Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

11-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Stromae is meest gedownloade Belgische artiest in 2010, Tom Dice strandt op een vijfde plaats.

 Het zal niemand echt verbazen maar de 'Ultratop Download Award 2010' gaat naar niemand minder dan Stromae. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de Belgische artiest of groep waarvan het repertoire het meest gedownload werd. Stromae kreeg de prijs, een initiatief van de Belgian Entertainment Association Belgian Entertainment Association (BEA) en Ultratop, eerder vandaagvrijdag 11 februari, uit handen van minister van Ondernemen Vincent van Quickenborne.

Op de tweede en derde plaats eindigden Daan en Absynthe Minded, voor Ozark Henry en Tom Dice (ESF 2010). Van onze Songfestivaldeelnemer gingen van zijn debuutalbum "Teardrops" inmiddels meer dan 15.000 exemplaren over de toonbank en dat betekent dat het album sinds begin dit jaar de gouden status heeft bereikt.

 "Me and my guitar", de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival van vorig jaar, is inmiddels reeds goed voor platina wat dus betekent dat van de single inmiddels meer dan 30.000 stuks werden verkocht.

Stromae, bekend van onder meer zijn wereldhit "Alors on danse", was naar eigen zeggen erg verrast en blij met de award en benadrukte dat een album het werk is van een heel team.

Downloaden is vandaag de dag een gewoonte geworden bij heel wat Belgen. In 2010 werden 8,02 miljoen liedjes en 820.000 albums gedownload. Dat is 15 procent meer liedjes en 33 procent meer albums dan in 2009. (bron : Belga, Ultratop)

11-02-2011 om 12:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : gaat het duo Jedward voor Ierland naar het Eurovisie Songfestival?

 Vandaag, vrijdag 11 februari, wordt in Ierland de kandidaat gekozen die het 'groene eiland' mag vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Eind november jongstleden maakte RTÉ bekend dat het op zoek ging naar de kandidaat en de omroep liet toen meteen ook weten dat het een nieuwe selectiemethode zou gaan hanteren om die kandidaat aan te duiden.

Zo kwam er geen open inschrijving maar werden er vijf mentoren aangeduid die zelf op zoek moesten gaan naar een geschikte kandidaat alsook naar een geschikt nummer.

Op vrijdag 28 januari maakte de omroep de namen van de vijf kandidaten, alsook de titels van hun nummer, wereldkundig. Het bleef nog wachten op de naam van één van de deelnemers, maar sinds afgelopen vrijdag, 04 februari, weten we dat de naam van het kwartet Bling is. Leden van de groep zijn Marilyn Bane, Tammy Browne, Shane Creevey en Gari Deegan.

* de vijf kandidaten :

01. "Talking with Jennifer" (tekst en muziek : Ronan Hardiman, Don Mescall) door  Don Mescall (mentor : Ronan Hardiman, componist 'Lord of Dance').
02. "Lipstick" (tekst en muziek : Dan Priddy, Lars Jensen, Martin Larson) door Jedward (mentor : Caroline Downey-Desmond, directeur MCD en producer).
03. "Shine on" (tekst en muziek : Patrick Mahoney) door Bling (mentor : Willie Kavanagh, voorzitter EMI Music Ierland).
04. "Send me an angel" (tekst en muziek : Liam Lawton) door The Vard Sisters (mentor : Liam Lawton, componist en artiest).
05. "Falling" (tekst en muziek : Christina Schilling, Camilla Gottschalck, Jonas Gladnikoff, Hanif Sabzevari) door Nikki Kavanagh (mentor : David Hayes, musicalregisseur en arrangeur van 'Tommy Fleming' en 'Riverdance').

De eerste fragmentjes van de vijf nummers zouden pas vorige zaterdag, 05 februari, in première gaan tijdens een documentaire waarin de vijf mentoren gevolgd werden in hun zoektocht naar de kandidaat en het gepaste nummer. Maar vorige week donderdag, 03 februari, werd al een fragmentje van "Lipstick", van de broertjes James en Edward Grimes oftewel Jedward, gedurende een aantal uren op het internet geplaatst door platenmaatschappij Universal Music.

 Bij de omroep zat men heel verveeld met het voorval omdat het geheel in strijd is met het reglement van de nationale selectie. Daarbovenop kwam dan nog een klacht van één van de andere mentoren die een diskwalificatie wou van het duo, waarop de Ierse omroep besloot dat de vakjury nu 2/3 van de stemmen in handen heeft en de kijkers slechts 1/3. Bij een gelijke stand zou de uitslag van de vakjury de doorslag geven.

De nationale finale, 'Eurosong 2011', vindt vanavond plaats tijdens het programma 'The Late Late Show' en zal, net als voorgaande jaren via het internet kunnen gevolgd worden. Dat kan via de website van de Ierse nationale omroep (klik hier) of via de website van eurovision.tv (klik hier). De rechtstreekse uitzending gaat van start om 22.35 en rond de klok van 00.45 (21.35-23.45 plaatselijke tijd) kennen we de Ierse kandidaat van dit jaar. (bron : RTÉ, AKOE)

11-02-2011 om 00:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Spaanse omroep zet vanavond zoektocht verder naar kandidaat voor Düsseldorf.

 De Spaanse nationale omroep TVE gaat sinds vrijdag 28 januari op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale selectie, 'Destino Eurovisión 2011', gaat vanavond, vrijdag 11 februari, verder en in de halve finale treden de tien overgebleven kandidaten opnieuw aan. Zij brengen tijdens de uitzending, gepresenteerd door Anne Igartiburu, nummers uit de Songfestivalgeschiedenis. Igartiburu krijgt het gezelschap van Daniel Diges, de Spaanse deelnemer van vorig jaar, die verslag doet vanuit de green room.

 Het lot van de kandidaten ligt in de handen van de kijkers thuis en van een vakjury bestaande uit Albert Hammond, Merche, Reyes del Amor, David Ascanio en Boris Izaguirre. Deze vakjury kiest uit de tien kandidaten twee finalisten en de kijkers thuis mogen de derde en laatste finalist aanduiden.

* de tien kandidaten in de halve finale :

01. Da Igual. (eerste voorronde - vakjury).
02. Don Johnsons (tweede voorronde - vakjury).
03. Auryn (eerste voorronde - televoting).
04. Mónica Guech (tweede voorronde - vakjury).
05. Gio (eerste voorronde - vakjury).
06. Lucía Pérez (eerste voorronde - televoting).
07. David Sancho (eerste voorronde - televoting).
08. Melissa (tweede voorronde - televoting).
09. Esmeralda Grao (tweede voorronde - televoting).
10. Sebas (tweede voorronde - televoting).

Tijdens deze halve finale treden Sergio Dalma (ESF 1991), Pastora Soler en jurylid David Ascanio aan tijdens de intervalact.

Van de reeds twintig geselecteerde nummers zullen er uiteindelijk negen overblijven die tijdens de finale ten gehore worden gebracht. De drie finalisten brengen dan fragmentjes van drie nummers en nadien krijgt elk van de kandidaten een nummer toegewezen. Dat nummer zullen ze volledig ten gehore brengen en dan zal worden bepaald wie met welk nummer naar Düsseldorf mag afreizen.

Tijdens de persconferentie op dinsdag 25 januari jongstleden raakte eveneens bekend dat de Spaanse inzending in het Spaans zal worden gezongen op het festivalpodium. Liedjes die in het Engels werden ingediend (en geselecteerd) zullen - indien ze de nationale selectie winnen - moeten vertaald worden.

* de twintig nummers voor de nationale selectie (in alfabetische volgorde) :

01. "Abrázate a mi corazón" (tekst en muziek : Antonio Sánchez-Ohlsson, Thomas G.son).
02. "Away" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling.
03. "Backwards learning" (tekst en muziek : Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschlack, Christina Schilling).
04. "C'est la vie! It's alright!" (tekst en muziek : W&M, Nestor Geli, Susie Päivärinta, Per Andersson, Mats Lindberg).
05. "Diamonds" (tekst en muziek : Nestor Geli, Susie Päivärinta, Pär Lönn).
06. "Envangeline" (tekst : Kristin Molin ; muziek : Kjell Jennstig, Dejan Belgrenius).
07. "Eos" (tekst en muziek : Jesús Cañadilla, Alejandro de Pinedo).
08. "Eres tan cool" (tekst en muziek : Alejandro de Pinedo, Jesús Cañadilla).
09. "Eres todo lo que quiero" (tekst : Mikel Herzog ; muziek : Mikel Herzog, Alberto Estébanez).
10. "Golden Cadillac" (tekst : Gerard James Borg, Leif Goldkuhl ; muziek : Kjell Jennstig).
11. "Llueve" (tekst en muziek : Juan Guillénn).
12. "Música" (tekst en muziek : Vanessa Serrano).
13. "Only break my heart?" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero).
14. "Peligroso" (tekst : William Luque ; muziek : Domingo Sánchez).
15. "Sospechas" (tekst : Yolanda Ortiz ; muziek : Gustavo Castañeda, Yapci Cruz).
16. "Sueño y sueñas" (tekst : Amaya Martínez ; muziek : Pedro Romeo).
17. "Teasing you" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero).
18. "The sun will shine" (tekst en muziek : Rafael de Alba).
19. "Tic, tac" (tekst en muziek : Rocío Romero Grau).
20. "Weeping for joy" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero).

De halve finale van 'Destino Eurovisión 2011', vanavond, vrijdag 11 februari, tussen 22.15 en 23.45 op TVE 1 alsook op TVE Internacional. De Spaanse selectie kan ook via het internet worden gevolgd en dat kan via deze link. Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de festivalpagina van de nationale omroep. (bron, logo en foto kandidaten : TVE)

11-02-2011 om 00:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond wordt de Maltese selectie afgetrapt met de halve finale.

 Morgen, zaterdag 12 februari, vindt op het eiland Malta de finale plaats van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Die finale vindt plaats met zestien kandidaten en in totaal strijden er vierentwintig kandidaten om het ticket voor Düsseldorf.

Dit betekent dat er eerst vanavond, vrijdag 11 februari, een halve finale plaatsvindt waarbij die vierentwintig kandidaten dus herleid gaan worden tot zestien

Op woensdag 26 januari heeft de omroep de volgorde van optreden tijdens de voorronde van 'Malta Eurovision Song Contest 2011' wereldkundig gemaakt en wij zetten alles hieronder op een rijtje.

* volgorde van optreden voorronde 'Malta Eurovision Song Contest 2011' (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers en componisten) :

01. "Catch 22" (tekst : Godwin Sant ; muziek : Ray Agius) door Amber.
02. "Over and over" (tekst : Kurt Calleja ; muziek : Johan J'atmberg) door Kurt Calleja (Maltese selectie 2010).
03. "Heart of glass" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Cherise Grixti.
04. "Everybody sing" (tekst en muziek : Wayne Micallef) door Wayne Micallef (Maltese selectie 2003-2005-2009-2010).
05. "Movie in my mind" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Claudia Faniello (Maltese selectie 2006-2007-2008-2009-2010).
06. "This love" (tekst : Jonathan Spiteri ; muziek : Klinsmann Coleiro) door Klinsmann Coleiro (Maltese selectie 2007-2008-2009-2010) & Benjamin Darmanin.
07. "Hypnotized" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Eleanor Cassar (Maltese selectie 2003-2004-2005-2006-2008-2009-2010).
08. "I'll follow the sunshine" (tekst : Dr. Bernd Meinunger ; muziek : Ralph Siegel) door Domenique Azzopardi.
09. "You'll never know" (tekst : Jordan Milnes ; muziek : Steven D. Cook) door Rosman Pace (Maltese selectie 2003-2005-2007-2008-2009-2010).
10. "If I could do it all again" (tekst : Mathias Strasser ; muziek : Marc Paelinck) door Raquela (Maltese selectie 2009-2010).
11. "Love to love you" (tekst : Sophie Debattista ; muziek : Elton Zarb) door Sophie Debattista (JESF 2006).
12. "Unintentional" (tekst : Rita Pace ; muziek : Elton Zarb) door Petra Zammit (Maltese selectie 2008-2010).
13. "Moondance" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Baklava (Maltese selectie 2009-2010, één van de leden is Joseph Chetcuti die danser was bij de Maltese festivalinzending van 2007).
14. "Lost without you" (tekst : Aidan O'Connor ; muziek : Marco Debono) door Jamie Tonna.
15. "Touch wood" (tekst : Alfred Sant ; muziek : Ray Agius) door Amber.
16. "Unfaithful" (tekst : Keith Zammit ; muziek : Renato Briffa) door Anna Azzopardi (backing vocal Maltese inzending ESF 2003).
17. "He's a demon" (tekst : Anthony Grech ; muziek : Michael Henry) door Marilena Gauci.
18. "One life" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Glen Vella (Maltese selectie 2005-2008-2009-2010).
19. "Topsy turvy" (tekst : Deo Grech, Natasha Turner ; muziek : Jonas Gladnikoff, Niall Mooney, Andrew Zahra) door J. Anvil (Maltese selectie 2005-2006-2009-2010, één van de backing vocals is Donna McCaul, de Ierse Songfestivaldeelneemster in 2005).
20. "Down down down" (tekst : Jessica Muscat ; muziek : Philip Vella) door Jessica Muscat (Maltese selectie 2008-2009-2010).
21. "Love me like your money" (tekst : Sven Lundhol, Eryk Rydmark, Gerard James Borg ; muziek : Sven Lundhol) door Kelly Schembri.
22. "No surrender" (tekst : Johan Bederholm ; muziek : Johan Stentorp) door Fabrizo Faniello (Maltese selectie 1998-1999-2000-2004-2005, ESF 2001-2006).
23. "Numb" (tekst en muziek : Ally) door Ally (Maltese selectie 1999-2004-2005-2006-2009-2010).
24. "Finally" (tekst : Richard Micallef ; muziek : Jan Van Dijck) door Richard Edwards (Maltese selectie 2003-2005-2010).

De nationale selectie zal plaatsvinden in het Mediterranean Conference Centre van Valletta en zowel de voorronde als de finale worden in goede banen geleid door Keith Demicoli en Valerie Vella. De uitzending vanavond gaat van start om 20.40 en kan rechtstreeks via het internet worden gevolgd (klik hier).

H
et lot van de kandidaten ligt tijdens de voorronde en de finale in de handen van een vakjury (2/3) en de kijkers thuis (1/3) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Meer nieuws en informatie over de Maltese nationale selectie krijg je op de festivalwebsite alwaar je eveneens de nummers kan beluisteren. (bron : PBS)

11-02-2011 om 00:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond kennen we de Azerbeidzjaanse kandidaat voor Düsseldorf.

 Vanavond, vrijdag 11 februari, komt in Azerbeidzjan een einde aan de wekenlange zoektocht naar de kandidaat die het land zal vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Afgelopen najaar ging die zoektocht van start met zevenenzeventig kandidaten en uiteindelijk maken er nog vijf van hen kans om het ticket voor Düsseldorf in de wacht te slepen.

* de vijf finalisten :

- Nigar Camal (Nigar Jamal)(zevende voorronde).
- Eldar Qasımov (Eldar Gasimov)(zesde voorronde - wildcard).
- İlqarə İbrahimova (Ilgare Ibrahimova)(zesde voorronde).
- Aynişan Quliyeva (Aynishan Guliyeva)(vijfde voorronde).
- İlhamə Qasımova (Ilhama Gasimova)(zevende voorronde).

ITV wachtte tussen maandag 10 januari en gisteren, donderdag 10 februari, nummers in voor de nationale finale. Vanavond komen we dus te weten wie de kandidaat zal worden, de keuze van het nummer zal meer dan waarschijnlijk later plaatsvinden.

Het programma komt rechtstreeks vanuit het Azerbaijan State Academic National Drama Theatre en gaat van start om 18.00 (21.00 plaatselijke tijd). Naast de Azerbeidzjaanse kandidate van vorig jaar, Safura, maakt tijdens de show ook de Georgische Sofia Nizharadze (ESF 2010) haar opwachting. Twee deelneemsters van dit jaar, Senit (San Marino) en Anna Rossinelli (Zwitserland) zijn eveneens van de partij. Beide deelneemsters treden net als de Azerbeidzjaanse kandidaat aan tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 10 mei eerstkomende. Ook DJ David Vendetta maakt vanavond zijn opwachting.

Tijdens de finale zal het lot van de kandidaten in de handen liggen van een vakjury, de kijkers komen er dan niet aan te pas. De uitzending kan tussen 18.00 en 21.00 (21.00-00.00 plaatselijke tijd) worden gevolgd via de Azerbeidzjaanse televisie. Ook in Georgië en Turkije komt de uitzending op de buis en via het internet kan alles gevolgd worden via de website van ITV alsook via de website van eurovision.tv (klik hier). (bron : ITV)

11-02-2011 om 00:04 geschreven door Redactie  


10-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Beste Zangers van Nederland' : nieuwe seizoen gaat van start op zaterdag 19 maart eerstkomende.

 Op zaterdag 19 maart start de TROS met de derde serie van het programma 'De Beste Zangers van Nederland'. Vijf namen van deelnemers zijn inmiddels al bekend : Xander de Buisonjé, Lange Frans (lid vakjury 'Junior Songfestival 2009'), Wolter Kroes, Anita Meyer (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1976) en Glennis Grace (ESF 2005) zullen aan deze 'gemengde' reeks deelnemen. De opnames vinden plaats in Zuid-Frankrijk in plaats van Ibiza.

 Acteur Victor Reinier, die na de eerste serie Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007) verving, zal opnieuw optreden als gastheer van de zangers en zangeressen.

In elke aflevering gaat één van de artiesten op zoek naar zijn/haar ideale vervanger. Hij/zij bepaalt wie welk nummer zingt en beoordeelt zijn/haar muzikale collega's. Dit alles wel met een vette knipoog. Middels de 'Kop van Jut' wijst hij/zij zijn/haar beste zanger aan. Voor meer nieuws en informatie over het programma verwijzen we je naar de website. (bron, logo en en foto : TROS)

10-02-2011 om 23:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Blokken' : 'Blokken' komt op tegen kanker met onder meer Sergio, Jan Schepens en Katja Retsin.

 Ook Ben Crabbé (drummer Pas de Deux - Eurosong 1983) draagt zijn steentje bij voor 'Kom op tegen Kanker'. Van maandag 21 februari tot en met vrijdag 25 februari, de week voor de 'Kom op tegen Kanker'-show, verwelkomt hij elke dag twee bekende Vlamingen in 'Blokken'. Tom Lenaerts, Véronique Leysen, Clara Cleymans, Jacques Vermeire, Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010), Jan Schepens (Eurosong 2002), Piet Huysentruyt, Rob Vanoudenhoven, Sergio (ESF 2002) en Wim De Vilder nemen het in 'Blokken' tegen elkaar op voor het goede doel.

 De inzet is telkens duizend euro, zodat 'Blokken' met een beetje geluk vijfduizend euro kan schenken aan 'Kom op tegen Kanker'.

* de deelnemers :

- maandag 21 februari : Tom Lenaerts vs. Véronique Leysen.
- dinsdag 22 februari : Jacques Vermeire vs. Clara Cleymans.
- woensdag 23 februari : Jan Schepens vs. Katja Retsin.
- donderdag 24 februari : Rob Vanoudenhoven vs. Pieter Huysentruyt.
- vrijdag 25 februari : Wim De Vilder vs. Sergio Quisquater.

 'Blokken', telkens van maandag tot en met vrijdag rond de klok van 18.35 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

10-02-2011 om 21:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Pennenzakkenrock 2011' in nieuw kleedje, Dean wordt dit jaar peter van het evenement.

 'Pennenzakkenrock', het grootste muziekfestival voor kinderen in de Benelux, kiest dit jaar voor haar zeventiende editie voor een nieuwe look. Het hoofdpodium komt centraal te staan met het publiek er omheen en er komt een tweede podium bij. Dat kondigde de organisatie vandaag, donderdag 10 februari, aan.

Net als de voorbije edities vindt het festival opnieuw plaats in het Provinciaal Recreatiedomein 
Zilvermeer te Mol, en dat op dinsdag 28 juni. Individuele toegang is mogelijk, maar het doelpubliek blijft voornamelijk schoolgroepen.

Vorig jaar brachten meer dan 20.000 kinderen tussen 8 en 14 jaar een bezoek aan het festival. De affiche wordt pas begin maart bekendgemaakt, maar de look van het festival wordt in ieder geval flink opgefrist. Het hoofdpodium zal een centrale plaats krijgen, waardoor het publiek er volledig rond kan staan. Aan de oever van het meer komt er bovendien een zijpodium bij.

Ook de randanimatie zal er anders uitzien. Het festival kiest meer dan ooit voor educatie met een heuse 'snuffelzone' waarin de kinderen op een speelse manier iets kunnen bijleren. Thema's die er aan bod zullen komen zijn onder meer afval, gehoorschade, gezonde voeding en kinderrechten.

Het festival krijgt ook dit jaar weer een peter die als uithangbord moet dienen. De keuze viel op voormalig Idool-winnaar Dean, die al eerder op '
Pennenzakkenrock' te zien was. (bron : Belga)

10-02-2011 om 13:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuw album K3 verschijnt eind maart.

 "MaMaSé", het album dat K3 (Eurosong 1999) in het najaar van 2009 op de markt bracht, staat komend weekend voor de vierenzestigste week in de 'Album Top 100' in Vlaanderen en stijgt van een veertigste naar een zesendertigste plaats.

Het album is in Vlaanderen inmiddels al goed voor driemaal platina en ging in eigen land en Nederland zo'n 300.000 keer over de toonbank.

Op maandag 28 maart eerstkomende verschijnt een nieuw album van Karen, Kristel en de Nederlandse Josje en dat bevat alle liedjes van de nieuwe musical 'Alice in Wonderland' die in april in Vlaanderen in première gaat en later dit jaar ook te zien zal zijn in Nederland.

De meeste nummers worden door het trio gezongen, maar ook oud-Songfestivaldeelnemers Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Koen Crucke en Jacques Vermeire nemen enkele liedjes voor hun rekening. Zij zullen trouwens ook te zien zijn in de musical.

Aanstaande maandag, 14 februari, verschijnt de titelsong "Alice in Wonderland" al op single. Meer nieuws en informatie over de nieuwe K3-musical krijg je op de Belgische en/of Nederlandse website van 'Alice in Wonderland'. (bron : Het Nieuwsblad, Ultratop)

10-02-2011 om 12:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een Ster in de Familie' : Kate Ryan en haar slaafje Thomas.

 De kijker die vanop de eerste rij wil meemaken hoe jongeren met de vriendelijke hulp van een bekende landgenoot hun ouders beet nemen, zitten op donderdag goed bij vtm. Sinds donderdag 27 januari programmeren we immers vier weken lang 'Een Ster in de Familie', een eigentijds verborgen camera-programma dat gehost wordt door Johan Terryn en dat 50 minuten lang ontspanning en verbazing belooft.

Het concept van 'Een Ster in de Familie' is duidelijk. De single-kandidaten zijn het beu dat moeder en vader zich steeds weer bemoeien met hun liefdesleven en zich afvragen wanneer ze eindelijk een geschikte partner zullen vinden. En de wraak is zoet : de kandidaten maken hun ouders wijs dat ze een mysterieuze nieuwe vriend(in) hebben gevonden en lokken hun ouders naar een luxeloft in Brussel om nader kennis te maken tijdens een etentje. De luxeloft is zogezegd de thuishaven van de nieuwe partner.

De ouders zijn er zich echter niet van bewust dat de mysterieuze partner van zoon- of dochterlief een bekend gezicht is die het spel meespeelt en zich gans de avond zal uitgeven als de nieuwe 'grote liefde' in het leven van hun oogappel. Johan Terryn is 'het brein' achter de schermen en zal via een oortje de kandidaten en de sterren bijsturen. Onder het toeziend oog van 15 verborgen camera's gaan de ouders nietsvermoedend een avond tegemoet die ze zich nog lang zullen heugen.

Voor de kandidaten zelf is het echter bijna net zo spannend als voor hun ouders, want zij komen pas net voor de opnames te weten aan welk bekend gezicht ze zullen gekoppeld worden. Niet evident als je enkele ogenblikken later overtuigend 'de liefde van je leven' moet voorstellen aan mama en papa.

Gastheer Johan Terryn

De rol van Johan Terryn in 'Een Ster in de Familie' is ietwat apart maar weliswaar plezierig. Via de regiekamer kan hij volgen wat er zich allemaal afspeelt in de woonkamer van de loft en bijsturen waar nodig. Het bekende gezicht en de kandidaat hebben een oortje in, waardoor Johan hen dingen kan voorzeggen om de situatie volledig naar zijn hand te zetten.

Aan het einde van het programma valt Johan, op eigen risico, de woonkamer binnen met de cameraploeg in zijn kielzog, om de ouders mee te delen dat alles opgezet spel is en dat ze in een verborgen camera programma zijn terecht gekomen.

De loft

De sterren wonen zogezegd in een loft om U tegen te zeggen in hartje Brussel. Bij het binnenkomen schrikken de ouders zich meteen een hoedje wanneer ze in de gang geconfronteerd worden met een reusachtig zwembad.

Verder zijn ook de woonkamer en de keuken zeer luxueus ingericht. De ouders moeten immers geloven dat hun nieuwe schoondochter of schoonzoon in spé er warmpjes inzit.

* derde aflevering : Kate Ryan

Kate Ryan is de 'Ster in de Familie' bij het 21-jarige fotomodel Thomas uit Leopoldsburg. Zijn moeder Lutgard baat sinds jaar en dag een bruisende taverne uit. Door het sterke karakter van zijn moeder komen de twee wel eens met elkaar in aanvaring en net daarom wil de knappe jongeman mama Lutgard en papa Peter eens flink bij de neus nemen.

Thomas is volop in de weer met een fotoshoot wanneer hij verrast wordt door zijn liefde-voor-één-dag Kate Ryan. Het Kempische glamourkoppel, dat liefst 10 jaar in leeftijd verschilt, trekt meteen naar de luxeloft waar ze zich voorbereiden op het grootste theaterstukje uit hun leven. Hoewel Kate bekend staat als een sympathieke zangeres uit de Kempen, zal ze dit keer onder impuls van orkestmeester Johan Terryn een volkomen andere vrouw neerzetten…

 Wanneer ze bij de loft arriveren heeft vooral Lutgard het moeilijk om haar zenuwen onder controle te houden. Ze vraagt zich af waar haar zoon in godsnaam is terecht gekomen. Papa Peter blijft rustiger onder het hele gebeuren. Als Thomas zijn nieuwe grote liefde eindelijk voorstelt, weet Peter de smaak van zijn zoon duidelijk te appreciëren, terwijl Lutgard even moet nadenken met wie ze nu precies te maken heeft.

Het koppel valt tijdens hun bezoek echter van de ene verbazing in de andere als Kate een verwende ster met extreme divastreken blijkt te zijn, die haar Poolse poetsvrouw uitbetaalt in cd's. Bovendien blijkt Kate haar grote liefde Thomas als haar slaafje te aanzien, wat de wenkbrauwen bij mamalief flink doet fronsen. En dan moeten ze nog aan de les kniezwengelen beginnen…

'Een Ster in de Familie', derde aflevering vanavonddonderdag 10 februari, op vtm tussen 20.45 en 21.50. (bron, logo en foto : vtm)

10-02-2011 om 00:01 geschreven door Redactie  


09-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Idool 2011' : bestel nu je tickets voor de liveshows van 'Idool 2011'.

 Sinds vorige week woensdag02 februari, gaan Koen (Eurosong 1989, ESF 1991) en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008') op zoek naar hét 'Idool 2011', naar die ene zanger of zangeres die alles in huis heeft om een echt popidool te worden. En met 'alles' wordt uiteraard een goeie stem bedoeld, maar ook persoonlijkheid en charisma.

Vanaf vrijdag 18 maart eerstkomende starten de liveshows van 'Idool 2011' in de studio's van het Eurocam Media Center, Fabriekstraat 38 (GPS : Molenstraat) in Lint. Wil je er graag bij zijn? Dat kan! Reserveer dan nu je tickets en beleef het live!

Tickets (geldig voor staanplaatsen) kan je bestellen via deze link. De deuren gaan open om 19.00 en het einde van de shows wordt voorzien omstreeks 22.30. De prijs per ticket is vastgesteld op 10 euro en daarbovenop komt er nog 2,50 euro voor reservatiekosten. (bron en logo : vtm)

09-02-2011 om 23:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Jeroen Van der Boom wordt de nieuwe presentator van 'Lotto Weekend Miljonairs'.

 Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury 'Junior Songfestival 2009') heeft vandaag, woensdag 09 februari, een contract getekent bij SBS en is nu officieel de nieuwe presentator van 'Lotto Weekend Miljonairs'. Het populaire spelprogramma keert na drie jaar terug op de buis.

De basis van het programma blijft ongewijzigd : de kandidaat die twaalf vragen goed beantwoordt, wint een miljoen euro. Een nieuw element is dat de kandidaat zijn eigen levenservaring gebruikt om het prijzengeld in de wacht te slepen.

'Lotto Weekend Miljonairs' is de Nederlandse versie van het populaire Britse programma 'Who Wants to Be a Millionaire?' en werd tussen 1999 en 2006 uitgezonden via SBS 6. Het programma werd gepresenteerd door Robert ten Brink en tussen 2006 en 2008 werd het uitgezonden via RTL4.

In Vlaanderen werd het programma uitgezonden op vtm en werd het in goede banen geleid door Walter Grootaers (lid vakjury 'Eurosong 2009-2010').

De nieuwe reeks van 'Lotto Weekend Miljonairs', met Jeroen van der Boom als nieuwe presentator, is vanaf 12 maart elke zaterdag om 21.30 te zien bij SBS 6. (bron : SBS 6, De Telegraaf)

09-02-2011 om 21:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Op deze woensdag zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland'. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Op woensdag 23 en donderdag 24 februari eerstkomende zingen de 3JS (ESF 2011) voor de negenentwintigste editie van 'KWF for Life' in de Rotterdamse Doelen. De opbrengst van hun unieke concert komt ten goede aan de kankerbestrijding.

De 3JS die straks Nederland vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival zijn in eigen land superpopulair. Wie nog een ticket wil bemachtigen moet snel zijn want hun optreden op donderdag is zo goed als helemaal uitverkocht.

Kaarten kosten 30 euro (3e rang), 40 euro (2e rang) en 50 euro (1e rang) en zijn te bestellen via de website van de Nationale Theaterkassa. Voor beide concerten zijn er ook nog VIP-kaarten beschikbaar (75 euro). Dit zijn de beste plaatsen voorin de zaal, inclusief koffie, thee, een gebakje en consumpties. Dit beperkt aantal kaarten is alleen te bestellen op de website van Concertplaats.nu.

 'La Cage aux Folles' speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Jon van Eerd) en Georges (Stanley Burleson, choreografie Nederlandse inzending ESF 2000) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Hier runnen zij de befaamde nachtclub 'La Cage aux Folles' waar Albin met zijn travestieact als de beroemde Zaza triomfen viert. Wanneer de zoon van Georges, aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus wordt hun leven op z'n kop gezet. Het frivole appartement moet worden omgetoverd tot een sobere kloosterkamer, de biologische moeder moet worden opgetrommeld én 'Albin moet weg'. Dit alles om hun levensstijl te verbergen en de schone schijn van een 'normaal' gezin op te houden. Kunnen ze de schijn hoog houden?

In 'La Cage aux Folles' ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd ook een integer en aandoenlijk verhaal dat gaat over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren wie we zijn. Met : Jon van Eerd  als extravagante Zaza, Stanley Burleson in de rol van nachtclubeigenaar Georges, Derek de Lint en Liz Snoijink als conservatieve schoonfamilie, Gerrie van der Klei als excentrieke gastvrouw, Karel Simons en Anouk Maas als verliefde twintigers en Juan Wells als butler van Georges en Albin.

'La Cage aux Folles', een musical van Jerry Herman en Harvey Fierstein, is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Jean Poiret. De afgelopen twee jaar maakte het furore in Londen en sinds april 2010 staat de musical weer op Broadway. De Nederlandse versie is een geheel eigen interpretatie, waarbij het creatieve team zich laat inspireren door de Londense voorstelling van het artistiek gerenommeerde productiehuis Menier Chocolate Factory. De musicalversie van 'La Cage aux Folles' is bekroond met Tony Awards en een Laurence Olivier Award en bevat legendarische nummers als "I am what I am" en "The best of times". Naast een beroemde Franse verfilming, is het verhaal in 1996 verfilmd als The Birdcage met o.a. Robin Williams, Nathan Lane en Gene Hackman.

'La Cage aux Folles' is sinds dinsdag 16 november te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam en dit nog tot en met aanstaande zondag, 13 februari (telkens van dinsdag tot en met zondag). Nadien is de voorstelling te zien in een aantal Nederlandse theaters en dit tot en met zondag 29 mei. Meer nieuws en informatie over deze musical krijg je op de website van Joop van den Ende Theaterproducties alsook op de website van de Nationale Theaterkassa. Op beide websites kunnen tickets voor één van de voorstellingen worden aangeschaft.


 Na het succesvolle concert dat Jan Smit (commentator ESF 2011), Nick & Simon en 3JS (ESF 2011) als de Votown Allstars gaven ter ere van hun sponsorschap van FC Volendam, volgt er zondag 05 juni eerstkomende wederom een 'Votown Allstars Concert'. Die dag zal het stadion wederom op zijn grondvesten schudden als deze Volendamse artiesten hun nummers live met band ten gehore brengen. Niet alleen treden de Votown Allstars op ter ere van hun sponsorschap van FC Volendam, ook zullen er diverse surprise acts hun opwachting maken.

Om 14.00 gaan de deuren van het stadion open voor publiek, waarna het concert om 16.00 zal beginnen.
Kaarten voor dit unieke concert zijn verkrijgbaar via de websites van Votown Allstars en van de Nationale Theaterkassa.

09-02-2011 om 21:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : volgorde van optreden tijdens finale Griekse selectie is bekend.

 Vandaag, woensdag 09 februari, heeft de Griekse nationale omroep via één van haar radiozenders op het middaguur (13.00 plaatselijke tijd) fragmentjes van één minuut op de luisteraars losgelaten. Inmiddels zijn ook de titels van de nummers bekend en is ook de volgorde van optreden tijdens de nationale finale bepaald.

Op dinsdag 11 januari jongstleden maakte
ERT reeds de namen bekend van de zes kandidaten die volgende maand zullen strijden om het ticket voor Düsseldorf.

 * volgorde van optreden tijdens de nationale finale :

01. "Come with me" (tekst : Kokkina Halia, Andreas Galanopoulos ; muziek : Kokkina Halia) door Kokkina Halia (deelnemer 'X Factor 2008').
02. "The time is now" (tekst en muziek : Ramström, Magnusson, Vuorinen) door Valanto Trifonos (winnaar 'Idool 2010', deelnemer Cypriotische nationale selectie 2006).
03. "Hamogela" (tekst : Vaggelis Konstantinidis ; muziek : Nikos Terzis) door Triimitonio (deelnemer 'X-Factor 2008').
04. "It's all Greek to me!" (tekst : Dimitris S, Gerard James Borg ; muziek : Apostolos Psihramis) door Antigoni Psychrami (deelnemer 'Idool 2010').
05. "Watch my dance" (tekst : Eleana Vrahali ; muziek : Yiannis Christodoulopoulos) door Loucas Giorkas (winnaar 'X Factor 2008') feat. Stereo Mike.
06. "I don't wanna dance" (tekst en muziek : Jonas Saeed, Pia Sjöberg) door Nikki Ponte (deelnemer 'X Factor 2010').

Tijdens de nationale selectie ligt het lot van deze zes kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis die door middel van televoting de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zullen aanduiden. (bron en foto kandidaten : ERT)

09-02-2011 om 18:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : deelnemers Israëlische selectie bekend, Dana International wil opnieuw naar het Songfestival.

 Eind vorig jaar raakte bekend dat de Israëlische kandidaat voor Düsseldorf zal gekozen worden op dinsdag 08 maart eerstkomende.

Begin november had de nationale omroep IBA al laten weten dat het opnieuw zelf zou gaan instaan voor de nationale selectie, beter gekend als 'Kdam'. Het geheel zal plaatsvinden in het Cultureel Centrum van Rishon LeZion en het wordt opnieuw een open selectie. De omroep ging de voorbije weken op zoek naar geïnteresseerde kandidaten en daarmee werd dus afgestapt van een interne selectie zoals de voorbije vier jaar.

Gisterennamiddag, dinsdag 08 februari, maakte de omroep de namen van de tien kandidaten bekend die volgende maand dus gaan strijden om het ticket voor Duitsland.

* de tien deelnemers aan 'Kdam 2011' :

01. "Ohev et ze" door Knob.
02. "Ding dong" door Dana International.
03. "Hakol sababa" door Hatikva 6.
04. "Lirkod" door Vladi Bleiberg.
05. "Or" door Chen Aharoni.
06. "Tu du du" door Michael Greilsommer.
07. "Kach oti" door Sivan Bahanam.
08. "Al ahava" door Adi Cohen.
09. "Amri itach" door Niki Goldstein.
10. "It's my time" door Idit Halevi.

 Eén van de deelnemers is oud-Songfestivalwinnares Dana International die dit jaar haar land voor de tweede maal wil vertegenwoordigen. Dertien jaar geleden bezorgde ze Israël een derde overwinning met "Diva". Haar eerste deelname aan de Israëlische selectie dateert al van 1995 toen ze met "Laila tov Eropa" op een tweede plaats strandde na Liora.

Maar drie jaar later lukte het haar wel toen ze door de Israëlische omroep rechtstreeks werd aangeduid. Toen dat nieuws in het najaar van 1997 bekendraakte kwam de mediaheisa rond haar transseksualiteit op volle gang en dat het haar geen windeieren legde werd op zaterdag 09 mei 1998 duidelijk toen ze na een spannende puntentelling als winnares uit de bus kwam met "Diva". Het nummer werd een hit in Europa en stond in Vlaanderen zelfs op de tweede plaats in de hitparade. Ook in Wallonië, Zweden en Finland wist ze een plaats in de top tien te veroveren.

 Dana International (Yaron Cohen) trok zich een tijdje terug uit de muziekwereld maar in 2007 kwam ze terug met een nieuw album. Een jaar later schreef ze de tekst en de muziek van de Israëlische inzending. Met "The fire in your eyes" strandde Boaz Mauda tijdens de finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival op een negende plaats in de finale.

Afgelopen zomer waren er geruchten dat Israël dit jaar niet zou deelnemen aan het Eurovisie Songfetival. Deze geruchten kwamen er nadat bleek dat maandag 09 mei in het land een nationale herdenkingsdag is en daags nadien, dinsdag 10 mei, wordt er de onafhankelijk van het land gevierd. De nationale omroep IBA vond het ongepast dat een kandidaat eventueel tijdens de eerste halve finale zou aantreden.

In september jongstleden liet de EBU dan weten dan weten dat de Israëlische kandidaat zal aantreden tijdens de tweede halve finale, op donderdag 12 mei eerstkomende. Daarmee waren de problemen meteen van de baan en hoeft de Israëlische kandidaat geen repetities af te werken op maandag 09 mei en - eventueel - aantreden tijdens de eerste halve finale, daags nadien. (bron : IBA)

09-02-2011 om 17:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Franky out zich binnenkort als homo en dokter Ann wordt opnieuw verliefd.

 Volgens het weekblad TV Familie staat er binnenkort het één en ander te gebeuren in de populaire Eén-reeks 'Thuis'.

 Het personage Franky Bomans (Braam Verreth) zorgt in volgende maand voor de eerste opmerkelijke verhaallijn. De zoon van Frank en Simonne komt immers uit de kast : hij blijkt homo te zijn! De makers staken de voorbije weken al een paar hints in het verhaal, maar zaaiden toch ook voldoende twijfels.

Bij zijn aanwerving destijds werd acteur Braam Verreth verwittigd dat deze wending hem te wachten stond, maar dat bleek voor de acteur geen probleem te zijn.

Waar de kijkers een veel dikkere kluif aan zullen hebben, is ongetwijfeld het liefdesleven van dokter Ann (Monika Van Lierde). De schrijvers hebben nu al verklapt dat de alleenstaande mama eindelijk opnieuw verliefd wordt, maar laten in het midden of het op een man of een vrouw zal zijn.

 In 'Thuis' had dokter Ann eerst stukgelopen relaties met mannen, daarna werd ze verliefd op drie vrouwen : Manon, Sandrine en Barbara. Het kan dus nog alle kanten uit. Behalve voor Franky : die biecht op vrijdag 25 maart op dat hij op jongens valt.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

09-02-2011 om 14:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : startvolgorde finale Noorse selectie, 'Melodi Grand Prix 2011', is bekend.

 Aanstaande zaterdag12 februari, wordt het een drukke Songfestivalavond met maar liefst vier nationale finales en daarbovenop nog een aantal voorrondes. In Noorwegen vindt de finale plaats van 'Melodi Grand Prix 2011, de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Gisterenavond, dinsdag 08 februari, was presentator Per Sundnes te gast tijdens het programma 'Førkveld' (NRK 1, 18.00-18.40), gepresenteerd door Noman Mubashir, alwaar de lottrekking plaatsvond voor de volgorde van optreden. Die lottrekking werd verricht door Hilde Lyrån, die in 1994 deelnam aan de Noorse selectie als lid van het trio Madam Medusa en toen met "Casanova" op een vierde plaats strandde.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Melodi Grand Prix 2011' :

01. "Vardlokk" (tekst : Cecilie Larsen ; muziek : Helene Bøksle, Sindre Hotvedt, Knut Avenstroup Haugen) door Helene Bøksle (tweede plaats eerste voorronde).
02. "Alt du vil ha" (tekst en muziek : Magne Almås en Petter Øien) door Sie Gubba (derde plaats eerste voorronde, geplaatst via 'Sistesjansen').
03. "Depend on me" (tekst en muziek : Halvor Holter, Tarjei Van Ravens) door Babel Fish (eerste plaats tweede voorronde).
04. "Fire below" (tekst en muziek : Knud Kleppe) door The Lucky Bullets (derde plaats derde voorronde, geplaatst via 'Sistesjansen').
05. "Dance tonight" (tekst en muziek : Agnete Johnsen, Emelie Nilsen) door The BlackSheeps (MGP Nordic 2008)(tweede plaats derde voorronde).
06. "Haba haba" (tekst : Stella Mwangi ; muziek : Beyond51, Big City) door Stella Mwangi (eerste plaats derde voorronde).
07. "Not that easy (Ah-åh-ah-åh)" (tekst en muziek : Rikke Normann) door Åste Sem & Rikke Normann (eerste plaats eerste voorronde).
08. "You're like a melody" (tekst en muziek : Hanne Sørvaag, Martin Hansen) door Hanne Sørvaag (componist/tekstschrijver Duitse inzending ESF 2008, Georgische inzending 2010 en Noorse inzending 2010)(tweede plaats tweede voorronde).

Deze acht finalisten maken aanstaande zaterdag12 februari, onder elkaar uit wie het Noorse ticket voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal bemachtigen. De drie voorrondes en de herkansingsronde ('Sistesjansen') kunnen nog steeds worden (her)bekeken op de website van de Noorse nationale omroep (klik hier). (bron en foto's : NRK)

09-02-2011 om 13:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : titel Franse inzending Eurovisie Songfestival is bekend.

 Afgelopen vrijdag, 04 februari, maakte France 3 bekend dat de 21-jarige zanger Amaury Vassili de Franse driekleur zal verdedigen tijdens de finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

Een verrassing was dit niet echt te noemen want een week eerder, op donderdag 27 januari, berichtte de Franse pers reeds dat er geruchten waren dat de zanger dit jaar voor onze zuiderburen naar Düsseldorf zou gaan. Maar het bleef dus tot afgelopen vrijdag wachten op bevestiging van de Franse omroep.

Met welk nummer de jonge tenor er zal aantreden was op dat ogenblik nog niet bekend, enkel dat het nummer in het Corsicaans zal gezongen worden. Daags nadien, zaterdag 05 februari, raakte bekend dat het nummer als titel "Sonniu" ("Droom") heeft. De muziek van het nummer is van de hand van Daniel Moyne en Quentin Bachelet (zoon van de bekende Franse zanger Pierre Bachelet), de tekst is van de hand van Jean-Pierre Marcellesi, een bekende Corsicaanse zanger.

Het liedje werd geschreven als een bolero dat op het einde naar een hoogtepunt gaat en het nummer past als gegoten voor de prachtige stem die Amaury bezit. (bron : Le Parisien, Eurovision.tv)

09-02-2011 om 12:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : familie Schoepen wil Bobbejaanland terugkopen.

 De zonen van wijlen Bobbejaan Schoepen (ESF 1957) overwegen Bobbejaanland terug te kopen. Dat schrijven verschillende kranten vandaag, woensdag 09 februari. Een bod hebben ze evenwel nog niet uitgebracht. Directeur Rudi Rasschaert houdt het na zeven jaar voor bekeken.

Het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart in de Antwerpse Kempen moet het sinds vorige week zonder algemeen directeur stellen. Rudi Rasschaert verlaat na zeven jaar het bedrijf, "op zoek naar een nieuwe uitdaging".

De eigenaar van het pretpark, het Spaanse Parques Reunidos, benadrukt dat Rasschaert zelf ontslag heeft genomen. Ex-manager Jacky Schoepen (46) betwist dat. "Het personeel zegt me dat hij op straat is gezet. Hij krijgt nog tot maandag om zijn boeltje te pakken."

De familie Schoepen overweegt nu het pretpark terug te kopen. "Ik heb al gepolst. Als er een koopje te doen valt, slaan we toe. Het park is geen derde meer waard van het bedrag dat wij destijds hebben gevangen", zegt Jacky. (bron : Belga)

09-02-2011 om 11:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Rodenburgs' : Fred ontdekt Freya en Naomi in het zwembad.

 'De Rodenburgs' is het epos van een miljonairsfamilie die rijker is dan de zee diep, dankzij de Rodenburg Investment Company (RIC), gesticht door pater familias Karel Rodenburg. De familie woont in één van de meest luxueuze villawijken van het land. In deze wereld gelden andere wetten dan in de gewone wereld. Grenzen lijken niet te bestaan, zij bepalen zelf hun limieten.

Aan het einde van het eerste seizoen leek het geluk van de familie Rodenburg niet op te kunnen. Oudste zoon Fred was eindelijk door zijn vader Karel aangesteld als CEO van het familiebedrijf RIC. Eindelijk kreeg hij de erkenning waar hij al zo lang naar hunkerde. Marie-Claire Rodenburg mocht op haar beurt van vader Fred de leiding van diens immobiliënbedrijf WestStar overnemen en ze wist Freya's plaats aan de zijde van de jonge zanger Simon in te palmen. En Olivier Rodenburg kwam als één van de grote winnaars uit de verkiezingen.

In fel contrast tot al dat succes stond de teloorgang van het gezin De Ridder. Stijn en Hanne groeiden uit elkaar door zijn escapade met zijn jeugdliefde Camilia en door haar affaire met Olivier Rodenburg. Stijn werd bovendien door de slinkse manoeuvres van Fred aan de deur gezet bij RIC en degradeerde van hot shot tot een paria in de zakenwereld. Freya op haar beurt raakte zwaar teleurgesteld in de liefde, in Simon en in Marie-Claire.

Vanaf vandaag, woensdag 02 februari 2011, gaat het verhaal van 'De Rodenburgs' verder met de tien resterende afleveringen van het laatste seizoen. De adepten van 'De Rodenburgs' mogen zich verwachten aan nog meer drama en intriges. Want het is een feit dat de macht en de rijkdom van de Rodenburgs langzaam afbrokkelt en dat relaties uit het verleden niet stand lijken te houden als er stinkende potjes open gaan…

* de personages :


 Karel Rodenburg (Mike Verdrengh)

Karel beschouwt zichzelf nog steeds als de Godfather van de familie en kan, ook al heeft hij de leiding van het bedrijf uiteindelijk toch overgedragen aan zijn oudste zoon, nog geen afstand nemen van RIC en het zakenleven. Zelf wijt hij dat aan het feit dat Fred er 'niet klaar voor is' en hij dus wel verplicht de vinger aan de pols moet houden. In werkelijkheid is Karel bang voor het ouder worden, het niet meer meetellen.

Karel komt nu lijnrecht tegenover Fred te staan en ook tegenover zijn echtgenote, wanneer die de kant van haar zoon kiest. Het verscheurt de familie en Karel neemt enkele drastische en ondoordachte beslissingen, die hem duur te staan komen.

 Bénédicte Rodenburg (Gilda De Bal)

Bénédicte is de mooie, altijd elegante mater familias, afkomstig uit een gegoede en invloedrijke familie. Zij is steeds de stille kracht geweest achter de talentrijke, hardwerkende Karel, maar heeft nu beslist dat het tijd is om de fakkel over te dragen aan haar oudste zoon en oogappel Fred. Wanneer Karel en Fred in conflict komen, kiest ze dan ook - zij het niet altijd van harte - de kant van haar zoon.

En gaandeweg leren we zo een andere Bénédicte kennen, niet de frêle en charmante moeder en 'echtgenote van', maar de echte schikgodin van de familie, een vrouw die over lijken gaat als het moet. Bovendien komen er barsten in de door haar zo zorgvuldig opgebouwde façade en zal Bénédicte ontdekken dat het doel niet steeds de middelen heiligt.


 Fred Rodenburg (Mathias Sercu)

Van jongs af aan rotverwend, is Fred – Frederick – Rodenburg een vrolijke niksnut met gevoel voor humor, een gevoelig ego, onbetrouwbaar en tegelijk naïef. Fred is in de wolken wanneer hij eindelijk zijn vader mag opvolgen aan het hoofd van RIC, maar de droom ontaardt snel in een nachtmerrie. Fred moet vaststellen dat zijn vader hem nog steeds niet voor vol aanziet. Bovendien vergt RIC zoveel van hem dat ook zijn privé-leven er onder gaat lijden.

Eerst komt het tot een breuk met zijn dochter Marie-Claire en vervolgens zelfs met zijn vrouw Maaike. Eerst wentelt Fred zich naar gewoonte in zelfbeklag, maar gaandeweg klimt hij uit het dal. Fred ontdekt wie hij echt is, wat hij wil en waar het in een mensenleven echt om gaat.

 Olivier Rodenburg (Pieter Embrechts)

Senator Olivier Rodenburg is de knappe en talentrijke jongste zoon van de familie. Alles wat de charismatische vrijgezel aanraakt, verandert in goud. Nu hij als grote overwinnaar uit de jongste verkiezingen is gekomen, is iedereen er dan ook van overtuigd dat hij minister zal worden. Maar dit keer loopt niet alles zoals gepland.

Zijn verleden als onverbeterlijk rokkenjager haalt hem in. Olivier krijgt voor het eerst in zijn leven te maken met echte tegenkanting en is daar niet tegen bestand.


 Maaike Rodenburg (Lien De Graeve)

Maaike De Ridder is van eenvoudige komaf, maar heeft een niet onaardige modellencarrière achter de rug wanneer ze trouwt met Fred Rodenburg. Het is echter geen berekend huwelijk. Maaike houdt oprecht van Fred, is blind voor zijn intriges en zwakheden en kiest zelfs zijn kant tegen haar eigen broer.

Maar stilaan gaan haar ogen open. Eerst gelooft ze nog dat alles goed komt nu Fred aan het hoofd staat van RIC en Marie-Claire van WestStar, maar die droom komt al snel aan het wankelen.


 Marie-Claire Rodenburg (Marie Vinck)

Marie-Claire (Claire), Fred’s bloedmooie dochter uit een eerste huwelijk en de enige kleindochter van Karel en Bénédicte, is te grillig, wispelturig, emotioneel en onberekenbaar om in woorden te vatten. Net wanneer het leven haar lijkt toe te lachen, krijgt Marie-Claire de ene na de andere klap te verwerken. Na de dood van Simon, verliest ze zich in de armen van haar neef, Daniël, maar die blijkt een eigen agenda te hebben.

Het runnen van WestStar kan haar al even min boeien en brengt haar zelfs in conflict met Fred en Maaike. En dan moet het ergste voor haar nog komen...

 Claudia Schneider (Joke Devynck)

Claudia is een oude bekende van de Rodenburgs die ze eigenlijk vergeten waren. Wanneer ze plots weer opduikt, gaat er een schokgolf door de familie. Deze zelfbewuste, knappe en rijke vrouw heeft bovendien één missie : de schuldigen laten boeten voor het onrecht dat haar is aangedaan. Kortom, Claudia is een vrouw op oorlogspad.

 Isabelle (Bieke Ilegems)

Isabelle is de dochter die Karel Rodenburg gedurende bijna 40 jaar verborgen probeerde te houden voor de rest van zijn familie. Maar als Karel dreigt te bezwijken aan een hersenbloeding verschijnt ze aan zijn ziekenbed. Karel vindt dat de tijd aangebroken is om Isabelle en haar 18-jarige zoon, Daniël, in de familie op te nemen.

Niet iedereen is gelukkig met die beslissing, zelfs Isabelle heeft gemengde gevoelens. Maar Karel zet door. Isabelle beseft dat één en ander uit de hand loopt en grijpt op haar manier in.

 Daniël (Maarten Ketels)

Daniël is een briljante student aan de Kortrijkse universiteit die zich via een studiebeurs tot een primus heeft weten opwerken. Daniël is fier op zijn verwezenlijkingen maar weet hoe vergankelijk het leven is sedert het overlijden van zijn vader.

Daniël is echter niet altijd zo braaf als hij laat uitschijnen. Wanneer Daniël van zijn moeder verneemt dat hij al gans zijn leven een Rodenburg is, reageert hij helemaal anders dan verwacht.

 Stijn De Ridder (Wim Danckaert)

De oudere broer van Maaike heeft in de confrontatie met de Rodenburgs alles verloren: zijn carriëre en zijn gezin. Hanne wil hem niet meer zien en hij is een paria geworden in het zakenleven. Tot overmaat van ramp blijkt dat Camilia Del Monte, de jeugdliefde met wie hij Hanne heeft bedrogen en die hij daarna heeft gedumpt, de breuk niet aan kon en zelfmoord heeft gepleegd. Stijn is vervuld van schuldgevoel, dat alleen maar versterkt wordt wanneer hij hoort dat Camilia hem tot enige erfgenaam van haar niet onaanzienlijk fortuin heeft benoemd.

Eerst wil hij zijn gezinsleven terug op orde krijgen, maar gaandeweg halen de haat en de ambitie het van het schuldgevoel. Stijn gaat rechtstreeks de strijd aan met RIC en daar moet alles en iedereen voor wijken.


 Hanne De Ridder (Hilde Heijnen)

Hanne De Ridder heeft haar ogenschijnlijk perfect opgebouwde leven en gezin als een kaartenhuis in mekaar zien storten. Haar echtgenoot bleek niet de man die ze altijd gedacht had, de band met haar dochter niet zo sterk als ze geloofde en zelf blijkt ze ook te kampen met onvervulde verwachtingen en gevoelens.

Ze heeft zich op haar nieuwe job gestort - Olivier Rodenburg aan zijn verkiezingszege helpen – maar wanneer blijkt dat Olivier haar niet de kansen wil geven die ze wil, breekt ze met hem en beslist ze de draad van haar oude leven terug op te nemen. Zij en Stijn zijn echter zo ver uit elkaar gegroeid dat een hereniging geen kans maakt. Stilaan geraakt de eens zo nuchtere en sterke vrouw volledig geïsoleerd.


 Freya De Ridder (Daphne Wellens)

Freya is niet langer het onschuldige naïeve meisje van weleer, daarvoor heeft het leven haar al te veel klappen gegeven. Haar zwangerschap van Simon, het auto-ongeval waarin ze het kind verloor, Simons drugsverleden, het zijn evenveel littekens. De zwaarste klap komt echter wanneer Simon in zijn ziekenhuisbed vermoord wordt. Freya stort helemaal in.

Wanneer ze merkt dat Marie-Claire alsnog munt wil slaan uit Simons dood en daarbij niet aarzelt zijn nagedachtenis te besmeuren, gaat ze in de tegenaanval. Het is echter een ongelijke strijd en Freya verliest zich in de drank en het nachtleven. Ze komt er een oude bekende tegen en die ontmoeting heeft zeer vergaande gevolgen.

 Naomi (Maaike Neuville)

Ruwe bolster, blanke pit : die beschrijving past perfect voor het jonge hoertje Naomi. Naomi leert Freya - die ze consequent 'de seut' noemt - kennen in de cel en tussen beiden ontstaat een meer dan vriendschappelijke band.

Naomi zal Freya doorheen die moeilijke periode helpen en de beide meisjes kunnen mekaar ook buiten de gevangenis niet meer missen. De brutale en vrijgevochten Naomi blijkt op iedereen een grote invloed te hebben en zal Freya blijven steunen, met gevaar zelfs voor eigen leven.

* tiende aflevering :

Freya wordt in voorlopige vrijheid gesteld en slaagt erin ook Naomi vrij te krijgen. Beide meisjes vieren hun vrijlating uitbundig met champagne ... in Freds zwembad. Karel durft zijn familie nog niet confronteren met het slechte nieuws, maar is vastbesloten één en ander in zijn leven recht te zetten. Bénédicte geeft toe aan de chantage van Claudia en beslist enkele waardevolle schilderijen te verkopen die al lang familiebezit zijn. Dit tot grote ontzetting van Marie-France!

Gastrollen : Sura Dohnke (Chantal), Veerle Eyckermans (Agnes), Maaike Neuville (Naomi), Ludo Hellinx (Antoine), Chris Lomme (Marie-France), Luc Van Duysse (chauffeur Charles), Marc Van Eeghem (meester Hauspie), Sven De Ridder (aannemer Callens), Erik Goossens (man van slachtoffer).

'De Rodenburgs', de tiende aflevering van het tweede seizoen vandaag, woensdag 09 februari, tussen 22.00 en 23.00 op vtm. (bron en foto's : vtm)

09-02-2011 om 10:13 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs