Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

19-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : loopt de vrijgezellenavond alsnog uit de hand?

 Na 21 seizoenen houdt 'F.C. De kampioenen' er straks mee op. Maar voor het zover is, wil Boma geschiedenis schrijven. De slechtste cafévoetbalploeg van het land moét en zàl dit jaar kampioen spelen.

Maar dat is buiten de Schellekens, de Stampers, de Spuiters, de Matrakken en andere Boskrabbers gerekend, want ook zij zijn op zoek naar eeuwige voetbalglorie. Ook Carmen ziet wel iets in beroemd worden. Ze is het kuisen beu en slaagt erin op haar manier de boekskes te komen. En finaal BV te worden, tegen Xaviers wil en dank.

Zijn liefde voor Goedele brengt Boma ertoe in Brugge een belangrijke vraag te stellen, al geeft hij De Kampioenen te veel vrij spel om hem te helpen. De mannen trekken er eens alleen op uit in de Bende van Boma.

En ook de vrouwen bouwen een eigen feestje, in een bowling. Bieke wordt zelfs specialiste in evenementen en zet een westerndorp, El Paso del Norte, op kop. Xavier moet prins Filip rondleiden in zijn kazerne. En Fernand? Die krijgt onverwachts bezoek…

 de twaalfde aflevering - wodka :

Met het dubbelhuweijk in het verschiet, pleit Ronaldinho voor een vrijgezellenavond. Maar Pascale wil haar trouwdag niet in gevaar brengen, en Pol en Boma willen fris aan de 'match van de waarheid' tegen de Schellekens beginnen. Uiteindelijk wordt beslist om een sober vrijgezellenfeest te houden : geen drank, geen vrouwen. Al snel wordt duidelijk dat er van de goede bedoelingen van de mannen niet veel in huis zal komen ... Ondertussen amuseren de vrouwen zich in de bowling op de vrijgezellenavond van Pascale, al hangt daar ook elektriciteit in de lucht ... Carmen moet vaststellen dat 'de boekskes' haar de laatste tijd links laten liggen en probeert zich dan maar zelf in de kijker te werken ... En Fernand bereidt zijn vertrek voor ...

Scenario :
Bart Cooreman

Gastrollen : Niels Destadsbader (Ronaldinho), Jan Van Hecke (Jefke), Rik Willems (journalist Gilles), Fred Van Kuijck (Grootjans), Pol Ricour (uitbater)

'F.C. De Kampioenen', vanavond zaterdag 19 februari om 20.45 op Eén. (bron en foto's : Eén)

19-02-2011 om 00:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Zorro' : Roman, Ruud of Tommie wordt vanavond Zorro.

 De AVRO luidde de eerste dag van het nieuwe jaar in met de eerste liveshow van 'Op zoek naar Zorro'. De zaterdagavond wordt de nieuwe thuisbasis van de enige talentenjacht die op zoek is naar potentiële musicalsterren. Dennis de G, Dennis ten V (NSF 2004-2005), Jeroen, Kelvin, Marijn, Mischa, Roman, Ruud, Samuel, Sandor en Tommie zijn echte multi-talenten die de strijd met elkaar aangaan om uiteindelijk de winnaar te worden van 'Op zoek naar Zorro'. Frits Sissing neemt de presentatie voor zijn rekening. Onder toeziend oog van Willem Nijholt maken Pia Douwes en Erwin van Lambaart, als voorzitter, onderdeel uit van het panel.

Na maanden van voorbereiding was het zover. De elf finalisten van het AVRO-programma 'Op zoek naar Zorro' presenteerden zich begin dit jaar in de eerste liveshow. De elf Zorro's in spé hadden het nodige achter de rug. Dat was te zien in de eerste uitzending van 'Op zoek naar Zorro', die de AVRO op vrijdag 31 december uitzond. Daarin werd een overzicht gegeven van het concert, de workshops, de audities en alle spanningen voor en achter de schermen op weg naar de eerste liveshow.

De elf finalisten zijn gekozen uit honderden kandidaten die zich hadden aangemeld voor de open audities voor 'Op zoek naar Zorro'. Na de eerste voorrondes volgde een theaterronde. Daarin moesten de overgebleven jongens zich presenteren aan het panel, bestaande uit musicalster Pia Douwes, talentscout en filmproducent Johan Nijenhuis en theaterproducent Erwin van Lambaart. Degenen die de theaterronde overleefden, kregen op de Zorro Academy workshops van onder anderen Willem Nijholt en Pia Douwes.

Na de Academy bleven nog 20 jongens over. Zij mochten een optreden verzorgen voor de top van de Nederlandse theaterwereld. Na intensief beraad van het panel zijn de elf finalisten een feit.
 
Tijdens elke liveshow moeten de twee kandidaten met de minste stemmen in de 'zwanenzang' het nog eenmaal tegen elkaar opnemen. Daarna is het de beurt aan musicalicoon Willem Nijholt om één Zorro te redden. De kijkers bepalen wie de Nederlandse Zorro wordt. Vanavondzaterdag 19 februari, vindt de finale van 'Op zoek naar Zorro' plaats.

De achtste en laatste liveshow krijg je vanavond vanaf 20.25 op Nederland 1. Het eerste deel loopt tot 21.30 en na 'Evenblij met...' volgt de resultaatshow. Die loopt van 22.00 tot en met 22.35.

* Wisselend derde panellid

In deze reeks van 'Op zoek naar...' is voor het eerst het derde panellid elke week verschillend. Acht powervrouwen zullen het vertrouwde panel, bestaande uit Erwin van Lambaart (voorzitter), Pia Douwes en Willem Nijholt, versterken. Actrice Monique van de Ven is gastpanellid tijdens de finale van 'Op zoek naar Zorro'.

Monique van de Ven is zonder twijfel een van de grootste namen in de Nederlandse filmindustrie. Ze is van plan haar acteer expertise in te zetten bij het beoordelen van de Zorro's. "Ik ga op zoek naar de Zorro die het beste kan zingen. Maar ook naar een Zorro die heel goed kan acteren, want dat vind ik net zo belangrijk."

Anders dan in de andere liveshows staat het gastpanellid deze week niet met de jongens op de bühne. Die rol is in de laatste liveshow weggelegd voor musicaldiva Pia Douwes.

 * de elf kandidaten zijn :


01. Dennis de Groot (achtste afvaller).
02. Dennis ten Vergert (NSF 2004-2005)(derde afvaller).
03. Jeroen Dekkers (vierde afvaller).
04. Kelvin Wormgoor (vijfde afvaller).
05. Marijn Brouwers (zesde afvaller).
06. Mischa Kiek (zevende afvaller).
07. Roman van der Werff.
08. Ruud van Overdijk.
09. Samuel Hubner Casado (tweede afvaller).
10. Sandor Strubl (eerste afvaller).
11. Tommie Christiaan.

Wat zingen de 3 overgebleven Zorro's vanavond?

Roman, Ruud en Tommie zingen een aantal nummers uit de musical 'Zorro'. Daarnaast zingen ze de volgende solo's :

- Tommie : "Omarm me" (Bløf).
- Ruud : "Wat is mijn hart" (Marco Borsato).
- Roman : "Jij moet verder" (René Froger, ESF 2009 en lid vakjury NSF 2011). 

* 'Op zoek naar Zorro backstage' :

Wat gebeurt er in de studio van 'Op zoek naar Zorro'? Hoe voelen de finalisten zich? Wat is de mening van de panelleden en welke sterren bevinden zich in de studio? Het antwoord geeft Soundos El Ahmadi wekelijks live vanuit studio 24. 'Op zoek naar Zorro Backstage' geeft elke week een kijkje achter de schermen via deze link. Tussen de twee liveshows van 'Op zoek naar Zorro' (21.20 tot en met 21.55) doet Soundos, samen met een reporter, verslag van de gebeurtenissen in de studio.

Elke week een gastreporter! Noortje Herlaar is tijdens de finale-uitzending van 'Op zoek naar Zorro' Backstage gastpresentator! Zij werd vorig jaar uitgeroepen tot de winnares van het programma 'Op zoek naar Mary Poppins'. Eerder speelde zij in musicals als 'Dirty Dancing' en 'Urinetown'.

Lone van Roosendaal (NSF 1998) is te gast en Noortje spreekt met gastpanellid Monique van de Ven. Ook zijn alle ex-Zorro's aanwezig om nog één keer te stralen!

De musical 'Zorro', met onder meer Lone van Roosendaal (NSF 1998) en René van Kooten (NSF 2001), zal te zien zijn in heelwat Nederlandse theaters en dit vanaf zaterdag 02 april tot en met zondag 11 december. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van 
Joop van den Ende Theaterproducties.

'Op zoek naar Zorro', de achtste liveshow vanavond, zaterdag 19 februari, tussen 20.25 en 21.30 op Nederland 1. Tussen 22.00 en 22.35 volgt de uitslag. Deze namiddag kan je op Nederland 1 tussen 15.50 en 16.50 kijken naar de herhaling van de zevende liveshow en tussen 16.50 en 17.20 naar de uitslag. 
(bron : AVRO : foto kandidaten : Govert de Roos)

19-02-2011 om 00:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Lucía Pérez gaat voor Spanje naar Düsseldorf.

 Gisterenavond, vrijdag 18 februari, vond in de Spanje de finale plaats van 'Destino Eurovisión 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Via twee voorrondes en een halve finale werd het aantal deelnemers herleid van vierentwintig naar drie : Lucía Pérez (televoting), Melissa (vakjury) en Auryn (vakjury).

Tijdens de finale brachten de drie kandidaten - in tegenstelling tot eerdere berichten - hun drie toegekende nummers ten gehore. Aan het einde van die ronde gaven de leden van de jury aan  elk van de drie nummers punten (één, twee en drie) en het nummer met de meeste punten stootte door naar de tweede ronde. De leden van de vakjury (Albert Hammond, Reyes del Amor, David Ascanio en Boris Izaguirre) waren dezelfde als tijdens de voorrondes behalve dat Merche vervangen was door Sole Giménez. 

 In die ronde werd het nummer nogmaals ten gehore gebracht en dan was het aan de kijkers thuis om door middel van televoting hun voorkeur kenbaar te maken.

- eerste ronde :

01. "Eos" (tekst en muziek : Jesús Cañadilla, Alejandro de Pinedo) door Melissa.
02. "Envangelyne" (tekst : Kristin Molin ; muziek : Kjell Jennstig, Dejan Belgrenius) door Auryn.
03. "Que me quiten lo bailao" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero) door Lucía Pérez.

intervalact : "Volando voy" door Sole Giménez.

04. "Sueños rotos" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling) door Melissa.
05. "El sol brillará" (tekst en muziek : Rafael de Alba) door Auryn.
06. "Abrázame" (tekst en muziek : Antonio Sánchez-Ohlsson, Thomas G.son) door Lucía Pérez.

07. "Diamonds" (tekst en muziek : Nestor Geli, Susie Päivärinta, Pär Lönn) door Melissa.
08. "Volver" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling) door Auryn.
09. "C'est la vie, it's alright!" (tekst en muziek : W&M, Nestor Geli, Susie Päivärinta, Per Andersson, Mats Lindberg) door Lucía Pérez.

intervalact : "Breathe easy" door Blue (ESF 2011).

* uitslag vakjury (Albert Hammond, Sole Giménez, Reyes del Amor, David Ascanio en Boris Izaguirre) :

- Melissa :

- "Eos" (tekst en muziek : Jesús Cañadilla, Alejandro de Pinedo) : 14 punten (3+2+3+3+3).
- "Sueños rotos" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling) : 11 punten (2+3+2+2+2).
- "Diamonds" (tekst en muziek : Nestor Geli, Susie Päivärinta, Pär Lönn) : 5 punten (1+1+1+1+1).

Auryn :

- "Envangelyne" (tekst : Kristin Molin ; muziek : Kjell Jennstig, Dejan Belgrenius) : 9 punten (2+2+2+2+1).
- "El sol brillará" (tekst en muziek : Rafael de Alba) : 6 punten (1+1+1+1+2).
- "Volver" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling) : 15 punten (3+3+3+3+3).

- Lucía Pérez :

- "Que me quiten lo bailao" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero) : 12 punten (2+3+1+3+3).
- "Abrázame" (tekst en muziek : Antonio Sánchez-Ohlsson, Thomas G.son) : 12 punten (3+2+3+2+2).
- "C'est la vie, it's alright!" (tekst en muziek : W&M, Nestor Geli, Susie Päivärinta, Per Andersson, Mats Lindberg) : 6 punten (1+1+2+1+1).

Bij Lucía Pérez was er eventjes commotie omdat er twee nummers hetzelfde aantal punten hadden vergaard. Het nummer dat het meest het maximum van de punten had behaald zou doorstoten maar de zangeres en presentatrice Anne Igartiburu opteerden eerder voor "Abrázame". De jury besloot zich toch te houden aan het reglement en dus stootte "Que me quiten lo bailao" door naar de finaleronde.

* finaleronde :

01. "Eos" (tekst en muziek : Jesús Cañadilla, Alejandro de Pinedo) door Melissa.
02. "Volver" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling) door Auryn.
03. "Que me quiten lo bailao" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero) door Lucía Pérez.

intervalact : "Angel" door Daniel Diges (ESF 2010, presentator 'Destino Eurovisión 2011') en "Entre mis recuerdos" door Albert Hammond.

 En dan was het moment aangebroken waarbij presentatrice Anne Igartiburu de eer had om de winnaar aan te kondigen. Met maar liefst 68% van de stemmen ging de overwinning naar "Que me quiten lo bailao" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero) van zangeres Lucía Pérez. De tweede haalde 20% van de stemmen, de derde 12%.

Componist en tekstschrijver Rafael Artesero Herrero is alvast niet aan zijn proefstuk toe. Zo schreef hij de tekst en de muziek van twee Andorrese inzendingen, namelijk "La mirada interior" (2005) en "Sense tu" (2006). Net als de overige vier inzendingen van het ministaatje tussen Frankrijk en Spanje konden beide nummers zich niet plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival.

Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de 
festivalpagina van de nationale omroep. (bron, logo en foto's : TVE)

19-02-2011 om 00:39 geschreven door Redactie  


18-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : TWiiNS gaat voor Slowakije naar het Eurovisie Songfestival.

 Vandaag, vrijdag 18 februari, heeft de Slowaakse omroep bekendgemaakt dat de tweelingzusjes Veronika Nízlová en Daniela Jančichová-Nízlová, oftewel TWiiNS, de Slowaakse kleuren gaan verdedigen tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De deelname aan de 56e editie van het jaarlijkse liedjesfestival, midden mei in de Duitse stad Düsseldorf, heeft in het land heelwat voeten in de aarde gehad. Op de allerlaatste dag van vorig jaar, vrijdag 31 december, bevestigde de EBU dat er dit jaar 43 landen van de partij zouden zijn in Duitsland. Maar een paar weken later raakte dan bekend dat Slowakije alsnog afhaakte en dus geen kandidaat zou sturen wegens financiële problemen.

Zoals toen bleek kreeg de nationale omroep STV een week uitstel, tot vrijdag 07 januari 12.00, om een definitieve beslissing te nemen met betrekking tot een (eventuele) deelname. De reden was dat de Slowaakse televisie en radio begin dit jaar moesten fuseren en dus kwam er ook een nieuw management.

"De begroting laat het niet toe om deel te nemen. Elke bijkomende uitgave zal verlies opleveren en dat risico willen we niet nemen", liet interim-directeur Lubos Machaj toen nog in Mediálne optekenen. Verder liet hij weten dat het niet uitgesloten was dat de omroep in de toekomst opnieuw zou deelnemen. Maar een bevestiging van de EBU kwam er niet, tot op zondag 16 januari, daags voor de lottrekking met betrekking tot de indeling van de beide halve finales.

Volgens geruchten zou de Slowaakse omroep geen uitstel gekregen hebben van de EBU en zouden ze bij een niet-deelname alsnog de bijdrage moeten ophoesten.

Daarop besloot men in Bratislava om de kandidaat dit jaar intern te kiezen en de voorbije dagen doken de namen op van een aantal potentiële kandidaten waaronder ook TWiiNS. Het duo zal de Slowaakse festivalinzending, "I'm still alive", voorstellen op zaterdag 05 maart eerstkomende tijdens de verkiezing van de nieuwe Miss Slowakije. Het nummer is van de hand van Braňo Jančich, Bryan Todd en Sandra Nordstrom.

Andere kandidaten, volgens Mediálne, waren Mista (Slowaakse selectie 2010), Miro Šmajda en Mukatado maar de keuze viel dus op de zusjes Nízlová. Beiden stonden in 2008 reeds op het festivalpodium in de Servische hoofdstad Belgrado als backing vocals bij de Tsjechische Tereza Kerndlová die met "Have some fun" beslag legde op een achttiende en voorlaatste plaats in de tweede halve finale met negen punten.
(bron : STV ; foto : Mario Gotti, website TWiiNS)

18-02-2011 om 23:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Duitse inzending voor Düsseldorf is bekend.

 Vanavond, vrijdag 18 februari, werd in Duitsland de inzending gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De winnares van het Eurovisie Songfestival van vorig jaar, de Duitse Lena Meyer-Landrut, wil op zaterdag 14 mei eerstkomende haar land een tweede overwinning op rij bezorgen.

Voorafgaand aan de nationale finale ('Unser Song für Deutschland 2011'), rechtstreeks uitgezonden via het eerste Duitse net (ARD), waren er reeds twee voorrondes. Tijdens elke voorronde, uitgezonden op ProSieben, bracht Lena zes nummers ten gehore en telkens stootten drie nummers door naar de finale. Net zoals tijdens de voorrondes waren het de kijkers thuis die vanavond bepaalden met welk nummer de zangeres midden mei zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.

 Zoals we eerder reeds berichtten was er ook dit jaar tijdens de nationale selectie een jury en dit onder leiding van Stefan Raab (ESF 2000, componist/tekstschrijver/dirigent Duitse inzending ESF 1998, componist/tekstschrijver/backing Duitse inzending ESF 2004, voorzitter vakjury 'Unser Star für Oslo 2010', presentator ESF 2011). Tijdens de finale kreeg hij alvast het gezelschap van Barbara Schöneberger en Adel Tawil (Ich + Ich). De finale werd, net als beide voorrondes, in goede banen geleid door Sabine Heinrich en Matthias Opdenhövel.

* de zes liedjes  :

01. "Maybe" (Daniel Schaub, Pär Lammers)(eerste voorronde).
02. "What happened to me?" (Lena Meyer-Landrut, Stefan Raab)(eerste voorronde).
03. "Push forward" (Daniel Schaub, Pär Lammers)(tweede voorronde).
04. "Mama told me" (Lena Meyer-Landrut, Stefan Raab)(tweede voorronde).
05. "A million and one" (Erroll Rennalls, Stavros Ioannou)(tweede voorronde).
06. "Taken by a stranger" (Nicole Morier, Gus Seyffert, Monica Birkenes)(eerste voorronde).

Aan de drie juryleden werd gevraagd welke nummers hun voorkeur wegdroegen en het trio ging voor "Taken by a stranger", Barbara ging eveneens voor "Push forward", Adel's tweede keuze viel op "Mama told me". Stefan Raab hield het enkel bij "Taken by a stranger".

De twee liedjes met de meeste stemmen gingen over naar de superronde en daarin werd beslist met welk nummer Lena zal aantreden tijdens de finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

* superronde :

01. "Push forward" (Daniel Schaub, Pär Lammers).
02. "Taken by a stranger" (Nicole Morier, Gus Seyffert, Monica Birkenes).

Na het muzikale intermezzo van Adel Tawil (Ich + Ich) was het moment aangebroken om de titel van het winnende liedje wereldkundig te maken.

* uitslag superronde :

01. "Taken by a stranger" (Nicole Morier, Gus Seyffert, Monica Birkenes) : 79%.
02. "Push forward" (Daniel Schaub, Pär Lammers) : 21%.

 Vorige week dinsdag, 08 februari, bracht de zangeres haar tweede album op de markt. Op dat album, met als titel "Good news", prijken de twaalf nummers die ze tijdens de nationale selectie ten gehore bracht. Eén van die twaalf nummers wordt dit jaar de Duitse inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. Dit weekend komt de zangeres in eigen land binnen op de eerste plaats van de albumhitparade.

Meer nieuws en informatie krijg je op de festivalsite alwaar je de finale kan (her)bekijken. (
bron : ProSiebenwebsite LenaNDR)

18-02-2011 om 22:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : digitale zender GUNKtv stopt ermee op 31 maart eerstkomende.

 De digitale zender GUNKtv stopt ermee op donderdag 31 maart eerstkomende. Dat heeft de raad van bestuur van T.Vgas, het bedrijf achter de zender en een dochteronderneming van Telenet, eerder vandaag, vrijdag 18 februari, beslist.

Ondermaatse financiële resultaten liggen aan de basis van de stopzetting, luidt het. De negen personeelsleden van T.Vgas die rechtstreeks betrokken zijn bij de televisieactiviteiten, krijgen de mogelijkheid in te gaan op openstaande vacatures bij Telenet.

De gamingwebsite 9lives blijft wel bestaan, net als het maandblad GUNK Magazine. Beide worden geïntegreerd bij Telenet; de personeelsleden van de gaming- en printactiviteiten van T.Vgas komen in dienst bij Telenet. De stopzetting komt niet als een verrassing; al geruime tijd deden geruchten de ronde over het verdwijnen van de zender.

GUNKtv ging van start op 01 mei 2009 (en niet in 2008, zoals vermeld in het persbericht van Telenet) als jongerenzender met veel aandacht voor games. De zender was een project van Frank Molnar, een ex-deelnemer van het reality-programma 'Big Brother', en Telenet, dat in 2008 een meerderheidsparticipatie had genomen in het bedrijf VGAS van Molnar, waarna de naam van dat bedrijf veranderde in T.Vgas.

Molnar had voor de start van de zender al een programma gepresenteerd onder de naam 'GUNKtv', eerst op TMF en daarna op VT4.

 Onder meer Ivan Heylen, Dirk Moerman, Jess Donckers, Bert Pollet, Evi Goffin (Medusa, Eurosong 1999) en Margriet Hermans (Eurosong 1987-1989-1999) werkten in het verleden voor de zender. LDD-politicus Jurgen Verstrepen presenteert nog elke zondag een talkshow op GUNKtv. (bron : Belga)

18-02-2011 om 21:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 19 februari 2011 - nieuwe single van K3 op de eerste plaats van de tipparade.

Ultratop De nieuwe single van Milk Inc. ("Fire") kan in de tweede week notering niet doorstoten naar de eerste plaats en moet zelfs twee plaatsen verlies incasseren. Ook "Ladies Night" van Sha-Na boekt na twee weken notering al een aantal plaatsen verlies en gaat zo van een zevenendertigste naar een eenenveertigste plaats. "Dirty situation" van Mohombi (MF 2005) feat. Akon daalt in de zesde week notering van de eenentwintigste naar de dertigste plaats.

De meisjes van K3 hebben misschien opnieuw een hit te pakken want hun jongste single "Alice in Wonderland" komt de tipparade binnen op de eerste plaats. Verder begroeten we de nieuwe singles van Laura Lynn & De Romeo's en Yves Segers.

Het album "MaMaSé!" van K3  was vorig jaar het bestverkochte album in Vlaanderen en staat na meer dan zestien maanden nog steeds in de hitparade. Deze week is het album goed voor een eenenveertigste plaats. "Best of Natalia", het verzamelalbum van de Kempense zangeres, daalt na veertien weken van een zevenentwintigste naar een drieëndertigste plaats en het debuutalbum van Laura Omloop verliest na zestien weken notering één plaatsje en gaat van drieëntwintig naar vierentwintig.

Het jongste album van Dana Winner, "Parels uit de Noordzee", blijft in de vijftiende week op een eenentachtigste plaats staan. Het jongste album van Bart Herman, "Vlinders, passie, stille tranen...", boekt in de vierde week notering een aantal plaatsen winst en gaat zo terug van een vierendertigste naar een tweeëndertigste plaats.

In Wallonië daalt het jongste album van Frédéric François, "Chanteur d'amour", van een negenentwintigste naar een vierendertigste plaats. "Best of Lara Fabian" van Lara Fabian, haar jongste verzamelalbum, bezet de vijftiende plaats in de top honderd, een verlies van één plaatsje.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



07. (05) "Fire" - Milk Inc. (2 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
30. (21) "Dirty situation" - Mohombi (MF 2005) feat. Akon (6 weken).
41. (37) "Ladies night" - Sha-Na (2 weken)(Eurosong 1993).

Ultratip 50 singles :

01. (NW) "Alice in Wonderland" - K3 (Eurosong 1999).
18. (30) "King in my head" - Stan Van Samang (2 weken)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
26. (44) "Elke dag een beetje mooier" - Bart Kaëll (2 weken)(Eurosong 1983-1987).
30. (41) "In de plooi" - Bart Peeters (2 weken)(presentator 'Eurosong', commentator ESF).
37. (NW) "Naar de kermis!" - Laura Lynn & De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996).
48. (NW) "Boven op de berg" - Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999).

Verdwenen : "Last call" - Soulsister (8 weken)(met Jan Leyers, ESF 1991) en "En een kameel" - Jelle Cleymans (3 weken)(ex-Spring, Eurosong 2004).

Ultratop 100 albums :



019. (017) "De ideale man" - Bart Peeters (19 weken)(presentator 'Eurosong', commentator ESF).
022. (031) "Ballades (2010)" - Clouseau (14 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
024. (023) "Verliefd" - Laura (16 weken)(JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
027. (NW) "Charm school" - Roxette (met Per Gessle, componist/tektschrijver "Kärleken är evig", MF 1986).
032. (034) "Vlinders, passie, stille tranen..." - Bart Herman (4 weken)(Eurosong 1993).
033. (027) "Best of Natalia" - Natalia (14 weken)(Eurosong 2004).
041. (036) "MaMaSé!" - K3 (65 weken)(Eurosong 1999).
045. (041) "Amika en ik" - Amika (18 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').
052. (049) "Alle hits" - Christoff (30 weken)(Eurosong 1993-2002).
053. (052) "Registrated 2" - Regi (31 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
066. (077) "Back to back" - Wim De Craene (Eurosong 1983) & Boudewijn de Groot (16 weken).
081. (081) "Parels uit de Noordzee" - Dana Winner (15 weken)(voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
092. (RE) "Oliver!" - Musical, met Guust Vandenbussche (Junior Eurosong 2008) en Sepp Hendrix (Junior Eurosong 2009)(7 weken).
099. (098) "Circle" - Scala & Kolacny Brothers (18 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "De wondermachine - Show" - K3 (3 weken)(Eurosong 1999).
03. (03) "K3 en het Wensspel" - K3 (16 weken)(Eurosong 1999).
04. (05) "MaMaSé! show" - K3 (39 weken)(Eurosong 1999).

WALLONIE

Ultratop 50 singles :



34. (44) "Dirty situation" - Mohombi (MF 2005) feat. Akon (3 weken).

Ultratip 50 singles :

39. (45) "L'instinct masculin" - Patrick Fiori (2 weken)(ESF 1993).

Verdwenen : "Je viendrai te chercher" - Patrick Fiori (ESF 1993) & Johnny Hallyday (4 weken).

Ultratop 100 albums :



005. (005) "Le meilleur des Enfoirés - 20 ans" - Les Enfoirés (10 weken).
015. (014) "Best of Lara Fabian" - Lara Fabian (13 weken)(ESF 1988).
034. (029) "Chanteur d'amour" - Frédéric François (15 weken)(Belgische selectie 1970).
072. (069) "L'instinct masculin" - Patrick Fiori (21 weken)(ESF 1993).
096. (099) "Les chansons d'amour" - Frank Michael (2 weken)(Belgische selectie 1978-1988).

Ultratop 10 DVD :

03. (03) "Le meilleur des Enfoirés - 20 ans" - Les Enfoirés (10 weken).
10. (12) "Toutes les femmes en moi font leur show" - Lara Fabian (5 weken)(ESF 1988).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

18-02-2011 om 21:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival di Sanremo 2011 : vanavond de vierde avond met finale 'Sezione Giovani'.

 Afgelopen dinsdag, 15 februari, ging in Italië de 61e editie van start van het Festival van Sanremo. Dat festival ligt trouwens aan de basis van het Eurovisie Songfestival dat in 1956 van start ging.

Op dinsdag 01 februari jongstleden liet de Italiaanse nationale omroep RAI weten dat de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival één van de kandidaten wordt die zal deelnemen aan het nationale liedjesfestival. Het festival loopt tot en met morgen, zaterdag 19 februari, en de naam van de kandidaat voor Düsseldorf wordt tijdens die finale bekendgemaakt, net voor de bekendmaking van de winnaar van het Festival van Sanremo.

Dinsdagmiddag hield de omroep tussen 13.30 en 14.00 een persconferentie en daarop raakte bekend dat de finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal worden uitgezonden op Rai 2, de tweede halve finale waarin Italië moet stemmen (op donderdag 12 mei) zal te zien zijn op Rai 5.

Een speciale jury zal de prijs uitreiken "aan een artiest die het meest geschikt is om het land te vertegenwoordigen in Duitsland". De namen van de leden van de jury die de Italiaanse inzending zal kiezen werden eveneens bekendgemaakt : Mauro Mazza (artistiek directeur van het Festival van Sanremo), oud-Songfestivaldeelnemer Gianni Morandi (ESF 1970), Maurizio Zoccarato (burgemeester van Sanremo), Marco Simeone (directeur van Rai 1) en Massimo Liofredi (directeur van Rai 2).

Tijdens de 61e editie van het Festival van Sanremo, gehouden in het Teatro Ariston, zijn er twee categorieën : 'Sezione Artisti' met veertien kandidaten en 'Sezione Giovani' met acht kandidaten. In tegenstelling tot eerdere berichten kan ook een kandidaat uit die tweede categorie, die van de nieuwelingen, gekozen worden voor Düsseldorf.

Gisterenavond, donderdag 17 februari, stond tijdens de derde show het festival in het teken van '150 jaar Italië'. Zo brachten de veertien gevestigde waarden een nummer uit het rijke muzikale verleden van het land. De vier afvallers van de eerste en de tweede avond mochten hun nummer in verkorte versie opnieuw ten gehore brengen zodat de kijkers thuis via televoting konden beslissen welke twee kandidaten definitief afvielen. Daarnaast maakten de vier resteren kandidaten uit de 'Sezione Giovani' hun opwachting om hun nummer voor te stellen.

Vanavondvrijdag 18 februari, maken de twaalf resterende kandidaten uit de 'Sezione Artisti' opnieuw hun opwachting en dingen ze naar de gunst van de vakjury en de kijkers thuis. De vier kandidaten uit de 'Sezione Giovani' strijden om de overwinning en de winnaar van deze categorie mag morgenavond, tijdens de finale, opnieuw het podium betreden.

* deelnemers 'Sezione Artisti' :

01. "Il vento e le rose" door Patty Pravo.
02. "Arrivera'" door Moda' & Emma.
03. 'L'alieno" door L
uca Madonia & Franco Battiato.
04. "Il mare immenso" door Giusy Ferreri.
05. "Io confesso" door La Crus.
06. "La mia anima d'uomo" door Anna Oxa.
07. "Tre colori" door Tricarico.
08. "Vivo sospesa" door Nathalie.
09. "Amanda è libera" door Al Bano.
10. "Fino in fondo" door Luca Barbarossa & Raquel del Rosario.
11. "Chiamami ancora amore" door Roberto Vecchioni.
12. "Bastardo" door Anna Tatangelo.
13. "Il mio secondo tempo" door Max Pezzali.
14. "Yanez" door Davide Van De Sfroos.

* deelnemers 'Sezione Giovani' :

01. "Lontano da tutto" door Serena Abrami.
02. "Come pioggia" door Roberto Amadè.
03. "Il sole dentro" door Anansi.
04. "Mi rubi l'amore" door BTwins.
05. "Un pezzo d'estate" door Gabriella Ferrone.
06. "Follia d'amore" door Raphael Gualazzi.
07. "Tra tegole e cielo" door Marco Menichini.
08. "Fuoco e cenere" door Micaela.

* (voorlopig) uitgeschakeld 'Sezione Artisti' - eerste avond : 

- "Bastardo" door Anna Tatangelo.
- "La mia anima d'uomo" door Anna Oxa.

* (voorlopig) uitgeschakeld 'Sezione Artisti' - tweede avond : 

- "Amanda è libera" door Al Bano.
- "Il vento e le rose" door Patty Pravo.

* uitgeschakeld 'Sezione Artisti' - derde avond : 

- "La mia anima d'uomo" door Anna Oxa.
- "Il vento e le rose" door Patty Pravo.

* geplaatst voor de finale 'Sezione Giovani' :

- "Lontano da tutto" door Serena Abrami.
- "Follia d'amore" door Raphael Gualazzi.
- "Come pioggia" door Roberto Amadè.
- "Fuoco e cenere" door Micaela.

De vierde avond van de 61e editie van het Festival van Sanremo, vanavond vrijdag 18 februari, kan je tussen 21.10 en 00.30 volgen via Rai 1. De presentatie van deze editie is in handen van Gianni Morandi, Elisabetta Canalis, Belen Rodriguez en Luca & Paolo. Meer nieuws over deze editie van het festival krijg je hier en daar kan je de optredens van de drie voorbije avonden (her)bekijken.
(bron en logo : RAI)

18-02-2011 om 13:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 De werkweek zit er voor velen weer bijna op en zoals steeds op vrijdag zijn we van de partij met onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Voor de fans van Eeklonaar Tom Dice (ESF 2010) is er goed nieuws te rapen. Morgenzaterdag 19 februari, kan jij erbij zijn tijdens de opname van de eerste live-dvd van de zanger die met "Me and my guitar" ons land vorig jaar een zesde plaats bezorgde tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

De unieke performance gaat door op de unieke locatie 'Le Cirque' in Hoogstraten. De plaatsen zijn uiterst beperkt dus wees er snel bij.

De deuren zullen opengaan omstreeks 15.30 en het concert zelf start om 16.00. Het einde is voorzien om 17.00 en wie tickets wil aanschaffen moet nu meteen surfen naar deze website.

 "Superstition", "My girl", "What's going on", "Stop! In the name of love" …, het zijn amper een paar klinkende songtitels uit die weergaloze songcatalogus die Motown gedurende vijf decennia op onze oren losliet. Namen als Stevie Wonder, Marvin Gaye, The Supremes, Four Tops en The Jackson 5 zitten met hun typische 'Motown-sound' inmiddels diep verankerd in ons collectief geheugen.

Het label, opgericht in 1959 door Berry Gordy in Detroit, scoorde hit na hit dankzij zijn aanstekelijk melancholisch geproduceerde popsongs.

Dit voorjaar brengen Jim Cole (backing vocal Belgische inzending ESF 2010) en zijn vast liveband samen met een topcast van goed bevriende Soul-mates hulde aan de songwriters, de artiesten en vooral aan The Funk Brothers, de muzikanten die alle hits inspeelden.

Sandrine (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008), Brahim (Eurosong 2006-2008), Elke Bruyneel (ex-Delavega) en Jim Cole met zijn zeskoppige band zullen stuk voor stuk uw avond omtoveren tot een 'flashback  to the sixties and seventies' !

De laatste voorstelling van 'Motown - 50 years and more' gaat door op
zaterdag 26 februari in Cultuurcentrum Muze in Heusden-Zolder. Voor een volledig overzicht van alle voorstellingen verwijzen we je naar de website van CULTURA VOF.

 De Portugese zangeres Dulce Pontes (ESF 1991) komt dinsdag 05 april naar ons land voor een optreden. De zangeres, die haar land in 1991 met "Lusitana paixão" een achtste plaats bezorgde op het Eurovisie Songfestival, kan je die avond aan het werk zien in de Bozar (Paleis voor Schone Kunsten) in Brussel.

Met Dulce Pontes komt een van de vaandeldragers van de nieuwe fado naar ons land. Aanleiding is haar dubbelalbum "Momentos", een mix van onuitgegeven werk en nieuwe versies van haar bekendste songs. Met haar krachtige en intens emotionele stem vertolkt ze traditionele liederen in het Portugees en nog een reeks andere talen. Haar samenwerking met de muzikale groten der aarde (Caetano Veloso, José Carreras, Daniela Mercury, Ennio Morricone, …) spreekt boekdelen. Dulce Pontes is grote klasse!

Voor de gelijknamige tournee heeft
ze een indrukwekkende groep rond zich verzameld : Davide Zaccaria (cello), Óscar Viana (oboe en Engelse hoorn), Luís Pontes (akoestische gitaar), Fred Gato (akoestische bas), João Lima (Portugese gitaar), Fernando Silva (Portugese gitaar), Joxan Goikoetxea (accordeon) en João Ferreira (percussie).

Wanneer de zangeres en haar groep begin april hun melancholisch lied zullen inzetten, zal geen enkele ziel onberoerd blijven. Echte ontroering is een zeldzaam goed, de plaatsen in Bozar zijn dat ook.

Het optreden op dinsdag 05 april vindt plaats in de Henry Le Boeufzaal en gaat van start om 20.00. Tickets (tussen 30 en 45 euro, inclusief reservatiekosten) kunnen nog steeds worden aangekocht via de websites van Bozar of Fnac.

18-02-2011 om 13:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond wordt de Spaanse inzending voor Düsseldorf gekozen.

 Vanavond, vrijdag 18 februari, vindt in de Spanje de finale plaats van 'Destino Eurovisión 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Via twee voorrondes en een halve finale werd het aantal deelnemers herleid van vierentwintig naar drie : Lucía Pérez (televoting), Melissa (vakjury) en Auryn (vakjury).

Tijdens de finale zullen de drie kandidaten in een eerste ronde een deel van de drie toegewezen nummers ten gehore brengen. Na deze eerste ronde zal de vakjury van elke kandidaat één van de drie nummers uit de selectie halen. Tijdens de tweede ronde zingen de kandidaten een deel van de twee overblijvende nummers. Ook na deze ronde haalt de vakjury één van beide nummers uit de selectie.

In de derde ronde zingt elke kandidaat het resterende nummer volledig en dan lig het lot in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting de Spaanse inzending van dit jaar zullen aanduiden.

Afgelopen dinsdag15 februari, maakte de Spaanse nationale omroep TVE de titels van de negen geselecteerde nummers wereldkundig. Tijdens een persconferentie, op dinsdag 25 januari jongstleden, raakte bekend dat de Spaanse inzending in het Spaans zal worden gezongen op het festivalpodium. Liedjes die in het Engels werden ingediend (en geselecteerd) zullen - indien ze de nationale selectie winnen - moeten vertaald worden.

 * de geselecteerde nummers voor de finale per kandidaat :

Auryn :

01. "Volver" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling).
02. "Envangelyne" (tekst : Kristin Molin ; muziek : Kjell Jennstig, Dejan Belgrenius).
03. "El sol brillará" (tekst en muziek : Rafael de Alba).

- Lucía Pérez :

01. "Abrázame" (tekst en muziek : Antonio Sánchez-Ohlsson, Thomas G.son).
02. "Que me quiten lo bailao" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero).
03. "C'est la vie, it's alright!" (tekst en muziek : W&M, Nestor Geli, Susie Päivärinta, Per Andersson, Mats Lindberg).

- Melissa :

01. "Eos" (tekst en muziek : Jesús Cañadilla, Alejandro de Pinedo).
02. "Diamonds" (tekst en muziek : Nestor Geli, Susie Päivärinta, Pär Lönn).
03. "Sueños rotos" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling).

De nationale selectie wordt gepresenteerd door Anne Igartiburu die het gezelschap krijgt van Daniel Diges, de Spaanse deelnemer van vorig jaar. Net als de voorbije weken doet hij verslag vanuit de green room.

De finale van 'Destino Eurovisión 2011', vanavond, vrijdag 18 februari, tussen 22.15 en 23.45 op TVE 1 alsook op TVE Internacional. De Spaanse selectie kan ook via het internet worden gevolgd en dat kan via deze link. Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de festivalpagina van de nationale omroep. (bron, logo en foto kandidaten : TVE)

18-02-2011 om 00:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond kiezen de Duitsers hun lied voor Düsseldorf.

 De winnares van het Eurovisie Songfestival van vorig jaar, de Duitse Lena Meyer-Landrut, wil op zaterdag 14 mei eerstkomende haar land een tweede overwinning op rij bezorgen.

Midden december raakte al bekend dat de inzending voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival vanavond, vrijdag 18 februari (20.15), zal gekozen worden. Voorafgaand aan de nationale finale ('Unser Song für Deutschland 2011'), rechtstreeks uitgezonden via het eerste Duitse net (ARD), waren er reeds twee voorrondes.

Tijdens elke voorronde, uitgezonden op ProSieben, bracht Lena zes nummers ten gehore en telkens stootten drie nummers door naar de finale. Net zoals tijdens de voorrondes zijn het de kijkers thuis die vanavond zullen bepalen met welk nummer de zangeres midden mei zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.

Zoals we eerder reeds berichtten is er ook dit jaar tijdens de nationale selectie een jury en dit onder leiding van Stefan Raab (ESF 2000, componist/tekstschrijver/dirigent Duitse inzending ESF 1998, componist/tekstschrijver/backing Duitse inzending ESF 2004, voorzitter vakjury 'Unser Star für Oslo 2010', presentator ESF 2011). Tijdens de finale krijgt hij alvast het gezelschap van Barbara Schöneberger en Adel Tawil (Ich + Ich). De finale zal, net als beide voorrondes, in goede banen worden geleid door Sabine Heinrich en Matthias Opdenhövel.

* de zes liedjes die geplaatst zijn voor de finale :

01. "Maybe" (Daniel Schaub, Pär Lammers)(eerste voorronde).
02. "Taken by a stranger" (Nicole Morier, Gus Seyffert, Monica Birkenes)(eerste voorronde).
03. "What happened to me" (Lena Meyer-Landrut, Stefan Raab)(eerste voorronde).
04. "A million and one" (Erroll Rennalls, Stavros Ioannou)(tweede voorronde).
05. "Push forward" (Daniel Schaub, Pär Lammers)(tweede voorronde).
06. "Mama told me" (Lena Meyer-Landrut, Stefan Raab)(tweede voorronde).

 Vorige week dinsdag, 08 februari, bracht de zangeres haar tweede album op de markt. Op dat album, met als titel "Good news", prijken de twaalf nummers die ze tijdens de nationale selectie ten gehore bracht. Eén van die twaalf nummers wordt dit jaar de Duitse inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. Dit weekend komt de zangeres in eigen land binnen op de eerste plaats van de albumhitparade.

'Unser Song für Deutschland 2011', de finale vanavond, vrijdag 18 februari, tussen 20.15 en 22.15 rechtstreeks op ARD. Meer nieuws en informatie krijg je op de festivalsite alwaar je de finale ook rechtstreeks via het internet kan volgen. (
bron : ProSiebenwebsite LenaNDR)

18-02-2011 om 00:01 geschreven door Redactie  


17-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Griekse finale op woensdag 02 maart eerstkomende.

 De  Griekse nationale omroep heeft laten weten dat de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden op woensdag 02 maart eerstkomende.

Vorige week woensdag, 09 februari, liet ERT via één van haar radiozenders op het middaguur (13.00 plaatselijke tijd) fragmentjes van één minuut op de luisteraars los. Eergisteren, dinsdag 15 februari, werden de zes nummers volledig gedraaid.
 

 * volgorde van optreden tijdens de nationale finale :

01. "Come with me" (tekst : Kokkina Halia, Andreas Galanopoulos ; muziek : Kokkina Halia) door Kokkina Halia (deelnemer 'X Factor 2008').
02. "The time is now" (tekst en muziek : Ramström, Magnusson, Vuorinen) door Valanto Trifonos (winnaar 'Idool 2010', deelnemer Cypriotische nationale selectie 2006).
03. "Hamogela" (tekst : Vaggelis Konstantinidis ; muziek : Nikos Terzis) door Triimitonio (deelnemer 'X-Factor 2008').
04. "It's all Greek to me!" (tekst : Dimitris S, Gerard James Borg ; muziek : Apostolos Psihramis) door Antigoni Psychrami (deelnemer 'Idool 2010').
05. "Watch my dance" (tekst : Eleana Vrahali ; muziek : Yiannis Christodoulopoulos) door Loucas Giorkas (winnaar 'X Factor 2008') feat. Stereo Mike.
06. "I don't wanna dance" (tekst en muziek : Jonas Saeed, Pia Sjöberg) door Nikki Ponte (deelnemer 'X Factor 2010').

Tijdens de nationale selectie ligt het lot van deze zes kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis die door middel van televoting de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zullen aanduiden. (bron en foto kandidaten : ERT)

17-02-2011 om 23:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Brian McFadden (ex-Westlife) dronken van vliegtuig gegooid.

 Brian McFadden, in een ver verleden de leadsinger van de populaire boysband Westlife, is in een dronken bui uit het vliegtuig gegooid.

Volgens eersteklaspassagiers maakte de voormalige popzanger, duidelijk onder invloed van alcohol, het wel heel erg bont. Zo probeerde hij in volle vlucht in business class een sigaret aan te steken. Toen hij na zijn eerste poging door het boordpersoneel werd tegengehouden, schold hij de stewardessen de huid vol. Daarna trok de amokmaker richting tweede klas, waar hij wel in zijn opzet slaagde.

Kyle Sandilands, een Australische televisiepresentator, die samen met McFadden van Los Angeles onderweg was naar Sydney, probeerde zijn makker onder bedwang te houden.

Ooggetuigen zagen hoe de ex van Kerry Katona met een stuk in zijn kraag bij aankomst in Sydney door de Australische politie voor ondervraging naar het bureau werd geëscorteerd. McFadden doet alsof zijn neus bloedt : "Het verhaal is sterk overdreven. Een typisch geval van een storm in een glas water."

Ondertussen heeft de Australische Federale Politie bevestigd dat zij door vliegtuigmaatschappij Virgin werden gecontacteerd om de zanger na de landing in de boeien te slaan. De politie ondervroeg zowel McFadden als Sandilands die even later terug werden vrijgelaten. Virgin besloot om geen klacht in te dienen.

In een interview met een Australische nieuwszender minimaliseerde McFadden de feiten : "Ik geef toe dat ik inderdaad een paar glazen alcohol op had. Maar ik heb op geen enkel moment de boel op stelten willen zetten." Over het rookincident wond hij geen doekjes : "Ik rook niet. En als ik het zou doen, als ik van plan was om op het vliegtuig te roken dan zou ik het natuurlijk niet gaan rondbazuinen."

McFadden, eerder dus lid van Westlife, componeerde de Ierse Songfestivalinzending van 2004. Met "If my world stopped turning" wist zanger Chris Doran amper zeven puntjes bij elkaar te sprokkelen en zo strandde hij op een tweeëntwintigste plaats in de finale.
(bron : Het Laatste Nieuws)

17-02-2011 om 23:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival di Sanremo 2011 : vanavond de derde avond met opnieuw vier van de acht nieuwkomers (Giovani's).

 Eergisteren, dinsdag 15 februari, ging in Italië de 61e editie van start van het Festival van Sanremo. Dat festival ligt trouwens aan de basis van het Eurovisie Songfestival dat in 1956 van start ging.

Op dinsdag 01 februari jongstleden liet de Italiaanse nationale omroep RAI weten dat de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival één van de kandidaten wordt die zal deelnemen aan het nationale liedjesfestival. Het festival loopt tot en met overmorgen, zaterdag 19 februari, en de naam van de kandidaat voor Düsseldorf wordt tijdens die finale bekendgemaakt, net voor de bekendmaking van de winnaar van het Festival van Sanremo.

Eergisteren hield de omroep tussen 13.30 en 14.00 een persconferentie en daarop raakte bekend dat de finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal worden uitgezonden op Rai 2, de tweede halve finale waarin Italië moet stemmen (op donderdag 12 mei) zal te zien zijn op Rai 5.

Een speciale jury zal de prijs uitreiken "aan een artiest die het meest geschikt is om het land te vertegenwoordigen in Duitsland". De namen van de leden van de jury die de Italiaanse inzending zal kiezen werden eveneens bekendgemaakt : Mauro Mazza (artistiek directeur van het Festival van Sanremo), oud-Songfestivaldeelnemer Gianni Morandi (ESF 1970), Maurizio Zoccarato (burgemeester van Sanremo), Marco Simeone (directeur van Rai 1) en Massimo Liofredi (directeur van Rai 2).

Tijdens de 61e editie van het Festival van Sanremo, gehouden in het Teatro Ariston, zijn er twee categorieën : 'Sezione Artisti' met veertien kandidaten en 'Sezione Giovani' met acht kandidaten. In tegenstelling tot eerdere berichten kan ook een kandidaat uit die tweede categorie, die van de nieuwelingen, gekozen worden voor Düsseldorf.

Gisterenavond, tijdens de tweede show, mochten de twaalf overblijvende kandidaten van 'Sezione Artisti' het podium opnieuw betreden om hun nummer voor te stellen. Aan het einde van de avond vielen opnieuw twee kandidaten af, zij het voorlopig. Vier van de acht kandidaten uit de 'Sezione Giovani' stelden hun nummer ook al voor en twee van hen stoten door naar de uitzending van morgen, vrijdag 18 februari.

Vanavond, donderdag 17 februari, staat het festival in het teken van '150 jaar Italië' en zo brengen de veertien gevestigde waarden een nummer uit het rijke muzikale verleden van het land. De vier afvallers van de twee voorbije avonden mogen hun nummer in verkorte versie opnieuw ten gehore brengen zodat de kijkers thuis via televoting kunnen beslissen welke twee kandidaten definitief afvallen. Daarnaast maken de vier resteren kandidaten uit de 'Sezione Giovani' hun opwachting om hun nummer voor te stellen.

* deelnemers 'Sezione Artisti' :

01. "Il vento e le rose" door Patty Pravo.
02. "Arrivera'" door Moda' & Emma.
03. 'L'alieno" door L
uca Madonia & Franco Battiato.
04. "Il mare immenso" door Giusy Ferreri.
05. "Io confesso" door La Crus.
06. "La mia anima d'uomo" door Anna Oxa.
07. "Tre colori" door Tricarico.
08. "Vivo sospesa" door Nathalie.
09. "Amanda è libera" door Al Bano.
10. "Fino in fondo" door Luca Barbarossa & Raquel del Rosario.
11. "Chiamami ancora amore" door Roberto Vecchioni.
12. "Bastardo" door Anna Tatangelo.
13. "Il mio secondo tempo" door Max Pezzali.
14. "Yanez" door Davide Van De Sfroos.

* deelnemers 'Sezione Giovani' :

01. "Lontano da tutto" door Serena Abrami.
02. "Come pioggia" door Roberto Amadè.
03. "Il sole dentro" door Anansi.
04. "Mi rubi l'amore" door BTwins.
05. "Un pezzo d'estate" door Gabriella Ferrone.
06. "Follia d'amore" door Raphael Gualazzi.
07. "Tra tegole e cielo" door Marco Menichini.
08. "Fuoco e cenere" door Micaela.

* (voorlopig) uitgeschakeld 'Sezione Artisti' - eerste avond : 

- "Bastardo" door Anna Tatangelo.
- "La mia anima d'uomo" door Anna Oxa.

* (voorlopig) uitgeschakeld 'Sezione Artisti' - tweede avond : 

- "Amanda è libera" door Al Bano.
- "Il vento e le rose" door Patty Pravo.

De derde avond van de 61e editie van het Festival van Sanremo, vanavond donderdag 17 februari, kan je tussen 20.30 en 00.45 volgen via Rai 1. De presentatie van deze editie is in handen van Gianni Morandi, Elisabetta Canalis, Belen Rodriguez en Luca & Paolo. Meer nieuws over deze editie van het festival krijg je hier en daar kan je de optredens van de twee voorbije avonden (her)bekijken.
(bron en logo : RAI)

17-02-2011 om 13:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Jelle Cleymans en Jan Schepens in 'Tien kleine negertjes' van Agatha Christie.

 Oud-Eurosongkandidaten Jelle Cleymans (Spring, Eurosong 2004) en Jan Schepens (Eurosong 2002) kan je later dit voorjaar aan het werk zien in het toneelstuk 'Tien kleine negertjes' van de Britse schrijfster Agatha Christie.

De voorstelling, een productie van Loge10 theaterproducties, zal te zien zijn in het Antwerpse Fakkeltheater en dit tussen donderdag 07 april en zondag 15 mei eerstkomende, telkens om 20.30 (behalve op zondag om 15.00).

Na het immense succes van 'De muizenval' de afgelopen twee seizoenen (goed voor zo'n 12.000 bezoekers!), besloot Loge10 theaterproducties de spannende zoektocht in het oeuvre van Agatha Christie door te zetten. Na 'De muizenval', wordt  de volgende spannende thriller "Tien kleine negertjes", gebaseerd op het meest verkochte boek van de Queen of crime.

Op een onbewoond eiland worden tien gasten uitgenodigd die elkaar niet kennen. Ook hun gastheer hebben zij nooit eerder ontmoet. Dan worden ze door een mysterieuze stem beschuldigd van moord en blijken ze allemaal iets op hun kerfstok te hebben.

De gasten komen één voor één op gruwelijke wijze aan hun einde. En steeds als er een slachtoffer valt, breekt er één van de tien poppetjes die op de schoorsteenmantel staan. Heeft het kinderrijmpje 'Tien kleine negertjes', dat boven de schoorsteen hangt, iets met de moorden te maken? De spanning stijgt als de gasten zich realiseren dat de moordenaar één van hen moet zijn...

Naast Jelle Cleymans en Jan Schepens kan je ook nog Bob Selderslaghs, Nathalie Wijnants, Sébastien De Smet, Door Van Boeckel, Camilia Blereau, An Vanderstighelen, Serge Adriaensen en Pieter Klinck aan het werk zien.

Tickets (21 euro) voor één van de voorstellingen kunnen gereserveerd worden via de website van het Fakkeltheater of telefonisch op het nummer 070 246 036. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van Loge10 theaterproducties. (bron : Loge10 theaterproducties)

17-02-2011 om 12:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een Ster in de Familie' : Xenia deelt de lakens met Staf Coppens.

 De kijker die vanop de eerste rij wil meemaken hoe jongeren met de vriendelijke hulp van een bekende landgenoot hun ouders beet nemen, zitten op donderdag goed bij vtm. Sinds donderdag 27 januari programmeren we immers vier weken lang 'Een Ster in de Familie', een eigentijds verborgen camera-programma dat gehost wordt door Johan Terryn en dat 50 minuten lang ontspanning en verbazing belooft.

Het concept van 'Een Ster in de Familie' is duidelijk. De single-kandidaten zijn het beu dat moeder en vader zich steeds weer bemoeien met hun liefdesleven en zich afvragen wanneer ze eindelijk een geschikte partner zullen vinden. En de wraak is zoet : de kandidaten maken hun ouders wijs dat ze een mysterieuze nieuwe vriend(in) hebben gevonden en lokken hun ouders naar een luxeloft in Brussel om nader kennis te maken tijdens een etentje. De luxeloft is zogezegd de thuishaven van de nieuwe partner.

De ouders zijn er zich echter niet van bewust dat de mysterieuze partner van zoon- of dochterlief een bekend gezicht is die het spel meespeelt en zich gans de avond zal uitgeven als de nieuwe 'grote liefde' in het leven van hun oogappel. Johan Terryn is 'het brein' achter de schermen en zal via een oortje de kandidaten en de sterren bijsturen. Onder het toeziend oog van 15 verborgen camera's gaan de ouders nietsvermoedend een avond tegemoet die ze zich nog lang zullen heugen.

Voor de kandidaten zelf is het echter bijna net zo spannend als voor hun ouders, want zij komen pas net voor de opnames te weten aan welk bekend gezicht ze zullen gekoppeld worden. Niet evident als je enkele ogenblikken later overtuigend 'de liefde van je leven' moet voorstellen aan mama en papa.

Gastheer Johan Terryn

De rol van Johan Terryn in 'Een Ster in de Familie' is ietwat apart maar weliswaar plezierig. Via de regiekamer kan hij volgen wat er zich allemaal afspeelt in de woonkamer van de loft en bijsturen waar nodig. Het bekende gezicht en de kandidaat hebben een oortje in, waardoor Johan hen dingen kan voorzeggen om de situatie volledig naar zijn hand te zetten.

Aan het einde van het programma valt Johan, op eigen risico, de woonkamer binnen met de cameraploeg in zijn kielzog, om de ouders mee te delen dat alles opgezet spel is en dat ze in een verborgen camera programma zijn terecht gekomen.

De loft

De sterren wonen zogezegd in een loft om U tegen te zeggen in hartje Brussel. Bij het binnenkomen schrikken de ouders zich meteen een hoedje wanneer ze in de gang geconfronteerd worden met een reusachtig zwembad.

Verder zijn ook de woonkamer en de keuken zeer luxueus ingericht. De ouders moeten immers geloven dat hun nieuwe schoondochter of schoonzoon in spé er warmpjes inzit.

* vierde aflevering : Staf Coppens

Johan Terryn smeedt samen met de 24-jarige Xenia uit Welle wilde plannen om haar mama Marijke en stiefpapa Eddy te laten geloven dat ze sinds kort de lakens deelt met de bekende presentator Staf Coppens.

De ouders, die net als Xenia op het ministerie van Defensie werken, weten niet waaraan ze zich mogen verwachten wanneer ze opgepikt worden door de taxi. Marijke is sinds jaar en dag de vertrouwenspersoon van haar dochter en ze snapt dan ook niet dat Xenia iets voor haar zou verzwijgen. Gelukkig is er champagne in de taxi aanwezig om de zenuwen een beetje te doen smelten.

 Bij het betreden van de loft zijn Marijke en Eddy meteen onder de indruk van de weelde waarin hun dochter is terecht gekomen. Als ze even later ook kennis maken met Staf, is de verrassing compleet. Onder impuls van Johan Terryn doet Staf zich voor als een verwaande bekende Vlaming die boven zijn stand leeft en graag opschept met zijn rijkdom. Al snel wordt duidelijk dat de sympathieke presentator een gat in zijn hand heeft.

Ook de oma van Staf speelt een opmerkelijke rol. De dame laat een verwarde indruk na en wil koste wat het kost een duikje nemen in het zwembad. Wanneer ze even later haar gymnastiekoefeningen doet, deinzen Marijke en Eddy er niet voor terug om met haar mee te doen. Staf blijft intussen opscheppen over de zogenaamde wijngaard in Frankrijk die hij zou willen kopen… tot Johan Terryn opduikt in de loft en er zich een discussie over geld afspeelt. Wanneer bovendien ook nog eens de eigenaars van de loft hun opwachting maken, slaat de twijfel bij het ouderpaar toe en vragen ze zich af of Staf wel de ideale partner is voor hun hartendief Xenia…

'Een Ster in de Familie', vierde aflevering vanavonddonderdag 17 februari, op vtm tussen 20.45 en 21.50. (bron, logo en foto : vtm)

17-02-2011 om 00:03 geschreven door Redactie  


16-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 We sluiten deze woensdag af met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Zoals gewoonlijk bekijken we op woensdag een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Afgelopen najaar ging de Nederlandse versie van de musical 'Legally Blonde' in première. Deze musical is gebaseerd op de film met Reese Whiterspoon.

In deze musical neemt Kim-Lian van der Meij (presentatrice JESF 2007) de rol van de blondine Elle Woods voor haar rekening. Daarnaast maken ook Roy van Iersel ('Op zoek naar Joseph'), oud-Songfestivaldeelneemster Laura Vlasblom (NSF 1986, NSF 1992-2005), Joey Schalker, Madelon van der Poel ('K2 zoekt K3'), Urvin Monte, Raymond Kurvers en Kirsten Cools deel uit van de cast.

De laatste voorstelling van deze musical is gepland voor zondag 27 maart eerstkomende, voor meer informatie en nieuws verwijzen we je naar de website alwaar je tickets kan bestellen. Ook via de website van de Nationale Theaterkassa kunnen tickets worden aangekocht.

 Lone van Roosendaal (NSF 1998) en René van Kooten (NSF 2001) zijn vanaf dit voorjaar te zien in de musical 'Zorro'. Lone van Roosendaal zal de rol van de humoristische Inez, de Spaanse schone, op zich nemen en René van Kooten de rol van Ramon, de broer van Zorro. Thom Hoffman kruipt in de rol van de verteller en van Don Alejandro, de vader van Ramon en Zorro.

De musical, geïnspireerd op het boek Zorro van Isabel Allende, was eerder te zien in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en bevat bekende nummers als "Bamboleo", "Djobi djoba" en "Baila me" van de Gipsy Kings. Wie de rol van Zorro gaat vertolken is op dit moment nog niet bekend. De AVRO ging zaterdag 01 januari namelijk op zoek naar de man in 'Wie wordt Zorro' en aanstaande zaterdag, 19 februari, kennen we de uitverkorene.

De jonge held Zorro staat bekend als de gemaskerde strijder die vecht voor rechtvaardigheid en het gevaar liever opzoekt dan uit de weg gaat. Een levenslustige hartenbreker bij wie het ritme van de Spaanse klanken door het bloed stroomt. Hij wordt verscheurd tussen zijn liefde voor Luisa en zijn gepassioneerde strijd tegen onderdrukking en uitbuiting. De musical 'Zorro' is een spectaculaire musicalervaring vol passie, stunts, avontuur, humor en ontroering, omlijst met de authentieke Spaanse Flamenco en de muziek van de Gipsy Kings.

De musical is te zien in heelwat Nederlandse theaters en dit vanaf zaterdag 02 april tot en met zondag 11 december. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van Joop van den Ende Theaterproducties.

 Na het enorme succes van de musicals 'Doornroosje', waarin K3 (Eurosong 1999) de goede feeën speelden en 'De Drie Biggetjes' met de meiden als drie schattige biggetjes, brengt Studio 100 dit jaar de splinternieuwe musical 'Alice in Wonderland'.

De musical 'Alice in Wonderland' is gebaseerd op het oorspronkelijke verhaal en belooft een zeer bijzondere en spectaculaire voorstelling te worden! 'Alice in Wonderland' is vanaf zaterdag 30 juli tot zondag 28 augustus te zien in het World Forum Theater in Den Haag en beleeft op zondag 31 juli om 19.00 haar Nederlandse première.

Tickets voor één van de Nederlandse voorstellingen kunnen worden aangeschaft via de website van See Tickets, telefonisch via 0900 300 5555 (€ 0,45 p.m.) of via de website Alice de Musical (Nederlandse site).

16-02-2011 om 23:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Bulgaarse nationale finale met negentien kandidaten.

 De Bulgaarse omroep BNT maakte op dinsdag 11 januari de eerste details bekend met betrekking tot de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In eerste instantie stelde de omroep een commissie samen waarbij de leden (personen en instanties uit de Bulgaarse muziekindustrie) elk met drie kandidaten op de proppen kwamen.

In eerste instantie zouden er tien kandidaten gekozen worden maar uiteindelijk werden er drieëntwintig weerhouden die volgende week woensdag, 23 februari, tijdens de nationale selectie gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf. Afgelopen vrijdag, 11 februari, werden de namen van de finalisten door de Bulgaarse omroep wereldkundig gemaakt.

* geselecteerd voor de Bulgaarse nationale finale :

01. "On air" door 032.
02. "Na inat" door Poli Genova.
03. "Nestinari" door Bojan Mihailov.
04. "Boogie man" door Sunrize & All Access Project.
05. "Believe" door Vessy (Vesela Boneva).
06. "Glorious twist" door D2.
07. "Zamestitel" door Lazar Kisiov.
08. "Sjanka" door Vlado Dimov.
09. "Luxury hotel" door Cvetelina Chendova.
10. "Fever" door Rut Koleva.
11. "Blue cotton Levi's" door Uikeda.
12. "Fire in my hair" door Milena Slavova.
13. "Teen life" door Mona.
14. "The new earth" door Simona Sivanio & Sprint.
15. "Take my hand" door 5-te Sezona.
16. "Plenjavash me" door Emilija Valenti.
17. "Like a fairytale" door Zhan Shejtanov.
18. "Smile" door Jerihon.
19. "I know" door Stanny Brown ft. N.A.S.O.
20. "Wolf's song" door Svetozar Hristov.
21. "Mome hubava" door Elmira Kostova.
22. "Wicked way of love" door Jakob.
23. "Bez teb" door Plamena Petrova.

Intussen zijn er tot op vandaag, woensdag 16 februari, vier kandidaten uit de wedstrijd gehaald en dit om verschillende redenen.

* uit de wedstrijd gehaald :

- "Boogie man" door Sunrize & All Access Project (wegens overtreden van de 01 september-regel).
- "Believe" door Vessy (Vesela Boneva)(wegens geschil met de producer).
- "Like a fairytale" door Zhan Shejtanov (teruggetrokken wegens familiale redenen).
- "Wolf's song" door Svetozar Hristov (verhinderd wegens verplichtingen in de Verenigde Staten).

Wel staat al vast dat de leden van de commissie op dinsdag 22 februari reeds zullen stemmen tijdens de generale repetitie. Tijdens de finale mogen de kijkers hun stem uitbrengen en dit één stem per toestel. Beide uitslagen worden samengevoegd en degene met de meeste punten is de winnaar en zal het land midden mei gaan vertegenwoordigen tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. (bron en logo : BNT)

16-02-2011 om 22:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : drie kandidaten Servische nationale selectie zijn bekend.

 Op woensdag 19 januari jongstleden liet de Servische nationale omroep RTS weten dat de kandidaat voor Düsseldorf zal gekozen worden op zaterdag 26 februari eerstkomende.

Toen raakte eveneens bekend dat Kornelije, Aleksandra en Kristina Kovač zouden instaan voor de Servische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Het drietal, vader en twee dochters, nemen elk met een nummer deel en zij gingen de voorbije weken zelf op zoek naar de meest geschikte artiest.

Vader en dochters Kovač zijn alvast geen onbekenden voor Songfestivalliefhebbers. Zo is Kornelije verantwoordelijk voor de Joegoslavische festivalinzending uit 1974. De groep Korni, waarvan hij deel uitmaakte, strandde met "Moja generacija" op een twaalfde plaats in het Britse Brighton.

Zowel Aleksandra als Kristina Kovač stonden in 1991 op het Songfestivalpodium als backing vocals bij Bebi Doll die toen met "Brazil" deelnam aan het liedjesfestival. Met amper één schamel puntje (van Malta) strandde de zangeres op een eenentwintigste en voorlaatste plaats.

Eerder vandaag, woensdag 16 februari (17.45), maakte de Servische omroep de namen van de drie kandidaten alsook de titels van hun nummer wereldkundig.

 * kandidaten Servische nationale finale :

01. "Čaroban" (tekst en muziek : Kristina Kovač) door Nina (Danica Radojčić).
02. "Ring, ring, ring" (tekst en muziek : Kornelije-Bata Kovač) door Brize (Breeze).
03. "Idemo dalje" (tekst : Spomenka Kovač ; muziek : Aleksandra Kovač) door Aleksandra Kovač.

Tijdens de nationale finale ligt het lot van de drie kandidaten in de handen van de kijkers thuis die door middel van sms hun voorkeur kenbaar zullen maken.
 
Servië treedt op dinsdag 10 mei eerstkomende in de eerste helft aan van de eerste halve finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. (bron en foto kandidaten : RTS)

16-02-2011 om 21:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Wendy Van Wanten wil comeback met zomerse hits.

 Drie jaar nadat Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) haar laatste album "Durf te geloven" op de markt bracht, werkt ze aan een comeback. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws vandaag, woensdag 16 februari.

Deze week blikt de zangeres een eerste single in en die wordt volgens de krant mogelijk de voorbode van een album, met Vlaamse versies van Engelstalige songs.

Het nieuwe album zou normaal gezien eind april in de  winkel moeten liggen. "Niet meteen schlagers, wel zomerse liedjes die vlot in het oor liggen", klinkt het.

Wendy Van Wanten werkt voorlopig zonder platenfirma en samen met haar partner Frans bekostigt ze voorlopig zelf de opnames. (bron : Het Laatste Nieuws)

16-02-2011 om 19:30 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs