Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

28-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : tweede reeks gaat vanavond van start met onder meer Hans Otten en Eva Brems.

 Vanaf vandaag, maandag 28 maart, staat Frieda Van Wijck opnieuw voor haar klas in een nieuwe reeks afleveringen van 'De klas van Frieda'. Daarmee is de luchtige laatavondquiz aan zijn tweede seizoen – of beter schooljaar – toe. Van maandag tot en met donderdag (met uitzondering van dinsdag 10 en donderdag 12 mei) nemen telkens twee BV-duo's plaats achter de schoolbanken met slechts één doel : als primus van de klas eindigen. Dit schooljaar treden 136 nieuwe leerlingen aan, maar ook 34 nieuwe vakleerkrachten die de leerlingen inwijden in een niet alledaags vak.

136 nieuwe leerlingen

Dit jaar nemen 136 nieuwe leerlingen plaats achter de schoolbanken. In de eerste plaats strijden ze allemaal om de felbegeerde titel van "primus". Maar ze vertellen ook graag over hun tienen en buizen vroeger op school, hun prille liefdes, hun strafstudies en hun pestgedrag. Maar dat is verleden tijd… In 'De klas van Frieda' strijden ze in duo's om met hun bank de finale te halen.

34 nieuwe vakleerkrachten

 Elke dag staat een bekende vakleerkracht Frieda bij om haar klas in toom te houden. Die gastdocent onderwijst de leerlingen in het vak dat hij of zij zelf gestudeerd heeft of waar hij of zij door de jaren heen een autoriteit in is geworden. Zo krijgen de BV's onder andere turnles met Aagje Vanwalleghem. Jan Verheyen wil op zijn beurt wel eens weten hoeveel zijn leerlingen weten over Vlaamse film. Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') geeft les over de jaren '80, Jonas Van Thielen doceert dan weer het vak 'musical'. En verder in het lessenpakket : 'The Beatles' met Jean Blaute, 'Royalty' met Kathy Pauwels, 'Wijnen' met Jacques Vermeire en 'Chinees' met Lulu Wang.

Herbert Flack legt ons haarfijn uit wat het ambacht van diamantkliever inhoudt. Wat weinigen weten is dat hij vanaf zijn zestiende als één van de eerste niet-joden als diamantkliever werkte in Antwerpen. De Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman komt een Amerikaans gastcollege geven. Ex-miss België Virginie Claes geeft al twee jaar les aan de Universiteit Hasselt in de richting verkeerskunde. Zij wil wel eens weten hoeveel de BV's zelf van het verkeersreglement kennen.

De Quiz


De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.

De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.

* eerste aflevering  - maandag 28 maart 2011 :

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'De klas van Frieda' nemen kwajongens Hans Otten (presentator 'Eurosong 1993') en Peter Van Asbroeck het op tegen slimme vrouwen Annelies Rutten en Eva Brems. Die laatsten leerden elkaar kennen achter de schermen van 'De allerslimste mens ter wereld'.

Vaklerares is Lulu Wang, die de bekende leerlingen ondervraagt over hun parate kennis over China. Wiens Chinees is straf genoeg om de eerste primus in de klas van juffrouw Van Wijck te worden?

'De klas van Frieda', vanavond, maandag 28 maart, de eerste aflevering op Eén tussen 22.00 en 22.50. (bron, logo en foto : Eén)

28-03-2011 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mag ik u kussen?' : Sofie Van Moll, Natalia en Pascale Platel proberen Jan Leyers te verleiden.

 Op maandag 03 januari startte op Canvas het derde seizoen van 'Mag ik u kussen?'. De datingshow voor gevorderden blijft uiteraard zijn ijzersterke fundamenten trouw : elke week strijden drie mannen om de kus van één verleidelijke vrouw. Slechts gewapend met hun mooiste woorden en meest weloverwogen humor. Maar, zoals het hoort bij een derde afspraak, is de tijd rijp voor fantasietjes en experimenten.

Deze derde reeks is voor de (would be) Don Juans ook de laatste kans om een reputatie in de verleidingssector te bewaren, te verwerven of te heroveren. Nieuwe opdrachten als 'De Metafoorkramers' en 'Het Geheime Wapen' en 'De Poëtische Dwangbuis' spelen daarbij een doorslaggevende rol. De lat ligt hoger. De concurrentie is groter. De grenzen van het flirten worden definitief verlegd.

Het mannenleger wordt stevig uitgebreid met nieuwe comedians, acteurs en adonissen tout court. De heren worden ook regelmatig uitgedaagd om non-verbaal te schitteren in de lippendienst. Af en toe is er een welgemeende fuck the format. En de gelegenheidsdame zal zich niet altijd even gewillig aandienen. Ze zal bijvoorbeeld ook al eens Minister van Binnenlandse Zaken zijn.

Nieuwe vrouwen

Dertien nieuwe klassevrouwen bieden 'Mag ik u kussen?' hoogst exclusief en eenmalig een kus van hun lippen. Het enthousiaste assortiment strekt zich uit van Véronique De Kock tot Sien Eggers, van Nathalie Meskens tot Birgit Van Mol en van An Lemmens tot uittredend Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom. Vrouwen kortom waarvoor mannen tot het uiterste gaan.

De andere namen blijven voorlopig met de meest verhullende sluiers omhuld, al kunnen we wel een pikant tipje oplichten door te stellen dat er net als de voorbije seizoenen regelmatig zal gevarieerd worden op het begrip vrouw.

Nieuwe mannen

Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft 'Mag ik u kussen?' zijn herenpanel versterkt met verbaal en hormonaal zeer begenadigde nieuwkomers. Sven De Leijer rukt zich voor 'Mag ik u kussen?' even los van Michiel Devlieger, Kobe Ilsen verlaat even Martine Tanghe. Ook Studio Brussel-presentatoren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Stijn Vandevoorde, comedians Bert Gabriëls en Xander De Rycke en aanstormende acteertalenten Nico Sturm en Jonas Vanthielen wagen hun kans op een kus.

Uiteraard zetten de ervaringsdeskundigen uit de eerste twee seizoenen geen stap op zij. Pieter Embrechts, Adriaan Van den Hoof, Wim Helsen, Bart Cannaerts, Tom Waes, Joost Vandecasteele, Steven Van Herreweghe, Rob Vanoudenhoven en Tom Lenaerts : ze doen allemaal opnieuw mee.

Nieuwe rondes

De mannelijke participanten worden in deze derde reeks tot de uiterste grenzen van hun verleidingskunst gedreven met enkele nieuwe spelrondes. 'De Metafoorkramers' is de nieuwe vaste openingsronde en treedt daarmee in de voetsporen van 'De Openingszin' en 'De Slotzin'. De casanova's moeten het vrouwelijke ijs breken met een welgemikte metafoor. Een beeldspraak she can't refuse. Kaliber : "Jij bent voor mij het gras van Manchester United. De kans is klein dat ik er elk weekend mag op spelen, maar ik zou u wel graag één keer afrijden."

'Het Geheime Wapen' is de eerste onrechtvaardige ronde in de geschiedenis van 'Mag ik u kussen?' In die ronde geeft de te verleiden vrouw halverwege de show één van de mannen het unieke voorrecht om voorsprong te nemen op zijn twee concurrenten. Hij, en alleen hij, mag haar zijn geheime wapen tonen. Een sensuele solodans op haar lievelingsmuziek, passioneel vuurspuwen of een truuk met een hondje dat hij uit het asiel gered heeft. Alles kan en alles mag, als hij de dame maar in het hart raakt. Lukt dat, dan geeft ze hem één punt extra. Lukt dat niet, dan trekt ze genadeloos één punt af.

In 'De Poëtische Dwangbuis' ten slotte worden de heren verleiders – zoals de titel al enigszins liet uitschijnen – opgesloten in een poëtische dwangbuis. Ze worden daarbij aangemaand tot hoogstaande liefdespoëzie en het begin en einde van hun gedicht liggen vooraf al vast. De kans is daarbij niet onbestaande dat het poëtische einde "negen wilde kastanjes" of "een polyvalente sporthal" is.

 * de dertiende aflevering :

Na drie jaar verregaande stalking heeft Jan Leyers (ESF 1991) op de valreep zijn jawoord gegeven aan 'Mag ik u kussen?' : "Mijn jongste dochter zei onlangs : 'Papa, waarom hang jij op tv altijd de intellectuele profeet uit? Wanneer doe je eens iets plezant?' En ik dacht : 'Ze heeft gelijk'. Daarom heb ik het roer omgegooid en me ingeschreven voor 'Mag ik u kussen?'"

De drie ravissante dames die de jacht openen op Jans lippen zijn presentatrice Sofie Van Moll (Eurosong 2004), zangeres Natalia (Eurosong 2004) en actrice Pascale Platel. Een verbale catfight, perfect als laatste aflevering en precies hoe Jan het graag wil…

Drie vrouwen


Zangeres Natalia zong zich acht jaar geleden op weergaloze wijze in de aandacht van Jan Leyers tijdens de eerste editie van 'Idool'. De beloning was toen slechts een muzikale carrière, nu gaat Natalia voor het allerhoogste : een kus. En dat doet ze zoals we het van haar gewoon zijn : met volle overgave, zonder schroom en recht op haar doel af.

Ook Pascale Platel heeft een verleden met Jan : zes jaar geleden dompelde ze hem elke week onder in de occulte 'Dimensie van Platel' tijdens de zomertalkshow 'Zomer 2005'. Die lijn trekt ze door in 'Mag ik u kussen?' : met uitgekiend mysterieus gedrag probeert ze het mysterie Leyers te ontrafelen.

Sofie Van Moll heeft geen verleden met Jan Leyers en had tijdens de opname bovendien griep en hoge koorts. Maar Sofie vermande zich en blinkt uit in geestige oneliners, jeugdigheid en sexy lange benen.

Eén man


Na een succesvolle tournee met Soulsister en maanden hard werken aan zijn Canvasreeks 'De Weg naar het Avondland', heeft Jan Leyers eindelijk opnieuw tijd om zich te ontspannen. En dat hij dat meteen in het gezelschap van drie vrouwen mag doen, daar heeft hij geen probleem mee. "Ik heb vier dochters. En een vrouw. Ik kan me dus stilaan inleven in de wereld van vrouwen. Vroeger kende ik het begrip irrationaliteit alleen uit cursussen filosofie. Maar nu maak ik het gewoon aan den lijve mee aan de keukentafel. Ik ben ondertussen een ervaringsdeskundige."

Een zeker machismo is Jan niet vreemd, maar op zijn 52ste leunt hij nog steeds heel dicht aan bij de ideale man : hij is knap, intelligent, enigmatisch en heeft muzikaal de gave van de ontroering. De strijd in het vrouwenpanel laait bijgevolg hoog op.

'Mag ik u kussen?', de dertiende aflevering van het derde seizoen, vanavond, maandag 28 maart, op
Canvas tussen 20.40 en 21.10. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma. (bron, logo en foto's : Canvas)

28-03-2011 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Düsseldorf' : 10. FINLAND.

 Sinds zaterdag 19 maart (en dit tot en met zaterdag 30 april) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei zal worden gehouden in de het Duitse Düsseldorf. Voor het - inmiddels - zesde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vijf jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vier jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва' en vorig jaar 'God kveld Oslo'.

Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Düsseldorf'. In totaal nemen drieënveertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, vier meer dan vorig jaar, en net als de voorbije drie jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden negentien landen aan en net als vorig jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Het land dat als tiende mag aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 10 mei, is FINLAND. Het land neemt dit jaar voor de vijfenveertigste maal deel aan het liedjesfestival en het moest tot 2006 wachten op de allereerste overwinning. Het land neemt sinds 1961 deel en de hoogste notering dat het voor 2006 behaalde was een zesde plaats in 1973. Marion Rung zorgde hiervoor met het nummer "Tom tom tom". Elf jaar eerder (in 1962) werd ze met "Tipi tii" zevende. In totaal eindigde Finland amper elfmaal bij de beste tien, op tweeënveertig deelnames is dit weinig. Vier van die noteringen werden in de jaren zestig behaald toen er nog heelwat minder deelnemers waren. Samen met een aantal andere landen nam het land in 1970 niet deel aan het Songfestival (wegens de overwinning van 4 landen in 1969). Vanaf 1994 namen ze maar om de twee jaar deel (wegens slechte scores het jaar voordien). Sinds de invoering van de halve finale (in 2004) doet het land weer jaarlijks mee aan het liedjesfestival en vijf jaar geleden werd de groep Lordi tot één van de favorieten op de overwinning gerekend en zowel tijdens de halve finale als de finale werd die favorietenrol waargemaakt. Dankzij die overwinning mocht zangeres Hanna Pakarinen in 2007 meteen aantreden in de finale met "Leave me alone". Ook in 2008 wist de Finse deelnemer, de groep Teräsbetoni, door te stoten tot die finale alwaar het met "Missä miehet ratsastaa" op een tweeëntwintigste plaats strandde. Twee jaar geleden eindigde Waldo's People met "Lose control" met een totaal van tweeënveertig punten op een twaalfde plaats tijdens de eerste halve finale maar dankzij de vakjury mocht het gezelschap naar de finale. In die finale werden tweeëntwintig punten bij elkaar gesprokkeld en dat leverde een vijfentwintigste en allerlaatste plaats op. Vorig jaar bleef het land steken in de eerste halve finale want Kuunkuiskaajat strandde met "Työlki ellää" en een totaal van 49 punten op een elfde plaats.

 Op zaterdag 12 februari vond in Finland de finale plaats van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Er waren dit jaar opnieuw drie voorrondes en aan elke voorronde namen telkens vijf kandidaten deel. Het lot van de kandidaten lag in de handen van de kijkers thuis die via televoting drie van hen doorstuurden naar de finale.

De twee resterende kandidaten moesten hun hoop vestigen op een vakjury want zij deelde na de derde en laatste voorronde nog één wildcard uit aan de zes kandidaten die zich niet wisten te plaatsen. Die wildcard ging naar "Dancing in the dark" van Eveliina Määttä.

 * volgorde van optreden tijdens de finale van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2011' :

01. "Dancing in the dark" (tekst en muziek : Axel Johansson, Mats Tärnfors, Tracy Lipp) door Eveliina Määttä (WILDCARD - derde voorronde).
02. "Täältä maailmaan" (tekst : Mikko Karjalainen ; muziek : Antti Kleemola) door Sami Hintsanen (Finse selectie 1996)(derde voorronde).
03. "Sydämeni kaksi maata" (tekst : Susanna Haavisto ; muziek : Juha Tikka) door Milana Misic (tweede voorronde).
04. "Da da dam" (tekst en muziek : Axel Ehnström) door Paradise Oskar (tweede voorronde).
05. "Rapture in time" (tekst : Lauri Hänninen ; muziek : Antti Hänninen) door Cardiant (eerste voorronde).
06. "Luojani mun" (tekst : Edu Kettunen ; muziek : Johanna Iivanainen) door Johanna Iivanainen (eerste voorronde).
07. "Good enough" (tekst en muziek : Tobias Granbacka) door Father McKenzie (tweede voorronde).
08. "Synkän maan tango" (tekst en muziek : Mika Toivanen) door Marko Maunuksela (eerste voorronde).
09. "Blessed with love" (tekst en muziek : Saara Aalto) door Saara Aalto (derde voorronde).
10. "Pamela" (tekst : Sampsa A. Stala ; muziek : Sampsa A. Stala, Sami J.) door Stala & So. (Sampsa A. Stala nam in 2006 deel aan het Eurovisie Songfestival als lid van Lordi)(derde voorronde).

De finale vond plaats in de Caribia Hall in Turku en er waren twee stemrondes om de Finse kandidaat aan te duiden. Na een eerste stemronde bleven de beste drie kandidaten over en tijdens een tweede stemronde werd dan bepaald wie van hen Finland mag vertegenwoordigen tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

* de superronde van de finale :

- "Da da dam" (tekst en muziek : Axel Ehnström) door Paradise Oskar (tweede voorronde).
- "Good enough" (tekst en muziek : Tobias Granbacka) door Father McKenzie (tweede voorronde).
- "Blessed with love" (tekst en muziek : Saara Aalto) door Saara Aalto (derde voorronde).

Die drie superfinalisten mochten hun nummer opnieuw ten gehore brengen en dan was het opnieuw aan het publiek om te stemmen. Aan het einde van de nationale finale werd dan de naam van de winnaar bekendgemaakt en de keuze van het Finse publiek viel op Paradise Oskar, de plaatselijke Tom Dice, een kerel met een gitaar.

* de uitslag van de superfinale :

01. "Da da dam" (tekst en muziek : Axel Ehnström) door Paradise Oskar : 46,7%
02. "Blessed with love" (tekst en muziek : Saara Aalto) door Saara Aalto : 40,7%
03. "Good enough" (tekst en muziek : Tobias Granbacka) door Father McKenzie : 12,6%.

 Paradise Oskar (Kirkkonummi, 23 oktober 1990), oftewel Axel Ehnström, is een singer-songwriter en zijn artiestennaam komt uit het kinderboek "Rasmund en de vagebond" van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. In dat boek is Paradise Oskar de vagebond die accordeon speelt. Samen met zijn familie behoort hij tot de Zweedse minderheid in het land.

Axel studeerde in de Finse hoofdstad pop en jazz aan het conservatorium en schreef vorige zomer zelf de tekst en de muziek van zijn festivalinzending.

Hij wordt vaak in één adem genoemd met Eeklonaar Tom Dice die met "Me and my guitar" ons land vorig jaar een zesde plaats bezorgde in de finale. Leuk detail is dat Paradise Oskar in de eerste halve finale dezelfde startpositie (tiende plaats) kreeg toebedeeld als Tom Dice vorig jaar.

Zijn overwinning in de nationale selectie leverde hem meteen ook een platencontract op en een eerste album (volledig met eigen werk) moet begin mei in de winkelrekken liggen.

"Da da dam" (tekst en muziek : Axel Ehnström)

Peter is smart,
he knows each European country by heart.
He likes to sit under an apple tree on his yard
and wait for an apple to fall.

When Peter is nine
his teacher tells him that this planet is dying,
that someone needs to put an end to it all
and so when Peter comes home
he tells his mom :

I'm going out in the world
to save our planet.
And I ain't coming back
until she's saved.
I'll walk my way to see
the King and parliament.
If they don't help
I'll do it by myself.
I don't wanna be
Da da dam, da da dam
da da da da da da da

Peter is young,
he tries to talk
but no one listens to him.
Everybody's busy living and dying,
not thinking about what they're doing.

But look at the boy who
went out in the world
to save our planet.
And he ain't coming back
until she's saved.
He walked his way to see
the King and parliament.
But they all turned their heads
and walked away
singin'
Da da dam, da da dam
da da da da da da da
Da da dam, da da dam
da da da da da da da

And now I'm going out in the world
to save our planet.
And I ain't coming back
until she's saved.
I'm walking in the footsteps
that young Peter made.
And everybody is welcome to join,
and sing with me :
Da da dam, da da dam
da da da da da da da
Da da dam, da da dam
da da da da da da da

Da da dam, da da dam
da da da da da da da da dam


MORGEN : voorstelling van de Maltese kandidaat, Glen Vella. (foto :
Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

28-03-2011 om 00:00 geschreven door Redactie  


27-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Simonne schrikt wanneer ze het nieuws van Franky hoort en Bram lucht z'n hart bij Paulien.

 Op maandag 30 augustus ging het zestiende seizoen van start van de Eén-reeks 'Thuis'.

De titelsong van de serie wordt ook dit seizoen gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.956 TOT EN MET 2.960.

Simonne schrikt wanneer ze het nieuws van Franky hoort. Franky en Bram maken ruzie. Bram lucht z'n hart bij Paulien. Nina vreest dat ze altijd op de tweede plaats zal komen. Marianne wil niet dat Julia zo snel opgeeft.

- maandag 28 maart - aflevering 2.956 : Franky verwerkt de felle reactie van Bram. Marianne wil niet dat Julia zo snel opgeeft. Peter vraagt meer uitleg aan Femke. Rafael zoekt Femke op in de Noorderzon. Simonne schrikt wanneer ze het nieuws van Franky hoort.

- dinsdag 29 maart - aflevering 2.957 : Peggy en Julia wachten vol spanning op de beslissing van Femke. Ann en Geert vermoeden dat Marianne weer iets van plan is. Bram lucht zijn hart bij Paulien. Nancy ontdekt dat Peter zijn huwelijk heeft uitgesteld.

- woensdag 30 maart - aflevering 2.958 : De droom van Julia dreigt in het water te vallen. Luc beraamt samen met Freddy een sluw plannetje. Femke is vastbesloten elk contact met Rafael te verbreken. Tom komt Robin ophalen, begeleid door Tim.

- donderdag 31 maart
 - aflevering 2.959 : Luc probeert te achterhalen waarom Bram en Franky ruzie hebben. Waldek besluit mee te gaan met Freddy. Nina vreest dat ze altijd op de tweede plaats zal komen. Tom vraagt financiële hulp aan Marianne.

- vrijdag 01 april
 - aflevering 2.960 : Peggy ziet de overname van de Noorderzon niet meer zitten. Waldek doet tegen zijn zin mee met Freddy. Rosa beseft dat ze snel een keuze zal moeten maken. Franky en Bram schelden elkaar de huid vol.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en logo : Eén)

27-03-2011 om 13:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Pierrot wordt door zijn moeder Rita voor een verschrikkelijke keuze gesteld.

 Op maandag 30 augustus ging op vtm het twintigste seizoen van start van de soap 'Familie'. In de eerste twee afleveringen kreeg de kijker de afloop te zien van de spannende cliffhanger waarmee 'Familie' de zomervakantie was ingedoken, nl. geeft Peter zijn ja-woord aan June?

Nieuwkomers

Op dinsdag 31 augustus gingen de verhaallijnen verder en die situeren zich twee maanden later. De familie gaat opnieuw verder met hun alledaagse activiteiten. De familie zal vanaf dan ook geconfronteerd worden met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Remko, gespeeld door Ward Bal, zal een prominente plaats krijgen in het leven van Hanneke en ook Pieter, i.e. Jef Ravelingen, is nog steeds Miekes ware liefde. Verder zullen ook modegigant Bruyninckx (Erik Burke), Gerda (Britt Van der Borght), barmeisje Roos (Heidi De Grauwe), schoonmoeder Maria (Magda Cnudde) e.a. hun opwachting maken.

Plotwendingen

Wat de plotwendingen betreft, kunnen we alvast onthullen dat Bart het erg moeilijk krijgt met zijn opgroeiende dochter. Het is voor hem niet makkelijk om zijn kleine meisje te zien opgroeien tot een vrouw die weet wat ze wil. Rita en Dimi plannen samen de trip van hun leven, terwijl Maarten allerhande pogingen onderneemt om zijn droom, het café omvormen tot bistro, te realiseren. Maar ook liefde, warmte, vriendschap, macht en ambitie, het verwerken van een verlies, prille liefde en ziekte zijn thema's die de volgende maanden aan bod komen in 'Familie'.

Kortom, 'Familie' blijft fris, verrassend, up to date en brengt sinds maandag 30 augustus nieuwe meeslepende verhalen.

Ook dit seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.584 TOT EN MET 4.589.

- maandag 28 maart - aflevering 4.584 : Marie-Rose en Mathias leven hoe langer hoe meer naast elkaar. Bij "Jan & Alleman" is het terug volle bak dankzij de senioren die van 's morgens vroeg komen kaarten. Anna en Albert gaan naar de mis en zien Bert op het kerkhof aan het graf van zijn zoontje. Pierrot zit er mee dat zijn moeder weet dat Rob en Dirk mekaar ontmoet hebben. Rita heeft in het ziekenhuis een afspraak met Victor Praet en ze hoopt dat ze terug aan het werk mag in het café. Bart mist zijn kinderen, die nog altijd bij zijn vader en stiefmoeder logeren.

- dinsdag 29 maart
 - aflevering 4.585 : Bart mist zijn kinderen ontzettend en hij vraagt aan Hanne en Jelle om terug naar huis te komen. Hanne gelooft niet dat haar vader zich herpakt heeft en ze wil bij haar opa en Linda blijven. Bert gaat de familie rond met zijn uitnodigingen voor de wake van zijn zoontje. Veronique is van mening dat Mario aan ontspanning toe is en ze doktert een verzetje uit. Trudy vraagt een dringend onderhoud met Victor Praet en Bart smeekt de ziekenhuisdirecteur hem in contact te brengen met de transplantatiecoördinator.

- woensdag 30 maart
 - aflevering 4.586 : Hanne blijft weigeren om met haar vader mee naar huis te gaan. Bart is zwaar teleurgesteld en werkt zijn frustraties uit op zijn vader. Pierrot en Rob beklagen zich tegen elkaar over Rita, die maar niet wil inzien dat haar eerste echtgenoot Dirk mogelijk veranderd is. Marie-Rose bezorgt haar zoon de uitnodiging van Bert voor de wake van Michaël. Victor Praet heeft nieuws voor Bart over de receptoren van Brenda's organen.

- donderdag 31 maart
 - aflevering 4.587 : Pierrot is door zijn moeder voor een verschrikkelijke keuze gesteld en hij bespreekt dit met Rob en Dirk. Trudy is helemaal in de ban van Victor en geraakt er ook van overtuigd dat zijn overleden echtgenote aan de basis van zijn bizarre gedrag ligt. Mieke waarschuwt haar huisgenote om het niet te ver te drijven. Mario en Veronique vertrekken op cruise. Bert organiseert een wake voor zijn overleden zoontje, net op de verjaardag van Brenda. Roos is de senioren die "Jan & Alleman" inpalmen beu en ze wil dat Maarten aan de voorzitter vraagt dat de bejaarden hun manieren houden.

- vrijdag 01 april - aflevering 4.588 : 1 april is een feestdag voor Jan en hij slooft zich uit om zijn vrienden en familie bij de neus te nemen. Hanne is nog altijd kwaad op haar vader, nu zelfs nog meer omdat hij niet doorheeft dat de wake op de verjaardag van Brenda valt. Trudy onderneemt een nieuwe poging om Victor te ontdooien, maar dat loopt niet goed af. Veronique en Mario genieten volop van de rust en de romantiek tijdnes hun cruise. Hanne gaat nog eens uit en ze komt haar ex-vriendje Remko tegen.

- zaterdag 02 april
 - aflevering 4.589 : In het jeugdhuis slaat de vonk tussen Hanne en Remko terug over. Pierrot weet zich geen raad omdat zij moeder hem verplicht om te kiezen tussen haar en zijn biologische vader Dirk. Feit is dat er zaadjes van onrust zijn geplant en dat Pierrot zich afvraagt wat Dirk allemaal verkeerd heeft gedaan in het verleden. Bert maakt afspraken met Hanne voor de wake van Brenda en Michaël. Op de cruise is Mario teleurgesteld omdat Veronique blijft doorwerken en hij dwaalt alleen rond op het schip. Marie-Rose en Mathias maken met haar kleinkinderen een leuke uitstap.

'Familie', van maandag tot en met zaterdag telkens om 20.05 op vtm. (bron en foto : vtm)

27-03-2011 om 12:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ella' : Nicolas heeft een verrassing voor Ella.

 Op vrijdag 24 september ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. Sinds 'Sara', 'Louislouise' en 'David' is de telenovelle niet meer weg te denken uit het fictie-aanbod van vtm. Met opvolger 'Ella' grijpt vtm terug naar de originele ingrediënten van het genre : een aanstekelijke romcom die je meeneemt in een hedendaags sprookje en je toelaat om 200 afleveringen lang te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

De kijker leert Ella kennen als een meisje dat voor het ongeluk lijkt geboren. Na de dood van haar moeder wordt ze door haar stiefzus het huis uitgepest en belandt ze bij haar pleegtante Ursula. Voor haar deugt ze enkel als slaafje in de frituur. Op haar 18de heeft Ella er genoeg van en besluit ze terug te vechten. Wat volgt is een spannende strijd, waarin ze afrekent met haar verleden en … onderweg stapelverliefd wordt.

Maar zowel in haar ontplooiing als in de liefde is haar jaloerse stiefzus nooit veraf. De jonge actrice Darya Gantura neemt de titelrol voor haar rekening. Zij wordt in 'Ella' omringd door o.m. Roel Vanderstukken, Gert Winckelmans, Ini Massez, Rik Verheye, Gène Bervoets, Jits Van Belle, Karel Deruwe, Rudy Morren, Christophe Haddad, Sachli Gholamalisad en Amaryllis Uitterlinden.

* Het verhaal :

De achtjarige Ella woont samen met haar mama in een gezellig rijhuisje. Als alleenstaande moeder heeft Tessa het niet breed, maar ze gaat door het vuur om de kleine Ella een gelukkige jeugd te geven. Wanneer Ella door dyslexie leerproblemen krijgt op school, helpt ze haar dochter spelenderwijs haar achterstand wegwerken. De toekomst lijkt Ella en haar mama gunstig gezind, zeker wanneer Tessa zich verlooft met Norbert, de directeur van privékliniek De Wingerd, waar Tessa als verpleegster werkt.

Fataal ongeluk

Maar dan slaat het noodlot toe. Kort voor het huwelijk met Norbert krijgt Tessa een fataal ongeluk. Op haar sterfbed laat ze Norbert zweren dat hij altijd voor Ella zal zorgen, alsof het zijn eigen dochter is.

Het vuile werk

In eerste instantie houdt Norbert zijn belofte en Ella trekt bij hem in. Maar Norberts dochter Clio is niet opgezet met de komst van Ella en zet alles op alles om haar zo snel mogelijk buiten te werken. Clio weet haar ietwat naïeve vader sluw te bespelen en wanneer er brand uitbreekt in Ella's slaapkamer, lijkt haar lot bezegeld. Norbert dumpt Ella bij tante Ursula, die een frituur uitbaat op een camping. Zij vertelt aan Norbert dat ze een echte kindervriend is, maar ze wil Ella enkel gebruiken om het vuile werk te doen in de frituur. Ursula vindt het niet belangrijk dat Ella leert lezen en schrijven. Als ze maar kan werken.

'Geluk maak je zelf'

De jaren gaan voorbij en op haar achttiende herinnert Ella zich de woorden van haar moeder : "Geluk maak je zelf". Ze pakt haar rugzak en trekt naar de stad waar het leven voor haar begon. 's Nachts doolt ze door de straten en steelt ze eten in een nachtwinkel. Wat Ella niet beseft is dat de jongen van de nachtwinkel haar achterna is gelopen en in een diepe coma geraakt nadat hij wordt aangereden door een auto. Plots belandt ze bij het huisje waar ze vroeger met haar mama woonde. Intussen werd de buurt opgewaardeerd en is het een trendy kapsalonnetje geworden.

Excentrieke Anthony

's Morgens wordt Ella er gevonden door kapster Cindy. Samen met de excentrieke Anthony baat zij het kapsalon uit. Hier start een nieuw hoofdstuk in het leven van Ella. Ondertussen komt Norbert te weten dat Ella niet langer op de camping woont. Hij leefde in de veronderstelling dat Ella er gelukkig was, maar vangt nu tegenstrijdige berichtenop. Zijn zoektocht naar de waarheid kan beginnen, tot grote ergernis van Clio…

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de vooravond om 18.20. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagochtend (rond de klok van 10.00) volgt dan 'De week van Ella', een compilatie van de afleveringen van de voorbije week.

Wij brengen telkens op zondag al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'ELLA' - AFLEVERING 133 TOT EN MET 137.

- maandag 28 maart (herhaling dinsdag 29 maart) - aflevering 133 : De dag van de Blitz Blade Cutters Contest is aangebroken. Het komt tot een rechtstreekse confrontatie tussen Salon Cindy en Sister Snit. Jasper en Yasmine krijgen de resultaten van het labo. Leonie vertelt Antoine dat ze van hem wil scheiden. Die is echter niet van plan zich daar zomaar bij neer te leggen. Ella en Nicolas maken zich klaar voor de persconferentie.

- dinsdag 29 maart
 (herhaling woensdag 30 maart) - aflevering 134 : Ella maakt zich klaar voor de persconferentie. Ze gaat naar De Wingerd waar Nicolas op haar wacht. Op de persconferentie heeft hij een verrassing voor haar. Anthony is niet blij met zijn nieuwe haarkleur, zeker niet nu hij mag optreden op de persconferentie. Ook Alex is niet te spreken over de nieuwe coupe van de zanger. Frederico wil samen met Yasmine een huis kopen. Clio loopt rond in De Wingerd... .

- woensdag 30 maart (herhaling donderdag 31 maart) - aflevering 135 : Op de persconferentie krijgen Ella en Nicolas steun uit onverwachte hoek. De ouders van Nicolas leggen hun ruzie bij en vertrekken terug naar Monaco. Na een gesprek met Norbert neemt juffrouw Linda een beslissing over het huwelijksaanzoek van Jasper. Anthony treedt op tijdens de persconferentie. Clio gaat Jens bezoeken en wordt daar herkend door dokter Arends.

- donderdag 31 maart
 (herhaling vrijdag 01 april) - aflevering 136 : Ella heeft de nacht bij Nicolas doorgebracht. Clio leest met veel interesse de krantenartikels over Ella, maar is vooral nieuwsgierig naar Ella's vader. Anthony is teleurgesteld omdat er in de kranten niets over zijn optreden staat. Hij gaat met Alex zijn single voorstellen bij de radiostations. Norbert is op zoek naar een nieuwe dokter en neemt enkele sollicitatiegesprekken af.

- vrijdag 01 april
 (herhaling maandag 04 april) - aflevering 137 : Ella is bij Nicolas ingetrokken. Ze heeft het lastig met het feit dat Frederico en juffrouw Linda nu voor haar werken. Als ze een glas gaat drinken met Cindy, vergeet ze de tijd. Yasmine en Jasper bereiden zich voor op hun operatie. Cindy biedt Clio de kamer van Ella aan tot ze genoeg geld heeft om een appartement te huren. Anthony is teleurgesteld omdat de radiostations zijn single niet willen draaien. Lukas moet beslissen of hij de job bij de NASA aanneemt en naar Florida trekt.

Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

27-03-2011 om 12:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Ultimate Dance Battle' : it' s not a show, it's a battle!

 Na een tweede bijzonder succesvol seizoen 'So You Think You Can Dance' bij vtm, heeft Vlaanderen de 'dance vibes' goed te pakken. 2BE brengt – in afwachting van een nieuw seizoen 'So You Think You Can Dance' bij vtm – een nagelnieuw dansprogramma. Vandaag, zondag 27 maart, starten we met 'The Ultimate Dance Battle', een dansreality-programma waarin 'golden boy' Dan Karaty vijf topchoreografen met verschillende dansstijlen uitdaagt om met hun nog te vormen dansgroepen de strijd aan te gaan.

 Welke choreograaf krijgt binnen zes weken de beste danscrew van de Lage Landen bij elkaar en is klaar voor de ultieme battles in de liveshows? Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009'), bekend als VJ van JIM en sinds kort als online-presentator voor 'Idool 2011' bij vtm, zal dit programma en de live shows hosten. Langs Nederlandse kant neemt Lieke van Lexmond de presentatie voor haar rekening.

 Na pittige selectierondes krijgen alleen de meest opvallende dansers toegang tot de slopende campus waar ze wonen, eten, slapen en natuurlijk dansen tot in de kleine uurtjes. Uiteindelijk bereiken de 25 allerbeste dansers, verdeeld over vijf groepen, samen met hun choreograaf de liveshows. Allemaal hebben ze één doel voor ogen : de battle winnen! De prijs is maar liefst 25.000 euro voor de winnende choreograaf en 5.000 euro voor elke danser uit dit dream team. Daarnaast krijgen ze een contract om als dansact op te treden bij een high profile artiest.

Choreografen Laurent Flament (jazz), Isabelle Beernaert (modern), Shaker (hiphop), Rinus Sprong (ballet) en Koen Brouwers (latin/ballroom), die samen met Roemjana de Haan (latin/ballroom) een duo vormt, stellen na heftige voorrondes hun eigen dansgroep samen bestaande uit vijf dansers. Naast hun eigen stijl, moeten de choreografen ook dansen buiten hun bekende comfort-zone samenstellen.

Kan een hiphop-choreograaf een modern stuk samenstellen en hoe wordt een hiphopdans van een ballroom-choreograaf? Maar of zij hun eerst geselecteerde, favoriete dansers behouden, is nog maar de vraag. Wanneer een choreograaf een opdracht wint, krijgt hij/zij namelijk de kans om een gewilde danser uit één van de andere groepen weg te kapen. Voor de ene choreograaf komt zijn/haar dream team hierdoor steeds dichterbij, terwijl de andere ongewild een topdanser kwijtraakt.

 Dan Karaty, bekend van o.a. 'So You Think You Can Dance' : "De kijker stapt echt in het wereldje van professionele dans, waar zenuwslopende audities, onderlinge strijd,  afwijzingen en bloed, zweet en tranen part of the job zijn. 'The Ultimate Dance Battle' is geen show, het is een battle." Na de selectierondes beoordeelt Dan op de campus de groepschoreo's in verschillende stijlen. Tijdens de vier liveshows, waarbij de kijker elke week een choreograaf met zijn/haar danscrew naar huis mag sturen, is Dan juryvoorzitter.

* eerste aflevering :

Vanavond geeft 2BE de kick-off voor de strijd tussen 100 professionele en zeer gedreven dansers in 'The Ultimate Dance Battle'. Golden boy Dan Karaty, de bezieler en het jurylid van deze wedstrijd, zal uit deze dansers de 50 beste uitkiezen.

Het niveau ligt enorm hoog. Alle 100 dansers op deze eerste selectiedag zijn fantastisch, maar dat is niet genoeg, ze moeten écht uitblinken om verder te raken in 'The Ultimate Dance Battle'. Na de bikkelharde eerste selectie van Dan mogen vijf topchoreografen elk hun dansteam samenstellen om tegen elkaar te strijden in de battle.

Bij de start van de audities blaken de meeste dansers nog van het zelfvertrouwen. Dan Karaty spreekt de kandidaten toe en legt de nadruk op het unieke karakter van elke danser : het is aan de dansers om uit de massa te springen en op te vallen.

Na de speech van Dan betreden de eerste 50 dansers al wat minder ontspannen het podium. Daar wachten auditiechoreograaf Percy en zijn assistente Rahana hen al op. Nog voor ze het goed en wel beseffen beginnen de dansers aan een jazzchoreografie. Terwijl Percy de dansers wijzer maakt in de jazz, observeert Dan Karaty alles vanuit de zaal en beslist wie er de moeite waard is om verder mee te nemen in de wedstrijd.

Na een kwartier roept Dan de dansers één voor één naar voren om hen resoluut af te wijzen of toe te laten. Bij de tweede groep dansers pikt Dan er na enkele minuten al aantal kandidaten uit die nog één moment de kans krijgen om te tonen wat ze waard zijn.

Na de eerste chorusline blijven er nog 70 dansers over die nog steeds meedingen naar hun plaats in 'The Ultimate Dance Battle'. Voor de volgende choreografie worden de dames van de mannen gescheiden voor het inoefenen van een partnerchoreografie. Na een half uur oefenen, moeten beide groepen de partnerchoreografie in één keer samen opvoeren. Zowel voor de dames als voor de mannen is er een extra moeilijkeid : de mannen moeten de éénkoppige jury met een ontbloot bovenlijf trotseren en de dames met hakken.

'The Ultimate Dance Battle', de eerste aflevering vanavond, zondag 27 maart, tussen 20.30 en 21.40 op 2BE. (bron en foto's : 2BE)

27-03-2011 om 11:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'anne's Vlaamse 10' : Wendy Van Wanten en Willy Sommers kijken elkaar nog eens diep in de ogen.

 De muzikale eindstrijd bij 'Idool 2011' is volop aan de gang en dat is ook te merken op het podium van 'anne's Vlaamse 10'. Vandaag, zondag 27 maart 2011, ontvangt Tess Goossens er de 10 finalisten van de talentenjacht aller talentenjachten. Zij brengen er hun song "More to me". En er is meer...

Op het podium van de Viage maken de beste nationale en internationale artiesten hun opwachting. Zo bracht schlagerkoning Christoff (Eurosong 1993-2002) onlangs samen met het Nederlandse monument Willeke Alberti (ESF 1994) de klassieker "Niemand laat zijn eigen kind alleen" uit. Willeke nam dit liedje voor het eerst op in 1983, samen met haar vader. Zij zijn 'anne's Vlaamse 10 tip' van deze week.

In de rubriek 'Eén om terug te zien' zorgen Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) en Willy Sommers voor de nodige nostalgie. In 1991 vormden zij een gelegenheidsduo met de hit "Kijk eens diep in mijn ogen". Regi (componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) en Linda van Milk Inc. stellen in de Viage hun nieuwste single "Fire" voor.

In de dertiende aflevering maken de volgende artiesten hun opwachting op het podium van 'anne's Vlaamse 10' :

Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') mag de spits afbijten met het kippenvelnummer "King in my head". Yves Segers (De  Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) komt nieuw binnen in 'anne's Vlaamse 10 top' met het vrolijke "Boven op de berg". Ian Thomas (stiefzoon van Chris Van Tongelen - Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) is bezig aan een steile opmars in muzikaal Vlaanderen. Zijn Vlaamse versie van Justin Biebers "Baby" slaat in als een bom en komt binnen op nummer acht.

Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) en Willy Sommers kijken nog eens diep in elkaars ogen met hun hit van twintig jaar geleden. In de rubriek 'Eén om terug te zien' zorgen zij voor pure nostalgie met "Kijk eens diep in mijn ogen". Regi (componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) en Linda van Milk Inc. zetten de Viage in vuur en vlam met hun nieuwste single "Fire".

Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) stijgt naar nummer drie met het liefdesnummer "Elke dag een beetje mooier". De 10 'Idool 2011'-finalisten hebben intussen samen een single opgenomen. Zij brengen "More to me". Christoff (Eurosong 1993-2002) & Willeke Alberti (ESF 1994) zijn 'anne's Vlaamse 10 tip' van deze week met "Niemand laat zijn eigen kind alleen".

Voor de vijfde week op rij staat Luc Steeno helemaal bovenaan 'anne's Vlaamse 10 top' met het innemende "Neem me een keer in je armen"
.

* treden vandaag op tijdens de dertiende aflevering :


- Stan Van Samang met "King in my head".
Yves Segers met "Boven op de berg".
- Ian Thomas met "Baby".
Wendy Van Wanten en Willy Sommers met "Kijk eens diep in mijn ogen".
- Milk Inc. met "Fire".
Bart Kaëll met "Elke dag een beetje mooier".
- 'Idool 2011'-finalisten met "More to me".
Christoff & Willeke Alberti met "Niemand laat zijn eigen kind alleen".
- Luc Steeno met "Neem me een keer in je armen".

De dertiende aflevering van 'anne's Vlaamse 10' wordt vandaagzondag 27 maart, uitgezonden tussen 17.25 en 17.45 (deel 1) en tussen 17.55 en 18.25 (deel 2) op vtm. (bron en logo : vtm)

27-03-2011 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Düsseldorf' : 09. GEORGIE.

 Sinds zaterdag 19 maart (en dit tot en met zaterdag 30 april) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei zal worden gehouden in de het Duitse Düsseldorf. Voor het - inmiddels - zesde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vijf jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vier jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва' en vorig jaar 'God kveld Oslo'.

Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Düsseldorf'. In totaal nemen drieënveertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, vier meer dan vorig jaar, en net als de voorbije drie jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden negentien landen aan en net als vorig jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Het land dat als negende mag aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 10 mei, is GEORGIE. Het land debuteerde in 2007 (samen met Tsjechië) tijdens het jaarlijkse liedjesfestival en moest daarom eerst in de halve finale aantreden. Zangeres Sopho Khalvashi wist die halve finale te overleden en strandde in de finale met "Visionary dream" op een twaalfde plaats. Een jaar later mocht de blinde zangeres Diana Ghurtskaia naar het liedjesfestival en met "Peace will come" legde ze in de tweede halve finale met een totaal van 107 punten beslag op een vijfde plaats. Tijdens de finale wist ze 83 punten te verzamelen en dat was goed voor een elfde plaats. In 2009 zouden Stephane & 3G met "We don't wanna put in" naar het festival gaan in Moskou. Het nummer was volgens sommigen een Engelstalige woordspeling op de naam van de Russische premier, Vladimir Poetin. Volgens de overkoepelende organisatie van het jaarlijkse liedjesfestival voldeed het nummer echter niet aan de regels en dus zag de Georgische omroep af van deelname. Vorig jaar was het land dan opnieuw van de partij en Sofia (Sopho) Nizharadze strandde in de tweede halve finale met "Shine" op een derde plaats met een totaal van 106 punten. In de finale verzamelde ze 136 punten bij elkaar en dat was meteen goed voor een negende plaats, meteen het beste resultaat voor het land.

 Op zaterdag 19 februari vond in Georgië de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De nationale omroep 1TV ging tussen donderdag 20 januari en donderdag 10 februari op zoek naar inzendingen voor die selectie en in totaal werden vijftig inzendingen ontvangen.

Op vrijdag 11 februari maakte de omroep de namen van de (tien) finalisten bekend die zouden strijden om het ticket richting Düsseldorf. Diezelfde dag vond de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens die finale.

Op zondag 13 februari raakte bekend dat twee kandidaten zich hadden teruggetrokken uit de nationale selectie en 1TV besloot om hen niet te vervangen. Op vrijdag 18 februari, daags voor de finale, maakte de omroep bekend dat ook Tako Gachechiladze niet van de partij zou zijn en dit wegens griep.

Deze nationale selectie werd geopend door zangeres Sopho die in 2007 met "Visionary dream" een twaalfde plaats in de wacht sleepte tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Dan was het de beurt aan de zeven kandidaten om hun nummer voor te stellen. Het lot van de finalisten lag in de handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Die televoting ging pas van start nadat alle kandidaten hun nummer hadden voorgesteld en duurde in totaal vijftien minuten. Per toestel kon er tot twintig maal worden gebeld of gesms't.

Sofia Nizharadze mocht als intervalact nog eens haar festivalnummer "Shine" ten gehore brengen waarmee ze vorig jaar in de Noorse hoofdstad Oslo op een negende plaats strandde in de finale, het beste Georgische resultaat tot op heden. Daarna bracht ze "Sing my song", eveneens een nummer uit de nationale selectie van vorig jaar. Dan werd nog eens teruggeblikt op de drie festivals waaraan het land deelnam : 2007, 2008 en 2010. Ook het jaar dat het land niet deelnam, in 2009 toen het festival werd gehouden in buurland Rusland, kwam eventjes aan bod met winnaar Alexander Rybak.

Sofia Nizharadze mocht dan de naam van de winnaar bekendmaken en dat werd de groep Eldrine met het nummer "One more day".

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Soldier song" door Temo Sajaia.
02. "Love" door Salome Korkotashvili (Georgische selectie 2008).
03. "Face to face" door Sweet Pills.
04. "New day" door Dito Lagvilava & November (Georgische selectie 2009).
05. "Rejected" door Nini Shermadini.
06. "Loved, seen, dreaming" door The Georgians.
07. "One more day" door Eldrine.

* teruggetrokken uit de selectie :

- "Universe" door Boris Bedia.
- "Maybe" door Keti Orjonikidze.
- "It's OK" door Tako Gachechiladze (Georgische selectie 2008-2009, als lid van 3G).

 De groep Eldrine bestond uit Tamar Vadachkoria (Eldrine)(zang), Mikheil Chelidze (MIKEN)(gitaar), Irakli Bibilashvili (BIBO)(basgitaar), David Changoshvili (Chango)(drums), Tamar Shekiladze (keyboard) en Beso Tsikhelashvili (DJ BE$$) en in die hoedanigheid werd ook deelgenomen aan de nationale selectie.

Op maandag 28 februari raakte evenwel bekend dat de groep zangeres Tako Vadachkoria (Eldrine) vervangen had door Sopho Toroshelidze. Het was de productiemaatschappij van de groep die deze beslissing nam en die des te opmerkelijker was omdat ze één van de oprichters was van de groep die naar haar werd genoemd. Vadachkoria zou geweigerd hebben om een contract te ondertekenen met de productiemaatschappij.

Sopho Toroshelidze is alvast geen onbekende in Songfestivalmiddens want twee jaar geleden was ze de zanglerares van Princesses, de Georgische deelnemer op het Junior Eurovisie Songfestival. Vorig jaar stond ze in de Noorse hoofdstad Oslo reeds op het podium als backing vocal bij Sofia Nizharadze.

Chelidze, Bibilashvili, Changoshvili en Tsikhelashvili maakten sinds 2007 deel uit van de formatie BIOS. De naam werd veranderd in Eldrine nadat vorig jaar Vadachkoria en Shekiladze toetraden tot het gezelschap.

"One more day" (tekst : DJ BE$$ ; muziek : DJ Rock, Mikheil Chelidze)

After the day I met you there I am not the same
I try to sleep but nothing helps me feel insane
Passion game that I play gonna last another day
Another night I'll be there in my dreams again and again

Refrain :

I wanna give it on fire
Uncover vicious desire
Abandon painful denial
Find every reason to stay

Another forbidden sensation
Another emotional flare
Down with the fake hesitation
Gee, yeah, - I am ready to pay
Pay for the hopeless despair
Gonna live one more day of my fate

Here I am standing with my determination, (I) remember when I used to be one of those silly fellows kind of "really don’t care";
and I realized all my thoughts and all my fears (around me); you wanted to know what I felt and you got it right there.
Turn around, all the words of regrets and seize the chance to find the way so I can be raised.
I am lame, psycho from the brain, there is nothing I can do, that ‘s the part of the game.

Out of such foolish state gonna' find no other way.

Make way cause it's all about the shame.

Feel no shame, cause I live another day again;

I wanna give it on fire
Uncover vicious desire
Abandon painful denial
Find every reason to stay
Another forbidden sensation
One more emotional flare
Down with the fake hesitation
Hell, yeah, - I am ready to pay
Pay for the hopeless desire

Turn back in the days when you desired and craved and all the way you felt just like burned in the flame

Gonna live one more day of my fate

MORGEN : voorstelling van de Finse kandidaat, Paradise Oskar. (foto :
Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

27-03-2011 om 00:00 geschreven door Redactie  


26-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies 2011' : locaties en data voor nieuwe editie zomerfestival zijn bekend.

 Deze zomer komt er  van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', sinds 2009 de nieuwe naam voor 'Zomerfestival Vlaanderen', en dit in samenwerking met de vzw Divers.

'Palm Parkies' is een vaste waarde in de zomerse festivalagenda van twintig verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Nederland. 'Palm Parkies' is moeilijk te vatten in enkele woorden maar het is dichtbij, familiaal, eigenzinnig, gratis, groen, …

Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland ? Volgende week worden de eerste namen van optredende artiesten wereldkundig gemaakt.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks. Ons drankenaanbod breiden we verder uit met nieuwe lekkernijen en onze al even nieuwe cateraar is er helemaal klaar voor!

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Je bent elke avond welkom vanaf 19.00 (bar en eetkraam open), het optreden start om 20.00 en duurt tot 22.30. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent sluit om 23.15, de laatste snack serveren we om 23.15.

Je vindt 'Palm Parkies' in Vlaanderen en Nederland in Aalst, Bergen op Zoom, Blankenberge, Breda, Deinze, Dilbeek, Dordrecht, Genk, Halle, Hasselt, Kapellen, Knokke-Heist, Roeselare, Roosendaal, Sint-Niklaas, Tilburg, Torhout, Waregem en Wevelgem. In totaal 145 maal sfeer en muziek en meer dan 425.000 bezoekers!


* de vijftien locaties in Vlaanderen :

- Aalst (Stadspark, Erembodegemstraat) : 'Parkconcerten' : elke maandag van 04 juli tot en met 15 augustus.
- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : 'Parkklanken' : elke woensdag van 06 juli tot en met 24 augustus.
- Deinze (Mouterijdreef) : 'Kaandelconcerten' : elke woensdag van 06 juli tot en met 17 augustus.
- Dilbeek (Patattenveld, hoek Evoldlaan en De Heetveldelaan) : elke woensdag van 06 juli tot en met 17 augustus.
- Genk (Dieplaan) : 'Muziek in de Stad' : elke dinsdag van 05 juli tot en met 16 augustus.
- Halle (Jeugdcentrum Stroppen, Guido Gezellestraat) : 'Stroppenconcerten' : elke maandag van 04 juli tot en met 15 augustus.
- Hasselt (Kapermolenpark) : 'Kaperconcerten' : elke donderdag van 07 juli tot en met 18 augustus.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : 'Noten in het Park' : elke donderdag van 07 juli tot en met 18 augustus.
- Knokke-Heist (de tuin aan het CC De Scharpoord, Meerlaan) : elke maandag van 04 juli tot en met 15 augustus.
- Lier (De Vesten, Frederick Peltzerstraat) : 'Vestconcerten' : elke donderdag van 07 juli tot en met 18 augustus.
- Roeselare (Sint-Sebastiaanspark, Kattenstraat) : 'Roeselaarse Parkconcerten' : elke dinsdag van 05 juli tot en met 16 augustus.
- Sint-Niklaas (Park Walburg, Parklaan) : 'Walburgconcerten' : elke dinsdag van 05 juli tot en met 16 augustus.
- Torhout (Stadspark, naast de brandweerkazerne) : elke dinsdag van 05 juli tot en met 23 augustus.
- Waregem (Hof Baron Casier, Stationstraat) : 'Kasteelconcerten' : elke maandag van 04 juli tot en met 22 augustus.
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen) : 'Hofconcerten' : elke donderdag van 07 juli tot en met 18 augustus.

* de vijf locaties in Nederland :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : 'Muziek op 't Wilhelminaveld' : elke donderdag van 07 juli tot en met 18 augustus.
- Breda (Valkenbergpark, JF Kennedylaan) : 'Valkenbergconcerten' : elke dinsdag van 05 juli tot en met 16 augustus.
- Dordrecht (Wantijpark) : 'Wantijconcerten' : elke maandag van 04 juli tot en met 15 augustus.
- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : 'Vrouwenhofconcerten' : elke woensdag van 06 juli tot en met 17 augustus.
- Tilburg (Campus UvT, Hogeschoollaan) : 'Muzenconcerten' : elke woensdag van 06 juli tot en met 17 augustus.

Net als de drie voorgaande jaren zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival.
(bron en logo : Palm Parkies)

26-03-2011 om 23:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (26-03-2011).

 Op deze laatste zaterdag van maart hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je telkens een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

 "(Itsie bitsie boe) Geef maar lekker toe!" is de debuutsingle van het olijke trio van B-A-B-E. Het olijke trio Lesley-Ann Poppe, Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) en Griet Vanhees willen de nieuwe Opium worden en dat doen ze alvast met een eerste single. Het schijfje is sinds afgelopen maandag, 21 maart, beschikbaar. Wij weten nu al dat ze menig mannenharten sneller zullen doen slaan.

 Sinds gisteren, vrijdag 25 maart, is de single "More to Me" van de finalisten van 'Idool 2011' beschikbaar. Het nummer is van de hand van Ingrid Mank en Roel De Ruijter en werd geproduceerd door Hans Francken. Het trio werkte al samen met heelwat Vlaamse artiesten en Ingrid Mank schreef in 2008 samen met Esther Sels (Eurosong 2008) "Game over", het nummer waarmee Sels deelnam aan 'Eurosong 2008'.

 In Nederland staan Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009) & Leonie Meijer met "Los van de grond" al meer dan een maand in de hitparade. Vanuit ons land was er ook heelwat vraag naar het nummer en sinds afgelopen maandag, 21 maart, is de single beschikbaar. Op het nieuwe album van Jeroen van der Boom is het nog eventjes wachten tot midden april. De single zal eveneens op het album terug te vinden zijn dat ook in ons land wordt uitgebracht. 

 Eerder dit voorjaar nam Steve Linden (Eurovision 2011) deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival met "C'est la musique". Met het nummer strandde hij uiteindelijk op een vijfde plaats. Afgelopen maandag, 21 maart, verscheen zijn nieuwe single "Âme d'enfant" waarmee hij een gooi wil doen naar een plaatsje in de hitparade.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) hebben sinds afgelopen maandag, 21 maart, een nieuwe single op de markt. "Wij met ons twee" is een Nederlandse versie van "On va s'aimer" van Gilbert Montagné uit 1983. Hij schreef het nummer samen met Didier Barbelivien die we onder meer kennen van de Songfestivalinzendingen "Il y aura toujours des violons" (Frankrijk, 1978), "Dans les jardins de Monaco" (Monaco, 1978), "Notre vie c'est la musique" (Monaco, 1979) en "Il me donne rendez-vous" (Frankrijk, 1995). Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009') laat weer muzikaal van zich horen met een nieuwe single. "Vrij" is sinds afgelopen maandag, 21 maart, beschikbaar. De Franse groep Les Fatals Picards (ESF 2007) hebben gisteren, vrijdag 25 maart, hun nieuwe album "Coming Out" op de markt gebracht.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

26-03-2011 om 12:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Beste Zangers van Nederland' : Xander de Buisonjé is vanavond de hoofdgast.

 Vorige week zaterdag, 19 maart, ging de derde serie van 'De Beste Zangers van Nederland' met gastheer Victor Reinier van start. Dit jaar doen er voor het eerst ook zangeressen mee en het programma verhuisde van Nederland 3 naar Nederland 1. Ook nieuw dit jaar : we zien beelden van achter de schermen.

Xander de Buisonjé, Lange Frans (lid vakjury 'Junior Songfestival 2009'), Wolter Kroes, Anita Meyer (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1976), Glennis Grace (ESF 2005), Peter Koelewijn (componist/tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1987), George Baker (lid vakjury 'Nationaal Songfestival 2010') en Do zullen aan deze 'gemengde' reeks deelnemen. De opnames vonden plaats in Zuid-Frankrijk in plaats van Ibiza.

 Acteur Victor Reinier, die na de eerste serie Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007) verving, zal opnieuw optreden als gastheer van de zangers en zangeressen.

In elke aflevering gaat één van de artiesten op zoek naar zijn/haar ideale vervanger. Hij/zij bepaalt wie welk nummer zingt en beoordeelt zijn/haar muzikale collega's. Dit alles wel met een vette knipoog. Middels de 'Kop van Jut' wijst hij/zij zijn/haar beste zanger aan.

 In de tweede aflevering, vandaag zaterdag 26 maart, is Xander de Buisonjé de hoofdgast.

 Alexander Serge (Xander) de Buisonjé (Voorburg, 19 juli 1973) komt eind 2010 met "Uit Liefde", zijn derde studioalbum als solo-artiest. Van de twaalf liedjes op het album maakte Xander van tien de muziek zelf.

In de vijf jaar sinds zijn vorige album heeft Xander zijn horizon flink verbreed, vooral op televisiegebied. Hij werkte mee aan 'Ranking The Stars', 'Just The Two Of Us' en '71° Noord'. Vervolgens ontpopte hij zich als presentator in 'De Vrienden Van Amstel Live' en 'Zij Gelooft In Mij', waarin hij ex-gedetineerden aan de vrouw hielp.
Meer informatie over Xander krijg je op zijn website.

* score aflevering 1 - zaterdag19 maart :

Ruim 1,2 miljoen mensen keken vorige week naar de eerste aflevering van 'De Beste Zangers van Nederland'.
Peter Koelewijn koos deze nummers uit :

01. "Je wordt ouder papa" - Xander.
02. "My oh my" - George.
03. "Sprong in het duister" - Anita.
04. "Marijke" - Do.
05. "Angelina" - Lange Frans.
06. "Alice who the fuck is Alice" - Glennis.
07. "Kom van dat dak af" - Wolter.

Xander mocht zich de 'winnaar' noemen.

'De Beste Zangers van Nederland', tweede aflevering van het derde seizoen vanavond, zaterdag 26 maart, tussen 20.25 en 21.35 op
Nederland 1. Voor meer nieuws en informatie over het programma verwijzen we je naar de website. (bron en foto's : TROS)

26-03-2011 om 11:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM50 - 26 maart 2011 : Stan Van Samang blijft staan op vijftien.

 De jongste single van Milk Inc. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008), "Fire", krijgt deze week een  flinke klap en daalt van een elfde naar een zesentwintigste plaats in de 'MNM50', de hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars van de muziekzender MNM.

De nieuwe single van Milk Inc. wist het slechts één weekje vol te houden aan de top van het klassement en moest vijf weken geleden de eerste plaats laten aan "Born this way" van Lady Gaga die in de zevende week notering op die eerste plaats blijft staan.
 
"King in my head" van Stan Van Samang is ook deze week opnieuw goed voor de vijftiende plaats, en dit na acht weken notering.



15. (15) "King in my head" - Stan Van Samang (8 weken)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
26. (11) "Fire" - Milk Inc. (8 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008). 

Elke maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond publiceert de zender een tussenstand om 19.00 en op zaterdag krijg je telkens tussen 10.00 en 13.00 de nieuwe 'MNM50'.
Voor de volledige top 50 van de luisteraar verwijzen we je naar de website van MNM. (bron : MNM)

26-03-2011 om 10:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Düsseldorf' : 08. ZWITSERLAND.

 Sinds vorige zaterdag, 19 maart (en dit tot en met zaterdag 30 april), tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei zal worden gehouden in de het Duitse Düsseldorf. Voor het - inmiddels - zesde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vijf jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vier jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва' en vorig jaar 'God kveld Oslo'.

Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Düsseldorf'. In totaal nemen drieënveertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, vier meer dan vorig jaar, en net als de voorbije drie jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden negentien landen aan en net als vorig jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Het land dat als achtste mag aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 10 mei, is ZWITSERLAND. Het Alpenland is één van de zeven landen die er al van bij de eerste editie in 1956 bij waren. Zwitserland is trouwens ook de winnaar van de allereerste editie van het Eurovisie Songfestival. De nu drieëntachtigjarige Lys Assia won toen met "Refrain". Het was dan wachten tot 1988 op de tweede (en tot op heden laatste) overwinning voor het land. Céline Dion (van oorsprong Canadese) zong in de Ierse hoofdstad Dublin "Ne partez pas sans moi" naar een eerste plaats. Dit jaar neemt Zwitserland voor de vijftigste maal deel aan het Songfestival. Enkel in 1995, 1999, 2001 en 2003 namen ze niet deel wegens de slechtere resultaten van het jaar voordien. In 2005 eindigde de Estse meidengroep Vanilla Ninja op de achtste plaats in de finale met "Cool vibes" en een jaar later, in 2006, was een zestiende plaats weggelegd voor de groep Six4one. Vier jaar geleden stuurde het land niemand minder dan DJ Bobo naar de Finse hoofdstad maar met "Vampires are alive" wist hij de halve finale niet te overleven. Ook Paolo Meneguzzi wist in 2008 met "Era stupendo" de halve finales niet te overleven. Hij strandde op een dertiende plaats in de tweede halve finale. Twee jaar geleden mocht Lovebugs voor het land deelnemen maar met "The highest heights" strandde de formatie in de eerste halve finale met een totaal van vijftien punten op een veertiende plaats op achttien deelnemers. Ook vorig jaar werd de Zwitserse kandidaat intern gekozen maar Michael von der Heide kon met "Il pleut de l'or" geen hoge ogen gooien in de Noorse hoofdstad Oslo, met twee punten strandde hij op een zeventiende en laatste plaats in de tweede halve finale.

 Op zaterdag 11 december jongstleden was het eerste liedje voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival bekend. Het was niet Albanië dat dit jaar met deze eer ging lopen maar wel Zwitserland, het land dat de allereerste editie van het liedjesfestival won in 1956.

In totaal streden er twaalf kandidaten om het Zwitserse ticket voor Düsseldorf en het was voor het eerst sinds 2004 dat er in het Alpenland opnieuw een nationale selectie werd gehouden. De voorbije zes jaar werd steeds intern een kandidaat aangeduid maar dat leverde de laatste jaren geen plaats op in de finale van het Eurovisie Songfestival.

De diverse Zwitserse zenders gingen in het najaar op zoek naar inzendingen (via het internet of interne aanduiding) en dat resulteerde uiteindelijk in twaalf kandidaten. De nationale selectie vond plaats in de Bodensee-Arena in Kreuzlingen en werd in goede banen geleid door Sven Epiney. Een vijfkoppige jury leverde bij elk nummer commentaar maar het lot van de kandidaten lag volledig in handen van de kijkers thuis die door televoting bepaalden wie er de Zwitserse kleuren mag gaan verdedigen.

De vijfkoppige jury bestond uit Baschi, Francine Jordi (ESF 2002), Pepe Lienhard (ESF 1977), Nik Hartmann en Peter Reber (ESF 1971-1976-1981, Zwitserse selectie 1973-1974-1975, Duitse selectie 1978, componist en tekstschrijver Zwitserse inzending ESF 1977-1980, dirigent Zwitserse inzending ESF 1980).

 

* de uitslag van de nationale finale :


01. "In love for a while" door Anna Rossinelli : 23,93%.
02. "Confidence" door Bernarda Brunovic : 13,36%.
03. "Home" door The Colors and Illira : 13,05%.

04. "Gib nid uf" door CH : 11,73%.
05. "Come what may" door The Glue : 8,21%.
06. "Just me" door Sarah Burgess : 7,70%.
07. "Sur les pavés" door Aliose : 6,49%.
08. "Up to you" door Polly Duster : 4,36%.
09. "Drop of drizzle" door AndrinA : 3,30%.
10. "Barbie doll" door Scilla : 2,88%.
11. "Waiting for ya" door Duke : 2,66%.
12. "Il ritmo dentro di noi" door Dominique Borriello : 2,33%.

 De 23-jarige Anna Rossinelli (Bazel, 20 april 1987) maakt samen met Georg Dillier en Manuel Meisel deel uit van de formatie Anne Claire en zowel Georg als Manuel stonden tijdens de nationale selectie ook op het podium.

Tussen haar zestiende en negentiende studeerde ze aan de Jazzschool van het Zwitserse Bazel maar reeds op dertienjarige leeftijd stond ze voor de eerste maal op een podium. Een jaar later richtte ze haar eigen a-capella groepje op en werd ze ook lid van een rockband.

Haar nummer is van de hand van David Klein en die schreef eerder al nummers voor onder meer Herbert Grönemeyer, Xavier Naidoo en Sarah Connor.

"In love for a while" (tekst en muziek : David Klein)

I looked into your eyes,
And when I saw your smile
I knew right from the start,
Life is good for a while.

Romance comes and goes,
But a love like ours is here to stay
Each lovely night and sunny day.

I love everything about you,
I couldn't do without you
Whenever you're near me
All my days are on the bright side
But when I'm not around you
I have to find the way to be with you
Each night and every day.

Na nanananana, na nanananana na
Na nananana...

And as time goes by
And we've seen stormy weather
I know that you and I,
Were only getting better.

But when I'm not around you
I have to find a way to be with you
Each night and every day
I love everything you do
I couldn't do without you,
I love everything you do
I have to find a way to be with you
I know you and I, are in Love for a while.


MORGEN : voorstelling van de Georgische kandidaat, Eldrine. (foto :
Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

26-03-2011 om 00:00 geschreven door Redactie  


25-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze werkweek af met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 De derde editie van 'I love the 90's', vorig voorjaar in de Ethias Arena in Hasselt, was een groot succes. Dat er een vierde editie zit aan te komen raakte eerder al bekend en inmiddels kennen we ook de eerste namen van artiesten die volgend jaar hun opwachting zullen maken.

Voor het eerst zullen de Belgische groepen Absolom, Astroline en Jan Vervloet van Fiocco opnieuw samen op een podium te zien zijn.

Verder prijken ook 2 Brothers On The 4th Floor op de affiche. Zij stonden al een keertje op '
I love the 90's' in 2008, maar zijn nu nog altijd de meest aangevraagde band. Tot slot zijn ook E-Rotic (Countdown Grand Prix 2000), bekend van "Max don't have sex with your ex", en huis-dj Ward van de partij.

Wil je er zeker bij zijn op zaterdag 16 april (NIEUWE DATUM), bestel dan nu alvast je tickets (32,00 euro, exclusief reservatie- en verzendingskosten) via de website van
Sherpa, telefonisch (070 34 50 50) of in de winkels van Mediamarkt of Essec. Meer nieuws krijg je eveneens op de website van 'I love the 90's'.

 Op vrijdag 08 oktober verscheen een nieuw album van Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF). Dit vierde album, "De ideale man", is opnieuw gekoppeld aan een nieuwe theatertournee en is intussen al goed voor platina.

Na de uitverkochte voorstellingen 'Zonder circus', 'Slimmer dan de zanger' en 'De hemel in het klad' wordt 'De ideale man' het sluitstuk van tien jaar toeren in het Nederlands. Er wordt vooral geput uit de liedjes van het nieuwe album, maar de band belooft ook oudere nummers te spelen.

Op donderdag 07 oktober ging de concerttournee in première in de AB in Brussel en nog tot en met vrijdag 20 mei eerstkomende kan je hem aan het werk zien in een aantal Vlaamse theaters. Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar zijn
website. Heelwat concerten zijn nu reeds uitverkocht dus er snel bij zijn is echt wel de boodschap!

 Dit voorjaar (tussen woensdag 06 april en zaterdag 28 mei) tourt zanger Stef Bos (componist/tekstschrijver/backing vocal Belgische inzending ESF 1989) solo langs een aantal theaters in Nederland en België met oud en nieuw werk onder de titel 'Vuurvlieg'.

Bij tijd en wijle keert Stef Bos terug naar wat voor hem de bron is als liedschrijver. Een zanger alleen met een piano. Meestal speelt hij op die manier in Zuid-Afrika en aldaar is het voor zijn publiek de meest geliefde vorm om hem bezig te zien, aangezien hij dan veel improviseert en een soort intimiteit bereikt die uitzonderlijk is.

Het soloprogramma zal elke avond anders zijn, maar met twee zekerheden. Er zullen nieuwe liedjes de revue passeren, geflankeerd door de songs waarmee hij begonnen is.
Voor een volledige lijst verwijzen we je graag naar zijn website.

25-03-2011 om 23:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 26 maart 2011 - Ian Thomas boekt negenentwintig plaatsen winst en staat nu op vijftien.

Ultratop Ian Thomas, de Vlaamse Justin Bieber, stijgt in de tweede week notering met zijn versie van "Baby" van de vierenveertigste naar de vijftiende plaats. Ook het duet tussen Christoff  & Willeke Alberti is goed voor een aantal plaatsen in het overzicht : "Niemand laat zijn eigen kind alleen" stijgt van een achtenveertigste naar een achtentwintigste plaats.

Na vijf weken notering boekt de jongste single van K3, "Alice in Wonderland", tien plaatsen verlies en daalt van een negentiende naar een negenentwintigste plaats. Aanstaande maandag, 28 maart, verschijnt hun gelijknamige album maar het vorige album "MaMaSé!" staat nog steeds in de albumhitparade. Het was vorig jaar het bestverkochte album in Vlaanderen en staat na zeventig weken op een tweeënveertigste plaats, een verlies van drie plaatsen in vergelijking met een week geleden.

Laura Lynn & De Romeo's amuseren zich ook deze week nog steeds op de kermis maar gaan toch heelwat plaatsen achteruit en  gaan zo van een achttiende naar een tweeëndertigste plaats. De jongste single van Milk Inc. ("Fire") daalt in de zevende week notering van een zevenentwintigste naar een zesendertigste plaats. Hun jongste album "Nomansland" is in Vlaanderen deze week goed voor de tweede plaats.

Op woensdag 02 maart was het twintig jaar geleden dat de Franse zanger, componist en tekstschrijver Serge Gainsbourg overleed aan de gevolgen van een hartaanval. Het compilatie-album "Best of Gainsbourg - Comme une boomerang" daalt deze week in Vlaanderen tien plaatsen (van vierentwintig naar vierendertig) en in Wallonië blijft het album op een vijfde plaats staan. Een ander verzamelalbum, "Gainsbourg - Intégrale 20ème anniversaire", daalt in Wallonië van een drieënveertigste naar een achtenvijftigste plaats.

In Wallonië daalt het jongste album van Frédéric François, "Chanteur d'amour", van een vierentwintigste naar een eenenvijftigste plaats. "Best of Lara Fabian" van Lara Fabian, haar jongste verzamelalbum, bezet er de negenenveertigste plaats in de top honderd, een verlies van zeventien plaatsen. Op het nieuwe album van Amaury Vassili is het nog wachten maar zijn vorige album "Canterò" verdwijnt in Wallonië opnieuw uit het overzicht.

Tot slot geven we nog mee dat "Badman", de jongste single en voorloper van het debuutalbum van Gauthier Reyz, in de Waalse tipparade stijgt van een tweeëntwintigste naar een zestiende plaats.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



15. (44) "Baby" - Ian Thomas (2 weken)(stiefzoon van Chris Van Tongelen - Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996).
28. (48) "Niemand laat zijn eigen kind alleen" - Christoff (Eurosong 1993-2002) & Willeke Alberti (ESF 1994)(2 weken).
29. (19) "Alice in Wonderland" - K3 (5 weken)(Eurosong 1999).
32. (18) "Naar de kermis!" - Laura Lynn & De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996)(5 weken).
36. (27) "Fire" - Milk Inc. (7 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
46. (NW) "She's so lonely" - Nelson (Eurosong 2008).
48. (30) "Ik roep je naam" - Jo Vally (4 weken)(Eurosong 1981).

Verdwenen : "Elke dag een beetje mooier" - Bart Kaëll (4 weken)(Eurosong 1983-1987).

Ultratip 50 singles :

Verdwenen : "King in my head" - Stan Van Samang (6 weken)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), "She's so lonely" - Nelson (1 week)(Eurosong 2008) en "Verloren hart, verloren droom" - Udo (3 weken)(teruggetrokken Eurovision 2011). 

Ultratop 100 albums :



002. (002) "Nomansland" - Milk Inc. (3 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
005. (020) "Zingt Franse klassiekers" - Jo Vally (3 weken)(Eurosong 1981).
010. (007) "King in my head" - Stan Van Samang (2 weken)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
021. (031) "20 jaar - Dit is nu later!" - Stef Bos (5 weken)(componist/tekstschrijver/backing vocal Belgische inzending ESF 1989).
034. (024) "Best of Gainsbourg - Comme une boomerang" - Serge Gainsbourg (4 weken)(tekst en muziek Luxemburgse inzending ESF 1965, Monegaskische inzending ESF 1967 en tekstschrijver Franse inzending ESF 1990).
038. (035) "Very best of" - Scala & Kolacny Brothers (4 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').
040. (036) "De ideale man" - Bart Peeters (24 weken)(presentator 'Eurosong', commentator ESF).
042. (039) "MaMaSé!" - K3 (70 weken)(Eurosong 1999).
051. (061) "Vlinders, passie, stille tranen..." - Bart Herman (9 weken)(Eurosong 1993).
052. (043) "Verliefd" - Laura (21 weken)(JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
054. (041) "Amika en ik" - Amika (23 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').
057. (072) "Ballades (2010)" - Clouseau (19 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
071. (NW) "2011 : Dans l'oeil des Enfoirés" - Les Enfoirés.
084. (090) "Charm school" - Roxette (6 weken)(met Per Gessle, componist/tektschrijver "Kärleken är evig", MF 1986).

Verdwenen : "MoveMeant" - Mohombi (2 weken)(MF 2005).

Ultratop 10 DVD :

02. (01) "De wondermachine - Show" - K3 (8 weken)(Eurosong 1999).
04. (03) "MaMaSé! show" - K3 (44 weken)(Eurosong 1999).
05. (05) "K3 en het Wensspel" - K3 (21 weken)(Eurosong 1999).
09. (13) "2011 : Dans l'oeil des Enfoirés" - Les Enfoirés (2 weken).

Verdwenen : "Studio 100 TV Hits 2" - Various Artists (30 weken).

WALLONIE

Ultratop 50 singles :



39. (43) "Dirty situation" - Mohombi (MF 2005) feat. Akon (8 weken).

Ultratip 50 singles :

16. (22) "Badman" - Reyz (3 weken)(Eurovision 2011).

Verdwenen : "L'instinct masculin" - Patrick Fiori (6 weken)(ESF 1993).

Ultratop 100 albums :



001. (001) "2011 : Dans l'oeil des Enfoirés" - Les Enfoirés (2 weken). 
005. (005) "Best of Gainsbourg - Comme une boomerang" - Serge Gainsbourg (4 weken)(tekst en muziek Luxemburgse inzending ESF 1965, Monegaskische inzending ESF 1967 en tekstschrijver Franse inzending ESF 1990).
014. (017) "Le meilleur des Enfoirés - 20 ans" - Les Enfoirés (15 weken).
049. (032) "Best of Lara Fabian" - Lara Fabian (18 weken)(ESF 1988).
051. (024) "Chanteur d'amour" - Frédéric François (20 weken)(Belgische selectie 1970).
058. (043) "Gainsbourg - Intégrale 20ème anniversaire" - Serge Gainsbourg (3 weken)(tekst en muziek Luxemburgse inzending ESF 1965, Monegaskische inzending ESF 1967 en tekstschrijver Franse inzending ESF 1990).
089. (089) "Very best of" - Scala & Kolacny Brothers (3 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').
097. (064) "Les chansons d'amour" - Frank Michael (7 weken)(Belgische selectie 1978-1988).

Verdwenen : "Canterò" - Amaury Vassili (11 weken)(ESF 2011) en "L'instinct masculin" - Patrick Fiori (24 weken)(ESF 1993).

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "2011 : Dans l'oeil des Enfoirés" - Les Enfoirés (2 weken).
03. (03) "D'autres nouvelles des étoiles" - Serge Gainsbourg (30 weken)(tekst en muziek Luxemburgse inzending ESF 1965, Monegaskische inzending ESF 1967 en tekstschrijver Franse inzending ESF 1990).
04. (05) "Le meilleur des Enfoirés - 20 ans" - Les Enfoirés (15 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop
)

25-03-2011 om 19:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe single van Kate Ryan vanaf maandag 11 april beschikbaar.

 De fans hebben er een tijdje moeten op wachten maar op maandag 11 april eerstkomende is het dan eindelijk zo ver! Die dag verschijnt namelijk de langverwachte nieuwe single van Kate Ryan (ESF 2006). "LoveLife", de titel van het nieuwe schijfje, is meteen ook de voorloper van een gloednieuw album van de Kempense zangeres.

Sinds gisteren, donderdag 24 maart, zit Kate opnieuw in de Zweedse hoofdstad Stockholm om er de laatste hand te leggen aan dat album en begin deze week vertoefde ze in de Duitse hoofdstad Berlijn om de bijhorende videoclip in te blikken.

De krant Het Laatste Nieuws bericht vandaag, vrijdag 25 maart, dat diezelfde dag haar nieuwe album ook in de winkelrekken zal liggen en dat het ook de titel krijgt van de nieuwe single. Een bevestiging van dit bericht vinden we nergens terug op de Facebookpagina van de zangeres. Daar krijgen we wel al een aantal foto's te zien uit haar nieuwe videoclip.

De nieuwe single zal ook in het buitenland worden uitgebracht maar daar zal de release later plaatsvinden. In eigen land kunnen we dus vanaf de eerste maandag van de paasvakantie ten volle genieten van "LoveLife". (bron en foto : Facebook Kate Ryan)

25-03-2011 om 15:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : tweede gouden medaille voor 'Villa Vanthilt'?

 Een klein jaar geleden sleepte 'Villa Vanthilt' op het PromaxBDA-festival de eerste prijs in de wacht met het vorige ontwerp van 'Villa Vanthilt'. Dat was niet geïnspireerd op een botsautokraam, maar op The Eames House in Californië, een icoon van moderne architectuur.

Promax en BDA (Broadcast Designers' Association) zijn de belangrijkste prijzen voor marketing en design in het televisievak : de Oscars van de tv-vormgeving. Op het PromaxBDA-festival van vorig jaar klopte de villa van Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') kleppers als het gigantische decor van het Eurovisie Songfestival in Moskou.

Dit jaar neemt het op een botsautokraam geïnspireerde decor van 'Villa Vanthilt' het onder andere op tegen het decor van het Eurovisie Songfestival in Noorwegen. Of ook het botsautokraam van 'Villa Vanthilt' in de prijzen valt, wordt duidelijk op dinsdag 12 april.

 Het nieuwe seizoen - het derde inmiddels - van 'Villa Vanthilt' gaat van start op maandag 29 mei eerstkomende. De eerste vijf weken staat de villa in Dendermonde, de laatste vijf weken (na de Ronde van Frankrijk) staat de villa in Roeselare. 
(bron, logo en foto : Eén)

25-03-2011 om 11:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Bart Kaëll stript naar aanleiding van release nieuwe album.

Bart Kaëll Op vrijdag 15 april eerstkomende verschijnt het langverwachte nieuwe album van zanger Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987). Een dag eerder, op donderdag 14 april, zal Bart dat album, met als titel "Hallo hier ben ik", vanaf 14.00 voorstellen in hartje Brussel.

De krant Het Nieuwsblad meent te weten dat die voorstelling wel eens zou kunnen plaatsvinden in het Stripmuseum (Zandstraat 20, 1000 Brussel). Of de zanger daadwerkelijk die locatie heeft gekozen voor de voorstelling van de nieuwe cd, wou hij volgens de krant nog niet verklappen. Het stripfiguurtje in de persuitnodiging zou alleszins een hint kunnen zijn.

Het is inmiddels al van 1998 ("Noord en Zuid") geleden dat de zanger een nieuw album op de markt bracht. Nadien verschenen nog een aantal compilatie-cd's zoals "Face to Face", "15 jaar Bart Kaëll", het duettenalbum "Romantica" met Vanessa Chinitor (ESF 1999, Eurosong 2006) en in 2008 "Het beste van Bart Kaëll - 25 jaar hits", een dubbelalbum met daarop veertig van zijn grootste hits waaronder "Symfonie" (1983) en "Carrousel" (1987), de twee nummers waarmee hij deelnam aan 'Eurosong', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. (bron : Het Nieuwsblad)

25-03-2011 om 11:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Idool 2011' : single "More to Me" vanaf vandaag beschikbaar.

 Vanavond, vrijdag 25 maart, is er de tweede liveshow van 'Idool 2011' waarin tien kandidaten strijden voor een ticket voor de volgende liveshow van volgende week vrijdag 01 april.

Uitgerekend vandaag is de single "More to Me" verschenen waarvan de videoclip reeds eerder werd opgenomen. De vijftien overblijvende kandidaten mochten trouwens de eerste liveshow, vorige week vrijdag, openen met dit nummer. Intussen hebben de tien finalisten het liedje opnieuw ingezongen en is het schijfje dus vanaf vandaag te koop.

 De single kan worden aangekocht in de filialen van Free Record Shop of het nummer kan worden gedownload en dat kan via iTunes.

'Idool 2011', de tweede liveshow vanavond, vrijdag 25 maart, tussen 20.45 en 22.45 op vtm. De presentatie is net als de voorbije seizoenen in handen van Koen (Eurosong 1989, ESF 1991) en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008').

De liveshow wordt telkens op zaterdagvoormiddag herhaald tussen 10.50 en 12.35 op vtmKzoom. Meer nieuws en informatie over 'Idool' krijg je op de website en je kan ook meer dan vierhonderd audities zelf beoordelen via deze link. (logo 'Idool 2011' : vtm)

25-03-2011 om 10:12 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs