Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

19-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Eldrine gaat voor Georgië naar Düsseldorf.

 Deze namiddag, zaterdag 19 februari, vond in Georgië de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De nationale omroep 1TV ging tussen donderdag 20 januari en donderdag 10 februari jongstleden op zoek naar inzendingen voor die selectie en in totaal werden vijftig inzendingen ontvangen.

Op vrijdag 11 februari maakte de omroep de namen van de (tien) finalisten bekend die vandaag zouden strijden om het ticket richting Düsseldorf. Diezelfde dag vond de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens die finale.

Afgelopen zondag, 13 februari, raakte bekend dat twee kandidaten zich hadden teruggetrokken uit de nationale selectie en 1TV besloot om hen niet te vervangen. Gisteren, vrijdag 18 februari, maakte de omroep bekend dat ook Tako Gachechiladze niet van de partij zal zijn en dit wegens griep.

Deze nationale selectie werd geopend door zangeres Sopho die in 2007 met "Visionary dream" een twaalfde plaats in de wacht sleepte tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Dan was het de beurt aan de zeven kandidaten om hun nummer voor te stellen. Het lot van de finalisten lag in de handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Die televoting ging pas van start nadat alle kandidaten hun nummer hadden voorgesteld en duurde in totaal vijftien minuten. Per toestel kon er tot twintig maal worden gebeld of gesms't.

Sofia Nizharadze mocht als intervalact nog eens haar festivalnummer "Shine" ten gehore brengen waarmee ze vorig jaar in de Noorse hoofdstad Oslo op een negende plaats strandde in de finale, het beste Georgische resultaat tot op heden. Daarna bracht ze "Sing my song", eveneens een nummer uit de nationale selectie van vorig jaar. Dan werd nog eens teruggeblikt op de drie festivals waaraan het land deelnam : 2007, 2008 en 2010. Ook het jaar dat het land niet deelnam, in 2009 toen het festival werd gehouden in buurland Rusland, kwam eventjes aan bod met winnaar Alexander Rybak.

 Sofia Nizharadze mocht dan de naam van de winnaar bekendmaken en dat werd de groep Eldrine met het nummer "One more day".

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Soldier song" door Temo Sajaia.
02. "Love" door Salome Korkotashvili (Georgische selectie 2008).
03. "Face to face" door Sweet Pills.
04. "New day" door Dito Lagvilava & November (Georgische selectie 2009).
05. "Rejected" door Nini Shermadini.
06. "Loved, seen, dreaming" door The Georgians.
07. "One more day" door Eldrine.

* teruggetrokken uit de selectie :

- "Universe" door Boris Bedia.
- "Maybe" door Keti Orjonikidze.
- "It's OK" door Tako Gachechiladze (Georgische selectie 2008-2009, als lid van 3G).

De groep Eldrine bestaat uit Tamar Vadachkoria (Eldrine)(zang), Mikheil Chelidze (MIKEN)(gitaar), Irakli Bibilashvili (BIBO)(basgitaar), David Changoshvili (Chango)(drums), Tamar Shekiladze (keyboard) en Beso Tsikhelashvili (DJ BE$$).

Georgië neemt dit jaar voor de vierde maal deel aan het Eurovisie Songfestival en wist tijdens de drie vorige deelnames steeds door te stoten naar de finale. Dit jaar zal de Georgische kandidaat aantreden in de eerste helft van de eerste halve finale, op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron en foto : 1TV)

19-02-2011 om 16:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (19-02-2011).

 Ook vanavond wordt het opnieuw een drukke Songfestivalavond maar toch hebben we nog de tijd gevonden om een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaar te stomen. Daarin krijg je telkens op zaterdag een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. Zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Op maandag 07 februari jongstleden bracht Jo Vally (Eurosong 1981) een nieuwe single op de markt. "Ik roep je naam" is, net als zijn vorige single "Santa Maria van de zee", een vertaling van een klassieker. Ditmaal ging Jo voor een Nederlandstalige versie van het overbekend "Aline", een nummer van Christophe uit 1965. Het nummer is de voorbode van het gloednieuwe dubbelalbum "Jo Vally zingt Franse klassiekers" met daarop vierentwintig nummers dat vanaf aanstaande vrijdag, 25 februari, beschikbaar zal zijn.

 Op maandag 14 maart eerstkomende ligt het nieuwe album van Free Souffriau in de winkelrekken. "Gewoon Free" wordt de titel van dat album en samen met echtgenoot Miguel Wiels en zijn band, trekt ze dit jaar door Vlaanderen. Miguel Wiels is onder meer verantwoordelijk voor "Heyah mama" van K3 (Eurosong 1999), "Diep in mijn huid" van Petra (Eurosong 1993-1999-2006), "Not that beautiful" van Afi (Eurosong 2006), "Zo verliefd (yodelo)" van Laura Omloop (JESF 2009) en "Get up!" van Jill & Lauren (JESF 2010) om maar een paar nummers te noemen. Een eerste single van het nieuwe album van Free, "Zeg me waarom", is sinds afgelopen maandag, 14 februari, beschikbaar.

 Afgelopen maandag, 14 februari, verscheen een nieuwe single van Michael Calfan feat. Kaye Styles met als titel "Ching choing". Kaye Styles kennen we van zijn deelname aan 'Eurosong 2006', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, alwaar hij het met "Profile" tot in de finale schopte.

 Vanavond, zaterdag 19 februari, vindt in Italië de finale plaats van de 61e editie van Festival van Sanremo. Aan de categorie
'Sezione Artisti' nemen in totaal veertien kandidaten deel en één van hen zal vanavond met de overwinning gaan lopen. De nummers werden verzameld op een album dat sinds afgelopen maandag, 14 februari, beschikbaar is. Daarnaast verscheen er afgelopen woensdag, 16 februari, een tweede album met als titel "Speciale Sanremo 2011".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Noorse formatie Madcon (intervalact finale ESF 2010) heeft een nieuwe single op de markt. Sinds afgelopen maandag, 14 februari, is "Outrun the sun" een samenwerking met Maad*Moiselle beschikbaar. "Boven op de berg" is de titel van de nieuwe single van Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) en is sinds afgelopen maandag, 14 februari, beschikbaar. Van de  Italiaanse zangeres Nathalie, getipt als één van de kanshebbers om Italië midden mei te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival, verscheen afgelopen woensdag, 16 februari, het album "Vivo sospesa".

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

19-02-2011 om 15:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : 3JS sleutelen aan Songfestivalinzending.

 Het Volendamse trio 3JS gaat nog een beetje sleutelen aan het nummer "Je vecht nooit alleen", de Nederlandse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Gitarist Jaap Kwakman benadrukt in het AD dat het niet de bedoeling is om het nummer 'commercieel op te blazen'. "Wel sleutelen we aan de intro van het nummer. Dat duurt gevoelsmatig net iets te lang, waardoor het een beetje te langzaam op gang komt." Ook is er een kans dat de 3JS extra achtergrondkoren toevoegen.

Tijdens het Eurovisie Songfestival willen de zangers graag de Engelstalige versie van hun lied laten horen. Aan de tekst wordt momenteel hard gewerkt. (bron : AD, De Telegraaf)

19-02-2011 om 14:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM50 - 12 februari 2011 : Milk Inc. moet al plaats ruimen voor de nieuwe van Lady Gaga.

 De jongste single van Eeklonaar Tom Dice (ESF 2010), "A thousand years", verdwijnt deze week uit de 'MNM50', de hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars van de muziekzender MNM. Het nummer stond in totaal twaalf weken in het overzicht.

 De nieuwe single van Milk Inc., "Fire", wist het slechts één weekje vol te houden aan de top van het klassement. Het nummer moet de eerste plaats deze week laten aan "Born this way" van Lady Gaga die in de tweede week notering een winst boekt van maar liefst veertig plaatsen. 
 
"King in my head" van Stan Van Samang is goed voor de twaalfde plaats, een winst van drie plaatsen in vergelijking met vorige week.

"Is it over you", de samenwerking tussen Owen en Stan Van Samang, daalt in de veertiende week notering van een achtentwintigste naar een vierendertigste plaats. "Dirty situation" van Mohombi feat. Akon verdwijnt na dertien weken notering uit het overzicht.04. (01) "Fire" - Milk Inc. (3 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008). 
12. (15) "King in my head" - Stan Van Samang (3 weken)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
34. (28) "Is it over you" - Owen feat. Stan Van Samang (14 weken)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').

Verdwenen : "A thousand years" - Tom Dice (12 weken)(ESF 2010) en "Dirty situation" - Mohombi (MF 2005) feat. Akon (13 weken).

Elke maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond publiceert de zender een tussenstand om 19.00 en op zaterdag krijg je telkens tussen 10.00 en 13.00 de nieuwe 'MNM50'.
Voor de volledige top 50 van de luisteraar verwijzen we je naar de website van MNM. (bron : MNM)

19-02-2011 om 13:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond derde en laatste voorronde Litouwse selectie Eurovisie Songfestival.

 Op dinsdag 11 januari maakte de Litouwse omroep LRT de namen bekend van de 42 kandidaten die gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf alwaar midden mei de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden.

De omroep ging tussen woensdag 24 november en maandag 03 januari jongstleden op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie en in totaal werden zo'n 70 nummers ontvangen. Voorafgaand aan de finale (aanstaande donderdag 24 februari) komen er drie voorrondes, telkens op zaterdagavond en dit sinds zaterdag 05 februari. De drie voorrondes worden telkens twee dagen eerder ingeblikt, zijnde op donderdagavond. Vanavond, zaterdag 19 februari, vindt de derde en laatste voorronde plaats met twaalf kandidaten.

* de deelnemers aan de derde voorronde :

01. "Setellite of setellite" door Timohi.
02. "Smile" door Eglė Petrošiūtė.
03. "Kibernetiniam sode" door Flaer (Litouwse selectie 2006-2008).
04. "Mylėk savo priešą" door Gražina Jonušaitė.
05. "Esu žmogus" door el Fuego (Litouwse selectie 2009).
06. "Electronic love" door Greta Smidt.
07. "Floating to you" door Linas Adomaitis (ESF 2004, Litouwse selectie 2009).
08. "Be my baby" door Viktorija Ivaškevičiūtė.
09. "Tiesiog diena" door Jūratė Miliauskaitė (Litouwse selectie 2010).
10. "Atgal į nuodėmę" door Avenue Acoustic (Litouwse selectie 2010).
11. "Best friends" door Donny Montell (Litouwse selectie 2009-2010) & Sasha Song (Litouwse selectie 2007-2008-2010, ESF 2009).
12. "I will break free" door Rūta Ščiogolevaitė (Litouwse selectie 1999-2004-2007-2009).

Uit elke voorronde stoten telkens drie kandidaten door naar de finale wat een totaal van negen kandidaten oplevert. Hun lot ligt in de handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Een vakjury kiest nadien nog vijf kandidaten en via de website van Zebra kunnen de internetters nog één kandidaat aanduiden zodat de finale doorgaat met vijftien deelnemers.

De derde voorronde vanavond, zaterdag 19 februari, uitzonderlijk tussen 21.15 en 23.25 (22.15-00.25 plaatselijke tijd), te bekijken via LRT 1. Deze selectie kan ook worden gevolgd via het internet (klik hier). De eerste voorronde kan via het archief van de Litouwse omroep worden (her)bekeken (klik hier), de tweede voorronde via deze link. (bron : LRT)

19-02-2011 om 13:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond kennen we de Italiaanse kandidaat voor Düsseldorf.

 Afgelopen dinsdag, 15 februari, ging in Italië de 61e editie van start van het Festival van Sanremo. Dat festival ligt trouwens aan de basis van het Eurovisie Songfestival dat in 1956 van start ging.

Op dinsdag 01 februari jongstleden liet de Italiaanse nationale omroep RAI weten dat de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival één van de kandidaten wordt die zal deelnemen aan het nationale liedjesfestival. Het festival loopt tot en met vanavond, zaterdag 19 februari, en de naam van de kandidaat voor Düsseldorf wordt tijdens de finale bekendgemaakt, net voor de bekendmaking van de winnaar van het Festival van Sanremo.

Dinsdagmiddag hield de omroep tussen 13.30 en 14.00 een persconferentie en daarop raakte bekend dat de finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal worden uitgezonden op Rai 2, de tweede halve finale waarin Italië moet stemmen (op donderdag 12 mei) zal te zien zijn op Rai 5.

Een speciale jury zal de prijs uitreiken "aan een artiest die het meest geschikt is om het land te vertegenwoordigen in Duitsland". De namen van de leden van de jury die de Italiaanse inzending zal kiezen werden eveneens bekendgemaakt : Mauro Mazza (artistiek directeur van het Festival van Sanremo), oud-Songfestivaldeelnemer Gianni Morandi (ESF 1970), Maurizio Zoccarato (burgemeester van Sanremo), Marco Simeone (directeur van Rai 1) en Massimo Liofredi (directeur van Rai 2).

Tijdens de 61e editie van het Festival van Sanremo, gehouden in het Teatro Ariston, zijn er twee categorieën : 'Sezione Artisti' met veertien kandidaten en 'Sezione Giovani' met acht kandidaten. In tegenstelling tot eerdere berichten kan ook een kandidaat uit die tweede categorie, die van de nieuwelingen, gekozen worden voor Düsseldorf.

Gisterenavondvrijdag 18 februari, maakten de twaalf resterende kandidaten uit de 'Sezione Artisti' opnieuw hun opwachting en hun lot lag in de handen van de vakjury en de kijkers thuis. De vier kandidaten uit de 'Sezione Giovani' streden om de overwinning en de winnaar van deze categorie mag vanavond, tijdens de finale, opnieuw het podium betreden. Tijdens deze finale zijn er twee stemrondes en na de eerste stemronde stoten drie kandidaten door naar de superfinale. De drie kandidaten maken opnieuw hun opwachting en dan kan er opnieuw gestemd worden om zo de winnaar te bepalen van de 61e editie van het liedjesfestival.

* deelnemers 'Sezione Artisti' :

01. "Il vento e le rose" door Patty Pravo.
02. "Arriverà'" door Modà & Emma.
03. 'L'alieno" door L
uca Madonia & Franco Battiato.
04. "Il mare immenso" door Giusy Ferreri.
05. "Io confesso" door La Crus.
06. "La mia anima d'uomo" door Anna Oxa.
07. "Tre colori" door Tricarico.
08. "Vivo sospesa" door Nathalie.
09. "Amanda è libera" door Al Bano.
10. "Fino in fondo" door Luca Barbarossa & Raquel del Rosario.
11. "Chiamami ancora amore" door Roberto Vecchioni.
12. "Bastardo" door Anna Tatangelo.
13. "Il mio secondo tempo" door Max Pezzali.
14. "Yanez" door Davide Van De Sfroos.

* deelnemers 'Sezione Giovani' :

01. "Lontano da tutto" door Serena Abrami.
02. "Come pioggia" door Roberto Amadè.
03. "Il sole dentro" door Anansi.
04. "Mi rubi l'amore" door BTwins.
05. "Un pezzo d'estate" door Gabriella Ferrone.
06. "Follia d'amore" door Raphael Gualazzi.
07. "Tra tegole e cielo" door Marco Menichini.
08. "Fuoco e cenere" door Micaela.

* (voorlopig) uitgeschakeld 'Sezione Artisti' - eerste avond : 

- "Bastardo" door Anna Tatangelo.
- "La mia anima d'uomo" door Anna Oxa.

* (voorlopig) uitgeschakeld 'Sezione Artisti' - tweede avond : 

- "Amanda è libera" door Al Bano.
- "Il vento e le rose" door Patty Pravo.

* uitgeschakeld 'Sezione Artisti' - derde avond : 

- "La mia anima d'uomo" door Anna Oxa.
- "Il vento e le rose" door Patty Pravo.

* geplaatst voor de finale 'Sezione Giovani' :

- "Lontano da tutto" door Serena Abrami.
- "Follia d'amore" door Raphael Gualazzi.
- "Come pioggia" door Roberto Amadè.
- "Fuoco e cenere" door Micaela.

* geplaatst voor de finale 'Sezione Artisti' :

- "Amanda è libera" door Al Bano.
- "Bastardo" door Anna Tatangelo.
- "Yanez" door Davide Van De Sfroos.
- "Il mare immenso" door Giusy Ferreri.
- "Io confesso" door La Crus.
- "Fino in fondo" door Luca Barbarossa & Raquel del Rosario.
- 'L'alieno" door Luca Madonia & Franco Battiato.
- "Arriverà'" door Modà & Emma.
- "Vivo sospesa" door Nathalie.
- "Chiamami ancora amore" door Roberto Vecchioni.

- uitgeschakeld : 

- "La mia anima d'uomo" door Anna Oxa.
- "Il mio secondo tempo" door Max Pezzali.
- "Il vento e le rose" door Patty Pravo.
- "Tre colori" door Tricarico.

Winnaar in de categorie 'Sezione Giovani' werd Raphael Gualazzi met "Follia d'amore".

De vijfde en laatste avond van de 61e editie van het Festival van Sanremo, vanavond zaterdag 19 februari, kan je tussen 20.35 en 00.45 volgen via Rai 1. De presentatie van deze editie is in handen van Gianni Morandi, Elisabetta Canalis, Belen Rodriguez en Luca & Paolo. Meer nieuws over deze editie van het festival krijg je hier en daar kan je de optredens van de drie voorbije avonden (her)bekijken.
(bron en logo : RAI)

19-02-2011 om 12:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond tweede voorronde Estse selectie Eurovisie Songfestival.

 Vanavond, zaterdag 19 februari, vindt in Estland de tweede halve finale plaats van 'Eesti Laul 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als tijdens de eerste halve finale, afgelopen zaterdag 12 februari, zouden er tien kandidaten deelnemen waarvan er vijf zouden doorstoten naar de finale, volgende week zaterdag 26 februari.

 Afgelopen dinsdag, 15 februari, raakte bekend dat "Jagatud öö" (tekst en muziek : Rein Rannap, Indrek Hirv) van Uku Suviste uit de wedstrijd werd gehaald.

De tekst van het nummer werd eerder reeds gebruikt door een andere artiest voor een ander nummer waarvoor hij samenwerkte met Indrek Hirv. Dit is natuurlijk in strijd met het reglement van het Eurovisie Songfestival en daarop werd besloten het nummer uit de nationale selectie te halen.  

* deelnemers tweede halve finale 'Eesti Laul 2011' :

01. "Rahu, ainult rahu" (tekst en muziek : Allan Vainola, Mait Vaik) door Sõpruse puiestee & Merili Varik.
02. "St. Cabah" (tekst en muziek : Silvi Pilt) door Shirubi Ikazuchi.
03. "My melody" (tekst en muziek : Sofia Rubina, Talis Paide) door Sofia Rubina (Estse selectie 2004-2006).
04. "The storm" (tekst en muziek : Paul Lepasson, Timmo Linnas, Kene Vernik, Jaanus Telvar) door Mimicry (Estse selectie 2010).
05. "Valss" (tekst en muziek : Jaan Pehk) door Jaan Pehk.
06. "Second chance" (tekst en muziek : Tiiu Kuik) door Tiiu Kuik (Estse selectie 2010).
07. "Smile" (tekst en muziek : Markus Robam) door MID.
08. "Hoppa-pa-rei!" (tekst en muziek : Ithaka Maria Rahula, Peeter Pruuli) door Ithaka Maria (Estse selectie 2003-2004-2009).
09. "All & now" (tekst en muziek : Rolf Roosalu, Liis Lass) door Rolf Roosalu (Estse selectie 2008-2009-2010).

* gediskwalificeerd :

- "Jagatud öö" (tekst en muziek : Rein Rannap, Indrek Hirv) door Uku Suviste.

'Eesti Laul 2011', de tweede voorronde vanavond, zaterdag 19 februari, tussen 20.35 en 21.40 (21.35-22.40 plaatselijke tijd) via ETV alsook via het internet (klik hier). (bron : ERR ; foto Uku Suviste : Meelis Tomson)

19-02-2011 om 11:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : tien Letse kandidaten vanavond in de herkansing.

 Aanstaande zaterdag, 26 februari, wordt de Letse inzending gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De twee voorbije weken waren er al twee halve finales met telkens tien kandidaten.

Uit beide halve finales stootten reeds vijf kandidaten door naar die finale : drie door televoting, twee door een vakjury. Vanavond, zaterdag 19 februari, komt er - en dat is nieuw dit jaar - een herkansingsronde met de tien overblijvende kandidaten waarvan er nog eens twee worden gekozen (één door televoting, één door vakjury). Ook zij mogen deelnemen aan de finale van volgende week zaterdag.

* deelnemers herkansingsronde 'Eirodziesma 2011' :

01. "Beautiful world" (tekst en muziek : Juris Ludženieks) door Juris Ludženieks.
02. "Let me be" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Sabīne Berezina (Letse selectie 2008-2009).
03. "Look back at me again" (tekst en muziek : Elīna Krastiņa-Grence) door Elīna Krastiņa-Grence.
04. "Rough enough" (tekst : Atis Zviedris (Flame) ; muziek : Andris Barons, Atis Zviedris (Flame)) door Ģirts Zebuliņš (Letse selectie 2009), Atis Zviedris (Flame).
05. "It's not easy" (tekst : Līga Markova, Dace Upīte ; muziek : Māris Elksnis) door Dace Upīte, Nikolajs Puzikovs.
06. "Walking on my tiptoes" (tekst : Krišs Riekstiņš ; muziek : Andris Riekstiņš) door Ineta Rudzīte, Uldis Timma.
07. "Love is like an aeroplane" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Gints Stankevičs) door Candy (backing vocal Letse inzending ESF 2008, Letse selectie 2009 als lid van Policistas).
08. "Magnet" (tekst : Kārlis Būmeisters (Kaža), Dace Upīte ; muziek : Kārlis Būmeisters (Kaža)) door Dace Upīte.
09. "Positively thinking" (tekst : Mārtiņš Poļakovskis (Holis) ; muziek : Aldis Zaļūksnis (Midis)) door Crazy Dolls.
10. "Cinderella" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Ivo Grīsniņš-Grīslis.

'Eirodziesma 2011', de herkansingsronde vanavond, zaterdag 19 februari, tussen 20.25 en 22.00 (21.25-23.00 plaatselijke tijd) op LTV 1 en via het internet (klik hier). Meer nieuws en informatie over de Letse nationale selectie krijg je op de festivalpagina. (bron : LTV)

19-02-2011 om 11:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond vijfde voorronde Kroatische selectie Eurovisie Songfestival.

 In november vorig jaar raakte bekend dat de Kroatische nationale omroep HRT het roer met betrekking tot 'Dora', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, volledig zou gaan omgooien. Op vrijdag 19 november startte de zoektocht naar deelnemers (professionele artiesten en amateurs) voor 'Dora 2011'. Via de website van de omroep konden geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor de nationale selectie en na afloop van de deadline vonden er audities plaats om vierentwintig kandidaten aan te duiden die sinds zaterdag 22 januari gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf.

Een zeskoppige jury (Željen Klašterka, Hrvoje Hegedušić, Želimir Babogredac, Želimir Bučević, Branka Muvrin en Hrid Matić) waren present tijdens die audities en kozen uiteindelijk de vierentwintig kandidaten en zij werden vooreerst netjes verdeeld over twee voorrondes.

Na die twee voorrondes bleven er nog twaalf kandidaten over en dat aantal werd op zaterdag 05 februari herleid tot vijf. Aan het begin van de vierde voorronde, vorige week zaterdag, werd de naam van de zesde en laatste deelnemer wereldkundig gemaakt. Die zes streden om vier plaatsen in de vijfde voorronde, die vanavond zal plaatsvinden.

* geselecteerd voor de vijfde voorronde 'Dora 2011' :

01. Jacques Houdek (Zagreb)('Dora 2002-2003-2004-2005-2006')(winnaar eerste voorronde).
02. Daria Kinzer (winnaar extra televoting - week 2).
03. Mirko Švenda-Žiga (Prelog)(winnaar tweede, derde en vierde voorronde).
04. winnaar extra televoting - week 4.

Vanavond, zaterdag 19 februari, krijgen we de vijfde voorronde voorgeschoteld en van de vier kandidaten moet er eentje het strijdtoneel verlaten. Ook tijdens de zesde aflevering (zaterdag 26 februari) moet één kandidaat de show verlaten zodat de finale op zaterdag 05 maart doorgaat met twee kandidaten. Voor het eerst zingen de kandidaten tijdens deze selectie twee nummers.

Tijdens de zes eerste afleveringen ligt het lot van de kandidaten steeds in de handen van de kijkers thuis die door televoting hun  voorkeur kenbaar zullen maken. Daarbovenop is er telkens een driekoppige jury die enkel een oordeel mag geven over de artiesten, vanavond zijn die juryleden Danijela Martinović (ESF 1995-1998, Dora 2005-2006), Miran Hadživeljković (Kraljevi Ulice, Dora 2006-2007 en ESF 2008) en Ivanka Boljkovac. Deze voorronde wordt muzikaal geopend door oud-Songfestivaldeelneemster Severina (Dora 2000, ESF 2006).

In de finale ligt het lot van de twee overblijvende kandidaten in de handen van een vakjury (50%)en de kijkers thuis (50%). Tijdens de finale zullen eveneens drie nummers worden voorgesteld waarvan er eentje de Kroatische inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal worden. Deze nummers werden besteld door de Kroatische omroep en komen van de hand van Boris Đurđević, Lea Dekleva en Ante Pecotić.

'Dora 2011' wordt in goede banen geleid door Monika Lelas, Leona Paraminski en Aleksandar Kostadinov en wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Kroatische omroep. De uitzending gaat van start om 20.10 en duurt tot 21.50 en kan ook via het internet worden gevolgd (klik hier).
(bron : HRT)

19-02-2011 om 11:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond derde voorronde Zweedse selectie Eurovisie Songfestival.

 Sinds zaterdag 05 februari, en dit gedurende zes weken, gaat de Zweedse nationale omroep SVT tijdens 'Melodifestivalen 2011' op zoek naar de opvolger van Anna Bergendahl.

Net als de voorgaande jaren komen er vier voorrondes, een herkansingsronde en een finale om de kandidaat voor het Eurovisie Songfestival aan te duiden.

 * derde voorronde -  Linköping :

01. "Lucky you" (tekst en muziek : Linda Sundblad, Johan Bobäck, Fredrik Thomander, Anders Wikström) door Linda Sundblad.
02. "Tid att andas" (tekst en muziek : Fredrik Kempe) door Simon Forsberg.
03. "Enemy" (tekst en muziek : Niclas Lundin, Anton Malmberg Hård af Segerstad) door Sara Lumholdt.
04. "The king" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, Peter Kvint) door The Playtones.
05. "I thought it was forever" (tekst en muziek : Robin Abrahamsson, Alexander Bard, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström) door Shirley's Angels, bestaande Shirley Clamp (ESF 2001, MF 2003-2004-2005-2009), Vera Prada en Jessica Marberger.
06. "No one else could" (tekst en muziek : Andreas Alfredsson Grube, Sebastian Karlsson) door Sebastian Karlsson (MF 2007).
07. "Spring för livet" (tekst en muziek : Sara Varga , Fredrik Boström) door Sara Varga.
08. "Popular" (tekst en muziek : Fredrik Kempe) door Eric Saade (MF 2010).

Uit elke voorronde stoten meteen twee kandidaten door naar de finale, op zaterdag 12 maart eerstkomende, de nummers drie en vier mogen eerst nog naar de herkansingsronde op zaterdag 05 maart. Voor de resterende vier nummers is het na vanavond meteen afgelopen.

 De Zweedse nationale selectie wordt dit jaar in goede banen geleid door Marie Serneholt (MF 2009) en Rickard OlssonMarie Serneholt nam in 2009 deel aan de nationale selectie met "Disconnect me" en strandde toen in de eerste voorronde van 'Melodifestivalen' op een zesde plaats. Zowel twee jaar geleden als vorig jaar maakte ze deel uit van de Zweedse vakjury voor het Eurovisie Songfestival. Eerder maakte ze deel uit van de formatie A*Teens. Rickard Olsson presenteert een aantal programma's bij de nationale omroep waaronder onder meer de herkansingsronde van 'Melodifestivalen' in 2003.
 
'Melodifestivalen 2011', derde voorronde vanavond, zaterdag 19 februari, tussen 20.00 en 21.30 te bekijken via SVT 1 en het internet (klik hier). (bron, logo en foto's : SVT)

19-02-2011 om 11:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : deze namiddag wordt de Georgische kandidaat voor het Eurovisie Songfestival gekozen.

 De Georgische omroep 1TV ging tussen donderdag 20 januari en donderdag 10 februari jongstleden op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In totaal werden vijftig inzendingen voor die selectie ontvangen.

Op vrijdag 11 februari maakte de omroep de namen van de (tien) finalisten bekend die vandaag, zaterdag 19 februari, zullen gaan strijden om het ticket richting Düsseldorf. Diezelfde dag vond de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens die finale.

Afgelopen zondag, 13 februari, raakte bekend dat twee kandidaten zich hadden teruggetrokken uit de nationale selectie en 1TV besloot om hen niet te vervangen. Gisteren, vrijdag 18 februari, maakte de omroep bekend dat ook Tako Gachechiladze niet van de partij zal zijn en dit wegens griep. 

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Soldier song" door Temo Sajaia.
02. "Love" door Salome Korkotashvili (Georgische selectie 2008).
03. "Face to face" door Sweet Pills.
04. "New day" door Dito Lagvilava & November (Georgische selectie 2009).
05. "Rejected" door Nini Shermadini.
06. "Loved, seen, dreaming" door The Georgians.
07. "One more day" door Eldrine.

* teruggetrokken uit de selectie :

- "Universe" door Boris Bedia.
- "Maybe" door Keti Orjonikidze.
- "It's OK" door Tako Gachechiladze (Georgische selectie 2008-2009, als lid van 3G).

De nationale finale vindt vanmiddag plaats en gaat van start om 15.30 en duurt tot 17.00 (18.30-20.00 plaatselijke tijd). Het lot van de acht finalisten ligt in de handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Die televoting gaat pas van start nadat alle kandidaten hun nummer hebben voorgesteld en zal in totaal vijftien minuten duren en per toestel kan er tot twintig maal worden gebeld of gesms't.

De Georgische finale wordt rechtstreeks uitgezonden via 1TV en zal ook via het internet kunnen gevolgd worden (klik hier). (bron : 1TV)

19-02-2011 om 10:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : loopt de vrijgezellenavond alsnog uit de hand?

 Na 21 seizoenen houdt 'F.C. De kampioenen' er straks mee op. Maar voor het zover is, wil Boma geschiedenis schrijven. De slechtste cafévoetbalploeg van het land moét en zàl dit jaar kampioen spelen.

Maar dat is buiten de Schellekens, de Stampers, de Spuiters, de Matrakken en andere Boskrabbers gerekend, want ook zij zijn op zoek naar eeuwige voetbalglorie. Ook Carmen ziet wel iets in beroemd worden. Ze is het kuisen beu en slaagt erin op haar manier de boekskes te komen. En finaal BV te worden, tegen Xaviers wil en dank.

Zijn liefde voor Goedele brengt Boma ertoe in Brugge een belangrijke vraag te stellen, al geeft hij De Kampioenen te veel vrij spel om hem te helpen. De mannen trekken er eens alleen op uit in de Bende van Boma.

En ook de vrouwen bouwen een eigen feestje, in een bowling. Bieke wordt zelfs specialiste in evenementen en zet een westerndorp, El Paso del Norte, op kop. Xavier moet prins Filip rondleiden in zijn kazerne. En Fernand? Die krijgt onverwachts bezoek…

 de twaalfde aflevering - wodka :

Met het dubbelhuweijk in het verschiet, pleit Ronaldinho voor een vrijgezellenavond. Maar Pascale wil haar trouwdag niet in gevaar brengen, en Pol en Boma willen fris aan de 'match van de waarheid' tegen de Schellekens beginnen. Uiteindelijk wordt beslist om een sober vrijgezellenfeest te houden : geen drank, geen vrouwen. Al snel wordt duidelijk dat er van de goede bedoelingen van de mannen niet veel in huis zal komen ... Ondertussen amuseren de vrouwen zich in de bowling op de vrijgezellenavond van Pascale, al hangt daar ook elektriciteit in de lucht ... Carmen moet vaststellen dat 'de boekskes' haar de laatste tijd links laten liggen en probeert zich dan maar zelf in de kijker te werken ... En Fernand bereidt zijn vertrek voor ...

Scenario :
Bart Cooreman

Gastrollen : Niels Destadsbader (Ronaldinho), Jan Van Hecke (Jefke), Rik Willems (journalist Gilles), Fred Van Kuijck (Grootjans), Pol Ricour (uitbater)

'F.C. De Kampioenen', vanavond zaterdag 19 februari om 20.45 op Eén. (bron en foto's : Eén)

19-02-2011 om 00:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Zorro' : Roman, Ruud of Tommie wordt vanavond Zorro.

 De AVRO luidde de eerste dag van het nieuwe jaar in met de eerste liveshow van 'Op zoek naar Zorro'. De zaterdagavond wordt de nieuwe thuisbasis van de enige talentenjacht die op zoek is naar potentiële musicalsterren. Dennis de G, Dennis ten V (NSF 2004-2005), Jeroen, Kelvin, Marijn, Mischa, Roman, Ruud, Samuel, Sandor en Tommie zijn echte multi-talenten die de strijd met elkaar aangaan om uiteindelijk de winnaar te worden van 'Op zoek naar Zorro'. Frits Sissing neemt de presentatie voor zijn rekening. Onder toeziend oog van Willem Nijholt maken Pia Douwes en Erwin van Lambaart, als voorzitter, onderdeel uit van het panel.

Na maanden van voorbereiding was het zover. De elf finalisten van het AVRO-programma 'Op zoek naar Zorro' presenteerden zich begin dit jaar in de eerste liveshow. De elf Zorro's in spé hadden het nodige achter de rug. Dat was te zien in de eerste uitzending van 'Op zoek naar Zorro', die de AVRO op vrijdag 31 december uitzond. Daarin werd een overzicht gegeven van het concert, de workshops, de audities en alle spanningen voor en achter de schermen op weg naar de eerste liveshow.

De elf finalisten zijn gekozen uit honderden kandidaten die zich hadden aangemeld voor de open audities voor 'Op zoek naar Zorro'. Na de eerste voorrondes volgde een theaterronde. Daarin moesten de overgebleven jongens zich presenteren aan het panel, bestaande uit musicalster Pia Douwes, talentscout en filmproducent Johan Nijenhuis en theaterproducent Erwin van Lambaart. Degenen die de theaterronde overleefden, kregen op de Zorro Academy workshops van onder anderen Willem Nijholt en Pia Douwes.

Na de Academy bleven nog 20 jongens over. Zij mochten een optreden verzorgen voor de top van de Nederlandse theaterwereld. Na intensief beraad van het panel zijn de elf finalisten een feit.
 
Tijdens elke liveshow moeten de twee kandidaten met de minste stemmen in de 'zwanenzang' het nog eenmaal tegen elkaar opnemen. Daarna is het de beurt aan musicalicoon Willem Nijholt om één Zorro te redden. De kijkers bepalen wie de Nederlandse Zorro wordt. Vanavondzaterdag 19 februari, vindt de finale van 'Op zoek naar Zorro' plaats.

De achtste en laatste liveshow krijg je vanavond vanaf 20.25 op Nederland 1. Het eerste deel loopt tot 21.30 en na 'Evenblij met...' volgt de resultaatshow. Die loopt van 22.00 tot en met 22.35.

* Wisselend derde panellid

In deze reeks van 'Op zoek naar...' is voor het eerst het derde panellid elke week verschillend. Acht powervrouwen zullen het vertrouwde panel, bestaande uit Erwin van Lambaart (voorzitter), Pia Douwes en Willem Nijholt, versterken. Actrice Monique van de Ven is gastpanellid tijdens de finale van 'Op zoek naar Zorro'.

Monique van de Ven is zonder twijfel een van de grootste namen in de Nederlandse filmindustrie. Ze is van plan haar acteer expertise in te zetten bij het beoordelen van de Zorro's. "Ik ga op zoek naar de Zorro die het beste kan zingen. Maar ook naar een Zorro die heel goed kan acteren, want dat vind ik net zo belangrijk."

Anders dan in de andere liveshows staat het gastpanellid deze week niet met de jongens op de bühne. Die rol is in de laatste liveshow weggelegd voor musicaldiva Pia Douwes.

 * de elf kandidaten zijn :


01. Dennis de Groot (achtste afvaller).
02. Dennis ten Vergert (NSF 2004-2005)(derde afvaller).
03. Jeroen Dekkers (vierde afvaller).
04. Kelvin Wormgoor (vijfde afvaller).
05. Marijn Brouwers (zesde afvaller).
06. Mischa Kiek (zevende afvaller).
07. Roman van der Werff.
08. Ruud van Overdijk.
09. Samuel Hubner Casado (tweede afvaller).
10. Sandor Strubl (eerste afvaller).
11. Tommie Christiaan.

Wat zingen de 3 overgebleven Zorro's vanavond?

Roman, Ruud en Tommie zingen een aantal nummers uit de musical 'Zorro'. Daarnaast zingen ze de volgende solo's :

- Tommie : "Omarm me" (Bløf).
- Ruud : "Wat is mijn hart" (Marco Borsato).
- Roman : "Jij moet verder" (René Froger, ESF 2009 en lid vakjury NSF 2011). 

* 'Op zoek naar Zorro backstage' :

Wat gebeurt er in de studio van 'Op zoek naar Zorro'? Hoe voelen de finalisten zich? Wat is de mening van de panelleden en welke sterren bevinden zich in de studio? Het antwoord geeft Soundos El Ahmadi wekelijks live vanuit studio 24. 'Op zoek naar Zorro Backstage' geeft elke week een kijkje achter de schermen via deze link. Tussen de twee liveshows van 'Op zoek naar Zorro' (21.20 tot en met 21.55) doet Soundos, samen met een reporter, verslag van de gebeurtenissen in de studio.

Elke week een gastreporter! Noortje Herlaar is tijdens de finale-uitzending van 'Op zoek naar Zorro' Backstage gastpresentator! Zij werd vorig jaar uitgeroepen tot de winnares van het programma 'Op zoek naar Mary Poppins'. Eerder speelde zij in musicals als 'Dirty Dancing' en 'Urinetown'.

Lone van Roosendaal (NSF 1998) is te gast en Noortje spreekt met gastpanellid Monique van de Ven. Ook zijn alle ex-Zorro's aanwezig om nog één keer te stralen!

De musical 'Zorro', met onder meer Lone van Roosendaal (NSF 1998) en René van Kooten (NSF 2001), zal te zien zijn in heelwat Nederlandse theaters en dit vanaf zaterdag 02 april tot en met zondag 11 december. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van 
Joop van den Ende Theaterproducties.

'Op zoek naar Zorro', de achtste liveshow vanavond, zaterdag 19 februari, tussen 20.25 en 21.30 op Nederland 1. Tussen 22.00 en 22.35 volgt de uitslag. Deze namiddag kan je op Nederland 1 tussen 15.50 en 16.50 kijken naar de herhaling van de zevende liveshow en tussen 16.50 en 17.20 naar de uitslag. 
(bron : AVRO : foto kandidaten : Govert de Roos)

19-02-2011 om 00:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Lucía Pérez gaat voor Spanje naar Düsseldorf.

 Gisterenavond, vrijdag 18 februari, vond in de Spanje de finale plaats van 'Destino Eurovisión 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Via twee voorrondes en een halve finale werd het aantal deelnemers herleid van vierentwintig naar drie : Lucía Pérez (televoting), Melissa (vakjury) en Auryn (vakjury).

Tijdens de finale brachten de drie kandidaten - in tegenstelling tot eerdere berichten - hun drie toegekende nummers ten gehore. Aan het einde van die ronde gaven de leden van de jury aan  elk van de drie nummers punten (één, twee en drie) en het nummer met de meeste punten stootte door naar de tweede ronde. De leden van de vakjury (Albert Hammond, Reyes del Amor, David Ascanio en Boris Izaguirre) waren dezelfde als tijdens de voorrondes behalve dat Merche vervangen was door Sole Giménez. 

 In die ronde werd het nummer nogmaals ten gehore gebracht en dan was het aan de kijkers thuis om door middel van televoting hun voorkeur kenbaar te maken.

- eerste ronde :

01. "Eos" (tekst en muziek : Jesús Cañadilla, Alejandro de Pinedo) door Melissa.
02. "Envangelyne" (tekst : Kristin Molin ; muziek : Kjell Jennstig, Dejan Belgrenius) door Auryn.
03. "Que me quiten lo bailao" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero) door Lucía Pérez.

intervalact : "Volando voy" door Sole Giménez.

04. "Sueños rotos" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling) door Melissa.
05. "El sol brillará" (tekst en muziek : Rafael de Alba) door Auryn.
06. "Abrázame" (tekst en muziek : Antonio Sánchez-Ohlsson, Thomas G.son) door Lucía Pérez.

07. "Diamonds" (tekst en muziek : Nestor Geli, Susie Päivärinta, Pär Lönn) door Melissa.
08. "Volver" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling) door Auryn.
09. "C'est la vie, it's alright!" (tekst en muziek : W&M, Nestor Geli, Susie Päivärinta, Per Andersson, Mats Lindberg) door Lucía Pérez.

intervalact : "Breathe easy" door Blue (ESF 2011).

* uitslag vakjury (Albert Hammond, Sole Giménez, Reyes del Amor, David Ascanio en Boris Izaguirre) :

- Melissa :

- "Eos" (tekst en muziek : Jesús Cañadilla, Alejandro de Pinedo) : 14 punten (3+2+3+3+3).
- "Sueños rotos" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling) : 11 punten (2+3+2+2+2).
- "Diamonds" (tekst en muziek : Nestor Geli, Susie Päivärinta, Pär Lönn) : 5 punten (1+1+1+1+1).

Auryn :

- "Envangelyne" (tekst : Kristin Molin ; muziek : Kjell Jennstig, Dejan Belgrenius) : 9 punten (2+2+2+2+1).
- "El sol brillará" (tekst en muziek : Rafael de Alba) : 6 punten (1+1+1+1+2).
- "Volver" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling) : 15 punten (3+3+3+3+3).

- Lucía Pérez :

- "Que me quiten lo bailao" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero) : 12 punten (2+3+1+3+3).
- "Abrázame" (tekst en muziek : Antonio Sánchez-Ohlsson, Thomas G.son) : 12 punten (3+2+3+2+2).
- "C'est la vie, it's alright!" (tekst en muziek : W&M, Nestor Geli, Susie Päivärinta, Per Andersson, Mats Lindberg) : 6 punten (1+1+2+1+1).

Bij Lucía Pérez was er eventjes commotie omdat er twee nummers hetzelfde aantal punten hadden vergaard. Het nummer dat het meest het maximum van de punten had behaald zou doorstoten maar de zangeres en presentatrice Anne Igartiburu opteerden eerder voor "Abrázame". De jury besloot zich toch te houden aan het reglement en dus stootte "Que me quiten lo bailao" door naar de finaleronde.

* finaleronde :

01. "Eos" (tekst en muziek : Jesús Cañadilla, Alejandro de Pinedo) door Melissa.
02. "Volver" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling) door Auryn.
03. "Que me quiten lo bailao" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero) door Lucía Pérez.

intervalact : "Angel" door Daniel Diges (ESF 2010, presentator 'Destino Eurovisión 2011') en "Entre mis recuerdos" door Albert Hammond.

 En dan was het moment aangebroken waarbij presentatrice Anne Igartiburu de eer had om de winnaar aan te kondigen. Met maar liefst 68% van de stemmen ging de overwinning naar "Que me quiten lo bailao" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero) van zangeres Lucía Pérez. De tweede haalde 20% van de stemmen, de derde 12%.

Componist en tekstschrijver Rafael Artesero Herrero is alvast niet aan zijn proefstuk toe. Zo schreef hij de tekst en de muziek van twee Andorrese inzendingen, namelijk "La mirada interior" (2005) en "Sense tu" (2006). Net als de overige vier inzendingen van het ministaatje tussen Frankrijk en Spanje konden beide nummers zich niet plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival.

Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de 
festivalpagina van de nationale omroep. (bron, logo en foto's : TVE)

19-02-2011 om 00:39 geschreven door Redactie  


18-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : TWiiNS gaat voor Slowakije naar het Eurovisie Songfestival.

 Vandaag, vrijdag 18 februari, heeft de Slowaakse omroep bekendgemaakt dat de tweelingzusjes Veronika Nízlová en Daniela Jančichová-Nízlová, oftewel TWiiNS, de Slowaakse kleuren gaan verdedigen tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De deelname aan de 56e editie van het jaarlijkse liedjesfestival, midden mei in de Duitse stad Düsseldorf, heeft in het land heelwat voeten in de aarde gehad. Op de allerlaatste dag van vorig jaar, vrijdag 31 december, bevestigde de EBU dat er dit jaar 43 landen van de partij zouden zijn in Duitsland. Maar een paar weken later raakte dan bekend dat Slowakije alsnog afhaakte en dus geen kandidaat zou sturen wegens financiële problemen.

Zoals toen bleek kreeg de nationale omroep STV een week uitstel, tot vrijdag 07 januari 12.00, om een definitieve beslissing te nemen met betrekking tot een (eventuele) deelname. De reden was dat de Slowaakse televisie en radio begin dit jaar moesten fuseren en dus kwam er ook een nieuw management.

"De begroting laat het niet toe om deel te nemen. Elke bijkomende uitgave zal verlies opleveren en dat risico willen we niet nemen", liet interim-directeur Lubos Machaj toen nog in Mediálne optekenen. Verder liet hij weten dat het niet uitgesloten was dat de omroep in de toekomst opnieuw zou deelnemen. Maar een bevestiging van de EBU kwam er niet, tot op zondag 16 januari, daags voor de lottrekking met betrekking tot de indeling van de beide halve finales.

Volgens geruchten zou de Slowaakse omroep geen uitstel gekregen hebben van de EBU en zouden ze bij een niet-deelname alsnog de bijdrage moeten ophoesten.

Daarop besloot men in Bratislava om de kandidaat dit jaar intern te kiezen en de voorbije dagen doken de namen op van een aantal potentiële kandidaten waaronder ook TWiiNS. Het duo zal de Slowaakse festivalinzending, "I'm still alive", voorstellen op zaterdag 05 maart eerstkomende tijdens de verkiezing van de nieuwe Miss Slowakije. Het nummer is van de hand van Braňo Jančich, Bryan Todd en Sandra Nordstrom.

Andere kandidaten, volgens Mediálne, waren Mista (Slowaakse selectie 2010), Miro Šmajda en Mukatado maar de keuze viel dus op de zusjes Nízlová. Beiden stonden in 2008 reeds op het festivalpodium in de Servische hoofdstad Belgrado als backing vocals bij de Tsjechische Tereza Kerndlová die met "Have some fun" beslag legde op een achttiende en voorlaatste plaats in de tweede halve finale met negen punten.
(bron : STV ; foto : Mario Gotti, website TWiiNS)

18-02-2011 om 23:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Duitse inzending voor Düsseldorf is bekend.

 Vanavond, vrijdag 18 februari, werd in Duitsland de inzending gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De winnares van het Eurovisie Songfestival van vorig jaar, de Duitse Lena Meyer-Landrut, wil op zaterdag 14 mei eerstkomende haar land een tweede overwinning op rij bezorgen.

Voorafgaand aan de nationale finale ('Unser Song für Deutschland 2011'), rechtstreeks uitgezonden via het eerste Duitse net (ARD), waren er reeds twee voorrondes. Tijdens elke voorronde, uitgezonden op ProSieben, bracht Lena zes nummers ten gehore en telkens stootten drie nummers door naar de finale. Net zoals tijdens de voorrondes waren het de kijkers thuis die vanavond bepaalden met welk nummer de zangeres midden mei zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.

 Zoals we eerder reeds berichtten was er ook dit jaar tijdens de nationale selectie een jury en dit onder leiding van Stefan Raab (ESF 2000, componist/tekstschrijver/dirigent Duitse inzending ESF 1998, componist/tekstschrijver/backing Duitse inzending ESF 2004, voorzitter vakjury 'Unser Star für Oslo 2010', presentator ESF 2011). Tijdens de finale kreeg hij alvast het gezelschap van Barbara Schöneberger en Adel Tawil (Ich + Ich). De finale werd, net als beide voorrondes, in goede banen geleid door Sabine Heinrich en Matthias Opdenhövel.

* de zes liedjes  :

01. "Maybe" (Daniel Schaub, Pär Lammers)(eerste voorronde).
02. "What happened to me?" (Lena Meyer-Landrut, Stefan Raab)(eerste voorronde).
03. "Push forward" (Daniel Schaub, Pär Lammers)(tweede voorronde).
04. "Mama told me" (Lena Meyer-Landrut, Stefan Raab)(tweede voorronde).
05. "A million and one" (Erroll Rennalls, Stavros Ioannou)(tweede voorronde).
06. "Taken by a stranger" (Nicole Morier, Gus Seyffert, Monica Birkenes)(eerste voorronde).

Aan de drie juryleden werd gevraagd welke nummers hun voorkeur wegdroegen en het trio ging voor "Taken by a stranger", Barbara ging eveneens voor "Push forward", Adel's tweede keuze viel op "Mama told me". Stefan Raab hield het enkel bij "Taken by a stranger".

De twee liedjes met de meeste stemmen gingen over naar de superronde en daarin werd beslist met welk nummer Lena zal aantreden tijdens de finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

* superronde :

01. "Push forward" (Daniel Schaub, Pär Lammers).
02. "Taken by a stranger" (Nicole Morier, Gus Seyffert, Monica Birkenes).

Na het muzikale intermezzo van Adel Tawil (Ich + Ich) was het moment aangebroken om de titel van het winnende liedje wereldkundig te maken.

* uitslag superronde :

01. "Taken by a stranger" (Nicole Morier, Gus Seyffert, Monica Birkenes) : 79%.
02. "Push forward" (Daniel Schaub, Pär Lammers) : 21%.

 Vorige week dinsdag, 08 februari, bracht de zangeres haar tweede album op de markt. Op dat album, met als titel "Good news", prijken de twaalf nummers die ze tijdens de nationale selectie ten gehore bracht. Eén van die twaalf nummers wordt dit jaar de Duitse inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. Dit weekend komt de zangeres in eigen land binnen op de eerste plaats van de albumhitparade.

Meer nieuws en informatie krijg je op de festivalsite alwaar je de finale kan (her)bekijken. (
bron : ProSiebenwebsite LenaNDR)

18-02-2011 om 22:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : digitale zender GUNKtv stopt ermee op 31 maart eerstkomende.

 De digitale zender GUNKtv stopt ermee op donderdag 31 maart eerstkomende. Dat heeft de raad van bestuur van T.Vgas, het bedrijf achter de zender en een dochteronderneming van Telenet, eerder vandaag, vrijdag 18 februari, beslist.

Ondermaatse financiële resultaten liggen aan de basis van de stopzetting, luidt het. De negen personeelsleden van T.Vgas die rechtstreeks betrokken zijn bij de televisieactiviteiten, krijgen de mogelijkheid in te gaan op openstaande vacatures bij Telenet.

De gamingwebsite 9lives blijft wel bestaan, net als het maandblad GUNK Magazine. Beide worden geïntegreerd bij Telenet; de personeelsleden van de gaming- en printactiviteiten van T.Vgas komen in dienst bij Telenet. De stopzetting komt niet als een verrassing; al geruime tijd deden geruchten de ronde over het verdwijnen van de zender.

GUNKtv ging van start op 01 mei 2009 (en niet in 2008, zoals vermeld in het persbericht van Telenet) als jongerenzender met veel aandacht voor games. De zender was een project van Frank Molnar, een ex-deelnemer van het reality-programma 'Big Brother', en Telenet, dat in 2008 een meerderheidsparticipatie had genomen in het bedrijf VGAS van Molnar, waarna de naam van dat bedrijf veranderde in T.Vgas.

Molnar had voor de start van de zender al een programma gepresenteerd onder de naam 'GUNKtv', eerst op TMF en daarna op VT4.

 Onder meer Ivan Heylen, Dirk Moerman, Jess Donckers, Bert Pollet, Evi Goffin (Medusa, Eurosong 1999) en Margriet Hermans (Eurosong 1987-1989-1999) werkten in het verleden voor de zender. LDD-politicus Jurgen Verstrepen presenteert nog elke zondag een talkshow op GUNKtv. (bron : Belga)

18-02-2011 om 21:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 19 februari 2011 - nieuwe single van K3 op de eerste plaats van de tipparade.

Ultratop De nieuwe single van Milk Inc. ("Fire") kan in de tweede week notering niet doorstoten naar de eerste plaats en moet zelfs twee plaatsen verlies incasseren. Ook "Ladies Night" van Sha-Na boekt na twee weken notering al een aantal plaatsen verlies en gaat zo van een zevenendertigste naar een eenenveertigste plaats. "Dirty situation" van Mohombi (MF 2005) feat. Akon daalt in de zesde week notering van de eenentwintigste naar de dertigste plaats.

De meisjes van K3 hebben misschien opnieuw een hit te pakken want hun jongste single "Alice in Wonderland" komt de tipparade binnen op de eerste plaats. Verder begroeten we de nieuwe singles van Laura Lynn & De Romeo's en Yves Segers.

Het album "MaMaSé!" van K3  was vorig jaar het bestverkochte album in Vlaanderen en staat na meer dan zestien maanden nog steeds in de hitparade. Deze week is het album goed voor een eenenveertigste plaats. "Best of Natalia", het verzamelalbum van de Kempense zangeres, daalt na veertien weken van een zevenentwintigste naar een drieëndertigste plaats en het debuutalbum van Laura Omloop verliest na zestien weken notering één plaatsje en gaat van drieëntwintig naar vierentwintig.

Het jongste album van Dana Winner, "Parels uit de Noordzee", blijft in de vijftiende week op een eenentachtigste plaats staan. Het jongste album van Bart Herman, "Vlinders, passie, stille tranen...", boekt in de vierde week notering een aantal plaatsen winst en gaat zo terug van een vierendertigste naar een tweeëndertigste plaats.

In Wallonië daalt het jongste album van Frédéric François, "Chanteur d'amour", van een negenentwintigste naar een vierendertigste plaats. "Best of Lara Fabian" van Lara Fabian, haar jongste verzamelalbum, bezet de vijftiende plaats in de top honderd, een verlies van één plaatsje.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :07. (05) "Fire" - Milk Inc. (2 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
30. (21) "Dirty situation" - Mohombi (MF 2005) feat. Akon (6 weken).
41. (37) "Ladies night" - Sha-Na (2 weken)(Eurosong 1993).

Ultratip 50 singles :

01. (NW) "Alice in Wonderland" - K3 (Eurosong 1999).
18. (30) "King in my head" - Stan Van Samang (2 weken)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
26. (44) "Elke dag een beetje mooier" - Bart Kaëll (2 weken)(Eurosong 1983-1987).
30. (41) "In de plooi" - Bart Peeters (2 weken)(presentator 'Eurosong', commentator ESF).
37. (NW) "Naar de kermis!" - Laura Lynn & De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996).
48. (NW) "Boven op de berg" - Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999).

Verdwenen : "Last call" - Soulsister (8 weken)(met Jan Leyers, ESF 1991) en "En een kameel" - Jelle Cleymans (3 weken)(ex-Spring, Eurosong 2004).

Ultratop 100 albums :019. (017) "De ideale man" - Bart Peeters (19 weken)(presentator 'Eurosong', commentator ESF).
022. (031) "Ballades (2010)" - Clouseau (14 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
024. (023) "Verliefd" - Laura (16 weken)(JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
027. (NW) "Charm school" - Roxette (met Per Gessle, componist/tektschrijver "Kärleken är evig", MF 1986).
032. (034) "Vlinders, passie, stille tranen..." - Bart Herman (4 weken)(Eurosong 1993).
033. (027) "Best of Natalia" - Natalia (14 weken)(Eurosong 2004).
041. (036) "MaMaSé!" - K3 (65 weken)(Eurosong 1999).
045. (041) "Amika en ik" - Amika (18 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').
052. (049) "Alle hits" - Christoff (30 weken)(Eurosong 1993-2002).
053. (052) "Registrated 2" - Regi (31 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
066. (077) "Back to back" - Wim De Craene (Eurosong 1983) & Boudewijn de Groot (16 weken).
081. (081) "Parels uit de Noordzee" - Dana Winner (15 weken)(voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
092. (RE) "Oliver!" - Musical, met Guust Vandenbussche (Junior Eurosong 2008) en Sepp Hendrix (Junior Eurosong 2009)(7 weken).
099. (098) "Circle" - Scala & Kolacny Brothers (18 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "De wondermachine - Show" - K3 (3 weken)(Eurosong 1999).
03. (03) "K3 en het Wensspel" - K3 (16 weken)(Eurosong 1999).
04. (05) "MaMaSé! show" - K3 (39 weken)(Eurosong 1999).

WALLONIE

Ultratop 50 singles :34. (44) "Dirty situation" - Mohombi (MF 2005) feat. Akon (3 weken).

Ultratip 50 singles :

39. (45) "L'instinct masculin" - Patrick Fiori (2 weken)(ESF 1993).

Verdwenen : "Je viendrai te chercher" - Patrick Fiori (ESF 1993) & Johnny Hallyday (4 weken).

Ultratop 100 albums :005. (005) "Le meilleur des Enfoirés - 20 ans" - Les Enfoirés (10 weken).
015. (014) "Best of Lara Fabian" - Lara Fabian (13 weken)(ESF 1988).
034. (029) "Chanteur d'amour" - Frédéric François (15 weken)(Belgische selectie 1970).
072. (069) "L'instinct masculin" - Patrick Fiori (21 weken)(ESF 1993).
096. (099) "Les chansons d'amour" - Frank Michael (2 weken)(Belgische selectie 1978-1988).

Ultratop 10 DVD :

03. (03) "Le meilleur des Enfoirés - 20 ans" - Les Enfoirés (10 weken).
10. (12) "Toutes les femmes en moi font leur show" - Lara Fabian (5 weken)(ESF 1988).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

18-02-2011 om 21:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival di Sanremo 2011 : vanavond de vierde avond met finale 'Sezione Giovani'.

 Afgelopen dinsdag, 15 februari, ging in Italië de 61e editie van start van het Festival van Sanremo. Dat festival ligt trouwens aan de basis van het Eurovisie Songfestival dat in 1956 van start ging.

Op dinsdag 01 februari jongstleden liet de Italiaanse nationale omroep RAI weten dat de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival één van de kandidaten wordt die zal deelnemen aan het nationale liedjesfestival. Het festival loopt tot en met morgen, zaterdag 19 februari, en de naam van de kandidaat voor Düsseldorf wordt tijdens die finale bekendgemaakt, net voor de bekendmaking van de winnaar van het Festival van Sanremo.

Dinsdagmiddag hield de omroep tussen 13.30 en 14.00 een persconferentie en daarop raakte bekend dat de finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal worden uitgezonden op Rai 2, de tweede halve finale waarin Italië moet stemmen (op donderdag 12 mei) zal te zien zijn op Rai 5.

Een speciale jury zal de prijs uitreiken "aan een artiest die het meest geschikt is om het land te vertegenwoordigen in Duitsland". De namen van de leden van de jury die de Italiaanse inzending zal kiezen werden eveneens bekendgemaakt : Mauro Mazza (artistiek directeur van het Festival van Sanremo), oud-Songfestivaldeelnemer Gianni Morandi (ESF 1970), Maurizio Zoccarato (burgemeester van Sanremo), Marco Simeone (directeur van Rai 1) en Massimo Liofredi (directeur van Rai 2).

Tijdens de 61e editie van het Festival van Sanremo, gehouden in het Teatro Ariston, zijn er twee categorieën : 'Sezione Artisti' met veertien kandidaten en 'Sezione Giovani' met acht kandidaten. In tegenstelling tot eerdere berichten kan ook een kandidaat uit die tweede categorie, die van de nieuwelingen, gekozen worden voor Düsseldorf.

Gisterenavond, donderdag 17 februari, stond tijdens de derde show het festival in het teken van '150 jaar Italië'. Zo brachten de veertien gevestigde waarden een nummer uit het rijke muzikale verleden van het land. De vier afvallers van de eerste en de tweede avond mochten hun nummer in verkorte versie opnieuw ten gehore brengen zodat de kijkers thuis via televoting konden beslissen welke twee kandidaten definitief afvielen. Daarnaast maakten de vier resteren kandidaten uit de 'Sezione Giovani' hun opwachting om hun nummer voor te stellen.

Vanavondvrijdag 18 februari, maken de twaalf resterende kandidaten uit de 'Sezione Artisti' opnieuw hun opwachting en dingen ze naar de gunst van de vakjury en de kijkers thuis. De vier kandidaten uit de 'Sezione Giovani' strijden om de overwinning en de winnaar van deze categorie mag morgenavond, tijdens de finale, opnieuw het podium betreden.

* deelnemers 'Sezione Artisti' :

01. "Il vento e le rose" door Patty Pravo.
02. "Arrivera'" door Moda' & Emma.
03. 'L'alieno" door L
uca Madonia & Franco Battiato.
04. "Il mare immenso" door Giusy Ferreri.
05. "Io confesso" door La Crus.
06. "La mia anima d'uomo" door Anna Oxa.
07. "Tre colori" door Tricarico.
08. "Vivo sospesa" door Nathalie.
09. "Amanda è libera" door Al Bano.
10. "Fino in fondo" door Luca Barbarossa & Raquel del Rosario.
11. "Chiamami ancora amore" door Roberto Vecchioni.
12. "Bastardo" door Anna Tatangelo.
13. "Il mio secondo tempo" door Max Pezzali.
14. "Yanez" door Davide Van De Sfroos.

* deelnemers 'Sezione Giovani' :

01. "Lontano da tutto" door Serena Abrami.
02. "Come pioggia" door Roberto Amadè.
03. "Il sole dentro" door Anansi.
04. "Mi rubi l'amore" door BTwins.
05. "Un pezzo d'estate" door Gabriella Ferrone.
06. "Follia d'amore" door Raphael Gualazzi.
07. "Tra tegole e cielo" door Marco Menichini.
08. "Fuoco e cenere" door Micaela.

* (voorlopig) uitgeschakeld 'Sezione Artisti' - eerste avond : 

- "Bastardo" door Anna Tatangelo.
- "La mia anima d'uomo" door Anna Oxa.

* (voorlopig) uitgeschakeld 'Sezione Artisti' - tweede avond : 

- "Amanda è libera" door Al Bano.
- "Il vento e le rose" door Patty Pravo.

* uitgeschakeld 'Sezione Artisti' - derde avond : 

- "La mia anima d'uomo" door Anna Oxa.
- "Il vento e le rose" door Patty Pravo.

* geplaatst voor de finale 'Sezione Giovani' :

- "Lontano da tutto" door Serena Abrami.
- "Follia d'amore" door Raphael Gualazzi.
- "Come pioggia" door Roberto Amadè.
- "Fuoco e cenere" door Micaela.

De vierde avond van de 61e editie van het Festival van Sanremo, vanavond vrijdag 18 februari, kan je tussen 21.10 en 00.30 volgen via Rai 1. De presentatie van deze editie is in handen van Gianni Morandi, Elisabetta Canalis, Belen Rodriguez en Luca & Paolo. Meer nieuws over deze editie van het festival krijg je hier en daar kan je de optredens van de drie voorbije avonden (her)bekijken.
(bron en logo : RAI)

18-02-2011 om 13:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 De werkweek zit er voor velen weer bijna op en zoals steeds op vrijdag zijn we van de partij met onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Voor de fans van Eeklonaar Tom Dice (ESF 2010) is er goed nieuws te rapen. Morgenzaterdag 19 februari, kan jij erbij zijn tijdens de opname van de eerste live-dvd van de zanger die met "Me and my guitar" ons land vorig jaar een zesde plaats bezorgde tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

De unieke performance gaat door op de unieke locatie 'Le Cirque' in Hoogstraten. De plaatsen zijn uiterst beperkt dus wees er snel bij.

De deuren zullen opengaan omstreeks 15.30 en het concert zelf start om 16.00. Het einde is voorzien om 17.00 en wie tickets wil aanschaffen moet nu meteen surfen naar deze website.

 "Superstition", "My girl", "What's going on", "Stop! In the name of love" …, het zijn amper een paar klinkende songtitels uit die weergaloze songcatalogus die Motown gedurende vijf decennia op onze oren losliet. Namen als Stevie Wonder, Marvin Gaye, The Supremes, Four Tops en The Jackson 5 zitten met hun typische 'Motown-sound' inmiddels diep verankerd in ons collectief geheugen.

Het label, opgericht in 1959 door Berry Gordy in Detroit, scoorde hit na hit dankzij zijn aanstekelijk melancholisch geproduceerde popsongs.

Dit voorjaar brengen Jim Cole (backing vocal Belgische inzending ESF 2010) en zijn vast liveband samen met een topcast van goed bevriende Soul-mates hulde aan de songwriters, de artiesten en vooral aan The Funk Brothers, de muzikanten die alle hits inspeelden.

Sandrine (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008), Brahim (Eurosong 2006-2008), Elke Bruyneel (ex-Delavega) en Jim Cole met zijn zeskoppige band zullen stuk voor stuk uw avond omtoveren tot een 'flashback  to the sixties and seventies' !

De laatste voorstelling van 'Motown - 50 years and more' gaat door op
zaterdag 26 februari in Cultuurcentrum Muze in Heusden-Zolder. Voor een volledig overzicht van alle voorstellingen verwijzen we je naar de website van CULTURA VOF.

 De Portugese zangeres Dulce Pontes (ESF 1991) komt dinsdag 05 april naar ons land voor een optreden. De zangeres, die haar land in 1991 met "Lusitana paixão" een achtste plaats bezorgde op het Eurovisie Songfestival, kan je die avond aan het werk zien in de Bozar (Paleis voor Schone Kunsten) in Brussel.

Met Dulce Pontes komt een van de vaandeldragers van de nieuwe fado naar ons land. Aanleiding is haar dubbelalbum "Momentos", een mix van onuitgegeven werk en nieuwe versies van haar bekendste songs. Met haar krachtige en intens emotionele stem vertolkt ze traditionele liederen in het Portugees en nog een reeks andere talen. Haar samenwerking met de muzikale groten der aarde (Caetano Veloso, José Carreras, Daniela Mercury, Ennio Morricone, …) spreekt boekdelen. Dulce Pontes is grote klasse!

Voor de gelijknamige tournee heeft
ze een indrukwekkende groep rond zich verzameld : Davide Zaccaria (cello), Óscar Viana (oboe en Engelse hoorn), Luís Pontes (akoestische gitaar), Fred Gato (akoestische bas), João Lima (Portugese gitaar), Fernando Silva (Portugese gitaar), Joxan Goikoetxea (accordeon) en João Ferreira (percussie).

Wanneer de zangeres en haar groep begin april hun melancholisch lied zullen inzetten, zal geen enkele ziel onberoerd blijven. Echte ontroering is een zeldzaam goed, de plaatsen in Bozar zijn dat ook.

Het optreden op dinsdag 05 april vindt plaats in de Henry Le Boeufzaal en gaat van start om 20.00. Tickets (tussen 30 en 45 euro, inclusief reservatiekosten) kunnen nog steeds worden aangekocht via de websites van Bozar of Fnac.

18-02-2011 om 13:26 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!