 : Ann twijfelt over de oprechtheid van Mayra. Bram beseft dat hij het anders moet aanpakken. Hij krijgt een voorstel van Sam. Tom troost Stan. Er komt Judith nieuwe informatie over Kurt ter ore. Simonne is naar de medische keuring geweest. Emma neemt een beslissing.

- donderdag 17 april - aflevering 3.564 : Marianne zoekt toenadering tot Mayra. Judith wil haar kinderen beschermen. Bram heeft een antwoord klaar voor Sam. Toon steunt Peggy ten volle. Jens skypet met zijn vader; het wordt een emotioneel gesprek. Ook voor Emma is het geen gemakkelijke tijd, maar gelukkig vindt ze troost bij een vriend.

- vrijdag 18 april - aflevering 3.565 : Jens is slechtgezind. Judith besluit dan toch de waarheid te vertellen. Voor Ann en Mayra is er goed nieuws. Toon schept op over wat hij Peter gelapt heeft. Bram doet Jana een voorstel. Marianne neemt een belangrijke beslissing.

'Thuis', het negentiende seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

13-04-2014 om 16:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Mathias betrapt Delphine met een enorme som geld en Nathalie denkt eraan om terug te keren naar de States.

Op maandag 26 augustus 2013 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Opgelet, dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

Acteur Ludo Busschots maakt vanaf donderdag 17 april eerstkomende zijn opwachting in de reeks. Hij zal er anderhalve maand de rol vertolken van pokerorganisator Koen Daeleman. Het wordt een gastrol die hem tot eind mei in 'De Jan en Alleman' zal brengen.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het drieëntwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.271 TOT EN MET 5.275.

- maandag 14 april
- aflevering 5.271 : Stefanie is bloednerveus voor het praktisch examen van haar workshop filmgrime. Benny hongert zich uit om er goed uit te zien in de sauna. Hij kan zijn dieet echter niet langer verbergen voor zijn familie. Nu Peter op reis vertrekt, beseft Véronique dat ze twee weken vrij spel heeft bij VDB. Linda is jarig en dat wordt gevierd. Delphine is via Bart het adres van Bernard te weten gekomen en volgt hem met haar motor tot bij de loods
.

- dinsdag 15 april - aflevering 5.272 : Benny is zenuwachtig voor het bezoek aan het wellnesscentrum. Nathalie denkt eraan om terug te keren naar Amerika. Omdat Dirk enkele facturen was vergeten te betalen, wordt Arno door de rechtbank voor de keuze gesteld: of hij lost alle schulden in of AdWeb wordt failliet verklaard. Bernard komt Delphine afdreigen bij VDB.

- woensdag 16 april - aflevering 5.273 : Zjef is teleurgesteld wanneer niemand hem wil vergezellen op de pokeravond in de Jan & Alleman. Arno doet er alles aan om AdWeb te redden, tegen het advies van zijn ouders in. Evy voelt zich niet goed bij Andreas' sensatiezucht en maakt duidelijk dat dit niet de manier is waarop ze wil werken. Nathalie ontdekt dat Justin haar vlucht naar de States heeft geannuleerd.

- donderdag 17 april - aflevering 5.274 : Mathias betrapt Delphine met een enorme som geld. Véronique verrast iedereen door een volledige dag vrij te maken voor Cédric. Bart is op zoek naar een origineel verjaardagscadeau voor Hanne en roept de hulp in van Jelle en Louise. Zjef belandt in de Jan & Alleman aan een tafel waar stiekem voor geld wordt gepokerd.

- vrijdag 18 april - aflevering 5.275 : Delphine is erg prikkelbaar door de dreigementen van Bernard. Wanneer ze zich volledig in het nauw gedreven voelt, dreigt de situatie helemaal uit de hand te lopen. Nathalie vraagt Trudy om haar ontslagbrief te overhandigen aan Peter. Koen Daelman benadert Jan met het voorstel om voor geld te pokeren in de Jan & Alleman.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

13-04-2014 om 11:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ella' : Lukas en Anthony maken zich zorgen om de nakende verhuis.

Dit seizoen zendt vtm de telenovelle 'Ella' opnieuw uit. Met 'Ella' grijpt vtm terug naar de originele ingrediënten van het genre : een aanstekelijke romcom die je meeneemt in een hedendaags sprookje en je toelaat om 200 afleveringen lang te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

De kijker leert Ella kennen als een meisje dat voor het ongeluk lijkt geboren. Na de dood van haar moeder wordt ze door haar stiefzus het huis uitgepest en belandt ze bij haar pleegtante Ursula. Voor haar deugt ze enkel als slaafje in de frituur. Op haar 18de heeft Ella er genoeg van en besluit ze terug te vechten. Wat volgt is een spannende strijd, waarin ze afrekent met haar verleden en … onderweg stapelverliefd wordt.

Maar zowel in haar ontplooiing als in de liefde is haar jaloerse stiefzus nooit veraf. De jonge actrice Darya Gantura neemt de titelrol voor haar rekening. Zij wordt in 'Ella' omringd door o.m. Roel Vanderstukken, Gert Winckelmans, Ini Massez, Rik Verheye, Gène Bervoets, Jits Van Belle, Karel Deruwe, Rudy Morren, Christophe Haddad, Sachli Gholamalisad en Amaryllis Uitterlinden.

* Het verhaal :

De achtjarige Ella woont samen met haar mama in een gezellig rijhuisje. Als alleenstaande moeder heeft Tessa het niet breed, maar ze gaat door het vuur om de kleine Ella een gelukkige jeugd te geven. Wanneer Ella door dyslexie leerproblemen krijgt op school, helpt ze haar dochter spelenderwijs haar achterstand wegwerken. De toekomst lijkt Ella en haar mama gunstig gezind, zeker wanneer Tessa zich verlooft met Norbert, de directeur van privékliniek De Wingerd, waar Tessa als verpleegster werkt.

Fataal ongeluk

Maar dan slaat het noodlot toe. Kort voor het huwelijk met Norbert krijgt Tessa een fataal ongeluk. Op haar sterfbed laat ze Norbert zweren dat hij altijd voor Ella zal zorgen, alsof het zijn eigen dochter is.

Het vuile werk

In eerste instantie houdt Norbert zijn belofte en Ella trekt bij hem in. Maar Norberts dochter Clio is niet opgezet met de komst van Ella en zet alles op alles om haar zo snel mogelijk buiten te werken. Clio weet haar ietwat naïeve vader sluw te bespelen en wanneer er brand uitbreekt in Ella's slaapkamer, lijkt haar lot bezegeld. Norbert dumpt Ella bij tante Ursula, die een frituur uitbaat op een camping. Zij vertelt aan Norbert dat ze een echte kindervriend is, maar ze wil Ella enkel gebruiken om het vuile werk te doen in de frituur. Ursula vindt het niet belangrijk dat Ella leert lezen en schrijven. Als ze maar kan werken.

'Geluk maak je zelf'

De jaren gaan voorbij en op haar achttiende herinnert Ella zich de woorden van haar moeder : "Geluk maak je zelf". Ze pakt haar rugzak en trekt naar de stad waar het leven voor haar begon. 's Nachts doolt ze door de straten en steelt ze eten in een nachtwinkel. Wat Ella niet beseft is dat de jongen van de nachtwinkel haar achterna is gelopen en in een diepe coma geraakt nadat hij wordt aangereden door een auto. Plots belandt ze bij het huisje waar ze vroeger met haar mama woonde. Intussen werd de buurt opgewaardeerd en is het een trendy kapsalonnetje geworden.

Excentrieke Anthony

's Morgens wordt Ella er gevonden door kapster Cindy. Samen met de excentrieke Anthony baat zij het kapsalon uit. Hier start een nieuw hoofdstuk in het leven van Ella. Ondertussen komt Norbert te weten dat Ella niet langer op de camping woont. Hij leefde in de veronderstelling dat Ella er gelukkig was, maar vangt nu tegenstrijdige berichtenop. Zijn zoektocht naar de waarheid kan beginnen, tot grote ergernis van Clio…

Telkens op zondag brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'ELLA' - AFLEVERING 160 TOT EN MET 164.

-
maandag 14 april
- aflevering 160 : Frederico is kwaad omdat Yasmine op zijn verjaardag met een vriendin gaat shoppen, maar er is iets dat hij niet weet. Carmen stort in en vertelt haar vrienden dat Mario en zij uit elkaar zijn. Wanneer Frederico haar troost, loopt de situatie uit de hand. Norbert wil dat Clio hem alles vertelt over de voorbije maanden. Jasper krijgt steeds meer last van zijn hart.

- dinsdag 15 april - aflevering 161 : Clio smeekt haar vader om hulp. Norbert belooft er alles aan te doen om zijn dochter uit de gevangenis te houden, maar ze moet zich wel bij de politie gaan aangeven. Norbert vertelt Ella en Nicolas dat Clio zich de hele tijd als Barbara heeft voorgedaan. Nicolas beseft al snel dat de vrouw zwanger is van hem. Cindy is razend wanneer ze hoort dat Clio haar wekenlang heeft bedrogen. De sfeer tussen Frederico en Carmen is gespannen na hun kus de vorige avond. Yasmine heeft een verrassing voor haar vriend.

- woensdag 16 april - aflevering 162 : Cindy wil dat Ella naar De Wingerd terugkeert. Ze mag haar geluk niet door Clio laten kapotmaken. Linda twijfelt eraan of Clio wel degelijk zwanger is van Nicolas en dringt aan op een vaderschapstest. Norbert is ervan overtuigd dat zijn dochter haar leven heeft gebeterd en wil geen kwaad woord over haar horen. Nicolas wil zijn verantwoordelijkheid tegenover Clio niet uit de weg gaan. Zij wordt ondertussen door de politie ondervraagd over haar aandeel in de ontvoering van Ella. Lukas vindt het niet prettig dat hij met naam en toenaam in de magazines staat.

- donderdag 17 april
- aflevering 163 : Door de gebeurtenissen met Clio kan Ella zich maar moeilijk op haar volgende examen concentreren en ze neemt een grote beslissing. In een oud schoolboek van Nicolas vindt Ella een opstel waarin haar verloofde zijn liefde voor kinderen beschrijft. Tijdens een wandeling met Linda wordt Jasper onwel. Hij wordt meteen naar De Wingerd gebracht, waar hem een hard verdict wacht. Norbert doet een schokkende ontdekking. Clio zoekt Cindy op.

- vrijdag 18 april
- aflevering 164 : Ella en Nicolas genieten van de picknick en de ballonvaart. Wanneer ze opnieuw in De Wingerd zijn, worden ze voor de eerste keer met de zwangere Clio geconfronteerd. Lukas en Anthony maken zich zorgen om de nakende verhuis. Ze vrezen dat hun interieurstijlen te veel zullen vloeken. Carmen maakt continu toespelingen op de kus die ze met Frederico heeft gedeeld. Linda blijft ervan overtuigd dat Clio niet te vertrouwen is. Anke doet Norbert een bekentenis.

De telenovelle wordt van maandag tot en met vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de namiddag tussen 16.40 en 17.10. (bron en foto : vtm)

13-04-2014 om 11:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Neus van Pinokkio' : deze week zijn de bekende gasten acteurs Kevin Janssens en Axel Daeseleire.

Er wordt al eens wat verteld over "de sterren". Weekbladen en kranten staan er vol van en de lezers weten het te smaken. Soms zijn de beweringen waar, maar soms snijdt die waarheid geen hout. Zo gaat het in de wereld van de media : er is een waarheid, maar welke?

Op zondag 23 maart 2014 startte het tweede seizoen van 'De Neus van Pinokkio' waarin Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014'), samen met zijn wijsmakers Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof, opnieuw verhalen vertelt over bekende sterren en onbekende mensen die in de kijker liepen. Bart en zijn wijsmakers leuren met fragmenten uit de oude doos en trekken een blik internationale televisieformats open.

Het publiek en twee bekende spelers proberen ook ditmaal te achterhalen wat waar is en wat niet. Die bekende spelers zijn dit seizoen onder meer Otto-Jan Ham, Evi Hanssen, Peter Van de Veire, Véronique De Kock, Showbizz Bart, Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009'), Eva Daeleman (lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', presentatrice 'Eurosong 2014'), Jelle (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005', presentator 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006) en Clara Cleymans, Jonas Van Geel en Sien Eggers.

Beroemde wandelstokken, pastoors met vreemde hobby's en medische wonderen; vreemde figuren uit die oude doos die de programmamakers in het archief vonden; en de meest bizarre uitvindingen die Vlaanderen ooit kende. Ze worden allen vakkundig aan het oordeel van de spelers en het publiek gepresenteerd.

Adriaan Van Dis en Tine Embrechts zijn de wijsmakers die moeilijk te geloven verhalen vertellen over de Vlaamse showbizz en wereldschokkende onthullingen doen met Belgen in de hoofdrol. 'De Neus van Pinokkio' diept ook weer enkele waanzinnige tv-programma's op uit de wijde wereld. Niet te geloven; ze bestaan écht! Of niet.

In de 'Hit van de week' komen Vlaamse metalgroepen, gedragsgoeroes en stewardessen langs. En kunnen de spelers en het publiek in plaats van naar de valse bedrieger uit het trio ook eens op zoek naar de échte vrouw.

De speler uit het publiek die het snelst alle antwoorden juist kon inschatten, vormt in de finale een team met de beste bekende speler. In die finale proberen ze samen de pot van Pinokkio te lichten. Lukt dat, dan gaat de onbekende speler met de centen naar huis.

* vierde aflevering - zondag 13 april 2014 :

In 'De Neus van Pinokkio' vertelt Bart Peeters vanavond samen met zijn Wijsmakers Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof verhalen over bekende en minder bekende mensen die in de kijker liepen. Of het allemaal klopt wat ze vertellen, dat laten ze beoordelen door twee bekende spelers en het publiek. Deze week zijn de bekende gasten Kevin Janssens en Axel Daeseleire.

Dat is 'm - Grote winnaar of grote verliezer?

Deze week zit er iemand in de studio die heel recent in de schijnwerpers stond : Freddy Sannen, de eerste winnaar van de dubbele 'Pot van Pinokkio' van dit seizoen. Pas na de grote vreugde over zijn overwinning bleek dat hij ook zelf een heel bijzonder verhaal had. Het was namelijk niet de eerste keer dat Freddy op de televisie te zien was, integendeel.  Maar wat Freddy overkwam op tv, daarover verschillen de Wijsmakers op immer sympathieke wijze van mening. Is Freddy de grootste verliezer van spelprogramma's op televisie of is hij integendeel de grootste winnaar?

Het verhaal - Will Tura

Will Tura was in de jaren zestig al erg populair in België en even later stond hij met zijn eerste singles ook in de top tien in Nederland. Maar ineens kwam er aan Wills carrière in Nederland een einde (toch tot in de jaren tachtig). Ongeveer twintig jaar bleef het in Nederland stil rond Will Tura. 'De Neus van Pinokkio' kent nu de reden. Het heeft allemaal te maken met een liedje met een telefoonnummer als titel. Is dit verhaal waar of niet waar?

De oude doos - Tuinbenodigdheden

In 'De Oude Doos' spelen Bart, Adriaan en Tine een historisch tv-fragment na in twee versies. Maar slechts één daarvan is echt te vinden in het archief van de VRT. Het andere is verzonnen. Deze week gaat het over een man met een merkwaardige, zelf in elkaar geknutselde uitvinding voor in de tuin.

De tv stopt nooit - Ontharing

Je weet soms niet wat je ziet op de tv, want de televisie stopt nooit. 'De Neus van Pinokkio' ging weer op zoek naar een opmerkelijk stukje tv ergens in de wereld. Daarnaast wordt een zelfgemaakt fragment getoond dat soms nog gekker is dan het echte. Maar welk filmpje ís nu het echte? Deze keer maken we kennis met enkele hulpmiddelen voor ontharing.

Hit van de week - Gedragsgoeroes

De artiesten van deze week zijn Gedragsgoeroes. Mensen die ons proberen te motiveren en te inspireren. Twee van de drie gedragsgoeroes kunnen worden geboekt voor seminaries en bedrijfsconventies, die zijn écht. De derde is een valsspeler; hij werd door 'De Neus van Pinokkio' opgebeld, zijn speech is verzonnen. Hij is dus niet echt. Wie van de drie is het?

'De Neus van Pinokkio', vierde aflevering van het tweede seizoen vanavond zondag 13 april 2014 tussen 20.30 en 21.35 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

13-04-2014 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 16. HONGARIJE.

Sinds zaterdag 29 maart 2014 tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

 Het land dat als zestiende en laatste zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei is HONGARIJE. Hongarije debuteerde in 1994, dit jaar dus twintig jaar geleden, in de Ierse hoofdstad Dublin. Een jaartje eerder had het land reeds deelgenomen aan de (Oost-Europese) voorronde maar Andrea Szulák kon zich niet plaatsen voor het eigenlijke festival. Friderika Bayer eindigde op het groene eiland met het mooie "Kinek mondjam el vétkeimet" op een meer dan verdienstelijke vierde plaats. Allesbehalve een slechte start voor een debuterend land, enkel Polen deed dat jaar als debutant beter met een tweede plaats voor zangeres Edyta Górniak.

Het land nam in 1995, 1997 en 1998 nog deel aan het festival en eindigde tweemaal achteraan. In 1996 kwam Hongarije de audio-voorronde zelfs niet door. Vanaf 1999 nam het land niet meer deel tot in 2005. Toen eindigde de groep NOX met "Forogj, világ !" op een twaalfde plaats in de finale. In 2007, bij de zoveelste terugkeer, wist Magdi Rúzsa met "Unsubstantial Blues" beslag te leggen op een negende plaats in de finale. In 2008 kon Csézy zich met "Candlelight" echter niet plaatsen voor de finale, ze strandde in de tweede halve finale met amper zes puntjes op een negentiende en allerlaatste plaats. Een jaar later, in 2009, moest Zoli Ádok de eer hoog gaan houden in de Russische hoofdstad Moskou. Met "Dance With Me" wist hij zestien punten te verzamelen wat hem een vijftiende plaats opleverde in de tweede halve finale.

In 2010 nam het land voor de zoveelste maal opnieuw niet deel aan het jaarlijkse liedjesfestival maar een jaar later mocht Kati Wolf in het Duitse Düsseldorf de Hongaarse eer hooghouden. Met "What About My Dreams?" legde ze tijdens de eerste halve finale met een totaal van tweeënzeventig punten beslag op een zevende plaats. In de finale moest ze uiteindelijk tevreden zijn met drieënvijftig punten, goed voor een tweeëntwintigste plaats. In 2012 wist ook de groep Compact Disco zich te plaatsen voor de finale maar met een totaal van negentien punten kwam het gezelschap echter niet verder dan een vierentwintigste plaats. In de eerste halve finale wist de groep zich met "Sound Of Our Hearts" met een totaal van tweeënvijftig punten (goed voor een tiende plaats) net te plaatsen voor die finale
. En ook vorig jaar stootte het land vanuit de tweede halve finale door naar de finale op zaterdag. Met "Kedvesem (Zoohacker remix)" verzamelde ByeAlex in de halve finale 66 punten, goed voor een achtste plaats. Met een totaal van 84 punten was hij in de finale goed voor een tiende plaats, het beste resultaat sinds 2007.

 Op zaterdag 22 februari vond in Hongarije de finale plaats van 'A Dal 2014', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op donderdag 10 oktober raakte bekend dat de omroep ook dit jaar via een nationale selectie op zoek zou gaan naar de kandidaat voor de 59e editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Voor de derde maal op rij gebeurde dat via 'A Dal' om de artiest en het nummer aan te duiden dat het land begin mei zal gaan vertegenwoordigen in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Geïnteresseerden konden zich tot en met zondag 01 december bij de omroep aanmelden en uit de 435 ingezonden nummers (een record) werden er door een tienkoppige jury dertig geselecteerd voor de nationale selectie die op zaterdag 25 januari van start ging met de eerste van drie voorrondes.

Aan elke voorronde namen tien kandidaten deel en hun lot lag in de handen van een vierkoppige vakjury die elk nummer punten gaven op tien. De drie kandidaten met de meeste punten plaatsten zich rechtstreeks voor de halve finales, die op zaterdag 15 en zondag 16 februari doorgingen. Het lot van de overige zeven kandidaten lag in de handen van de kijkers thuis die er ook drie mochten doorsturen.

In totaal plaatsten zich dus achttien kandidaten (negen via de vakjury en negen via televoting) voor de halve finales. Uit elke halve finale stootten vier (twee door de vakjury, twee door de kijkers) van de negen deelnemers door naar de finale die met acht kandidaten werd beslecht.

Na de acht optredens gaven de juryleden (Jenő Csiszár, Magdi Rúzsa, Filip Rákay en Kati Kovács) punten (tien, acht, zes en vier) aan de vier beste kandidaten en het lot van de top vier lag nadien in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten.

* uitslag vakjury (in volgorde van optreden) :

01. "Csak a zene" (tekst : Ferenc Halász ; muziek : Ádám Hartmann, Dávid Nagy, Ferenc Halász, Zoltán Kovács, Miklós Pálffy) door Depresszió (Ádám Hartmann, Dávid Nagy, Ferenc Halász, Zoltán Kovács, Miklós Pálffy) : 0 punten (0+0+0+0).
02. "We All" (tekst : Péter Halász, Zoltán G. Tóth ; muziek : Zoltán G. Tóth) door Bogi (Boglárka Dallos-Nyers) : 26 punten (10+6+10+0).
03. "Running" (tekst : András Kállay-Saunders, István Tabár ; muziek : András Kállay-Saunders, Krisztián Szakos) door András Kállay-Saunders : 30 punten (4+10+8+8).
04. "The Last One" (tekst : Zoltán Szilveszter Ujvári ; muziek : Péter Krajczár, Zoltán Szilveszter Ujvári, Sándor Nyújtó, Petra Mayer) door New Level Empire : 12 punten (8+0+0+4).
05. "Brave New World" (tekst : Vera Jónás, Ákos Dobrády, Kriszta Kotsy, Dénes Pál ; muziek : Gatti di Amalfi) door Dénes Pál : 04 punten (0+4+0+0).
06. "It Can't Be Over" (tekst : Attila Galambos, Vajk Szente ; muziek : Máté Bella, Gergő Rácz) door Fool Moon (Tamás Mészáros, Gábor Molnár, Miklós Németh, Gergő Rácz, Barnabás Wodala) : 22 punten (0+8+4+10).
07. "Running Out Of Time" (tekst : Viktor Király, Tamás Király ; muziek : Viktor Király, Diamond Duggal) door Viktor Király : 18 punten (6+0+6+6).
08 "A legnagyobb hős" (tekst en muziek : Zoltán Kovács) door Honeybeast (Zsófia Tarján, Árpád Tatár, Zoltán Kovács, Tibor Lázár, Zsolt Kővágó, Tamás Kovács) : 0 punten (0+0+0+0).

* geplaatst voor 'superfinale' -televoting :

01. "Running" door András Kállay-Saunders : 30 punten.
02. "We All" door Bogi : 26 punten.
03. "It Can't Be Over" door Fool Moon : 22 punten.
04. "Running Out Of Time" door Viktor Király : 18 punten.

De kijkers volgden de vakjury en zo mag András Kállay-Saunders dit jaar de Hongaarse eer hooghouden tijdens de 59e editie van het Eurovisie Songfestival.

 András Kállay-Saunders (New York, 28 januari 1985) is de zoon van het Hongaarse model Katalin Kállay en de Amerikaanse soulzanger/producer Fernando Saunders. Tijdens zijn jeugd vergezelde hij zijn vader op zijn tournee door de Verenigde Staten. Drie jaar geleden bezocht hij zijn zieke oma in Hongarije en tijdens zijn verblijf daar schreef hij zich in voor de talentenjacht 'Megasztár'.

Hij behaalde er een vierde plaats en kreeg een platencontract aangeboden wat hem meteen deed besluiten om in het land te gaan wonen. Zijn eerste singles "Csak veled", "I Love You" en "Tonight" werden meteen hits.

Kállay-Saunders nam vorig jaar ook reeds deel aan de Hongaarse selectie en bereikte toen met "My Baby" eveneens de finale. In 2012 overleefde hij de eerste halve finale niet, met "I Love You" strandde hij toen in de eerste halve finale op een vijfde plaats.

Hij schreef zijn festivalinzending "Running" samen met Krisztián Szakos die in 2012 reeds op het festivalpodium stond als backing bij de groep Compact Disco.

"Running" (tekst : András Kállay-Saunders ; muziek : András Kállay-Saunders, Krisztián Szakos)

LYRICS

Silent cries
Every night
This Pain don't ever leave her life
Daddy's home
So she tries to hide
She calls for Mom
But never a reply

She cries cries cries
she's all alone
Daddy why why why
Leave me alone
She calls for help
She calls for help
But no one seems to care
She calls for help but no one seems to care

She keeps on running running running
from this crazy life
She keeps on running running running
Never sees the Light
I can see the angels standing by your side
it'll be alright

She's back again
Just one more time
Just wants to see her mother smile
She can't forget
Her only child
Mama let the devil in her house

She cries cries cries
she's all alone
Daddy why why why
Leave me alone
She calls for help
She calls for help
But no one seems to care
She calls for help but no one seems to care

She keeps on running running running
from this crazy life
She keeps on running running running
Never sees the Light
I can see the angels standing by your side
it'll be alright

She cries cries cries
Daddy why why why
she keeps on running running running
from this crazy life
keeps on running running
oh oh ohhhh
it'll be alright


WEBSITE : http://kallaysaundersandras.com/.
FACEBOOK :
https://www.facebook.com/kallaysaundersofficial.
YOUTUBE :
https://www.youtube.com/playlist?list=PLuliiS2X4oOjKxv3j5hHmfEloGJxffx4s&feature=edit_ok.
TWITTER :
https://twitter.com/kallaysaunders.
INSTAGRAM :
http://instagram.com/kallaysaunders.

MORGEN
: voorstelling van de Maltese deelnemer, de groep Firelight. (foto András Kállay-Saunders : Dávid Ajkai ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

13-04-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (12-04-2014).

Op deze tweede zaterdag van de paasvakantie zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook deze week houden we je op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

Het verzamelalbum met daarop alle deelnemende liedjes aan de volgende editie van het Eurovisie Songfestival is sinds gisterenvrijdag 11 april, beschikbaar. Naast de zevenendertig nummers krijg je ook de 'The Official #JoinUs Song' ("Rainmaker") van de winnares van vorig jaar Emmelie de Forest.

Eveneens gisterenvrijdag 11 april, verscheen in Duitsland het verzamelalbum "Grand Prix Party - Best of Eurovision". Op twee schijfjes vinden we in totaal vijftig liedjes die ooit op het Eurovisie Songfestival ten gehore werden gebracht. Zo vinden we "Satellite", "Euphoria", "I Wanna", "Nocturne" en "Après toi" terug alsook de Franse versie van "Je t'adore", het nummer waarmee Kate Ryan in 2006 ons land vertegenwoordigde.

 En met Cascada (ESF 2013) blijven we eventjes bij onze oosterburen want daar verscheen op vrijdag 28 maart jongstleden de nieuwe single met als titel "Blink". Naast de radioversie van het nummer zijn er maar liefst negen verschillende (remix)versies beschikbaar. 

 Van de Zweedse Songfestivaldeelneemster Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008-2009-2011, ESF 2014) verscheen afgelopen woensdag, 09 april, het verzamelalbum "16 Bästa" met daarop plaats voor haar inzendingen voor de nationale selectie zoals "Igår, idag", "Du och jag mot världen", "Vågar du, vågar jag", "Empty Room" en "I'm In Love".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Op maandag 28 april eerstkomende verschijnt "Children of the Universe", het nummer waarmee zangeres Molly een kleine twee weken later namens het Verenigd Koninkrijk zal deelnemen aan de finale van de 59e editie van het Eurovisie Songfestival. 2 Fabiola feat. Loredana (ESF 2014) werken volop aan de opvolger van hun succesvolle Eurosonginzending "She's After My Piano". En we mogen ook een nieuw album verwachten met als titel "Circus Fabiola". De nieuwe single van Dennis (Eurosong 2014) ft. Ian Thomas, "Fall In Love", zal vanaf maandag 21 april eerstkomende beschikbaar zijn.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

12-04-2014 om 11:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het verloren voorwerp' : wielrenner Leif Hoste 'heeft het vlaggen'.

'Het verloren voorwerp' duikt sinds zaterdag 22 februari 2014 opnieuw iedere week een verloren voorwerp met een rijke geschiedenis op. Aan de hand van de beste beelden van vroeger en nu laat het programma zijn licht schijnen op de relatie tussen de mens en dat voorwerp door de jaren heen.

Het verloren voorwerp selecteerde daarvoor ook onvergetelijke fragmenten uit internationale humorprogramma's als 'Extras', 'Fawlty Towers', 'Comedy Inc.', 'Allo allo', en sketches van Mr. Bean en André van Duin.

Dit seizoen duikt 'Het verloren' voorwerp in de koffer met Bart De Pauw, zoekt het uit hoe snel mensen reageren op een boodschap in een fles van Kamiel Spiessens en draait het aan het wiel van fortuin. Het zit op de eerste rij als de computer zijn intrede doet in de klas van meester Buys in 'Meester, hij begint weer', kijkt mee als Wim Delvoye speelgoed toetakelt in de microgolfoven en gaat mee op ronde met Rob Vanoudenhoven wanneer die medicijnen uitdeelt in een rusthuis.

'Het verloren voorwerp' verkneukelt zich om de mogelijkheden van de surroundmicrofoon in 'Zonde van de zendtijd', lacht tegen de tijd in 'De minuut' van 'In de gloria' en maakt kennis met het geheime wapen van Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!') in 'Mag ik u kussen?'.

Het resultaat is een complexloze en onderhoudende aaneenschakeling van de beste klassieke én eigenwijze humorfragmenten uit binnen- en buitenland.

* inhoud achtste aflevering - zaterdag 12 april 2014 : Het wiel.

Wim Opbrouck draait door in een rolstoel, Kamiel Spiessens ondervindt hinder van de wieltjes van zijn winkelkarretje, wielrenner Leif Hoste 'heeft het vlaggen', Sam Gooris verzamelt 'bannen' en Jeremy Clarkson van Top Gear gaat serieus uit de bocht tijdens een test van een driewieler.

'Het verloren voorwerp', achtste aflevering vanavond, zaterdag 12 april 2014, tussen 21.30 en 22.00 op Eén. (bron en logo : Eén)

12-04-2014 om 10:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : vanavond keren we terug naar de Eerste Wereldoorlog.

'De klas van Frieda' viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Na vier succesvolle seizoenen begon juffrouw Frieda Van Wijck op zaterdag 15 maart 2014 aan een nieuw schooljaar. Een schooljaar waarin ze rekels als Guga Baúl, Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), William Boeva, Ben Segers en Bartel Van Riet achter de banken treft en vakleerkrachten als Bart Van Loo, Maarten Vangramberen en Lize Feryn inschakelt.

Het concept van 'De klas van Frieda' blijft onaangeroerd. Elke zaterdagavond ontvangt Frieda vier leerlingen in haar klas; negen zaterdagen bekampen twee duo's elkaar voor eeuwig roem en een plaats in de finale. In de tiende en laatste aflevering spelen de twee beste duo's van dit seizoen de finale voor niets minder dan 'De echte Frieda'.

DE ECHTE FRIEDA

Dit jaar neemt het winnende team een 3D-geprinte Frieda Van Wijck mee naar huis. Die levensechte miniatuurversie van 30 centimeter hoog wordt geprint in een 3Dkleurenprinter. Het eindresultaat is een nu al felbegeerde trofee die als twee druppels water op Frieda lijkt.

Frieda liet zich voor het beeldje geheel vrijwillig inscannen door plaats te nemen op een draaischijf voor acht fototoestellen. Uit de 112 getrokken foto's ontstond een computerversie die door een 3D-printer werd omgezet in een tastbaar schaalmodel.

DE RONDES

Ook dit jaar leidt juf Frieda haar klas met ijzeren hand in een fluwelen handschoen doorheen vijf rondes en een eindexamen.

In de eerste ronde 'Het Eerste Lesuur' leren de kandidaten elkaar kennen aan de hand van zes vragen. Elke bank krijgt drie vragen voorgeschoteld die direct of indirect gelinkt zijn aan de kandidaten van de andere bank.

De tweede ronde 'Woordenschat' wordt per bank gespeeld. De ene leerling krijgt op het bord achter Frieda een lijst met begrippen te zien rond een bepaald thema. Hij of zij mag elk begrip met één woord omschrijven. Aangezien goeie vrienden aan slechts één woord genoeg hebben, krijgt zijn of haar bankgenoot slechts één kans om het begrip te raden. Zoveel mogelijk begrippen raden in 75 seconden is de boodschap.

De klassiekers van 'De klas van Frieda' blijven ook dit seizoen op post. Zo moeten de leerlingen samenwerken in 'Het Groepswerk' en barst het zweet hen uit bij de zenuwslopende ronde 'Juist – fout'. Net als afgelopen jaren krijgt Frieda elke dag 'De Vakleraar' op bezoek. Een bekende Vlaming met een verrassende fascinatie, hobby of interesse geeft een gastcollege in de klas van juf Van Wijck. Zo komt Bart Van Loo ons inwijden in de wereld van de Franse chansons, heeft Maarten Vangramberen wel wat te vertellen over reptielen en amfibieën en brengt actrice Lize Feryn de kijker graag iets bij in de tekenles.

DE FINALE

Ook dit seizoen spelen de teamleden van één bank samen de finale. Op het einde van elke aflevering speelt de slimste bank 'Het Eindexamen'. Ze moeten hun krachten bundelen en proberen samen in een recordtijd tien vragen goed te beantwoorden.

Het antwoord op iedere vraag bestaat uit twee antwoorden. Enkel als beide kandidaten allebei een juist antwoord geven, levert dat een punt op. Vraagt Frieda naar de kleuren van de vlag van Polen, dan antwoordt de ene rood en de andere wit. De leerlingen krijgen 200 seconden de tijd om 10 vragen juist te beantwoorden. Hoe sneller ze klaar zijn, hoe hoger ze in het klassement zullen eindigen. Deze finale is razend spannend, een gevecht tegen de tijd waarbij je je ploegmaat ook juist moet inschatten. Wie als eerste moet antwoorden, kan zijn teamgenoot uit de wind zetten maar soms ook tot waanzin drijven door steeds het makkelijkste antwoord eerst te geven.

'De klas van Frieda' loopt dit voorjaar van zaterdag 15 maart tot en met zaterdag 31 mei, maar op zaterdag 10 mei en zaterdag 25 mei neemt Frieda een pedagogische studiedag om naar het Eurovisie Songfestival te kijken en de verkiezingen te volgen.

* vijfde aflevering - zaterdag 12 april 2014 :

Otto-Jan Ham en Jonas Geirnaert nemen het in de klas van juffrouw Frieda op tegen Liesa Naert en Tania Van der Sanden. Vakleraar is Jonas Van Thielen over de Eerste Wereldoorlog.

'De klas van Frieda', vanavond, zaterdag 12 april 2014, de vijfde aflevering op Eén tussen 20.40 en 21.30. Deze uitzending is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron, logo en foto : Eén)

12-04-2014 om 10:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Parenclub' : Rani De Coninck ontvangt vanavond Vincent Banić en Koen Crucke met hun partners.

Op zaterdag 22 februari 2014 maakte Rani De Coninck opnieuw haar opwachting bij vtm met het nieuwe spelprogramma 'De Parenclub'. In het gloednieuwe programma nemen wekelijks twee bekende koppels het tegen elkaar op. Ook het publiek van 'De Parenclub' bestaat uitsluitend uit liefdesparen.

Vanavondzaterdag 12 april 2014, lijkt het wel een duel tussen jonge, prille liefde enerzijds en oude, onverwoestbare liefde anderzijds in de achtste aflevering van 'De Parenclub'. Presentatrice Rani De Coninck krijgt een charmante mix van generaties over de vloer. Niemand minder dan Koen Crucke en zijn grote liefde én manager Jan Gheysens komen op bezoek. Zij nemen het op tegen JIM-VJ en topmodel voor tal van kledingmerken Vincent Banić en zijn vlotte vriendin Anouck Hoet.

De 35 publiekskoppels spelen voor een reis naar Zanzibar, een weekendje Parijs of helemaal niets. Ze maken kans op een reis in het finalespel als ze het antwoord kennen op deze vragen :
 
* hoeveel procent van de Vlamingen is niet bevriend met zijn of haar partner op Facebook?
* hoeveel procent van de Vlamingen zou er problemen mee hebben als zijn partner bekender was?
* hoeveel procent van de Vlamingen doet wel eens zijn trouwring uit wanneer hij alleen op stap gaat?
* hoeveel procent van de Vlaamse koppels vrijt meer dan drie keer per week?


Vincent en Anouck

De grote liefde van Vincent is organisatrice van evenementen en paardrijdster op internationaal niveau. Anouck traint dagelijks met haar paarden. "Dat paard ziet Anouck meer dan ik", biecht Vincent op. Aanvankelijk moest de amazone niets weten van de 'arrogante' Vincent Banić. Zonder haar aan te kijken bestelde hij bij haar 'ne cola' in het restaurant waar ze werkte.

Pas toen hij haar eens goed had bekeken, wist hij : "Dat is hier iets voor mij". Het heeft hem nog wel een beetje moeite gekost, maar een maand later woonden ze al samen en dat doen ze meer dan twee jaar later nog steeds. Dat Vincent en Anouck een passioneel koppel zijn, daar weet acteur en presentator Kürt Rogiers alles van. Hij kent Vincent nog van het vtm-programma 'Sterren op de dansvloer' en komt over hen een pikante anekdote vertellen. Maar is ze ook waar?


Koen en Jan

Koen 'Alberto' Crucke en Jan werden 44 (!) jaar geleden aan elkaar voorgesteld in een café in Gent. Ze waren totaal niet elkaars type, maar toch klikte het. "We hebben onze types dan maar bijgesteld", vertelt sympathieke Jan. Vooral in het begin van hun relatie in de jaren zeventig was het voor de twee mannen absoluut niet eenvoudig om samen te wonen. Ze vertellen openhartig hoe ze indertijd zelfs tips kregen van de politie om hun relatie verborgen te houden. Zowel Jan als Koen reisden vroeger veel voor hun werk waardoor ze vaak lang van elkaar gescheiden waren. Maar wat als het gemis te groot werd, Jan? "Als de nood het hoogst was dan belde ik en zei ik : jij vliegt daar naartoe en ik vlieg ook naar dat punt. Ik huur daar een hele mooie hotelsuite en we doen daar boem-boem-boem". Koen en Jan zijn inmiddels tien jaar getrouwd en trotse ouders van Stefan, een volwassen zoon die ze samen adopteerden en die een spannend verhaal komt vertellen over het koppel. En Koen trakteert Jan en de rest van het publiek op een mooi operaconcert.

'De Parenclub', achtste aflevering vanavond, zaterdag 12 april 2014, tussen 19.50 en 20.45 op vtm. (bron en foto's : vtm)

12-04-2014 om 09:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 15. MONTENEGRO.

Sinds zaterdag 29 maart 2014 tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

 Het land dat als vijftiende en voorlaatste zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei is MONTENEGRO (Crna Gora). De staat Joegoslavië (bestaande uit Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Macedonië, Montenegro, Servië en Slovenië) nam tussen 1961 en 1991 met wisselend succes deel aan het Eurovisie Songfestival. Slechts éénmaal (in 1989) werd het festival gewonnen door de groep Riva met "Rock Me". In april 1992 viel de Socialistische Federale Republiek van Joegoslavië uit elkaar en bleven enkel Servië en Montenegro over die onder de naam Federale Republiek van Joegoslavië datzelfde jaar deelnamen aan het liedjesfestival.

Onder de naam Servië-Montenegro werden de twee landen begroet in 2004 tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het land eindigde meteen op de tweede plaats tijdens de finale dat jaar met "Lane moje" gezongen door tweevoudig deelnemer Željko Joksimović, in 2008 gastheer tijdens het festival. Een jaar later, in 2005, was er heelwat commotie rond de nationale finale. De Servische juryleden gaven punten aan Montenegrijnse kandidaten, maar Montenegrijnse juryleden gaven geen punten aan de Servische kandidaten. Daardoor kon de Montenegrijnse groep No Name naar het Songfestival alwaar het met "Zauvijek moja" op een zevende plaats eindigde. In 2006 deden dezelfde feiten zich opnieuw voor en kwam er hevig protest van de Servische nationale omroep. Het kwam zo ver dat er van Servische kant geen steun was voor No Name (de winnaars) en uiteindelijk werd beslist om geen kandidaat af te vaardigen naar Athene.

Op 21 mei 2006 besliste de Montenegrijnse bevolking om voortaan als onafhankelijk land verder te gaan en in 2007 nam het voor het eerst als zelfstandige staat deel aan het Eurovisie Songfestival. Stevan Faddy eindigde met "Hajde kroči" tijdens de halve finale op een tweeëntwintigste plaats. Een jaar later, in 2008, wist Stefan Filipović met "Zauvijek volim te" tijdens de eerste halve finale beslag te leggen op een veertiende plaats. Het beste resultaat werd in 2009 behaald toen zangeres Andrea Demirović tijdens de eerste halve finale met vierenveertig punten op een elfde plaats strandde. De twee daaropvolgende jaren (2010 en 2011) nam Montenegro niet deel maar in 2012 waren ze opnieuw van de partij. Voor de derde maal mocht het land de eerste halve finale openen maar het leverde "Euro Neuro" van Rambo Amadeus geen finaleplaats op. Met een totaal van twintig punten strandde hij op een vijftiende plaats. Vorig jaar stuurde het land het hip-hop duo Who See (Who See klapa) bestaande uit Dedduh (Dejan Dedović) en Noyz (Mario Đorđević), waarbij het tweetal in Malmö het gezelschap kreeg van zangeres Nina Žižić. Met "Igranka" strandde het trio in de eerste halve finale op een twaalfde plaats met 41 punten.


 Op zondag 09 maart werd de Montenegrijnse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival voorgesteld.

De nationale omroep (RTCG) maakte op dinsdag 19 november tijdens een persconferentie bekend dat zanger Sergej Ćetković dit jaar zal deelnemen aan de 59e editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Ook ditmaal koos de omroep de kandidaat via een interne selectie en op zich was het geen verrassing dat de uiteindelijke keuze viel op Ćetković daar zijn naam reeds enige tijd circuleerde.

Sergej Ćetković schreef het nummer voor Kopenhagen zelf en zoals hij reeds eerder aankondigde is het een liefdesliedje geworden. De Montenegrijnse inzending werd daags na zijn achtendertigste verjaardag voorgesteld tijdens een half uur durend programma dat kwam vanuit het Hotel Splendid in Podgorica. De locatie zal de fans van James Bond alvast als muziek in de oren klinken want het was de locatie voor de film 'Casino Royal' uit 2006.

De titel van het nummer is "Moj Svijet" ("My World") en werd opgenomen in het Montenegrijns en het Engels. Tijdens de halve finale, op dinsdag 06 mei eerstkomende, zal hij de Montenegrijnse versie ten gehore brengen.

 Sergej Ćetković (Titograd, huidige Podgorica, 08 maart 1975) moet zijn land dit jaar voor de eerste maal naar de finale van het Eurovisie Songfestival proberen te loodsen.

De zanger stond in 1986 als tiener op het podium alwaar hij tijdens het kinderfestival 'Our Joy' een tweede plaats in de wacht sleepte. Drie jaar later maakte hij deel uit van de groep Burning Heart waar hij keyboard speelde en de backing vocals voor zijn rekening nam. Vanaf 1994 maakte hij deel uit van Amphitheatre alwaar hij leadzanger werd. In 1998 gaat hij solo en neemt hij deel aan het festival Sunny Skale en twee jaar later komt zijn eerste solo-album op de markt.

In 2004 nam hij deel aan de Servisch-Montenegrijnse selectie voor het Eurovisie Songfestival alwaar hij met "Ne mogu da ti oprostim" op een achtste plaats strandde. Tien jaar na zijn deelname aan de nationale selectie werd hij door de Montenegrijnse omroep aangeduid om het Balkanland een eerste deelname aan de finale te bezorgen.

"Moj Svijet" (tekst : Sergej Ćetković, Emina Sandal : muziek : Sergej Ćetković)

LYRICS

Tražim, da me ne zaboraviš,
Kada jastuk zagrliš, ti me sanjaj...

Tražim, al' sreća trag ne ostavlja,
K'o da je tvoju dušu drugom pisala.

Još volim te znaj,
u srcu mom spavaš sama…

Moj svijet čuvam za te,
U moj svijet nek te vrate,
Pa da svane mi dan,
S'tobom jedino znam za ljubav …

Moj svijet čuvam za te,
U moj svijet, ja tražim da te vrate,
Da ne ostarim sam, u tvoje rukedušu vežem,
Pada svane mi dan,
S' tobom jedino znam za ljubav…

Još volim te znaj, u srcu mom samo samo si ti,
Još čuvam za nas, jedan svijet ljubavi…


LYRICS IN ENGLISH


Find me,
I'm still wandering the seas,
A lonely sail without a breeze,
Can you see me?

Find me
You know I'm lost without your arms,
You are never ending line
on my palms...

Still dreaming you're mine,
I'm loving you like the first time…

My love, I'll be waiting
For you to be in my world again
Don't forget about me,
Don't forget about everything we had.

My love I'll be waiting,
For you to take this lonely world away,
Don't forget about me,
Let me hold you in my arms
Don't forget about me
Be the sun in my eyes again...

I'm still dreaming you're mine,
I'm loving you like the first time,
You are all that I need,
My love, my everything.


WEBSITE : http://www.sergejcetkovic.com/.
FACEBOOK :
https://www.facebook.com/sergejcetkovicofficialpage.
YOUTUBE :
http://www.youtube.com/sergejcetkovicvideo.
TWITTER :
https://twitter.com/Sergej_Cetkovic.

MORGEN
: voorstelling van de Hongaarse deelnemer, András Kállay-Saunders. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

12-04-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


11-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste vrijdag van de paasvakantie zijn we opnieuw van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op zaterdag 03 mei vindt de vijfde editie plaats van het '
Schlagerfestival Tienen' (Garage Claes). Ook deze feesteditie wordt opnieuw een niet te missen afspraak voor alle schlagerfans.

Van 20.00 tot 20.40 is er Marjan Berger live on tape en tussen 20.45 en 22.15 vullen Christoff (Eurosong 1993-2002) & Lindsay, André Hazes junior en Roxanne met band het podium.
Tenslotte staan vanaf 23.00 tot 01.00 De Romeo's Live on Tour (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) met Willy Sommers en band geprogrameerd.

Voor meer nieuws en informatie verwijzen we je naar de website van
boekjeticket.be alwaar je meteen ook je tickets kan aanschaffen. Ook telefonisch kunnen tickets besteld worden, enkel op werkdagen tussen 14.00 en 17.00 via het nummer 0902 69 666 (€ 1 per minuut).

Het Witte Paard zorgt tijdens de zomermaanden al vier generaties lang, sinds 1936, voor topamusement met een dynamisch en gevarieerd spektakel in een authentieke variétéshow aan de Belgische kust. Deze zomer is dat niet anders.

Jimmy Helms, de stem van London Beat, is top of the bill van de drie uur durende zomerrevue 2014, die de naam 'Night Fever' meekreeg. De revue is zoals altijd een verbluffende cocktail van gevarieerde muziek, hilarische sketches, machtige dans en oogverblindende kostuums.

De show loopt van vrijdag 11 juli tot en met maandag 01 september (behalve op dinsdag en woensdag) in
Het Witte Paard in Blankenberge (Visserstraat 53). Het geheel wordt extra gekruid met twee internationale verrassingsacts, waarvan één winnaar van de Golden Clown Award in Monte Carlo en één muzikale act. De voorstellingen beginnen steeds om 20.00 en op zondag zijn er middagvoorstellingen om 15.30.

Voor info en tickets ga je naar de website van
Het Witte Paard, telefonisch op 050 41 11 00 of via info@witte-paard.be. Je kan ook steeds tickets bestellen via de website van TeleTicketService (telefonisch via 070 345 345). Vanuit Nederland bel je via 0900 45 000 45, vanuit andere landen via +32 34 0000 34.

 Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 augustus vindt op het Provinciaal Recreatiedomein 
Zilvermeer in Mol (Zilvermeerlaan 2) de eerste editie plaats van het festival 'Zomersfeer op het Zilvermeer'.

Er zal groots uitgepakt worden in een intieme setting, met elke dag een ander thema, dit belooft veel goeds op één van de mooiste locaties van Vlaanderen. Het programma voor vrijdag 29 augustus staat nu al vast : 'Clouseau Live in Concert'! Wat er op zaterdag 30 en zondag 31 augustus gaat gebeuren wordt pas later bekendgemaakt.

De kaartverkoop (19,50 euro, exclusief kosten) voor 'Clouseau Live in Concert' is reeds gestart en tickets kan je bestellen via de
website. Het voorprogramma van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), dat om 19.00 van start gaat, wordt verzorgd door Eurosongdeelnemer White Bird (Eurosong 2014).

Tickets zijn ook te koop bij de volgende voorverkooppunten : CaRatt Men (Laar 7, 2400 Mol), Ultimate (Lakenmakersstraat 20, 2400 Mol, Que Pasa (Corbiestraat 14, 2400 Mol), Videomanie (Wijerken 169, 3920 Lommel) en Bistro Bigeaux (Zegeplein 13, 2300 Turnhout).

11-04-2014 om 22:16 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs