Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

16-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Rodenburgs' : onverwachte gasten aan het ontbijt.

 'De Rodenburgs' is het epos van een miljonairsfamilie die rijker is dan de zee diep, dankzij de Rodenburg Investment Company (RIC), gesticht door pater familias Karel Rodenburg. De familie woont in één van de meest luxueuze villawijken van het land. In deze wereld gelden andere wetten dan in de gewone wereld. Grenzen lijken niet te bestaan, zij bepalen zelf hun limieten.

Aan het einde van het eerste seizoen leek het geluk van de familie Rodenburg niet op te kunnen. Oudste zoon Fred was eindelijk door zijn vader Karel aangesteld als CEO van het familiebedrijf RIC. Eindelijk kreeg hij de erkenning waar hij al zo lang naar hunkerde. Marie-Claire Rodenburg mocht op haar beurt van vader Fred de leiding van diens immobiliënbedrijf WestStar overnemen en ze wist Freya's plaats aan de zijde van de jonge zanger Simon in te palmen. En Olivier Rodenburg kwam als één van de grote winnaars uit de verkiezingen.

In fel contrast tot al dat succes stond de teloorgang van het gezin De Ridder. Stijn en Hanne groeiden uit elkaar door zijn escapade met zijn jeugdliefde Camilia en door haar affaire met Olivier Rodenburg. Stijn werd bovendien door de slinkse manoeuvres van Fred aan de deur gezet bij RIC en degradeerde van hot shot tot een paria in de zakenwereld. Freya op haar beurt raakte zwaar teleurgesteld in de liefde, in Simon en in Marie-Claire.

Sinds woensdag 02 februari, gaat het verhaal van 'De Rodenburgs' verder met de tien resterende afleveringen van het laatste seizoen. De adepten van 'De Rodenburgs' mogen zich verwachten aan nog meer drama en intriges. Want het is een feit dat de macht en de rijkdom van de Rodenburgs langzaam afbrokkelt en dat relaties uit het verleden niet stand lijken te houden als er stinkende potjes open gaan…

* de personages :


 Karel Rodenburg (Mike Verdrengh)

Karel beschouwt zichzelf nog steeds als de Godfather van de familie en kan, ook al heeft hij de leiding van het bedrijf uiteindelijk toch overgedragen aan zijn oudste zoon, nog geen afstand nemen van RIC en het zakenleven. Zelf wijt hij dat aan het feit dat Fred er 'niet klaar voor is' en hij dus wel verplicht de vinger aan de pols moet houden. In werkelijkheid is Karel bang voor het ouder worden, het niet meer meetellen.

Karel komt nu lijnrecht tegenover Fred te staan en ook tegenover zijn echtgenote, wanneer die de kant van haar zoon kiest. Het verscheurt de familie en Karel neemt enkele drastische en ondoordachte beslissingen, die hem duur te staan komen.

 Bénédicte Rodenburg (Gilda De Bal)

Bénédicte is de mooie, altijd elegante mater familias, afkomstig uit een gegoede en invloedrijke familie. Zij is steeds de stille kracht geweest achter de talentrijke, hardwerkende Karel, maar heeft nu beslist dat het tijd is om de fakkel over te dragen aan haar oudste zoon en oogappel Fred. Wanneer Karel en Fred in conflict komen, kiest ze dan ook - zij het niet altijd van harte - de kant van haar zoon.

En gaandeweg leren we zo een andere Bénédicte kennen, niet de frêle en charmante moeder en 'echtgenote van', maar de echte schikgodin van de familie, een vrouw die over lijken gaat als het moet. Bovendien komen er barsten in de door haar zo zorgvuldig opgebouwde façade en zal Bénédicte ontdekken dat het doel niet steeds de middelen heiligt.


 Fred Rodenburg (Mathias Sercu)

Van jongs af aan rotverwend, is Fred – Frederick – Rodenburg een vrolijke niksnut met gevoel voor humor, een gevoelig ego, onbetrouwbaar en tegelijk naïef. Fred is in de wolken wanneer hij eindelijk zijn vader mag opvolgen aan het hoofd van RIC, maar de droom ontaardt snel in een nachtmerrie. Fred moet vaststellen dat zijn vader hem nog steeds niet voor vol aanziet. Bovendien vergt RIC zoveel van hem dat ook zijn privé-leven er onder gaat lijden.

Eerst komt het tot een breuk met zijn dochter Marie-Claire en vervolgens zelfs met zijn vrouw Maaike. Eerst wentelt Fred zich naar gewoonte in zelfbeklag, maar gaandeweg klimt hij uit het dal. Fred ontdekt wie hij echt is, wat hij wil en waar het in een mensenleven echt om gaat.

 Olivier Rodenburg (Pieter Embrechts)

Senator Olivier Rodenburg is de knappe en talentrijke jongste zoon van de familie. Alles wat de charismatische vrijgezel aanraakt, verandert in goud. Nu hij als grote overwinnaar uit de jongste verkiezingen is gekomen, is iedereen er dan ook van overtuigd dat hij minister zal worden. Maar dit keer loopt niet alles zoals gepland.

Zijn verleden als onverbeterlijk rokkenjager haalt hem in. Olivier krijgt voor het eerst in zijn leven te maken met echte tegenkanting en is daar niet tegen bestand.


 Maaike Rodenburg (Lien De Graeve)

Maaike De Ridder is van eenvoudige komaf, maar heeft een niet onaardige modellencarrière achter de rug wanneer ze trouwt met Fred Rodenburg. Het is echter geen berekend huwelijk. Maaike houdt oprecht van Fred, is blind voor zijn intriges en zwakheden en kiest zelfs zijn kant tegen haar eigen broer.

Maar stilaan gaan haar ogen open. Eerst gelooft ze nog dat alles goed komt nu Fred aan het hoofd staat van RIC en Marie-Claire van WestStar, maar die droom komt al snel aan het wankelen.


 Marie-Claire Rodenburg (Marie Vinck)

Marie-Claire (Claire), Fred’s bloedmooie dochter uit een eerste huwelijk en de enige kleindochter van Karel en Bénédicte, is te grillig, wispelturig, emotioneel en onberekenbaar om in woorden te vatten. Net wanneer het leven haar lijkt toe te lachen, krijgt Marie-Claire de ene na de andere klap te verwerken. Na de dood van Simon, verliest ze zich in de armen van haar neef, Daniël, maar die blijkt een eigen agenda te hebben.

Het runnen van WestStar kan haar al even min boeien en brengt haar zelfs in conflict met Fred en Maaike. En dan moet het ergste voor haar nog komen...

 Claudia Schneider (Joke Devynck)

Claudia is een oude bekende van de Rodenburgs die ze eigenlijk vergeten waren. Wanneer ze plots weer opduikt, gaat er een schokgolf door de familie. Deze zelfbewuste, knappe en rijke vrouw heeft bovendien één missie : de schuldigen laten boeten voor het onrecht dat haar is aangedaan. Kortom, Claudia is een vrouw op oorlogspad.

 Isabelle (Bieke Ilegems)

Isabelle is de dochter die Karel Rodenburg gedurende bijna 40 jaar verborgen probeerde te houden voor de rest van zijn familie. Maar als Karel dreigt te bezwijken aan een hersenbloeding verschijnt ze aan zijn ziekenbed. Karel vindt dat de tijd aangebroken is om Isabelle en haar 18-jarige zoon, Daniël, in de familie op te nemen.

Niet iedereen is gelukkig met die beslissing, zelfs Isabelle heeft gemengde gevoelens. Maar Karel zet door. Isabelle beseft dat één en ander uit de hand loopt en grijpt op haar manier in.

 Daniël (Maarten Ketels)

Daniël is een briljante student aan de Kortrijkse universiteit die zich via een studiebeurs tot een primus heeft weten opwerken. Daniël is fier op zijn verwezenlijkingen maar weet hoe vergankelijk het leven is sedert het overlijden van zijn vader.

Daniël is echter niet altijd zo braaf als hij laat uitschijnen. Wanneer Daniël van zijn moeder verneemt dat hij al gans zijn leven een Rodenburg is, reageert hij helemaal anders dan verwacht.

 Stijn De Ridder (Wim Danckaert)

De oudere broer van Maaike heeft in de confrontatie met de Rodenburgs alles verloren: zijn carriëre en zijn gezin. Hanne wil hem niet meer zien en hij is een paria geworden in het zakenleven. Tot overmaat van ramp blijkt dat Camilia Del Monte, de jeugdliefde met wie hij Hanne heeft bedrogen en die hij daarna heeft gedumpt, de breuk niet aan kon en zelfmoord heeft gepleegd. Stijn is vervuld van schuldgevoel, dat alleen maar versterkt wordt wanneer hij hoort dat Camilia hem tot enige erfgenaam van haar niet onaanzienlijk fortuin heeft benoemd.

Eerst wil hij zijn gezinsleven terug op orde krijgen, maar gaandeweg halen de haat en de ambitie het van het schuldgevoel. Stijn gaat rechtstreeks de strijd aan met RIC en daar moet alles en iedereen voor wijken.


 Hanne De Ridder (Hilde Heijnen)

Hanne De Ridder heeft haar ogenschijnlijk perfect opgebouwde leven en gezin als een kaartenhuis in mekaar zien storten. Haar echtgenoot bleek niet de man die ze altijd gedacht had, de band met haar dochter niet zo sterk als ze geloofde en zelf blijkt ze ook te kampen met onvervulde verwachtingen en gevoelens.

Ze heeft zich op haar nieuwe job gestort - Olivier Rodenburg aan zijn verkiezingszege helpen – maar wanneer blijkt dat Olivier haar niet de kansen wil geven die ze wil, breekt ze met hem en beslist ze de draad van haar oude leven terug op te nemen. Zij en Stijn zijn echter zo ver uit elkaar gegroeid dat een hereniging geen kans maakt. Stilaan geraakt de eens zo nuchtere en sterke vrouw volledig geïsoleerd.


 Freya De Ridder (Daphne Wellens)

Freya is niet langer het onschuldige naïeve meisje van weleer, daarvoor heeft het leven haar al te veel klappen gegeven. Haar zwangerschap van Simon, het auto-ongeval waarin ze het kind verloor, Simons drugsverleden, het zijn evenveel littekens. De zwaarste klap komt echter wanneer Simon in zijn ziekenhuisbed vermoord wordt. Freya stort helemaal in.

Wanneer ze merkt dat Marie-Claire alsnog munt wil slaan uit Simons dood en daarbij niet aarzelt zijn nagedachtenis te besmeuren, gaat ze in de tegenaanval. Het is echter een ongelijke strijd en Freya verliest zich in de drank en het nachtleven. Ze komt er een oude bekende tegen en die ontmoeting heeft zeer vergaande gevolgen.

 Naomi (Maaike Neuville)

Ruwe bolster, blanke pit : die beschrijving past perfect voor het jonge hoertje Naomi. Naomi leert Freya - die ze consequent 'de seut' noemt - kennen in de cel en tussen beiden ontstaat een meer dan vriendschappelijke band.

Naomi zal Freya doorheen die moeilijke periode helpen en de beide meisjes kunnen mekaar ook buiten de gevangenis niet meer missen. De brutale en vrijgevochten Naomi blijkt op iedereen een grote invloed te hebben en zal Freya blijven steunen, met gevaar zelfs voor eigen leven.

* elfde aflevering :

Bénédicte is nu helemaal in de greep van Claudia. Marie-France probeert haar zus te overtuigen de waarheid te vertellen aan Fred vooraleer hij het zelf te weten komt. Maar Fred, nog steeds van slag door het gemis van zijn Maaike, laat zich inmiddels langzaam inpakken door Claudia. Karel smeekt Freya om hem te helpen de verdwenen Marie-Claire terug te vinden. Naomi ziet hier een perfecte kans in om Karel te pluimen. Hanne slaagt er intussen niet in om door te dringen tot haar dochter, er blijft een grote muur opgetrokken tussen beiden. Op het stadhuis wordt het parkingdossier voorgesteld waarbij de drie partijen tegenover elkaar komen te staan.

Gastrollen :
Sura Dohnke (Chantal), Veerle Eyckermans (Agnes), Maaike Neuville (Naomi), Ludo Hellinx (Antoine), Chris Lomme (Marie-France), Luc Van Duysse (chauffeur Charles).

'De Rodenburgs', de elfde aflevering van het tweede seizoen vandaag, woensdag 16 februari, tussen 21.55 en 23.00 op vtm. (bron en foto's : vtm)

16-02-2011 om 00:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Idool 2011' : accordeons, marmotjes en nieuw talent in Puurs.

 Vandaagwoensdag 16 februari, zetten Koen (Eurosong 1989, ESF 1991) en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008') de zoektocht verder naar hét 'Idool 2011', naar die ene zanger of zangeres die alles in huis heeft om een echt popidool te worden. En met 'alles' wordt uiteraard een goeie stem bedoeld, maar ook persoonlijkheid en charisma.

* een nieuwe jury :

 Deze facetten worden vakkundig en in alle eerlijkheid beoordeeld door de professionele jury, die bestaat uit Zornik-frontman Koen Buyse, producer Wouter Van Belle, producer/muzikant Jean Blaute en door 
Joepie-hoofdredactrice Sylvia Van Driessche.

* de audities in Puurs :

 De derde regionale auditiemarathon gaat door in Puurs, waar het gemeentelijk centrum De Kollebloem van 's morgens vroeg overspoeld wordt door aspirant-idolen. Ze dromen allemaal van een carrière in de muziekbusiness en van een leven als een idool, en beseffen zeer goed hoe belangrijk het is om vandaag een goeie beurt te maken.

De 24-jarige barman Tom is niet aan zijn eerste auditie toe. Hij nam in 2005 deel aan 'X Factor' en schopte het tot in de liveshows. Vandaag hoopt hij met een nummer van Mika de jury te overtuigen van zijn zangkwaliteiten. Ook de in Canada geboren Rene heeft ervaring met televisiecamera's en talentenjachten. Hij nam aan de Amerikaanse versie van 'Idool' deel en schopte het tot in de tweede ronde. Hij probeert in Puurs de jury te bekoren met "Destiny" van Dave Hollister.

Iedereen is het erover eens dat de stem het belangrijkste is om de jury te imponeren, maar de deelnemers hebben van de vorige edities geleerd dat het totaalplaatje moet kloppen. Opvallen is dus de boodschap. En dat kan op verschillende manieren.

Dress to impress is het motto van Marie, want zij heeft heel bewust een vrolijk kersenjurkje aangetrokken. Inclusief kersenaccessoires. De 18-jarige Stijn valt op met zijn act, want hij heeft een knuffel meegebracht om zijn performance net dat tikkeltje extra te geven… En de 21-jarige kinderverzorgster Camille valt op omdat ze tijdens de auditie een Schots nummer brengt en zichzelf begeleidt op de accordeon.

In de auditieruimte laten Koen en Kris Wauters zich niet zien. De broers vertoeven in de wachtruimte en de stressgang, waar ze de kandidaten aanmoedigen, hun zelfvertrouwen opkrikken, hen opvangen als het fout gaat en delen in hun geluk als de jury het licht op groen heeft gezet.

 De broers leren ook één van hun grootste fans kennen, nl. de 18-jarige Wout. Hij kent alle liedjesteksten van Clouseau uit het hoofd en waagt zijn kans met "Anne".

'Idool 2011', de derde auditieronde in Zoutleeuw, vanavond, woensdag 16 februari, tussen 20.45 en 21.55 op vtm. Meer nieuws en informatie over 'Idool' krijg je op de website en  je kan ook meer dan vierhonderd audities zelf beoordelen via deze link. (bron, logo en foto's : vtm)

16-02-2011 om 00:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook Getest Op Mensen' : is wellness goed voor de gezondheid?

 Sinds woensdag 15 december stelt Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') in 'Ook Getest Op Mensen' opnieuw een hoop boeiende vragen over onze gezondheid. Hij probeert ze te beantwoorden door allerlei dingen uit te testen. Op mensen. 'Ook Getest Op Mensen' is dit najaar al aan zijn derde seizoen toe.

Na de gesmaakte vorige edities gaat Marcel Vanthilt dit seizoen opnieuw elke week live op zoek naar het antwoord op allerlei vragen over ons lichaam en onze gezondheid. De succesformule blijft behouden, met drie boeiende reportages per week en antwoorden op kijkersvragen van huisarts Tom Jacobs. Alleen het decor werd een beetje opgefrist.

Je lichaam laten verzorgen in een wellnesscentrum is goed voor de gezondheid. Althans, dat is de heersende opvatting. 'Ook Getest op Mensen' laat een toxicologe onderzoeken of dat klopt, met opvallende resultaten tot gevolg. Daarnaast heeft Marcel Vanthilt het vandaag, woensdag 16 februari, over de risico's van lange nachtelijke autoritten en kijkt hij hoe het gesteld is met de testpersonen die verschillende methodes uitproberen om te stoppen met roken. 

* inhoud negende aflevering :

Maken packings de huid mooier?

Het lichaam laten verzorgen staat voor veel mensen gelijk met genieten, er stralend uitzien, puurheid en een zuivere huid. Kortom, gezondheid. Enfin, dat denken we toch. Maar zijn die exotisch klinkende lichaamspackings en lekker geurende baden wel zo gezond? Maken ze de huid mooier? En berokkenen sommige ingrediënten geen schade aan ons lichaam? Drie vrouwelijke duikers voelen zich als een vis in het water in die omgeving en laten zich graag inpakken voor 'Ook Getest op Mensen'. En voor de wetenschap. Maar is het ook een goede zaak voor hun lichaam? VUB-toxicologe Vera Rogiers onderzoekt de zaak en komt tot frappante vaststellingen.

Stoppen met roken (deel 2)

'Ook Getest op Mensen' kijkt hoe het gesteld is met de testpersonen die naar de tabakoloog gaan om te stoppen met roken. De kijkers maken ook kennis met vier andere manieren om de sigaret definitief af te zweren, van de eenmalige trainingssessie van Allen Carr over nicotinevrije medicatie en een laserbehandeling tot pure wilskracht. De pro's en contra's van de verschillende methodes worden afgewogen door professor Boudrez van de Universiteit van Gent. Maar houden de veertig vrijwilligers het vol? Blijven ze gemotiveerd? Of wordt de verleiding groot om toch opnieuw te inhaleren? 'Ook Getest op Mensen' brengt een tussenstand in de tweede reportage in een reeks van drie. En dan is het wachten tot de allerlaatste uitzending, op 09 maart, om de definitieve eindstand te bekijken.

's nachts rijden

Op 14 februari was het Valentijn, als dat geen goede reden is om je lief een boeket bloemen te geven. In Parijs nog wel, de stad van de romantiek bij uitstek. Michiel wil die niet zo onaangename klus wel klaren. Even op en af rijden met de auto naar Ruth, zijn vriendin die Erasmusstudent is in de lichtstad. Een fluitje van een cent, denkt hij. Hij is toch een ervaren chauffeur of niet? Maar net als de meeste (mannelijke) bestuurders beseft ook Michiel niet dat 's nachts lang rijden risico's inhoudt. 'Ook Getest op Mensen' laat hem dan ook niet zomaar gaan; een rij-instructeur van de VAB, experts van de VUB en een aantal rare meettoestellen in de auto vergezellen hem op en af naar Parijs.

Ten slotte beantwoordt dokter Tom Jacobs opnieuw enkele kijkersvragen.

 'Ook Getest Op Mensen', de negenne aflevering van het derde seizoen vanavond, woensdag 16 februari, op Eén tussen 20.40 en 21.35. (bron en foto's : Eén)

16-02-2011 om 00:19 geschreven door Redactie  


15-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Uku Suviste uit de Estse nationale selectie gehaald.

 Aanstaande zaterdag, 19 februari, vindt in Estland de tweede halve finale plaats van 'Eesti Laul 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als tijdens de eerste halve finale, afgelopen zaterdag 12 februari, zouden er tien kandidaten deelnemen waarvan er vijf zouden doorstoten naar de finale, op zaterdag 26 februari.

 Eerder vandaag, dinsdag 15 februari, raakte bekend dat "Jagatud öö" (tekst en muziek : Rein Rannap, Indrek Hirv) van Uku Suviste uit de wedstrijd werd gehaald.

De tekst van het nummer werd eerder reeds gebruikt door een andere artiest voor een ander nummer waarvoor hij samenwerkte met Indrek Hirv. Dit is natuurlijk in strijd met het reglement van het Eurovisie Songfestival en daarop werd besloten het nummer uit de nationale selectie te halen.  

* deelnemers tweede halve finale 'Eesti Laul 2011' - zaterdag 19 februari :

01. "Rahu, ainult rahu" (tekst en muziek : Allan Vainola, Mait Vaik) door Sõpruse puiestee & Merili Varik.
02. "St. Cabah" (tekst en muziek : Silvi Pilt) door Shirubi Ikazuchi.
03. "My melody" (tekst en muziek : Sofia Rubina, Talis Paide) door Sofia Rubina.
04. "The storm" (tekst en muziek : Paul Lepasson, Timmo Linnas, Kene Vernik, Jaanus Telvar) door Mimicry.
05. "Valss" (tekst en muziek : Jaan Pehk) door Jaan Pehk.
06. "Second chance" (tekst en muziek : Tiiu Kuik) door Tiiu Kuik.
07. "Smile" (tekst en muziek : Markus Robam) door MID.
08. "Hoppa-pa-rei!" (tekst en muziek : Ithaka Maria Rahula, Peeter Pruuli) door Ithaka Maria.
09. "All & now" (tekst en muziek : Rolf Roosalu, Liis Lass) door Rolf Roosalu.

* gediskwalificeerd :

- "Jagatud öö" (tekst en muziek : Rein Rannap, Indrek Hirv) door Uku Suviste.

De tweede halve finale van 'Eesti Laul 2011', aanstaande zaterdag 19 februari, tussen 20.35 en 21.40 (21.35-22.40 plaatselijke tijd) en rechtstreeks via het internet te volgen. (bron : ERR ; foto Uku Suviste : Meelis Tomson)

15-02-2011 om 23:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurovision 2011 : Witloof Bay won eind vorige maand ook de voorronde van de nationale selectie.

 Sinds afgelopen zaterdag, 12 februari, kennen we de Belgische kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De groep Witloof Bay zal ons land op donderdag 12 mei eerstkomende vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale van de 56e editie van het liedjesfestival met "With love baby".

 Tijdens de finale kreeg het gezelschap van de vakjury als van de kijkers thuis het maximum van de punten en ook tijdens de halve finale (radiovoorronde), op zondag 30 januari jongstleden, wist de groep de eerste plaats in de wacht te slepen.

De punten van die voorronde werden eergisteren, zondag 13 februari, wereldkundig gemaakt en we zetten de uitslag hieronder op een rijtje.

* uitslag voorronde 'Eurovision 2011 : Qui? A vous de décider !'
(tussen haakjes punten televoting/vakjury) :

- geplaatst voor de finale :

01. "With love baby" door Witloof Bay : 23 punten (12+11).
02. "Just one chance" door Chloe : 21 punten (11+10).
03. "Elle merveille" door Alexandre Deschamps : 20 punten (16+4).
04. "Simple love" door Syla K. : 16 punten (2+14).
05. "Somewhere with you" door Thayss N' Bau : 16 punten (0+16).
06. "Our way" door The Blazing : 14 punten (14+0).
07. "Dans ma chanson" door J Cool : 13 punten (8+5).
08. "Yes I know" door .fen : 13 punten (5+8).
09. "Be my friend" door NelZa : 12 punten (0+12).
10. "C'est la musique" door Steve Linden : 10 punten (10+0).
11. "Claquer les portes" door Clac et les Portes : 10 punten (3+7).
12. "Rien en apparence" door Sarina Cohn : 9 punten (9+0).
13. "Reset" door Kaptain Oats : 9 punten (6+3). 
14. "Addiction" door Gautier Reyz : 9 punten (0+9).

- uitgeschakeld :


15. "I'm alive" door Tommy Waters : 7 punten (7+0).
16. "L'ancre de nos vies" door Mael : 6 punten (0+6).
17. "Nos pages, nos images" door Bellyve : 4 punten (4+0).
18. "Inside me" door 2DAYSTICKET : 2 punten (0+2).
19. "Do you remember" door Joyce & Jay : 1 punt (1+0).
20. "The way you are" door Etienne Deleyre : 1 punt (0+1).
21. "Où s'en vont nos rêves ?" door Léa Clément : 0 punten.
22. "Pardonne moi" door Harley : 0 punten.
23. "Commence par un pas" door NellSonn! : 0 punten.
24. "Live my life" door Joe Galli : 0 punten.
25. "Our home" door Hélène : 0 punten.
26. "Les pieds dans l'eau" door Swing Channel : 0 punten.
27. "Près de toi" door Hanny-D : 0 punten.
28. "For you" door Natohé : 0 punten.
29. "Fais comme ci" door The MichelJanssens : 0 punten.
30. "Je vis comme une chanson" door Françoise Norroy : 0 punten.

Er dient te worden opgemerkt dat de leden van de vakjury tijdens de voorronde de nethoofden van de diverse radiozenders van de Franstalige openbare omroep waren en dus verschillend waren van de vier juryleden tijdens de finale. (bron : RTBF)

15-02-2011 om 22:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival di San Remo 2011 : 61e editie gaat vanavond van start.

 Op dinsdag 01 februari jongstleden liet de Italiaanse nationale omroep RAI weten dat de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival één van de kandidaten wordt die zal deelnemen aan het Festival van San Remo. Het nationale liedjesfestival is dit jaar aan de 61e editie toe en gaat vanavond, dinsdag 15 februari, van start. Het festival loopt tot en met aanstaande zaterdag 19 februari en de naam van de kandidaat voor Düsseldorf wordt tijdens die finale bekendgemaakt, net voor de bekendmaking van de winnaar van het Festival van San Remo.

Eerder vandaag hield de omroep tussen 13.30 en 14.00 een persconferentie en daarop raakte bekend dat de finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal worden uitgezonden op Rai 2, de tweede halve finale waarin Italië moet stemmen (op donderdag 12 mei) zal te zien zijn op Rai 5.

Een speciale jury zal de prijs uitreiken "aan een artiest die het meest geschikt is om het land te vertegenwoordigen in Duitsland". De namen van de leden van de jury die de Italiaanse inzending zal kiezen werden eveneens bekendgemaakt : Mauro Mazza (artistiek directeur van het Festival van San Remo), oud-Songfestivaldeelnemer Gianni Morandi (ESF 1970), Maurizio Zoccarato (burgemeester van Sanremo), Marco Simeone en Massimo Liofredi (directeur van Rai 2).

Tijdens de 61e editie van het Festival van San Remo, gehouden in het Teatro Ariston, zijn er twee categorieën : 'Sezione Artisti' met veertien kandidaten en 'Sezione Giovani' met acht kandidaten. In tegenstelling tot eerdere berichten kan ook een kandidaat uit die tweede categorie, die van de nieuwelingen, gekozen worden voor Düsseldorf.

Vanavond, tijdens de eerste show, mogen alle kandidaten het podium betreden om hun nummer voor te stellen. Uit de categorie van de gevestigde waarden ('Sezione Artisti') stoten de twaalf besten door naar de uitzending van morgenavond. De twee kandidaten die afvallen mogen echter later deze week opnieuw hun opwachting maken. De acht kandidaten uit de 'Sezione Giovani' stellen hun nummer vanavond ook al voor.

* deelnemers 'Sezione Artisti' :

01. "Il vento e le rose" door Patty Pravo.
02. "Arrivera'" door Moda' & Emma.
03. 'L'alieno" door L
uca Madonia & Franco Battiato.
04. "Il mare immenso" door Giusy Ferreri.
05. "Io confesso" door La Crus.
06. "La mia anima d'uomo" door Anna Oxa.
07. "Tre colori" door Tricarico.
08. "Vivo sospesa" door Nathalie.
09. "Amanda è libera" door Al Bano.
10. "Fino in fondo" door Luca Barbarossa & Raquel del Rosario.
11. "Chiamami ancora amore" door Roberto Vecchioni.
12. "Bastardo" door Anna Tatangelo.
13. "Il mio secondo tempo" door Max Pezzali.
14. "Yanez" door Davide Van De Sfroos.

* deelnemers 'Sezione Giovani' :

01. "Lontano da tutto" door Serena Abrami.
02. "Come pioggia" door Roberto Amadè.
03. "Il sole dentro" door Anansi.
04. "Mi rubi l'amore" door BTwins.
05. "Un pezzo d'estate" door Gabriella Ferrone.
06. "Follia d'amore" door Raphael Gualazzi.
07. "Tra tegole e cielo" door Marco Menichini.
08. "Fuoco e cenere" door Micaela.

De eerste avond van de 61e editie van het Festival van San Remo, vanavond dinsdag 15 februari, kan je tussen 21.10 en 00.30 volgen via Rai 1. De presentatie van deze editie is in handen van Gianni Morandi, Elisabetta Canalis, Belen Rodriguez en Luca & Paolo. Meer nieuws over deze editie van het festival krijg je hier.
(bron en logo : RAI)

15-02-2011 om 17:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : titels tien nummers Sloveense nationale selectie zijn bekend.

 Eerder deze maand, op woensdag 02 februari, vond in Slovenië op het middaguur de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens 'EMA 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Zoals we in november jongstleden berichtten, wordt de Sloveense kandidaat gekozen op zondag 27 februari eerstkomende. Er kwam geen open inschrijving want de omroep wil dit jaar enkel werken met uitgenodigde artiesten.

De voorbije jaren werden steeds een aantal kandidaten uitgenodigd en zij waren steeds rechtstreeks geplaatst voor de finale, kandidaten uit de open inschrijving moesten zich eerst via één of meerdere halve finales weten te plaatsen.

Sinds zondag 06 februari worden de nummers (korte fragmentjes) reeds voorgesteld op de Sloveense nationale omroep en inmiddels raakten ook de titels van de tien nummers bekend.

* volgorde van optreden tijdens 'EMA 2011' :

01. "Time for revolution" (tekst en muziek : Aleš Klinar) door Rock Partyzani.
02. "Moje luči" (tekst : Iztok Melanšek ; muziek : Tomaž Trop) door Tabu.
03. "Bilo lepo bi" (tekst en muziek : Martin Štibernik, Dejan Radičević) door Nina Pušlar.
04. "Vanilija" (tekst : Urša Vlašič ; muziek : Matjaž Vlašič) door Maja Keuc.
05. "Disko raj" (tekst : Alen Steržaj ; muziek : Matej Mršnik, Anže Langus) door Feliks Langus.
06. "Slovenka" (tekst : LeeLooJamais, Sašo Pipič ; muziek : LeeLooJamais) door LeeLooJamais.
07. "Ladadidej" (tekst : Franci Tepina, Erika Mager, Raay ; muziek : Raay) door April.
08. "Ti si tisti" (tekst : Hannah Mancini, Angel Palka ; muziek : Miha Vale Detiček) door Sylvain, Mike Vale feat. Hannah Mancini.
09. "Pravi čas"  (tekst : Andrej Rozman Roza ; muziek : Tomaž, Nino & Samo KozlevčarTime to Time.
10. "Bistvo skrito je očem" (tekst : Jure Golobič, Eva Breznikar ; muziek : Omar Naber, Miha Gorše) door Omar Naber.

Slovenië treedt dit jaar aan in het tweede deel van de tweede halve finale, op donderdag 12 mei eerstkomende. (bron en logo : RTVSLO)

15-02-2011 om 15:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : negen liedjes finale Spaanse selectie Eurovisie Songfestival zijn bekend.

 Aanstaande vrijdag, 18 februari, vindt in de Spanje de finale plaats van 'Destino Eurovisión 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Via twee voorrondes en een halve finale werd het aantal deelnemers intussen herleid van vierentwintig naar drie : Lucía Pérez (televoting), Melissa (vakjury) en Auryn (vakjury).

Tijdens de finale zullen de drie kandidaten in een eerste ronde een deel van de drie toegewezen nummers ten gehore brengen. Na deze eerste ronde zal de vakjury van elke kandidaat één van de drie nummers uit de selectie halen. Tijdens de tweede ronde zingen de kandidaten een deel van de twee overblijvende nummers. Ook na deze ronde haalt de vakjury één van beide nummers uit de selectie.

In de derde ronde zingt elke kandidaat het resterende nummer volledig en dan lig het lot in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting de Spaanse inzending van dit jaar zullen aanduiden.

Eerder vandaag, dinsdag 15 februari, heeft de Spaanse nationale omroep TVE de titels van de negen geselecteerde nummers wereldkundig gemaakt. Tijdens een persconferentie op dinsdag 25 januari jongstleden raakte bekend dat de Spaanse inzending in het Spaans zal worden gezongen op het festivalpodium. Liedjes die in het Engels werden ingediend (en geselecteerd) zullen - indien ze de nationale selectie winnen - moeten vertaald worden.

 * de geselecteerde nummers voor de finale per kandidaat :

Auryn :

01. "Volver" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling).
02. "Envangelyne" (tekst : Kristin Molin ; muziek : Kjell Jennstig, Dejan Belgrenius).
03. "El sol brillará" (tekst en muziek : Rafael de Alba).

- Lucía Pérez :

01. "Abrázame" (tekst en muziek : Antonio Sánchez-Ohlsson, Thomas G.son).
02. "Que me quiten lo bailao" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero).
03. "C'est la vie, it's alright!" (tekst en muziek : W&M, Nestor Geli, Susie Päivärinta, Per Andersson, Mats Lindberg).

- Melissa :

01. "Eos" (tekst en muziek : Jesús Cañadilla, Alejandro de Pinedo).
02. "Diamonds" (tekst en muziek : Nestor Geli, Susie Päivärinta, Pär Lönn).
03. "Sueños rotos" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling).

Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de 
festivalpagina van de nationale omroep. (bron, logo en foto : TVE)

15-02-2011 om 14:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : volgorde van optreden tijdens finale Moldavische selectie is bekend.

 Op zaterdag 26 februari vindt in Moldavië de Selecţia Naţională 'Eurovision 2011 – O Melodie pentru Europa', de natioane selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, plaats.

Tussen zaterdag 25 december en zondag 16 januari (19.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd) ging TRM op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Componisten en tekstschrijvers uit binnen- en buitenland zijn dit jaar toegelaten tot de nationale selectie maar artiesten moeten de Moldavische nationaliteit bezitten.

De omroep ontving in totaal 99 inzendingen voor de nationale selectie en na een eerste controle werden er daarvan 93 goedgekeurd. Op zaterdag 22 januari herleidde een negenkoppige jury (Geta Burlacu, Aura, Anatol Chiriac, Victoria Melnic, Andrei Sava, Liviu Ştirbu, Sorina Ştefârţă, Valentin Beleaev en Silvia Cărăuş) dit aantal meteen al tot zestig.

Op zaterdag 29 januari moesten die overgebleven kandidaten hun nummer live ten gehore brengen voor die vakjury. Nadien werden vijfentwintig kandidaten weerhouden voor de nationale selectie. Begin deze maand kwamen er een aantal klachten binnen en één van die klachten was in verband met het nummer "Solo por tu amor" van Katrina. Het nummer werd reeds op 20 mei 2010 wereldkundig gemaakt en werd het uit de wedstrijd gehaald daar het de 01 september-regel had overtreden. Katrina werd nadien vervangen door "Ma pierd când o văd" van Dumitru Socican.

Afgelopen weekend vond de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden en die werd eergisteren, zondag 13 februari, wereldkundig gemaakt. We zetten alles hieronder alvast netjes op een rijtje.

* volgorde van optreden tijdens de nationale finale
 :


01. "Dacă dragoste mai e" door Natan.
02. "Let's jazz" door Natalia Barbu.
03. "Cu fanfara pînă dimineaţa" door Ion Krasnopolski.
04. "You and I" door Anişoara Balmuş.
05. "It's my first dance with you" door Denis Latişev.
06. "Dorule" door Pasha Parfeny.
07. "Viaţa" door Doiniţa Gherman.
08. "Şi tac" door Corina Cuniuc.
09. "Every day will be your day" door Cristina Scarlat.
10. "Love song" door Diana Staver.
11. "Ma pierd când o văd" door Dumitru Socican.
12. "Just your friend" door Nicoleta Gavriliţa.
13. "I can will the game" door Adriana Voloşenco.
14. "Break it up" door Boris Covali & Cristina Croitoru.
15. "Lumina mea" door Ruslan Taranu.
16. "In memoriam" door MILENIUM.
17. "Doina, dor nemărginit" door Odry.
18. "When life is grey" door KARIZMA.
19. "Always" door Vadim Luchin & Tamaz Djgarcava.
20. "Mi rey!" door Mariana Mihaila.
21. "This is my life" door Valeria Tarasova.
22. "Încă îndrăgostit" door Aurel Chirtoacă.
23. "Night reflection" door M-STUDIO.
24. "So lucky" door Zdob si Zdub.
25. "Lucky you lucky me" door Dana Marchitan.

Tijdens de nationale finale ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken.

Natalia Barbu (Moldavië) Onder de nog in de running zijnde kandidaten vinden we oud-Songfestivaldeelnemers Zdob si Zdub (ESF 2005) en Natalia Barbu (ESF 2007) terug. Beiden konden toen in de finale van het jaarlijkse liedjesfestival een plaats in de top tien te bemachtigen. (bron en logo : TRM)

15-02-2011 om 13:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : 3JS liggen wakker van Engelstalige versie van Songfestivalinzending.

 De komende editie van het Eurovisie Songfestival, midden mei in het Duitse Düsseldorf, bezorgt de 3JS nu al slapeloze nachten. De drie heren, die Nederland zullen vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale (donderdag 12 mei), liggen immers wakker van de Engelstalige versie van hun nummer "Je vecht nooit alleen". "De kunst is de lading van de tekst gelijk te houden", zei Jaap de Witte eerder vandaag, dinsdag 15 februari, in 'Koffietijd' (RTL 4).

"Gelijkduidige zinnen in het Engels vinden als je een lied in het Nederlands hebt geschreven is niet makkelijk", gaat de gitarist verder. Zanger Jan Dulles was na het Nationaal Songfestival de eerste die aan de slag ging met "Je vecht nooit alleen". "Hij heeft een opzet gemaakt, die ligt nu bij mij", zei de Witte. "Ik lig er al drie dagen van wakker."

De drie Volendammers hebben nog geen Engelse titel gevonden. Volgens de Witte kunnen ze "You never fight alone" niet gebruiken, want dan begint iedereen "You never walk alone" te zingen"uit. De 3JS willen tijdens het Eurovisie Songfestival toch graag een Engelstalige versie van het nummer presenteren. "We kunnen dan geen stemmen krijgen uit ons eigen land, dus het heeft geen zin om in het Nederlands te zingen", zei Dulles.

 De zanger heeft inmiddels een aantal nummers uit concurrerende landen gehoord en is "niet onder de indruk". "Het is niet zo spectaculair. Er zit niets vernieuwends bij en het is allemaal in het Engels. In die landen is de Engelse uitspraak helaas vaak heel slecht. Ik zeg dan : doe het in je eigen taal als Engels je niet zo goed afgaat."
Dulles heeft zijn accent naar eigen zeggen aardig onder de knie. "Wij hebben langer Engelstalig dan Nederlandstalig gezongen, dus ik durf wel te zeggen dat mijn uitspraak vrij goed is."

Hoewel de zanger tot nu toe niet onder de indruk is van de concurrentie, durft hij geen voorspellingen te doen over de prestaties van zijn band. "We durven niet na te denken op welke plek we eindigen op het Eurovisie Songfestival. Het enige doel is nu om een finaleplek te halen, dat is Nederland al zeven jaar niet meer gelukt. Als wij de finale weten te bereiken, hebben we al een beetje gewonnen." (bron : Novum)

15-02-2011 om 12:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : volgorde van optreden tijdens finale Macedonische selectie is bekend.

 Afgelopen zaterdag, 12 februari (20.10), vond tijdens een rechtstreeks programma op de Macedonische omroep MKRTV de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens 'Skopje 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tijdens het programma werden al fragmentjes van de nummers getoond en toen werden ook de geruchten bevestigd dat de nationale selectie zal plaatsvinden op zondag 27 (20.10) in plaats van op zaterdag 26 februari. De omroep ging in op de vraag om de uitzending één dag later te laten plaatsvinden zodat de deelnemers meer tijd hebben voor repetities.

Er komt dit jaar ook een speciale prijs voor het beste vocale optreden en die prijs wordt genoemd naar de op jonge leeftijd overleden zanger en oud-Songfestivaldeelnemer Toše Proeski (ESF 2004). De winnaar krijgt een geldbedrag van 1.000 euro.

* volgorde van optreden tijdens 'Skopje 2011' :

01. "Kukuriku" (tekst en muziek : Zoran Trikov) door Rok Agresori.
02. "Te krade toj" (tekst : Ognen Nedelkovski ; muziek : Lazar Cvetkovski) door Boban Mojsovski.
03. "Na kraj" (tekst : Rade Vrcakovski Vrcak ; muziek : Goce Simonovski) door Olivera Gorgovska.
04. "Znaes li" (tekst : Irena Dimovska ; muziek : Daniel Mitrevski) door Аngelinа Stoјаnoskа.
05. "Ostavi politika i pojacaj ton" (tekst : Tyzee ; muziek : Skipi) door Skipi & Tajzi.
06. "Posledna pesna" (tekst en muziek : Jovan Vasilevski) door Amir Ibrahimovski & Art Sound.
07. "Paranoja" (tekst : Zoran Rudan ; muziek : Boban Apostolov) door Emilija Gievska feat. Andrej Miske.
08. "Ne se menuva ljubovta" (tekst en muziek : Milan Milanov) door Riste Tevdovski.
09. "Ram tam tam" (tekst en muziek : Martin Srbinovski) door Martin Srbinovski.
10. "Bozji pateki" (tekst : Maja Pavlovska ; muziek : Aleksandar Cekredzi) door Lidija Kochovska.
11. "Lаzes dekа ne boli" (tekst : Petar Acev ; muziek : Hris Marin) door Goran Kargov.
12. "Ludost" (tekst en muziek : Zdrаvkа Mircevska) door Zdrаvkа Mircevska.
13. "Greshka" (tekst : Mence Avramova ; muziek : Stole Avramov) door Natasa Malinkova.
14. "Tugja si" (tekst : Ognen Nedelkovski ; muziek : Ile Spasov) door Ile Spasov.
15. "Sekogash nekoj poveke vredi" (tekst en muziek : Blaze Temelkov) door Filip Jordanovski.
16. "Ne mi trebаs" (tekst : Daniel Bankov ; muziek : Zoran Aleksic) door Natalija Slaveva.
17. "Kockar" (tekst : Denis Hajdarevic ; muziek : Denis Hajdarevic, Ivan Jovanov) door Ivаn Јovаnov & Denis Eks.
18. "Sekoj den" (tekst en muziek : Milan Milanov) door Offside.
19. "Rusinka" (tekst : Vladimir Dojcinovski, Jovan Jovanov ; muziek : Grigor Koprov) door Vlatko Ilievski.
20. "Ne vrakaj se" (tekst en muziek : Risto Apostolov) door Vodoliја.

Na de bekendmaking van de liedjes en de artiesten trokken Dule & Koki en Nade Talevska zich terug uit de wedstrijd en werden ze vervangen door Rok Agresori en Amir Ibrahimovski & Art Sound.

* teruggetrokken uit de wedstrijd :

- "Neka e so pomin" (tekst : Ognen Nedelkovski ; muziek : Ljupco Mirkovski) door Dule & Koki.
- "Vo mojot svet imas dom" (tekst : Borche Dimitrov ; muziek : Gligor Koprov) door Nade Talevska.

Het lot van de finalisten ligt in de handen van een vijftienkoppige jury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Per toestel kan er tot maximaal zes maal gestemd worden.

Intussen raakte ook al bekend dat een aantal artiesten hun opwachting zullen maken tijdens de Macedonische finale. Zo mogen we optredens verwachten van Gjoko Tanevski (ESF 2010), Dragan Mijalkovski, Zoran Madžirov, tweevoudig Songfestivaldeelnemer Feminnem (2005-2010) en Superhiks.

De Macedonische kandidaat treedt aan tijdens het tweede deel van de tweede halve finale, op donderdag 12 mei. (bron :
MKRTV)

15-02-2011 om 10:58 geschreven door Redactie  


14-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze Valentijnsdag af met onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Das Frühlingsfest der Volksmusik doet voor het tweede opeenvolgende jaar de Lotto Arena aan. De 'Festen der Volksmusik' is de succesvolste reeks muziekshows op de Duitse tv en wordt al zes jaar gepresenteerd door showmaster Florian Silbereisen.

Dit jaar gaat Silbereisen met de afgeleide liveshow voor de zesde keer op tournee. Donderdag 03 maart (aanvang show : 19.30) stelt hij in de Lotto Arena Richard Clayderman, Karel Gott (ESF 1968), Wildecker Herzbuben, Michael Hirte, Die Schäfer en Angela Wiedl aan U voor.

 Zijn bijzondere gast is niemand minder dan onze eigenste Christoff (Eurosong 1993-2002). Eveneens van de partij zijn de danseressen en dansers van het MDR Deutsches Fernsehballetts, het Samstagabendshow-TV-Orchester en een aantal verrassingsgasten.

Kaarten voor dit evenement kunnen nog steeds worden aangekocht en kosten 32, 40, 44, 50 en 55 euro. Bestellen kan onder meer via de website van Tele Ticket Service of telefonisch via 070 345 345 (vanuit Nederland : 0900 45 000 45). Meer nieuws en informatie krijg je alvast hier.

 Eén meisje, vier mannen. Dat zijn de twee, of liever vijf basisingrediënten van de one-woman musical 'Tell Me on a Sunday' met Deborah De Ridder.

Deze musical van de hand van Andrew Lloyd Webber (componist/tekstschrijver Britse inzending ESF 2009) met tekst van Don Black werd naar het Nederlands vertaald door Allard Blom en zal worden geregisseerd door Frank Van Laecke.

In dit Bridget Jones-achtig verhaal trek een Vlaams meisje vol optimisme naar New York op zoek naar een nieuw leven en natuurlijk naar de man van haar dromen. Maar dat blijkt allesbehalve eenvoudig… . Vier mannen kruisen haar pad, stelen haar hart, laten haar in de waan, breken haar hart. De een is te oud, de ander te jong of te glad. Maar zij blijft ietwat naïef en vooral koppig geloven in de ware Jacob.

'Tell Me on a Sunday' is soms grappig, vaak ontroerend en vooral iedere keer raak. Een meeslepend verhaal dat bij momenten akelig herkenbaar is voor vrouwen, maar ook mannen vinden zichzelf hierin terug. Meer zelfs, ze kunnen door deze voorstelling vrouwen leren kennen... .

De voorstelling wordt nog opgevoerd
tot en met donderdag 09 juni eerstkomende. Voor een volledig overzicht van alle speeldata en aanvangsuren alsook voor het bestellen van tickets verwijzen we naar de website van Music Hall of via deze rechtstreekse link.


 De zomer van 2011 wordt de zomer van 'Mamma Mia!' want vanaf dinsdag 19 juli komen de feel good vibes naar de koningin der badsteden, Oostende.

De internationale cast van 'Mamma Mia!' komt naar het Kursaal van Oostende en zal ongetwijfeld voor vele onvergetelijke momenten zorgen aan de Belgische kust. Voor deze unieke gelegenheid bundelen Concert and Entertainment Promotor Live Nation Belgium en Kursaal Oostende hun krachten.

'Mamma Mia!' in het Kursaal van Oostende van dinsdag 19 juli tot en met zondag 31 juli en van dinsdag 02 augustus tot en met zondag 14 augustus telkens om 20.00. Op zaterdag en zondag zijn er ook namiddagvoorstellingen, telkens om 15.00. Tickets (tussen 37 en 70 euro) kunnen nu reeds worden aangeschaft via Sherpa. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van de musical.

Opgelet! De musical wordt in de originele versie (Engels) opgevoerd maar wordt in het Nederlands en het Frans ondertiteld.

14-02-2011 om 23:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Armeense nationale finale verplaatst naar zaterdag 26 februari.

 De Armeense nationale omroep ging tussen woensdag 15 december en zondag 23 januari op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De omroep ontving uiteindelijk zeventig liedjes uit binnen- en buitenland.

 Op dinsdag 25 januari vond al een eerste selectieronde plaats en werden er vijftien liedjes weerhouden. Een week later kozen leden van de omroep en zangeres Emmy vier liedjes die tijdens de nationale finale ten gehore worden gebracht.

In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de finale niet aanstaande zaterdag, 19 februari, door maar wel een week later, op zaterdag 26 februari (18.30 Belgische tijd, 21.30 plaatselijke tijd). Op de titels van de liedjes en de liedjes zelf is het vooralsnog wachten maar intussen zijn wel de namen van de vier componisten bekendgemaakt. De nummers zijn van de hand van DerHova, Apricota, Vahram Petrosyan en Martin Kesici.

Tijdens de finale zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) beslissen met welk nummer de zangeres zal deelnemen aan de eerste halve finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron : OGAE Armenië ; foto Emmy : website Emmy)

14-02-2011 om 23:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Magdalena Tul gaat voor Polen naar Düsseldorf.

 Eerder vanavond, Valentijnsdag maandag 14 februari, vond in Polen de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Aan die finale, 'Krajowy Finał Konkursu Piosenki Eurowizja 2011', namen in totaal tien kandidaten deel en hun lot lag tijdens de rechtstreekse uitzending volledig in de handen van de kijkers thuis.

* uitslag 'Krajowy Finał Konkursu Piosenki Eurowizja 2011' :

01. "Jestem" (tekst en muziek : Magdalena Tul) door Magdalena Tul : 44,47%.
02. "Ktoś taki jak ty" (tekst : Tomasz Zaliszewski ; muziek : Romuald Lipko) door Anna Gogola : 22,57%
03. "Bow to the bow" door Alizma (WILDCARD) : 12,76%.
04. "Things go better with rock" door The Trash (WILDCARD) : 4,58%.
05. "Supergirl" (tekst : Małgorzata Szpitun ; muziek : Krzysztof Pszona) door Shemoans (Ewa Broczek en Magdalena Czwojda namen in 2007 deel aan de nationale selectie als lid van Bikini) : 3,56%.
06. "Hot like fire" door Ada Fijał (WILDCARD) : 3,30%.
07. "Scream out louder" door ZoSia (WILDCARD)(Poolse selectie 2010) : 2,92%.
08. "Maybe" (tekst en muziek : Tobiasz Staniszewski) door Roan : 2,20%
09. "Ja, ty i ty i ja" door Formula RC (WILDCARD) : 1,89%.
10. "Say" door IKA (WILDCARD)(leadzangeres Anna Rusowicz nam in 2006 deel aan de nationale selectie als lid van Dezire) : 1.76%.

 Met bijna de helft van de stemmen ging de overwinning duidelijk naar zangeres Magdalena Tul met het door haarzelf geschreven nummer "Jestem".

Polen treedt aan in de eerste helft van de eerste halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival, op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron : TVP)

14-02-2011 om 23:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Georgische finale aanstaande zaterdag met acht in plaats van tien kandidaten.

 Tussen donderdag 20 januari en donderdag 10 februari ging de Georgische omroep 1TV op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In totaal werden vijftig inzendingen voor die selectie ontvangen.

Afgelopen vrijdag, 11 februari, maakte de omroep de namen van de tien finalisten bekend die aanstaande zaterdag, 19 februari, zullen gaan strijden om het ticket richting Düsseldorf. Diezelfde dag vond de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens die finale.

Gisteren, zondag 13 februari, raakte echter bekend dat twee kandidaten zich hebben teruggetrokken uit de nationale selectie en 1TV besloot om hen niet te vervangen.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Soldier song" door Temo Sajaia.
02. "Love" door Salome Korkotashvili.
03. "Face to face" door Sweet Pills.
04. "New day" door Dito Lagvilava & November.
05. "It's OK" door Tako Gachechiladze.
06. "Rejected" door Nini Shermadini.
07. "Loved, seen, dreaming" door The Georgians.
08. "One more day" door Eldrine.

* teruggetrokken uit de selectie :

- "Universe" door Boris Bedia.
- "Maybe" door Keti Orjonikidze.

De nationale finale vindt dus aanstaande zaterdag, 19 februari, plaats en gaat van start om 15.30 en duurt tot 17.00 (18.30-20.00 plaatselijke tijd). Het lot van de acht finalisten ligt in de handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. 

Georgië neemt dit jaar voor de vierde maal deel aan het Eurovisie Songfestival en wist tijdens de drie vorige deelnames steeds door te stoten naar de finale. Dit jaar zal de Georgische kandidaat aantreden in de eerste helft van de eerste halve finale, op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron : 1TV)

14-02-2011 om 22:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : finale Oekraïense nationale selectie op zaterdag 26 februari met 21 kandidaten.

 De Oekraïense nationale omroep NTU heeft nog maar eens haar nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival aangepast.

Een eerste aanpassing is dat de finale nu doorgaat op zaterdag 26 in plaats van zondag 27 februari en de tweede aanpassing is dat er eenentwintig in plaats van achttien kandidaten gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf.

Sinds zondag 26 december zitten de halve finales van de nationale selectie er helemaal op en het heeft intussen al heelwat voeten in de aarde gehad met die selectie die eerder deze zomer reeds van start ging. O
p donderdag 19 en vrijdag 20 augustus jongstleden vonden twee castingdagen plaats en daarin passeerden zo'n tweehonderd artiesten de revue. In totaal werden vijfendertig kandidaten, en geen dertig zoals eerder werd aangekondigd, weerhouden voor de nationale selectie. Twee van hen stuurden hun kat zodat de selectie uiteindelijk met drieëndertig kandidaten doorging.

In eerste instantie zouden er voorrondes en halve finales komen, dan werden die halve finales opnieuw afgeschaft om ze dan uiteindelijk toch te behouden.
In totaal kwamen er eerst vijf voorrondes met telkens zeven kandidaten. Een vakjury koos uit elke voorronde drie kandidaten en uit de overbljvende vier kandidaten kozen de kijkers er telkens nog eentje. Dat bracht het aantal deelnemers op twintig en daarbovenop kwam dan nog één kandidaat (aangeduid door de vakjury).

In eerste instantie zouden die halve finales dus plaatsvinden met telkens zeven kandidaten maar NTU besliste om acht kandidaten per halve finale toe te laten zodat er door de vakjury nog drie extra kandidaten moesten aangeduid worden en dit op basis van de televoting.

* geplaatst voor de halve finales :

aangeduid door de vakjury :

- "Victim of my love" door Kristina Kim (eerste voorronde).
- "Why did I say goodbye" door Olena Korneeva (eerste voorronde).
- "Infinity" door Daria Medova (eerste voorronde).
- "Berega" door Eduard Romanyuta (tweede voorronde).
- "Ave Maria" door Ivan Berezovsky (tweede voorronde).
- "Eyo imya" door Bakhroma (tweede voorronde).
- "Myself" door Matias (derde voorronde).
- "Tsvetok" door Shanis (derde voorronde).
- "Hero" door Zhemchug (derde voorronde).
- "The kukushka" door Zlata Ognevich (vierde voorronde).
- "Action" door Anastasia Prikhodko (vierde voorronde).
- "Angely" door Mika Newton (vierde voorronde).
- "Smile" door Jamala (vijfde voorronde).
- "Aces high" door Denis Povaliy (vijfde voorronde).
- "Vse resheno" door Tatyana Vorzheva (vijfde voorronde).

aangeduid via televoting :

- "Superhero" door Zaklyopky (eerste voorronde).
- "Sever-Yug" door Nek$i (tweede voorronde).
- "My expression" door Vitalyj Galaj (derde voorronde).
- "Goodbye" door Mila Nitich (vierde voorronde).
- "Shake your body" door Pavlo Tabakov (vijfde voorronde).

- aangeduid door de vakjury (extra) :

- "Moya nadezhda" door El Kravchuk (eerste voorronde).
- "Gliadi" door Para Normalnyh (tweede voorronde).
- "Allo allo" door Armiya (derde voorronde).
- "Love" door Vladislav Levitsky (vierde voorronde).

De drie halve finales, telkens met acht kandidaten, werden eerder deze maand, op donderdag 02 december, ingeblikt en wegens ziekte kon Matias die dag niet aantreden. Een vakjury stuurde uit elke halve finale vijf kandidaten door naar de finale. Uit de drie overblijvende kandidaten mogen de kijkers via televoting telkens nog één kandidaat doorsturen naar de finale. 

* eerste halve finale - zondag 05 december (18.00-19.45 plaatselijke tijd, 17.00-18.45 Belgische tijd) :

01. "Eyo imya" door Bakhroma (vakjury - tweede voorronde).
02. "Hero" door Zhemchug (vakjury - derde voorronde).
03. "My expression" door Vitalyj Galaj (televoting - derde voorronde).
04. "Sever-Yug" door Nek$i (televoting - tweede voorronde).
05. "The kukushka" door Zlata Ognevich (vakjury - vierde voorronde).
06. "Gliadi" door Para Normalnyh (vakjury/extra - tweede voorronde).
07. "Vse resheno" door Tatyana Vorzheva (vakjury - vijfde voorronde).
08. "Love" door Vladislav Levitsky (vakjury/extra - vierde voorronde).

- geplaatst voor de finale :

- "Hero" door Zhemchug (vakjury - derde voorronde).
- "My expression" door Vitalyj Galaj (televoting - derde voorronde).
- "Eyo imya" door Bakhroma (vakjury - tweede voorronde).
- "The kukushka" door Zlata Ognevich (vakjury - vierde voorronde).
- "Love" door Vladislav Levitsky (vakjury/extra - vierde voorronde).

* tweede halve finale - zondag 12 december (18.00-19.40 plaatselijke tijd, 17.00-18.40 Belgische tijd) :

01. "Angely" door Mika Newton (vakjury - vierde voorronde).
02. "Ave Maria" door Ivan Berezovsky (vakjury - tweede voorronde).
03. "Tsvetok" door Shanis (vakjury - derde voorronde).
04. "Superhero" door Zaklyopky (televoting - eerste voorronde).
05. "Why did I say goodbye" door Olena Korneeva (vakjury - eerste voorronde).
06. "Victim of my love" door Kristina Kim (vakjury - eerste voorronde).
07. "Aces high" door Denis Povaliy (vakjury - vijfde voorronde).
08. "Action" door Anastasia Prikhodko (vakjury - vierde voorronde).

- geplaatst voor de finale :

- "Angely" door Mika Newton (vakjury - vierde voorronde).
- "Tsvetok" door Shanis (vakjury - derde voorronde).
- "Why did I say goodbye" door Elena Korneeva (vakjury - eerste voorronde).
- "Action" door Anastasia Prikhodko (vakjury - vierde voorronde).
- "Aces high" door Denis Povaliy (vakjury - vijfde voorronde).

* derde halve finale - zondag 26 december (18.00-19.45 plaatselijke tijd, 17.00-18.45 Belgische tijd) :

01. "Allo allo" door Armiya (vakjury/extra - derde voorronde).
02. "Moya nadezhda" door El Kravchuk (vakjury/extra - eerste voorronde).
03. "Smile" door Jamala (vakjury - vijfde voorronde).
04. "Berega" door Eduard Romanyuta (vakjury - tweede voorronde).
05. "Goodbye" door Mila Nitich (televoting - vierde voorronde).
06. "Shake your body" door Pavlo Tabakov (televoting - vijfde voorronde).
07. "Infinity" door Daria Medova (vakjury - eerste voorronde).

niet aangetreden : "Myself" door Matias (vakjury - derde voorronde).

- geplaatst voor de finale :

- "Berega" door Eduard Romanyuta (vakjury - tweede voorronde).
- "Infinity" door Daria Medova (vakjury - eerste voorronde).
- "Allo allo" door Armiya (vakjury/extra - derde voorronde).
- "Smile" door Jamala (vakjury - vijfde voorronde).
- "Moya nadezhda" door El Kravchuk (vakjury/extra - eerste voorronde).

Uiteindelijk werd er dus beslist om de vijftien finalisten uit te breiden met zes kandidaten in plaats van de eerder vooropgestelde drie. Intussen heeft de Oekraïense omroep de uitslag van de televoting bekendgemaakt en daarmee is nu het deelnemersveld van de finale compleet, tenminste als de omroep zich gaat houden aan hun genomen beslissing. Enkel de nummers één en twee uit elke halve finale weten zich te plaatsen.

* uitslag televoting :

- eerste halve finale :

01. "Sever-Yug" door Nek$i (televoting - tweede voorronde) : 72,52%.
02. "Vse resheno" door Tatyana Vorzheva (vakjury - vijfde voorronde) : 18,02%.
03. "Gliadi" door Para Normalnyh (vakjury/extra - tweede voorronde) : 9,46%.

tweede halve finale :

01. "Ave Maria" door Ivan Berezovsky (vakjury - tweede voorronde) : 78,62%.
02. "Superhero" door Zaklyopky (televoting - eerste voorronde) : 11,32%.
03. "Victim of my love" door Kristina Kim (vakjury - eerste voorronde) : 10,06%.

derde halve finale :

01. "Myself" door Matias (vakjury - derde voorronde) : 82,24% (zonder aan te treden tijdens de halve finale).
02. "Goodbye" door Mila Nitich (televoting - vierde voorronde) : 9,07%.
03. "Shake your body" door Pavlo Tabakov (televoting - vijfde voorronde) : 8,69%.

We zetten tot slot hieronder de volgorde van optreden tijdens de finale op zaterdag 26 februari eerstkomende.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Myself" door Matias (vakjury - derde voorronde/televoting - derde halve finale).
02. "The kukushka" door Zlata Ognevich (vakjury - vierde voorronde/vakjury - eerste halve finale).
03. "Angely" door Mika Newton (vakjury - vierde voorronde/vakjury - tweede halve finale).
04. "Smile" door Jamala (vakjury - vijfde voorronde/vakjury - derde halve finale).
05. "Sever-Yug" door Nek$i (televoting - tweede voorronde/televoting - eerste halve finale).
06. "Moya nadezhda" door El Kravchuk (vakjury/extra - eerste voorronde/vakjury - derde halve finale).
07. "Berega" door Eduard Romanyuta (vakjury - tweede voorronde/vakjury - derde halve finale).
08. "Infinity" door Daria Medova (vakjury - eerste voorronde/vakjury - derde halve finale).
09. "Allo allo" door Armiya (vakjury/extra - derde voorronde/vakjury - derde halve finale).
10. "My expression" door Vitalyj Galaj (televoting - derde voorronde/vakjury - eerste halve finale).
11. "Action" door Anastasia Prikhodko (vakjury - vierde voorronde/vakjury - tweede halve finale).
12. "Eyo imya" door Bakhroma (vakjury - tweede voorronde/vakjury - eerste halve finale).
13. "Love" door Vladislav Levitsky (vakjury/extra - vierde voorronde/vakjury - eerste halve finale).
14. "Aces high" door Denis Povaliy (vakjury - vijfde voorronde/vakjury - tweede halve finale).
15. "Tsvetok" door Shanis (vakjury - derde voorronde/vakjury - tweede halve finale).
16. "Hero" door Zhemchug (vakjury - derde voorronde/vakjury - eerste halve finale).
17. "Ave Maria" door Ivan Berezovsky (vakjury - tweede voorronde/televoting - tweede halve finale).
18. "Vse resheno" door Tatyana Vorzheva (vakjury - vijfde voorronde/televoting - eerste halve finale).
19. "Why did I say goodbye" door Elena Korneeva (vakjury - eerste voorronde/vakjury - tweede halve finale).
20. "Superhero" door Zaklyopky (televoting - eerste voorronde/televoting - tweede halve finale).
21. "Goodbye" door Mila Nitich (televoting - vierde voorronde/televoting - derde halve finale).

Tijdens de finale ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (45%), de kijkers thuis via televoting (45%) en een internetstemming die reeds afgelopen vrijdag, 11 februari, van start ging (10%). (bron : NTU, ESCKAZ)

14-02-2011 om 22:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : drie kandidaten plaatsen zich net als vorige week voor Litouwse finale Eurovisie Songfestival.

 Eergisterenavond, zaterdag 12 februari, vond in Litouwen de tweede van drie voorrondes plaats van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De omroep ging tussen woensdag 24 november en maandag 03 januari jongstleden op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie en in totaal werden zo'n 70 nummers ontvangen. Op dinsdag 11 januari maakte de nationale omroep LRT de namen bekend van de 42 kandidaten die gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf alwaar midden mei de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden.

Voorafgaand aan de finale (op donderdag 24 februari) komen er drie voorrondes, telkens op zaterdagavond en dit sinds vorige week zaterdag, 05 februari. De drie voorrondes worden telkens twee dagen eerder ingeblikt, zijnde op donderdagavond.

Uit elke voorronde stoten telkens drie kandidaten door naar de finale wat een totaal van negen kandidaten oplevert. Hun lot ligt in de handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Een vakjury kiest nadien nog vijf kandidaten en via de website van Zebra kunnen de internetters nog één kandidaat aanduiden zodat de finale doorgaat met vijftien deelnemers.

* uitslag tweede voorronde (tussen haakjes punten vakjury + televoting) :

01. "C'est ma vie" door Evelina Sašenko (Litouwse selectie 2010) : 24 punten (12+12)(geplaatst voor de finale).
02. "Freedom of mind" door Vigroses : 17 punten (7+10)(geplaatst voor de finale).
03. "Laukiu" door Liepa : 16 punten (10+6)(geplaatst voor de finale).

04. "Let me" door Donny Montel (Litouwse selectie 2009-2010) : 14 punten (10+4).
05. "Fresh air dream" door Dave and Henry : 11 punten (8+3).
06. "Čiūto tūto" door Guoda Isado : 10 punten (5+5). 
07. "My girl" door Deividas Bastys : 8 punten (0+8).
08. "Laimingi kaip mes" door Eglė Petrikaitė : 7 punten (0+7).
09. "What is love?" door Nora (backing vocal Litouwse inzending ESF 2009, Litouwse selectie 2010) : 6 punten (6+0).
10. "Take" door Tofu Bubble : 6 punten (4+2).
11. "Unbreakable" door Kas jos tokios? : 4 punten (4+0).
12. "Sleep of mind" door EDEN (Litouwse selectie 2010) : 3 punten (3+0).
13. "Meilė yra" door Eglė Jakšytė : 3 punten (2+1).
14. "Leisk mylėt" door Valdas Maksvytis : 1 punt (1+0).

De derde voorronde, opnieuw met veertien deelnemers, vindt aanstaande zaterdag, 19 februari, plaats en ook dan plaatsen drie kandidaten zich rechtstreeks voor de finale.
(bron : LRT)

14-02-2011 om 20:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : drie kandidaten al rechtstreeks geplaatst voor de vijfde voorronde.

 Eergisteren, zaterdag 12 februari, ging in Kroatië de vernieuwde 'Dora', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival verder met de vierde voorronde. Op vrijdag 19 november startte de zoektocht naar deelnemers (professionele artiesten en amateurs) voor 'Dora 2011'. Via de website van de omroep konden geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor de nationale selectie en na afloop van de deadline vonden er audities plaats om vierentwintig kandidaten aan te duiden die sinds zaterdag 22 januari gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf.

Een zeskoppige jury (Željen Klašterka, Hrvoje Hegedušić, Želimir Babogredac, Želimir Bučević, Branka Muvrin en Hrid Matić) waren present tijdens die audities en kozen uiteindelijk de vierentwintig kandidaten en zij werden vooreerst netjes verdeeld over twee voorrondes. Uit elke voorronde stootten zes kandidaten door naar de derde ronde (vorige week zaterdag) en van die twaalf kandidaten stootten er uiteindelijk zes door naar de vierde ronde die dus eergisteren plaatsvond.

Aan het begin van de de uitzending raakte bekend dat Doris Teur gedurende de week het meeste aantal stemmen had gekregen en dus als zesde en laatste kandidaat was geplaatst voor de vierde ronde.

Tijdens de zes eerste afleveringen ligt het lot van de kandidaten steeds in de handen van de kijkers thuis die door televoting hun  voorkeur kenbaar zullen maken. Daarbovenop is er telkens een driekoppige jury die enkel een oordeel mag geven over de artiesten, eergisteren waren die juryleden Ivana Banfić (Jugovizija 1991, Dora 1996-2006-2008), Mirjana Bohanec en Tomislav Bralić (Dora 2009). Zij gaven steeds na drie kandidaten hun mening over de optredens. Tweevoudig Songfestivaldeelneemster Karolina Gočeva (Macedonische selectie 1996-1998-2000, ESF 2002-2007) was ook van de partij en mocht deze vierde voorronde openen.

* volgorde van optreden vierde voorronde 'Dora 2011':

01. "Tvoja ljubav" (Bastardz) door Katica Marinović (Split).
02. "Oprosti" (Gibonni) door Jacques Houdek (Zagreb)('Dora 2002-2003-2004-2005-2006')(winnaar eerste voorronde).
03. "Carobno jutro" (Nina Badric) door Ana Eškinja (Sv. Filip i Jakov).
04. "U ljubav vjere nemam" (Oliver Dragojević) door Mirko Švenda-Žiga (Prelog)(winnaar tweede/derde voorronde).
05. "Da ti nisam bila dovoljna" (Electric Band) door Daria Kinzer (winnaar extra televoting - week 2).
06. "Danas sam luda" (Josipa Lisac) door Doris Teur (Zaprešić)('Dora 2010')(winnaar extra televoting - week 3).

De televoting duurde in totaal tien minuten en tijdens de intervalact maakten Tomislav Bralić & Klapa Intrade hun opwachting met "Ne damo te pismo nasa". Nadien was het de beurt aan Karolina Gočeva om "Vise se ne vracas" op het publiek los te laten en Mirjana Bohanec die "Hvala ti, srce" ten gehore bracht.

In tegenstelling tot de voorbije drie weken stootten ditmaal 'slecht's drie kandidaten door naar naar de volgende ronde (aanstaande zaterdag) : Jacques Houdek,  Daria Kinzer en Mirko Švenda-Žiga die net als de voorbije twee weken als winnaar uit de bus kwam. Voor de drie overblijvende kandidaten (Katica Marinović, Ana Eškinja en Doris Teur) blijft het nog een weekje bang afwachten tot aan het begin van de volgende uitzending, aanstaande zaterdag wanneer de (nieuwe) televoting ten einde loopt. De winnaar van die stemming wordt dan de vierde en laatste kandidaat die zich plaatst voor de volgende ronde.

Aanstaande zaterdag19 februari, treden de vier overgebleven kandidaten aan en zowel dan als in de zesde aflevering (zaterdag 26 februari) moet telkens één kandidaat de show verlaten zodat de finale op zaterdag 05 maart doorgaat met twee kandidaten.

In de finale ligt het lot van de twee overblijvende kandidaten in de handen van een vakjury (50%)en de kijkers thuis (50%). Tijdens de finale zullen eveneens drie nummers worden voorgesteld waarvan er eentje de Kroatische inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal worden. Deze nummers werden besteld door de Kroatische omroep en komen van de hand van Boris Đurđević, Lea Dekleva en Ante Pecotić.
(bron : HRT)

14-02-2011 om 18:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : startvolgorde Deense nationale finale is bekend.

 Eerder deze maand, op donderdag 03 februari jongstleden, maakte de Deense nationale omroep de namen van de deelnemers bekend die eind deze maand, op zaterdag 26 februari (vanaf 20.30), in de Ballerup Super Arena in Ballerup, een voorstad van de hoofdstad Kopenhagen, gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf.

De nationale finale vindt ook dit jaar plaats met tien kandidaten waarvan er zeven (en niet zes zoals eerder werd aangekondigd) komen uit de open inschrijving waarvoor de omroep 663 nummers ontving. Daarnaast zijn er nog drie uitgenodigde artiesten.

Intussen heeft de Deense omroep afgelopen vrijdag, 11 februari, de volgorde van optreden tijdens de finale wereldkundig gemaakt.

 * deelnemers 'Dansk Melodi Grand Prix 2011 :

01. "Sleepless" (tekst en muziek : John Gordon, Lene Dissing, Peter Bjørnskov) door Anna Noa (WILDCARD).
02. "Let your heart be mine" (tekst en muziek : Jeppe Federspiel & Thomas G:son) door Jenny Berggren (WILDCARD).
03. "Drømmen" (tekst en muziek : Jeffrey, Lasse Lindorff, Svend Gudiksen, Daniel Fält & Kim Nowak-Zorde) door Jeffrey.
04. "25 hours a day" (tekst en muziek : Erik Bernholm, Henrik Sethsson, Thomas G:son) door Le Freak.
05. "You'll get me through" (tekst en muziek : Henrik Janson, Hanif Sabzevari) door Sine Vig Kjærgaard.
06. "Hvad hjertet lever af" (tekst en muziek : Pharfar, Rasmus Allin, Fresh-I, Stine Kinck) door Stine Kinck (WILDCARD).
07. "Hollywood girl" (tekst en muziek : Matilde Kühl, Sune Haansbæk, Ian Mack) door Lee Hutton.
08. "Emma" (tekst en muziek : Christopher Brandt, Sisse Søby) door Christopher Brandt.
09. "Black and blue" (tekst en muziek : Patric Johnson, Joakim Övrenius, Justin Hopkins) door Kat and Justin Hopkins.
10. "New tomorrow" (tekst en muziek : Lise Cabble, Jakob Glæsner) door A Friend In London.

Tussen de componisten en tekstschrijvers zitten een aantal oude bekenden, zoals de Zweden die telkenmale de overstap maken. Het trio Erik Bernholm, Henrik Sethsson en Thomas G:son is onder meer goed voor de Deense inzending van vorig jaar, "In a moment like this". John Gordon is mede-verantwoordelijk voor "Satellite" dat vorig jaar het Eurovisie Songfestival won en zo Duitsland een tweede overwinning bezorgde.

Bij de artiesten vinden we Kat terug die vorig jaar tijdens de nationale selectie samen met Silas doorstootte naar de tweede ronde met het nummer "Come come run away". Ook de Zweedse Jenny Berggren, voormalige zangeres bij de Zweedse formatie Ace of Base, waagt dit jaar haar kans.

 Op vrijdag 10 december raakte reeds bekend dat de nationale selectie voor 
het derde jaar op rij in goede banen zal worden geleid door Felix Smith. Hij krijgt het gezelschap van Lise Rønne die in eigen land 'X Factor' presenteert, de talentenjacht die in Vlaanderen in goede banen werd geleid door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Hadise (ESF 2009). (bron, logo en foto's : DR)

14-02-2011 om 15:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : opnieuw vijf kandidaten geselecteerd voor Letse finale Eurovisie Songfestival.

 Eind deze maand, meer bepaald op zaterdag 26 februari eerstkomende, wordt de Letse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival gekozen.

Er komen twee halve finales, waarvan de tweede eergisterenavond, zaterdag 12 februari, plaatsvond met tien kandidaten. Uit beide halve finales stoten vijf kandidaten door naar de finale : drie door televoting, twee door een vakjury. Aanstaande zaterdag19 februari, komt er - en dat is nieuw dit jaar - een herkansingsronde met de tien overblijvende kandidaten waarvan er nog eens twee worden gekozen (één door televoting, één door vakjury). Ook zij mogen deelnemen aan de finale die dus op zaterdag 26 februari zal doorgaan.

Op donderdag 27 en vrijdag 28 januari werden de clips ingeblikt die tijdens de beide halve finales worden getoond en meteen raakte ook de indeling van die halve finales bekend. De televoting ging bij aanvang van de uitzending reeds van start.

* deelnemers tweede halve finale 'Eirodziesma 2011' (tussen haakjes uitslag televoting) :

01. "Cinderella" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Ivo Grīsniņš-Grīslis (244 stemmen).
02. "Upside down" (tekst : Agnese Rakovska ; muziek : Aivars Rakovskis) door Triānas parks (Letse selectie 2008-2009-2010)(581 stemmen).
03. "Live on!" (tekst : Oļegs Borošņevs ; muziek : Oksana Ļepska) door Oksana Ļepska (663 stemmen).
04. "Look back at me again" (tekst en muziek : Elīna Krastiņa-Grence) door Elīna Krastiņa-Grence (672 stemmen).
05. "Angel in disguise" (tekst en muziek : Marats Ogļezņevs) door Musiqq (Marats Ogļezņevs - Letse selectie 2006Emīls Balceris - backing vocal Sabine Berezina, Letse selectie 2008-2009)(1.212 stemmen).
06. "Beautiful world" (tekst en muziek : Juris Ludženieks) door Juris Ludženieks (330 stemmen).
07. "Positively thinking" (tekst : Mārtiņš Poļakovskis (Holis) ; muziek : Aldis Zaļūksnis (Midis)) door Crazy Dolls (389 stemmen).
08. "Summer night" (tekst : Santa Dzalbe ; muziek : Edgars Viļums) door The Secretz (Letse selectie 2005-2006-2009-2010)(631 stemmen).
09. "Banjo Laura" (tekst en muziek : Lauris Reiniks) door Lauris Reiniks (woordvoerder ESF 2002-2004, Letse selectie 2001-2002-2010, ESF 2003)(1.433 stemmen).
10. "Magnet" (tekst : Kārlis Būmeisters (Kaža), Dace Upīte ; muziek : Kārlis Būmeisters (Kaža)) door Dace Upīte (257 stemmen).

* geplaatst voor de finale :

01. "Banjo Laura" (tekst en muziek : Lauris Reiniks) door Lauris Reiniks (woordvoerder ESF 2002-2004, Letse selectie 2001-2002-2010, ESF 2003)(eerste plaats televoting).
02. "Angel in disguise" (tekst en muziek : Marats Ogļezņevs) door Musiqq (Marats Ogļezņevs - Letse selectie 2006Emīls Balceris - backing vocal Sabine Berezina, Letse selectie 2008-2009)(tweede plaats televoting).
03. "Look back at me again" (tekst en muziek : Elīna Krastiņa-Grence) door Elīna Krastiņa-Grence (derde plaats televoting).
04. "Upside down" (tekst : Agnese Rakovska ; muziek : Aivars Rakovskis) door Triānas parks (Letse selectie 2008-2009-2010)(vakjury).
05. "Live on!" (tekst : Oļegs Borošņevs ; muziek : Oksana Ļepska) door Oksana Ļepska (vakjury).

De vijf kandidaten die zich niet wisten te plaatsen krijgen aanstaande, zaterdag 19 februari, nog een kans tijdens de herkansingsronde. Meer nieuws en informatie over de Letse nationale selectie krijg je op de festivalpagina.
(bron : LTV)

14-02-2011 om 15:13 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs