Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

24-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Malmö' : 24. IJSLAND.

Sinds maandag 01 april 2013 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei zal gehouden worden in het Zweedse Malmö. Voor het - inmiddels - achtste jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Zeven jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', zes jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', drie jaar geleden 'God kveld Oslo', twee jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf' en vorig jaar trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı'.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'God kväll Malmö'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije vijf jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien landen. Net als de voorbije drie jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als achtste zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 16 mei is IJSLAND. Het eiland neemt sinds 1986 deel aan het Eurovisie Songfestival en dit jaar zien we IJsland voor de zesentwintigste maal terug op het festivalpodium. Tot op heden waren ze er slechts éénmaal niet bij en dat was in 2002 (wegens het slechte resultaat van TwoTricky het jaar voordien). Ze wisten nog maar vijf maal een plaats bij de tien besten te bemachtigen.

In 1990 eindigde de groep Stjórnin op de vierde plaats met "Eitt lag enn". Twee jaar later werd Heart 2 Heart in het Zweedse Malmö zevende met "Nei eða já". Sigríður Beinteinsdóttir (Sigga) en Grétar Örvarsson namen twee jaar eerder nog deel als Stjórnin. In 1994 ging Sigga alleen naar het Eurovisie Songfestival en met "Nætur" eindigde ze toen op de twaalfde plaats. De beste notering haalde het eiland in 1999 : Selma Björnsdóttir (Selma) eindigde toen met "All Out Of Luck" op een tweede plaats. Ze had toen de 'pech' dat het precies vijfentwintig jaar geleden was dat ABBA het Songfestival had gewonnen en dat Zweden met Charlotte Nilsson's "Take Me To Your Heaven" een nummer had dat heel fel ABBA-gericht was.

In 2005 probeerde Selma het opnieuw maar ze strandde jammer genoeg in de halve finale op een 'teleurstellende' zestiende plaats. Een jaar later sloot Silvia Night de halve finale af maar met "Congratulations" kon ze geen finaleticket bemachtigen. Ze strandde net na 'onze' Kate Ryan op een dertiende plaats. Ook in 2007 wist Eiríkur Hauksson zich niet te plaatsen voor de finale maar daar kwam vijf jaar geleden met Eurobandið verandering in. Met "This Is My Life" mocht het duo de tweede halve finale openen en uiteindelijk werd een achtste plaats behaald. Tijdens de finale wisten Regína Ósk en Friðrik Ómar beslag te leggen op een veertiende plaats met vierenzestig punten.

In 2009 deed Yohanna het nóg beter door met "Is It True?" de eerste halve finale winnend af te sluiten met een totaal van 174 punten. In de finale legde ze met 218 punten beslag op een tweede plaats na winnaar Alexander Rybak. Een jaar later trad Hera Björk met "Je ne sais quoi" op de voorgrond en in de eerste halve finale legde ze met een totaal van 123 punten beslag op de derde plaats. In de finale verzamelde ze 41 punten en dat leverde haar uiteindelijk een negentiende plaats op. Twee jaar geleden stuurde het eiland Sigurjón's Friends, als eerbetoon naar de eerder dat jaar overleden zanger/componist Sigurjón Brink (Sjonni), naar het Duitse Düsseldorf. In de eerste halve finale was "Coming Home" met een totaal van honderd punten goed voor een vierde plaats, maar in de finale legde het gezelschap uiteindelijk beslag op een twintigste plaats met 61 punten. Vorig jaar mocht Jónsi voor een tweede maal naar het festival met aan zijn zijde Greta Salóme. Met "Never Forget" strandde het duo in de eerste halve finale op een achtste plaats met 75 punten. Met een totaal van 46 punten moesten ze in de finale opnieuw tevreden zijn met een twintigste plaats.

Op zaterdag 02 februari vond in IJsland de finale plaats van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Afgelopen najaar, meer bepaald tussen vrijdag 07 september en maandag 08 oktober (middernacht), ging RÚV op zoek naar inzendingen voor 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2013'. Op dinsdag 16 oktober raakte bekend dat er maar liefst 240 inzendingen binnenkwamen, een absoluut record. Het vorige record dateert van 2009 toen 200 inzendingen werden ontvangen en vorig jaar werd afgeklokt op 190 stuks.

Componisten en tekstschrijvers moesten de IJslandse nationaliteit hebben of woonachtig zijn op het eiland sinds 01 oktober 2012. De omroep liet evenwel opnieuw toe dat ze samenwerkten met buitenlandse componisten en/of tekstschrijvers. Componisten mochten maximaal drie nummers insturen, voor de tekstschrijvers gold deze beperking echter niet. Uit alle inzendingen koos een interne jury afgelopen najaar reeds twaalf nummers en samen met de componisten/tekstschrijvers werd er nadien op zoek gegaan naar de meest geschikte artiest(en).

Op donderdag 10 januari jongstleden maakte de omroep de namen van de twaalf kandidaten bekend die zouden gaan strijden om het felbegeerde ticket voor Malmö. In tegenstelling tot de voorgaande jaren waren er dit jaar twee voorrondes (vrijdag 25 en zaterdag 26 januari) in plaats van drie en de finale werd met een week vervroegd naar zaterdag 02 februari.

Aan elke voorronde namen zes artiesten deel en drie van hen stootten door naar de finale. Tijdens die voorrondes lag hun lot in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Een vakjury voegde aan het einde van de tweede voorronde nog één wildcard toe ("Ekki líta undan" door Magni Ásgeirsson) zodat de finale dus met zeven deelnemers plaatsvond.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2013' :

01. "Ekki líta undan" (tekst : Ingibjörg Gunnarsdóttir ; muziek : Sveinn Rúnar Sigurðsson) door Magni Ásgeirsson (WILDCARD).
02. "Lífið snýst" (tekst : Hallgrímur Óskarsson, Svavar Knútur Kristinsson ; muziek : Hallgrímur Óskarsson) door Svavar Knútur Kristinsson & Hreindís Ylva Garðarsdóttir Hólm (eerste voorronde).
03. "Ég á líf" (tekst en muziek : Örlygur Smári, Pétur Örn Guðmundsson) door Eyþór Ingi Gunnlaugsson (eerste voorronde).
04. "Meðal andanna" (tekst : Birgitta Haukdal, Sylvía Haukdal Brynjarsdóttir, Michael James Down, Primoz Poglajen ; muziek : Birgitta Haukdal, Sylvía Haukdal Brynjarsdóttir, Jonas Gladnikoff) door Birgitta Haukdal (eerste voorronde).
05. "Til þín" (tekst : Sveinn Rúnar Sigurðsson, Ágúst Ibsen ; muziek : Sveinn Rúnar Sigurðsson) door Jógvan Hansen & Stefanía Svavarsdóttir (tweede voorronde).
06. "Vinátta" (tekst en muziek : Haraldur Reynisson) door Haraldur Reynisson (tweede voorronde).
07. "Ég syng!" (tekst : Elíza Newman, Gísli Kristjánsson, Hulda G. Geirsdóttir ; muziek : Elíza Newman, Gísli Kristjánsson, Ken Rose) door Unnur Eggertsdóttir (tweede voorronde).

Tijdens de finale, rechtstreeks vanuit de Harpa Concert Hall in de hoofdstad Reykjavik, lag het lot van de kandidaten tijdens de eerste stemronde in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%). De twee beste kandidaten streden dan in een superfinale om het ticket voor Malmö en toen waren het enkel de kijkers thuis die door middel van televoting de IJslandse kandidaat aanduidden.

Als intervalact was er een optreden van oud-festivaldeelnemers Euroband (ESF 2008) en Selma (ESF 1999-2005) die een Songfestivalmedley ten gehore brachten.

* geplaatst voor de superronde :

- "Ég á líf" (tekst en muziek : Örlygur Smári, Pétur Örn Guðmundsson) door Eyþór Ingi Gunnlaugsson.
- "Ég syng!" (tekst : Elíza Newman, Gísli Kristjánsson, Hulda G. Geirsdóttir ; muziek : Elíza Newman, Gísli Kristjánsson, Ken Rose) door Unnur Eggertsdóttir.

Aan het einde van de uitzending maakten Guðrún Dís Emilsdóttir en Þórhallur Gunnarsson, bekend dat de overwinning ging naar zanger Eyþór Ingi Gunnlaugsson.

Eyþór Ingi Gunnlaugsson (29 mei 1989) nam dit jaar voor de eerste maal deel aan de nationale selectie. De voorbije jaren trad hij voornamelijk op in de theaters en had hij onder meer rollen in de musicals 'Oliver' en 'Jesus Christ Superstar'.

In 2008 raakte hij nationaal bekend door de overwinning in de wacht te slepen tijdens het programma 'Bandið hans Bubba' alwaar men op zoek ging naar een nieuwe rockartiest. Later richtte hij de formatie Eldberg op en stapte in 2010 over naar Todmobile. Daarnaast bleef hij ook in musicals ('Hair', 'Les Misérables' en 'The Rocky Horror Picture Show') aantreden.

Zijn nummer "Ég á líf" is van de hand van Örlygur Smári en Pétur Örn Guðmundsson. Örlygur Smári is inmiddels reeds toe aan zijn vierde Songfestivalinzending want hij tekende eerder voor de tekst en de muziek van "Tell Me!" (2000) en "Je ne sais quoi" (2010) en voor de muziek van "This Is My Life" (2008). Pétur Örn Guðmundsson stond reeds vijfmaal op het Songfestivalpodium in het achtergrondkoor en dat in 2000 ("Tell Me!"), 2006 ("Congratulations"), 2008 ("This Is My Life"), 2010 ("Je ne sais quoi") en 2012 ("Never Forget").

Net als de voorbije twee jaar moesten alle nummers tijdens de nationale selectie in de eigen taal worden gebracht. Dit betekent evenwel niet dat de IJslandse inzending ook in de eigen taal te horen zal zijn tijdens het Eurovisie Songfestival. De componisten, tekstschrijvers en de uitvoerende artiest(en) hebben de keuze om het nummer in Zweden in een andere taal te zingen. In tegenstelling tot de voorgaande jaren werd het nummer in de eigen taal behouden en dus horen we voor de eerste maal sinds 1997 het IJslands tijdens het jaarlijkse liedjesfestival.

"Ég á líf" (tekst en muziek : Örlygur Smári, Pétur Örn Guðmundsson)

ORIGINAL LYRICS

Lagði ég af stað í það langa ferðalag
ég áfram gekk í villu eirðarlaus
Hugsaði ekki um neitt, ekki fram á næsta dag
Einveru og friðsemdina kaus
Ég á líf, ég á líf
yfir erfiðleika svíf
Ég á líf, ég á líf vegna þín
Þegar móti mér blæs
yfir fjöllin há ég klíf
Ég á líf, ég á líf, ég á líf

Ég skildi ekki ástina sem öllu hreyfir við
þorði ekki að faðma og vera til
Fannst sem ætti ekki skilið að opna huga minn
og hleypa bjartri ástinni þar inn
Ég á líf, ég á líf
yfir erfiðleika svíf
Ég á líf, ég á líf vegna þín
Þegar móti mér blæs
yfir fjöllin há ég klíf
Ég á líf, ég á líf vegna þín

Og ég trúi því
já ég trúi því
kannski opnast fagrar gáttir himins
Yfir flæðir fegursta ástin
hún umvefur mig alein

Ég á líf, ég á líf
yfir erfiðleika svíf
Ég á líf, ég á líf vegna þín
Þegar móti mér blæs
yfir fjöllin há ég klíf
Ég á líf, ég á líf vegna þín
Ég á líf, ég á líf ,ég líf


FRENCH LYRICS : Je suis en vie

J'ai entrepris ce long chemin
Je persistais, perdu et agité
Sans réflechir à rien jusqu'au lendemain
J'ai choisi la paix et le calme
Je suis en vie, je suis en vie
Je survols chaque épreuve
Je suis en vie, je suis en vie, grâce à toi.

Quand les vents me combattent
J'escalade les plus hauts sommets
Je suis en vie, je suis en vie, je suis en vie

Je ne comprenais pas l'amour tout puissant
N'osais pas d’ouvrir mon esprit
Et de laisser y enter l'amour pur

Je suis en vie, je suis en vie
Je survols chaque épreuve
Je suis en vie, je suis en vie, grâce à toi
Quand les vents me combattent
J'escalade les plus hauts sommets
Je suis en vie, je suis en vie, grâce a toi.

Et je le crois
Oui je le crois
Les portes du paradis ouvriront peut-être
Et de l'amour parfait tombera en cascade
Pour m'étreindre tout seul

Je suis en vie, je suis en vie
Je survols chaque épreuve
Je suis en vie, je suis en vie, grâce à toi
Quand les vents me combattent
J'escalade les plus hauts sommets
Je suis en vie, je suis en vie, grâce a toi.
Je suis en vie, je suis en vie, je suis en vie


ENGLISH LYRICS : I am alive

I set out upon that long journey
I walked on lost and restless
Didn't think about anything until the following day.
I chose peace and tranquility.
I am alive, I am alive
I glide above every hardship
I am alive, I am alive
When the winds turn against me

I climb over the high mountains
I am alive, I am alive
I didn't understand about love, which can move everything
Didn't dare to embrace and to simply exist
I felt like I didn't deserve to open up my mind
And let the bright love enter within

I am alive, I am alive
I glide above every hardship
I am alive, I am alive
When the winds turn against me
I climb over the high mountains
I'm alive, I'm alive because of you

And I believe it
Yes I do believe it

Perhaps the wondrous gates of heaven will open
Beautiful love will flood out
to embrace me alone
I'm alive, I'm alive
I glide over every difficulty
I am alive, I am alive

When the winds turn against me
I climb over the high mountains
I am alive, I am alive because of you
I am alive, I am alive, I am alive


MORGEN : voorstelling van de Griekse deelnemers, Koza Mostra feat. Agathonas Iakovidis. (foto Eyþór Ingi : Valgeir Magnusson ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

24-04-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  


23-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Agnetha Fältskog ziet een comeback van ABBA in gedachten wel zitten.

 Agnetha Fältskog (63), eertijds zangeres van ABBA (MF 1973, ESF 1974), kan zich een comeback van de legendarische Zweedse band voorstellen.

"Misschien een concert voor een goed doel? Ik zou in ieder geval niet op voorhand neen zeggen", zei de zangeres tegenover het Duitse ZEITmagazin. Zelf zingt Fältskog opnieuw. Op vrijdag 10 mei eerstkomende verschijnt haar solo-album "A".

"Ik ben inderdaad een A van ABBA", vertelde de Zweedse over de naamgeving in de band. Voorts staan de letters voor Anni-Frid, Björn en Benny. De groep stopte ermee in 1982, een comeback geldt tot nu toe als uitgesloten.

Fältskog zei de hit "The Winner Takes It All" nog steeds graag te horen. (bron : Belga)

23-04-2013 om 15:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Canadese zangeres Céline Dion komt op 21 en 22 november naar Antwerpen.

 Oud-Songfestivalwinnares Céline Dion (ESF 1988) treedt op donderdag 21 en vrijdag 22 november eerstkomende op in het Antwerpse Sportpaleis.

De Canadese zangeres zakt eind november af naar Frankrijk en naar ons land voor een mini-tournee. Tussen zaterdag 25 november en zondag 01 december treedt ze op in Bercy, maar een paar dagen eerder zal ze in het Antwerpse Sportpaleis te zien zijn.

Het is van 2008 geleden dat de popster nog eens in ons land te zien was. "Ik ben ongeduldig om weer op te treden in Frankrijk en België", zegt Dion. "Ik kijk er enorm naar uit."

De ticketverkoop voor de twee concerten gaat aanstaande vrijdag, 26 april 2013, van start. (bron : Het Nieuwsblad, deredactie.be)

23-04-2013 om 11:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Maxime De Winne (Tibo) wordt voor de tweede keer papa.

 Maxime De Winne (35), die in de Eén-reeks 'Thuis' de rol van Tibo voor zijn rekening neemt, wordt in september voor de tweede keer papa.

Maxime en zijn vriendin Laurence zijn al acht jaar samen. "Voor haar wordt het haar eerste kindje. Mijn zoon Faust (8) komt uit een vorige relatie, ik ben dus een gescheiden vader", vertelt Maxime vandaag, dinsdag 23 april, in primeur aan het weekblad Story. "Het moment om aan gezinsuitbreiding te denken was aangebroken. We weten nog niet of het een meisje of een jongen wordt, maar we zijn al wel namen aan het zoeken". (bron : Story)

23-04-2013 om 10:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Malmö' : 23. BULGARIJE.

Sinds maandag 01 april 2013 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei zal gehouden worden in het Zweedse Malmö. Voor het - inmiddels - achtste jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Zeven jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', zes jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', drie jaar geleden 'God kveld Oslo', twee jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf' en vorig jaar trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı'.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'God kväll Malmö'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije vijf jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien landen. Net als de voorbije drie jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als zevende zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 16 mei is BULGARIJE. Het Oost- Europese land neemt dit jaar voor de negende maal deel aan de liedjeswedstrijd. In 2005 eindigde de groep Kaffe met "Lorraine" op een negentiende plaats in de halve finale en een jaar later hield zangeres Mariana Popova de eer van het land hoog maar ook zij bleef in de halve finale steken. Met "Let Me Cry" eindigde ze op een zeventiende plaats. In 2007 mochten Elitsa Todorova en Stoyan Yankoulov de halve finale openen met "Water" en wisten zo een plaats in de finale te bemachtigen. Uiteindelijk eindigde het koppel op een meer dan oververdiende vijfde plaats.

Vijf jaar geleden misten Deep Zone & Balthazar op een haar na een plaatsje in de finale. Met "DJ, Take Me Away" eindigde het gezelschap op een elfde plaats in de tweede halve finale. In 2009 moest Krassimir Avramov met "Illusion" een plaatsje in de finale proberen te bemachtigen maar met amper zeven punten strandde hij op een zestiende plaats in de eerste halve finale
. Een jaar later was alle hoop gevestigd op Miro maar ook hij bleef met "Angel si ti" in de halve finale steken. Met een totaal van negentien punten strandde hij in de tweede halve finale op een vijftiende plaats.

In 2011 mocht Poli Genova naar het Duitse Düsseldorf afreizen alwaar ze in de tweede halve finale met "Na inat" op een twaalfde plaats strandde met een totaal van 48 punten. Ook vorig jaar was er geen finaleplaats weggelegd voor Sofi Marinova die met "Love Unlimited" deelnam. Met een totaal van 45 punten (evenveel als de Noor Tooji) strandde ze in de tweede halve finale op een ondankbare elfde plaats.

De Bulgaarse nationale omroep BNT maakte op zondagvoormiddag 10 februari bekend dat Elitsa Todorova en Stoyan Yankoulov midden mei zullen deelnemen aan de 58e editie van het Eurovisie Songfestival.

Op woensdag 30 januari raakte reeds bekend dat de inzending voor Malmö zou gekozen worden op zondag 03 maart. Elitsa Todorova en Stoyan Yankoulov werden door de omroep intern aangeduid en stelden op zondag 17 februari ('Nedelya x3') drie liedjes voor aan het publiek.

Tijdens de nationale finale lag het lot van de drie nummers in de handen van een vijfkoppige vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten.

* de drie geselecteerde liedjes voor de nationale finale :

01. "Dzupaj, Libe Boso" feat. Skiller & Jahmmi (Elitsa Todorova, Tsvetelin Grudaiski).
02. "Kismet" (Elitsa Todorova, Bistrishkite Babi).
03. "Samo Shampioni" (Elitsa Todorova, Kristian Talev).

* uitslag nationale finale (tussen haakjes de punten van de vakjury/televoting) :

01. "Kismet" (Elitsa Todorova, Bistrishkite Babi) : 10 punten (3+7).
02. "Samo Shampioni" (Elitsa Todorova, Kristian Talev) : 10 punten (7+3).
03. "Dzupaj, Libe Boso" feat. Skiller & Jahmmi (Elitsa Todorova, Tsvetelin Grudaiski) : 02 punten (1+1).

Twee nummers eindigden met evenveel punten maar het waren de punten van de kijkers die de doorslag gaven dat het duo met "Kismet" zou aantreden. Maar een week later, op maandag 11 maart, raakte bekend dat het duo alsnog met "Samo Shampioni" zullen aantreden.

Volgens de Bulgaarse nationale omroep werd er geen akkoord bereikt met één van de auteurs van "Kismet" en daarom werd besloten om alsnog met "Samo Shampioni", het nummer dat ook de voorkeur wegdroeg van het duo en waarmee ze liever via een interne selectie waren aangeduid.

Elitsa Todorova (Varna, 02 september 1977) en Stoyan Yankoulov (Sofia, 10 september 1966) werken sinds 2003 op muzikaal gebied samen. Zes jaar geleden namen ze voor de eerste maal deel aan de Bulgaarse nationale selectie en kregen ze meteen een wildcard toebedeeld.

Elitsa en Stoyan zullen dit jaar voor de tweede maal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. In 2007 wisten ze met "Water" door te stoten naar de finale in de Finse hoofdstad Helsinki. Met een totaal van 157 punten sleepten ze een vijfde plaats in de wacht, tot op heden nog steeds het beste Bulgaarse resultaat. Het duo is tot op heden ook de enige Bulgaarse inzending dat de halve finale(s) wist te overleven.

"Samo Shampioni" (tekst en muziek : Elitsa Todorova, Christian Talev)

ORIGINAL LYRICS

Само шампиони,
само шампиони,

Прелитат високо и надалеко,
скачат и се смеят и сълзи се леят,
всичките юнаци, те са най добрите
смели в игрите силни във душите.

Само диви, само шампиони,
златни момци моми за милиони
Има ли млади, има ли луди,
цяло село дойде,
пейте не се бойте!

Само шампиони,
само шампиони.

Има ли млади, има ли луди,
цяло село дойде,
пейте не се бойте!

Еееееееееее
Ааааааааааа

Олимпийски барабани Дръм шоу

Само диви само шампиони,
златни момци, моми за милиони,
Само диви само шампиони,
златни момци моми за милиони
Само диви само шампиони,
златни момци моми за милиони.


FRENCH LYRICS : Vive les champions

Vive les champions, vive les champions

On survole en haut et au loin et on rit et on fond en larmes,
on est tous des héros,
on est les meilleurs,
on a du courage dans les jeux et la force d’âme

Vive les déchaînés, vive les champions,

des garçons d'or et des filles pour des millions
Y a-t-il des jeunes
Y a t-il des déchaînés tout le village est arrivé
Allez-y, chantez.

Vive les champions, vive les champions

Y a-t-il des jeunes
Y a t-il des déchaînés tout le village est arrivé
Allez-y, chantez

Eeeeeeeeee!
Ааааааааааа !

Vive les déchaînés, vive les champions, des garçons d'or et des filles pour des millions
Vive les déchaînés, vive les champions, des garçons d'or et des filles pour des millions
Vive les déchaînés, vive les champions, des garçons d'or et des filles pour des millions


ENGLISH LYRICS : Vive les champions

Only Champions
Only Champions

Flying far and high,
Jumping, laughing, crying,
The youngest and the best,
The bravest in the games,
All stronge at heart.

Only wild ones,
Only champions,
Golden boys and girls for millions
Give us the young ones,
Give us the happy ones,
And the whole village comes.
Sing, don't be afraid.

Only Champions,
Only Champions

Give us young ones, give us happy ones,
And the whole village comes.

Eeeeeeeeeeeeeee
Aaaaaaaaaaaaaaa

Only wild ones, only champions,
Golden boys and girls for millions
Only wild ones, only champions,
Golden boys and girls for millions

Only wild ones, only champions,
Golden boys and girls for millions


PHONETIC :

Samo shampioni, samo shampioni,

Prelitat visoko i nadaleko,
skachat i se smeiat i sylzi se leat,
vsichkite yunatzi, te sa nai-dobrite,
smeli v igrite, silni vyv dushite.

Samo divi, samo shampioni,
zlatni momtzi, momi za milioni.
ima li mladi, ima li ludi,
tsialo selo doide,
peite, ne se bojte!

Samo shampioni, samo shampioni.

Ima li mladi, ima li ludi,
tsialo selo doide,
peite, ne se bojte.

Eeeeeeeeeeeeeee
Aaaaaaaaaaaaaaa

Samo divi, samo shampioni,
zlatni momtzi, momi za milioni,
Samo divi, samo shampioni,
zlatni momtzi, momi za milioni
Samo divi, samo shampioni,
zlatni momtzi, momi za milioni.


MORGEN : voorstelling van de IJslandse deelnemer, Eyþór Ingi Gunnlaugsson. (foto Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov : V. Dudakliev ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

23-04-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  


22-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Aan het einde van deze eerste werkdag proberen we je alvast wat te verleiden met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Jelle Cleymans (Eurosong 2004) speelt vanaf mei volgend jaar de titelrol in een nieuwe Vlaamse theaterversie van 'Amadeus'. Componist Wolfgang Amadeus Mozart was een kleurrijke, extravagante én tragische persoonlijkheid. Dat inspireerde Peter Shaffer tot het maken van een theaterstuk en de veelgeprezen filmversie van Milos Forman werd een memorabele Oscarwinnaar.

'Amadeus' gaat van start op donderdag 02 mei 2013 (première) in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkelteater (Hoogstraat 12). Naast Jelle Cleymans zien we ook Peter Van De Velde, Nathalie Wijnants, Hans Ligtvoet, Erik Goris, Hans De Munter en Jan Schepens (Eurosong 2002) aan het werk.

Je kan de voorstelling gaan bekijken tussen woensdag 01 mei (try-out) en zondag 02 juni. Tickets kunnen worden aangekocht via de website van Loge10 Theaterproducties.


De negentiende editie van 'Pennenzakkenrock' vindt plaats op donderdag 27 juni. Eerder dit voorjaar raakte al bekend dat De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Sam Gooris en Big Sisters (met Femke, JESF 2011-woordvoerster JESF 2012 en Ymke Verschueren, Junior Eurosong 2010) op de affiche prijken. Daarnaast zal ook Silke Mastbooms, uit de eerste reeks van 'The Voice van Vlaanderen', haar opwachting maken.

Intussen werden nog een aantal namen aan dit lijstje toegevoegd : 3M8S, Jukebox for Kids - met Amaryllis Temmerman (Eurosong 2004), Bert Verbeke (Bram uit 'Thuis') en Martine de Kok -, de Ketnetband en Bandits (Jasper - Junior Eurosong 2007, Toon - drummer T&T, Junior Eurosong 2009, Tim en Thomas - beiden T&T, Junior Eurosong 2009).

Momenteel zijn er al 12.000 muziekliefhebbers ingeschreven voor 'Pennenzakkenrock Zilvermeer'! Meer nieuws en informatie krijg je zoals steeds op de website van het festival.


Op zaterdag 30 november barst het grootste ambiancefeest van het jaar weer los in de Ethias Arena in Hasselt. Het wordt een knallende feesteditie, want niet alleen wordt het de vijfde editie van 'Het Zingpaleis', maar tegelijk wordt ook tien jaar De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) gevierd.

Wie naar 'Het Zingpaleis 2013' gaat, zal dus getrakteerd worden op ambiance en sfeer van de bovenste plank. Net zoals de voorbije edities, nodigen De Romeo's enkele muzikale toppers uit om hen op het podium vergezellen. Wie dat zijn, wordt later bekendgemaakt.

Wil jij je verzekeren van een supergoede plaats op 'Het Zingpaleis 2013'? Reserveer dan snel, want de tickets zijn intussen reeds te koop via het nummer 070 345 345 of online via TeleTicketService!

22-04-2013 om 22:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wauters vs. Waes' : nieuw Eén- en vtm-programma heet 'Wauters vs. Waes'.

 Het nieuwe gezamenlijke tv-programma van Eén en vtm heet 'Wauters vs. Waes'. Gisterenavond, zondag 21 april 2013, kregen de kijkers om 19.50 van beide zenders al een voorproefje, in een korte uitzending die besliste over de titel van het programma.

In hun zelfbedachte eerste proef gingen Tom Waes en Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) direct voor een extreme uitdaging : saunazitten. Bedacht in Finland en even simpel als gevaarlijk : de kandidaten kruipen in een sauna en wie het langst kan blijven zitten, wint. Een dokter en een medisch team hielden een oogje in het zeil.

 Na 35 minuten was het afgelopen voor Tom Waes, die rood aangelopen moest opgeven. Daarmee was het verdict over de titel gevallen : 'Wauters vs. Waes'.

In de loop van de volgende maanden starten de opnames van het zenderoverschrijdende programma en vechten Koen en Tom hun strijd uit. De uitzenddatum van het programma - in het voorjaar van 2014 en afwisselend op Eén en vtm - is nog niet bekend. Ook het aantal programma's staat nog niet vast, zo is vernomen van Sara Vercauteren, woordvoerder van VMMa.

Alle ideeën en uitdagingen voor 'Wauters vs. Waes' worden ingewacht op www.wautersversuswaes.be. (bron : EénvtmBelga ; logo en foto : Eén, vtm)

22-04-2013 om 14:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2013 : Cornald Maas geeft op zaterdag 18 mei de Nederlandse punten tijdens finale Eurovisie Songfestival.

 Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 18 mei eerstkomende gaat Cornald Maas de punten namens Nederland doorgeven. Vanuit het Amsterdamse DeLaMar Theater zal er live geschakeld worden naar de Zweedse stad Malmö.

"Ik ben zeer vereerd dat ik namens Nederland de punten mag doorgeven" aldus Cornald Maas vandaag, maandag 22 april 2013. Samen met honderden Songfestivalfans en een aantal bekende Nederlandse Songfestivalliefhebbers gaat hij in het DeLaMar Theater naar de finale kijken.

In navolging van het succes van vorig jaar organiseert het DeLaMar Theater ook dit jaar weer een Songfestivalevent in aanwezigheid van veel oud Songfestivaldeelnemers. Fans kunnen de uitzending gezamenlijk bekijken en Songfestivalexpert Cornald Maas geeft live commentaar. Voor en na de uitzending zijn er optredens van o.a. Linda Wagenmakers (ESF 2000) en Maxine & Franklin Brown (ESF 1996) en er zal een live verbinding zijn met Anouk in Malmö.

Voorafgaand aan de finale presenteert Maas live de televisievoorbeschouwing 'Op weg naar het Songfestival', dat uitgezonden wordt op Nederland 1. Hij praat met een zaal vol Songfestivalfanaten én twee tafelgasten, Carlo Boszhard en Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007), over kansberekeningen, de zin en onzin van de internationale polls en de concurrentie van de andere ingezonden acts.

Kaarten voor dit evenement kunnen via deze link worden aangekocht.
Let op : het event begint in verband met de live uitzending stipt om 20.00, dus wees op tijd! (bron : Songfestival, DeLaMar Theater)

22-04-2013 om 11:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : geplaagde componist John Ewbank trekt omstreden Nederlands koningslied terug.

 In Nederland is het omstreden "Koningslied", dat naar aanleiding van de kroning van Willem-Alexander op dinsdag 30 april is gecomponeerd, ingetrokken. De componist John Ewbank (lid van Shift, NSF 1990 - componist/tekstschrijver NSF 1990-1998-1999-2006, lid vakjury JSF 2012) kondigde zelf op zijn Facebookpagina aan dat hij het lied niet langer voordraagt.

Sinds de lancering op de radio was er bij de Nederlanders een storm van protest losgebarsten. Het is nu onduidelijk of en wie er een nieuw "Koningslied" zal brengen.

Ewbank zei zaterdagavond genoeg te hebben van alle verwensingen die hem ten deel zijn gevallen. "Ik ben zelf de enige paraplu in deze zeikregen en heb besloten dat ik mij niet op deze manier laat bejegenen", klinkt het. De componist wenst iedereen "veel plezier" met de alternatieven, zoals "Zo mooi als jij" van de 3JS (ESF 2011), "Het Koninginnelied" van 'RTL Boulevard' en "Je bent een Koning" van twee Utrechtse studenten.

Het "Koningslied" was een initiatief van het Comité Inhuldiging. Het lied moest op 30 april overal in Nederland weerklinken, met als hoogtepunt het feestelijke meezingconcert 'Samen voor Oranje' in Ahoy in Rotterdam. Maar nadat het vorige week voor het eerst op de radio te horen was, barstte een storm van kritiek los. Tekst, muziek en de videoclip worden massaal gehekeld of belachelijk gemaakt. Op het internet circuleerde een petitie tegen het lied, die door bijna 40.000 Nederlanders werd ondertekend. Op Facebook werd een pagina "Sorry voor het Koningslied" aangemaakt, die vrijdag al ruim 86.000 keer was "geliket".

Het is onduidelijk of er nu een alternatief lied zal worden voorgedragen. Op Twitter kreeg Ewbank zaterdagavond en zondagochtend nog opvallend veel bijval. Velen dragen ook namen voor voor nieuwe componisten, zoals Henny Vrienten, Boudewijn de Groot of Huub van der Lubbe. Een enkeling suggereert het Wilhelmus als alternatief. (bron : Belga)

22-04-2013 om 09:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Malmö' : 22. MALTA.

Sinds maandag 01 april 2013 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei zal gehouden worden in het Zweedse Malmö. Voor het - inmiddels - achtste jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Zeven jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', zes jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', drie jaar geleden 'God kveld Oslo', twee jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf' en vorig jaar trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı'.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'God kväll Malmö'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije vijf jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien landen. Net als de voorbije drie jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als zesde zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 16 mei is MALTA. In 1971 maakte het eiland zijn opwachting op het liedjesfestival, maar hoge ogen kon Joe Grech niet gooien, hij eindigde op de achttiende en laatste plaats. Een jaar later eindigden ook Helen en Joseph als achttiende en allerlaatste. In 1975 probeerde Malta het nog eens, nu eindigde Renato twaalfde.

En dan was het wachten tot 1991, Nederland deed omwille van Dodenherdenking niet mee en het eiland mocht de vrijgekomen plaats innemen. Het zou bij een éénmalige deelname blijven volgens de EBU, maar Georgina en Paul Giordimaina eindigden met "Could It Be" op de zesde plaats en nu kon de de overkoepelende organisatie niet anders dan het land jaarlijks te laten deelnemen. Malta heeft tot op heden verdienstelijke resultaten behaald want sinds 1991 eindigde het eiland maar liefst twaalf maal in de top tien waarvan vijf maal in de top vijf. Winnen kon het land nog niet maar met de tweede plaats van Ira Losco in 2002 en Chiara in 2005 kan een overwinning voor het eiland niet lang meer uitblijven.

In 2006 nam Fabrizio Faniello voor de tweede maal deel aan het liedjesfestival. Hij eindigde met "I Do" op een vierentwintigste en allerlaatste plaats in de finale met amper één puntje van Albanië. Zes jaar geleden was het dan eindelijk de beurt aan Olivia Lewis die bij haar elfde deelname aan de nationale selectie de overwinning in de wacht kon slepen. Met "Vertigo" bleef ze in de Finse hoofdstad Helsinki echter steken op een vijfentwintigste plaats in de halve finale. Ook Morena kon in 2008 met "Vodka" geen hoge ogen gooien en strandde op een veertiende plaats in de tweede halve finale.

Vier jaar geleden nam Chiara, met een nummer van Belgische makelij, voor de derde maal deel aan het liedjesfestival. Tijdens de eerste halve finale eindigde ze met "What If We" met een totaal van 86 punten op een zesde plaats om in de finale met een totaal van eenendertig punten te stranden op een tweeëntwintigste stek
. In 2010 werden de Maltese kleuren verdedigd door zangeres Thea Garrett die met "My Dream" de eerste halve finale niet overleefde : met 45 punten strandde ze op een twaalfde plaats. Ook in 2011 wist het eiland de eerste halve finale net niet te overleven want Glen Vella strandde met "One Life" met een totaal van vierenvijftig punten op een elfde plaats. Vorig jaar werd Kurt Calleja naar de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe gestuurd en daar eindigde hij in de tweede halve finale met een totaal van zeventig punten op een zevende plaats. In de finale kreeg hij voor "This Is The Night" eenenveertig punten, goed voor een eenentwintigste plaats.

Op zaterdag 02 februari werd in Malta de kandidaat gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Aan de nationale selectie namen dit jaar vierentwintig kandidaten deel waarvan er na de halve finale op vrijdag 01 februari nog zestien in de running waren voor het ticket voor Malmö, alwaar de 58e editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal plaatsvinden.

Tijdens de halve finale en de finale lag het lot van de deelnemers in de handen van een vakjury en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. De vakjury telde zeven leden die goed waren voor 7/8 (87,5%) van de punten en de televoting telde mee voor slechts 1/8 (12,5%).

* volledig uitslag finale 'Malta Eurovision Song Contest 2013' (tussen haakjes de punten van de televoting en de vakjury) :

01. "Tomorrow" (tekst en muziek : Boris Cezek, Dean Muscat) door Gianluca Bezzina : 92 punten (10+82).
02. "Needing You" (tekst en muziek : Kevin Borg, Danne Atterud, Simon Gribbe, Michael Clauss, Thomas Thornholm) door Kevin Borg : 80 punten (12+68).
03. "Betrayed" (tekst : Matthew Mercieca (Muxu) ; muziek : Elton Zarb) door Davinia Pace : 48 punten (0+48).
04. "In Control" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Amber : 47 punten (4+43).
05. "Never Walk Away" (tekst : Chris Grech, Peter Borg ; muziek : Matthew James Borg, David Cassar Torreggiani) door Chris Grech : 42 punten (8+34).
06. "Wonderful Today" (tekst : Richard Micallef ; muziek : Wayne Micallef) door Petra & Richard Edwards : 37 punten (2+35).
07. "When It's Time" (tekst : Claudia Faniello ; muziek : Errol Sammut) door Claudia Faniello : 20 punten (6+14).
08. "Ultraviolet" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Thomas G:son, Philip Vella) door Jessica Muscat : 19 punten (7+12).
09. "Love-O-Holic" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Johan Bejerholm) door Deborah C : 17 punten (5+12).
10. "Perfect Day" (tekst en muziek : Boris Cezek, Dean Muscat) door Janice Debattista : 13 punten (0+13).
11. "Superstar" (tekst en muziek : Konrad Pule) door Scar : 12 punten (1+11).
12. "My Stranger Love" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Corazon Mizzi : 11 punten (0+11).
13. "Fall Like Rome" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella, Magnus Kaxe) door Richard Edwards : 10 punten (0+10).
14. "Us Against The World" (tekst en muziek : Boris Cezek, Dean Muscat) door Gianni Zammit : 09 punten (0+9).
15. "Starting From The End" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Magnus Kaxe) door Dorothy Bezzina : 05 punten (3+2).
16. "Too Little Too Late" (tekst : Marc Paelinck ; muziek : Matthias Strasser) door Domenique Azzopardi : 02 punten (0+2).

Gianluca Bezzina nam dit jaar voor de eerste maal deel aan de nationale selectie en wist meteen de overwinning binnen te halen. Hij deed het daarmee heelwat beter dan zijn zus Dorothy die met "Starting From The End" op een vijftiende en voorlaatste plaats strandde. De inzending van onze landgenoot Marc Paelinck ("Too Little Too Late") was goed voor de allerlaatste plaats met slechts twee punten.

Gianluca Bezzina (Qrendi, 09 november 1989) is de frontman van de formatie Funk Initiative. De groep bracht reeds een aantal singles op de markt maar aan de nationale selectie van dit jaar nam hij als solist deel. Reeds op zevenjarige leeftijd startte hij, als derde van zeven kinderen, met het bespelen van de piano en de accordeon.

Naast zanger is hij vorig jaar ook afgestudeerd als arts. De voorbije jaren nam hij ook een aantal malen deel aan concerten voor het goede doel en daar liep hij Boris Cezek en Dean Muscat tegen het lijf.

"Tomorrow" (tekst en muziek : Boris Cezek, Dean Muscat)

ORIGINAL LYRICS

His name is Jeremy
Working in I.T.
Never questions why
He has always been
An extra careful guy
Sensitive and shy
Risk assessment is his investment
In a life of no surprise
'Til she walked into his life

She spontaneous indeed
Uncertainty's her creed
She has always been
Neither black or white
Just a curious delight
She threw affection
In his direction
A collection of her smiles

And to his surprise

She's like tomorrow
Oh so distant
She just wants to play
Like tomorrow
She is always
One day away
All the time she slips away
It's close but yet so far
It's time to follow her tomorrow

Oh oh time to follow her tomorrow

He fell for her too fast
We all thought it wouldn't last
Cos good ol' Jeremy
Likes his rigorous routine
Cos he only thinks today
But tomorrow is her way
So find a new direction
And you will be ok

She's like tomorrow
Oh so distant
She just wants to play
Like tomorrow
She is always
One day away
All the time she slips away
It's close but yet so far
It's time to follow her tomorrow

Oh oh time to follow her tomorrow

She's like tomorrow
Oh so distant
She just wants to play
Like tomorrow
She is always
One day away
One day away
One day away
And all the time she slips away
It's close but yet so far
It's time to follow her tomorrow
It's time to follow her tomorrow
It's time to follow her tomorrow


MORGEN : voorstelling van de Bulgaarse deelnemers, Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov. (foto Gianluca Bezzina : Kris Micallef ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

22-04-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  


21-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : 'Thuisreis 2013' met acteurs dit najaar naar het Griekse eiland Rhodos.

'Thuisreis naar Rhodos' : van zondag 13 tot en met zondag 20 oktober 2013, in het prachtige Mitsis Rodos Maris 4 sterren plus resort.

Ik ga op reis en neem mee : mijn beste vrienden van 'Thuis'! De eerste Thuisreis naar Turkije was een klapper van formaat! Op algemeen verzoek van de deelnemers van vorig jaar zijn we daarom erg blij de 'Thuisreis 2013' te mogen voorstellen.

Je verblijft samen met de acteurs in een luxueus hotel op all inclusive basis en hebt tijd genoeg voor een persoonlijk gesprekje. Er worden verschillende boeiende excursies en leuke animaties in aanwezigheid van de acteurs georganiseerd.

En uiteraard hoef je geen enkele aflevering te missen, want 's avonds kijk je, samen met de acteurs, naar 'Thuis'! Een zorgeloze vakantie in uitstekend gezelschap dus. Zorg dat je er snel bij bent, want dit wordt een unieke ervaring.

Plaatsen zijn beperkt, dus snel reserveren is de boodschap.
Online : www.projectreizen.be/thuis
Telefonisch : 03 210 86 00
E-mail : info@projectreizen.be

De reis omvat :

* Vluchten heen en terug.
* Transfer van en naar het hotel.
* 1 week verblijf op all inclusive basis.
* Beperkte annulatieverzekering.
* Fuel protection programme - geen brandstoftoeslag mogelijk.
* Twee meet&greets met de 'Thuis'-acteurs.
* 'Thuis'-begeleiding van vertrek tot en met aankomst.
* Permanente 'Thuis'-balie.
* Twee keer per dag animatie in het hotel exclusief voor de 'Thuis'-kijkers.
* 'Thuis'-dansavond.
* Apart 'Thuis'-gedeelte in het restaurant.
* 'Thuis'-geschenk.
* Leuke excursies.
* Schitterende sfeer.
* En zoveel meer...

Kostprijs :

* Dubbele kamer : 855 euro per persoon.
* Toeslag single 160 euro.

Waarom Rhodos?

De Griekse eilanden staan al jaren bovenaan het verlanglijstje van heel wat vakantiegangers. Samen met de 'Thuis'-acteurs gaan we naar het zonnigste eiland van de Middellandse Zee : Rhodos.

We ontdekken er een schitterende natuur en prachtige valleien omsluierd door mythische verhalen en sprookjesachtig mooie sites zoals de witte huisjes van Lindos; 300 dagen per jaar gestreeld door de zon. Rhodos is het zonne-eiland, het eiland heeft het meeste dagen zon van het Middellandse Zee-gebied. In de mythologie werd het eiland geschonken aan de zonnegod Helios, de ideale bestemming dus voor een vakantie vol zon.

De gemiddelde dagtemperatuur in oktober is 24 graden, de gemiddelde temperatuur van het zeewater in oktober is ook 24 graden.

Hotel Mitsis Todos Maris ****+


Het in 2010 totaal gerenoveerde hotel is in dorpsstijl gebouwd en ligt direct aan het mooie, brede, lange zandstrand. In Mitsis Rodos Maris kan iedereen een leuke vakantie hebben. Er zijn 3 zwembaden, een wellnesscenter, een prachtig zandstrand met diverse watersporten en verschillende restaurants.

All inclusive

Eten en drinken zijn inbegrepen. Er is 1 hoofdrestaurant en 2 à la carterestaurants (Grieks en Chinees). 1 keer lunch en diner in een à la carte restaurant inbegrepen. In de bars kan je terecht voor een selectie van lokale en internationale, alcoholische en niet-alcoholische dranken van 10.00 tot 24.00. Minibar op de kamer met water, frisdranken en bier. Eveneens inbegrepen : petanque, cocktailshaken, kano, windsurfen (brevet verplicht), biljart, volleybal, tennis (materiaal te huur), tafeltennis, aerobics, een mountainbike tocht, filmavond op het strand en zoveel meer.

Organisatie : VRT Line Extensions en Projectreizen (Lic. A1573, Dries 1, 9112 Sinaai). (bron en logo : Eén)

21-04-2013 om 17:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Frank wil zich aangeven bij de politie en Bram heeft slecht nieuws voor Jana.

Op maandag 27 augustus 2012 ging op Eén het achttiende seizoen van de soap-serie 'Thuis' van start. Brengt het nieuwe seizoen hoop? Ware liefde? Spanning? Plezier? Troost?

De titelsong van de serie wordt ook dit seizoen gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Over Kurt Van Damme, de ex van dokter Judith Van Santen en de vader van Stan en Emma, is de afgelopen maanden al een en ander gezegd in 'Thuis'. Niet altijd even positief, maar nu krijgt Kurt de kans om zijn versie van het verhaal te vertellen, want op vrijdag 08 maart 2013 dook hij voor het eerst zelf op in 'Thuis'. Zijn rol wordt vertolkt door Dries Vanhegen.

Nadat op dinsdag 26 februari Natasha De Schepper (Lien De Graeve) haar intrede maakte in 'Thuis', kwam op 08 maart opnieuw een nieuw gezicht binnenwaaien in de reeks. Kurt Van Damme (Dries Vanhegen) is de ex van dokter Judith (Katrien De Ruysscher) en kwam zo al geregeld ter sprake de voorbije maanden. Hij doet zijn uiterste best om een goede vader te zijn voor Emma (Elise Roels) en Stan (Jannes Coessens), maar sinds de scheiding loopt dat niet altijd even vlot. Als piloot vertoeft Kurt geregeld in het buitenland, waardoor hij er niet altijd kan zijn voor zijn kinderen. Stan heeft het daar moeilijk mee, maar Kurt heeft die uitdagingen en dat avontuur in zijn leven nodig om gelukkig te zijn.

Helaas gaat Kurt ook op zoek naar avontuur op romantisch vlak. Die avontuurtjes van Kurt, en dan vooral zijn affaire met de jongere Natasha De Schepper, lagen aan de basis van de scheiding van Kurt en Judith. Judith had genoeg van het bedrog en het koppel ging uit elkaar. Kurt probeert intussen een nieuw leven op te starten met Natasha, maar de laatste tijd lijkt de liefde tussen Kurt en Natasha danig bekoeld. Dat beginnen ook zijn kinderen te merken …

Kurt bedrogen?

Stan heeft genoeg van de ruzies en discussies tussen zijn vader en Natasha. Hij wil niet langer bij zijn vader gaan logeren, maar voltijds bij Judith blijven. Judith, daarentegen, wil zich aan de afspraken houden en geeft niet toe. Ze roept haar ex wel op het matje voor meer uitleg, want ze wil niet dat hun kinderen lijden onder zijn relationele problemen. Kurt minimaliseert de situatie, maar Judith vreest dat er meer aan de hand is. Zij zag Natasha op 07 maart in de Frens en die had opvallend veel aandacht voor Jens (Jelle Cleymans, Eurosong 2004). Het ziet ernaar uit dat Kurt nu diegene is die bedrogen wordt …

Stabiliteit

Het ego van Kurt krijgt een stevige knauw en hij zet alles op alles om de waarheid te achterhalen. Het duurt niet lang vooraleer ze in de Frens een briesende Kurt over de vloer krijgen, maar Kurt pakt de verkeerde cafébaas aan. De breuk met Natasha lijkt onafwendbaar en is een stevige klap voor Kurt. Hij verliest even de controle over zichzelf en treft daarbij ook anderen. Kurt beseft dat hij weer op zoek moet gaan naar stabiliteit – niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn twee kinderen. Hij hoopt die stabiliteit terug te vinden bij zijn ex, Judith, maar zou wel eens concurrentie kunnen krijgen van Tom (Wim Stevens) …

Over Dries Vanhegen

De rol van Kurt Van Damme wordt vertolkt door Dries Vanhegen, die vooral in het theater actief is. Hij werkte vaak en veel in Nederland en speelde er grote rollen in stukken van grote schrijvers. Daarnaast speelde hij de laatste jaren ook op televisie een mooi palmares bijeen, met rollen in 'De Vijfhoek', 'David', 'Los zand', 'Sara', '180' en 'De wet volgens Milo' en gastrollen in 'Familie', 'Zone stad', 'Witse', 'De Rodenburgs', 'Code 37', 'Aspe', 'Flikken' en 'Flikken : Maastricht'. In 2007 speelde hij de hoofdrol in de film 'Ex Drummer' van Koen Mortier, een personage dat zijn eigen naam droeg.


Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.371 TOT EN MET 3.375.

 Luc krijgt de politie over de vloer. Nancy wil niet dat Eddy zich nog meer in de problemen werkt. Frank wil zich aangeven bij de politie. Ivo Courtois, Lynn, Tom en Peter zitten rond de tafel maar het gesprek loopt niet van een leien dakje. Bram heeft slecht nieuws voor Jana.

- maandag 22 april - aflevering 3.371 : Luc krijgt de politie over de vloer. Nancy wil niet dat Eddy zich nog meer in de problemen werkt. Bram heeft slecht nieuws voor Jana. Ivo Courtois, Lynn, Tom en Peter zitten rond de tafel, maar het gesprek loopt niet van een leien dakje. Frank wil zich aangeven bij de politie.

- dinsdag 23 april - aflevering 3.372 : Judith kan Kurt niet meer bereiken. Bram wordt opgevangen door Waldek. Marianne neemt contact op met Lynn. Frank en Eddy vertellen elk hun eigen versie van het verhaal aan de politie. Luc denkt nog altijd dat alles goed zal aflopen. Femke organiseert een feestje voor Peggy en nodigt iedereen uit.

- woensdag 24 april - aflevering 3.373 : Kurt daagt terug op bij Judith. Het gesprek tussen Marianne en Lynn verloopt moeilijk. Tom ziet het even niet meer zitten. Leo vertelt Rosa dat hij een verrassing heeft voor Jenny. Jana en Bram vinden steun bij elkaar. Nancy is kwaad op Eddy. Simonne ontwijkt Julia. Peter wil de moed niet opgeven.

- donderdag 25 april - aflevering 3.374 : De puzzelstukjes vallen bij Waldek stilaan op hun plaats. Leo maakt mysterieuze plannen, tot ongenoegen van Jenny. Tom is met verstomming geslagen wanneer hij het voorstel van Ivo Courtois voor Marianne verneemt. Peter wil met Femke praten. Kurt vertelt Emma en Stan dat hij in de fout is gegaan.

- vrijdag 26 april - aflevering 3.375 : Het wordt een emotionele dag voor Bram en Jana. Frank verliest zijn zelfbeheersing. Femke houdt Peter op afstand. Tom krijgt terug een klein beetje hoop. Emma maakt het Judith niet gemakkelijk. Luc heeft een manier gevonden om Sanitechniek te redden.

'Thuis', het achttiende seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

21-04-2013 om 15:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Leen wil Victor in het ziekenhuis bezoeken en het wordt een emotioneel weerzien.

Op maandag 27 augustus 2012 ging het nieuwe seizoen van de vtm-soap 'Familie' van start. Opgelet, dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.50, telkens van maandag tot en met vrijdag.

Met het nieuwe uitzenduur sluit 'Familie' beter aan bij het leefpatroon en het kijkgedrag van de gezinnen in Vlaanderen, die dan graag in de zetel ploffen om samen van de dagelijkse serie te genieten.

Ook vormelijk en inhoudelijk waken de makers van 'Familie' er meer dan ooit over dat de kijkers zich herkennen in de serie en thema's aangereikt krijgen die ook in het échte leven spelen. Eigentijds zijn en herkenbaarheid zijn dan ook de sleutelwoorden voor de komende jaren. En omdat de maatschappij en het leefpatroon van de Vlaamse gezinnen voortdurend evolueert, zal ook 'Familie' evolueren in de spelarena's, de verhaallijnen en bijgevolg ook de cast.

 Cathérine Kools geeft gestalte aan Leen Van den Bossche

Na een afwezigheid van meer dan twee jaar op het scherm werd het personage Leen Van den Bossche terug geïntroduceerd in 'Familie'. Leen vertrok in aflevering 4536 – uitzending 31 januari 2011 - naar Amerika, om daar haar studies geneeskunde verder te zetten en zich te specialiseren in hartchirurgie. De onderliggende reden was dat ze op deze manier de mislukte romance met haar stagementor Victor Praet (Robert de la Haye) beter een plaats kon geven.

Afgelopen vrijdag, 19 april 2013, keerde Leen terug naar Vlaanderen. Haar studies heeft ze afgebroken en ze wil hier haar leven terug op de rails zetten. Een hele uitdaging, want ze is zwanger en single. Maar Leen is niet meer het naïeve meisje dat zich makkelijk uit haar lood laat slaan. Deze jonge vrouw weet wat ze waard is en ze besluit een huisartsenpraktijk uit de grond te stampen.

 Cathérine Kools zal de rol van Leen Van den Bossche invullen. De actrice was piepjong toen ze in de huiskamer kwam als 'het lief van' in 'Vaneigens', de afsluiter van 'Man Bijt Hond'. Van 2004 tot 2008 maakte ze deel uit van de vaste 'Wittekerke'-cast en van 2008 tot 2010 was ze te zien in 'Vermist'. De tv-kijkers kennen haar ook van haar gastrollen in de series 'Aspe', 'David', 'Zone Stad' en 'Danni Lowinski'. En in de bioscoopfilm 'Firmin' gaf ze gestalte aan Lies.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het tweeëntwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.056 TOT EN MET 5.060.

- maandag 22 april
- aflevering 5.056 : Jan vraagt zich af waarom Leen blijft zwijgen over haar zwangerschap. Hij is allesbehalve gerustgesteld wanneer ze uiteindelijk toch haar verhaal doet. Victor wil niet toegeven dat hij hulp nodig heeft. Jan twijfelt aan Rita's mooie verhaaltjes over haar nieuw leven en stuurt Patrick op onderzoek. Dit tot groot ongenoegen van Liesbeth. Mathias heeft te veel hooi op zijn vork genomen, maar weigert gas terug te nemen. Arno zit in de put omdat het nog maanden zal duren voor hij genoeg geld bij elkaar heeft om naar Amerika te trekken. Bart mag van zijn nieuwe werkgever een bedrijfswagen uitzoeken. Véronique ontdekt ondertussen dat de vijf projecten die ze wil verkopen al gepatenteerd zijn door een ander bedrijf.

- dinsdag 23 april - aflevering 5.057 : Jans bekommernis om Leen zorgt voor spanningen. Patrick wil samen met Arno een tweedehandsbrommertje opknappen om nadien door te verkopen. Victor moet aanvaarden dat hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel zal zitten. Hij accepteert gelaten de hulp van Marie-Rose. Mathias is er niet mee opgezet dat het hele huis moet worden aangepast aan de noden van Victor. Jan vindt het niet kunnen dat Marie-Rose een vrouwenploeg heeft ingeschreven voor de quiz. Patrick bezoekt Rita in het café en maakt kennis met haar nieuwe vriend Gino. Véronique is in alle staten wanneer ze ontdekt dat Bart de projecten van VdB heeft meegenomen naar Lantec. Mieke licht Leen in over de toestand van Victor.

- woensdag 24 april - aflevering 5.058 : Leen wil Victor in het ziekenhuis bezoeken. Het wordt een emotioneel weerzien. Marie-Rose treft ondertussen alle voorbereidingen voor de komst van Victor. Ze vindt een aannemer die meteen aan de slag kan, maar even later ook toezegt voor de verbouwingswerken in de KomEet. Bart legt de dreigementen van Véronique en Peter naast zich neer. Trudy maakt zich ernstig zorgen. Anna begint steeds meer de voordelen van een permanent verblijf in het rusthuis in te zien. Jan diskwalificeert het vrouwenploegje voor de quiz. Benny ergert zich aan de inspanningen die zijn gezin levert om het spaarpotje van Arno aan te dikken. Jan bezoekt het café waar Rita werkt, maar wordt niet met open armen ontvangen.

- donderdag 25 april
- aflevering 5.059 : Jan maakt zich zorgen om Leen na haar bezoek aan Victor. Leen zelf ergert zich alsmaar meer aan de bemoeienissen van haar vader en besluit Victor opnieuw op te zoeken. Linda zet Jan op zijn plaats nadat hij de vrouwenploeg heeft geweigerd voor de quiz. De spanningen tussen Véronique en Bart lopen steeds hoger op. Peter probeert een rechtszaak tussen VdB en Bart te vermijden, maar niemand wil water bij de wijn doen. Terwijl ook Stefanie zich inzet om de spaarpot van Arno te vullen, blijft Benny alle hulp weigeren. Victor neemt zijn intrek bij Marie-Rose, maar heeft het moeilijk om zich aan te passen aan het leven in een rolstoel. Mathias heeft het steeds moeilijker met de drukte in huis.

- vrijdag 26 april - aflevering 5.060 : Peter confronteert Dirk met het feit dat hij op de hoogte was van Barts plannen met de projecten van VdB. Arno vraagt zijn vader op de man af waarom hij de enige is die hem niet helpt met het inzamelen van geld voor een ticket naar Amerika. De aannemer van Marie-Rose komt niet opdagen en stort zich op de verbouwingen van de KomEet. Mathias denkt een rustiger parcours te hebben uitgestippeld voor de wielerploeg, maar moet tijdens het fietsen al snel opgeven. Anna en Albert besluiten zich op de wachtlijst voor een kamer in het rusthuis te zetten. Rita heeft verrassend nieuws voor Jan. Leen vertelt Victor openhartig over haar leven in Amerika en beseft dat ze haar verleden niet lang meer geheim kan houden. Peter heeft slecht nieuws voor Véronique.

OPGELET! Sinds maandag 03 september 2012 kan je 's middags rond de klok van 13.30 eveneens kijken naar 'Familie'. Sinds de eerste schooldag wordt seizoen zestien heruitgezonden.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.50 en 20.30 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

21-04-2013 om 14:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'LouisLouise' : Charlotte en Louise zoeken samen een geschikte spermadonor.

Tussen woensdag 24 september 2008 en donderdag 25 juni 2009 kon je op vtm de telenovelle 'LouisLouise' volgen. De commerciële omroep pakte na het succesvolle 'Sara' opnieuw uit met een telenovelle, ditmaal gestoeld op het Argentijnse 'Lalola'.

Dit seizoen kan je deze telenovelle opnieuw bekijken en dit telkens van maandag tot en met vrijdag in de vooravond. Sinds maandag 03 september kan je tijdens de week (van maandag tot en met vrijdag) de belevenissen van 'LouisLouise' opnieuw volgen en dit telkens rond de klok van 17.10.

* het verhaal :

Louis is een onverbeterlijke macho en hoofdredacteur van het mannenblad 'Don'. Hij waant zich de baas over het universum, en daar horen vrouwen ook bij. Op een dag loopt hij Eva tegen het lijf. Hij praat haar het bed in, dumpt haar en gaat verder met zijn leven. Eva kan daar absoluut niet mee om en gaat ten rade bij haar beste vriendin, Babs. Een van hen spreekt een occulte vloek over hem uit, zich niet bewust dat die avond een bijzondere kosmische constellatie van planeten plaats vindt. Die nacht wordt Louis getransformeerd in een vrouw. Bij het wakker worden, slaat hij in paniek. Zijn huisgenoot en beste vriendin Charlotte De Wilde overtuigt hem toch naar de redactie te gaan, als Louise, de nicht van Louis, en zo de uiterst belangrijke presentatie voor de investeerders van Uitgeverij Hercules, het bedrijf achter zijn magazine 'Don', in goede banen te leiden.

Wanneer grote baas Vic Mutsaerts naar Louis belt, krijgt hij tot zijn verbazing Charlotte aan de lijn. Ze verzint snel dat Louis halsoverkop naar zijn zieke vader in Canada is vertrokken en dat zijn nicht en vertrouwenspersoon Louise de vergadering zal leiden. Louis zal voortaan als vrouw door het leven moeten gaan. Louise blijkt een mooie vrouw en ondervindt hoe het is om als moderne vrouw in de maatschappij haar mannetje te moeten staan. Louis ondervindt dat Louise niet vaak au sérieux wordt genomen en weet niet wat hem/haar overkomt. Charlotte leidt Louise in in de wereld van de vrouw, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Op hakken lopen, vrouwelijk doen en haar machoprincipes opzij schuiven, blijkt onbegonnen werk. Met vallen en opstaan leert ze de nadelen van het vrouw zijn kennen, maar ook de voordelen. Tot ze uiteindelijk voor een verscheurende keuze komt te staan : blijft ze Louise of wordt ze terug Louis? Een zeer moeilijke keuze, want Louise is intussen verliefd geworden op een man.

"Man, I Feel Like A Woman" van Shania Twain was de titelsong van deze serie en werd gezongen door Udo Mechels (teruggetrokken 'Eurovision 2011').

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'LOUISLOUISE' - AFLEVERING 167 TOT EN MET 171.

- maandag 22 april - aflevering 167 : Bruno heeft met de stemvervormer een belangrijk wapen in handen om Louise buiten spel te zetten. Op relationeel vlak gaat het nog steeds moeilijk tussen Thomas en Louise. Hij begrijpt dat het tijd is voor serieuze actie en schakelt de hulp van Patrick in. Vic slooft zich uit om Claudia jaloers te maken en Charlotte heeft besloten om een BOM te worden.

- dinsdag 23 april - aflevering 168 : Kaat is razend omdat Patrick hun intiem leven uit de doeken heeft gedaan bij de collega's. Vic vraagt aan Kaat om de Spaanse sms'en van Claudia te vertalen en krijgt er bijna een beroerte van. Thomas zet de grote middelen in om het hart van Louise opnieuw te veroveren. Hij kan hiervoor op de hulp van Patrick rekenen. Charlotte en Louise zoeken samen een geschikte spermadonor. En Bruno gaat op zijn bek tijdens zijn 'moment de gloire'.

- woensdag 24 april - aflevering 169 : Thomas heeft aan alles gedacht voor zijn huwelijksaanzoek: een lichtpad van kaarsjes, een strijkorkestje, champagne en kreeft. Charlotte gebruikt haar radioprogramma om op zoek te gaan naar een geschikte spermadonor. Bruno probeert in de Skybar Vic te overtuigen dat Louis en Louise een complot tegen hem voeren. Vic vreest echter vooral voor Bruno's mentale gezondheid. Patrick bekent aan Kaat dat hij nog altijd schulden heeft en hypothekeert zo hun nakende huwelijk.

- donderdag 25 april - aflevering 170 : Patrick bekent aan Anouk dat hij zwaar in de problemen zit en vraagt een voorschot op zijn loon. Anouk stoort zich aan de lege drankflessen op de redactie en geeft Jana de opdracht uit te vissen wie de schuldige is. Natalie zit in zak en as omdat Thomas geen relatie meer met haar wil, ondanks de zwangerschap. Claudia oppert bij haar dochter voorzichtig een oplossing. Louise voelt meer dan ooit de hete adem van Bruno in haar nek.

- vrijdag 26 april - aflevering 171 : Natalie ziet het niet zitten om haar kind alleen op te voeden en ze dreigt met abortus als Thomas niet voor haar kiest. Vic vindt het niet kunnen dat er bij Don meer sterke drank dan papier wordt besteld en hij neemt maatregelen. Patrick bedenkt een gewaagd plan om uit de schulden te geraken. Charlotte en Louise hebben ruzie. De ene is niet te spreken over het verschenen overlijdensbericht in de krant en de andere is niet te spreken over de uitgekozen spermadonor.

'LouisLouise' met : Hilde De Baerdemaeker (Louise), Axel Daeseleire (Louis), Ianka Fleerackers (Charlotte), Roel Vanderstukken (Thomas), Rudy Morren (Vic), Werner De Smedt (Bruno), An Vanderstighelen (Kaat), Elke Dom (Claudia), Manou Kersting (Theo), Eline de Munck (Natalie), Matteo (Nico), Steve Geerts (Patrick), Kim Hertogs (Jana), Herbert Bruynseels (Maarten), Bieke Ilegems (Anouk), ...

'LouisLouise', telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit tussen 17.10 en 17.45. (bron en foto : vtm)

21-04-2013 om 13:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Jos wordt vermoord, Nellie maakt een einde aan de relatie met Ronnie.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 15 TOT EN MET 19.

- maandag 22 april
- aflevering 15 : Nellie wil Patsy onder hypnose brengen om te weten te komen wat er precies is gebeurd en wie de dader is. Ronnie en Katrien zijn er minder erg aan toe dan werd gevreesd. Paula, de ex-vrouw van Georges, komt naar Wittekerke om haar dochter te bezoeken. Véronique en Geert krijgen ruzie omdat zij Jos wil verdedigen en tot overmaat van ramp wordt de wetswinkel ook nog gesloten.

- dinsdag 23 april - aflevering 16 : Véronique en Bob verhuizen. Frank krijgt het steeds moeilijker om voor Klaartje te zorgen en zij wil terug naar Nellie. Georges maakt zich zorgen om zijn ex-vrouw. Katrien loopt weg uit het ziekenhuis. Annie vraagt zich af of Jos wel zo onschuldig is als hij haar wil doen geloven. Als Jos wil vluchten, ziet ze hem eindelijk zoals hij werkelijk is.

- woensdag 24 april - aflevering 17 : Annie bekent dat ze Jos heeft vermoord. Katrien krijgt het aan de stok met Marcel. Paula probeert Georges opnieuw voor zich te winnen, tot grote ergernis van Magda. Bob en Veronique komen te weten wie verantwoordelijk is voor de verkoop van de wetswinkel. Nellie vertelt Klaartje dat er niets veranderd is tussen hen. Frank belooft andermaal zijn leven te beteren.

- donderdag 25 april - aflevering 18 : Frank is blijkbaar echt van plan een nieuw leven te beginnen. Tussen Nellie en Ronnie gaat het steeds minder goed. Patsy en Wielemans daarentegen kunnen het steeds beter met elkaar vinden, net als Georges en Paula. Annie wil nog steeds niet geholpen worden. Tegen beter weten in houdt ze vol dat ze Jos met voorbedachte rade heeft vermoord.

- vrijdag 26 april - aflevering 19 : Annie blijft bij haar verklaring en niemand kan haar nog helpen. Ronnie is er het hart van in dat Nellie een einde heeft gemaakt aan hun relatie. Véronique leert Bervoets kennen, een nogal eigenzinnige inspecteur. Georges en Magda vinden elkaar terug, maar Paula is niet van plan om Georges nu al op te geven. Frank en Chris zijn beiden teleurgesteld in de vrouwen en bedrinken zich.

'Wittekerke' (eerste seizoen) met : Marc Coessens (Frank Opdebeeck),
Greet Rouffaer (Nellie De Donder), Arnold Willems (Georges Coppens), Veerle Wijffels (Magda Vermander), Margot Neyskens (Klaartje Opdebeeck), Eddy Asselbergs (Marcel Deleu), Claude De Burie (Chris Deleu), Erik Burke (Geert Verschuren), Luk Van Mello (Bob Bauterse), Werner de Smedt (Bart Bauterse), Pascale Michiels (Patsy De Cleyn), Dedee Dalle (Annie De Cleyn), Kristien Coenen (Astrid Méganck), Els de Schepper (Katrien Coppens), Daan Hugaert (Jos Verlackt), Marijke Pinoy (Véronique Lemaître), Steph Baeyens (Ronnie Gevaert), Anneke De Keersmaeker (Veerle Gevaert), Pieter Strackx (Simon Gevaert), Elke Van Achteren (Elsje Gevaert) en Filip Peeters (Werner Van de Putte, Wielemans).

Tijdens het eerste seizoen maken volgende acteurs hun opwachting : Lulu Aertgeerts (Joke Collin),
Peter Rouffaer (Harry Bervoets), Suzanne Saerens (Paula Sneyers), François Beukelaers (François Lemaître), Sien Eggers (Christiane Biermans) en Bob de Moor (Johan Méganck).

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit vanaf 14.10. (bron en foto's : vtm)

21-04-2013 om 12:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Manneke Paul' : Paul ontvangt vanavond onder meer Showbizz Bart en de zussen Erika en Heidi Van Tielen.

Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) is weer helemaal opgeladen en klaar om opnieuw alle registers open te trekken tijdens nieuwe afleveringen van 'Manneke Paul'. Voortaan vrolijkt hij elke zondag (live!) en woensdag de Vlaamse buis op en ontvangt hij opnieuw de meest uiteenlopende gasten in de studio.

* inhoud dertiende aflevering - zondag 21 april 2013 :

Na alle mogelijke andere showbizzfeestjes afgeschuimd te hebben, vindt Paul de Leeuw het de hoogste tijd dat Showbizz Bart ook eens bij 'Manneke Paul' langskomt. Amper terug van een trip naar Parijs met 20 BV's wordt hij een levend onderdeel van de showbizzversie van het kinderspel 'Galgje'.

Na Erika Van Tielen begint nu ook haar 'kleine' zus Heidi Van Tielen aan een TV-carrière. Reden genoeg voor Paul om de twee zussen te ontvangen en ze honderduit te laten vertellen over hun gelijkenissen en verschillen.

Het wordt ook een behoorlijke sportieve show, want Erik wil het aankomend Belgisch Kampioenschap G-Karate (karate voor mindervaliden) in de aandacht brengen. Samen met enkele spelers krijgt Paul een cursus voor beginners. En dan is er ook nog Tom Goegebeur, die begin deze maand brons haalde op het EK gewichtheffen tot 56 kg. Paul is wel benieuwd om deze indrukwekkende spierballen eens in het echt te zien.

En naar aanleiding van de Internationale Dag van de Geleidehond wordt na een avontuurlijke proef meteen duidelijk hoe nuttig zo'n beestje kan zijn.

Uiteraard is er ook de huisband van Miguel Wiels die zich samen met het publiek van zijn "speelse" kant laat zien, zijn er de nodige verrassende verzoeken en heel wat ontroerende reacties.

Dit alles en toch nog net dat ietsje meer
vanavond, zondag 21 april 2013, in de elfde aflevering van het tweede seizoen van 'Manneke Paul' tussen 21.20 en 22.25 op vtm. Zowel vanavond als volgende week zondag (28 april) zijn de uitzendingen uitzonderlijk niet rechtstreeks. (bron, logo en foto : vtm)

21-04-2013 om 11:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Neus van Pinokkio' : vanavond met Bart De Pauw en Ben Segers.

Er wordt al eens wat verteld over "de sterren". Weekbladen en kranten staan er vol van en de lezers weten het te smaken. Soms zijn de beweringen waar, maar soms snijdt die waarheid geen hout. Zo gaat het in de wereld van de media : er is een waarheid, maar welke?

In 'De Neus van Pinokkio' vertelt Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!') sinds zondag 31 maart 2013 samen met zijn wijsmakers Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof, verhalen over bekende sterren en onbekende mensen die in de kijker liepen. Bart en zijn wijsmakers leuren met fragmenten uit de oude doos en trekken een blik internationale televisieformats open.

Of het allemaal klopt wat ze vertellen, laten ze over aan twee bekende spelers en het publiek. Zij moeten telkens raden of het de waarheid is die wordt verteld. Per juist antwoord, zowel van het publiek als van de bekende spelers, komt er vijf euro in een pot. In een spannende finale speelt de beste speler uit het publiek samen met de beste bekende speler voor de inhoud van de pot.

* vierde aflevering - zondag 21 april 2013 :

In 'De neus van Pinokkio' vertelt Bart Peeters samen met zijn Wijsmakers Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof verhalen over bekende en minder bekende mensen die in de kijker liepen. Wie was de eerste Vlaamse vrouw in Playboy? Welke vreemde realityreeks heeft echt bestaan? En welke zangeres is niet echt een zangeres? Bart De Pauw, Ben Segers en het publiek proberen vanavond, zondag 21 april 2013, het antwoord te achterhalen.

Dat was ik, nee ik : Playboy

In de rubriek 'Dat was ik, nee ik' gaat het deze week over de eerste Vlaamse vrouw in de Playboy. De meeste mensen denken dat Hilde Van Mieghem in 1987 als eerste Vlaamse in het mannenblad stond, maar drie jaar eerder stond Danielle al in haar blootje in Playboy te pronken. Bart ontvangt twee vrouwen in de studio die elk beweren dat zij Danielle zijn.

De oude doos : Uitvinders

Zo lang de televisie al bestaat, is er interesse voor uitvinders. Niet zo lang geleden was er nog het programma 'De bedenkers', maar in de jaren zestig en zeventig trok 'ECHO' al jaarlijks naar de uitvindersbeurs in Brussel. En typisch voor al die uitvinders is dat ze telkens overtuigd zijn dat ze het warm water hebben uitgevonden. Adriaan en Tine spelen twee situaties na waarin een jongetje een zelfgemaakte machine voorstelt. Slechts één uitvinding is ooit echt op televisie voorgesteld
.

De tv stopt nooit : Realityreeks

Deze week grasduinen Adriaan en Tine in realityreeksen wereldwijd en stellen ze elk een vreemd programma voor. Adriaan vertelt over een Amerikaanse reeks waarin extreme dierenliefde centraal staat en Tine heeft in Frankrijk een programma gevonden waarin je het zaad van een bekende ster kan winnen. Welk format is echt en welke Wijsmaker liegt?

Hit van de week : Gevaarlijke vrouwen

Deze week komen drie gevaarlijke vrouwen langs. Twee van die zangeressen kunt u wekelijks op lokale evenementen bewonderen en de derde is een valsspeelster. Zij werd door 'De Neus van Pinokkio' gebeld en haar nummer is door de programmamakers verzonnen.


'De Neus van Pinokkio', vierde aflevering vanavond zondag 21 april 2013 tussen 20.35 en 21.35 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

21-04-2013 om 11:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Malmö' : 21. FINLAND.

Sinds maandag 01 april 2013 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei zal gehouden worden in het Zweedse Malmö. Voor het - inmiddels - achtste jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Zeven jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', zes jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', drie jaar geleden 'God kveld Oslo', twee jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf' en vorig jaar trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı'.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'God kväll Malmö'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije vijf jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien landen. Net als de voorbije drie jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als vijfde zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 16 mei is FINLAND. Het land neemt dit jaar voor de zevenenveertigste maal deel aan het liedjesfestival en het moest tot 2006 wachten op de allereerste overwinning.

Het land neemt sinds 1961 deel en de hoogste notering dat het vóór 2006 behaalde was een zesde plaats in 1973. Marion Rung zorgde hiervoor met het nummer "Tom tom tom". Elf jaar eerder (in 1962) werd ze met "Tipi tii" zevende. In totaal eindigde Finland amper twaalf maal bij de beste tien, op zevenenveertig deelnames is dit weinig. Vier van die noteringen werden in de jaren zestig behaald toen er nog heelwat minder deelnemers waren. Samen met een aantal andere landen nam het land in 1970 niet deel aan het Songfestival (wegens de overwinning van 4 landen in 1969). Vanaf 1994 namen ze maar om de twee jaar deel (wegens slechte scores het jaar voordien). Sinds de invoering van de halve finale (in 2004) doet het land weer jaarlijks mee aan het liedjesfestival en zeven jaar geleden werd de groep Lordi tot één van de favorieten op de overwinning gerekend en zowel tijdens de halve finale als de finale werd die favorietenrol waargemaakt.

Dankzij die overwinning mocht zangeres Hanna Pakarinen in 2007 meteen aantreden in de finale met "Leave Me Alone". Ook in 2008 wist de Finse deelnemer, de groep Teräsbetoni, door te stoten tot die finale alwaar het met "Missä miehet ratsastaa" op een tweeëntwintigste plaats strandde. Vier jaar geleden eindigde Waldo's People met "Lose Control" met een totaal van tweeënveertig punten op een twaalfde plaats tijdens de eerste halve finale maar dankzij de vakjury mocht het gezelschap naar de finale. In die finale werden tweeëntwintig punten bij elkaar gesprokkeld en dat leverde een vijfentwintigste en allerlaatste plaats op. In 2010 bleef het land steken in de eerste halve finale want Kuunkuiskaajat strandde met "Työlki ellää" en een totaal van 49 punten op een elfde plaats.

Twee jaar geleden wist Paradise Oskar het land opnieuw een finaleplaats te bezorgen. Met "Da Da Dam" eindigde hij in de eerste halve finale met een totaal van 103 punten op een derde plaats. In de finale verging het hem met 57 punten heelwat minder goed, wat resulteerde in een eenentwintigste plaats. Vorig jaar wist zangeres Pernilla Karlsson zich met "När jag blundar" niet te plaatsen voor de finale. Met een totaal van eenenveertig punten strandde ze in de eerste halve finale op een twaalfde plaats.

Op zaterdag 09 februari vond in Finland de finale plaats van 'Uuden musiikin kilpailu 2013', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op donderdag 27 december jongstleden ging YLE reeds van start met de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens de eerste drie uitzendingen werden de twaalf kandidaten voorgesteld en moesten zij optreden voor de vakjury (Tomi Saarinen, Aija Puurtinen, Toni Wirtanen en Redrama). Op de donderdagen 17 en 24 januari vond er telkens een voorronde plaats en het lot van de deelnemers lag dan in de handen van de vakjury en de kijkers thuis.

Uit de eerste en tweede voorronde stootten twee kandidaten rechtstreeks door naar de finale en de nummers drie tot en met vijf plaatsten zich voor de herkansingsronde die op donderdag 31 januari plaatsvond. De nummer zes was meteen na de voorronde uitgeschakeld. Van de zes deelnemers aan die herkansingsronde stootten er nog vier door naar de finale.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Uuden musiikin kilpailu 2013' :

01. "Lost In The Woods" (tekst en muziek : Iivo Kaipainen) door Arion (tweede voorronde).
02. "He's Not My Man" (tekst en muziek : Elina Orkoneva) door Elina Orkoneva (herkansingsronde).
03. "Dancing All Around The Universe" (tekst : Otso Koskelo ; muziek : Lucy Was Driving) door Lucy Was Driving (herkansingsronde).
04. "Marry Me" (tekst en muziek : Krista Siegfrids, Erik Nyholm, Kristofer Karlsson, Jessika Lundström) door Krista Siegfrids (tweede voorronde).
05. "Saturday Night Forever" (tekst en muziek : Henry Tikkanen, Aapo Immonen) door Last Panda (herkansingsronde).
06. "We Should Be Through" (tekst en muziek : Mikael Saari) door Mikael Saari (eerste voorronde).
07. "Flags" (tekst : Kaj Kiviniemi ; muziek : Kaj Kiviniemi, Mika Kiviniemi) door Great Wide North (herkansingsronde).
08. "Colliding Into You" (tekst : Sharon Vaughn ; muziek : Patrick Sarin, Leri Leskinen) door Diandra (eerste voorronde).

Ook tijdens de finale lag het lot van de acht kandidaten in de handen van de vierkoppige vakjury en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. In tegenstelling tot voorgaande jaren was er nu echter geen superfinale. Aan het einde van de finale werden eerst enkel de namen van de deelnemers die het tot de top drie wisten te schoppen, bekendgemaakt (Diandra, Mikael Saari en Krista Siegfrids).

* uitslag finale 'Uuden musiikin kilpailu 2013' :

01. "Marry Me" (tekst en muziek : Krista Siegfrids, Erik Nyholm, Kristofer Karlsson, Jessika Lundström) door Krista Siegfrids.
02. "We Should Be Through" (tekst en muziek : Mikael Saari) door Mikael Saari.
03. "Colliding Into You" (tekst : Sharon Vaughn ; muziek : Patrick Sarin, Leri Leskinen) door Diandra.

Niet de vooraf getipte Mikael Saari en Diandra sleepten het Finse ticket voor Malmö in de wacht maar wel zangeres Krista Siegfrids.

Singer/songwriter Krista Siegfrids (Kaskinen, 04 december 1985) is al sinds 2009 bezig met muziek en nam vorig jaar deel aan de eerste editie van 'The Voice of Finland' alwaar ze het tot in de eerste liveshow wist te schoppen.

Voor haar deelname aan de talentenjacht maakte ze deel uit van de formatie Daisy Jack waarvan de eerste single in 2011 op de markt kwam. Daarnaast maakte ze haar opwachting in een aantal musicals en op vrijdag 10 mei eerstkomende zal haar debuutalbum worden uitgebracht.

"Marry Me" (tekst en muziek : Krista Siegfrids, Erik Nyholm, Kristoffer Karlsson, Jessica Lundström)

ORIGINAL LYRICS

Spying on you undercover
Drinking coffee with your mother
Am I getting closer?

Baby I feel like a sinner
Skipping dinner to get thinner
Where is my proposal?

I'm your slave and you're my master
Oh, baby come on take a shot!

Marry me, I'll be your Queen Bee
I'll love you endlessly
I'll do it for you, for you, for you
Yeah I'll do it for you
Marry me baby!

I'll play your game, I'll change my last name
I'll walk the walk of shame
I'll do it for you, for you, for you
Yeah, I do it for you
Marry me baby!

Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!
Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!

I know where the future's heading
I can see my perfect wedding
Isn't that just bracing?

I don't think there are no ladies
Who will give you cuter babies
Isn't that amazing?

I'm your slave and your my master
Oh, baby come on take a shot!

Marry me, I'll be your Queen Bee
I'll love you endlessly
I'll do it for you, for you, for you
Yeah I'll do it for you.
Marry me baby!

I'll play your game, I'll change my last name
I'll walk the walk of shame
I'll do it for you, for you, for you Yeah I'll do it for you
Marry me baby!

Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!
Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!
Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!
Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!

This is the day
I don't wanna wait much longer now
If you run away
I'm gonna find you anyhow!

What you waiting, what you waiting, what you waiting, what you waiting for?!

Marry me, I'll be your Queen Bee
I'll love you endlessly
I'll do it for you, for you, for you
Yeah I'll do it for you
Marry me baby!

I'll play your game, I'll change my last name
I'll walk the walk of shame
I'll do it for you, for you, for you
Yeah, I do it for you
Marry me baby!

Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!
Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!
Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!
Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!

FRENCH LYRICS

Je t'espionne en catimini
Je prends un café avec ta mère
Ça y est, on y arrive ?

Baby je me sens coupable
Je saute un repas pour maigrir
Tu demandes ma main quand ?

Je suis ton esclave, tu es mon maître
Oh, baby, allez, vas-y déjà !

Épouse-moi, je serai ta reine abeille
Mon amour pour toi sera sans fin
Je le ferai pour toi, pour toi, pour toi
Ouais, je le ferai pour toi
Épouse-moi, baby !

Je jouerai ton jeu, je prends ton nom
Je boirai toute ma honte
Je le ferai pour toi, pour toi, pour toi
Ouais, je le ferai pour toi
Épouse-moi, baby !

Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!
Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!

Je vois ce qu'il y a au bout du chemin
Ma fête de noces sera parfaite
Ça me fait un bien fou !

Avec une autre tu ne fera sûrement pas
Un bébé aussi beau qu’avec moi
C'est dingue, non ?

Je suis ton esclave, tu es mon maître
Oh, baby, allez, vas-y déjà !

Épouse-moi, je serai ta reine abeille
Mon amour pour toi sera sans fin
Je le ferai pour toi, pour toi, pour toi
Ouais, je le ferai pour toi
Épouse-moi, baby !

Je jouerai ton jeu, je prends ton nom
Je boirai toute ma honte
Je le ferai pour toi, pour toi, pour toi
Ouais, je le ferai pour toi
Épouse-moi, baby !

Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!
Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!
Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!
Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!

Le jour est arrivé
Je n'en peux plus d’attendre
Là, si tu t'en allais
Je te retrouverais !

T'attends quoi, t'attends quoi, t'attends quoi, t'attends quoi ?!

Épouse-moi, je serai ta reine abeille
Mon amour pour toi sera sans fin
Je le ferai pour toi, pour toi, pour toi
Ouais, je le ferai pour toi
Épouse-moi, baby !

Je jouerai ton jeu, je prends ton nom
Je boirai toute ma honte
Je le ferai pour toi, pour toi, pour toi
Ouais, je le ferai pour toi
Épouse-moi, baby !

Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!
Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!
Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!
Oh, oh, oh, oh, oh ding dong!

MORGEN : voorstelling van de Maltese deelnemer, Gianluca Bezzina. (foto Krista Siegfrids : Ville Paul Paasimaa ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

21-04-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  


20-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (20-04-2013).

Op deze voorlaatste zaterdag van april hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je telkens een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Aanstaande vrijdag, 26 april, verschijnt het nieuwe album van de Kempense Natalia (Eurosong 2004). Als voorloper op dat album verscheen afgelopen maandag, 15 april, reeds een single met dezelfde titel als het album, "Overdrive".

 En ook oud-Songfestivaldeelneemster Liliane Saint-Pierre (Luxemburgse selectie 1978, Eurosong 1981, ESF 1987, voorzitter vakjury 'Eurosong 1999') heeft weer muzikaal werk op de markt gebracht. Eind dit jaar wordt de zangeres vijfenzestig en dat gaat ze onder meer vieren met een nieuw album. Als voorloper op dat album verscheen er afgelopen dinsdag, 16 april, de single "Geef me adem" op muziek van Wim Claes (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1999) en voor de tekst tekende Bart Herman (Eurosong 1993).

 Op dinsdag 30 april eerstkomende geeft de Nederlandse koningin Beatrix de fakkel door aan haar zoon Willem-Alexander en diens vrouw Maxima. De meiden van K3 (Eurosong 1999) brachten afgelopen maandag, 15 april, hun single "Koning Willem-Alexander" op de markt. Hiermee willen ze de overdracht muzikaal wat luister bijzetten.

 "Le secret" is de titel van het nieuwe album van de van oorsprong Belgische zangeres Lara Fabian (ESF 1988). Het dubbelalbum, dat in totaal zeventien nummers bevat, is sinds afgelopen maandag, 15 april, beschikbaar.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Canadese zangeres Céline Dion (ESF 1988) heeft sinds afgelopen maandag, 15 april, een nieuwe single op de markt met als titel "Qui peut vivre sans amour?". Van de Deense Songfestivaldeelneemster Emmelie de Forest verschijnt op maandag 06 mei eerstkomende haar debuutalbum "Only Teardrops". En zoals we vorige week reeds berichtten zal het verzamelalbum met alle 39 Songfestivalnummers van dit jaar aanstaande vrijdag, 26 april, in de winkelrekken liggen.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

20-04-2013 om 16:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het verloren voorwerp' : wielrenner Leif Hoste 'heeft het vlaggen'.

'Het verloren voorwerp' duikt sinds zaterdag 23 februari 2013 opnieuw iedere week een verloren voorwerp met een rijke geschiedenis op. Aan de hand van de beste beelden van vroeger en nu laat het programma zijn licht schijnen op de relatie tussen de mens en dat voorwerp door de jaren heen.

Het verloren voorwerp selecteerde daarvoor ook onvergetelijke fragmenten uit internationale humorprogramma's als 'Extras', 'Fawlty Towers', 'Comedy Inc.', 'Allo allo', en sketches van Mr. Bean en André van Duin.

Dit seizoen duikt 'Het verloren' voorwerp in de koffer met Bart De Pauw, zoekt het uit hoe snel mensen reageren op een boodschap in een fles van Kamiel Spiessens en draait het aan het wiel van fortuin. Het zit op de eerste rij als de computer zijn intrede doet in de klas van meester Buys in 'Meester, hij begint weer', kijkt mee als Wim Delvoye speelgoed toetakelt in de microgolfoven en gaat mee op ronde met Rob Vanoudenhoven wanneer die medicijnen uitdeelt in een rusthuis.

'Het verloren voorwerp' verkneukelt zich om de mogelijkheden van de surroundmicrofoon in 'Zonde van de zendtijd', lacht tegen de tijd in 'De minuut' van 'In de gloria' en maakt kennis met het geheime wapen van Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!') in 'Mag ik u kussen?'.

Het resultaat is een complexloze en onderhoudende aaneenschakeling van de beste klassieke én eigenwijze humorfragmenten uit binnen- en buitenland.

* inhoud achtste aflevering - zaterdag 20 april 2013 : Het wiel.

Wim Opbrouck draait door in een rolstoel, Kamiel Spiessens ondervindt hinder van de wieltjes van zijn winkelkarretje, wielrenner Leif Hoste 'heeft het vlaggen', Sam Gooris verzamelt 'bannen' en Jeremy Clarkson van Top Gear gaat serieus uit de bocht tijdens een test van een driewieler.

'Het verloren voorwerp', achtste aflevering vanavond, zaterdag 20 april 2013, tussen 21.30 en 22.00 op Eén. (bron en logo : Eén)

20-04-2013 om 15:32 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs