Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

07-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO VANDAAG : onze landgenoot Roberto Bellarosa werkt deze voormiddag zijn eerste individuele repetitie af.

 Gisteren, maandag 06 mei 2013, werd in de Zweedse stad Malmö het startschot gegeven voor de 58e editie van het Eurovisie Songfestival. De eerste halve finale vindt pas volgende week dinsdag, 14 mei, plaats maar gisterenochten gingen in de Malmö Arena reeds de eerste repetities van start. Vandaag, dinsdag 07 mei, zijn we toe aan de tweede repetitiedag en het is deze voormiddag meteen uitkijken naar onze landgenoot Roberto Bellarosa die zijn eerste individuele repetitie zal afwerken tussen 10.40 en 11.10. Normaal gezien zou hij pas deze namiddag aantreden maar de Belgische delegatie heeft van plaats gewisseld met die van Litouwen. 

Tot en met de dag van de finale, zaterdag 18 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


In totaal zullen de overige acht landen van de eerste halve finale vandaag hun allereerste repetitie afwerken. Veel moeten we hier nog niet echt van verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium in de arena.

* Overzicht van de overige acht halve finalisten van de eerste halve finale (dinsdag 07 mei) :

10.00-10.30

MONTENEGRO

10.40-11.10

BELGIE

11.20-11.50

WIT-RUSLAND

12.00-12.30

MOLDAVIE

12.30-13.30

P A U Z E

13.30-14.00

IERLAND

14.10-14.40

CYPRUS

14.50-15.20

LITOUWEN

15.30-16.00

SERVIE


In vergelijking met de voorgaande jaren zijn er ditmaal een aantal wijzigingen te noteren. Zo is het repetitieschema alvast met één dag ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf aanstaande vrijdag, 10 mei, wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. (bron : Eurovision.tv ; foto : Emelie Birgersson, SVT)

07-05-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Malmö' : 37. SPANJE.

Sinds maandag 01 april 2013 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei zal gehouden worden in het Zweedse Malmö. Voor het - inmiddels - achtste jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Zeven jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', zes jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', drie jaar geleden 'God kveld Oslo', twee jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf' en vorig jaar trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı'.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'God kväll Malmö'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije vijf jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien landen. Net als de voorbije drie jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. Zes landen zijn al verzekerd van een plaats in die finale, namelijk gastland Zweden en de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk). In tegenstelling tot de voorgaande jaren kent enkel gastland Zweden de startpositie (zestiende), de overige vijf landen kennen hun startpositie pas na afloop van de tweede halve finale.

 Het vierde land dat rechtstreeks geplaatst is voor de finale op zaterdag 18 mei is SPANJE. Sinds 1961 neemt het land al deel aan het festival en sindsdien was het onafgebroken op het Eurovisie Songfestival terug te vinden. Doordat het land één van de grootste betalers is mag het sinds een aantal jaren meteen aantreden in de finale. Spanje wist tot op heden het Songfestival twee maal te winnen : in 1968 met Massiel en "La la la" en het jaar nadien met Salomé en "Vivo cantando". Dat jaar waren er trouwens vier winnaressen.

In totaal wist het land ook vier maal op de tweede plaats te eindigen : in 1971 met Karina, in 1973 met Mocedades, in 1979 met Betty Missiego en voor het laatst in 1995 met Anabel Conde. In 2005 en 2006 eindigden het damestrio Son de Sol en de wereldbekende meidengroep Las Ketchup helemaal achteraan (tweemaal een éénentwintigste plaats), D'Nash wist het zes jaar geleden iets beter te doen met een twintigste plaats en een jaar later strandde Rodolfo Chikilicuatre met "Baila el Chiki Chiki" op een zestiende plaats. In 2009 mocht Soraya de finale afsluiten met "La noche es para mí" maar dat leverde haar amper drieëntwintig punten op, goed voor een vierentwintigste en voorlaatste plaats. In 2010 stuurde het land Daniel Diges naar de Noorse hoofdstad Oslo en met "Algo pequeñito" strandde hij met een totaal van 68 punten op een vijftiende plaats.

Twee jaar geleden mocht Lucía Pérez in de Duitse stad Düsseldorf haar beste beentje voorzetten. Maar meer dan een drieëntwintigste plaats met vijftig punten zat er voor haar nummer "Que me quiten lo bailao" niet in. Vorig jaar verging het zangeres Pastora Soler met "Quédate conmigo" alvast heelwat beter. Met een totaal van zevenennegentig punten behaalde ze een tiende plaats, het beste resultaat voor het land sinds 2004.

 Op dinsdag 26 februari werd de Spaanse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival gekozen.

Midden december maakte de nationale omroep TVE bekend dat het trio El Sueño de Morfeo (De Droom van Morfeus) op zaterdag 18 mei zal deelnemen aan de finale van de 58e editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Tijdens de nationale selectie bracht de groep drie nummers ten gehore en uit die nummers kozen een vakjury (Rosa Lopez, Jose Maria Iñigo en de Italiaanse deelnemer Marco Mengoni) en de kijkers thuis (televoting) de inzending voor Malmö.

* de geselecteerde liedjes :

01. "Dame tu voz" (rechtstreeks geplaatst).
02. "Atrévete" (geselecteerd via internetstemming).
03. "Contigo hasta el final" (rechtstreeks geplaatst).

Tijdens de rechtstreekse uitzending, vanuit Sant Cugat del Vallès (Barcelona) en in goede banen geleid door Carolina Ferre, maakten onder meer Pastora Soler (ESF 2012) en Nek hun opwachting.

Aan het einde van de uitzending werd de uitslag bekendgemaakt en zowel de driekoppige vakjury als de kijkers thuis waren het roerend eens.

* de volledige uitslag (tussen haakjes de punten van Rosa Lopez, Marco Mengoni, Jose Maria Iñigo en de televoting) :

01. "Contigo hasta el final" : 72 punten (12+12+12+36).
02. "Atrévete" : 60 punten (10+10+10+30).
03. "Dame tu voz" : 48 punten (8+8+8+24).

Daags na de finale raakte ook bekend dat maar liefst 53% van de stemmen van de kijkers ging naar "Contigo hasta el final" terwijl "Atrévete" 33,9% van de stemmen kreeg en "Dame tu voz" slechts 13%.

 El Sueño de Morfeo, opgericht in 2002, bestaat uit Raquel del Rosario Macías (zangeres), David Feito (akoestische gitaar, backing vocals) en Juan Suárez (electrische gitaar). De originele naam van de groep was Xemá maar sinds de toetreding van Juan Suárez in 2003 gaat de formatie door het leven als El Sueño de Morfeo.

De voorbije tien jaar bracht de groep vijf albums op de markt waarvan het jongste ("Buscamos sonrisas") vorig voorjaar het levenslicht zag. Hun genre kan omschreven worden als een mix van pop en rock met Keltische invloeden en de meest bekende nummers zijn "Nunca volverá", "Esta soy yo", "Para toda la vida", "Demasiado tarde" y "Lo mejor esta por llegar".

Als één van de 'Big 5' is Spanje steeds verzekerd van een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival alwaar het trio op zaterdag 18 mei als ESDM aantreden.

"Contigo hasta el final" ("With You Untill The End") (tekst en muziek : Raquel del Rosario, David Feito, Juan Suárez)

LYRICS

Un cielo azul
gana paso a la tormenta
que amenazó mi corazón

Y llegas tú, con todo lo que significas tú
descubriéndome quién soy

Eres esa luz
que a través del universo

me invitas a viajar
Contigo hasta el final

La ilusión
de una vida por delante
que comienza justo hoy

Vámonos
sin temor
gritemos que al final triunfó el amor
que ahora somos tú y yo

Eres esa luz
que a través del universo

me invitas a viajar
Contigo hasta el final

Eres esa luz
que a través del universo

me invitas a viajar
Contigo hasta el final


FRENCH LYRICS

Le ciel bleu
A pris de l'avance sur l'orage
Qui a menacé mon cœur.

Et voilà que tu arrives, avec tout ce que tu signifies
pour découvrir qui je suis.

Tu es cette lumière
Qui m'invites à voyager
À travers l'univers.
J'irai avec toi jusqu'au bout.

Une vie qui est devant nous
Commence aujourd'hui précisément
Et nous remplit d'espoir.

Partons,
Sans crainte
Crions haut et fort qu'en fin de compte, c'est l'amour qui a triomphé,
Que maintenant nous sommes toi et moi.

Tu es cette lumière
Qui m'invites à voyager
À travers l'univers.

Tu es cette lumière
Qui m'invites à voyager
À travers l'univers.
J'irai avec toi jusqu'au bout.

ENGLISH LYRICS

A blue sky
sweeps away the storm
that darkened my heart.

And then you come, with everything you are,
discovering me as I am.

You're that light
that crosses the universe
you
urge me to fly
with you till the end.

All the hope
of life before us,
a life beginning right now.

Let us go
without fear;
let us proclaim that love's won over all,
that now it's me and you.

You're that light
that crosses the universe
you
urge me to fly
with you till the end.

You're that light
that crosses the universe
you
urge me to fly
with you till the end

MORGEN : voorstelling van de Britse deelneemster, Bonnie Tyler. (foto ESDM : Pedro Castro ; met dank aan
Eurovision.tv en 3D Flags)

07-05-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  


06-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste maandag van mei hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Na zijn debuutalbum "Naakt doe ik de afwas" heeft Jelle Cleymans (Eurosong 2004) knoestig gezwoegd aan een waardige opvolger. Zijn nieuwe oogappel heet "Welk oog en hoeveel tranen?" en is zijn ode aan de onvolmaakte liefde geworden. Oprecht geboeid door de meest schrijnende liefdesverhalen, zoekt hij gewillig hun tragikomische kant op.

De mooiste verhalen zijn diegene die zweven tussen waarheid en fictie; die door het enthousiasme van hun vertellers zo werden aangedikt, dat niemand de oorspronkelijke versie nog kent. Verhalen die hun leven leiden zoals een boekhouder dat in een tarzanvel zou doen.

Toen de regisseur aan Ann Petersen vroeg te huilen in de volgende scène, repliceerde zij droog; Welk oog en hoeveel tranen had ge gewild?

Jelle Cleymans laat zich begeleiden door vijf muzikanten : Florejan Verschueren (piano), Herwig Check (bas), Stijn Norga (gitaren), Jan Cleymans (sax en klarinet) en Jan-Kris Vinken (drums).

Voor een overzicht van de optredens (tot en met donderdag 16 mei) verwijzen we je naar zijn website.

De van oorsprong Griekse zangeres Vicky Leandros (ESF 1967-1972, Duitse selectie 2006) tourt dit jaar door Duitsland met haar 'Ich Liebe das Leben - Tour 2013'. Naast tal van Duitse steden zal ze ook in ons land een eenmalige optreden verzorgen en dit op zaterdag 18 mei.

Fans van de zangeres moeten die avond afzakken naar het Kursaal van Oostende alwaar ze hun idool aan het werk kunnen zien. Tickets voor dit optreden kunnen worden aangekocht via de website van Sherpa of telefonisch via 070 25 20 20.


Op zaterdag 30 november barst het grootste ambiancefeest van het jaar weer los in de Ethias Arena in Hasselt. Het wordt een knallende feesteditie, want niet alleen wordt het de vijfde editie van 'Het Zingpaleis', maar tegelijk wordt ook tien jaar De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) gevierd.

Wie naar 'Het Zingpaleis 2013' gaat, zal dus getrakteerd worden op ambiance en sfeer van de bovenste plank. Net zoals de voorbije edities, nodigen De Romeo's enkele muzikale toppers uit om hen op het podium vergezellen. Wie dat zijn, wordt later bekendgemaakt.

Wil jij je verzekeren van een supergoede plaats op 'Het Zingpaleis 2013'? Reserveer dan snel, want de tickets zijn te koop via het nummer 070 345 345 of online via TeleTicketService!

06-05-2013 om 21:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : ABBA-museum opent morgen de deuren in Zweedse hoofdstad Stockholm.

 In Stockholm opent morgen, dinsdag 07 mei 2013, "ABBA The Museum", een museum over de Zweedse discogroep ABBA (MF 1973, ESF 1974), de deuren voor het grote publiek. Bij de voorstelling ervan vandaag, maandag 06 mei, liet Björn Ulvaeus, een van de leden van de groep, verstaan dat er geen reünie op stapel staat.

In het museum, dat zich over 1.300 vierkante meter uitstrekt, zijn de ABBA-leden overal aanwezig. Zo zijn foto's uit hun kindertijd en tijdens hun hoogtepunt, kostuums en televisie-interviews te zien. De geschiedenis van de popgroep wordt verteld "met humor en warmte".

"De bezoekers zullen dichter bij de waarheid komen", aldus de voormalige popster. Als enige van het legendarische kwartet werkte Ulvaeus actief mee aan de oprichting van het museum. Hij stak zelf ook geld in het project. Voor het gebouw van de Swedish Hall of Fame, waar ook een hotel-restaurant is gevestigd, was vandaag al een vijftigtal fans aan het wachten in de hoop een glimp van hun idolen op te vangen. Sinds 1972 verkocht de groep wereldwijd 378 miljoen albums. (bron :
Belga)

06-05-2013 om 20:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : Noorwegen gaat volgend jaar via nieuwe selectieprocedure op zoek naar Songfestivaldeelnemer.

 De Noorse nationale omroep NRK heeft eerder vandaag, maandag 06 mei 2013, laten weten dat de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival van 2014 een aantal wijzigingen zal ondergaan.

Zo zou men afstappen van de selectieprocedure die sinds 2006 in voege was, met voorrondes (halve finales) en een finale. Er zouden wel nog programma's komen voorafgaand aan de finale maar die zouden anders worden ingevuld. Ook de finale moet meer uitstraling brengen dan voorheen en dus is men volgens de omroep na acht jaar toe aan iets nieuws.

Eerder dit voorjaar had de omroep te kampen met tegenvallende kijkcijfers, vooral wegens de sterke concurrentie van TV2, de grootste commerciële zender in het Scandinavische land. Maar dit zou niet de reden zijn waarom men bij NRK met een nieuwe selectieprocedure gaat starten.

Hoe die procedure er zal gaan uitzien komen we pas later in het najaar te weten. (bron en logo : NRK)

06-05-2013 om 14:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : Canvas zendt morgenavond, dinsdag 07 mei 2013, het Eurovisie Songfestival van 1987 volledig uit.

 Voor de fans van het Eurovisie Songfestival is er heel goed nieuws. Morgenavond, dinsdag 07 mei 2013, zendt Canvas het Eurovisie Songfestival van 1987 volledig uit.

Op dinsdagavond (rond de klok van 23.15) kan je tijdens het programma 'MeMoTV' memorabele momenten uit de tv-geschiedenis (her)beleven. Wat er wordt uitgezonden bepaal jij : van dinsdagavond tot maandagmiddag kun je kiezen tussen vier fragmenten. Het programma dat maandag om 12.00 de meeste stemmen heeft, wint en zie je dinsdag rond 23.15 integraal op Canvas. Het programma met de minste stemmen valt af, en de nummers twee en drie schuiven door naar de volgende week. Dinsdagavond verschijnt het nieuwe aanbod online en kun je beginnen stemmen voor de volgende uitzending.

Deze week kwam dus het Eurovisie Songfestival uit 1987, gehouden in Brussel, als winnaar uit de bus met maar liefst 49% van de uitgebrachte stemmen.

 De volledige uitzending (bijna drie uur!) van het 32e Eurovisie Songfestival, live vanuit de Heizel in Brussel op 09 mei 1987. Georganiseerd door de RTBF, gepresenteerd door Viktor Lazlo, en met commentaar van Luc Appermont.
 
Als Sandra Kim in 1986 het Eurosongfestival wint, staat de RTBF voor een immense opdracht. Het is alle hens aan dek. Paleis 7 op de Heizel wordt omgebouwd met een gigantisch decor en tribunes. Het Vlaamse bedrijf Videohouse wordt onder de arm genomen voor de live uitzending. Zij coördineren een technische staf van 250 mensen. Naast het RTBF-personeel trommelen zij in heel Vlaanderen professionele freelancers op. Marc Robberechts van Videohouse : "Er mocht absoluut niks misgaan. Dit moest het visitekaartje worden van België in de wereld. Zes maanden lang hebben we aan de voorbereiding gewerkt. Het ging om een budget van 250 miljoen Belgische frank. De camera's moesten beantwoorden aan de hoogste kwalitatieve standaard van dat moment. En in de coulissen liepen Mike Verdrengh en Guido Depraetere rond. Zij dachten toen al aan hun eigen grote project, dat nauwelijks 2 jaar later van start zou gaan : vtm."

Het wordt een succes. Het laserdecor oogt spectaculair; en plots kennen we allemaal de perfecte presentatrice en zangeres Viktor Lazlo, 25 jaar, afkomstig uit Mol. 22 landen nemen deel : op dat moment is dat een record.
 
Liliane Saint-Pierre zet een puike prestatie neer met haar "Soldiers of Love" : ze eindigt als elfde. Voor Italië zingen Umberto Tozzi & Raf "Gente di mare", goed voor een derde plaats. West-Duitsland stuurt de groep Wind met "Lass die Sonne in dein Herz", zij eindigen tweede. En de winnaar is Ierland met de onvermijdelijke Johnny Logan en "Hold me now". Het wordt zijn tweede persoonlijke triomf.

Luc Appermont levert het commentaar, en het grote orkest van de RTBF (met veel Vlamingen) staat onder leiding van Jo Carlier.


'MeMoTV', met de integrale uitzending van het Eurovisie Songfestival 1987, morgenavond, dinsdag 07 mei 2013, tussen 23.15 en 02.15 op Canvas. (bron : Canvas)

06-05-2013 om 14:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : 'Nationaal Songfestival 2014' wordt een samenwerking tussen TROS en AVRO.

 De Nederlandse omroepen TROS en AVRO gaan volgend jaar samenwerken met betrekking tot het Nationaal en het Eurovisie Songfestival. De nieuwe fusiezender AVROTROS zal dan instaan voor de selectie van de kandidaat en de omroep blijft ook het Eurovisie Songfestival uitzenden.

Dat heeft de TROS eerder vandaag, maandag 06 mei 2013, laten weten aan Songfestivalweblog naar aanleiding van een bericht dat gisteren was verschenen op de entertainmentwebsite Alle Show.

 Toen Anouk bekendmaakte dat ze aan het Songfestival wilde meedoen, reageerde de TROS in eerste instantie nogal afwijzend. "We hebben het aanbod eerst afgehouden, want", legt TROS-directeur Peter Kuipers uit, "we zijn een betrouwbare partner en wilden eerst weten hoe onze partners de AVRO en De Publieke Omroep zouden reageren". Het Nederlandse publiek wilde graag dat Anouk naar het Eurovisie Songfestival ging. "Daar zijn we heel gevoelig voor. Dus na een aantal weken hebben we gezegd : het is goed".

Vorige zomer deelde zangeres Anouk plotsklaps via Facebook mee dat ze een 'killersong' had, waarmee ze aan het Songfestival wilde meedoen. Toen de TROS de kandidatuur van Anouk niet meteen omarmde brak er onder het Nederlandse publiek veel consternatie uit. TROS-directeur Peter Kuipers legt uit dat er al andere afspraken waren gemaakt. "De TROS is een betrouwbare partner. We hadden al maanden daarvoor met de AVRO gesproken over een groot Nationaal Songfestival. En we hadden afspraken gemaakt met de NPO om daar tijd en veel geld voor te krijgen. Het kan niet zo zijn, dat op het moment dat er iets verandert, wij maar tegen de AVRO of de NPO zeggen 'sorry jongens, bedankt dat jullie wilden meewerken. Nu aan de kant, want er heeft zich iemand aangediend!' We hebben het aanbod dus eerst afgehouden, want we wilden eerst weten hoe de partijen met wie wij afspraken hadden gemaakt daarop zouden reageren".

Opnieuw werd er met de AVRO en de NPO gesproken, met als nieuw uitgangspunt de deelname van Anouk. "Het doorslaggevende criterium was dat het Nederlandse publiek het zo graag wilde. Daar zijn we heel gevoelig voor. Na een aantal weken hebben we gezegd : 'het is goed', maar nu gaan we eerst even met Anouk spreken". Dat was dan ook wel nodig, want Anouk is een zangeres van wie bekend is dat ze nogal een eigen wil heeft. Noem het eigengereid of eigenwijs, bekend van haar is, dat ze zich niet makkelijk van buitenaf laat plooien. "Ze moest natuurlijk wel weten wat er op haar af komt", aldus Kuipers. "Meedoen aan het Songfestival is niet vrijblijvend. Ze moest dat echt goed weten. Er zijn een aantal verplichtingen waar je je óók als gearriveerde artiest aan dient te conformeren. Daar heeft ze zonder twijfel ja op gezegd. Toen was voor ons heel duidelijk : Anouk wil het heel graag en het publiek ook. De ruimte was er voor en dus zeiden we volmondig ja".

Peter Kuipers was nogal verrast door de mededeling van de Haagse zangeres, dat ze mee wilde doen aan het Eurovisie Songfestival. Vooral, omdat grote artiesten, componisten en tekstschrijvers al jarenlang niets meer met het liedjesfestijn te maken wilden hebben. "Ik was verbaasd, omdat we die signalen niet eerder hadden gekregen". De TROS-directeur legt uit dat in zijn team iedereen verbaasd was : "maar niet minder blij! Het is juist een van onze doelstellingen, dat een keer zo'n artiest, die al zoveel jaren meeloopt, zoveel uitstraling heeft, bereid is om haar nek uit te steken. Hoe mooi is dat?"

De fusieplannen hebben niet geleden onder de plotselinge koerswijziging dit jaar. Op 14, 16 en 18 mei presenteert Cornald Maas (AVRO) voorafgaand aan de twee halve finales en de finale drie programma's met oud-deelnemers onder de noemer 'Op weg naar het Songfestival'. Ook geeft hij op zaterdag 18 mei namens Nederland de punten. Het past allemaal bij twee omroepen die op goede basis een fusietraject in zijn gegaan. "In de toekomst is er geen AVRO of TROS meer", legt Kuipers uit. "Dan heten we AVROTROS en doen we vanaf 2014 samen het Songfestival!" Of Daniël Dekker volgend jaar nog het commentaar verzorgt, weet de radiopresentator niet. "We hebben er nog geen afspraken over gemaakt. Ik vind het leuk om te doen en doe het Songfestival met volle inzet. Of dat nou met Jan of met Cornald is, ach, voor mij is het Songfestival niet zo essentieel. Voor Cornald wel. Voor hem is het echt zijn levenswerk". In Moskou leende de AVRO Cornald uit aan de TROS om samen met Daniël het Songfestival te verslaan. Dit jaar verzorgt Daniël voor de derde keer met Jan Smit het commentaar bij de drie Eurovisie uitzendingen. "En daarna zien we het wel weer."


Hoe de selectieprocedure volgend jaar zal verlopen is nog niet bekend gemaakt. Volgens Songfestivalweblog bestaat namelijk de kans dat de selectieprocedure die voor dit jaar gepland was, volgend voorjaar wel zullen doorgaan. De TROS liet alvast weten dat het nu te vroeg is om wat te zeggen over het 'Nationaal Songfestival 2014' en dat de focus nu ligt op het Eurovisie Songfestival 2013. Daarna zullen de plannen voor volgend jaar gemaakt worden. (bron : Alle Show, Songfestivalweblog ; foto Anouk : Pablo Delfos)

06-05-2013 om 12:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vlaanderen muziekland' : gaststeden 'Vlaanderen Muziekland 2013' zijn bekend.

 Vlaanderen Feest! en De TV-Makers hebben afgelopen donderdag, 02 mei 2013, de gaststeden voor de nieuwe reeks 'Vlaanderen muziekland'-concerten bekendgemaakt. Op donderdag 11 juli is er een feestelijke uitzending vanuit Antwerpen.

Vlaanderen Feest! en LIVE Entertainment trekken deze zomer opnieuw langs Vlaamse steden en gemeenten voor een nieuwe editie van 'Vlaanderen muziekland'. Dit jaar strijkt Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) neer in Ieper, Aalst, Antwerpen, Haacht-Boortmeerbeek, Blankenberge, Lommel en Essen. Op vrijdag 16 augustus gaat het vervolgens naar Middelkerke-Westende voor 'Radio 2 Zomerhit'. Alle concerten worden uitgezonden op Eén.

 Deze zomer trekt Geena Lisa er voor de vierde keer op uit met 'Vlaanderen muziekland'. Dit jaar houdt het programma halt in Ieper, Aalst, Haacht-Boortmeerbeek, Blankenberge, Lommel en Essen. Eén brengt op donderdag 11 juli live vanuit Antwerpen een Vlaanderen Feest!-special naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Een uitstekende liveband - die dit jaar onder leiding staat van Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010) – begeleidt de artiesten op 'Vlaanderen muziekland'.
 
De gaststeden :

* Ieper : opname woensdag 03 juli, uitzending vrijdag 05 juli.
* Aalst : opname woensdag 10 juli, uitzending vrijdag 12 juli.
* Haacht-Boortmeerbeek : opname zondag 14 juli, uitzending vrijdag 19 juli.
* Blankenberge : opname woensdag 24 juli, uitzending vrijdag 26 juli.
* Lommel : opname donderdag 01 augustus, uitzending vrijdag 02 augustus.
* Essen : opname zondag 04 augustus, uitzending vrijdag 09 augustus.

* Op donderdag 11 juli een feestelijke live-uitzending vanuit Antwerpen.
* 'Radio 2 Zomerhit' vanuit Middelkerke-Westende, live-uitzending op vrijdag 16 augustus.

Elke week een nieuwe Zomerhit Top 20

Nieuw dit jaar is de 'Zomerhit top 20', waarmee 'Vlaanderen muziekland' deze zomer samen met de kijkers op zoek gaat naar de 'Radio 2 Zomerhit' van 2013. De redactie van Radio 2 maakt daartoe een longlist van de beste Vlaamse producties. De kijkers en luisteraars kunnen elke week stemmen op hun favoriete nummers uit de lijst, met een wekelijkse top 20 als resultaat.

In 'Vlaanderen muziekland' telt Geena Lisa af van 20 naar 1, waarbij verschillende nummers uit de top live worden gebracht door de artiest in kwestie. Daarnaast is er in 'Vlaanderen muziekland' ook tijd voor andere nummers zoals covers, "gouden ouwe" platen of tips. Elke week wordt de teller van de stemming op nul gezet, zodat ook nieuwe nummers kans maken om binnen te komen in de 'Zomerhit top 20'.

In de laatste aflevering van 'Vlaanderen muziekland' voor 'Radio 2 Zomerhit' worden de genomineerden voor de 'Radio 2 Zomerhit'-trofee bekendgemaakt.
(bron, logo en foto : Eén)

06-05-2013 om 12:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : André Vermeulen en Tom De Cock leveren dit jaar commentaar tijdens halve finales en finale Eurovisie Songfestival.

 Zoals je al eerder kon lezen zendt het eerste net van de Vlaamse openbare omroep volgende week (dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei) de twee halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival rechtstreeks uit. André Vermeulen en Tom De Cock zullen vanuit het Omroepcentrum het commentaar verzorgen bij de 58e editie van de liedjeswedstrijd in Malmö.

Televisiejournalist André Vermeulen is al jaren de commentator van het Eurovisie Songfestival. Voor radiopresentator Tom De Cock van MNM wordt het de eerste keer dat hij de grootste liedjeswedstrijd in Europa zal verslaan. In 2010, 2011 en 2012 gaf De Cock commentaar bij het Junior Eurovisie Songfestival.

Vlak voor de drie Songfestivalavonden warmt Eén de kijkers op met de drie specials 'Twelve points'. De uitzendingen van twintig minuten hebben de felbegeerde twaalf punten als rode draad.

Op dinsdag 14 mei focust 'Twelve points' op de Belgische inzendingen uit het verleden. Twee dagen later komen de meest memorabele acts die het event niet hebben gewonnen aan de beurt en net vóór de finale focust 'Twelve points' op de laureaten van de liedjeswedstrijd. (bron : Ludwig De Wolf, deredactie.be)

06-05-2013 om 11:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : Nederlandse zangeres Anouk niet in jurk of met boa op Songfestival.

 De Nederlandse zangeres Anouk, die later vandaag haar eerste repetitie afwerkt, zal niet in een extravagante jurk verschijnen op het podium van het Eurovisie Songfestival in de Zweedse stad Malmö. "Ik denk dat ik gewoon een broek en een hemd zal aantrekken", zei ze afgelopen donderdag, 02 mei 2013, in 'De avondshow' op MNM. "Iets waar ik me gemakkelijk in voel. In ieder geval geen jurken of boa's."

"Ik wil gewoon dat ik het nummer niet vals zing. Dan is het al geslaagd", voegde ze er nog aan toe.

Anouk zal op het Songfestival "Birds" zingen, een nummer van haar nieuwe album dat volgende week vrijdag17 mei, uitkomt. Dat album kreeg de titel "Sad Singalong Songs". "Ik heb er drie en een half jaar over gedaan om de nummers voor mijn nieuwe album te schrijven", zegt ze.

 Op het internet circuleerden de voorbije week beelden van Anouk in dronken toestand, waardoor er in de Nederlandse pers even aan getwijfeld werd of het wel goed zou komen met de Songfestivaldeelname van de zangeres. Nu blijkt echter dat de filmpjes deel uitmaken van een reclamecampagne met de bekende slogan "Even Apeldoorn bellen".
 
Op haar Facebookpagina‎ excuseerde Anouk zich inmiddels bij haar fans. "Het spijt me dat ik jullie in de maling heb genomen, maar het was te leuk om het niet te doen." (bron : Judit Verstraete, deredactie.be ; foto Anouk : Pablo Delfos)

06-05-2013 om 10:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO VANDAAG : vandaag starten de eerste repetities, Nederlandse Anouk deze namiddag als laatste op het festivalpodium.

 Vandaagmaandag 06 mei 2013, wordt in de Zweedse stad Malmö het startschot gegeven voor de 58e editie van het Eurovisie Songfestival. De eerste halve finale vindt pas volgende week dinsdag14 mei, plaats maar vanochtend starten in de Malmö Arena reeds de eerste repetities. Oostenrijk mag als allereerste om 10.00 het podium op voor de eerste repetitie. De Nederlandse kandidate (Anouk) werkt als achtste en laatste haar eerste repetitie af (tussen 15.30 en 16.00). De Belgische kandidaat, Roberto Bellarosa, moet pas morgen, dinsdag 07 mei, voor de eerste maal het podium op.

Vanaf vandaag en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 18 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


In totaal zullen de eerste acht landen van de eerste halve finale vandaag hun allereerste repetitie afwerken. Veel moeten we hier nog niet echt van verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium in de arena.

* Overzicht van de eerste acht halve finalisten van de eerste halve finale (maandag 06 mei) :

10.00-10.30

OOSTENRIJK

10.40-11.10

ESTLAND

11.20-11.50

SLOVENIE

12.00-12.30

KROATIE

12.30-13.30

P A U Z E

13.30-14.00

DENEMARKEN

14.10-14.40

RUSLAND

14.50-15.20

OEKRAINE

15.30-16.00

NEDERLAND


In vergelijking met de voorgaande jaren zijn er ditmaal een aantal wijzigingen te noteren. Zo is het repetitieschema alvast met één dag ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf aanstaande vrijdag, 10 mei, wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. (bron : Eurovision.tv ; foto : Emelie Birgersson, SVT)

06-05-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Malmö' : 36. ITALIE.

Sinds maandag 01 april 2013 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei zal gehouden worden in het Zweedse Malmö. Voor het - inmiddels - achtste jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Zeven jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', zes jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', drie jaar geleden 'God kveld Oslo', twee jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf' en vorig jaar trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı'.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'God kväll Malmö'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije vijf jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien landen. Net als de voorbije drie jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. Zes landen zijn al verzekerd van een plaats in die finale, namelijk gastland Zweden en de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk). In tegenstelling tot de voorgaande jaren kent enkel gastland Zweden de startpositie (zestiende), de overige vijf landen kennen hun startpositie pas na afloop van de tweede halve finale.

 Het derde land dat rechtstreeks geplaatst is voor de finale op zaterdag 18 mei is ITALIE. Na een afwezigheid van maar liefst veertien jaar is tweevoudig winnaar (1964 en 1990) Italië sinds 2011 opnieuw van de partij. In totaal nam het land tussen 1956 en 1997 zesendertig maal deel en 'slechts' tien keer eindigde de inzending niet in de top tien. Eén van de bekendste Italiaanse inzendingen is "Nel blu dipinto di blu" dat bij velen beter bekend is als de wereldhit "Volare". Met dat nummer nam drievoudig deelnemer Domenico Modugno in 1958 deel aan het festival.

Twee jaar geleden nam Italië dus opnieuw deel aan het festival en Raphael Gualazzi wist met "The Madness Of Love" meteen de tweede plaats in de wacht te slepen. Vorig jaar stuurde het land zangeres Nina Zilli naar de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe en daar wist ze met "L'amore è femmina (Out Of Love)" beslag te leggen op een negende plaats.

In Italië kwam er in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 februari een einde aan de vijfde en meteen ook allerlaatste avond van de 63e editie van het populaire Festival di Sanremo.

Deze editie werd gewonnen door de 24-jarige Marco Mengoni met het nummer "L'essenziale" en net voor de bekendmaking van de winnaar maakte het presentatieduo Fabio Fazio en Luciana Littizzetto bekend dat de zanger dit jaar zal deelnemen aan de 58e editie van het Eurovisie Songfestival. Dat Mengoni naar Malmö afreist is niet echt een verrassing daar zijn naam reeds een tijdje circuleerde.

Met welk nummer de Italiaanse vertegenwoordiger in de finale in Malmö zal aantreden was op dat ogenblik nog niet bekend. Maar uiteindelijk kozen de artiest, de Italiaanse omroep en de platenmaatschappij voor het nummer waarmee hij deze editie van het Festival di Sanremo op zijn naam had geschreven.

Tijdens de slotavond traden de veertien gevestigde waarden opnieuw aan en streden ze om de resterende 75% van de punten. Op donderdag 14 februari werden door de kijkers reeds 25% van de stemmen toegekend en tijdens de finale telden die stemmen mee voor 25% van het puntentotaal. De resterende 50% werd toegekend door een vakjury (voorzitter Nicola Piovani, Eleonora Abbagnato, Stefano Bartezzaghi, Cecilia Chailly, Claudio Coccoluto, Serena Dandini, Paolo Giordano, Nicoletta Mantovani, Rita Marcotulli en Neri Marcorè). Na de eerste stemronde stootten drie kandidaten door naar de finaleronde alwaar hun lot opnieuw lag in de handen van de vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%).

* slotavond 'Festival di Sanremo' :

- geplaatst voor de superfinale (in volgorde van bekendmaking) :

01. "La canzone mononota" door Elio e le Storie Tese.
02. "L'essenziale" door Marco Mengoni.
03. "Se si potesse non morire" door Modà.

* uitslag slotavond 'Festival di Sanremo' :

- superfinale 'Giovani' (tussen haakjes percentages televoting/eindtotaal) :

01. "L'essenziale" door Marco Mengoni (44%-36%).
02. "Se si potesse non morire" door Modà (34%-31%).
03. "La canzone mononota" door Elio e le Storie Tese (22%-33%).

 Marco Mengoni (Ronciglione, 25 december 1988) won in 2009 de derde reeks van de talentenjacht 'X Factor' en een jaar later werd hij tijdens het Festival di Sanremo derde met het nummer "Credimi Ancora". Datzelfde jaar mocht hij tijdens de MTV Europe Music Awards een prijs in de wacht slepen voor 'Best European Act'.

Zoals hierboven reeds eerder werd aangehaald was het maar een kwestie van tijd eer de vierentwintigjarige zanger naar het Eurovisie Songfestival zou gaan om er zijn land te vertegenwoordigen.

Componist en tekstschrijver Roberto Casalino is eveneens verantwoordelijk voor het nummer "Per Sempre" waarmee zangeres Nina Zilli vorig jaar in eerste instantie zou deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Met "L'essenziale" krijgt hij dit jaar eerherstel.

"L'essenziale" (tekst : Roberto Casalino ; muziek : Francesco De Benedittis, Roberto Casalino, Marco Mengoni)

LYRICS

Sostengono gli eroi
se il gioco si fa duro
è da giocare
Beati loro poi
se scambiano le offese con il bene
Succede anche a noi
di far la guerra e ambire poi alla pace
e nel silenzio mio
annullo ogni tuo singolo dolore
Per apprezzare quello che
non ho saputo scegliere

Mentre il mondo cade a pezzi
io compongo nuovi spazi
e desideri che
appartengono anche a te
che da sempre sei per me
l'essenziale

Non accetteró
un altro errore di valutazione
l'amore è in grado di
celarsi dietro amabili parole
che ho pronunciato prima che
fossero vuote e stupide

Mentre il mondo cade a pezzi
io compongo nuovi spazi
e desideri che
appartengono anche a te
Mentre il mondo cade a pezzi
mi allontano dagli eccessi
e dalle cattive abitudini
tornerò all'origine

torno a te che sei per me
l'essenziale
L'amore non segue le logiche
Ti toglie il respiro e la sete

Mentre il mondo cade a pezzi
mi allontano dagli eccessi
e dalle cattive abitudini
tornerò all'origine
torno a te che sei per me
l'essenziale


ENGLISH LYRICS : The Essential

Heroes say
When the game gets tough
It's time to play
Bless them when, though
They mistake offenses for good acts
Happens to us too
To make war and then long for peace
And then in my silence
I annihilate your every single pain
And now I appreciate
What I wasn’t able to choose

As the world falls into pieces
I craft new spaces and needs
That belong to you too
You, whom I believe to be the ESSENTIAL

I won't accept another
Wrong decision
Love can hide behind loving words
That I uttered before
they turned empty and vain

As the world falls into pieces
I craft new spaces and needs
That belong to you too
As the world falls into pieces
I move away from excesses
And bad habits
To go back to the origins

Going back to you
You, whom I believe to be the ESSENTIAL
Love won't abide any rules
It takes your breath away
and quenches your thirst

As the world falls into pieces
I craft new spaces and needs
That belong to you too
As the world falls into pieces
I move away from excesses
And bad habits
To go back to the origins
To go back to you, whom I believe to be the ESSENTIAL

MORGEN : voorstelling van de Spaanse deelnemer, ESDM. (foto Marco Mengoni : Giuseppe La Spada ; met dank aan
Eurovision.tv en 3D Flags)

06-05-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  


05-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : 'Roberto Bellarosa met veel vertrouwen naar het Eurovisie Songfestival'.

 Roberto Bellarosa heeft eergisteren, vrijdag 03 mei 2013, in de MNM-studio van Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012) zijn Songfestivalnummer "Love Kills" gezongen. "Ik ben een beetje nerveus, maar heb ook alle vertrouwen in een goede afloop. We hebben goed gewerkt", aldus Bellarosa.

De Franstalige Belg heeft gekozen voor de Engelse versie van zijn nummer "Love Kills" voor het Songfestival. "Het nummer klinkt beter in het Engels en de taal van Shakespeare is ook veel universeler dan het Frans. Bijna iedereen begrijpt Engels", aldus Bellarosa.

De jonge winnaar van de Franstalige versie van de eerste editie van 'The Voice' vertelde Van de Veire dat Bellarosa zijn echt naam is. "Het is geen pseudoniem of artiestennaam", verduidelijkte hij.

Roberto Bellarosa verdedigt de Belgische eer in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 14 mei. Als hij bij de eerste tien eindigt, mag hij deelnemen aan de grote finale op zaterdag 18 mei.

Overmorgenochtend, dinsdag 07 mei, werkt de jonge zanger zijn allereerste repetitie af op het festivalpodium in de Zweedse stad Malmö. (bron : Ludwig De Wolf, deredactie.be ; foto : VRT)

05-05-2013 om 22:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Simonne en Frank worden betrapt door Luc, Jana en Bram komen terug thuis.

Op maandag 27 augustus 2012 ging op Eén het achttiende seizoen van de soap-serie 'Thuis' van start. Brengt het nieuwe seizoen hoop? Ware liefde? Spanning? Plezier? Troost?

De titelsong van de serie wordt ook dit seizoen gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Over Kurt Van Damme, de ex van dokter Judith Van Santen en de vader van Stan en Emma, is de afgelopen maanden al een en ander gezegd in 'Thuis'. Niet altijd even positief, maar nu krijgt Kurt de kans om zijn versie van het verhaal te vertellen, want op vrijdag 08 maart 2013 dook hij voor het eerst zelf op in 'Thuis'. Zijn rol wordt vertolkt door Dries Vanhegen.

Nadat op dinsdag 26 februari Natasha De Schepper (Lien De Graeve) haar intrede maakte in 'Thuis', kwam op 08 maart opnieuw een nieuw gezicht binnenwaaien in de reeks. Kurt Van Damme (Dries Vanhegen) is de ex van dokter Judith (Katrien De Ruysscher) en kwam zo al geregeld ter sprake de voorbije maanden. Hij doet zijn uiterste best om een goede vader te zijn voor Emma (Elise Roels) en Stan (Jannes Coessens), maar sinds de scheiding loopt dat niet altijd even vlot. Als piloot vertoeft Kurt geregeld in het buitenland, waardoor hij er niet altijd kan zijn voor zijn kinderen. Stan heeft het daar moeilijk mee, maar Kurt heeft die uitdagingen en dat avontuur in zijn leven nodig om gelukkig te zijn.

Helaas gaat Kurt ook op zoek naar avontuur op romantisch vlak. Die avontuurtjes van Kurt, en dan vooral zijn affaire met de jongere Natasha De Schepper, lagen aan de basis van de scheiding van Kurt en Judith. Judith had genoeg van het bedrog en het koppel ging uit elkaar. Kurt probeert intussen een nieuw leven op te starten met Natasha, maar de laatste tijd lijkt de liefde tussen Kurt en Natasha danig bekoeld. Dat beginnen ook zijn kinderen te merken …

Kurt bedrogen?

Stan heeft genoeg van de ruzies en discussies tussen zijn vader en Natasha. Hij wil niet langer bij zijn vader gaan logeren, maar voltijds bij Judith blijven. Judith, daarentegen, wil zich aan de afspraken houden en geeft niet toe. Ze roept haar ex wel op het matje voor meer uitleg, want ze wil niet dat hun kinderen lijden onder zijn relationele problemen. Kurt minimaliseert de situatie, maar Judith vreest dat er meer aan de hand is. Zij zag Natasha op 07 maart in de Frens en die had opvallend veel aandacht voor Jens (Jelle Cleymans, Eurosong 2004). Het ziet ernaar uit dat Kurt nu diegene is die bedrogen wordt …

Stabiliteit

Het ego van Kurt krijgt een stevige knauw en hij zet alles op alles om de waarheid te achterhalen. Het duurt niet lang vooraleer ze in de Frens een briesende Kurt over de vloer krijgen, maar Kurt pakt de verkeerde cafébaas aan. De breuk met Natasha lijkt onafwendbaar en is een stevige klap voor Kurt. Hij verliest even de controle over zichzelf en treft daarbij ook anderen. Kurt beseft dat hij weer op zoek moet gaan naar stabiliteit – niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn twee kinderen. Hij hoopt die stabiliteit terug te vinden bij zijn ex, Judith, maar zou wel eens concurrentie kunnen krijgen van Tom (Wim Stevens) …

Over Dries Vanhegen

De rol van Kurt Van Damme wordt vertolkt door Dries Vanhegen, die vooral in het theater actief is. Hij werkte vaak en veel in Nederland en speelde er grote rollen in stukken van grote schrijvers. Daarnaast speelde hij de laatste jaren ook op televisie een mooi palmares bijeen, met rollen in 'De Vijfhoek', 'David', 'Los zand', 'Sara', '180' en 'De wet volgens Milo' en gastrollen in 'Familie', 'Zone stad', 'Witse', 'De Rodenburgs', 'Code 37', 'Aspe', 'Flikken' en 'Flikken : Maastricht'. In 2007 speelde hij de hoofdrol in de film 'Ex Drummer' van Koen Mortier, een personage dat zijn eigen naam droeg.


Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.381 TOT EN MET 3.385.

 Nancy dreigt ermee het hele verhaal van Frank en Luc aan de grote klok te hangen. Simonne en Frank worden betrapt door Luc. Nancy doet een boekje open over Luc bij Julia. Ivo Courtois wil dat alles op papier staat in verband met de deal tussen hem en Marianne. Jana en Bram komen terug thuis.

- maandag 06 mei - aflevering 3.381 : Nancy dreigt ermee het hele verhaal van Frank en Luc aan de grote klok te hangen. Femke blijft Tim steunen tijdens zijn moeilijke periode. Marianne heeft een belangrijke mededeling voor Ann en Tom. Bram heeft een bijzondere vraag voor Mayra. Simonne wil Frank helpen. Peter concentreert zich volledig op Peggy.

- dinsdag 07 mei - aflevering 3.382 : Simonne en Frank worden betrapt door Luc. Rosa wil iets speciaal doen voor Peggy. Kurt stort zijn hart uit bij Judith. Nancy doet een boekje open over Luc bij Julia. Marianne en Ivo Courtois krijgen tegenkanting van Geert.

- woensdag 08 mei - aflevering 3.383 : Luc probeert Julia opnieuw te overtuigen van zijn waarheid. Ivo Courtois wil met Geert praten. Peter dreigt het slachtoffer te worden van een ruzie tussen Rosa en Peggy. Tim heeft een belangrijk besluit genomen. Femke roept Nancy op het matje. Bram is aangenaam verrast met het werk van Mayra. Luc sluit een goede zakelijke deal.

- donderdag 09 mei - aflevering 3.384 : Judith en Tom komen elkaar tegen tijdens het joggen. Frank legt Luc op de rooster. Rosa en Waldek vangen Britney op. Peter moet eerlijk zijn tegen Rosa. Jana krijgt een cadeautje van Bram. Ivo Courtois wil dat alles op papier staat in verband met de deal tussen hem en Marianne. Kurt en Stan werken aan hun vader-zoonrelatie.

- vrijdag 10 mei - aflevering 3.385 : Het is een zeer belangrijke dag voor Tim. Frank heeft last van gewetensproblemen. Simonne en Julia krijgen ruzie. Franky doet Tibo een moeilijke mededeling. Femke legt haar eerste examen af. Rosa geeft Nancy een uitbrander. Jana en Bram komen terug thuis. Nancy heeft harde woorden voor Frank.

'Thuis', het achttiende seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

05-05-2013 om 22:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Evy en Mieke besluiten om te gaan samenwonen, de reis van Arno naar Miami komt in het gedrang.

Op maandag 27 augustus 2012 ging het nieuwe seizoen van de vtm-soap 'Familie' van start. Opgelet, dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.50, telkens van maandag tot en met vrijdag.

Met het nieuwe uitzenduur sluit 'Familie' beter aan bij het leefpatroon en het kijkgedrag van de gezinnen in Vlaanderen, die dan graag in de zetel ploffen om samen van de dagelijkse serie te genieten.

Ook vormelijk en inhoudelijk waken de makers van 'Familie' er meer dan ooit over dat de kijkers zich herkennen in de serie en thema's aangereikt krijgen die ook in het échte leven spelen. Eigentijds zijn en herkenbaarheid zijn dan ook de sleutelwoorden voor de komende jaren. En omdat de maatschappij en het leefpatroon van de Vlaamse gezinnen voortdurend evolueert, zal ook 'Familie' evolueren in de spelarena's, de verhaallijnen en bijgevolg ook de cast.

Cathérine Kools geeft gestalte aan Leen Van den Bossche

Na een afwezigheid van meer dan twee jaar op het scherm werd het personage Leen Van den Bossche terug geïntroduceerd in 'Familie'. Leen vertrok in aflevering 4536 – uitzending 31 januari 2011 - naar Amerika, om daar haar studies geneeskunde verder te zetten en zich te specialiseren in hartchirurgie. De onderliggende reden was dat ze op deze manier de mislukte romance met haar stagementor Victor Praet (Robert de la Haye) beter een plaats kon geven.

Op vrijdag 19 april 2013 keerde Leen terug naar Vlaanderen. Haar studies heeft ze afgebroken en ze wil hier haar leven terug op de rails zetten. Een hele uitdaging, want ze is zwanger en single. Maar Leen is niet meer het naïeve meisje dat zich makkelijk uit haar lood laat slaan. Deze jonge vrouw weet wat ze waard is en ze besluit een huisartsenpraktijk uit de grond te stampen.

Cathérine Kools zal de rol van Leen Van den Bossche invullen. De actrice was piepjong toen ze in de huiskamer kwam als 'het lief van' in 'Vaneigens', de afsluiter van 'Man Bijt Hond'. Van 2004 tot 2008 maakte ze deel uit van de vaste 'Wittekerke'-cast en van 2008 tot 2010 was ze te zien in 'Vermist'. De tv-kijkers kennen haar ook van haar gastrollen in de series 'Aspe', 'David', 'Zone Stad' en 'Danni Lowinski'. En in de bioscoopfilm 'Firmin' gaf ze gestalte aan Lies.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het tweeëntwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.066 TOT EN MET 5.070.

- maandag 06 mei
 - aflevering 5.066 : Trudy dringt er bij Bart op aan om een advocaat onder de arm te nemen. Jan brengt zonder medeweten van Leen een bezoekje aan dokter Van Oudenhove. Mathias heeft het bijzonder druk met de organisatie van de wielerwedstrijd en de voorbereiding van de quiz. Trudy wil de familie aan een smaaktest onderwerpen. June en Peter discussiëren over de rol van Véronique als CEO van de VdB-holding. Anna laat Jan en Linda verstaan dat ze bij hen wil intrekken, dit geheel tegen de zin van haar zoon. Rita klopt aan bij Dirk en Nathalie.

- dinsdag 07 mei - aflevering 5.067 : Mathias neemt te veel hooi op zijn vork en heeft last van stress. Wanneer Geert Segers hem nog eens op het belang van de quiz wijst, stijgt de druk alleen maar. De spanningen tussen Victor en Véronique lopen op wanneer hij insinueert dat ze beter af zou zijn met Wouter. Rita doet haar uiterste best om het Dirk en Nathalie naar de zin te maken. Dat is volgens Nathalie niet zonder bijbedoelingen. Leen schakelt Barts hulp in om een businessplan op te stellen. Linda raadt haar aan om een lening aan te vragen bij de bank. Bart wil zijn aandelen van VdB verkopen. Evy en Mieke besluiten om te gaan samenwonen.

- woensdag 08 mei - aflevering 5.068 : Rita settelt zich steeds meer in het huis van Dirk en Nathalie. Victor excuseert zich bij Véronique voor zijn gedrag. Toch blijft hij erbij dat haar toekomst niet bij hem ligt, maar bij Wouter. Leen heeft een afspraak bij de bank. Ze krijgt er te horen dat ze geen lening kan krijgen zonder borg en ziet haar droom in duigen vallen. Trudy dringt er bij Bart op aan om snel een nieuwe job te vinden. Evy heeft problemen met haar huurcontract. Marie-Rose spelt Fons de les.

- donderdag 09 mei
- aflevering 5.069 : Een onweer heeft lelijk huisgehouden bij de familie Pauwels. De schade is aanzienlijk, waardoor de reis van Arno naar Miami in het gedrang komt. Trudy hoopt haar slag thuis te halen met de grote smaaktest die ze op poten heeft gezet. Linda wil niet dat Jan zich borg stelt voor Leen, zonder zijn andere kinderen hierover te raadplegen. Mathias test zijn quiz uit op Marie-Rose, maar dat loopt niet bepaald van een leien dakje. Bart wil beroep doen op Trudy's spaargeld om de schadeclaim te kunnen betalen. Véronique neemt Linda in vertrouwen.

- vrijdag 10 mei - aflevering 5.070 : Arno reageert gelaten op het nieuws dat zijn reis naar Miami mogelijk in het gedrang komt. Dat wekt argwaan bij de rest van de familie. Patrick blijft echter niet bij de pakken zitten en bekijkt of de verzekering de schade kan terugbetalen. Dirk stelt Rita voor om het huurcontract van Evy over te nemen. Beide dames staan echter weigerachtig tegenover het idee. Vandaag breekt voor Mathias de grote dag aan : wordt de quiz die hij organiseerde een succes? Trudy weigert haar spaargeld aan te wenden om te schadeclaim te betalen en stelt Bart voor om het huis te verkopen.

OPGELET! Sinds maandag 03 september 2012 kan je 's middags rond de klok van 13.30 eveneens kijken naar 'Familie'. Sinds de eerste schooldag wordt seizoen zestien heruitgezonden.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.50 en 20.30 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

05-05-2013 om 21:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'LouisLouise' : Louise vertelt Thomas dat hij niet de vader is van Natalie haar kind.

Tussen woensdag 24 september 2008 en donderdag 25 juni 2009 kon je op vtm de telenovelle 'LouisLouise' volgen. De commerciële omroep pakte na het succesvolle 'Sara' opnieuw uit met een telenovelle, ditmaal gestoeld op het Argentijnse 'Lalola'.

Dit seizoen kan je deze telenovelle opnieuw bekijken en dit telkens van maandag tot en met vrijdag in de vooravond. Sinds maandag 03 september kan je tijdens de week (van maandag tot en met vrijdag) de belevenissen van 'LouisLouise' opnieuw volgen en dit telkens rond de klok van 17.10.

* het verhaal :

Louis is een onverbeterlijke macho en hoofdredacteur van het mannenblad 'Don'. Hij waant zich de baas over het universum, en daar horen vrouwen ook bij. Op een dag loopt hij Eva tegen het lijf. Hij praat haar het bed in, dumpt haar en gaat verder met zijn leven. Eva kan daar absoluut niet mee om en gaat ten rade bij haar beste vriendin, Babs. Een van hen spreekt een occulte vloek over hem uit, zich niet bewust dat die avond een bijzondere kosmische constellatie van planeten plaats vindt. Die nacht wordt Louis getransformeerd in een vrouw. Bij het wakker worden, slaat hij in paniek. Zijn huisgenoot en beste vriendin Charlotte De Wilde overtuigt hem toch naar de redactie te gaan, als Louise, de nicht van Louis, en zo de uiterst belangrijke presentatie voor de investeerders van Uitgeverij Hercules, het bedrijf achter zijn magazine 'Don', in goede banen te leiden.

Wanneer grote baas Vic Mutsaerts naar Louis belt, krijgt hij tot zijn verbazing Charlotte aan de lijn. Ze verzint snel dat Louis halsoverkop naar zijn zieke vader in Canada is vertrokken en dat zijn nicht en vertrouwenspersoon Louise de vergadering zal leiden. Louis zal voortaan als vrouw door het leven moeten gaan. Louise blijkt een mooie vrouw en ondervindt hoe het is om als moderne vrouw in de maatschappij haar mannetje te moeten staan. Louis ondervindt dat Louise niet vaak au sérieux wordt genomen en weet niet wat hem/haar overkomt. Charlotte leidt Louise in in de wereld van de vrouw, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Op hakken lopen, vrouwelijk doen en haar machoprincipes opzij schuiven, blijkt onbegonnen werk. Met vallen en opstaan leert ze de nadelen van het vrouw zijn kennen, maar ook de voordelen. Tot ze uiteindelijk voor een verscheurende keuze komt te staan : blijft ze Louise of wordt ze terug Louis? Een zeer moeilijke keuze, want Louise is intussen verliefd geworden op een man.

"Man, I Feel Like A Woman" van Shania Twain was de titelsong van deze serie en werd gezongen door Udo Mechels (teruggetrokken 'Eurovision 2011').

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'LOUISLOUISE' - AFLEVERING 177 TOT EN MET 181.

- maandag 06 mei - aflevering 177 : Het dance event van Patrick is een groot succes. Toch voelt Louise zich eenzamer dan ooit in de massa en heeft Jana een moeilijk gesprek met Elvis. Vic en Claudia beleven een passionele nacht, maar bij het ontbijt wacht hem een koude douche. Ook bij Hercules krijgt hij slecht nieuws, want Thomas wil niet meer op de redactie werken. Anouk waarschuwt Louise voor de wraakzuchtige plannen van Natalie en Bruno.

- dinsdag 07 mei - aflevering 178 : Grote opschudding bij Hercules. Louise krijgt een golfbal tegen het hoofd en valt neer. Wanneer ze naar het ziekenhuis wordt overgebracht, is ze nog altijd buiten bewustzijn. Het ongeluk laat niemand onberoerd. Sommigen vragen zich zelfs af of het wel een ongeluk was. De hele situatie ontgaat Charlotte volledig, maar ze heeft dan ook Jeroen op bezoek. En hij is zeer charmant gezelschap.

- woensdag 08 mei - aflevering 179 : Louise mag het ziekenhuis verlaten en ze gaat meteen werken. Charlotte heeft hier een interessante verklaring voor. Bruno is nog steeds naarstig op zoek naar bewijsmateriaal voor zijn theorieën. Vic ergert zich mateloos aan Bruno's gedrag en hij neemt drastische maatregelen. Thomas beseft dat de tijd rijp is om Femke te vertellen dat ze een broertje of zusje krijgt.

- donderdag 09 mei - aflevering 180 : Louise vertelt Thomas dat hij niet de vader is van Natalie haar kind. Het is echter nog maar de vraag of hij haar gelooft. Patrick zit nog altijd tot over zijn oren in de schulden, maar toch verlooft Kaat zich opnieuw met hem. Een niet onbelangrijk detail uit zijn verleden gooit echter roet in het eten. Bruno smeekt Vic om zijn spullen terug te geven. Charlotte heeft een stiekem afspraakje.

- vrijdag 10 mei - aflevering 181 : Thomas heeft heel spijtig nieuws voor Louise. Patrick schakelt Jana in om een goed woordje te doen bij Kaat. Nog voor Kaat de kans krijgt hem te vergeven, heeft de journalist het alweer verbrod. Bruno heeft spandoeken laten drukken om Louis op te sporen. Vic vreest dat Bruno last heeft van gekrenkte mannelijke trots en hij denkt erover hem een meer leidinggevende functie te geven in het bedrijf. Claudia probeert ondertussen haar dochter te helpen. En Louise jaagt de nieuwe vlam van Charlotte weg.

'LouisLouise' met : Hilde De Baerdemaeker (Louise), Axel Daeseleire (Louis), Ianka Fleerackers (Charlotte), Roel Vanderstukken (Thomas), Rudy Morren (Vic), Werner De Smedt (Bruno), An Vanderstighelen (Kaat), Elke Dom (Claudia), Manou Kersting (Theo), Eline de Munck (Natalie), Matteo (Nico), Steve Geerts (Patrick), Kim Hertogs (Jana), Herbert Bruynseels (Maarten), Bieke Ilegems (Anouk), ...

'LouisLouise', telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit tussen 17.10 en 17.45. (bron en foto : vtm)

05-05-2013 om 20:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Chris en Astrid stappen in het huwelijksbootje en Simon wordt geopereerd.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 24 TOT EN MET 28.

- maandag 06 mei
 - aflevering 24 : Wielemans en Patsy moeten toegeven dat ze verliefd zijn op elkaar. Simon beschouwt Nellie steeds meer als een nieuwe moeder en Veerle heeft het daar moeilijk mee. Georges wil vrede sluiten met Magda maar die heeft daar geen oren naar. Bervoets wil niet geloven dat Veronique hem niet meer wil zien. Chris vraagt Astrid om met hem te trouwen. Simon wordt ziek.

- dinsdag 07 mei - aflevering 25 : Simon blijkt er erger aan toe dan eerst gedacht en moet geopereerd worden. Ronnie is er het hart van in en zoekt troost bij Nellie. Katrien wil Georges helpen om Magda terug te winnen op voorwaarde dat hij iets aan zijn uiterlijk doet. Chris en Astrid vertellen hun ouders over hun trouwplannen. Bervoets ziet eindelijk in dat hij Veronique niet van zijn liefde zal kunnen overtuigen.

- woensdag 08 mei - aflevering 26 : Bob probeert Simon te helpen zijn ziekte te aanvaarden, iets waar Ronnie niet in slaagt. Chris en Astrid trouwen. Tijdens de plechtigheid zorgt Wielemans voor een verrassing. Georges heeft op aanraden van Katrien zijn haar geverfd, tot groot jolijt van iedereen die hem ken.

- donderdag 09 mei - aflevering 27 : Simon wordt geopereerd. Frank assisteert bij de ingreep. Wielemans heeft zijn rolstoel niet meer nodig. Patsy gaat terug aan de slag bij Marcel. Veronique heeft financiële moeilijkheden en zoekt iemand om haar appartement mee te delen. Chris en Astrid genieten van hun wittebroodsweken. Georges en Magda sluiten eindelijk vrede.

- vrijdag 10 mei - aflevering 28 : Ronnie kan Simons ziekte moeilijk verwerken en krijgt ruzie met Nellie. Simon heeft besloten de moed niet op te geven. Georges gaat bij Magda wonen. Chris en Astrid nodigen Geert en Katrien uit voor een etentje. Het wordt een mislukking. Véronique slaagt er niet in een medehuurder te vinden. Wielemans vindt maar geen werk en tot overmaat van ramp duikt zijn ex-vriendin Joke op. Zij heeft nog een appeltje met hem te schillen.

'Wittekerke' (eerste seizoen) met : Marc Coessens (Frank Opdebeeck),
Greet Rouffaer (Nellie De Donder), Arnold Willems (Georges Coppens), Veerle Wijffels (Magda Vermander), Margot Neyskens (Klaartje Opdebeeck), Eddy Asselbergs (Marcel Deleu), Claude De Burie (Chris Deleu), Erik Burke (Geert Verschuren), Luk Van Mello (Bob Bauterse), Werner de Smedt (Bart Bauterse), Pascale Michiels (Patsy De Cleyn), Dedee Dalle (Annie De Cleyn), Kristien Coenen (Astrid Méganck), Els de Schepper (Katrien Coppens), Daan Hugaert (Jos Verlackt), Marijke Pinoy (Véronique Lemaître), Steph Baeyens (Ronnie Gevaert), Anneke De Keersmaeker (Veerle Gevaert), Pieter Strackx (Simon Gevaert), Elke Van Achteren (Elsje Gevaert) en Filip Peeters (Werner Van de Putte, Wielemans).

Tijdens het eerste seizoen maken volgende acteurs hun opwachting : Lulu Aertgeerts (Joke Collin),
Peter Rouffaer (Harry Bervoets), Suzanne Saerens (Paula Sneyers), François Beukelaers (François Lemaître), Sien Eggers (Christiane Biermans) en Bob de Moor (Johan Méganck).

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit vanaf 14.10. (bron en foto's : vtm)

05-05-2013 om 20:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALMO LIVE : morgenochtend starten de repetities voor de eerste halve finale.

 Morgen, maandag 06 mei 2013, wordt in de Zweedse stad Malmö het startschot gegeven voor de 58e editie van het Eurovisie Songfestival. De eerste halve finale vindt pas volgende week dinsdag, 14 mei, plaats maar morgenochtend starten in de Malmö Arena de eerste repetities. Oostenrijk mag als allereerste om 10.00 het podium op voor de eerste repetitie. De Belgische kandidaat Roberto Bellarosa werkt overmorgendinsdag 07 mei, zijn eerste repetitie af en dit tussen 10.40 en 11.10. De Nederlandse zangeres Anouk mag morgennamiddag (15.30 - 16.00) als laatste het podium betreden.

 Vanaf morgen en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 18 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.

In vergelijking met de voorgaande jaren zijn er ditmaal een aantal wijzigingen te noteren. Zo is het repetitieschema alvast met één dag ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf aanstaande vrijdag, 10 mei, wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen.

De eerste vier dagen (maandag 06 tot en met donderdag 09 mei) starten de repetities om 10.00 en eindigen ze steeds om 16.00 (donderdag om 16.40). Vanaf vrijdag schakelt men een versnelling hoger, men gaat dan wel pas op het middaguur van start, maar de laatste deelnemer verlaat rond 21.00 het festivalpodium. Vanaf vrijdag 10 mei is ook het perscentrum geopend omdat vanaf dat ogenblik ook de persconferenties (na afloop van de tweede individuele repetitie) van start gaan.

De zes rechtstreeks geplaatste finalisten, de 'Big 5' en gastland Zweden, betreden volgende zondag, 13 mei, voor de eerste maal het festivalpodium.
(bron : Eurovision.tv ; foto Roberto Bellarosa : Guy Kokken)

05-05-2013 om 13:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Manneke Paul' : Paul ontvangt vanavond 'Voice'-winnares Paulien Mathues.

Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) is weer helemaal opgeladen en klaar om opnieuw alle registers open te trekken tijdens nieuwe afleveringen van 'Manneke Paul'. Voortaan vrolijkt hij elke zondag (live!) en woensdag de Vlaamse buis op en ontvangt hij opnieuw de meest uiteenlopende gasten in de studio.

* inhoud zeventiende aflevering - zondag 05 mei 2013 :

Vandaag, zondag 05 mei 2013, ontvangt Paul de Leeuw niemand minder dan Paulien Mathues, de winnares van 'The Voice van Vlaanderen'. Hij checkt meteen of zij na haar overwinning een wild feestje heeft gehad. Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') komt mee en Paul hoopt natuurlijk dat hij enkele straffe backstage-geheimen kan vertellen.

Met Jelle Cleymans (Eurosong 2004) en Peter Van De Velde gaat Paul de culturele tour op, want zij brengen Mozart en Salieri tot leven in het theater, maar ook in de 'Manneke Paul'-studio.

Ook Helmut Lotti (componist "Die mooie uren", Eurosong 1993) komt langs, die bij zijn vorige doortocht bij 'Manneke Paul' beloofde een keertje terug te keren voor een duet met Paul. Het belooft alvast een heel speciaal duet te worden…

Voor het sportluik zorgen vier atleten die vanaf woensdag zullen deelnemen aan de Special Olympics in Gent.
Daarnaast willen vijf Afrikaanse jongeren uit Brussel en Antwerpen een internet-talkshow maken over liefde en seksualiteit. Ze vragen 'Manneke Paul' om raad.

Dit alles en toch nog net dat ietsje meer
vanavond, zondag 05 mei 2013, in de zeventiende (rechtstreekse) aflevering van het tweede seizoen van 'Manneke Paul' tussen 21.25 en 22.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

05-05-2013 om 12:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Neus van Pinokkio' : Bart Peeters ontvangt vanavond Nathalie Meskens en Showbizz Bart.

Er wordt al eens wat verteld over "de sterren". Weekbladen en kranten staan er vol van en de lezers weten het te smaken. Soms zijn de beweringen waar, maar soms snijdt die waarheid geen hout. Zo gaat het in de wereld van de media : er is een waarheid, maar welke?

In 'De Neus van Pinokkio' vertelt Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!') sinds zondag 31 maart 2013 samen met zijn wijsmakers Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof, verhalen over bekende sterren en onbekende mensen die in de kijker liepen. Bart en zijn wijsmakers leuren met fragmenten uit de oude doos en trekken een blik internationale televisieformats open.

Of het allemaal klopt wat ze vertellen, laten ze over aan twee bekende spelers en het publiek. Zij moeten telkens raden of het de waarheid is die wordt verteld. Per juist antwoord, zowel van het publiek als van de bekende spelers, komt er vijf euro in een pot. In een spannende finale speelt de beste speler uit het publiek samen met de beste bekende speler voor de inhoud van de pot.

* zesde aflevering - zondag 05 mei 2013 :

 Vandaag, zondag 05 mei, proberen Bart Peeters, Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof bekende gasten Nathalie Meskens en Showbizz Bart allerlei verhalen op de mouw te spelden. Heeft Sergio (ESF 2002) ooit zijn rug laten tatoeëren om het vertrouwen te winnen van de Hells Angels?

Hoe werd Fabienne een hit op YouTube? En welke turnoefeningen zijn ooit echt gepromoot geweest op de nationale televisie?

Dit is ze : Wie is Fabienne?

In 'Dit is ze' stelt Bart ons voor aan Fabienne. Tine en Adriaan vertellen elk een verhaal over de vrouw, die een grote hit werd op YouTube. Beleefde zij live een gênant moment met een grote ster uit Frankrijk? Of danste ze – uitzinnig van vreugde – voor een miljoen kijkers in de achtergrond van een nieuwsuitzending?

De oude doos : Penelope

Wij zijn tegenwoordig ongelofelijk veel met gezondheid bezig, maar Adriaan en Tine hebben ontdekt dat dat eigenlijk van alle tijden is. Ook in de jaren zestig was er al aandacht voor de gezonde geest in het gezonde lichaam, onder andere in het programma 'Penelope'. Adriaan en Tine spelen twee mogelijke situaties na. Welk vorm van turnen werd echt gepromoot op televisie?


Het verhaal : De tatoeages van Sergio

Serge Quisquater is niet alleen een entertainer, hij had ook serieuze journalistieke ambities. Op een bepaald moment werkte hij aan een documentaire over de Hells Angels. Om hun vertrouwen te winnen, liet hij zich vooraf door een bendelid tatoeëren. Of dat verhaal klopt en of die documentaire er ooit gekomen is, zien de kijkers vanavond in 'De Neus van Pinokkio'.

De tv stopt nooit : Teleshopping

Adriaan en Tine hebben zich verder verdiept in de wereld van de teleshopping. Ze stellen elk een vreemd en ongeloofwaardig product voor, maar slechts een van die twee producten is ooit echt gepromoot op televisie. Welke spot bestaat echt?

Hit van de week : Goochelaars

Deze week komen drie goochelaars langs. Twee van die goochelaars zijn echt en kunt u boeken voor feesten en evenementen. De derde is gevraagd door 'De Neus van Pinokkio'. Zijn act werd door de programmamakers verzonnen.


'De Neus van Pinokkio', zesde aflevering vanavond zondag 05 mei 2013 tussen 20.30 en 21.25 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

05-05-2013 om 11:43 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs