Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

14-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Malmö' : 14. CYPRUS.

Sinds maandag 01 april 2013 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei zal gehouden worden in het Zweedse Malmö. Voor het - inmiddels - achtste jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Zeven jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', zes jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', drie jaar geleden 'God kveld Oslo', twee jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf' en vorig jaar trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı'.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'God kväll Malmö'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije vijf jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien landen. Net als de voorbije drie jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

 Het land dat als veertiende zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 14 mei is het door de crisis getroffen eiland CYPRUS. Het land neemt sinds 1981 aan het Eurovisie Songfestival deel en het is dit jaar de eenendertigste maal dat het van de partij is. Door de jaren heen wist Cyprus drie maal op de vijfde plaats te eindigen (hun hoogste notering tot op heden). Bij hun debuut behaalde Island met "Monica" een verdienstelijke zesde plaats. Een jaar later behaalde Anna Vissi met "Mono i agapi" een vijfde plaats. Anna nam in 2006 deel aan het liedjesfestival voor (eeuwige bondgenoot) Griekenland. In 1988 werd zanger Yiannis Demetriou gediskwalificeerd omdat zijn nummer al eerder was uitgebracht.

In 1997 eindigden Hara en Andreas Konstantinou op de vijfde plaats met "Mana mou" en in 2004 zong zangeres Lisa Andreas "Stronger every minute" eveneens naar de vijfde stek. In 2006 was alle hoop gevestigd op zangeres Annette Artani, maar zij wist met "Why angels cry" de halve finale niet te overleven. Ze strandde op een vijftiende plaats op een totaal van drieëntwintig deelnemers. In 2007 ging zangeres Evridiki voor de derde maal naar het festival maar met "Comme ci, comme ça" kon ze haar resultaten van 1992 en 1994 (telkens een elfde plaats) niet evenaren. Ook zij bleef in de halve finale steken en dit op een vijftiende plaats. En Cyprus lijkt wat te hebben met het cijfer vijftien want ook vijf jaar geleden was die positie in de tweede halve finale weggelegd voor Evdokia Kadi met "Femme fatale". In 2009 mocht de toen zeventienjarige Christina Metaxa met "Firefly" haar kans wagen maar met een totaal van 32 punten strandde ze in de tweede halve finale op een veertiende plaats.

In 2010 werden Jon Lilygreen & The Islanders met "Life looks better in spring" naar het festival gestuurd en met 67 punten behaalden ze een tiende plaats in de tweede halve finale. Na vier jaar in de halve finale te blijven steken mocht Cyprus opnieuw in de finale aantreden alwaar het gezelschap 27 punten vergaarde wat meteen goed was voor een eenentwintigste plaats. Twee jaar geleden wist Christos Mylordos zich met "San angelos s'agapisa" niet te plaatsen voor de finale, meer dan een achttiende plaats in de tweede halve finale met zestien punten zat er niet in. Vorig jaar stuurde het land zangeres Ivi Adamou naar Bakoe alwaar ze met "Lala Love" in de finale een zestiende plaats behaalde met 65 punten. In de eerste halve finale was haar leuke niemendalletje nog goed voor een zevende plaats met 91 punten. 

 De Cypriotische nationale omroep CyBC maakte op vrijdag 01 februari bekend dat zangeres Despina Olympiou midden mei zal deelnemen aan de 58e editie van het Eurovisie Songfestival.

De omroep ging via een interne selectie op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival en de beslissing om de 37-jarige zangeres naar Malmö te sturen werd reeds op dinsdag 15 januari genomen nadat diverse een aantal voorstellen grondig werden bestudeerd. Het nummer, een ballade in het Grieks, werd op donderdag 14 februari voorgesteld.

 Despina Olympiou (Limassol, 17 oktober 1975) groeide op in Limassol en trok later naar de Britse hoofdstad Londen om er muziek te gaan studeren.

Haar eerste stappen in de muziekbusiness zette ze in 1992 en acht jaar later verscheen haar eerste album met als titel "Ton Mation Sou I Kalimera". Met haar single "Vale Mousiki" had ze in 2003 heelwat succes en een jaar later volgde het album "Ehoume Logo" dat nog een jaar later werd gevolgd door Afto Einai Agape". Succes was er opnieuw in 2007 met haar hit "Pes To Dynata" van het album "Mazi Horista".

De Cypriotische inzending is dit jaar van de hand van Andreas Giorgallis (muziek) en Zeno Zintilis (tekst). Beiden zijn geen onbekenden want Giorgallis is verantwoordelijk voor "Mono yia mas", de Cypriotische inzending uit 1996. Zeno Zintilis (Zenon Zindilis) schreef de tekst van de inzending uit 1998, "Yenesis" van zanger Michael Hajiyanni
.

"An Me Thimasai" (tekst : Zeno Zintilis ; muziek : Andreas Giorgallis)

ORIGINAL LYRICS

Για ό, τι έζησα ποτέ δεν μετανιώνω
Για ό, τι αγάπησα συγνώμη δεν ζητώ
Για όσα θέλω τη ψυχή μου απογειώνω
Και για όσα μου ‘δωσες εγώ σε ευχαριστώ

Αν με θυμάσαι
Πες μου αν θα σε ξαναδώ
Σε περιμένω
Πάντα για σένα, θα ‘μαι εδώ

Για όσα ένωσαν σε μια καρδιά τις δύο
Για όσα νιώσαμε μαζί, σε νοσταλγώ
Και θα υπάρχω στο πιο δύσκολο σου αντίο
Στο πιο γλυκό απ' όσα είπες ''σ'αγαπω''

Αν με θυμάσαι
Πες μου αν θα σε ξαναδώ
Σε περιμένω
Πάντα για σένα, θα ‘μαι εδώ

Αν με θυμάσαι
Γίνε ένα αστέρι φωτεινό
Σαν πέφτει η νύχτα
Να σε κοιτώ στον ουρανό


PHONETIC

Yia ó, ti ézisa poté den metanióno
Yia ó, ti agápisa signómi den zitó
Yia ósa thélo ti psikhí mou apoyióno
Kai yia ósa mou ‘doses egó se efkharistó

An me thimáse
Pes mou an tha se xanadó
Se periméno
Pánta yia séna, tha 'mai edó

Yia ósa énosan se mia kardiá tis dío
Yia ósa niósame mazí, se nostalgó
Kai tha ipárkho sto pio dískolo sou antío Sto pio glikó ap' ósa ípes
''s'agapo''

An me thimáse
Pes mou an tha se xanadó
Se periméno
Pánta yia séna, tha 'mai edó

An me thimáse
Yíne éna astéri photinó
San péphti i níkhta
Na se kitó ston ouranó


FRENCH LYRICS : Si tu te souviens de moi

Pour tout ce que j'ai vécu, je ne regrette jamais
Pour tout ce que j'ai aimé, je ne demande pas de pardon
Pour tout ce que je veux, je fais mon âme décoller
Et pour tout ce que tu m'as donné, je te remercie

Si tu te souviens de moi,
Dis-moi si je te verrai encore
Je t'attends
Je serai toujours là pour toi

Pour tout ce qui a unit deux cœurs en une
Pour tout ce que nous avons senti ensemble, tu me manques
Je serai là pour ton "adieu" le plus dur
Pour le "je t’aime" le plus doux que tu n'a jamais dit

Si tu te souviens de moi,
Dis-moi si je te verrai encore
Je t'attends
Je serai toujours là pour toi

Si tu te souviens de moi,
Deviens une étoile brillante
Lorsque la nuit tombe
Pour que je te regarde au ciel
 

ENGLISH LYRICS : If you remember me

If your remember me

For all I have lived, I never have regrets
For all I loved, I seek no pardon
For all I want, I make my soul take off
And for all you've given me, I thank you

If you remember me,
Tell me if I will see you again
I wait for you
I will always be there for you

For all that united two hearts in one
For all we felt together, I miss you
And I will be there for your hardest goodbye
For the sweetest "I love you" you've ever said

If you remember me
Tell me if I will see you again
I wait for you
I will always be there for you

If you remember me
Become a bright star
As the night falls, for me to look at you in the sky


MORGEN : voorstelling van de Belgische deelnemer, Roberto Bellarosa. (foto Despina Olympiou : Giorgos Kalfamanolis ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

14-04-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (13-04-2013).

Op deze laatste zaterdag van de paasvakantie hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je telkens een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Fabian Feyaerts gaat (voorlopig) de geschiedenisboeken in als de laatste Belgische deelnemer op het Junior Eurovisie Songfestival. Sinds afgelopen maandag, 08 april, heeft hij trouwens een opvolger klaar voor "Abracadabra". "Ondersteboven" is van de hand van Cliff Vrancken (lid Belgische vakjury ESF 2010) en Andy Sergeant. Vrancken kennen we nog als één van de drie leden van de formatie K.I.A. (Krapoel In Axe) en daarnaast tekende hij ook nog voor "Kei!Vet!Cool!", het groepsnummer van 'Junior Eurosong 2011' en voor "Ik ben verliefd (Boembeboem)", het nummer waarmee Lalaladies deelnam aan de finale van 'Junior Eurosong 2012'.

 Tweevoudig Songfestivaldeelneemster Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007) heeft sinds gisteren, vrijdag 12 april, haar album "Sweet Soul Music" op de markt. Het album, waarvoor ze samenwerkte met het Metropole Orkest (intervalact eerste halve finale ESF 2008), bevat dertien (bekende en minder bekende) nummers die in een nieuw jasje werden gestoken.

 "Vivre d'amour" is de titel van de nieuwe single van oud-Songfestivaldeelneemsters Natasha St-Pier (ESF 2001) en Anggun (ESF 2012). Beide zangeressen werken mee aan het project 'Thérèse' en de single, die op vrijdag 29 maart werd uitgebracht, is meteen ook de voorloper van een album dat we later deze maand mogen verwachten. Dat album bestaat uit de gedichten van de Heilige Thérèse van Lisieux die op muziek werden gezet en worden vertolkt door Franse hedendaagse musici.

 In de Duitstalige landen verscheen gisteren, vrijdag 12 april, het album "Lass die Sonne in dein Herz", een dubbele verzamelaar met de grootste hits geschreven door Bernd Meinunger. De man schreef in het verleden heelwat Songfestivalinzendingen en een aantal vinden op het album terug. Zo is er onder meer plaats voor "Dschinghis Khan" (1979), "Johnny Blue" (1981), "Ein bisschen Frieden" (1982) en "Lass die Sonne in dein Herz" (1985).

  Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Voor wie niet kan wachten op de release van het fysieke album met de negenendertig liedjes die dit jaar deelnemen aan het Eurovisie Songfestival hebben we goed nieuws. Sinds gisteren, vrijdag 12 april, kunnen de nummers via het internet worden gedownload en over twee weken, op vrijdag 26 april, is het album beschikbaar in de handel. Vorige week berichtten we reeds dat het nieuwe album van Natalia (Eurosong 2004) op vrijdag 26 april zal verschijnen. Eerder deze week raakte de titel van dat album bekend, "Overdrive". Een nieuwe single mogen we al overmorgen, maandag 15 april, verwachten. En de fans van die andere Kempense diva, Kate Ryan (ESF 2006) mogen binnenkort ook nieuw werk verwachten. Haar nieuwe single kreeg als titel "Light in the Dark".

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

13-04-2013 om 22:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het verloren voorwerp' : Mark Uytterhoeven steekt de hand in eigen broek.

'Het verloren voorwerp' duikt sinds zaterdag 23 februari 2013 opnieuw iedere week een verloren voorwerp met een rijke geschiedenis op. Aan de hand van de beste beelden van vroeger en nu laat het programma zijn licht schijnen op de relatie tussen de mens en dat voorwerp door de jaren heen.

Het verloren voorwerp selecteerde daarvoor ook onvergetelijke fragmenten uit internationale humorprogramma's als 'Extras', 'Fawlty Towers', 'Comedy Inc.', 'Allo allo', en sketches van Mr. Bean en André van Duin.

Dit seizoen duikt 'Het verloren' voorwerp in de koffer met Bart De Pauw, zoekt het uit hoe snel mensen reageren op een boodschap in een fles van Kamiel Spiessens en draait het aan het wiel van fortuin. Het zit op de eerste rij als de computer zijn intrede doet in de klas van meester Buys in 'Meester, hij begint weer', kijkt mee als Wim Delvoye speelgoed toetakelt in de microgolfoven en gaat mee op ronde met Rob Vanoudenhoven wanneer die medicijnen uitdeelt in een rusthuis.

'Het verloren voorwerp' verkneukelt zich om de mogelijkheden van de surroundmicrofoon in 'Zonde van de zendtijd', lacht tegen de tijd in 'De minuut' van 'In de gloria' en maakt kennis met het geheime wapen van Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!') in 'Mag ik u kussen?'.

Het resultaat is een complexloze en onderhoudende aaneenschakeling van de beste klassieke én eigenwijze humorfragmenten uit binnen- en buitenland.

* inhoud zevende aflevering - zaterdag 13 april 2013 : Kledij.

Tony Corsari demonstreert waarom mensen zo dol zijn op onderbroekenlol, Mark Uytterhoeven steekt de hand in eigen broek, bij Ben Crabbé (drummer Pas de Deux - Eurosong 1983) breekt het angstzweet uit als hij hemden draagt, Martin Heylen demonstreert hoe je het snelst een T-shirt kan plooien en Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) lapt alle moderegels aan zijn laars.

'Het verloren voorwerp', zevende aflevering vanavond, zaterdag 13 april 2013, tussen 21.10 en 21.40 op Eén. (bron en logo : Eén)

13-04-2013 om 14:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Blokken' : Ben Crabbé viert vanavond de vierduizendste aflevering van 'Blokken'.

Na negentien jaar, 5.383 spelers en bijna 130.000 vragen beleeft 'Blokken' een nieuw hoogtepunt : de vierduizendste aflevering. Onder het goedkeurend oog van Ben Crabbé (drummer Pas de Deux - Eurosong 1983) streden de acht beste spelers uit de laatste vijfhonderd afleveringen drie weken lang voor plek in de vierduizendste aflevering. Die extra lange finale wordt uitzonderlijk vanavond, zaterdag 13 april 2013, uitgezonden.

Vier mannen en vier vrouwen streden drie weken lang voor een ticket voor de vierduizendste aflevering. Ze hadden hun plaats meer dan verdiend; ze draaiden allen minstens vijf afleveringen mee in de quiz. Onder hen was ook mede-recordhouder Filip Van Herreweghen, die maar liefst tien afleveringen meespeelde.

De acht speelden drie weken lang in een poulesysteem. In de eerste week kwamen de vrouwen aan de beurt en een week later mochten de mannen hun kunnen tonen. In de finaleweek bleven uiteindelijk nog twee mannen en twee vrouwen over. Enkel de twee allerbesten treffen elkaar vanavond in een extra lange aflevering, meteen ook de vierduizendste aflevering.

Die finale gaat tussen Sean Reniers en Xander De Valkeneer.
De hoofdprijs is niet min, want de gemeenschappelijke geldpot liep op tot dertienduizend euro.

In die vierduizendste aflevering maakt Ben Crabbé ook tijd voor geestige filmpjes uit de rijke 'Blokken'-geschiedenis. En ook de trouwe kijkers maken met het kijkersspel kans op een mooie prijs. Daarvoor moet je wel drie weken lang het zesletterwoord goed noteren. Met de beginletter van elk zesletterwoord wordt een vijftienletterwoord gezocht, dat voor één kijker een prachtige reis naar Jamaica zal opleveren.

'Blokken', de vierduizendste aflevering, vanavond zaterdag 13 april, tussen 20.35 en 21.10 op Eén. (bron en foto : Eén)

13-04-2013 om 14:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Malmö' : 13. IERLAND.

Sinds maandag 01 april 2013 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei zal gehouden worden in het Zweedse Malmö. Voor het - inmiddels - achtste jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Zeven jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', zes jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', drie jaar geleden 'God kveld Oslo', twee jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf' en vorig jaar trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı'.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'God kväll Malmö'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije vijf jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien landen. Net als de voorbije drie jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als dertiende zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 14 mei is meervoudig winnaar IERLAND. Het 'groene eiland' is meteen ook koploper in het overzicht met de meeste overwinningen behaald tijdens het Songfestival, zeven in totaal. De eerste overwinning dateert reeds van 1970 want toen won zangeres Dana het festival met "All Kinds Of Everything". Tien jaar later (in 1980) wist Johnny Logan het festival op zijn naam te schrijven met "What's Another Year". Zeven jaar later (in Brussel) nam hij een tweede maal deel aan het festival en tot op vandaag is hij de enige artiest die het festival twee keer wist te winnen. Vijf jaar later won hij alweer het festival, maar nu als componist van het nummer van Linda Martin.

Ook 1993, 1994 en 1996 waren succesvolle jaren voor het eiland. Sinds hun eerste deelname in 1965 heeft het land tot op heden tweemaal niet meegedaan aan het festival : in 1983 en in 2002. De laatste jaren scoorde het eiland niet meer zo goed op het festival en in 2005 overleefden Donna en Joseph McCaul de halve finale zelfs niet. Een jaar later, in 2006, moest zanger Brian Kennedy het beter proberen te doen en zo geschiedde. Hij loodste zijn land naar de finale alwaar hij een verdienstelijke tiende plaats in de wacht wist te slepen. Zes jaar geleden verging het Dervish heelwat minder goed want met "They Can't Stop The Spring" eindigde de groep tijdens de finale allerlaatste met amper vijf puntjes. In 2008 wist Dustin the Turkey de eerste halve finale niet te overleven. Met "Irelande douze pointe" strandde hij op een vijftiende plaats.

En ook vier jaar geleden werd de finale - op een haar na - gemist. Sinéad Mulvey & Black Daisy strandden in de tweede halve met met "Et Cetera" met een totaal van 52 punten op een elfde plaats. In 2010 stuurde het land oud-winnares Niamh Kavanagh naar het festival met "It's For You". In de tweede halve finale legde ze met een totaal van 67 punten beslag op een negende plaats en dus kon het eiland zich nog eens plaatsen voor de finale. Daarin strandde de zangeres met een totaal van 25 punten op een drieëntwintigste stek. Twee jaar geleden mochten de broertjes Jedward het land vertegenwoordigen met "Lipstick". MEt een totaal van 68 punten eindigden ze in de tweede halve finale op een achtste plaats, een positie die ze met een totaal van 119 punten ook in de finale wisten te behalen. Vorig jaar mochten ze dat succes met "Waterline" evenaren maar met 'slechts' 46 punten strandden ze in de finale op een negentiende plaats op zesentwintig deelnemers. In de eerste halve finale hadden ze nog 92 punten bij elkaar gesprokkeld, goed voor een zesde plaats.

Op vrijdag 22 februari 2013 werd de Ierse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival gekozen.

Op maandag 22 oktober jongstleden maakte de nationale omroep RTÈ bekend dat dezelfde methode als voor de selectie van de twee voorbije jaren zou worden gebruikt. Zo kwamen er dus vijf mentors die elk op zoek gingen naar een geschikte kandidaat en een geschikt nummer.

Op dinsdag 06 november maakte de omroep de namen van die vijf mentors bekend : Mairéad Farrell (radio- en tv-presentatrice), Shay Healy (componist/tekstschrijver Ierse Songfestivalinzending 1980), Mark McCabe (radio-dj en producer), Niall Mooney (componist/tekstschrijver Ierse Songfestivalinzendingen 2009-2010) en Stuart O'Connor (producer).

Op woensdag 06 februari jongstleden werden de namen van de vijf artiesten wereldkundig gemaakt. De liedjes waren een dag later, op donderdag 07 februari, voor het eerst te horen in het programma 'Mooney'.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Son Kez/The Last Time" (Hugh O'Neill, Sinead Bradley) door Inchequin (mentor : Shay Healy).
02. "Crashing Down" (Robert Grace) door Aimée Fitzpatrick (mentor : Mark McCabe).
03. "Fire" (Lauren White, Niall Mooney, Willie Weeks) door Zoe Alexis Bohorquez (mentor : Niall Mooney).
04. "Only Love Survives" (Wez Devine, Ryan Dolan) door Ryan Dolan (mentor : Stuart O'Connor).
05. "Kiss Me There" (Drax) door Kasey (mentor : Mairéad Farrell).

De liedjes werden beoordeeld door een panel bestaande uit Marty Whelan, Bill Hughes en Evelyn O’Rourke. De Finse groep Lordi, winnaar van het festival in 2006, was eveneens van de partij en bracht er het winnende "Hard Rock Hallelujah" ten gehore.

De winnaar werd gekozen door een regionale vakjury (50%) en door televoting (50%). De regionale jury's zaten in Cork, Limerick, Galway, Sligo en Dublin. Elke vakjury gaf 4-6-8-10-12 punten en de kijkers thuis gaven 20-30-40-50-60 punten.

* de uitslag (punten tussen haakjes regionale jury's Cork - Limerick - Galway - Dundalk - Dublin en televoting) :

01. "Only Love Survives" door Ryan Dolan : 112 punten (10+12+10+8+12+60).
02. "Crashing Down" door Aimée Fitzpatrick : 104 punten (12+10+12+12+8+50).
03. "Kiss Me There" door Kasey : 76 punten (4+8+8+6+10+40).
04. "Son Kez/The Last Time" door Inchequin : 54 punten (8+6+6+10+4+20).
05. "Fire" door Zoe Alexis Bohorquez : 54 punten (6+4+4+4+6+30).

De overwinning ging naar Ryan Dolan die de voorkeur kreeg op Aimée Fitzpatrick. Na de punten van de vakjury ging Fitzpatrick aan de leiding maar het waren de stemmen (punten) van de kijkers thuis die uiteindelijk de doorslag gaven en waardoor de jonge zanger naar Malmö mag afreizen
.

Ryan Dolan (Strabane, 22 juli 1985) raakte pas echt bekend bij het grote publiek dankzij zijn deelname aan de Ierse nationale selectie. Hij stond al wel in het voorprogramma van de tweeling Jedward die het land de voorbije twee jaar vertegenwoordigde tijdens het jaarlijkse liedjesfestival.

Zijn mentor Stuart O'Connor is tevens de man achter de tournee's van de tweeling en zo werd Dolan naar voren geschoven om deel te nemen aan de nationale selectie.

"Only Love Survives" (tekst en muziek : Wez Devine, Ryan Dolan)

ORIGINAL LYRICS

All our lives
We've been afraid
Watching the world decline
Till nothing remains
But in our darkness hour
Right before the dawn
The old world dies
The new day is born

We're gonna live like it's our last night alive
And we're dancing till the morning light
And even if the sun don't rise
In the end only love survives
So be love
Be love
Just be love (just be love),
Only love (only love)
We are love (we are love),
Only love (only love)
And when the stars are aligned
You got to make love your state of
Mind 'cause in the end
Only love survives
So let the world collide
Don't be afraid
If it's the end of time
Love will remain
To live like it’s the last night alive
And we're dancing till the morning light
And even if the sun don't rise
In the end only love survives

So be love,
Be love
Just be love (just be love),
Only love (only love)
We are love (we are love),
Only love (only love)
And when the stars are aligned
You got to make love your state of mind
Cause in the end only love survives
So be love (be love)
Only love love love
So make love(be love)
Only love love love
Cause in the end only love survives


FRENCH LYRICS

Toute notre vie
Nous avons eu peur
Regardant le monde tomber en lambeaux
Jusqu'à ce que rien ne demeure
Mais au moment le plus sombre
Juste avant l'aube
Le vieux monde meurt
Le nouveau jour est né

Nous allons vivre comme si c'était notre dernière nuit sur terre
Et dansons jusqu'au petit matin
Et même si le soleil ne se lève pas
Au bout du compte, seul l'amour survit
Alors l'amour
Sois l'amour
L'amour simplement (l'amour)
Seul l'amour (Seul l'amour)
Nous sommes l'amour (Nous sommes l'amour)
Seul l'amour (Seul l'amour)
Et quand les étoiles sont alignées
L'amour doit prévaloir
Car au bout du compte
Seul l'amour survit
Laisse donc le monde exploser
N'aies pas peur
Si c'est la fin des temps
L'amour restera
Vivons comme si c'était notre dernière nuit sur terre
Et dansons jusqu'au petit matin
Et même si le soleil ne se lève pas
Au bout du compte, seul l'amour survit

Alors l'amour
Sois l'amour
L'amour simplement (l'amour)
Seul l'amour (Seul l'amour)
Nous sommes l'amour (Nous sommes l'amour)
Seul l'amour (Seul l'amour)
Et quand les étoiles sont alignées
L'amour doit prévaloir
Car au bout du compte
Seul l'amour survit
Alors l'amour (l'amour)
Seul l'amour, l'amour, l'amour
Alors faisons l'amour (l'amour)
Car au bout du compte, seul l'amour survit


MORGEN : voorstelling van de Cypriotische deelneemster, Despina Olympiou. (foto Ryan Dolan : Keith Arkins ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

13-04-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Net voor het weekend zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 De laatste woensdagnamiddag van het schooljaar is sinds 1998 het Evenementeneiland van het provinciaal domein Puyenbroeck de 'place to be' voor alle kids met zin voor avontuur. Ook dit jaar kan de jeugd op woensdag 26 juni (tussen 13.00 en 19.00) eerstkomende weer genieten van talrijke hippe artiesten en te gekke randanimatie. Voor deze zestiende editie van 'Popeiland' zullen een aantal artiesten de boel op stelten gaan zetten in de Oost-Vlaamse gemeente Wachtebeke.

Inmiddels werden reeds de eerste namen van optredende artiesten bekendgemaakt. Volgende artiesten staan op het podium : Fabian (JESF 2012), Ian Thomas (stiefzoon van Chris Van Tongelen - Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en 3M8S.

Tickets kosten in voorverkoop 8 euro, de dag zelf betaal je aan de kassa 10 euro.
De ticketverkoop in voorverkoop gaat van start op maandag 22 april eerstkomende en verloopt via vzw Uitbureau Gent (Kammerstraat 19, 9000 Gent) alsook telefonisch via het nummer 09/233 77 88 (tussen 10.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00). Je kan echter ook tickets in voorverkoop verkrijgen in het bezoekerscentrum van het provinciaal domein Puyenbroeck (Puyenbrug 1A, 9185 Wachtebeke). Meer nieuws en informatie over 'Pop-Eiland', editie 2013, krijg je op de website van het festival.

De negentiende editie van 'Pennenzakkenrock' vindt plaats op donderdag 27 juni. Eerder dit voorjaar raakte al bekend dat De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Sam Gooris en Big Sisters (met Femke, JESF 2011-woordvoerster JESF 2012 en Ymke Verschueren, Junior Eurosong 2010) op de affiche prijken. Daarnaast zal ook Silke Mastbooms, uit de eerste reeks van 'The Voice van Vlaanderen', haar opwachting maken.

Intussen werden nog een aantal namen aan dit lijstje toegevoegd : 3M8S, Jukebox for Kids - met Amaryllis Temmerman (Eurosong 2004), Bert Verbeke (Bram uit 'Thuis') en Martine de Kok -, de Ketnetband en Bandits (Jasper - Junior Eurosong 2007, Toon - drummer T&T, Junior Eurosong 2009, Tim en Thomas - beiden T&T, Junior Eurosong 2009).

Momenteel zijn er al 12.000 muziekliefhebbers ingeschreven voor 'Pennenzakkenrock Zilvermeer'! Meer nieuws en informatie krijg je zoals steeds op de website van het festival.

 Live Entertainment heeft vandaag, vrijdag 12 april, de eerste namen bekendgemaakt voor de Marktrockfestivals die het in het weekend van 10 en 11 augustus zowel in Leuven als in Bilzen organiseert. In Leuven prijken Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!'), The Happy, Buscemi en Les Truttes op de affiche van de eenendertigste editie. In Bilzen, waar het festival voor de eerste keer georganiseerd wordt, is dat het geval met Praga Kahn, A Brand, Merdan Taplak en Regi (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008). Het volledig programma wordt later bekendgemaakt.

Live Entertainment organiseert 'Marktrock' in Leuven sinds 2008 en maakte in 2009 de keuze voor een gratis festival met alleen Belgische groepen en heel wat DJ's. Het festival duurt er van vrijdag 09 tot en met zondag 11 augustus. Nieuwe initiatieven dit jaar zijn het 'Standendorp', waar organisaties en verenigingen in en buiten Leuven initiatieven kunnen nemen, en een tweedehands muziekmarkt.

In het Limburgse Bilzen blijft het festival beperkt tot zaterdag 10 en zondag 11 augustus. Ook hier zullen enkel artiesten van eigen bodem gratis optreden.

12-04-2013 om 15:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kate Ryan neemt een nieuwe start met een nieuwe look.

 De Kempense Kate Ryan, de vrouw die Vlaanderen de kniezwengel aanleerde, neemt binnenkort een nieuwe start. "Na dertien jaar carrière weiger ik nog dingen tegen mijn zin te doen", zegt ze vandaag, vrijdag 12 april 2013, in de krant Het Nieuwsblad.

Ze zit nog elke week in het buitenland voor optredens, want in landen als Spanje, ­Polen en Duitsland is la ­Ryan (ondertussen 32) nog steeds populair. Alleen bij ons wil het niet meer zo lukken. Haar meest recente album "­Electroshock" was commercieel niet bepaald een hoogvlieger.

"Mijn jongste ­singles werden nog wel gedraaid op de radio, maar het kan niet ­iedere keer een knaller als "Désenchantée" zijn", zegt ze in de krant. "Een carrière gaat altijd met ups en downs. De verkoopcijfers van het jongste album vielen inderdaad tegen. Ik was ook niet zo enthousiast over die plaat. Ik moest met jan en alleman rekening houden en heb zelf veel te weinig inspraak gehad bij de keuze van de singles en de opname van de videoclips. Dat is jammer. Ik kan wel een paar jaar faken, maar muziek moet uit je hart komen. Als dat niet gaat, dan liever niét. Ik ben nu op de leeftijd gekomen om nog enkel te doen waar ik echt zin in heb. Ik heb lang genoeg dingen tegen mijn zin gedaan, en de fans begonnen dat te voelen. Maar nu is het tijd voor een nieuwe start."

En die nieuwe start komt er zeker niet te vroeg voor de zangeres die ons land in 2006 met "Je t'adore" vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival. "Een nieuwe look heb ik al : ik heb mijn haren aardbeiroze geverfd. En binnen een paar weken komt de nieuwe single "Light in the Dark" uit". Een album zit er niet meteen aan te komen.

"Een album plan ik voorlopig niet meer, ik ga me nu focussen op ­singles, want mensen kopen tegenwoordig liever aparte nummers via iTunes. Ik heb in Zweden een nieuwe ploeg rond mij verzameld die ook nog met Mohombi (MF 2005) gewerkt heeft, en ik ben superenthousiast over mijn nieuwe muziek. Het is nog altijd ­dance, maar deze keer is het volledig wie ik ben als persoon. Ik kan mijn nieuwe nummers ook blijven combineren met akoestische optredens, en dat vind ik de max".

Verder heeft ze nog andere ijzers in het vuur. "Er staan nog een paar grote projecten op stapel waarover ik nog niets mag zeggen. Het was mijn ambitie om me in 2013 eens op iets helemaal anders toe te leggen, en het ís ook iets helemaal anders. Neen, geen musical, en ik ga ook niet in het Nederlands zingen, al had het gekund".

 Kate wordt ook de ambassadrice van de 'World Outgames' die in augustus in Antwerpen plaatsvinden. "Dat is een groot sportevenement dat zich richt op de holebigemeenschap, en ik ben heel vereerd dat ze mij gevraagd hebben als ambassadrice. Ik heb de themasong meegeschreven en gezongen, een supergraaf nummer. Dat wordt mijn volgende single."

Tot slot heeft ze nog goed nieuws voor de Vlaamse fans. "Ik heb de voorbije jaren Vlaanderen wat verwaarloosd. Sinds "Désenchantée" zit ik op die buitenlandse trein, en ik ging overal heen waar ze mij vroegen. Die optredens in het buitenland blijven, want er is nu al veel interesse voor de nieuwe single, maar ik heb deze zomer toch een reeks optreden in Vlaanderen gepland. Er staan ook een paar festivalletjes op het programma met mijn livegroep". (bron : Het Nieuwsblad ; foto Kate : Facebook)

12-04-2013 om 12:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : van zestien naar twaalf tijdens de derde liveshow.

Echt en puur zangtalent. Daar draait het ook in het tweede seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' om. Sinds vrijdag 18 januari 2013 maken de vier coaches zich opnieuw op voor een spannende zoektocht naar hét zangtalent in Vlaanderen. Alex Callier, Natalia (Eurosong 2004), Jasper Steverlinck en Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) nemen opnieuw de taak van coach op zich. Na de 'Blind Auditions', waarin ze enkel konden vertrouwen op hun muzikaal gehoor, en de 'Battles' is het sindsd vorige week vrijdag, 29 maart 2013, tijd voor de liveshows.

Tijdens de eerste twee liveshows kregen alle tweeëndertig kandidaten de kans om hun zangkwaliteiten te bewijzen maar moest er wel onverbiddelijk afscheid genomen worden van de helft. Er zijn dus op dit moment nog zestien kandidaten in de running om dé 'Voice van Vlaanderen' te worden, die vanavond, vrijdag 12 april 2013, voor het eerst samen in één liveshow te zien zijn.

 Coach Alex Callier heeft ondertussen ook afscheid moeten nemen van Lauren, die geopereerd moet worden aan een cyste op haar stembanden en hierdoor haar deelname aan 'The Voice' moet stopzetten. Alex besloot om Kaat op te roepen om haar te vervangen.

* dertiende aflevering - de derde liveshow - vrijdag 12 april 2013 :


In de derde liveshow, vandaag vrijdag 12 april 2013, is het aan deze zestien talenten om zich te bewijzen op het podium van 'The Voice', in willekeurige volgorde :

Team Alex




- Jaouad Alloul (27) uit Antwerpen : "All The Lovers" van Kylie Minogue.
- Jelle Degens (22) uit Beringen : "Laura" van Bat for Lashes.
- Kaat Verschueren (18) uit Schilde : "Take Another Little Piece Of My Heart" van Dusty Springfield.
- Olivier De Laet (27) uit Deurne : "Sexy And I Know It" van LMFAO.

Team Jasper




- Dominen Cnockaert (18) uit Oudenaarde : "How Can We Hang On To A Dream" van Tim Hardin.
- Matthijs Vanstaen (22) uit Mortsel : "Black And Gold" van Sam Sparro.
- Paulien Matheus (18) uit Oostmalle : "Delay" van Intergalactic Lovers.
- Sarah Godard (17) uit Deurne : "Everybody Here Wants You" van Jeff Buckley.

Team Koen





- Eva Van Puyvelde (21) uit Bornem : "The Limit To Your Love" van Feist.
- Maria Theresa Morales (18) uit Sint-Gillis : "Eternal Flame" van The Bangles.
- Niels Cockx (17) uit Attenrode-Wever : "Sinds een dag of twee" van Doe Maar.
- Theo Dewitte (26) uit Deurle : "Don't You Forget About Me" van Simple Minds.

Team Natalia




- Chris Medaer (41) uit Paal : "Gimme All Your Loving" van ZZ Top.
- Daniel Lopez Montejo (34) uit Antwerpen : "Burbujas De Amor" van Juan Luis Guerra.
- Jana De Valck (25) uit Eeklo : "Beneath Your Beautiful" van Labrinth ft. Emeli Sandé.
- Robby Longo (31) uit Houthalen-Helchteren : "American Pie" van Don McLean.

Tijdens de derde liveshow stuurt elke coach één talent meteen door naar de volgende ronde. Hierna krijgt ook stemmend Vlaanderen opnieuw de kans om één kandidaat per team door te laten gaan, namelijk diegene met het hoogst aantal stemmen. Nadat zowel de coach als het publiek één kandidaat naar de volgende ronde gestuurd hebben, zijn er dus nog twee leden per team over. Uit deze twee overblijvende talenten kiest de coach één iemand die ook een ticket krijgt voor de volgende liveshow, voor de andere is het Voice-avontuur onverbiddelijk afgelopen. Er zijn dus twaalf kandidaten over op het einde van de derde liveshow, drie talenten per coach.

Stemmen op je favoriete kandidaat kan opnieuw door de voornaam te sms'en naar 6677, via de rode knop of via de ThuisCoach App. Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') volgt de show van op de eerste rij en ontvangt opnieuw in de Smart Room de kandidaten en hun achterban en volgt hij de sociale media op de voet.

De zestien liedjes uit deze derde liveshow zijn, nadat elke kandidaat zijn of haar nummer gebracht heeft, integraal te downloaden via www.thevoicevanvlaanderen.be.

De ThuisCoach App krijgt een nieuwe invulling vanaf de liveshows : deze keer kunnen de App-gebruikers vóór elke liveshow voorspellen welke kandidaten van elk team zullen doorgaan naar de liveshows. Tijdens de liveshows kunnen de gebruikers elk optreden een waardering geven.

De derde liveshow van de tweede reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond vrijdag 12 april 2013 tussen 20.30 en 22.45 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

12-04-2013 om 11:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Malmö' : 12. MOLDAVIE.

Sinds maandag 01 april 2013 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei zal gehouden worden in het Zweedse Malmö. Voor het - inmiddels - achtste jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Zeven jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', zes jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', drie jaar geleden 'God kveld Oslo', twee jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf' en vorig jaar trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı'.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'God kväll Malmö'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije vijf jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien landen. Net als de voorbije drie jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als twaalfde zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 14 mei is MOLDAVIE. Het Oost-Europese land debuteerde in 2005 en dat debuut ging zeker niet onopgemerkt voorbij. De groep Zdob şi Zdub eindigde in de halve finale op de tweede plaats na Roemenië en in de finale wisten ze (samen met oma) beslag te leggen op de zevende plaats. Vandaar dat het land bij de tweede deelname (in 2006) meteen in de finale mocht aantreden. Daar verging het Arsenium en Natalia Gordienko echter heelwat minder. Met "Loca" eindigde het duo op een twintigste plaats en daarom moest het land in 2007 eerst in de halve finale aantreden. Natalia Barbu eindigde zowel in de halve finale als in de finale met "Fight" op een verdienstelijke tiende plaats.

In 2008 legde Geta Burlacu met "A century of love" in de eerste halve finale beslag op een elfde plaats en liep daarmee net een plaatsje mis voor de finale. Een jaar later, in 2009, werd het land vertegenwoordigd door Nelly Ciobanu die met "Hora din Moldova" tijdens de tweede halve finale beslag wist te leggen op een vijfde plaats, maar in de finale strandde ze met een totaal van 69 punten op een veertiende plaats. In 2010 mochten SunStroke Project & Olia Tira de eerste halve finale openen met "Run away" en dat leverde hen met 52 punten een tiende plaats op, goed om door te stoten naar de finale. Daarin werden 27 punten verzameld en dat leverde een tweeëntwintigste stek op.

Twee jaar geleden stuurde het land Zdob şi Zdub voor de tweede maal naar het festival maar met "So Lucky" ging het net iets minder goed dan in 2005. Met vierenvijftig punten legde de groep tijdens de tweede halve finale beslag op een tiende plaats wat hen dus net een plaatsje in de finale opleverde. In die finale werden ze met een totaal van 97 punten twaalfde. Ook Pasha Parfeny bezorgde het land vorig jaar met "Lăutar" een finaleplaats. In de eerste halve finale mocht hij als voorlaatste aantreden wat hem honderd punten en een vijfde plaats opleverde. In de finale vergaarde hij 81 punten wat goed was voor een elfde plaats.

Sinds de allereerste deelname in 2005 wist het land zich dus amper één maal niet te plaatsen voor de finale van het jaarlijkse liedjesfestival.

Op zaterdag 16 maart jongstleden vond in Moldavië de finale plaats van 'Eurovision 2013 – O Melodie pentru Europa', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Daarmee was dan de negenendertigste en allerlaatste kandidaat voor Malmö bekend.

Voorafgaand aan die finale vonden er op dinsdag 12 en donderdag 14 maart twee halve finales plaats met telkens twaalf kandidaten. Uit elke halve finale stootten zeven kandidaten door naar de finale en net als tijdens beide halve finales lag hun lot in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten.

* uitslag finale 'Eurovision 2013 – O Melodie pentru Europa' (tussen haakjes punten televoting en vakjury) :

01. "A Million" (tekst : Iuliana Scutari, Serghei Legheida ; muziek : Pavel Parfeni) door Aliona Moon : 22 punten (10+12).
02. "Runaways" (tekst : Hanif Sabzevari ; muziek : Hanif Sabzevari, Frederik Akerlund, Michael James Down) door Boris Covali : 20 punten (12+8).
03. "I Pray" (tekst : Lidia Scarlat ; muziek : Ivan Aculov) door Cristina Scarlat : 17 punten (7+10).
04. "Never Fall Again" (tekst : Olga Fesenco ; muziek : Cristina Croitoru) door Cristina Croitoru & Karizma : 15 punten (8+7).
05. "You'll Be Mine" (tekst : Andrei Hadjiu ; muziek : Daniliuc Veaceslav) door Vitalie Negruţa : 09 punten (3+6).
06. "Freaky Thong" (tekst : Hitmanic ; muziek : Hitmanic, Henri Thiesen, Jimi Thiesen, Michael James Down) door NiCo (Nicoleta Gavriliţă) : 07 punten (4+3).
07. "Iartă-mă" (tekst en muziek : Eugenia Andries-Carabut) door Aurel Chirtoacă : 07 punten (2+5).
08. "A Brighter Day" (tekst : Michael James Down ; muziek : Vasco Cardoso, Ruben Pacheco) door Tatiana Heghea : 06 punten (6+0).
09. "Planeta e un rai" (tekst : Doinița Gherman, Gondiu Cătălin ; muziek : Doinița Gherman, Ricu Vodă) door Doinița Gherman : 06 punten (5+1).
10. "L.O.V.E. Love" (tekst : John Ballard, Ruth Mussie, Jerusalem Yemane, Irena Krsteva ; muziek : John Ballard, Ruth Mussie, Jerusalem Yemane, Irena Krsteva, Kian Fakhary) door Irina Kitoroagă : 04 punten (0+4).
11. "Conquer My Heart" (tekst en muziek : Christina Schilling, Camilla Gottschalck, Daniel Nilsson, Henrik Szabo, Jonas Gladnikoff) door Svetlana Bogdanova : 02 punten (0+2).
12. "Celebrate" (tekst : Hanif Sabzevari, Hitmanic ; muziek : Hanif Sabzevari, Mike Eriksson, Johnny Sanchez, Michael James Down) door Cristina V & Glam Girls : 01 punt (1+0).
13. "Codename Felice" (tekst en muziek : Eugen Doibani) door Felicia Dunaf : 0 punten.
14. "Somebody Else" (tekst en muziek : Roman Lupu) door Anna Gulko : 0 punten.


Aliona Moon (Chisinau, 25 mei 1989) nam reeds deel aan diverse muziekfestivals en raakte nationaal bekend door haar derde plaats tijdens een talentenwedstrijd. Samen met twee medekandidaten vormde ze de formatie Thumbs Up. Deze groep bestond zo'n twee jaar en in 2011 gingen de drie leden elk hun eigen weg.

Aliona Moon, oftewel Aliona Munteanu, nam dit jaar voor de eerste maal deel aan de Moldavische nationale selectie. Vorig jaar stond ze reeds op het Songfestivalpodium in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe als backing vocal bij Pasha Parfeny die toen met "Lăutar" beslag wist te leggen op de elfde plaats in de finale.

Diezelfde Pasha Parfeny is verantwoordelijk voor de muziek van "A Million" dat in Malmö in het Roemeens ten gehore zal worden gebracht onder de titel "O mie".

"O mie" (tekst : Yuliana Scutaru ; muziek : Pasha Parfeny)

ORIGINAL LYRICS

O mie de-apusuri pierdute in mare, pierdute in noi
Pe gene o mie de raze de soare-aduceau dimineti pentru doi
O mie de stele arzînd căzătoare priviri ne-au furat
In ceruri o mie de nopți seculare s-au tot spulberat, noi am rezistat

Chorus:

Între soare si ploi
Se nasc mii de culori, dar noi vedem doar nori
Amintiri despre noi
Însirat-am pe foi, apoi le-am distrus amindoi

O mie de lacrimi nu-mi spală durerea de cînd te-am pierdut
De-o mie de nopți ma inghite tacerea, ea vrea sa te uit, imi cere prea mult
Nu cred ca este-n trecut, fiorul ce l-am avut
Vreau un nou inceput!

Bridge:

Credeam în dragostea ta, speram ca nu va seca
Credeam în visele mari, dar ai ales sa dispari
Credeam ca nu e-n trecut, fiorul ce l-am avut
Vreau un nou inceput!

Chorus:

Intre soare si ploi
Se nasc mii de culori, dar noi vedem doar noi
Amintiri despre noi
Insirat-am pe foi, apoi le-am distrus amindoi


ENGLISH LYRICS

A million sunsets are lost in the ocean, lost in our minds;
Your beautiful smile woke me up in the mornings a million times;
A million hopes were revealed in discretion, at shooting stars;
And we didn't care that I was from Venus, and you were from Mars

Chorus:

I would give you my love, but it wasn't enough for us to make it last;
The Maya were not so wrong, it's the end of the world! It's done!
cause you are gone.

A million tears cannot wash up the sorrow that you made me feel;
A million of memories I try not to follow, but I cannot heal,
My heart is too ill
I thought that we can go on
But you chose to go alone
Go away! Now I'm done!

Chorus:

I would give you my love, but it wasn't enough for us to make it last;
The Maya were not so wrong, it's the end of the world! It's done!
cause you are done.

Bridge:

I gave you all that I had
But you broke my heart instead
I built a future for us
But you betrayed all my trust
I thought that we can go on
But you chose to go alone
Go away! Now I’m done!


MORGEN : voorstelling van de Ierse deelnemer, Ryan Dolan. (foto Aliona Moon : Yuliana Scutaru ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

12-04-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  


11-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : liveshows 'The Voice' niet in gevaar.

 De financiële moeilijkheden bij de televisiedienstengroep Alfacam zouden geen problemen mogen opleveren voor het vtm-programma 'The Voice van Vlaanderen', dat in de Alfacam-studio's in Lint wordt opgenomen. Dat werd vandaag, donderdag 11 april 2013, vernomen bij de commerciële zender uit Vilvoorde.

"Volgens de Wet op de Continuïteit van Ondernemen (WCO) is het bedrijf Alfacam nog tot en met 05 mei beschermd tegen schuldeisers. De finale van 'The Voice' is op vrijdag 03 mei. We gaan er dus van uit dat er daardoor geen onoverkomelijke problemen zijn, daar zijn momenteel geen aanwijzingen voor", zegt de zender.

De openbare omroep VRT heeft momenteel geen producties lopen bij Alfacam in Lint, zegt VRT-woordvoerder Björn Verdoodt. (bron : 
Belga ; logo : vtm)

11-04-2013 om 22:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Katja Retsin en Jan Schepens trotse ouders van een zoontje, Matisse.

 Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010) is eerder vanmiddag, donderdag 11 april 2013, bevallen van haar derde kindje. Na twee dochters, Manou (7) en Milla (bijna 4), zijn de presentatrice en haar man Jan Schepens (Eurosong 2002) nu de trotse ouders van een zoon : Matisse.

Gisteren, woensdag, schreef Retsin nog op Twitter dat ze ongeduldig uitkeek naar de komst van haar derde kindje. "Mijn fles Gaviscon is leeg. Dringend tijd om te bevallen. Ik weiger een nieuwe te halen", klonk het. Vandaag was het dan eindelijk zover : "Het was een lange dag maar een voorspoedige bevalling", vertelde Katja aan Story die het nieuws in primeur op haar website bracht. "We zijn enorm blij met onze zoon."

Matisse werd om 15.13 geboren. Hij woog bij geboorte 2,94 kilogram en is 50 centimeter groot. Na drie kinderen stoppen Katja en Jan met de uitbreiding van hun gezin. "Het was een mooie ervaring voor de laatste keer", aldus Retsin. De presentatrice kan de tatoeage op haar arm wel makkelijk laten aanpassen van M2 naar M3 nu ook de naam van hun derde kindje met de letter M begint. (bron : Belga)

11-04-2013 om 22:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Eurovision in Concert' : vijfde editie aanstaande zaterdag, 13 april, met recordaantal landen.

 Overmorgen, zaterdag 13 april, vindt de vijfde editie plaats van 'Eurovision in Concert'. Voor de tweede maal op rij zal dit evenement doorgaan in de Melkweg in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Ook ditmaal zullen een groot aantal artiesten hun opwachting maken die zullen deelnemen aan de 58e editie van het Eurovisie Songfestival, ditmaal gehouden in de Zweedse stad Malmö.

 Voor deze jubileumeditie wist de organisatie van het evenement maar liefst zesentwintig artiesten te strikken die midden mei hun land zullen vertegenwoordigen.

VOLGENDE ARTIESTEN MAKEN HUN OPWACHTING :

- Adrian Lulgjurai & Bledar Sejko (Albanië).
- Roberto Bellarosa (BELGIE).
- Elitsa & Stoyan (Bulgarije).
- Birgit Õigemeel (Estland).
- Krista Siegfrids (Finland).
- Amandine Bourgeois (Frankrijk).
- Nodi & Sophie (Georgië).
- Koza Mostra & Agathonas Iakovidis (Griekenland).
- Ryan Dolan (Ierland).
- Moran Mazor (Israël).
- Marco Mengoni (Italië).
- Klapa s mora (Kroatië).
- PeR (Letland).
- Andrijus Pojavis (Litouwen).
- Esma Redzepova & Vlatko Lozanoski (VJR Macedonië).
- Gianlucca Bezzina (Malta).
- Aliona Moon (Moldavië).
- Zlata Ognevich (Oekraïne).
- Natália Kelly (Oostenrijk).
- Cezar (Roemenië)(foto).
- Dina Garipova (Rusland).
- Valentina Monetta (San Marino).
- Moje 3 (Servië).
Hannah Mancini (Slovenië).
- Alyona Lanskaya (Wit-Rusland).
- Heilsarmee (Zwitserland).

De presentatie is in handen van oud-Songfestivaldeelneemsters Marlayne Sahupala (ESF 1999, woordvoerster ESF 2000-2001-2003, lid vakjury NSF 2003) en Linda Wagenmakers (ESF 2000).

Ter gelegenheid van deze uitverkochte jubileumeditie zal de Zweedse oud-winnares Carola (ESF 1983-1991-2006, MF 1990-2008, presentatie MF 2000-2003) haar opwachting maken. (bron : Eurovision in Concert, 12points.tv)

11-04-2013 om 14:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Uit de Kast' : Diego doet zijn 'coming out' tijdens een gezellige barbecue.

"Mama en papa, ik moet jullie iets vertellen. Ik ben homo". Thuis, op het werk of in je vriendenkring vertellen dat je homo bent, blijft voor heel wat mensen verschrikkelijk moeilijk. Vanaf vandaag, donderdag 14 maart 2013, helpt Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') in 'Uit de Kast' zeven jongemannen en één meisje die al jaren in de kast zitten en er zonder hulp niet uit raken. Roos sprak met hen en probeert te begrijpen waar hun angst vandaan komt. Ze leeft samen met de tieners, twintigers en dertigers toe naar het gesprek met hun vrienden, familieleden of collega's en geeft hen dat laatste, broodnodige, duwtje in de rug. Als ze er klaar voor zijn. Het resultaat zijn acht unieke verhalen, die vanaf vanavond het verschil kunnen maken.

Roos Van Acker : "Homoseksualiteit lijkt aanvaard, maar dat is vaak maar schijn. Steeds vaker hoor je vreselijke verhalen over gaybashing. Er zijn zelfs al doden gevallen. Als de problemen zo ernstig zijn, moet elk programma dat het opneemt voor holebi's een kans krijgen. Dat dit programma polemiek kan uitlokken, is het grootste bewijs van de relevantie ervan. Ik wil dat mensen kunnen zien hoe moeilijk het anno 2012 nog altijd is om homo of lesbienne te zijn. Die problemen laten zien kan je het best door mee te gaan met holebi's in hun moeilijkste momenten. En voor velen is het allermoeilijkste moment hun coming out".

Çavaria, de vroegere Holebifederatie, en Wel Jong Niet Hetero steunen het programma.

"'Uit de Kast' helpt acht jonge mensen doorheen een tot op vandaag nog steeds moeilijk proces : zeggen aan vrienden, familie, kennissen dat je homo, bi of lesbisch bent. Eigenlijk is het programma al een succes nog voor de uitzending want acht jongeren kregen dat vaak laatste maar broodnodige duwtje in de rug. Ze zetten een stap die misschien nog jaren had geduurd of nooit zou gezet worden. Alleen al daarom zijn we bij Wel Jong Niet Hetero blij met dit programma. Uiteraard hadden we onze bedenkingen en voorwaarden toen Fremantle hieraan begon. Maar na goed overleg hadden we er het volste vertrouwen in. Mensen die uit de kast komen, moeten dat doen op hun tempo, hun manier. Als een camera en bijhorende ploeg kan helpen, doen! Dat het bovendien heel wat andere jongeren, ouders enzoverder kan inspireren of helpen is heel mooi meegenomen", aldus Michiel Vanackere (woordvoerder Wel Jong Niet Hetero).

* vijfde aflevering - donderdag 11 april 2013 :

 Homo's. Uit de manier waarop Diego's zus soms over hen praat, kan hij opmaken dat ze er niet veel van moet weten. Wat de zus echter niet weet, is dat haar broer zelf ook homo is. Diego, een 21-jarige student toerisme, beseft al vijf jaar dat hij op mannen valt, maar hij heeft nooit de moed gevonden om dat thuis te vertellen. Hij is bang voor negatieve reacties van zijn ouders en vooral van zijn zus. Toch wil hij niet langer met zijn geheim rondlopen, zeker nu hij al acht maanden een vriend heeft.

Samen met Roos van Acker gaat Diego de confrontatie aan. Dat doet hij eerst op de vergadering van de politieke jongerenvereniging Animo, want ook zijn vrienden daar weten nog niets van Diego's verborgen leven. Daarna trekt hij zijn stoute schoenen aan om op een gezellige barbecue het nieuws te vertellen aan zijn zus, zijn ouders en ook zijn grootouders
.

'Uit de Kast', de vijfde aflevering vanavond, donderdag 11 april 2013, tussen 21.20 en 21.55 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

11-04-2013 om 11:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis': actrice Vanya Wellens (Femke) reeds zeven maanden zwanger van tweede kindje.

 Actrice Vanya Wellens, Femke uit de Eén-soap 'Thuis', is reeds zeven maanden zwanger. Met die primeur pakte het weekblad TV Familie gisteren, woensdag 10 april 2013, uit. Begin juni verwachten zij en haar partner Jo Anthonissen hun tweede kindje.

"Na zeven maanden kan ik mijn bolle buik nu echt niet meer verstoppen. Daarom laten Jo, Zita en ik met veel plezier weten dat wij super blij zijn met dit kleintje erbij. Maar of het een broertje of een zusje wordt voor Zita, dat blijft nog twee maanden ons liefste geheim", zegt de 33-jarige Wellens, die in juni 2010 beviel van haar eerste dochter, Zita.

 Vanya Wellens is geboren in Vilvoorde en vertolkt sinds 2002 de rol van Femke De Grote (voorheen Femke Fierens) in de Eén-soap 'Thuis'. De actrice speelde daarvoor gastrollen in 'Recht op recht' en 'Flikken' en ze was ook actief in het theater. (bron : TV Familiederedactie.be : foto Vanya : Eén)

11-04-2013 om 11:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Malmö' : 11. WIT-RUSLAND.

Sinds maandag 01 april 2013 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei zal gehouden worden in het Zweedse Malmö. Voor het - inmiddels - achtste jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Zeven jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', zes jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', drie jaar geleden 'God kveld Oslo', twee jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf' en vorig jaar trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı'.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'God kväll Malmö'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije vijf jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien landen. Net als de voorbije drie jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

 Het land dat als elfde zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 14 mei is WIT-RUSLAND. Het land neemt sinds 2004 deel aan het Eurovisie Songfestival en kon zich in 2007 pas voor de eerste maal plaatsen voor de finale. Bij de eerste deelname bleef het duo Aleksandra en Konstantin met "My Galileo" steken op een negentiende plaats in de halve finale. In 2005 eindigde zangeres Angelica Agurbash op de dertiende plaats met "Love me tonight". Een jaar later, in 2006, moest zangeres Polina Smolova tevreden zijn met een tweeëntwintigste en voorlaatste plaats voor "Mum".

Zes jaar geleden stuurde het land (Dmitry) Koldun naar de Finse hoofdstad Helsinki met het nummer "Work your magic". Uiteindelijk belandde hij op een zesde plaats tijdens de finale van het jaarlijkse liedjesfestival. Ruslan Alehno bleef in 2008 met "Hasta la vista" steken op een zeventiende plaats in de tweede halve finale en ook vier jaar geleden wist het land zich niet te plaatsen voor de finale. Petr Elfimov strandde met "Eyes that never lie" met een totaal van 25 punten op een dertiende plaats in de eerste halve finale.

In 2010 mochten 3+2 als zestiende en voorlaatste aantreden in de eerste halve finale en voor hun nummer "Butterflies" kregen ze 59 punten, goed voor een negende plaats. In de finale verging het de groep heelwat minder goed en met 18 punten strandden ze op een vierentwintigste en voorlaatste plaats. Een jaar later, in 2011, hield Anastasiya Vinnikova de eer hoog met "I Love Belarus". Het resultaat was een veertiende plaats met 45 punten in de tweede halve finale. Vorig jaar mocht Litesound naar Bakoe afreizen met "We Are The Heroes" maar meer dan een zestiende plaats met 35 punten zat er in de tweede halve finale niet in voor de formatie.

 Op vrijdag 07 december vond in Wit-Rusland de nationale finale plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale omroep BTRC ging tussen vrijdag 28 september en maandag 22 oktober op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Er werden in totaal 83 inzendingen ontvangen en een interne vakjury (17 leden) beluisterde op dinsdag 30 en woensdag 31 oktober alle nummers. Meteen werden ook de namen van de tien geselecteerde kandidaten wereldkundig gemaakt en raakte ook bekend dat er geen halve finale zou plaatsvinden.

Die halve finale zou normaal gezien op vrijdag 16 november doorgaan en dit met vijftien kandidaten. Maximaal vijf van hen zouden dan doorstoten naar de finale. Uiteindelijk werd de halve finale dus geschrapt en namen er geen vijf maar tien kandidaten deel aan de finale.

* uitslag van de Wit-Russische nationale finale (tussen haakjes de punten van de vakjury en de televoting) :

01. "Rhythm Of Love" door Alyona Lanskaya : 24 punten (12+12, 10.370 stemmen).
02. "Save me" door Nuteki : 17 punten (7+10, 4.237 stemmen).
03. "Get out of my way" door Satsura : 14 punten (6+8, 2.044 stemmen).
04. "Catch Me Again" door Daria : 11 punten (10+1, 1.432 stemmen).
05. "I Love Your Charming Eyes" door Max Lawrence : 11 punten (5+6, 1.896 stemmen).
06. "One Way Love" door Alexei Gross : 11 punten (4+7, 1.904 stemmen).
07. "Letter to Mother" door Yankey : 10 punten (8+2, 1.518 stemmen).
08. "I Wonder How You" door Vitaly Voronko : 07 punten (2+5, 1.773 stemmen).
09. "Secret" door Uzari : 07 punten (3+4 punten, 1.585 stemmen).
10. "Incredible Girl" door Beaver Band : 04 punten (1+3, 1.551 stemmen).

 Alyona (Alena) Lanskaya (Mogilev, 07 september 1985) startte haar zangcarrière in 2005 door haar deelname aan het festival 'Slavianski Bazaar', dat gehouden wordt in Vitebsk. Haar debuutalbum "Mazes Of Love" verscheen drie jaar geleden met daarop nummers in het Russisch, Wit-Russisch en het Engels.

Alyona
nam vorig jaar reeds deel aan de nationale selectie en wist de Wit-Russische finale uiteindelijk ook te winnen. Later werd ze gediskwalificeerd omdat aan het licht kwam dat er fraude was gepleegd tijdens de televoting. De groep Litesound mocht het land uiteindelijk vertegenwoordigen in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe maar kwam met "We Are The Heroes", zoals we hierboven reeds vermeldden, niet verder dan een zestiende plaats in de tweede halve finale.

Alyona Lanskaya zal midden mei in de Zweedse stad Malmö aantreden met een Belgisch-Britse inzending. De nationale selectie voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival vond reeds op vrijdag 07 december plaats en daar wist de zangeres met "Rhythm Of Love" de eerste plaats in de wacht te slepen. In de voormalige Russische republiek mag de winnaar van de nationale selectie zijn/haar nummer steeds inruilen en ook Lanskaya maakte van dit recht(!) gebruik.

Op maandag 04 maart bracht ze "Solayoh" uit op single, een nummer van onze landgenoot Marc Paelinck en de Brit Martin King. Paelinck is reeds verantwoordelijk voor de Belgische inzending uit 2002 ("Sister"), 2004 ("1 Life") en de Maltese inzending uit 2009 ("What If We").

"Solayoh" (tekst : Martin King ; muziek : Marc Paelinck)

ORIGINAL LYRICS

Friday night was going nowhere…
Sitting in a small café,
Feeling lonely, a little tired,
I've been working hard all day.

Then a noise caught my attention,
And I heard a wonderful sound;
Coming at me like a tsunami,
Nearly took my feet off the ground.

A rush of excitement flowed into my ears.
Oh, beautiful people, ah ha-hi ha-hi-ha!

Hi-ia-ia-ia!

Solayoh, Solayoh, where the sun is always shining on ya.
We play-oh, we play-oh to the rhythm of a cha-cha.
Solayoh, Solayoh, turn the music up, it's gonna get ya.
We play-oh, we play-oh, we can make it into a hot night.

Situation started improving.
Maybe this was kismet now.
And my body started moving,
I was really shaking down.

Something happened when I was dancing,
I could feel that powerful beat,
Taking me to new dimensions,
Waking up the devil in me.

A heavenly chorus and love all around.
Oh, beautiful people, ah ha-hi ha-hi-ha!
Hi-ia-ia-ia!

Solayoh, Solayoh, where the sun is always shining on ya.
We play-oh, we play-oh to the rhythm of a cha-cha.
Solayoh, Solayoh, turn the music up, it's gonna get ya.
We play-oh, we play-oh, we can make it into a hot night.

It feels like I'm dreaming, this word makes no sense.
Let's sing it again now, "Ah ha-i!"

Solayoh, Solayoh where the sun is always shining on ya.
We play-oh, we play-oh to the rhythm of a cha-cha.
Solayoh, Solayoh, turn the music up, it's gonna get ya.
We play-oh, we play-oh, we can make it into a hot night.
Solayoh, Solayoh, turn the music up, it's gonna get ya.
We play-oh, we play-oh, we can make it into a hot night.
We can make it into cha-cha!


MORGEN : voorstelling van de Moldavische deelneemster, Aliona Moon. (foto Alyona Lanskaya : BTRC ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

11-04-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  


10-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze tweede woensdag van april hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Op vrijdag 21 juni zal 3JS (ESF 2011) opnieuw een spetterend optreden geven in het prachtige openlucht theater
Caprera in Bloemendaal. Zorg dat je erbij bent en bestel snel!

Op vrijdag 12 oktober jongstleden verscheen de DVD van één van de allerbeste optredens van 3JS ooit "Wat Een Avond, Live In Caprera 2012"! Alles was perfect op vrijdag 29 juni in het feeërieke openluchttheater in Bloemendaal : het theater, het weer, het geluid en in het bijzonder de artiesten zelf. Bekijk de DVD snel en zorg dat je er ditmaal zelf bij bent!

Tickets voor dit unieke optreden (aanvang : 20.30) kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van
Nationale Theaterkassa.

Joop van den Ende Theaterproducties en Whoopi Goldberg brengen dit voorjaar 'Sister Act', na de succesvolle lancering op Broadway, naar Nederland. Deze musical is gebaseerd op de award winnende filmhit, waarin Whoopi Goldberg zelf de hoofdrol speelde. Deloris Van Cartier (Carolina Dijkhuizen, alternate Nurlaila Karim, NSF 1998) is een diva met veel noten op haar zang, maar zonder succes. Nadat ze per ongeluk getuige is van een criminele afrekening zoekt ze noodgedwongen haar toevlucht in een klooster met weinig stemvaste nonnen en een bijzonder strenge Moeder Overste (Simone Kleinsma). Deloris helpt haar 'zusters' hun stem te vinden en herontdekt daarbij ook onverwachts haar eigen stem. Een hilarisch, hemels en hartverwarmend verhaal dat zich afspeelt in het meest swingende klooster van de wereld.

'Sister Act', de goddelijke Broadwayhit, is
Nederlands gesproken (vertaling : Martine Bijl, presentatrice NSF 1979) en is te zien van woensdagavond tot en met zondagavond (telkens om 20.00, behalve op zondag om 19.00). Tijdens het weekend zijn er ook matineevoorstellingen (zaterdag om 15.00 en zondag om 14.30). De laatste voorstelling gaat (voorlopig) door op zondag 30 juni eerstkomende en tickets kunnen worden aangeschaft via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van Joop van den Ende Theaterproducties.

 Na Marco Borsato, Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007), Lionel Richie, Diana Ross, Sting, Nick & Simon en Doe Maar is afgelopen maandag, 08 april 2013, bekendgemaakt dat Anouk (ESF 2013) de hoofdact is van de achtste editie van '
Symphonica in Rosso' op woensdag 16 oktober in het GelreDome, Arnhem.

"De vraag of ik hoofdact op 'Symphonica in Rosso' wilde zijn, kwam precies op het juiste moment", aldus Anouk. "Ik was klaar met de opnames van mijn nieuwe album "Sad Singalong Songs" en om die nummers live echt eer aan te doen zou ik ze het liefst met een orkest willen uitvoeren".
 
In een prachtig decor en onder de professionele begeleiding van Guido's Orchestra zal Anouk haar vele hits ten gehore brengen en ook deze Symphonica' weer tot een uniek evenement maken.

De kaartverkoop voor 'Symphonica in Rosso' 2013 start aanstaande zaterdag, 13 april 2013, om 10.00. Tickets kosten 39, 49 en 59 euro (exclusief servicekosten) en kunnen worden aangekocht via de websites van
TicketmasterLivenation en telefonisch via het nummer 0900 300 12 50 (45 cpm)(enkel in Nederland).

10-04-2013 om 22:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : Lauren Zweegers moet de wedstrijd noodgedwongen verlaten, Kaat Verschueren vervangt haar vanaf vrijdag.

 In de vorige liveshow op vrijdag 05 april 2013 wist de 23-jarige Voice-kandidate Lauren Zweegers een enorme indruk na te laten op haar coach Alex Callier, die haar koos om mee te gaan naar de volgende liveshow. Maar afgelopen maandag 08 april 2013 kreeg ze minder leuk nieuws te horen : ze moet geopereerd worden aan een cyste op haar stembanden. Jammer genoeg moet ze hierdoor haar deelname aan 'The Voice' stopzetten.

 Coach Alex ziet Lauren met spijt in het hart vertrekken, maar begrijpt en steunt de beslissing van de dokters. Hij moest hierdoor wel in allerijl op zoek naar een vervanger voor haar. Hiervoor kon hij iemand kiezen uit de vier kandidaten uit zijn team die ondertussen afvielen en besloot hij om voor de 18-jarige Kaat Verschueren te gaan. Kaat heeft dus meteen drukke dagen voor de boeg, met heel wat zang-, orkest- en camerarepetities. Lauren is uiteraard diep aangedaan door wat er gebeurt : "Ik vind het echt verschrikkelijk dat dit moet gebeuren nu ik in 'The Voice' zit, het is mijn grootste nachtmerrie die realiteit wordt. Maar ik kan niet anders dan luisteren naar het advies van de dokters. Ik vond het Voice-avontuur echt fantastisch om mee te maken, het is zo'n unieke ervaring. Samenwerken met Alex als coach, op een podium staan voor een live-publiek en televisiekijkend Vlaanderen… het is echt onbeschrijfelijk wat dit met je doet. Ik wil mijn coach Alex, hulpcoach Cathy en iedereen van de productie enorm bedanken voor de goede opvang en de begeleiding. Het doet me enorm veel pijn om nu uit 'The Voice' te moeten stappen, maar ik kan het voor mijn gezondheid echt niet riskeren om nog verder mee te doen omdat ik dan blijvende schade zou toebrengen aan mijn stembanden. Ik hoop natuurlijk wel dat ik in de toekomst nog veel kan doen met muziek en dat ik opnieuw de mogelijkheid krijg om mijn stem te laten horen in Vlaanderen. Ik blijf nu uiteraard supporteren voor de andere kandidaten en zeker ook voor Kaat, die nu opnieuw kan meedoen".

 Kaat start met een dubbel gevoel aan de liveshow : "Ik vind het natuurlijk enorm spijtig en verschrikkelijk voor Lauren dat dit nu moet gebeuren bij haar, dit wens je echt niemand toe. Ik zit dan ook heel erg met haar in en hoop dat haar stembanden goed gaan genezen en dat ze in de toekomst verder iets kan doen met muziek. Ik ga deze tweede kans wel met beide handen grijpen en er voor gaan, nu is het alles of niets. De komende dagen zal het wel heel druk worden, want ik moet heel wat inhalen natuurlijk. Maar ik ga er voor de volle 100% voor"!

De derde liveshow van de tweede reeks van 'The Voice van Vlaanderen', overmorgen vrijdag 12 april 2013 tussen 20.30 en 22.45 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

10-04-2013 om 21:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Manneke Paul' : Jan Smit is straks te gast bij Paul de Leeuw.

Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) is weer helemaal opgeladen en klaar om opnieuw alle registers open te trekken tijdens nieuwe afleveringen van 'Manneke Paul'. Voortaan vrolijkt hij elke zondag (live!) en woensdag de Vlaamse buis op en ontvangt hij opnieuw de meest uiteenlopende gasten in de studio.

* inhoud tiende aflevering - woensdag 10 april 2013 :

Vandaag, woensdag 10 april 2013, is Paul de Leeuw weer klaar voor een nieuwe 'Manneke Paul' en ontvangt hij onder meer Jeanne en Marcella, de identieke tweelingszusjes uit het vtm-programma 'Het Hart van Vlaanderen'. Paul viert samen met hen hun negentigste verjaardag en zorgt voor een verjaardagslied, hun favoriete drankje en ballonnen… met helium.

Daarnaast is Nederlands populairste volkszanger Jan Smit (commentator ESF 2011-2012, presentator NSF 2012) van de partij. Als een ware edelman met paard en koets bezorgt hij de 80-jarige Josepha de rit van haar leven. Speciaal voor de 13-jarige Kim, die dankzij een batterij in haar lichaam kan lopen en praten, zingt hij daarnaast een unieke versie zijn oude hit "Laura" én brengt hij ook zijn nieuwste single.

Door het extreem koude weer hebben de marktkramers de afgelopen maanden het iets moeilijker gehad dan gewoonlijk. Paul besluit een eigen woensdagavondmarkt te creëren en probeert zo de marktkramers op te fleuren.

Tessa wordt verrast door haar schoonouders, die graag eens zouden assisteren bij een goocheltruc. Goochelaar Kobe Van Herwegen (coach 'Junior Eurosong 2007-2008') laat hun droom in vervulling gaan.

Paul heeft ook vernomen dat Jennifer dol is op haar vriendje Yoni, maar dat ze beiden een beetje te jaloers zijn. Hij laat het hen in de studio van 'Manneke Paul' uitvechten en dat op een wel heel letterlijke manier…

Bij de 'Who The Fuck is Hans Otten Kwiz' komt Manneke Paul live terecht op de kermis van Kortrijk.

Dit alles en toch nog net dat ietsje meer
vanavond, woensdag 10 april 2013, in de tiendee aflevering van het tweede seizoen van 'Manneke Paul' tussen 21.30 en 22.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

10-04-2013 om 21:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Malmö' : 10. LITOUWEN.

Sinds maandag 01 april 2013 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei zal gehouden worden in het Zweedse Malmö. Voor het - inmiddels - achtste jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Zeven jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', zes jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', drie jaar geleden 'God kveld Oslo', twee jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf' en vorig jaar trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı'.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'God kväll Malmö'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije vijf jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien landen. Net als de voorbije drie jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als tiende zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 14 mei is LITOUWEN. Het land neemt sinds 1994 deel aan het Songfestival en in tegenstelling tot de twee andere Baltische staten (Estland en Letland) was de deelname van Litouwen tot zeven jaar geleden niet echt succesvol geweest. Bij de eerste deelname eindigde zanger Ovidijus Vysniauskas op een vijfentwintigste en allerlaatste plaats met nul punten. Meteen hield het land het voor bekeken tot ze vijf jaar later (in 1999) opnieuw deelnamen. Een dertiende plaats in 2001 was tot en met 2005 het beste resultaat dat Litouwen behaalde. De groep Skamp zorgde hiervoor met "You got style". In 2005 eindigden Laura & The Lovers met "Little by little" op de allerlaatste plaats in de halve finale en daarom was het land in 2006 alweer aangewezen op de halve finale. De speciaal voor het Songfestival samengestelde groep LT United had echter meer succes en wist zelfs de finale te halen alwaar het zestal op een zesde plaats eindigde met "We are the winners".

In 2007 mocht 4Fun met "Love or leave" meteen in de finale aantreden alwaar het op een éénentwintigste plaats eindigde. Een jaar later, in 2008, strandde Jeronimas Milius met "Nomads in the night" in de tweede halve finale op een vijftiende plaats. In 2009 moest Sasha Son het met "Love" beter doen en dat lukte hem : in de tweede halve finale eindigde hij met een totaal van 66 punten op een negende plaats en daarmee was een plaats in de finale een feit. Die finale mocht hij openen en met 23 punten strandde hij op een drieëntwintigste stek. In 2010 werd het land vertegenwoordigd door InCulto die met "East European funk" de tweede halve finale mochten openen. Met vierenveertig punten strandde het gezelschap uiteindelijk op een twaalfde plaats.

De voorbije twee jaar wist het land zich telkens te plaatsen voor de finale. Evelina Sašenko strandde met "C'est ma vie" in de eerste halve finale met een totaal van 81 punten op een vijfde plaats en dus mocht ze op zaterdagavond opnieuw aantreden. In de finale vergaarde ze 63 punten, goed voor een negentiende plaats op vijfentwintig deelnemers. Donny Montell behaalde vorig jaar met "Love Is Blind" een derde plaats in de tweede halve finale (104 punten) maar in de finale strandde hij met zeventig punten op een veertiende plaats.

Op donderdag 20 december werd in Litouwen de kandidaat gekozen voor de 58e editie van het Eurovisie Songfestival. In de Baltische staat werd op zaterdag 03 november het nieuwe Songfestivalseizoen op gang geschoten met de eerste voorronde van de nationale selectie, 'Nacionalinė Atranka į Euroviziją 2013'. Op zaterdag 20 en zaterdag 27 oktober vonden reeds twee voorstellingshows plaats, maar de eigenlijke selectie ging dus reeds begin november van start.

De nationale omroep LRT ging tussen maandag 27 augustus en maandag 01 oktober op zoek naar inzendingen en uit al die inzendingen koos een interne vakjury een aantal liedjes die mochten deelnemen aan de nationale selectie. Voorafgaand aan de finale waren er eerst nog vijf voorrondes en twee halve finales. Aan de halve finales namen in totaal achttien kandidaten deel. Vijftien van hen wisten zich te plaatsen dankzij de kijkers en een vakjury en daarnaast kregen er nog drie een wildcard (via een speciale app en de vakjury). Uit elke halve finale plaatsten zich vier kandidaten en tijdens de finale, gepresenteerd door Andrius Rožickas, streden dus acht kandidaten om het ticket voor Malmö.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Happy And Free" door Božolė (eerste halve finale).
02. "I Fall In Love" door Ieva Zasimauskaitė & Gabrielius Vagelis (eerste halve finale).
03. "War In The Wardrobe" door Gerai Gerai & Miss Sheep (eerste halve finale).
04. "I W Tonight" door Linas Adomaitis (ESF 2004)(tweede halve finale).
05. "Jump!" door DAR (tweede halve finale).
06. "Time To Shine" door Girmantė Vaitkutė (tweede halve finale).
07. "Something" door Andrius Pojavis (eerste halve finale).

Monika Linkytė, die zich met "Baby Boy" eveneens wist te plaatsen voor de finale, moest verstek laten gaan wegens problemen met haar stem (keelontsteking). Het lot van de andere kandidaten lag ook tijdens deze finale in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Na de eerste stemronde stootten de drie beste kandidaten door naar de 'superfinale' en het was dan de vakjury die een beslissing nam over wie er naar Zweden zou mogen afreizen.

* geplaatst voor de 'superfinale' (tussen haakjes punten televoting en vakjury) :

- "Something" door Andrius Pojavis : 20 punten (8+12).
- "War In The Wardrobe" door Gerai Gerai & Miss Sheep : 20 punten (12+8).
- "Time To Shine" door Girmantė Vaitkutė : 16 punten (6+10).

* uitgeschakeld :

04. "Jump!" door DAR : 14 punten (10+4).
05. "I Fall In Love" door Ieva Zasimauskaitė & Gabrielius Vagelis : 12 punten (7+5).
06. "Happy And Free" door Božolė : 11 punten (4+7).
07. "I W Tonight" door Linas Adomaitis (ESF 2004) : 11 punten (5+6).

Zoals hierboven reeds aangehaald lag het lot van de drie 'superfinalisten' in de handen van de vakjury en die ging voor de 29-jarige Andrius Pojavis die voor de eerste maal deelnam aan de nationale selectie.


Andrius Pojavis (Jurbarkas, 29 november 1983) zingt al vanaf zijn vijfde levensjaar en maakte toch al deel uit van diverse rockgroepen.

Ondanks dit alles is hij redelijk nieuw in de nationale muziekwereld. Zo bracht hij pas vorig jaar zijn debuutalbum "Astuoni" op de markt en met de debuutsingle "Traukiniai" wist hij een plaatsje in de Litouwse Top 20 te bemachtigen.
In Malmö zal hij aantreden met "Something" dat hij zelf van tekst en muziek voorzag.

Na het festival hoopt hij in eigen land op tournee te kunnen trekken en verder wil hij werken aan nummers voor een tweede album.

"Something" (tekst en muziek : Andrius Pojavis)

ORIGINAL LYRICS

I have to tell you something
It's been on my mind so long
I've got to tell you this
It's been on my mind way too long
I promised myself to tell
Instead I'm falling apart to see you here

If you don't know I'm in love with you
When summertime falls It becomes untrue
Because of my shoes I'm wearing today
One is called Love the other is Pain

So tell me now
I'm in your head I'm in your heart tell me now
Tell me now because I'm falling apart to see you here

If you don't know I'm in love with you
When summertime falls It becomes untrue
Because of my shoes I'm wearing today
One is called Love, the other is Pain

But still you don't know I'm in love with you
When summertime falls It becomes untrue
Because of my shoes I'm wearing today

One is called Love, the other is Pain
One is called Love, the other is Pain

LYRICS IN FRENCH :

Je dois dire quelque chose à toi
A été dans mon esprit depuis si longtemps
Je dois le dire à toi
A été dans mon esprit trop longtemps
J'ai promis à moi même de le dire à toi
Mais en te voyant ici je vais m'écrouler

Si tu ne le sais pas, moi je suis amoureux
Mais lorsque l'été va à mourir tout ça devienne faux
Pourquoi entre les chausseurs qui porte à présent
L'une s'appelle amour et l'autre douleur

Et pourtant dit-moi suis-je dans ta tête maintenant
Suis-je dans ton Coeur
Dit-moi, dit le moi maintenant
Dit le moi maintenant
Pourquoi je vais m'écrouler en te voyant ici

Si tu ne le sais pas, moi je suis amoureux
Mais lorsque l'été va à mourir tout ça devienne faux
Pourquoi entre les chausseurs qui porte à présent
L'une s'appelle amour et l'autre douleur

Mais encore je ne sais pas je suis amoureux
Mais lorsque l'été va à mourir tout ça devienne faux
Pourquoi entre les chausseurs qui porte à présent

L'une s'appelle amour et l'autre douleur
L'une s'appelle amour et l'autre douleur


MORGEN : voorstelling van de Wit-Russische deelneemster, Alyona Lanskaya. (foto Andrius Pojavis : Oksana Točickaja, okto.lt ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

10-04-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  


09-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Malmö' : 09. MONTENEGRO.

Sinds maandag 01 april 2013 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei zal gehouden worden in het Zweedse Malmö. Voor het - inmiddels - achtste jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Zeven jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', zes jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', drie jaar geleden 'God kveld Oslo', twee jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf' en vorig jaar trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı'.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'God kväll Malmö'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije vijf jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien landen. Net als de voorbije drie jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als negende zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 14 mei is MONTENEGRO (Crna Gora). De staat Joegoslavië (bestaande uit Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Macedonië, Montenegro, Servië en Slovenië) nam tussen 1961 en 1991 met wisselend succes deel aan het Eurovisie Songfestival. Slechts éénmaal (in 1989) werd het festival gewonnen door de groep Riva met "Rock me". In april 1992 viel de Socialistische Federale Republiek van Joegoslavië uit elkaar en bleven enkel Servië en Montenegro over die onder de naam Federale Republiek van Joegoslavië datzelfde jaar deelnamen aan het liedjesfestival.

Onder de naam Servië-Montenegro werden de twee landen begroet in 2004 tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het land eindigde meteen op de tweede plaats tijdens de finale dat jaar met "Lane moje" gezongen door tweevoudig deelnemer Željko Joksimović, in 2008 gastheer tijdens het festival. Een jaar later, in 2005, was er heelwat commotie rond de nationale finale. De Servische juryleden gaven punten aan Montenegrijnse kandidaten, maar Montenegrijnse juryleden gaven geen punten aan de Servische kandidaten. Daardoor kon de Montenegrijnse groep No Name naar het Songfestival alwaar het met "Zauvijek moja" op een zevende plaats eindigde. In 2006 deden dezelfde feiten zich opnieuw voor en kwam er hevig protest van de Servische nationale omroep. Het kwam zo ver dat er van Servische kant geen steun was voor No Name (de winnaars) en uiteindelijk werd beslist om geen kandidaat af te vaardigen naar Athene.

Op 21 mei 2006 besliste de Montenegrijnse bevolking om voortaan als onafhankelijk land verder te gaan en in 2007 nam het voor het eerst als zelfstandige staat deel aan het Eurovisie Songfestival. Stevan Faddy eindigde met "Hajde kroči" tijdens de halve finale op een tweeëntwintigste plaats. Een jaar later, in 2008, wist Stefan Filipović met "Zauvijek volim te" tijdens de eerste halve finale beslag te leggen op een veertiende plaats. Het beste resultaat werd in 2009 behaald toen zangeres Andrea Demirović tijdens de eerste halve finale met vierenveertig punten op een elfde plaats strandde. De twee daaropvolgende jaren (2010 en 2011) nam Montenegro niet deel maar vorig jaar waren ze opnieuw van de partij. Voor de derde maal mocht het land de eerste halve finale openen maar het leverde "Euro Neuro" van Rambo Amadeus geen finaleplaats op. Met een totaal van twintig punten strandde hij op een vijftiende plaats.

De Montenegrijnse nationale omroep RTCG maakte op donderdag 20 december bekend dat het duo Who See de voormalige Joegoslavische republiek zal vertegenwoordigen tijdens de 58e editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als vorig jaar werd ook ditmaal de kandidaat intern geselecteerd en de keuze viel dus op het hip-hop duo Who See (Who See klapa) bestaande uit Dedduh (Dejan Dedović, 32) en Noyz (Mario Đorđević, 29). Het tweetal zal in Malmö het gezelschap krijgen van zangeres Nina Žižić.

Midden februari (dinsdag 12 februari) werd de titel ("Igranka") van het nummer wereldkundig gemaakt en op donderdag 14 maart werd het nummer tijdens een speciale tv-uitzending voorgesteld.

De formatie Who See werd in 2002 opgericht en won vorig jaar nog de 'Best MTV Adria Act' en sleepte daarnaast een nominatie in de wacht voor de 'MTV EMA Awards'. Hun debuutalbum "Sviranje kupcu" verscheen in 2007 en vorig jaar werd de opvolger, "Krš i Drača", op de markt gebracht. Aan dat tweede album werd twee jaar gewerkt.
Hun single "Reggaeton Montenegro" stond maar liefst vijf weken op de eerste plaats in hitparade van MTV Adria.

Naast het maken van muziek is Dejan Dedović werkzaam in een speelgoedzaak en Mario Đorđević heeft zijn eigen studio. Nina Žižić bracht de voorbije jaren een aantal singles op de markt en nam daarnaast ook vaak deel aan diverse festival. In 2006 nam ze deel aan de Montenegrijnse voorronde voor de nationale selectie alwaar ze met "Potraži me" op een gedeelde zeventiende plaats strandde op twintig deelnemers.

"Igranka" (tekst : Dejan Dedović (Dedduh), Mario Đorđević (Noyz), Đorđe Miljenović (Wikluh Sky) ; muziek : Đorđe Miljenović (Wikluh Sky))

ORIGINAL LYRICS

Vodim te na igranku, na-na-na-na igranku...

Fešta je to, ne prestaje to, bit za bitom, vers za versom
Mrda se cio svijet s njom, jednim potezom i univerzum
'ajde vodi me, oslobodi me od gadnih stresova tokom godine
Ne mogu više da se paranojišem, na dobru feštu sve mi miriše
Igranka bez prestanka vanka, na podijum ili pored sama šanka
Dan kad svane tu smo, nikad nije pustoš
Ništa nije frka samo treba uć' u štos
Kik i bas zaraza razara, niko neće poć' utvrđenog pazara
Opet sjutra utabanim stazama, s mojima visim ne mislim o parama

Nek' traje cijelu noć i cijeli dan
I biće još, biće još bolje, vjeruj mi
Jer mi smo stvoreni za to
Vodim te, vodim te, pođi za mnom ti
Pođi sa mnom sad
Ova noć je ta, ne vidi se kraj

Vodim te na igranku

Treba mi fešta što neće prestat' dok ženska treska komad mesnat
Vrućina kao u rernu na dvjesta, odosmo s mozgom, stroboskop bljecka
Bit ko blesav po glavi šiba, pregore kesa, piće mi sipaj
Gradele, česan, petrusin, riba, danu svega da se pokidam
I vodi me neđe da glavu produvam, neđe đe muzika dobro izuva
Pa da ne staje no samo da gruva, da svu noć traje i svi da su tuna
Pritisak trpi se, krpim se s mukom, vodi me neđe da baš ne bih puk'o
Načinjem limenku, život je čudo, 'ajmo na igranku, đe ćemo drugo

Nek' traje cijelu noć i cijeli dan
I biće još, biće još bolje, vjeruj mi
Jer mi smo stvoreni za to
Vodim te, vodim te, pođi za mnom ti
Pođi sa mnom sad
Ova noć je ta, ne vidi se kraj
Vodim te na igranku

Samo nek' bit udara, svi su mi ođe banja
I nije bitno to što svima je novčanik tanak

Samo nek' bit udara, svi su mi ođe banja
Burgija vrti vazda tamo đe ne vrti para

Vodim te na igranku, na-na-na-na igranku...

LYRICS IN FRENCH : "Le Parti"

Je vais vous conduire à la fête, ttt à la fête ....

Il s'agit d'un parti, il ne s'arrête pas, les battements continuent d'arriver, verset après verset
Secouer le monde entier, en secouant l'univers
Allez, prends-moi là, je dois y échapper à la pression
Je ne veux pas de la paranoïa ni plus, une bonne partie tout faire bonne odeur
Ne vous arrêtez pas à l'extérieur, sur la scène, à la barre
Le soir venu, nous serons ici, ne laissez jamais jusqu'à
Pas de panique dois juste obtenir sur le dessus de celui-ci
Le rythme et la basse
C'est contagieux, il est contagieux, n'est pas
Noone va aller au premier
Demain se redresser, sortir avec mon équipe
J'ai pas d'argent sur mon esprit

Laisse tomber toute la nuit, toute la journée
Ça va aller mieux, mieux de croire
'Cos nous sommes faits pour elle
Je vais vous conduire, prenez-vous à
venez avec moi, avec moi,
Viens avec moi, maintenant
Cette nuit est-elle, ne va pas fin

Je vais vous emmener à la partie

Besoin d'un parti qui ne s'arrêtera pas, tandis que les femmes sont chaudes
Chaud comme un four tourné jusqu'à 200, tête volante, stroboscopique
Rien que le battement dans ma tête, tout est passé l'argent, donnez-moi à boire
Grill, l'ail, le persil et le poisson, donne-moi tout ça pour que je puisse vérifier
Emmène-moi, quelque part je peux me vider la tête, où la musique
Pas d'arrêt, juste le laisser continuer à pomper,
toute la nuit, tout le monde ici avec moi
La pression est sur, la lutte dois le faire, prends-moi quelque part, je ne vais pas craquer est
Ouvrez outta une boîte, la vie la main, nous allons aller à la fête, quoi d'autre nous avons

Laisse tomber toute la nuit, toute la journée
Ça va aller mieux, mieux de croire
'Cos nous sommes faits pour elle
Je vais vous conduire, prenez-vous à
Viens avec moi, maintenant
Cette nuit est-elle, ne va pas fin
Je vous emmènerons

Du moment que c'est complet sur
tout le monde est là frais
N'ont pas d'importance Noone n'a pas d'argent

Du moment que c'est plein, tout le monde est là a'right
Le forage sera toujours la faire tourner si vous n'avez pas l'argent

Je vais vous conduire à la fête, ttt à la partie .....


LYRICS IN ENGLISH :

I'll take you to the party, to to to to the party,
It's a party, it doesn't stop, beat after beat, verse after verse,
Whole world is shaking for her, one move and universe
Come on take me, from this awful pressure, let me free
I can't paranoia no more, everything smells on good party
Party won't stop, on podium or next to the bar
When day comes we are always here, never is a waste
No sweat just gotta get on with it
The beat and the bass are so catchy, no one gonna left now
Tomorrow we will hang out, with my people no one thinks about money

Let it take all night and all day
It will be better and better believe me
Cos' we are made for it
I will take you, take you, come with me
Come with me now
The night is the one, ain't gonna end

I'll take you to the party

I need a party that won't stop while the hot girl is shaking
Hot is like in oven up to 200, head flies, strobe flashing
Beat goes crazy in my head, burn down bag, give me a drink
Grill, garlic, parsley and fish, give me all so I can overeat
Take me somewhere to cool down, where the music plays so good
No stopping, just let it keep pumping, all night long everyone are here with me
The pressure is on, gotta struggle to make it, take me somewhere so I don't crack
Open a can, life is out a hand, let’s go to the party, where else we can

Let it take all night and all day
It will be better and better believe me
Cos' we are made for it
I will take you, take you, come with me
Come with me now
The night is the one, ain't gonna end

I'll take you to the party

Let us hear the beat,
everyone's great
Doesn't matter no one's got no money
Let us hear the beat, everyone's great
The drill will always spin but the money doesn't

I'll take you to the party, to to to to the party

MORGEN : voorstelling van de Litouwse deelnemer, Andrius Pojavis. (foto Who See feat. Nina Žižić : Risto Bozovic ; met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

09-04-2013 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs