Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

11-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2014 : geweigerde Eurosonginzending van Petra vanaf aanstaande zondag, 16 maart, beschikbaar op single.

 Aanstaande zondagavond, 16 maart 2014, na afloop van de finale van 'Eurosong 2014', zal de Oost-Vlaamse zangeres Petra (Eurosong 1993-1999-2006-2014) haar nieuwe single "I Can Feel It" voorstellen in A-Pluss (Belfortstraat 39, 9000 Gent).

Voorafgaand aan de voorstelling van de nieuwe single en de bijhorende videoclip kan de finale van 'Eurosong 2014' live worden gevolgd op groot scherm.

Voor "I Can Feel It" werkte de zangeres samen met Vincent Pierins en Patrick Hamilton. Het trio had het nummer ingediend bij de openbare omroep voor de nationale Songfestivalselectie maar de vier 'experts' gaven haar het nummer "Killer Touch". Daarmee strandde ze in de eerste halve finale op een vierde en allerlaatste plaats.

Na afloop van de voorstelling kan de nieuwe single worden aangeschaft via iTunes. (bron : Facebook Petra)

11-03-2014 om 14:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : Grieken kiezen vanavond hun inzending voor Kopenhagen.

 Vanavond, dinsdag 11 maart 2014, vindt in Griekenland 'Eurosong 2014 – a MAD show' plaats, de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor de nationale selectie werkt de nieuwe openbare omroep HPRT (opvolger van het opgedoekte ERT) opnieuw samen met de commerciële muziekzender MAD. Net als vorig jaar werd er ook ditmaal een akkoord gesloten met Panik Records en Platinum Records.

* de geselecteerde kandidaten :

01. "Rise Up" (tekst : Freaky FortuneRiskyKidd ; muziek : Freaky Fortune) door Freaky Fortune feat. RiskyKidd (Panik Records).
02. "Dancing Night" (tekst en muziek : Mark F. Angelo, Thomas Karlsson, Fast Lane, Josephine Wendel, Melina Makris) door Mark Angelo feat. Josephine (Panik Records).
03. "Petalouda stin Athina" (tekst : Aris Davarakis ; muziek : Nikos Antypas) door Crystallia (Platinum Records).
04. "Kanenas de me stamata" (tekst en muziek : Elias Kozas (Κoza Mostra)) door Kostas Martakis (Platinum Records).

 Tijdens de nationale selectie ligt het lot van dit viertal in de handen van een vijfkoppige vakjury en de kijkers thuis die beiden 50% van de punten zullen toekennen. De leden van de vakjury zijn oud-Sonfestivaldeelneemster Elpida (Griekenland 1979, Cyprus 1986), Regina Kouri, Areti Kalesaki, Dimitris Kontopoulos (componist Griekse inzending 2009 en Azerbeidzjaanse inzending 2013) en Themis Gorgantas.

De uitzending, rechtstreeks vanuit de Acro Music Hall in Athene wordt  voor het tweede jaar op rij in goede banen geleid door Despina Vandi en Giorgos Kapoutzidis. Heelwat oud-deelnemers maken vanavond hun opwachting want dit jaar is het precies veertig jaar geleden dat het land voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival.

Zo passeren Elpida (ESF 1979) & Tamta (Griekse selectie 2007), Sophia Vossou (ESF 1991) & Demy, Katy Garbi (ESF 1993) & Vegas, Kalomira (ESF 2008) & Claydee alvast de revue alsook Pascalis, Marianna, Robert & Bessy (ESF 1977), Melisses (Griekse selectie 2010) en Koza Mostra feat. Agathon lakovidis (ESF 2013).

De nationale selectie start om 20.00 (21.00 plaatselijke tijd) en kan via het internet worden gevolgd via de website van HPRT (klik hier), via de website van Eurovision.tv (klik hier) alsook via het YouTube-kanaal van MAD TV (klik hier). (bron, logo en foto : MAD TV)

11-03-2014 om 12:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : Moldavische Songfestivalselectie gaat vanavond van start met eerste halve finale.

 Vanavond, dinsdag 11 maart 2014, vindt in Moldavië de eerste halve finale plaats van 'Selecţia naţională', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen donderdag 26 december en donderdag 23 januari (17.00 plaatselijke tijd, 16.00 Belgische tijd) ging de nationale omroep TRM op zoek naar liedjes voor die nationale selectie. Artiesten moesten de Moldavische nationaliteit bezitten maar ze mochten samenwerken met buitenlandse componisten en/of tekstschrijvers.

Uiteindelijk ontving de omroep 57 inschrijvingen (61 liedjes) waaronder een aantal nieuwkomers. Een interne jury ging in eerste instantie aan de slag en weerhield veertig nummer die mochten deelnemen aan de preselectie. Later kwam TRM hierop terug en werden alle ingezonden liedjes ten gehore gebracht.

Op zaterdag 01 februari vond de eerste (voorronde)ronde plaats van de nationale selectie en i
n totaal werden er vierentwintig weerhouden.
De leden van de jury waren Anatol Chiriac, Valentin Dânga, Andrei Sava, Aliona Triboi, Alex Calancea, Ilona Stepan, Nelly Ciobanu, Igor Cobîleanschi, Tatiana Postolachi en Ludmila Stepanov.

De nationale selectie bevat dit jaar twee halve finales (dinsdag 11 en donderdag 13 maart) en uit elke halve finale stoten acht kandidaten (zeven via combinatie vakjury/televoting, één via televoting) door naar de finale die aanstaande zaterdag, 15 maart, zal plaatsvinden. Op donderdag 27 februari jongstleden vond een lottrekking plaats met betrekking tot de indeling van beide halve finales.

* volgorde van optreden tijdens (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "Perfect Day" (tekst en muziek : Brandon Stone) door Boris Covali.
02. "Never Stop No" (tekst en muziek : Alexandru Buhnă) door FLUX LIGHT.
03. "Ascultă-mă tăcere" (tekst : Radmila Paraschiv ; muziek : Marian Stârcea) door Alina Sorochina.
04. "Freedom" (tekst en muziek : Vladislav Bobotrîn) door Vlad Ray.
05. "The Way I Do" (tekst en muziek : Eugen Doibani) door Felicia Dunaf.
06. "Energy" (tekst : Doinița Gherman, Cătălin Gondiu ; muziek : Doinița Gherman, Vadim Luchin) door Doinița Gherman.
07. "Dragostea divină" (tekst en muziek : Ana Cernicova) door Ana Cernicova.
08. "Hallelujah" (tekst : Radmila Popovici ; muziek : Eugen Doibani) door Diana Brescan.
09. "I'm Yours" (tekst en muziek : David Daieres) door Tatiana Heghea.
10. "Without You" (tekst en muziek : Rodica Olișevschi) door Rodica Olișevschi.
11. "Fragmente" (tekst : Alecu Matrăguna ; muziek : PARALELA 47) door PARALELA 47.
12. "Turn The Tide" (tekst : Andreas Anastasiou ; muziek : Lawrence Bridge, Stephen Rudden) door Carolina Gorun.

In eerste instantie was Boris Covali geselecteerd met "Flying" (tekst en muziek : Michael James Down, Jonas Gladnikoff, Primož Poglajen, Dimitri Stassos) maar op woensdag 12 februari raakte bekend dat het management van de zanger had gekozen voor "Perfect Day", dat de eerste selectieronde niet had overleefd (lees hier). 

De eerste halve finale van 'Selecţia naţională' wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Moldavische omroep tussen 19.00 en 21.45 (20.00-22.45 plaatselijke tijd). Daarnaast kan de selectie worden gevolgd via het internet (klik hier) of via een audiostream (klik hier). Wil je de liedjes beluisteren, dat kan via deze link. (bron en logo :
TRM)

11-03-2014 om 11:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Freek en Tomas ontvangen vanavond onder meer singer-songwriter Jake Bugg.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* zeventigste aflevering - dinsdag 11 maart 2014 :

* Muziek is er vandaag van Jake Bugg. Een Engelse singer-songwriter uit Nottingham. Hij begon op zijn twaalfde met de gitaar te spelen - en op zijn zeventiende stond hij al op Glastonbury‎
.

* Jaak Van Assche, Jan Van Looveren en Peter Thyssen komen langs over een nieuw seizoen : 'De zonen Van As'.

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavonddinsdag 11 maart 2014,
tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

11-03-2014 om 10:24 geschreven door Redactie  


10-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : maakt actrice Camilia Blereau binnenkort haar opwachting in Eén-soap 'Thuis'?

 Actrice Camilia Blereau liet afgelopen woensdag, 05 maart 2014, in het weekblad TV Familie optekenen dat ze binnenkort haar opwachting zal maken in een Vlaamse reeks. "Ik ga in een feuilleton meedoen waarin ik een familielid speel van iemand die verdwijnt. Maar niemand mag weten dat er iemand gaat verdwijnen", aldus de 62-jarige actrice.

In 2011 maakte ze een tijdje deel uit van de cast van de 
vtm-soap 'Familie' en daarnaast maakte ze haar opwachting in tal van series en films. Momenteel is ze elke woensdag te zien in de Eén-reeks 'Loslopend Wild'.

 Op de foto hiernaast zie je Camilia uiterst links staan, naast actrice Elise Roels, die de rol van Emma Van Damme, dochter van Kurt (Dries Vanhegen) en Judith Van Santen (Katrien De Ruysscher), voor haar rekening neemt. Deze foto werd afgelopen donderdag, 06 oktober, geplaatst op de
Facebookpagina van de reeks 'Thuis'.

Wanneer de actrice haar opwachting zal maken en welk personage binnenkort uit de reeks zal verdwijnen, komen we binnenkort vast en zeker te weten.

'Thuis', het negentiende seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto : Eén)

10-03-2014 om 21:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2014 : verzamelalbum Belgische selectie 'Eurosong 2014' sinds vandaag beschikbaar.

 Eerder vandaag, maandag 10 maart, verscheen in eigen land het verzamelalbum met daarop de liedjes die dit jaar deelnemen aan 'Eurosong 2014', de Belgische selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal staan op dat album zestien liedjes, zijnde de twaalf liedjes die deelnamen aan de nationale selectie, en de vier liedjes van de artiesten die eerder de 'callback' niet overleefden. Daarnaast krijg je ook de instrumentale versies van alle liedjes.

Het album kan worden gedownload via
iTunes en kost 12,99 euro. Daarnaast is het ook vanaf vandaag beschikbaar in de winkels.

* tracklist verzamelalbum 'Eurosong 2014' :

01. "One" - Bandits.
02. "Killer Touch" - Petra.
03. "Who Ever You Are" - Day One.
04. "What's the Time In Tokyo?" - SIL.
05. "Need You Tonight" - Yass.
06. "Fire & Ice" - Whitebird.
07. "Kitty Cat" - Tisha Cyrus.
08. "Hero (In Flanders Fields)" - Udo.
09. "Chasing Rainbows" - Axeela.
10. "Mother" - Axel Hirsoux.
11. "Wild Side" - Nelson.
12. "Nothing Is Impossible" - Eva Jacobs.
13. "I Think I" - Joyce.
14. "Still Believe" - Mr. Jones.
15. "She's after My Piano" - 2 Fabiola feat. Loredana.
16. "Beautiful" - Jessy.

Alle nummers zijn ook individueel beschikbaar maar voor wie ze op één schijfje wil, moet zich haasten naar de platenwinkels. (bron : iTunes, VRT)

10-03-2014 om 15:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Ook op deze zonnige maandag hebben we een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargemaakt. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Één van de meest belangrijke Amerikaanse soulzangers zou in 2014 zijn vijfenzeventigste verjaardag vieren : Marvin Gaye, the prince of Motown.

Zoals iedereen wel weet verbleef hij een periode in Oostende en nu brengt Charles Events hem even terug! De Oostendse pianovirtuoos Bas Bulteel werd gevraagd om een optreden te verzorgen met de muziek van Marvin Gaye.

Dat gegeven werd een gigantisch succes. Uiteindelijk leidde dat tot een nieuw project waarbij naast Bas ook Sofie (1977-1983-1987), Sandrine (Eurosong 2008), Mo Harcum en Stef Caers werden aangezocht om het repertoire van Gaye onder handen te nemen.

Na dit verbluffend eerbetoon, op vrijdag 04 april (aanvang : 20.00) eerstkomende, voorziet Charles Events ook een Soul/Motown afterparty met Fallujah & Bobo Kool.

Tickets voor dit unieke optreden (25 euro) in het Kursaal van Oostende kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa, telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20) ofwel in de Boxoffice Kursaal Oostende (Monacoplein 2) en dit telkens van maandag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.30.

De Les Humphries Singers (ESF 1976) was een zanggroep die in de jaren zeventig werd opgericht in Hamburg. Behalve door hun muzikale succes, viel de groep ook op door het grote aantal, uit verschillende landen afkomstige, groepsleden. De Les Humphries Singers brachten destijds invloeden uit de hippiebeweging de hitlijsten binnen. In 1976 vertegenwoordigden ze Duitsland bij het Eurovisie Songfestival met het door Ralph Siegel geschreven nummer "Sing Sang Song". Andere hits, waarbij Humphries vaak teksten uit gospels gebruikte, waren duidelijk succesvoller en geven een goed beeld van de typische seventies sound.

De groep scoorde in België en Nederland haar grootste hits met "To My Father's House" en "Mexico". Beide nummers duiken nog vaak op in "greatest hits"-overzichten en "Mexico" staat tevens in de lijst van succesvolste hits in de Nederlandse Top 40.

Voormalig lid en medestichter van de Les Humphries Singers, Victor Scott, brengt samen met een aantal andere voormalige groepsleden van de succesformatie de muziek uit de seventies terug tot leven. Voor dit unieke concert, dat tevens de start is van een Europese tour, komen ook mister Eurovision Johnny Logan (Ierse selectie 1979, ESF 1980-1987, componist/tekstschrijver Ierse inzendingen ESF 1984-1992, componist/tekstschrijver inzending NSF 2005, voorzitter vakjury 'Eurosong 1993', lid vakjury 'Eurosong 2006', lid vakjury NSF 2010) en "Everybody's Free" zangeres Rozalla op vrijdag 18 april naar het Kursaal in Oostende. Daarnaast zijn er gastoptredens van Oostendenaar Peter Heylands en Sandrine Henry (die bekend werden van hun performance tijdens 'Belgium's Got Talent') en het jong geweld van MCG.
Op expliciete vraag van Victor Scott wordt een deel van de winst van de voorstelling geschonken aan liefdadigheid.

Tickets voor de voorstelling (aanvang : 20.00) kosten tussen 25 en 40 euro (exclusief reservatiekosten) en kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa, telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20) ofwel in de Boxoffice Kursaal Oostende (Monacoplein 2) en dit telkens van maandag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.30.


Studio 100 pakt vanaf (Paas)zondag 20 april uit met de spektakelmusical '14-18', een puur verhaal over vriendschap en liefde.

Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo'n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen?

'14-18' is een verhaal van liefde, gemis, familie, vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. Een spektakel met een hart.

De regie is in handen van Frank Van Laecke. Hij bedacht samen met Allard Blom het scenario. Blom schreef ook de liedteksten. De muziek werd gecomponeerd door Dirk Brossé, de muzikale directeur van het Amerikaanse The Chamber Orchestra of Philadelphia.

Studio 100 verzamelde meteen ook een topcast :
Jelle Cleymans (Eurosong 2004) als Jan, Jonas Van Geel als Fons, Bert Verbeke als Albert, Lander Depoortere als Kamiel, Free Souffriau als Anna, Maaike Cafmeyer als Céline, Jo De Meyere als Generaal, Peter Van de Velde als Korporaal Dedecker en Louis Talpe als Hermans.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van de musical en voor tickets surf je best meteen naar Sherpa.

10-03-2014 om 15:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Songfestivalhoop Bandits komen vanavond langs bij Freek en Tomas.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* negenenzestigste aflevering - maandag 10 maart 2014 :

* Vanavond komt Jan Van Rompaey, deze week de stamgast, naar het café en brengt hij ook Jan Bardi mee. De Vlaamse mentalist-goochelaar Jan Bardi zat in 1985 met een ophefmakende reportage in 'Terloops' - met Jan Van Rompaey. Deze passage heeft zo'n diepe indruk gemaakt, dat we de geschiedenis even willen herhalen
.

* Ook Jan Verheyen zakt af naar Antwerpen. De fans hebben er zeven jaar op moeten wachten, maar nu is 'De Nacht van de Wansmaak' eindelijk terug. Met dus ook Jan Verheyen, die opnieuw opmerkelijke fragmenten uit vergeten of zelfs onbekende cult- en horrorfilms van onder het stof zal halen.

* De 'mannen' van Bandits stonden gisteren in de derde live-show van 'Eurosong 2014'. Met hun nummer "One" wisten ze zich te plaatsen voor de finale van aanstaande zondag in het Sportpaleis. Ze zijn in elk geval wel één van de "verrassingen" van Eurosong dit jaar.

Wil je een uitzending meemaken?
Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavondmaandag 10 maart 2014,
tussen 21.40 en 22.30 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

10-03-2014 om 12:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wauters vs. Waes' : vanavond heeft Evy Gruyaert een opdracht voor beide heren.

Negen maanden na hun eerste confrontatie in een sauna barstte de strijd tussen Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Tom Waes op maandag 13 januari 2014 echt los. De eerste vijf afleveringen van het programma zag je eerst op Eén en dezelfde avond later bij vtm. In de laatste vijf afleveringen, sinds maandag 17 februari 2014, worden de rollen omgedraaid.

Koen Wauters en Tom Waes nemen het in tien uitdagingen tegen elkaar op. Wie de meeste uitdagingen wint, mag zich de winnaar noemen. Sowieso een erezaak voor twee competitief ingestelde mannen, maar voor Tom en Koen komt er nog wat extra druk bij. Ze verdedigen niet alleen hun eigen eer, maar ook die van hun zender.

Zowel bij vtm als bij Eén kan je alles op de eerste rij volgen. De eerste vijf afleveringen, van maandag 13 januari tot en met maandag 10 februari, worden in primetime bij Eén (20.40-21.35) uitgezonden en dezelfde avond nog bij vtm (22.40-23.50) herhaald. Vanaf de zesde aflevering zijn de rollen omgedraaid. Van maandag 17 februari tot en met maandag 17 maart wordt 'Wauters vs. Waes' in primetime uitgezonden bij vtm en dezelfde avond bij Eén herhaald.

De avant-première van 'Wauters vs. Waes' vond al plaats in april 2013, toen de heren een eerste keer in het strijdperk traden. In een bloedhete sauna werd beslist hoe het programma zou heten. Na 35 minuten in de sauna moest Tom opgeven en de naam was beslist. Pijnlijk voor Tom, maar mensen die hem kennen, zagen het toen al in zijn ogen. Bij de volgende proeven zou Koen het niet zo gemakkelijk krijgen.

Voor Tom en Koen is het programma nu al een waanzinnige trip geworden. Er is gelachen, geweend en (veel) gevloekt. Ze hebben samen menig uur in het ziekenhuis, bij de kinesist en de osteopaat doorgebracht, maar voorlopig staan ze er nog allebei. En ze zijn allebei gebrand op de overwinning.

* negende aflevering - maandag 10 maart 2014 :

Een beeldige dame, Evy Gruyaert, stelt Tom en Koen een broek met franjes voor. Hoe beeldig zal die de heren staan? Beide heren beseffen heel goed dat het winnen van deze opdracht van groot belang is.

Je kan ook zelf meespelen via de app. Hoe de app in zijn werk gaat? Tom en Koen leggen het je uit. Ook zin gekregen om mee te spelen? Download de app dan via deze link.

'Wauters vs. Waes', negende aflevering vanavond, maandag 10 maart 2014, tussen 20.35 en 21.45 op vtm met een herhaling tussen 22.45 en 23.40 op Eén. (bron en foto's : Eén, vtm)

10-03-2014 om 12:21 geschreven door Redactie  


09-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : alle finalisten Noorse selectie 'Melodi Grand Prix 2014' zijn bekend.

 Volgende zaterdag, 15 maart 2014, vindt in Noorwegen de finale plaats van 'Melodi Grand Prix 2014', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De finale zal ook ditmaal doorgaan in het Spektrum in de hoofdstad Oslo. De zaal was in 1996 de locatie voor het jaarlijkse liedjesfestival en is al een aantal jaren de thuisbasis van de Noorse finale.

Net als de voorgaande jaren waren er ook dit jaar drie voorrondes maar die vonden nu plaats in het Folketeateret, eveneens in de hoofdstad. Aan elke voorronde (vrijdag 07, zaterdag 08 en zondag 09 maart) namen telkens vijf kandidaten deel. Tijdens de uitzending werden de artiesten voorgesteld aan de hand van een mini-documentaire waarna ze hun liedje voorstelden. Drie van de vijf kandidaten stootten telkens door naar de finale.

* geplaatst voor de finale van 'MGP 2014' : 

- eerste voorronde :

01. "Heal" (tekst en muziek : Laila Samuelsen) door Mo.
02. "High Hopes" (tekst en muziek : Linnea Dale, Kim Bergseth) door Linnea Dale.
03. "Needs" (tekst : Frode Bjørgmo Strømvik ; muziek : Dina Misund) door Dina Misund.

tweede voorronde :

01. "Taste of You" (tekst : Jenny Moe ; muziek : Magnus Hængsle, Jenny Moe) door Knut Kippersund Nesdal.
02. "Sing" (tekst en muziek : Christer Wulff) door Oda & Wulff.
03. "Hit Me Up" (tekst en muziek : Melanie Fontana, John Asher, Lars Hustoft) door Charlie.

- derde voorronde :

01. "Silent Storm" (tekst en muziek : Josefin Winther) door Carl Espen.
02. "Ain't no Love in This City no More" (tekst : Brynjar Takle Ohr, Øyvind Blomstrøm, Håvard Takle Ohr ; muziek : Brynjar Takle Ohr, B.L. Rolland) door El Cuero.
03. "Sole Survivor" (tekst en muziek : Elisabeth Carew, David Eriksen, Simon Climie, Mats Skåre Lie) door Elisabeth Carew.

De finale van 'Melodi Grand Prix 2014', vindt aanstaande zaterdag15 maart, plaats en is opgesplitst in twee delen. Het eerste deel start om 19.55 en duurt tot 21.15. Het tweede deel, met de bekendmaking van de uitslag, start om 21.45 en rond de klok van 22.45 kennen we de kandidaat voor Kopenhagen. (bron en logo : NRK)

09-03-2014 om 23:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : onze landgenoot Marc Paelinck geplaatst voor de Portugese Songfestivalfinale.

 Volgende zaterdag, 15 maart 2014, kiezen de Portugezen hun inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Dat gebeurt zoals de traditie het wil via een nationale selectie, beter bekend als 'Festival da Canção 2014'.

Eind januari gaf de omroep reeds de namen vrij van de tien componisten die een nummer mochten klaarstomen voor de nationale selectie. Deze tien moesten naast het componeren van een nummer ook op zoek naar een geschikte kandidaat. Eén van de tien componisten is onze landgenoot Marc Paelinck, eerder al verantwoordelijk voor de Belgische inzendingen van 2002 ("Sister") en 2004 ("1 Life"), de Maltese inzending van 2009 ("What If We") en de Wit-Russische inzending ("Solayoh") van vorig jaar.

De nationale omroep RTP maakte op dinsdag 11 februari de namen bekend van de tien kandidaten die kans maken op een ticket voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, dat begin mei gehouden wordt in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

* de tien deelnemers (in volgorde van optreden tijdens de halve finale) :

01. "Mea Culpa" (tekst : Carlos Coelho ; muziek : Andrej Babić) door Catarina Pereira.
02. "Eu Vou" (tekst en muziek : João Só) door Ivo Lucas.
03. "Nas Asas da Sorte" (tekst : Paulo Abreu Lima ; muziek : Jan Van Dijck) door Zana.
04. "Mais Para Dar" (tekst : Marina Ferraz ; muziek : Helder Godinho) door Carla Ribeiro.
05. "Emoção" (tekst : Ricardo Afonso ; muziek : Ricardo Afonso, Luis Fernando, Rui Fingers) door Ricardo Afonso.
06. "Ao Teu Encontro" (tekst : Rui Andrade ; muziek : Marc Paelinck) door Rui Andrade.
07. "O Teu Segredo" (tekst en muziek : João Matos, Miguel Ferrador) door Lara Afonso.
08. "Sonhos Roubados" (tekst : Nuno Marques da Silva ; muziek : Nuno Feist) door Raquel Guerra.
09. "Coração de Filigrana" (tekst en muziek : TóZé Santos) door Madalena Trabuco.
10. "Quero Ser Tua (como a lua é do luar)" (tekst en muziek : Emanuel) door Suzy.

Aan de halve finale van 'Festival da Canção 2014' namen dus tien liedjes deel waarvan er vijf doorstootten naar de finale. Alle nummers moeten in de eigen landstaal ten gehore worden gebracht en het lot van de kandidaten ligt ditmaal enkel in de handen van de kijkers thuis. De omroep heeft besloten om de regionale jury's dit jaar te schrappen.

* geplaatst voor de finale van 'Festival da Canção 2014' :

01. "Ao Teu Encontro" (tekst : Rui Andrade ; muziek : Marc Paelinck) door Rui Andrade.
02. "Mea Culpa" (tekst : Carlos Coelho ; muziek : Andrej Babić) door Catarina Pereira.
03. "Nas Asas da Sorte" (tekst : Paulo Abreu Lima ; muziek : Jan Van Dijck) door Zana.
04. "Sonhos Roubados" (tekst : Nuno Marques da Silva ; muziek : Nuno Feist) door Raquel Guerra.
05. "Quero Ser Tua (como a lua é do luar)" (tekst en muziek : Emanuel) door Suzy.

Het nummer van onze landgenoot Marc Paelinck, "Ao Teu Encontro" dat hij samen schreef met zanger Rui Andrade, wist zich dus te plaatsen voor de finale van volgende zaterdag. (bron en logo : RTP)

09-03-2014 om 22:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2014 : Axel Hirsoux en Bandits zijn de laatste finalisten nationale Songfestivalselectie.

Vanavond, zondag 09 maart 2014, vond in eigen land de derde en meteen ook laatste halve finale plaats van 'Eurosong 2014', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Dit jaar is het opnieuw aan de Vlaamse omroep
VRT om een kandidaat aan te duiden voor het jaarlijkse liedjesfestival dat begin mei wordt gehouden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Na twee interne selecties (Tom Dice en (A)Iris) wordt de selectie 'Eurosong' opnieuw bovengehaald maar dan wel in een gewijzigde vorm.

Vorig jaar augustus lanceerde
Eén een oproep om zich kandidaat te stellen voor 'Eurosong 2014' en in totaal werden er dertig van hen begin december uitgenodigd in het Sportpaleis in Antwerpen voor de castings.

De eerste twee zondagen van februari kreeg je de twee reeksen van die castings te zien en op zondag 16 februari was er de (live) callback. Acht kandidaten mochten zich daar (opnieuw) gaan bewijzen en vier van hen gingen alsnog door naar de halve finales.

Aan de halve finales (zondag 23 februari, zondag 02 en zondag 09 maart) namen in totaal dus twaalf kandidaten deel, telkens vier per aflevering. De experten en de kijkers thuis beslisten welke twee kandidaten er uit elke halve finale doorstootten naar de finale.

In de finale (op zondag 16 maart in het Sportpaleis) strijden dan zes kandidaten om het Belgische ticket voor Kopenhagen. De kijkers thuis en een internationale jury zullen bepalen wie ons land zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei eerstkomende.

* uitslag experten - gemiddelde punten (punten Bart Peeters, Ruslana, Piet Goddaer en Jef Martens) :

01. "Mother" (Rafael Artesero, Ashley Hicklin) door Axel Hirsoux (bestel HIER) : 99 punten (98+100+99+100).
02. "One" (Tony Adams Rosa) door Bandits (bestel HIER) : 90 punten (97+95+88+78).
03. "Wild Side" (Nelson Moraïs, Yves Gaillard) door Nelson (bestel HIER) : 83 punten (92+85+84+72).
04. "Kitty Cat" (Big John Snr, Yves Gaillard) door Tisha Cyrus (bestel HIER) : 68 punten (88+75+60+50).

* EINDUITSLAG (combinatie punten experten/televoting) :

- GEPLAATST VOOR DE FINALE :

01. Axel Hirsoux.
02. Bandits.

- UITGESCHAKELD :

03. Nelson.
04. Tisha Cyrus.

Eurosong : het album

Na elke halve finaleshow zijn de vier nieuwe nummers te downloaden via iTunes. Na de laatste halve finale (op zondag 09 maart) ligt het volledige Eurosong-album in de winkel en is het ook te koop via iTunes.


In de finale (op zondag 16 maart in het Sportpaleis) strijden dan zes kandidaten om het Belgische ticket voor Kopenhagen. De kijkers thuis en een internationale jury (uit zeven landen die deelnemen aan het Eurovisie Songfestival) zullen bepalen wie ons land zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei eerstkomende. (bron, logo en foto : VRT)

09-03-2014 om 21:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : Basim gaat voor gastland Denemarken naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond, zaterdag 08 maart 2014, werd in Denemarken de kandidaat gekozen die op zaterdag 10 mei eerstkomende in eigen land zal aantreden in de finale van de 59e editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen dinsdag 20 augustus en maandag 07 oktober jongstleden ging de nationale omroep DR op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie en op dinsdag 08 oktober raakte bekend dat het maar liefst 872 inzendingen (een absoluut record) had ontvangen. Het feit dat het Eurovisie Songfestival dit jaar op eigen bodem plaats zal vinden is daar zeker niet vreemd aan.

Uit alle ingezonden inzendingen koos de omroep er zes en daarnaast ging het zelf op zoek naar vier nummers, een selectie die ook de voorgaande jaren reeds werd toegepast. Op dinsdag 28 januari werden de namen bekendgemaakt van de kandidaten die deelnamen aan 'Dansk Melodi Grand Prix 2014'.

* de tien kandidaten (tussen haakjes de namen van de componisten en tekstschrijvers) :

01. "I Choose You" (Lars Halvor Jensen, Johannes Jørgensen, Shanna Crooks) door Bryan Rice.
02. "Your Lies" (Danne Attlerud, Gustav Eurén, Niclas Arn) door Rebekka Thornbech.
03. "Feeling The You" (Frederik Tao Nordsøe Schjoldan, Thomas Lumpkins) door Sonny (wildcard).
04. "She's The One" (Engelina, Alexander Brown, Søren Vestergaard, Marcus Linnet) door Danni Elmo.
05. "Vi finder hjem" (Engelina, Ole Brodersen, Kasper Larsen, Basim) door Emilie Moldow.
06. "Right By Your Side" (Mathias Kallenberger, Andreas Berlin, Jasmine Anderson) door GlamboyP.
07. "Before You Forget Me" (Nadia Malm) door Nadia Malm (wildcard).
08. "Cliché Love Song" (Lasse Lindorff, Kim Nowak-Zorde, Daniel Fält, Basim) door Basim.
09. "It Hurts" (Anna David, Lasse Lindorff, Kim Nowak-Zorde, Jeremy Huffleman, Marli Harwood, Michael Harwood, Nick Keynes) door Anna David (wildcard).
10. "Wanna be Loved" (Lars Halvor Jensen, Martin Larsson, Luke Madden, Lemare Obika) door Michael Rune feat. Natascha Bessez (wildcard).

Het lot van de tien kandidaten lag in de handen van een vijfkoppige vakjury en de kijkers thuis die door middel van televoting de winnaar bepaalden. De leden van de vakjury waren Jørgen de Mylius (presentator DMGP 1978 tot en met 1988, oud-Songfestivalcommentator, lid vakjury 'DMGP 2013'), Camille Jones (singer-songwriter), Cutfather (Mich Hedin Hansen)(producer, tekstschrijver en dj), Chief1 (Lars Pedersen)(dj, producer en ex-lid van Rockers By Choice) en Søs Fenger (singer-songwriter).

Na een eerste stemronde bleven er drie kandidaten over : Rebekka Thornbech, Basim en Michael Rune feat. Natascha Bessez. Tijdens de tweede stemronde gaven de vijf juryleden telkens 3, 2 en 1 punt en dat leverde een totaal op van dertig punten. Dat aantal werd ook door de kijkers verdeeld en een nummer dat 50% van de stemmen ontving, kreeg ook 50% van de dertig punten.

* uitslag superronde 'Dansk Melodi Grand Prix 2014' (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "Cliché Love Song" (Lasse Lindorff, Kim Nowak-Zorde, Daniel Fält, Basim) door Basim : 30 punten (15+15).
02. "Your Lies" (Danne Attlerud, Gustav Eurén, Niclas Arn) door Rebekka Thornbech : 15 punten (7+8).
03. "Wanna be Loved" (Lars Halvor Jensen, Martin Larsson, Luke Madden, Lemare Obika) door Michael Rune feat. Natascha Bessez : 15 punten (8+7).

 De 21-jarige Basim maakte dit jaar zijn debuut tijdens de Deense nationale selectie. In 2008 nam hij deel aan de plaatselijke versie van 'X Factor' alwaar hij het tot in de kwartfinale schopte. Voor zijn nummer "Cliché Love Song" werkte hij onder meer samen met Lasse Lindorff die in 2008 zelf nog deelnam aan de nationale selectie met "Hooked On You", goed voor een negende plaats op tien deelnemers. (bron en logo : DR ; foto : Bjarne Bergius Hermansen)

09-03-2014 om 20:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : Sanna Nielsen mag eindelijk voor Zweden naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond, zaterdag 08 maart 2014, vond in Zweden de finale plaats van 'Melodifestivalen 2014', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Vier voorrondes en de herkansingsronde 'Andra chansen' leverden de afgelopen weken in totaal tien kandidaten op die mochten strijden om de overwinning. Voor het dertiende jaar op rij vond die finale plaats in de hoofdstad Stockholm, voor de tweede maal in de Friends Arena.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2014' :

01. "Natural" (tekst en muziek : John Lundvik) door Anton Ewald (MF 2013)(vierde voorronde).
02. "Songbird" (tekst en muziek : Sharon Vaughn, Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren) door Ellen Benediktson (eerste voorronde).
03. "Blame It On The Disco" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed "K-One” Pirouzpanah) door Alcazar (MF 2003-2005-2009-2010)(vierde voorronde).
04. "Yes We Can" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed "K-One” Pirouzpanah) door Oscar Zia (derde voorronde).
05. "Bröder" (tekst en muziek : Fredrik Kempe) door Linus Svenning (eerste voorronde, 'Andra chansen').
06. "Survivor" (tekst en muziek : Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn) door Helena Paparizou (ESF 2001-2005)(eerste voorronde, 'Andra chansen').
07. "To the End" (tekst en muziek : Andreas Johnson, Johan Lyander, Peter Kvint, YOHIO) door YOHIO (MF 2013)(eerste voorronde).
08. "Undo" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed "K-One” Pirouzpanah) door Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008-2011)(tweede voorronde).
09. "Efter solsken" (tekst en muziek : Johan Hirvi, Mats Lie Skåre, Nebeyu Baheru, Njol Badjie, Pa Modou Badjie) door Panetoz (tweede voorronde).
10. "Busy Doin' Nothin'" (tekst en muziek : Ace Wilder, Joy Deb, Linnéa Deb) door Ace Wilder (derde voorronde).


Tijdens deze finale bepaalden elf internationale jury's en de kijkers thuis (via televoting) wie er namens Zweden zal aantreden in de eerste halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Zowel de elf vakjury's als de kijkers thuis hadden telkens 50% van de punten in handen.

Net als de voorbije drie jaar waren er elf internationale jury's en zij kenden telkens 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1 punt toe. Dat gaf uiteindelijk een totaal van 473 punten.

De internationale jury's kwamen uit de volgende landen : Italië (Nicola Caligiore), Duitsland (Torsten Amarell), Israël (Alon Amir), Frankrijk (Bruno Berberes), Nederland (Kees van der Brucht, gespeeld door presentator Anders Jansson), Malta (Anna Dalli), Rusland (Yury Aksyuta), Verenigd Koninkrijk (Simon Proctor), Estland (Mart Normet), Spanje (Federico Llano-Sabugueiro) en Denemarken (Sofia Helin).

Ook de toekenning van de punten van de kijkers bleef ongewijzigd en dus werd er opnieuw gebruik gemaakt van percentages. Een liedje dat aan het einde van de televoting bijvoorbeeld 15% van de stemmen behaalde kreeg dan ook 15% van 473 punten (71 punten).

De televoting ging van start bij aanvang van de uitzending en duurde tot vijf minuten nadat de laatste punten van de internationale jury's waren toegekend. Bij een gelijke stand waren het uiteindelijk de punten van de televoting die bepaalden wie de winnaar zou worden.

* de uitslag van 'Melodifestivalen 2014' (tussen haakjes de punten van de internationale vakjury en televoting) :

01. "Undo" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed "K-One” Pirouzpanah) door Sanna Nielsen : 212 punten (90+122).
02. "Busy Doin' Nothin'" (tekst en muziek : Ace Wilder, Joy Deb, Linnéa Deb) door Ace Wilder : 210 punten (97+113).
03. "Blame It On The Disco" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed "K-One” Pirouzpanah) door Alcazar : 110 punten (62+48).
04. "Survivor" (tekst en muziek : Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn) door Helena Paparizou : 84 punten (57+27).
05. "Bröder" (tekst en muziek : Fredrik Kempe) door Linus Svenning : 82 punten (46+37).
06. "To the End" (tekst en muziek : Andreas Johnson, Johan Lyander, Peter Kvint, YOHIO) door YOHIO : 82 punten (39+43).
07. "Songbird" (tekst en muziek : Sharon Vaughn, Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren) door Ellen Benediktson : 61 punten (31+30).
08. "Yes We Can" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed "K-One” Pirouzpanah) door Oscar Zia : 53 punten (32+21).

09. "Efter solsken" (tekst en muziek : Johan Hirvi, Mats Lie Skåre, Nebeyu Baheru, Njol Badjie, Pa Modou Badjie) door Panetoz : 33 punten (15+18).
10. "Natural" (tekst en muziek : John Lundvik) door Anton Ewald : 18 punten (4+14).

 De 29-jarige Sanna Nielsen mag eindelijk naar het Eurovisie Songfestival en dit dankzij haar zevende deelname aan de Zweedse nationale selectie. Op zestienjarige leeftijd nam ze in 2001 voor de eerste maal deel aan 'Melodifestivalen' wat haar een derde plaats opleverde met "I går, i dag". Twee jaar later behaalde ze met "Hela världen för mig" een vijfde plaats. In 2005 nam ze opnieuw deel aan de nationale selectie, ditmaal in duet met Fredrik Kempe, inmiddels reeds verantwoordelijk voor vier Zweedse (2008-2009-2011-2014) en één Noorse Songfestivalinzending (2010). Met "Du och jag mot världen" strandde het tweetal toen op een achtste plaats in de finale.

Met "Vågar du, vågar jag" nam ze in 2007 opnieuw deel aan de nationale selectie en dat leverde haar via de herkansingsronde een zevende plaats op in de finale. In 2008 nam ze deel met "Empty Room" en behaalde ze - tot op dat ogenblik - haar beste resultaat, een tweede plaats na oud-Songfestivalwinnares Charlotte Perrelli. Drie jaar geleden, in 2011, was ze opnieuw van de partij met "I'm In Love" en dat leverde haar in de finale een vierde plaats op. (bron en logo : SVT ; foto Sanna Nielsen : Olle Kirchmeier/SVT)

09-03-2014 om 14:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : Tinkara Kovač gaat voor Slovenië dit jaar naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond, zaterdag 08 maart 2014, vond in Slovenië 'EMA 2014' plaats, de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op vrijdag 07 februari jongstleden maakte de nationale omroep
RTVSLO de namen van de zeven artiesten bekend die dit jaar gingen strijden om het ticket voor Kopenhagen, alwaar begin mei de 59e editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal plaatsvinden.

Een commissie, samengeroepen door Janez Lombergar (hoofd Sloveense omroep) en Marko Filli (algemeen directeur), bestond uit Miša Molk (projectleidster nationale selectie), oud-Songfestivaldeelneemster Darja Švajger (ESF 1995 en 1999) en Andrea F (muziekeditor radio, muzikant en producer).

In totaal werden negenentwintig artiesten/auteurs uitgenodigd en luisterde de commissie naar 42 liedjes (die aan een aantal voorwaarden moesten voldoen). In totaal werden zeven kandidaten geselecteerd, zijnde Bilbi, Muff, Nermin Puškar & Samuel Lucas, Nude, Omar Naber, Rudi Bučar & Elevators en Tinkara Kovač.

Afgelopen dinsdagavond (04 maart, 18.00) werden de liedjes voor een eerste maal voorgesteld en toen raakte ook de volgorde van optreden bekend. Gisterenavond ligt het lot van de kandidaten volledig in de handen van de kijkers thuis. Na een eerste stemronde bleven er twee kandidaten over die doorstootten naar een 'superronde' en de winnaar daarvan werd de Sloveense kandidaat voor Kopenhagen.

* volgorde van optreden tijdens 'EMA 2014' :

01. "I Won't Give Up" (tekst en muziek : Omar Naber) door Omar Naber.
02. "Masquerade" (tekst : Igor Leonardi, Nermin Puškar, Lejla Delalić, Donna Osterc ; muziek : Krešimir Tomec, Igor Leonardi, Nermin Puškar) door Nermin Puškar & Samuel Lucas.
03. "To ni blues" (tekst en muziek : Maja Pihler Stermecki, Gregor Stermecki) door Bilbi.
04. "It's Gonna Be OK!" (tekst en muziek : Gaber Marolt) door Nude.
05. "Tja" (tekst en muziek : Rudi Bučar) door Rudi Bučar & Elevators.
06. "Spet (Round and Round)" (tekst : Tinkara Kovač, Hannah Mancini, Tina Piš ; muziek : Raay) door Tinkara Kovač.
07. "Let Me Be (Myself)" (tekst : Tadej Košir, Miha Gorše, Senidah Hajdarpašić ; muziek : Anže Kacafura) door Muff.

* uitslag superronde 'EMA 2014' :

01. "Spet (Round and Round)" (tekst : Tinkara Kovač, Hannah Mancini, Tina Piš ; muziek : Raay) door Tinkara Kovač : 7.932 stemmen. 
02. "Let Me Be (Myself)" (tekst : Tadej Košir, Miha Gorše, Senidah Hajdarpašić ; muziek : Anže Kacafura) door Muff : 3.450 stemmen.

 Tinkara Kovač nam in 1997 voor de eerste maal deel aan de Sloveense selectie en strandde met "Veter z juga" op een tiende plaats. Twee jaar later, in 1999, eindigde ze op een tweede plaats met "Zakaj" en kreeg ze amper twee punten minder dan Darja Švajger die dat jaar voor de tweede maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. In 2001 nam ze opnieuw deel aan 'EMA' en eindigde toen met "Sonce v oceh" op een vijfde plaats in de finale.

Haar festivalinzending schreef ze onder meer samen met Hannah Mancini die vorig jaar voor Slovenië deelnam met "Straight Into Love".

In januari raakte bekend dat Slovenië dit jaar zal aantreden in de tweede helft van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival en dit op donderdag 08 mei. (bron en logo : RTVSLO)

09-03-2014 om 13:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : Montenegrijnse Songfestivalinzending wordt vanavond voorgesteld.

 Vanavond, zondag 09 maart 2014, wordt de Montenegrijnse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival voorgesteld.

De nationale omroep (
RTCG) maakte op dinsdag 19 november tijdens een persconferentie bekend dat zanger Sergej Ćetković dit jaar zal deelnemen aan de 59e editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Ook ditmaal koos de omroep de kandidaat via een interne selectie en op zich was het geen verrassing dat de uiteindelijke keuze viel op Ćetković daar zijn naam reeds enige tijd circuleerde.

Sergej Ćetković schreef het nummer voor Kopenhagen zelf en zoals hij reeds aankondigde is het een liefdesliedje geworden. Vanavond, daags na zijn achtendertigste verjaardag, zal hij de Montenegrijnse inzending voorstellen tijdens een half uur durend programma dat komt vanuit het Hotel Splendid in Podgorica. De locatie zal de fans van James Bond alvast als muziek in de oren klinken want het was de locatie voor de film 'Casino Royal' uit 2006.

De titel van het nummer is "Moj Svijet" ("My World") en werd opgenomen in het Montenegrijns en het Engels. Momenteel is het nog niet duidelijk welke versie hij zal brengen tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei eerstkomende.

Montenegro neemt sinds 2007 als onafhankelijk land deel aan het Eurovisie Songfestival en zal dit jaar voor de zesde maal van de partij zij. Enkel in 2010 en 2011 werd geen kandidaat afgevaardigd. Geen enkele maal wist de voormalige Joegoslavische deelrepubliek zich te plaatsen voor de finale.

De uitzending gaat vanavond van start om 21.00 en kan rechtstreeks worden gevolgd via de website van 
Eurovision.tv (klik hier). (bron : RTCG ; foto : website Sergej Ćetković)

09-03-2014 om 12:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Nancy krijgt een serieuze tegenslag te verwerken en Lowie heeft het moeilijk.

Het negentiende seizoen van 'Thuis' startte op maandag 02 september 2013 en ook dit seizoen mag de kijker elke weekdag rekenen op een stevige portie drama, emotie, spanning en natuurlijk ook een vleugje humor.

Op vrijdag 17 januari 2014 was op Eén aflevering 3.500 van 'Thuis' te zien. Om dat te vieren kreeg de serie een gloednieuwe generiek. Bij de aflevering van maandag 20 januari werd die voor het eerst getoond.

De vorige generiek is bijna vijf jaar gebruikt, meteen goed voor 885 afleveringen. De bijhorende titelsong ging zelfs 1.280 afleveringen mee. De makers van 'Thuis' achtten de tijd dan ook rijp voor een gloednieuwe generiek.

Samen met nieuwe beginbeelden, kreeg 'Thuis' ook een nieuwe titelsong. "Je bent thuis" heet die. Het lied is geschreven door Roel De Meulemeester en Guy Balbaert. Stefanie De Meulemeester en Sonny Vande Putte hebben het nummer ingezongen.

Eén generiek, meerdere versies

Van die nieuwe generiek zijn meerdere versies gemaakt, telkens met verschillende personages. De versies zullen afwisselend worden uitgezonden.

De volledige tekst van de nieuwe titelsong

Je bent thuis.
We zijn blij dat je hier kan zijn.
Goede raad van iedereen.
Warme armen om je heen.

Je bent thuis.
Er is geen beter plek voor jou.
Alles past hier in elkaar.
Nergens beter dan thuis.


De nieuwe generiek is meteen de achtste sinds 'Thuis' in december 1995 het levenslicht zag. Isabelle A (Eurosong 1999) zong toen het nummer "Altijd thuis" van Georges De Decker en Mary Boduin (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1975). Voor latere generieken namen onder meer Gunther Thomas (zanger, componist/tekstschrijver "When I Look In Your Eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006), Peter Evrard en Sofie Van Moll (Eurosong 2004) de zangpartijen voor hun rekening. Hier kunt u alle oude generieken herbekijken.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.536 TOT EN MET 3.540.

Rosa en Waldek hebben een klein meningsverschil. Ann contacteert Tom maar die heeft slecht nieuws voor haar. Nancy krijgt een serieuze tegenslag te verwerken. Jenny heeft zo haar bedenkingen bij Luc en Julia. Lowie heeft het moeilijk.

- maandag 10 maart - aflevering 3.536 : Eddy maakt zich opnieuw kwaad tegen Nancy. De spanning tussen Peter en Rosa is te snijden. Zowel Jana als Femke nemen een belangrijke beslissing. Emma en Stan komen thuis met cadeaus. Ann contacteert Tom, maar die heeft slecht nieuws voor haar. Paulien verneemt het plan van Julia en Luc.

- dinsdag 11 maart - aflevering 3.537 : Nancy krijgt een serieuze tegenslag te verwerken. Tom steunt Peter. Jenny heeft een antwoord klaar voor Luc. Marianne vindt bij niemand een luisterend oor. Paulien kan genieten van heel wat mannelijke aandacht. Lowie krijgt verrassend nieuws te horen. Stan en Emma geven het lief van Kurt een koekje van eigen deeg.

- woensdag 12 maart - aflevering 3.538 : Frank en Simonne krijgen onverwacht bezoek. Julia kan nog maar op weinig begrip rekenen van Jenny. Ook Simonne is kwaad op Julia. Jens gelooft opnieuw in de liefde. Peggy vraagt Rosa om Peter wat te ontzien. Bram maakt zich zorgen. Rosa kan niet langer zwijgen. Nancy heeft een nieuwe job en het is vandaag haar eerste werkdag.

- donderdag 13 maart - aflevering 3.539 : Rosa en Waldek hebben een klein meningsverschil. Peter mag op de steun van Waldek rekenen. Jenny heeft zo haar bedenkingen bij Luc en Julia. Bram en Lowie hebben een verhelderend gesprek. Danny en Paulien delen dezelfde passie. Paulien wordt in de watten gelegd. Marianne en Nancy zetten hun zoektocht voort. Tim en Femke worden opnieuw met elkaar geconfronteerd.

- vrijdag 14 maart - aflevering 3.540 : Peggy heeft een slechte dag. Stan en Emma halen een grap uit met het lief van hun vader. Luc licht Toon in over zijn volgende opdracht. Jens en Danny zijn niet van plan om op te geven. Lowie heeft het moeilijk. Adil krijgt een jobaanbieding. Peter wil eerlijk zijn en neemt een beslissing. Het wordt een emotionele dag voor Femke.

'Thuis', het negentiende seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

09-03-2014 om 11:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Dirk wil zijn begrafenis op voorhand geregeld hebben en treft de nodige voorbereidingen.

Op maandag 26 augustus 2013 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Opgelet, dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

De eindejaarsperiode is een tijd waarin familiebanden worden aangehaald en plooien worden gladgestreken. Ook in 'Familie'. Op donderdag 19 december 2013 onderbraken Peter (Gunter De Batselier) en Mathias (Peter Bulckaen) hun wijntrip in Frankrijk om aan te kloppen bij Agnes, de zus van Mathias die het contact met haar broer jaren geleden heeft verbroken. Een moment dat een verrassende en spannende verhaallijn aansnijdt en een eerste kennismaking met nieuwkomers Monika Dumon en Annelore Crollet.

Het bezoek van Mathias aan zijn zus loopt allesbehalve van een leien dakje. Agnes (Monika Dumon) weigert nog steeds elke toenadering en alle contact, wat dan weer vraagtekens oproep bij haar nietsvermoedende dochter Delphine (Annelore Crollet). Welke gebeurtenis Mathias en Agnes uit elkaar dreef, welke gevolgen de toenaderingspoging van Mathias heeft en hoe de zoektocht van Delphine naar de waarheid verloopt, zijn belangrijke vragen die de komende weken zullen beantwoord worden in 'Familie'.

Actrice Monika Dumon (54) is geen onbekende in het tv-landschap. Zo was ze al te zien in de vtm-series 'Wittekerke', 'Spoed', 'Ella' en 'Danni Lowinski'. Annelore Crollet (25) is een jong talent dat we met een gastrol aan het werk zagen in 'Binnenstebuiten'. In 'Familie' vertolken beide dames een gastrol die de seizoensfinale een extra spanningsinjectie zal geven. Delphine is namelijk nieuwsgierig naar het geheime verleden van haar moeder en nonkel, en beslist om naar België af te zakken. Het begin van een hele reeks intriges en spannende plotwendingen.

Monika Dumon heeft al een boeiende draaiperiode achter de rug : "Vanaf de eerste draaidag voelde ik mij welkom in het 'Familie'-team. Mijn collega's ontvingen mij met open armen en maakten me wegwijs in alles waar een nieuwkomer mee te kampen heeft wanneer die in een zeer goed geoliede werkomgeving stapt. Met mijn tv-dochter Delphine (Annelore Crollet) heb ik al een hechte relatie. Samen werken we hard aan een geloofwaardige vertolking van onze personages".

Ook Annelore Crollet is naar eigen zeggen in een fijne en warme omgeving beland. "Ik voel me enorm welkom op de set. Delphine is bovendien een interessant personage om te spelen. Ze is niet makkelijk te doorgronden en ik ontdek elke dag nog een beetje meer van haar. En met Monika, mijn 'maman' in de serie, heb ik een zeer goede band opgebouwd".

Christel Domen (50), die de rol vertolkt van Nathalie De Bie, verlaat binnenkort de reeks. Volgens de krant Het Nieuwsblad filmde ze tot februari 2014 en trok dan de deur achter zich dicht. Het zal dan nog wel eventjes duren alvorens ze in de serie zal vertrekken.

Het vertrek van de actrice hangt samen met het vertrek van het personage Dirk Cockelaere (gespeeld door Hans De Munter), haar partner in de populaire reeks. Volgens de commerciële zender gaat het niet om een ontslag omdat van in het begin vaststond dat de rol van Domen, een gastrol en dus van tijdelijke aard was.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het drieëntwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.246 TOT EN MET 5.250.

- maandag 10 maart
- aflevering 5.246 : Delphine hakt een knoop door en besluit alsnog bij Peter in te trekken, maar Agnes is er niet gerust in. Mathias belooft een oogje in het zeil te houden terwijl zijn zus in Frankrijk is. Jake wil koste wat het kost op Arthur passen en intimideert Jan. Marie-Rose maakt zich op voor haar eerste dag als juryvoorzitster in de zaak Buytaert
.

- dinsdag 11 maart - aflevering 5.247 : Delphine palmt Louise en Peter steeds meer in. Ze kan Peter zelfs overtuigen om zijn trouwring niet langer te dragen. Patrick heeft het moeilijk met het nakende vertrek van Agnes. Nathalie nodigt vrienden en kennissen uit voor een feestje bij haar en Dirk. Jake ontdekt dat Arthur een tijd opgevangen werd door Xelios, omdat Leen zijn gehuil niet meer aankon.

- woensdag 12 maart - aflevering 5.248 : Patrick wil niet dat Agnes terug naar Frankrijk vertrekt en probeert haar op de valreep tegen te houden. Dirk wil zijn begrafenis op voorhand geregeld hebben en treft de nodige voorbereidingen. Jake ziet het kortgeding met vertrouwen tegemoet nu hij weet dat Leen de kleine Arthur heeft laten plaatsen omwille van zijn huilbuien.

- donderdag 13 maart - aflevering 5.249 : De vervangster van Hanne gaat aan de slag bij VDB en dat is niet naar de zin van Rudi. Jake benadert Rita en komt zo nog meer bezwarende informatie te weten over Leen. Peter voelt zich schuldig omdat Delphine speciaal voor hem van look is veranderd. Dirk brengt zijn beste vrienden op de hoogte van zijn plannen.

- vrijdag 14 maart - aflevering 5.250 : Jake en Leen krijgen vandaag te horen wie het hoederecht over Arthur krijgt. Vast staat dat de advocaat van Jake het spel keihard zal spelen. Door de breuk tussen June en haar vader heeft Louise haar geloof in de liefde verloren. Véronique vindt dat Rudi er zelf moet voor zorgen dat Hanne terugkomt naar VDB. Zij is echter niet van plan om toegevingen te doen.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

09-03-2014 om 11:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ella' : Ella brengt de nacht door bij Nicholas en Norbert is op zoek naar een nieuwe dokter.

Dit seizoen zendt vtm de telenovelle 'Ella' opnieuw uit. Met 'Ella' grijpt vtm terug naar de originele ingrediënten van het genre : een aanstekelijke romcom die je meeneemt in een hedendaags sprookje en je toelaat om 200 afleveringen lang te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

De kijker leert Ella kennen als een meisje dat voor het ongeluk lijkt geboren. Na de dood van haar moeder wordt ze door haar stiefzus het huis uitgepest en belandt ze bij haar pleegtante Ursula. Voor haar deugt ze enkel als slaafje in de frituur. Op haar 18de heeft Ella er genoeg van en besluit ze terug te vechten. Wat volgt is een spannende strijd, waarin ze afrekent met haar verleden en … onderweg stapelverliefd wordt.

Maar zowel in haar ontplooiing als in de liefde is haar jaloerse stiefzus nooit veraf. De jonge actrice Darya Gantura neemt de titelrol voor haar rekening. Zij wordt in 'Ella' omringd door o.m. Roel Vanderstukken, Gert Winckelmans, Ini Massez, Rik Verheye, Gène Bervoets, Jits Van Belle, Karel Deruwe, Rudy Morren, Christophe Haddad, Sachli Gholamalisad en Amaryllis Uitterlinden.

* Het verhaal :

De achtjarige Ella woont samen met haar mama in een gezellig rijhuisje. Als alleenstaande moeder heeft Tessa het niet breed, maar ze gaat door het vuur om de kleine Ella een gelukkige jeugd te geven. Wanneer Ella door dyslexie leerproblemen krijgt op school, helpt ze haar dochter spelenderwijs haar achterstand wegwerken. De toekomst lijkt Ella en haar mama gunstig gezind, zeker wanneer Tessa zich verlooft met Norbert, de directeur van privékliniek De Wingerd, waar Tessa als verpleegster werkt.

Fataal ongeluk

Maar dan slaat het noodlot toe. Kort voor het huwelijk met Norbert krijgt Tessa een fataal ongeluk. Op haar sterfbed laat ze Norbert zweren dat hij altijd voor Ella zal zorgen, alsof het zijn eigen dochter is.

Het vuile werk

In eerste instantie houdt Norbert zijn belofte en Ella trekt bij hem in. Maar Norberts dochter Clio is niet opgezet met de komst van Ella en zet alles op alles om haar zo snel mogelijk buiten te werken. Clio weet haar ietwat naïeve vader sluw te bespelen en wanneer er brand uitbreekt in Ella's slaapkamer, lijkt haar lot bezegeld. Norbert dumpt Ella bij tante Ursula, die een frituur uitbaat op een camping. Zij vertelt aan Norbert dat ze een echte kindervriend is, maar ze wil Ella enkel gebruiken om het vuile werk te doen in de frituur. Ursula vindt het niet belangrijk dat Ella leert lezen en schrijven. Als ze maar kan werken.

'Geluk maak je zelf'

De jaren gaan voorbij en op haar achttiende herinnert Ella zich de woorden van haar moeder : "Geluk maak je zelf". Ze pakt haar rugzak en trekt naar de stad waar het leven voor haar begon. 's Nachts doolt ze door de straten en steelt ze eten in een nachtwinkel. Wat Ella niet beseft is dat de jongen van de nachtwinkel haar achterna is gelopen en in een diepe coma geraakt nadat hij wordt aangereden door een auto. Plots belandt ze bij het huisje waar ze vroeger met haar mama woonde. Intussen werd de buurt opgewaardeerd en is het een trendy kapsalonnetje geworden.

Excentrieke Anthony

's Morgens wordt Ella er gevonden door kapster Cindy. Samen met de excentrieke Anthony baat zij het kapsalon uit. Hier start een nieuw hoofdstuk in het leven van Ella. Ondertussen komt Norbert te weten dat Ella niet langer op de camping woont. Hij leefde in de veronderstelling dat Ella er gelukkig was, maar vangt nu tegenstrijdige berichtenop. Zijn zoektocht naar de waarheid kan beginnen, tot grote ergernis van Clio…

Telkens op zondag brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'ELLA' - AFLEVERING 135 TOT EN MET 139.

-
maandag 10 maart
- aflevering 135 : Op de persconferentie krijgen Ella en Nicolas steun uit onverwachte hoek. De ouders van Nicolas leggen hun ruzie bij en keren terug naar Monaco. Na een gesprek met Norbert neemt juffrouw Linda een beslissing over het huwelijksaanzoek van Jasper. Anthony treedt op tijdens de persconferentie. Clio gaat Jens bezoeken en wordt daar herkend door dokter Arends.

- dinsdag 11 maart - aflevering 136 : Ella heeft de nacht bij Nicolas doorgebracht. Clio leest met veel interesse de krantenartikels over Ella, maar is vooral nieuwsgierig naar Ella's vader. Anthony is teleurgesteld omdat er in de kranten niets over zijn optreden staat. Hij gaat samen met Alex zijn single voorstellen bij de radiostations. Norbert is op zoek naar een nieuwe dokter en neemt enkele sollicitatiegesprekken af.

- woensdag 12 maart - aflevering 137 : Ella is bij Nicolas ingetrokken. Ze heeft het moeilijk nu Frederico en juffrouw Linda voor haar werken. Wanneer ze een glas gaat drinken met Cindy, verliest ze de tijd uit het oog. Yasmine en Jasper bereiden zich voor op hun operatie. Cindy biedt Clio de kamer van Ella aan tot ze genoeg geld heeft om een appartement te huren. Anthony is teleurgesteld omdat de radiostations zijn single niet willen draaien.

- donderdag 13 maart
- aflevering 138 : Nicolas heeft een paniekaanval gekregen omdat Ella nog niet thuis was. Even later krijgt Ella een uitbrander van juffrouw Linda. Cindy is niet blij wanneer ze hoort dat Anthony van plan is om met Lukas mee te gaan naar het buitenland. Ze dringt er bij Clio op aan om bij haar in te trekken. Yasmine en Jasper wachten gespannen op hun operatie. Frederico heeft het filmpje met het optreden van Anthony op Youtube gezet. Carmen heeft het druk met het buitenwerken van nieuwsgierigen die Ella willen ontmoeten. Ze is ontzet wanneer ze één van hen hoort zeggen dat hij Ella's vader is.

- vrijdag 14 maart
- aflevering 139 : Ella gaat naar Cindy om de rest van haar spullen op te halen. Clio helpt haar een handje en stopt de brief van Ella's vader terug waar ze hem gevonden heeft. Carmen werkt Willem, die beweert Ella's vader te zijn, buiten en brengt Norbert op de hoogte. Willem laat zich niet zo gemakkelijk afschepen en wacht Ella op. Nicolas vraagt zich af of hij zijn verloofde moet vertellen dat hij een affaire heeft gehad met Clio. Frederico wacht ongerust tot de operatie van Yasmine afgelopen is.

De telenovelle wordt van maandag tot en met vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de namiddag tussen 16.40 en 17.10. (bron en foto : vtm)

09-03-2014 om 10:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Sneyers overtuigt Max en Frank om mee te gaan naar een natte t-shirt wedstrijd in Brugge.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 233 TOT EN MET 237.

- maandag 10 maart
- aflevering 233 : Belle praat haar mond voorbij in verband met Max' verrassing voor Nikki. Sneyers heeft uitgerekend dat hij een vierde huurder nodig heeft om uit de kosten te geraken. Frank lijkt geïnteresseerd om een kamer te huren. Een eenzame Wim stelt Nellie voor om samen op pad te gaan. Camilla heeft geen zin in een kortgeding en overweegt om Ina een minnelijke schikking voor te stellen.

- dinsdag 11 maart - aflevering 234 : Joke en Sneyers weigeren Ina te bedienen omdat zij op een heel arrogante toon een fles bestelt. Joke kijkt toe hoe Joe zijn rugzak pakt. Nikki vraagt zich af of Max wel de man van haar leven is. Magda wil dat haar nichtje en Max over hun gevoelens praten. Nellie en Wim maken zich zorgen wanneer een zwangere Birgit wild staat te dansen tijdens het feestje bij Sneyers.

- woensdag 12 maart - aflevering 235 : De lucht tussen Nikki en Max is nog altijd niet opgeklaard. Zij kan het niet laten om hem te kwetsen. Wanneer Birgit vertelt dat ze opnieuw bij haar vader wil intrekken, stelt Ina voor om samen te blijven wonen. Ze belooft Birgit dat ze mee voor Amber zal zorgen. Camilla verneemt van Georges het nieuws over de ontsnapping van Dimitri. Ze is doodsbang en het kost Georges heel wat moeite om haar gerust te stellen.

- donderdag 13 maart - aflevering 236 : Nikki wil weten hoe het zit tussen Sneyers en Belle. Max geeft aan Nikki een onsmakelijk geschenk. Wim maakt zich zorgen omdat Amber geen vader heeft en hij wordt bovendien geconfronteerd met een jaloerse Frank. Bruno heeft een huurder gevonden, maar het is zeer de vraag of de man te vertrouwen is.

- vrijdag 14 maart - aflevering 237 : Dimitri en Bruno schieten goed met elkaar op. Ze gaan samen stappen en proberen elk een meisje te versieren. Sneyers overtuigt Max en Frank om mee te gaan naar een natte t-shirt wedstrijd in Brugge. Max gelooft dat hij zo Nikki jaloers kan maken. Magda meldt de mannen dat op dezelfde dag een Mister Wittekerke-verkiezing doorgaat. Sneyers vertrouwt het zaakje niet.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.10. (bron en foto's : vtm)

09-03-2014 om 09:38 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs