Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

24-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : België treedt als tiende aan in eerste halve finale, Nederland als veertiende.

Eerder deze middag (12.00), maandag 24 maart 2014, is de volgorde van optreden tijdens de beide halve finales van de 58e editie van het Eurovisie Songfestival wereldkundig gemaakt.

Tot twee jaar geleden werd tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders (ergens midden maart) ook de volgorde van optreden tijdens de beide halve finales geloot alsook de startposities van de rechtstreeks geplaatste finalisten. Sinds vorig jaar is het aan het productieteam van het festival om de volgorde te bepalen en die werd inmiddels ook door de Executive Supervisor van de EBU en de leden van de Referentiegroep goedgekeurd.

Net als de voorbije zes jaar zijn er ook dit jaar twee halve finales en een finale. Op maandag 20 januari jongstleden vond er reeds een lottrekking plaats die de indeling van beide halve finales bepaalde.

De eerste halve finale, met in totaal zestien landen, gaat door op dinsdag 06 mei aanstaande vanaf 21.00. Tijdens deze eerste halve finale stemmen ook de inwoners van Spanje, Frankrijk en gastland Denemarken.

* volgorde van optreden tijdens de eerste halve finale (dinsdag 06 mei 2014) :

01. ARMENIE : "Not Alone" - Aram MP3.
02. LETLAND : "Cake to Bake" - Aarzemnieki.
03. ESTLAND : "Amazing" - Tanja.
04. ZWEDEN : "Undo" - Sanna Nielsen.
05. IJSLAND : "No Prejudice" - Pollapönk.
06. ALBANIE : "One Night's Anger" - Hersi
.
07. RUSLAND : "Shine" - Tolmachevy Sisters.
08. AZERBEIDZJAN : "Start A Fire" - Dilara Kazimova.
09. OEKRAINE : "Tick-Tock" - Mariya Yaremchuk.
10. BELGIE : "Mother" - Axel Hirsoux.
11. MOLDAVIE : "Wild Soul" - Cristina Scarlat.
12. SAN MARINO : "Maybe (Forse)" - Valentina Monetta.
13. PORTUGAL : "Quero Ser Tua" - Suzy.
14. NEDERLAND : "Calm After The Storm" - The Common Linnets.
15. MONTENEGRO : "Moj Svijet" - Sergej Ćetković.
16. HONGARIJE : "Running" - András Kállay-Saunders.

In totaal stoten tien landen uit deze eerste halve finale door naar de finale, die op zaterdag 10 mei doorgaat. Het lot van de kandidaten ligt in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door televoting hun voorkeur kenbaar maken. (bron en logo : DR
, Eurovision.tv)

24-03-2014 om 12:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze voorlaatste maandag van maart hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op vrijdag 02 mei eerstkomende is 'De Soeverein' in Lommel het mekka van de volksmuziek, schlagers, levensliedjes en smartlappen. Liefhebbers van het genre kunnen tijdens 'De Nacht van de Soeverein' meezingen en feesten met de grootste sterren uit België en Nederland.

Optredens zijn er die avond van het meidenduo Sugarfree, Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Steve Tielens, Dennie Damaro, Danny Fabry, Marjan Berger, René Schuurmans en Jettie Pallettie. Ook Sergio, Laura Lynn, Sam Gooris, De Romeo's (), Christoff (Eurosong 1993-2002) en zijn zus Lindsay maken hun opwachting.

'De Nacht van de Soeverein' start om 20.00 en de deuren gaan reeds open om 19.00. Polonaiseplaatsen kosten 25 euro, zitplaatsen 32,50 en 37,50 euro. Meer informatie krijg je op de website van het festival en voor tickets kan je terecht op de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 25 20 20.

 De laatste woensdagnamiddag van het schooljaar is sinds 1998 het Evenementeneiland van het provinciaal domein Puyenbroeck de 'place to be' voor alle kids met zin voor avontuur. Ook dit jaar kan de jeugd (tussen 6 en 14 jaar) op woensdag 25 juni (tussen 13.00 en 19.00) weer genieten van talrijke hippe artiesten en te gekke randanimatie. Voor deze zeventiende editie van 'Popeiland' zullen onder meer Ian Thomas, Urbanus en Bandits (Eurosong 2014) de boel op stelten gaan zetten in de Oost-Vlaamse gemeente Wachtebeke.

Tickets kosten in voorverkoop 8 euro, de dag zelf betaal je aan de kassa 10 euro (vanaf vier jaar betalend).
De ticketverkoop in voorverkoop verloopt via vzw Uitbureau Gent (Kammerstraat 19, 9000 Gent) alsook telefonisch via het nummer 09/233 77 88 (tussen 10.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00). Je kan echter ook tickets in voorverkoop verkrijgen in het bezoekerscentrum van het provinciaal domein Puyenbroeck (Puyenbrug 1A, 9185 Wachtebeke).

OPGELET! Momenteel is de voorverkoop voor 'Popeiland 2014' nog niet gestart.

 Op zondag 03 augustus vindt voor de achttiende maal het festival 'Paal op Stelten' plaats. Begin dit jaar maakte de organisatie reeds twee namen bekend van artiesten die op de affiche zullen prijken. Zo maken Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en de partyband Level Six, met Esther Sels ('Idool 2007', 'Eurosong 2008') en Jo Hens ('Familie') alvast hun opwachting.

Tickets kosten vijf euro en kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van het festival. De nieuwe website is in volle opmaak en komt binnenkort online, ook dan worden meer namen van artiesten bekendgemaakt.

24-03-2014 om 11:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Pieter en Tine Embrechts zijn deze week de stamgasten, muziek komt vanavond van Lindsay.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* zevenenzeventigste aflevering - maandag 24 maart 2014 :

* Pieter en Tine Embrechts hebben als broer en zus eindelijk nog eens tijd voor elkaar gemaakt. Op de sofa van Tomas en Freek kunnen ze wat bijpraten over hun laatste projecten. Maar niet te lang, want als stamgasten moeten zij natuurlijk de straat op voor actuele onderwerpen.

* Tom Schoepen (zoon van) heeft voor 'Café Corsari' John Carter Cash (zoon van) geïnterviewd in Amsterdam over een lost album met unreleased tracks van Johnny Cash.

* Inge Vrancken van 'Het journaal' is net terug uit Saoedi-Arabië. Zij volgde de handelsmissie van Prinses Astrid op de voet. Tomas en Freek willen van haar graag weten hoe het was om er als vrouwelijke journaliste te werken.

* Schlagerkoningin Lyndsay heeft beloofd het café op zijn kop te zetten met haar nieuwste single "Dag en nacht".

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavondmaandag 24 maart 2014,
tussen 21.30 en 22.20 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

24-03-2014 om 10:12 geschreven door Redactie  


23-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Peter heeft een voorstel voor Femke en Nancy heeft goed nieuws voor Marianne.

Het negentiende seizoen van 'Thuis' startte op maandag 02 september 2013 en ook dit seizoen mag de kijker elke weekdag rekenen op een stevige portie drama, emotie, spanning en natuurlijk ook een vleugje humor.

Op vrijdag 17 januari 2014 was op Eén aflevering 3.500 van 'Thuis' te zien. Om dat te vieren kreeg de serie een gloednieuwe generiek. Bij de aflevering van maandag 20 januari werd die voor het eerst getoond.

De vorige generiek is bijna vijf jaar gebruikt, meteen goed voor 885 afleveringen. De bijhorende titelsong ging zelfs 1.280 afleveringen mee. De makers van 'Thuis' achtten de tijd dan ook rijp voor een gloednieuwe generiek.

Samen met nieuwe beginbeelden, kreeg 'Thuis' ook een nieuwe titelsong. "Je bent thuis" heet die. Het lied is geschreven door Roel De Meulemeester en Guy Balbaert. Stefanie De Meulemeester en Sonny Vande Putte hebben het nummer ingezongen.

Eén generiek, meerdere versies

Van die nieuwe generiek zijn meerdere versies gemaakt, telkens met verschillende personages. De versies zullen afwisselend worden uitgezonden.

De volledige tekst van de nieuwe titelsong

Je bent thuis.
We zijn blij dat je hier kan zijn.
Goede raad van iedereen.
Warme armen om je heen.

Je bent thuis.
Er is geen beter plek voor jou.
Alles past hier in elkaar.
Nergens beter dan thuis.


De nieuwe generiek is meteen de achtste sinds 'Thuis' in december 1995 het levenslicht zag. Isabelle A (Eurosong 1999) zong toen het nummer "Altijd thuis" van Georges De Decker en Mary Boduin (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1975). Voor latere generieken namen onder meer Gunther Thomas (zanger, componist/tekstschrijver "When I Look In Your Eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006), Peter Evrard en Sofie Van Moll (Eurosong 2004) de zangpartijen voor hun rekening. Hier kunt u alle oude generieken herbekijken.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.546 TOT EN MET 3.550.

Jana is kwaad op iedereen rondom haar maar dan staat Bram voor haar… Peter heeft een voorstel voor Femke. Nancy heeft goed nieuws voor Marianne. Julia wil niet dat Luc zich moeit met haar problemen. Rosa en Jenny proberen Peggy te troosten.

- maandag 24 maart - aflevering 3.546 : Stan en Emma hebben een vreselijke week achter de rug. Julia en Paulien spenderen tijd samen. Jens weet zich geen houding te geven in de Frens. Peter heeft een voorstel voor Femke. Waldek vindt een luisterend oor bij Mayra, tot onbegrip van Rosa. Jana is kwaad op iedereen rondom haar, maar dan staat Bram voor haar...

- dinsdag 25 maart - aflevering 3.547 : Femke heeft het moeilijk met het voorstel van Peter. Judith roept Kurt op het matje en vraagt om uitleg. Jens zit in zak en as. Julia wil niet dat Luc zich moeit met haar problemen. Jane zoekt Jack op en ontdekt dat zij niet de enige is die dat doet. Bram wil met Paulien spreken.

- woensdag 26 maart - aflevering 3.548 : Bram wil niet naar huis gaan. Emma neemt Jana in vertrouwen en lucht haar hart. Nancy daagt Rosa en Peggy uit. Lowie en Paulien praten terug met elkaar. Marianne krijgt van Mayra het deksel op de neus. Sam stelt zich vragen over haar werkmannen. Het eerste evenement van Luc is een feit.

- donderdag 27 maart - aflevering 3.549 : Marianne krijgt een uitnodiging van Judith. Waldek vangt Mayra op. Nancy is hiervan getuige. Jana en Lowie leggen het bij. Femke is kwaad op Nancy. Peggy krijgt bezoek van Sandrine. Peggy probeert Peter af te dreigen. Sam legt Bram op de rooster.

- vrijdag 28 maart - aflevering 3.550 : Tim wil zich buiten Jens zijn liefdesleven houden. Nancy heeft goed nieuws voor Marianne. Danny haalt alles uit de kast om zijn slag thuis te halen. Sam vertelt Bram dat ze een tijdelijke oplossing heeft. Luc en Lowie lopen elkaar tegen het lijf. Bram wil met Jana praten. Rosa en Jenny proberen Peggy te troosten.

'Thuis', het negentiende seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

23-03-2014 om 17:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Marie-Rose krijgt te horen dat de voortvluchtige Buytaert uit is op wraak.

Op maandag 26 augustus 2013 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Opgelet, dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

Acteur Ludo Busschots maakt vanaf donderdag 17 april eerstkomende zijn opwachting in de reeks. Hij zal er anderhalve maand de rol vertolken van pokerorganisator Koen Daeleman. Het wordt een gastrol die hem tot eind mei in 'De Jan en Alleman' zal brengen.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het drieëntwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.256 TOT EN MET 5.260.

- maandag 24 maart
- aflevering 5.256 : De laatste dag van het proces van Danny Buytaert breekt aan. Marie-Rose heeft er geen goed gevoel bij omdat Buytaert nog steeds voortvluchtig is. De onrust vergroot wanneer in de buurt iemand wordt aangevallen. Stefanie en Liesbeth vinden dat Patrick duidelijker moet zijn tegenover Agnes. Peter vindt het jammer dat Delphine terug naar Marie-Rose en Mathias verhuist, nu Louise opnieuw naar haar moeder gaat. Jan schrikt wanneer hij Guido aan de schoolpoort ziet tongzoenen met Charlotte. Hij plant een gesprek van man tot man
.

- dinsdag 25 maart - aflevering 5.257 : Marie-Rose is ervan overtuigd dat Danny Buytaert iets te maken heeft met de verkrachtingszaak in de buurt. Ze is bang dat Buytaert wraak wil nemen, maar laat Mathias toch naar de Bourgogne vertrekken. Niet veel later moeten Marie-Rose, Delphine en Agnes echter doodsangsten uitstaan. Dirk wil de volledige steun van zijn kinderen in de aanloop naar zijn euthanasie. Pierrot blijft het echter moeilijk hebben. Linda wint een etentje en kijkt uit naar een romantische avond met Jan.

- woensdag 26 maart - aflevering 5.258 : Patrick trekt zijn stoute schoenen aan en besluit zelf contact op te nemen met Agnes. Hij pakt het echter onhandig aan. Rudi toont zich van zijn meest romantische kant, maar dat valt niet in de smaak bij Véronique. Jan ontdekt dat Guido op internet een sekssite heeft bezocht. Marie-Rose wordt alsmaar angstiger. Vooral wanneer er in de buurt een nieuw slachtoffer valt. Pierrot is van slag nu hij heeft gezien hoe erg Dirk er aan toe is.

- donderdag 27 maart - aflevering 5.259 : Marie-Rose krijgt te horen dat de voortvluchtige Buytaert uit is op wraak en familie van de juryleden aanrandt. Ze organiseert een spoedbijeenkomst. Delphines spel van aantrekken en afstoten lijkt te werken. Peter is dolblij wanneer ze samen een motorritje plannen. Dirk heeft een intens gesprek met zijn kinderen. Hij beseft dat ze een toekomst tegemoet gaan waarvan hij geen deel meer zal uitmaken.

- vrijdag 28 maart - aflevering 5.260 : Guido wil weten of Charlotte klaar is voor een volgende stap in hun relatie. Hanne hakt een moeilijke knoop door. Agnes en Patrick strijken de plooien glad en besluiten volop te genieten van elkaar. Peter geraakt ondertussen steeds meer verstrikt in het web van Delphine. Hij vraagt haar om definitief bij hem in te trekken. Dirk vertrekt met Nathalie en de kinderen naar zee.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

23-03-2014 om 16:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ella' : Ella is er meer dan ooit van overtuigd dat Jens uit zijn coma zal ontwaken.

Dit seizoen zendt vtm de telenovelle 'Ella' opnieuw uit. Met 'Ella' grijpt vtm terug naar de originele ingrediënten van het genre : een aanstekelijke romcom die je meeneemt in een hedendaags sprookje en je toelaat om 200 afleveringen lang te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

De kijker leert Ella kennen als een meisje dat voor het ongeluk lijkt geboren. Na de dood van haar moeder wordt ze door haar stiefzus het huis uitgepest en belandt ze bij haar pleegtante Ursula. Voor haar deugt ze enkel als slaafje in de frituur. Op haar 18de heeft Ella er genoeg van en besluit ze terug te vechten. Wat volgt is een spannende strijd, waarin ze afrekent met haar verleden en … onderweg stapelverliefd wordt.

Maar zowel in haar ontplooiing als in de liefde is haar jaloerse stiefzus nooit veraf. De jonge actrice Darya Gantura neemt de titelrol voor haar rekening. Zij wordt in 'Ella' omringd door o.m. Roel Vanderstukken, Gert Winckelmans, Ini Massez, Rik Verheye, Gène Bervoets, Jits Van Belle, Karel Deruwe, Rudy Morren, Christophe Haddad, Sachli Gholamalisad en Amaryllis Uitterlinden.

* Het verhaal :

De achtjarige Ella woont samen met haar mama in een gezellig rijhuisje. Als alleenstaande moeder heeft Tessa het niet breed, maar ze gaat door het vuur om de kleine Ella een gelukkige jeugd te geven. Wanneer Ella door dyslexie leerproblemen krijgt op school, helpt ze haar dochter spelenderwijs haar achterstand wegwerken. De toekomst lijkt Ella en haar mama gunstig gezind, zeker wanneer Tessa zich verlooft met Norbert, de directeur van privékliniek De Wingerd, waar Tessa als verpleegster werkt.

Fataal ongeluk

Maar dan slaat het noodlot toe. Kort voor het huwelijk met Norbert krijgt Tessa een fataal ongeluk. Op haar sterfbed laat ze Norbert zweren dat hij altijd voor Ella zal zorgen, alsof het zijn eigen dochter is.

Het vuile werk

In eerste instantie houdt Norbert zijn belofte en Ella trekt bij hem in. Maar Norberts dochter Clio is niet opgezet met de komst van Ella en zet alles op alles om haar zo snel mogelijk buiten te werken. Clio weet haar ietwat naïeve vader sluw te bespelen en wanneer er brand uitbreekt in Ella's slaapkamer, lijkt haar lot bezegeld. Norbert dumpt Ella bij tante Ursula, die een frituur uitbaat op een camping. Zij vertelt aan Norbert dat ze een echte kindervriend is, maar ze wil Ella enkel gebruiken om het vuile werk te doen in de frituur. Ursula vindt het niet belangrijk dat Ella leert lezen en schrijven. Als ze maar kan werken.

'Geluk maak je zelf'

De jaren gaan voorbij en op haar achttiende herinnert Ella zich de woorden van haar moeder : "Geluk maak je zelf". Ze pakt haar rugzak en trekt naar de stad waar het leven voor haar begon. 's Nachts doolt ze door de straten en steelt ze eten in een nachtwinkel. Wat Ella niet beseft is dat de jongen van de nachtwinkel haar achterna is gelopen en in een diepe coma geraakt nadat hij wordt aangereden door een auto. Plots belandt ze bij het huisje waar ze vroeger met haar mama woonde. Intussen werd de buurt opgewaardeerd en is het een trendy kapsalonnetje geworden.

Excentrieke Anthony

's Morgens wordt Ella er gevonden door kapster Cindy. Samen met de excentrieke Anthony baat zij het kapsalon uit. Hier start een nieuw hoofdstuk in het leven van Ella. Ondertussen komt Norbert te weten dat Ella niet langer op de camping woont. Hij leefde in de veronderstelling dat Ella er gelukkig was, maar vangt nu tegenstrijdige berichtenop. Zijn zoektocht naar de waarheid kan beginnen, tot grote ergernis van Clio…

Telkens op zondag brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'ELLA' - AFLEVERING 145 TOT EN MET 149.

-
maandag 24 maart
- aflevering 145 : Ella kan moeilijk wennen aan het idee dat Willem haar vader is. Clio verklapt Cindy's geheim per ongeluk aan Anthony, maar ze vertelt niet om wie het gaat. Anthony wil koste wat het kost achterhalen wie in zijn vriendenkring een kinderwens heeft. Willem loopt zijn schuldeiser Charlie tegen het lijf.

- dinsdag 25 maart - aflevering 146 : Willem maakt in Bar Taxi kennis met Ella's vrienden. Cindy leert Nicolas de kneepjes van het uitgaansleven. Ze geraken in de problemen wanneer ze op een bende onruststokers stoten. Jasper wordt aan de hartslagmeter gelegd nadat hij een steek in zijn borststreek voelde. Lukas wordt uitgenodigd om in een talkshow zijn overstap naar de NASA toe te lichten.

- woensdag 26 maart - aflevering 147 : Willem voelt zich thuis in de loft. Hij en Ella groeien naar elkaar toe. Cindy koopt een ovulatietest en maakt Clio duidelijk dat het menens is. Yasmine mag het ziekenhuis verlaten, maar ze maakt zich zorgen over Jaspers hartafwijking. Anthony is zenuwachtig voor zijn optreden in de talkshow. Tot zijn grote verbazing is ook Lukas uitgenodigd als praatgast.Norbert vertrouwt Willem niet en besluit hem te achtervolgen. Clio wil dat de oplichter Nicolas vergiftigt: als zij hem niet kan hebben, dan niemand.

- donderdag 27 maart
- aflevering 148 : Willem ontdoet zich in het park van zijn gsm en het flesje arsenicum. Arends schakelt Ella in als assistente, tot grote ergernis van Ria die hierover haar beklag doet bij Norbert. Anthony en Lukas besluiten nog eens over hun toekomst te praten. Norbert confronteert Ella met de foto van Willem en de vermomde Clio. Jasper wil Yasmine en Frederico helpen om hun droomhuis te kopen. Jens geeft een teken van leven.

- vrijdag 28 maart
- aflevering 149 : Ella is er meer dan ooit van overtuigd dat Jens uit zijn coma zal ontwaken. Nicolas voelt zich schuldig over de eenmalige vrijpartij met Clio en twijfelt of hij dit aan Ella moet opbiechten. Na een bezoekje van Norbert aan Cindy's salon, is de kapster ervan overtuigd dat de man een oogje op haar nieuwe hulpje heeft. Lukas geeft Anthony een vliegticket om mee te reizen naar de States.

De telenovelle wordt van maandag tot en met vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de namiddag tussen 16.40 en 17.10. (bron en foto : vtm)

23-03-2014 om 16:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Bart keert terug naar Wittekerke en Marie-Jeanne zit in zak en as.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 243 TOT EN MET 247.

- maandag 24 maart
- aflevering 243 : Georges wil dat Magda naar haar zus in Spanje vertrekt. Heel Wittekerke is in de greep van de gijzelingsactie van Dimitri. Renaat wordt te lastig voor Bervoets en hij bedenkt een oplossing waarbij hij Dimitri in een slecht daglicht plaatst. Frank en Steyn proberen de gijzelaars te bevrijden, maar Dimitri legt hun leven in de weegschaal.

- dinsdag 25 maart - aflevering 244 : Wim en Nellie bekomen van hun hachelijke avontuur met Dimitri. Wim wil niet dat zij alleen naar huis gaat en stelt voor om te blijven logeren. Dimitri opent de jacht op Bervoets. Magda blijft zich zorgen maken, maar vertrekt toch naar Spanje. Camilla en Steyn duiken onder in een motel, in de hoop daar veilig te zijn voor Dimitri.

- woensdag 26 maart - aflevering 245 : Een vermomde Dimitri laat een spoor van terreur na in Wittekerke. Hij valt een tankstation binnen en gijzelt de pompbediende. Belle maakt zich ongerust omdat Sneyers het niet kan laten om in zijn radioprogramma Dimitri uit te dagen. Birgit droomt van de grote doorbraak in de modewereld. In zijn gevecht met Dimitri gaat Sneyers ook anderen in de weg lopen. Bervoets grijpt in. Camilla heeft een verschrikkelijke droom.

- donderdag 27 maart - aflevering 246 : Wanneer Bart terugkeert naar Wittekerke, zal hij niet kunnen worden opgevangen door zijn pleegouders. Zij doen een beroep op Nellie. Bij het motel komt de affaire Dimitri tot een ijzingwekkend hoogtepunt. Georges heeft het gevoel dat hij heeft gefaald en Max probeert hem op te beuren. Birgit ziet misschien haar droom werkelijkheid worden. Klaartje leest haar vader de les.

- vrijdag 28 maart - aflevering 247 : Camilla en meester Sirjacobs, het nieuwe lid van de beheerraad van Kust-TV, schieten heel goed met elkaar op. Marie-Jeanne zit in zak en as. Ze heeft een bijzonder onaangenaam bericht ontvangen van de belastingen. Belle vertelt haar verschrikkelijke geheim aan Nellie. Georges is verbitterd wanneer hij wordt geschorst door het comité P.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.10. (bron en foto's : vtm)

23-03-2014 om 13:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Neus van Pinokkio' : tweede seizoen gaat vanavond van start op Eén.

Er wordt al eens wat verteld over "de sterren". Weekbladen en kranten staan er vol van en de lezers weten het te smaken. Soms zijn de beweringen waar, maar soms snijdt die waarheid geen hout. Zo gaat het in de wereld van de media : er is een waarheid, maar welke?

Vanavond, zondag 23 maart 2014, start het tweede seizoen van 'De Neus van Pinokkio' waarin Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!'), samen met zijn wijsmakers Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof, opnieuw verhalen vertelt over bekende sterren en onbekende mensen die in de kijker liepen. Bart en zijn wijsmakers leuren met fragmenten uit de oude doos en trekken een blik internationale televisieformats open.

Het publiek en twee bekende spelers proberen ook ditmaal te achterhalen wat waar is en wat niet. Die bekende spelers zijn dit seizoen onder meer Otto-Jan Ham, Evi Hanssen, Peter Van de Veire, Véronique De Kock, Showbizz Bart, Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009'), Eva Daeleman (), Jelle (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005', presentator 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006) en Clara Cleymans, Jonas Van Geel en Sien Eggers.

Beroemde wandelstokken, pastoors met vreemde hobby's en medische wonderen; vreemde figuren uit die oude doos die de programmamakers in het archief vonden; en de meest bizarre uitvindingen die Vlaanderen ooit kende. Ze worden allen vakkundig aan het oordeel van de spelers en het publiek gepresenteerd.

Adriaan Van Dis en Tine Embrechts zijn de wijsmakers die moeilijk te geloven verhalen vertellen over de Vlaamse showbizz en wereldschokkende onthullingen doen met Belgen in de hoofdrol. 'De Neus van Pinokkio' diept ook weer enkele waanzinnige tv-programma's op uit de wijde wereld. Niet te geloven; ze bestaan écht! Of niet.

In de 'Hit van de week' komen Vlaamse metalgroepen, gedragsgoeroes en stewardessen langs. En kunnen de spelers en het publiek in plaats van naar de valse bedrieger uit het trio ook eens op zoek naar de échte vrouw.

De speler uit het publiek die het snelst alle antwoorden juist kon inschatten, vormt in de finale een team met de beste bekende speler. In die finale proberen ze samen de pot van Pinokkio te lichten. Lukt dat, dan gaat de onbekende speler met de centen naar huis.

 * eerste aflevering - zondag 23 maart 2014 :

In de eerste aflevering van het tweede seizoen maken VIER-gezicht Otto-Jan Ham en vtm-gezicht Evy Hanssen hun opwachting. Welk mysterieus verhaal gaat er schuil achter de wandelstok van Marlène de Wauters? Heeft ze die per ongeluk gepikt van Dr. - Hugh Laurie - House in Londen of kreeg ze die cadeau van Koningin Fabiola?

'De Neus van Pinokkio', eerste aflevering van het tweede seizoen vanavond zondag 23 maart 2014 tussen 20.30 en 21.30 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

23-03-2014 om 12:08 geschreven door Redactie  


22-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (22-03-2014).

De zevenendertig nummers die begin mei deelnemen aan de 59e editie van het Eurovisie Songfestival zijn sinds deze week bekend. Op deze eerste selectievrije zaterdag zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook deze week houden we je op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Oud-Songfestivaldeelneemster Liliane Saint-Pierre (Luxemburgse selectie 1978, Eurosong 1981, ESF 1987, voorzitter vakjury 'Eurosong 1999') heeft met "Een pakkend lied" een nieuwe single op de markt. Die single is sinds vrijdag 14 maart beschikbaar en is ook de voorloper van een album dat eind deze zomer mogen verwachten.

 Het verzamelalbum met daarop alle deelnemende liedjes aan de volgende editie van het Eurovisie Songfestival zal vanaf vrijdag 11 april beschikbaar zijn. Naast de zevenendertig nummers krijg je ook de 'The Official #JoinUs Song' ("Rainmaker") van de winnares va nvorig jaar Emmelie de Forest.  

 Eveneens op vrijdag 11 april verschijnt in Duitsland het verzamelalbum "Grand Prix Party - Best of Eurovision". Op twee schijfjes vinden we in totaal vijftig liedjes die ooit op het Eurovisie Songfestival ten gehore werden gebracht. Zo vinden we "Satellite", "Euphoria", "I Wanna", "Nocturne" en "Après toi" terug alsook "Je t'adore", het nummer waarmee Kate Ryan in 2006 ons land vertegenwoordigde.

 De Oostenrijkse formatie Trackshittaz (Oostenrijkse selectie 2011, ESF 2012) hebben sinds afgelopen dinsdag, 18 maart, een nieuw album op de markt. "#TS4", het vijfde album van het tweetal Lukas Plöchl en Manuel Hoffelner, bevat dertien nummers waaronder hun jongste single "Schuachblattlaboogie". 

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Finse formatie Softengine (ESF 2014) neemt begin mei deel aan de 59e editie van het Eurovisie Songfestival met het nummer "Something Better". Een nieuwe versie van het nummer is sinds gisteren, vrijdag 21 maart, beschikbaar als single. Bart Herman (Eurosong 1993) heeft een nieuwe single op de markt. Uit zijn in februari verschenen album "Bartje zoekt het geluk" werd er gekozen voor "Mijn prachtige Vlaanderen". Van de Zweedse Songfestivaldeelneemster Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008-2009-2011, ESF 2014) verschijnt op woensdag 07 april eerstkomende het verzamelalbum "16 Bästa" met daarop plaats voor haar inzenden voor de nationale selectie zoals "Igår, idag", "Du och jag mot världen", "Vågar du, vågar jag", "Empty Room" en "I'm In Love".

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

22-03-2014 om 18:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het verloren voorwerp' : Bart De Pauw raadt een instapversie voor pornobeginners aan.

'Het verloren voorwerp' duikt sinds zaterdag 22 februari 2014 opnieuw iedere week een verloren voorwerp met een rijke geschiedenis op. Aan de hand van de beste beelden van vroeger en nu laat het programma zijn licht schijnen op de relatie tussen de mens en dat voorwerp door de jaren heen.

Het verloren voorwerp selecteerde daarvoor ook onvergetelijke fragmenten uit internationale humorprogramma's als 'Extras', 'Fawlty Towers', 'Comedy Inc.', 'Allo allo', en sketches van Mr. Bean en André van Duin.

Dit seizoen duikt 'Het verloren' voorwerp in de koffer met Bart De Pauw, zoekt het uit hoe snel mensen reageren op een boodschap in een fles van Kamiel Spiessens en draait het aan het wiel van fortuin. Het zit op de eerste rij als de computer zijn intrede doet in de klas van meester Buys in 'Meester, hij begint weer', kijkt mee als Wim Delvoye speelgoed toetakelt in de microgolfoven en gaat mee op ronde met Rob Vanoudenhoven wanneer die medicijnen uitdeelt in een rusthuis.

'Het verloren voorwerp' verkneukelt zich om de mogelijkheden van de surroundmicrofoon in 'Zonde van de zendtijd', lacht tegen de tijd in 'De minuut' van 'In de gloria' en maakt kennis met het geheime wapen van Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!') in 'Mag ik u kussen?'.

Het resultaat is een complexloze en onderhoudende aaneenschakeling van de beste klassieke én eigenwijze humorfragmenten uit binnen- en buitenland.

* inhoud vijfde aflevering - zaterdag 22 maart 2014 : De computer.

Henk Rijckaert brengt hulde aan de matrixprinter, Chriet Titulaer maakt ons wegwijs in de wondere wereld van de geheugenkaarten, de computer zegt neen in 'Little Britain', Johan Boskamp tweet er op los in 'Extra time' en Bart De Pauw raadt een instapversie voor pornobeginners aan.

'Het verloren voorwerp', vijfde aflevering vanavond, zaterdag 22 maart 2014, tussen 21.40 en 22.05 op Eén. (bron en logo : Eén)

22-03-2014 om 10:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : Frieda Van Wijck probeert er achter te komen of lengte er nu werkelijk toe doet.

'De klas van Frieda' viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Na vier succesvolle seizoenen begon juffrouw Frieda Van Wijck op zaterdag 15 maart 2014 aan een nieuw schooljaar. Een schooljaar waarin ze rekels als Guga Baúl, Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), William Boeva, Ben Segers en Bartel Van Riet achter de banken treft en vakleerkrachten als Bart Van Loo, Maarten Vangramberen en Lize Feryn inschakelt.

Het concept van 'De klas van Frieda' blijft onaangeroerd. Elke zaterdagavond ontvangt Frieda vier leerlingen in haar klas; negen zaterdagen bekampen twee duo's elkaar voor eeuwig roem en een plaats in de finale. In de tiende en laatste aflevering spelen de twee beste duo's van dit seizoen de finale voor niets minder dan 'De echte Frieda'.

DE ECHTE FRIEDA

Dit jaar neemt het winnende team een 3D-geprinte Frieda Van Wijck mee naar huis. Die levensechte miniatuurversie van 30 centimeter hoog wordt geprint in een 3Dkleurenprinter. Het eindresultaat is een nu al felbegeerde trofee die als twee druppels water op Frieda lijkt.

Frieda liet zich voor het beeldje geheel vrijwillig inscannen door plaats te nemen op een draaischijf voor acht fototoestellen. Uit de 112 getrokken foto's ontstond een computerversie die door een 3D-printer werd omgezet in een tastbaar schaalmodel.

DE RONDES

Ook dit jaar leidt juf Frieda haar klas met ijzeren hand in een fluwelen handschoen doorheen vijf rondes en een eindexamen.

In de eerste ronde 'Het Eerste Lesuur' leren de kandidaten elkaar kennen aan de hand van zes vragen. Elke bank krijgt drie vragen voorgeschoteld die direct of indirect gelinkt zijn aan de kandidaten van de andere bank.

De tweede ronde 'Woordenschat' wordt per bank gespeeld. De ene leerling krijgt op het bord achter Frieda een lijst met begrippen te zien rond een bepaald thema. Hij of zij mag elk begrip met één woord omschrijven. Aangezien goeie vrienden aan slechts één woord genoeg hebben, krijgt zijn of haar bankgenoot slechts één kans om het begrip te raden. Zoveel mogelijk begrippen raden in 75 seconden is de boodschap.

De klassiekers van 'De klas van Frieda' blijven ook dit seizoen op post. Zo moeten de leerlingen samenwerken in 'Het Groepswerk' en barst het zweet hen uit bij de zenuwslopende ronde 'Juist – fout'. Net als afgelopen jaren krijgt Frieda elke dag 'De Vakleraar' op bezoek. Een bekende Vlaming met een verrassende fascinatie, hobby of interesse geeft een gastcollege in de klas van juf Van Wijck. Zo komt Bart Van Loo ons inwijden in de wereld van de Franse chansons, heeft Maarten Vangramberen wel wat te vertellen over reptielen en amfibieën en brengt actrice Lize Feryn de kijker graag iets bij in de tekenles.

DE FINALE

Ook dit seizoen spelen de teamleden van één bank samen de finale. Op het einde van elke aflevering speelt de slimste bank 'Het Eindexamen'. Ze moeten hun krachten bundelen en proberen samen in een recordtijd tien vragen goed te beantwoorden.

Het antwoord op iedere vraag bestaat uit twee antwoorden. Enkel als beide kandidaten allebei een juist antwoord geven, levert dat een punt op. Vraagt Frieda naar de kleuren van de vlag van Polen, dan antwoordt de ene rood en de andere wit. De leerlingen krijgen 200 seconden de tijd om 10 vragen juist te beantwoorden. Hoe sneller ze klaar zijn, hoe hoger ze in het klassement zullen eindigen. Deze finale is razend spannend, een gevecht tegen de tijd waarbij je je ploegmaat ook juist moet inschatten. Wie als eerste moet antwoorden, kan zijn teamgenoot uit de wind zetten maar soms ook tot waanzin drijven door steeds het makkelijkste antwoord eerst te geven.

'De klas van Frieda' loopt dit voorjaar van zaterdag 15 maart tot en met zaterdag 31 mei, maar op zaterdag 10 mei en zaterdag 25 mei neemt Frieda een pedagogische studiedag om naar het Eurovisie Songfestival te kijken en de verkiezingen te volgen.

* tweede aflevering - zaterdag 22 maart 2014 :

Vanavond probeert Frieda Van Wijck er achter te komen of lengte er nu werkelijk toe doet. Underdogs Sven De Ridder en William Boeva nemen het namelijk op tegen de verheven Tomas Van Den Spiegel en Pascale Platel.

Actrice Lize Feryn geeft als vakleraar tekenen, tekst en uitleg bij haar tekeningen uit de reeks 'In Vlaamse Velden'.

'De klas van Frieda', vanavond, zaterdag 22 maart 2014, de tweede aflevering op Eén tussen 20.45 en 21.40. Deze uitzending is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron, logo en foto : Eén)

22-03-2014 om 10:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Parenclub' : vanavond met Eurosongdeelnemers Wendy Van Wanten en Davy Gilles.

Op zaterdag 22 februari 2014 maakte Rani De Coninck opnieuw haar opwachting bij vtm met het nieuwe spelprogramma 'De Parenclub'. In het gloednieuwe programma nemen wekelijks twee bekende koppels het tegen elkaar op. Ook het publiek van 'De Parenclub' bestaat uitsluitend uit liefdesparen.

 Wie dacht alles al te weten van het veelbesproken BV-koppel Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) en haar Franske, moet vanavond, zaterdag 22 maart 2014, beslist kijken naar de vijfde aflevering van 'De Parenclub'. Presentatrice Rani De Coninck zorgt opnieuw voor een primeur : Wendy Van Wanten en Frans Van Coppenolle trouwen binnen twee jaar. Rani : "Dus de vraag is al gesteld? En waarom komt het er dan niet van?" Wendy : "We hebben eerste nog andere dingen, een dochter samen gemaakt bijvoorbeeld. Maar na tien jaar samen lijkt het mij toch wel mooi". Nog twee jaar dus.

Het blijft zelfs niet bij dit één nieuwtje. Naast hun huwelijksplannen verklappen Wendy en Frans nog veel meer. En dan hebben we het nog niet gehad over het andere verliefd stelletje, Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) en zijn Sasha Roosen, of de verrassende gewoonten en gebruiken van Vlaamse koppels. 44% van de moeders beweert dat zij helpen met het schoolwerk, maar bij hoeveel procent van de koppels helpt vader? 74 procent van de mannen zegt seksuele voorlichting samen met hun partner aan hun kinderen te geven, maar hoeveel procent van de vrouwen zegt dat alleen te doen? En hoeveel procent van de koppels zou nooit hand in hand op straat lopen?

Wendy en Frans

Levende legende Wendy Van Wanten leerde haar Franske kennen in 2006 tijdens de opnames van het vtm-programma 'Wie wordt de man van Wendy?'. In hun relatie van intussen negen jaar zijn de twee steeds meer naar elkaar toegegroeid en op elkaar afgestemd. De liefde is er nog steeds en Wendy weet dat mooi uit te drukken : "Ik ben nog altijd blij met zijn spleetje". Frans  heeft er sinds zijn relatie met Wendy overigens een bijzondere hobby bij. Met dank aan Dina Tersago wordt die aan het licht gebracht. En we komen nog meer te weten over Frans. Zelf denkt hij dat hij zijn geliefde het meest in de watten legt, maar Wendy is daar niet zo zeker van : "Maar schatje, het is niet omdat je mijn chacostjes draagt dat je mij in de watten legt he?"

Davy en Sasha

Het tweede koppel op de sofa van Rani is Davy 'Romeo' Gilles en zijn hoogzwangere echtgenote, de Amsterdamse musicalzangeres Sasha Roosen. Hun zoontje Beau krijgt er binnenkort een broertje of zusje bij. Het verliefde stel ontmoette elkaar tijdens de repetities voor de musical 'Romeo en Julia' waarin Davy Romeo speelde en Sasha, jawel, de rol van Julia. En ook Wendy speelde mee in diezelfde musical als de moeder van Julia. Davy ziet meteen zijn kans schoon om punten te scoren : "Ik heb nog nooit zo'n lieve schoonmoeder gehad". Een relatie kan haast niet romantischer beginnen dan die van Davy en Sasha, maar toch komen we in 'De Parenclub' graag meer dan alleen dat romantische kantje te weten.

Naast Dina krijgt Rani nog een andere, opmerkelijke gast over de vloer in 'De Parenclub' : voor het eerst sinds lang is VRT-presentator Marcel Vanthilt () nog eens op vtm te zien. Hij vertelt een hilarisch verhaal over Davy Gilles en De Romeo's. Aan Wendy en Frans – én de kijkers – om te raden of het waar is.
 
De 35 verliefde stelletjes in het publiek van 'De Parenclub' maken deze week kans op een droomreis naar Jamaica of een weekendje Keulen. Hoewel we allemaal wel zouden weten wat te kiezen, hangt die keuze enkel en alleen af van het winnende bekende koppel. Het enige wat de publieksparen zelf kunnen doen, is de gewoonten en gebruiken van Vlaamse koppels zo juist mogelijk inschatten. Een parenplu zal je er misschien niet voor krijgen, maar aarzel niet om zelf ook een gokje te wagen…

'De Parenclub', vijfde aflevering vanavond, zaterdag 22 maart 2014, tussen 19.50 en 20.50 op vtm. (bron en foto's : vtm)

22-03-2014 om 09:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : 'Eurosong Party' in Sportpaleis wordt vanavond uitgezonden via OP12.

Na afloop van de finale van 'Eurosong 2014' vond er afgelopen zondag, 16 maart 2014, nog een 'Eurosong Party' plaats in het Antwerpse Sportpaleis. Heelwat binnen- en buitenlandse artiesten maakten daar hun opwachting waaronder een aantal oud-festivalwinnaars.

Voor degenen die er niet konden bij zijn is er heel goed nieuws want de openbare omroep zendt vanavond, zaterdag 22 maart, dit feest volledig uit.

Volgende artiesten maakten hun opwachting :

* Kate Ryan met "Je t'adore".
* 2 Fabiola feat. Loredana met "Euphoria".
* Tom Dice met "Me And My Guitar".
* Anne-Marie David en Axel Hirsoux met "Tu te reconnaîtras".
* Iris met "Would You?".
* Bandits met medley "Anne", "Jennifer Jennings" en "Only Teardrops".
* Alexander Rybak met "Fairytale".
* Katrina Leskanich met "Love Shine A Light".
* Udo met "Ne partez pas sans moi".
* Roberto Bellarosa met "Love Kills".
* Ruslana met "Dances With Wolves".
* Nelson met "Wild Side".
* Day One met "Who Ever You Are".
* 2 Fabiola feat. Loredana met "She's After My Piano", met Jonas Geirnaert en Jelle De Beule.
* Sandra Kim en Axel Hirsoux met "J'aime la vie".
* Axel Hirsoux met "Mother".

Je kan de 'Eurosong Party' vanavond bekijken tussen 20.25 en 21.20 via OP12, het derde net van de openbare omroep (bron en foto : VRT)

22-03-2014 om 08:53 geschreven door Redactie  


21-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze voorlaatste vrijdag van maart zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op donderdag 26 juni eerstkomende vindt in het Provinciaal Recreatiedomein
Zilvermeer in Mol een nieuwe editie plaats van het kinderfestival 'Pennenzakkenrock'.

Dit jaar is het de twintigste editie en de headliner is niemand minder dan Ian Thomas, die voor de vierde maal zijn opwachting zal maken. Daarnaast is ook Fabian Feyaerts, onze laatste deelnemer aan het Junior Eurovisie Songfestival, van de partij. In 2012 behaalde hij voor ons land een oververdiende vijfde plaats in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam met "Abracadabra".

Intussen raakte begin deze maand bekend dat de vier kerels van Bandits (Eurosong 2014) afzakken naar Mol. Met "One" strandden Jasper Publie (Junior Eurosong 2007), Thomas Van Achteren (Junior Eurosong 2009), Tim Tielemans (Junior Eurosong 2009) en Toon Smet (Junior Eurosong 2009) in de finale van 'Eurosong 2014' op een tweede plaats na winnaar Axel Hirsoux.

Ook Pieter Vreys (winnaar 'Wie wordt Junior 2013'), Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Slongs Dievanongs, Sam Gooris en De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) hebben reeds hun komst bevestigd.

De deuren gaan open om 08.00 en het einde van het festival is voorzien omstreeks 17.00. De randanimatie is geopend van 08.30 tot 16.00.

Tickets in dagverkoop (enkel geldig op 26 juni) kosten 13 euro en kunnen worden aangekocht aan de kassa's van het Provinciaal Recreatiedomein. Voor klassikaal of groepsmatig aangekochte tickets gelden twee verschillende tarieven, naargelang het moment waarop de registratie is afgewerkt : klassikaal geregistreerde kinderen vóór vrijdag 04 april betalen 6 euro per ticket en klassikaal geregistreerde kinderen tussen zaterdag 05 april en zondag 01 juni betalen 9 euro per ticket.

 Op zondag 10 augustus vindt in Bredene de eerste editie plaats van het 'Nostalgie Beach Festival', een zomers festival van formaat aan zee. En niemand minder dan Walter Grootaers (lid vakjury 'Junior Eurosong 2009-2010') zal ons door de programmatie loodsen als presentator! De festivalsite ligt op 100 meter van de zee en wordt omgetoverd tot een oase van nostalgie, een feest voor classic lovers.

Op het 'Nostalgie Beach Festival' zijn twee podia voorzien : een main stage met topacts & hun liveband en een marqueetent, met trendy pop en dance artiesten uit de jaren tachtig en negentig. Walter Grootaers haalt er voor de marquee meteen een kanjer bij als ceremoniemeester : Coco Junior, die op z'n gekende funky way alles naadloos in elkaar laat overvloeien.

Waar Walter op de main stage pop met een rock-kantje voorstelt (de eerste namen zijn Kim Wilde en Fischer-Z), presenteert Coco Jr. pop met een dance-tintje (de eerste namen zijn Haddaway, Robin S, Songfestivalwinnares Katrina Leskanich en Sister Sledge).

Tickets (35 euro, 75 euro VIP) voor dit nieuwe evenement (aanvang : 15.00) kan je nu reeds bestellen via de website van Sherpa of via het callcenter (elke werkdag van maandag tot vrijdag tussen 09.00 en 20.00) op het nummer 0900 84 100 (0,50 euro/minuut).

Koen en Kris Wauters (lid vakjury 'Eurosong 2008') knopen terug aan bij een mooie traditie : zij maken van december opnieuw Clouseaumaand in het Sportpaleis! Vier jaar na hun 'Laatste Ronde' keren ze terug naar Belgiës grootste evenemententempel, die ze elf jaar lang gedurende vele avonden vulden. De tickets (34.000) voor de concerten van vrijdag 12 en zaterdag 13 december (aanvang telkens om 20.30) gingen heel snel de deur uit en vandaag, vrijdag 21 maart, raakte bekend dat er een derde concert komt en dit op de tweede dag van januari 2015.

Daarmee wordt het nieuwe jaar alvast goed ingezet door de broers Wauters. "Ondanks de snelle uitverkoop heeft het wat geduurd vooraleer een extra datum kon worden gevonden", zegt Koen. "De beschikbaarheid van het Sportpaleis heeft ons parten gespeeld en we moesten ook rekening houden met de nodige tijd voor het repeteren en roderen van de show. Uiteindelijk zijn we bij 02 januari terechtgekomen".

Kaarten voor het concert op vrijdag 02 januari 2015 kosten 20, 26, 31, 38 en 45 euro (exclusief service- en portokosten) en zijn vanaf woensdag 26 maart (10.00) verkrijgbaar via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

21-03-2014 om 16:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : vanavond gaan de 'Battles' van start met zes duels.

Op vrijdag 07 februari 2014 namen Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) voor de eerste keer plaats in de bekende Voice-draaistoelen. Omdat Koen voor de derde keer de rol van coach op zich neemt, besloot hij eerst de andere drie coaches onder te dompelen in een kleine uiteenzetting : 'De Voice voor beginners'. Hopelijk zijn hun oren hierna goed getraind, want dag één van de 'Blind Auditions' was een feit. De strijd om voor hun team twaalf topartiesten te strikken barstte los.

Zes weken 'Blind Auditions' zijn inmiddels achter de rug, ijzersterk zangtalent is komen bovendrijven. De vier coaches Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters en Regi hebben elk een team samengesteld van twaalf talenten.

En daar waren heel wat Vlamingen graag getuige van : zowel qua kijkcijfers als online interacties blijft 'The Voice' duidelijk leven in Vlaanderen.

Vanaf vandaag, vrijdag 21 maart 2014, schakelt het programma een versnelling hoger in de 'Battles'. In vier 'Battle'-afleveringen zullen de twaalf kandidaten per team moeten strijden voor een felbegeerde plek in de 'Liveshows'. En dat strijden kan vrij letterlijk genomen worden, want ze zullen elk samen met – maar ook tegen – een ander teamlid zingen in de Voice-zangarena.

De 'Battles' beloven opnieuw hard te gaan, want Axelle, Bent, Koen en Regi zullen hartverscheurende keuzes moeten maken en hun team voor de helft uitdunnen. Nadat de kandidaten van één bepaald team hun 'Battle' hebben gebracht, maakt de coach bekend met wie hij of zij verder wil naar de 'Liveshows'. En dat is zeker niet evident, want de twee voorbije seizoenen hebben al bewezen dat zo heel wat straffe talenten het Voice-avontuur hebben moeten verlaten.

Maar… de overblijver maakt toch nog een kans om te worden opgepikt voor de 'Liveshows' dankzij de 'Steals'. Net zoals vorig seizoen kan elke coach immers opnieuw twee talenten redden – zeg maar stelen – van een andere coach. Als de overblijver nog met An Lemmens in de 'Voice'-ring staat kunnen de drie coaches opnieuw op hun knop drukken en dus 'stealen' als zij dit talent in hun team willen. Drukt er slechts één coach af, dan is het duidelijk in welk team het talent terecht komt. Als er meerdere coaches op de knop drukken, geldt opnieuw het principe van de 'Blind Auditions' : dan kiest het talent in kwestie in welk team hij of zij wil terecht komen.

Na de vier 'Battles' neemt elke coach dus acht talenten mee naar de 'Liveshows' : zes uit hun eigen team en twee die ze 'stelen' uit een ander team. Maar voor het zover is moeten de 48 zangtalenten die de 'Blind Auditions' overleefd hebben het beste van zichzelf tonen in de 'Battles'. Only the very best survive…

* de eerste 'Battle' - vrijdag 21 maart 2014 :


Als eerste stuurt coach Axelle de 28-jarige Fiona uit Gent en de 20-jarige Dwayne uit Mariakerke samen de zangarena in. Deze twee Gentenaren hebben ondertussen een band opgebouwd, dus het voelt wel wat wrang zegt Dwayne : "Het is eigenlijk dubbel : het is heel tof omdat we ons gaan kunnen smijten omdat we een connectie hebben, maar tegelijkertijd moet ik wel tegen mijn maatje zingen". Fiona schat de concurrentie hoog in : "Dwayne is een sterke kandidaat, dus ik zag het in het begin echt niet goed zitten om tegen hem te battlen". De impulsieve Dwayne die Axelle letterlijk toeriep tijdens zijn auditie en Fiona die er in slaagde om Stromae op een heel eigen manier neer te zetten, krijgen nu de opdracht om "She Said" van Plan B samen te brengen. Wie van de twee Gentenaren zal Axelle het meest kunnen overtuigen?

Coach Bent kiest ervoor om de 33-jarige Tom uit Erpe, die tijdens zijn auditie de vier coaches wist te overtuigen en de 27-jarige Anke uit Viersel tegenover elkaar uit te spelen. Bent wil dat ze alletwee uit hun verlegen cocon komen en daarom kiest hij speciaal een uptempo-nummer : "Young Folks" van Peter, Bjorn & John. Tom vindt het meteen een hele uitdaging : "Ik denk dat Anke en ik eerder verlegen personen zijn en onze stemmen gaan daar ook een beetje naartoe volgens mij. Ik vind het best moeilijk om een interpretatie te geven aan dit nummer, maar ik ga mijn best doen". Anke beseft dat ook zij wat af moet van haar verlegenheid : "Het feit dat ik zo onzeker overkom, heb ik altijd wel gehad. Maar ik weet dat ik daar absoluut iets aan moet doen". Voor Bent is het duidelijk : wie het best de ongemakkelijke tiener in zichzelf naar boven kan halen tijdens dit nummer, wint deze 'Battle'.

Axelle kiest de 21-jarige Cas uit Geel om tegenover de 22-jarige tweeling Koen en Jo uit Genk te staan. Cas wist Axelle te overtuigen met zijn uitzonderlijk lage stem tijdens zijn auditie, terwijl de muzikale tweeling hun coach konden overtuigen met hun uitzonderlijke blend van stemmen. Axelle laat hen "Jolene" in de versie van The White Stripes brengen. Cas hoopt vurig dat hij doorgaat : "Ik wil echt doodgraag naar de liveshows en ik zou dat ook het liefste doen met Axelle. Ik wil vooral dat dit niet stopt". Maar ook de tweeling is vastberaden om meer dan hun best te doen : "Dit is de grootste kans die we ooit in ons leven hebben gekregen en die kans gaan we grijpen". Zal Cas het solo halen van de tweeling?

Coach Koen zet de 18-jarige Eva uit Zonhoven tegenover de 23-jarige Mikael uit Antwerpen en heeft voor hun 'Battle' een heel fragiel nummer gekozen : "Say Something" van Big World & Christina Aguilera. Eva is alvast heel erg blij met de keuze van coach Koen : "Ik was superblij met Mikael als Battle-partner omdat ik vind dat Koen niemand beter had kunnen kiezen. In het nummer zit ook zo veel emotie en dat is iets wat ik super-graag zing". Voor Mikael ligt de nummerkeuze iets moeilijker : "Ik had wel wat schrik, da's een heel emotioneel nummer en ik ben niet zo gewoon om zoiets te zingen. Maar ik wil echt heel graag naar de liveshows, dus ik zal er nu wel moeten door zijn". Koen komt sowieso voor een heel moeilijke beslissing te staan, want hij kan maar één van deze twee talenten meenemen naar de liveshows.

De 25-jarige Dunja uit Mechelen, die tijdens haar auditie de vier coaches wist te overtuigen, zal battlen tegen de 29-jarige Charlotte uit Aalst, de frontzangeres van Her Band – waar ook medekandidaat Tom in zit. Coach Regi kiest "Go Your Own Way" van Fleetwood Mac voor hen als nummer, omdat ze hiermee echt hun eigen ding gaan doen denkt hij. Dunja vindt Charlotte absoluut een geduchte tegenstander : "Ik merk dat Charlotte er precies iets minder moeite mee heeft om dit nummer te brengen, en ze is zo overweldigend en charismatisch op het podium en dat schrikt mij wel af". Charlotte gaat er alvast voor : "Ik denk, als ik haar wil 'pakken', dat het mijn overtuigingskracht zal moeten zijn en ik denk dat dat misschien wel mogelijk moet zijn". Het blijft afwachten wie van de twee het meest haar eigen ding heeft gedaan met het nummer en zo Regi het meest overtuigt.

De 19-jarige Dina uit Blankberge en de 20-jarige Jamilla uit Stabroek uit team Regi komen ondertussen heel goed overeen met elkaar, dus tegen elkaar battlen vinden ze niet zo leuk. Maar Regi vindt hen de twee kandidaten uit zijn team met het meeste durf, dus hij verwacht van hen dat ze de boksring helemaal afbreken met "Roar" van Katy Perry. Tijdens haar auditie had Dina nog last van laryngitis, maar nu gaat ze er voluit voor : "Ik wil echt wel door. De liveshows, da's mijn doel. Ik ga daar dan ook voor vechten". En die vechtlust voelt Jamilla zeker : "Dina is zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Maar ik wil heel graag deze Battle winnen, dus ik geef me zeker niet gewonnen". Het wordt een moeilijke keuze voor Regi.

Na deze eerste 'Battles' hebben de coaches met pijn in het hart al moeten afscheid nemen van een aantal talenten in hun team. Sommigen hebben misschien ook al iemand nieuw mogen verwelkomen. Wie er spijtig genoeg afvalt en wie er doorstoot naar de liveshows, ontdek je vanavond, vrijdag 21 maart 2014, tussen 20.35 en 22.35 bij vtm.

Na vier weken 'Battles' starten we met de 'Liveshows': vanaf vrijdag 18 april 2014 wordt 't Kuipke in Gent de place to be. Tickets voor deze wervelende liveshows zijn vanaf nu te bestellen via vtmtickets.be.

De eerste 'Battle' van de derde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond, vrijdag 21 maart 2014, tussen 20.35 en 22.35 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

21-03-2014 om 08:45 geschreven door Redactie  


20-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : titel Russische Songfestivalinzending voor Kopenhagen is bekend.

Als zevenendertigste en allerlaatste land heeft grootmacht Rusland gisteren, woensdag 19 maart 2014, haar inzending voor Kopenhagen op de wereld losgelaten.

Afgelopen zaterdag, 15 maart, maakte de omroep Rossiya bekend dat de Tolmachevy Twins dit jaar zullen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.

Net als in ons land zijn er in Rusland twee omroepen die om beurten een kandidaat afvaardigen naar het jaarlijkse liedjesfestival. Voor de 59e editie van het jaarlijkse liedjesfestival, begin mei in de Deense hoofdstad Kopenhagen, is het de beurt aan Rossiya om de kandidaat aan te duiden. Dat nieuws raakte op zondag 01 september jongstleden bekend.

De omroep ging in eerste instantie op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie en wegens heelwat verzoeken van (eventuele) deelnemers werd de inschrijvingstermijn verplaatst naar vrijdag 28 februari. De nationale finale zou in eerste instantie doorgaan op oudjaarsavond maar werd dan verplaatst naar de maand maart.

Een paar weken geleden raakte echter bekend dat er geen nationale selectie zou komen en dat de kandidaat voor Kopenhagen intern zou worden aangeduid. De naam van Sergey Lazarev (Russische selectie 2008) dook in eerste instantie op maar die liet weten dat hij de kelk aan zich voorbij liet gaan. De gespannen sfeer met buurland Oekraïne is hieraan niet vreemd en zou begin mei wel eens zijn weerslag kunnen hebben op de toekenning van de punten. Beide landen zitten trouwens, net als België en Nederland, in de eerste halve finale op dinsdag 06 mei.

Vorige week dook dan de naam op van de Tolmachevy Twins en dat nieuws werd dus afgelopen zaterdag bevestigd. Anastasiya en Maria Tolmachevy zagen op 14 januari 1997 het levenslicht in Koersk en namen in 2006 voor Rusland deel aan het Junior Eurovisie Songfestival. In de Roemeense hoofdstad Boekarest wonnen ze de vierde editie van het festival met "Vesenniy jazz". De twee meiden zijn daarmee de eerste winnaars van het Junior Eurovisie Songfestival die de overstap maken naar het Eurovisie Songfestival.

Op dinsdag 06 mei eerstkomende zal het tweetal in de eerste halve finale aantreden met "Shine". Het nummer is van de hand van oud-Songfestivaldeelnemer Philipp Kirkorov en Dimitris Kontopoulos. Kirkorov nam in 1995 zelf deel aan het festival met "Kolibjeljnaja dlja vulkana" wat hem een zeventiende plaats opleverde op drieëntwintig deelnemers. In 2007 componeerde hij de muziek van de Wit-Russische inzending "Work Your Magic" (zesde plaats) en een jaar later die van de Oekraïense inzending "Shady Lady" (tweede plaats). Kontopoulos componeerde eveneens de muziek van twee inzendingen : de Griekse uit 2009 ("This Is Our Night", zevende plaats) en die van Azerbeidzjan van vorig jaar ("Hold Me") wat het land een tweede plaats opleverde.

De tekst van de Russische inzending is van het trio John Ballard, Ralph Charlie en Gerard James Borg. Ballard en Charlie (Ralph Charlie Al Fahel) zijn de tekstschrijvers van de inzending van Azerbeidzjan van vorig jaar (zie hoger). Gerard James Borg schreef de tekst van vijf Maltese inzendingen, zijnde "Desire" (2000, achtste plaats), "Seventh Wonder" (2002, tweede plaats), "On Again... Off Again" (2004, twaalfde plaats), "Vertigo" (2007, vijfentwintigste plaats halve finale) en "Vodka" (2008, veertiende plaats tweede halve finale). (bron : Rossiya, Eurovision.tv)

20-03-2014 om 15:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : de twaalf kandidaten van Regi Penxten en hulpcoach Koen Buyse.

Op vrijdag 07 februari 2014 namen Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) voor de eerste keer plaats in de bekende Voice-draaistoelen. Omdat Koen voor de derde keer de rol van coach op zich neemt, besloot hij eerst de andere drie coaches onder te dompelen in een kleine uiteenzetting : 'De Voice voor beginners'. Hopelijk zijn hun oren hierna goed getraind, want dag één van de 'Blind Auditions' was een feit. De strijd om voor hun team twaalf topartiesten te strikken barstte los.

 Vanaf morgen, vrijdag 21 maart 2014, schakelt het programma een versnelling hoger in de 'Battles'. In vier 'Battle'-afleveringen zullen de twaalf kandidaten per team moeten strijden voor een felbegeerde plek in de 'Liveshows'. En dat strijden kan vrij letterlijk genomen worden, want ze zullen elk samen met – maar ook tegen – een ander teamlid zingen in de Voice-zangarena.

Wij zetten alle namen van geselecteerde kandidaten van 'Team Regi Penxten' hieronder alvast op een rijtje met tussen haakjes het nummer waarmee ze de 'Blind Auditions' overleefden.

TEAM REGI :

Lisa Gilissen (19) uit Diest ("Impossible", James Arthur).
Emily Vannes (22) uit Heusden-Zolder ("That's It, I Quit, I'm Movin' On'", Sam Cooke).
Steven Van Peborgh (18) uit Berchem ("The Man Who Can't Be Moved", The Script).
Melanie De Saedeleer (19) uit Tienen ("Lights", Ellie Goulding).
Jamilla Baidou (20) uit Stabroek ("Cry Me A River", Justin Timberlake).
Cyra Gwyneth Kukenheim (18) uit Zellik ("I'll Make Love To You", Boyz II Men).
Joke Herremy (17) uit Bassevelde ("Oops! ... I Did It Again", Britney Spears). 
Dina Boshra (19) uit Blankenberge ("Pumped Up Kicks", Foster The People).
Elien Cauwelier (17) uit Perk ("People Help The People", Birdy). 
Charlotte Van Schuylenbergh (29) uit Aalst ("Summertime Madness", Lana Del Rey).
Dunja Mees (25) uit Mechelen ("I Got Trouble", Christina Aguilera).
Johan Van Royen (40) uit Hamme ("Just The Way You Are", Billy Joel).

De hulpcoaches


De vier coaches worden vanaf de 'Battles' bijgestaan door een hulpcoach. Axelle, Bent, Koen en Regi zijn samen met deze hulpcoach aan de slag gegaan met hun teamleden, om hen zo klaar te stomen voor de 'Battles'. Tijdens de uitzendingen van de 'Battles' zijn de hulpcoaches ook aanwezig in de studio, om de coaches bij te staan met advies.

Hulpcoach Regi : Koen Buyse

Regi heeft tijdens het 'Voice'-parcours Koen Buyse bij hem staan als hulpcoach. Koen is vooral gekend als frontman van de groep Zornik, maar is ook actief als producer van Scala, songwriter en soundtrack composer. Zijn muzikale carrière begon in 1998, door mee te doen aan 'Humo's Rock Rally' en meteen de finale haalde. In 2000 deed hij opnieuw mee met de band Zornik Breknov – later ingekort tot Zornik - en hadden ze meteen een platencontract te pakken.

Hun eerste single "Love Affair" was meteen een schot in de roos en een platina en gouden albums volgden snel. Zornik heeft ondertussen ook al op ontelbaar veel festivalpodia gestaan. Kortom, muzikale bagage genoeg om als hulpcoach van Regi het beste naar boven te halen van zijn twaalf teamleden.

De eerste 'Battle' van de derde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', morgenavond vrijdag 21 maart 2014 tussen 20.35 en 22.35 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

20-03-2014 om 12:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : de twaalf kandidaten van Koen Wauters en hulpcoach Vincent Pierins.

Op vrijdag 07 februari 2014 namen Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) voor de eerste keer plaats in de bekende Voice-draaistoelen. Omdat Koen voor de derde keer de rol van coach op zich neemt, besloot hij eerst de andere drie coaches onder te dompelen in een kleine uiteenzetting : 'De Voice voor beginners'. Hopelijk zijn hun oren hierna goed getraind, want dag één van de 'Blind Auditions' was een feit. De strijd om voor hun team twaalf topartiesten te strikken barstte los.

 Vanaf morgen, vrijdag 21 maart 2014, schakelt het programma een versnelling hoger in de 'Battles'. In vier 'Battle'-afleveringen zullen de twaalf kandidaten per team moeten strijden voor een felbegeerde plek in de 'Liveshows'. En dat strijden kan vrij letterlijk genomen worden, want ze zullen elk samen met – maar ook tegen – een ander teamlid zingen in de Voice-zangarena.

Wij zetten alle namen van geselecteerde kandidaten van 'Team Koen Wauters' hieronder alvast op een rijtje met tussen haakjes het nummer waarmee ze de 'Blind Auditions' overleefden.

 TEAM KOEN :

Steph Van Uytvanck (46) uit Sint-Niklaas ("Need Your Love So Bad", Fleetwood Mac).
Laura Tesoro (17) uit Antwerpen ("Who's Lovin' You, Michael Jackson).
Jolan Standaert (22) uit Wortel ("Dancing On My Own", Robyn).
Seppe De Rooij (18) uit Deurne ("Let Her Go", Passenger). 
Omphile Van den Eynde (30) uit Lier ("I Wanna Dance With Somebody", Whitney Houston).
Aurélie Van Rompay (18) uit Wommelgem ("Dat ik je mis", Maaike Ouboter).
Eva De Geyter (18) uit Zonhoven ("All I Want", Kodaline).
Agnes De Raeve (21) uit Oostrozebeke ("Parce que c'est toi", Axelle Red).
Cristina Sapalo (18) uit Antwerpen ("Is This Love", Bob Marley).
Belinda De Bruyn (50) uit Sint-Martens-Lennik ("Roxanne", The Police). 
Mikael Ophoff (23) uit Antwerpen ("Too Close", Alex Clare).
Peter Boone (51) uit Gent ("Stay", Rihanna).

De hulpcoaches


De vier coaches worden vanaf de 'Battles' bijgestaan door een hulpcoach. Axelle, Bent, Koen en Regi zijn samen met deze hulpcoach aan de slag gegaan met hun teamleden, om hen zo klaar te stomen voor de 'Battles'. Tijdens de uitzendingen van de 'Battles' zijn de hulpcoaches ook aanwezig in de studio, om de coaches bij te staan met advies.

Hulpcoach Koen : Vincent Pierins

Koen en hulpcoach Vincent Pierins zijn nu al voor het derde jaar op rij een onafscheidelijk coachteam in 'The Voice'. Koen en Vincent kennen elkaar door en door, aangezien ze al meer dan tien jaar samenwerken op professioneel vlak : Vincent is immers sinds 2000 vaste bassist bij Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991). Daarnaast is hij als bassist een gevestigde waarde in de muziekwereld : hij heeft heel wat nationale en internationale artiesten begeleid met zijn bas, zoals K's Choice, Novastar, Iggy Pop, Raymond van het Groenewoud en Natalia (Eurosong 2004). Daarnaast is hij ook erg actief als songwriter, producer en docent aan de popafdeling van het Conservatorium te Gent.

Ook de televisiewereld is niet vreemd voor Vincent, waar hij tijdens verschillende televisieprogramma's geregeld opduikt in de liveband. Hij is dus de perfecte man om Koen bij te staan in het coachen van zijn teamleden in de voorbereidingen van de 'Battles'.

NVDR : Vincent Pierins schreef de tekst en de muziek van "Wonderland", het nummer waarmee Petra tweede werd in de finale van 'Eurosong 2006'. Ook "Higher Than The Sun" van Natalia (Eurosong 2004) is mede van zijn hand. Daarnaast was hij tekstschrijver, componist en producer van "Jamanee" van Emma Rombaut (Junior Eurosong 2010).

De eerste 'Battle' van de derde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', morgenavond vrijdag 21 maart 2014 tussen 20.35 en 22.35 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

20-03-2014 om 12:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : de twaalf kandidaten van Bent Van Looy en hulpcoach David Poltrock.

Op vrijdag 07 februari 2014 namen Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) voor de eerste keer plaats in de bekende Voice-draaistoelen. Omdat Koen voor de derde keer de rol van coach op zich neemt, besloot hij eerst de andere drie coaches onder te dompelen in een kleine uiteenzetting : 'De Voice voor beginners'. Hopelijk zijn hun oren hierna goed getraind, want dag één van de 'Blind Auditions' was een feit. De strijd om voor hun team twaalf topartiesten te strikken barstte los.

 Vanaf morgen, vrijdag 21 maart 2014, schakelt het programma een versnelling hoger in de 'Battles'. In vier 'Battle'-afleveringen zullen de twaalf kandidaten per team moeten strijden voor een felbegeerde plek in de 'Liveshows'. En dat strijden kan vrij letterlijk genomen worden, want ze zullen elk samen met – maar ook tegen – een ander teamlid zingen in de Voice-zangarena.

Wij zetten alle namen van geselecteerde kandidaten van 'Team Bent Van Looy' hieronder alvast op een rijtje met tussen haakjes het nummer waarmee ze de 'Blind Auditions' overleefden.

 TEAM BENT :

Roberto Pakal (55) uit Middelkerke ("Space Oddity", David Bowie).
Elie De Prijcker (27) uit Sint-Niklaas ("Don't Let It Bring You Down," Neil Young).
Demi Eestermans (19) uit Roeselare ("Royals", Lorde).
Tom De Man (33) uit Erpe ("Karma Police", Radiohead).
Nel Swerts (35) uit Turnhout ("You Are", Dolly Parton).
Anke Verlinden (27) uit Viersel ("Don't Know Why", Norah Jones). 
Lindsey De Bolster (29) uit Jabbeke ("Spoonful", Etta James).
Tracy Mengue en Sandra Samuel (22) uit Antwerpen ("Roayls", Lorde).
Camille Van Wambeke (33) uit Zwalm ("I Hate This Part", The Pussycat Dolls).
Mandy Nijssen (24) uit Bilzen ("Please Don't Say You Love Me", Gabrielle Aplin).
Gaelle Meysman (23) uit Melle ("Teardrops", Womack & Womack).
Chloé Ditlefsen (19)(Junior Eurosong 2008, woordvoerster JESF 2008, 'Eurovision 2011 : Qui? A vous de choisir!') uit Dion-Valmont ("Mamma Mia" - ABBA, ESF 1974).

De hulpcoaches


De vier coaches worden vanaf de 'Battles' bijgestaan door een hulpcoach. Axelle, Bent, Koen en Regi zijn samen met deze hulpcoach aan de slag gegaan met hun teamleden, om hen zo klaar te stomen voor de 'Battles'. Tijdens de uitzendingen van de 'Battles' zijn de hulpcoaches ook aanwezig in de studio, om de coaches bij te staan met advies.

Hulpcoach Bent : David Poltrock

Bent krijgt de hulp van David Poltrock om zijn twaalf teamleden voor te bereiden op de 'Battles'. David is geen onbekende in 'The Voice van Vlaanderen' : hij was de voorbije twee jaar hulpcoach bij Jasper Steverlinck. Samen met hem staat hij aan de wieg van het succes van het debuutalbum van de 'Voice'-winnares van vorig jaar : Paulien Mathues.

David startte zijn muzikale carrière als toetsenist bij Hooverphonic. Hij werd ook bij heel wat andere Belgische en internationale artiesten ingeroepen als toetsenist. Hierna richtte hij zich volledig op zijn werk als producer, dat hij nog steeds met succes uitvoert en is hij actief als songwriter en soundtrack writer. David wordt ongetwijfeld een welkome hulpcoach voor Bent, door zijn rijke muzikale achtergrond.

NVDR : David Poltrock is de producer van "Mother", de Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Daarnaast tekende hij eveneens voor de productie van "What's The Time In Tokyo?" van Eurosongfinaliste SIL.

De eerste 'Battle' van de derde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', morgenavond vrijdag 21 maart 2014 tussen 20.35 en 22.35 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

20-03-2014 om 11:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : de twaalf kandidaten van Axelle Red en hulpcoach Dominique Vantomme.

 Op vrijdag 07 februari 2014 namen Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) voor de eerste keer plaats in de bekende Voice-draaistoelen. Omdat Koen voor de derde keer de rol van coach op zich neemt, besloot hij eerst de andere drie coaches onder te dompelen in een kleine uiteenzetting : 'De Voice voor beginners'. Hopelijk zijn hun oren hierna goed getraind, want dag één van de 'Blind Auditions' was een feit. De strijd om voor hun team twaalf topartiesten te strikken barstte los.

 Vanaf morgen, vrijdag 21 maart 2014, schakelt het programma een versnelling hoger in de 'Battles'. In vier 'Battle'-afleveringen zullen de twaalf kandidaten per team moeten strijden voor een felbegeerde plek in de 'Liveshows'. En dat strijden kan vrij letterlijk genomen worden, want ze zullen elk samen met – maar ook tegen – een ander teamlid zingen in de Voice-zangarena.

Wij zetten alle namen van geselecteerde kandidaten van 'Team Axelle Red' hieronder alvast op een rijtje met tussen haakjes het nummer waarmee ze de 'Blind Auditions' overleefden.

 TEAM AXELLE :

Koen en Jo Smets (22) uit Genk ("I Won't Give Up", Jason Mraz) - Koen staat uiterst links, Jo staat uiterst rechts op de foto.
Els Seymus (31) uit Beerzel ("You Can't Hurry Love", The Supremes).
Jessica Ndimubandi (17) uit Borgerhout ("Naive", The Kooks).
Emma Lauwers (20) uit Sint-Martens-Lennik ("You're The One That I Want", John Travolta & Olivia Newton John, ESF 1974).
Laure Mot (17) uit Dilbeek ("Crazy", Gnarls Barkley).
Eva Hendriks (30) uit Antwerpen ("Wake Me Up", Aloe Blacc).
Gwenn Hendrickx (21) uit Hoogstraten ("Stop And Stare", OneRepublic).
Dwayne Daeseleire (20) uit Mariakerke ("La La La", Naughty Boy ft. Sam Smith).
Steven Van den Panhuyzen (19) uit Nossegem ("All I Want", Kodaline).
Fiona De Coene (28) uit Gent ("Formidable", Stromae).
Cas Vandecruys (21) uit Geel ("Californication", Red Hot Chili Peppers).
Eline Berckmans (22) uit Brasschaat ("Clown", Emeli Sandé).

De hulpcoaches


De vier coaches worden vanaf de 'Battles' bijgestaan door een hulpcoach. Axelle, Bent, Koen en Regi zijn samen met deze hulpcoach aan de slag gegaan met hun teamleden, om hen zo klaar te stomen voor de 'Battles'. Tijdens de uitzendingen van de 'Battles' zijn de hulpcoaches ook aanwezig in de studio, om de coaches bij te staan met advies.

Hulpcoach Axelle : Dominique Vantomme

Axelle wordt tijdens 'The Voice' bijgestaan door de bekende pianist Dominique Vantomme, die zich zowel thuis voelt in jazz als in pop/rock. Na een klassieke muziekopleiding studeerde Dominique jazzpiano aan de conservatoria van Gent, Den Haag en later in New York bij de legendarische pianist Kenny Werner. Ondertussen heeft hij tal van samenwerkingen op zijn palmares staan. Zo stond Dominique op het podium met oa. Toots Thielemans, Judy Niemack, Ana Popovic, Roland Van Campenhout, maar ook met Vaya Con Dios, Laïs, An Pierlé,...

Naast het concerteren in binnen- en buitenland is hij een veel gevraagd studiomuzikant. Dominique is al enkele jaren vaste pianist en tevens ook bandleader bij Axelle. Samen zullen zij via doorgedreven workshops de twaalf teamleden naar een hoger niveau tillen ter voorbereiding van de 'Battles'.

De eerste 'Battle' van de derde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', morgenavond vrijdag 21 maart 2014 tussen 20.35 en 22.35 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

20-03-2014 om 11:09 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs