Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

05-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het verloren voorwerp' : Mark Uytterhoeven steekt de hand in eigen broek.

'Het verloren voorwerp' duikt sinds zaterdag 22 februari 2014 opnieuw iedere week een verloren voorwerp met een rijke geschiedenis op. Aan de hand van de beste beelden van vroeger en nu laat het programma zijn licht schijnen op de relatie tussen de mens en dat voorwerp door de jaren heen.

Het verloren voorwerp selecteerde daarvoor ook onvergetelijke fragmenten uit internationale humorprogramma's als 'Extras', 'Fawlty Towers', 'Comedy Inc.', 'Allo allo', en sketches van Mr. Bean en André van Duin.

Dit seizoen duikt 'Het verloren' voorwerp in de koffer met Bart De Pauw, zoekt het uit hoe snel mensen reageren op een boodschap in een fles van Kamiel Spiessens en draait het aan het wiel van fortuin. Het zit op de eerste rij als de computer zijn intrede doet in de klas van meester Buys in 'Meester, hij begint weer', kijkt mee als Wim Delvoye speelgoed toetakelt in de microgolfoven en gaat mee op ronde met Rob Vanoudenhoven wanneer die medicijnen uitdeelt in een rusthuis.

'Het verloren voorwerp' verkneukelt zich om de mogelijkheden van de surroundmicrofoon in 'Zonde van de zendtijd', lacht tegen de tijd in 'De minuut' van 'In de gloria' en maakt kennis met het geheime wapen van Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!') in 'Mag ik u kussen?'.

Het resultaat is een complexloze en onderhoudende aaneenschakeling van de beste klassieke én eigenwijze humorfragmenten uit binnen- en buitenland.

* inhoud zevende aflevering - zaterdag 05 april 2014 : Kledij.

Tony Corsari demonstreert waarom mensen zo dol zijn op onderbroekenlol, Mark Uytterhoeven steekt de hand in eigen broek, bij Ben Crabbé (drummer Pas de Deux - Eurosong 1983) breekt het angstzweet uit als hij hemden draagt, Martin Heylen demonstreert hoe je het snelst een T-shirt kan plooien en Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) lapt alle moderegels aan zijn laars.

'Het verloren voorwerp', zevende aflevering vanavond, zaterdag 05 april 2014, tussen 21.35 en 22.05 op Eén. (bron en logo : Eén)

05-04-2014 om 01:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : vanavond een strijd tussen vier ex-Olympiërs.

'De klas van Frieda' viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Na vier succesvolle seizoenen begon juffrouw Frieda Van Wijck op zaterdag 15 maart 2014 aan een nieuw schooljaar. Een schooljaar waarin ze rekels als Guga Baúl, Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), William Boeva, Ben Segers en Bartel Van Riet achter de banken treft en vakleerkrachten als Bart Van Loo, Maarten Vangramberen en Lize Feryn inschakelt.

Het concept van 'De klas van Frieda' blijft onaangeroerd. Elke zaterdagavond ontvangt Frieda vier leerlingen in haar klas; negen zaterdagen bekampen twee duo's elkaar voor eeuwig roem en een plaats in de finale. In de tiende en laatste aflevering spelen de twee beste duo's van dit seizoen de finale voor niets minder dan 'De echte Frieda'.

DE ECHTE FRIEDA

Dit jaar neemt het winnende team een 3D-geprinte Frieda Van Wijck mee naar huis. Die levensechte miniatuurversie van 30 centimeter hoog wordt geprint in een 3Dkleurenprinter. Het eindresultaat is een nu al felbegeerde trofee die als twee druppels water op Frieda lijkt.

Frieda liet zich voor het beeldje geheel vrijwillig inscannen door plaats te nemen op een draaischijf voor acht fototoestellen. Uit de 112 getrokken foto's ontstond een computerversie die door een 3D-printer werd omgezet in een tastbaar schaalmodel.

DE RONDES

Ook dit jaar leidt juf Frieda haar klas met ijzeren hand in een fluwelen handschoen doorheen vijf rondes en een eindexamen.

In de eerste ronde 'Het Eerste Lesuur' leren de kandidaten elkaar kennen aan de hand van zes vragen. Elke bank krijgt drie vragen voorgeschoteld die direct of indirect gelinkt zijn aan de kandidaten van de andere bank.

De tweede ronde 'Woordenschat' wordt per bank gespeeld. De ene leerling krijgt op het bord achter Frieda een lijst met begrippen te zien rond een bepaald thema. Hij of zij mag elk begrip met één woord omschrijven. Aangezien goeie vrienden aan slechts één woord genoeg hebben, krijgt zijn of haar bankgenoot slechts één kans om het begrip te raden. Zoveel mogelijk begrippen raden in 75 seconden is de boodschap.

De klassiekers van 'De klas van Frieda' blijven ook dit seizoen op post. Zo moeten de leerlingen samenwerken in 'Het Groepswerk' en barst het zweet hen uit bij de zenuwslopende ronde 'Juist – fout'. Net als afgelopen jaren krijgt Frieda elke dag 'De Vakleraar' op bezoek. Een bekende Vlaming met een verrassende fascinatie, hobby of interesse geeft een gastcollege in de klas van juf Van Wijck. Zo komt Bart Van Loo ons inwijden in de wereld van de Franse chansons, heeft Maarten Vangramberen wel wat te vertellen over reptielen en amfibieën en brengt actrice Lize Feryn de kijker graag iets bij in de tekenles.

DE FINALE

Ook dit seizoen spelen de teamleden van één bank samen de finale. Op het einde van elke aflevering speelt de slimste bank 'Het Eindexamen'. Ze moeten hun krachten bundelen en proberen samen in een recordtijd tien vragen goed te beantwoorden.

Het antwoord op iedere vraag bestaat uit twee antwoorden. Enkel als beide kandidaten allebei een juist antwoord geven, levert dat een punt op. Vraagt Frieda naar de kleuren van de vlag van Polen, dan antwoordt de ene rood en de andere wit. De leerlingen krijgen 200 seconden de tijd om 10 vragen juist te beantwoorden. Hoe sneller ze klaar zijn, hoe hoger ze in het klassement zullen eindigen. Deze finale is razend spannend, een gevecht tegen de tijd waarbij je je ploegmaat ook juist moet inschatten. Wie als eerste moet antwoorden, kan zijn teamgenoot uit de wind zetten maar soms ook tot waanzin drijven door steeds het makkelijkste antwoord eerst te geven.

'De klas van Frieda' loopt dit voorjaar van zaterdag 15 maart tot en met zaterdag 31 mei, maar op zaterdag 10 mei en zaterdag 25 mei neemt Frieda een pedagogische studiedag om naar het Eurovisie Songfestival te kijken en de verkiezingen te volgen.

* vierde aflevering - zaterdag 05 april 2014 :

Vanavond barst de Olympische strijd los tussen Winterspelen-sporters Hanna Mariën & Elfje Willemsen en Zomerspelen-atletes Sabine Appelmans & Dominique Monami. Vakleraar deze week is Maarten Vangramberen, over Reptielen en Amfibieën.

'De klas van Frieda', vanavond, zaterdag 05 april 2014, de vierde aflevering op Eén tussen 20.45 en 21.35. Deze uitzending is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron, logo en foto : Eén)

05-04-2014 om 00:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Parenclub' : vanavond een strijd tussen collega's Gunther Levi en Roel Vanderstukken en hun partners.

Op zaterdag 22 februari 2014 maakte Rani De Coninck opnieuw haar opwachting bij vtm met het nieuwe spelprogramma 'De Parenclub'. In het gloednieuwe programma nemen wekelijks twee bekende koppels het tegen elkaar op. Ook het publiek van 'De Parenclub' bestaat uitsluitend uit liefdesparen.

Vanavond mag presentatrice Rani De Coninck voor het eerst twee collega's en hun partners verwelkomen. 'Familie'-acteurs Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996) en Roel Vanderstukken nestelen zich in de sofa's voor een avondje fun onder collega's samen met hun liefdespartners, respectievelijk artistiek talent Charlotte Nollet en danstalent Anne-Sophie Balsing. Roel is alvast enthousiast : "Een heel leuk spel vond ik het, en ik heb mijn vrouw ook beter leren kennen".
 
De 35 koppels in het publiek spelen dit keer voor een reis naar Cuba of op zijn minst een weekendje Amsterdam. Om in de finale te geraken, schatten ze zo goed mogelijk in :

hoeveel procent van de vrouwen zou mee flirten met een knappe collega op het werk. Bij de mannen zou alvast 36% mee flirten.
* hoeveel procent van de Vlamingen een tv-toestel in de slaapkamer heeft staan. Eén procent van hen blijkt na het vrijen alleszins onmiddellijk de tv aan te zetten.
* hoeveel procent van de Vlaamse koppels een poetshulp heeft.
* hoeveel procent van de Vlaamse vrouwen nooit initiatief neemt in bed.

Gunther en Charlotte

Gunthers geliefde Charlotte is vertegenwoordigster in kinderkleding én getalenteerd kunstschilderes. De twee leerden elkaar vijf jaar geleden kennen op een evenement waar zij werkte en hij optrad met De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996). Charlotte vertelt hoe verlegen Gunther toen was : "Het ging heel vlotjes, hij heeft Davy Gilles op mij afgestuurd…"

Een jaar geleden werden Gunther en Charlotte de trotse ouders van zoontje Otis. Maar wie staat er 's nachts voor hem op? Wie zet de vuilnisbakken buiten? En is Gunther in de slaapkamer ook zo verlegen als bij de eerste ontmoeting? Verder heeft Gunther nog een verrassend weetje over zichzelf : "In mijn auto mogen ze van mij de radio eruit nemen en iets anders in de plaats steken. Ik zet die nóóit aan". Best opvallend voor een zanger…


Roel en Anne-Sophie

De vrouw van Roel is Anne-Sophie, dochter van ex-jurylid bij 'Sterren op de Dansvloer' Anouchka Balsing. Anne-Sophie is danslerares, reisde jarenlang de wereld rond als model en leidt nu verschillende balletscholen. Toen zij en Roel elkaar voor het eerst zagen, wist globetrotter Anne-Sophie totaal niet wie Roel was.

Gelukkig voor Roel speelden zijn acteercapaciteiten geen rol voor haar, want ze was meteen ondersteboven van hem. En dat mag je letterlijk nemen, zo blijkt uit het grappige verhaal van hun eerste ontmoeting. Anne-Sophie vertelt enthousiast over het huwelijksaanzoek van Roel, die speciaal voor haar een liedje en een videoclip maakte. Ideetjes voor originele huwelijksaanzoeken? Die vind je zéker in 'De Parenclub'.

'De Parenclub', zevende aflevering vanavond, zaterdag 05 april 2014, tussen 19.50 en 20.45 op vtm. (bron en foto's : vtm)

05-04-2014 om 00:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 08. AZERBEIDZJAN.

Sinds vorige week zaterdag, 29 maart 2014, tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als achtste zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei is AZERBEIDZJAN. Samen met San Marino, dat dit jaar voor de vijfde maal van de partij is, debuteerde Azerbeidzjan zes jaar geleden tijdens het Eurovisie Songfestival. In de eerste halve finale wisten Elnur & Samir met "Day After Day" beslag te leggen op een zesde plaats. Deze positie leverde hen een rechtstreeks ticket op voor de finale alwaar ze op een achtste plaats zouden stranden. In 2009 werd het land vertegenwoordigd door AySel en Arash en het duo legde met "Always" in de tweede halve finale met een totaal van 180 punten beslag op een tweede plaats. In de finale werden 207 punten bij elkaar gesprokkeld wat recht gaf op een derde plaats. Vier jaar geleden moest zangeres Safura de eer hooghouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Met "Drip Drop" sprokkelde ze tijdens de tweede halve finale 113 punten bij elkaar wat haar een tweede plaats opleverde na de Turkse groep maNga. Op zaterdag 29 mei 2010 mocht ze de finale openen en dat leverde haar een vijfde plaats op met 145 punten.

In 2011 stuurde Azerbeidzjan opnieuw een duo naar het festival en Eldar & Nigar wisten met "Running Scared" de Europese harten te veroveren. Met een totaal van 122 punten moesten ze in de eerste halve finale de duimen leggen voor de Griekse inzending (133 punten) maar in de finale lieten ze met 221 punten vierentwintig landen achter zich. Twee jaar geleden mocht zangeres Sabina Babayeva in eigen land dus meteen aantreden in de finale en voor "When The Music Dies" kreeg ze 150 punten achter haar naam, goed voor een vierde plaats. Vorig jaar stuurde het land Farid Mammadov naar Malmö en met 139 punten wist hij de tweede halve finale op zijn naam te schrijven. In de finale moest hij met "Hold Me" enkel Emmelie de Forest voor zich dulden. Met een totaal van 234 punten behaalde hij er 47 minder dan de Deense zangeres.

Daarmee wist het land de voorbije zes jaar steeds een plaats in de top tien van de finale te bemachtigen, waarvan zelfs vijf keer een plaats bij de beste vijf.

Op zondag 02 maart vond in Azerbeidzjan de finale plaats van '
Böyük Səhnə' ('Big Stage'), de talentenjacht die dit jaar dienst deed als nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival.

De talentenjacht ging begin februari van start met veertien kandidaten en daar blijven er tijdens de finale nog drie van over (Khana Hasanova, Dilara Kazimova en Erkin Osmanli). De finale werd reeds op vrijdag 28 februari ingeblikt en toen raakte reeds bekend dat zangeres Dilara Kazimova als winnares uit de bus kwam. Tijdens de finale zong ze "Impossible" van Stefan Örn, Didrik Thott en Christian Fast, maar dat nummer werd uiteindelijk niet de inzending voor Kopenhagen.

Twee weken later, op zondag 16 maart, werd in de vooravond (17.30 Belgische tijd) het nummer voorgesteld waarmee de Dilara begin mei haar land zal vertegenwoordigen tijdens de 59e editie van het Eurovisie Songfestival.

 Dilara Kazimova (Bakoe, 20 mei 1984) is reeds vijftien jaar actief in de muziekindustrie en naast zangeres is ze ook actrice.

Ze waagde reeds eerder haar kans om haar land te vertegenwoordigen op het festivalpodium. Zo nam ze in 2008 deel aan de nationale selectie als lid van de rockgroep Unformal met de nummers "Lalala Song" en "Little Muse". Twee jaar later was ze opnieuw van de partij, nu als onderdeel van Milk & Kisses.

"Start A Fire" is van de hand van Stefan Örn, Johan Kronlund en Alessandra Günthardt. Voor Songfestivalliefhebbers is Örn alvast geen onbekende want hij tekende voor de muziek van de Azerbeidzjaanse inzending uit 2010 ("Drip Drop") en daarnaast voor de tekst en de muziek van de Azerbeidzjaanse inzendingen uit 2011 ("Running Scared") en 2012 ("When The Music Dies").

"Start A Fire" (tekst en muziek : Stefan Örn, Johan Kronlund, Alessandra Günthardt)

LYRICS

Someone's selling garden roses down the square
People gathering by to breathe the morning air
But no one sees the bitter cold and shivering empty hands

A school girl running by and trying to beat the bell
People dropping, tossing coins in wishing wells
But no one cares for dreams that don't fit into our world

Maybe nightfall darkens skies
And maybe teardrops stain our eyes
But may the slightest light start a fire

A soldier in the hands of a forgotten mess
Digging out the burning bullets in his chest
So eager, bold and noble - printing footsteps on this earth

Maybe nightfall darkens skies
Maybe teardrops stain our eyes
But may the slightest light start a fire

Start a fire

But may the slightest light start a fire


WEBSITE :
http://dilara.eurovisiontalents.com/.
TWITTER : https://twitter.com/dilara_esc.
FACEBOOK (fanpagina) :
https://www.facebook.com/dilarakazimova?fref=ts.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/dilarakazimovaesc.

MORGEN
: voorstelling van de Oekraïense deelneemster, Mariya Yaremchuk. (foto Dilara Kazimova : Sergey Illin ; met dank aan
Eurovision.tv en 3D Flags)

05-04-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


04-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Voor velen staat er een weekje (of misschien wel twee) verlof voor de deur en anderen kunnen slechts genieten van een vrij weekendje. Anderen moeten de komende dagen misschien weer heelwat uurtjes draaien maar kunnen dan tijdens de week genieten van een aantal vrije dagen. Kortom zo net voor het weekend zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Studio 100 pakt vanaf zondag 20 april (Paaszondag) uit met de spektakelmusical '14-18', een puur verhaal over vriendschap en liefde.

Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo'n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen?

'14-18' is een verhaal van liefde, gemis, familie, vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. Een spektakel met een hart.

De regie is in handen van Frank Van Laecke. Hij bedacht samen met Allard Blom het scenario. Blom schreef ook de liedteksten. De muziek werd gecomponeerd door Dirk Brossé, de muzikale directeur van het Amerikaanse The Chamber Orchestra of Philadelphia.

Studio 100 verzamelde meteen ook een topcast :
Jelle Cleymans (Eurosong 2004) als Jan, Jonas Van Geel als Fons, Bert Verbeke als Albert, Lander Depoortere als Kamiel, Free Souffriau als Anna, Maaike Cafmeyer als Céline, Jo De Meyere als Generaal, Peter Van de Velde als Korporaal Dedecker en Louis Talpe als Hermans.

Meer nieuws en informatie krijg je op de
website van de musical en voor tickets surf je meteen naar Sherpa. Intussen hebben bijna 110.000 mensen een kaartje aangeschaft.


 Tussen vrijdag 01 en zondag 03 augustus eerstkomende vindt in Tienen een nieuwe editie plaats van het zomerfestival 'Suikerrock'.

De voorbije dagen en weken werden reeds een aantal namen bekendgemaakt van artiesten die begin augustus hun opwachting zullen maken in de Vlaams-Brabantse suikerstad.

Op vrijdag 01 augustus kan je de Schotse formatie Simple Minds aan het werk zien en daags nadien, zaterdag 02 augustus, maken Goose en Madness hun opwachting. Het driedaagse festival wordt op zondag 03 augustus afgesloten met optredens van Slongs Dievanongs, Urbanus & De Fanfaar, Umberto Tozzi (ESF 1987) en The Jacksons. Namen van andere artiesten worden later dit voorjaar wereldkundig gemaakt.

Tickets kunnen nu reeds worden aangekocht via deze 
link en voor meer nieuws en informatie verwijzen we je graag naar de website van het festival.

 Op dinsdag 30 september (14.00-20.00) eerstkomende vindt in de 
Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus. Het wordt meteen ook een feestelijke editie van het festival bestaat dit jaar tien jaar.

Er zijn optredens van Marjan Berger, Andrei Lugovski (Eurosong 2014), Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Paul Severs, Günther Neefs, Christoff (Eurosong 1993-2002), Lindsay en Will Tura. Ze worden begeleid door de Heverband en The Roland Lee White Dancers.

Tickets (42 euro) kan je nu reeds aanschaffen via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events, Aalstersestraat 168, 9280 Wieze ofwel via de website van het festival. Opgelet! Tickets worden pas eind augustus verzonden.

04-04-2014 om 19:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : overleeft Laura Tesoro ('Familie') de 'Battles'?

Op vrijdag 07 februari 2014 namen Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) voor de eerste keer plaats in de bekende Voice-draaistoelen. Omdat Koen voor de derde keer de rol van coach op zich neemt, besloot hij eerst de andere drie coaches onder te dompelen in een kleine uiteenzetting : 'De Voice voor beginners'. Hopelijk zijn hun oren hierna goed getraind, want dag één van de 'Blind Auditions' was een feit. De strijd om voor hun team twaalf topartiesten te strikken barstte los.

Zes weken 'Blind Auditions' zijn inmiddels achter de rug, ijzersterk zangtalent is komen bovendrijven. De vier coaches Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters en Regi hebben elk een team samengesteld van twaalf talenten.

En daar waren heel wat Vlamingen graag getuige van : zowel qua kijkcijfers als online interacties blijft 'The Voice' duidelijk leven in Vlaanderen.

Sinds vrijdag 21 maart 2014 schakelt het programma een versnelling hoger in de 'Battles'. In vier 'Battle'-afleveringen zullen de twaalf kandidaten per team moeten strijden voor een felbegeerde plek in de 'Liveshows'. En dat strijden kan vrij letterlijk genomen worden, want ze zullen elk samen met – maar ook tegen – een ander teamlid zingen in de Voice-zangarena.

De 'Battles' beloven opnieuw hard te gaan, want Axelle, Bent, Koen en Regi zullen hartverscheurende keuzes moeten maken en hun team voor de helft uitdunnen. Nadat de kandidaten van één bepaald team hun 'Battle' hebben gebracht, maakt de coach bekend met wie hij of zij verder wil naar de 'Liveshows'. En dat is zeker niet evident, want de twee voorbije seizoenen hebben al bewezen dat zo heel wat straffe talenten het Voice-avontuur hebben moeten verlaten.

Maar… de overblijver maakt toch nog een kans om te worden opgepikt voor de 'Liveshows' dankzij de 'Steals'. Net zoals vorig seizoen kan elke coach immers opnieuw twee talenten redden – zeg maar stelen – van een andere coach. Als de overblijver nog met An Lemmens in de 'Voice'-ring staat kunnen de drie coaches opnieuw op hun knop drukken en dus 'stealen' als zij dit talent in hun team willen. Drukt er slechts één coach af, dan is het duidelijk in welk team het talent terecht komt. Als er meerdere coaches op de knop drukken, geldt opnieuw het principe van de 'Blind Auditions' : dan kiest het talent in kwestie in welk team hij of zij wil terecht komen.

Na de vier 'Battles' neemt elke coach dus acht talenten mee naar de 'Liveshows' : zes uit hun eigen team en twee die ze 'stelen' uit een ander team. Maar voor het zover is moeten de 48 zangtalenten die de 'Blind Auditions' overleefd hebben het beste van zichzelf tonen in de 'Battles'. Only the very best survive…

* de derde 'Battle' - vrijdag 04 april 2014 :


 Als eerste stuurt Regi de 17-jarige leeftijdsgenoten Elien uit Perk en Joke uit Bassevelde samen de zangarena in. Hij weet dat het akoestisch genre hen goed ligt en besluit hen "Another Love" van Tom Odell te laten zingen. Tijdens de workshops moeten ze alletwee nog leren om uit hun verlegen cocon te breken. Net voor ze het podium opstappen, sterven ze haast van de zenuwen. "Ik heb superveel stress, de tekst spookt echt door mijn hoofd. Ik weet gewoon echt niet wat ik moet verwachten", vertelt Eline. Ook Joke is erg zenuwachtig : "Ik krijg er buikpijn van en mijn hart begint sneller te slaan. Maar het is het waard om wat af te zien : als ik de in liveshows  geraak, ga ik heel blij zijn", vertelt ze al lachend.

 De 27-jarige Elie uit Sint-Niklaas wist met zijn auditie de vier coaches te overtuigen en koos voor het team van Bent. Zijn coach stuurt hem samen met de 35-jarige Nel uit Turnhout het podium op met "Be My Number Two" van Joe Jackson. Zowel Elie als Nel zijn het alletwee gewoon om met hun instrument op het podium te staan, maar Bent wil dat ze deze keer handsfree zingen : zonder gitaar en zonder piano. En dat vinden ze zelf best wel aanpassen : "Zonder begeleiding van mijn gitaar zingen is echt niet evident voor mij, omdat ik het niet gewoon ben. Het voelt als een soort amputatie", vertelt Elie. "Voor mij persoonlijk is Elie een beetje een topfavoriet, dus dat zal volgens mij wel moeilijk worden. Maar  ik ga mijn best doen, want ik wil uiteraard heel erg graag door", zegt Nel.
 
 Koen besluit vervolgens om de 17-jarige Laura uit Antwerpen en de 18-jarige Aurélie uit Wommelgem tegen elkaar uit te spelen. Met "Ironic" van Alanis Morissette kunnen ze volgens hem beiden hun sterke kanten uitspelen. Laura moet zich vooral nog wat meer proberen in te leven in het nummer : "Het is nog moeilijk voor mij om er mijn gevoel in te leggen, ik moet me eerst goed concentreren op mijn noten. Maar dat komt wel als ik het nummer meer in mijn lijf heb", zegt ze. Aurélie ziet de Battle helemaal zitten : "Laura en ik kunnen er echt een feestje van maken hier, dus dat gaan we ook doen".
 
 Tijdens hun 'Blind Audition' zongen zowel de 19-jarige Demi uit Roeselare en de 22-jarige Tracy en Sandra uit Antwerpen "Royals" van Lorde. Deze keer stuurt Bent hen samen het podium op met "Love... Thy Will Be Done" van Martika, een nummer dat volgens hem alleen maar weggelegd is voor goede zangeressen. Voor hen is het alvast een grote uitdaging : "In 3 stemmen zingen is volgens mij echt wel 1 van de moeilijkste, als het al niet het moeilijkste is, dat ik tot nu toe heb moeten doen", vertelt Demi. Tracy en Sandra lijken het bijna te besterven net voor ze het podium op moeten : "De zenuwen zitten overal in ons lijf. Het is echt wel belangrijk voor ons, want dit is once in a lifetime".

 Axelle besluit de 17-jarige Laure uit Dilbeek en de 22-jarige Eline uit Brasschaat de zangarena in te sturen met "Say It Right" van Nelly Furtado. Ze schatten alletwee de concurrentie meteen hoog in : "Als ik wist dat ik tegen Eline moest zingen, was dat niet zo'n topmoment voor mij, omdat ik vind dat zij een klok van een stem heeft die volgens mij alles aan kan", vertelt Laure. Ook Eline begint er met een klein hartje aan : "Ik was wel aan het balen eigenlijk, omdat ik dacht : Laure, die is echt supergoed".
 
 In het team van Koen zal de 46-jarige Steph uit Sint-Niklaas het moeten opnemen tegen de 18-jarige Cristina uit Antwerpen. Hij wil dat ze het iconisch nummer "A Whiter Shade of Pale" van Procol Harum brengen. Cristina gelooft dat Steph deze 'Battle' gaat winnen : "Volgens mij heeft Steph meer kans om door te gaan, omdat ik het nummer niet ken. Maar ik ga 10.000 keer oefenen, dag en nacht, want ik wil er echt het beste van maken". Steph moet dan weer vooral werken aan zijn houding : "Er is gehamerd tijdens de workshops op mijn houding, dat die wat losser en nonchalanter mag zijn. Dus da's voor mij wel een uitdaging", vertelt hij.

Na deze derde 'Battles' zullen de coaches opnieuw hartverscheurende keuzes gemaakt hebben en misschien ook al iemand nieuw verwelkomd hebben in hun team. Wie er spijtig genoeg afvalt en wie er doorstoot naar de liveshows, ontdek je vanavond, vrijdag 04 april 2014, tussen 20.35 en 22.35 bij vtm.

Na vier weken 'Battles' starten we met de 'Liveshows': vanaf vrijdag 18 april 2014 wordt 't Kuipke in Gent de place to be. Tickets voor deze wervelende liveshows zijn te bestellen via vtmtickets.be.

De derde 'Battle' van de derde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond, vrijdag 04 april 2014, tussen 20.35 en 22.35 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

04-04-2014 om 10:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 07. RUSLAND.

Sinds afgelopen zaterdag, 29 maart 2014, tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als zevende zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei is RUSLAND. Het land neemt sinds 1994 deel aan het jaarlijkse liedjesfestival en zangeres Youddiph behaalde toen met "Vechni stranik" een negende plaats. In 1996 raakte Andrej Kosinski niet eens door de (audio)voorronde. In 1998 en 1999 nam het land niet deel aan het Songfestival en bij de terugkeer in 2000 eindigde de bloedmooie zangeres Alsou, in 2009 de presentatrice tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, met "Solo" op de tweede plaats na de Deense Olsen Brothers. Drie jaar later stuurde het land het wereldbekende meisjesduo t.A.T.u. naar het jaarlijkse liedjesfestival en met "Ne ver, ne boisia" behaalde het duo de derde plaats. De vraag die toen op ieders lippen brandde was of ze al dan niet zouden zoenen tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Later bleek het veel herrie om niets te zijn geweest.

Na twee minder goede resultaten was het in 2006 de beurt aan zanger Dima Bilan om zijn land naar de finale te loodsen en zo geschiedde. Tijdens de finale eindigde hij met "Never Let You Go" op een tweede plaats. Zes jaar geleden breidden de meiden van Serebro daar een vervolg aan door op de derde plaats te eindigen met "Song #1". In 2008 nam Dima Bilan met "Believe" voor een tweede maal deel aan het liedjesfestival en nadat hij in de eerste halve finale pas derde was geëindigd wist hij Rusland tijdens de finale de eerste overwinning te bezorgen. Een jaar later mocht Anastasia Prikhodko meteen aantreden in de finale en met "Mamo" legde ze beslag op een elfde plaats.

Vier jaar geleden werden Peter Nalitch & Friends naar de Noorse hoofdstad Oslo afgevaardigd met "Lost And Forgotton" alwaar in de eerste halve finale met een totaal van 74 punten beslag werd gelegd op een zevende plaats. In de finale kreeg de groep negentig punten en dat was goed voor een elfde plaats
. In 2011 vaardigde het land Alex Sparrow af die met "Get You" tijdens de eerste halve finale een totaal van vierenzestig punten verzamelde, goed voor een negende plaats. In de finale moest hij tevreden zijn met 77 punten wat goed was voor een zestiende plaats, de slechtste notering van het land sinds 1995. Twee jaar geleden waren de oudjes van Buranovskiye Babushki met "Party For Everybody" in de finale goed voor een tweede plaats met 259 punten. Met een totaal van 152 punten wist het zestal de eerste halve finale als winnaar af te sluiten. Ook vorig jaar eindigde het land in de finale in de top vijf met zangeres Dina Garipova. Met "What If" behaalde ze in de eerste halve finale een tweede plaats met een totaal van 156 punten en dit na winnares Emmelie de Forest. In de finale verzamelde ze 174 punten en dat was goed voor een vijfde plaats.

De Russische omroep Rossiya maakte op zaterdag 15 maart bekendt dat de Tolmachevy Sisters (Tolmachevy Twins) dit jaar zullen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.

Net als in ons land zijn er in Rusland twee omroepen die om beurten een kandidaat afvaardigen naar het jaarlijkse liedjesfestival. Voor de 59e editie van het jaarlijkse liedjesfestival, begin mei in de Deense hoofdstad Kopenhagen, is het de beurt aan Rossiya om de kandidaat aan te duiden. Dat nieuws raakte op zondag 01 september jongstleden bekend.

De omroep ging in eerste instantie op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie en wegens heelwat verzoeken van (eventuele) deelnemers werd de inschrijvingstermijn verplaatst naar vrijdag 28 februari. De nationale finale zou in eerste instantie doorgaan op oudjaarsavond maar werd dan verplaatst naar de maand maart.

Eerder dit voorjaar raakte echter bekend dat er geen nationale selectie zou komen en dat de kandidaat voor Kopenhagen intern zou worden aangeduid. De naam van Sergey Lazarev (Russische selectie 2008) dook in eerste instantie op maar die meldde dat hij de kelk aan zich voorbij liet gaan. De gespannen sfeer met buurland Oekraïne (i.v.m. de Krim) is/was hieraan niet vreemd en zou begin mei wel eens zijn weerslag kunnen hebben op de toekenning van de punten. Beide landen zitten trouwens, net als België en Nederland, in de eerste halve finale op dinsdag 06 mei.

Begin maart dook de naam op van de Tolmachevy Twins en dat nieuws werd dus midden vorige maand door Rossiya bevestigd.

Anastasiya en Maria Tolmachevy zagen op 14 januari 1997 het levenslicht in Koersk en namen in 2006 voor Rusland deel aan het Junior Eurovisie Songfestival. In de Roemeense hoofdstad Boekarest wonnen ze de vierde editie van het festival met "Vesenniy jazz". De twee meiden zijn daarmee de eerste winnaars van het Junior Eurovisie Songfestival die de overstap maken naar het Eurovisie Songfestival.

Op dinsdag 06 mei eerstkomende zal het tweetal in de eerste halve finale aantreden met "Shine". Het nummer is van de hand van oud-Songfestivaldeelnemer Philipp Kirkorov en Dimitris Kontopoulos. Kirkorov nam in 1995 zelf deel aan het festival met "Kolibjeljnaja dlja vulkana" wat hem een zeventiende plaats opleverde op drieëntwintig deelnemers. In 2007 componeerde hij de muziek van de Wit-Russische inzending "Work Your Magic" (zesde plaats) en een jaar later die van de Oekraïense inzending "Shady Lady" (tweede plaats). Kontopoulos componeerde eveneens de muziek van twee inzendingen : de Griekse uit 2009 ("This Is Our Night", zevende plaats) en die van Azerbeidzjan van vorig jaar ("Hold Me") wat het land een tweede plaats opleverde.

De tekst van de Russische inzending is van het trio John Ballard, Ralph Charlie en Gerard James Borg. Ballard en Charlie (Ralph Charlie Al Fahel) zijn de tekstschrijvers van de inzending van Azerbeidzjan van vorig jaar (zie hoger). Gerard James Borg schreef de tekst van vijf Maltese inzendingen, zijnde "Desire" (2000, achtste plaats), "Seventh Wonder" (2002, tweede plaats), "On Again... Off Again" (2004, twaalfde plaats), "Vertigo" (2007, vijfentwintigste plaats halve finale) en "Vodka" (2008, veertiende plaats tweede halve finale).

"Shine" (tekst : John Ballard, Ralph Charlie, Gerard James Borg ; muziek : Philipp Kirkorov, Dimitris Kontopoulos)

LYRICS

Verse 1

Been looking at the sky
wishing on a star
waiting for a brand new start

Living on the edge
closer to the crime
cross the line a step at a time

Now maybe there's a place
maybe there's a time
maybe there's a day you'll be mine

Now something's got to give
make a brighter day
all we got to say

Chorus

Shine into my darkness
shine into the night, my rising sun
drive away the madness
Can you be a masterpiece of love
Sending out a message out above
Telling all the world to show some love
No one's gone bring me down, bring me down
You are my rising sun

Verse 2

Keep looking up ahead
riding like a wind
open up your heart, let me in

My life is on a string
when I see you smile
our love will last a thousand miles

Now maybe there's a place
maybe there's a time
maybe there's a day you'll be mine

Now something's got to give
make a brighter day
all we got to say


FACEBOOK (officiële fanpagina) : https://www.facebook.com/Tolmachevysisters.

MORGEN : voorstelling van de Azerbeidzjaanse deelneemster, Dilara Kazimova. (foto Tolmachevy Sisters : RTR ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

04-04-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


03-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Freek ontvangt vanavond onder meer Bart Schols en Jacques Vermeire.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* vierentachtigste aflevering - donderdag 03 april 2014 :

Het nieuwe wielerseizoen is goed en wel uit de startblokken geschoten. Daarom houden Tomas en Freek deze week hun café open in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

In het epicentrum van de Vlaamse koers ontvangen ze gasten die komen uit het wielercircuit maar ook van daarbuiten. De stamgast voor een hele week is de flamboyante Marc Coucke. Tomas en Freek presenteren dag om dag 'Café Corsari' met aan hun zijde telkens een wielersportexpert.

Freek Braeckman's goede vriend, nieuwsanker Bart Schols, is co-host en voegt aan de gesprekken zijn gezonde dosis wielerdeskundigheid toe.

Stamgast Marc Coucke verrast ons opnieuw met enkele reportages en is opnieuw te gast in de studio.
 
Wieleranciens Johan Museeuw en Peter van Petegem komen langs en wagen zich in opdracht van Marc Coucke aan een duel Museeuw versus Van Petegem op de Koppenberg.

Jacques Vermeire komt ons vertellen wat de link is tussen hem, humor, wielrennen én Marc Coucke. Misschien heeft Jacques Vermeire verzorger Mon Peeters wel meegebracht om wat tips te geven aan ex-wielrenner Johan Museeuw.

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavonddonderdag 03 april 2014,
tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

03-04-2014 om 10:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 06. ALBANIE.

Sinds afgelopen zaterdag, 29 maart 2014, tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

 Het land dat als zesde zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei is ALBANIE. In 2003 maakte zangeres Anjeza Shahini haar debuut in de Albanese versie van 'Idols'. Ze won die talentenjacht en kreeg meteen ook een ticket om deel te nemen aan de Albanese voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Als klap op de vuurpijl won ze die finale ook met "Imazhi yt". Het nummer, dat anderhalve minuut te lang was, moest nog worden ingekort en naar het Engels vertaald. Het resultaat werd "The Image Of You" met een verdienstelijke zevende plaats in de finale van 2004. Dankzij dat goede resultaat mocht Ledina Çelo, die de voorronde eind december 2004 won, meteen in de finale beginnen. Haar "Neser shköj" werd voorzien van een groep luchtviolistes en een trommelaar die heel erg zijn best deed. Net als bij het nummer van Shahini werd er nog gesleuteld aan het nummer en de tekst. In de Oekraïense hoofdstad Kiev kwam ze met "Tomorrow I Go" echter niet verder dan de zestiende plek. Het nummer ging de mist in door onder meer de zangeres die wat te schreeuwerig overkwam.

Door dit teleurstellende resultaat moest Albanië in 2006 opnieuw aantreden in de halve finale. Luiz Ejlli kon met "Zjarr e ftohtë" Europa niet echt overtuigen en strandde in die halve finale op een veertiende plaats. En ook in 2007 was een plaats in de finale niet weggelegd voor de Albanese inzending. "Hear My Plea" van Frederik Ndoci bleef in de halve finale steken op een zeventiende plaats. Zes jaar geleden keerde het tij en wist zangeres Olta Boka in de tweede halve finale met "Zemrën e lamë peng" beslag te leggen op een negende plaats en was daarmee zeker van een plaatsje in de finale. In die finale zou ze uiteindelijk op een zestiende plaats stranden. En ook in 2009 was een finaleplaats weggelegd voor de Albanese inzending. Met "Carry Me In Your Dreams" wist Kejsi Tola met een totaal van 73 punten beslag te leggen op een zevende plaats in de tweede halve finale. In de finale was een zeventiende plaats voor haar weggelegd.

In 2010 eindigde Juliana Pasha met "It's All About You" in de eerste halve finale op een zesde plaats (76 punten) en dus mocht ze in de finale aantreden alwaar ze met 62 punten op een zestiende plaats zou stranden
. Drie jaar geleden overleefde Aurela Gaçe de eerste halve finale finale niet. Met "Feel The Passion" strandde ze met een totaal van zevenenveertig punten op een veertiende plaats. In 2012 mocht Rona Nishliu het land vertegenwoordigen met "Suus". In de eerste halve finale verzamelde ze 146 punten bij elkaar wat meteen goed was voor een tweede plaats. In de finale was datzelfde aantal punten meteen goed voor een vijfde plaats en daarmee scoorde ze het beste resultaat voor het land sinds de eerste deelname in 2004. Vorig jaar werd het land vertegenwoordigd door het duo Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko. Met "Identitet" wist het duo zich niet te plaatsen voor de finale omdat ze in de tweede halve finale pas beslag legden op een vijftiende plaats met 31 punten.

Op zaterdag 28 december 2013 vond in Albanië de finale plaats van de 52e editie van het 'Festivali i Këngës'. Sinds eind 2003 wordt de winnaar van dat festival afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival en ook dit jaar is dat niet anders.

Voorafgaand aan de finale waren er nog twee avonden (donderdag 26 en vrijdag 27 december) waarin telkens acht kandidaten hun nummer voor de eerste maal ten gehore brachten en daarnaast traden ze ook aan met een gastartiest en vertolkten ze een bekend Albanees nummer. De zestien nummers streden tijdens de derde en laatste avond om het ticket voor de 59e editie van het Eurovisie Songfestival.

Het lot van de kandidaten lag in de handen van een zevenkoppige jury (Agim Krajka, Aleksander Lalo, Hajg Zaharian, Petrit Malaj, Xhevahir Spahiu, Eriona Rushiti en Bojken Lako) die de winnaar aanduidden.

* uitslag 52e editie 'Festivali i Këngës' :

01. "Zemërim i një nate" (tekst : Jorgo Papingji ; muziek : Genti Lako) door Hersi Matmuja : 69 punten.
02. "Me ty" (tekst : Florian Zyka ; muziek : Klodian Qafoku) door Klodian Kacani : 45 punten.
03. "Grua" (tekst : Sajmir Braho ; muziek : Endri Sina) door Sajmir Braho : 40 punten.

04. "Natë e parë" (tekst : Olti Curri ; muziek : Endrit Shani) door Venera Lumani & Lindi Islami : 37 punten.
05. "Një ditë shprese" (tekst : Agim Doçi ; muziek : Frederik Ndoci) door Frederik Ndoci : 33 punten.
06. "Kur qielli qan" (tekst : Xhejn Kumrija ; muziek : Xhejn & Enxhi Kumrija) door Xhejn & Enxhi Kumrija : 28 punten.
07. "Në zemër" (tekst en muziek : Sokol Marsi) door Rezarta Smaja : 25 punten.
08. "Jehona" (tekst en muziek : Enis Mullai) door Grupi NA : 25 punten.
09. "Mjegulla" (tekst en muziek : Renis Gjoka) door Renis Gjoka : 22 punten.
10. "Kthehu" (tekst : Sokol Marsi ; muziek : Marjan Deda) door Luiz Ejlli : 20 punten.
11. "Ti mungon" (tekst : Florian Zyka ; muziek : Lambert Jorganxhi) door Marjeta Billo : 18 punten.
12. "Mikja ime" (tekst en muziek : Gramoz Kozeli) door Blerina Braka : 16 punten.
13. "Jam larg" (tekst en muziek : Vullnet Ibrahimi) door Besiana Mehmedi & Shkodran Tolaj : 12 punten.
14. "Vetëm për ty" (tekst : Alma Meraj ; muziek : Edmond Mancaku) door Edmond Mancaku & Saviana Vierdha : 10 punten.
15. "Princesha" (tekst en muziek : Lynx) door Lynx : 6 punten.
16. "Ëndrrat janë ëndrra" (tekst en muziek : Xhejsi Jorgaqi) door Xhejsi Jorgaqi : 0 punten.

 De 24-jarige Hersi Matmuja (Kukës, 01 februari 1990) heeft, ondanks haar jonge leeftijd, reeds vijf maal deelgenomen aan het 'Festivali i Këngës'. Als zestienjarige nam ze eind 2006 voor de eerste maal deel en strandde toen met "Ah jetë, o jetë!" op een tiende plaats in de finale. Op kerstdag 2010 eindigde ze met "Me cilin rri ti dashuri" op een elfde plaats en een jaar later met "Aty ku më le" op een gedeelde veertiende en laatste plaats. In december 2012 nam ze opnieuw deel en strandde toen met "Kush ta dha këtë emër" op een derde plaats.

Maar haar eerste tv-succes dateert van 2005 toen ze als vijftienjarige deelnam aan de talentenjacht 'Ethet e së premtes' alwaar ze de top tien wist te bereiken. Daarnaast nam ze ook reeds deel aan twee belangrijke wedstrijden in de Balkanregio, 'Top Fest' en 'Kënga Magjike'. Naast pop zingt ze ook klassiek en ook haar optredens wisselt ze af met de twee muziekstijlen.

In Kopenhagen zal ze deelnemen met "One Night's Anger", de Engelse versie van het winnende nummer "Zemërim i një nate". Daarmee knoopt het land na twee deelnames in het Albanees weer aan met de taal van Shakespeare.

"One Night's Anger" (tekst : Jorgo Papingji ; muziek : Genti Lako)

LYRICS

Say no, let go, keep your breath, as the anger flows
I Know, you know, words can hurt, you'll regret them though
So say say say say you'll be there when the words are done
Don't give in your pride,
Keep calm and think twice

Chorus: Free your mind from the doubts that are tickling
Free your heart, and let the peace enlighten your feelings
Sun will rise, and the light will be clearing
The tides of the night
keep calm and think twice

Say no, let go, night will fade and the day will glow
I know, you know, that the morning is brighter so
Please say say say say you'll be there when the words are done
Don't give in your pride
Let go and don't cry

Chorus: Free your mind from the doubts that are tickling
Free your heart, and let the peace enlighten your feelings
Sun will rise, and the light will be clearing
The tides of the night
Keep calm and think twice

Chorus: Wait a tick tiny tick, you'll regret it (just wanna say it right)
Wait a tick tiny tick; you'll forget it (I want to let it out)
Anything isn't it you want to get it,
Maybe tomorrow, will be late to get by
.

FACEBOOK :
https://www.facebook.com/hersi.matmuja.
TWITTER :
https://twitter.com/hersjanamatmuja.

MORGEN : voorstelling van de Russische deelneemsters, Tolmachevy Sisters. (foto Hersi : Avni Selmani ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

03-04-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


02-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2014 : Axel Hirsoux maakt komend weekend een flinke duik in 'Ultratop 50'.

Axel Hirsoux, die ons land op dinsdag 06 mei vertegenwoordigt met "Mother" in de eerste halve finale van de 59e editie van het Eurovisie Songfestival, maakt komend weekend een flinke duik in de Vlaamse 'Ultratop 50' en zakt van een zevende naar een drieëndertigste plaats en dit na drie weken notering. Over de taalgrens verdwijnt de Belgische inzending na amper één weekje uit de 'Ultratop 50'.

"She's After My Piano" van 2 Fabiola feat. Loredana daalt na vier weken notering in de 'Ultratop 50' van een achtste naar een negende plaats. Yass daalt met "Need You Tonight" van een negenentwintigste naar een veertigste plaats. SIL, die met "What's The Time In Tokyo?" vijfde werd in de finale van 'Eurosong 2014', verdwijnt na drie weken notering.

Ook "Who Ever You Are" van Day One, "One" van Bandits en "Nothing Is Impossible" van
Eva Jacobs verdwijnen uit de hitparade en dit na respectievelijk vier weken, twee weken en één week notering.

Tot slot geven we nog mee dat het verzamelalbum "Eurosong 2014" in de derde week notering in de 'Ultratop 20 Compilaties' daalt van een vijfde naar een negende plaats. (bron : Ultratop)

02-04-2014 om 20:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze eerste woensdag van april hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Ze is uitgegroeid tot een vaste waarde in theaterland en niemand anders dan Belle kan haar stempel zo drukken als Mevrouw Perez. Want dat is ze na al die jaren... een dame met een eigen typerende stijl, Spaanse furie waar nodig en vooral een warme uitstraling naar de concertbezoeker. Met een koffer vol latin-hits passeert ze ook in het nieuwe theaterseizoen.

Het belooft een zeer speciale passage te worden want Belle Perez (Eurosong 1999-2006) heeft een nieuw album "Colores" en bijhorende, gelijknamige theatertour. Met 'Colores' maakt ze duidelijk hoe kleurrijk in muziek, gevarieerd in stijl en vooral smaakvol verpakt haar nieuwe nummers zullen klinken. Maak je op voor een verfrissende duik in het nieuwe muzikale leven van Belle Perez. Zo mooi, als de mooiste kleuren van de regenboog : 'Colores'!

Tickets voor één van de voorstellingen (tot en met zaterdag 03 mei) zijn verkrijgbaar via de website van Nationale Theaterkassa.

'Carte Blanche' is een vrijbrief voor Alderliefste (NSF 2000) om muziek te maken. Gerard Alderliefste, Luc de Bruin en Robert Kramers lichten deze levenskeuze in hun show toe. Met hun amour voor het Frans staan ze op een Parijs' metrostation te spelen waar de Franse pop klinkt in een enorme diversiteit.

Hoewel ook wat Nederlands- en Engelstalig materiaal voorbijkomt, is het vooral hun befaamde powerchanson (het Franse chanson in een poppy jasje) dat Alderliefste vol overgave speelt. Favorieten als Michel Fugain en Julien Clerc ontbreken niet met respectievelijk het tijdloze "Une belle histoire" en het prachtige "Ma préférence", maar ook Aznavour, die in de eerdere twee theatertournees ('De Franse Slag' en 'T3OIS') nog ontbrak, zal deze avond zeker voorbij komen met zijn heerlijke krachtige nostalgie.

Een viertal eigen stukken worden vertolkt in een mix van Frans en Nederlands. De show wordt bovendien opgeluisterd door o.a. een bijzonder gastoptreden, geprojecteerd op het doek.

De theatertournee kreeg een vervolg en dit nog tot en met zaterdag 10 mei eerstkomende. De volledige speellijst is terug te vinden op de website van Nationale Theaterkassa en op de website van het trio. (foto : Wilberto Boogaard)

Op vrijdag 27 juni geven 3JS (ESF 2011) opnieuw een spetterend optreden in het prachtige openlucht theater Caprera in Bloemendaal.

Op vrijdag 12 oktober 2012 verscheen de DVD van één van de allerbeste optredens van 3JS ooit "Wat Een Avond, Live In Caprera 2012"! Volgend jaar maken ze er voor het derde jaar op rij hun opwachting.

Tickets voor dit unieke optreden (aanvang : 20.30) kunnen worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

02-04-2014 om 20:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond ontvangt Tomas onder meer Jasmine Vangrieken en minister Didier Reynders.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* drieëntachtigste aflevering - woensdag 02 april 2014 :

Het nieuwe wielerseizoen is goed en wel uit de startblokken geschoten. Daarom houden Tomas en Freek deze week hun café open in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

In het epicentrum van de Vlaamse koers ontvangen ze gasten die komen uit het wielercircuit maar ook van daarbuiten. De stamgast voor een hele week is de flamboyante Marc Coucke. Tomas en Freek presenteren dag om dag 'Café Corsari' met aan hun zijde telkens een wielersportexpert.

Tomas verheugt zich op het aangename gezelschap van wielervrouw Jasmine Vangrieken. En er schuift nog vrouwelijk wielergezelschap aan daar, met wielrensters Emma Johansson en Grace Verbeke. Ook van de partij : wielerfotograaf Tim Dewaele en minister Didier Reynders.

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavond, woensdag 02 april 2014,
tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

02-04-2014 om 12:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 05. IJSLAND.

Sinds afgelopen zaterdag, 29 maart 2014, tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als vijfde zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei is IJSLAND. Het eiland neemt sinds 1986 deel aan het Eurovisie Songfestival en dit jaar zien we IJsland voor de zevenentwintigste maal terug op het festivalpodium. Tot op heden waren ze er slechts éénmaal niet bij en dat was in 2002 (wegens het slechte resultaat van TwoTricky het jaar voordien). Ze wisten nog maar vijf maal een plaats bij de tien besten te bemachtigen.

In 1990 eindigde de groep Stjórnin op de vierde plaats met "Eitt lag enn". Twee jaar later werd Heart 2 Heart in het Zweedse Malmö zevende met "Nei eða já". Sigríður Beinteinsdóttir (Sigga) en Grétar Örvarsson namen twee jaar eerder nog deel als Stjórnin. In 1994 ging Sigga alleen naar het Eurovisie Songfestival en met "Nætur" eindigde ze toen op de twaalfde plaats. De beste notering haalde het eiland in 1999 : Selma Björnsdóttir (Selma) eindigde toen met "All Out Of Luck" op een tweede plaats. Ze had toen de 'pech' dat het precies vijfentwintig jaar geleden was dat ABBA het Songfestival had gewonnen en dat Zweden met Charlotte Nilsson's "Take Me To Your Heaven" een nummer had dat heel fel ABBA-gericht was.

In 2005 probeerde Selma het opnieuw maar ze strandde jammer genoeg in de halve finale op een 'teleurstellende' zestiende plaats. Een jaar later sloot Silvia Night de halve finale af maar met "Congratulations" kon ze geen finaleticket bemachtigen. Ze strandde net na 'onze' Kate Ryan op een dertiende plaats. Ook in 2007 wist Eiríkur Hauksson zich niet te plaatsen voor de finale maar daar kwam zes jaar geleden met Eurobandið verandering in. Met "This Is My Life" mocht het duo de tweede halve finale openen en uiteindelijk werd een achtste plaats behaald. Tijdens de finale wisten Regína Ósk en Friðrik Ómar beslag te leggen op een veertiende plaats met vierenzestig punten.

In 2009 deed Yohanna het nóg beter door met "Is It True?" de eerste halve finale winnend af te sluiten met een totaal van 174 punten. In de finale legde ze met 218 punten beslag op een tweede plaats, na winnaar Alexander Rybak. Een jaar later trad Hera Björk met "Je ne sais quoi" op de voorgrond en in de eerste halve finale legde ze met een totaal van 123 punten beslag op de derde plaats. In de finale verzamelde ze 41 punten en dat leverde haar uiteindelijk een negentiende plaats op. Drie jaar geleden stuurde het eiland Sigurjón's Friends, als eerbetoon naar de eerder dat jaar overleden zanger/componist Sigurjón Brink (Sjonni), naar het Duitse Düsseldorf. In de eerste halve finale was "Coming Home" met een totaal van honderd punten goed voor een vierde plaats, maar in de finale legde het gezelschap uiteindelijk beslag op een twintigste plaats met 61 punten. In 2012 mocht Jónsi voor een tweede maal naar het festival met aan zijn zijde Greta Salóme. Met "Never Forget" strandde het duo in de eerste halve finale op een achtste plaats met 75 punten. Met een totaal van 46 punten moesten ze in de finale opnieuw tevreden zijn met een twintigste plaats. Vorig jaar stuurde het eiland Eyþór Ingi Gunnlaugsson naar de Zweedse stad Malmö alwaar hij met "Ég á líf" beslag legde op een zeventiende plaats in de finale met 47 punten. In de tweede halve finale had hij met een totaal van 72 punten beslag gelegd op een zesde plaats.

Op zaterdag 15 februari vond in IJsland de finale plaats van 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2014', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

RÚV ging tussen dinsdag 03 september en maandag 14 oktober om middernacht (oorspronkelijk maandag 07 oktober) op zoek naar inzendingen voor 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2014'.

Componisten en tekstschrijvers moesten de IJslandse nationaliteit hebben of woonachtig zijn op het eiland sinds 01 oktober 2013. De omroep liet opnieuw toe dat ze samenwerkten met buitenlandse componisten en/of tekstschrijvers. Componisten mochten maximaal twee nummers (vroeger drie) insturen, voor de tekstschrijvers gold deze beperking echter niet.

Op vrijdag 18 oktober raakte bekend dat er in totaal 297 inzendingen waren binnengekomen, een stijging met 57 eenheden (ofwel 25%) in vergelijking met de selectie van dit jaar. Uit alle inzendingen heeft een interne jury in totaal tien nummers gekozen die mogen deelnemen aan de nationale selectie.

Op dinsdag 17 december werden de namen bekendgemaakt van de tien kandidaten die dit jaar strijden om het ticket richting Denemarken alwaar begin mei de 59e editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal plaatsvinden.

Er waren dit jaar twee halve finales (zaterdag 01 en zaterdag 08 februari) met telkens vijf deelnemers en hun lot lag in de handen van de kijkers thuis. Uit elke halve finale stootten twee kandidaten door naar de finale en na afloop van de tweede halve finale kende een vakjury twee wildcards toe zodat de finale doorging met zes deelnemers. Er werd gekozen voor telkens één nummer uit elke halve finale.

Tijdens de finale bepaalden een vakjury en de kijkers thuis de twee 'superfinalisten'. Het lot van die twee 'superfinalisten' lag dan opnieuw volledig in de handen van de kijkers die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Nieuw dit jaar was dat de kandidaten tijdens die 'superfinale' hun nummer moesten brengen in de taal waarin ze het nummer ook in Kopenhagen zullen brengen.


* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2014' :

01. "Þangað til ég dey" (tekst en muziek : Franz Ploder Ottósson, Pétur Finnbogason, Lárus Örn Arnarsson) door F.U.N.K. (Franz Ploder Ottósson, Pétur Finnbogason, Lárus Örn Arnarsson, Valbjörn Snær Lilliendahl, Egill Ploder Ottósson, Hörður Bjarkason)(tweede halve finale).
02. "Amor" (tekst en muziek : Haukur Johnson) door Ásdís María Viðarsdóttir (wildcard).
03. "Lífið kviknar á ný" (tekst : Karl Olgeir Olgeirsson, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir ; muziek : Karl Olgeir Olgeirsson) door Sigríður Eyrún Friðriksdóttir (wildcard).
04. "Von" (tekst en muziek : Jóhann Helgason) door Gissur Páll Gissurarson (eerste halve finale).
05. "Eftir eitt lag" (tekst : Bergrún Íris Sævarsdóttir ; muziek : Ásta Björg Björgvinsdóttir) door Gréta Mjöll Samúelsdóttir (eerste halve finale).
06. "Enga fordóma" (tekst : Heiðar Örn Kristjánsson, Haraldur F. Gíslason ; muziek : Heiðar Örn Kristjánsson) door Pollapönk (Heiðar Örn Kristjánsson, Haraldur F. Gíslason, Guðni Finnsson, Arnar Gíslason)(tweede halve finale).

* geplaatst voor de 'superfinale' :

- "Lífið kviknar á ný" ("Up And Away") door Sigríður Eyrún Friðriksdóttir.
- "Enga fordóma" door Pollapönk.


De groep Pollapönk werd acht jaar geleden opgericht en bestaat uit Heiðar Örn Kristjánsson (gitaar), Haraldur Freyr Gíslason (gitaar), Guðni Finnsson (basgitaar) en Arnar Gíslason (drummer).

Heiðar Örn Kristjánsson en Haraldur Freyr Gíslason zijn jeugdvrienden en maakten vanaf 1995 deel uit van de groep Botnledja (Botnleðja). De formatie nam in 2003 deel aan de IJslandse nationale selectie en wist met "Euróvísa" op een tweede plaats te eindigen. Nadien werd de groep Pollapönk en sinds 2007 maken ook Arnar Thor Gislason, de broer van Haraldur, en Gudni Finnsson er deel van uit.

In eerste instantie zou het viertal hun nummer in Kopenhagen deels in het Engels en deels in de eigen taal zingen maar uiteindelijk werd er enkel voor het Engels gekozen en zo werd "Enga fordóma" dus "No Prejudice". Heiðar Örn Kristjánsson tekende voor de muziek en samen met Haraldur F. Gíslason schreef hij de tekst van de IJslandse inzending van dit jaar. Voor de Engelse versie werd een beroep gedaan op John Grant

Op het festivalpodium zal het viertal worden bijgestaan door Snæbjörn Ragnarsson van de metalgroep Skálmöld en door Óttar Proppé (Dr. Spock). Deze laatste zetelt momenteel in het IJslandse parlement en het zal meteen ook de eerste maal zijn dat een IJslands parlementslid zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.

"No Prejudice" (tekst : Heidar Orn Kristjansson, Haraldur Freyr Gislason, John Grant ; muziek : Heidar Orn Kristjansson)

LYRICS

Lala lalalala lala lalalala lala lalalala lala la

Life is way too short for short-sightedness
and tell me who has got the time
for narrow-mindedness
Listen to what I say
cause every-buh buh buh buh buh buh
body looks the same on the inside
And it puh puh puh puh puh puh puh puh
pays:
to wear a smile

Let's do away with prejudice
don't discriminate, tolerance is bliss
we got to get together on this
cross this problem off our list
I may stutter when I speak
(but) you don't need to call me freak
it's not trigonometry
inside we're the same

HEY

Even if you're taller
Or someone who is smaller
Or perhaps you're thinner
Or one who loves his dinner
Listen to what I say
cause every-buh buh buh buh buh buh
body looks the same on the inside
And it puh puh puh puh puh puh puh puh
pays:
to wear a smile

Let's do away with prejudice
don't discriminate, tolerance is bliss
we got to get together on this
cross this problem off our list
I may stutter when I speak
(but) you don't need to call me freak
it's not trigonometry
inside we're the same
buh buh buh buh buh buh…

HEY

Let's do away with prejudice
don't discriminate, tolerance is bliss
we got to get together on this
cross this problem off our list
I may stutter when I speak
(but) you don't need to call me freak
it's not trigonometry
inside we're the same

Lala lalalala lala lalalala lala lalalala
Lala lalalala lala lalalala lala lalalala
Lala lalalala lala la

Let's do away with prejudice
don't discriminate, tolerance is bliss
we got to get together on this
cross this problem off our list
I may stutter when I speak
(but) you don't need to call me freak
it's not trigonometry
inside we're the same

LYRICS IN FRENCH

AUCUN PREJUDICE

Lala lalalala lala lalalala lala lalalala lala la
La vie est vachement trop courte
pour être myope,
et dis-moi, qui a le temps
d'être borné ?

Ecoute ce que je te dis parce que
tout le mo, mo, mo, mo, mo, mo
monde se resemble à l'intérieur
Et ça p, p, p, p, p, p
paie de sourire

Dégageons-nous du préjudice
et de la discrimination;
quel bonheur la tolérance.

Faut bosser ensemble ,
rayer ce problème de la liste.
Si je bégaie quand je parle,
pas la peine de me traiter de 'cinglé'.
C'ést pas de la trigonométrie.
A l'intérieur on est tous pareil.

Hey

Même si t'es plus grand
ou même plus petit,
peut-être plus mince
ou un amateur de bouffe,
écoute ce que je te dis parce que
tout le mo, mo, mo, mo, mo, mo
monde se resemble à l'intérieur
et ça p, p, p, p, p, p
paie de sourire

Dégageons-nous du préjudice
et de la discrimination;
quel bonheur la tolérance.

Faut bosser ensemble ,
rayer ce problème de la liste.
Si je bégaie quand je parle,
pas la peine de me traiter de 'cinglé'.
C'ést pas de la trigonométrie.
A l'intérieur on est tous pareil.
Et ça p, p, p, p, p, p

Hey

Dégageons-nous du préjudice
et de la discrimination;
quel bonheur la tolérance.

Faut bosser ensemble ,
rayer ce problème de la liste.
Si je bégaie quand je parle,
pas la peine de me traiter de 'cinglé'.
C'ést pas de la trigonométrie.
A l'intérieur on est tous pareil.

Lala lalalala lala lalalala lala lalalala
Lala lalalala lala lalalala lala lalalala
Lala lalalala lala la

Dégageons-nous du préjudice
et de la discrimination;
quel bonheur la tolérance.

Faut bosser ensemble ,
rayer ce problème de la liste.
Si je bégaie quand je parle,
pas la peine de me traiter de 'cinglé'.
C'ést pas de la trigonométrie.
A l'intérieur on est tous pareil.


FACEBOOK : https://www.facebook.com/pollaponk.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/HandsUpMusicProd.

MORGEN : voorstelling van de Albanese deelneemster, Hersi‎. (foto Pollapönk‎ : Jonatan Gretarsson/RÚV ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

02-04-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


01-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond ontvangt Freek onder meer Marc Sergeant en Patrick Lefevere.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* tweeëntachtigste aflevering - dinsdag 01 april 2014 :

Het nieuwe wielerseizoen is goed en wel uit de startblokken geschoten. Daarom houden Tomas en Freek deze week hun café open in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

In het epicentrum van de Vlaamse koers ontvangen ze gasten die komen uit het wielercircuit maar ook van daarbuiten. De stamgast voor een hele week is de flamboyante Marc Coucke. Tomas en Freek presenteren dag om dag 'Café Corsari' met aan hun zijde telkens een wielersportexpert.

Ploegmanagers Marc Sergeant en Patrick Lefevere laten vanavond bij Freek in hun kaarten kijken na de eerste dag van de 'Driedaagse De Panne'. Ook te gast : Geertrui Windels ofwel mevrouw Van Rompuy en Pieter Schiffeleers over de Buitenspeeldag.

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavonddinsdag 01 april 2014,
tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

01-04-2014 om 08:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 04. ZWEDEN.

Sinds afgelopen zaterdag, 29 maart 2014, tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Zweden, vorig jaar nog gastland van het jaarlijkse liedjesfestival, zal als vierde aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei. Sinds 1958 neemt het Scandinavische land deel aan het Eurovisie Songfestival en in totaal werd driemaal niet deelgenomen (1964, 1970 en 1976). Sinds 1959 houdt het land hetzelfde concept aan om de kandidaat voor het Songfestival te kiezen. Tot aan het begin van deze eeuw was er enkel een finale van 'Melodifestivalen' (de nationale finale) maar sinds 2002 hanteert de Zweedse omroep (
SVT) de formule van vier halve finales, de herkansingsronde ('Andra chansen') en de finale.

Globaal gezien scoort Zweden goed tot redelijk goed op het Songfestival en dit resulteerde reeds in vijf overwinningen (1974, 1984, 1991, 1999 en 2012). Acht jaar geleden mocht oud-winnares Carola voor een derde keer naar het festival, maar wegens het slechte resultaat van Martin Stenmarck (in 2005) moest ze met "Invincible" eerst in de halve finale aantreden. Uiteindelijk belandde ze op een vijfde plaats in de finale. Dankzij dit goede resultaat was The Ark in 2007 meteen verzekerd van een plaats in de finale alwaar de groep met "The Worrying Kind" op een achttiende plaats strandde. Zes jaar geleden werd oud-winnares Charlotte Perrelli door de vakjury opgevist voor de finale alwaar ze met "Hero" uiteindelijk beslag legde op een achttiende plaats. Ook in 2009 was een finaleplaats weggelegd voor het Scandinavische land. Met "La voix" eindigde Malena Ernman tijdens de eerste halve finale met een totaal van 105 punten op een vierde plaats maar in de finale verging het haar heelwat minder, een eenentwintigste plaats met 33 punten
.

In 2010 wist het land zich - sinds het invoeren van de halve finale(s) in 2004 - voor de eerste maal niet te plaatsen voor de finale van het liedjesfestival. Met "This Is My Life" strandde zangeres Anna Bergendahl in de tweede halve finale op een elfde plaats met 62 punten
. Een jaar later wist Eric Saade met "Popular" de tweede halve finale winnend af te sluiten met een totaal van 155 punten. In de finale vergaarde hij 185 punten bij elkaar wat meteen goed was voor een derde plaats. In 2012 kwam, zag en overwon Loreen met "Euphoria". Met een totaal van 181 punten behaalde ze in de tweede halve finale eveneens een eerste plaats en ook in de finale kreeg ze de meeste punten, 372 om precies te zijn. Vorig jaar moest Robin Stjernberg, die zich in eigen land eerst via de herkansingsronde voor de finale wist te plaatsen, tevreden zijn met een veertiende plaats. Voor zijn nummer "You" kreeg hij in totaal tweeënzestig punten.

Op zaterdag 08 maart vond de finale plaats van 'Melodifestivalen 2014', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Vier voorrondes en de herkansingsronde 'Andra chansen' leverden in totaal tien kandidaten op die mochten strijden om de overwinning. Voor het dertiende jaar op rij vond die finale plaats in de hoofdstad Stockholm, voor de tweede maal in de
Friends Arena.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2014' :

01. "Natural" (tekst en muziek : John Lundvik) door Anton Ewald (MF 2013)(vierde voorronde).
02. "Songbird" (tekst en muziek : Sharon Vaughn, Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren) door Ellen Benediktson (eerste voorronde).
03. "Blame It On The Disco" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed "K-One” Pirouzpanah) door Alcazar (MF 2003-2005-2009-2010)(vierde voorronde).
04. "Yes We Can" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed "K-One” Pirouzpanah) door Oscar Zia (derde voorronde).
05. "Bröder" (tekst en muziek : Fredrik Kempe) door Linus Svenning
(eerste voorronde, 'Andra chansen').
06. "Survivor" (tekst en muziek : Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn) door Helena Paparizou (ESF 2001-2005)(eerste voorronde, 'Andra chansen')
.
07. "To the End" (tekst en muziek : Andreas Johnson, Johan Lyander, Peter Kvint, YOHIO) door YOHIO (MF 2013)(eerste voorronde).
08. "Undo" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed "K-One” Pirouzpanah) door Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008-2011)(tweede voorronde).
09. "Efter solsken" (tekst en muziek : Johan Hirvi, Mats Lie Skåre, Nebeyu Baheru, Njol Badjie, Pa Modou Badjie) door Panetoz (tweede voorronde).
10. "Busy Doin' Nothin'" (tekst en muziek : Ace Wilder, Joy Deb, Linnéa Deb) door Ace Wilder (derde voorronde).


Tijdens deze finale bepaalden elf internationale jury's en de kijkers thuis (via televoting) wie er namens Zweden zal aantreden in de eerste halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Zowel de elf vakjury's als de kijkers thuis hadden telkens 50% van de punten in handen.

Net als de voorbije drie jaar waren er elf internationale jury's en zij kenden telkens 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1 punt toe. Dat gaf uiteindelijk een totaal van 473 punten.

De internationale jury's kwamen uit de volgende landen : Italië (Nicola Caligiore), Duitsland (Torsten Amarell), Israël (Alon Amir), Frankrijk (Bruno Berberes), Nederland (Kees van der Brucht, gespeeld door presentator Anders Jansson), Malta (Anna Dalli), Rusland (Yury Aksyuta), Verenigd Koninkrijk (Simon Proctor), Estland (Mart Normet), Spanje (Federico Llano-Sabugueiro) en Denemarken (Sofia Helin).

Ook de toekenning van de punten van de kijkers bleef ongewijzigd en dus werd er opnieuw gebruik gemaakt van percentages. Een liedje dat aan het einde van de televoting bijvoorbeeld 15% van de stemmen behaalde kreeg dan ook 15% van 473 punten (71 punten).

De televoting ging van start bij aanvang van de uitzending en duurde tot vijf minuten nadat de laatste punten van de internationale jury's waren toegekend. Bij een gelijke stand waren het uiteindelijk de punten van de televoting die bepaalden wie de winnaar zou worden.

* de uitslag van 'Melodifestivalen 2014' (tussen haakjes de punten van de internationale vakjury en televoting) :

01. "Undo" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed "K-One” Pirouzpanah) door Sanna Nielsen : 212 punten (90+122).
02. "Busy Doin' Nothin'" (tekst en muziek : Ace Wilder, Joy Deb, Linnéa Deb) door Ace Wilder
: 210 punten (97+113).
03. "Blame It On The Disco" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed "K-One” Pirouzpanah) door Alcazar : 110 punten (62+48).
04. "Survivor" (tekst en muziek : Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn) door Helena Paparizou : 84 punten (57+27).
05. "Bröder" (tekst en muziek : Fredrik Kempe) door Linus Svenning : 82 punten (46+37).
06. "To the End" (tekst en muziek : Andreas Johnson, Johan Lyander, Peter Kvint, YOHIO) door YOHIO : 82 punten (39+43).
07. "Songbird" (tekst en muziek : Sharon Vaughn, Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren) door Ellen Benediktson : 61 punten (31+30).
08. "Yes We Can" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed "K-One” Pirouzpanah) door Oscar Zia : 53 punten (32+21).

09. "Efter solsken" (tekst en muziek : Johan Hirvi, Mats Lie Skåre, Nebeyu Baheru, Njol Badjie, Pa Modou Badjie) door Panetoz : 33 punten (15+18).
10. "Natural" (tekst en muziek : John Lundvik) door Anton Ewald : 18 punten (4+14).

De 29-jarige Sanna Nielsen (Edenryd, 27 november 1984) mag dit jaar eindelijk(!) naar het Eurovisie Songfestival en dit na zeven deelnames aan de Zweedse nationale selectie. Op zestienjarige leeftijd nam ze in 2001 voor de eerste maal deel aan 'Melodifestivalen' wat haar een derde plaats opleverde met "I går, i dag". Twee jaar later behaalde ze met "Hela världen för mig" een vijfde plaats. In 2005 nam ze opnieuw deel aan de nationale selectie, ditmaal in duet met Fredrik Kempe, inmiddels reeds verantwoordelijk voor vier Zweedse (2008-2009-2011-2014) en één Noorse Songfestivalinzending (2010). Met "Du och jag mot världen" strandde het tweetal toen op een achtste plaats in de finale.

Met "Vågar du, vågar jag" nam ze in 2007 opnieuw deel aan de nationale selectie en dat leverde haar via de herkansingsronde een zevende plaats op in de finale. In 2008 nam ze deel met "Empty Room" en behaalde ze - tot op dat ogenblik - haar beste resultaat, een tweede plaats na oud-Songfestivalwinnares Charlotte Perrelli. Drie jaar geleden, in 2011, was ze opnieuw van de partij met "I'm In Love" en dat leverde haar in de finale een vierde plaats op.

Componist en tekstschrijver Fredrik Kempe is in eigen land zeker geen onbekende. In 2004 schreef hij "Finally", het nummer waarmee hij tijdens de tweede voorronde op een derde plaats eindigde. In de herkansingsronde legde hij pas beslag op een achtste en laatste plaats en zo zag hij het finaleticket aan zijn neus voorbijgaan. Een jaar later, in 2005, stond hij opnieuw op het festivalpodium, nu aan de zijde van zangeres Sanna Nielsen. Samen zingen ze "Du och jag mot världen" naar een achtste plaats tijdens de finale van Melodifestivalen. In 2007 was hij met drie nummers vertegenwoordigd in de Zweedse selectie. Met "Vågar du vågar jag" (door Sanna Nielsen) en met "Cara mia" (door Måns Zelmerlöw) wist hij door te stoten tot de finale. "Cara mia" wist zelfs beslag te leggen op een derde plaats. Regina Lund ("Rainbow Star") moest in de tweede voorronde tevreden zijn met een achtste en laatste plaats.

Naast de Zweedse inzending van 2008, "Hero", schreef hij dat jaar samen met Henrik Wikström ook nog "Pame", het nummer waarmee Daniel Mitsogiannis tijdens de vierde en laatste voorronde op een zevende plaats strandde. In 2009 was hij verantwoordelijk voor "Moving On" van Sarah Dawn Finer, "Hope & Glory" van Måns Zelmerlöw en "You're Not Alone" van BWO. Maar met "La voix" mocht hij opnieuw naar het Eurovisie Songfestival. In 2010 was hij voor het derde opeenvolgende jaar van de partij, maar nu voor het eerst voor buurland, en tevens gastland, Noorwegen. De Noorse inzending "My Heart Is Yours" van Didrik Solli-Tangen legde in de finale beslag op de twintigste plaats met een totaal 35 punten. In eigen land strandde "Manboy" van Eric Saade op de derde plaats in de finale en Peter Jöback legde met "Hollow" beslag op een negende en voorlaatste plaats.

In 2011 was hij opnieuw verantwoordelijk voor de Zweedse Songfestivalinzending en behaalde hij het beste resultaat tot op vandaag. Eric Saade legde in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe met "Popular" beslag op de derde plaats in de finale. Daarnaast waren ook de nummers van Linda Pritchard ("Alive"), The Playtones ("The King") en Simon Forsberg ("Tid att andas") van zijn hand. Twee jaar geleden had hij twee nummers in de nationale selectie, "The Girl" van oud-winnares Charlotte Perrelli en "Youngblood" (samen met David Kreuger) van de formatie Youngblood. Beide nummers wisten zich niet te plaatsen voor de finale. Vorig jaar had Kempe drie nummers in de nationale selectie. "Heartstrings" van Janet Leon bleef in de voorronde steken, "Burning Flags" van Cookies 'N' Beans strandde in de herkansingsronde en "Begging" van Anton Ewald strandde in de finale op een vierde plaats.

Naast "Undo" had hij dit jaar nog drie nummers in de nationale selectie die allen ook de finale haalden. "Yes We Can" van Oscar Zia strandde op een achtste plaats, "Bröder" van Linus Svenning bereikte (via de herkansingsronde) een vijfde plaats en "Blame It On The Disco" van Alcazar strandde op een derde plaats. Enkel "Bröder" was alleen van zijn hand, voor de andere drie nummers (waaronder de Songfestivalinzending) werkte hij samen met David Kreuger en Hamed "K-One” Pirouzpanah.

Vanaf eind augustus (en dit tot eind januari 2015) maakt Sanna Nielsen deel uit van de cast van de musical 'Doktor Zjivago' die wordt opgevoerd in de
Malmö Opera. Ze zal er de rol van Lara Antipova voor haar rekening nemen.
 
"Undo" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed "K-One” Pirouzpanah)

LYRICS

Silent I just stood there silent
Working up a storm inside my head
Nothing I just stood for nothing
So I fell for everything you said

Hear the rumble
Hear my voice

Silent I can't wait here silent
Gotta make a change
And make some noise

Undo my sad
Undo what hurts so bad
Undo my pain
Gonna get out, through the rain
I know that I am over you
At last I know what I should do
Undo my sad

Trouble baby I'm in trouble
Everytime I look into your eyes
Save me oh I'm gonna save me
Far away from all the crazy lies

Hear the rumble
Hear my voice

Undo my sad
Undo what hurts so bad
Undo my pain
Gonna get out, through the rain
I know that I am over you
At last I know what I should do
Undo my sad

WEBSITE : http://www.sannanielsen.se/.
FACEBOOK :
http://www.facebook.com/SannaNielsenOfficial.
YOUTUBE :
http://www.youtube.com/user/sannamusik1.
TWITTER :
https://twitter.com/sannanielsen_.
INSTAGRAM :
http://instagram.com/SannaNielsenOfficial.

MORGEN : voorstelling van de IJslandse deelnemer, de groep Pollapönk‎. (foto Sanna Nielsen : Per Kristiansen ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

01-04-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


31-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze laatste (maan)dag van maart hebben we alweer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Afgelopen vrijdag, 28 maart, ging de negende editie van 'Het Schlagerfestival' van start. Bart Kaëll (30 jaar) (Eurosong 1983-1987), K3 (15 jaar) (Eurosong 1999) en De Romeo's (10 jaar) (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) maken dit jaar hun opwachting in de Ethias Arena in Hasselt. Met ook Peter Koelewijn (componist/tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1987), Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Willy Sommers, Christoff (Eurosong 1993-2002), Lindsay, Dennie Christian en Elke Taelman is de affiche voor 'Het Schlagerfestival 2014' compleet.

Komend weekendvrijdag 04 (20.30) en zaterdag 05 april (20.30), worden de deuren van de Ethias Arena in Hasselt opnieuw wagenwijd opengezet voor de inmiddels al negende editie van 'Het Schlagerfestival'. Als het van de vele tienduizenden bezoekers afhangt, dan moet het werkwoord 'schlageren' weldra opgenomen worden in de nieuwe woordenlijst van Van Dale. Want 'Het Schlagerfestival', het grootste meezingfeest van Vlaanderen, is een begrip geworden! Het evenement wil ook in 2014 een mooie mix bengen van gevestigde muzikale waarden en artiesten die er voor de eerste keer bij zijn.

Momenteel zijn er nog tickets beschikbaar voor beide voorstellingen. Je kan ze aanschaffen via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

Afgelopen vrijdag ging om 20.00 de ticketverkoop van start voor de editie van 2015. Wie kaarten bestelt vóór donderdag 01 mei 2014, geniet trouwens van een vroegboekkorting!

Kaarten voor de tiende editie van 'Het Schlagerfestival' (vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 maart 2015) kosten
37,50 en 41,50 euro (geen extra kosten), maar wie ze bestelt vóór donderdag 01 mei 2014 betaalt respectievelijk 35,50 en 39,50 euro.

OPGELET! De vermelding maandag 30 maart in de stoelflyer is verkeerd en moet wel degelijk zondag 29 maart 2015 (aanvang : 15.00) zijn. De fout is inmiddels ook rechtgezet op de website.

Deze zomer (dinsdag 29 juli tot en met zondag 10 augustus) komt de musical 'Evita' naar het Kursaal van Oostende. Net zoals eerder bij 'Cats' en 'Mamma Mia!' wordt ook nu de nieuwe Engelstalige productie opgevoerd, met Nederlandse en Franse vertaling. Andrew Lloyd Webber (componist/tekstschrijver Britse inzending ESF 2009) zo enthousiast over deze versie dat hij erop aandrong om de show zo snel mogelijk naar Londen te verhuizen, maar de organisatoren slaagden erin de show nog net hiervoor voor een exclusieve run van slechts twee weken naar Oostende te halen. Dit wordt zonder meer hét theaterevenement van het jaar!

'Evita' vertelt het verhaal van Eva Peron, de echtgenote van voormalig Argentijns dictator Juan Peron. De legendarische musical volgt de levensloop van Eva van haar nederige afkomst tot de buitengewone rijkdom, macht en iconische status die haar voor de Argentijnse bevolking tot de ‘spirituele leider van de natie’ maakten.

Tickets (37, 49, 55 en 70 euro, exclusief reservatiekosten) voor één van de voorstellingen kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van
Sherpa, telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20) ofwel in de Boxoffice Kursaal Oostende (Monacoplein 2) en dit telkens van maandag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.30.

De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) zijn klaar voor alweer een volgende stap in hun toch al indrukwekkende carrière. Na vijf succesvolle edities van Het Zingpaleis in Hasselt lanceren ze nu hun eigen 'Feestival', een nieuw muzikaal concept dat voor het eerst plaats zal vinden in de Lotto Arena in Antwerpen op vrijdag 31 oktober (aanvang : 20.00).

Na vijf succesvolle edities van 'Het Zingpaleis' slaan De Romeo's nu hun tenten op in de Lotto Arena. Ze zijn er de centrale figuren op hun eigen 'Feestival', dat het publiek een hele avond topentertainment zal brengen. Te beginnen met de 'Story Awards', de awardshow van weekblad Story die jaar na jaar spectaculairder wordt. Alle grote namen uit het Vlaamse medialandschap zijn er, en een aantal muzikale toppers zorgt voor surprise-optredens en special acts tijdens de glamoureuze uitreiking.

Daarna barst het feest(ival) pas echt los. De Romeo's en hun gastartiesten hebben een spetterende show in petto. Bedoeling is dat iedereen de hele avond lang volledig uit de bol kan gaan. Alle muziekgenres komen aan bod, van foute medleys tot grote hits uit de sixties, seventies en eighties, van rockclassics tot hedendaagse pop en dance. En Vlaamse muziek natuurlijk.

Tickets (34, 38 en 40 euro) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van
TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (max. 0,30 euro/minuut). Vanuit Nederland bel je het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en vanuit andere landen is dat +32 34 0000 34.

31-03-2014 om 15:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Warhola, met Oliver Symons (JESF 2008), wint 'Humo's Rock Rally 2014'.

 De vijfkoppige formatie Warhola heeft gisteren, zondag 30 maart 2014, de finale van 'Humo's Rock Rally 2014' gewonnen. De band gaat naar huis met 25.000 euro en mag zijn naam bijschrijven in een indrukwekkende reeks laureaten als Novastar, Das Pop en The Van Jets.

Warhola, de band van Oliver Symons, die in 2008 ons land vertegenwoordigde tijdens het Junior Eurovisie Songfestival met "Shut Up!", wist te overtuigen met melodieuze electronica, twee drummers en een opvallende falsetstem. De groep stak boven de concurrentie uit, maar binnen de jury werd toch enig voorbehoud gemaakt omdat het vijftal in de finale niet op het niveau van de preselectie en de halve finale presteerde.

 Naast Symons (20, gitaar/zang/toetsen)(woordvoerder JESF 2009), kleinzoon van oud-sportjournalist Hugo Symons, maken ook Wouter Souvereyns (20, basgitaar), Daan Schepers (21, gitaar/zang/toetsen), Niels Meukens (22, drum) en Simon Ruyssinck (22, drum) deel uit van de groep.

De tweede plaats van editie 2014 is voor Nordmann, een atypisch combo van gitaar, bas, drum en saxofoon. Nordmann doet het zonder zanger en brengt lang uitgesponnen, sterk door jazz geïnspireerde nummers. Op drie volgt de pop van Five Days.

Warhola - de geboortenaam van Andy Warhol - krijgt 25.000 euro, "fucking veel geld" in de woorden van Humo-hoofdredacteur Danny Ilegems. De tweede plaats geeft recht op 5.500 euro en gratis studiotijd. Het brons is goed voor 4.500 euro. (bron : Belga ; foto's : Cutting Edge)

31-03-2014 om 14:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Tomas en Freek camperen deze week in Oudenaarde.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* eenentachtigste aflevering - maandag 31 maart 2014 :

'Café Corsari' trekt er tijdens de Vlaamse wielerweek op uit. Tomas en Freek houden deze week hun café open in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. In het epicentrum van de Vlaamse koers zullen Tomas en Freek gasten ontvangen uit het wielercircuit en daarbuiten.

Vandaag, maandag 31 maart, is stamgast Marc Coucke ook de co-host samen met Tomas. Ex-wielrenner en chauffeur van Coucke Jo Planckaert en Nico Mattan nemen plaats achter de tap. Ook Edwig Van Hooydonck springt binnen, een kwarteeuw na zijn eerste Ronde-overwinning. Net als Luc Van Steenberghe, die niet mag niet ontbreken in deze wielerspecial van 'Café Corsari'. Hij is de fan die overal en zoveel mogelijk met spandoek in beeld probeert te komen tijdens koersen. Verder zijn ook Radio 1-presentator Koen Fillet en Martin Heylen present.

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavondmaandag 31 maart 2014,
tussen 21.30 en 22.20 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

31-03-2014 om 11:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 03. ESTLAND.

Sinds eergisteren, zaterdag 29 maart 2014, tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als derde zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei is ESTLAND. De Baltische staat neemt sinds 1994 deel aan het liedjesfestival en kan een aantal goede resultaten voorleggen. In totaal eindigde het land maar liefst acht maal in de top tien en dit op negentien deelnames. De eerste, en tot op heden enige, overwinning kwam er in 2001 toen Tanel Padar, Dave Benton en 2XL met "Everybody" volgens velen verrassend het Songfestival wonnen in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Tussen 2004 en 2008 wist het land zich niet te plaatsen voor de finale op zaterdag maar in 2009 lukte het eindelijk wel. Urban Symphony mocht tijdens de tweede halve finale als zeventiende en voorlaatste aantreden en met "Ränjadad" werd met een totaal van 115 punten beslag gelegd op de derde plaats. Met een totaal van 129 punten strandde het gezelschap in de finale uiteindelijk op een zesde plaats.

Een jaar later konden Malcolm Lincoln & Manpower 4 met "Siren" dit succes niet evenaren. Met een totaal van 39 punten strandde het gezelschap in de eerste halve finale op een veertiende plaats. In 2011 strandde Getter Jaani op een - voor sommigen - teleurstellende vierentwintigste en voorlaatste plaats (44 punten) in de finale met "Rockefeller Street". In de tweede halve finale eindigde ze met een totaal van zestig punten pas op een negende plaats. Twee jaar geleden was Ott Lepland dan weer goed voor een zesde plaats (120 punten) in de finale met het prachtige "Kuula". In de tweede halve finale strandde hij met een totaal van honderd punten op een vierde plaats na onder meer winnares Loreen. Vorig jaar mocht een zwangere Birgit Őigemeel naar het festival alwaar ze in de finale met "Et uus saaks alguse" op een twintigste plaats eindigde met negentiend punten nadat ze in de eerste halve finale op een tiende plaats was gestrand met tweeënvijftig punten.

 Op zaterdag 01 maart vond de finale plaats van 'Eesti Laul 2014', de Estse nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

ETV ging tussen woensdag 02 oktober en maandag 09 december (15.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival. In totaal ontving de omroep maar liefst 189 inzendingen, een absoluut record en een stijging met meer dan dertig eenheden in vergelijking met de selectie van eerder dit jaar (157). Zowel componisten, tekstschrijvers als artiesten moesten over de Estse nationaliteit beschikken of in het land belastingen betalen.

Een interne vakjury (Maarja-Liis Ilus, Janek Murd, Erik Morna, Siim Nestor, Kaupo Karelson, Valner Valme, Tauno Aints, Ingrid Kohtla, Owe Petersell, Toomas Punas, Kostja Tsõbulevski) ging meteen aan de slag en op donderdag 12 december werden de namen van de twintig geselecteerde kandidaten wereldkundig gemaakt tijdens het programma 'Ringvaade' (19.00-20.05 plaatselijke tijd, 18.00-19.05 Belgische tijd).

Voorafgaande aan deze finale vonden eerder (vrijdag 14 en vrijdag 21 februari) twee halve finales plaats met telkens tien kandidaten. Uit elke halve finale stootten vijf kandidaten (via vakjury en televoting) door naar de finale.

Tijdens de finale waren er twee stemrondes : in een eerste stemronde kozen de vakjury en de kijkers twee 'superfinalisten'. In de superfinale lag het lot van het tweetal dan volledig in de handen van de kijkers thuis die uiteindelijk de kandidaat voor Kopenhagen aanduidden.

* uitslag eerste ronde finale van 'Eesti Laul 2014' (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "Maybe-Maybe" (Mati Sütt, Janno Reim) door Super Hot Cosmos Blues Band : 20 punten (10+10).
02. "Amazing" (Timo Vendt, Tatjana Mihhailova) door Tanja : 16 punten (7+9).

03. "Für Elise" (Stig Rästa, Silver Laas) door Traffic : 15 punten (8+7).
04. "Supernoova" (Mihkel Raud) door Lenna : 14 punten (9+5).
05. "Kui tuuled pöörduvad" (Sven Lõhmus) door Sandra Nurmsalu : 10 punten (2+8).
06. "Search" (Norman Salumäe) door Norman Salumäe 9 punten (5+4).
07. "Laule täis taevakaar" (Rainer Michelson, Feliks Kütt) door Brigita Murutar : 7 punten (1+6).
08. "Tule ja jää" (Kõrsikud) door Kõrsikud : 7 punten (4+3).
09. "Resignal" (Lauri Kadalipp) door Wilhelm : 7 punten (6+1).
10. "Siin või sealpool maad" (Kadri Koppel) door Maiken : 5 punten (3+2).

* uitslag superronde finale van 'Eesti Laul 2014' :

01. "Amazing" (Timo Vendt, Tatjana Mihhailova) door Tanja : 53%.
02. "Maybe-Maybe" (Mati Sütt, Janno Reim) door Super Hot Cosmos Blues Band : 47%.


 Tatjana zag het levenslicht op 19 juni 1983 in het Russische Kaliningrad. Twee maanden na haar geboorte verhuisde haar familie naar Estland. Vanaf haar vijftiende nam ze deel aan diverse festivals in onder andere thuisland Estland, haar geboorteland Rusland en Oekraïne. In 1998 wist ze voor de eerste maal een festival te winnen in buurland Letland. Later maakte ze deel uit van de cast in de musicals 'Fame', Kiss Of The Spider Woman' en 'Cabaret'.

Tanja (Tatjana Mihhailova) nam reeds eerder deel aan de Estse nationale selectie. Samen met producer Sven Lõhmus en zangeres Ly Lumiste vormde ze aan het begin van deze eeuw het duo Nightlight Duo. In 2002 namen ze samen met Cowboys deel aan 'Eurolaul', de voorloper van 'Eesti Laul' en met het nummer "Another Country Song" eindigde het gezelschap op een tweede plaats. Een jaar later werd een vierde plaats behaald tijdens de nationale selectie met "I Can B The 1".

"Amazing" (tekst : Tanja ; muziek : Timo Vendt, Tanja)

LYRICS

Remember how we used to be
Floating the skies, it fell so heavenly
We were weightless
We froze to ice and melted down
We chased the stars and fell to the ground
Couldn't care less

This feeling inside
You're all that I have, I need you back
Do you hear me screaming?

Stay amazing lie (do you hear me screaming?)
I don't, don't want another to make me high
I want, want you to be amazing lie
Stay amazing lie

You know there's nothing I wouldn't do
I'd brake the curse of time to be with you
I'd be fearless
I'd jump as far as I can see
And beat the perfect storm in the endless sea

This feeling inside
You're all that I have, I need you back
Do you hear me screaming?

Stay amazing lie (do you hear me screaming?)
I don't, don't want another to make me high
I want, want you to be amazing lie
Stay amazing lie

This feeling inside
You're all that I have, I need you back
We were weightless

Stay amazing lie (do you hear me screaming?)
I don't, don't want another to make me high
I want, want you to be amazing lie
Stay amazing lie

LYRICS IN FRENCH

Tu te souviens des temps passés
On flottait dans les cieux, c'était merveilleux
On était sans poids
On est devenu gelés, puis on a fondu
On a chassé les étoiles et tombé par terre
Mais cela nous était égal

Ce sentiment en moi
C'est tout ce que j'ai
Je dois te ravoir
Sens-tu mes cris?

Reste avec moi, mon mensonge merveilleux (sens-tu mes cris?)
Je ne veux, ne veux personne d'autre pour flotter
Je veux que tu seul sois mon mensonge merveilleux
Reste avec moi, mon mensonge merveilleux

Sais-tu qu'il n y a rien que je ne ferais
Je briserais la malédiction du temps pour être ensemble
Je serais sans peur
Je sauterais n'importe où me portent les yeux
Pour subjuguer la tempête formidable dans la mer infinie

Merveilleux
Ce sentiment en moi
C'est tout ce que j'ai
Je dois te ravoir
Sens-tu mes cris?

Reste avec moi, mon mensonge merveilleux (sens-tu mes cris?)
Je ne veux, ne veux personne d'autre pour flotter
Je veux que tu seul sois mon mensonge merveilleux
Reste avec moi, mon mensonge merveilleux

Merveilleux
Ce sentiment en moi
C'est tout ce que j'ai
Je dois te ravoir
On était sans poids

Reste avec moi, mon mensonge merveilleux (sens-tu mes cris?)
Je ne veux, ne veux personne d'autre pour flotter
Je veux que tu seul sois mon mensonge merveilleux
Reste avec moi, mon mensonge merveilleux


WEBSITE : http://tanjamusic.com/.
FACEBOOK :
https://www.facebook.com/tanjamihhailovaest.
TWITTER :
https://twitter.com/tanjamihhailova.
YOUTUBE :
https://www.youtube.com/channel/UCW8c7KXUoXME3jMP67kLiGA.
INSTAGRAM :
http://instagram.com/tanjamihhailova.

MORGEN : voorstelling van de Zweedse deelneemster, Sanna Nielsen. (foto Tanja : Stina Kase ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

31-03-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


30-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Yvette heeft belangrijk nieuws voor de hele familie en Mayra gooit haar plannen over een andere boeg.

Het negentiende seizoen van 'Thuis' startte op maandag 02 september 2013 en ook dit seizoen mag de kijker elke weekdag rekenen op een stevige portie drama, emotie, spanning en natuurlijk ook een vleugje humor.

Op vrijdag 17 januari 2014 was op Eén aflevering 3.500 van 'Thuis' te zien. Om dat te vieren kreeg de serie een gloednieuwe generiek. Bij de aflevering van maandag 20 januari werd die voor het eerst getoond.

De vorige generiek is bijna vijf jaar gebruikt, meteen goed voor 885 afleveringen. De bijhorende titelsong ging zelfs 1.280 afleveringen mee. De makers van 'Thuis' achtten de tijd dan ook rijp voor een gloednieuwe generiek.

Samen met nieuwe beginbeelden, kreeg 'Thuis' ook een nieuwe titelsong. "Je bent thuis" heet die. Het lied is geschreven door Roel De Meulemeester en Guy Balbaert. Stefanie De Meulemeester en Sonny Vande Putte hebben het nummer ingezongen.

Eén generiek, meerdere versies

Van die nieuwe generiek zijn meerdere versies gemaakt, telkens met verschillende personages. De versies zullen afwisselend worden uitgezonden.

De volledige tekst van de nieuwe titelsong

Je bent thuis.
We zijn blij dat je hier kan zijn.
Goede raad van iedereen.
Warme armen om je heen.

Je bent thuis.
Er is geen beter plek voor jou.
Alles past hier in elkaar.
Nergens beter dan thuis.


De nieuwe generiek is meteen de achtste sinds 'Thuis' in december 1995 het levenslicht zag. Isabelle A (Eurosong 1999) zong toen het nummer "Altijd thuis" van Georges De Decker en Mary Boduin (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1975). Voor latere generieken namen onder meer Gunther Thomas (zanger, componist/tekstschrijver "When I Look In Your Eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006), Peter Evrard en Sofie Van Moll (Eurosong 2004) de zangpartijen voor hun rekening. Hier kunt u alle oude generieken herbekijken.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.551 TOT EN MET 3.555.

Mayra gooit haar plannen over een andere boeg. Waldek geeft Mayra zijn ongezouten mening over haar plannen. Yvette heeft belangrijk nieuws voor de hele familie. Marianne smeedt in alle stilte haar mysterieus plan voort. Peter wordt opnieuw teleurgesteld door Femke.

- maandag 31 maart - aflevering 3.551 : Mayra gooit haar plannen over een andere boeg. Marianne smeedt in alle stilte haar mysterieus plan voort. Toon stort zijn hart uit bij Sam. Geert forceert een medisch onderzoek bij Marianne. Peter en Femke voelen zich slecht. Rosa heeft het moeilijk met de beweegredenen van Peggy.

- dinsdag 01 april - aflevering 3.552 : Het is 1 april en dat gaat niet zomaar voorbij bij de Kabouters. Voor Peggy is het allemaal niet gemakkelijk. Yvette heeft belangrijk nieuws voor de hele familie. Femke slaat helemaal in paniek wanneer ze thuiskomt. Waldek geeft Mayra zijn ongezouten mening over haar plannen. Peter heeft een bericht van Peggy gekregen. Marianne voert haar plan uit.

- woensdag 02 april - aflevering 3.553 : Emma en Stan staan onverwachts bij Judith met schokkend nieuws. Danny biedt Paulien zijn hulp aan. Peter voelt zich schuldig, maar kan op de goede raad van Waldek rekenen. Rosa weet niet meer hoe ze Peggy kan helpen. Ook Jenny doet haar best. Mayra heeft opnieuw een afspraak.

- donderdag 03 april - aflevering 3.554 : Rosa en Ann ontvangen allebei een bruine enveloppe. Met Bram gaat het van kwaad naar erger. Lowie voelt zich het vijfde wiel aan de wagen. Peter spreekt klare taal tegen Peggy. Nancy werkt zichzelf in de problemen.

- vrijdag 04 april - aflevering 3.555 : Mayra haar laatste afspraak loopt serieus uit de hand. Rosa ontdekt nu pas de inhoud van de mysterieuze omslag. Peter wordt opnieuw teleurgesteld door Femke. Lowie zoekt contact met Julia. Marianne doet Tom en Judith een voorstel. Bram trekt naar de Zus & Zo.

'Thuis', het negentiende seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

30-03-2014 om 12:32 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs