Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

21-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : Azerbeidzjan, Georgië en gastland Zweden winnaars 'Marcel Bezençon Awards 2013'.

In 2002 werden na afloop van het Eurovisie Songfestival, toen gehouden in de Estse hoofdstad Tallinn, voor de allereerste maal de 'Marcel Bezençon Awards' uitgereikt. Deze awards werden genoemd naar de stichter van het jaarlijkse liedjesfestival, de Zwitser Marcel Bezençon.

 Dit jaar werd deze prijs voor de twaalfde maal uitgereikt en dit in drie categorieën : de 'Press Award' (voor de vierde maal uitgereikt), de 'Composer Award' en de 'Artistic Award'. De 'Press Award' (toegekend door de geaccrediteerde journalisten) ging naar het Georgische duo Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani die met "Waterfall" op een vijftiende plaats strandden.

De 'Composer Award' (toegekend door de componisten) ging naar het gezelschap (Robin Stjernberg, Joy Deb, Linnea Deb and Joakim Harestad Haukaas) dat verantwoordelijk was voor de inzending van het gastland, "You". De 'Artistic Award' (toegekend door de commentatoren) ging richting Azerbeidzjan en naar Farid Mammadov. De prijzen werden afgelopen zaterdag, 18 mei, net voor de finale van de 58e editie van het jaarlijkse liedjesfestival uitgereikt Rennie Mirro, de Zweedse delegatieleider.  (bron :
Eurovision.tv ; foto : Thomas Hanses, EBU)

21-05-2013 om 12:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : Azerbeidzjan hertelt stemmen finale Eurovisie Songfestival.

 De president van Azerbeidzjan, Ilham Alijev, heeft een hertelling bevolen van de stemmen van de Azerbeidzjaanse jury bij het jongste Eurovisie Songfestival. Hij wil laten onderzoeken hoe het komt dat het land 0 punten gaf aan grote buur Rusland. Dat meldde de Britse nieuwszender BBC gisteren, maandag 20 mei 2013, op zijn website.

Het was de ambassadeur van Azerbeidzjan in Rusland, Polad Bulbuloglu, die het onderzoek en de hertelling naar buiten bracht. Volgens hem steunde een groot deel van de mensen die per sms hun stem uitbrachten, Rusland. "Volgens deze gegevens had Rusland 10 punten moeten krijgen van Azerbeidzjan", aldus de ambassadeur.

Ook Camil Guliyev, het hoofd van de staatszender van Azerbeidzjan, zit verveeld met de zaak. "We hopen van harte dat dit incident, mogelijk opgezet door bepaalde belangengroepen, geen schaduw zal werpen over de broederlijke relaties tussen het Russische en het Azerbeidzjaanse volk", stelde hij.

 Azerbeidzjan eindigde zaterdag tweede op het Eurovisie Songfestival, achter winnares Emmelie de Forest ("Only Teardrops") uit Denemarken. De Azerbeidzjaanse inzending, Farid Mammadov met "Hold Me", kreeg 12 punten van Rusland. De Russische inzending (Dina Garipova met "What If") eindigde, ondanks de nul punten uit Azerbeidzjan, op de vijfde plaats.

Azerbeidzjan probeert traditioneel goede relaties te onderhouden met Moskou, hoewel er in het verleden spanningen zijn geweest over energie. (bron : Belga ; foto's : Dennis Stachel, EBU)

21-05-2013 om 11:59 geschreven door Redactie  


20-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Het verlengde weekend zit er bijna op en voor velen wordt het toch wel afkicken van het Eurovisie Songfestival. Op deze Pinkstermaandag zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Aanstaande zondag, 26 mei, organiseert Nekka vzw het concert 'Marc Dex 70, van Canzonissima tot nu'. Dit concert (aanvang : 15.00 en 20.00) vindt plaats in CC De Djoelen te Oud-Turnhout, en naast Marc Dex (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1993) zelf zullen ook Andrea Croonenberghs (commentatrice ESF 1998, voorzitster vakjury 'Eurosong 2002'), Juul Kabas, Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010), Johan Stollz (Eurosong 1981) en Jan Mues muzikale gast zijn.

Tickets voor deze voorstelling zijn telefonisch te koop bij Nekka vzw op 03 248 63 43 of bij CC De Djoelen op 014 46 22 27.

 Op donderdag 27 juni eerstkomende vindt een nieuwe editie plaats van Your'in Beach, het grootste eendaags kinderrockfestival in Europa. Voor de tweede maal zal het festival doorgaan op het strand van Oostduinkerke.

De volgende artiesten maken op de laatste donderdag vóór de zomervakantie hun opwachting : Yello Claw, Jill Shaw (JESF 2010, woordvoerster JESF 2011), Laura Omloop (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010', woordvoerster JESF 2010), Maureen, Fabian (JESF 2012), Karolien Goris en Lalaladies (Junior Eurosong 2012).

De ingang kan je vinden aan het Astridplein en de deuren worden geopend omstreeks 08.30. Het festivaleinde is voorzien omstreeks 16.30. Voor meer nieuws en informatie over hoe je tickets kan aanschaffen, verwijzen we je naar de website van het festival.

Het Witte Paard in Blankenberge brengt elke zomer een dynamisch en gevarieerd spektakel in een authentieke variété-show aan de Belgische kust. Deze avondvullende revue is een cocktail van humoristische sketches, muzikale acts en adembenemende showbizz. Onder begeleiding van het professioneel orkest en het eigen showballet geniet je van entertainment van de bovenste plank!

Deze zomer zijn The Three Degrees de headliner van de revue 'Soul 2013', die zoals gewoonlijk weer bol zal staan van de opzwepende muziek (met een extra vleugje soul), inventieve sketches, oogverblindende kostuums, prachtige choreografieën, geweldige dans en andere halsbrekende toeren (surprise act) in een avondvullende show met internationale uitstraling. De ideale gastvrouw en gastheer, Nele Goossens en Jeroen Maes, laten de avond in goede banen verlopen en werken ondertussen voortdurend op uw lachspieren.

The Three Degrees is een in 1963 opgerichte Philly soul band uit Philadelphia. Ze haalden in België hun grootste successen tussen december 1973 en februari 1979. De ultieme klassiekers van het trio zijn hun eerste hit "Dirty ol' man" uit 1973, "When Will I See You Again" van een jaar later en "The Runner" uit 1979. Hun hits bereikten wereldwijd de nummer één positie. Veertig jaar later staan ze nog steeds garant voor onvervalste ambiance.

De sexy Sandrine (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008), die vorig jaar tijdens 'Soley Soley' al de pannen van het dak zong, maakt ons gelukkig met haar toezegging voor een extra zomerrevue in Blankenberge. Verder vervoegt een nieuw gezicht de cast : Peter Thyssen, gekend van theater en televisie ('Samson', 'Big en Betsy', 'Spring') komt zijn all-round talenten tonen in onze mythische revuetempel. Daisy Thys ('Amika', 'Annie', 'Thuis') en Dimitri Verhoeven ('Dracula', 'Bakelietjes', 'Kuifje') maken de affiche compleet.

Het concept en de regie is naar goede gewoonte in handen van Bruno Van Heystraeten en Kenneth Smets, de sketches worden geschreven door het vaste duo Jeroen en Nele. Gwen Hamerlijnck tekent voor de choreografie van het showballet, dit jaar een ensemble van drie betoverend mooie, getalenteerde danseressen en twee uitstekende dansers. Het fantastische live orkest staat zoals steeds onder de professionele leiding van Patrick Desmedt.

De revue kunt u dagelijks bijwonen (behalve op dinsdag en woensdag) in Het Witte Paard in Blankenberge (Visserstraat 53) van vrijdag 12 juli tot en met maandag 02 september. De voorstellingen beginnen steeds om 20.30 en op zondag zijn er middagvoorstellingen om 16.00.

Voor info en tickets ga je naar de website van Het Witte Paard, telefonisch op 050 41 11 00 of via info@witte-paard.be. Je kan ook steeds tickets bestellen via de website van Sherpa (telefonisch via 070 69 00 11).

20-05-2013 om 21:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : 'Duitse houding in eurocrisis oorzaak Eurosong-debacle'.

 De Duitse inzending voor het Eurovisie Songfestival kreeg afgelopen zaterdag, 18 mei 2013, van 34 van de 39 landen met stemrecht geen punten. Volgens de Duitsers valt dat te verklaren door de harde opstelling van bondskanselier Angela Merkel in de eurocrisis.

Terwijl Denemarken voor de ogen van 125 miljoen tv-kijkers 281 punten verzamelde, moest de Duitse act
Cascada zich tevreden stellen met de eenentwintigste plaats op zesentwintig deelnemers. De Duitse was vooraf nochtans getipt als een outsider voor de overwinning, maar kreeg uiteindelijk slechts achttien punten van Oostenrijk (6), Israël (5), Spanje (3), Albanië (3) en Zwitserland (1).

ARD-topman Thomas Schreiber wil niet gezegd hebben dat Angela Merkel 18 punten kreeg, maar stelt wel dat de Duitsers moeten beseffen dat de Europeanen niet alleen Cascada beoordeeld hebben, maar heel Duitsland.

"Hoewel Merkel in Duitsland flink scoort met haar stugge houding in de eurocrisis, is er elders in Europa vooral afkeer voor Merkel omdat ze bleef aandringen op pijnlijke bezuinigingsmaatregelen in landen als Griekenland, Spanje en Italië in ruil voor reddingsoperaties". (bron : Het Nieuwsblad ; foto : Sander Hesterman, EBU)

20-05-2013 om 20:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : Denemarken wint voor de tweede maal op rij in Zweden en heeft zo derde Songfestivaloverwinning op zak.

 Eergisteren, zaterdag 18 mei 2013, wist de 20-jarige Emmelie de Forest het Scandinavische land Denmarken een derde overwinning te bezorgen tijdens de 58e editie van het Eurovisie Songfestival.

Daarmee komt het land op een gedeelde zevende plaats wat het aantal overwinningen betreft op het jaarlijkse liedjesfestival dat in 1956 voor het eerst plaatsvond en toen werd gewonnen door Zwitserland. Ierland is nog steeds de absolute koploper met maar liefst zeven overwinningen waarvan er drie op een rijtje (1992, 1993 en 1994). Op een gedeelde tweede plaats vinden we Frankrijk (1958, 1960, 1962, 1969 en 1977), Luxemburg (1961, 1965, 1972, 1972 en 1983), het Verenigd Koninkrijk (1967, 1969, 1976, 1981 en 1997) en Zweden (1974, 1984, 1991, 1999 en 2012) met vijf overwinningen.

Op een zesde plaats staat Nederland (1957, 1959, 1969 en 1975) dat het festival inmiddels vier maal wist te winnen, gevolgd door het trio Denemarken, Israël (1978, 1979 en 1998) en Noorwegen (1985, 1995 en 2009).

 Denemarken neemt al sinds 1957 (bij de tweede editie) deel aan het Eurovisie Songfestival. Het land won het festival eerder twee maal en dit telkens met een duo. In 1964 wonnen Grethe en Jørgen Ingmann met "Dansevise" en zesendertig jaar later (in 2000) waren het de Olsen Brothers die met "Fly On The Wings Of Love" de tweede overwinning voor het land binnenhaalden en dat gebeurde toen - net als dit jaar trouwens - op Zweedse bodem, meer bepaald in de hoofdstad Stockholm.

Globaal genomen wist het land steeds goed te scoren op het festival. Tussen 1957 en 1965 was er telkens een plaats bij de beste tien. Tussen 1967 en 1978 deed het Scandinavische land niet mee aan het Eurovisie Songfestival en verder was het afwezig in 1994, 1998 en in 2003 (wegens de lagere notering het jaar voordien). In 1996 wist Denemarken zich niet te plaatsen voor het uiteindelijke festival en bleef het in de voorronde steken. Sinds de invoering van de halve finale(s), in 2004, wist het land zich twee maal niet te plaatsen voor de finale. Zowel in 2010 (vierde plaats) als in 2011 (vijfde plaats) was Denemarken goed voor een notering in de top vijf. En afgelopen zaterdag was er dus de derde overwinning dankzij zangeres Emmelie de Forest.

Dankzij de overwinning van de 20-jarige zangeres verhuist het hele circus volgend jaar gewoon naar de overzijde van de Øresundsbrug (Sontbrug). Of Kopenhagen voor de derde maal gaststad zal worden, is nog geen uitgemaakte zaak. Tijdens de persconferentie die na afloop van de finale plaatsvond, verklaarde Jan Lagermand Lundme, hoofd Entertainment van DR, dat er een aantal plaatsen zijn waar de komende editie van het festival kan plaatsvinden. Binnenkort zal de knoop hieromtrent worden doorgehakt.

Wat we al wel kunnen meegeven zijn de data voor de 59e editie van het Eurovisie Songfestival en dat zijn (voorlopig) dinsdag 13, donderdag 15 en zaterdag 17 mei 2014. (foto's : Sander Hesterman, EBU)

20-05-2013 om 19:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : is Deens winnend liedje "Only Teardrops" plagiaat?

 Gisteren, zondag 19 mei 2013, daags na de finale van de 58e editie van het Eurovisie Songfestival, dook het jaarlijks weerkerende 'plagiaatspook' weer op.

En ditmaal zijn het onze noorderburen die klagen dat "Only Teardrops" plagiaat zou zijn van een nummer van de Nederlandse formatie K-Otic. Op 
Twitter kwamen mensen op de proppen met een nummer uit 2002 van de band : "I Surrender" (bekijk HIER het nummer).

Het melodietje van het nummer is werkelijk 1-op-1 hetzelfde als het fluitje in het begin van "Only Teardrops", het nummer waarmee Denemarken eergisteren het Songfestival won.

Dat de melodietjes ontzettend op elkaar lijken, kan je moeilijk omheen. Rest nog de vraag of het opzet was of toeval? Volgens Eric van Tijn (componist Nederlandse inzending ESF 1993, componist/tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1998, lid vakjury NSF 2011, lid Nederlandse vakjury 1e halve finale ESF 2013), producer en oud-jurylid van 'Idols', moeten nummers op het Songfestival in principe origineel zijn.

"Liedjes op het Songfestival moeten een nieuwe compositie zijn", vertelt hij. "De melodie is duidelijk 1-op-1, dat valt niet te ontkennen. Toch denk ik dat het een storm in een glas water is, want het gaat alleen om de intro. En die lijkt ook wel op bijvoorbeeld de hitsong van Titanic."

Timur en Ramon van 3FM belden gisterenmiddag met Bart, die vroeger deel uitmaakte van K-Otic. "Het is mij niet opgevallen gisteren", vertelt hij. "Sommige nootjes overlappen wel, maar niet genoeg om het plagiaat te maken volgens mij." Luister HIER het hele gesprek met Bart. (bron : NOS ; foto : Sander Hesterman, EBU)

20-05-2013 om 12:07 geschreven door Redactie  


19-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Franky verneemt de harde echte waarheid over Luc en Jens probeert Tim en Femke te verzoenen.

Op maandag 27 augustus 2012 ging op Eén het achttiende seizoen van de soap-serie 'Thuis' van start. Brengt het nieuwe seizoen hoop? Ware liefde? Spanning? Plezier? Troost?

De titelsong van de serie wordt ook dit seizoen gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Over Kurt Van Damme, de ex van dokter Judith Van Santen en de vader van Stan en Emma, is de afgelopen maanden al een en ander gezegd in 'Thuis'. Niet altijd even positief, maar nu krijgt Kurt de kans om zijn versie van het verhaal te vertellen, want op vrijdag 08 maart 2013 dook hij voor het eerst zelf op in 'Thuis'. Zijn rol wordt vertolkt door Dries Vanhegen.

Nadat op dinsdag 26 februari Natasha De Schepper (Lien De Graeve) haar intrede maakte in 'Thuis', kwam op 08 maart opnieuw een nieuw gezicht binnenwaaien in de reeks. Kurt Van Damme (Dries Vanhegen) is de ex van dokter Judith (Katrien De Ruysscher) en kwam zo al geregeld ter sprake de voorbije maanden. Hij doet zijn uiterste best om een goede vader te zijn voor Emma (Elise Roels) en Stan (Jannes Coessens), maar sinds de scheiding loopt dat niet altijd even vlot. Als piloot vertoeft Kurt geregeld in het buitenland, waardoor hij er niet altijd kan zijn voor zijn kinderen. Stan heeft het daar moeilijk mee, maar Kurt heeft die uitdagingen en dat avontuur in zijn leven nodig om gelukkig te zijn.

Helaas gaat Kurt ook op zoek naar avontuur op romantisch vlak. Die avontuurtjes van Kurt, en dan vooral zijn affaire met de jongere Natasha De Schepper, lagen aan de basis van de scheiding van Kurt en Judith. Judith had genoeg van het bedrog en het koppel ging uit elkaar. Kurt probeert intussen een nieuw leven op te starten met Natasha, maar de laatste tijd lijkt de liefde tussen Kurt en Natasha danig bekoeld. Dat beginnen ook zijn kinderen te merken …

Kurt bedrogen?

Stan heeft genoeg van de ruzies en discussies tussen zijn vader en Natasha. Hij wil niet langer bij zijn vader gaan logeren, maar voltijds bij Judith blijven. Judith, daarentegen, wil zich aan de afspraken houden en geeft niet toe. Ze roept haar ex wel op het matje voor meer uitleg, want ze wil niet dat hun kinderen lijden onder zijn relationele problemen. Kurt minimaliseert de situatie, maar Judith vreest dat er meer aan de hand is. Zij zag Natasha op 07 maart in de Frens en die had opvallend veel aandacht voor Jens (Jelle Cleymans, Eurosong 2004). Het ziet ernaar uit dat Kurt nu diegene is die bedrogen wordt …

Stabiliteit

Het ego van Kurt krijgt een stevige knauw en hij zet alles op alles om de waarheid te achterhalen. Het duurt niet lang vooraleer ze in de Frens een briesende Kurt over de vloer krijgen, maar Kurt pakt de verkeerde cafébaas aan. De breuk met Natasha lijkt onafwendbaar en is een stevige klap voor Kurt. Hij verliest even de controle over zichzelf en treft daarbij ook anderen. Kurt beseft dat hij weer op zoek moet gaan naar stabiliteit – niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn twee kinderen. Hij hoopt die stabiliteit terug te vinden bij zijn ex, Judith, maar zou wel eens concurrentie kunnen krijgen van Tom (Wim Stevens) …

Over Dries Vanhegen

De rol van Kurt Van Damme wordt vertolkt door Dries Vanhegen, die vooral in het theater actief is. Hij werkte vaak en veel in Nederland en speelde er grote rollen in stukken van grote schrijvers. Daarnaast speelde hij de laatste jaren ook op televisie een mooi palmares bijeen, met rollen in 'De Vijfhoek', 'David', 'Los zand', 'Sara', '180' en 'De wet volgens Milo' en gastrollen in 'Familie', 'Zone stad', 'Witse', 'De Rodenburgs', 'Code 37', 'Aspe', 'Flikken' en 'Flikken : Maastricht'. In 2007 speelde hij de hoofdrol in de film 'Ex Drummer' van Koen Mortier, een personage dat zijn eigen naam droeg.


Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.391 TOT EN MET 3.395.

 Franky verneemt de harde echte waarheid over Luc. Simonne doet een ultieme poging naar Julia om haar de waarheid te doen inzien. Femke hoopt dat Tim nog op zijn beslissing terugkomt. Jens probeert hen te verzoenen.

- maandag 20 mei - aflevering 3.391 : Jana zoekt steun bij Judith. Franky verneemt de harde echte waarheid over Luc. Femke hoopt dat Tim nog op zijn beslissing terugkomt. Tom en Judith gaan terug samen joggen. Ivo Courtois zet Marianne onder druk. Bram wil terug verhuizen.

- dinsdag 21 mei - aflevering 3.392 : Marianne heeft zeer goed nieuws voor Tom en Ann. Judith stelt Tom voor om een avondje samen weg te gaan. Bram en Jana hebben een beslissing genomen. Peter en Peggy zijn in de weer met hun voorbereidingen en ook Rosa voelt de stress opkomen. Simonne doet een ultieme poging om Julia de waarheid te doen inzien.

- woensdag 22 mei - aflevering 3.393 : Tom krijgt bezoek van Lynn. Simonne heeft een cadeautje voor Nancy. Kurt verstoort de avond van Judith en Tom. Eddy krijgt goed nieuws. Franky en Julia maken ruzie en Jens komt tussenbeide. Julia wil de echte waarheid kennen. Jana en Bram steunen elkaar.

- donderdag 23 mei - aflevering 3.394 : Tussen Franky en Bram is alles nog niet bekoeld. Nancy wil Femke en Tim helpen en schakelt de hulp in van Jens. Peggy is nieuwsgierig naar de huwelijksreis. Tom heeft een belangrijke beslissing genomen. Julia en Simonne willen Lowie niet langer de waarheid onthouden en ondernemen actie. Luc dekt zich in.

- vrijdag 24 mei - aflevering 3.395 : Luc vangt dan wel Bram op, maar kan zelf bij Julia en Lowie op geen steun meer rekenen. Jens probeert Femke en Tim te verzoenen. Tom krijgt een leuke uitnodiging. Frank zit met een dubbel gevoel nu alle waarheid naar boven is gekomen. Er duikt een bewijsstuk op in het voordeel van Frank.

'Thuis', het achttiende seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

19-05-2013 om 22:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Benny kan aan de slag gaan in de foodbar en verzoent zich met Arno.

Op maandag 27 augustus 2012 ging het nieuwe seizoen van de vtm-soap 'Familie' van start. Opgelet, dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.50, telkens van maandag tot en met vrijdag.

Met het nieuwe uitzenduur sluit 'Familie' beter aan bij het leefpatroon en het kijkgedrag van de gezinnen in Vlaanderen, die dan graag in de zetel ploffen om samen van de dagelijkse serie te genieten.

Ook vormelijk en inhoudelijk waken de makers van 'Familie' er meer dan ooit over dat de kijkers zich herkennen in de serie en thema's aangereikt krijgen die ook in het échte leven spelen. Eigentijds zijn en herkenbaarheid zijn dan ook de sleutelwoorden voor de komende jaren. En omdat de maatschappij en het leefpatroon van de Vlaamse gezinnen voortdurend evolueert, zal ook 'Familie' evolueren in de spelarena's, de verhaallijnen en bijgevolg ook de cast.

Cathérine Kools geeft gestalte aan Leen Van den Bossche

Na een afwezigheid van meer dan twee jaar op het scherm werd het personage Leen Van den Bossche terug geïntroduceerd in 'Familie'. Leen vertrok in aflevering 4536 – uitzending 31 januari 2011 - naar Amerika, om daar haar studies geneeskunde verder te zetten en zich te specialiseren in hartchirurgie. De onderliggende reden was dat ze op deze manier de mislukte romance met haar stagementor Victor Praet (Robert de la Haye) beter een plaats kon geven.

Op vrijdag 19 april 2013 keerde Leen terug naar Vlaanderen. Haar studies heeft ze afgebroken en ze wil hier haar leven terug op de rails zetten. Een hele uitdaging, want ze is zwanger en single. Maar Leen is niet meer het naïeve meisje dat zich makkelijk uit haar lood laat slaan. Deze jonge vrouw weet wat ze waard is en ze besluit een huisartsenpraktijk uit de grond te stampen.

Cathérine Kools zal de rol van Leen Van den Bossche invullen. De actrice was piepjong toen ze in de huiskamer kwam als 'het lief van' in 'Vaneigens', de afsluiter van 'Man Bijt Hond'. Van 2004 tot 2008 maakte ze deel uit van de vaste 'Wittekerke'-cast en van 2008 tot 2010 was ze te zien in 'Vermist'. De tv-kijkers kennen haar ook van haar gastrollen in de series 'Aspe', 'David', 'Zone Stad' en 'Danni Lowinski'. En in de bioscoopfilm 'Firmin' gaf ze gestalte aan Lies.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het tweeëntwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.076 TOT EN MET 5.080.

- maandag 20 mei
- aflevering 5.076 : Peter wil een nieuw logo voor VdB laten ontwerpen en een tevredenheidsenquête uitvoeren onder het personeel. Véronique is niet meteen te vinden voor de ideeën. Mathias is druk in de weer met het verrassingsfeest voor Marie-Rose en het buurtfeest. Anna hakt een knoop door. Benny neemt contact op met Véronique, maar wordt afgewimpeld. Leen krijgt nauwelijks patiënten over de vloer. Jan doet alsof hij ziek is om zijn dochter te helpen.

- dinsdag 21 mei - aflevering 5.077 : Benny gaat langs bij Véronique voor een sollicitatiegesprek. Hij verneemt echter dat iemand hem voor is geweest. Rudi is het beu dat Fashion stiefmoederlijk wordt behandeld. Hij wil Véronique wakker schudden en dient zijn ontslag in. Victor excuseert zich voor zijn gedrag van de laatste weken, maar blijft bij zijn besluit. Bart maakt zich klaar voor zijn eerste werkdag in de Jan & Alleman.

- woensdag 22 mei - aflevering 5.078 : Benny kan aan de slag gaan in de foodbar en verzoent zich met Arno. Rita voelt zich eenzaam en grijpt voor de ogen van Patrick naar de fles. Jan wil zijn dochter helpen en stuurt de hele familie op doktersvisite bij Leen. Zij heeft echter al snel door dat er iets niet klopt en kan de geste niet echt appreciëren. Véronique trommelt iedereen op om de laatste hand te leggen aan de inrichting van de foodbar.

- donderdag 23 mei
- aflevering 5.079 : Marie-Rose en Mathias nemen afscheid van Anna en Albert. Zij verhuizen vandaag naar hun kamer in het rusthuis. Ook Victor pakt zijn koffers om zijn intrek te nemen in het revalidatiecentrum. Leen maakt haar vader duidelijk dat ze zijn pogingen om patiënten te lokken niet apprecieert. Ze krijgt echter onthutsend nieuws te horen van dokter Van Oudenhove. De samenwerking tussen Bart en Niko verloopt steeds beter. Patrick vraagt Jan om Rita nog een kans te geven. Peter doet Véronique een zakelijk voorstel dat niet in goede aarde valt.

- vrijdag 24 mei - aflevering 5.080 : Mathias heeft het moeilijk met de medeorganisatoren van de koers. Marie-Rose vindt dat hij de laatste tijd te weinig tijd voor haar vrijmaakt. Véronique geniet met volle teugen van de opening van de foodbar, maar stelt zich koel op wanneer Bart aandringt op een verzoening. Arno vertrekt naar Miami. Voor Benny en Liesbeth is het afscheid veel zwaarder dan verwacht. Dirk probeert Rita te overtuigen om hulp te aanvaarden en maakt haar duidelijk dat ze anders iedereen die haar liefheeft, zal verliezen.

OPGELET! Sinds maandag 03 september 2012 kan je 's middags rond de klok van 13.30 eveneens kijken naar 'Familie'. Sinds de eerste schooldag wordt seizoen zestien heruitgezonden.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.50 en 20.30 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

19-05-2013 om 22:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'LouisLouise' : Theo maakt tegen alle verwachtingen in zijn rentree als directeur van Highfive.

Tussen woensdag 24 september 2008 en donderdag 25 juni 2009 kon je op vtm de telenovelle 'LouisLouise' volgen. De commerciële omroep pakte na het succesvolle 'Sara' opnieuw uit met een telenovelle, ditmaal gestoeld op het Argentijnse 'Lalola'.

Dit seizoen kan je deze telenovelle opnieuw bekijken en dit telkens van maandag tot en met vrijdag in de vooravond. Sinds maandag 03 september kan je tijdens de week (van maandag tot en met vrijdag) de belevenissen van 'LouisLouise' opnieuw volgen en dit telkens rond de klok van 17.10.

* het verhaal :

Louis is een onverbeterlijke macho en hoofdredacteur van het mannenblad 'Don'. Hij waant zich de baas over het universum, en daar horen vrouwen ook bij. Op een dag loopt hij Eva tegen het lijf. Hij praat haar het bed in, dumpt haar en gaat verder met zijn leven. Eva kan daar absoluut niet mee om en gaat ten rade bij haar beste vriendin, Babs. Een van hen spreekt een occulte vloek over hem uit, zich niet bewust dat die avond een bijzondere kosmische constellatie van planeten plaats vindt. Die nacht wordt Louis getransformeerd in een vrouw. Bij het wakker worden, slaat hij in paniek. Zijn huisgenoot en beste vriendin Charlotte De Wilde overtuigt hem toch naar de redactie te gaan, als Louise, de nicht van Louis, en zo de uiterst belangrijke presentatie voor de investeerders van Uitgeverij Hercules, het bedrijf achter zijn magazine 'Don', in goede banen te leiden.

Wanneer grote baas Vic Mutsaerts naar Louis belt, krijgt hij tot zijn verbazing Charlotte aan de lijn. Ze verzint snel dat Louis halsoverkop naar zijn zieke vader in Canada is vertrokken en dat zijn nicht en vertrouwenspersoon Louise de vergadering zal leiden. Louis zal voortaan als vrouw door het leven moeten gaan. Louise blijkt een mooie vrouw en ondervindt hoe het is om als moderne vrouw in de maatschappij haar mannetje te moeten staan. Louis ondervindt dat Louise niet vaak au sérieux wordt genomen en weet niet wat hem/haar overkomt. Charlotte leidt Louise in in de wereld van de vrouw, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Op hakken lopen, vrouwelijk doen en haar machoprincipes opzij schuiven, blijkt onbegonnen werk. Met vallen en opstaan leert ze de nadelen van het vrouw zijn kennen, maar ook de voordelen. Tot ze uiteindelijk voor een verscheurende keuze komt te staan : blijft ze Louise of wordt ze terug Louis? Een zeer moeilijke keuze, want Louise is intussen verliefd geworden op een man.

"Man, I Feel Like A Woman" van Shania Twain was de titelsong van deze serie en werd gezongen door Udo Mechels (teruggetrokken 'Eurovision 2011').

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'LOUISLOUISE' - AFLEVERING 187 TOT EN MET 191.

- maandag 20 mei - aflevering 187 : Louise botst toevallig op Eva en smeekt haar om hulp om de betovering ongedaan te maken. Ondertussen heeft Thomas in de Skybar een verhelderend gesprek met zijn vriend Michel én in de straten van Gent een bijzondere ontmoeting. Theo en Natalie broeden samen moordplannen uit en ze besluiten Bruno voor hun kar te spannen. Vic is nog altijd op zoek naar een geschikte partner om met Natalie te trouwen en Charlotte heeft een geheim vriendje.

- dinsdag 21 mei - aflevering 188 : Charlotte is niet blij wanneer ze hoort dat Jeroen door Thomas is opgespoord. Haar dag wordt nog slechter als blijkt dat Louise met Jeroen wil praten en ze beseft dat ze tot bekentenissen moet overgaan. Kaat en Patrick hebben vanavond een etentje met haar ouders. Dit zorgt voor spanningen tussen het koppel, zeker wanneer Vic het nodig vindt om Patrick bij te staan met vaderlijke raad. Bruno heeft een afspraakje met Natalie.

- woensdag 22 mei - aflevering 189 : Louise is volledig van de kaart wanneer Jeroen haar op de mond zoent en ze wil hem niet meer zien. Toch is hij geen moment uit haar gedachten. Patrick is ervan overtuigd dat hij er goed aan heeft gedaan om voor zichzelf op te komen tegenover de ouders van Kaat, maar zij denkt daar anders over. Vic ziet de provocatie van Theo in de Skybar als zijn laatste stuiptrekking voor hij definitief buitenspel wordt gezet. Anouk heeft een verrassing in petto voor Bruno.

- donderdag 23 mei - aflevering 190 : Theo maakt tegen alle verwachtingen in zijn rentree als directeur van Highfive. Vic, Louise en de redacteurs zijn daar niet over te spreken. Bruno wordt door Anouk opgejaagd in zijn zoektocht naar Louis. Charlotte confronteert Louise met de leugen over haar geheim afspraakje met Jeroen. Patrick krijgt het benauwd wanneer de vader van Kaat hem onder vier ogen wil spreken.

- vrijdag 24 mei - aflevering 191 : Charlotte maakt zich zorgen over wat er aan de gang is tussen Jeroen en Louise, maar Thomas lijkt er nogal gerust in. Tot Iris een verontrustend verslag geeft van wat ze heeft gezien in het park. Theo zorgt weer voor problemen op kantoor, en deze keer op wel erg drastische wijze. De moed zakt Vic in de schoenen wanneer hij beseft dat Hercules een zinkend schip is.

'LouisLouise' met : Hilde De Baerdemaeker (Louise), Axel Daeseleire (Louis), Ianka Fleerackers (Charlotte), Roel Vanderstukken (Thomas), Rudy Morren (Vic), Werner De Smedt (Bruno), An Vanderstighelen (Kaat), Elke Dom (Claudia), Manou Kersting (Theo), Eline de Munck (Natalie), Matteo (Nico), Steve Geerts (Patrick), Kim Hertogs (Jana), Herbert Bruynseels (Maarten), Bieke Ilegems (Anouk), ...

'LouisLouise', telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit tussen 17.10 en 17.45. (bron en foto : vtm)

19-05-2013 om 21:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerle' : Veerle ligt in het ziekenhuis en krijgt bezoek van Bart en Ronnie.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 34 TOT EN MET 38.

- maandag 20 mei
- aflevering 34 : Ronnie krijgt het aan de stok met de leidster van de sekte als hij probeert Veerle te overtuigen terug naar huis te komen. Frank leert Bob en Véronique golf spelen. Joke begint te begrijpen wat Marcel voor haar voelt en is daar niet zo gelukkig mee. Astrid nodigt haar schoolvriendinnen van vroeger uit. Georges vraagt zich af of hij Wittekerke wel zal kunnen vergeten. Patsy vindt werk voor Wielemans.

- dinsdag 21 mei - aflevering 35 : Wielemans gaat in het café van Marcel werken. Hij heeft het onmiddellijk aan de stok met zijn nieuwe baas. Ondertussen heeft Marcel het er moeilijk mee dat Joke hem heeft afgescheept. Chris en Astrid vragen zich af hoe ze hem kunnen opbeuren. Veerle wordt gestraft omdat ze zich niet aan de regels van de sekte houdt.

- woensdag 22 mei - aflevering 36 : Chris en Astrid organiseren een feest ter ere van Marcel. Ze geven hem in naam van al zijn vrienden een zeer origineel geschenk. Joke vraagt Wielemans of hij met haar en de groep op tournee wil gaan. Véronique en Frank maken ruzie over het gebruik van het appartement. Ronnie en Bob bevrijden Veerle uit de sekte, maar het meisje keert terug. Samen met een aantal sekteleden overvalt ze het café van Marcel. Georges is echter op de hoogte en slaagt erin een aantal van hen te arresteren. Alleen Sonja krijgt hij niet te pakken.

- donderdag 23 mei - aflevering 37 : Georges ondervraagt Suzanne in de hoop iets meer te weten te komen over Sonja. Marcel bereidt zich voor op zijn grote reis. Hij is er niet gerust in dat hij het café aan Patsy en Katrien moet overlaten. Joke begrijpt niet waarom Wielemans niet mee wil op tournee. Veerle krijgt het opnieuw aan de stok met Ronnie en loopt weg van huis. Als ze wil inschepen om naar Engeland te vluchten, loopt ze Sonja tegen het lijf.

- vrijdag 24 mei - aflevering 38 : Veerle ligt in het ziekenhuis en krijgt bezoek van Bart en Ronnie. Met Astrid gaat het niet goed, de kans is groot dat ze haar kind verliest. Marcel gaat met vakantie naar Aruba en vraagt Patsy om tijdens zijn afwezigheid het café te leiden. Ronnie krijgt het aan de stok met Bart. Wielemans weigert nog steeds om met Joke op tournee te gaan. Katrien organiseert een cocktailavond.

'Wittekerke' (eerste seizoen) met : Marc Coessens (Frank Opdebeeck), Greet Rouffaer (Nellie De Donder), Arnold Willems (Georges Coppens), Veerle Wijffels (Magda Vermander), Margot Neyskens (Klaartje Opdebeeck), Eddy Asselbergs (Marcel Deleu), Claude De Burie (Chris Deleu), Erik Burke (Geert Verschuren), Luk Van Mello (Bob Bauterse), Werner de Smedt (Bart Bauterse), Pascale Michiels (Patsy De Cleyn), Dedee Dalle (Annie De Cleyn), Kristien Coenen (Astrid Méganck), Els de Schepper (Katrien Coppens), Daan Hugaert (Jos Verlackt), Marijke Pinoy (Véronique Lemaître), Steph Baeyens (Ronnie Gevaert), Anneke De Keersmaeker (Veerle Gevaert), Pieter Strackx (Simon Gevaert), Elke Van Achteren (Elsje Gevaert) en Filip Peeters (Werner Van de Putte, Wielemans).

Tijdens het eerste seizoen maken volgende acteurs hun opwachting : Lulu Aertgeerts (Joke Collin),
Peter Rouffaer (Harry Bervoets), Suzanne Saerens (Paula Sneyers), François Beukelaers (François Lemaître), Sien Eggers (Christiane Biermans) en Bob de Moor (Johan Méganck).

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit vanaf 14.10. (bron en foto's : vtm)

19-05-2013 om 21:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : Roberto Bellarosa fier dat hij het voor België zo ver heeft gebracht.

 De achttienjarige Roberto Bellarosa is fier dat hij voor België de twaalfde plaats (ex aequo qua punten met Moldavië op de elfde plaats) van de zesentwintig wist te veroveren in de finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö. "Ik heb aan al mijn critici getoond dat België wel degelijk zijn plaats heeft in een dergelijk evenement", zei hij afgelopen nacht na afloop van de finale aan Belga.

"Ik ben erg tevreden en fier dat ik België zo ver heb kunnen brengen in de finale. Men heeft mij onderschat na de nationale selectie. Zaterdagavond heb ik mijn beste prestatie neergezet en heb ik kunnen bewijzen dat ik, ondanks mijn jonge leeftijd, een dergelijke verantwoordelijkheid aankon."

Bellarosa had geen plankenkoorts voor hij op moest komen in de Malmö Arena. "De druk was enorm. Maar ik heb me goed geamuseerd voor de 15.000 aanwezigen in Malmö en de miljoenen televisiekijkers."

Volgens de Belgische zanger is de Deense overwinning verdiend. "Ik ben erg tevreden voor Emmelie (de Forest, de zangeres die Denemarken vertegenwoordigde). Het is een sympathiek meisje. Haar overwinning is welverdiend."

Roberto Bellarosa kwam eerder deze avond, zondag 19 mei, aan in België, waar zijn vliegtuig om 16.40 moest landen in Zaventem. "Ik ga uitrusten en nieuwe liedjes schrijven. "Love Kills" (het liedje waarmee hij het voor België opnam tijdens deze editie van het Songfestival) maakt nu deel uit van mijn leven. Ik hoop het nu te delen met het publiek dat me erg aangemoedigd heeft." (foto : Thomas Hansses, EBU)

19-05-2013 om 20:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Manneke Paul' : Paul de Leeuw blikt terug op het Eurovisie Songfestival met Ingeborg, Barbara Dex en Lisa del Bo.

Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) is weer helemaal opgeladen en klaar om opnieuw alle registers open te trekken tijdens nieuwe afleveringen van 'Manneke Paul'. Voortaan vrolijkt hij elke zondag (live!) en woensdag de Vlaamse buis op en ontvangt hij opnieuw de meest uiteenlopende gasten in de studio.

* inhoud eenentwintigste aflevering - zondag 19 mei 2013 :

Op 31 maart 2013 beweerde Jan Bardi in 'Manneke Paul' dat dat hij de afloop van Play-Off 1 zowel positief als negatief kon bepalen. Alles verdween achter slot en grendel. Vandaag, zondag 19 mei, controleert Paul de Leeuw in aanwezigheid van Bardi (met de eindresultaten van Play-Off 1 bij de hand) of hier inderdaad magische krachten aan het werk zijn geweest.

Paul blikt ook terug op het Eurovisiesongfestival samen met zijn favoriete Belgische deelnemers : Ingeborg (ESF 1989), Barbara Dex (ESF 1993) en Lisa del Bo (ESF 1996). Het wordt een geanimeerde babbel over onder meer groei-jurken en overmatig vuurwerkgebruik. Ondertussen mag er uiteraard meegezongen worden.

Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) staat 30 jaar in het vak, de hoogste tijd dus om samen met hem een feestje te bouwen in de 'Manneke Paul'-studio.
Ondertussen worden er natuurlijk opnieuw een aantal mensen uit het publiek verrast, verbaasd of ontroerd. De show wordt afgesloten op de tonen van het wondermooie "Quelque part ailleurs" van Axelle Red.

Dit alles en toch nog net dat ietsje meer
vanavond, zondag 19 mei 2013, in de eenentwintigste (rechtstreekse) aflevering van het tweede seizoen van 'Manneke Paul' tussen 21.30 en 22.40 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

19-05-2013 om 13:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Neus van Pinokkio' : welk vrouwonvriendelijk programma is ooit echt uitgezonden op televisie?

Er wordt al eens wat verteld over "de sterren". Weekbladen en kranten staan er vol van en de lezers weten het te smaken. Soms zijn de beweringen waar, maar soms snijdt die waarheid geen hout. Zo gaat het in de wereld van de media : er is een waarheid, maar welke?

In 'De Neus van Pinokkio' vertelt Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!') sinds zondag 31 maart 2013 samen met zijn wijsmakers Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof, verhalen over bekende sterren en onbekende mensen die in de kijker liepen. Bart en zijn wijsmakers leuren met fragmenten uit de oude doos en trekken een blik internationale televisieformats open.

Of het allemaal klopt wat ze vertellen, laten ze over aan twee bekende spelers en het publiek. Zij moeten telkens raden of het de waarheid is die wordt verteld. Per juist antwoord, zowel van het publiek als van de bekende spelers, komt er vijf euro in een pot. In een spannende finale speelt de beste speler uit het publiek samen met de beste bekende speler voor de inhoud van de pot.

* achtste aflevering - zondag 19 mei 2013 :

Vandaag, zondag 19 mei, proberen Bart Peeters, Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof hun gasten Jelle De Beule en Tatyana Beloy iets wijs te maken in 'De Neus van Pinokkio'. Werd Mark Uytterhoeven ooit verkozen tot best of tot slechtst geklede man? Over wie had Bono het toen hij tijdens de 360°-tour "happy birthday Smasher" zong? En welk vrouwonvriendelijk programma is ooit echt uitgezonden op televisie?

Dit is 'm : De kleren van Mark Uytterhoeven

In de ronde 'Dit is 'm' gaat het deze week over mode en styling. We gaan terug naar het legendarische programma 'Blikvanger' uit 1986 met Ghislaine Nuytten, die een wel heel verrassende gast op haar sofa had : Mark Uytterhoeven. Adriaan en Tine vertellen elk een verhaal over waarom Mark toen in de studio zat. Was hij de 'best geklede man' of net de 'slechtst geklede man' van 1986?

De oude doos : Wereldrecords

Zolang televisie bestaat, is er al aandacht geweest voor wereldrecords. Wijsmakers Tine en Adriaan spelen twee mogelijke situaties na waarin een doodgewone Vlaming trots een interview geeft over het gevestigde wereldrecord. Welke kampioen werd in het verleden echt geïnterviewd op televisie?


Het verhaal : The Smasher

Tijdens de 360°-tour van U2 zingt Bono "happy birthday, Smasher". En wat blijkt nu? 'Smasher' heet eigenlijk Stefaan en is een Belg! Voor zijn veertigste verjaardag kreeg hij bovendien nog een uniek verjaardagscadeau van Bono en de crew : een nieuwe voordeur. Klopt dat verhaal of hebben Bart, Tine en Adriaan hun fantasie aan het werk gezet?

De tv stopt nooit : Vrouwonvriendelijke TV

In heel veel televisieprogramma's doen programmamakers een beroep op mooie meisjes. Menig feministe is daarvoor al eens in een kramp geschoten. Blijkbaar vinden sommige programmamakers het leuk om vrouwen echt onheus te behandelen of ze gewoonweg als seksobject te beschouwen. Tine en Adriaan stellen elk een seksistisch programma voor, maar slechts één daarvan is ooit echt uitgezonden op televisie. Welk?

Hit van de week : Levende standbeelden

Deze week komen drie levende standbeelden langs. Twee van die standbeelden zijn echt; hun acts kunnen voorbijgangers wekelijks op straat bewonderen. De derde is een valsspeler en werd door de programmamakers gebeld en aangekleed.


'De Neus van Pinokkio', achtste aflevering vanavond zondag 19 mei 2013 tussen 20.30 en 21.30 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

19-05-2013 om 12:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : Farid Mammadov bezorgde tijdens de tweede halve finale Azerbeidzjan de overwinning.

 Na afloop van de finale van de 58e editie van het Eurovisie Songfestival maakte de EBU de volledige uitslagen bekend van de eerste en de tweede halve finale die eerder deze week plaatsvonden.

 De tweede halve finale afgelopen donderdag, 16 mei, werd gewonnen door Farid Mammadov met "Hold Me". De jonge kerel uit Azerbeidzjan wist eerder vannacht tijdens de finale beslag te leggen op een tweede plaats. De tweede plaats in de tweede halve finale was voor de Griekse heren van Koza Mostra feat. Agathonas Iakovidis met hun gratis alcohol en de derde plaats was voor de Noorse Margaret Berger met "I Feed You My Love".

* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE TWEEDE HALVE FINALE VAN DE 58e EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DONDERDAG 16 MEI 2013 (top tien geplaatst voor de finale) :

01. AZERBEIDZJAN : "Hold Me" - Farid Mammadov : 139 punten.
02. GRIEKENLAND : "Alcohol Is Free" - Koza Mostra feat. Agathonas Iakovidis : 121 punten.
03. NOORWEGEN : "I Feed You My Love" - Margaret Berger : 120 punten.

04. MALTA : "Tomorrow" - Gianluca Bezzina : 118 punten
.
05. ROEMENIE : "It's My Life" - Cezar : 83 punten
.
06. IJSLAND : "Ég á líf" - Eyþór Ingi Gunnlaugsson : 72 punten
.
07. ARMENIE : "Lonely Planet" - Dorians : 69 punten.
08. HONGARIJE : "Kedvesem" - ByeAlex : 66 punten
.
09. FINLAND : "Marry Me" - Krista Siegfrids : 64 punten
.
10. GEORGIE : "Waterfall" - Nodiko Tatishvili & Sophie Gelovani : 63 punten
.

11. SAN MARINO : "Crisalide" - Valentina Monetta : 47 punten.
12. BULGARIJE : "Samo Shampioni" - Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov
: 45 punten.
13. ZWITSERLAND : "You And Me" - Takasa
: 41 punten.
14. ISRAEL : "Rak bishvilo" - Moran Mazor
: 40 punten.
15. ALBANIE : "Identitet" - Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko : 31 punten.
16. VJR MACEDONIE : "Pred da se razdeni" - Esma & Lozano : 28 punten.
17. LETLAND : "Here We Go" - PeR : 17 punten.


Net als de voorbije twee jaar lag het lot van de kandidaten ook tijdens de halve finales in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. (bron : Eurovision.tv ; foto's : Sander Hesterman en Dennis Stachel - EBU)

19-05-2013 om 02:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : Roberto Bellarosa vijfde in de eerste halve finale, Nederlandse Anouk op een zesde plaats.

 Na afloop van de finale van de 58e editie van het Eurovisie Songfestival maakte de EBU de volledige uitslagen bekend van de eerste en de tweede halve finale die eerder deze week plaatsvonden.

De eerste halve finale afgelopen dinsdag, 14 mei 2013, werd gewonnen door de twintigjarige Emmelie de Forest die eerder vannacht het festival op haar naam wist te schrijven met "Only Teardrops". De tweede plaats was weggelegd voor de Russische Dina Garipova die de Oekraïense Zlata Ognevich achter zich liet.

 De achttienjarige Roberto Bellarosa behaalde met "Love Kills" een meer dan oververdiende vijfde plaats met een totaal van 75 punten, net gevolgd door de Nederlandse Anouk die met evenveel punten (maar van minder landen) op een zesde plaats strandde.

* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE EERSTE HALVE FINALE VAN DE 58e EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DINSDAG 14 MEI 2013 (top tien geplaatst voor de finale) :

01. DENEMARKEN : "Only Teardrops" - Emmelie de Forest : 167 punten.
02. RUSLAND : "What If" - Dina Garipova
: 156 punten.
03. OEKRAINE : "Gravity" - Zlata Ognevich
: 140 punten.

04. MOLDAVIE : "O Mie" - Aliona Moon : 95 punten.
05. BELGIE : "Love Kills" - Roberto Bellarosa
: 75 punten.
06. NEDERLAND : "Birds" - Anouk
: 75 punten.
07. WIT-RUSLAND : "Solayoh" - Alyona Lanskaya : 64 punten.
08. IERLAND : "Only Love Survives" - Ryan Dolan
: 54 punten.
09. LITOUWEN : "Something" - Andrius Pojavis
: 53 punten.
10. ESTLAND : "Et uus saaks alguse" - Birgit Õigemeel
: 52 punten.

11. SERVIE : "Ljubav je svuda" - Moje 3 : 46 punten.
12. MONTENEGRO : "Igranka" - Who See? feat. Nina Žižić
: 41 punten.
13. KROATIE : "Mižerja" - Klapa s mora
: 38 punten.
14. OOSTENRIJK : "Shine" - Natália Kelly
: 27 punten.
15. CYPRUS : "An me thimase" - Despina Olympiou : 11 punten.
16. SLOVENIE : "Straight Into Love" - Hannah Mancini : 08 punten.


Net als de voorbije drie jaar lag het lot van de kandidaten ook tijdens de halve finales in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. (bron : Eurovision.tv ; foto's : Thomas Hanses en Dennis Stachel, EBU)

19-05-2013 om 02:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : Emmelie de Forest bezorgt Denemarken derde overwinning op het Eurovisie Songfestival.

De twintigjarige Emmelie de Forest heeft Denemarken eerder vannacht, zondag 19 mei 2013, een derde overwinning bezorgd tijdens de finale van de 58e editie van het Eurovisie Songfestival en dit vijftig jaar nadat Grethe & Jørgen Ingmann het Scandinavische land een eerste overwinning bezorgde.

Dertien jaar geleden mochten de Olsen Brothers zegevieren en dat eveneens op Zweedse bodem, met name in de hoofdstad Stockholm.

De overwinning was een feit nadat de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië (als vijfendertigste) haar twaalf punten toekende aan het Scandinavische land en daarmee kon Emmelie niet meer worden voorbijgestoken door Azerbeidzjan dat op een verdienstelijke tweede plaats eindigde met een totaal van 234 punten. De jurk van presentatrice Petra Mede kreeg de kleuren van de Deense vlag en daarmee was de derde Deense overwinning een feit.

Uiteindelijk haalde de zangeres een totaal van 281 punten en het brons was voor Oekraïne met 214 punten. De Nederlandse Anouk strandde met 114 punten op een verdienstelijke negende plaats en met 71 punten was de twaalfde plaats voor onze landgenoot Roberto Bellarosa.
 
DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE FINALE VAN DE 58E EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL (ZATERDAG 18 MEI 2013) :

01. DENEMARKEN : "Only Teardrops" - Emmelie de Forest : 281 punten.
02. AZERBEIDZJAN : "Hold Me" - Farid Mammadov
: 234 punten.
03. OEKRAINE : "Gravity" - Zlata Ognevich
: 214 punten.

04. NOORWEGEN : "I Feed You My Love" - Margaret Berger : 191 punten.
05. RUSLAND : "What If" - Dina Garipova
: 174 punten.
06. GRIEKENLAND : "Alcohol Is Free" - Koza Mostra feat. Agathonas Iakovidis
: 152 punten.
07. ITALIE : "L'essenziale" - Marco Mengoni
: 126 punten.
08. MALTA : "Tomorrow" - Gianluca Bezzina : 120 punten.
09. NEDERLAND : "Birds" - Anouk : 114 punten.
10. HONGARIJE : "Kedvesem" - ByeAlex : 84 punten.

11. MOLDAVIE : "O Mie" - Aliona Moon
: 71 punten.
12. BELGIE : "Love Kills" - Roberto Bellarosa
: 71 punten.
13. ROEMENIE : "It's My Life" - Cezar
: 65 punten.
14. ZWEDEN : "You" - Robin Stjernberg
: 62 punten.
15. GEORGIE : "Waterfall" - Nodiko Tatishvili & Sophie Gelovani : 50 punten.
16. WIT-RUSLAND : "Solayoh" - Alyona Lanskaya
: 48 punten.
17. IJSLAND : "Ég á líf" - Eyþór Ingi Gunnlaugsson
: 47 punten.
18. ARMENIE : "Lonely Planet" - Dorians
: 41 punten.
19. VERENIGD KONINKRIJK : "Believe In Me" - Bonnie Tyler
: 23 punten.
20. ESTLAND : "Et uus saaks alguse" - Birgit Õigemeel
: 19 punten.
21. DUITSLAND : "Glorious" - Cascada
: 18 punten.
22. LITOUWEN : "Something" - Andrius Pojavis : 17 punten.
23. FRANKRIJK : "L'enfer et moi" - Amandine Bourgeois
: 14 punten.
24. FINLAND : "Marry Me" - Krista Siegfrids
: 13 punten.
25. SPANJE : "Contigo hasta el final (With You Until The End)" - ESDM : 08 punten.
26. IERLAND : "Only Love Survives" - Ryan Dolan : 05 punten.


Van de 'Big 5' deed alleen Italië het heel goed. Sinds de terugkeer in 2011 wist het land zich telkens in de top tien te nestelen, dit jaar was een zevende plaats weggelegd voor Marco Mengoni. De bookmakers hadden het dit jaar toch wel bij het rechte eind want ook bij hen stonden de landen uit de top vijf in de hoogste regionen.

De 59e editie van het Eurovisie Songfestival zal (normaal gezien) plaatsvinden op dinsdag 13, donderdag 15 en zaterdag 17 mei 2014. Of Kopenhagen voor de derde maal het liedjesfestival mag verwelkomen, wordt op een later ogenblik door de Deense nationale omroep DR bekendgemaakt. (foto : Sander Hesterman, EBU)

19-05-2013 om 02:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : de volledige uitslag van de 58e editie van het Eurovisie Songfestival (halve finales en finale).
EMMELIE DE FOREST WINT 58e EDITIE EUROVISIE SONGFESTIVAL MET "ONLY TEARDROPS" - TILLYKKE DANMARK!




De achtenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival heeft een winnaar opgeleverd : "Only Teardrops" van Emmelie de Forest. Daarmee wint het Scandinavische land Denemarken voor de derde maal het jaarlijkse liedjesfestival.

We zetten hieronder de volledige uitslag van de finale alsook de volledige uitslagen van beide halve finales op een rijtje.

DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE FINALE VAN DE 58E EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL (ZATERDAG 18 MEI 2013) :

01. DENEMARKEN : "Only Teardrops" - Emmelie de Forest : 281 punten.
02. AZERBEIDZJAN : "Hold Me" - Farid Mammadov
: 234 punten.
03. OEKRAINE : "Gravity" - Zlata Ognevich
: 214 punten.

04. NOORWEGEN : "I Feed You My Love" - Margaret Berger : 191 punten.
05. RUSLAND : "What If" - Dina Garipova
: 174 punten.
06. GRIEKENLAND : "Alcohol Is Free" - Koza Mostra feat. Agathonas Iakovidis
: 152 punten.
07. ITALIE : "L'essenziale" - Marco Mengoni
: 126 punten.
08. MALTA : "Tomorrow" - Gianluca Bezzina : 120 punten.
09. NEDERLAND : "Birds" - Anouk : 114 punten.
10. HONGARIJE : "Kedvesem" - ByeAlex : 84 punten.

11. MOLDAVIE : "O Mie" - Aliona Moon
: 71 punten.
12. BELGIE : "Love Kills" - Roberto Bellarosa
: 71 punten.
13. ROEMENIE : "It's My Life" - Cezar
: 65 punten.
14. ZWEDEN : "You" - Robin Stjernberg
: 62 punten.
15. GEORGIE : "Waterfall" - Nodiko Tatishvili & Sophie Gelovani : 50 punten.
16. WIT-RUSLAND : "Solayoh" - Alyona Lanskaya
: 48 punten.
17. IJSLAND : "Ég á líf" - Eyþór Ingi Gunnlaugsson
: 47 punten.
18. ARMENIE : "Lonely Planet" - Dorians
: 41 punten.
19. VERENIGD KONINKRIJK : "Believe In Me" - Bonnie Tyler
: 23 punten.
20. ESTLAND : "Et uus saaks alguse" - Birgit Õigemeel
: 19 punten.
21. DUITSLAND : "Glorious" - Cascada
: 18 punten.
22. LITOUWEN : "Something" - Andrius Pojavis : 17 punten.
23. FRANKRIJK : "L'enfer et moi" - Amandine Bourgeois
: 14 punten.
24. FINLAND : "Marry Me" - Krista Siegfrids
: 13 punten.
25. SPANJE : "Contigo hasta el final (With You Until The End)" - ESDM : 08 punten.
26. IERLAND : "Only Love Survives" - Ryan Dolan : 05 punten.


* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE EERSTE HALVE FINALE VAN DE 58e EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DINSDAG 14 MEI 2013 (top tien geplaatst voor de finale) :

01. DENEMARKEN : "Only Teardrops" - Emmelie de Forest
: 167 punten.
02. RUSLAND : "What If" - Dina Garipova
: 156 punten.
03. OEKRAINE : "Gravity" - Zlata Ognevich
: 140 punten.

04. MOLDAVIE : "O Mie" - Aliona Moon : 95 punten.
05. BELGIE : "Love Kills" - Roberto Bellarosa
: 75 punten.
06. NEDERLAND : "Birds" - Anouk
: 75 punten.
07. WIT-RUSLAND : "Solayoh" - Alyona Lanskaya : 64 punten.
08. IERLAND : "Only Love Survives" - Ryan Dolan
: 54 punten.
09. LITOUWEN : "Something" - Andrius Pojavis
: 53 punten.
10. ESTLAND : "Et uus saaks alguse" - Birgit Õigemeel
: 52 punten.

11. SERVIE : "Ljubav je svuda" - Moje 3 : 46 punten.
12. MONTENEGRO : "Igranka" - Who See? feat. Nina Žižić
: 41 punten.
13. KROATIE : "Mižerja" - Klapa s mora
: 38 punten.
14. OOSTENRIJK : "Shine" - Natália Kelly
: 27 punten.
15. CYPRUS : "An me thimase" - Despina Olympiou : 11 punten.
16. SLOVENIE : "Straight Into Love" - Hannah Mancini : 08 punten.

* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE TWEEDE HALVE FINALE VAN DE 58e EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DONDERDAG 16 MEI 2013 (top tien geplaatst voor de finale) :

01. AZERBEIDZJAN : "Hold Me" - Farid Mammadov : 139 punten.

02. GRIEKENLAND : "Alcohol Is Free" - Koza Mostra feat. Agathonas Iakovidis : 121 punten.
03. NOORWEGEN : "I Feed You My Love" - Margaret Berger : 120 punten.

04. MALTA : "Tomorrow" - Gianluca Bezzina : 118 punten
.
05. ROEMENIE : "It's My Life" - Cezar : 83 punten
.
06. IJSLAND : "Ég á líf" - Eyþór Ingi Gunnlaugsson : 72 punten
.
07. ARMENIE : "Lonely Planet" - Dorians : 69 punten.
08. HONGARIJE : "Kedvesem" - ByeAlex : 66 punten
.
09. FINLAND : "Marry Me" - Krista Siegfrids : 64 punten
.
10. GEORGIE : "Waterfall" - Nodiko Tatishvili & Sophie Gelovani : 63 punten
.

11. SAN MARINO : "Crisalide" - Valentina Monetta : 47 punten.
12. BULGARIJE : "Samo Shampioni" - Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov
: 45 punten.
13. ZWITSERLAND : "You And Me" - Takasa
: 41 punten.
14. ISRAEL : "Rak bishvilo" - Moran Mazor
: 40 punten.
15. ALBANIE : "Identitet" - Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko : 31 punten.
16. VJR MACEDONIE : "Pred da se razdeni" - Esma & Lozano : 28 punten.
17. LETLAND : "Here We Go" - PeR : 17 punten.

Het lot van de kandidaten lag dit jaar zowel tijdens de finale als tijdens de halve finales in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. (foto : Sander Hesterman, EBU)

19-05-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  


18-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (18-05-2013).

Vanavond, zaterdag 18 mei 2013, komen we te weten wie de 58e editie van het Eurovisie Songfestival zal winnen. Tussen al het Songfestivalgeweld door hebben we toch nog de tijd gevonden om een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaar te stomen. Daarin krijg je telkens een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en op de dag van de finale staat deze (iets langere) aflevering volledig in het teken van het jaarlijkse liedjesfestival.

 Onze landgenoot Roberto Bellarosa bracht eind september vorig jaar zijn debuutalbum "Ma voie" op de markt met daarop elf nummers. Het album werd op vrijdag 19 april in een nieuwere versie opnieuw uitgebracht. Zijn festivalinzending "Love Kills" alsook "Be Heroes" werden aan het album toegevoegd.

 De Zweedse zangeres/presentatrice Sarah Dawn Finer (MF 2007-2009, woordvoerster ESF 2009-2012, presentatrice MF 2012) kwam tijdens de halve finales als eens voorbij als haar alterego Lynda Woodruff. Tijdens de finale vanavond zal ze haar nieuwe single "The Winner Takes It All" ten gehore brengen. Het nummer van ABBA (MF 1973, ESF 1974) werd in een geheel nieuw kleedje gestoken.

 Gisteren, vrijdag 17 mei, bracht de Nederlandse zangeres Anouk haar album "Sad Singalong Songs" op de markt. Op dat nieuwe album staan tien nummers waaronder "Birds", het nummer waarmee ze Nederland voor het eerst sinds 2004 een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival bezorgde.

 De Duitse formatie Cascada hoopt vanavond met "Glorious" een goed resultaat neer te zetten. Het nummer verscheen reeds eerder op single en staat ook op het album "The Best Of Cascada" dat op vrijdag 29 maart verscheen. Daarop staan een aantal van de grootste hits van de formatie zoals "Evacuate The Dancefloor", "Everytime We Touch" en "Miracle".

 Afgelopen maandag, 13 mei, verscheen "Frequency", het debuutalbum van de Ierse zanger Ryan Dolan. Op dat album staan in totaal acht nummers waaronder twee versies van "Only Love Survives", het nummer waarmee hij vanavond als zesentwintigste en allerlaatste mag aantreden in de finale van het Eurovisie Songfestival.

 De Deense zangeres Emmelie de Forest is dé gedoodverfde kandidaat om de 58e editie van het jaarlijkse liedjesfestival te winnen. Op maandag 06 mei jongstleden bracht ze haar album "Only Teardrops" op de markt met daarop twaalf nummers waaronder een akoestische versie van haar Songfestivalinzending.

 De Finse deelneemster van dit jaar, Krista Siegfrids, bracht op vrijdag 10 mei haar debuutalbum "Ding Dong!" op de markt. Haar Songfestivalinzending "Marry Me", waarmee ze vanavond in de finale staat, is alvast één van de tien nummers die op dat eerste schijfje prijken.

 Het Verenigd Koninkrijk stuurt dit jaar Bonnie Tyler naar het Eurovisie Songfestival met "Believe In Me". Het nummer werd niet speciaal voor het liedjesfestival geschreven en is ook terug te vinden op haar jongste album "Rocks And Honey" dat sinds vrijdag 08 maart in de winkelrekken ligt.

 De Zweed Robin Stjernberg mag vanavond in eigen land als zestiende aantreden met "You". Het is in het Scandinavische land voor de eerste maal dat de Songfestivaldeelnemer zich via de herkansingsronde wist te plaatsen. Op woensdag 26 juni zal zijn album "Pieces" in de winkelrekken liggen met daarop zijn Songfestivalinzending en elf nieuwe nummers.  

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Sinds gisteren, vrijdag 17 mei, ligt het album "Together We're One" van Takasa, Heilsarmee, Armée Du Salut, Salvation Army in de winkelrekken. Eén van de nummers op dat album is "You And Me", de Zwitserse inzending van dit jaar waarmee de formatie zich eergisteren niet kon plaatsen voor de finale. Op woensdag 22 mei mogen we een nieuw album verwachten van de Zweedse zanger Eric Saade (MF 2010, woordvoerder ESF 2010, ESF 2011, host greenroom ESF 2013). Als voorloper op "Coming Home" verscheen op woensdag 24 april jongstleden reeds de gelijknamige single. De dvd, met daarop de twee halve finales en de finale van het festival van dit jaar, zou normaal gezien vanaf maandag 10 juni eerstkomende beschikbaar moeten zijn.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

18-05-2013 om 14:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : België geeft vanavond als tweeëntwintigste de punten, Nederland reeds als vierde.

 Eerder deze nacht heeft de EBU de volgorde bekendgemaakt waarin de punten vanavond tijdens de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival worden bekendgemaakt.

De laatste jaren werd die volgorde bepaald door lottrekking maar om het geheel nog spannender te maken werd twee jaar geleden het geweer van schouder veranderd. De volgorde wordt nu bepaald op basis van de punten van de vakjury's. Die jury's hebben hun punten eerder gisterenavond, vrijdag 17 mei, reeds gegeven en dit op basis van de tweede generale repetitie.

De televoting duurt vanavond vijftien minuten en de kijkers kunnen pas stemmen als alle zesentwintig nummers ten gehore zijn gebracht. De punten van de kijkers worden bij die van de vakjury's gevoegd en dat totaal wordt dan omgezet in 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 en de befaamde 'twelve points' of 'douze points'.

Barbara Louys zal de Belgische punten als tweeëntwintigste, iets over de helft, wereldkundig maken. De Nederlander Cornald Maas is reeds als vierde aan de beurt. San Marino mag vanavond het rijtje van negenendertig landen openen en Litouwen is als negenendertigste en allerlaatste aan de beurt.

We zetten hieronder de volgorde van de bekendmaking op een rijtje met tussen haakjes de woordvoerders.

01 San Marino (John Kennedy O'Connor).
02. Zweden (Yohio).
03. Albanië (Andri Xhahu).
04. Nederland (Cornald Maas).
05. Oostenrijk (Kati Bellowitsch).
06. Verenigd Koninkrijk (Scott Mills).
07. Israël (Ofer Nachshon).
08. Servië (Maja Nikolic).
09. Oekraïne (Matias).
10. Hongarije (Éva Novodomszky).
11. Roemenië (Sonia Argint).
12. Moldavië (Olivia Furtuna).
13. Azerbeidzjan (Tamilla Shirinova).
14. Noorwegen (Tooji).
15. Armenië (Andre).
16. Italië (Federica Gentile).
17. Finland (Kristiina Wheeler).
18. Spanje (Inés Paz).
19. Wit-Rusland (Darya Domracheva).
20. Letland (Anmary).
21. Bulgaria (Joana Dragneva).
22. België (Barbara Louys).
23. Rusland (Alsou).
24. Malta (Emma Hickey).
25. Estland (Rolf Roosalu).
26. Duitsland (Lena).
27. IJsland (Maria Sigrun Hilmarsdottir).
28. Frankrijk (Marine Vignes).
29. Griekenland (Andriana Magania).
30. Ierland (Nicky Byrne).
31. Denemarken (Sofie Lassen-Kalhke).
32. Montenegro (Ivana Sebek).
33. Slovenië (Andrea F).
34. Georgië (Liza Tsiklauri).
35. VJR Macedonië (Dimitar Atanasovski).
36. Cyprus (Loukas Hamatsos).
37. Kroatië (Uršula Tolj).
38. Zwitserland (Mélanie Freymond).
39. Litouwen (Ignas Krupavicius).

Rond de klok van middernacht komen we te weten naar welk land het liedjesfestival volgend jaar zal trekken. (bron : Eurovision.tv ; foto : Dennis Stachel - EBU)

18-05-2013 om 12:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : hoe breng je vanavond je stem uit?

Vanavond gaat om 21.00 de finale van de 58e editie van het Eurovisie Songfestival van start. België en Nederland nemen - voor het eerst sinds 2004 - samen deel aan deze finale en dus kunnen de inwoners van beide landen de buren de nodige (12?) punten geven.

Net als vorig jaar gaat de televoting pas van start nadat de zesentwintig nummers ten gehore zijn gebracht. Alle inwoners van de negenendertig deelnemende landen kunnen tijdens deze finale stemmen. De televoting duurt in totaal vijftien minuten en per toestel kan er tot twintig maal worden gestemd.

Hieronder krijg je alle gegevens die je nodig hebt om jouw stem uit te brengen op jouw favoriete kandida(a)t(en). Zoals steeds kan er niet voor het eigen land gestemd worden. Er kan dus vanavond NIET voor Roberto Bellarosa worden gestemd vanuit ons land en niet voor Anouk vanuit Nederland. Anderzijds kan vanuit Nederland WEL gestemd worden voor Roberto Bellarosa en kunnen de Belgen de Nederlandse Anouk een duwtje in de rug geven.

* Hoe stemmen ?

Via de telefoon : vanuit België wordt dat 0905 563 XX, waarbij de XX omgezet moeten worden in het land van je voorkeur. Vanuit Nederland 0909 00 XX waarbij de XX omgezet moeten worden in het land van je voorkeur.

Via SMS : vanuit België stuurt je een berichtje met XX naar 6000. Vanuit Nederland wordt dat een berichtje met XX naar 9090.

In eigen land kost een telefoontje of een sms'je 50 eurocent, in Nederland betaal je 35 eurocent (+ eventueel gsm-kosten).

Vanaf dit jaar kan ook via een speciale app worden gestemd (de app is gratis, het stemmen niet). De app kan je terugvinden in de Appstore van Apple of GooglePlay voor een Android-telefoon.

Volgorde van optreden

telefoon

(BELGIE)

SMS
6000
(BELGIE)

telefoon

(NEDERLAND)

SMS
9090
(NEDERLAND)

01. Frankrijk

0905 563 01

01

0909 00 01

01

02. Litouwen

0905 563 02

02

0909 00 02

02

03. Moldavië

0905 563 03

03

0909 00 03

03

04. Finland

0905 563 04

04

0909 00 04

04

05. Spanje

0905 563 05

05

0909 00 05

05

06. BELGIE

-

-

0909 00 06

06

07. Estland

0905 563 07

07

0909 00 07

07

08. Wit-Rusland

0905 563 08

08

0909 00 08

08

09. Malta

0905 563 09

09

0909 00 09

09

10. Rusland

0905 563 10

10

0909 00 10

10

11. Duitsland

0905 563 11

11

0909 00 11

11

12. Armenië

0905 563 12

12

0909 00 12

12

13. NEDERLAND

0905 563 13

13

-

-

14. Roemenië

0905 563 14

14

0909 00 14

14

15. Verenigd Koninkrijk

0905 563 15

15

0909 00 15

15

16. Zweden

0905 563 16

16

0909 00 16

16

17. Hongarije

0905 563 17

17

0909 00 17

17

18. Denemarken

0905 563 18

18

0909 00 18

18

19. IJsland

0905 563 19

19

0909 00 19

19

20. Azerbeidzjan

0905 563 20

20

0909 00 20

20

21. Griekenland

0905 563 21

21

0909 00 21

21

22. Oekraïne

0905 563 22

22

0909 00 22

22

23. Italië

0905 563 23

23

0909 00 23

23

24. Noorwegen

0905 563 24

24

0909 00 24

24

25. Georgië

0905 563 25

25

0909 00 25

25

26. Ierland

0905 563 26

26

0909 00 26

26


De finale komt vanavond rechtstreeks op het scherm en dit op Eén en Nederland 1 tussen 21.00 en 00.15. In eigen land wordt het commentaar vanuit Brussel geleverd door André Vermeulen en Tom De Cock. De Nederlandse commentaar komt net als de twee voorbije jaren van Jan Smit en Daniël Dekker. Ook via de RTBF kan de uitzending worden bekeken en daar komt het commentaar van Maureen Louys (presentatrice JESF 2005, woordvoerster ESF 2007-2009-2011) en Jean-Louis Lahaye. Maureen Louys vervangt de vorig jaar overleden Jean-Pierre Hautier. Haar zus, Barbara Louys, zal vanavond tijdens de finale de Belgische punten wereldkundig maken en ze komt als tweeëntwintigste aan de beurt. Voor Nederland maakt Cornald Maas de punten bekend en hij komt reeds als vierde aan de bak.
 (logo : Eén)

18-05-2013 om 11:31 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs