Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

09-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : titel Franse inzending Eurovisie Songfestival is bekend.

 Afgelopen vrijdag, 04 februari, maakte France 3 bekend dat de 21-jarige zanger Amaury Vassili de Franse driekleur zal verdedigen tijdens de finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

Een verrassing was dit niet echt te noemen want een week eerder, op donderdag 27 januari, berichtte de Franse pers reeds dat er geruchten waren dat de zanger dit jaar voor onze zuiderburen naar Düsseldorf zou gaan. Maar het bleef dus tot afgelopen vrijdag wachten op bevestiging van de Franse omroep.

Met welk nummer de jonge tenor er zal aantreden was op dat ogenblik nog niet bekend, enkel dat het nummer in het Corsicaans zal gezongen worden. Daags nadien, zaterdag 05 februari, raakte bekend dat het nummer als titel "Sonniu" ("Droom") heeft. De muziek van het nummer is van de hand van Daniel Moyne en Quentin Bachelet (zoon van de bekende Franse zanger Pierre Bachelet), de tekst is van de hand van Jean-Pierre Marcellesi, een bekende Corsicaanse zanger.

Het liedje werd geschreven als een bolero dat op het einde naar een hoogtepunt gaat en het nummer past als gegoten voor de prachtige stem die Amaury bezit. (bron : Le Parisien, Eurovision.tv)

09-02-2011 om 12:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : familie Schoepen wil Bobbejaanland terugkopen.

 De zonen van wijlen Bobbejaan Schoepen (ESF 1957) overwegen Bobbejaanland terug te kopen. Dat schrijven verschillende kranten vandaag, woensdag 09 februari. Een bod hebben ze evenwel nog niet uitgebracht. Directeur Rudi Rasschaert houdt het na zeven jaar voor bekeken.

Het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart in de Antwerpse Kempen moet het sinds vorige week zonder algemeen directeur stellen. Rudi Rasschaert verlaat na zeven jaar het bedrijf, "op zoek naar een nieuwe uitdaging".

De eigenaar van het pretpark, het Spaanse Parques Reunidos, benadrukt dat Rasschaert zelf ontslag heeft genomen. Ex-manager Jacky Schoepen (46) betwist dat. "Het personeel zegt me dat hij op straat is gezet. Hij krijgt nog tot maandag om zijn boeltje te pakken."

De familie Schoepen overweegt nu het pretpark terug te kopen. "Ik heb al gepolst. Als er een koopje te doen valt, slaan we toe. Het park is geen derde meer waard van het bedrag dat wij destijds hebben gevangen", zegt Jacky. (bron : Belga)

09-02-2011 om 11:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Rodenburgs' : Fred ontdekt Freya en Naomi in het zwembad.

 'De Rodenburgs' is het epos van een miljonairsfamilie die rijker is dan de zee diep, dankzij de Rodenburg Investment Company (RIC), gesticht door pater familias Karel Rodenburg. De familie woont in één van de meest luxueuze villawijken van het land. In deze wereld gelden andere wetten dan in de gewone wereld. Grenzen lijken niet te bestaan, zij bepalen zelf hun limieten.

Aan het einde van het eerste seizoen leek het geluk van de familie Rodenburg niet op te kunnen. Oudste zoon Fred was eindelijk door zijn vader Karel aangesteld als CEO van het familiebedrijf RIC. Eindelijk kreeg hij de erkenning waar hij al zo lang naar hunkerde. Marie-Claire Rodenburg mocht op haar beurt van vader Fred de leiding van diens immobiliënbedrijf WestStar overnemen en ze wist Freya's plaats aan de zijde van de jonge zanger Simon in te palmen. En Olivier Rodenburg kwam als één van de grote winnaars uit de verkiezingen.

In fel contrast tot al dat succes stond de teloorgang van het gezin De Ridder. Stijn en Hanne groeiden uit elkaar door zijn escapade met zijn jeugdliefde Camilia en door haar affaire met Olivier Rodenburg. Stijn werd bovendien door de slinkse manoeuvres van Fred aan de deur gezet bij RIC en degradeerde van hot shot tot een paria in de zakenwereld. Freya op haar beurt raakte zwaar teleurgesteld in de liefde, in Simon en in Marie-Claire.

Vanaf vandaag, woensdag 02 februari 2011, gaat het verhaal van 'De Rodenburgs' verder met de tien resterende afleveringen van het laatste seizoen. De adepten van 'De Rodenburgs' mogen zich verwachten aan nog meer drama en intriges. Want het is een feit dat de macht en de rijkdom van de Rodenburgs langzaam afbrokkelt en dat relaties uit het verleden niet stand lijken te houden als er stinkende potjes open gaan…

* de personages :


 Karel Rodenburg (Mike Verdrengh)

Karel beschouwt zichzelf nog steeds als de Godfather van de familie en kan, ook al heeft hij de leiding van het bedrijf uiteindelijk toch overgedragen aan zijn oudste zoon, nog geen afstand nemen van RIC en het zakenleven. Zelf wijt hij dat aan het feit dat Fred er 'niet klaar voor is' en hij dus wel verplicht de vinger aan de pols moet houden. In werkelijkheid is Karel bang voor het ouder worden, het niet meer meetellen.

Karel komt nu lijnrecht tegenover Fred te staan en ook tegenover zijn echtgenote, wanneer die de kant van haar zoon kiest. Het verscheurt de familie en Karel neemt enkele drastische en ondoordachte beslissingen, die hem duur te staan komen.

 Bénédicte Rodenburg (Gilda De Bal)

Bénédicte is de mooie, altijd elegante mater familias, afkomstig uit een gegoede en invloedrijke familie. Zij is steeds de stille kracht geweest achter de talentrijke, hardwerkende Karel, maar heeft nu beslist dat het tijd is om de fakkel over te dragen aan haar oudste zoon en oogappel Fred. Wanneer Karel en Fred in conflict komen, kiest ze dan ook - zij het niet altijd van harte - de kant van haar zoon.

En gaandeweg leren we zo een andere Bénédicte kennen, niet de frêle en charmante moeder en 'echtgenote van', maar de echte schikgodin van de familie, een vrouw die over lijken gaat als het moet. Bovendien komen er barsten in de door haar zo zorgvuldig opgebouwde façade en zal Bénédicte ontdekken dat het doel niet steeds de middelen heiligt.


 Fred Rodenburg (Mathias Sercu)

Van jongs af aan rotverwend, is Fred – Frederick – Rodenburg een vrolijke niksnut met gevoel voor humor, een gevoelig ego, onbetrouwbaar en tegelijk naïef. Fred is in de wolken wanneer hij eindelijk zijn vader mag opvolgen aan het hoofd van RIC, maar de droom ontaardt snel in een nachtmerrie. Fred moet vaststellen dat zijn vader hem nog steeds niet voor vol aanziet. Bovendien vergt RIC zoveel van hem dat ook zijn privé-leven er onder gaat lijden.

Eerst komt het tot een breuk met zijn dochter Marie-Claire en vervolgens zelfs met zijn vrouw Maaike. Eerst wentelt Fred zich naar gewoonte in zelfbeklag, maar gaandeweg klimt hij uit het dal. Fred ontdekt wie hij echt is, wat hij wil en waar het in een mensenleven echt om gaat.

 Olivier Rodenburg (Pieter Embrechts)

Senator Olivier Rodenburg is de knappe en talentrijke jongste zoon van de familie. Alles wat de charismatische vrijgezel aanraakt, verandert in goud. Nu hij als grote overwinnaar uit de jongste verkiezingen is gekomen, is iedereen er dan ook van overtuigd dat hij minister zal worden. Maar dit keer loopt niet alles zoals gepland.

Zijn verleden als onverbeterlijk rokkenjager haalt hem in. Olivier krijgt voor het eerst in zijn leven te maken met echte tegenkanting en is daar niet tegen bestand.


 Maaike Rodenburg (Lien De Graeve)

Maaike De Ridder is van eenvoudige komaf, maar heeft een niet onaardige modellencarrière achter de rug wanneer ze trouwt met Fred Rodenburg. Het is echter geen berekend huwelijk. Maaike houdt oprecht van Fred, is blind voor zijn intriges en zwakheden en kiest zelfs zijn kant tegen haar eigen broer.

Maar stilaan gaan haar ogen open. Eerst gelooft ze nog dat alles goed komt nu Fred aan het hoofd staat van RIC en Marie-Claire van WestStar, maar die droom komt al snel aan het wankelen.


 Marie-Claire Rodenburg (Marie Vinck)

Marie-Claire (Claire), Fred’s bloedmooie dochter uit een eerste huwelijk en de enige kleindochter van Karel en Bénédicte, is te grillig, wispelturig, emotioneel en onberekenbaar om in woorden te vatten. Net wanneer het leven haar lijkt toe te lachen, krijgt Marie-Claire de ene na de andere klap te verwerken. Na de dood van Simon, verliest ze zich in de armen van haar neef, Daniël, maar die blijkt een eigen agenda te hebben.

Het runnen van WestStar kan haar al even min boeien en brengt haar zelfs in conflict met Fred en Maaike. En dan moet het ergste voor haar nog komen...

 Claudia Schneider (Joke Devynck)

Claudia is een oude bekende van de Rodenburgs die ze eigenlijk vergeten waren. Wanneer ze plots weer opduikt, gaat er een schokgolf door de familie. Deze zelfbewuste, knappe en rijke vrouw heeft bovendien één missie : de schuldigen laten boeten voor het onrecht dat haar is aangedaan. Kortom, Claudia is een vrouw op oorlogspad.

 Isabelle (Bieke Ilegems)

Isabelle is de dochter die Karel Rodenburg gedurende bijna 40 jaar verborgen probeerde te houden voor de rest van zijn familie. Maar als Karel dreigt te bezwijken aan een hersenbloeding verschijnt ze aan zijn ziekenbed. Karel vindt dat de tijd aangebroken is om Isabelle en haar 18-jarige zoon, Daniël, in de familie op te nemen.

Niet iedereen is gelukkig met die beslissing, zelfs Isabelle heeft gemengde gevoelens. Maar Karel zet door. Isabelle beseft dat één en ander uit de hand loopt en grijpt op haar manier in.

 Daniël (Maarten Ketels)

Daniël is een briljante student aan de Kortrijkse universiteit die zich via een studiebeurs tot een primus heeft weten opwerken. Daniël is fier op zijn verwezenlijkingen maar weet hoe vergankelijk het leven is sedert het overlijden van zijn vader.

Daniël is echter niet altijd zo braaf als hij laat uitschijnen. Wanneer Daniël van zijn moeder verneemt dat hij al gans zijn leven een Rodenburg is, reageert hij helemaal anders dan verwacht.

 Stijn De Ridder (Wim Danckaert)

De oudere broer van Maaike heeft in de confrontatie met de Rodenburgs alles verloren: zijn carriëre en zijn gezin. Hanne wil hem niet meer zien en hij is een paria geworden in het zakenleven. Tot overmaat van ramp blijkt dat Camilia Del Monte, de jeugdliefde met wie hij Hanne heeft bedrogen en die hij daarna heeft gedumpt, de breuk niet aan kon en zelfmoord heeft gepleegd. Stijn is vervuld van schuldgevoel, dat alleen maar versterkt wordt wanneer hij hoort dat Camilia hem tot enige erfgenaam van haar niet onaanzienlijk fortuin heeft benoemd.

Eerst wil hij zijn gezinsleven terug op orde krijgen, maar gaandeweg halen de haat en de ambitie het van het schuldgevoel. Stijn gaat rechtstreeks de strijd aan met RIC en daar moet alles en iedereen voor wijken.


 Hanne De Ridder (Hilde Heijnen)

Hanne De Ridder heeft haar ogenschijnlijk perfect opgebouwde leven en gezin als een kaartenhuis in mekaar zien storten. Haar echtgenoot bleek niet de man die ze altijd gedacht had, de band met haar dochter niet zo sterk als ze geloofde en zelf blijkt ze ook te kampen met onvervulde verwachtingen en gevoelens.

Ze heeft zich op haar nieuwe job gestort - Olivier Rodenburg aan zijn verkiezingszege helpen – maar wanneer blijkt dat Olivier haar niet de kansen wil geven die ze wil, breekt ze met hem en beslist ze de draad van haar oude leven terug op te nemen. Zij en Stijn zijn echter zo ver uit elkaar gegroeid dat een hereniging geen kans maakt. Stilaan geraakt de eens zo nuchtere en sterke vrouw volledig geïsoleerd.


 Freya De Ridder (Daphne Wellens)

Freya is niet langer het onschuldige naïeve meisje van weleer, daarvoor heeft het leven haar al te veel klappen gegeven. Haar zwangerschap van Simon, het auto-ongeval waarin ze het kind verloor, Simons drugsverleden, het zijn evenveel littekens. De zwaarste klap komt echter wanneer Simon in zijn ziekenhuisbed vermoord wordt. Freya stort helemaal in.

Wanneer ze merkt dat Marie-Claire alsnog munt wil slaan uit Simons dood en daarbij niet aarzelt zijn nagedachtenis te besmeuren, gaat ze in de tegenaanval. Het is echter een ongelijke strijd en Freya verliest zich in de drank en het nachtleven. Ze komt er een oude bekende tegen en die ontmoeting heeft zeer vergaande gevolgen.

 Naomi (Maaike Neuville)

Ruwe bolster, blanke pit : die beschrijving past perfect voor het jonge hoertje Naomi. Naomi leert Freya - die ze consequent 'de seut' noemt - kennen in de cel en tussen beiden ontstaat een meer dan vriendschappelijke band.

Naomi zal Freya doorheen die moeilijke periode helpen en de beide meisjes kunnen mekaar ook buiten de gevangenis niet meer missen. De brutale en vrijgevochten Naomi blijkt op iedereen een grote invloed te hebben en zal Freya blijven steunen, met gevaar zelfs voor eigen leven.

* tiende aflevering :

Freya wordt in voorlopige vrijheid gesteld en slaagt erin ook Naomi vrij te krijgen. Beide meisjes vieren hun vrijlating uitbundig met champagne ... in Freds zwembad. Karel durft zijn familie nog niet confronteren met het slechte nieuws, maar is vastbesloten één en ander in zijn leven recht te zetten. Bénédicte geeft toe aan de chantage van Claudia en beslist enkele waardevolle schilderijen te verkopen die al lang familiebezit zijn. Dit tot grote ontzetting van Marie-France!

Gastrollen : Sura Dohnke (Chantal), Veerle Eyckermans (Agnes), Maaike Neuville (Naomi), Ludo Hellinx (Antoine), Chris Lomme (Marie-France), Luc Van Duysse (chauffeur Charles), Marc Van Eeghem (meester Hauspie), Sven De Ridder (aannemer Callens), Erik Goossens (man van slachtoffer).

'De Rodenburgs', de tiende aflevering van het tweede seizoen vandaag, woensdag 09 februari, tussen 22.00 en 23.00 op vtm. (bron en foto's : vtm)

09-02-2011 om 10:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Idool 2011' : vanavond passeren een aantal excentrieke talenten in Zoutleeuw.

 Vandaagwoensdag 09 februari, zetten Koen (Eurosong 1989, ESF 1991) en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008') de zoektocht verder naar hét 'Idool 2011', naar die ene zanger of zangeres die alles in huis heeft om een echt popidool te worden. En met 'alles' wordt uiteraard een goeie stem bedoeld, maar ook persoonlijkheid en charisma.

* een nieuwe jury :

 Deze facetten worden vakkundig en in alle eerlijkheid beoordeeld door de professionele jury, die bestaat uit Zornik-frontman Koen Buyse, producer Wouter Van Belle, producer/muzikant Jean Blaute en door 
Joepie-hoofdredactrice Sylvia Van Driessche.

* de audities in Zoutleeuw :

 Vanavond krijg je een verslag van de auditiemarathon in Zoutleeuw te zien, waar van 's morgens vroeg tieners en twintigers met hun muzikale droom het gemeentelijk centrum De Passant inpalmen.

* dilemma : Bril op of niet?

Voor de meeste kandidaten is het hun allereerste auditie en is het wachten tot ze aan de beurt zijn niet bepaald bevorderlijk voor de zenuwen. Gelukkig zijn de meegekomen mama's, papa's en vrienden er om voor afleiding te zorgen, met een babbel, lectuur en gezelschapsspelletjes. En nogal wat meisjes werken hun make up bij. De 22-jarige Niki zet echter constant haar bril op en af. Ze wil met haar deelname te weten komen of haar totaalplaatje klopt en vraagt zich luidop af of ze al dan niet haar bril moet dragen tijdens de auditie. Zelfs de mening van gastheer Koen Wauters wordt gevraagd.

* talenten met zang- en televisie ervaring

Niet alle aspirant-idolen komen helemaal onbeslagen op het ijs. De 18-jarige Brihans won op zijn zesde 'Eurosong for Kids' in zijn thuisland Albanië en hij hoopt de jury te imponeren met een song van Michael Bublé.

 De 17-jarige rapper Sven heeft al een CD gemaakt en maakt van zijn auditie gebruik om een exemplaar aan de juryleden te geven. En de 28-jarige Izzy was zo'n negen jaar geleden bij jongerenzender JIM te zien als VJ. Het is zijn stiekeme droom om de Vlaamse Lenny Kravitz te worden en hij hoopt van de jury de bevestiging te krijgen dat hij daadwerkelijk goed kan zingen.

* Finse 'rockchick'

Groen licht krijgen om naar de volgende ronde te gaan. Daar hoopt ook de 26-jarige Marja op. Zij is afkomstig uit Finland, maar woont al twintig jaar in ons land. Met haar kleurrijke tatoeages ziet ze er als een rockchick uit. Ze wil ook het alternatief zijn voor de "Idool-popprinsessen". De rapper Jo hoopt op zijn beurt dat de jury hem excentriek genoeg zal vinden om hem door te  laten naar de volgende ronde.

* Kato en haar ukelele

Tijdens deze auditiemarathon wordt er veel a cappella gezongen, maar verschillende kandidaten begeleiden zichzelf met een muziekinstrument. De gitaar is veruit het populairst. De jury is dan ook geïntrigeerd wanneer de 19-jarige Kato met een gele ukelele op het grote witte vierkant gaat staan.

'Idool 2011', de tweede auditieronde in Zoutleeuw, vanavond, woensdag 09 februari, tussen 20.45 en 22.00 op vtm. Meer nieuws en informatie over 'Idool' krijg je op de website en  je kan ook meer dan vierhonderd audities zelf beoordelen via deze link. (bron, logo en foto's : vtm)

09-02-2011 om 10:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook Getest Op Mensen' : worden mannen dommer na een gesprek met een mooie vrouw?

 Sinds woensdag 15 december stelt Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') in 'Ook Getest Op Mensen' opnieuw een hoop boeiende vragen over onze gezondheid. Hij probeert ze te beantwoorden door allerlei dingen uit te testen. Op mensen. 'Ook Getest Op Mensen' is dit najaar al aan zijn derde seizoen toe.

Na de gesmaakte vorige edities gaat Marcel Vanthilt dit seizoen opnieuw elke week live op zoek naar het antwoord op allerlei vragen over ons lichaam en onze gezondheid. De succesformule blijft behouden, met drie boeiende reportages per week en antwoorden op kijkersvragen van huisarts Tom Jacobs. Alleen het decor werd een beetje opgefrist.

Vanavond, woensdag 09 februari, gaat 'Ook Getest op Mensen' na wat er precies gebeurt wanneer een mensenmassa in paniek raakt. Met 35 testpersonen, één sociaal psycholoog, één simulatie-ingenieur, één deur, één klok en één zuil brengt het programma een groep mensen aan de kook. Daarnaast zoekt Marcel Vanthilt uit wat er te doen valt aan zweetoksels en pluist hij een onderzoek uit waaruit blijkt dat een gesprek met een mooie vrouw mannen dommer maakt.

* inhoud achtste aflevering :

Zweetoksels?

Zweten, we doen het allemaal. De ene al wat meer dan de andere. Maar wat als je zo hard onder je oksels zweet dat normaal functioneren niet meer lukt? Dat je sociaal leven eronder lijdt? 'Ook Getest op Mensen' vond drie moedige testpersonen. Alle drie willen ze van de ongevaarlijke maar vervelende kwaal af. Hoe? Door één oksel gedurende vier weken te behandelen en de andere oksel niet. En dan – letterlijk – hun hoeveelheid zweet in een weegschaaltje te leggen. Benieuwd of de balans naar de juiste kant overhelt. En als dat niet lukt, is er in de studio nog een dermatoloog met een flacon botuline toxine, in de volksmond botox.

Hoe reageert een mensenmassa in paniek?

De Romeinen deden aan crowd management avant la lettre. Zij hadden hun Colosseum zo gebouwd dat het in een-twee-drie ontruimd kon worden als er paniek zou uitbreken. Maar hoe zit het anno 2011? Hoe kan paniekverdrag verklaard worden? En belangrijker, hoe kan erop geanticipeerd worden om drama’s zoals dat van The Love Parade in Duitsland of de Heizel te voorkomen? 35 testpersonen, één sociaal psycholoog, één simulatie-ingenieur, één deur, één klok en één zuil. Meer ingrediënten heeft 'Ook Getest op Mensen' niet nodig om een groep aan de kook te brengen. En meer te leren over de menselijke psyche. Want ook al beseffen we het niet, we zijn wel degelijk allemaal kuddebeesten.

Worden mannen dommer na een gesprek met een mooie vrouw?

Dat mannen houden van mooie vrouwen is al lang geweten. Dat ze graag naar knappe dames kijken, is ook geen geheim. Maar wat als 'Ook Getest op Mensen' een studie vindt die beweert dat mannen ook dommer worden nadat ze gepraat hebben met een vrouwelijk prachtexemplaar? Dat vraagt om een test. 'Ook Getest op Mensen' stuurt een aantal leden van de linedancegroep Okra Retie op pad : mannen en vrouwen, met de bus naar Nederland. Ze denken dat ze meedoen aan een experiment voor pientere senioren. Maar in werkelijkheid test 'Ook Getest op Mensen' wat een mooie vrouw doet met mannen. En omgekeerd : zijn de vrouwen ook zo onder de indruk van een mooie man? Er wordt zelfs een expert in lichaamstaal bijgehaald.

Ten slotte beantwoordt dokter Tom Jacobs opnieuw enkele kijkersvragen.

 'Ook Getest Op Mensen', de achtste aflevering van het derde seizoen vanavond, woensdag 09 februari, op Eén tussen 20.40 en 21.35. (bron en foto's : Eén)

09-02-2011 om 09:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Andrea Croonenberghs maakt vanavond haar opwachting in de Eén-soap.

 Vandaag, woensdag 09 februari, staat Leo (Walter Moeremans) een grote verrassing te wachten. Onverwacht duikt zijn dochter Dominique Vertongen (Andrea Croonenberghs - commentatrice ESF 1998, voorzitter vakjury 'Eurosong 2002') op, de moeder van Nina (Clara Cleymans). Door een jarenlange familieruzie en hoog oplopende discussies over geld hebben Leo en Dominique elkaar al jaren niet meer gezien. Met haar plotse terugkeer lijkt Dominique de eerste stap te zetten naar een verzoening.

Dominique is vastberaden een nieuw leven te beginnen. Ze ruilt haar vroegere naam Hermine in voor Dominique en verlaat haar man Bernard, die volgens haar een echte geldwolf en een profiteur was. Ze geeft haar man de schuld van alle problemen binnen haar familie en kiest nu resoluut voor haar dochter en haar vader. Dominique wil koste wat het kost de plooien gladstrijken.

 Leo laat het verleden voor wat het is, tot grote ergernis van Yvette. Hij is erg blij dat hij na zijn kleindochter nu ook zijn dochter opnieuw bij zich heeft. Maar voor Nina is het niet zo eenvoudig. Haar ouders hebben haar geld gestolen en dat kan ze niet zomaar vergeten en vergeven. Nina vertrouwt haar moeder voor geen haar en ze wil niks meer met haar te maken hebben. Bovendien wil ze absoluut vermijden dat haar moeder Peter leert kennen, want als Dominique geld ruikt, zou ze wel eens in haar oude gewoontes kunnen vervallen… .

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron, logo en foto : Eén)

09-02-2011 om 09:35 geschreven door Redactie  


08-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vakjury Ierse nationale selectie krijgt vrijdag meer zeggenschap.

 Aanstaande vrijdag, 11 februari, wordt in Ierland de kandidaat gekozen die het 'groene eiland' mag vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Eind november jongstleden maakte RTÉ bekend dat het op zoek ging naar de kandidaat en de omroep liet toen meteen ook weten dat het een nieuwe selectiemethode zou gaan hanteren om die kandidaat aan te duiden.

Zo kwam er geen open inschrijving maar werden er vijf mentoren aangeduid die zelf op zoek moesten gaan naar een geschikte kandidaat alsook naar een geschikt nummer.

Op vrijdag 28 januari maakte de omroep de namen van de vijf kandidaten, alsook de titels van hun nummer, wereldkundig. Het bleef nog wachten op de naam van één van de deelnemers, maar sinds afgelopen vrijdag, 04 februari, weten we dat de naam van het kwartet Bling is. Leden van de groep zijn Marilyn Bane, Tammy Browne, Shane Creevey en Gari Deegan.

* de vijf kandidaten :

01. "Talking with Jennifer" (tekst en muziek : Ronan Hardiman, Don Mescall) door  Don Mescall (mentor : Ronan Hardiman, componist 'Lord of Dance').
02. "Lipstick" (tekst en muziek : Dan Priddy, Lars Jensen, Martin Larson) door Jedward (mentor : Caroline Downey-Desmond, directeur MCD en producer).
03. "Shine on" (tekst en muziek : Patrick Mahoney) door Bling (mentor : Willie Kavanagh, voorzitter EMI Music Ierland).
04. "Send me an angel" (tekst en muziek : Liam Lawton) door The Vard Sisters (mentor : Liam Lawton, componist en artiest).
05. "Falling" (tekst en muziek : Christina Schilling, Camilla Gottschalck, Jonas Gladnikoff, Hanif Sabzevari) door Nikki Kavanagh (mentor : David Hayes, musicalregisseur en arrangeur van 'Tommy Fleming' en 'Riverdance').

De eerste fragmentjes van de vijf nummers zouden pas afgelopen zaterdag, 05 februari, in première gaan tijdens een documentaire waarin de vijf mentoren gevolgd werden in hun zoektocht naar de kandidaat en het gepaste nummer. Maar afgelopen donderdag, 03 februari, werd al een fragmentje van "Lipstick", van de broertjes James en Edward Grimes oftewel Jedward, gedurende een aantal uren op het internet geplaatst door platenmaatschappij Universal Music.

 Bij de omroep zat men heel verveeld met het voorval omdat het geheel in strijd is met het reglement van de nationale selectie. Daarbovenop kwam dan nog een klacht van één van de andere mentoren die een diskwalificatie wou van het duo, waarop de Ierse omroep besloot dat de vakjury nu 2/3 van de stemmen in handen heeft en de kijkers slechts 1/3.

De nationale finale, 'Eurosong 2011', vindt aanstaande vrijdag, 11 februari, plaats tijdens het programma 'The Late Late Show' en zal, net als voorgaande jaren via het internet kunnen gevolgd worden. De rechtstreekse uitzending gaat van start om 22.35 en rond de klok van 00.45 (21.35-23.45 plaatselijke tijd) kennen we de Ierse kandidaat van dit jaar. (bron : RTÉ, AKOE)

08-02-2011 om 23:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Kroatische omroep maakt namen drie componisten Songfestival bekend.

 De Kroatische nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, 'Dora', zit vanaf dit jaar in een nieuw kleedje. Op vrijdag 19 november startte de zoektocht naar deelnemers (professionele artiesten en amateurs) voor 'Dora 2011'. Via de website van de omroep konden geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor de nationale selectie en na afloop van de deadline vonden er audities plaats om vierentwintig kandidaten aan te duiden die sinds zaterdag 22 januari strijden om het ticket voor Düsseldorf.

Aanstaande zaterdag, 12 februari, vindt de derde van in totaal zes selectierondes plaats om dan op zaterdag 05 maart te eindigen met de finale waarin twee kandidaten strijden om het ticket voor Düsseldorf.  In tegenstelling met de voorrondes ligt het lot van de twee overblijvende kandidaten in die finale in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%).

Tijdens de finale zullen eveneens drie nummers worden voorgesteld waarvan er eentje de Kroatische inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal worden. Deze nummers werden besteld door de Kroatische omroep en eerder vandaag, dinsdag 08 februari, maakte de omroep de namen van die drie componisten bekend tijdens een persconferentie.
 
 Boris Đurđević, Lea Dekleva en Ante Pecotić werden aangezocht om elk een geschikt nummer klaar te stomen voor die finale. De Kroatische omroep ging hierbij echter niet over één nacht ijs en kwam bij dit trio terecht gezien hun staat van verdienste, recente successen en de stijl van het festivalnummer dat men voor ogen had.
(bron, logo en foto : HRT)

08-02-2011 om 22:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kobe Van Herwegen gaat naar Studio 100.

 Kobe Van Herwegen (26) gaat samenwerken met Studio 100 als "creative content consultant" voor tv- en theaterproducties. Van Herwegen is acteur, goochelaar en voormalig Ketnetwrapper.

"Aangezien ik al jarenlang intensief samenwerk met Studio 100, ligt het voor de hand dat we dit mooie verhaal samen voortzetten, zowel achter als voor de schermen", zegt Van Herwegen (coach 'Junior Eurosong 2007-2008').

"Bij Studio 100 zal ik ook voldoende ruimte en tijd hebben om me verder in het goochelen te verdiepen. Na 8 fijne jaren bij Ketnet, waarvan 5 jaar als wrapper, ben ik ervan overtuigd dat ik vanuit Studio 100 nog nauw zal kunnen blijven samenwerken met Ketnet. Ik moet zo dus ook geen afscheid nemen van het publiek waarvoor ik de afgelopen jaren met veel plezier heb mogen werken."

Van Herwegen was op Ketnet onder meer te zien in de serie 'Spring' en als goochelaar. Hij was tot begin 2011 ook een van de vaste wrappers. (bron : deredactie.be ; foto : Studio 100)

08-02-2011 om 12:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Idool 2011' : oud-JIM VJ Izzy Van Aelst waagt zijn kans.

 Morgenavondwoensdag 09 februari, zetten Koen (Eurosong 1989, ESF 1991) en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008') hun zoektocht verder naar hét 'Idool 2011', naar die ene zanger of zangeres die alles in huis heeft om een echt popidool te worden. En met 'alles' wordt uiteraard een goeie stem bedoeld, maar ook persoonlijkheid en charisma.

 Eén van de deelnemers die morgenavond in het Vlaams-Brabantse Zoutleeuw de revue zal passeren is de 28-jarige Izzy Van Aelst uit Leuven. Voor heelwat kijkers is Izzy alvast geen onbekende.

In november jongstleden nam hij met zijn broer Didier deel aan 'De pappenheimers' (Eén). Presentator Tom Lenaerts vroeg Izzy toen hoe het kon dat hij een andere huidskleur had dan zijn broer. Waarop Izzy een antwoord gaf dat nog altijd wordt gebruikt in reclamefilmpjes van 'De pappenheimers' : "Zelfde vader, zelfde moeder, ander standje."

Momenteel is Izzy marketeer, maar in een niet zo heel ver verleden was hij VJ op JIM. In 2003 was hij de jongste kandidaat bij de federale verkiezingen en stond hij op de CD&V-lijst voor de Kamer. Momenteel is hij raadslid in het OCMW van Leuven.
(bron : vtm, Het Nieuwsblad ; logo en foto : vtm)

08-02-2011 om 12:20 geschreven door Redactie  


07-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze eerste werkdag af met onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op dinsdag 03 mei (aanvang : 20.00) eerstkomende is het precies vijfentwintig jaar geleden dat de toen 13-jarige Sandra Kim ons land een allereerste overwinning bezorgde tijdens het Eurovisie Songfestival met "J'aime la vie".

Die avond geeft ze in de Botanique (Koningsstraat 236, 1210 Brussel) een concert waarin ze onder meer haar nieuw album zal voorstellen. Voor dat album, waarvan "Anyway the wind blows" reeds op single werd uitgebracht, werkte ze samen met onder meer Ozark Henry, Eté 67, Adamo en Dani Klein (Vaya Con Dios).

Kaartjes voor de voorstelling 'Sandra Kim since 1986' kosten 15,50 euro kunnen onder meer worden aangeschaft via de website van Sherpa.

 Op vrijdag 08 oktober verscheen een nieuw album van Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF). Dit vierde album, "De ideale man", is opnieuw gekoppeld aan een nieuwe theatertournee en is intussen al goed voor platina.

Na de uitverkochte voorstellingen 'Zonder circus', 'Slimmer dan de zanger' en 'De hemel in het klad' wordt 'De ideale man' het sluitstuk van tien jaar toeren in het Nederlands. Er wordt vooral geput uit de liedjes van het nieuwe album, maar de band belooft ook oudere nummers te spelen.

Op donderdag 07 oktober ging de concerttournee in première in de AB in Brussel en nog tot en met vrijdag 20 mei eerstkomende kan je hem aan het werk zien in een aantal Vlaamse theaters. Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar zijn
website. Heelwat concerten zijn nu reeds uitverkocht dus er snel bij zijn is echt wel de boodschap!

 Tussen woensdag 06 april en zaterdag 28 mei tourt Stef Bos (componist/tekstschrijver/backing vocal Belgische inzending ESF 1989) solo langs een aantal theaters in Nederland en België met oud en nieuw werk onder de titel 'Vuurvlieg'.

Bij tijd en wijle keert Stef Bos terug naar wat voor hem de bron is als liedschrijver. Een zanger alleen met een piano. Meestal speelt hij op die manier in Zuid-Afrika en aldaar is het voor zijn publiek de meest geliefde vorm om hem bezig te zien, aangezien hij dan veel improviseert en een soort intimiteit bereikt die uitzonderlijk is.

Het soloprogramma zal elke avond anders zijn, maar met twee zekerheden. Er zullen nieuwe liedjes de revue passeren, geflankeerd door de songs waarmee hij begonnen is.
Voor een volledige lijst verwijzen we je graag naar zijn website.

07-02-2011 om 23:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Lena heeft haar zes nummers voor de finale van 'Unser Song für Deutschland 2011'.

 Eerder vanavond, maandag 07 februari, vond in Duitsland de tweede en laatste voorronde plaats van 'Unser Song für Deutschland 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als vorige week bracht Lena ook ditmaal zes nummers ten gehore en ook vandaag stootten drie nummers door naar de finale. Zowel tijdens de voorrondes als tijdens de finale zijn het de kijkers thuis die bepalen met welk nummer de zangeres midden mei zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Net als vorige week kon er gestemd worden na afloop van het zesde en laatste liedje en dit gedurende twintig minuten.

* de zes liedjes - in volgorde van voorstelling (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "A million and one" (Erroll Rennalls, Stavros Ioannou).
02. "Teenage girls" (Viktoria Hansen, Lili Tarkow-Reinisch, Yacine Azeggagh).
03. "Push forward" (Daniel Schaub, Pär Lammers).
04. "At all" (Aloe Blacc).
05. "A good day" (Audra Mae, Todd Édgar Wright, Scott Simons).
06. "Mama told me" (Lena Meyer-Landrut, Stefan Raab).

Tijdens de nationale selectie is er een jury en dit onder leiding van Stefan Raab (ESF 2000, componist/tekstschrijver/dirigent Duitse inzending ESF 1998, componist/tekstschrijver/backing Duitse inzending ESF 2004, voorzitter vakjury 'Unser Star für Oslo 2010', presentator ESF 2011). Tijdens de tweede voorronde kreeg hij het gezelschap van Anke Engelke (presentatrice ESF 2011) en soulzangeres Joy Delanane (jurylid 'Unser Star für Oslo 2010').

Aan het einde werden de drie nummers die doorstoten naar de finale in willekeurige volgorde bekendgemaakt en de keuze van de kijkers ging naar "Push forward", het door Lena en Stefan Raab geschreven nummer "Mama told me" en "A million and one".

De finale van de nationale selectie vindt volgende week vrijdag, 18 februari (20.15), plaats en wordt dan rechtstreeks uitgezonden via het eerste Duitse net (
ARD).

* de zes liedjes die geplaatst zijn voor de finale :

01. "Maybe" (Daniel Schaub, Pär Lammers)(eerste voorronde).
02. "Taken by a stranger" (Gus Seyffert, Nicole Morier, Monica Birkenes)(eerste voorronde).
03. "What happened to me" (Lena Meyer-Landrut, Stefan Raab)(eerste voorronde).
04. "A million and one" (Erroll Rennalls, Stavros Ioannou)(tweede voorronde).
05. "Push forward" (Daniel Schaub, Pär Lammers)(tweede voorronde).
06. "Mama told me" (Lena Meyer-Landrut, Stefan Raab)(tweede voorronde).

 Morgendinsdag 08 februari, zal Lena haar tweede album op de markt brengen. Op dat album, met als titel "Good news", zullen de twaalf nummers prijken die ze tijdens de twee voorrondes van de nationale selectie ten gehore bracht. Eén van die twaalf nummers wordt dit jaar de Duitse inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. Meer nieuws en informatie over de Duitse nationale selectie krijg je op de 
festivalsite alwaar je de voorstelling van de twaalf liedjes kan (her)bekijken. (
bron : ProSiebenwebsite LenaNDR)

07-02-2011 om 22:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Koen Wauters en Anthony Kumpen teammaten bij Viage-KRK Racing.

 Ook in 2011 neemt het Viage KRK-Racing team deel aan het Belcar-kampioenschap dat begin april start op het circuit van Zolder. Het Limburgse team is ambitieus en toont dat door de huidige Belcar-kampioen Anthony Kumpen binnen te halen. Kumpen zal een team vormen met Koen Wauters  (Eurosong 1989, ESF 1991), Raf Vanthoor en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008') besturen de andere teamwagen.

"Anthony Kumpen past volledig in het plaatje van het team", zegt Koen Wauters. "Hij heeft een pak ervaring, is snel, professioneel en kan en wil het team een versnelling hoger laten schakelen. Enkele weken geleden werden de eerste contacten gelegd, deze week bereikten we een akkoord. Ik ben enorm leergierig en ik weet dat Anthony mij ook een pak tips kan geven. Anthony is een prof, iemand die voor zijn sport leeft, een trainingsbeest. Hij is ook een teamspeler, een belangrijke eigenschap binnen het team."

Voor Kumpen was 2010 een grand cru. Niet alleen won hij voor de vijfde keer de 24u van Zolder, hij kroonde zichzelf voor de zesde keer tot Belcar-kampioen, zijn negende nationale titel in de autosport. "Dit is een fantastisch aanbod", zegt Anthony Kumpen. "Het Viage KRK-Racing team is op korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Belcar. Net als ik heeft het team ambitie. Ik geloof in het project, anders maakte ik de overstap niet. We willen koersen winnen om zo op het einde van het jaar de titel te pakken." (bron : Belga ; foto : vtm)

07-02-2011 om 21:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De rode loper' : mediamagazine telt vanaf vandaag af naar de allerlaatste uitzending.

 Midden januari jongstleden raakte bekend dat eind juni het mediamagazine 'De rode loper' (Eén) van het scherm zal verdwijnen.

In het najaar start Eén met een vernieuwde programmering die de focus nog sterker legt op Vlaamse programma's in primetime. Om dat schema te realiseren, stopt het eerste VRT-net eind juni met het dagelijkse showbizzmagazine 'De rode loper'. De redactieleden van het programma werken de komende maanden actief mee aan nieuwe programma's die vanaf het najaar en in 2012 op Eén te zien zullen zijn.

Vandaag, maandag 07 februari 2011, is het Chrysostomos voor 'De rode loper'. Dan beginnen ze aan hun honderd laatste dagen, vóór ze allemaal cum laude afzwaaien.

Vanaf vandaag krijg je elke dag één reportage te zien uit tien jaar, drie maanden en acht dagen 'De rode loper'. Een even verrassende als hilarische confrontatie met ons eigen vallen en opstaan.
 
'De rode loper', dagelijks van maandag tot en met vrijdag om 18.10 met een herhaling later op de avond en eentje de dag nadien om 12.10. Op zondagavond krijg je om 18.10 het weekoverzicht met de beste reportages van de voorbije week. (bron en logo : Eén)

07-02-2011 om 13:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Ketnet-telenovelle in de maak met Niels Destadsbader.

 De VRT start in het voorjaar met de opnames van een Vlaamse telenovelle voor de jeugd die zal worden uitgezonden op Ketnet. Dat bericht de krant, Het Laatste Nieuws vandaag, maandag 07 februari, en stond ook al afgelopen zaterdag, 05 februari, in de weekendedities van Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Volgens de kranten is Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009') al gestrikt voor een hoofdrol en de voorlopige titel van de telenovelle is 'Elfen'. Zoals die titel al laat vermoeden wordt het een eigentijds sprookje van 156 afleveringen van tien minuten.

Volgens producent Kris Peeters wordt het een echte telenovelle zoals bij de volwassenen. Drie jaar geleden maakte het productiehuis Studio 100 met 'Amika' ook al een telenovelle voor de jeugd maar dit keer gaat de openbare omroep de serie zelf maken.

In maart starten de opnames en de hoofdrollen zijn volgens Peeters al ingevuld. Bekendste naam is die van Ketnet-wrapper Niels Destadsbader (22), die ook te zien is in 'F.C. De Kampioenen' en 'Amika'. Ook Kalina Malehounova (25) uit 'Thuis' en Daphne Paelinck (22), bekend van 'Spring', doen mee. (foto Niels : VRT)

07-02-2011 om 12:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Hadise breekt met Belgische platenfirma en kiest voor Turkije.

 Begin november vorig jaar berichtten we reeds dat de Molse zangeres Hadise (ESF 2009) achter de schermen aan het werken was aan een nieuw album dat dit jaar zou moeten verschijnen. Dat nieuwe album zit er aan te komen maar de zangeres kiest ook dit jaar resoluut voor het buitenland en dus komt er een tweede Turkse plaat.

Het was in eigen land een beetje stil geworden rond de zangeres die Turkije in 2009 een vierde plaats bezorgde tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival met "Düm tek tek". Ze trad nog enkel op in Turkije, waar haar roots liggen, en de buurlanden ervan. Zo werd ze vorig jaar nog uitgeroepen tot de beste zangeres van de Balkan en onlangs werkte ze een grote promotietournee af in Indonesië.

Ook in 2011 richt ze haar pijlen op Turkije met een opvolger voor haar Turkse debuutalbum "Kahraman". Een eerste single van dat nieuwe album komt er heel binnenkort aan en ook haar website (binnenkort weer helemaal operationeel) werd alvast in een nieuw kleedje gestopt.

Een nieuw (Engelstalig) album voor onder meer de Belgische markt is niet voor meteen want intussen raakte bekend dat de zangeres heeft gebroken met haar platenfirma EMI. Volgens de krant Het Laatste Nieuws liep de samenwerking al een tijdje mank.

"We zijn als vrienden uit elkaar gegaan. We wensen Hadise het beste" klinkt het bij de platenfirma. Een nieuwe Belgische platenmaatschappij heeft de zangeres voorlopig nog niet. "We zijn onafhankelijk en willen dat graag nog even zo houden", zegt Hülya, haar zus en manager, vandaag, maandag 07 februari, in de krant. (bron : Het Laatste Nieuws)

07-02-2011 om 12:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Duitse Lena gaat vanavond verder op zoek naar inzending voor Düsseldorf.

 De winnares van het Eurovisie Songfestival van vorig jaar, de Duitse Lena Meyer-Landrut, wil op zaterdag 14 mei eerstkomende haar land een tweede overwinning op rij bezorgen.

Midden december raakte al bekend dat de inzending voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal gekozen worden op vrijdag 18 februari (20.15) eerstkomende. Voorafgaand aan de nationale finale ('Unser Song für Deutschland 2011'), rechtstreeks uitgezonden via het eerste Duitse net (ARD), komen er twee voorrondes. De eerste voorronde, vorige week maandag31 januari, leverde al drie nummers op voor die finale. De tweede voorronde, vanavond, maandag 07 februari, gaat van start om 20.15 en wordt uitgezonden op ProSieben.

Tijdens elke voorronde brengt Lena zes nummers ten gehore en uit elke voorronde stoten dus drie nummers door naar de finale. Zowel tijdens de voorrondes als tijdens de finale zijn het de kijkers thuis die bepalen met welk nummer de zangeres midden mei zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.

Zoals we eerder reeds berichtten komt er ook dit jaar tijdens de nationale selectie een jury en dit onder leiding van Stefan Raab (ESF 2000, componist/tekstschrijver/dirigent Duitse inzending ESF 1998, componist/tekstschrijver/backing Duitse inzending ESF 2004, voorzitter vakjury 'Unser Star für Oslo 2010', presentator ESF 2011). Tijdens de tweede voorronde krijgt hij alvast het gezelschap van Anke Engelke (presentatrice ESF 2011) en soulzangeres Joy Delanane (jurylid 'Unser Star für Oslo 2010'). De beide voorrondes en de finale zullen in goede banen worden geleid door Sabine Heinrich en Matthias Opdenhövel.

 Morgendinsdag 08 februari, zal haar tweede album worden uitgebracht. Op dat album, met als titel "Good news", zullen de twaalf nummers prijken die ze tijdens de nationale selectie ten gehore zal brengen. Eén van die twaalf nummers wordt dit jaar de Duitse inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

'Unser Song für Deutschland 2011', de tweede voorronde vanavond, maandag 07 februari, tussen 20.15 en 22.15 rechtstreeks op ProSieben. Meer nieuws en informatie krijg je op de festivalsite. (
bron : ProSiebenwebsite LenaNDR)

07-02-2011 om 00:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mag ik u kussen?' : vanavond laat Phaedra Hoste zich weer verleiden.

 Op maandag 03 januari startte op Canvas het derde seizoen van 'Mag ik u kussen?'. De datingshow voor gevorderden blijft uiteraard zijn ijzersterke fundamenten trouw : elke week strijden drie mannen om de kus van één verleidelijke vrouw. Slechts gewapend met hun mooiste woorden en meest weloverwogen humor. Maar, zoals het hoort bij een derde afspraak, is de tijd rijp voor fantasietjes en experimenten.

Deze derde reeks is voor de (would be) Don Juans ook de laatste kans om een reputatie in de verleidingssector te bewaren, te verwerven of te heroveren. Nieuwe opdrachten als 'De Metafoorkramers' en 'Het Geheime Wapen' en 'De Poëtische Dwangbuis' spelen daarbij een doorslaggevende rol. De lat ligt hoger. De concurrentie is groter. De grenzen van het flirten worden definitief verlegd.

Het mannenleger wordt stevig uitgebreid met nieuwe comedians, acteurs en adonissen tout court. De heren worden ook regelmatig uitgedaagd om non-verbaal te schitteren in de lippendienst. Af en toe is er een welgemeende fuck the format. En de gelegenheidsdame zal zich niet altijd even gewillig aandienen. Ze zal bijvoorbeeld ook al eens Minister van Binnenlandse Zaken zijn.

Nieuwe vrouwen

Dertien nieuwe klassevrouwen bieden 'Mag ik u kussen?' hoogst exclusief en eenmalig een kus van hun lippen. Het enthousiaste assortiment strekt zich uit van Véronique De Kock tot Sien Eggers, van Nathalie Meskens tot Birgit Van Mol en van An Lemmens tot uittredend Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom. Vrouwen kortom waarvoor mannen tot het uiterste gaan.

De andere namen blijven voorlopig met de meest verhullende sluiers omhuld, al kunnen we wel een pikant tipje oplichten door te stellen dat er net als de voorbije seizoenen regelmatig zal gevarieerd worden op het begrip vrouw.

Nieuwe mannen

Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft 'Mag ik u kussen?' zijn herenpanel versterkt met verbaal en hormonaal zeer begenadigde nieuwkomers. Sven De Leijer rukt zich voor 'Mag ik u kussen?' even los van Michiel Devlieger, Kobe Ilsen verlaat even Martine Tanghe. Ook Studio Brussel-presentatoren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Stijn Vandevoorde, comedians Bert Gabriëls en Xander De Rycke en aanstormende acteertalenten Nico Sturm en Jonas Vanthielen wagen hun kans op een kus.

Uiteraard zetten de ervaringsdeskundigen uit de eerste twee seizoenen geen stap op zij. Pieter Embrechts, Adriaan Van den Hoof, Wim Helsen, Bart Cannaerts, Tom Waes, Joost Vandecasteele, Steven Van Herreweghe, Rob Vanoudenhoven en Tom Lenaerts : ze doen allemaal opnieuw mee.

Nieuwe rondes

De mannelijke participanten worden in deze derde reeks tot de uiterste grenzen van hun verleidingskunst gedreven met enkele nieuwe spelrondes. 'De Metafoorkramers' is de nieuwe vaste openingsronde en treedt daarmee in de voetsporen van 'De Openingszin' en 'De Slotzin'. De casanova's moeten het vrouwelijke ijs breken met een welgemikte metafoor. Een beeldspraak she can't refuse. Kaliber : "Jij bent voor mij het gras van Manchester United. De kans is klein dat ik er elk weekend mag op spelen, maar ik zou u wel graag één keer afrijden."

'Het Geheime Wapen' is de eerste onrechtvaardige ronde in de geschiedenis van 'Mag ik u kussen?' In die ronde geeft de te verleiden vrouw halverwege de show één van de mannen het unieke voorrecht om voorsprong te nemen op zijn twee concurrenten. Hij, en alleen hij, mag haar zijn geheime wapen tonen. Een sensuele solodans op haar lievelingsmuziek, passioneel vuurspuwen of een truuk met een hondje dat hij uit het asiel gered heeft. Alles kan en alles mag, als hij de dame maar in het hart raakt. Lukt dat, dan geeft ze hem één punt extra. Lukt dat niet, dan trekt ze genadeloos één punt af.

In 'De Poëtische Dwangbuis' ten slotte worden de heren verleiders – zoals de titel al enigszins liet uitschijnen – opgesloten in een poëtische dwangbuis. Ze worden daarbij aangemaand tot hoogstaande liefdespoëzie en het begin en einde van hun gedicht liggen vooraf al vast. De kans is daarbij niet onbestaande dat het poëtische einde "negen wilde kastanjes" of "een polyvalente sporthal" is.

 * de zesde aflevering :

Na een geslaagde uitstap in de wereld van Annemie Turtelboom, begeeft Bart Peeters zich in de zesde aflevering van 'Mag ik u kussen?' opnieuw op het pad der beauty queens. De gelegenheidsprinses is Phaedra Hoste, op de vooravond van haar 40ste verjaardag nog altijd even ravissant.

De drie casanova's van dienst zijn Kobe Ilsen, Xander De Rycke en Dimitri Leue. Niet bepaald fotomodellen, maar dat vindt Phaedra perfect : "Ik heb sinds mijn 16de nooit een gewoon leven gehad. En nooit een gewone jongen. Ik ben toe aan een simpele boerenjongen." Kobe, Xander en Dimitri vertolken die rol met plezier.

Drie mannen


'Volt'-presentator Kobe Ilsen maakt zijn debuut in de arena van 'Mag ik u kussen?' en verrast meteen. De man die beroepshalve alleen Martine Tanghe onder hoogspanning brengt, werpt zich als een leeuw in de strijd en toont zijn verborgen talenten.

Ook Xander De Rycke, die momenteel veel lof oogst met zijn zaalshow 'Mijn Zwarte Parade', verschijnt afgetraind aan de start. Hij wil koste wat het koste het blauwtje uitwissen dat hij opliep bij Birgit Van Mol. En daarom overgiet hij zijn comedy dit keer met een romantische saus.

Topfavoriet is Dimitri Leue, pionier van het eerste uur en de meest gekuste man uit de geschiedenis van het programma. Dimitri hoopt na zijn succes bij Maaike Cafmeyer, Karlijn Sileghem, Cathérine Moerkerke en Svetlana Bolshakova nu ook te finishen op de lippen van Phaedra.

Eén vrouw


Nadat ze vanop diverse covers meer dan twintig jaar lang krantenwinkelrekken op hun poten deed trillen, doet Phaedra Hoste hetzelfde met de studiovloer van 'Mag ik u kussen?'. Ook nu ze bijna veertig is, gaat het licht nog altijd even uit bij mannen als zij verschijnt.

Phaedra vertelt openlijk over haar relaties met Roger De Vlaeminck, Paul Okon en Pieter Loridon en verklapt dat ook een Amerikaanse acteur, een zekere Brad Pitt, haar ooit probeerde te verleiden : "Op een dag kreeg ik één van zijn assistentes aan de lijn. Brad Pitt had me gezien in een 3D-filmpje, zag me wel zitten en wilde me laten overvliegen. Ik ben er niet op ingegaan. Zo knap is hij nu ook weer niet..."

De hopeloze Pitt zocht dan maar zijn toevlucht bij Angelina Jolie. En Phaedra biedt zich met volle overgave aan bij Dimitri, Kobe en Xander.

'Mag ik u kussen?', de zesde aflevering van het derde seizoen, vanavond, maandag 07 februari, op
Canvas tussen 20.40 en 21.10. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma. (bron, logo en foto : Canvas)

07-02-2011 om 00:04 geschreven door Redactie  


06-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Monika, The Independant en Sasha Song geplaatst voor de finale van de Litouwse nationale selectie.

 Gisterenavond, zaterdag 05 februari, vond in Litouwen de eerste voorronde plaats van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De omroep ging tussen woensdag 24 november en maandag 03 januari jongstleden op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie en in totaal werden zo'n 70 nummers ontvangen. Op dinsdag 11 januari maakte de nationale omroep LRT de namen bekend van de 42 kandidaten die gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf alwaar midden mei de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden.

Voorafgaand aan de finale (op donderdag 24 februari) komen er drie voorrondes, telkens op zaterdagavond en dit sinds gisterenavond. De drie voorrondes worden telkens twee dagen eerder ingeblikt, zijnde op donderdagavond.

Uit elke voorronde stoten telkens drie kandidaten door naar de finale wat een totaal van negen kandidaten oplevert. Hun lot ligt in de handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Een vakjury kiest nadien nog vijf kandidaten en via de website van Zebra kunnen de internetters nog één kandidaat aanduiden zodat de finale doorgaat met vijftien deelnemers.

* uitslag eerste voorronde (tussen haakjes punten vakjury + televoting) :

01. "Days go by" door Monika (Litouwse selectie 2010) : 20 punten (8+12)(geplaatst voor de finale).
02. "7th bus" door The Independent : 17 punten (10+7)(geplaatst voor de finale).
03. "The slogan of our nation" door Sasha Song (Litouwse selectie 2007-2008-2010, ESF 2009) : 16 punten (12+4)(geplaatst voor de finale).

04. "Candy baby" door Urtė Šilagalytė (Litouwse selectie 2009-2010) : 16 punten (6+10).
05. "Tomorrow and after" door Martynas Beinaris : 13 punten (5+8).
06. "Atmerk akis" door Gintarė Korsakaitė : 9 punten (4+5). 
07. "Before you go" door Ramūnas Difartas (Litouwse selectie 2002-2004-2010) & Gyvo Garso klubas : 8 punten (8+0).
08. "Don't go" door Mino (Litouwse selectie 2010) : 8 punten (2+6).
09. "I mean it" door Mezzo Tronic : 4 punten (1+3).
10. "City of steel" door Laura Jaraitė : 3 punten (3+0).
11. "The end" door Aurelija Slavinskaitė (Litouwse selectie 2009) : 2 punten (1+1).
12. "Her name is May" door Agnieška : 2 punten (0+2).
13. "3 wishes" door Neferitė : 0 punten.
13. "Dirty avenue" door Dovydas Maščinskas : 0 punten.

Bij een gelijke stand zijn de punten van de vakjury doorslaggevend en dus wist Sasha Song zich te plaatsen omdat hij van die vakjury het maximum van de punten had gekregen.
(bron : LRT)

06-02-2011 om 23:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Leo organiseert een ontmoeting tussen Nina en haar moeder.

 Op maandag 30 augustus ging het zestiende seizoen van start van de Eén-reeks 'Thuis'.

De titelsong van de serie wordt ook dit seizoen gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

Aanstaande woensdag, 09 februari, maakt Andrea Croonenberghs (commentatrice ESF 1998, voorzitter vakjury 'Eurosong 2002') haar opwachting als Dominique, de dochter van Leo en de moeder van Nina. 

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.921 TOT EN MET 2.925.

Tom heeft een compromis uitgewerkt voor Bianca en Mo gaat akkoord. Leo organiseert een ontmoeting tussen Nina en haar moeder. Yvette is heel erg jaloers op het afspraakje van Leo en Jenny.

- maandag 07 februari - aflevering 2.921 : Jenny vreest voor de reactie van Tom en Marianne. Ann kijkt vol ongeduld uit naar de komst van Sandrine. Bram probeert de brokken te lijmen. Peter en Nina strijken de plooien glad. Bianca wil een gesprek met Tom.

- dinsdag 08 februari
 - aflevering 2.922 : Peggy heeft het moeilijk om afscheid te nemen van Sandrine. Yvette is heel erg jaloers op het afspraakje van Leo en Jenny. Tom lucht zijn hart bij Marianne. Waldek raapt de moed bij elkaar om Rosa uit te nodigen. Femke zet Peggy zwaar onder druk.

- woensdag 09 februari - aflevering 2.923 : Bram doet Franky een zeer interessant voorstel. Ann constateert dat Peggy overwerkt is. Tom heeft een compromis uitgewerkt voor Bianca. De aanbidder van Julia zorgt voor een smakelijke verrassing. Leo krijgt onverwacht bezoek.

- donderdag 10 februari
 - aflevering 2.924 : Tom en Bianca komen tot een overeenkomst. Simonne en Julia willen weten wat er met Femke aan de hand is. Julia twijfelt of ze naar het afspraakje zal gaan. Peggy begint zich terug wat beter te voelen.

- vrijdag 11 februari - aflevering 2.925 : Nancy krijgt weer slecht nieuws te verwerken. Bianca en Mo zetten een belangrijke stap, en ook Tom krijgt zijn zin. Femke blijft voor problemen zorgen in de Noorderzon. Julia krijgt een verlossend telefoontje.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en logo : Eén)

06-02-2011 om 22:46 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!