Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

28-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : vanavond reeds de vierde 'Blind Audition' van de derde reeks.

Op vrijdag 07 februari 2014 namen Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) voor de eerste keer plaats in de bekende Voice-draaistoelen. Omdat Koen voor de derde keer de rol van coach op zich neemt, besloot hij eerst de andere drie coaches onder te dompelen in een kleine uiteenzetting : 'De Voice voor beginners'. Hopelijk zijn hun oren hierna goed getraind, want dag één van de 'Blind Auditions' was een feit. De strijd om voor hun team twaalf topartiesten te strikken barstte los.

* de vierde 'Blind Audition' - vrijdag 28 februari 2014 :

Vanavond, vrijdag 28 februari 2014, zetten Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters en Regi opnieuw alles op alles om hun team verder te vervolledigen tijdens de vierde aflevering van de 'Blind Auditions'. Regi spant momenteel de kroon en heeft al acht van zijn twaalf teamleden verzameld. Koen zit hem op de hielen met zeven talenten, Axelle heeft tot nog toe zes kandidaten in haar team. Bent start deze aflevering met vijf talenten en heeft dus nog het grootst aantal teamleden nodig.

De 23-jarige Gaëlle uit Melle waagt alvast haar kans, al heeft ze zich wel moeten laten overtuigen om haar in te schrijven : "Mijn nicht heeft mij vooral overtuigd om mee te doen. Ik kon het volgens haar maar eens meemaken en een nieuwe ervaring opdoen, dus hier ben ik dan", zegt ze al lachend. Net voor ze de auditiedeur doorgaat, heeft ze alvast enorm veel zenuwen, maar hoopt ze dat ze die onder controle gaat krijgen. Ze probeert de coaches te overtuigen met "Teardrops" van Womack & Womack.

Voice-kandidaten kunnen vaak niet enkel zingen, maar bespelen ook een instrument, zoals de 35-jarige Nel uit Turnhout. Nel heeft conservatorium gevolgd voor piano en is momenteel ook pianiste in hoofdberoep. Sinds een aantal jaren geleden is ze ook begonnen met zangles te volgen, maar de piano blijft wel de rode draad in haar leven. "Ik ga mezelf ook begeleiden op de piano tijdens mijn auditie. Ik heb wel al optredens gedaan, maar dan vooral enkel als pianiste, dus ik heb best wel veel zenuwen nu", vertelt Nell. Met haar akkoorden op haar hand geschreven als extra geheugensteuntje, gaat ze er wel voor om "You Are" van Dolly Parton te brengen.

Doordrongen van muziek, dat is ook de 25-jarige Dunja uit Mechelen. Ze studeert momenteel jazz aan het conservatorium en werkt in het weekend in een muziekwinkel. Haar liefde voor muziek is enorm groot : "Als ik alles mocht dromen, dan droom ik van grote podia. Ik sta gewoon heel graag op een podium, waar ik op voorhand altijd wel heel nerveus ben, maar eenmaal dat ik er sta leef ik me helemaal uit en vallen de zenuwen weg". Met "I Got Trouble" van Christina Aguilera probeert Dunja indruk te maken op de coaches.

De voorliefde voor muziek heeft de 23-jarige Mikaël uit Antwerpen ook op het conservatorium gebracht, waar hij momenteel opera studeert. Mikaël lijkt wel een muzikale duizendpoot : "Sinds 3 jaar ben ik zang beginnen studeren : pop, rock, soul, blues en jazz heb ik al gedaan. Nu wou ik iets anders proberen en heb ik voor opera gekozen. Voor mij is muziek een hulpmiddel om mijn emoties te weergeven. Ik ga alles geven wat ik heb en we zullen wel zien hoe ver ik kan geraken". Voor zijn auditie kiest hij niet voor opera, maar begeleidt hij zichzelf op de gitaar en brengt hij "Too Close" van Alex Clare.

De kijker kan deze aflevering ook opnieuw volledig in de huid kruipen van de coaches met een 'Blind Blind Audition'. Tijdens deze auditie staat de kandidaat opnieuw achter een speciaal gordijn, waardoor de kijker ook niet weet hoe die persoon eruitziet. Wie zit er verstopt achter het gordijn?

Tijdens deze vierde 'Blind Auditions' waagt ook een koppel hun kans : de 21-jarige Cas uit Geel en de 19-jarige Annelies uit Deurne wagen elk apart hun kans. Cas brengt "Californication" van The Red Hot Chilli Peppers, terwijl Annelies gaat voor een heel eigen versie van "Paparazzi" van Lady Gaga. Met "Something's Got a Hold On Me" van Christina Aguilera wil de 27-jarige Vanessa uit Gent dan weer haar kans wagen, probeert de 46-jarige Steph uit Sint-Niklaas het met "Need Your Love So Bad" van Fleetwood Mac en gooit de 31-jarige Leen uit Meerhout alles in de strijd met "Hell Ain't A Bad Place To Be" van AC/DC. De 22-jarige Nele uit Westerlo zingt "Somebody Told Me" van The Killers, terwijl de 31-jarige Els uit Beerzel indruk probeert te maken met "You Can't Hurry Love" van The Supremes.


'The Voice van Vlaanderen' : online en sociale media

Dat 'The Voice van Vlaanderen' online en op sociale media als Facebook en Twitter leeft, hebben de voorbije twee seizoenen alvast met glans bewezen : het programma mag ondertussen rekenen op een fanbasis van bijna 165.000 mensen. Ook in het derde seizoen blijft vtm sterk inzetten op extra beleving naast het tv-scherm via de website, sociale media en via de eigen 'The Voice van Vlaanderen Thuiscoach app'.

Word zelf coach dankzij de Thuiscoach-app

De Thuiscoach-app werd tijdens vorig seizoen succesvol gelanceerd en kende 155.000 downloads. Ook dit seizoen wordt de kijker zelf coach dankzij de Thuiscoach-app, die voortaan opgenomen is in de vtm app. Met de app kunnen de kijkers thuis zelf meespelen vanuit de woonkamer, en zo te weten komen of ze al dan niet een goede coach zijn.

Met de app kan je zowel vóór de uitzendingen als tijdens de uitzendingen meespelen. Zo kan je voorafgaand aan elke uitzending van de 'Blind Auditions' via de app voorspellen welke talenten doorgaan naar de 'Battles'. Zo krijg je elke week vóór de uitzending al een aantal fragmenten te horen van de talenten. Na het beluisteren van elk fragment moet je beslissen om de 'I WANT YOU' knop al dan niet te gebruiken en hiermee te voorspellen of het betreffende talent doorgaat. Net zoals Axelle, Bent, Koen en Regi krijgen de spelers de talenten natuurlijk niet te zien en kan de keuze achteraf niet veranderd worden. Hoe beter de voorspelling, hoe meer punten er gescoord worden.

Tijdens de uitzendingen van de 'Blind Auditions' kan er live meegespeeld worden door te raden in welk team het talent terecht komt. Zal Koen drukken? Of Axelle? Of wordt een zanger of zangeres meer gesmaakt door Bent of Regi? Of draait er misschien geen enkele coach om? Bij elke goede keuze krijgt de speler extra punten. Ook bij de 'Battles' en de 'Liveshows' kan er voor en tijdens de uitzending meegespeeld worden.

'The Voice van Vlaanderen, de vierde 'Blind Audition', vanavond, vrijdag 28 februari 2014, tussen 20.35 en 22.25 bij vtm. Aanstaande dinsdag, 04 maart, krijg je tussen 22.50 en 00.40 een heruitzending. (bron, logo en foto's : vtm)

28-02-2014 om 09:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : vanavond kiezen de Ieren hun kandidaat voor Kopenhagen.

 Vanavond, vrijdag 28 februari 2014, kiezen de Ieren hun kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De selectieprocedure van de voorbije drie jaar bleef behouden en dus werd er dit jaar opnieuw gewerkt met vijf mentors. Dit vijftal ging op zoek naar een geschikte kandidaat en bijhorend nummer. Ze kregen tot en met vrijdag 03 januari de tijd om details over hun artiest/nummer bij de Ierse omroep in te dienen en op woensdag 05 februari maakte RTÉ de namen van de vijf kandidaten alsook de titel van hun nummer bekend.

* de kandidaten (in volgorde van optreden tijdens de nationale selectie) :

01. "Don't Hold On" (tekst en muziek : Patricia Roe) door Patricia Roe (Ierse selectie 1992-1993, backing vocal Maltese inzending ESF 1994), mentor : Valerie Roe (ex-lid van The Dooleys en ex-Miss Universe Ierland).
02. "The Movie Song" (tekst en muziek : Karl Broderick) door Eoghan Quigg, mentor : Mark Murphy (tourmanager van Olly Murs).
03. "Heartbeat" (tekst en muziek : Hazel Kaneswaran, Jonas Gladnikoff, Rasmus Palmgren, Patrizia Helander) door Can-linn featuring Kasey Smith (Ierse selectie 2013), mentor : Hazel Kaneswaran (singer/songwriter, oud-jurylid 'You're A Star').
04. "Be Mine" (tekst en muziek : Cormac Battle) door Andrew Mann (Ierse selectie 2012), mentor : Cormac Battle (RTÉ 2FM-presentator en frontman van Kerbdog).
05. "You Don't Remember Me" (tekst en muziek : Don Mescall, Lucie Silvas) door Laura O'Neill, mentor : Billy McGuinness (gitarist van de groep Aslan).

 
De nationale finale gaat door tijdens 'The Late Late Show' en de kandidaat voor Kopenhagen zal worden gekozen door televoting (50%) en door een regionale vakjury (50%).

'The Late Late Show', gepresenteerd door Ryan Tubridy, gaat van start om 22.35 (21.35 plaatselijke tijd) en rond de klok van 00.50 (23.50 plaatselijke tijd) kennen we de Ierse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Het programma wordt uitgezonden via het eerste net van de Ierse omroep en kan ook via het internet worden gevolgd (klik hier). Daarnaast kan de uitzending ook worden gevolgd via de website van Eurovision.tv (klik hier).

Vorige maand raakte bekend dat Ierland op donderdag 08 mei eerstkomende zal aantreden tijdens de tweede helft van de tweede halve finale van de 59e editie van het Eurovisie Songfestival. (bron, logo en foto kandidaten : RTÈ)

28-02-2014 om 09:19 geschreven door Redactie  


27-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : vanavond kiezen Duitsers achtste en laatste kandidaat nationale Songfestivalselectie.

 Vandaag over twee weken, op donderdag 13 maart 2014, vindt in de Lanxess Arena in het Duitse Keulen 'Eurovision Song Contest 2014 - Unser Song für Dänemark' plaats, de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op vrijdag 22 november jongstleden maakte NDR bekend dat de nationale finale zal doorgaan met in totaal acht kandidaten. Tijdens de finale brengen de acht geselecteerde kandidaten twee nummers. De namen van zeven van hen werden midden december wereldkundig gemaakt.

De achtste en laatste deelnemer wordt gekozen via een wildcard die vanavond, donderdag 27 februari, zal worden toegekend. Geïnteresseerden konden tussen maandag 25 november en woensdag 22 januari hun video plaatsen op de website van 'Eurovision Song Contest 2014 - Unser Song für Dänemark'. Ze mochten een videoclip met een eigen nummer of een cover plaatsen en uiteindelijk werden 2.240 videos ingediend.

Uit dat aantal werden tien kandidaten geselecteerd en de winnaar mag dus over twee weken aantreden in de finale van 'Eurovision Song Contest 2014 - Unser Song für Dänemark'.

* de tien deelnemers :

01. "Is It Right" door Elaiza (Berlijn).
02. "I See Fire" door Nicole Milik (Neuss).
03. "Blame It On The Boogie" door Simon Glöde (Flensburg).
04. "Run" door Melanie Schlüter (Frankenthal).
05. "Not This Time" door Cassie Greene (Hamburg).
06. "Love Is Gone" door Valentina (Keulen).
07. "Amber Sky" door Caroline Rose (Parijs).
08. "Home" door Max Krumm (Oberhausen).
09. "Siehst du mich?" door Ambre Vallet (Berlijn).
10. "Walk Away" door Bartosz (Lemgo).

Dit gezelschap zal aantreden tijdens een clubconcert in Hamburg en hun lot ligt in de handen van de kijkers die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. De presentatie is in handen van Barbara Schöneberger, die ook de nationale finale in goede banen zal leiden, en Janin Reinhardt (vanuit de greenroom). Roman Lob, festivaldeelnemer in 2012 met "Standing Still", maakt zijn opwachting en zal er onder meer zijn nieuwe single "All That Matters" voorstellen.

De uitzending start om 22.00 en is te volgen via de zenders NDR en EinsPlus alsook via het internet (klik hier). Daar begint de uitzending reeds om 21.40 met een voorbeschouwing (gepresenteerd door Thomas Mohr) en is er na afloop (23.45) ook een gesprek met de winnaar. (bron en logo : Eurovision)

27-02-2014 om 12:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Jools Holland, Bobbi Eden en Carl Joos.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* vierenzestigste aflevering - donderdag 27 februari 2014 :

Lynn Wesenbeek is de laatste week voor de Krokusvakantie onze stamgast.

* Sinds 1992 heeft hij zijn eigen muzikale talkshow 'Later with Jools' op BBC en binnenkort staat hij met zijn big band in de AB. Hij speelde samen met o.a. Sting, Smokey Robinson en Bono maar nu komt Jools Holland voor het eerst naar 'Café Corsari'. Met zijn piano en soulzangeres Ruby Turner.

* Bobbi Eden is de meest succesvolle Nederlandse pornoactrice. Ze maakte meer dan honderd films en woont momenteel in Los Angeles. Haar niets verhullende autobiografie 'Bobbie Eden' is net klaar.

* Carl Joos is de monteur van o.a. 'The Broken Circle Breakdown', 'Vlaamse Velden' en de nieuwe vtm-reeks 'Cordon'. Met hem blikken Tomas en Freek vooruit naar de Oscars.

* Tom Zwanenpoel moet zowat de enige Belg zijn die al op de koffie mocht bij drie pauzen. Gisteren zat hij nog aan tafel met Paus Franciscus, vandaag op de sofa met Tomas en Freek.

* Tien jaar geleden brandde de loods van de carnavalsgroep 'Geloeif me' goed volledig uit. Vorig jaar werden ze veroordeeld tot het betalen van 1,5 miljoen euro. Zondag is hun eerste stoet sindsdien. Sven de Smet en Filip Gits komen hun verhaal doen.

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavonddonderdag 27 februari 2014,
tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

27-02-2014 om 10:58 geschreven door Redactie  


26-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van februari zijn we opnieuw van de partij met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland'. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Jan Leyers (ESF 1991) en Paul Michiels trekken sinds begin deze maand langs verscheidene schouwburgen en culturele centra in Nederland! In 2011 deden ze dat voor de eerste keer als duo langs de Belgische theaters en wegens dit immense succes herhalen ze deze formule in 2014 in Nederland.

Wat de Nederlandse zalen dus mogen verwachten? Een heerlijke show in zijn eenvoud, twee stemmen, vier handen en het allerbeste uit meer dan 25 jaar Soulsister-songs! Jan Leyers kent u uiteraard als presentator van 'Zomergasten 2012' en zijn reisdocumentaireseries 'De Weg naar Mekka' (2007) en 'De Weg naar het Avondland' (2010). In het voorjaar 2014 zal er ook een nieuwe reportage te zien zijn op VPRO! Wees er dus zeker bij en geniet opnieuw van hits als "The Way To Your Heart" en "Through Before We Even Started"!

Tickets voor één van de voorstellingen (tot en met dinsdag 18 maart) kunnen worden aangeschaft via de website van Nationale Theaterkassa.

De Zweedse zangeres Loreen, winnares van het Eurovisie Songfestival in 2012, komt op dinsdag 08 april eerstkomende voor een optreden naar Nederland. Dit is de verplaatste show van maandag 02 december 2013.

Die avond kan je haar aan het werk zien in de Oude Zaal van De Melkweg in Amsterdam. De deuren van de zaal gaan open om 19.00 en het optreden start om 20.30. Tickets (20 euro + lidmaatschap) kunnen worden aangeschaft via de website van De Melkweg. Reeds eerder gekochte tickets voor de show van begin december blijven geldig.

Zaterdag 24, donderdag 29 (besloten concert), vrijdag 30 en zaterdag 31 mei vieren de Toppers Gerard Joling (ESF 1988), Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009) en René Froger (ESF 2009) op grootse wijze het 10-jarig jubileum van 'Toppers in Concert'! De tiende editie van 'het grootste en gezelligste meezingfeest van het jaar'!

Voor het inmiddels tiende jaar op rij meezingen en swingen op de allergrootste meezinghits uit heden en verleden. De 'avond uit' van het jaar is uitgegroeid tot een vaste traditie met vrienden, familie of collega's. Even de alledaagse sleur en zorgen aan de kant en een avond ongedwongen feesten.

Dit jaar zijn er optredens van
onder meer 2 Unlimited (Nederlands meest succesvolle popact ooit die in de jaren negentig wereldhit na wereldhit wist te scoren), André Van Duin (Nederlands populairste revueartiest, komiek en zanger van vele feesthits) en de enige echte Gordon (NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008, ESF 2009) die zeven jaar onderdeel uitmaakte van de succesformatie en bij het jubileum niet mag ontbreken!

Het thema is 'Made in Holland' en het belooft een avond te worden van terugkijken en vooruitblikken maar vooral samen genieten van het unieke jubileummoment in een Oer-Hollands 'Over the Top'-decor. De dresscode is rood voor de tweede ring, wit voor de eerste ring en blauw voor het veld.

Alle tickets (voor de drie concerten) zijn de deur uit, maar via de website van
Ticketpoint kan je je op de wachtlijst plaatsen voor plaatsen die eventueel vrij kunnen komen.

26-02-2014 om 20:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2014 : Day One, Udo, Eva Jacobs en Petra komend weekend nieuw in 'Ultratip 100'.

 De vier liedjes uit de eerste halve finale van 'Eurosong 2014', de Belgische selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, maken komend weekend hun intrede in de 'Ultratip 100', de poort naar de 'Ultratop 50'. "Who Ever You Are" van Day One komt de tipparade binnen op een vijfentwintigste plaats.

Finalisten Udo ("Hero (In Flanders Fields)") en Eva Jacobs ("Nothing Is Impossible") maken hun opwachting op een drieëndertigste en vierendertigste plaats. "Killer Touch" van Petra (Eurosong 1993-1999-2006) vinden we terug op een vijfenzestigste plaats.

 De nummer van de vier afvallers uit de 'callback' van vorige week zondag (16 februari) staan reeds voor de tweede week genoteerd. Jessy stijgt met "Beautiful" van een vierenveertigste naar een zevenentwintigste plaats en White Bird stijgt met "Fire & Ice" van een zesenzestigste naar een zestigste plaats.

Ook Joyce boekt met "I Think I" zes plaatsen winst en komt zo op een vierenzeventigste plaats terecht, drie plaatsen hoger dan "Still Believe" van Mr. Jones. Hij boekt vijf plaatsen winst en gaat zo van een tweeëntachtigste naar een zevenenzeventigste plaats. (bron : Ultratop)

26-02-2014 om 15:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer William Boeva en Ian Thomas.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* drieënzestigste aflevering - woensdag 26 februari 2014 :

Lynn Wesenbeek is de laatste week voor de Krokusvakantie onze stamgast.

* William Boeva stelt zijn nieuwe comedyshow 'Megalomaan' voor.

* Ian Thomas is terug van Japan, hij kan uitleggen hoe "big in Japan" hij is of wil worden.

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavond, dinsdag 25 februari 2014,
tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

26-02-2014 om 13:54 geschreven door Redactie  


25-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014: Donatan & Cleo gaan voor Polen naar het Eurovisie Songfestival.

Na een afwezigheid van twee jaar is Polen begin mei opnieuw van de partij tijdens de 59e editie van het Eurovisie Songfestival, dat wordt gehouden in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

De voorbije twee jaar nam het land niet deel aan het jaarlijkse liedjesfestival omdat de omroep zich in 2012 volledig wou toeleggen op het Europees Kampioenschap voetbal dat in het land en in Oekraïne werd georganiseerd alsook op de Olympische Spelen die plaatsvonden in de Britse hoofdstad Londen. Ook vorig jaar bleef het land nog afwezig in het Zweedse Malmö maar dit voorjaar zal er weer een Poolse kandidaat op het podium staan.

 Eerder vanavond, dinsdag 25 februari 2014, maakte
TVP bekend dat Donatan & Cleo het land zullen vertegenwoordigen met het nummer "My Słowianie". Het nummer werd begin november vorig jaar uitgebracht en de videoclip werd inmiddels meer dan 38 miljoen maal bekeken op YouTube. Het nummer is in de eigen taal beschikbaar en vrij recent werd nog een Engelse versie op de markt gebracht. De kans is groot dat een tweetalige versie op het podium in Kopenhagen zal gebracht worden. Ook moet het nog met tien seconden worden ingekort naar drie minuten.

 Polen nam in 1994 voor de eerste maal deel aan het Eurovisie Songfestival en wist met Edyta Górniak meteen het beste resultaat ooit te behalen. De zangeres strandde met "To nie ja" met een totaal van 166 punten op een tweede plaats. Enkel Ich Troje wist in 2003 nog een plaats in de top tien te behalen. De groep strandde toen met "Keine Grenzen-Żadnych granic" op een tweede plaats.

Sinds het invoeren van de halve finale(s) in 2004 wist het land slechts één maal de finale te bereiken. Met "For Life" strandde Isis Gee in 2008 op een drieëntwintigste plaats op vijfentwintig deelnemers. (bron :
TVP)

25-02-2014 om 20:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : liedjes zeven van de acht deelnemers Duitse Songfestivalselectie zijn bekend.

 De Duitse omroep NDR heeft gisterenavond, 24 februari 2014, de titels van de liedjes (en fragmentjes en/of volledige nummers, klik hier) bekendgemaakt van zeven van de acht kandidaten die volgende maand deelnemen aan de nationale Songfestivalselectie.

Begin september raakte reeds bekend dat
de kandidaat voor
de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal gekozen worden op donderdag 13 maart. Voor het tweede jaar op rij gaat het eerste net van de openbare omroep (ARD) samen met producent Brainpool op zoek naar de meest geschikte kandidaat voor Kopenhagen.

Op vrijdag 22 november jongstleden maakte NDR bekend dat de nationale finale zal doorgaan met in totaal acht kandidaten. Tijdens de finale, op donderdag 13 maart, brengen de acht geselecteerde kandidaten twee nummers. De namen van zeven kandidaten werden midden december wereldkundig gemaakt.

* de zeven geselecteerde kandidaten :

01. Madeline Juno :"Like Lovers Do" en "Error".
02. The Baseballs : "Mo Hotta Mo Betta" en "Goodbye Peggy Sue".
03. Das Gezeichnete Ich : "Weil Du Da bist" en "Echo".
04. MarieMarie : "Cotton Candy Hurricane" en "Candy Jar".
05. Santiano : "Niemals untergehen" en "The Fiddler On The Deck".
06. Unheilig : "Als wär's das erste Mal" en "Wir sind alle wie eins".
07. Oceana : "Thank You" en "All Night".

Zowel Santiano als Unheilig zijn in eigen land de meest bekende, The Baseballs daarentegen zijn ook in de rest van Europa niet helemaal onbekend. Zo stond de formatie in 2010 met hun versie van Rihanna's "Umbrella" in een aantal hitparades waaronder België, Nederland, Finland en Zweden. Ook Oceana's bekendheid reikt tot buiten de eigen landsgrenzen want zo scoorde ze in 2009 in een aantal landen, waaronder Vlaanderen, een hitje met "Cry Cry" en vorig jaar was haar nummer "Endless Summer", het themanummer voor het EK 2012 voetbal (Polen-Oekraïne) terug te vinden in diverse Europese hitparades.

De achtste en laatste deelnemer wordt gekozen via een wildcard die overmorgen, donderdag 27 februari, zal worden toegekend. Geïnteresseerden konden tussen maandag 25 november en woensdag 22 januari hun video plaatsen op de website van 'Eurovision Song Contest 2014 - Unser Song für Dänemark'. Ze mochten een videoclip met een eigen nummer of een cover plaatsen en uiteindelijk werden 2.240 videos ingediend.

Uit dat aantal werden tien kandidaten geselecteerd, zijnde Ambre Vallet (Berlijn), de groep Bartosz (Lemgo), Caroline Rose (Parijs), Cassie Greene (Hamburg), het trio Elaiza (Berlijn), Max Krumm (Oberhausen), Melanie Schlüter (Frankenthal), Nicole Milik (Neuss), Simon Glöde (Flensburg) en Valentina (Keulen).

Dit gezelschap zal aantreden tijdens een clubconcert (live uitgezonden via NDR en internet) in Hamburg. Hun lot ligt dan in de handen van de kijkers die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. De presentatie is in handen van Barbara Schöneberger, die ook de nationale finale op donderdag 13 maart in goede banen zal leiden, en Janin Reinhardt (vanuit de greenroom). Roman Lob, festivaldeelnemer in 2012 met "Standing Still", maakt zijn opwachting en zal er onder meer zijn nieuwe single "All That Matters" voorstellen. (bron en logo : Eurovision)

25-02-2014 om 16:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : titel Litouwse Songfestivalinzending is bekend, aanstaande zaterdag kennen we de artiest.

 Sinds eergisterenzondag 23 februari 2014, kennen we de Litouwse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Zondag bleven er nog drie kandidaten en drie liedjes in de running voor het ticket richting Kopenhagen. Aan het einde van de uitzending raakte bekend dat "Attention" het gehaald had van de overige twee liedjes. Zaterdag (01 maart) maken Mia, Vaidas Baumila en Vilija Matačiūnaitė tijdens de finale uit wie van hen het lied tijdens de eerste helft van de tweede halve finale (donderdag 08 mei) ten gehore mag brengen.

* uitslag (punten vakjury en televoting) :

01. "Attention" (Viktoras Vaupšas, Vilija Matačiūnaitė) : 22 punten (10+12)(2.732 stemmen).
02. "Take A Look At Me Now" (Aidan O'Connor, Christian Schneider, Sara Biglert) : 22 punten (12+10)(2.484 stemmen).
03. "It's All About The Boy" (Alison Ellul, Aidan O'Connor, Elton Zarb) : 16 punten (8+8)(205 stemmen).

Uiteindelijk haalde "Attention" het van "Take A Look At Me Now" omdat het meer stemmen kreeg van de kijkers. (bron en logo : LRT)

25-02-2014 om 15:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Samuel De Schepper, geboren als Veerle.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* tweeënzestigste aflevering - dinsdag 25 februari 2014 :

Lynn Wesenbeek is de laatste week voor de Krokusvakantie onze stamgast.

* Elke Neuville en Linde Merckpoel, de vliegende reporters van 'Manneken Pis', blikken terug op hun onvergetelijk avontuur in Bangkok en Ohio, Amerika.

* Samuel De Schepper werd geboren als Veerle. Op zijn veertigste nam hij de beslissing om een transgenderoperatie te ondergaan. Endocrinoloog prof T'Sjoen heeft hem begeleidt en komt vertellen waarom de laatste vijf jaar het aantal mensen dat zich aanmeldt voor genderexploratie bijna verviervoudigd is.

* Pesten is niet leuk, pesten is stom. Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') en Slongs Dievanongs zijn de ambassadeurs van de Ketnet-actie 'move tegen pesten'.

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavonddinsdag 25 februari 2014,
tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

25-02-2014 om 11:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beat Da Bompaz' : vanavond gaan Annelien Coorevits, Eveline Hoste en Bjorn De Wilde de strijd aan met de oudjes.

In het vtm-programma 'Beat Da Bompaz' nemen kranige 65-plussers het sinds dinsdag 07 januari 2014 gedurende negen weken op tegen de jeugd van tegenwoordig. De senioren willen voor eens en voor altijd komaf maken met de vooroordelen die er over hen bestaan. En daar zullen ze dan ook voor strijden. Elke week trotseren ze drie jonge bekende Vlamingen om uit te maken wie nu echt de sterkste generatie is. En laat het duidelijk zijn dat ook de jongeren zich niet snel gewonnen geven. Evi Hanssen leidt de duels in goede banen.

'Beat Da Bompaz' is een programma met jong en oud, voor jong en oud. In elke aflevering staat een andere bompa centraal die de jeugd probeert te verbluffen met zijn of haar specialiteit. Je zou het de senioren misschien niet meteen aangeven, maar die specialiteit is er één om u tegen te zeggen. Van een racekampioene over een Olympisch gewichtheffer tot een wereldkampioene in het rolschaatsen : het mag duidelijk zijn dat de bompaz niet aan hun proefstuk toe zijn.

Wie uiteindelijk de strafste generatie is, wordt elke week duidelijk aan de hand van drie rondes. In de eerste ronde nemen de drie bekende gezichten het samen op tegen één van de bompaz, en dat in diens specialiteit. Die bompa mag zich voor ronde twee laten omringen door twee van zijn kompanen. Het trio komt zo lijnrecht tegenover de drie juniors te staan in een afgeleide van opdracht 1. In de laatste ronde gaat het één tegen één en hard tegen hard. De drie bekende Vlamingen moeten elk individueel een duel uitvechten met drie afzonderlijke bompaz.

De ploeg die aan het einde van de rit de meeste punten heeft opgestreken, mag zich voor minstens één week de sterkste generatie noemen.

Deze bekende koppen zetten de komende weken de eer van de jeugd op het spel (in willekeurige volgorde) :

- Annelien Coorevits - Bjorn De Wilde - Evelien Hoste.
- Anthony Arandia - Matthias De Meulder - Christophe De Meulder.

* passeerden reeds de revue :

- Eline De Munck - Kobe Van Herwegen (coach 'Junior Eurosong 2007-2008') - Joyce Beullens (eerste aflevering - dinsdag 07 januari).
- Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012') - Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') - Arne Vanhaecke (Eurosong 2014)(tweede aflevering - dinsdag 14 januari).
- Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') - Vincent Banic - Bram Van Deputte (derde aflevering - dinsdag 21 januari).
- Nicolas Liébart - Dean (Eurosong 2014) - VJ Niko (vierde aflevering - dinsdag 28 januari).
- Jess Donckers - Jo Hens - Jasmijn Van Hoof (vijfde aflevering - dinsdag 04 februari).
- Anthony Kumpen - Griet Vanhees - Lesley-Ann Poppe (zesde aflevering - dinsdag 11 februari).
- Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) - Kevin Rans - Jelle Van Dael (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010')(zevende aflevering - dinsdag 18 februari).

* achtste aflevering - dinsdag 25 februari 2014 :

De achtste aflevering van 'Beat Da Bompaz' wordt er één met een hoog Mission Impossible-gehalte. In de Japanse Tuin in Hasselt moeten Annelien Coorevits, Eveline Hoste en Bjorn De Wilde bewijzen dat ze qua lenigheid en lichaamscontrole niet moeten onderdoen voor de bompaz.

In een eerste opdracht nemen ze het op tegen de 67-jarige René Vivet uit Antwerpen. René ademt taekwondo en is als zevende Dan één van de oudste taekwondo-beoefenaars van België. In 'Beat Da Bompaz' wil hij bewijzen dat 65-plussers niet moeten onderdoen voor de jeugd van tegenwoordig. De eerste ronde wordt er één waarin de lichaamscontrole, focus en lenigheid van de kandidaten op de proef worden gesteld. Eveline Hoste waagt zich als een ware Bond Girl aan een hindernissenparcours met laserstralen en nadien probeert Annelien met opperste concentratie om als eerste 10 tennisballen op te vangen die willekeurig worden afgeschoten. Bjorn neemt het ten slotte in een rechtstreeks gevecht op tegen de kranige René.

Maar niet alleen in Vlaanderen leven er straffe senioren. Deze week komt de Engelse dartslegende Bobby 'Mr Glitter' George het team van de bompa's vervoegen. Aan Annelien Coorevits om de pijltjes zo goed mogelijk richting doel te mikken. Spierbundel Bjorn De Wilde neemt het op tegen die andere spierbundel, de Antwerpse power lifter Martin. De twee vechten het uit in een bijzonder spelletje petanque. Het duel tussen Eveline en de Vlaams-Brabantse Maurits wordt een echte krachtmeting. Wie kan tegelijk de meeste quizvragen beantwoorden én het langst in pomphouding blijven staan?

'Beat Da Bompaz', de achtste aflevering vanavond, dinsdag 25 februari 2014, tussen 20.35 en 21.45 op vtm. (bron en foto : vtm)

25-02-2014 om 10:32 geschreven door Redactie  


24-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze laatste maandag van februari zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

De negende editie van 'Het Schlagerfestival', dat plaatsvindt tijdens het laatste weekend van maart, alsook op zaterdag 05 april, belooft een groot feest te worden. Bart Kaëll (30 jaar) (Eurosong 1983-1987), K3 (15 jaar) (Eurosong 1999) en De Romeo's (10 jaar) (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) maken alvast hun opwachting in de Ethias Arena in Hasselt. Met ook Peter Koelewijn (componist/tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1987), Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Willy Sommers, Christoff (Eurosong 1993-2002), Lindsay, Dennie Christian en Elke Taelman is de affiche voor 'Het Schlagerfestival 2014' compleet.

Vrijdag 28 (20.30), zaterdag 29 (20.30) en zondag 30 maart (14.00) alsook zaterdag 05 april (20.30) worden de deuren van de Ethias Arena in Hasselt opnieuw wagenwijd opengezet voor de inmiddels al negende editie van 'Het Schlagerfestival'. Als het van de vele tienduizenden bezoekers afhangt, dan moet het werkwoord 'schlageren' weldra opgenomen worden in de nieuwe woordenlijst van Van Dale. Want 'Het Schlagerfestival', het grootste meezingfeest van Vlaanderen, is een begrip geworden! Het evenement wil ook in 2014 een mooie mix bengen van gevestigde muzikale waarden en artiesten die er voor de eerste keer bij zijn.

Tickets voor één van de shows kan je nog steeds aanschaffen via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

Will Tura is dit voorjaar opnieuw te gast in het Kursaal van Oostende en dit op zaterdag 12 april (aanvang : 20.00) eerstkomende. De 'Keizer van het Vlaamse Lied' nodigde niemand minder dan Andrei Lugovski (Eurosong 2014) uit voor een gastoptreden.

Ook ditmaal zal de bariton uit Oostende weer menig harten beroeren. Met zijn repertoire van licht klassieke en populaire muziek brengt Andrei het publiek vervoering.
In duet met Andrei zorgt Will Tura voor een onvergetelijk en uniek concert.

Tickets (35 en 45 euro, exclusief reservatiekosten) voor dit optreden kunnen worden aangekocht via de website van Sherpa, telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20) ofwel in de Boxoffice Kursaal Oostende (Monacoplein 2) en dit telkens van maandag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.30.

Het Witte Paard zorgt tijdens de zomermaanden al vier generaties lang, sinds 1936, voor topamusement met een dynamisch en gevarieerd spektakel in een authentieke variétéshow aan de Belgische kust. Deze zomer is dat niet anders.

Jimmy Helms, de stem van London Beat, is top of the bill van de drie uur durende zomerrevue 2014, die de naam 'Night Fever' meekreeg. De revue is zoals altijd een verbluffende cocktail van gevarieerde muziek, hilarische sketches, machtige dans en oogverblindende kostuums.

De show loopt van vrijdag 11 juli tot en met maandag 01 september (behalve op dinsdag en woensdag) in Het Witte Paard in Blankenberge (Visserstraat 53). Het geheel wordt extra gekruid met twee internationale verrassingsacts, waarvan één winnaar van de Golden Clown Award in Monte Carlo en één muzikale act. De voorstellingen beginnen steeds om 20.00 en op zondag zijn er middagvoorstellingen om 15.30.

Voor info en tickets ga je naar de website van Het Witte Paard, telefonisch op 050 41 11 00 of via info@witte-paard.be. Je kan ook steeds tickets bestellen via de website van TeleTicketService (telefonisch via 070 345 345). Vanuit Nederland bel je via 0900 45 000 45, vanuit andere landen via +32 34 0000 34.

24-02-2014 om 12:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Lynn Wesenbeek is deze week stamgast en muziek komt van Editors.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* eenenzestigste aflevering - maandag 24 februari 2014 :

* Lynn Wesenbeek is de hele week stamgast. Zij zit vanavond in de sofa met een eerste reportage.

* De meest Vlaamse Waal Christophe Deborsu komt vertellen waarom steeds meer Walen dromen van een afscheiding van Vlaanderen.

* Ook Editors frontman Tom Smith zit in onze zetel. Daarna volgt samen met Studio Brussel een exclusief optreden van Editors voor 'Club 69 @ Café Corsari'.


Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavond, maandag 24 februari 2014,
tussen 21.35 en 22.20 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

24-02-2014 om 11:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wauters vs. Waes' : Koen en Tom krijgen vanavond een nieuwe opdracht voorgeschoteld.

Negen maanden na hun eerste confrontatie in een sauna barstte de strijd tussen Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Tom Waes op maandag 13 januari 2014 echt los. De eerste vijf afleveringen van het programma zag je eerst op Eén en dezelfde avond later bij vtm. In de laatste vijf afleveringen, sinds maandag 17 februari 2014, worden de rollen omgedraaid.

Koen Wauters en Tom Waes nemen het in tien uitdagingen tegen elkaar op. Wie de meeste uitdagingen wint, mag zich de winnaar noemen. Sowieso een erezaak voor twee competitief ingestelde mannen, maar voor Tom en Koen komt er nog wat extra druk bij. Ze verdedigen niet alleen hun eigen eer, maar ook die van hun zender.

Zowel bij vtm als bij Eén kan je alles op de eerste rij volgen. De eerste vijf afleveringen, van maandag 13 januari tot en met maandag 10 februari, worden in primetime bij Eén (20.40-21.35) uitgezonden en dezelfde avond nog bij vtm (22.40-23.50) herhaald. Vanaf de zesde aflevering zijn de rollen omgedraaid. Van maandag 17 februari tot en met maandag 17 maart wordt 'Wauters vs. Waes' in primetime uitgezonden bij vtm en dezelfde avond bij Eén herhaald.

De avant-première van 'Wauters vs. Waes' vond al plaats in april 2013, toen de heren een eerste keer in het strijdperk traden. In een bloedhete sauna werd beslist hoe het programma zou heten. Na 35 minuten in de sauna moest Tom opgeven en de naam was beslist. Pijnlijk voor Tom, maar mensen die hem kennen, zagen het toen al in zijn ogen. Bij de volgende proeven zou Koen het niet zo gemakkelijk krijgen.

Voor Tom en Koen is het programma nu al een waanzinnige trip geworden. Er is gelachen, geweend en (veel) gevloekt. Ze hebben samen menig uur in het ziekenhuis, bij de kinesist en de osteopaat doorgebracht, maar voorlopig staan ze er nog allebei. En ze zijn allebei gebrand op de overwinning.

* zevende aflevering - maandag 24 februari 2014 :

Een nieuwe opdracht lacht Tom en Koen toe. Zelf kunnen ze er ook nog wel mee lachen. Of is dat de spanning die toeslaat?

Je kan ook zelf meespelen via de app. Hoe de app in zijn werk gaat? Tom en Koen leggen het je uit. Ook zin gekregen om mee te spelen? Download de app dan via deze link.

'Wauters vs. Waes', zevende aflevering vanavond, maandag 24 februari 2014, tussen 20.35 en 21.45 op vtm met een herhaling tussen 22.35 en 23.30 op Eén. (bron en foto's : Eén, vtm)

24-02-2014 om 11:09 geschreven door Redactie  


23-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2014 : Eva Jacobs en Udo stoten door naar finale 'Eurosong 2014', Day One en Petra zijn uitgeschakeld.

Vanavond, zondag 23 februari 2014, vond in eigen land de eerste halve finale plaats van 'Eurosong 2014', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Dit jaar is het opnieuw aan de Vlaamse omroep
VRT om een kandidaat aan te duiden voor het jaarlijkse liedjesfestival dat begin mei wordt gehouden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Na twee interne selecties (Tom Dice en (A)Iris) wordt de selectie 'Eurosong' opnieuw bovengehaald maar dan wel in een gewijzigde vorm.

Vorig jaar augustus lanceerde
Eén een oproep om zich kandidaat te stellen voor 'Eurosong 2014' en in totaal werden er dertig van hen begin december uitgenodigd in het Sportpaleis in Antwerpen voor de castings.

De voorbije weken kreeg je de twee reeksen van die castings te zien en vorige week (zondag 16 februari) was er de (live) callback. Acht kandidaten mochten zich daar (opnieuw) gaan bewijzen en vier van hen gingen alsnog door naar de halve finales.

Aan de halve finales (zondag 23 februari, zondag 02 en zondag 09 maart) nemen in totaal dus twaalf kandidaten deel, telkens vier per aflevering. Vanaf vanavond krijgen we ook het nummer (toegekend door een expert) te horen waarmee ze op zoek gaan naar het ticket voor Kopenhagen. De experten en de kijkers thuis beslissen welke twee kandidaten er uit elke halve finale doorstoten naar de finale.

In de finale (op zondag 16 maart in het Sportpaleis) strijden dan zes kandidaten om het Belgische ticket voor Kopenhagen. De kijkers thuis en een internationale jury zullen bepalen wie ons land zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei eerstkomende.

 
* uitslag experten - gemiddelde punten (punten Bart Peeters, Ruslana, Piet Goddaer en Jef Martens) :

01. "Nothing Is Impossible" (Mick Lee, Pernille Georgi (Me & My), Chris 'Ruff Diamond') door Eva Jacobs (bestel HIER) : 91 punten (95+90+90+90).
02. "Who Ever You Are" (Yves Gaillard) door Day One (bestel HIER) : 90 punten (96+85+98+80).
03. "Hero (In Flanders Fields)" (Pokka Jr, Nadge, Udo Mechels) door Udo (bestel HIER) : 75 punten (85+75+70+69).
04. "Killer Touch" (Georgie Dennis, Christopher Wortley, Paul Drew, Greig Watts, Pete Barringer (DWB)) door Petra (bestel HIER) : 75 punten (86+70+75+68).

* EINDUITSLAG (combinatie punten experten/televoting) :

- GEPLAATST VOOR DE FINALE :

01. Eva Jacobs.
02. Udo.

- UITGESCHAKELD :

03. Day One.
04. Petra.

Eurosong : het album

Onmiddellijk na elke halve finaleshow zijn de vier nieuwe nummers te downloaden via iTunes. Na de laatste halve finale (op zondag 09 maart) ligt het volledige Eurosong-album in de winkel en is het ook te koop via iTunes.


In de finale (op zondag 16 maart in het Sportpaleis) strijden dan zes kandidaten om het Belgische ticket voor Kopenhagen. De kijkers thuis en een internationale jury zullen bepalen wie ons land zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei eerstkomende. (bron, logo en foto : VRT)

23-02-2014 om 21:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : Ruth Lorenzo gaat voor Spanje naar het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.

 Gisterenavond, zaterdag 22 februari 2014, werd in Spanje de kandidaat en het nummer gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

 De Spaanse nationale omroep
TVE maakte op maandag 20 januari bekend dat het in de loop van de maand februari een nationale finale zou organiseren met vijf deelnemers. De winnaar van deze selectie zal op zaterdag 10 mei mogen aantreden in de finale van de 59e editie van het Eurovisie Songfestival.

* volgorde van optreden tijdens de finale (tussen haakjes namen componisten/tekstschrijvers) :

01. "Más" (Tony Sánchez, Thomas G:son) door Brequette.
02. "Estrella fugaz" (Melendi) door La Dama.
03. "Dancing In The Rain" (Ruth Lorenzo, Jim Irvin, Julian Emery) door Ruth Lorenzo.
04. "Aunque se acabe el mundo" (Kiko Rodríguez, Bruno Nicolás, Leticia Fuentes, María José Fernández) door Jorge González (Spaanse selectie 2009).
05. "Seguir sin ti" (William Luque, Domingo Sánchez) door Raul (Spaanse selectie 2000).

'Mira quién va a Eurovisión' werd in goede banen geleid door presentatrice Anne Igartiburu. Tijdens het programma lag het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%). De leden van de vakjury waren David Bustamante (backing vocal ESF 2002), Merche (Spaanse selectie 2001) en Mónica Naranjo.

* punten vakjury (Merche, David Bustamante en Mónica Naranjo) :

01. "Más" (Tony Sánchez, Thomas G:son) door Brequette : 36 punten (12+12+12).
02. "Dancing In The Rain" (Ruth Lorenzo, Jim Irvin, Julian Emery) door Ruth Lorenzo : 30 punten (10+10+10).
03. "Aunque se acabe el mundo" (Kiko Rodríguez, Bruno Nicolás, Leticia Fuentes, María José Fernández) door Jorge González : 24 punten (8+8+8).
04. "Seguir sin ti" (William Luque, Domingo Sánchez) door Raul : 21 punten (7+7+7).
05. "Estrella fugaz" (Melendi) door La Dama : 18 punten (6+6+6).

* volledige uitslag nationale selectie (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "Dancing In The Rain" (Ruth Lorenzo, Jim Irvin, Julian Emery) door Ruth Lorenzo : 66 punten (30+36).
02. "Más" (Tony Sánchez, Thomas G:son) door Brequette : 66 punten (36+30).
03. "Aunque se acabe el mundo" (Kiko Rodríguez, Bruno Nicolás, Leticia Fuentes, María José Fernández) door Jorge González : 48 punten (24+24).
04. "Seguir sin ti" (William Luque, Domingo Sánchez) door Raul : 42 punten (21+21).
05. "Estrella fugaz" (Melendi) door La Dama : 36 punten (18+18).

 De overwinning ging naar de 31-jarige Ruth Lorenzo die het haalde van Brequette omdat ze bij de kijkers meer punten behaalde (36 tegenover 30). De zangeres nam in 2008 deel aan het vijfde seizoen van 'X Factor' in het Verenigd Koninkrijk alwaar ze op een vijfde plaats strandde. (bron, logo en foto's : TVE)

23-02-2014 om 19:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : Aarzemnieki gaat voor Letland naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisteren, zaterdag 22 februari 2014, vond in Letland de finale plaats van 'Dziesma 2014', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Voorafgaand aan die finale waren er op zaterdag 01 en zondag 02 februari eerst nog twee halve finales.

De nationale omroep (LTV) ging tussen dinsdag 01 oktober en woensdag 20 november op zoek naar inzendingen voor 'Dziesma 2014'. Enkel Letse componisten en tekstschrijvers konden nummers indienen, buitenlanders waren sowieso uitgesloten van deelname. In totaal kwamen er 73 inzendingen (tegenover 122 voor de selectie van dit jaar) binnen bij de omroep waarvan 60 in het Engels, 11 in de eigen landstaal (Lets), 1 Russisch nummer en ééntje in het Frans.

Een commissie van deskundigen (Aija Strazdiņa, Aija Vītoliņa, Ģirts Lūsis, Kārlis Auzāns, Kristaps Krievkalns en de buitenlanders Adam Klein, John Ballard en de Sloveense oud-deelneemster Maja Keuc) beluisterde alle ingezonden nummers en daarvan werden er vierentwintig geselecteerd voor de nationale selectie.

In eerste instantie zouden de halve finales plaatsvinden op zaterdag 18 en zondag 19 januari, gevolgd door de finale op zaterdag 01 februari. Omwille van onder meer het invoeren van de euro en de Olympische Winterspelen (van vrijdag 07 tot en met zondag 23 februari) in het Russische Sotsji werden reeds eind oktober de halve finales verplaatst naar het eerste weekend van februari en de finale naar gisterenavond.

De finale vond plaats met twaalf deelnemers, telkens zes uit elke halve finale. In die finale waren er twee stemrondes waarbij er na de eerste stemronde drie 'superfinalisten' doorstootten naar de tweede en beslissende ronde. Zowel in de halve finales als in de beide stemrondes tijdens de finale lag het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Daarnaast kon er dit jaar voor het eerst via het internet worden gestemd (ook vanuit het buitenland).

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Revelation" (tekst : Ralfs Eilands ; muziek : Ralfs Eilands, Valters Pūce, Ansis Grūbe) door Ralfs Eilands, Valters Pūce & Nelli Bubujanca (tweede halve finale).
02. "Lights on" (tekst : Markus Riva ; muziek : Gaitis Lazdāns) door Markus Riva (tweede halve finale).
03. "Moment and tomorrow" (tekst : Mikus Frišvelds ; muziek : Edgars Beļickis, Kārlis Auziņš) door Katrīna Bindere (tweede halve finale).
04. "Pēdējā vēstule" (tekst : Ingus Bērziņš ; muziek : Artūrs Šingirejs) door Dons (tweede halve finale).
05. "Stay" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Samanta Tīna (eerste halve finale).
06. "Here I am again" (tekst en muziek : Vladimirs Koževņikovs (Niko)) door Niko (eerste halve finale).
07. "Going All the Way" (tekst en muziek : Janis Driksna) door MyRadiantU (eerste halve finale).
08. "Saule riet (Take Away)" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Tomass Kleins) door Olga & Līgo. (eerste halve finale).
09. "I can breathe" (tekst en muziek : Aminata Savadogo) door Aminata Savadogo (eerste halve finale).
10. "Cake To Bake" (tekst en muziek : Guntis Veilands) door Aarzemnieki (eerste halve finale).
11. "If I Could (Get Away)" (tekst : Miks Žagars ; muziek : Miks Žagars, Raitis Aušmuksts) door Eirošmits (tweede halve finale).
12. "You Are The Reason" (tekst : Katrine Lukins ; muziek : Katrine Lukins, Kārlis Indrišonoks) door Katrine Lukins (tweede halve finale).

* geplaatst voor de 'superfinale' :

01. "Pēdējā vēstule" (tekst : Ingus Bērziņš ; muziek : Artūrs Šingirejs) door Dons.
02. "Stay" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Samanta Tīna.
03. "Cake To Bake" (tekst en muziek : Guntis Veilands) door Aarzemnieki.

 Aan het einde van de uitzending werd de uitslag bekendgemaakt en tot hun eigen verbazing ging de overwinning naar de groep Aarzemnieki. Letland neemt dit jaar deel aan de eerste halve finale op dinsdag 06 mei en dit in het eerste deel. Daar krijgen ze onder meer concurrentie van de Nederlandse (The Common Linnets) en de Belgische deelnemers. (bron, logo en foto : LTV)

23-02-2014 om 18:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : Hongaren sturen András Kállay-Saunders naar het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.

 Gisterenavond, zaterdag 22 februari 2014, vond in Hongarije de finale plaats van 'A Dal 2014', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op donderdag 10 oktober raakte bekend dat de omroep ook dit jaar via een nationale selectie op zoek zou gaan naar de kandidaat voor de 59e editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Voor de derde maal op rij gebeurde dat via 'A Dal' om de artiest en het nummer aan te duiden dat het land begin mei zal gaan vertegenwoordigen in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Geïnteresseerden konden zich tot en met zondag 01 december bij de omroep aanmelden en uit de 435 ingezonden nummers (een record) werden er door een tienkoppige jury dertig geselecteerd voor de nationale selectie die op zaterdag 25 januari van start ging met de eerste van drie voorrondes.

Aan elke voorronde namen tien kandidaten deel en hun lot lag in de handen van een vierkoppige vakjury die elk nummer punten gaven op tien. De drie kandidaten met de meeste punten plaatsten zich rechtstreeks voor de halve finales, die vorig weekend (zaterdag 15 en zondag 16 februari) doorgingen. Het lot van de overige zeven kandidaten lag in de handen van de kijkers thuis die er ook drie mochten doorsturen.

In totaal plaatsten zich dus achttien kandidaten (negen via de vakjury en negen via televoting) voor de halve finales. Uit elke halve finale stootten vier (twee door de vakjury, twee door de kijkers) van de negen deelnemers door naar de finale die gisterenavond met acht kandidaten werd beslecht.

Na de acht optredens gaven de juryleden (Jenő Csiszár, Magdi Rúzsa, Filip Rákay en Kati Kovács) punten (tien, acht, zes en vier) aan de vier beste kandidaten en het lot van de top vier lag nadien in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten.  

* uitslag vakjury (in volgorde van optreden) :

01. "Csak a zene" (tekst : Ferenc Halász ; muziek : Ádám Hartmann, Dávid Nagy, Ferenc Halász, Zoltán Kovács, Miklós Pálffy) door Depresszió (Ádám Hartmann, Dávid Nagy, Ferenc Halász, Zoltán Kovács, Miklós Pálffy) : 0 punten (0+0+0+0).
02. "We All" (tekst : Péter Halász, Zoltán G. Tóth ; muziek : Zoltán G. Tóth) door Bogi (Boglárka Dallos-Nyers) : 26 punten (10+6+10+0).
03. "Running" (tekst : András Kállay-Saunders, István Tabár ; muziek : András Kállay-Saunders, Krisztián Szakos) door András Kállay-Saunders : 30 punten (4+10+8+8).
04. "The Last One" (tekst : Zoltán Szilveszter Ujvári ; muziek : Péter Krajczár, Zoltán Szilveszter Ujvári, Sándor Nyújtó, Petra Mayer) door New Level Empire : 12 punten (8+0+0+4).
05. "Brave New World" (tekst : Vera Jónás, Ákos Dobrády, Kriszta Kotsy, Dénes Pál ; muziek : Gatti di Amalfi) door Dénes Pál : 04 punten (0+4+0+0).
06. "It Can't Be Over" (tekst : Attila Galambos, Vajk Szente ; muziek : Máté Bella, Gergő Rácz) door Fool Moon (Tamás Mészáros, Gábor Molnár, Miklós Németh, Gergő Rácz, Barnabás Wodala) : 22 punten (0+8+4+10).
07. "Running Out Of Time" (tekst : Viktor Király, Tamás Király ; muziek : Viktor Király, Diamond Duggal) door Viktor Király : 18 punten (6+0+6+6).
08 "A legnagyobb hős" (tekst en muziek : Zoltán Kovács) door Honeybeast (Zsófia Tarján, Árpád Tatár, Zoltán Kovács, Tibor Lázár, Zsolt Kővágó, Tamás Kovács) : 0 punten (0+0+0+0).

* geplaatst voor 'superfinale' -televoting :

01. "Running" door András Kállay-Saunders : 30 punten.
02. "We All" door Bogi : 26 punten.
03. "It Can't Be Over" door Fool Moon : 22 punten.
04. "Running Out Of Time" door Viktor Király : 18 punten.

 De kijkers volgden de vakjury en zo mag András Kállay-Saunders dit jaar de Hongaarse eer hooghouden tijdens de 59e editie van het Eurovisie Songfestival. Hij zal op dinsdag 06 mei eerstkomende deelnemen aan de eerste halve finale (tweede deel) met het nummer "Running" dat hij samen schreef met István Tabár (tekst) en Krisztián Szakos (muziek). De zanger (Amerikaanse vader, Hongaarse moeder) nam vorig jaar ook reeds deel aan de Hongaarse selectie en bereikte toen met "My Baby" eveneens de finale. In 2012 overleefde hij de eerste halve finale niet, met "I Love You" strandde hij toen in de eerste halve finale op een vijfde plaats.
(bron en logo : MTV)

23-02-2014 om 18:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familieraad' : programma keert deze zomer terug met Chris Van den Durpel als presentator.

 Het is geen geheim dat 'Familieraad' terugkeert tijdens de zomer van '25 jaar vtm' en een prominente plaats zal innemen in het programmaschema. Het entertainend familiespel loopt twee maanden lang, telkens van maandag tot en met vrijdag. Nieuw is dat de feestelijke editie van 'Familieraad' met humor wordt gekruid én wordt gepresenteerd door Chris Van den Durpel.

Chris Van den Durpel zal 'Familieraad' op zijn eigen persoonlijke manier presenteren en er zijn humoristische stempel op te drukken. Hij zal het spel in goede banen leiden en voor extra lachplezier en jus zorgen met sketches en persiflages. De kijker kan zich nu al verheugen en de teams zijn lichtjes gewaarschuwd.

De deelnemende teams zijn trouwens stuk voor stuk bekende medemensen, die samen een vtm-geschiedenis hebben. Zo zullen Dina Tersago en enkele van haar boeren, Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en zijn Soundmixjury, … tot de vrolijke jongens van 'Tegen De Sterren Op' de topantwoorden proberen te raden tijdens een rondje 'Familieraad'.

Programmadirecteur Ricus Jansegers is opgetogen over de nieuwe invulling van 'Familieraad' én over de samenwerking met Chris Van den Durpel : "Het doet me veel plezier dat de man die nooit bij vtm heeft gepresenteerd de hele zomer lang op de zender zal aantreden in de feestelijke editie van 'Familieraad'. Door in zee te gaan met Chris Van den Durpel kiezen we resoluut voor de humorpiste, twee troeven die een meerwaarde geven aan het programma."

Chris Van den Durpel zelf kijkt er naar uit om terug de televisiestudio in te duiken en 'Familieraad' naar zijn hand te zetten : "Het zal ongetwijfeld een boeiende zomer worden. Ik leer heel wat nieuwe mensen kennen die ik nog nooit ontmoet heb en de vakantieperiode doorbrengen in Vilvoorde is al helemaal super. Het hoeft toch niet altijd Frankrijk of Portugal te zijn."

 Eind november maakte de commerciële zender uit Vilvoorde nog bekend dat Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') de presentator zou worden van het programma, in navolging van Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991)(lees hier). (bron en foto's : vtm)

23-02-2014 om 14:23 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs