Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

06-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : zanger/presentator Bart Van den Bossche overleden op amper 48-jarige leeftijd.

 De Vlaamse zanger en presentator Bart Van den Bossche (Eurosong 1989) is eerder vandaag, zondag 06 januari 2013, overleden aan een hartaderbreuk. Hij was 48 jaar oud. Van den Bossche is vooral bekend van het lied "De heuveltjes van Erika".

Van den Bossche zag het levenslicht op 17 april 1964 in Oostende maar groeide op in Kortrijk. Hij studeerde aan het Conservatorium van Brussel en aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen.

Hij is vooral bekend van de hit "De heuveltjes van Erika". Later presenteerde hij tv-programma's zoals 'Videodinges' en 'Puzzeltijd', beiden uitgezonden op de commerciële zender vtm. Van den Bossche was ook nog een tijd belspelpresentator, maar raakte zijn job kwijt nadat het bedrog van deze spelletjes werd blootgelegd in het programma 'Basta' (Eén).

In 1989 nam hij deel aan 'Eurosong', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "De kracht van een lied" eindigde hij toen op een gedeelde derde plaats na winnares Ingeborg en de groep Clouseau (ESF 1991).

 In de zomer van 2011 won hij het vtm-programma 'Masterchef'. Van den Bossche was amper 48 jaar oud. (bron : deredactie.be ; foto 'Masterchef' : vtm)

06-01-2013 om 19:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Jana doet een beangstigende ontdekking en haar wereld stort helemaal in.

Op maandag 27 augustus 2012 ging op Eén het achttiende seizoen van de soap-serie 'Thuis' van start. Brengt het nieuwe seizoen hoop? Ware liefde? Spanning? Plezier? Troost?

De titelsong van de serie wordt ook dit seizoen gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Tussen maandag 24 december en vrijdag 04 januari stond de serie 'Thuis' in het teken van de eindejaarsperiode. Zo was er het langverwachte huwelijk van Nancy en Eddy en wou Marianne met de hele familie vieren op kerstavond. De Bomansen zaten op kerstdag dan weer allemaal rond de feestdis, alwaar er romantiek in de lucht hing. Op oudejaarsavond werd het café van Franky en Jens echt gelanceerd.

 Er werd die avond trouwens niet alleen afscheid genomen van 2012, maar ook van Katrien. Op 01 januari 2013 begon zij aan een nieuw hoofdstuk in haar leven : ze vertrok met Artsen zonder Grenzen naar Burundi. Een triestige Julia blijft met een leeg nest achter, maar Luc staat paraat om haar te troosten en Lowie zorgt al snel voor het nodige vuurwerk in huis.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.296 TOT EN MET 3.300.

Het gesprek tussen Ann en de psychologe verloopt moeizaam. Peter en Peggy wachten in spanning af. Jana doet een beangstigende ontdekking. Marianne gooit alles in de strijd om Geert terug te winnen.

- maandag 07 januari - aflevering 3.296 : Het gesprek tussen Ann en de psychologe verloopt moeizaam. Lynn stelt Tom een nogal onverwachte vraag. Nancy heeft hulp gevonden. Jens kan rekenen op Franky en Tim om te helpen. Jana haar enthousiasme verdwijnt als sneeuw voor de zon. Peter en Peggy wachten in spanning af. Judith krijgt niet zo'n goed nieuws te horen, waardoor haar schema helemaal overhoop wordt gegooid.

- dinsdag 08 januari - aflevering 3.297 : Marianne meldt Jenny wat Ann gezegd heeft tijdens het gesprek met de psychologe. Rosa denkt er het hare van. Eddy ontkent nog altijd dat Britney een probleem heeft. Jana doet zich sterker voor dan dat ze zich effectief voelt. Franky betrapt haar met haar lief. Tom heeft een antwoord klaar op de vraag van Lynn.

- woensdag 09 januari - aflevering 3.298 : Jana doet een beangstigende ontdekking. Simonne is op zoek naar werk, maar haar idee zorgt voor angst bij Frank. Marianne haar strijd om Geert voor zich te winnen is nog niet gestreden. Femke doet Yvette en Simonne een voorstel. Rosa deelt haar achterdocht met Peter. Luc opent Franky zijn ogen in verband met Jana.

- donderdag 10 januari - aflevering 3.299 : Simonne heeft haar eerste sollicitatiegesprek en dat eindigt niet zoals verwacht. Rosa stelt Peter voor een ultimatum. Marianne dient Geert van repliek. Jana vindt steun bij haar lief, maar ze worden opnieuw betrapt door Franky. Femke haar voorstel wordt niet door iedereen warm onthaald. Marianne is opgezet met het laatste nieuwtje dat Tom haar brengt.

- vrijdag 11 januari - aflevering 3.300 : Jana haar wereld stort helemaal in elkaar en dat laat ook haar lief niet koud. Marianne gooit alles in de strijd om Geert terug te winnen. Peggy en Peter willen het fijne weten van de hele historie tussen Ann en de psychologe. Als gevolg daarvan neemt Peggy een drastische beslissing. Femke kan eindelijk iets terugdoen voor Simonne.

'Thuis', het achttiende seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

06-01-2013 om 00:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : we nemen deze week afscheid van Steve en Niko doet een onthutsende ontdekking.

Op maandag 27 augustus 2012 ging het nieuwe seizoen van de vtm-soap 'Familie' van start. Opgelet, dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.50, telkens van maandag tot en met vrijdag.

Met het nieuwe uitzenduur sluit 'Familie' beter aan bij het leefpatroon en het kijkgedrag van de gezinnen in Vlaanderen, die dan graag in de zetel ploffen om samen van de dagelijkse serie te genieten.

Ook vormelijk en inhoudelijk waken de makers van 'Familie' er meer dan ooit over dat de kijkers zich herkennen in de serie en thema's aangereikt krijgen die ook in het échte leven spelen. Eigentijds zijn en herkenbaarheid zijn dan ook de sleutelwoorden voor de komende jaren. En omdat de maatschappij en het leefpatroon van de Vlaamse gezinnen voortdurend evolueert, zal ook 'Familie' evolueren in de spelarena's, de verhaallijnen en bijgevolg ook de cast.

Zo zal in het opnameseizoen 2012-2013 de arena van het ziekenhuis afgebouwd worden en zal het klasserestaurant 'KomEet' getransformeerd worden in een bio-sandwichbar. Hierdoor biedt een verdere ontwikkeling van de personages Victor, Paul, Maarten en Roos nog weinig mogelijkheden. Producent Studio-A stopt dan ook de samenwerking met vaste cast-lid Michael Vroemans en met de gastacteurs Robert de la Haye, Johan De Paepe en Heidi De Grauwe. Alle acteurs hadden nog tot minstens eind vorig jaar opnames en zullen in 2013 verschillende maanden op het scherm te zien zijn.

Studio-A wenst Michael Vroemans, Heidi De Grauwe, Robert de la Haye en Johan De Paepe te bedanken voor hun professionele inzet, enthousiasme en bijdrage aan 'Familie' de afgelopen jaren. Het is nooit makkelijk om afscheid te nemen van gedreven collega's, maar de serie heeft nu eenmaal nood aan nieuwe verhaalelementen en ontwikkelingen.

Op dinsdag 30 oktober deden Ludo Hellinx en Roel Vanderstukken hun intrede in 'Familie' en op vrijdag 09 november werd Arthur Le Boudec geïntroduceerd. Op maandag 12 november maakte Hilde De Baerdemaeker haar opwachting en twee dagen later zagen we ook Jasmijn Van Hoof voor het eerst aan het werk.

Daar stopt het echter niet wat nieuwe gezichten betreft, want ook Jenne Decleir en Werner De Smedt gingen intussen aan de slag op de set van 'Familie'.

Decleir - bekend van o.a. 'De Kavijaks', 'De Vijfhoek', 'Aspe', 'Witse' en 'Zone Stad' - kruipt in de huid van de 37-jarige Hans Deschutter, het nieuwe lief van Stefanie Coppens (Jasmijn Van Hoof) en tevens een oud-klasgenoot van Stefanies vader Benny (Roel Vanderstukken). Benieuwd wat deze laatste en Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker) vinden van de nieuwe relatie van hun dochter, want zij delen een woelig verleden met Hans.

Werner De Smedt - bekend van 'Zone Stad', 'Flikken', 'Danni Lowinski', 'Dossier K', ... - kruipt in de huid van Rudi Verbiest, een perfectionistische ontwerper met een indrukwekkende staat van dienst, die na jaren ervaring in grote modehuizen, besloten heeft dat hij aan een nieuwe uitdaging toe is. En daar is June maar al te blij mee, want zij schakelt de ontwerper in om de modelijn 'Fashion' nieuw leven in te blazen.

Beide mannen zullen in het voorjaar van 2013 voor het eerst in 'Familie' te zien zijn.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het tweeëntwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.981 TOT EN MET 4.985.

- maandag 07 januari
 - aflevering 4.981 : Net voor de start van de raad van bestuur probeert Peter zijn moeder te overtuigen dat de aanstelling van een crisismanager het beste is voor het bedrijf én voor de werknemers. Véronique is ronduit tegen en ze gebruikt het huwelijk van haar moeder als argument in de hele discussie. Evy en Jana besluiten voor een bekende spermadonor te gaan. Rita neemt met spijt afscheid van Patrick, want zijn dochter Liesbeth wil niet dat ze nog helpt met de boodschappen, koken en poetsen. Niko heeft met Evy een goed gesprek over zijn broer. Charlotte wordt aan de fietsenstalling belaagd door Vincent en Elias.

- dinsdag 08 januari - aflevering 4.982 : De crisismanager stelt zich vragen bij het dubbel CEO-schap in de Van den Bosscheholding. Toch dringen Véronique en Peter er bij hun afdelingshoofden op aan om open kaart te spelen tijdens de gesprekken. Marie-Rose en Mathias praten elk apart met Peter over hun huwelijk. Nu Rita niet meer komt helpen, moet ook Benny zijn steentje bijdragen in het huishouden. Hij wisselt met zijn zoon Arno van taak, maar mispakt zich lelijk. Maarten trekt de verkeerde conclusies en Mieke kwetst Niko.

- woensdag 09 januari - aflevering 4.983 : Peter had gisteren een gesprek met zijn moeder en met Mathias en voelde bij beiden twijfels over hun huwelijk. Als getuige en als zoon vindt hij het zijn plicht om hen hiermee te confronteren. Rita bezoekt Patrick in zijn atelier. Maarten is zenuwachtig voor zijn gesprek met de crisismanager. Tijdens de uitvaart van Steve nemen Evy en Niko het woord. Guido heeft Charlotte bij hem thuis uitgenodigd om Frans te studeren, maar het is voor hen beiden moeilijk om zich te concentreren. Nathalie wil van Dirk weten hoe hij zijn professionele toekomst ziet.

- donderdag 10 januari - aflevering 4.984 : Elias zet Charlotte onder druk om met hem op te trekken. Dit ontgaat Guido niet en hij is stikjaloers. Jan wil iets ludieks doen tijdens het huwelijksfeest van Marie-Rose en Mathias. Bart geeft aan Trudy toe dat hij voor zijn toekomst bij Van den Bossche vreest en dat hij alvast een afspraak bij de VDAB heeft gemaakt. Jana en Evy hebben eindelijk een donor in gedachten. Rita voelt zich goed bij Patrick, maar ze speelt met vuur. Niko doet een onthutsende ontdekking tussen de spullen van Steve.

- vrijdag 11 januari - aflevering 4.985 : Jan blijft bij zijn plan om tijdens het huwelijksfeest van Marie-Rose en Mathias een ludieke sketch op te voeren. Peter en Véronique hebben in de KomEet een lunchvergadering met de crisismanager, die de resultaten van zijn analyse op tafel legt. Aansluitend volgt er een moeilijk gesprek met vakbondsafgevaardigde Roger. Evy en Jana hebben in de Jan & Alleman afspraak met potentiële spermadonoren. Liesbeth is bang dat Rita haar vader zal kwetsen. Marie-Rose ergert zich opnieuw aan Mathias' slordigheid bij de voorbereidingen van hun huwelijk.

OPGELET! Sinds maandag 03 september 2012 kan je 's middags rond de klok van 13.30 eveneens kijken naar 'Familie'. Sinds de eerste schooldag wordt seizoen zestien heruitgezonden.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.50 en 20.30 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

06-01-2013 om 00:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'LouisLouise' : drie vrouwen strijden voor de liefde van Vic.

Tussen woensdag 24 september 2008 en donderdag 25 juni 2009 kon je op vtm de telenovelle 'LouisLouise' volgen. De commerciële omroep pakte na het succesvolle 'Sara' opnieuw uit met een telenovelle, ditmaal gestoeld op het Argentijnse 'Lalola'.

Dit seizoen kan je deze telenovelle opnieuw bekijken en dit telkens van maandag tot en met vrijdag in de vooravond. Sinds maandag 03 september kan je tijdens de week (van maandag tot en met vrijdag) de belevenissen van 'LouisLouise' opnieuw volgen en dit telkens rond de klok van 17.10.

* het verhaal :

Louis is een onverbeterlijke macho en hoofdredacteur van het mannenblad 'Don'. Hij waant zich de baas over het universum, en daar horen vrouwen ook bij. Op een dag loopt hij Eva tegen het lijf. Hij praat haar het bed in, dumpt haar en gaat verder met zijn leven. Eva kan daar absoluut niet mee om en gaat ten rade bij haar beste vriendin, Babs. Een van hen spreekt een occulte vloek over hem uit, zich niet bewust dat die avond een bijzondere kosmische constellatie van planeten plaats vindt. Die nacht wordt Louis getransformeerd in een vrouw. Bij het wakker worden, slaat hij in paniek. Zijn huisgenoot en beste vriendin Charlotte De Wilde overtuigt hem toch naar de redactie te gaan, als Louise, de nicht van Louis, en zo de uiterst belangrijke presentatie voor de investeerders van Uitgeverij Hercules, het bedrijf achter zijn magazine 'Don', in goede banen te leiden.

Wanneer grote baas Vic Mutsaerts naar Louis belt, krijgt hij tot zijn verbazing Charlotte aan de lijn. Ze verzint snel dat Louis halsoverkop naar zijn zieke vader in Canada is vertrokken en dat zijn nicht en vertrouwenspersoon Louise de vergadering zal leiden. Louis zal voortaan als vrouw door het leven moeten gaan. Louise blijkt een mooie vrouw en ondervindt hoe het is om als moderne vrouw in de maatschappij haar mannetje te moeten staan. Louis ondervindt dat Louise niet vaak au sérieux wordt genomen en weet niet wat hem/haar overkomt. Charlotte leidt Louise in in de wereld van de vrouw, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Op hakken lopen, vrouwelijk doen en haar machoprincipes opzij schuiven, blijkt onbegonnen werk. Met vallen en opstaan leert ze de nadelen van het vrouw zijn kennen, maar ook de voordelen. Tot ze uiteindelijk voor een verscheurende keuze komt te staan : blijft ze Louise of wordt ze terug Louis? Een zeer moeilijke keuze, want Louise is intussen verliefd geworden op een man.

"Man, I Feel Like A Woman" van Shania Twain was de titelsong van deze serie en werd gezongen door Udo Mechels (teruggetrokken 'Eurovision 2011').

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'LOUISLOUISE' - AFLEVERING 092 TOT EN MET 096.

- maandag 07 januari - aflevering 092 : Kreeg Thomas gisteren de volle lading van Vic, vandaag is het de beurt aan Louise. In een volle Skybar maakt de bezorgde vader haar harde verwijten en hij spreekt zelfs van verraad. Vic is zo woest dat hij niet langer onder één dak met Louise wil wonen. Ondertussen heeft Nathalie een zwaar gesprek met Mattias, de regisseur met wie ze verloofd was voor Thomas. Na een nachtje op het veldbed in zijn kantoor is Vic gekalmeerd en hij hoopt ondanks alle spanningen toch het beste te maken van het redactiefeest.

- dinsdag 08 januari - aflevering 093 : Tijdens het redactiefeest strijden drie vrouwen voor de liefde van Vic. Na Charlotte en Claudia vindt Jana het nodig om open kaart te spelen en Vic haar gevoelens op te biechten. Natalie toont zich niet vergevingsgezind en zorgt ervoor dat Louise en Thomas het feest snel verlaten. De twee zijn nog altijd stapelverliefd, maar toch doet een nachtmerrie Louise twijfelen aan hun toekomst als koppel. In tegenstelling tot Charlotte heeft Claudia geen onrustige nacht. Ze krijgt 's ochtends zelfs de kans om te bewijzen dat ze de enige echte mevrouw Mutsaert is en haar dag kan helemaal niet meer stuk wanneer ze haar oude vriendin Monica tegen het lijf loopt.

- woensdag 09 januari - aflevering 094 : Claudia pleit bij Vic om haar oude boezemvriendin Monica een job te geven. Hij trapt met open ogen in de val en neemt haar aan als directiesecretaresse. Voor Jana is dit een nieuwe slag in het gezicht. Thomas en Louise ondernemen een nieuwe poging om hun relatie naar een hoger niveau te tillen. Voor haar is het echter onmogelijk om intiem te zijn zolang hij niet weet dat ze geen gewone vrouw is. Theo broedt ondertussen op een nieuw plan om Vic, Claudia en Louise te pakken.

- donderdag 10 januari - aflevering 095 : Guido Vermeersch van het concurrerend blad 'Men's World' doet Thomas een aantrekkelijk voorstel. De art director overweegt de job aan te nemen. Het geld is mooi meegenomen, maar hij hoopt vooral dat apart werken zijn relatie met Louise goed zal doen. Jana voelt zich steeds meer verwaarloosd door Vic, zeker nu Monica aangetrokken is als directiesecretaresse. Niemand maakt zich zorgen om haar, tot Anouk op de desk van de receptioniste een alarmerend briefje vindt.

- vrijdag 11 januari - aflevering 096 : Terwijl Thomas aan de slag gaat bij 'Men's World', moet Louise dringend een vervanger zoeken. De job gaat naar Manu, een charmante en knappe kerel. Hij laat de vrouwen op de redactie niet onverschillig, zeker Kaat en Jana niet. Thomas moet de gladde Manu niet en verdenkt hem ervan een verborgen agenda te hebben. Louise doet de opmerkingen af als jaloezie. Bruno maakt Anouk op brutale wijze duidelijk waar zijn prioriteiten liggen. En Claudia heeft met Monica de perfecte spion op de uitgeverij om het doen en laten van Vic te volgen.

'LouisLouise' met : Hilde De Baerdemaeker (Louise), Axel Daeseleire (Louis), Ianka Fleerackers (Charlotte), Roel Vanderstukken (Thomas), Rudy Morren (Vic), Werner De Smedt (Bruno), An Vanderstighelen (Kaat), Elke Dom (Claudia), Manou Kersting (Theo), Eline de Munck (Natalie), Matteo (Nico), Steve Geerts (Patrick), Kim Hertogs (Jana), Herbert Bruynseels (Maarten), Bieke Ilegems (Anouk), ...

'LouisLouise', telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit tussen 17.10 en 17.45. (bron en foto : vtm)

06-01-2013 om 00:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Fabriek Romantiek' : een beetje kunst misstaat nooit in het interieur.

Eva Daeleman (lid vakjury 'Junior Eurosong 2011') en Caroline Verbrugghe maken sinds zondag 04 november 2012 het gezellig binnen met het spiksplinternieuwe lifestyleprogramma 'Fabriek Romantiek'.

De twee hipsters hebben daarin oog voor alles wat het leven kleur geeft, van een geniale vondst op een vintagemarkt, over een origineel huisgemaakt meubeltje tot een stijlvolle koffiebar die zich perfect leent voor een gezellige middag onder vrienden.

In tijden waarin alles te koop is en kant-en-klare producten alomtegenwoordig zijn, kiezen Eva en Caroline voor een andere, persoonlijke aanpak. Ze gaan op zoek naar originele spullen en inspirerende plekken, geven hun eigen invulling aan hun leven en huis en deinzen er niet voor terug om zelf creatief uit de hoek te komen. Trendsettend genieten, dat is hun missie.

Terwijl Eva oog heeft voor al wat nieuw, hip of inspirerend is, bezit ontwerpster Caroline de gave om die ideeën met een minimum aan tijd en materiaal om te zetten tot de prachtigste objecten. Ze laat zien hoe je je huis in een oogwenk pimpt tot een plek waar het heerlijk thuiskomen is.

Een vleugje inspiratie, een likje verf, wat recuperatiemateriaal en een beetje handigheid : meer is er vaak niet nodig. En als ze klaar zijn, trekken ze er samen op uit, om te genieten van alles wat het leven leuk maakt.

* inhoud tiende aflevering 'Fabriek Romantiek' - Kunst in huis :

Op de vraag 'wat is kunst' bestaan er evenveel antwoorden als er mensen zijn. Haal je een kunstwerk in huis als investering of statussymbool? Of is het emotie en liefde op het eerste gezicht? Hoedanook, een beetje kunst misstaat nooit in het interieur, en het hoeft geen Rubens of Rothko te zijn. Wat kunst is bepaal je zelf, of maak je gewoon zelf.

Eva gaat op zoek naar betaalbare kunstwerken. Zo komt ze terecht bij Bianca van vzw Kunst in Huis. Daar kan eender wie de meest diverse kunstwerken uitlenen voor een uiterst democratische prijs. Verder brengt ze een bezoek aan Steve Locatelli. In zijn winkel staan de leukste 'designertoys' en in Steve's atelier tovert hij kunstwerken uit de spuitbus.

Caroline maakt de artiest in zichzelf wakker. Ze laat zich inspireren door de dripping-techniek van Jackson Pollock. Een setje glazen stolpen, speelse voorwerpen en enkele leuke foto's zijn al voldoende om een opmerkelijk en kunstig huiskamerdecor samen te stellen. En een set kleurige reuzenletters toveren een saaie muur om tot een exemplaar waar je vrolijk van wordt.

'Fabriek romantiek' wil jullie graag inspireren, maar jullie kunnen natuurlijk ook zelf voor inspiratie zorgen!

Maak je graag foto's met Instagram? Gebruik dan bij dingen die je leuk vindt of zelf gemaakt hebt de hashtag #fabriekromantiek. Op die manier komen jouw foto's op de fotoblog of website terecht. Lees HIER het reglement.

'Fabriek Romantiek', de tiende aflevering vanavond, zondag 06 januari 2013, tussen 18.10 en 18.30 op Eén. Deze aflevering wordt aanstaande zaterdag12 januari 2013, herhaald tussen 11.55 en 12.15. Deze uitzending is ook beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto : Eén)

06-01-2013 om 00:07 geschreven door Redactie  


05-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNIOR EUROSONG 2013 : schrijf je voor aanstaande vrijdag, 11 januari 2013, in voor 'Junior Eurosong 2013'.

Ons land zal eind dit jaar van de partij zijn tijdens de elfde editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Sinds zaterdag 01 december 2012 is Ketnet namelijk op zoek naar de opvolg(st)er(s) van Fabian Feyaerts die in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam een verdienstelijke vijfde plaats in de wacht sleepte met "Abracadabra".

Met die vijfde plaats doet hij het net ietsje minder goed dan Laura Omloop (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010', woordvoerster JESF 2010) die in 2009 beslag legde op een vierde plaats, het beste Belgische resultaat tot op heden.

Muzikale duizendpoot

Ben jij gebeten door muziek? Hou je van dansen en zingen? Wil je nieuwe vrienden maken en spannende avonturen beleven deze zomer? Droom je ervan om een eigen liedje én een eigen videoclip te mogen maken?

Schrijf je dan zeker in voor 'Junior Eurosong 2013'! Wie weet sta jij dan binnenkort wel op het podium van het volgende internationale Junior Eurovisie Songfestival!

Mag ik meedoen?

Voor je aan je inschrijving begint, zijn er wel een aantal voorwaarden die je best even leest :

- Op 01 december 2013 ben je minstens 10 jaar en nog geen 16.
- Jouw ouders moeten akkoord gaan met je deelname aan een televisieprogramma/wedstrijd op Ketnet.
- Je bezorgt ons een beeldopname waarin je duidelijk herkenbaar bent en waarin je een liedje zingt (een cover of eigen nummer, dat mag je kiezen).
- Je mag je liedje alleen zingen of in groep. Een groep mag wel niet meer dan 6 personen tellen op het podium.

Je kan inschrijven tot en met aanstaande vrijdag 11 januari 2013 tot 18.00.

Ik doe mee!

Er zijn verschillende mogelijkheden :

* Via de post : Druk het inschrijvingsformulier (klik HIER) af en verstuur het (1 per groepslid), samen met de beeldopname (usb-stick, memorycard, dvd'tje, YouTubelink) van je liedje, naar VRT – Ketnet (Junior Eurosong 2013) , lokaal 4B29, 1043 Brussel.

Heb je nog vragen, dan mag je altijd een mailtje sturen naar junioreurosong@ketnet.be.

Ketnet laat je persoonlijk weten of je auditie mag komen doen of niet en zal je op de hoogte houden over het verdere verloop van de kandidatuur. Over deze beslissing is geen verdere discussie meer mogelijk. Ingestuurd materiaal kan jammer genoeg niet teruggezonden worden. Laat ook je ouders even de verdere gebruiksvoorwaarden (klik HIER) van onze website lezen, want die zijn van toepassing op alles wat je doorstuurt.
Veel succes! (bron : Ketnet ; foto : Elke Roels, EBU)

05-01-2013 om 17:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Eurovision in Concert' : vijfde editie 'Eurovision in Concert' op zaterdag 13 april eerstkomende.

 Op zaterdag 13 april eerstkomende vindt de vijfde editie plaats van 'Eurovision in Concert'. Voor de tweede maal op rij zal dit evenement doorgaan in de Melkweg in Amsterdam. Ook ditmaal zullen een groot aantal artiesten hun opwachting maken die midden mei zullen deelnemen aan de 58e editie van het Eurovisie Songfestival, ditmaal gehouden in de Zweedse stad Malmö.

De organisatie zal binnenkort met meer nieuws naar buiten komen met betrekking tot de presentatie van deze jubileumeditie alsook wanneer de ticketverkoop van start zal gaan. Ook op de eerste namen van optredende artiesten blijft het (voorlopig) nog eventjes wachten. (bron : Eurovision in Concert, 12points.tv)

05-01-2013 om 12:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Beste Zangers van Nederland' : vijfde seizoen gaat vanavond van start op Nederland 1.

  Vanavond, zaterdag 05 januari 2013, start de vijfde reeks van 'De Beste Zangers van Nederland' met als gastheer Jan Smit (commentator ESF 2011-2012, presentator NSF 2012). Dit jaar doen er voor de derde maal ook zangeressen mee en het programma verhuist (na amper één seizoen) opnieuw van Nederland 3 naar Nederland 1 en van de woensdag- naar de zaterdagavond.

 Charly Luske (NSF 2004), Angela Groothuizen (presentatrice JSF 2003-2004), Simone Kleinsma, Raffaëla Paton (NSF 2012), Tim Douwsma (NSF 2012), Rob de Nijs (NSF 1969) en Bastiaan Ragas trokken begin oktober naar het eiland Ibiza voor de opnames. Zij gaan dit jaar de strijd met elkaar aan om de titel 'Beste zanger van Nederland' te bemachtigen.

In elke aflevering gaat één van de artiesten op zoek naar zijn/haar ideale vervanger. Hij/zij bepaalt wie welk nummer zingt en beoordeelt zijn/haar muzikale collega's. Dit alles wel met een vette knipoog. Middels de 'Kop van Jut' wijst hij/zij zijn/haar beste zanger aan.

In acht afleveringen zingen de artiesten elkaars hits en favorieten. Aan het einde van de reeks weten we wie 'de beste zanger van Nederland' is.

* Hoofdpersonen per uitzending :

- zaterdag 05 januari : Raffaëla.
- zaterdag 12 januari : Charly Luske.
- zaterdag 19 januari : Angela Groothuizen.
- zaterdag 26 januari : Bastiaan Ragas.
- zaterdag 02 februari : Simone Kleinsma.
- zaterdag 09 februari : Tim Douwsma.
- zaterdag 16 februari : Rob de Nijs.

* eerste aflevering - zaterdag 05 januari 2013 :

 In de eerste aflevering zit Raffaëla op de kruk naast presentator Jan Smit en komen de volgende liedjes voorbij :

- Tim Douwsma : "Chocolatte" (Raffaëla).
- Rob de Nijs : "You Are Always On My Mind" (Elvis Presley).
- Charly Luske : "Houten Hart" - duet met Raffaëla (Poema's - uitvoering Raffaëla/Paul de Leeuw).
- Simone Kleinsma : "For Once In My Life" (Stevie Wonder).
- Bastiaan Ragas : "Right Here, Right Now" (Raffaëla).
- Angela Groothuizen : "Private Dancer" (Tina Turner).

'De Beste Zangers van Nederland', eerste aflevering van het vijfde seizoen vanavond, zaterdag 05 januari 2013, tussen 21.00 en 21.50 op Nederland 1. Voor meer nieuws en informatie over het programma verwijzen we je naar de website. (bron en foto's : TROS)

05-01-2013 om 12:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : vanavond staan twee dialecten tegenover elkaar.

Op zaterdag 15 december 2012 ging bij Eén het vierde seizoen van 'De klas van Frieda' van start. Na drie succesvolle seizoenen zet juffrouw Frieda Van Wijck opnieuw haar klasdeur open. Niet op weekdagen maar voortaan op zaterdagavond.

Elke week ontvangt ze vier leerlingen in haar klas, twee duo's die elkaar in het echte leven rauw lusten. Schuiven dit seizoen aan op de schoolbanken van Frieda : vijftigers Erik Van Looy en Luk Alloo, vtm-ankers Dany Verstraeten en Elke Pattyn, West-Vlamingen Karl Vannieuwkerke en Guga Baul, Olympiërs Evi Van Acker en Hans van Alphen, 'Salamander'-acteurs Filip Peeters en Lucas Van den Eynde en mama's in spe Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010) en Elke Vanelderen.

'De Gouden Frieda' blijft de inzet want de finalisten van dit seizoen nemen het op tegen de slimste leerlingen van vorige jaar : Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Michiel Devlieger. 'De Gouden Frieda', het unieke beeldje dat sinds vorig seizoen onlosmakelijk verbonden is met de finale van 'De klas van Frieda', wordt dus een wisselbeker waar snoeihard voor gestreden wordt.

DE RONDES

Ook dit jaar leidt juf Frieda haar klas met ijzeren hand in een fluwelen handschoen doorheen vijf rondes en een eindexamen.

In de nagelnieuwe eerste ronde 'Het Eerste Lesuur' leren de kandidaten elkaar kennen aan de hand van zes vragen. Elke bank krijgt drie vragen voorgeschoteld die direct of indirect gelinkt zijn aan de kandidaten van de andere bank.

De tweede ronde 'Woordenschat' wordt per bank gespeeld. De ene leerling krijgt op het bord achter Frieda een lijst met begrippen te zien rond een bepaald thema. Hij of zij mag elk begrip met één woord omschrijven. Aangezien goeie vrienden aan slechts één woord genoeg hebben, krijgt zijn of haar bankgenoot slechts één kans om het begrip te raden. Zoveel mogelijk begrippen raden in 75 seconden is de boodschap.

De klassiekers van 'De klas van Frieda' blijven ook dit seizoen op post. Zo moeten de leerlingen samenwerken in 'Het Groepswerk' en barst het zweet hen uit bij de zenuwslopende ronde 'Juist – fout'. Net als afgelopen jaren krijgt Frieda elke dag 'De Vakleraar' op bezoek. Een bekende Vlaming met een verrassende fascinatie, hobby of interesse geeft een gastcollege in de klas van juf Van Wijck. Dit seizoen ondervraagt Louis Talpe de klas over 'Paardrijden', Astrid Bryan vuurt vragen af over the best thing in the whole world 'Disney', An Lemmens weet alles over 'de Tweede Wereldoorlog' en minister Pascal Smet wil zijn ei kwijt over 'Brazilië'.

DE FINALE

Ook dit seizoen spelen de teamleden van één bank samen de finale. Op het einde van elke aflevering speelt de slimste bank 'Het Eindexamen'. Ze moeten hun krachten bundelen en proberen samen in een recordtijd tien vragen goed te beantwoorden.

Het antwoord op iedere vraag bestaat uit twee antwoorden. Enkel als beide kandidaten allebei een juist antwoord geven, levert dat een punt op. Vraagt Frieda naar de kleuren van de vlag van Polen, dan antwoordt de ene rood en de andere wit. De leerlingen krijgen 200 seconden de tijd om 10 vragen juist te beantwoorden. Hoe sneller ze klaar zijn, hoe hoger ze in het klassement zullen eindigen. Deze finale is razend spannend, een gevecht tegen de tijd waarbij je je ploegmaat ook juist moet inschatten. Wie als eerste moet antwoorden, kan zijn teamgenoot uit de wind zetten maar soms ook tot waanzin drijven door steeds het makkelijkste antwoord eerst te geven.

DE GOUDEN FRIEDA

Vijftig leerlingen, op het scherpst van de snee met slechts één doel voor ogen : in de finale strijden voor de 'Gouden Frieda'. Vorig jaar kaapten Michiel Devlieger en Marcel Vanthilt het gouden beeld weg. De gouden Frieda blonk een jaar lang in hun huiskamer. Misschien moeten ze er binnenkort afscheid van nemen want de 'Gouden Frieda' wordt een wisselbeker.

Kunstenaar Paul Dekker maakte het unieke sculptuur van Frieda Van Wijck. Na twaalf weken weten we wie aan de top van het klassement staat en kans maakt op de 'Gouden Frieda'. Bij de plaatselijke opkoper van oud ijzer geven ze er grof geld voor.

* vierde aflevering - zaterdag 05 januari 2013 :

In de strijd om de 'Gouden Frieda' staan twee dialecten tegenover elkaar. West-Vlamingen Karl Vannieuwkerke en Guga Baúl proberen Antwerpenaren Axel Daeseleire en Véronique De Kock de mond te snoeren. De kijker mag alvast de ondertiteling aanzetten. Vaklerares met dienst is de bekendste seksuologe van het land. Goedele Liekens komt de leerlingen van juf Frieda een aantal doe-het-zelftips geven. Als dat maar niet uit de hand loopt.

TUSSENSTAND 'DE GOUDEN FRIEDA' :

01. Bruno Wyndaele en Sam De Bruyn : 104 seconden (10 antwoorden)(afl. 03).
02. Luk Alloo en Erik Van Looy : 13 seconden (10 antwoorden)(afl. 02).
03. Evi Van Acker en Hans van Alphen : 0 seconden (08 antwoorden)(afl. 01).

'De klas van Frieda', vanavond, zaterdag 05 januari, de vierde aflevering op Eén tussen 20.45 en 21.35. (bron, logo en foto : Eén)

05-01-2013 om 11:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2013 : indeling halve finales 'Eesti Laul 2013' is bekendgemaakt.

De Estse nationale omroep ETV heeft gisteren, vrijdag 04 januari 2013, de indeling van beide halve finales van 'Eesti Laul 2013' bekendgemaakt. In totaal strijden er dit jaar twintig kandidaten om het ticket voor de 58e editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen woensdag 12 september en maandag 10 december (15.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) ging de nationale omroep op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Na het verstrijken van de deadline maakte ETV bekend dat het in totaal 157 inzendingen had ontvangen voor die selectie. In vergelijking met de selectie van vorig jaar zijn dat amper twee nummers minder. Zowel de artiesten, de componisten als de tekstschrijvers moeten over de Estse nationaliteit beschikken of in het land woonachtig zijn.

Aan de nationale selectie nemen opnieuw twintig kandidaten deel en zij werden geselecteerd door een elfkoppige jury (Owe Petersell, Lenna Kuurmaa, Erik Morna, Alari Kivisaar, Valner Valme, Ingrid Kohtla, Siim Nestor, Koit Raudsepp, Maiken, Tauno Aints (helilooja en Kaupo Karelson). De leden van de jury selecteerden twee bijkomende nummers als reserve. Op donderdag 13 december werden de twintig liedjes wereldkundig gemaakt tijdens het programma 'Ringvaade (19.00-20.05 plaatselijke tijd, 18.00-19.05 Belgische tijd).

Een paar dagen later, op maandag 17 december, raakte bekend dat één van de nummers niet voldeed aan de voorwaarden en daarom uit de wedstrijd werd gehaald. "Miljoni roosiga kaardi sul saadan" (Peeter Kaljuste, Marek Sadam) door Tauri zou reeds vóór 01 september zijn uitgebracht. Het nummer werd vervangen door "Young Girl" (Jaan Tätte juunior) van Armastus.

Sinds gisteren, vrijdag 04 januari, kennen we ook de indeling van de beide halve finales. Aan elke halve finale nemen tien kandidaten deel en vijf van hen stoten door naar de finale op zaterdag 02 maart eerstkomende. De twee halve finales komen niet rechtstreeks op het scherm maar worden vooraf (woensdag 06 en zondag 10 februari) reeds ingeblikt.

* volgorde van optreden tijdens de eerste halve finale - zaterdag 16 februari  (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "Young Girl" (Jaan Tätte juunior) door Armastus.
02. "Moving To Mmm" (Marilyn Jurman, Karl Kanter) door Marilyn Jurman.
03. "Meiecundimees üks Korsakov läks eile Lätti" (Silver Lepaste, Indrek Vaheoja) door Winny Puhh.
04. "Taevas valgeks läeb" (Sirli Hiius, Mathura) door Sarah.
05. "Ring The Alarm" (Priit Uustulnd, Teele Viira) door Teele & Tuuli & Ula.
06. "Follow Me" (Rolf Roosalu, Kristel Aaslaid, Mattias Hapsal) door Rosanna Lints.
07. "Päästke noored hinged" (Grete Paia, Sven Lõhmus) door Grete Paia.
08. "Enough" (Stig Rästa, Fred Krieger) door Elina Born.
09. "Suuda öelda ei" (Andrus Albrecht, Alari Piispea, Lauri Liivak, Jaan Pehk) door Kõrsikud.
10. "The Missing Thing" (Alar Kotkas, Pearu Paulus, Ilmar Laisaar, Jana Hallas) door Anisa Vänikver.

* volgorde van optreden tijdens de tweede halve finale - zaterdag 23 februari (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "Üle vee" (Immi) door Liisi Koikson ja Söörömöö.
02. "Et uus saaks alguse" (Mihkel Mattisen, Silvia Soro) door Birgit Õigemeel.
03. "Balance Of Water & Stone" (Andres Kõpper, Meelik Samel, Martin Petermann) door Tenfold Rabbit.
04. "Uhhuu" (Rene Puura, Liis Lemsalu) door Liis Lemsalu.
05. "Maybe" (Raul Vaigla, Marie Vaigla) door Marie Vaigla.
06. "Dance" (Rasmus Rändvee, Paal Piller, Karl Kallas) door Facelift Deer.
07. "With U" (Rolf Roosalu) door Rolf Roosalu.
08. "Missing Light" (Tõnn Tobreluts, Tauno Tamm, Keio Münti) door Flank.
09. "Lune Surnoise" (Raido Lilleberg, Kalle Raudmets, Mare Sabolotny) door Neogeen.
10. "Meil on aega veel" (Jaanus Saks, Mark Eric Kammiste, Alvar-Risto Vürst) door Põhja-Tallinn.

* gediskwalificeerd :


- "Miljoni roosiga kaardi sul saadan" (Peeter Kaljuste, Marek Sadam) door Tauri.

De finale vindt plaats op zaterdag 02 maart met tien kandidaten. Tijdens de halve finales ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis en ook in de finale kiezen de vakjury en de kijkers thuis de twee kandidaten voor de superfinale. In die superfinale zijn het enkel de kijkers die zullen beslissen wie er naar Malmö mag afreizen. (bron en logo : ETV)

05-01-2013 om 11:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2013 : Hongaren kiezen Songfestivaldeelnemer op zaterdag 02 maart eerstkomende.

Eind oktober jongstleden raakte al bekend dat de Hongaarse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival via een nationale selectie zal worden aangeduid.

Geïnteresseerden konden tot en met donderdag 20 december hun nummers indienen bij de omroep en in totaal werden 240 inzendingen ontvangen. Een vereiste is wel dat de nummers in de eigen landstaal worden gezongen maar dat de omroep nadien zal beslissen in welke taal het nummer in Malmö ten gehore zal worden gebracht. Aanstaande dinsdag 08 en woensdag 09 januari zal een interne vakjury alle nummers gaan beoordelen en nadien een selectie maken.

Net als vorig jaar zal de Songfestivalkandidaat dus via een nationale selectie, 'A Dal', worden aangeduid. In vergelijking met vorig jaar wordt die selectie uitgebreid van twintig tot dertig kandidaten en zodoende komen er eerst drie voorrondes (zaterdagen 02, 09 en 16 februari), nadien gevolgd door twee halve finales (zaterdag 23 en zondag 24 februari). Aan de finale, op zaterdag 02 maart, nemen in totaal acht kandidaten deel.

Tijdens de nationale selectie zullen de kandidaten beoordeeld worden door een panel van deskundigen : Philip Rákay (programmadirecteur M1), Jenő Csiszár (radio- en televisiepresentator), Csaba Walkó (zanger van Compact Disco) en Victor Rakonczai (componist, lid van VIP, ESF 1997). De naam van het vijfde (vrouwelijk) en laatste jurylid werd gisteren, vrijdag 04 januari, bekendgemaakt en de keuze viel op zangeres Magdi Rúzsa die in 2007 in de Finse hoofdstad Helsinki met "Unsubstantial Blues" een negende plaats wist weg te kapen.
 
Tijdens de finale zal de vakjury in eerste instantie een oordeel uitbrengen wat dan vier superfinalisten zal opleveren. Het lot van die vier kandidaten ligt nadien volledig in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting de kandidaat voor Malmö zullen aanduiden. (bron : MTV)

05-01-2013 om 10:42 geschreven door Redactie  


04-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : alle optredens uit de have finale op een rijtje.

Eerder vanavond, vrijdag 04 januari 2013, kon je bij vtm kijken naar de halve finale van de inmiddels vijfde reeks van 'Sterren op de dansvloer'. Tijdens deze halve finale trokken Eline De Munck, Lucas Van den Eynde en Kevin Van der Perren een voorlaatste keer alle registers open. Ze bewezen zichzelf in drie nieuwe dansen – waaronder de chachacha-choreografie van jurylid Euvgenia Parakhina – om zo hun plekje te verzilveren in de grote finale van volgende week.

De vakjury, bestaande uit Rony Daelemans, Euvgenia Parakhina, Dina Tersago en Davy Brocatus beoordeelden de diverse prestaties en opnieuw werden er heelwat 'tienen' uitgedeeld.

Hieronder geven we nog eens een overzicht van de prestaties van de drie overblijvende BV's en hun danspartners. Eline De Munck en haar partner Arman Eranosjan mochten als eerste de dansvloer betreden voor een Argentijnse tango.

Eline start met de Argentijnse tango : "La Gloria" van Gotan Project (bekijk HIER hun optreden) :

Eline danst als eerste in de halve finale en start met de Argentijnse tango. Een moeilijke dans zo blijkt want de jury miste een beetje de Eline van vorige week. Toch was het een goede start voor Eline en de jury gaf haar 32 punten.

Lucas geeft Leila blauwe billen op de Cha Cha Cha : "Shing A Tin Tin" van Tito Puente (bekijk HIER hun optreden) :

Lucas koos als eerste dans voor de halve finale de Cha Cha Cha, die hij met veel plezier danste! Hij kwam helemaal los en klopte op 't einde zelfs Leila haar billetjes blauw. Een heel speelse Cha Cha Cha voor Lucas en kreeg daarvoor 30punten.

Kevin danst een mooie zachte Engelse wals : "Come Away With Me" van Norah Jones (bekijk HIER hun optreden) :

Kevin start met een mooie zachte Engels wals en kan de jury overtuigen. Hij krijgt voor zijn Engelse wals 33 punten! Zeker een goed begin dus voor Kevin.

Lucas genoot met volle teugen van de Argentijnse tango! : "Libertango" van Astor Piazzolla (bekijk HIER hun optreden) :

Lucas genoot met volle teugen toen hij de Argentijnse tango danste. Een dans die hem toch meer ligt dan de Cha Cha Cha. Dat kon je ook zien aan zijn punten want de jury gaf Lucas 32 punten!

Eline maakte er een lekkere jive van! : "Candyman" van Christina Aguilera (bekijk HIER hun optreden) :

Eline danste de jive op Candyman. Ze maakte er weer een prachtshow en de jury was enthousiast! Een hoge score van 37 punten was dan wel te verwachten!

Een pracht van een show, maar technisch geen Argentijnse tango voor Kevin : "Skyfall" van Adele (bekijk HIER hun optreden) :

Zoals Eline en Lucas moest ook Kevin de Argentijnse tango dansen. Technisch was het niet zo knap, maar dat kon hij compenseren met een prachtige show! Van de jury kreeg hij 35 punten.

Een leuke groepschoreo als afsluiter van de halve finale! : "Forget You" van Cee Lo Green (bekijk HIER hun optreden) :

Als afsluiter van de halve finale dansen Lucas, Eline en Kevin nog een groepschoreo op het liedje "Forget You" onder de choreografie van ons lieftallig jurylid Euvgenia. Maar hadden al de 3 deelnemers nog genoeg energie om er iets leuks van te maken? Lucas kreeg slechts 32 punten van de jury, Eline mocht zeker tevreden zijn met een hoge score van 38 punten maar Kevin presteerde het best van al en kreeg daarvoor een "monster score" van 39 punten!

* punten van de vakjury tijdens de negende show (tussen haakjes de punten van Ronny, Euvgenia, Dina en Davy) :

* Eline De Munck en Arman Eranosjan (Argentijnse tango) : 32 punten (8+8+8+8).
* Lucas Van den Eynde en Leila Akcelik (Chachacha) : 30 punten (7+8+8+7).
* Kevin Van der Perren en Charissa van Dipte (Engelse Wals) : 33 punten (7+9+9+8).

* Lucas Van den Eynde en Leila Akcelik (Argentijnse tango) : 32 punten (8+8+8+8).
* Eline De Munck en Arman Eranosjan (Jive) : 37 punten (10+9+9+9).
* Kevin Van der Perren en Charissa van Dipte (Argentijnse tango) : 35 punten (8+10+9+8).

* Lucas Van den Eynde en Leila Akcelik (Chachacha) : 32 punten (8+8+8+8).
* Eline De Munck en Arman Eranosjan (Chachacha) : 38 punten (10+10+9+9).
* Kevin Van der Perren en Charissa van Dipte (Chachacha) : 39 punten (10+10+10+9).

- TOTAALSTAND :

01. Eline De Munck en Arman Eranosjan : 107 punten (32+37+38).
01. Kevin Van der Perren en Charissa van Dipte : 107 punten (33+35+39).
03. Lucas Van den Eynde en Leila Akcelik : 94 punten (30+32+32).

Aan het einde van de uitzending maakten Francesca Vanthielen en Kürt Rogiers bekend welke koppels doormochten naar de finale van volgende week : Eline De Munck en Arman Eranosjan alsook Kevin Van der Perren en Charissa van Dipte.


 Voor Lucas Van den Eynde en Leila Akcelik was deze spannende en hoogstaande halve finale het einddoel.

Meer nieuws en informatie over deze vijfde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

04-01-2013 om 23:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : Lucas Van den Eynde en Leila Akcelik eindigen op de derde plaats.

Eerder vanavond was er bij vtm de negende en voorlaatste aflevering van de vijfde reeks van 'Sterren op de dansvloer'. De drie overblijvende dansparen mochten tijdens de halve finale opnieuw de dansvloer betreden en aan het einde van deze aflevering moest opnieuw een koppel het strijdtoneel verlaten.

Vandaag, vrijdag 04 januari 2013, trokken Eline De Munck, Lucas Van den Eynde en Kevin Van der Perren een voorlaatste keer alle registers open in de knallende halve finale van 'Sterren op de Dansvloer'. Ze bewezen zichzelf in drie nieuwe dansen – waaronder de chachacha-choreografie van jurylid Euvgenia Parakhina – om zo hun plekje te verzilveren in de grote finale van volgende week.

* punten van de vakjury tijdens de negende show (tussen haakjes de punten van Ronny, Euvgenia, Dina en Davy) :

* Eline De Munck en Arman Eranosjan (Argentijnse tango) : 32 punten (8+8+8+8).
* Lucas Van den Eynde en Leila Akcelik (Chachacha) : 30 punten (7+8+8+7).
* Kevin Van der Perren en Charissa van Dipte (Engelse Wals) : 33 punten (7+9+9+8).

* Lucas Van den Eynde en Leila Akcelik (Argentijnse tango) : 32 punten (8+8+8+8).
* Eline De Munck en Arman Eranosjan (Jive) : 37 punten (10+9+9+9).
* Kevin Van der Perren en Charissa van Dipte (Argentijnse tango) : 35 punten (8+10+9+8).

* Lucas Van den Eynde en Leila Akcelik (Chachacha) : 32 punten (8+8+8+8).
* Eline De Munck en Arman Eranosjan (Chachacha) : 38 punten (10+10+9+9).
* Kevin Van der Perren en Charissa van Dipte (Chachacha) : 39 punten (10+10+10+9).

 TOTAALSTAND :

01. Eline De Munck en Arman Eranosjan : 107 punten (32+37+38).
01. Kevin Van der Perren en Charissa van Dipte : 107 punten (33+35+39).
03. Lucas Van den Eynde en Leila Akcelik : 94 punten (30+32+32).

Aan het einde van de uitzending maakten Francesca Vanthielen en Kürt Rogiers bekend welke koppels doormochten naar de finale van volgende week : Eline De Munck en Arman Eranosjan alsook Kevin Van der Perren en Charissa van Dipte.

 Voor Lucas Van den Eynde en Leila Akcelik was deze spannende en hoogstaande halve finale het einddoel.

De tiende en laatste aflevering van 'Sterren op de dansvloer' krijg je volgende week vrijdag11 januari 2013, vanaf 20.30. Meer nieuws en informatie over deze vijfde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

04-01-2013 om 22:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2013 : Kroatische nationale omroep ontving zestig inzendingen voor interne Songfestivalselectie.

 Tussen zondag 25 november en dinsdag 25 december ging de Kroatische nationale omroep HRT op zoek naar nummers voor de nationale (interne) Songfestivalselectie.

Gedurende dertig dagen ging de omroep op zoek naar nummers maar wel in één bepaalde stijl, namelijk die van 'klapa'. 'Klapa' betekent letterlijk groep van zangers die a-capella zingen, dus zonder begeleiding. Heel af en toe wordt er toch gebruik gemaakt van een instrument, een gitaar of een soort mandoline.

Eerder vandaag, vrijdag 04 januari, raakte bekend dat de omroep zestig inzendingen had ontvangen. Een commissie zal uit al die liedjes het nummer voor Malmö kiezen en daarnaast worden er ook nog twee reservenummers aangeduid. In die commissie zetelen Velimir Đuretić, Nikša Bratoš, Ante Pecotić, Vesna Karuza en Mojmir Čačija.

Tussen de zestig ingediende nummers zitten liedjes van Franko Krajcar, Petar Beluhan, Marko Tomasović, Rajko Suhadolčan, Andrej Babić, Duško Rapotec-Uta, Željko Barba, Miroslav Buljan en Željan Klašterka.

Nadat het nummer gekozen is, gaat de omroep op zoek naar de artiest om het midden mei te vertolken op het Songfestivalpodium. Midden februari zouden we de naam van de Kroatische festivaldeelnemer moeten kennen. (bron : HRT)

04-01-2013 om 21:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2013 : deelnemers 'Dansk Melodi Grand Prix 2013' bekend op woensdag 16 januari eerstkomende.

 Zoals we eerder afgelopen najaar berichtten houdt de Deense nationale omroep DR op woensdag 16 januari (11.30) een persconferentie waarop de namen van de deelnemers worden bekendgemaakt die zullen deelnemen aan 'Dansk Melodi Grand Prix 2013'.

Die nationale selectie zal op zaterdag 26 januari eerstkomende doorgaan in de Jyske Bank Boxen in Herning. De arena, met een capaciteit tot 15.000 toeschouwers, is onderdeel van het Messecenter waar in 2001 en in 2009 de nationale selectie plaatsvond.

 Sofie Lassen-Kahlke, Louise Wolff en Lise Rønne zullen de nationale Songfestivalselectie in goede banen leiden. Voor Louise Wolff en Lise Rønne is het trouwens de tweede maal dat ze de Deense selectie mogen presenteren. Lise Rønne presenteerde de finale in 2011 en Louise Wollf leidde de nationale selectie van vorig jaar tot een goed einde. Voor actrice Sofie Lassen-Kahlke wordt het haar festivaldebuut maar ze presenteerde begin vorig jaar reeds de Deense juniorselectie.

Vorige week vrijdag, 28 december, raakte bekend dat Jørgen de Mylius (presentator DMGP 1978 tot en met 1988 en DMGP 2010, vierentwintigvoudig Songfestivalcommentator) deel zal gaan uitmaken van de vakjury. Gisteren, donderdag 03 januari, raakte dan bekend dat oud-Songfestivalwinnaars Johnny Logan (Ierse selectie 1979, ESF 1980-1987, componist/tekstschrijver Ierse inzendingen ESF 1984-1992, componist/tekstschrijver inzending NSF 2005, voorzitter vakjury 'Eurosong 1993', lid vakjury 'Eurosong 2006', lid vakjury NSF 2010), Herreys (ESF 1984) en de Britse formatie Brotherhood of Man (ESF 1976) de intervalact zullen verzorgen tijdens de finale. (bron en logo : DR ; foto presentatietrio : Tony Brøchner, DR)

04-01-2013 om 19:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Laura Ramaekers ('Idool', 'Eurosong') bevallen van dochter.

 Ex-Idool-deelneemster Laura Ramaekers (27) is bevallen van haar eerste kind. Ze kreeg een meisje, dat ze de naam Eloïse gaf.

Laura waagde in 2003 en in 2004 haar kans in de talentenjacht 'Idool'. De eerste keer strandde ze in de voorrondes, maar het jaar nadien viel de Tongerse pas als vierde laatste af. Dat jaar won Joeri Fransen, maar vooral Sandrine Van Handenhoven (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008) en Born Merlaen (Born Crain) bleven hangen in de muziekwereld. Ook Hadise Açikgöz (ESF 2009) maakte carrière, de jongste jaren vooral in Turkije.

Laura bracht twee albums en negen singles uit. Ze waagde in 2006 ook haar kans bij de 'Eurosong', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Samen met Ali Tcheelab wist ze de vierde voorronde niet te overleven want met hun nummer "I Belong To You Belong To Me" strandden ze op een gedeelde zesde en laatste plaats. (bron : Het Nieuwsblad)

04-01-2013 om 13:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Rode Kruis start nieuwe campagne met Chris Van Tongelen en Marleen Merckx om bloedgevers te werven.

 'Rode Kruis-Vlaanderen' is gisteren, donderdag 03 januari 2013, met een nieuwe campagne gestart, waarin de mensen wordt opgeroepen om zich als bloeddonor aan te melden en tot vier keer per jaar bloed te geven. De campagne wordt ondersteund door de BV's Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Marleen Merckx.

Volgens het 'Rode Kruis' komt momenteel slechts drie procent van de Vlamingen regelmatig bloed geven, hoewel maar liefst 70 procent van de bevolking ooit bloed nodig zal hebben. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een bevalling, ongeval, operatie of ziekte.

Bovendien zijn er jaarlijks weer heel wat mensen die, om allerlei redenen, afhaken als bloeddonor. "Voor 'Rode Kruis-Vlaanderen' is het sowieso al een uitdaging om het bestaande donorenbestand op peil te houden", luidt het in een mededeling.

Daarom heeft de organisatie een sensibiliseringscampagne opgestart, onder het motto "4 keer per jaar red ik levens". In spotjes die vertoond worden op de tv-zenders Eén en vtm en in advertenties in verschillende weekbladen roepen acteurs Chris Van Tongelen (Bart Van den Bossche uit 'Familie') en Marleen Merckx (Simonneke uit 'Thuis') sinds gisteren de mensen op om zich als kandidaat-bloedgever aan te melden.

'Rode Kruis-Vlaanderen' vraagt concreet aan de nieuwe kandidaten dat ze zich registreren via de site
www.bloedgevendoetleven.be of door een sms sturen naar het gratis nummer 8128. (bron : Belga, Rode Kruis)

04-01-2013 om 13:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : wie sneuvelt er vanavond net voor de finale van 'Sterren op de Dansvloer'?

Logo 'Sterren op de dansvloer' Op vrijdag 09 november 2012 ging bij vtm de vijfde reeks van 'Sterren op de Dansvloer' van start. Tien bekende gezichten gaan tien weken lang de strijd aan in de dansarena tijdens een nieuw seizoen van 'Sterren op de Dansvloer'. Het populaire dansprogramma viert zijn lustrumeditie en onderging enkele vernieuwingen.

Zo krijgt Francesca Vanthielen met Kürt Rogiers een nieuwe co-host aan haar zijde, wordt er een gloednieuw decor gebouwd in een nieuwe studio en onderging ook de jury enkele wijzigingen. En uiteraard zullen er ook tien nieuwe en beloftevolle danskoppels te bewonderen zijn.

Net als de voorbije seizoenen kunnen de bekende gezichten rekenen op de intensieve begeleiding van hun professionele danspartners, waar ook heel wat nieuwe gezichten te bespeuren zijn. De tien koppels zullen week na week tegen elkaar strijden, door telkens een nieuwe dans aan te leren en in de liveshows letterlijk en figuurlijk hun beste beentje voor te zetten.

De personalities die zich op de dansvloer wagen zijn Hannelore Knuts, Rani De Coninck, Erika Van Tielen, Linda Mertens, Eline De Munck, Lucas Van den Eynde, Kevin Van der Perren, Showbizz Bart, Tom Coninx en Vincent Banić. Zij laten zich onder meer onderdompelen in de passionele paso doble, de stomende rumba en de idyllische Weense Wals en zullen afwisselend een ballroom of Latin dans tentoon spreiden. De repetities van de koppels zullen ongetwijfeld gepaard gaan met het nodige bloed, zweet en tranen en ook die weg naar perfectie krijgt een prominente plaats in het programma.

De koppels worden deze keer beoordeeld door een gloednieuwe jury. Gevestigde waarden Rony Daelemans en Davy Brocatus zijn terug op post en worden dit jaar bijgestaan door vrouwelijk, deskundig schoon, met name Euvgenia Parakhina en Dina Tersago. Zij bepalen samen de helft van de punten. Maar ook de kijker thuis kan zijn stem opnieuw laten gelden.

Ook dit jaar wordt de muziek gebracht door de professionele live-band onder leiding van Steve Willaert. Zij spelen arrangementen van hedendaagse popnummers en van classics in een modern en uiterst swingend jasje.

'Sterren op de Dansvloer' belooft een spetterende show met een klassevolle mix van glamour, entertainment, fantastische outfits, aanstekelijke muziek in een schitterend decor.

* inhoud negende aflevering - vrijdag 04 januari 2013 :

De druk wordt hoger, de vermoeidheid slaat toe, de fysieke inspanningen eisen hun tol : het is duidelijk dat de finale van 'Sterren op de Dansvloer' steeds dichterbij komt. Maar nu de eindmeet nadert, stijgt ook de wilskracht om door te gaan tot de laatste dans is gedanst. Vandaag, vrijdag 04 januari 2013, trekken Eline De Munck, Lucas Van den Eynde en Kevin Van der Perren een voorlaatste keer alle registers open in de knallende halve finale van 'Sterren op de Dansvloer'. Ze bewijzen zichzelf in drie nieuwe dansen – waaronder de chachacha-choreografie van jurylid Euvgenia Parakhina – om zo hun plekje te verzilveren in de grote finale van volgende week.

Vrijdag 11 januari 2013 : dat is de datum waar Eline De Munck, Kevin Van der Perren en Lucas Van den Eynde al wekenlang naartoe leven. Welke twee dansparen dan nog in de running zijn, weten we vanavond aan het einde van de negende liveshow van 'Sterren op de Dansvloer'. Over het dansavontuur van Linda Mertens is het doek alvast gevallen. Gemiddeld 874.182 kijkers – goed voor een marktaandeel van 27,6% (VVA 18-54, alle cijfers live +5) – zagen hoe zij vorige week de dansvloer definitief moest verlaten.

3 x 3

In de halve finale van 'Sterren op de Dansvloer' wordt de lat opnieuw een niveau hoger gelegd voor Lucas, Kevin en Eline, die in haar eentje de vrouwelijke eer hoog moet houden. Het trio moet namelijk voor het eerst drie dansen onder de knie krijgen : een Argentijnse tango, een chachacha-groepschoreo van Euvgenia Parakhina en een dans die ze nog niet eerder hebben gebracht.

Eline De Munck zweefde in de achtste liveshow tussen vreugde en ontgoocheling, maar hoopt deze week met haar jive op "Candyman" van Christina Aguilera voluit voor dat eerste te gaan. Haar tango van vorige week kon de jury alvast bekoren en toverde twee tienen op het scorebord. In de halve finale gaat Eline dan ook niet voor minder met haar Argentijnse versie op "La Gloria" van Gotan Project.

Kevin Van der Perren probeert na zijn geslaagde American smooth opnieuw voor een hoogvlieger te zorgen, en dat met een Engelse wals op "Come Away With Me" van Norah Jones. Daarnaast hoopt hij zich ook met zijn Argentijnse tango op "Skyfall" van Adele van een finaleplaats te verzekeren. Lucas Van den Eynde streeft hetzelfde doel na, maar brengt zijn Argentijnse tango op "Libertango" van Astor Piazzolla. Met een verleidelijke chachacha op "Shing A Tin Tin" van Tito Puente tracht hij de jury ook van zijn heupkwaliteiten te overtuigen.

Alsof het aanleren van deze twee dansen nog niet voor voldoende stress zorgt bij de dansers, worden onze Sterren vanavond nog voor een extra uitdaging geplaatst. Onder het toeziend oog van de choreografe zelf – jurylid Euvgenia Parakhina – brengen zij een groepschachacha op "Forget You" van Cee Lo Green. Wie aan de hoge verwachtingen van de achtvoudige latin en ballroom danskampioene voldoet, staat alweer een stapje dichter bij die grote finale van vrijdag 11 januari 2013.

'Sterren op de Dansvloer', de negende en voorlaatste aflevering van de vijfde reeks, vanavond vrijdag 04 januari 2013, tussen 20.30 en 22.20 op vtm. Meer nieuws en informatie over deze vijfde reeks krijg je op de
webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'.
(bron en foto's : vtm)

04-01-2013 om 00:13 geschreven door Redactie  


03-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2013 : lottrekking indeling halve finales 58e Eurovisie Songfestival op donderdag 17 januari eerstkomende.

 De lottrekking om te bepalen welke landen deelnemen aan welke halve finale van de 58e editie van het Eurovisie Songfestival vindt plaats op donderdag 17 januari (aanvang : 14.00) eerstkomende in de gaststad Malmö (Old City Hall). Dat nieuws heeft de EBU heeft eerder vandaag, donderdag 03 januari 2013, bekendgemaakt.

Die dag wordt enkel de indeling van de beide halve finales bekendgemaakt alsook welke halve finale de landen van de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en het gastland Zweden moeten uitzenden en waarin ze eveneens moeten stemmen.

De volgorde van optreden wordt dit jaar niet meer bepaald via lottrekking maar wel door het productieteam van het festival. Over twee weken komen we enkel te weten welke landen er in welke halve finale moeten aantreden alsook of ze in het eerste of het tweede deel van hun halve finale moeten aantreden.

Net voor de kerstvakantie raakte bekend dat er dit jaar 39 landen deelnemen aan de 58e editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Zes landen zijn meteen geplaatst voor de finale en de overige 33 landen moeten zich eerst via de halve finales weten te kwalificeren. Dat betekent meteen ook dat in één halve finale zestien landen zullen aantreden en in de andere halve finale de overige zeventien landen.

Eerder raakte ook al bekend dat Denemarken zal aantreden in de eerste halve finale op dinsdag 14 mei en dat Noorwegen mag starten in de tweede halve finale, op donderdag 16 mei.

De negenendertig deelnemende landen (in alfabetische volgorde) : Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, BELGIE, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland (Big 5), Estland, Finland, Frankrijk (Big 5), Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië (Big 5), Kroatië, Letland, Litouwen, Malta, Moldavië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slovenië, Spanje (Big 5), Verenigd Koninkrijk (Big 5), Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Wit-Rusland, Zweden (gastland) en Zwitserland. (bron : Eurovision.tv)

03-01-2013 om 13:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2013 : Marilena Gauci vervangt Saska Hunt in Maltese Songfestivalselectie.

 Begin volgende maand (vrijdag 01 en zaterdag 02 februari) vindt in Malta de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op vrijdag 30 november jongstleden werden tijdens het programma 'Xarabank' de namen van de kandidaten bekendgemaakt die dit jaar zullen deelnemen aan 'Malta Eurovision Song Contest 2013'. Voor de nationale selectie ontving de omroep een recordaantal inzendingen en uiteindelijk werd er afgeklokt op 182 stuks. Op woensdagmiddag 14 november maakte TVM een lijst met negenenzestig nummers wereldkundig die op dat ogenblik nog steeds kans maakten op een ticket voor de Zweedse stad Malmö, waar in mei de 58e editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden. Van dat aantal blijven er uiteindelijk dus vierentwintig over die mogen deelnemen aan de nationale selectie.

Intussen heeft één van de kandidaten, Saska Hunt, zich uit de wedstrijd teruggetrokken. Zij zou deelnemen met het nummer "Dress Rehearsal" van Songfestivalveteranen Gerard James Borg (tekst) en Philip Vella (muziek). De Maltese omroep verving haar door Marilena Gauci die zal deelnemen met het nummer "Overrated". Haar nummer is eveneens van de hand van Gerard James Borg en Philip Vella.

* de vierentwintig geselecteerde nummers voor 'Malta Eurovision Song Contest 2013' (in alfabetische volgorde volgens de titels van de nummers) :

01. "Betrayed" (tekst : Matthew Mercieca (Muxu) ; muziek : Elton Zarb) door Davinia Pace.
02. "Fall Like Rome" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella, Magnus Kaxe) door Richard Edwards.
03. "Fantasy" (tekst : Joe Julian Farrugia ; muziek : Paul Abela) door Danica Muscat.
04. "In Control" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Amber.
05. "Keep Believing" (tekst : Raquela Dalli Gonzi ; muziek : Raquela) door Raquela.
06. "Let Your Heart Talk" (tekst : Alfred C. Sant ; muziek : Ray Agius) door Franklin Calleja.
07. "Love-O-Holic" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Johan Bejerholm) door Deborah C.
08. "Loverdose" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Maria Lundin (Maria Marcus), Niclas Lundin) door Melanie Zammit.
09. "My Stranger Love" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Corazon Mizzi.
10. "Needing You" (tekst en muziek : Kevin Borg, Danne Atterud, Simon Gribbe, Michael Clauss, Thomas Thornholm) door Kevin Borg.
11. "Never Walk Away" (tekst : Chris Grech, Peter Borg ; muziek : Matthew James Borg, David Cassar Torreggiani) door Chris Grech.
12. "No One Home" (tekst : Richard Micallef ; muziek : Wayne Micallef) door Petra.
13. "Overrated" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Marilena Gauci.
14. "Perfect Day" (tekst en muziek : Boris Cezek, Dean Muscat) door Janice Debattista.
15." Starting From The End" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Magnus Kaxe) door Dorothy Bezzina.
16. "Superstar" (tekst en muziek : Konrad Pule) door Scar.
17. "The Remedy" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella, Magnus Kaxe) door Klinsmann Coleiro.
18. "Tides Of Illusion" (tekst : Mario Farrugia ; muziek : Jason Cassar) door Ylenia.
19. "Tomorrow" (tekst en muziek : Boris Cezek, Dean Muscat) door Gianluca Bezzina.
20. "Too Little Too Late" (tekst : Marc Paelinck ; muziek : Matthias Strasser) door Domenique Azzopardi.
21. "Ultraviolet" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Thomas G:son, Philip Vella) door Jessica Muscat.
22. "Us Against The World" (tekst en muziek : Boris Cezek, Dean Muscat) door Gianni Zammit.
23. "When It's Time" (tekst : Claudia Faniello ; muziek : Errol Sammut) door Claudia Faniello.
24. "Wonderful Today" (tekst : Richard Micallef ; muziek : Wayne Micallef) door Petra & Richard Edwards.

* teruggetrokken :

- "Dress Rehearsal" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Saska Hunt.

De nationale selectie wordt zo goed als niet gewijzigd in vergelijking met de selectie van de twee voorgaande jaren. Zo komt er een finale met zestien kandidaten en die finale wordt voorafgegaan door een halve finale met vierentwintig deelnemers. De halve finale en de finale zullen plaatsvinden op vrijdag 01 en zaterdag 02 februari 2013.

Tijdens de halve finale en de finale ligt het lot van de deelnemers in de handen van een vakjury en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. De nummers kunnen intussen reeds worden bekeken en beluisterd via deze link. (bron : TVM)

03-01-2013 om 13:19 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs