Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

30-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : 3JS gaan met "Je vecht nooit alleen" voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival.

 Eerder vanavond, zondag 30 januari, werd in Nederland het liedje gekozen waarmee het trio Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte, oftewel de 3JS, onze noorderburen gaat vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Afgelopen najaar ging het drietal naar hun buitenverblijf in Frankrijk om een aantal nieuwe liedjes te componeren en vijf van die liedjes werden vanavond tijdens het 'Nationaal Songfestival 2011' live ten gehore gebracht.

* de vijf liedjes voor het 'Nationaal Songfestival 2011' :

01. "Ga dan niet".
02. "De stroom".
03. "Toen ik jou vergat".
04. "Weelderig waardeloos".
05. "Je vecht nooit alleen".

Het lot van deze vijf liedjes lag in de handen van een vijfkoppige vakjury (50%) en de kijkers thuis die door televoting (50%) hun voorkeur kenbaar maakten. De vijf leden van de vakjury waren oud-Songfestivaldeelnemers René Froger (ESF 2009) en Hind (ESF 2008, lid vakjury JSF 2008), TROS-DJ Daniel Dekker (lid vakjury 'NSF 2010', commentator ESF 2010-2011), 3FM-DJ Annemieke Schollaardt en Eric Van Tijn.

 Aan het einde van de uitzending maakte juryvoorzitter Daniel Dekker de top vijf van de vakjury bekend en deze werd dan samengevoegd met de stemmen van de kijkers thuis. "Je vecht nooit alleen", de favoriet van zowel Jan Dulles en Jaap Kwakman waren ook de favoriet van de vakjury en de kijkers. Het staat zo goed als vast dat het nummer in Düsseldorf in het Engels zal worden gezongen.

* de uitslag van het 'Nationaal Songfestival 2011' :

01. "Je vecht nooit alleen" : (eerste plaats vakjury ; 63,8% televoting).
02. "De stroom" : (tweede plaats vakjury ; 25,5% televoting).
03. "Weelderig waardeloos" : (vijfde plaats vakjury ; 5,8% televoting).
04. "Toen ik jou vergat" : (vierde plaats vakjury ; 3,9% televoting).
05. "Ga dan niet" : (derde plaats vakjury ; 1,0% televoting).

 De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival kan sinds 22.30 worden gedownload en de single komt aanstaande vrijdag, 04 februari, op de markt. Naast "Je vecht nooit alleen" staan er ook nog twee covers op de cd-single. Tevens verschijnt dan de nieuwe (Songfestival)versie van het jongste album "Dromers en dwazen" met daarop de vijf liedjes die werden gezongen tijdens het Nationaal Songfestival. 

Voor de intervalact werd er teruggeblikt op een aantal Nederlandse festivalinzendingen uit het verleden en zo waren Anneke Grönloh ("Jij bent mijn leven" - 1964), Marga Bult ("Rechtop in de wind" - 1987), Marlayne ("One good reason" - 1999), Ben Cramer ("De oude muzikant" – 1973), Esther Hart ("One more night" - 2003), Justine Pelmelay ("Blijf zoals je bent" - 1989) en Sieneke ("Ik ben verliefd (Sha-la-lie)" - 2010) aanwezig in de studio.

Wie de Nederlandse selectie voor het Eurovisie Songfestival heeft gemist, kan deze via deze link bekijken. Nederland, zal net als België, op donderdag 12 mei eerstkomende aantreden in de eerste helft van de tweede halve finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. 
(logo : TROS)

30-01-2011 om 23:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : artiesten Macedonische nationale selectie zijn bekend.

 Op zaterdag 26 februari eerstkomende vindt in de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië de nationale selectie, "Skopje 2011', plaats. Tijdens die finale strijden in totaal twintig kandidaten om het ticket voor de Duitse stad Düsseldorf.

Op maandag 10 januari jongstleden liep de deadline af voor het indienen van nummers voor 'Skopje 2011' en in totaal ontving de nationale omroep
MKRTV 88 nummers waarvan er in totaal twintig werden weerhouden.

De omroep maakte eerder deze maand, op donderdag 20 januari, de titels van die twintig nummers wereldkundig en afgelopen woensdag, 26 januari, werden de namen van de artiesten bekendgemaakt. In overleg met de componisten ging de omroep op zoek naar de meest geschikte kandidaten.

* de twintig kandidaten voor 'Skopje 2011' :

01. "Ne se menuva ljubovta" (tekst en muziek : Milan Milanov) door Riste Tevdovski.
02. "Ludost" (tekst en muziek : Zdrаvkа Mircevska) door Zdrаvkа Mircevska.
03. "Tugja si" (tekst : Ognen Nedelkovski ; muziek : Ile Spasov) door Ile Spasov.
04. "Na kraj" (tekst : Rade Vrcakovski Vrcak ; muziek : Goce Simonovski) door Olivera Gorgovska.
05. "Greska" (tekst : Mence Avramova ; muziek : Stole Avramov) door Natasa Malinkova.
06. "Ne mi trebаs". (tekst : Daniel Vankov ; muziek : Zoran Aleksic) door Natalija Slaveva.
07. "Te krade toj" (tekst : Ognen Nedelkovski ; muziek : Lazar Cvetkovski) door Boban Mojsovski.
08. "Lаžeš dekа ne ne boli" (tekst : Petar Acev ; muziek : Hris Marin) door Goran Kargov.
09. "Paranoja" (tekst : Zoran Rudan ; muziek : Boban Apostolov) door Emilija Gievska.
10. "Sekoj den" (tekst en muziek : Milan Milanov) door Offside.
11. "Rusinka" (tekst : Vladimir Dojcinovski, Jovan Jovanov ; muziek : Grigor Koprov) door Vlatko Ilievski.
12. "Znaesh li" (tekst : Irena Dimovska ; muziek : Daniel Mitrevski) door Аngelinа Stoјаnoskа.
13. "Ostavi politika pojachaj ton" (tekst : Tyzee ; muziek : Skipi) door Skipi & Tajzi.
14. "Ram tam tam" (tekst en muziek : Martin Srbinovski) door Martin Srbinovski.
15. "Sekogas nekoj poveke bredi" (tekst en muziek : Blaze Temelkov) door Filip Jordanovski.
16. "Kockar" (tekst : Denis Hajdarevic ; muziek : Denis Hajdarevic, Ivan Jovanov) door Ivаn Јovаnov.
17. "Bozji pateki" (tekst : Maja Pavlovska ; muziek : Aleksandar Cekredzi) door Lidija Kochovska.
18. "Neka e so pomin" (tekst : Ognen Nedelkovski ; muziek : Ljupco Mirkovski) door Dule & Koki.
19. "Vo mojot svet imas dom" (tekst : Borche Dimitrov ; muziek : Gligor Koprov) door Nade Talevska.
20. "Ne vrakaj se" (tekst en muziek : Risto Apostolov) door Vodoliја.

Het lot van de finalisten ligt in de handen van een vijftienkoppige jury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Per toestel kan er tot maximaal zes maal gestemd worden. De Macedonische kandidaat treedt aan tijdens het tweede deel van de tweede halve finale, op donderdag 12 mei. (bron :
MKRTV)

30-01-2011 om 20:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Blond Ambition Babes (B-A-B-E) is de nieuwe Vlaamse meidengroep van Lesley-Ann Poppe, Tanja Dexters en Griet Vanhees.

 Vandaag, de voorlaatste dag van de maand januari, is de officiële start van de nieuwe Vlaamse meidengroep B-A-B-E. Dit is de afkorting van Blond Ambition Babes. Drie complexloze en vrolijke blondines die genieten van het leven starten deze groep. Sexy, speels en een beetje stout zijn de trefwoorden die deze nieuwe muziekgroep typeren. Daarnaast hebben ze nog iets heel belangrijk gemeen : het zijn alledrie gelukkige mama's.

De drie leden van B-A-B-E zijn zeker geen onbekenden :

- Lesley-Ann Poppe : zij raakte bekend door haar fantastische kookkunsten tijdens de programma's 'Komen Eten' en 'De beste hobbykok van Vlaanderen'.

- Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) : zij is ex-Miss België, model, presentatrice en zangeres.

- Griet Vanhees : zij is presentatrice voor ROB (Regionale omroep Vlaams Brabant), styliste en model.

Kortom, het zijn drie dames die geen enkele uitdaging uit de weg gaan.
B-A-B-E gaat Nederlandstalige nummers brengen met een stevige knipoog. De eerste single wordt verwacht begin maart.

 De drie B-A-B-E's staan alvast vol enthousiasme klaar om erin te vliegen en staan ter beschikking om al jullie vragen te beantwoorden. Meer nieuws over deze nieuwe Vlaamse meidengroep krijg je op hun website. (foto's B-A-B-E : Frank Dejongh)

30-01-2011 om 18:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Yvette leidt zwaar onder de breuk tussen Frank en Franky en Nina gaat Femke uitdagen.

 Op maandag 30 augustus ging het zestiende seizoen van start van de Eén-reeks 'Thuis'.

De titelsong van de serie wordt ook dit seizoen gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.916 TOT EN MET 2.920.

Yvette leidt zwaar onder de breuk tussen Frank en Franky. Nina gaat Femke uitdagen. Waldek probeert Luc op stang te jagen. Peggy en Tom genieten van hun tijd met Sandrine. Waldek en Jenny hebben een idee om de problemen van Nancy op te lossen.

- maandag 31 januari - aflevering 2.916 : Marianne gaat de schade opmeten in Ter Smissen. Yvette lijdt zwaar onder de breuk tussen Frank en Franky. Julia probeert te bemiddelen tussen Bram en Katrien. Ann klaagt over aanhoudende buikpijn. Rosa probeert afstand te houden van Waldek.

- dinsdag 01 februari
 - aflevering 2.917 : Leo organiseert een partijtje darts in Taxi Ter Smissen. Nancy wordt op het matje geroepen door Marianne. Peggy en Tom genieten van hun tijd met Sandrine. Nina gaat op zoek naar een gepaste huwelijksdatum.

- woensdag 02 februari - aflevering 2.918 : Waldek en Jenny hebben een idee om de problemen van Nancy op te lossen. Frank verwerkt de confrontatie met zijn zoon. Peter is allesbehalve enthousiast over de huwelijksdatum die Nina heeft uitgekozen. Julia is het gekibbel van haar dochters meer dan beu.

- donderdag 03 februari
 - aflevering 2.919 : Door de situatie van Ann, komt Bianca tot een opmerkelijke conclusie. Waldek lucht zijn hart bij Frank. De benefietveiling in Ter Smissen zorgt voor heel wat opmerkelijke combinaties. Luc paait Franky door hem zakelijk advies te vragen.

- vrijdag 04 februari - aflevering 2.920 : Tim is allesbehalve tevreden met zijn 'date'. Rosa tempert meteen alle verwachtingen van Waldek. Bianca heeft een belangrijke vraag voor Mo. Bram en Paulien vallen te pas en te onpas binnen bij Franky.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en logo : Eén)

30-01-2011 om 16:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : een ongeval maakt een einde aan het leven van Brenda.

 Op maandag 30 augustus ging op vtm het twintigste seizoen van start van de soap 'Familie'. In de eerste twee afleveringen kreeg de kijker de afloop te zien van de spannende cliffhanger waarmee 'Familie' de zomervakantie was ingedoken, nl. geeft Peter zijn ja-woord aan June?

Nieuwkomers

Op dinsdag 31 augustus gingen de verhaallijnen verder en die situeren zich twee maanden later. De familie gaat opnieuw verder met hun alledaagse activiteiten. De familie zal vanaf dan ook geconfronteerd worden met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Remko, gespeeld door Ward Bal, zal een prominente plaats krijgen in het leven van Hanneke en ook Pieter, i.e. Jef Ravelingen, is nog steeds Miekes ware liefde. Verder zullen ook modegigant Bruyninckx (Erik Burke), Gerda (Britt Van der Borght), barmeisje Roos (Heidi De Grauwe), schoonmoeder Maria (Magda Cnudde) e.a. hun opwachting maken.

Plotwendingen

Wat de plotwendingen betreft, kunnen we alvast onthullen dat Bart het erg moeilijk krijgt met zijn opgroeiende dochter. Het is voor hem niet makkelijk om zijn kleine meisje te zien opgroeien tot een vrouw die weet wat ze wil. Rita en Dimi plannen samen de trip van hun leven, terwijl Maarten allerhande pogingen onderneemt om zijn droom, het café omvormen tot bistro, te realiseren. Maar ook liefde, warmte, vriendschap, macht en ambitie, het verwerken van een verlies, prille liefde en ziekte zijn thema's die de volgende maanden aan bod komen in 'Familie'.

Kortom, 'Familie' blijft fris, verrassend, up to date en brengt sinds maandag 30 augustus nieuwe meeslepende verhalen.

Ook dit seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.536 TOT EN MET 4.541.

- maandag 31 januari - aflevering 4.536 : Bart heeft eindelijk open kaart gespeeld met Peter over de vervalste handtekening op de verkoopsovereenkomst. Peter is woest op zijn neef én op Bert, vooral omdat door hun bedrog zijn huwelijk op springen staat. Hun actie heeft ook gevolgen voor het directiecomité van Van den Bossche Electronics. Evy motiveert Pierrot om zijn vader op te zoeken in zijn bedrijf, hoewel Dirk zelf de boot afhoudt. Bij "Jan & Alleman" wordt een afscheidsfeestje voor Leen gegeven. De studente geneeskunde gaat zich in de States specialiseren tot hartchirurg. Maarten trekt eindelijk zijn stoute schoenen aan en biecht aan Roos op dat hij stapelzot van haar is.

- dinsdag 01 februari
 - aflevering 4.537 : Nico is teleurgesteld en boos wanneer hij Maarten en Roos betrapt in het appartement boven "Jan & Alleman". Peter maakt zich sterk dat Bert vroeg of laat wel door de mand zal vallen, maar June heeft hier haar twijfels over. Ondertussen mailt Bart zijn eerste open sollicitatiebrief. Pierrot is van mening dat zijn vader hem niet wil zien en hij is geneigd zijn moeder te geloven dat Dirk een onbetrouwbaar individu is. Mathias loopt op de toppen van zijn zenuwen omdat zijn gerechtelijk dossier er hoe langer hoe slechter uitziet.

- woensdag 02 februari
 - aflevering 4.538 : Het gezellige etentje met het gezin eindigt voor Brenda in een drama. Bij het verlaten van het restaurant en het oversteken van de straat is ze immers aangereden. Bart beseft meteen dat de kwetsuren ernstig zijn en alarmeert een ziekenwagen. Pierrot geeft aan Evy toe dat hij er mee zit dat zijn vader hem niet contacteert, maar hij is te koppig om zelf terug een stap te zetten.

- donderdag 03 februari
 - aflevering 4.539 : Maarten vindt het niet kunnen om het café tot na de begrafenis te sluiten en hij overtuigt zijn vader om "Jan & Alleman" terug te openen. Marie-Rose, Veronique en Mathias helpen Bart en Hanne met het uitzoeken van een foto voor het bidprentje. Jan staat er op om de koffietafel te organiseren. Pierrot krijgt eindelijk een telefoontje van zijn vader Dirk. Nico verkondigt dat de relatie van Roos en Maarten hem niets kan schelen, maar toch gaat hij niet werken. June gaat terug aan de slag bij Van den Bossche Electronics, zodat de afwezigheid van Bart kan worden opgevangen.

- vrijdag 04 februari - aflevering 4.540 : Bart en zijn kinderen kunnen voor de organisatie van de crematie rekenen op de hulp van de ganse familie. Pierrot weet niet wat hij van zijn vader Dirk moet denken. Eerst liet de man niets van zich horen en nu sms't hij Pierrot zelfs wakker. Evy herkent dit gedrag. Rita is teleurgesteld omdat ze het ziekenhuis niet mag verlaten voor de begrafenis van Brenda. Bert confronteert Marie-Rose met de advertentie die Peter heeft geplaatst én hij neemt een advocaat onder de arm om zijn ontslag aan te vechten.

- zaterdag 05 februari
- aflevering 4.541 : Rita heeft op eigen risico het ziekenhuis verlaten, zodat ze naar de begrafenis van Brenda kan gaan. De kerk zit afgeladen vol om afscheid van haar te nemen en de aanwezigen kunnen hun emoties niet de baas wanneer Hanne, geruggensteund door haar broertje Jelle, een brief aan haar mama voorleest. De crematie zelf gaat door in besloten kring. Ondertussen brengen Dimi en Nico bij "Jan & Alleman" alles in gereedheid voor de koffietafel. In het ziekenhuis staan de artsen voor een raadsel, want de bloeddruk en hartslag van patiënte Sabine schommelen zonder aanwijzing.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag telkens om 20.05 op vtm, op zaterdag start de reeks om 19.55. (bron en foto : vtm)

30-01-2011 om 16:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Zorro' : Marijn Brouwers verlaat als zesde de wedstrijd.

 Gisterenavond, zaterdag 29 januari, was er de vijfde liveshow van 'Op zoek naar Zorro'. Voortaan is de zaterdagavond de nieuwe thuisbasis van de enige talentenjacht die op zoek is naar potentiële musicalsterren. Dennis de G, Dennis ten V (NSF 2004-2005), Jeroen, Kelvin, Marijn, Mischa, Roman, Ruud, Samuel, Sandor en Tommie zijn echte multi-talenten die de strijd met elkaar aangaan om uiteindelijk de winnaar te worden van 'Op zoek naar Zorro'.

Gisterenavond moest één van de zes resterende deelnemers het strijdtoneel verlaten. In het tweede deel van het programma kregen Tommie, Roman en Ruud kregen van presentator Frits Sissing te horen dat ze meteen doormochten naar de kwartfinale. Mischa kreeg als eerste te horen dat hij in de 'sing off' zat, Dennis de G mocht door naar de kwartfinale en dus moest Marijn opnieuw alles uit de kast halen tijdens de 'sing off'.

 Mischa en Marijn zongen tijdens de 'sing of' het nummer "Vleugels van mijn vlucht". Ook ditmaal moest Willem Nijholt de knoop doorhakken : "Van wie van de twee knip ik de vleugels kort? Kies ik voor een vakman die ervaring heeft? Of kies ik voor iemand die nieuw in het vak is en heel veel beloftes toont? Ik vind het echt heel moeilijk. Ik weet zeker dat ik vannacht wakker zal liggen. Ik red vanavond met pijn in mijn hart Mischa."

Willem besloot : "Marijn, ik maak voor jou een heel diepe buiging en wens je heel veel succes."

Marijn (15 augustus 1974) was teleurgesteld, maar reageerde positief : "De buiging van Willem betekende echt ongelooflijk veel voor me. Als ik heel eerlijk ben heb ik het ervaren als een strijd omdat ik al twee keer in die sing off stond. Ik wil niet zeggen dat ik het al wist, maar het kon alle kanten op."

Marijn gaat niet bij de pakken neer zitten. "Ik had ooit gezegd dat ik drie dagen in bed zou liggen bij uitschakeling. Maar dat gaat niet gebeuren. Ik ben bezig met een soloprogramma over cabaretier Frans Halsema. Die is in de maak en ik ben op zoek naar een impresariaat. Maar nu ga ik eerst lekker een biertje drinken" zei 
hij in De Telegraaf.

De musical 'Zorro', met onder meer Lone van Roosendaal (NSF 1998) en René van Kooten (NSF 2001), zal te zien zijn in heelwat Nederlandse theaters en dit vanaf zaterdag 02 april tot en met zondag 11 december. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van 
Joop van den Ende Theaterproducties.

Wie de vijfde aflevering van 'Op zoek naar Zorro' heeft gemist, kan die via deze link bekijken. De uitslag van deze aflevering kan hier worden (her)bekeken.
(bron : AVRO, De Telegraaf : foto Marijn : Govert de Roos)

30-01-2011 om 15:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurovision 2011 : de veertien finalisten Belgische selectie Eurovisie Songfestival zijn bekend.

 Op zaterdag 12 februari vindt in eigen land de nationale finale, 'Eurovision 2011 : Qui? A vous de décider !', voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Die selectie gaat door met veertien kandidaten en voorafgaand aan deze finale vond er deze voormiddag, zondag 30 januari, eerst nog een voorronde plaats met de dertig geselecteerde kandidaten.

Tijdens die voorronde, vanuit studio 2 in Bergen, rechtstreeks te volgen via radiozender VivaCité en de festivalpagina van de RTBF brachten alle kandidaten hun nummer live ten gehore en hun lot lag in de handen van een vakjury en de luisteraars. Deze luisteraars konden hun stem uitbrengen via telefoon en sms maar ook via het internet waarbij men ook vanuit het buitenland een stem kon uitbrengen (1 stem per IP-adres). Om 13.00 werden de lijnen afgesloten en na het Journal' werden vanaf 13.10 de namen van de veertien finalisten door presentator Jean-Louis Lahaye (presentator nationale selecties ESF en JESF) wereldkundig gemaakt.

* geplaatst voor de Belgische nationale selectie (bekendgemaakt in willekeurige volgorde) :

01. "Just one chance" door Chloe.
02. "Elle merveille" door Alexandre Deschamps.
03. "Simple love" door Syla K..
04. "Somewhere with you" door Thayss N' Bau.
05. "Our way" door The Blazing.
06. "Dans ma chanson" door J Cool.
07. "Yes I know" door .fen.
08. "Be my friend" door NelZa.
09. "C'est la musique" door Steve Linden.
10. "Claquer les portes" door Clac et les Portes.
11. "Rien en apparence" door Sarina Cohn.
12. "Reset" door Kaptain Oats.
13. "Addiction" door Gautier Reyz.
14. "With love baby" door Witloof Bay.

* Uitgeschakeld na de voorronde :

- "Près de toi" door Hanny-D.
- "Our home" door Hélène.
- "For you" door Natohé.
- "Pardonne moi" door Harley.
- "Je vis comme une chanson" door Françoise Norroy.
- "Live my life" door Joe Galli.
- "Fais comme ci" door The MichelJanssens.
- "The way you are" door Etienne Deleyre.
- "I'm alive" door Tommy Waters.
- "Inside me" door 2DAYSTICKET.
- "L'ancre de nos vies" door Mael.
- "Commence par un pas" door NellSonn!.
- "Do you remember" door Joyce & Jay.
- "Les pieds dans l'eau" door Swing Channel.
- "Où s'en vont nos rêves ?" door Léa Clément.
- "Nos pages, nos images" door Bellyve.

De volledige uitslag van deze voorronde 
wordt pas bekend na afloop van de finale op zaterdag 12 februari aanstaande. (bron : RTBF)

30-01-2011 om 13:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ella' : Ella redt het leven van Jens maar vliegt opnieuw de cel in.

 Op vrijdag 24 september ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. Sinds 'Sara', 'Louislouise' en 'David' is de telenovelle niet meer weg te denken uit het fictie-aanbod van vtm. Met opvolger 'Ella' grijpt vtm terug naar de originele ingrediënten van het genre : een aanstekelijke romcom die je meeneemt in een hedendaags sprookje en je toelaat om 200 afleveringen lang te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

De kijker leert Ella kennen als een meisje dat voor het ongeluk lijkt geboren. Na de dood van haar moeder wordt ze door haar stiefzus het huis uitgepest en belandt ze bij haar pleegtante Ursula. Voor haar deugt ze enkel als slaafje in de frituur. Op haar 18de heeft Ella er genoeg van en besluit ze terug te vechten. Wat volgt is een spannende strijd, waarin ze afrekent met haar verleden en … onderweg stapelverliefd wordt.

Maar zowel in haar ontplooiing als in de liefde is haar jaloerse stiefzus nooit veraf. De jonge actrice Darya Gantura neemt de titelrol voor haar rekening. Zij wordt in 'Ella' omringd door o.m. Roel Vanderstukken, Gert Winckelmans, Ini Massez, Rik Verheye, Gène Bervoets, Jits Van Belle, Karel Deruwe, Rudy Morren, Christophe Haddad, Sachli Gholamalisad en Amaryllis Uitterlinden.

* Het verhaal :

De achtjarige Ella woont samen met haar mama in een gezellig rijhuisje. Als alleenstaande moeder heeft Tessa het niet breed, maar ze gaat door het vuur om de kleine Ella een gelukkige jeugd te geven. Wanneer Ella door dyslexie leerproblemen krijgt op school, helpt ze haar dochter spelenderwijs haar achterstand wegwerken. De toekomst lijkt Ella en haar mama gunstig gezind, zeker wanneer Tessa zich verlooft met Norbert, de directeur van privékliniek De Wingerd, waar Tessa als verpleegster werkt.

Fataal ongeluk

Maar dan slaat het noodlot toe. Kort voor het huwelijk met Norbert krijgt Tessa een fataal ongeluk. Op haar sterfbed laat ze Norbert zweren dat hij altijd voor Ella zal zorgen, alsof het zijn eigen dochter is.

Het vuile werk

In eerste instantie houdt Norbert zijn belofte en Ella trekt bij hem in. Maar Norberts dochter Clio is niet opgezet met de komst van Ella en zet alles op alles om haar zo snel mogelijk buiten te werken. Clio weet haar ietwat naïeve vader sluw te bespelen en wanneer er brand uitbreekt in Ella's slaapkamer, lijkt haar lot bezegeld. Norbert dumpt Ella bij tante Ursula, die een frituur uitbaat op een camping. Zij vertelt aan Norbert dat ze een echte kindervriend is, maar ze wil Ella enkel gebruiken om het vuile werk te doen in de frituur. Ursula vindt het niet belangrijk dat Ella leert lezen en schrijven. Als ze maar kan werken.

'Geluk maak je zelf'

De jaren gaan voorbij en op haar achttiende herinnert Ella zich de woorden van haar moeder : "Geluk maak je zelf". Ze pakt haar rugzak en trekt naar de stad waar het leven voor haar begon. 's Nachts doolt ze door de straten en steelt ze eten in een nachtwinkel. Wat Ella niet beseft is dat de jongen van de nachtwinkel haar achterna is gelopen en in een diepe coma geraakt nadat hij wordt aangereden door een auto. Plots belandt ze bij het huisje waar ze vroeger met haar mama woonde. Intussen werd de buurt opgewaardeerd en is het een trendy kapsalonnetje geworden.

Excentrieke Anthony

's Morgens wordt Ella er gevonden door kapster Cindy. Samen met de excentrieke Anthony baat zij het kapsalon uit. Hier start een nieuw hoofdstuk in het leven van Ella. Ondertussen komt Norbert te weten dat Ella niet langer op de camping woont. Hij leefde in de veronderstelling dat Ella er gelukkig was, maar vangt nu tegenstrijdige berichtenop. Zijn zoektocht naar de waarheid kan beginnen, tot grote ergernis van Clio…

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de vooravond om 18.20. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagnamiddag (rond de klok van 15.30) volgt dan 'De week van Ella', een compilatie van de afleveringen van de voorbije week.

Wij brengen telkens op zondag al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'ELLA' - AFLEVERING 93 TOT EN MET 97.

- maandag 31 januari (herhaling dinsdag 01 februari) - aflevering 93 : De vriendschap tussen Ella en haar celgenote 'Little John' wordt steeds inniger. Bovendien krijgt Ella een golf van inspiratie voor het verhaal dat ze aan het schrijven is, en komt Cindy op bezoek. Die heeft nieuwe lenzen voor haar meegebracht, maar het zijn geen kleurlenzen. 'Little John' is de eerste die echt kan zien dat Ella het meisje met de orchideeënogen is. Nicolas krijgt een paniekaanval. Anthony twijfelt : moet hij voor een muziekcarrière gaan, of toch zijn grote droom nastreven en modeontwerper worden?

- dinsdag 01 februari
 (herhaling woensdag 02 februari) - aflevering 94 : Nadat ze haar verhaal heeft afgewerkt, leest Ella het voor aan 'Little John'. Zij is er helemaal weg van... Om ervoor te zorgen dat Yasmine het hoofd van dokter Wolfs niet meer op hol brengt, wil Clio het mooie meisje ontslaan. Het huisreglement van De Wingerd helpt haar daar een handje bij. Wanneer Cindy verneemt dat Ella vrijkomt wegens gebrek aan bewijzen, is dat voor haar en Anthony reden genoeg om een feest te geven. Om te voorkomen dat iedereen haar herkent als het meisje met de orchideeënogen, draagt Ella een zonnebril. Wanneer het feest op zijn hoogtepunt is, verschijnt Clio in het salon van Cindy.

- woensdag 02 februari
 (herhaling donderdag 03 februari) - aflevering 95 : Ella laat zich niet afschrikken door Clio en beslist toch opnieuw naar De Wingerd te gaan om Jens te bezoeken. Cindy moedigt haar vastberadenheid aanvankelijk aan, tot ze de voorwaarden voor Ella's vrijlating verneemt. Frederico spant Lukas in om bij Clio een goed woordje te gaan doen voor Yasmine. Eén van Cindy's vaste klanten, ziet een foto van Ella en herkent in haar het meisje met de orchideeënogen.

- donderdag 03 februari
 (herhaling vrijdag 04 februari) - aflevering 96 : Ella kan voor Cindy niet langer verborgen houden dat zij het meisje is van op de foto. De kapster vindt dat Ella Nicolas op de hoogte moet brengen, maar dat ziet het meisje niet zitten. Nu Ella weer vrij is, onderzoekt inspecteur De Beer verder wie de diefstal van de Mona Flora op zijn geweten heeft. Hij voelt Clio nog eens aan de tand. Yasmine krijgt op haar verjaardagsfeest een wel zeer bijzonder cadeau van Frederico. Wanneer Ella bij dokter Arends informeert hoe het met Jens gaat, verneemt ze dat zijn ouders - onder impuls van Clio - van plan zijn om zijn organen te verkopen.

- vrijdag 04 februari
 (herhaling maandag 07 februari) - aflevering 97 : Ella slaagt er met de hulp van Arends in om te voorkomen dat Jens' organen verkocht worden. Zo redt ze zijn leven, al moet ze er opnieuw haar vrijheid voor opgeven. In de cel treft ze opnieuw 'Little John' aan. Nu Yasmine beslist heeft om samen met Frederico een fietsreis te maken door Europa, moet De Wingerd op zoek naar een vervangster. Die komt er snel, maar ze bakt er niet veel van in de cafetaria. Wolfs is bijzonder opgetogen omdat de apparatuur voor zijn oogonderzoek wordt geleverd. Inspecteur De Beer zet zijn onderzoek naar Clio verder.

Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

30-01-2011 om 12:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NSF 2011 : vanavond wordt de Nederlandse inzending voor Düsseldorf gekozen.

 In juli vorig jaar maakte de Nederlandse omroep TROS bekend dat het trio Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte, oftewel de 3JS onze noorderburen gaat vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Afgelopen najaar ging het drietal naar hun buitenverblijf in Frankrijk om een aantal nieuwe liedjes te componeren en vijf van die liedjes worden vanavond tijdens het 'Nationaal Songfestival 2011' live ten gehore gebracht.

* de vijf liedjes voor het 'Nationaal Songfestival 2011' :

01. "Vecht nooit alleen".
02. "Ga dan niet".
03. "De stroom".
04. "Toen ik jou vergat".
05. "Weelderig waardeloos".


Het lot van deze vijf liedjes ligt in de handen van een vijfkoppige vakjury (50%) en de kijkers thuis die door televoting (50%) hun voorkeur kenbaar zullen maken. De vijf leden van de vakjury zijn oud-Songfestivaldeelnemers René Froger (ESF 2009) en Hind (ESF 2008, lid vakjury JSF 2008), TROS-DJ Daniel Dekker (lid vakjury 'NSF 2010', commentator ESF 2010-2011), 3FM-DJ Annemieke Schollaardt en Eric Van Tijn.

3JS wordt vanavond bijgestaan door Songfestivalsterren die Nederland al eerder mochten vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.
Zo kunnen we onder anderen de volgende oud-collega's verwachten : Justine Pelmelay ("Blijf zoals je bent" - 1989), Esther Hart ("One more night" - 2003), Ben Cramer ("De oude muzikant" – 1973) en Marlayne ("One good reason" - 1999).

Tijdens deze nationale selectie worden alle liedjes in het Nederlands gezongen maar nu al staat vast dat er een Engelse vertaling van de Nederlandse inzending zal komen. De kans is vrij groot dat het drietal op donderdag 12 mei het podium in Düsseldorf zal betreden en in het Engels zal zingen. Definitief uitsluitsel volgt hierover later.

Het 'Nationaal Songfestival 2011', dat plaatsvindt in Studio 21 in Hilversum, wordt in goede banen geleid door Yolanthe Cabau-Sneijder (woordvoerster ESF 2009-2010, lid vakjury JSF 2009) en dit voor het tweede jaar op rij. De uitzending gaat van start om 21.20 en kan rechtstreeks worden gevolgd via Nederland 1, na 'Boer zoekt Vrouw'.

Via het internet kan de uitzending gevolgd worden via de websites Songfestival.nlSterren24 alsook via Eurovision.tv. Na afloop van de rechtstreekse uitzending (rond 22.15) volgt er een persconferentie en die is te volgen via Songfestival.nl en Sterren24.
(bron : Songfestival ; foto 3JS : TROS)

30-01-2011 om 11:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurovision 2011 : vandaag voorronde nationale selectie Eurovisie Songfestival.

 Eerder deze maand raakte reeds bekend dat de Belgische Songfestivalkandidaat zal gekozen worden op zaterdag 12 februari eerstkomende. De nationale finale, 'Eurovision 2011 : Qui? A vous de décider !', vindt plaats met in totaal veertien kandidaten en voorafgaand aan deze finale vindt er deze voormiddag, zondag 30 januari, eerst nog een voorronde plaats met de dertig geselecteerde kandidaten.

Tijdens die voorronde moeten alle kandidaten hun nummer live ten gehore brengen en hun lot ligt in de handen van een vakjury en de luisteraars. Deze luisteraars kunnen hun stem uitbrengen via telefoon en sms maar ook via het internet waarbij men ook vanuit het buitenland een stem kan uitbrengen (1 stem per IP-adres).

Gisterenavond kreeg je reeds de volgorde van optreden tijdens de voorselectie en wij zetten alles hieronder nogmaals netjes op een rijtje.

* volgorde van optreden tijdens de voorronde van de nationale selectie (tussen haakjes het aantal producers en de datum waarop het beoogde bedrag van 20.000 euro werd behaald) :

01. "Claquer les portes" door Clac et les Portes (69 producers - donderdag 30 december).
02. "Somewhere with you" door Thayss N' Bau (96 producers - dinsdag 28 december).
03. "Près de toi" door Hanny-D (46 producers - vrijdag 26 november).
04. "Our home" door Hélène (16 producers - maandag 18 oktober).
05. "For you" door Natohé (44 producers - zondag 26 december).
06. "Yes I know" door .fen (46 producers - donderdag 30 december).
07. "Just one chance" door Chloe (64 producers - donderdag 30 december).
08. "Pardonne moi" door Harley (47 producers - dinsdag 28 december).
09. "Dans ma chanson" door J Cool (69 producers - woensdag 01 december).
10. "Je vis comme une chanson" door Françoise Norroy (14 producers - donderdag 30 december).
11. "Elle merveille" door Alexandre Deschamps (190 producers - woensdag 22 december).
12. "Live my life" door Joe Galli (51 producers - dinsdag 23 november).
13. "Fais comme ci" door The MichelJanssens (23 producers - maandag 27 december).
14. "The way you are" door Etienne Deleyre (113 producers - woensdag 29 december).
15. "Reset" door Kaptain Oats (57 producers - dinsdag 28 december).
16. "Be my friend" door NelZa (144 producers - donderdag 23 december).
17. "I'm alive" door Tommy Waters (29 producers - woensdag 29 december).
18. "Simple love" door Syla K. (44 producers - woensdag 13 oktober).
19. "Inside me" door 2DAYSTICKET (66 producers - dinsdag 28 december).
20. "L'ancre de nos vies" door Mael (21 producers - woensdag 29 december).
21. "Our way" door The Blazing (157 producers - dinsdag 09 november).
22. "Commence par un pas" door NellSonn! (76 producers - donderdag 30 december).
23. "Addiction" door Gautier Reyz (198 producers - zondag 05 december).
24. "With love baby" door Witloof Bay (396 producers - zaterdag 04 december).
25. "Do you remember" door Joyce & Jay (36 producers - dinsdag 28 december).
26. "Les pieds dans l'eau" door Swing Channel (48 producers - woensdag 29 december).
27. "C'est la musique" door Steve Linden (17 producers - dinsdag 19 oktober).
28. "Où s'en vont nos rêves ?" door Léa Clément (129 producers - woensdag 13 oktober).
29. "Nos pages, nos images" door Bellyve (72 producers - dinsdag 23 november).
30. "Rien en apparence" door Sarina Cohn (164 producers - vrijdag 24 december).

Zoals hierboven reeds aangehaald zijn er deze voormiddag dus drie mogelijkheden om je stem uit te brengen :

01. via het internet : gratis, slechts één stem per IP-adres (nationaal en/of internationaal).
02. telefonisch : via het nummer 0905 564 XX (waarbij XX staat voor de kandidaat van je keuze)(0,50 euro per oproep en enkel vanuit België).
03. via sms : XX sturen naar 3063 (waarbij XX staat voor de kandidaat van je keuze)(0,50 euro per berichtje en enkel vanuit België).

De rechtstreekse uitzending wordt in goede banen geleid door Jean-Louis Lahaye (presentator nationale selecties ESF en JESF) die ook de presentatie van de nationale finale voor zijn rekening zal nemen.
De voorronde zal tussen 10.00 en 13.00 plaatsvinden op radiozender VivaCité en zal ook te volgen zijn via de festivalpagina van de Franstalige openbare omroep. Na het 'Journal' van 13.00 zullen de veertien finalisten werelkundig worden gemaakt. De volledige uitslag wordt pas bekend na afloop van de finale op zaterdag 12 februari aanstaande. (bron : RTBF)

30-01-2011 om 02:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : 'Boysband' Blue gaat voor het Verenigd Koninkrijk naar het Eurovisie Songfestival.

 De laatste dagen en weken circuleerden er al heelwat namen van potentiële kandidaten om het Verenigd Koninkrijk te vertegenwoordigen tijdens de finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Aan al die speculaties is er nu een einde gekomen want iets na middernacht Belgische tijd (iets na elven zaterdagavond Britse tijd) heeft de nationale omroep 
BBC bekendgemaakt dat de vierkoppige formatie Blue het land midden mei in Düsseldorf zal vertegenwoordigen met het nummer "I can". De krant Sunday Mirror ging het nieuws vandaag, zondag 30 januari, al brengen en dus kon de Britse openbare omroep niet anders dan zelf met het nieuws naar buiten te komen.

Er komt dit jaar geen nationale selectie maar wel een documentaire (ergens in de maand april) waarvan de opnames heel binnenkort starten. Daarin krijgen we het inblikken van het nummer te zien alsook de Europese promotietournee. Daarnaast komen er een aantal grote namen uit de muziekbusiness langs om hen bij te staan met raad en daad.


 De groep Blue (Simon Webbe, Lee Ryan, Duncan James en Antony Costa) werd opgericht in 2000 en had in Vlaanderen tussen 2001 en 2005 dertien nummers in de 'Ultratop 50'. Hun debuutsingle "All rise" wist het tot de tweede plaats te schoppen in de zomer van 2001. Nadien volgden nog hits zoals onder meer hun duet met Elton John, "Sorry seems to be the hardest word", "Too close" en "If you come back".

In totaal stonden er vier albums in Vlaanderen in de Top 100 waarvan hun debuutalbum "All rise" een vierde plaats wist te bereiken. De groep verkocht de voorbije tien jaar meer dan 13 miljoen platen en had meer dan 40 nummer één-hits over heel de wereld waaronder Italië, Duitsland en Frankrijk.

In 2005 gingen de leden hun eigen weg en zo nam Antony Costa in 2006 deel aan de Britse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "It's a beautiful thing" strandde hij op een tweede plaats na winnaar Daz Sampson. Duncan James zat in 2009 in het panel van 'Your Country Needs You', de nationale selectie voor het Songfestival, gewonnen door Jade Ewen. Datzelfde jaar mocht hij de Britse punten wereldkundig maken tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.  

 In de zomer van dat jaar biechtte Duncan op dat hij al jaren gevoelens had voor vrouwen én mannen.
"Ik ben biseksueel en heb relaties met mannen en vrouwen gehad", vertelde hij toen aan News of the World. "En ik schaam me nergens voor."

De zanger was het zat zich anders voor te doen dan hij werkelijk is. "Ik droeg een geheim met me mee en daar had ik meer dan genoeg van. Nu ben ik begin dertig, ik weet wie ik ben en ik ben er trots op. Ik wil me niet langer verstoppen."

Gelukkig reageerden de belangrijkste mensen uit zijn leven : de andere Blue-leden (met onder meer Antony Costa, 'Making Your Mind Up 2006'), zijn streng katholieke moeder en zijn ex-vriendin Claire (met wie hij een dochtertje van vier heeft) meer dan goed op het nieuws. "Er ligt nog steeds een taboe op biseksualiteit, maar ik ben honderd procent gelukkig met wie ik ben. Ik ben er klaar voor om eerlijk te zijn. Tegenover mezelf en tegenover alle fans."

In 2009 besloot het viertal om de draad terug op te nemen en voluit te gaat met de comeback van Blue met als resultaat dat ze op zaterdag 14 mei eerstkomende de Britse kleuren verdedigen tijdens de finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. (bron en foto Blue : BBC)

30-01-2011 om 02:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Stella Mwangi en The Blacksheeps naar de finale van 'Melodi Grand Prix 2011'.

 Eerder gisterenavond, zaterdag 29 januari, vond in Noorwegen de derde voorronde plaats van 'Melodi Grand Prix 2011', de nationale finale voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als de twee voorgaande jaren komen er drie voorrondes met telkens zeven kandidaten waarvan de nummers één en twee rechtstreeks doorstoten naar de finale (op zaterdag 12 februari), voor de nummers drie en vier komt er aanstaande zaterdag, 05 februari, nog een herkansingsronde ('Sistesjansen') waarin acht kandidaten zullen strijden om de laatste twee tickets voor de finale.

Tijdens het optreden van Susperia, die deze derde voorronde moesten openen, waren er technische problemen en dus mocht het gezelschap na afloop van het zevende en laatste liedje hun nummer "Nothing remains" opnieuw ten gehore brengen.

* geplaatst voor de finale :

01. "Haba haba" (tekst : Stella Mwangi ; muziek : Beyond51, Big City) door Stella Mwangi.
02. "Dance tonight" (tekst en muziek : Agnete Johnsen, Emelie Nilsen) door The BlackSheeps (MGP Nordic 2008).

* naar de herkansingsronde ('Sistesjansen') :

03. "Fire below" (tekst en muziek : Knud Kleppe) door The Lucky Bullets.
04. "Nothing remains" (tekst en muziek : Andersen, Hagen, Åkesson, Didriksen, Mustaparta) door Susperia.

* reeds eerder geplaatst voor de finale :

- "Not that easy (Ah-åh-ah-åh)" (tekst en muziek : Rikke Normann) door Åste Sem & Rikke Normann (eerste plaats eerste voorronde).
- "Vardlokk" (tekst : Cecilie Larsen ; muziek : Helene Bøksle, Sindre Hotvedt, Knut Avenstroup Haugen) door Helene Bøksle (tweede plaats eerste voorronde).
- "Depend on me" (tekst en muziek : Halvor Holter, Tarjei Van Ravens) door Babel Fish. (eerste plaats tweede voorronde).
"You're like a melody" (tekst en muziek : Hanne Sørvaag, Martin Hansen) door Hanne Sørvaag (componist/tekstschrijver Duitse inzending ESF 2008, Georgische inzending 2010 en Noorse inzending 2010)(tweede plaats tweede voorronde).

* reeds geplaatst voor de herkansingsronde ('Sistesjansen') :


- "Alt du vil ha" (tekst en muziek : Magne Almås en Petter Øien) door Sie Gubba (derde plaats eerste voorronde).
- "Daisy" (tekst en muziek : Jim André Bergsted) door Use Me (vierde plaats eerste voorronde).
- "Oh, oh (Puppy love)" (tekst en muziek : Samsaya Sharma, Jarl Aanestad) door Endre (derde plaats tweede voorronde).
- "Allergic" (tekst en muziek : Merethe La Verdi en Kjetil Schei) door Mimi Blix (vierde plaats tweede voorronde).

Tijdens deze derde voorronde maakten Didrik Solli-Tangen (ESF 2010) en Bjørn Johan Muri (MGP 2010) hun opwachting als intervalact. Zij brachten "Yes man", het nummer waarmee Bjørn Johan Muri vorig jaar tijdens de finale van 'Melodi Grand Prix' op een vierde plaats strandde.

Deze uitzending wordt later vanochtend herhaald via NRK 1 (08.20-09.45) en deze namiddag via NRK 2 (16.25-17.45). Inmiddels kan deze derde voorronde worden herbekeken via het archief van de Noorse omroep (klik hier). (bron en foto's : NRK)

30-01-2011 om 00:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'anne's Vlaamse 10' : Jo Vally verdringt Laura Lynn van de eerste plaats.

 Vanuit een bruisende theaterzaal van entertainmentcentrum Viage presenteert gastvrouw Tess Goossens vandaag, zondag 30 januari, een nieuwe aflevering van 'anne's Vlaamse 10'. En er staat heel wat op het programma...

Zo verwelkomt Tess Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011') en Get Ready! (met Jimmy Samyn, Eurosong 2002) als nieuwkomers in 'anne's Vlaamse 10 top', brengen onze Noorderburen Lange Frans (lid vakjury JSF 2009) en Thé Lau een bezoekje aan de Viage en maken Rudolf (The Incredible Time Machine, Eurosong 2002) en Meredith van Pop in Wonderland hun opwachting in de rubriek 'Eén om terug te zien'. 

Bovendien is er ook een nieuwe nummer één in 'anne's Vlaamse 10 top'. Nadat ze drie weken lang de lijst aanvoerde, moet Laura Lynn deze week plaats ruimen voor Jo Vally (Eurosong 1981) met "Santa Maria van de zee".

In de vijfde aflevering maken de volgende artiesten hun opwachting op het podium van 'anne's Vlaamse 10' :

Alice Avery mag 'anne's Vlaamse 10' openen met haar debuutsingle "U make my heart beat". De jongens van Get Ready! (met Jimmy Samyn, Eurosong 2002) hebben de zangmicrobe weer helemaal te pakken. Bovendien komen ze nieuw binnen in 'anne's Vlaamse 10 top' met "Iemand als jij".

Het eerste Nederlandstalige album van Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011') is een muzikaal schot in de roos. Zijn jongste hit "Verloren hart, verloren droom" komt nieuw binnen op nummer negen. In de rubriek 'Eén om terug te zien' wordt er elke week een topper uit ons muziekverleden in ere hersteld. Deze week is het de beurt aan Pop in Wonderland met hun hit uit 1994 "Grow a baby".

Lange Frans (lid vakjury JSF 2009) is de beroemdste rapper van Nederland en Thé Lau kennen we allemaal als frontman van The Scene. Samen hebben ze een prachtig lied geschreven over dromen en hoe die in het leven soms keihard worden gebroken. Blijven hopen en vooral blijven leven is de boodschap van "Zing voor me".

De Pitaboys staan deze week op nummer twee met het aanstekelijke "Waar is da feestje ?". Gene (componist/tekstschrijver "When I look in your eyes", Eurosong 2002 - componist en tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006) en Gina van X-Session brengen het dansnummer "Automatic". Lindsay is 'anne's Vlaamse 10 tip' van deze week met het pakkende "Een bosje bloemen voor je moeder".

Jo Vally's (Eurosong 1981) "Santa Maria van de zee" is een knappe Vlaamse cover van een hit uit 1978 van Mireille Mathieu en is meteen ook de nieuwe nummer één in 'anne's Vlaamse 10'.

* treden vandaag op tijdens de vijfde aflevering :

- Alice Avery met "U make my heart beat".
- Get Ready met "Iemand als jij".
Udo met "Verloren hart, verloren droom".
- Pop in Wonderland met "Grow a baby".
- Lange Frans en Thé Lau met "Zing voor me".
- De Pitaboys met "Waar is da feestje ?".
- X-Session met "Automatic".
- Lindsay met "Een bosje bloemen voor je moeder".
Jo Vally met "Santa Maria van de zee".

De vijfde aflevering van 'anne's Vlaamse 10' wordt vandaagzondag 30 januari, uitgezonden tussen 17.25 en 17.45 (deel 1) en tussen 17.55 en 18.25 (deel 2) op vtm. (bron en logo : vtm)

30-01-2011 om 00:17 geschreven door Redactie  


29-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : morgenvoormiddag voorronde nationale selectie op radiozender Vivacité.

 Eerder deze maand raakte reeds bekend dat de Belgische Songfestivalkandidaat zal gekozen worden op zaterdag 12 februari eerstkomende. De nationale finale, 'Eurovision 2011 : Qui? A vous de décider !', vindt plaats met in totaal veertien kandidaten en voorafgaand aan deze finale vindt er morgenvoormiddag, zondag 30 januari, eerst nog een voorronde plaats met de dertig geselecteerde kandidaten.

Tijdens die voorronde moeten alle kandidaten hun nummer live ten gehore brengen en hun lot ligt in de handen van een vakjury en de luisteraars. Deze luisteraars kunnen hun stem uitbrengen via telefoon en sms maar ook via het internet waarbij men ook vanuit het buitenland een stem kan uitbrengen (1 stem per IP-adres).

Intussen is ook de volgorde van optreden tijdens de voorselectie bekendgemaakt en wij zetten alles hieronder netjes op een rijtje.

* volgorde van optreden tijdens de voorronde van de nationale selectie (tussen haakjes het aantal producers en de datum waarop het beoogde bedrag van 20.000 euro werd behaald) :

01. "Claquer les portes" door Clac et les Portes (69 producers - donderdag 30 december).
02. "Somewhere with you" door Thayss N' Bau (96 producers - dinsdag 28 december).
03. "Près de toi" door Hanny-D (46 producers - vrijdag 26 november).
04. "Our home" door Hélène (16 producers - maandag 18 oktober).
05. "For you" door Natohé (44 producers - zondag 26 december).
06. "Yes I know" door .fen (46 producers - donderdag 30 december).
07. "Just one chance" door Chloe (64 producers - donderdag 30 december).
08. "Pardonne moi" door Harley (47 producers - dinsdag 28 december).
09. "Dans ma chanson" door J Cool (69 producers - woensdag 01 december).
10. "Je vis comme une chanson" door Françoise Norroy (14 producers - donderdag 30 december).
11. "Elle merveille" door Alexandre Deschamps (190 producers - woensdag 22 december).
12. "Live my life" door Joe Galli (51 producers - dinsdag 23 november).
13. "Fais comme ci" door The MichelJanssens (23 producers - maandag 27 december).
14. "The way you are" door Etienne Deleyre (113 producers - woensdag 29 december).
15. "Reset" door Kaptain Oats (57 producers - dinsdag 28 december).
16. "Be my friend" door NelZa (144 producers - donderdag 23 december).
17. "I'm alive" door Tommy Waters (29 producers - woensdag 29 december).
18. "Simple love" door Syla K. (44 producers - woensdag 13 oktober).
19. "Inside me" door 2DAYSTICKET (66 producers - dinsdag 28 december).
20. "L'ancre de nos vies" door Mael (21 producers - woensdag 29 december).
21. "Our way" door The Blazing (157 producers - dinsdag 09 november).
22. "Commence par un pas" door NellSonn! (76 producers - donderdag 30 december).
23. "Addiction" door Gautier Reyz (198 producers - zondag 05 december).
24. "With love baby" door Witloof Bay (396 producers - zaterdag 04 december).
25. "Do you remember" door Joyce & Jay (36 producers - dinsdag 28 december).
26. "Les pieds dans l'eau" door Swing Channel (48 producers - woensdag 29 december).
27. "C'est la musique" door Steve Linden (17 producers - dinsdag 19 oktober).
28. "Où s'en vont nos rêves ?" door Léa Clément (129 producers - woensdag 13 oktober).
29. "Nos pages, nos images" door Bellyve (72 producers - dinsdag 23 november).
30. "Rien en apparence" door Sarina Cohn (164 producers - vrijdag 24 december).

Zoals hierboven reeds aangehaald zijn er morgenvoormiddag dus drie mogelijkheden om je stem uit te brengen :

01. via het internet : gratis, slechts één stem per IP-adres (nationaal en/of internationaal).
02. telefonisch : via het nummer 0905 564 XX (waarbij XX staat voor de kandidaat van je keuze)(0,50 euro per oproep en enkel vanuit België).
03. via sms : XX sturen naar 3063 (waarbij XX staat voor de kandidaat van je keuze)(0,50 euro per berichtje en enkel vanuit België).

De rechtstreekse uitzending wordt in goede banen geleid door Jean-Louis Lahaye (presentator nationale selecties ESF en JESF) die ook de presentatie van de nationale finale voor zijn rekening zal nemen.
De voorronde zal morgen, zondag 30 januari, tussen 10.00 en 13.00 plaatsvinden op radiozender VivaCité en zal ook te volgen zijn via de festivalpagina van de Franstalige openbare omroep. (bron : RTBF)

29-01-2011 om 19:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM50 - 29 januari 2011 : Tom Dice deze week op eenendertig.

 De jongste single van Eeklonaar Tom Dice (ESF 2010), "A thousand years", moet deze week tien plaatsen verlies incasseren in de 'MNM50', de hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars van de muziekzender MNM. In de tiende week notering gaat hij van een eenentwintigste naar een eenendertigste plaats.

 "Gek op jou", de jongste single van Clouseau, is na bijna vijf maanden uit het overzicht verdwenen. "Is it over you", de samenwerking tussen Owen en Stan Van Samang, daalt in de elfde week notering van een dertiende naar een vijftiende plaats. "Dirty situation" van Mohombi feat. Akon boekt na elf weken notering ook een aantal plaatsen verlies en gaan zo van een tiende naar een eenentwintigste plaats.

De nieuwe single van de Zweedse succesformatie Roxette, "She's got nothing on (but the radio"), komt het overzicht binnen op een veertigste plaats.15. (13) "Is it over you" - Owen feat. Stan Van Samang (11 weken)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
21. (10) "Dirty situation" - Mohombi (MF 2005) feat. Akon (11 weken).
31. (21) "A thousand years" - Tom Dice (10 weken)(ESF 2010).
40. (NW) "She's got nothing on (but the radio") - Roxette (met Per Gessle, componist/tektschrijver "Kärleken är evig", MF 1986).

Verdwenen : "Gek op jou" - Clouseau (19 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).

Elke maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond publiceert de zender een tussenstand om 19.00 en op zaterdag krijg je telkens tussen 10.00 en 13.00 de nieuwe 'MNM50'.
Voor de volledige top 50 van de luisteraar verwijzen we je naar de website van MNM. (bron : MNM)

29-01-2011 om 18:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (29-01-2011).

 Ook vanavond staan er een aantal voorrondes voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival op het programma en morgenmiddag kennen we de veertien finalisten in de Belgische nationale selectie. Het wordt een koud maar zonnig weekend en dat kunnen we misschien nog zonniger maken met onze nieuwe lading muzikaal geweld in de laatste 'Vers van de pers' van januari.

 Aanstaande vrijdag, 04 februari, ligt er een nieuwe single van Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) in de rekken. "Elke dag een beetje mooier" is opnieuw een aanstekelijk en opgewekt liedje.

 Ook voor de kleinsten is er goed nieuws te melden want afgelopen maandag, 24 januari, verscheen er een nieuwe dvd van het meidentrio K3 (Eurosong 1999). Het is een registratie van de show "De wondermachine" die ze afgelopen najaar met heel veel succes brachten in Vlaanderen en Nederland.

 Gisteren, vrijdag, 28 januari, was de Spaanse zangeres Soraya (ESF 2009) nog te gast in de eerste voorronde van de Spaanse selectie. Afgelopen maandag, 24 januari, verscheen de nieuwe single van Antoine Clamaran feat. Soraya op de markt. Met "Stick shift" hoopt het tweetal de Europese hitparades te veroveren.

 "Hinter der Sonne - Lieder, die ich im Herzen trage" is de titel van het gloednieuwe album van Karel Gott (ESF 1968). Op het verzamelalbum, dat gisteren, vrijdag 28 januari, verscheen, staan in totaal eenentwintig van zijn lievelingsnummers. Ook zijn festivalinzending uit 1968, "Tausend Fenster", waarmee hij voor Oostenrijk deelnam, vinden we op het album terug.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Sinds gisteren, vrijdag 28 januari, zijn de nummers die deelnemen aan de derde en laatste voorronde van 'Melodi Grand Prix 2011', de Noorse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, beschikbaar. Het verzamelalbum, met daarop de eenentwintig nummers van de selectie van dit jaar, zal vanaf overmorgenmaandag 31 januari, beschikbaar zijn. De Noorse rockgroep Susperia hoopt vanavond een ticket te bemachtigen voor de finale van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Later dit jaar mogen we een nieuw album verwachten van het zestal. En van Noorwegen naar buurland Finland is maar een kleine stap want daar mogen we binnenkort ook een album verwachten van Stala & So, de groep die zich gisterenavond, vrijdag 28 januari, voor de finale wist te plaatsen met "Pamela".

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

29-01-2011 om 11:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond derde en laatste voorronde IJslandse selectie Eurovisie Songfestival.

 Op zaterdag 15 januari, ging in IJsland de zoektocht van start naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In totaal ontving RÚV 174 nummers voor de nationale selectie, beter gekend als 'Söngvakeppni Sjónvarpsins'.

De finale van 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2011' zal plaatsvinden op zaterdag 12 februari en voorafgaand hieraan komen er in totaal drie voorrondes, waarvan de derde en laatste voorronde vanavond. Aan elke voorronde nemen vijf nummers deel en het lot van de kandidaten ligt zowel tijdens de voorrondes als tijdens de finale in de handen van de kijkers thuis. Uit elke voorronde stoten telkens twee kandidaten door naar de finale.

* de derde voorronde van 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2011' (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers en componisten) :

01. "Sáluhjálp" (tekst en muziek : Pétur Örn Guðmundsson) door Hljómsveitin Buff (één van de leden is Einar Þór Jóhannsson, IJslandse selectie 2007).
02. "Ég lofa" (tekst : Sigurður Örn Jónsson ; muziek : Vignir Snær Vigfússon, Jógvan Hansen) door Jógvan Hansen (IJslandse selectie 2009-2010).
03. "Ég trúi á betra líf" (tekst : Eiríkur Hauksson, Gerard James Borg ; muziek : Hallgrímur Óskarsson) door Magni Ásgeirsson (IJslandse selectie 2006-2008).
04. "Morgunsól" (tekst en muziek : Jóhannes Kári Kristinsson) door Georg Alexander Valgeirsson.
05. "Aftur heim" (tekst : Þórunn Erna Clausen ; muziek : Sigurjón Brink) door Hreimur Örn Heimisson (IJslandse selectie 2003-2007), Gunni Óla (nam in 2001 als lid van Two Tricky deel aan het Eurovisie Songfestival, IJslandse selectie 2006 en was vorig jaar backing vocal bij Sigurjón Brink in de IJslandse selectie), Benedikt Brynleifsson, Vignir Snær Vigfússon, Matthías Matthíasson (IJslandse selectie 2006-2007-2010) & Pálmi Sigurhjartarson.

 Aan deze derde voorronde zou in eerste instantie singer/songwriter Sigurjón Brink (Sjonni) (IJslandse selectie 2006-2007-2008-2010) deelnemen met het nummer "Aftur heim" waarvan de tekst werd geschreven door zijn vrouw.

Brink overleed op maandag 17 januari jongstleden op amper 36-jarige leeftijd en op verzoek van de naaste familie werd het nummer niet uit de wedstrijd gehaald. Een aantal vrienden zullen het nummer vanavond brengen als eerbetoon.

De nummers zijn in de week die voorafgaat aan de voorronde te horen via Rás 2 alsook via de website van de openbare omroep. De presentatie van de nationale selectie wordt dit jaar in goede banen geleid door Guðmundur Gunnarsson en Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir.

De uitzending gaat vanavond van start om 21.15 Belgische tijd (20.15 plaatselijk tijd) en duurt tot 22.30 Belgische tijd (21.30 plaatselijke tijd). Zoals steeds kan de IJslandse selectie rechtstreeks via het internet worden gevolgd en dat kan via deze
link. (bron en logo : RÚV)

29-01-2011 om 01:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond gaat de zoektocht in Kroatië verder.

 In november vorig jaar raakte bekend dat de Kroatische nationale omroep HRT het roer met betrekking tot 'Dora', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, volledig zou gaan omgooien. Op vrijdag 19 november startte de zoektocht naar deelnemers (professionele artiesten en amateurs) voor 'Dora 2011'. Via de website van de omroep konden geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor de nationale selectie en na afloop van de deadline vonden er audities plaats om vierentwintig kandidaten aan te duiden die sinds vorige week zaterdag, 22 januari, gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf.

Een zeskoppige jury (Željen Klašterka, Hrvoje Hegedušić, Želimir Babogredac, Želimir Bučević, Branka Muvrin en Hrid Matić) waren present tijdens die audities en kozen uiteindelijk de vierentwintig kandidaten en zij werden vooreerst netjes verdeeld over twee voorrondes. 

* tweede voorronde 'Dora 2011' (29 januari) :

01. Daria Kinzer (Zagreb).
02. Renata Holi (Virovitica)('Dora 2004').
03. Mijo Lešina (Zagreb)('Dora 2009-2010').
04. Marija Rubčić (Zagreb).
05. Manuela Svorcan (Pula).
06. Katica Marinović (Split).
07. Doris Teur (Zaprešić)('Dora 2010').
08. Mirko Švenda-Žiga (Prelog).
09. Diana Heraković (Sveta Nedjelja).
10. Ana Eškinja (Sv. Filip i Jakov).
11. Filip Dizdar (Sukošan)('Dora 2010').
12. Saša Lozar (Zagreb)('Dora 2018').

Vorige week zaterdag, 22 januari, en vanavond, zaterdag 29 januari, treden dus twaalf kandidaten aan waarvan er telkens zes doorstoten naar de derde aflevering (zaterdag 05 februari). In die aflevering vallen opnieuw zes kandidaten af waardoor er dus zes overblijven. Een week later, op zaterdag 12 februari, vallen er in de vierde aflevering twee kandidaten af. In de vijfde (zaterdag 19 februari) en de zesde aflevering (zaterdag 26 februari) moet telkens één kandidaat de show verlaten zodat de finale op zaterdag 05 maart doorgaat met twee kandidaten.

Tijdens de zes eerste afleveringen ligt het lot van de kandidaten steeds in de handen van de kijkers thuis die door televoting hun  voorkeur kenbaar zullen maken. Daarbovenop is er telkens een driekoppige jury die enkel een oordeel mag geven over de artiesten, vanavond zijn die juryleden Gabi Novak, Dino Jelusić (winnaar JESF 2003) en Milana Vlaović (backing vocal Joegoslavische inzending ESF 1990, componist/tekstschrijver Kroatische inzending ESF 2002).

In de finale ligt het lot van de twee overblijvende kandidaten in de handen van een vakjury (50%)en de kijkers thuis (50%). Tijdens de finale zullen eveneens drie nummers worden voorgesteld waarvan er eentje de Kroatische inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal worden. Deze nummers werden besteld door de Kroatische omroep.

'Dora 2011' wordt in goede banen geleid door Monika Lelas, Leona Paraminski en Aleksandar Kostadinov en wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Kroatische omroep. De uitzending gaat van start om 20.10 en duurt tot 22.10 en kan ook via het internet worden gevolgd (klik hier).
(bron : HRT)

29-01-2011 om 01:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond derde voorronde Noorse selectie Eurovisie Songfestival.

 Vanavond, zaterdag29 januari, vindt in Noorwegen de derde en laatste voorronde plaats van 'Melodi Grand Prix 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als de voorgaande jaren zijn er ook dit jaar drie voorrondes met telkens zeven kandidaten waarvan de nummers één en twee rechtstreeks doorstoten naar de finale (op zaterdag 12 februari), voor de nummers drie en vier komt er volgende week zaterdag, 05 februari, nog een herkansingsronde ('Sistesjansen') waarin acht kandidaten zullen strijden om de laatste twee tickets voor de finale.

* derde voorronde - Skien :

01. "Nothing remains" (tekst en muziek : Andersen, Hagen, Åkesson, Didriksen, Mustaparta) door Susperia.
02. "Gone with the wind" (tekst en muziek : Simone Larsen, Moh Denebi, Jennifer Brown, Bjørn Djupström) door Noora Noor.
03. "SOS" (tekst en muziek : Tor Einar Krogtoft-Jensen, Christoffer Bergesen) door Girl Happy.
04. "Like dreamers do" (tekst : Simon Walker ; muziek : Grethe Svensen, Tommy Berre) door Grethe Svensen.
05. "Dance tonight" (tekst en muziek : Agnete Johnsen, Emelie Nilsen) door The BlackSheeps (MGP Nordic 2008).
06. "Haba haba" (tekst : Stella Mwangi ; muziek : Beyond51, Big City) door Stella Mwangi.
07. "Fire below" (tekst en muziek : Knud Kleppe) door The Lucky Bullets.

 De nationale selectie wordt dit jaar in goede geleid door Per Sundnes en Anne Rimmen. De derde voorronde wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden via NRK 1 tussen 19.55 en 21.15 en kan ook via het internet worden gevolgd (klik hier). Deze uitzending wordt later vanavond herhaald via NRK 3 (23.50-01.10), morgenochtend via NRK 1 (08.20-09.45) en morgennamiddag via NRK 2 (16.25-17.45). Nadien kan deze derde voorronde worden herbekeken via het archief van de Noorse omroep (klik hier). (bron en foto's : NRK)

29-01-2011 om 00:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vijf kandidaten hebben zich reeds geplaatst voor halve finale Spaanse nationale selectie.

 De Spaanse nationale omroep TVE is eerder gisterenavond, vrijdag 28 januari, de zoektocht gestart naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale selectie, 'Destino Eurovisión 2011', ging van start met de eerste voorronde en daarin traden twaalf van de vierentwintig kandidaten aan. Zij brachten tijdens de uitzending, gepresenteerd door Anne Igartiburu, nummers uit de Songfestivalgeschiedenis. Igartiburu kreeg het gezelschap van Daniel Diges, de Spaanse deelnemer van vorig jaar, die verslag deed vanuit de greenroom.

Het lot van de kandidaten ligt tijdens deze nationale selectie in de handen van de kijkers thuis en van een vakjury bestaande uit Albert Hammond, Merche, Reyes del Amor, David Ascanio en Boris Izaguirre. Na drie optredens stuurde dit vijfkoppige gezelschap steeds één kandidaat terug naar af zodat er acht kandidaten overbleven. Van hen gingen er uiteindelijk vijf door naar de halve finale : drie van hen werden aangeduid door de kijkers thuis die door televoting hun voorkeur kenbaar maakten (20 minuten) en twee werden door de vakjury aangeduid.

* de twaalf kandidaten in de eerste voorronde (in volgorde van optreden) :

01. "Estando contigo" (Spanje 1961) door David Sancho.
02. "Wild dances" (Oekraïne 2004) door Roima Durán (Rocío Jiménez)(UITGESCHAKELD).
03. "Bailar pegados" (Spanje 1991) door Da Igual.

04. "No tengo edad (Non ho l'eta)" (Italië 1963) door Lucía Pérez.
05. "Fly on the wings of love" (Denemarken 2000) door Auryn.
06. "Ding-a-dong" (Nederland 1975) door Las Miranda (UITGESCHAKELD).

07. "Gwendolyne" (Spanje 1970) door Sunami (UITGESCHAKELD).
08. "Satellite" (Duitsland 2010) door Gio (Sergio Bermejo).
09. "Ne partez pas sans moi" (Zwitserland 1988) door Guadiana.

10. "Vuelve conmigo" (Spanje 1995) door María López.
11. "Fairytale" (Noorwegen 2009) door Baltanás (Spaanse selectie 2007-2008).
12. "Tu te reconnaîtras" (Luxemburg 1973) door Paula Marengo (UITGESCHAKELD).

Als intervalacts waren er oud-festivaldeelneemster Soraya (ESF 2009) met "Live your dreams", Pitingo met "She works hard for the money" en jurylid Albert Hammond met "It never rains in Southern California".

De kijkers thuis stuurden in willekeurige volgorde David Sancho, Auryn en Lucía Pérez door naar de halve finale. De keuze van de vakjury viel op Gio en Da Igual.

Aanstaande vrijdag, 04 februari, vindt de tweede voorronde plaats met de twaalf resterende kandidaten. Ook dan zullen er vijf kandidaten doorstoten naar de halve finale.
Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de festivalpagina van de nationale omroep. (bron en logo : TVE)

29-01-2011 om 00:44 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!