Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

29-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : vanavond met onder meer Ann Tuts, Niels Destadsbader en Jelle Cleymans.

'De klas van Frieda' viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Na vier succesvolle seizoenen begon juffrouw Frieda Van Wijck op zaterdag 15 maart 2014 aan een nieuw schooljaar. Een schooljaar waarin ze rekels als Guga Baúl, Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), William Boeva, Ben Segers en Bartel Van Riet achter de banken treft en vakleerkrachten als Bart Van Loo, Maarten Vangramberen en Lize Feryn inschakelt.

Het concept van 'De klas van Frieda' blijft onaangeroerd. Elke zaterdagavond ontvangt Frieda vier leerlingen in haar klas; negen zaterdagen bekampen twee duo's elkaar voor eeuwig roem en een plaats in de finale. In de tiende en laatste aflevering spelen de twee beste duo's van dit seizoen de finale voor niets minder dan 'De echte Frieda'.

DE ECHTE FRIEDA

Dit jaar neemt het winnende team een 3D-geprinte Frieda Van Wijck mee naar huis. Die levensechte miniatuurversie van 30 centimeter hoog wordt geprint in een 3Dkleurenprinter. Het eindresultaat is een nu al felbegeerde trofee die als twee druppels water op Frieda lijkt.

Frieda liet zich voor het beeldje geheel vrijwillig inscannen door plaats te nemen op een draaischijf voor acht fototoestellen. Uit de 112 getrokken foto's ontstond een computerversie die door een 3D-printer werd omgezet in een tastbaar schaalmodel.

DE RONDES

Ook dit jaar leidt juf Frieda haar klas met ijzeren hand in een fluwelen handschoen doorheen vijf rondes en een eindexamen.

In de eerste ronde 'Het Eerste Lesuur' leren de kandidaten elkaar kennen aan de hand van zes vragen. Elke bank krijgt drie vragen voorgeschoteld die direct of indirect gelinkt zijn aan de kandidaten van de andere bank.

De tweede ronde 'Woordenschat' wordt per bank gespeeld. De ene leerling krijgt op het bord achter Frieda een lijst met begrippen te zien rond een bepaald thema. Hij of zij mag elk begrip met één woord omschrijven. Aangezien goeie vrienden aan slechts één woord genoeg hebben, krijgt zijn of haar bankgenoot slechts één kans om het begrip te raden. Zoveel mogelijk begrippen raden in 75 seconden is de boodschap.

De klassiekers van 'De klas van Frieda' blijven ook dit seizoen op post. Zo moeten de leerlingen samenwerken in 'Het Groepswerk' en barst het zweet hen uit bij de zenuwslopende ronde 'Juist – fout'. Net als afgelopen jaren krijgt Frieda elke dag 'De Vakleraar' op bezoek. Een bekende Vlaming met een verrassende fascinatie, hobby of interesse geeft een gastcollege in de klas van juf Van Wijck. Zo komt Bart Van Loo ons inwijden in de wereld van de Franse chansons, heeft Maarten Vangramberen wel wat te vertellen over reptielen en amfibieën en brengt actrice Lize Feryn de kijker graag iets bij in de tekenles.

DE FINALE

Ook dit seizoen spelen de teamleden van één bank samen de finale. Op het einde van elke aflevering speelt de slimste bank 'Het Eindexamen'. Ze moeten hun krachten bundelen en proberen samen in een recordtijd tien vragen goed te beantwoorden.

Het antwoord op iedere vraag bestaat uit twee antwoorden. Enkel als beide kandidaten allebei een juist antwoord geven, levert dat een punt op. Vraagt Frieda naar de kleuren van de vlag van Polen, dan antwoordt de ene rood en de andere wit. De leerlingen krijgen 200 seconden de tijd om 10 vragen juist te beantwoorden. Hoe sneller ze klaar zijn, hoe hoger ze in het klassement zullen eindigen. Deze finale is razend spannend, een gevecht tegen de tijd waarbij je je ploegmaat ook juist moet inschatten. Wie als eerste moet antwoorden, kan zijn teamgenoot uit de wind zetten maar soms ook tot waanzin drijven door steeds het makkelijkste antwoord eerst te geven.

'De klas van Frieda' loopt dit voorjaar van zaterdag 15 maart tot en met zaterdag 31 mei, maar op zaterdag 10 mei en zaterdag 25 mei neemt Frieda een pedagogische studiedag om naar het Eurovisie Songfestival te kijken en de verkiezingen te volgen.

* derde aflevering - zaterdag 29 maart 2014 :

Vanavond strijden twee comedyprogramma's om meer dan alleen uw lachspieren in 'De klas van Frieda'. 'FC de Kampioenen'-acteurs Ann Tuts en Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') nemen het op tegen 'Safety First'-hoofdrolspelers Ben Segers en Ruth Beeckmans. Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005', presentator 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006) is vakleraar Skiën van dienst.

'De klas van Frieda', vanavond, zaterdag 29 maart 2014, de derde aflevering op Eén tussen 20.45 en 21.40. Deze uitzending is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron, logo en foto : Eén)

29-03-2014 om 00:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Parenclub' : vanavond met Willy Sommers, Jan Verheyen en hun partners Cindy en Lien.

Op zaterdag 22 februari 2014 maakte Rani De Coninck opnieuw haar opwachting bij vtm met het nieuwe spelprogramma 'De Parenclub'. In het gloednieuwe programma nemen wekelijks twee bekende koppels het tegen elkaar op. Ook het publiek van 'De Parenclub' bestaat uitsluitend uit liefdesparen.

Presentatrice Rani De Coninck heeft dit keer twee geweldige mannen uitgenodigd met beide een voorliefde voor jongere vrouwen. Op sofa nummer één : zanger Willy Sommers met zijn vierentwintig jaar jongere partner Cindy De Meyer. En op sofa nummer twee : regisseur Jan Verheyen met zijn  dertien jaar jongere kookboekenschrijfster Lien Willaert.

Willy lijkt even voor een déjà vu te zorgen bij Cindy wanneer hij voor haar knielt, maar wat zal hij haar vragen? En hoewel Jan en Lien veel te weten komen over hun relatie en elkaar, zijn ze toch ook best verrast door de onderzoeksresultaten die bevraagd worden in het publiekspel. Daaruit blijkt dat maar liefst 21% van de Vlamingen al eens huilde tijdens een film van Jan Verheyen.

Willy en Cindy

Willy Sommers en Cindy De Meyer leerden elkaar in 1998 kennen in het restaurant waar zij toen werkte en Willy kwam als klant. Cindy was fan van Willy en stond erop om hem zijn bestelling te brengen in de hoop dat hij haar zou opmerken. Zestien jaar en twee kindjes later kunnen we met zekerheid stellen : missie geslaagd. Willy en Cindy praten vrijuit over de taakverdelingen thuis, de angst van Willy voor Sinterklaas én de invloed van de bestseller 'Vijftig tinten grijs' op hun liefdesleven.

Speciaal voor Willy ontvangt Rani hoog bezoek in 'De Parenclub'. Niemand minder dan Vlaamse showbizztoppers Christoff (Eurosong 1993-2002), Lindsay én Laura Lynn verschijnen samen op het podium. Niet om te zingen, maar om Willy en Cindy te assisteren bij hun blinddoekproef. Vtm-icoon Jos Van Oosterwyck vertelt verder een bijzondere anekdote uit de hoogdagen van 'Tien om te zien'. Of die anekdote van Jos waar is, daar heeft het koppel op de andere sofa het raden naar.

Jan en Lien

Succesregisseur Jan Verheyen en zijn dertien jaar jongere echtgenote Lien Willaert zagen elkaar vijftien jaar geleden voor het eerst op – hoe kan het ook anders – een filmfestival. Maar vooraleer de vonk oversloeg, heeft Jan Lien eerst nog uitgenodigd voor een etentje onder vrienden, de casting van zijn film 'Team Spirit' én een kamikaze freakshow met rare, bebloede types die glas eten en gewichten aan hun geslachtsdelen hangen. Romantischer kan een relatie haast niet beginnen...

Elf jaar huwelijk en één dochter later vertelt Jan in Rani's 'Parenclub' onder meer over de afspraak die hij heeft met zijn vrouw over chips eten terwijl ze naar een film kijken. Lien vertelt op haar beurt over de romanticus in controlefreak Jan en ook zijn zus Ria komt langs met een sterk verhaal : voor hun moeder zou warhoofd Jan geen verse bos bloemen kopen bij de bloemist, maar plastieken chrysanten bij de begrafenisondernemer...

De 35 verliefde stelletjes in het publiek van 'De Parenclub' maken deze week kans op een droomreis naar Zanzibar of een weekendje Keulen. Hoewel we allemaal wel zouden weten wat te kiezen, hangt die keuze enkel en alleen af van het winnende bekende koppel. Het enige wat de publieksparen zelf kunnen doen, is de gewoonten en gebruiken van Vlaamse koppels zo juist mogelijk inschatten. Een parenplu zal je er misschien niet voor krijgen, maar aarzel niet om zelf ook een gokje te wagen…

'De Parenclub', zesde aflevering vanavond, zaterdag 29 maart 2014, tussen 19.45 en 20.45 op vtm. (bron en foto's : vtm)

29-03-2014 om 00:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : 01. ARMENIE.

Vanaf vandaag, zaterdag 29 maart 2014, tellen we dagelijks af naar de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat de eerste halve finale mag openen op dinsdag 06 mei is ARMENIE. Het land neemt dit jaar voor de achtste maal deel aan de liedjeswedstrijd. In de zomer van 2004 werd de nationale omroep ARMTV samen met de Georgische nationale omroep 'associate member' van de EBU. Op 08 juli 2005 werd de omroep 'active member' en da's één van de voorwaarden om aan het Songfestival te kunnen deelnemen.

Zanger André mocht in 2006 ook de halve finale openen en met "Without Your Love" kwam hij ook als laatste uit de enveloppes en dat gaf hem het recht om de finale af te sluiten. Uiteindelijk belandde hij op een meer dan verdienstelijke achtste plaats en daarom mocht het land in 2007 meteen in de finale aantreden. "Anything You Need" werd door Hayko opnieuw naar een achtste plaats gezongen. Zes jaar geleden werd zangeres Sirusho (Harutyunyan) afgevaardigd om het land te vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale. Met "Qele qele" eindigde ze op een tweede plaats en tijdens de finale legde ze uiteindelijk beslag op een vierde plaats (het beste resultaat tot op vandaag). In 2009 mochten Inga & Anush Arshakyanner naar het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Jan Jan" eindigde het duo tijdens de eerste halve finale op een vijfde plaats met 99 punten. In de finale kregen ze 92 punten voor hun nummer en dat leverde een tiende plaats op.

In 2010 stuurde het land Eva Rivas naar de Noorse hoofdstad Oslo alwaar ze met "Apricot Stone" in de tweede halve finale 83 punten verzamelde, goed voor een zesde plaats
. In de finale strandde ze met een totaal van 141 punten op een zevende plaats, het tweede beste resultaat van Armenië tot op heden. Een jaar later mocht Emmy met "Boom Boom" naar het Duitse Düsseldorf maar voor het eerst wist het land zich niet te plaatsen voor de finale. Met een totaal van vierenvijftig punten strandde ze op een twaalfde plaats in de eerste halve finale. In 2012 was het land in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe niet van de partij gezien de gespannen sfeer met betrekking tot de enclave Nagorno-Karabach. Vorig jaar werd het land vertegenwoordigd door de groep Dorians met "Lonely Planet". In de tweede halve finale eindigde de groep met een totaal van 69 punten op een zevende plaats, in de finale werd het met 41 punten uiteindelijk een achttiende plaats.

Op de eerste dag van het nieuwe jaar, net na middernacht plaatselijke tijd, maakte de Armeense omroep ARMTV bekend Aram MP3 dit jaar voor het land naar het jaarlijkse liedjesfestival mag. In eigen land is Aram Sargsyan naast zanger ook komiek en presentator van de talentenjachten 'X-Factor' en 'Idool'.

In februari raakte bekend dat men de keuze had uit 75 inzendingen van zowel binnenlandse als buitenlandse componisten. Meteen circuleerden er berichten dat de titel van de festivalinzending "Not Alone" zou zijn, een nummer dat ook zijn voorkeur wegdroeg.

Op vrijdag 14 maart jongstleden volgde een veertig minuten durende show, gepresenteerd door Gohar Gasparyan, waarin de inzending voor Kopenhagen werd voorgesteld. Een aantal oud-Songfestivaldeelnemers maakten eveneens hun opwachting en zo waren Dorians, Sirusho, Eva Rivas, Emmy, Hayko en Andre, de allereerste Armeense deelnemer, van de partij.


Aram Sargsyan (Jerevan, 05 april 1984), oftewel Aram MP3, werd bijna dertig jaar geleden geboren in de Armeense hoofdstad Jerevan, dat toen deel uitmaakte van de Sovjet-Unie.

Acht jaar geleden studeerde hij af aan de Yerevan State Medical University en nadien legde hij zich toe op stand-upcomedy, acteren en het componeren van muziek. Momenteel is hij te bewonderen in het tv-programma 'Vitamin Club' en dat gezelschap zakt op Paasmaandag (21 april) af naar ons land (Centre Culturel d'Uccle, Rue Rouge 47, 1180 Ukkel). Garik Papoyan, tekstschrijver van de Armeense inzending, is de gastheer van 'Vitamin Club'.

"Not Alone" (tekst : Garik Papoyan ; muziek : Aram Sargsyan)

LYRICS

You're all alone, you're all alone,
No shoulder wants you to lean on,
You thought this world was too cold
And you've made up
A whole new world

Don't cry, don't cry little bird
Though you are scared and you're hurt
You're gonna wake up
It's only a dream
And why do dreams make people scream

You're not alone...

What if it's all in one kiss
That turns all seeds into trees
The strongest wind into breeze
Enter all doors without keys

What if it's all in one kiss
That turns all seeds into trees
The strongest wind into breeze
What if it's all in one kiss

You're not alone...


WEBSITE/FACEBOOK : https://www.facebook.com/AramMp3Official.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/AramMp3Official.
TWITTER : https://twitter.com/Aram_Mp3 of https://twitter.com/Aram_Mp3ESC2014.

MORGEN : voorstelling van de Letse deelnemer, de groep Aarzemnieki‎. (foto Aram Mp3 : Arnos Martirosyan ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

29-03-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


28-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

We sluiten deze werkweek af met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Vanavond, vrijdag 28 maart, gaat de negende editie van 'Het Schlagerfestival' van start. Bart Kaëll (30 jaar) (Eurosong 1983-1987), K3 (15 jaar) (Eurosong 1999) en De Romeo's (10 jaar) (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) maken alvast hun opwachting in de Ethias Arena in Hasselt. Met ook Peter Koelewijn (componist/tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1987), Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Willy Sommers, Christoff (Eurosong 1993-2002), Lindsay, Dennie Christian en Elke Taelman is de affiche voor 'Het Schlagerfestival 2014' compleet.

Vrijdag 28 (20.30), zaterdag 29 (20.30) en zondag 30 maart 2014 (14.00) alsook vrijdag 04 (20.30) en zaterdag 05 april (20.30) worden de deuren van de Ethias Arena in Hasselt opnieuw wagenwijd opengezet voor de inmiddels al negende editie van 'Het Schlagerfestival'. Als het van de vele tienduizenden bezoekers afhangt, dan moet het werkwoord 'schlageren' weldra opgenomen worden in de nieuwe woordenlijst van Van Dale. Want 'Het Schlagerfestival', het grootste meezingfeest van Vlaanderen, is een begrip geworden! Het evenement wil ook in 2014 een mooie mix bengen van gevestigde muzikale waarden en artiesten die er voor de eerste keer bij zijn.

Momenteel zijn er nog tickets beschikbaar voor de voorstelling van overmorgen, zondag 30 maart, alsook voor de voorstellingen van volgend weekend (vrijdag 04 en zaterdag 05 april). Je kan ze aanschaffen via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

Vanavond, vrijdag 28 maart, gaat om 20.00 de ticketverkoop van start voor de editie van 2015. Wie kaarten bestelt vóór donderdag 01 mei 2014, geniet trouwens van een vroegboekkorting!

Kaarten voor de tiende editie van 'Het Schlagerfestival' (vrijdag 27, zaterdag 28 en maandag 30 maart 2015) kosten 
37,50 en 41,50 euro (geen extra kosten), maar wie ze bestelt vóór donderdag 01 mei 2014 betaalt respectievelijk 35,50 en 39,50 euro.

De Les Humphries Singers (ESF 1976) was een zanggroep die in de jaren zeventig werd opgericht in Hamburg. Behalve door hun muzikale succes, viel de groep ook op door het grote aantal, uit verschillende landen afkomstige, groepsleden. De Les Humphries Singers brachten destijds invloeden uit de hippiebeweging de hitlijsten binnen. In 1976 vertegenwoordigden ze Duitsland bij het Eurovisie Songfestival met het door Ralph Siegel geschreven nummer "Sing Sang Song". Andere hits, waarbij Humphries vaak teksten uit gospels gebruikte, waren duidelijk succesvoller en geven een goed beeld van de typische seventies sound.

De groep scoorde in België en Nederland haar grootste hits met "To My Father's House" en "Mexico". Beide nummers duiken nog vaak op in "greatest hits"-overzichten en "Mexico" staat tevens in de lijst van succesvolste hits in de Nederlandse Top 40.

Voormalig lid en medestichter van de Les Humphries Singers, Victor Scott, brengt samen met een aantal andere voormalige groepsleden van de succesformatie de muziek uit de seventies terug tot leven. Voor dit unieke concert, dat tevens de start is van een Europese tour, komen ook mister Eurovision Johnny Logan (Ierse selectie 1979, ESF 1980-1987, componist/tekstschrijver Ierse inzendingen ESF 1984-1992, componist/tekstschrijver inzending NSF 2005, voorzitter vakjury 'Eurosong 1993', lid vakjury 'Eurosong 2006', lid vakjury NSF 2010) en "Everybody's Free" zangeres Rozalla op vrijdag 18 april naar het Kursaal in Oostende. Daarnaast zijn er gastoptredens van Oostendenaar Peter Heylands en Sandrine Henry (die bekend werden van hun performance tijdens 'Belgium's Got Talent') en het jong geweld van MCG.
Op expliciete vraag van Victor Scott wordt een deel van de winst van de voorstelling geschonken aan liefdadigheid.

Tickets voor de voorstelling (aanvang : 20.00) kosten tussen 25 en 40 euro (exclusief reservatiekosten) en kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa, telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20) ofwel in de Boxoffice Kursaal Oostende (Monacoplein 2) en dit telkens van maandag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.30.


Studio 100 pakt vanaf zondag 20 april (Paaszondag) uit met de spektakelmusical '14-18', een puur verhaal over vriendschap en liefde.

Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo'n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen?

'14-18' is een verhaal van liefde, gemis, familie, vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. Een spektakel met een hart.

De regie is in handen van Frank Van Laecke. Hij bedacht samen met Allard Blom het scenario. Blom schreef ook de liedteksten. De muziek werd gecomponeerd door Dirk Brossé, de muzikale directeur van het Amerikaanse The Chamber Orchestra of Philadelphia.

Studio 100 verzamelde meteen ook een topcast :
Jelle Cleymans (Eurosong 2004) als Jan, Jonas Van Geel als Fons, Bert Verbeke als Albert, Lander Depoortere als Kamiel, Free Souffriau als Anna, Maaike Cafmeyer als Céline, Jo De Meyere als Generaal, Peter Van de Velde als Korporaal Dedecker en Louis Talpe als Hermans.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van de musical en voor tickets surf je meteen naar Sherpa.

28-03-2014 om 17:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : stoot Chloé Ditlefsen door naar de liveshows?

Op vrijdag 07 februari 2014 namen Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) voor de eerste keer plaats in de bekende Voice-draaistoelen. Omdat Koen voor de derde keer de rol van coach op zich neemt, besloot hij eerst de andere drie coaches onder te dompelen in een kleine uiteenzetting : 'De Voice voor beginners'. Hopelijk zijn hun oren hierna goed getraind, want dag één van de 'Blind Auditions' was een feit. De strijd om voor hun team twaalf topartiesten te strikken barstte los.

Zes weken 'Blind Auditions' zijn inmiddels achter de rug, ijzersterk zangtalent is komen bovendrijven. De vier coaches Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters en Regi hebben elk een team samengesteld van twaalf talenten.

En daar waren heel wat Vlamingen graag getuige van : zowel qua kijkcijfers als online interacties blijft 'The Voice' duidelijk leven in Vlaanderen.

Sinds vorige week, vrijdag 21 maart 2014, schakelt het programma een versnelling hoger in de 'Battles'. In vier 'Battle'-afleveringen zullen de twaalf kandidaten per team moeten strijden voor een felbegeerde plek in de 'Liveshows'. En dat strijden kan vrij letterlijk genomen worden, want ze zullen elk samen met – maar ook tegen – een ander teamlid zingen in de Voice-zangarena.

De 'Battles' beloven opnieuw hard te gaan, want Axelle, Bent, Koen en Regi zullen hartverscheurende keuzes moeten maken en hun team voor de helft uitdunnen. Nadat de kandidaten van één bepaald team hun 'Battle' hebben gebracht, maakt de coach bekend met wie hij of zij verder wil naar de 'Liveshows'. En dat is zeker niet evident, want de twee voorbije seizoenen hebben al bewezen dat zo heel wat straffe talenten het Voice-avontuur hebben moeten verlaten.

Maar… de overblijver maakt toch nog een kans om te worden opgepikt voor de 'Liveshows' dankzij de 'Steals'. Net zoals vorig seizoen kan elke coach immers opnieuw twee talenten redden – zeg maar stelen – van een andere coach. Als de overblijver nog met An Lemmens in de 'Voice'-ring staat kunnen de drie coaches opnieuw op hun knop drukken en dus 'stealen' als zij dit talent in hun team willen. Drukt er slechts één coach af, dan is het duidelijk in welk team het talent terecht komt. Als er meerdere coaches op de knop drukken, geldt opnieuw het principe van de 'Blind Auditions' : dan kiest het talent in kwestie in welk team hij of zij wil terecht komen.

Na de vier 'Battles' neemt elke coach dus acht talenten mee naar de 'Liveshows' : zes uit hun eigen team en twee die ze 'stelen' uit een ander team. Maar voor het zover is moeten de 48 zangtalenten die de 'Blind Auditions' overleefd hebben het beste van zichzelf tonen in de 'Battles'. Only the very best survive…

* de tweede 'Battle' - vrijdag 28 maart 2014 :


 Als eerste stuurt Bent de 29-jarige Lindsey uit Jabbeke de zangarena in met de 18-jarige Chloé Ditlefsen (Junior Eurosong 2008, woordvoerster JESF 2008, 'Eurovision 2011 : Qui? A vous de choisir!') uit Dion-Valmont. Hij laat hen "Feel Good Time" van Pink zingen en Bent wil vooral dat de twee dames agressie en woede uitstralen. Daar heeft de goedlachse Lindsey het wel moeilijk mee : "Ik vind het eigenlijk wel moeilijk om serieus te blijven, ik wist niet van mezelf dat ik blijkbaar zo'n lachtaart was op het podium", zegt ze. Chloé vindt Lindsey alvast een geduchte tegenstander : "Ik was echt heel verrast van Lindsey's auditie en de kracht van haar stem. Maar ik ga wel alles geven om op het podium te kunnen staan van de liveshows". Wie het best haar mannetje staat, wint deze 'Battle' voor Bent.

 De 21-jarige Gwenn uit Hoogstraten en de 19-jarige Steven uit Nossegem kwamen tijdens hun auditie vrij verlegen over en net daarom heeft Axelle ze samen gezet. Ze wil graag eens iets heel sexy van hen horen : "Kiss" van Prince, maar dan wel in een heel eigen versie. Steven gaat er onmiddellijk voor : "De Battle zou wel eens 1 van de belangrijkste momenten uit mijn leven kunnen zijn. May the best win, maar ik ga mij wel volledig smijten". Gwenn ziet het ook zitten, al onderschat ze de concurrentie niet : "Toen we samen zongen had ik er meteen een goed gevoel bij. Maar ik weet dat hij ook last heeft van zenuwen en dat die soms de bovenhand kunnen halen, maar als hij ze onder controle heeft, dan zingt hij echt heel erg goed". Diegene van wie Axelle het meest reactie krijgt in haar onderbuik is diegene die zal doorgaan.

 Koen zocht een 'Battle' met een party-song en vond die bij de 30-jarige Omphile uit Lier en de 21-jarige Agnes uit Oostrozebeke. Beide dames zijn heel erg blij dat ze samen het uptempo-nummer "Finally" van CC Peniston moeten brengen. "Er is een klik tussen Omphile en mij, wij voelen elkaar al van in het begin goed aan. Ik zing normaal wel meer ingetogen nummers, dus dit lied is wel een uitdaging", vertelt Agnes. Tijdens de workshop heeft Omphile de strenge hand van Koen nodig om geconcentreerd te blijven en daar heeft ze enorm veel aan : "Koen heeft zo’n duidelijke manier om alles uit te leggen. Hij is echt een held!" Het wordt afwachten wie deze 'Battle' zal winnen.

 Regi's team kent opmerkelijk veel vrouwen, al kwam daar vorige week wel verandering in toen hij een 'Steal' deed van Cas uit het team van Axelle. Vandaag besluit hij zijn andere twee mannelijke teamleden, de 40-jarige Johan uit Hamme en de 18-jarige Steven uit Berchem, tegen elkaar uit te spelen met het nummer "Papillon" van Editors. Zelf hadden ze niet verwacht om tegen elkaar uit te komen. "Steven zou mijn zoon kunnen zijn bij manier van spreken (lacht), maar ik vind het nummer echt een uitdaging en ik ga er volledig voor en ik wil de mensen verrassen". Steven onderschat alvast zijn tegenstander niet : "Johan heeft echt een soort attitude in zijn stem en dat kan volgens mij wel zijn voordeel zijn. Maar ik ga er uiteraard voor". Wie blijft als enige de man in het team van Regi?

 De 18-jarige Seppe uit Deurne en de 22-jarige Jolan uit Wortel zijn het volgende 'Battle'-duo dat coach Koen heeft gekozen. Hij laat hen "A Thousand Years" in de versie van Boyce Avenue brengen. De twee voelen alvast dat ze aan elkaar gewaagd zullen zijn : "De sterke kanten van Seppe zijn stem zijn dat hij heel erg breekbaar en ook heel gevoelig kan zingen", vertelt Jolan. Seppe ziet de 'Battle' ook als een echte uitdaging : "Jolan heeft een heel speciale stem, dus hij springt er echt wel uit". Wie Koen het meest bij de keel grijpt, die wint de 'Battle'.

 Als laatste zet coach Regi de 19-jarige Mélanie uit Tienen en de 18-jarige Cyra uit Zellik samen. Hij wil dat ze vooral energie en power uitstralen met het nummer "I Love It" van Icona Pop. Mélanie wil er alvast helemaal voor gaan : "We zijn nu eenmaal concurrenten van elkaar, het is zij of ik". Cyra geeft haar alvast niet meteen gewonnen : "Ik vind Mélanie echt een goede zangeres, want ze heeft zo'n hese stem. Maar ik stel me eigenlijk voor dat mijn leven hier van afhangt en dus ga ik er helemaal voor". Wie zal het meeste power uitstralen op het podium en alsnog een plaatsje veroveren voor de felbegeerde liveshows?

Na deze tweede 'Battles' zullen de coaches opnieuw hartverscheurende keuzes gemaakt hebben en misschien ook al iemand nieuw verwelkomd hebben in hun team. Wie er spijtig genoeg afvalt en wie er doorstoot naar de liveshows, ontdek je vanavond, vrijdag 28 maart 2014, tussen 20.35 en 22.30 bij vtm.

Na vier weken 'Battles' starten we met de 'Liveshows': vanaf vrijdag 18 april 2014 wordt 't Kuipke in Gent de place to be. Tickets voor deze wervelende liveshows zijn te bestellen via vtmtickets.be.

De tweede 'Battle' van de derde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond, vrijdag 28 maart 2014, tussen 20.35 en 22.33 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

28-03-2014 om 12:44 geschreven door Redactie  


27-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2014 : Axel Hirsoux komend weekend ook in Waalse 'Ultratop 50' met Belgische Songfestivalinzending.

Axel Hirsoux, die ons land op dinsdag 06 mei vertegenwoordigt met "Mother" in de eerste halve finale van de 59e editie van het Eurovisie Songfestival, stijgt komend weekend in de Vlaamse 'Ultratop 50' van een achtste naar een zevende plaats en dit na twee weken notering. Over de taalgrens komt de Belgische inzending de 'Ultratop 50' binnen op een tweeëndertigste plaats en is het nummer de op één na hoogste nieuwkomer.

Het wordt afwachten of de Waalse zanger het even goed zal doen als Tom Dice die vier jaar geleden met "Me And My Guitar" zowel in Vlaanderen als in Wallonië de eerste plaats van de hitparade wist te bereiken. Axel doet het alleszins beter dan Witloof Bay die in 2011 in Wallonië de vijftigste plaats bezette met "With Love Baby" en in Vlaanderen in de tipparade bleven steken. Iris bereikte twee jaar geleden met "Would You" in Vlaanderen de negentiende plaats in de hitparade en vorig jaar bereikte "Love Kills" van Roberto Bellarosa in Vlaanderen een vijftiende plaats en in Wallonië een zesde plaats.


"She's After My Piano" van 2 Fabiola feat. Loredana daalt na drie weken notering in de 'Ultratop 50' van een zesde naar een achtste plaats. Yass stijgt met "Need You Tonight" van een vijfendertigste naar een negenentwintigste plaats en SIL, die met "What's The Time In Tokyo?" vijfde werd in de finale van 'Eurosong 2014', stijgt na drie weken notering van een negenenveertigste naar een drieënenveertigste plaats.

"Who Ever You Are" van Day One boekt in de vierde week notering twee plaatsen verlies en gaat zo van een vierenveertigste naar een zesenveertigste plaats.
De vier kerels van Bandits bezetten met "One" de eenenveertigste plaats en "Kitty Cat" van Tisha Cyrus en "Wild Side" van Nelson zijn na één weekje notering reeds uit het overzicht verdwenen. Finaliste Eva Jacobs komt dan weer de hitparade binnen, "Nothing Is Impossible" vinden we terug op een negenendertigste plaats.

Zowel Udo ("Hero (In Flanders Fields)") als Axeela ("Chasing Rainbows") vinden we respectievelijk na vier en  drie weken notering niet meer terug in de 'Ultratip 100'.
 
Tot slot geven we nog mee dat het verzamelalbum "Eurosong 2014" in de tweede week notering in de 'Ultratop 20 Compilaties' daalt van een derde naar een vijfde plaats. (bron : Ultratop)

27-03-2014 om 11:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Freek en Tomas vieren vanavond honderd jaar radio.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* tachtigste aflevering - donderdag 27 maart 2014 :

* Pieter en Tine Embrechts zijn deze week de stamgasten van Freek en Tomas.

'Café Corsari' viert '100 jaar Radio'. Dit doen we met radiopresentator Peter Verhulst die op de openbare omroep voor heel wat verschillende zenders ging werken. Nu is hij presentator van de grootste radiozender van Vlaanderen : Radio 2, waar hij 'De Topcollectie' presenteert. In een iets verder verleden presenteerde Peter negen jaar lang 'de ochtend' op Studio Brussel én ging hij ook een tijdje voor Radio Donna werken.

Daarnaast halen Tomas en Freek samen met Lieven Vandenhaute en Goedele Liekens herinneringen op aan hun taboedoorbrekend seksprogramma 'De Lieve Lust'. Ook Leen Demaré (JOE fm), Ann Reymen (MNM), Wim Oosterlinck (Q-Music) en Jos Willems (Radio 1, Sporza) komen vertellen over hun radioherinneringen. Pieter Embrechts trekt op reportage en muziek is er van Novastar, de groep van Joost Zweegers.

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavonddonderdag 27 maart 2014,
tussen 21.25 en 22.20 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

27-03-2014 om 10:35 geschreven door Redactie  


26-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van maart zijn we opnieuw van de partij met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland'. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Tijdens het pinksterweekend (zaterdag 07 tot en met maandag 09 juni) zijn alle kinderen van Nederland voor drie dagen echte prinsen en prinsessen, want dan is iedereen welkom in de Evenementenhal Gorinchem voor het vierde 'AFAS Sprookjesconcert'. Na drie succesvolle edities belooft het familiefeest dit jaar nog grootser te worden, met een nieuw verhaal, indrukwekkende decors en vele magische verrassingen. Niet alleen genieten de gasten van spetterende  optredens van alle bekende sprookjesfiguren, maar op het sprookjesplein zijn ook vele attracties, draaimolens, springkussens en andere activiteiten te vinden voor een heerlijke ochtend of middag plezier voor de hele familie.

Tijdens het 'AFAS Sprookjesconcert' zullen wereldberoemde sprookjesfiguren, zoals Roodkapje, Doornroosje, Assepoester, Sneeuwwitje en vele anderen een swingend optreden verzorgen. Dit jaar is de Goede Fee gevraagd om een bijzonder optreden te geven en het concert een magisch tintje geven. Maar dan blijkt dat het Toverstof van de Goede Fee is gestolen en dreigt het hele feest niet door te gaan. Hulp van de prinsen en prinsessen in de zaal is het enige wat het concert nog zou kunnen redden.

De hoofdrollen worden gespeeld door ondermeer Ron Link, Sita, Maud (NSF 2006) en Geert Hoes. Na afloop van het concert mogen alle prinsen en prinsessen ook nog eens op de foto met hun favoriete sprookjesfiguren tijdens een uitgebreide Meet & Greet op het Sprookjesplein.

Tickets voor één van de voorstellingen (zaterdag om 10.00 en 17.00, zondag en maandag telkens om 10.00, 13.30 en 17.00) kunnen nog worden aangeschaft via de website van Nationale Theaterkassa (telefonisch via
0900 9203, 45 eurocent/minuut) of via de website van Seetickets (telefonisch via 0900 1353, 45 eurocent/minuut).

 Op zondag 27 juli (13.00-22.00) vindt het 'Summer Dreamers, Zomers Festival' plaats op het evenemententerrein aan de Coppensdijk in Nuland (tussen Den Bosch en Oss). Bij het festival kan de bezoeker de gehele dag genieten van artiesten van eigen bodem. Op het festival zijn talloze eetkraampjes aanwezig en tevens diverse andere activiteiten naast de optredens. Voor de eerste editie van het evenement zijn reeds Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012), Niels Geusebroek, Nielson en René Schuurmans vastgelegd. Binnenkort zullen nog meer artiesten bekend worden gemaakt.

Tickets (29,50 euro, exclusief kosten) voor dit evenement kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van het nieuwe festival.

 De musical 'Dreamgirls' komt dit najaar naar Nederland en zal in meer dan twintig theaters te zien zijn tussen september en februari volgend jaar. 

'Dreamgirls' is gebaseerd op het verhaal van The Supremes en platenmaatschappij Motown, waar Diana Ross ooit haar carrière begon. Het verhaal over drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld, is in 2006 succesvol verfilmd met onder andere Beyoncé, Jennifer Hudson, Eddie Murphy en Jamie Foxx in de hoofdrollen.

In de Nederlandse musicalversie speelt Berget Lewis (NSF 2003) de rol van Effie en Pearl Jozefzoon (NSF 2012) gaat de rol van Deena voor haar rekening nemen. Naast Berget Lewis en Pearl Jozefzoon maakt zangeres Aïcha Gill 'The Dreamettes' compleet. Aïcha speelt de rol van Lorrell Robinson.

De kaartverkoop voor deze musical zal later dit voorjaar van start gaan.

26-03-2014 om 15:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : stamgast Pieter Embrechts zorgt vanavond met zijn groep voor de muzikale noot.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* negenenzeventigste aflevering - woensdag 26 maart 2014 :

* Pieter en Tine Embrechts zijn deze week de stamgasten van Freek en Tomas.

* Straks is Barack Obama het land uit maar voor Björn Soenens, hoofdredacteur van 'Het Journaal', is het een bijzonder hectische dag. Hij komt bij Tomas en Freek uitblazen met de laatste nieuwsfeiten en weetjes over het bezoek.

* Journalist Christophe Deborsu heeft een gelukkige relatie met Annick De Wit, een Vlaamse journaliste. Zij kunnen vertellen hoe het is om als Vlaams-Waals koppel een boek te schrijven waarin ze aan de hand van hun relatie de verschillen en overeenkomsten tussen Vlaanderen en Wallonië in kaart brengen.

* In het kader van zijn Nederlandstalige tournee brengt stamgast Pieter Embrechts zijn muziekband mee. In september komt het album uit maar in 'Café Corsari' brengen zij nu al het nummer "Laat mij gaan".

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavondwoensdag 26 maart 2014,
tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

26-03-2014 om 11:32 geschreven door Redactie  


25-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : Aram MP3 komt op Paasmaandag 21 april naar ons land.

 Op Paasmaandag 21 april komt de Armeense stand-up comedyshow 'Vitamin Club' naar ons land voor een éénmalig optreden. Dat betekent meteen ook dat Aram MP3 en Garik Papoyan naar onze hoofdstad zullen afzakken en de fans kennis kunnen maken met de Armeense Songfestivaldeelnemer van dit jaar.

Aram MP3 mag trouwens op dinsdag 06 mei de eerste halve finale van de 59e editie van het Eurovisie Songfestival openen met "Not Alone", een nummer waarvoor hij samenwerkte met Garik Papoyan. Deze laatste schreef de tekst van de Armeense inzending voor Kopenhagen.

Het optreden van 'Vitamin Club' vindt plaats in het Centre Culturel d'Uccle (Rue Rouge 47, 1180 Ukkel) en start om 19.00. Tickets voor dit optreden kunnen worden aangeschaft via de website van Taboo of telefonisch via de nummers 0483 285 498, 0485 201 127 of 0487 044 055. (bron : Facebook 'Vitamin Club')

25-03-2014 om 12:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond ontvangen Freek en Tomas onder meer Dominique Deruddere en Martine Prenen.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* achtenzeventigste aflevering - dinsdag 25 maart 2014 :

* Pieter en Tine Embrechts zijn deze week de stamgasten van Freek en Tomas.

* De beroemdste Belgische regisseur uit Los Angeles, Dominique Deruddere, komt zijn nieuwste film 'Flying Home', een Amerikaanse-Belgische coproductie voorstellen. De hoofdrollen zijn voor Jamie Dornan, Charlotte De Bruyne, Jan Decleir, Josse De Pauw, Viviane De Muynck en Ali Suliman.

* Martine Prenen (woordvoerster ESF 2004) heeft voor Tomas en Freek een aantal tips in petto over hoe je als drukbezette vrouw toch ook tijd voor jezelf kunt maken. Ze bundelde deze tips in een boek met de toepasselijke titel : 'Me-time'.

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavond, dinsdag 25 maart 2014,
tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

25-03-2014 om 09:43 geschreven door Redactie  


24-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God aften København' : vanaf zaterdag 29 maart stellen we de zevenendertig Songfestivaldeelnemers voor.

 Vanaf aanstaande zaterdag, 29 maart 2014, tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei zal gehouden worden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Voor het - inmiddels - negende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vier jaar geleden 'God kveld Oslo', drie jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı' en vorig jaar gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö'.

Dit jaar, en dit gedurende vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God aften København'. In totaal nemen zevenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, twee minder dan vorig jaar, en net als de voorbije zes jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale vijftien. Net als de voorbije vier jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Vanaf aanstaande zaterdag zetten we dus dagelijks één land in de schijnwerpers en we baseren ons daarbij op de indeling van de halve finales zoals die eerder vanmiddagmaandag 24 maart, wereldkundig werd gemaakt. Voor de zes rechtstreeks geplaatste finalisten (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en gastland Denemarken) houden we ons aan de alfabetische volgorde. Enkel gastland Denemarken kent de startpositie in de finale (drieëntwintigste), de andere landen kennen hun positie pas na afloop van de tweede halve finale op donderdag 08 mei eerstkomende. (logo : DR, Eurovision.tv)

24-03-2014 om 14:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : Malta opent de tweede halve finale, oud-deelnemers Paula Seling & OVI sluiten af.

Eerder deze middag (12.00), maandag 24 maart 2014, is de volgorde van optreden tijdens de beide halve finales van de 58e editie van het Eurovisie Songfestival wereldkundig gemaakt.

Tot twee jaar geleden werd tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders (ergens midden maart) ook de volgorde van optreden tijdens de beide halve finales geloot alsook de startposities van de rechtstreeks geplaatste finalisten. Sinds vorig jaar is het aan het productieteam van het festival om de volgorde te bepalen en die werd inmiddels ook door de Executive Supervisor van de EBU en de leden van de Referentiegroep goedgekeurd.

Net als de voorbije zes jaar zijn er ook dit jaar twee halve finales en een finale. Op maandag 20 januari jongstleden vond er reeds een lottrekking plaats die de indeling van beide halve finales bepaalde.

De tweede halve finale, met in totaal vijftien landen, gaat door op donderdag 08 mei aanstaande vanaf 21.00. Tijdens deze halve finale stemmen ook de inwoners van Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

* volgorde van optreden tijdens de tweede halve finale (donderdag 08 mei 2014) :

01. MALTA : "Coming Home" - Firelight.
02. ISRAEL : "Same Heart" - Mei Finegold.
03. NOORWEGEN : "Silent Storm" - Carl Espen.
04. GEORGIE : "Three Minutes to Earth" - The Shin and Mariko.
05. POLEN : "My Słowianie - We Are Slavic" - Donatan & Cleo.
06. LITOUWEN : "Attention" - Vilija Matačiūnaitė.
07. OOSTENRIJK : "Rise Like a Phoenix" - Conchita Wurst.
08. FINLAND : "Something Better" - Softengine.
09. IERLAND : "Heartbeat" - Can-Linn (featuring Kasey Smith).
10. WIT-RUSLAND : "Cheesecake" - TEO.
11. VJR MACEDONIE : "To the Sky" - Tijana.
12. ZWITSERLAND : "Hunter Of Stars" - SEBalter.
13. GRIEKENLAND : "Rise Up" - Freaky Fortune feat. RiskyKidd.
14. SLOVENIE : "Round and round" - Tinkara Kovač.
15. ROEMENIE : "Miracle" - Paula Seling & OVI.

In totaal stoten tien landen uit deze tweede halve finale door naar de finale, die op zaterdag 10 mei doorgaat. Het lot van de kandidaten ligt in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door televoting hun voorkeur kenbaar maken. (bron en logo : DR
, Eurovision.tv)

24-03-2014 om 12:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : België treedt als tiende aan in eerste halve finale, Nederland als veertiende.

Eerder deze middag (12.00), maandag 24 maart 2014, is de volgorde van optreden tijdens de beide halve finales van de 58e editie van het Eurovisie Songfestival wereldkundig gemaakt.

Tot twee jaar geleden werd tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders (ergens midden maart) ook de volgorde van optreden tijdens de beide halve finales geloot alsook de startposities van de rechtstreeks geplaatste finalisten. Sinds vorig jaar is het aan het productieteam van het festival om de volgorde te bepalen en die werd inmiddels ook door de Executive Supervisor van de EBU en de leden van de Referentiegroep goedgekeurd.

Net als de voorbije zes jaar zijn er ook dit jaar twee halve finales en een finale. Op maandag 20 januari jongstleden vond er reeds een lottrekking plaats die de indeling van beide halve finales bepaalde.

De eerste halve finale, met in totaal zestien landen, gaat door op dinsdag 06 mei aanstaande vanaf 21.00. Tijdens deze eerste halve finale stemmen ook de inwoners van Spanje, Frankrijk en gastland Denemarken.

* volgorde van optreden tijdens de eerste halve finale (dinsdag 06 mei 2014) :

01. ARMENIE : "Not Alone" - Aram MP3.
02. LETLAND : "Cake to Bake" - Aarzemnieki.
03. ESTLAND : "Amazing" - Tanja.
04. ZWEDEN : "Undo" - Sanna Nielsen.
05. IJSLAND : "No Prejudice" - Pollapönk.
06. ALBANIE : "One Night's Anger" - Hersi
.
07. RUSLAND : "Shine" - Tolmachevy Sisters.
08. AZERBEIDZJAN : "Start A Fire" - Dilara Kazimova.
09. OEKRAINE : "Tick-Tock" - Mariya Yaremchuk.
10. BELGIE : "Mother" - Axel Hirsoux.
11. MOLDAVIE : "Wild Soul" - Cristina Scarlat.
12. SAN MARINO : "Maybe (Forse)" - Valentina Monetta.
13. PORTUGAL : "Quero Ser Tua" - Suzy.
14. NEDERLAND : "Calm After The Storm" - The Common Linnets.
15. MONTENEGRO : "Moj Svijet" - Sergej Ćetković.
16. HONGARIJE : "Running" - András Kállay-Saunders.

In totaal stoten tien landen uit deze eerste halve finale door naar de finale, die op zaterdag 10 mei doorgaat. Het lot van de kandidaten ligt in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door televoting hun voorkeur kenbaar maken. (bron en logo : DR
, Eurovision.tv)

24-03-2014 om 12:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze voorlaatste maandag van maart hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op vrijdag 02 mei eerstkomende is 'De Soeverein' in Lommel het mekka van de volksmuziek, schlagers, levensliedjes en smartlappen. Liefhebbers van het genre kunnen tijdens 'De Nacht van de Soeverein' meezingen en feesten met de grootste sterren uit België en Nederland.

Optredens zijn er die avond van het meidenduo Sugarfree, Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Steve Tielens, Dennie Damaro, Danny Fabry, Marjan Berger, René Schuurmans en Jettie Pallettie. Ook Sergio, Laura Lynn, Sam Gooris, De Romeo's (), Christoff (Eurosong 1993-2002) en zijn zus Lindsay maken hun opwachting.

'De Nacht van de Soeverein' start om 20.00 en de deuren gaan reeds open om 19.00. Polonaiseplaatsen kosten 25 euro, zitplaatsen 32,50 en 37,50 euro. Meer informatie krijg je op de website van het festival en voor tickets kan je terecht op de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 25 20 20.

 De laatste woensdagnamiddag van het schooljaar is sinds 1998 het Evenementeneiland van het provinciaal domein Puyenbroeck de 'place to be' voor alle kids met zin voor avontuur. Ook dit jaar kan de jeugd (tussen 6 en 14 jaar) op woensdag 25 juni (tussen 13.00 en 19.00) weer genieten van talrijke hippe artiesten en te gekke randanimatie. Voor deze zeventiende editie van 'Popeiland' zullen onder meer Ian Thomas, Urbanus en Bandits (Eurosong 2014) de boel op stelten gaan zetten in de Oost-Vlaamse gemeente Wachtebeke.

Tickets kosten in voorverkoop 8 euro, de dag zelf betaal je aan de kassa 10 euro (vanaf vier jaar betalend).
De ticketverkoop in voorverkoop verloopt via vzw Uitbureau Gent (Kammerstraat 19, 9000 Gent) alsook telefonisch via het nummer 09/233 77 88 (tussen 10.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00). Je kan echter ook tickets in voorverkoop verkrijgen in het bezoekerscentrum van het provinciaal domein Puyenbroeck (Puyenbrug 1A, 9185 Wachtebeke).

OPGELET! Momenteel is de voorverkoop voor 'Popeiland 2014' nog niet gestart.

 Op zondag 03 augustus vindt voor de achttiende maal het festival 'Paal op Stelten' plaats. Begin dit jaar maakte de organisatie reeds twee namen bekend van artiesten die op de affiche zullen prijken. Zo maken Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en de partyband Level Six, met Esther Sels ('Idool 2007', 'Eurosong 2008') en Jo Hens ('Familie') alvast hun opwachting.

Tickets kosten vijf euro en kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van het festival. De nieuwe website is in volle opmaak en komt binnenkort online, ook dan worden meer namen van artiesten bekendgemaakt.

24-03-2014 om 11:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Pieter en Tine Embrechts zijn deze week de stamgasten, muziek komt vanavond van Lindsay.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* zevenenzeventigste aflevering - maandag 24 maart 2014 :

* Pieter en Tine Embrechts hebben als broer en zus eindelijk nog eens tijd voor elkaar gemaakt. Op de sofa van Tomas en Freek kunnen ze wat bijpraten over hun laatste projecten. Maar niet te lang, want als stamgasten moeten zij natuurlijk de straat op voor actuele onderwerpen.

* Tom Schoepen (zoon van) heeft voor 'Café Corsari' John Carter Cash (zoon van) geïnterviewd in Amsterdam over een lost album met unreleased tracks van Johnny Cash.

* Inge Vrancken van 'Het journaal' is net terug uit Saoedi-Arabië. Zij volgde de handelsmissie van Prinses Astrid op de voet. Tomas en Freek willen van haar graag weten hoe het was om er als vrouwelijke journaliste te werken.

* Schlagerkoningin Lyndsay heeft beloofd het café op zijn kop te zetten met haar nieuwste single "Dag en nacht".

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavondmaandag 24 maart 2014,
tussen 21.30 en 22.20 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

24-03-2014 om 10:12 geschreven door Redactie  


23-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Peter heeft een voorstel voor Femke en Nancy heeft goed nieuws voor Marianne.

Het negentiende seizoen van 'Thuis' startte op maandag 02 september 2013 en ook dit seizoen mag de kijker elke weekdag rekenen op een stevige portie drama, emotie, spanning en natuurlijk ook een vleugje humor.

Op vrijdag 17 januari 2014 was op Eén aflevering 3.500 van 'Thuis' te zien. Om dat te vieren kreeg de serie een gloednieuwe generiek. Bij de aflevering van maandag 20 januari werd die voor het eerst getoond.

De vorige generiek is bijna vijf jaar gebruikt, meteen goed voor 885 afleveringen. De bijhorende titelsong ging zelfs 1.280 afleveringen mee. De makers van 'Thuis' achtten de tijd dan ook rijp voor een gloednieuwe generiek.

Samen met nieuwe beginbeelden, kreeg 'Thuis' ook een nieuwe titelsong. "Je bent thuis" heet die. Het lied is geschreven door Roel De Meulemeester en Guy Balbaert. Stefanie De Meulemeester en Sonny Vande Putte hebben het nummer ingezongen.

Eén generiek, meerdere versies

Van die nieuwe generiek zijn meerdere versies gemaakt, telkens met verschillende personages. De versies zullen afwisselend worden uitgezonden.

De volledige tekst van de nieuwe titelsong

Je bent thuis.
We zijn blij dat je hier kan zijn.
Goede raad van iedereen.
Warme armen om je heen.

Je bent thuis.
Er is geen beter plek voor jou.
Alles past hier in elkaar.
Nergens beter dan thuis.


De nieuwe generiek is meteen de achtste sinds 'Thuis' in december 1995 het levenslicht zag. Isabelle A (Eurosong 1999) zong toen het nummer "Altijd thuis" van Georges De Decker en Mary Boduin (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1975). Voor latere generieken namen onder meer Gunther Thomas (zanger, componist/tekstschrijver "When I Look In Your Eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006), Peter Evrard en Sofie Van Moll (Eurosong 2004) de zangpartijen voor hun rekening. Hier kunt u alle oude generieken herbekijken.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.546 TOT EN MET 3.550.

Jana is kwaad op iedereen rondom haar maar dan staat Bram voor haar… Peter heeft een voorstel voor Femke. Nancy heeft goed nieuws voor Marianne. Julia wil niet dat Luc zich moeit met haar problemen. Rosa en Jenny proberen Peggy te troosten.

- maandag 24 maart - aflevering 3.546 : Stan en Emma hebben een vreselijke week achter de rug. Julia en Paulien spenderen tijd samen. Jens weet zich geen houding te geven in de Frens. Peter heeft een voorstel voor Femke. Waldek vindt een luisterend oor bij Mayra, tot onbegrip van Rosa. Jana is kwaad op iedereen rondom haar, maar dan staat Bram voor haar...

- dinsdag 25 maart - aflevering 3.547 : Femke heeft het moeilijk met het voorstel van Peter. Judith roept Kurt op het matje en vraagt om uitleg. Jens zit in zak en as. Julia wil niet dat Luc zich moeit met haar problemen. Jane zoekt Jack op en ontdekt dat zij niet de enige is die dat doet. Bram wil met Paulien spreken.

- woensdag 26 maart - aflevering 3.548 : Bram wil niet naar huis gaan. Emma neemt Jana in vertrouwen en lucht haar hart. Nancy daagt Rosa en Peggy uit. Lowie en Paulien praten terug met elkaar. Marianne krijgt van Mayra het deksel op de neus. Sam stelt zich vragen over haar werkmannen. Het eerste evenement van Luc is een feit.

- donderdag 27 maart - aflevering 3.549 : Marianne krijgt een uitnodiging van Judith. Waldek vangt Mayra op. Nancy is hiervan getuige. Jana en Lowie leggen het bij. Femke is kwaad op Nancy. Peggy krijgt bezoek van Sandrine. Peggy probeert Peter af te dreigen. Sam legt Bram op de rooster.

- vrijdag 28 maart - aflevering 3.550 : Tim wil zich buiten Jens zijn liefdesleven houden. Nancy heeft goed nieuws voor Marianne. Danny haalt alles uit de kast om zijn slag thuis te halen. Sam vertelt Bram dat ze een tijdelijke oplossing heeft. Luc en Lowie lopen elkaar tegen het lijf. Bram wil met Jana praten. Rosa en Jenny proberen Peggy te troosten.

'Thuis', het negentiende seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

23-03-2014 om 17:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Marie-Rose krijgt te horen dat de voortvluchtige Buytaert uit is op wraak.

Op maandag 26 augustus 2013 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Opgelet, dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

Acteur Ludo Busschots maakt vanaf donderdag 17 april eerstkomende zijn opwachting in de reeks. Hij zal er anderhalve maand de rol vertolken van pokerorganisator Koen Daeleman. Het wordt een gastrol die hem tot eind mei in 'De Jan en Alleman' zal brengen.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het drieëntwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.256 TOT EN MET 5.260.

- maandag 24 maart
- aflevering 5.256 : De laatste dag van het proces van Danny Buytaert breekt aan. Marie-Rose heeft er geen goed gevoel bij omdat Buytaert nog steeds voortvluchtig is. De onrust vergroot wanneer in de buurt iemand wordt aangevallen. Stefanie en Liesbeth vinden dat Patrick duidelijker moet zijn tegenover Agnes. Peter vindt het jammer dat Delphine terug naar Marie-Rose en Mathias verhuist, nu Louise opnieuw naar haar moeder gaat. Jan schrikt wanneer hij Guido aan de schoolpoort ziet tongzoenen met Charlotte. Hij plant een gesprek van man tot man
.

- dinsdag 25 maart - aflevering 5.257 : Marie-Rose is ervan overtuigd dat Danny Buytaert iets te maken heeft met de verkrachtingszaak in de buurt. Ze is bang dat Buytaert wraak wil nemen, maar laat Mathias toch naar de Bourgogne vertrekken. Niet veel later moeten Marie-Rose, Delphine en Agnes echter doodsangsten uitstaan. Dirk wil de volledige steun van zijn kinderen in de aanloop naar zijn euthanasie. Pierrot blijft het echter moeilijk hebben. Linda wint een etentje en kijkt uit naar een romantische avond met Jan.

- woensdag 26 maart - aflevering 5.258 : Patrick trekt zijn stoute schoenen aan en besluit zelf contact op te nemen met Agnes. Hij pakt het echter onhandig aan. Rudi toont zich van zijn meest romantische kant, maar dat valt niet in de smaak bij Véronique. Jan ontdekt dat Guido op internet een sekssite heeft bezocht. Marie-Rose wordt alsmaar angstiger. Vooral wanneer er in de buurt een nieuw slachtoffer valt. Pierrot is van slag nu hij heeft gezien hoe erg Dirk er aan toe is.

- donderdag 27 maart - aflevering 5.259 : Marie-Rose krijgt te horen dat de voortvluchtige Buytaert uit is op wraak en familie van de juryleden aanrandt. Ze organiseert een spoedbijeenkomst. Delphines spel van aantrekken en afstoten lijkt te werken. Peter is dolblij wanneer ze samen een motorritje plannen. Dirk heeft een intens gesprek met zijn kinderen. Hij beseft dat ze een toekomst tegemoet gaan waarvan hij geen deel meer zal uitmaken.

- vrijdag 28 maart - aflevering 5.260 : Guido wil weten of Charlotte klaar is voor een volgende stap in hun relatie. Hanne hakt een moeilijke knoop door. Agnes en Patrick strijken de plooien glad en besluiten volop te genieten van elkaar. Peter geraakt ondertussen steeds meer verstrikt in het web van Delphine. Hij vraagt haar om definitief bij hem in te trekken. Dirk vertrekt met Nathalie en de kinderen naar zee.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

23-03-2014 om 16:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ella' : Ella is er meer dan ooit van overtuigd dat Jens uit zijn coma zal ontwaken.

Dit seizoen zendt vtm de telenovelle 'Ella' opnieuw uit. Met 'Ella' grijpt vtm terug naar de originele ingrediënten van het genre : een aanstekelijke romcom die je meeneemt in een hedendaags sprookje en je toelaat om 200 afleveringen lang te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

De kijker leert Ella kennen als een meisje dat voor het ongeluk lijkt geboren. Na de dood van haar moeder wordt ze door haar stiefzus het huis uitgepest en belandt ze bij haar pleegtante Ursula. Voor haar deugt ze enkel als slaafje in de frituur. Op haar 18de heeft Ella er genoeg van en besluit ze terug te vechten. Wat volgt is een spannende strijd, waarin ze afrekent met haar verleden en … onderweg stapelverliefd wordt.

Maar zowel in haar ontplooiing als in de liefde is haar jaloerse stiefzus nooit veraf. De jonge actrice Darya Gantura neemt de titelrol voor haar rekening. Zij wordt in 'Ella' omringd door o.m. Roel Vanderstukken, Gert Winckelmans, Ini Massez, Rik Verheye, Gène Bervoets, Jits Van Belle, Karel Deruwe, Rudy Morren, Christophe Haddad, Sachli Gholamalisad en Amaryllis Uitterlinden.

* Het verhaal :

De achtjarige Ella woont samen met haar mama in een gezellig rijhuisje. Als alleenstaande moeder heeft Tessa het niet breed, maar ze gaat door het vuur om de kleine Ella een gelukkige jeugd te geven. Wanneer Ella door dyslexie leerproblemen krijgt op school, helpt ze haar dochter spelenderwijs haar achterstand wegwerken. De toekomst lijkt Ella en haar mama gunstig gezind, zeker wanneer Tessa zich verlooft met Norbert, de directeur van privékliniek De Wingerd, waar Tessa als verpleegster werkt.

Fataal ongeluk

Maar dan slaat het noodlot toe. Kort voor het huwelijk met Norbert krijgt Tessa een fataal ongeluk. Op haar sterfbed laat ze Norbert zweren dat hij altijd voor Ella zal zorgen, alsof het zijn eigen dochter is.

Het vuile werk

In eerste instantie houdt Norbert zijn belofte en Ella trekt bij hem in. Maar Norberts dochter Clio is niet opgezet met de komst van Ella en zet alles op alles om haar zo snel mogelijk buiten te werken. Clio weet haar ietwat naïeve vader sluw te bespelen en wanneer er brand uitbreekt in Ella's slaapkamer, lijkt haar lot bezegeld. Norbert dumpt Ella bij tante Ursula, die een frituur uitbaat op een camping. Zij vertelt aan Norbert dat ze een echte kindervriend is, maar ze wil Ella enkel gebruiken om het vuile werk te doen in de frituur. Ursula vindt het niet belangrijk dat Ella leert lezen en schrijven. Als ze maar kan werken.

'Geluk maak je zelf'

De jaren gaan voorbij en op haar achttiende herinnert Ella zich de woorden van haar moeder : "Geluk maak je zelf". Ze pakt haar rugzak en trekt naar de stad waar het leven voor haar begon. 's Nachts doolt ze door de straten en steelt ze eten in een nachtwinkel. Wat Ella niet beseft is dat de jongen van de nachtwinkel haar achterna is gelopen en in een diepe coma geraakt nadat hij wordt aangereden door een auto. Plots belandt ze bij het huisje waar ze vroeger met haar mama woonde. Intussen werd de buurt opgewaardeerd en is het een trendy kapsalonnetje geworden.

Excentrieke Anthony

's Morgens wordt Ella er gevonden door kapster Cindy. Samen met de excentrieke Anthony baat zij het kapsalon uit. Hier start een nieuw hoofdstuk in het leven van Ella. Ondertussen komt Norbert te weten dat Ella niet langer op de camping woont. Hij leefde in de veronderstelling dat Ella er gelukkig was, maar vangt nu tegenstrijdige berichtenop. Zijn zoektocht naar de waarheid kan beginnen, tot grote ergernis van Clio…

Telkens op zondag brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'ELLA' - AFLEVERING 145 TOT EN MET 149.

-
maandag 24 maart
- aflevering 145 : Ella kan moeilijk wennen aan het idee dat Willem haar vader is. Clio verklapt Cindy's geheim per ongeluk aan Anthony, maar ze vertelt niet om wie het gaat. Anthony wil koste wat het kost achterhalen wie in zijn vriendenkring een kinderwens heeft. Willem loopt zijn schuldeiser Charlie tegen het lijf.

- dinsdag 25 maart - aflevering 146 : Willem maakt in Bar Taxi kennis met Ella's vrienden. Cindy leert Nicolas de kneepjes van het uitgaansleven. Ze geraken in de problemen wanneer ze op een bende onruststokers stoten. Jasper wordt aan de hartslagmeter gelegd nadat hij een steek in zijn borststreek voelde. Lukas wordt uitgenodigd om in een talkshow zijn overstap naar de NASA toe te lichten.

- woensdag 26 maart - aflevering 147 : Willem voelt zich thuis in de loft. Hij en Ella groeien naar elkaar toe. Cindy koopt een ovulatietest en maakt Clio duidelijk dat het menens is. Yasmine mag het ziekenhuis verlaten, maar ze maakt zich zorgen over Jaspers hartafwijking. Anthony is zenuwachtig voor zijn optreden in de talkshow. Tot zijn grote verbazing is ook Lukas uitgenodigd als praatgast.Norbert vertrouwt Willem niet en besluit hem te achtervolgen. Clio wil dat de oplichter Nicolas vergiftigt: als zij hem niet kan hebben, dan niemand.

- donderdag 27 maart
- aflevering 148 : Willem ontdoet zich in het park van zijn gsm en het flesje arsenicum. Arends schakelt Ella in als assistente, tot grote ergernis van Ria die hierover haar beklag doet bij Norbert. Anthony en Lukas besluiten nog eens over hun toekomst te praten. Norbert confronteert Ella met de foto van Willem en de vermomde Clio. Jasper wil Yasmine en Frederico helpen om hun droomhuis te kopen. Jens geeft een teken van leven.

- vrijdag 28 maart
- aflevering 149 : Ella is er meer dan ooit van overtuigd dat Jens uit zijn coma zal ontwaken. Nicolas voelt zich schuldig over de eenmalige vrijpartij met Clio en twijfelt of hij dit aan Ella moet opbiechten. Na een bezoekje van Norbert aan Cindy's salon, is de kapster ervan overtuigd dat de man een oogje op haar nieuwe hulpje heeft. Lukas geeft Anthony een vliegticket om mee te reizen naar de States.

De telenovelle wordt van maandag tot en met vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de namiddag tussen 16.40 en 17.10. (bron en foto : vtm)

23-03-2014 om 16:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Bart keert terug naar Wittekerke en Marie-Jeanne zit in zak en as.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 243 TOT EN MET 247.

- maandag 24 maart
- aflevering 243 : Georges wil dat Magda naar haar zus in Spanje vertrekt. Heel Wittekerke is in de greep van de gijzelingsactie van Dimitri. Renaat wordt te lastig voor Bervoets en hij bedenkt een oplossing waarbij hij Dimitri in een slecht daglicht plaatst. Frank en Steyn proberen de gijzelaars te bevrijden, maar Dimitri legt hun leven in de weegschaal.

- dinsdag 25 maart - aflevering 244 : Wim en Nellie bekomen van hun hachelijke avontuur met Dimitri. Wim wil niet dat zij alleen naar huis gaat en stelt voor om te blijven logeren. Dimitri opent de jacht op Bervoets. Magda blijft zich zorgen maken, maar vertrekt toch naar Spanje. Camilla en Steyn duiken onder in een motel, in de hoop daar veilig te zijn voor Dimitri.

- woensdag 26 maart - aflevering 245 : Een vermomde Dimitri laat een spoor van terreur na in Wittekerke. Hij valt een tankstation binnen en gijzelt de pompbediende. Belle maakt zich ongerust omdat Sneyers het niet kan laten om in zijn radioprogramma Dimitri uit te dagen. Birgit droomt van de grote doorbraak in de modewereld. In zijn gevecht met Dimitri gaat Sneyers ook anderen in de weg lopen. Bervoets grijpt in. Camilla heeft een verschrikkelijke droom.

- donderdag 27 maart - aflevering 246 : Wanneer Bart terugkeert naar Wittekerke, zal hij niet kunnen worden opgevangen door zijn pleegouders. Zij doen een beroep op Nellie. Bij het motel komt de affaire Dimitri tot een ijzingwekkend hoogtepunt. Georges heeft het gevoel dat hij heeft gefaald en Max probeert hem op te beuren. Birgit ziet misschien haar droom werkelijkheid worden. Klaartje leest haar vader de les.

- vrijdag 28 maart - aflevering 247 : Camilla en meester Sirjacobs, het nieuwe lid van de beheerraad van Kust-TV, schieten heel goed met elkaar op. Marie-Jeanne zit in zak en as. Ze heeft een bijzonder onaangenaam bericht ontvangen van de belastingen. Belle vertelt haar verschrikkelijke geheim aan Nellie. Georges is verbitterd wanneer hij wordt geschorst door het comité P.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.10. (bron en foto's : vtm)

23-03-2014 om 13:29 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs