Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

08-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Idool 2011' : oud-JIM VJ Izzy Van Aelst waagt zijn kans.

 Morgenavondwoensdag 09 februari, zetten Koen (Eurosong 1989, ESF 1991) en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008') hun zoektocht verder naar hét 'Idool 2011', naar die ene zanger of zangeres die alles in huis heeft om een echt popidool te worden. En met 'alles' wordt uiteraard een goeie stem bedoeld, maar ook persoonlijkheid en charisma.

 Eén van de deelnemers die morgenavond in het Vlaams-Brabantse Zoutleeuw de revue zal passeren is de 28-jarige Izzy Van Aelst uit Leuven. Voor heelwat kijkers is Izzy alvast geen onbekende.

In november jongstleden nam hij met zijn broer Didier deel aan 'De pappenheimers' (Eén). Presentator Tom Lenaerts vroeg Izzy toen hoe het kon dat hij een andere huidskleur had dan zijn broer. Waarop Izzy een antwoord gaf dat nog altijd wordt gebruikt in reclamefilmpjes van 'De pappenheimers' : "Zelfde vader, zelfde moeder, ander standje."

Momenteel is Izzy marketeer, maar in een niet zo heel ver verleden was hij VJ op JIM. In 2003 was hij de jongste kandidaat bij de federale verkiezingen en stond hij op de CD&V-lijst voor de Kamer. Momenteel is hij raadslid in het OCMW van Leuven.
(bron : vtm, Het Nieuwsblad ; logo en foto : vtm)

08-02-2011 om 12:20 geschreven door Redactie  


07-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze eerste werkdag af met onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op dinsdag 03 mei (aanvang : 20.00) eerstkomende is het precies vijfentwintig jaar geleden dat de toen 13-jarige Sandra Kim ons land een allereerste overwinning bezorgde tijdens het Eurovisie Songfestival met "J'aime la vie".

Die avond geeft ze in de Botanique (Koningsstraat 236, 1210 Brussel) een concert waarin ze onder meer haar nieuw album zal voorstellen. Voor dat album, waarvan "Anyway the wind blows" reeds op single werd uitgebracht, werkte ze samen met onder meer Ozark Henry, Eté 67, Adamo en Dani Klein (Vaya Con Dios).

Kaartjes voor de voorstelling 'Sandra Kim since 1986' kosten 15,50 euro kunnen onder meer worden aangeschaft via de website van Sherpa.

 Op vrijdag 08 oktober verscheen een nieuw album van Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF). Dit vierde album, "De ideale man", is opnieuw gekoppeld aan een nieuwe theatertournee en is intussen al goed voor platina.

Na de uitverkochte voorstellingen 'Zonder circus', 'Slimmer dan de zanger' en 'De hemel in het klad' wordt 'De ideale man' het sluitstuk van tien jaar toeren in het Nederlands. Er wordt vooral geput uit de liedjes van het nieuwe album, maar de band belooft ook oudere nummers te spelen.

Op donderdag 07 oktober ging de concerttournee in première in de AB in Brussel en nog tot en met vrijdag 20 mei eerstkomende kan je hem aan het werk zien in een aantal Vlaamse theaters. Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar zijn
website. Heelwat concerten zijn nu reeds uitverkocht dus er snel bij zijn is echt wel de boodschap!

 Tussen woensdag 06 april en zaterdag 28 mei tourt Stef Bos (componist/tekstschrijver/backing vocal Belgische inzending ESF 1989) solo langs een aantal theaters in Nederland en België met oud en nieuw werk onder de titel 'Vuurvlieg'.

Bij tijd en wijle keert Stef Bos terug naar wat voor hem de bron is als liedschrijver. Een zanger alleen met een piano. Meestal speelt hij op die manier in Zuid-Afrika en aldaar is het voor zijn publiek de meest geliefde vorm om hem bezig te zien, aangezien hij dan veel improviseert en een soort intimiteit bereikt die uitzonderlijk is.

Het soloprogramma zal elke avond anders zijn, maar met twee zekerheden. Er zullen nieuwe liedjes de revue passeren, geflankeerd door de songs waarmee hij begonnen is.
Voor een volledige lijst verwijzen we je graag naar zijn website.

07-02-2011 om 23:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Lena heeft haar zes nummers voor de finale van 'Unser Song für Deutschland 2011'.

 Eerder vanavond, maandag 07 februari, vond in Duitsland de tweede en laatste voorronde plaats van 'Unser Song für Deutschland 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als vorige week bracht Lena ook ditmaal zes nummers ten gehore en ook vandaag stootten drie nummers door naar de finale. Zowel tijdens de voorrondes als tijdens de finale zijn het de kijkers thuis die bepalen met welk nummer de zangeres midden mei zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Net als vorige week kon er gestemd worden na afloop van het zesde en laatste liedje en dit gedurende twintig minuten.

* de zes liedjes - in volgorde van voorstelling (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "A million and one" (Erroll Rennalls, Stavros Ioannou).
02. "Teenage girls" (Viktoria Hansen, Lili Tarkow-Reinisch, Yacine Azeggagh).
03. "Push forward" (Daniel Schaub, Pär Lammers).
04. "At all" (Aloe Blacc).
05. "A good day" (Audra Mae, Todd Édgar Wright, Scott Simons).
06. "Mama told me" (Lena Meyer-Landrut, Stefan Raab).

Tijdens de nationale selectie is er een jury en dit onder leiding van Stefan Raab (ESF 2000, componist/tekstschrijver/dirigent Duitse inzending ESF 1998, componist/tekstschrijver/backing Duitse inzending ESF 2004, voorzitter vakjury 'Unser Star für Oslo 2010', presentator ESF 2011). Tijdens de tweede voorronde kreeg hij het gezelschap van Anke Engelke (presentatrice ESF 2011) en soulzangeres Joy Delanane (jurylid 'Unser Star für Oslo 2010').

Aan het einde werden de drie nummers die doorstoten naar de finale in willekeurige volgorde bekendgemaakt en de keuze van de kijkers ging naar "Push forward", het door Lena en Stefan Raab geschreven nummer "Mama told me" en "A million and one".

De finale van de nationale selectie vindt volgende week vrijdag, 18 februari (20.15), plaats en wordt dan rechtstreeks uitgezonden via het eerste Duitse net (
ARD).

* de zes liedjes die geplaatst zijn voor de finale :

01. "Maybe" (Daniel Schaub, Pär Lammers)(eerste voorronde).
02. "Taken by a stranger" (Gus Seyffert, Nicole Morier, Monica Birkenes)(eerste voorronde).
03. "What happened to me" (Lena Meyer-Landrut, Stefan Raab)(eerste voorronde).
04. "A million and one" (Erroll Rennalls, Stavros Ioannou)(tweede voorronde).
05. "Push forward" (Daniel Schaub, Pär Lammers)(tweede voorronde).
06. "Mama told me" (Lena Meyer-Landrut, Stefan Raab)(tweede voorronde).

 Morgendinsdag 08 februari, zal Lena haar tweede album op de markt brengen. Op dat album, met als titel "Good news", zullen de twaalf nummers prijken die ze tijdens de twee voorrondes van de nationale selectie ten gehore bracht. Eén van die twaalf nummers wordt dit jaar de Duitse inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. Meer nieuws en informatie over de Duitse nationale selectie krijg je op de 
festivalsite alwaar je de voorstelling van de twaalf liedjes kan (her)bekijken. (
bron : ProSiebenwebsite LenaNDR)

07-02-2011 om 22:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Koen Wauters en Anthony Kumpen teammaten bij Viage-KRK Racing.

 Ook in 2011 neemt het Viage KRK-Racing team deel aan het Belcar-kampioenschap dat begin april start op het circuit van Zolder. Het Limburgse team is ambitieus en toont dat door de huidige Belcar-kampioen Anthony Kumpen binnen te halen. Kumpen zal een team vormen met Koen Wauters  (Eurosong 1989, ESF 1991), Raf Vanthoor en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008') besturen de andere teamwagen.

"Anthony Kumpen past volledig in het plaatje van het team", zegt Koen Wauters. "Hij heeft een pak ervaring, is snel, professioneel en kan en wil het team een versnelling hoger laten schakelen. Enkele weken geleden werden de eerste contacten gelegd, deze week bereikten we een akkoord. Ik ben enorm leergierig en ik weet dat Anthony mij ook een pak tips kan geven. Anthony is een prof, iemand die voor zijn sport leeft, een trainingsbeest. Hij is ook een teamspeler, een belangrijke eigenschap binnen het team."

Voor Kumpen was 2010 een grand cru. Niet alleen won hij voor de vijfde keer de 24u van Zolder, hij kroonde zichzelf voor de zesde keer tot Belcar-kampioen, zijn negende nationale titel in de autosport. "Dit is een fantastisch aanbod", zegt Anthony Kumpen. "Het Viage KRK-Racing team is op korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Belcar. Net als ik heeft het team ambitie. Ik geloof in het project, anders maakte ik de overstap niet. We willen koersen winnen om zo op het einde van het jaar de titel te pakken." (bron : Belga ; foto : vtm)

07-02-2011 om 21:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De rode loper' : mediamagazine telt vanaf vandaag af naar de allerlaatste uitzending.

 Midden januari jongstleden raakte bekend dat eind juni het mediamagazine 'De rode loper' (Eén) van het scherm zal verdwijnen.

In het najaar start Eén met een vernieuwde programmering die de focus nog sterker legt op Vlaamse programma's in primetime. Om dat schema te realiseren, stopt het eerste VRT-net eind juni met het dagelijkse showbizzmagazine 'De rode loper'. De redactieleden van het programma werken de komende maanden actief mee aan nieuwe programma's die vanaf het najaar en in 2012 op Eén te zien zullen zijn.

Vandaag, maandag 07 februari 2011, is het Chrysostomos voor 'De rode loper'. Dan beginnen ze aan hun honderd laatste dagen, vóór ze allemaal cum laude afzwaaien.

Vanaf vandaag krijg je elke dag één reportage te zien uit tien jaar, drie maanden en acht dagen 'De rode loper'. Een even verrassende als hilarische confrontatie met ons eigen vallen en opstaan.
 
'De rode loper', dagelijks van maandag tot en met vrijdag om 18.10 met een herhaling later op de avond en eentje de dag nadien om 12.10. Op zondagavond krijg je om 18.10 het weekoverzicht met de beste reportages van de voorbije week. (bron en logo : Eén)

07-02-2011 om 13:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Ketnet-telenovelle in de maak met Niels Destadsbader.

 De VRT start in het voorjaar met de opnames van een Vlaamse telenovelle voor de jeugd die zal worden uitgezonden op Ketnet. Dat bericht de krant, Het Laatste Nieuws vandaag, maandag 07 februari, en stond ook al afgelopen zaterdag, 05 februari, in de weekendedities van Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Volgens de kranten is Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009') al gestrikt voor een hoofdrol en de voorlopige titel van de telenovelle is 'Elfen'. Zoals die titel al laat vermoeden wordt het een eigentijds sprookje van 156 afleveringen van tien minuten.

Volgens producent Kris Peeters wordt het een echte telenovelle zoals bij de volwassenen. Drie jaar geleden maakte het productiehuis Studio 100 met 'Amika' ook al een telenovelle voor de jeugd maar dit keer gaat de openbare omroep de serie zelf maken.

In maart starten de opnames en de hoofdrollen zijn volgens Peeters al ingevuld. Bekendste naam is die van Ketnet-wrapper Niels Destadsbader (22), die ook te zien is in 'F.C. De Kampioenen' en 'Amika'. Ook Kalina Malehounova (25) uit 'Thuis' en Daphne Paelinck (22), bekend van 'Spring', doen mee. (foto Niels : VRT)

07-02-2011 om 12:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Hadise breekt met Belgische platenfirma en kiest voor Turkije.

 Begin november vorig jaar berichtten we reeds dat de Molse zangeres Hadise (ESF 2009) achter de schermen aan het werken was aan een nieuw album dat dit jaar zou moeten verschijnen. Dat nieuwe album zit er aan te komen maar de zangeres kiest ook dit jaar resoluut voor het buitenland en dus komt er een tweede Turkse plaat.

Het was in eigen land een beetje stil geworden rond de zangeres die Turkije in 2009 een vierde plaats bezorgde tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival met "Düm tek tek". Ze trad nog enkel op in Turkije, waar haar roots liggen, en de buurlanden ervan. Zo werd ze vorig jaar nog uitgeroepen tot de beste zangeres van de Balkan en onlangs werkte ze een grote promotietournee af in Indonesië.

Ook in 2011 richt ze haar pijlen op Turkije met een opvolger voor haar Turkse debuutalbum "Kahraman". Een eerste single van dat nieuwe album komt er heel binnenkort aan en ook haar website (binnenkort weer helemaal operationeel) werd alvast in een nieuw kleedje gestopt.

Een nieuw (Engelstalig) album voor onder meer de Belgische markt is niet voor meteen want intussen raakte bekend dat de zangeres heeft gebroken met haar platenfirma EMI. Volgens de krant Het Laatste Nieuws liep de samenwerking al een tijdje mank.

"We zijn als vrienden uit elkaar gegaan. We wensen Hadise het beste" klinkt het bij de platenfirma. Een nieuwe Belgische platenmaatschappij heeft de zangeres voorlopig nog niet. "We zijn onafhankelijk en willen dat graag nog even zo houden", zegt Hülya, haar zus en manager, vandaag, maandag 07 februari, in de krant. (bron : Het Laatste Nieuws)

07-02-2011 om 12:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Duitse Lena gaat vanavond verder op zoek naar inzending voor Düsseldorf.

 De winnares van het Eurovisie Songfestival van vorig jaar, de Duitse Lena Meyer-Landrut, wil op zaterdag 14 mei eerstkomende haar land een tweede overwinning op rij bezorgen.

Midden december raakte al bekend dat de inzending voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal gekozen worden op vrijdag 18 februari (20.15) eerstkomende. Voorafgaand aan de nationale finale ('Unser Song für Deutschland 2011'), rechtstreeks uitgezonden via het eerste Duitse net (ARD), komen er twee voorrondes. De eerste voorronde, vorige week maandag31 januari, leverde al drie nummers op voor die finale. De tweede voorronde, vanavond, maandag 07 februari, gaat van start om 20.15 en wordt uitgezonden op ProSieben.

Tijdens elke voorronde brengt Lena zes nummers ten gehore en uit elke voorronde stoten dus drie nummers door naar de finale. Zowel tijdens de voorrondes als tijdens de finale zijn het de kijkers thuis die bepalen met welk nummer de zangeres midden mei zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.

Zoals we eerder reeds berichtten komt er ook dit jaar tijdens de nationale selectie een jury en dit onder leiding van Stefan Raab (ESF 2000, componist/tekstschrijver/dirigent Duitse inzending ESF 1998, componist/tekstschrijver/backing Duitse inzending ESF 2004, voorzitter vakjury 'Unser Star für Oslo 2010', presentator ESF 2011). Tijdens de tweede voorronde krijgt hij alvast het gezelschap van Anke Engelke (presentatrice ESF 2011) en soulzangeres Joy Delanane (jurylid 'Unser Star für Oslo 2010'). De beide voorrondes en de finale zullen in goede banen worden geleid door Sabine Heinrich en Matthias Opdenhövel.

 Morgendinsdag 08 februari, zal haar tweede album worden uitgebracht. Op dat album, met als titel "Good news", zullen de twaalf nummers prijken die ze tijdens de nationale selectie ten gehore zal brengen. Eén van die twaalf nummers wordt dit jaar de Duitse inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

'Unser Song für Deutschland 2011', de tweede voorronde vanavond, maandag 07 februari, tussen 20.15 en 22.15 rechtstreeks op ProSieben. Meer nieuws en informatie krijg je op de festivalsite. (
bron : ProSiebenwebsite LenaNDR)

07-02-2011 om 00:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mag ik u kussen?' : vanavond laat Phaedra Hoste zich weer verleiden.

 Op maandag 03 januari startte op Canvas het derde seizoen van 'Mag ik u kussen?'. De datingshow voor gevorderden blijft uiteraard zijn ijzersterke fundamenten trouw : elke week strijden drie mannen om de kus van één verleidelijke vrouw. Slechts gewapend met hun mooiste woorden en meest weloverwogen humor. Maar, zoals het hoort bij een derde afspraak, is de tijd rijp voor fantasietjes en experimenten.

Deze derde reeks is voor de (would be) Don Juans ook de laatste kans om een reputatie in de verleidingssector te bewaren, te verwerven of te heroveren. Nieuwe opdrachten als 'De Metafoorkramers' en 'Het Geheime Wapen' en 'De Poëtische Dwangbuis' spelen daarbij een doorslaggevende rol. De lat ligt hoger. De concurrentie is groter. De grenzen van het flirten worden definitief verlegd.

Het mannenleger wordt stevig uitgebreid met nieuwe comedians, acteurs en adonissen tout court. De heren worden ook regelmatig uitgedaagd om non-verbaal te schitteren in de lippendienst. Af en toe is er een welgemeende fuck the format. En de gelegenheidsdame zal zich niet altijd even gewillig aandienen. Ze zal bijvoorbeeld ook al eens Minister van Binnenlandse Zaken zijn.

Nieuwe vrouwen

Dertien nieuwe klassevrouwen bieden 'Mag ik u kussen?' hoogst exclusief en eenmalig een kus van hun lippen. Het enthousiaste assortiment strekt zich uit van Véronique De Kock tot Sien Eggers, van Nathalie Meskens tot Birgit Van Mol en van An Lemmens tot uittredend Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom. Vrouwen kortom waarvoor mannen tot het uiterste gaan.

De andere namen blijven voorlopig met de meest verhullende sluiers omhuld, al kunnen we wel een pikant tipje oplichten door te stellen dat er net als de voorbije seizoenen regelmatig zal gevarieerd worden op het begrip vrouw.

Nieuwe mannen

Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft 'Mag ik u kussen?' zijn herenpanel versterkt met verbaal en hormonaal zeer begenadigde nieuwkomers. Sven De Leijer rukt zich voor 'Mag ik u kussen?' even los van Michiel Devlieger, Kobe Ilsen verlaat even Martine Tanghe. Ook Studio Brussel-presentatoren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Stijn Vandevoorde, comedians Bert Gabriëls en Xander De Rycke en aanstormende acteertalenten Nico Sturm en Jonas Vanthielen wagen hun kans op een kus.

Uiteraard zetten de ervaringsdeskundigen uit de eerste twee seizoenen geen stap op zij. Pieter Embrechts, Adriaan Van den Hoof, Wim Helsen, Bart Cannaerts, Tom Waes, Joost Vandecasteele, Steven Van Herreweghe, Rob Vanoudenhoven en Tom Lenaerts : ze doen allemaal opnieuw mee.

Nieuwe rondes

De mannelijke participanten worden in deze derde reeks tot de uiterste grenzen van hun verleidingskunst gedreven met enkele nieuwe spelrondes. 'De Metafoorkramers' is de nieuwe vaste openingsronde en treedt daarmee in de voetsporen van 'De Openingszin' en 'De Slotzin'. De casanova's moeten het vrouwelijke ijs breken met een welgemikte metafoor. Een beeldspraak she can't refuse. Kaliber : "Jij bent voor mij het gras van Manchester United. De kans is klein dat ik er elk weekend mag op spelen, maar ik zou u wel graag één keer afrijden."

'Het Geheime Wapen' is de eerste onrechtvaardige ronde in de geschiedenis van 'Mag ik u kussen?' In die ronde geeft de te verleiden vrouw halverwege de show één van de mannen het unieke voorrecht om voorsprong te nemen op zijn twee concurrenten. Hij, en alleen hij, mag haar zijn geheime wapen tonen. Een sensuele solodans op haar lievelingsmuziek, passioneel vuurspuwen of een truuk met een hondje dat hij uit het asiel gered heeft. Alles kan en alles mag, als hij de dame maar in het hart raakt. Lukt dat, dan geeft ze hem één punt extra. Lukt dat niet, dan trekt ze genadeloos één punt af.

In 'De Poëtische Dwangbuis' ten slotte worden de heren verleiders – zoals de titel al enigszins liet uitschijnen – opgesloten in een poëtische dwangbuis. Ze worden daarbij aangemaand tot hoogstaande liefdespoëzie en het begin en einde van hun gedicht liggen vooraf al vast. De kans is daarbij niet onbestaande dat het poëtische einde "negen wilde kastanjes" of "een polyvalente sporthal" is.

 * de zesde aflevering :

Na een geslaagde uitstap in de wereld van Annemie Turtelboom, begeeft Bart Peeters zich in de zesde aflevering van 'Mag ik u kussen?' opnieuw op het pad der beauty queens. De gelegenheidsprinses is Phaedra Hoste, op de vooravond van haar 40ste verjaardag nog altijd even ravissant.

De drie casanova's van dienst zijn Kobe Ilsen, Xander De Rycke en Dimitri Leue. Niet bepaald fotomodellen, maar dat vindt Phaedra perfect : "Ik heb sinds mijn 16de nooit een gewoon leven gehad. En nooit een gewone jongen. Ik ben toe aan een simpele boerenjongen." Kobe, Xander en Dimitri vertolken die rol met plezier.

Drie mannen


'Volt'-presentator Kobe Ilsen maakt zijn debuut in de arena van 'Mag ik u kussen?' en verrast meteen. De man die beroepshalve alleen Martine Tanghe onder hoogspanning brengt, werpt zich als een leeuw in de strijd en toont zijn verborgen talenten.

Ook Xander De Rycke, die momenteel veel lof oogst met zijn zaalshow 'Mijn Zwarte Parade', verschijnt afgetraind aan de start. Hij wil koste wat het koste het blauwtje uitwissen dat hij opliep bij Birgit Van Mol. En daarom overgiet hij zijn comedy dit keer met een romantische saus.

Topfavoriet is Dimitri Leue, pionier van het eerste uur en de meest gekuste man uit de geschiedenis van het programma. Dimitri hoopt na zijn succes bij Maaike Cafmeyer, Karlijn Sileghem, Cathérine Moerkerke en Svetlana Bolshakova nu ook te finishen op de lippen van Phaedra.

Eén vrouw


Nadat ze vanop diverse covers meer dan twintig jaar lang krantenwinkelrekken op hun poten deed trillen, doet Phaedra Hoste hetzelfde met de studiovloer van 'Mag ik u kussen?'. Ook nu ze bijna veertig is, gaat het licht nog altijd even uit bij mannen als zij verschijnt.

Phaedra vertelt openlijk over haar relaties met Roger De Vlaeminck, Paul Okon en Pieter Loridon en verklapt dat ook een Amerikaanse acteur, een zekere Brad Pitt, haar ooit probeerde te verleiden : "Op een dag kreeg ik één van zijn assistentes aan de lijn. Brad Pitt had me gezien in een 3D-filmpje, zag me wel zitten en wilde me laten overvliegen. Ik ben er niet op ingegaan. Zo knap is hij nu ook weer niet..."

De hopeloze Pitt zocht dan maar zijn toevlucht bij Angelina Jolie. En Phaedra biedt zich met volle overgave aan bij Dimitri, Kobe en Xander.

'Mag ik u kussen?', de zesde aflevering van het derde seizoen, vanavond, maandag 07 februari, op
Canvas tussen 20.40 en 21.10. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma. (bron, logo en foto : Canvas)

07-02-2011 om 00:04 geschreven door Redactie  


06-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Monika, The Independant en Sasha Song geplaatst voor de finale van de Litouwse nationale selectie.

 Gisterenavond, zaterdag 05 februari, vond in Litouwen de eerste voorronde plaats van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De omroep ging tussen woensdag 24 november en maandag 03 januari jongstleden op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie en in totaal werden zo'n 70 nummers ontvangen. Op dinsdag 11 januari maakte de nationale omroep LRT de namen bekend van de 42 kandidaten die gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf alwaar midden mei de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden.

Voorafgaand aan de finale (op donderdag 24 februari) komen er drie voorrondes, telkens op zaterdagavond en dit sinds gisterenavond. De drie voorrondes worden telkens twee dagen eerder ingeblikt, zijnde op donderdagavond.

Uit elke voorronde stoten telkens drie kandidaten door naar de finale wat een totaal van negen kandidaten oplevert. Hun lot ligt in de handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Een vakjury kiest nadien nog vijf kandidaten en via de website van Zebra kunnen de internetters nog één kandidaat aanduiden zodat de finale doorgaat met vijftien deelnemers.

* uitslag eerste voorronde (tussen haakjes punten vakjury + televoting) :

01. "Days go by" door Monika (Litouwse selectie 2010) : 20 punten (8+12)(geplaatst voor de finale).
02. "7th bus" door The Independent : 17 punten (10+7)(geplaatst voor de finale).
03. "The slogan of our nation" door Sasha Song (Litouwse selectie 2007-2008-2010, ESF 2009) : 16 punten (12+4)(geplaatst voor de finale).

04. "Candy baby" door Urtė Šilagalytė (Litouwse selectie 2009-2010) : 16 punten (6+10).
05. "Tomorrow and after" door Martynas Beinaris : 13 punten (5+8).
06. "Atmerk akis" door Gintarė Korsakaitė : 9 punten (4+5). 
07. "Before you go" door Ramūnas Difartas (Litouwse selectie 2002-2004-2010) & Gyvo Garso klubas : 8 punten (8+0).
08. "Don't go" door Mino (Litouwse selectie 2010) : 8 punten (2+6).
09. "I mean it" door Mezzo Tronic : 4 punten (1+3).
10. "City of steel" door Laura Jaraitė : 3 punten (3+0).
11. "The end" door Aurelija Slavinskaitė (Litouwse selectie 2009) : 2 punten (1+1).
12. "Her name is May" door Agnieška : 2 punten (0+2).
13. "3 wishes" door Neferitė : 0 punten.
13. "Dirty avenue" door Dovydas Maščinskas : 0 punten.

Bij een gelijke stand zijn de punten van de vakjury doorslaggevend en dus wist Sasha Song zich te plaatsen omdat hij van die vakjury het maximum van de punten had gekregen.
(bron : LRT)

06-02-2011 om 23:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Leo organiseert een ontmoeting tussen Nina en haar moeder.

 Op maandag 30 augustus ging het zestiende seizoen van start van de Eén-reeks 'Thuis'.

De titelsong van de serie wordt ook dit seizoen gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

Aanstaande woensdag, 09 februari, maakt Andrea Croonenberghs (commentatrice ESF 1998, voorzitter vakjury 'Eurosong 2002') haar opwachting als Dominique, de dochter van Leo en de moeder van Nina. 

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.921 TOT EN MET 2.925.

Tom heeft een compromis uitgewerkt voor Bianca en Mo gaat akkoord. Leo organiseert een ontmoeting tussen Nina en haar moeder. Yvette is heel erg jaloers op het afspraakje van Leo en Jenny.

- maandag 07 februari - aflevering 2.921 : Jenny vreest voor de reactie van Tom en Marianne. Ann kijkt vol ongeduld uit naar de komst van Sandrine. Bram probeert de brokken te lijmen. Peter en Nina strijken de plooien glad. Bianca wil een gesprek met Tom.

- dinsdag 08 februari
 - aflevering 2.922 : Peggy heeft het moeilijk om afscheid te nemen van Sandrine. Yvette is heel erg jaloers op het afspraakje van Leo en Jenny. Tom lucht zijn hart bij Marianne. Waldek raapt de moed bij elkaar om Rosa uit te nodigen. Femke zet Peggy zwaar onder druk.

- woensdag 09 februari - aflevering 2.923 : Bram doet Franky een zeer interessant voorstel. Ann constateert dat Peggy overwerkt is. Tom heeft een compromis uitgewerkt voor Bianca. De aanbidder van Julia zorgt voor een smakelijke verrassing. Leo krijgt onverwacht bezoek.

- donderdag 10 februari
 - aflevering 2.924 : Tom en Bianca komen tot een overeenkomst. Simonne en Julia willen weten wat er met Femke aan de hand is. Julia twijfelt of ze naar het afspraakje zal gaan. Peggy begint zich terug wat beter te voelen.

- vrijdag 11 februari - aflevering 2.925 : Nancy krijgt weer slecht nieuws te verwerken. Bianca en Mo zetten een belangrijke stap, en ook Tom krijgt zijn zin. Femke blijft voor problemen zorgen in de Noorderzon. Julia krijgt een verlossend telefoontje.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en logo : Eén)

06-02-2011 om 22:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Veronique en Mario groeien opnieuw naar elkaar toe en worden opnieuw een koppel.

 Op maandag 30 augustus ging op vtm het twintigste seizoen van start van de soap 'Familie'. In de eerste twee afleveringen kreeg de kijker de afloop te zien van de spannende cliffhanger waarmee 'Familie' de zomervakantie was ingedoken, nl. geeft Peter zijn ja-woord aan June?

Nieuwkomers

Op dinsdag 31 augustus gingen de verhaallijnen verder en die situeren zich twee maanden later. De familie gaat opnieuw verder met hun alledaagse activiteiten. De familie zal vanaf dan ook geconfronteerd worden met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Remko, gespeeld door Ward Bal, zal een prominente plaats krijgen in het leven van Hanneke en ook Pieter, i.e. Jef Ravelingen, is nog steeds Miekes ware liefde. Verder zullen ook modegigant Bruyninckx (Erik Burke), Gerda (Britt Van der Borght), barmeisje Roos (Heidi De Grauwe), schoonmoeder Maria (Magda Cnudde) e.a. hun opwachting maken.

Plotwendingen

Wat de plotwendingen betreft, kunnen we alvast onthullen dat Bart het erg moeilijk krijgt met zijn opgroeiende dochter. Het is voor hem niet makkelijk om zijn kleine meisje te zien opgroeien tot een vrouw die weet wat ze wil. Rita en Dimi plannen samen de trip van hun leven, terwijl Maarten allerhande pogingen onderneemt om zijn droom, het café omvormen tot bistro, te realiseren. Maar ook liefde, warmte, vriendschap, macht en ambitie, het verwerken van een verlies, prille liefde en ziekte zijn thema's die de volgende maanden aan bod komen in 'Familie'.

Kortom, 'Familie' blijft fris, verrassend, up to date en brengt sinds maandag 30 augustus nieuwe meeslepende verhalen.

Ook dit seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.542 TOT EN MET 4.547.

- maandag 07 februari - aflevering 4.542 : Peter windt zich nog altijd op over het feit dat Bert het lef heeft gehad om naar Brenda's begrafenis te komen. Voor de bomma zit er niets anders op dan toe te geven dat zij wist dat Bert er zou zijn. Roos verklapt aan Rita dat ze Pierrot met zijn vader in een café in Leuven heeft gezien. Hanne kan het niet aan om naar school te gaan en ze zoekt troost bij haar opa en Maarten in Jan & Alleman. Door het plotse overlijden van Brenda wil Marie-Rose meer van het leven genieten, maar dat moet ze alleen doen want Mathias heeft het drukker dan ooit.

- dinsdag 08 februari
 - aflevering 4.543 : Hanne weet met haar verdriet geen blijf en ze is overstuur als blijkt dat de verzekering een expert stuurt om het ongeval van haar mama te onderzoeken. Pierrot zit nog met massa's vragen voor zijn biologische vader en hij is niet van plan om het contact nu te verbreken, ook al wil Rita dat. Bert blijft erbij dat er geen gegronde reden was om hem te ontslaan en hij laat Peter een dagvaarding bezorgen. Mieke heeft door haar gesprek met een patiënte het vermoeden dat dokter Paul hervallen is. Mario en Veronique groeien weer dichter naar elkaar toe.

- woensdag 09 februari
 - aflevering 4.544 : Veronique en Mario zijn opnieuw een koppel en ze stralen van geluk. In het ziekenhuis blijft Mieke ervan overtuigd dat dokter Paul een affaire met patiënte Sabine heeft en ze kan het niet laten om te roddelen. Toch blijft Linda hem het voordeel van de twijfel geven. Jan vertelt zijn zoon dat tante Rita opnieuw in het café aan de slag wil en dit betekent dat of Nico of Roos moet worden ontslagen. Hanne en Bart verwerken hun verdriet totaal verschillend. Mario verhuist zijn kleren terug naar de villa. Rita onthult aan Pierrot dat zijn vader twaalf jaar geleden al eens in België is geweest.

- donderdag 10 februari
 - aflevering 4.545 : Hanne ziet het totaal niet zitten om de chauffeur te ontmoeten die haar mama heeft doodgereden. Bart probeert zich in de plaats van de man te stellen en twijfelt. Pierrot meent een bewijs te hebben dat zijn vader Dirk onbetrouwbaar is. Maar toch is hij niet van plan om het contact te verbreken. In de villa van Marie-Rose lopen de spanningen met Trudy de laatste tijd hoog op en zijn er discussies over Louise en zelfs over het eten. In het ziekenhuis betrapt Mieke dokter Paul in een compromitterende houding met patiënte Sabine. Evy is jarig, maar het ziet ernaar uit dat ze in haar eentje moet feesten.

- vrijdag 11 februari - aflevering 4.546 : Nico is kwaad omdat hij nog altijd zijn loon niet heeft gekregen en hij vraagt minstens een voorschot aan Jan. Mieke verdenkt dokter Paul ervan nog altijd seksverslaafd te zijn en ze overweegt om Victor Praet in te lichten. Linda is van mening dat haar stiefdochter te hard van stapel loopt en dringt aan op een gesprek met de arts. Bij Van den Bossche Electronics ergert Peter zich blauw omdat Bert aan een slakkengangetje zijn spullen inpakt. Pierrot polst bij zijn moeder hoe ze tegenover een gesprek met Dirk staat.

- zaterdag 12 februari
- aflevering 4.547 : Marie-Rose wil een verzoening tussen Bert, Peter en Veronique forceren, maar Mathias heeft een beter plan. Bart stuurt zijn tienerdochter en zoon naar de stad zodat hij wat tijd voor zichzelf kan hebben. Maar dat is een leugen om bestwil. Gerda blijft zeer loyaal aan Van den Bossche Electronics en ze licht Peter in over het gesprek dat ze met Bert heeft gehad. Mieke doet bij Victor Praet haar beklag over de opdracht die ze van dokter Paul heeft gekregen. Rita wil niets liever dan opnieuw aan de slag gaan bij Jan & Alleman, maar Linda, Maarten en Dimi vinden dat ze het nog een maand kalm aan moet doen.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag telkens om 20.05 op vtm, op zaterdag start de reeks om 19.55. (bron en foto : vtm)

06-02-2011 om 21:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ella' : Ella komt wegens gebrek aan bewijzen vrij.

 Op vrijdag 24 september ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. Sinds 'Sara', 'Louislouise' en 'David' is de telenovelle niet meer weg te denken uit het fictie-aanbod van vtm. Met opvolger 'Ella' grijpt vtm terug naar de originele ingrediënten van het genre : een aanstekelijke romcom die je meeneemt in een hedendaags sprookje en je toelaat om 200 afleveringen lang te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

De kijker leert Ella kennen als een meisje dat voor het ongeluk lijkt geboren. Na de dood van haar moeder wordt ze door haar stiefzus het huis uitgepest en belandt ze bij haar pleegtante Ursula. Voor haar deugt ze enkel als slaafje in de frituur. Op haar 18de heeft Ella er genoeg van en besluit ze terug te vechten. Wat volgt is een spannende strijd, waarin ze afrekent met haar verleden en … onderweg stapelverliefd wordt.

Maar zowel in haar ontplooiing als in de liefde is haar jaloerse stiefzus nooit veraf. De jonge actrice Darya Gantura neemt de titelrol voor haar rekening. Zij wordt in 'Ella' omringd door o.m. Roel Vanderstukken, Gert Winckelmans, Ini Massez, Rik Verheye, Gène Bervoets, Jits Van Belle, Karel Deruwe, Rudy Morren, Christophe Haddad, Sachli Gholamalisad en Amaryllis Uitterlinden.

* Het verhaal :

De achtjarige Ella woont samen met haar mama in een gezellig rijhuisje. Als alleenstaande moeder heeft Tessa het niet breed, maar ze gaat door het vuur om de kleine Ella een gelukkige jeugd te geven. Wanneer Ella door dyslexie leerproblemen krijgt op school, helpt ze haar dochter spelenderwijs haar achterstand wegwerken. De toekomst lijkt Ella en haar mama gunstig gezind, zeker wanneer Tessa zich verlooft met Norbert, de directeur van privékliniek De Wingerd, waar Tessa als verpleegster werkt.

Fataal ongeluk

Maar dan slaat het noodlot toe. Kort voor het huwelijk met Norbert krijgt Tessa een fataal ongeluk. Op haar sterfbed laat ze Norbert zweren dat hij altijd voor Ella zal zorgen, alsof het zijn eigen dochter is.

Het vuile werk

In eerste instantie houdt Norbert zijn belofte en Ella trekt bij hem in. Maar Norberts dochter Clio is niet opgezet met de komst van Ella en zet alles op alles om haar zo snel mogelijk buiten te werken. Clio weet haar ietwat naïeve vader sluw te bespelen en wanneer er brand uitbreekt in Ella's slaapkamer, lijkt haar lot bezegeld. Norbert dumpt Ella bij tante Ursula, die een frituur uitbaat op een camping. Zij vertelt aan Norbert dat ze een echte kindervriend is, maar ze wil Ella enkel gebruiken om het vuile werk te doen in de frituur. Ursula vindt het niet belangrijk dat Ella leert lezen en schrijven. Als ze maar kan werken.

'Geluk maak je zelf'

De jaren gaan voorbij en op haar achttiende herinnert Ella zich de woorden van haar moeder : "Geluk maak je zelf". Ze pakt haar rugzak en trekt naar de stad waar het leven voor haar begon. 's Nachts doolt ze door de straten en steelt ze eten in een nachtwinkel. Wat Ella niet beseft is dat de jongen van de nachtwinkel haar achterna is gelopen en in een diepe coma geraakt nadat hij wordt aangereden door een auto. Plots belandt ze bij het huisje waar ze vroeger met haar mama woonde. Intussen werd de buurt opgewaardeerd en is het een trendy kapsalonnetje geworden.

Excentrieke Anthony

's Morgens wordt Ella er gevonden door kapster Cindy. Samen met de excentrieke Anthony baat zij het kapsalon uit. Hier start een nieuw hoofdstuk in het leven van Ella. Ondertussen komt Norbert te weten dat Ella niet langer op de camping woont. Hij leefde in de veronderstelling dat Ella er gelukkig was, maar vangt nu tegenstrijdige berichtenop. Zijn zoektocht naar de waarheid kan beginnen, tot grote ergernis van Clio…

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de vooravond om 18.20. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagnamiddag (rond de klok van 15.30) volgt dan 'De week van Ella', een compilatie van de afleveringen van de voorbije week.

Wij brengen telkens op zondag al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'ELLA' - AFLEVERING 98 TOT EN MET 102.

- maandag 07 februari (herhaling dinsdag 08 februari) - aflevering 98 : Clio slaagt erin Kakelbergs te verleiden. Maar Clio zou Clio niet zijn, mocht ze daar haar prijs niet voor hebben. Ondertussen zit Ella in de gevangenis en ze verneemt van de inspecteurs dat Jens' zus Inge heeft verklaard dat ze samen de Mona Flora hebben gestolen. Little John bewijst dat Inge dat nooit heeft gezegd en dat Ella gewoon onder druk wordt gezet. Anthony grijpt naast de job als modeontwerper en heeft ondertussen de kans laten schieten om bij producer Alex Cartier een platencontract te versieren. Hij weet niet of hij nu kwaad moet zijn op Lukas of op Cindy. Wanneer Clio kleurlenzen draagt en op die manier lijkt op het meisje met de orchideeënogen, slaagt ze erin Nicolas te verleiden.

- dinsdag 08 februari
 (herhaling woensdag 09 februari) - aflevering 99 : Nu Clio Nicolas in bed heeft gekregen, gaat ze ervan uit dat ze een koppel zijn. Ze wil het ijzer smeden terwijl het heet is en meteen een persconferentie beleggen om het nieuws te verspreiden, maar Nicolas vraagt haar discreet te blijven. Linda en Jasper hebben een goed gesprek over hun toekomst. Frederico en Yasmine bereiden hun fietstocht door Europa voor. Carmen verneemt dat Yasmine iets met dokter Wolfs heeft gehad, maar belooft hierover tegen Frederico te zwijgen. Wegens gebrek aan bewijzen komt Ella vrij, maar ze moet wel beloven nooit meer een stap in De Wingerd te zetten. Dat betekent dus dat ze niet meer bij Jens op bezoek kan.

- woensdag 09 februari
 (herhaling donderdag 10 februari) - aflevering 100 : Wanneer juffrouw Linda verneemt dat Clio en Nicolas met mekaar hebben geslapen, kan ze niet langer met hen onder hetzelfde dak wonen. Tot grote spijt van Nicolas beslist ze uit de loft weg te gaan. Ella is weer op vrije voeten, maar het kost Cindy alle moeite van de wereld om haar te beletten naar De Wingerd te gaan om Jens te bezoeken. Nu Wolfs eindelijk zijn apparatuur heeft, wil hij ook snel resultaten boeken met de oogtransplantaties. Hij schakelt Clio in, die op haar beurt de hoofdzuster erbij roept om hem te assisteren. Wanneer Cindy verneemt dat Nicolas de zoektocht naar het meisje met orchideeënogen heeft opgegeven en zich met Clio wil verloven, vindt ze dat Ella zich niet langer schuil kan houden.

- donderdag 10 februari
 (herhaling vrijdag 11 februari) - aflevering 101 : Clio onderschept de brief van Cindy waarin het bewijs wordt geleverd dat Ella het meisje is naar wie Nicolas al zo lang op zoek is. Het Amerikaanse koppel dat bereid was een oogtransplantatie bij Wolfs te ondergaan, krabbelt terug. Clio probeert Wolfs ervan te overtuigen om Ella's ogen bij haar in te planten, zodat zij zogezegd het meisje met de orchideeënogen is. Ella vat het plan op om te gaan studeren. Ze wil haar droom waarmaken om net als haar moeder verpleegster te worden. Plots komt het bericht dat juffrouw Linda het onomstootbare bewijs heeft dat Ella de Mona Flora niet heeft gestolen.

- vrijdag 11 februari
 (herhaling maandag 14 februari) - aflevering 102 : Ella is blij dat juffrouw Linda kan bewijzen dat ze onschuldig is, maar ze is tegelijkertijd wantrouwig omdat ze op zo'n vreemde plek wil afspreken. Wanneer ze in het verlaten pand arriveert, wordt Ella door Wolfs en Clio overvallen, die haar verdoven en ontvoeren. Nicolas heeft spijt van zijn romance met Clio en mist juffrouw Linda. Hij schakelt Carmen in om haar terug te vinden. Terwijl iedereen in de overtuiging verkeert dat Ella met Linda heeft afgesproken, verschijnt deze laatste op het toneel. Cindy en juffrouw Linda begrijpen al snel dat Clio hier achter zit en ze gaan op zoek naar Ella.

Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

06-02-2011 om 21:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : startvolgorde Poolse nationale finale is bekend.

 Volgende week maandag, 14 februari, wordt in Polen de kandidaat gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Aan de nationale finale nemen in totaal tien kandidaten deel waarvan er zes een wildcard kregen toebedeeld van de nationale omroep TVP.

Tussen dinsdag 02 november en dinsdag 21 december ging de Poolse omroep op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Nadien ging een interne jury aan de slag en op woensdag 29 december maakte de omroep een lijst met vijf deelnemers wereldkundig die mogen deelnemen aan de nationale finale.

Naast deze vijf kandidaten kon TVP nog een aantal wildcards toekennen want eerder raakte al bekend dat er tussen de vier en de tien liedjes zouden gekozen worden voor de nationale selectie.

Op dinsdag 18 januari werden alvast drie wildcards toegevoegd aan dit lijstje en toen raakte ook bekend dat "Control" van The Positive uit de selectie wordt gehaald. Hun nummer werd reeds vóór 01 september 2010 wereldkundig gemaakt en dat is in strijd met het reglement van de EBU. Op vrijdag 21 januari werden aan het lijstje opnieuw drie deelnemers toegevoegd zodat men zit aan tien kandidaten.

* volgorde van optreden tijdens 'Krajowy Finał Konkursu Piosenki Eurowizja 2011' :

01. "Jestem" (tekst en muziek : Magdalena Tul) door Magdalena Tul.
02. "Supergirl" (tekst : Małgorzata Szpitun ; muziek : Krzysztof Pszona) door Shemoans.
03. "Hot like fire" door Ada Fijał (WILDCARD).
04. "Bow to the bow" door Alizma (WILDCARD).
05. "Say" door IKA (WILDCARD).
06. "Maybe" (tekst en muziek : Tobiasz Staniszewski) door Roan.
07. "Ktoś taki jak ty" (tekst : Tomasz Zaliszewski ; muziek : Romuald Lipko) door Anna Gogola.
08. "Things go better with rock" door The Trash (WILDCARD).
09. "Scream out louder" door ZoSia (WILDCARD).
10. "Ja, ty i ty i ja" door Formula RC (WILDCARD).

Het lot van de kandidaten ligt tijdens de nationale finale (tussen 20.25 en 22.45) volledig in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken.

Polen treedt aan in de eerste helft van de eerste halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival, op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron : TVP)

06-02-2011 om 21:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vijf kandidaten geplaatst voor volgende ronde Kroatische selectie.

 Gisteren, zaterdag 05 februari, ging in Kroatië de vernieuwde 'Dora', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival verder met de derde voorronde. Op vrijdag 19 november startte de zoektocht naar deelnemers (professionele artiesten en amateurs) voor 'Dora 2011'. Via de website van de omroep konden geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor de nationale selectie en na afloop van de deadline vonden er audities plaats om vierentwintig kandidaten aan te duiden die sinds zaterdag 22 januari gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf.

Een zeskoppige jury (Željen Klašterka, Hrvoje Hegedušić, Želimir Babogredac, Želimir Bučević, Branka Muvrin en Hrid Matić) waren present tijdens die audities en kozen uiteindelijk de vierentwintig kandidaten en zij werden vooreerst netjes verdeeld over twee voorrondes. Uit elke voorronde stootten zes kandidaten door naar de derde ronde die dus gisteren plaatsvond.

Aan het begin van de de uitzending raakte bekend dat Daria Kinzer gedurende de week het meeste aantal stemmen (4.845) had gekregen en dus als twaalfde en laatste kandidaat was geplaatst voor de volgende ronde.

Tijdens de zes eerste afleveringen ligt het lot van de kandidaten steeds in de handen van de kijkers thuis die door televoting hun  voorkeur kenbaar zullen maken. Daarbovenop is er telkens een driekoppige jury die enkel een oordeel mag geven over de artiesten, gisteren waren die juryleden drie oud-Songfestivaldeelnemers zijnde Hari Varešanovic, Tereza Kesovija en Maja Blagdan. Zij gaven steeds na drie kandidaten hun mening over de optredens.

* volgorde van optreden derde voorronde 'Dora 2011':

01. "I'm still standing" (Elton John) door Mirko Švenda-Žiga (Prelog)(winnaar tweede voorronde).
02. "Tako lako" (Cacadou Look) door Doris Teur (Zaprešić)('Dora 2010').
03. "Stars" (Simply Red) door Saša Lozar (Zagreb)('Dora 2008').
04. "Mjesec" (Detour) door Dora Benc (Varaždin).
05. "Mercy" (Duffy) door Sabrina Hebiri (Rijeka)('Dora 2007-2010').
06. "Nitko kao ti" (Songkillers) door Miro Tomić (Vrgorac).
07. "Right here waiting" (Richard Marx) door Jacques Houdek (Zagreb)('Dora 2002-2003-2004-2005-2006')(winnaar eerste voorronde).
08. "Vatra i led" (Colonia) door Katica Marinović (Split).
09. "Cry cry cry" (Oceana) door Tina Vukov ('Dora 2004-2006-2007')(winnaar extra televoting - week 1).
10. "Valerie" (Amy Winehouse) door Jelena Vanjek (Dugo Selo).
11. "Alejandro" (Lady Gaga) door Ana Eškinja (Sv. Filip i Jakov).
12. "Ugasi me" (Parnik Valjak) door Daria Kinzer (winnaar extra televoting - week 2).

De televoting duurde in totaal tien minuten en tijdens de intervalact maakte Hari Varešanovic zijn opwachting met "Lejla. Nadien was het de beurt aan Maja Blagdan om haar Songfestivalnummer uit 1996, "Sveta ljubav", op het publiek los te laten.

Net zoals de voorbije twee weken stootten vijf kandidaten door naar naar de volgende ronde (aanstaande zaterdag) : Katica Marinović, Ana Eškinja, Jacques HoudekDaria Kinzer en Mirko Švenda-Žiga die met 3.978 stemmen als winnaar uit de bus kwam. Voor de zeven overblijvende kandidaten blijft het nog een weekje bang afwachten tot aan het begin van de volgende uitzending, aanstaande zaterdag wanneer de (nieuwe) televoting ten einde loopt. De winnaar van die stemming wordt dan de zesde en laatste kandidaat die zich plaatst voor de volgende ronde.

Aanstaande zaterdag12 februari, treden de zes overgebleven kandidaten aan en in die aflevering vallen twee kandidaten af. In de vijfde (zaterdag 19 februari) en de zesde aflevering (zaterdag 26 februari) moet telkens één kandidaat de show verlaten zodat de finale op zaterdag 05 maart doorgaat met twee kandidaten.

In de finale ligt het lot van de twee overblijvende kandidaten in de handen van een vakjury (50%)en de kijkers thuis (50%). Tijdens de finale zullen eveneens drie nummers worden voorgesteld waarvan er eentje de Kroatische inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal worden. Deze nummers werden besteld door de Kroatische omroep.
(bron : HRT)

06-02-2011 om 20:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vijf kandidaten plaatsen zich voor de finale van de Letse nationale selectie.

 Eind deze maand, meer bepaald op zaterdag 26 februari eerstkomende, wordt de Letse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival gekozen.

Er komen twee halve finales, waarvan de eerste gisterenavond, zaterdag 05 februari, plaatsvond met tien kandidaten. Uit elke halve finale stoten vijf kandidaten door naar de finale : drie door televoting, twee door een vakjury. Op zaterdag 19 februari komt er - en dat is nieuw dit jaar - een herkansingsronde met de tien overblijvende kandidaten waarvan er nog eens twee worden gekozen (één door televoting, één door vakjury). Ook zij mogen deelnemen aan de finale die dus op zaterdag 26 februari zal doorgaan.

Op donderdag 27 en vrijdag 28 januari werden de clips ingeblikt die tijdens de beide halve finales worden getoond en meteen raakte ook de indeling van die halve finales bekend. De televoting ging bij aanvang van de uitzending reeds van start.

* deelnemers eerste halve finale 'Eirodziesma 2011' (tussen uitslag televoting) :

01. "Hop" (tekst en muziek : Mārtiņš Freimanis) door Blitze (1.704 stemmen).
02. "It's not easy" (tekst : Līga Markova, Dace Upīte ; muziek : Māris Elksnis) door Dace UpīteNikolajs Puzikovs (574 stemmen).
03. "Daylight" (tekst : Andris Freidenfelds, Ģirts Lūsis, Normunds Jakušonoks, Valdis Čirksts ; muziek : Andris Freidenfelds, Ģirts Lūsis, Normunds Jakušonoks) door D-family (met Miks Dukurs - Letse selectie 2008-2009 - en Kaspars Tīmanis - Letse selectie 2001 als lid van Labvēlīgais tips, ESF 2007 als lid van Bonaparti.lv)(597 stemmen).
04. "Walking on my tiptoes" (tekst : Krišs Riekstiņš ; muziek : Andris Riekstiņš) door Ineta RudzīteUldis Timma (272 stemmen).
05. "Let me be" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Sabīne Berezina (Letse selectie 2008-2009)(164 stemmen).
06. "You are" (tekst : Evilena Protektore ; muziek : Jurijs Koškins) door Pieneņu vīns (971 stemmen).
07. "Don't stop the dance" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Māris Sloka, Artūrs Palkevičs) door Evija Sloka (1.167 stemmen).
08. "Let it be me" (tekst en muziek : Jānis Stībelis) door Jānis Stībelis (Letse selectie 2000-2002-2003, Russische selectie 2010)(426 stemmen).
09. "Rough enough" (tekst : Atis Zviedris (Flame) ; muziek : Andris Barons, Atis Zviedris (Flame)) door Ģirts Zebuliņš (Letse selectie 2009) & Atis Zviedris (Flame)(129 stemmen).
10. "Love is like an aeroplane" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Gints Stankevičs) door Candy (backing vocal Letse inzending ESF 2008, Letse selectie 2009 als lid van Policistas)(234 stemmen).

* geplaatst voor de finale :

01. "Hop" (tekst en muziek : Mārtiņš Freimanis) door Blitze (eerste plaats televoting).
02. "Don't stop the dance" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Māris Sloka, Artūrs Palkevičs) door Evija Sloka (tweede plaats televoting).
03. "You are" (tekst : Evilena Protektore ; muziek : Jurijs Koškins) door Pieneņu vīns (derde plaats televoting).
04. "Daylight" (tekst : Andris Freidenfelds, Ģirts Lūsis, Normunds Jakušonoks, Valdis Čirksts ; muziek : Andris Freidenfelds, Ģirts Lūsis, Normunds Jakušonoks) door D-family (met Miks Dukurs - Letse selectie 2008-2009 - en Kaspars Tīmanis - Letse selectie 2001 als lid van Labvēlīgais tips, ESF 2007 als lid van Bonaparti.lv)(vakjury).
05. "Let it be me" (tekst en muziek : Jānis Stībelis) door Jānis Stībelis (Letse selectie 2000-2002-2003, Russische selectie 2010)(vakjury).

De vijf kandidaten die zich niet wisten te plaatsen krijgen op zaterdag 19 februari eerstkomende nog een kans tijdens de herkansingsronde. Meer nieuws en informatie over de Letse nationale selectie krijg je op de festivalpagina.
(bron : LTV)

06-02-2011 om 19:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : deadline in Georgië verplaatst naar aanstaande donderdag, 10 februari.

 Eerder vorige maand maakte de Georgische nationale omroep GPB bekend het op zoek ging naar inzendingen voor de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Het eerste net van de omroep, 1TV, wachtte in eerste instantie alle inzendingen in tot en met gisteren, zaterdag 05 februari. Maar die deadline werd inmiddels verplaatst naar aanstaande donderdag, 10 februari.
 
De liedjes mogen in de eigen taal zijn (Georgisch) of in het Engels. De nationale selectie is voorbehouden aan inwoners uit Georgië en dit geldt zowel voor de componisten/tekstschrijvers als voor de artiesten.

Er komt dit jaar geen open selectie want een interne vakjury zal uit alle ingezonden nummers het liedje kiezen dat het land zal gaan vertegenwoordigen in Düsseldorf.

Georgië neemt dit jaar voor de vierde maal deel aan het Eurovisie Songfestival en wist tijdens de drie vorige deelnames steeds door te stoten naar de finale. Dit jaar zal de Georgische kandidaat aantreden in de eerste helft van de eerste halve finale, op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron : 1TV)

06-02-2011 om 15:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : volgorde van optreden tijdens finale IJslandse selectie is bekend.

 Aanstaande zaterdag, 12 februari, wordt de IJslandse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival gekozen. Op zaterdag 15 januari jongstleden ging die selectie, 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2011', van start en in totaal namen vijftien liedjes deel, netjes verdeeld over drie voorrondes.

Uit elke voorronde stootten telkens twee kandidaten door naar de finale, de derde en laatste voorronde leverde drie finalisten op. Aan deze laatste voorronde zou in eerste instantie singer/songwriter Sigurjón Brink (Sjonni) (IJslandse selectie 2006-2007-2008-2010) deelnemen met het nummer "Aftur heim" waarvan de tekst werd geschreven door zijn vrouw.

 Brink overleed op maandag 17 januari jongstleden op amper 36-jarige leeftijd en op verzoek van de naaste familie werd het nummer niet uit de wedstrijd gehaald. Een aantal vrienden brachten het nummer als eerbetoon en het leek op voorhand al duidelijk dat dit nummer sowieso zou doorstoten naar de finale. En daarom besloot RÚV om drie kandidaten door te sturen naar de finale.

Intussen is ook de volgorde van optreden tijdens deze finale bekend, en de volgorde is bepaald op basis van de startpositie in de respectievelijke voorronde.

* de zeven finalisten  :

01. "Ef ég hefði vængi" (tekst en muziek : Haraldur Reynisson) door Haraldur Reynisson (eerste voorronde).
02. "Ástin mín eina" (tekst en muziek : Arnar Ástráðsson) door Erna Hrönn Ólafsdóttir (IJslandse selectie 2007-2009, backing vocal IJslandse inzendingen ESF 2009-2010)(eerste voorronde).
03. "Nótt" (tekst : María Björk Sverrisdóttir, Marcus Frenell, Beatrice Eriksson ; muziek : Magnús Þór Sigmundsson) door Jóhanna Guðrún Jónsdóttir (ESF 2009)(tweede voorronde).
04. "Eldgoss" (tekst : Kristján Hreinsson ; muziek : Matthías Stefánsson) door Matthías Matthíasson (IJslandse selectie 2006-2007-2010) & Erla Björg Káradóttir (tweede voorronde).
05. "Ég lofa" (tekst : Sigurður Örn Jónsson ; muziek : Vignir Snær Vigfússon, Jógvan Hansen) door Jógvan Hansen (IJslandse selectie 2009-2010)(derde voorronde).
06. "Ég trúi á betra líf" (tekst : Eiríkur Hauksson, Gerard James Borg ; muziek : Hallgrímur Óskarsson) door Magni Ásgeirsson (IJslandse selectie 2006-2008)(derde voorronde).
07. "Aftur heim" (tekst : Þórunn Erna Clausen ; muziek : Sigurjón Brink) door Hreimur Örn Heimisson (IJslandse selectie 2003-2007), Gunni Óla (nam in 2001 als lid van Two Tricky deel aan het Eurovisie Songfestival, IJslandse selectie 2006 en was vorig jaar backing vocal bij Sigurjón Brink in de IJslandse selectie), Benedikt Brynleifsson, Vignir Snær Vigfússon, Matthías Matthíasson (IJslandse selectie 2006-2007-2010) & Pálmi Sigurhjartarson (derde voorronde).

De finale van 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2011' gaat volgende zaterdag, 12 februari, door tussen 21.10 en 22.50 (20.10-21.50 plaatselijke tijd) en wordt in goede banen geleid door Guðmundur Gunnarsson en Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir. Gisteren, zaterdag 05 februari, was er een voorbeschouwing op die finale en die uitzending kan worden (her)bekeken via deze link.(bron en logo : RÚV)

06-02-2011 om 14:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : diskwalificatie van Katrina in Moldavische selectie Eurovisie Songfestival.

 Vorige week zaterdag, 29 januari, werden na de tweede voorronde vijfentwintig kandidaten weerhouden voor de Selecţia Naţională 'Eurovision 2011 – O Melodie pentru Europa', de Moldavische selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen zaterdag 25 december en zondag 16 januari (19.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd) ging TRM op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Componisten en tekstschrijvers uit binnen- en buitenland zijn dit jaar toegelaten tot de nationale selectie maar artiesten moeten de Moldavische nationaliteit bezitten.

De omroep ontving in totaal 99 inzendingen voor de nationale selectie en na een eerste controle werden er daarvan 93 goedgekeurd. Op zaterdag 22 januari herleidde een negenkoppige jury (Geta Burlacu, Aura, Anatol Chiriac, Victoria Melnic, Andrei Sava, Liviu Ştirbu, Sorina Ştefârţă, Valentin Beleaev en Silvia Cărăuş) dit aantal meteen al tot zestig.

Op zaterdag 29 januari moesten die overgebleven kandidaten hun nummer live ten gehore brengen voor die vakjury. Nadien werden vijfentwintig kandidaten weerhouden voor de nationale selectie. Eerder deze week kwamen er een aantal klachten binnen en één van die klachten was in verband met het nummer "Solo por tu amor" van Katrina. Het nummer werd reeds op 20 mei 2010 wereldkundig gemaakt en werd het uit de wedstrijd gehaald daar het de 01 september-regel had overtreden. 

* de vierentwintig geselecteerde nummers voor de nationale finale (in alfabetische volgorde) :

01. "You and I" door Anişoara Balmuş.
02. "Încă îndrăgostit" door Aurel Chirtoacă.
03. "Break it up" door Boris Covali & Cristina Croitoru.
04. "Şi tac" door Corina Cuniuc.
05. "Lucky you lucky me" door Dana Marchitan.
06. "Love song" door Diana Staver.
07. "Viaţa" door Doiniţa Gherman.
08. "Cu fanfara pînă dimineaţa" door Ion Krasnopolski.
09. "When life is grey" door KARIZMA.
10. "It's my first dance with you" door Latişev Denis.
11. "Mi rey!" door Mariana Mihaila.
12. "In memoriam" door MILENIUM.
13. "Night reflection" door M-STUDIO.
14. "Let's jazz" door Natalia Barbu.
15. "Dacă dragoste mai e" door Natan.
16. "Just your friend" door Nicole.
17. "Doina, dor nemărginit" door Odry.
18. "Dorule" door Pasha Parfeny.
19. "Lumina mea" door Ruslan Taranu.
20. "Every day will be your day" door Scarlat Cristina.
21. "Always" door Vadim Luchin & Tamaz Djgarcava.
22. "This is my life" door Valeria Tarasova.
23. "I can will the game" door Voloşenco Adriana.
24. "So lucky" door Zdob si Zdub.

- gediskwalificeerd :

- "Solo por tu amor" door Katrina.

De nationale finale zal plaatsvinden op zaterdag 26 februari eerstkomende en dan ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken.

Natalia Barbu (Moldavië) Onder de nog in de running zijnde kandidaten vinden we oud-Songfestivaldeelnemers Zdob si Zdub (ESF 2005) en Natalia Barbu (ESF 2007) terug. Beiden konden toen in de finale van het jaarlijkse liedjesfestival een plaats in de top tien te bemachtigen. (bron en logo : TRM)

06-02-2011 om 12:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Zorro' : Mischa Kiek overleeft de kwartfinale niet.

 Gisterenavond, zaterdag 05 februari, was er de zesde liveshow (kwartfinale) van 'Op zoek naar Zorro'. Voortaan is de zaterdagavond de nieuwe thuisbasis van de enige talentenjacht die op zoek is naar potentiële musicalsterren. Dennis de G, Dennis ten V (NSF 2004-2005), Jeroen, Kelvin, Marijn, Mischa, Roman, Ruud, Samuel, Sandor en Tommie zijn echte multi-talenten die de strijd met elkaar aangaan om uiteindelijk de winnaar te worden van 'Op zoek naar Zorro'.

Gisterenavond moest één van de vijf resterende deelnemers het strijdtoneel verlaten. In het tweede deel van het programma kreeg Ruud als eerste te horen dat hij doormocht naar de halve finale. Ook voor Tommie had Frits Sissing goed nieuws, Mischa kreeg opnieuw te horen dat hij in de 'sing off' zat. Dennis de G mocht door naar de kwartfinale en dus was Roman de tweede kandidaat die Willem Nijholt moest overtuigen om een weekje langer in de wedstrijd te blijven.

 Mischa en Roman zongen tijdens de 'sing of' het nummer "De winnaar krijgt de macht". Jury-voorzitter Willem Nijholt had de moeilijk taak één van de twee naar huis te sturen. "Jullie hebben vanavond allemaal een heel hoog niveau bereikt, maar ik volg mijn hart en ik kies voor diegene met de meeste ervaring. Ik kies voor Roman."

"Ik had verwacht dat ik heel verdrietig zou zijn, maar dat is helemaal niet zo. Ik ben heel trots op mezelf, want dit is mijn allereerste auditie", reageerde Mischa (21 oktober 1988) na afloop van de uitslag.

''Ik heb een top avond gehad en sowieso was het Op Zoek naar Zorro-avontuur dé tijd van mijn leven. Het was heel leerzaam en ik heb veel van mezelf laten zien. Misschien opent dat wel nieuwe deuren" liet hij optekenen in De Telegraaf.

Klein lichtpuntje van de avond is dat hij nu veel meer vrije tijd heeft en weer lekker tot rust kan komen. "Morgen ga ik lekker uitslapen, want dat heb ik al een tijdje niet kunnen doen. En ik ga binnenkort lekker met mijn beste vriendinnetje op vakantie."

Volgende week strijden de overige vier potentiele Zorro's Ruud, Tommie, Dennis de G. en Roman in de halve finale van 'Op zoek naar Zorro'.

De musical 'Zorro', met onder meer Lone van Roosendaal (NSF 1998) en René van Kooten (NSF 2001), zal te zien zijn in heelwat Nederlandse theaters en dit vanaf zaterdag 02 april tot en met zondag 11 december. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van 
Joop van den Ende Theaterproducties.

Wie de zesde aflevering van 'Op zoek naar Zorro' heeft gemist, kan die via deze link bekijken. De uitslag van deze aflevering kan hier worden (her)bekeken.
(bron : AVRO, De Telegraaf : foto Mischa : Govert de Roos)

06-02-2011 om 11:41 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs