Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

29-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (29-01-2011).

 Ook vanavond staan er een aantal voorrondes voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival op het programma en morgenmiddag kennen we de veertien finalisten in de Belgische nationale selectie. Het wordt een koud maar zonnig weekend en dat kunnen we misschien nog zonniger maken met onze nieuwe lading muzikaal geweld in de laatste 'Vers van de pers' van januari.

 Aanstaande vrijdag, 04 februari, ligt er een nieuwe single van Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) in de rekken. "Elke dag een beetje mooier" is opnieuw een aanstekelijk en opgewekt liedje.

 Ook voor de kleinsten is er goed nieuws te melden want afgelopen maandag, 24 januari, verscheen er een nieuwe dvd van het meidentrio K3 (Eurosong 1999). Het is een registratie van de show "De wondermachine" die ze afgelopen najaar met heel veel succes brachten in Vlaanderen en Nederland.

 Gisteren, vrijdag, 28 januari, was de Spaanse zangeres Soraya (ESF 2009) nog te gast in de eerste voorronde van de Spaanse selectie. Afgelopen maandag, 24 januari, verscheen de nieuwe single van Antoine Clamaran feat. Soraya op de markt. Met "Stick shift" hoopt het tweetal de Europese hitparades te veroveren.

 "Hinter der Sonne - Lieder, die ich im Herzen trage" is de titel van het gloednieuwe album van Karel Gott (ESF 1968). Op het verzamelalbum, dat gisteren, vrijdag 28 januari, verscheen, staan in totaal eenentwintig van zijn lievelingsnummers. Ook zijn festivalinzending uit 1968, "Tausend Fenster", waarmee hij voor Oostenrijk deelnam, vinden we op het album terug.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Sinds gisteren, vrijdag 28 januari, zijn de nummers die deelnemen aan de derde en laatste voorronde van 'Melodi Grand Prix 2011', de Noorse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, beschikbaar. Het verzamelalbum, met daarop de eenentwintig nummers van de selectie van dit jaar, zal vanaf overmorgenmaandag 31 januari, beschikbaar zijn. De Noorse rockgroep Susperia hoopt vanavond een ticket te bemachtigen voor de finale van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Later dit jaar mogen we een nieuw album verwachten van het zestal. En van Noorwegen naar buurland Finland is maar een kleine stap want daar mogen we binnenkort ook een album verwachten van Stala & So, de groep die zich gisterenavond, vrijdag 28 januari, voor de finale wist te plaatsen met "Pamela".

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

29-01-2011 om 11:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond derde en laatste voorronde IJslandse selectie Eurovisie Songfestival.

 Op zaterdag 15 januari, ging in IJsland de zoektocht van start naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In totaal ontving RÚV 174 nummers voor de nationale selectie, beter gekend als 'Söngvakeppni Sjónvarpsins'.

De finale van 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2011' zal plaatsvinden op zaterdag 12 februari en voorafgaand hieraan komen er in totaal drie voorrondes, waarvan de derde en laatste voorronde vanavond. Aan elke voorronde nemen vijf nummers deel en het lot van de kandidaten ligt zowel tijdens de voorrondes als tijdens de finale in de handen van de kijkers thuis. Uit elke voorronde stoten telkens twee kandidaten door naar de finale.

* de derde voorronde van 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2011' (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers en componisten) :

01. "Sáluhjálp" (tekst en muziek : Pétur Örn Guðmundsson) door Hljómsveitin Buff (één van de leden is Einar Þór Jóhannsson, IJslandse selectie 2007).
02. "Ég lofa" (tekst : Sigurður Örn Jónsson ; muziek : Vignir Snær Vigfússon, Jógvan Hansen) door Jógvan Hansen (IJslandse selectie 2009-2010).
03. "Ég trúi á betra líf" (tekst : Eiríkur Hauksson, Gerard James Borg ; muziek : Hallgrímur Óskarsson) door Magni Ásgeirsson (IJslandse selectie 2006-2008).
04. "Morgunsól" (tekst en muziek : Jóhannes Kári Kristinsson) door Georg Alexander Valgeirsson.
05. "Aftur heim" (tekst : Þórunn Erna Clausen ; muziek : Sigurjón Brink) door Hreimur Örn Heimisson (IJslandse selectie 2003-2007), Gunni Óla (nam in 2001 als lid van Two Tricky deel aan het Eurovisie Songfestival, IJslandse selectie 2006 en was vorig jaar backing vocal bij Sigurjón Brink in de IJslandse selectie), Benedikt Brynleifsson, Vignir Snær Vigfússon, Matthías Matthíasson (IJslandse selectie 2006-2007-2010) & Pálmi Sigurhjartarson.

 Aan deze derde voorronde zou in eerste instantie singer/songwriter Sigurjón Brink (Sjonni) (IJslandse selectie 2006-2007-2008-2010) deelnemen met het nummer "Aftur heim" waarvan de tekst werd geschreven door zijn vrouw.

Brink overleed op maandag 17 januari jongstleden op amper 36-jarige leeftijd en op verzoek van de naaste familie werd het nummer niet uit de wedstrijd gehaald. Een aantal vrienden zullen het nummer vanavond brengen als eerbetoon.

De nummers zijn in de week die voorafgaat aan de voorronde te horen via Rás 2 alsook via de website van de openbare omroep. De presentatie van de nationale selectie wordt dit jaar in goede banen geleid door Guðmundur Gunnarsson en Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir.

De uitzending gaat vanavond van start om 21.15 Belgische tijd (20.15 plaatselijk tijd) en duurt tot 22.30 Belgische tijd (21.30 plaatselijke tijd). Zoals steeds kan de IJslandse selectie rechtstreeks via het internet worden gevolgd en dat kan via deze
link. (bron en logo : RÚV)

29-01-2011 om 01:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond gaat de zoektocht in Kroatië verder.

 In november vorig jaar raakte bekend dat de Kroatische nationale omroep HRT het roer met betrekking tot 'Dora', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, volledig zou gaan omgooien. Op vrijdag 19 november startte de zoektocht naar deelnemers (professionele artiesten en amateurs) voor 'Dora 2011'. Via de website van de omroep konden geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor de nationale selectie en na afloop van de deadline vonden er audities plaats om vierentwintig kandidaten aan te duiden die sinds vorige week zaterdag, 22 januari, gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf.

Een zeskoppige jury (Željen Klašterka, Hrvoje Hegedušić, Želimir Babogredac, Želimir Bučević, Branka Muvrin en Hrid Matić) waren present tijdens die audities en kozen uiteindelijk de vierentwintig kandidaten en zij werden vooreerst netjes verdeeld over twee voorrondes. 

* tweede voorronde 'Dora 2011' (29 januari) :

01. Daria Kinzer (Zagreb).
02. Renata Holi (Virovitica)('Dora 2004').
03. Mijo Lešina (Zagreb)('Dora 2009-2010').
04. Marija Rubčić (Zagreb).
05. Manuela Svorcan (Pula).
06. Katica Marinović (Split).
07. Doris Teur (Zaprešić)('Dora 2010').
08. Mirko Švenda-Žiga (Prelog).
09. Diana Heraković (Sveta Nedjelja).
10. Ana Eškinja (Sv. Filip i Jakov).
11. Filip Dizdar (Sukošan)('Dora 2010').
12. Saša Lozar (Zagreb)('Dora 2018').

Vorige week zaterdag, 22 januari, en vanavond, zaterdag 29 januari, treden dus twaalf kandidaten aan waarvan er telkens zes doorstoten naar de derde aflevering (zaterdag 05 februari). In die aflevering vallen opnieuw zes kandidaten af waardoor er dus zes overblijven. Een week later, op zaterdag 12 februari, vallen er in de vierde aflevering twee kandidaten af. In de vijfde (zaterdag 19 februari) en de zesde aflevering (zaterdag 26 februari) moet telkens één kandidaat de show verlaten zodat de finale op zaterdag 05 maart doorgaat met twee kandidaten.

Tijdens de zes eerste afleveringen ligt het lot van de kandidaten steeds in de handen van de kijkers thuis die door televoting hun  voorkeur kenbaar zullen maken. Daarbovenop is er telkens een driekoppige jury die enkel een oordeel mag geven over de artiesten, vanavond zijn die juryleden Gabi Novak, Dino Jelusić (winnaar JESF 2003) en Milana Vlaović (backing vocal Joegoslavische inzending ESF 1990, componist/tekstschrijver Kroatische inzending ESF 2002).

In de finale ligt het lot van de twee overblijvende kandidaten in de handen van een vakjury (50%)en de kijkers thuis (50%). Tijdens de finale zullen eveneens drie nummers worden voorgesteld waarvan er eentje de Kroatische inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal worden. Deze nummers werden besteld door de Kroatische omroep.

'Dora 2011' wordt in goede banen geleid door Monika Lelas, Leona Paraminski en Aleksandar Kostadinov en wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Kroatische omroep. De uitzending gaat van start om 20.10 en duurt tot 22.10 en kan ook via het internet worden gevolgd (klik hier).
(bron : HRT)

29-01-2011 om 01:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond derde voorronde Noorse selectie Eurovisie Songfestival.

 Vanavond, zaterdag29 januari, vindt in Noorwegen de derde en laatste voorronde plaats van 'Melodi Grand Prix 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als de voorgaande jaren zijn er ook dit jaar drie voorrondes met telkens zeven kandidaten waarvan de nummers één en twee rechtstreeks doorstoten naar de finale (op zaterdag 12 februari), voor de nummers drie en vier komt er volgende week zaterdag, 05 februari, nog een herkansingsronde ('Sistesjansen') waarin acht kandidaten zullen strijden om de laatste twee tickets voor de finale.

* derde voorronde - Skien :

01. "Nothing remains" (tekst en muziek : Andersen, Hagen, Åkesson, Didriksen, Mustaparta) door Susperia.
02. "Gone with the wind" (tekst en muziek : Simone Larsen, Moh Denebi, Jennifer Brown, Bjørn Djupström) door Noora Noor.
03. "SOS" (tekst en muziek : Tor Einar Krogtoft-Jensen, Christoffer Bergesen) door Girl Happy.
04. "Like dreamers do" (tekst : Simon Walker ; muziek : Grethe Svensen, Tommy Berre) door Grethe Svensen.
05. "Dance tonight" (tekst en muziek : Agnete Johnsen, Emelie Nilsen) door The BlackSheeps (MGP Nordic 2008).
06. "Haba haba" (tekst : Stella Mwangi ; muziek : Beyond51, Big City) door Stella Mwangi.
07. "Fire below" (tekst en muziek : Knud Kleppe) door The Lucky Bullets.

 De nationale selectie wordt dit jaar in goede geleid door Per Sundnes en Anne Rimmen. De derde voorronde wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden via NRK 1 tussen 19.55 en 21.15 en kan ook via het internet worden gevolgd (klik hier). Deze uitzending wordt later vanavond herhaald via NRK 3 (23.50-01.10), morgenochtend via NRK 1 (08.20-09.45) en morgennamiddag via NRK 2 (16.25-17.45). Nadien kan deze derde voorronde worden herbekeken via het archief van de Noorse omroep (klik hier). (bron en foto's : NRK)

29-01-2011 om 00:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vijf kandidaten hebben zich reeds geplaatst voor halve finale Spaanse nationale selectie.

 De Spaanse nationale omroep TVE is eerder gisterenavond, vrijdag 28 januari, de zoektocht gestart naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale selectie, 'Destino Eurovisión 2011', ging van start met de eerste voorronde en daarin traden twaalf van de vierentwintig kandidaten aan. Zij brachten tijdens de uitzending, gepresenteerd door Anne Igartiburu, nummers uit de Songfestivalgeschiedenis. Igartiburu kreeg het gezelschap van Daniel Diges, de Spaanse deelnemer van vorig jaar, die verslag deed vanuit de greenroom.

Het lot van de kandidaten ligt tijdens deze nationale selectie in de handen van de kijkers thuis en van een vakjury bestaande uit Albert Hammond, Merche, Reyes del Amor, David Ascanio en Boris Izaguirre. Na drie optredens stuurde dit vijfkoppige gezelschap steeds één kandidaat terug naar af zodat er acht kandidaten overbleven. Van hen gingen er uiteindelijk vijf door naar de halve finale : drie van hen werden aangeduid door de kijkers thuis die door televoting hun voorkeur kenbaar maakten (20 minuten) en twee werden door de vakjury aangeduid.

* de twaalf kandidaten in de eerste voorronde (in volgorde van optreden) :

01. "Estando contigo" (Spanje 1961) door David Sancho.
02. "Wild dances" (Oekraïne 2004) door Roima Durán (Rocío Jiménez)(UITGESCHAKELD).
03. "Bailar pegados" (Spanje 1991) door Da Igual.

04. "No tengo edad (Non ho l'eta)" (Italië 1963) door Lucía Pérez.
05. "Fly on the wings of love" (Denemarken 2000) door Auryn.
06. "Ding-a-dong" (Nederland 1975) door Las Miranda (UITGESCHAKELD).

07. "Gwendolyne" (Spanje 1970) door Sunami (UITGESCHAKELD).
08. "Satellite" (Duitsland 2010) door Gio (Sergio Bermejo).
09. "Ne partez pas sans moi" (Zwitserland 1988) door Guadiana.

10. "Vuelve conmigo" (Spanje 1995) door María López.
11. "Fairytale" (Noorwegen 2009) door Baltanás (Spaanse selectie 2007-2008).
12. "Tu te reconnaîtras" (Luxemburg 1973) door Paula Marengo (UITGESCHAKELD).

Als intervalacts waren er oud-festivaldeelneemster Soraya (ESF 2009) met "Live your dreams", Pitingo met "She works hard for the money" en jurylid Albert Hammond met "It never rains in Southern California".

De kijkers thuis stuurden in willekeurige volgorde David Sancho, Auryn en Lucía Pérez door naar de halve finale. De keuze van de vakjury viel op Gio en Da Igual.

Aanstaande vrijdag, 04 februari, vindt de tweede voorronde plaats met de twaalf resterende kandidaten. Ook dan zullen er vijf kandidaten doorstoten naar de halve finale.
Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de festivalpagina van de nationale omroep. (bron en logo : TVE)

29-01-2011 om 00:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : hebben Pol en Goedele een affaire?

 Na 21 seizoenen houdt 'F.C. De kampioenen' er straks mee op. Maar voor het zover is, wil Boma geschiedenis schrijven. De slechtste cafévoetbalploeg van het land moét en zàl dit jaar kampioen spelen.

Maar dat is buiten de Schellekens, de Stampers, de Spuiters, de Matrakken en andere Boskrabbers gerekend, want ook zij zijn op zoek naar eeuwige voetbalglorie. Ook Carmen ziet wel iets in beroemd worden. Ze is het kuisen beu en slaagt erin op haar manier de boekskes te komen. En finaal BV te worden, tegen Xaviers wil en dank.

Zijn liefde voor Goedele brengt Boma ertoe in Brugge een belangrijke vraag te stellen, al geeft hij De Kampioenen te veel vrij spel om hem te helpen. De mannen trekken er eens alleen op uit in de Bende van Boma.

En ook de vrouwen bouwen een eigen feestje, in een bowling. Bieke wordt zelfs specialiste in evenementen en zet een westerndorp, El Paso del Norte, op kop. Xavier moet prins Filip rondleiden in zijn kazerne. En Fernand? Die krijgt onverwachts bezoek…

 de negende aflevering - Een echte held :

Boma wil Goedele terug. Hij ensceneert een overval om haar te redden, zodat ze uit dankbaarheid toch met hem zou willen trouwen. Maar het is Pol die Goedele uit handen van de overvallers (Marc en Xavier) redt, waardoor binnen de kortste keren iedereen denkt dat Pol en Goedele iets met elkaar hebben. Ondertussen organiseert Maurice samen met Bieke zijn verlovingsfeest in een westerndorp.

'F.C. De Kampioenen', vanavond zaterdag 22 januari om 20.45 op Eén. (bron en foto's : Eén)

29-01-2011 om 00:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Zorro' : Ellen ten Damme is vanavond gastjurylid.

 De AVRO luidde de eerste dag van het nieuwe jaar in met de eerste liveshow van 'Op zoek naar Zorro'. De zaterdagavond wordt de nieuwe thuisbasis van de enige talentenjacht die op zoek is naar potentiële musicalsterren. Dennis de G, Dennis ten V (NSF 2004-2005), Jeroen, Kelvin, Marijn, Mischa, Roman, Ruud, Samuel, Sandor en Tommie zijn echte multi-talenten die de strijd met elkaar aangaan om uiteindelijk de winnaar te worden van 'Op zoek naar Zorro'. Frits Sissing neemt de presentatie voor zijn rekening. Onder toeziend oog van Willem Nijholt maken Pia Douwes en Erwin van Lambaart, als voorzitter, onderdeel uit van het panel.

Na maanden van voorbereiding was het zover. De elf finalisten van het AVRO-programma 'Op zoek naar Zorro' presenteerden zich twee weken geleden in de eerste liveshow. De elf Zorro's in spé hadden het nodige achter de rug. Dat was te zien in de eerste uitzending van 'Op zoek naar Zorro', die de AVRO op vrijdag 31 december uitzond. Daarin werd een overzicht gegeven van het concert, de workshops, de audities en alle spanningen voor en achter de schermen op weg naar de eerste liveshow.

De elf finalisten zijn gekozen uit honderden kandidaten die zich hadden aangemeld voor de open audities voor 'Op zoek naar Zorro'. Na de eerste voorrondes volgde een theaterronde. Daarin moesten de overgebleven jongens zich presenteren aan het panel, bestaande uit musicalster Pia Douwes, talentscout en filmproducent Johan Nijenhuis en theaterproducent Erwin van Lambaart. Degenen die de theaterronde overleefden, kregen op de Zorro Academy workshops van onder anderen Willem Nijholt en Pia Douwes.

Na de Academy bleven nog 20 jongens over. Zij mochten een optreden verzorgen voor de top van de Nederlandse theaterwereld. Na intensief beraad van het panel zijn de elf finalisten een feit.
 
Tijdens elke liveshow moeten de twee kandidaten met de minste stemmen in de 'zwanenzang' het nog eenmaal tegen elkaar opnemen. Daarna is het de beurt aan musicalicoon Willem Nijholt om één Zorro te redden. De kijkers bepalen wie de Nederlandse Zorro wordt. Op zaterdag 19 februari vindt de finale van 'Op zoek naar Zorro' plaats.

De vijfde liveshow krijg je vanavond, zaterdag 29 januari, vanaf 20.30 op Nederland 1. Het eerste deel loopt tot 21.30 en na een nieuwe aflevering van 'Bij ons in de PC' volgt de resultaatshow. Die loopt van 22.00 tot en met 22.35.

* Wisselend derde panellid

In deze reeks van 'Op zoek naar...' is voor het eerst het derde panellid elke week verschillend. Acht powervrouwen zullen het vertrouwde panel, bestaande uit Erwin van Lambaart (voorzitter), Pia Douwes en Willem Nijholt, versterken. In de achtste finale van 'Op zoek naar Zorro' is de rol van gastpanellid weggelegd voor rockchick Ellen ten Damme (Duitse voorronde 2005).

Deze stoere dame weet precies wat de kandidaten in huis moeten hebben : "Elke vrouw wil toch eigenlijk een stoere charmante Zorro. Ik zou verliefd op Zorro moeten kunnen worden. Het mooie aan deze show is dat er naar iets concreets wordt toegewerkt, namelijk een productie. En dat de mannen getalenteerd zijn is natuurlijk duidelijk." Naast het beoordelen van de Zorro's zal Ellen deel uitmaken van de spectaculaire openingsact. "Waarschijnlijk zit er een stukje acrobatiek in…" 

 * de elf kandidaten zijn :


01. Dennis de Groot.
02. Dennis ten Vergert (NSF 2004-2005)(derde afvaller).
03. Jeroen Dekkers (vierde afvaller).
04. Kelvin Wormgoor (vijfde afvaller).
05. Marijn Brouwers.
06. Mischa Kiek.
07. Roman van der Werff.
08. Ruud van Overdijk.
09. Samuel Hubner Casado (tweede afvaller).
10. Sandor Strubl (eerste afvaller).
11. Tommie Christiaan.

Wat zingen de 6 overgebleven Zorro's vanavond?

- Tommie : "Als mijn hoofd m'n hart vertrouwt" (Marco Borsato).
- Mischa, Roman en Tommie : "Maria" (Ricky Martin).
- Dennis de G. : "One night only" (John Barrowman - MYMU 2007, 2008).
- Ruud : "Wat is haar mysterie" ('The Wild Party').
- Mischa : "'t Is of de wereld vergaat" (Paul de Leeuw - presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007)
- Marijn : "Don't stop me now" (Queen).
- Marijn, Ruud en Dennis de G. : "Total eclipse of the heart" ('Tanz der Vampire').
- Roman : "Feelin' good" (Michael Bublé).

* 'Op zoek naar Zorro backstage' :

Wat gebeurt er in de studio van 'Op zoek naar Zorro'? Hoe voelen de finalisten zich? Wat is de mening van de panelleden en welke sterren bevinden zich in de studio? Het antwoord geeft Soundos El Ahmadi wekelijks live vanuit studio 24. 'Op zoek naar Zorro Backstage' geeft elke week een kijkje achter de schermen via deze link. Tussen de twee liveshows van 'Op zoek naar Zorro' (21.20 tot en met 21.55) doet Soundos, samen met een reporter, verslag van de gebeurtenissen in de studio.

Elke week een gastreporter! De gastreporter van de vierde uitzending is Rosalie de Jong. Zij speelde eerder in musicals als 'High School Musical' en 'All Shook Up/Love Me Tender'. Ze eindigde als derde in het televisieprogramma 'Op zoek naar Mary Poppins' en is momenteel te zien in de musical 'Petticoat'.

Rosalie spreekt vanavond onder andere met gastpanellid Ellen ten Damme. Ook neemt ze samen met Soundos een kijkje bij de regie. Verder is musicalster Marleen van der Loo te gast.

De musical 'Zorro', met onder meer Lone van Roosendaal (NSF 1998) en René van Kooten (NSF 2001), zal te zien zijn in heelwat Nederlandse theaters en dit vanaf zaterdag 02 april tot en met zondag 11 december. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van 
Joop van den Ende Theaterproducties.

'Op zoek naar Zorro', de vijfde liveshow vanavond, zaterdag 29 januari, tussen 20.25 en 21.30 op Nederland 1. Tussen 22.00 en 22.35 volgt de uitslag. Deze middag kan je op Nederland 1 tussen 13.50 en 14.55 kijken naar de herhaling van de vierde liveshow en tussen 14.55 en 15.25 naar de uitslag. 
(bron : AVRO : foto kandidaten : Govert de Roos)

29-01-2011 om 00:07 geschreven door Redactie  


28-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 29 januari 2011 - Sha-Na en Jelle Cleymans nieuw in de tipparade.

Ultratop "Dirty situation" van Mohombi (MF 2005) feat. Akon stijgt in de derde week notering van de eenentwintigste naar de zestiende plaats. De nieuwe single van Jan Smit, "Niemand zo trots als wij", komt de hitparade binnen op een eenendertigste plaats.

In de tipparade begroeten we de nieuwe singles van Sha-Na ("Ladies night") en Jelle Cleymans ("En een kameel") en verder is er winst voor de jongens van Get Ready!

Het compilatie-album van 'Junior Eurosong 2010', met daarop alle nummers uit de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival, moet deze week één plaatsje inleveren en gaat zo van een tweeënveertigste naar een drieënveertigste plaats. Het album "MaMaSé!" van K3  was vorig jaar het bestverkochte album in Vlaanderen en staat na meer dan vijftien maanden nog steeds in de hitparade. Deze week is het album goed voor een negenendertigste plaats.

"Best of Natalia", het verzamelalbum van de Kempense zangeres, stijgt na elf weken van een tweeëndertigste naar een vijftiende plaats en het debuutalbum van Laura Omloop boekt na dertien weken notering negen plaatsen verlies en gaat van een veertiende naar een drieëntwintigste plaats. Het jongste album van Dana Winner, "Parels uit de Noordzee", daalt in de twaalfde week notering van een tweeënvijftigste naar een achtenvijftigste plaats. Het nieuwe album van Bart Herman,"Vlinders, passie, stille tranen...", komt het overzicht binnen op een tachtigste plaats.

In Wallonië daalt het jongste album van Frédéric François, "Chanteur d'amour", van een zevenentwintigste naar een achtentwintigste plaats. "Best of Lara Fabian" van Lara Fabian, haar jongste verzamelalbum bezet de tiende plaats in de top honderd, dat is ten opzichte van vorige week een verlies van vijf plaatsen.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



16. (21) "Dirty situation" - Mohombi (MF 2005) feat. Akon (3 weken).
31. (NW) "Niemand zo trots als wij" - Jan Smit (commentator ESF 2011).

Ultratip 50 singles :

21. (24) "Last call" - Soulsister (6 weken)(met Jan Leyers, ESF 1991).
29. (36) "Iemand zoals jij" - Get Ready! (3 weken)(met Jimmy Samyn, Eurosong 2002).
36. (44) "She's got nothing on (but the radio" - Roxette (2 weken)(met Per Gessle, componist/tektschrijver "Kärleken är evig", MF 1986).
42. (NW) "Ladies night" - Sha-Na (Eurosong 1993).
50. (NW) "En een kameel" - Jelle Cleymans (ex-Spring, Eurosong 2004).

Ultratop 100 albums :




015. (032) "Best of Natalia" - Natalia (11 weken)(Eurosong 2004).
017. (012) "Ballades (2010)" - Clouseau (11 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
021. (010) "De ideale man" - Bart Peeters (16 weken)(presentator 'Eurosong', commentator ESF).
023. (014) "Verliefd" - Laura (13 weken)(JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
039. (036) "MaMaSé!" - K3 (62 weken)(Eurosong 1999).
041. (049) "Registrated 2" - Regi (28 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
042. (044) "Amika en ik" - Amika (14 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').
043. (042) "Junior Eurosong 2010" - Various Artists (22 weken).
049. (035) "Alle hits" - Christoff (27 weken)(Eurosong 1993-2002).
058. (052) "Parels uit de Noordzee" - Dana Winner (12 weken)(voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
060. (037) "Back to back" - Wim De Craene (Eurosong 1983) & Boudewijn de Groot (13 weken).
074. (070) "Oliver!" - Musical, met Guust Vandenbussche (Junior Eurosong 2008) en Sepp Hendrix (Junior Eurosong 2009)(4 weken).
080. (NW) "Vlinders, passie, stille tranen..." - Bart Herman (Eurosong 1993).
081. (RE) "Circle" - Scala & Kolacny Brothers (15 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').

Verdwenen :  "Get ready cause here I come" - Sandrine (6 weken)(Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008).

Ultratop 10 DVD :

04. (02) "MaMaSé! show" - K3 (36 weken)(Eurosong 1999).
06. (03) "K3 en het Wensspel" - K3 (13 weken)(Eurosong 1999).
09. (11) "Studio 100 TV Hits 2" - Various Artists (23 weken).

WALLONIE

Ultratip 50 singles :

03. (03) "Dirty situation" - Mohombi (MF 2005) feat. Akon (10 weken).
27. (39) "Je viendrai te chercher" - Patrick Fiori (ESF 1993) & Johnny Hallyday (2 weken).

Ultratop 100 albums :



002. (001) "Le meilleur des Enfoirés - 20 ans" - Les Enfoirés (7 weken).
010. (005) "Best of Lara Fabian" - Lara Fabian (10 weken)(ESF 1988).
028. (027) "Chanteur d'amour" - Frédéric François (12 weken)(Belgische selectie 1970).
032. (033) "L'instinct masculin" - Patrick Fiori (18 weken)(ESF 1993).

Verdwenen : "Joyeux Noël" - Frank Michael (9 weken)(Belgische selectie 1978-1988).

Ultratop 10 DVD :

02. (01) "Le meilleur des Enfoirés - 20 ans" - Les Enfoirés (7 weken).
10. (13) "Toutes les femmes en moi font leur show" - Lara Fabian (3 weken)(ESF 1988).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop
)

28-01-2011 om 23:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor een koud maar zonnig weekend zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op zaterdag 14 mei eerstkomende vindt de tweede editie plaats van het 'Schlagerfestival Tienen'. Die dag maken in de Vlaams-Brabantse suikerstad (Grand Slam sportcentrum, Tennisstraat 3) Phil Hunter, Frederick, Paul Severs, Christoff (Eurosong 1993-2002), Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), The Sunsets en als afsluiter Willy Sommers hun opwachting.

De presentatie is in handen van Patrick van het Vlaamse duo Patrick en Carina. Tickets (25 euro, 65 euro VIP) voor deze muzikale avond (aanvang : 19.30) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa of tijdens de kantooruren telefonisch op het nummer 070 25 20 20.

 
Op vrijdag 19 november jongstleden bracht de Nederlandse zanger Marco Borsato zijn gloednieuwe album "Dromen durven delen" op de markt. In het verlengde van de nieuwe cd komt Borsato, samen met zijn liveband, in mei opnieuw concerteren in zijn geliefde Antwerpse Sportpaleis.

Niet alleen op dinsdag 17, woensdag 18 en vrijdag 20 maar ook op zaterdag 21 mei staat Marco met zijn gloednieuwe show in het Sportpaleis!
Wie naar de '3Dimensies'-concerten van Marco Borsato komt, krijgt uiteraard alle hits te horen, naast nieuw materiaal afkomstig van het nieuwe album.

De eerste gastartiesten die Marco Borsato op het podium zullen vergezellen zijn inmiddels bekend. 
Hij kon niet enkel Lange Frans (lid vakjury JSF 2009) voor zijn nieuwe concerttour strikken, maar ook de eerste winnaar van 'The Voice Of Holland', Ben Saunders (NSF 2003), is erbij.

Tickets (34, 39, 44 en 49 euro) voor één van de concerten kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService.

 Groot feest! Want de Sint komt ook in 2011 op bezoek in het Sportpaleis. Hij verwacht dan alle brave kindjes en hun ouders voor hét grootste kinderfeest van het jaar!

De ouders noteren nu al zaterdag 26 en zondag 27 november in hun agenda voor de allerleukste uitstap met de kinderen en reserveren meteen plaatsen voor de fantastische 'Grote Sinterklaasshow'. Het wordt een onvergetelijk feest, samen met Sinterklaas, een heleboel Zwarte Pieten en natuurlijk ook alle Studio 100-vrienden.

Kaartjes (15, 20, 27 en 35 euro) voor een van de voorstellingen (telkens om 14.00) kunnen nu reeds worden aangeschaft en dit via de website van TeleTicketService.

28-01-2011 om 22:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Sami Hintsanen, Stala & So, Saara Aalto en Eveliina Määttä stoten door naar finale Finse nationale selectie.

 Eerder vanavond, vrijdag 28 januari, vond in Finland de derde en laatste voorronde plaats van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Er zijn dit jaar opnieuw drie voorrondes en aan elke voorronde nemen vijf kandidaten deel. Het lot van de kandidaten ligt in de handen van de kijkers thuis die via televoting drie van hen doorsturen naar de finale. De twee resterende kandidaten moeten hun hoop vestigen op een vakjury want zij deelt na de derde en laatste voorronde nog één wildcard uit aan de zes kandidaten die zich niet wisten te plaatsen.

Aan de finale, op zaterdag 12 februari eerstkomende in Turku, nemen dus in totaal tien kandidaten deel en tijdens die finale zijn er opnieuw twee stemrondes om de Finse kandidaat aan te duiden.

* geplaatst voor de finale :

- "Täältä maailmaan" (tekst : Mikko Karjalainen ; muziek : Antti Kleemola) door Sami Hintsanen (Finse selectie 1996).
- "Pamela" (tekst : Sampsa A. Stala ; muziek : Sampsa A. Stala, Sami J.) door Stala & So. (Sampsa A. Stala nam in 2006 deel aan het Eurovisie Songfestival als lid van Lordi).
- "Blessed with love" (tekst en muziek : Saara Aalto) door Saara Aalto.

* maakten kans op een wildcard :

- "Dancing in the dark" (tekst en muziek : Axel Johansson, Mats Tärnfors, Tracy Lipp) door Eveliina Määttä.
- "Seis!" (tekst : Kyösti Salokorpi ; muziek : Petri Laaksonen) door Tommi Soidinmäki.

Aan het einde van de uitzending maakten de presentatoren bekend dat de wildcard ging naar Eveliina Määttä met het nummer "Dancing in the dark".

* de tien finalisten :

- "Luojani mun" (tekst : Edu Kettunen ; muziek : Johanna Iivanainen) door Johanna Iivanainen (eerste voorronde).
- "Rapture in time" (tekst : Lauri Hänninen ; muziek : Antti Hänninen) door Cardiant (eerste voorronde).
- "Synkän maan tango" (tekst en muziek : Mika Toivanen) door Marko Maunuksela (eerste voorronde).
- "Sydämeni kaksi maata" (tekst : Susanna Haavisto ; muziek : Juha Tikka) door Milana Misic (tweede voorronde).
- "Good enough" (tekst en muziek : Tobias Granbacka) door Father McKenzie (tweede voorronde).
- "Da da dam" (tekst en muziek : Axel Ehnström) door Paradise Oskar (tweede voorronde).
- "Täältä maailmaan" (tekst : Mikko Karjalainen ; muziek : Antti Kleemola) door Sami Hintsanen (Finse selectie 1996)(derde voorronde).
- "Pamela" (tekst : Sampsa A. Stala ; muziek : Sampsa A. Stala, Sami J.) door Stala & So. (Sampsa A. Stala nam in 2006 deel aan het Eurovisie Songfestival als lid van Lordi)(derde voorronde).
- "Blessed with love" (tekst en muziek : Saara Aalto) door Saara Aalto (derde voorronde).
- "Dancing in the dark" (tekst en muziek : Axel Johansson, Mats Tärnfors, Tracy Lipp) door Eveliina Määttä (WILDCARD - derde voorronde).

Op zaterdag 12 februari eerstkomende vindt de finale plaats en dan komen we te weten wie Finland zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron en logo : YLE)

28-01-2011 om 20:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Tanja Dexters vervangt Valérie Van Gastel in nieuwe meidengroep rond Lesley-Ann Poppe.

 Ex-Miss België Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) zal Valérie Van Gastel (nicht van Zoë Van Gastel, 1e eredame Miss België 2003) vervangen in de nieuwe meidengroep rond Lesley-Ann Poppe. Dat nieuws bracht presentatrice An Lemmens eerder vanavond, vrijdag 28 januari, in het mediamagazine 'De Vrijdagshow' (vtm).

Afgelopen dinsdag, 25 januari, bracht de krant Het Laatste Nieuws het bericht dat Lesley-Ann een nieuwe meidengroep uit de grond had gestampt. De 31-jarige rondborstige, onder meer bekend van 'Komen Eten' (VT4) en 'De Beste Hobbykok van Vlaanderen (vtm), wil de mosterd voor die meidengroep halen bij Opium, de meidengroep met Joyce De Troch, Katia Alens en Inge Moerenhout.

 In eerste instantie zouden naast Lesley-Ann ook Valérie Van Gastel en Griet Van Hees, de verloofde van racepiloot Anthony Kumpen, deel uitmaken van het gezelschap maar nu raakte dus bekend dat Valerie vervangen wordt door Tanja Dexters.

Sinds Dexters vorige zomer moeder werd van een dochtertje Valentina is het wel rustig geworden rond de meidengroep Jameerah waar ze deel van uitmaakte. Eerder deze maand raakte bekend dat de Molse blondine voortaan haar eigen belangen behartigt nadat zij en haar manager, Dany Peleman, uit elkaar gingen.

Tanja Dexters nam in het verleden reeds twee maal deel aan 'Eurosong', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. In 2002 strandde ze met "When I look in your eyes" in de tweede voorronde op een zevende en allerlaatste plaats. Drie jaar geleden, in 2008, waagde ze opnieuw haar kans en toen stootte ze met "Addicted to you" door tot in de halve finale. In de eerste halve finale eindigde ze toen op een vijfde en laatste plaats. (foto Tanja : Eén ; foto Lesley-Ann : VT4)

28-01-2011 om 20:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Ierse omroep maakt namen van vijf artiesten bekend.

 Eind november jongstleden maakte de Ierse omroep RTÉ bekend dat het op zoek ging naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De omroep liet toen meteen ook weten dat het een nieuwe selectiemethode zou gaan hanteren om die kandidaat aan te duiden.

Zo kwam er geen open inschrijving maar werden er vijf mentoren aangeduid die zelf op zoek moesten gaan naar een geschikte kandidaat alsook naar een geschikt nummer.

Eerder vandaag, vrijdag 28 januari, heeft de omroep de namen van de vijf kandidaten, alsook de titels van hun nummer, wereldkundig gemaakt. Een aantal van die namen circuleerden de voorbije dagen en weken ook al op het internet maar sinds vandaag zijn ze dus definitief.

* de vijf kandidaten :

01. "Talking with Jennifer" (tekst en muziek : Ronan Hardiman, Don Mescall) door  Don Mescall (mentor : Ronan Hardiman, componist 'Lord of Dance').
02. "Lipstick" (tekst en muziek : Dan Priddy, Lars Jensen, Martin Larson) door Jedward (mentor : Caroline Downey-Desmond, directeur MCD en producer).
03. "Shine on" (tekst en muziek : Patrick Mahoney) door groepsnaam nog onbekend (mentor : Willie Kavanagh, voorzitter EMI Music Ierland).
04. "Send me an angel" (tekst en muziek : Liam Lawton) door The Vard Sisters (mentor : Liam Lawton, componist en artiest).
05. "Falling" (tekst en muziek : Christina Schilling, Camilla Gottschalck, Jonas Gladnikoff, Hanif Sabzevari) door Nikki Kavanagh (mentor : David Hayes, musicalregisseur en arrangeur van 'Tommy Fleming' en 'Riverdance').

 Eén naam is er alvast uitspringt is die van het duo John en Edward Grimes, oftewel Jedward. De tweelingsbroers namen in 2009 in het Verenigd Koninkrijk deel aan 'The X Factor', de talentenjacht die ook in Vlaanderen twee seizoenen liep en waar Tom Dice (ESF 2010) eind 2008 tweede werd.

The Vard Sisters namen in 1998 deel aan de Ierse selectie en behaalden toen met "Seol" een tweede plaats na winnares Dawn Martin. Nikki Kavanagh, geen familie van Niamh (ESF 1993-2010, woordvoerster ESF 2008), stond vorig jaar bij deze laatste wel op het Songfestivalpodium in de Noorse hoofdstad Oslo.

De Ierse omroep zendt volgende week zaterdag, 05 februari, een documentaire uit waarbij de mentors gevolgd worden in hun zoektocht naar de kandidaten en een geschikt nummer. De nationale finale, 'Eurosong 2011', zal plaatsvinden op vrijdag 11 februari eerstkomende tijdens het programma 'The Late Late Show'. (bron : RTÉ ; foto Jedward : website Jedward)

28-01-2011 om 13:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond eerste voorronde Spaanse selectie Eurovisie Songfestival.

 De Spaanse nationale omroep TVE gaat vanaf vanavond, vrijdag 28 januari, op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale selectie, 'Destino Eurovisión 2011', gaat vanavond van start en in de eerste voorronde treden twaalf van de vierentwintig kandidaten aan. Zij brengen tijdens de uitzending, gepresenteerd door Anne Igartiburu, nummers uit de Songfestivalgeschiedenis. Igartiburu krijgt het gezelschap van Daniel Diges, de Spaanse deelnemer van vorig jaar, die verslag doet vanuit de greenroom.

 Het lot van de kandidaten ligt in de handen van de kijkers thuis en van een vakjury bestaande uit Albert Hammond, Boris Izaguirre, Merche en Reyes del Amor. Deze vakjury elimineert na de eerste ronde vier kandidaten en van de acht overblijvende kandidaten stoten er uiteindelijk vijf door naar de halve finale (drie aangeduid door de kijkers en twee aangeduid door de vakjury).

* de twaalf kandidaten in de eerste voorronde (in alfabetische volgorde) :

01. Auryn.
02. Baltanás (Spaanse selectie 2007-2008).
03. Da Igual.
04. David Sancho.
05. Gio (Sergio Bermejo).
06. Guadiana.
07. Las Miranda.
08. Lucía Pérez.
09. María López.
10. Paula Marengo.
11. Rocío Jiménez (Roima Durán).
12. Sunami.

Dat levert uiteindelijk tien kandidaten op voor de halve finale en ook dan moeten de kandidaten nummers uit de Songfestivalgeschiedenis ten gehore brengen. De vakjury en de kijkers thuis sturen van de tien kandidaten er drie door naar de finale.

Van de reeds twintig geselecteerde nummers zullen er uiteindelijk negen overblijven die tijdens de finale ten gehore worden gebracht. De drie finalisten brengen dan fragmentjes van drie nummers en nadien krijgt elk van de kandidaten een nummer toegewezen. Dat nummer zullen ze volledig ten gehore brengen en dan zal worden bepaald wie met welk nummer naar Düsseldorf mag afreizen.

Tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag, 25 januari, raakte eveneens bekend dat de Spaanse inzending in het Spaans zal worden gezongen op het festivalpodium. Liedjes die in het Engels werden ingediend (en geselecteerd) zullen - indien ze de nationale selectie winnen - moeten vertaald worden.

* de twintig nummers voor de nationale selectie (in alfabetische volgorde) :

01. "Abrázate a mi corazón" (tekst en muziek : Antonio Sánchez-Ohlsson, Thomas G.son).
02. "Away" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling.
03. "Backwards learning" (tekst en muziek : Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschlack, Christina Schilling).
04. "C'est la vie! It's alright!" (tekst en muziek : W&M, Nestor Geli, Susie Päivärinta, Per Andersson, Mats Lindberg).
05. "Diamonds" (tekst en muziek : Nestor Geli, Susie Päivärinta, Pär Lönn).
06. "Envangeline" (tekst : Kristin Molin ; muziek : Kjell Jennstig, Dejan Belgrenius).
07. "Eos" (tekst en muziek : Jesús Cañadilla, Alejandro de Pinedo).
08. "Eres tan cool" (tekst en muziek : Alejandro de Pinedo, Jesús Cañadilla).
09. "Eres todo lo que quiero" (tekst : Mikel Herzog ; muziek : Mikel Herzog, Alberto Estébanez).
10. "Golden Cadillac" (tekst : Gerard James Borg, Leif Goldkuhl ; muziek : Kjell Jennstig).
11. "Llueve" (tekst en muziek : Juan Guillénn).
12. "Música" (tekst en muziek : Vanessa Serrano).
13. "Only break my heart?" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero).
14. "Peligroso" (tekst : William Luque ; muziek : Domingo Sánchez).
15. "Sospechas" (tekst : Yolanda Ortiz ; muziek : Gustavo Castañeda, Yapci Cruz).
16. "Sueño y sueñas" (tekst : Amaya Martínez ; muziek : Pedro Romeo).
17. "Teasing you" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero).
18. "The sun will shine" (tekst en muziek : Rafael de Alba).
19. "Tic, tac" (tekst en muziek : Rocío Romero Grau).
20. "Weeping for joy" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero).

De eerste voorronde van 'Destino Eurovisión 2011', vanavond, vrijdag 28 januari, tussen 22.15 en 22.45 op TVE 1 alsook op TVE Internacional. De Spaanse selectie kan ook via het internet worden gevolgd en dat kan via deze link. Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de festivalpagina van de nationale omroep. (bron, logo en foto kandidaten : TVE)

28-01-2011 om 13:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Ralf Mackenbach lijdt heel erg onder rel in verband met Songfestivalinzending.

 Ralf Mackenbach (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') heeft "Click clack" wél zelf geschreven. Buurman Van den Langenberg heeft hem alleen geholpen. Dat is ook opgenomen bij de officiële instanties, maar daar blijft het bij. Dat zegt Jan Dirk Vis van het management van de zanger uit Best.

Er is een rel ontstaan rond het liedje "Click clack" waarmee Ralf Mackenbach in het najaar van 2009 het Junior Eurovisie Songfestival op zijn naam wist te schrijven. Een van de eisen is dat de kinderen hun liedje zelf schrijven en dat is volgens Van den Langenberg niet gebeurd. De buurman zegt dat hij het liedje op verzoek voor Ralf heeft geschreven, zoals hij wel vaker liedjes voor de familie Mackenbach schreef.

Toen de jonge zanger succes kreeg met liedje en de familie maar bleef volhouden dat zoonlief het nummer zelf had geschreven, begon er iets te knagen bij Van den Langenberg en zijn vrouw. Ze zoeken nu de publiciteit omdat ze zich genegeerd voelen. Ze willen erkenning voor het werk. Volgens de buren is het ze niet te doen om het geld, maar puur om die erkenning. "Dat ze naar de buitenwereld volhouden dat Ralf het liedje zelf heeft geschreven, dat kan ik begrijpen, dat is ook prima. Maar naar de mensen die het gemaakt hebben, dat vind ik te ver gaan. Wij hebben dat liedje geschreven, of hij dat nou wil of niet, dat weten ze", zegt de vrouw van Van den Langenberg.

"Dat kan wel zijn", reageert manager Vis, "maar Van den Langenberg heeft het liedje niet geschreven." Volgens Vis raakte Ralf geïnspireerd tijdens zijn tapdansles op de dansschool van Lucia Marthas in Amsterdam. Samen met haar heeft hij toen het liedje bedacht waarna hij zelf de tekst en melodie heeft uitgewerkt. Buurman Van den Langenberg zou in een later stadium geholpen hebben en dus zeker niet de bedenker van het liedje zijn. Volgens Vis lopen de emoties inmiddels hoog op. "Die man is al anderhalf jaar bezig deze familie te terroriseren door steeds naar de pers te gaan. Ralf lijdt hier erg onder."

Ralf zelf wilde slechts kort reageren. Ook hij gaf aan te balen van alle ophef. "Ik heb hier echt geen zin in ik wil nu gewoon een zo leuk mogelijke tijd hebben." Hij doelde daarmee op zijn deelname aan het televisieprogramma 'Sterren dansen op het ijs' dat vanavond, vrijdag 28 januari, van start gaat bij de Nederlandse zender SBS 6. (bron : Omroep Brabant ; foto Ralf : Indrek Galetin, EBU)

28-01-2011 om 12:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Saartje Vandendriessche en partner tijdelijk uit elkaar.

 Eén-omroepster Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') en haar Deense partner Martin gaan "een pauze inlassen in hun relatie". "Ze hebben die beslissing samen en in goede verstandhouding genomen", meldt de VRT vandaag, vrijdag 28 januari, in een persbericht.

"Saartje en Martin kiezen ervoor om niet verder op hun privésituatie in te gaan in interviews of reacties", klinkt het verder nog.

De Eén-omroepster en 'Vlaanderen vakantieland'-presentatrice werd op woensdag 20 mei 2009 de moeder van een eerste dochtertje, Mille. (bron : Het Nieuwsblad ; foto : VRT)

28-01-2011 om 12:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De allerslimste mens ter wereld' : bijna twee miljoen kijkers voor de finale.

 De finale van de populaire tv-quiz 'De allerslimste mens ter wereld' heeft gisterenavond, donderdag 27 januari1.974.810 kijkers aan de buis weten te kluisteren, wat goed was voor een marktaandeel van 75,4 procent. Het was dan ook de best bekeken aflevering van dit seizoen.

Het record is nog steeds de aflevering van 'De allerslimste mens ter wereld' van 05 februari 2009 : toen wist het programma 2.126.461 kijkers te trekken. Het marktaandeel toen bedroeg 79,6 procent.

Als echter naar het gemiddelde aantal kijkers per seizoen gekeken wordt, dan ligt het gemiddelde deze keer hoger dan tijdens alle voorgaande seizoenen, weet de VRT. Zo staat het gemiddelde van dit seizoen op 1.649.089 kijkers. Vorig seizoen lag dat aantal op 1.457.822.

KIJKCIJFERS seizoen 2010-2011 :

- maandag 06 december :
 1.561.045 kijkers (kijkdichtheid : 26,69% - marktaandeel : 59,56%).
- dinsdag 07 december : 1.504.709 kijkers (kijkdichtheid : 25,73% - marktaandeel : 63,68%).
- woensdag 08 december : 1.467.132 kijkers (kijkdichtheid : 25,08% - marktaandeel : 59,47%).
- donderdag 09 december : 1.523.814 kijkers (kijkdichtheid : 26,05% - marktaandeel : 64,28%).

- maandag 13 december : 1.573.519 kijkers (kijkdichtheid : 26,90% - marktaandeel : 63,91%).
- dinsdag 14 december : 1.503.730 kijkers (kijkdichtheid : 25,71% - marktaandeel : 64,16%).
- woensdag 15 december : 1.586.070 kijkers (kijkdichtheid : 27,10% - marktaandeel : 69,22%).
- donderdag 16 december : 1.483.685 kijkers (kijkdichtheid : 25,37% - marktaandeel : 62,53%).

- maandag 20 december : 1.542.665 kijkers (kijkdichtheid : 26,37% - marktaandeel : 57,32%).
- dinsdag 21 december : 1.693.792 kijkers (kijkdichtheid : 28,96% - marktaandeel : 66,10%).
- woensdag 22 december : 1.756.235 kijkers (kijkdichtheid : NB. - marktaandeel : 65,50%).
- donderdag 23 december : 1.763.148 kijkers (kijkdichtheid : 30,14% - marktaandeel : 66,12%).

- maandag 27 december : 1.546.929 kijkers (kijkdichtheid : 26,45% - marktaandeel : 57,49%).
- dinsdag 28 december : 1.600.592 kijkers (kijkdichtheid : 27,37% - marktaandeel : 62,64%).
- woensdag 29 december : 1.789.304 kijkers (kijkdichtheid : 30,59%. - marktaandeel : 67,70%).
- donderdag 30 december : 1.613.281 kijkers (kijkdichtheid : 27,58% - marktaandeel : 63,49%).

- maandag 03 januari : 1.692.638 kijkers (kijkdichtheid : 28,95% - marktaandeel : 64,09%).
- dinsdag 04 januari : 1.615.023 kijkers (kijkdichtheid : 27,62% - marktaandeel : 61,27%).
- woensdag 05 januari : 1.870.604 kijkers (kijkdichtheid : 31,99%. - marktaandeel : 75,52%).
- donderdag 06 januari : 1.857.999 kijkers (kijkdichtheid : 31,78% - marktaandeel : 67,60%).

- maandag 10 januari : 1.703.813 kijkers (kijkdichtheid : 29,14% - marktaandeel : 67,21%).
- dinsdag 11 januari : 1.710.229 kijkers (kijkdichtheid : 29,25% - marktaandeel : 68,28%).
- woensdag 12 januari : 1.673.948 kijkers (kijkdichtheid : 28,63%. - marktaandeel : 69,11%).
- donderdag 13 januari : 1.676.582 kijkers (kijkdichtheid : 28,67% - marktaandeel : 68,39%).

- maandag 17 januari : 1.611.518 kijkers (kijkdichtheid : 27,56% - marktaandeel : 64,99%).
- dinsdag 18 januari : 1.614.999 kijkers (kijkdichtheid : 27,62% - marktaandeel : 63,77%).
- woensdag 19 januari : 1.660.497 kijkers (kijkdichtheid : 28,40%. - marktaandeel : 66,97%).
- donderdag 20 januari : 1.556.855 kijkers (kijkdichtheid : 26,63% - marktaandeel : 68,92%).

- maandag 24 januari : 1.754.958 kijkers (kijkdichtheid : 30,01% - marktaandeel : 68,37%).
- dinsdag 25 januari : 1.593.825 kijkers (kijkdichtheid : 27,26% - marktaandeel : 63,16%).
- woensdag 26 januari : 1.629.820 kijkers (kijkdichtheid : 27,87% - marktaandeel : 66,99%).
- donderdag 27 januari : 1.974.810 kijkers (kijkdichtheid : 33,77% - marktaandeel : 75,37%).

Alle afleveringen van het voorbije seizoen zijn beschikbaar in 'Ooit Gemist'. Of er volgend seizoen een tiende reeks komt is op dit ogenblik nog niet bekend. (bron : VRTBelga ; logo : Eén)

28-01-2011 om 12:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : volgorde van optreden tijdens halve finale Maltese nationale selectie is bekend.

 Eerder deze maand maakte de Maltese omroep PBS de namen bekend van de vierentwintig kandidaten die zullen deelnemen aan de nationale selectie ('Malta Eurovision Song Contest 2011').

Eerder vorige maand raakte al bekend dat de finale zal plaatsvinden op zaterdag 12 februari eerstkomende. Tijdens die nationale finale treden in totaal zestien kandidaten aan. Daags voordien, op vrijdag 11 februari, vindt eerst nog een voorronde plaats met in totaal vierentwintig kandidaten.

Eergisteren, woensdag 26 januari, heeft de omroep de volgorde van optreden tijdens die voorronde wereldkundig gemaakt en wij zetten alles hieronder alvast op een rijtje.

* volgorde van optreden voorronde 'Malta Eurovision Song Contest 2011' (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers en componisten) :

01. "Catch 22" (tekst : Godwin Sant ; muziek : Ray Agius) door Amber.
02. "Over and over" (tekst : Kurt Calleja ; muziek : Johan J'atmberg) door Kurt Calleja.
03. "Heart of glass" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Cherise Grixti.
04. "Everybody sing" (tekst en muziek : Wayne Micallef) door Wayne Micallef.
05. "Movie in my mind" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Claudia Faniello.
06. "This love" (tekst : Jonathan Spiteri ; muziek : Klinsmann Coleiro) door Klinsmann Coleiro & Benjamin Darmanin.
07. "Hypnotized" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Eleanor Cassar.
08. "I'll follow the sunshine" (tekst : Dr. Bernd Meinunger ; muziek : Ralph Siegel) door Domenique Azzopardi.
09. "You'll never know" (tekst : Jordan Milnes ; muziek : Steven D. Cook) door Rosman Pace.
10. "If I could do it all again" (tekst : Mathias Strasser ; muziek : Marc Paelinck) door Raquela.
11. "Love to love you" (tekst : Sophie Debattista ; muziek : Elton Zarb) door Sophie Debattista.
12. "Unintentional" (tekst : Rita Pace ; muziek : Elton Zarb) door Petra Zammit.
13. "Moondance" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Baklava.
14. "Lost without you" (tekst : Aidan O'Connor ; muziek : Marco Debono) door Jamie Tonna.
15. "Touch wood" (tekst : Alfred Sant ; muziek : Ray Agius) door Amber.
16. "Unfaithful" (tekst : Keith Zammit ; muziek : Renato Briffa) door Anna Azzopardi.
17. "He's a demon" (tekst : Anthony Grech ; muziek : Michael Henry) door Marilena Gauci.
18. "One life" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Glen Vella.
19. "Topsy turvy" (tekst : Deo Grech, Natasha Turner ; muziek : Jonas Gladnikoff, Niall Mooney, Andrew Zahra) door J. Anvil.
20. "Down down down" (tekst : Jessica Muscat ; muziek : Philip Vella) door Jessica Muscat.
21. "Love me like your money" (tekst : Sven Lundhol, Eryk Rydmark, Gerard James Borg ; muziek : Sven Lundhol) door Kelly Schembri.
22. "No surrender" (tekst : Johan Bederholm ; muziek : Johan Stentorp) door Fabrizo Faniello.
23. "Numb" (tekst en muziek : Ally) door Ally.
24. "Finally" (tekst : Richard Micallef ; muziek : Jan Van Dijck) door Richard Edwards.

Eerder deze maand raakte ook reeds bekend dat de nationale selectie zal plaatsvinden in het Mediterranean Conference Centre van Valletta. Zowel de voorronde als de finale worden in goede banen geleid door Keith Demicoli en Valerie Vella.

H
et lot van de kandidaten ligt tijdens de voorronde en de finale in de handen van een vakjury (2/3) en de kijkers thuis (1/3) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Meer nieuws en informatie over de Maltese nationale selectie krijg je op de festivalwebsite alwaar je eveneens de nummers kan beluisteren. (bron : PBS)

28-01-2011 om 00:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond derde en laatste voorronde Finse selectie Eurovisie Songfestival.

 Sinds vrijdag 14 januari strijden in totaal vijftien kandidaten om het Finse ticket richting Düsseldorf alwaar midden mei de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden.

Er zijn dit jaar opnieuw drie voorrondes van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2011' en die komen allen uit de Tohloppi studio in Tampere. Aan elke voorronde nemen dus vijf kandidaten deel en drie van hen stoten door naar de finale. De twee resterende kandidaten moeten hun hoop vestigen op een vakjury want zij deelt na de derde en laatste voorronde nog één wildcard uit aan de zes kandidaten die zich niet wisten te plaatsen.

Aan de finale, op zaterdag 12 februari eerstkomende in Turku, nemen dus in totaal tien kandidaten deel en tijdens die finale zijn er opnieuw twee stemrondes om de Finse kandidaat aan te duiden.

* derde voorronde (21.00 plaatselijke tijd, 20.00 Belgische tijd) :

01. "Dancing in the dark" (tekst en muziek : Axel Johansson, Mats Tärnfors, Tracy Lipp) door Eveliina Määttä.
02. "Täältä maailmaan" (tekst : Mikko Karjalainen ; muziek : Antti Kleemola) door Sami Hintsanen (Finse selectie 1996).
03. "Seis!" (tekst : Kyösti Salokorpi ; muziek : Petri Laaksonen) door Tommi Soidinmäki.
04. "Blessed with love" (tekst en muziek : Saara Aalto) door Saara Aalto.
05. "Pamela" (tekst : Sampsa A. Stala ; muziek : Sampsa A. Stala, Sami J.) door Stala & So. (Sampsa Astala nam in 2006 deel aan het Eurovisie Songfestival als lid van Lordi).

* reeds geplaatst voor de finale :

- "Luojani mun" (tekst : Edu Kettunen ; muziek : Johanna Iivanainen) door Johanna Iivanainen (eerste voorronde).
- "Rapture in time" (tekst : Lauri Hänninen ; muziek : Antti Hänninen) door Cardiant (eerste voorronde).
- "Synkän maan tango" (tekst en muziek : Mika Toivanen) door Marko Maunuksela (eerste voorronde).
- "Sydämeni kaksi maata" (tekst : Susanna Haavisto ; muziek : Juha Tikka) door Milana Misic (tweede voorronde).
- "Good enough" (tekst en muziek : Tobias Granbacka) door Father McKenzie (tweede voorronde).
- "Da da dam" (tekst en muziek : Axel Ehnström) door Paradise Oskar (tweede voorronde).

* maken kans op een wildcard :

- "I'm not the one who's sorry" (tekst : Pete Murto ; muziek : Pete Murto, Jonas Olsson, Heikki Hiekkasalmi, Antti Aalto, Lauri Uusitalo) door Automatic Eye (eerste voorronde).
- "Puppets" (tekst : Jonna ; muziek : Jonna, Miika Colliander) door Jonna (eerste voorronde).
- "Strong" (tekst en muziek : Ellen T., Antti C.) door Soma Manuchar (tweede voorronde).
- "Party to party" (tekst en muziek : Jimi Constantine, Axel, Pekko Haimi, Tracy Lipp) door Jimi Constantine (tweede voorronde).

De drie voorrondes alsook de finale zullen, net als drie voorbije jaren, gepresenteerd worden door Jaana Pelkonen. Jaana was in 2007 de gastvrouw tijdens de 52e editie van het Eurovisie Songfestival, gehouden in Helsinki. Zij krijgt voor de nationale selectie van dit jaar het gezelschap van Tom Nylund.

In tegenstelling tot vorig jaar kan de Finse selectie rechtstreeks via het internet worden gevolgd (klik hier) en dit tussen 20.00 en 20.50 Belgische tijd (tussen 21.00 en 21.50 Finse tijd). Na afloop zal de uitzending ook terug te vinden zijn in het archief van de Finse omroep (klik hier). In tegenstelling tot de eerste voorronde was de tweede voorronde na afloop van de uitzending vanuit het buitenland te bekijken in het archief. (bron en logo : YLE)

28-01-2011 om 00:01 geschreven door Redactie  


27-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De allerslimste mens ter wereld' : Bert Kruismans is de allerslimste mens geworden na een bloedstollende finale.

 Eerder vanavond, donderdag 27 januari, is er een einde gekomende aan 'De allerslimste mens ter wereld.' Sinds maandag 06 december jongstleden ging presentator Erik Van Looy tijdens het negende seizoen op zoek naar de allerslimste mens van de voorbije acht reeksen.

Stany Crets kende een moeilijke start en al snel zag het er naar uit dat de finale zou gespeeld worden tussen Bert Kruismans en Eva Brems. Maar het allerlaatste antwoord op het filmfragment van Bert werd door Stany gevonden en dus strandde Eva op een derde plaats met 287 seconden. Stany Crets had er zes meer en mocht naar de finale met 293 seconden. Op Bert Kruismans stond opnieuw geen maat en hij klokte af op 501 seconden.

Stany Crets speelde de voorbije dagen heelwat kandidaten naar huis tijdens het finalespel en ook nu leek het een bloedstollend einde te worden. Met een stand 1-1 was het bij de laatste vraag over Pol Vandendriessche aan Stany Crets om een antwoorde te geven. Maar 'redacteur' en 'politicus' stonden niet tussen de vijf trefwoorden en dus was de verdiende overwinning voor Bert Kruismans een feit.

STAND VAN ZAKEN (vóór de finaleweek) :

01. Eva Brems : 11 deelnames (3 overwinningen)(3.075 seconden : 234+289+290+296+235+298+213+373+283+345+219)(UITGESCHAKELD).
02. Ben Crabbé : 7 deelnames (5 overwinningen)(2.663 seconden : 449+375+318+445+386+358+332)(UITGESCHAKELD).
03. Bert Kruismans : 4 deelnames (4 overwinningen)(1.840 seconden : 499+397+523+421).
04. Bart De Wever : 4 deelname (3 overwinningen)(1.408 seconden : 427+314+404+263)(UITGESCHAKELD).
05. Steven Van Herreweghe : 4 deelnames (2 overwinningen)(1.516 seconden : 325+511+463+217)(UITGESCHAKELD).
----------
06. Bart Peeters : 4 deelnames (2 overwinningen)(1.179 seconden : 356+266+297+260)(UITGESCHAKELD).
07. Yves Desmet : 4 deelnames (1 overwinning)(1.196 seconden : 333+329+299+235)(UITGESCHAKELD).
08. Martin Heylen : 3 deelnames (1 overwinning)(1.017 seconden : 454+313+250)(UITGESCHAKELD).
09. Annelies Rutten : 3 deelnames (1 overwinning)(978 seconden : 353+312+313)(UITGESCHAKELD).
10. Frank Vander Linden : 3 deelnames (1 overwinning)(956 seconden : 346+275+335)(UITGESCHAKELD).
11. Linda De Win : 3 deelnames (1 overwinning) (930 seconden : 288+376+266)(UITGESCHAKELD).
12. Bent Van Looy : 3 deelnames (1 overwinning)(918 seconden : 351+311+256)(UITGESCHAKELD).
13. Jan Verheyen : 3 deelnames (1 overwinning)(917 seconden : 351+397+169)(UITGESCHAKELD).
14. Hans Bourlon : 3 deelnames (1 overwinning)(855 seconden : 430+168+257)(UITGESCHAKELD).
15. Ivan De Vadder : 3 deelnames (902 seconden : 322+207+373)(UITGESCHAKELD).
16. Wouter Deprez : 2 deelnames (1 overwinning)(614 seconden : 324+290)(UITGESCHAKELD).

17. Stany Crets : 2 deelnames (753 seconden : 404+349).
18. David Davidse : 2 deelnames (572 seconden : 283+289)(UITGESCHAKELD).
19. Paul D'Hoore : 2 deelnames (531 seconden : 306+225)(UITGESCHAKELD).
20. Goedele Liekens : 2 deelnames (525 seconden : 342+183)(UITGESCHAKELD).
21. Koen Fillet : 2 deelnames (510 seconden : 195+315)(UITGESCHAKELD).
22. Ann De Bie : 2 deelnames (468 seconden : 254+214)(UITGESCHAKELD).
23. Rob Vanoudenhoven : 1 deelname (335 seconden)(UITGESCHAKELD).
24. Marc Reynebeau : 1 deelname (293 seconden)(UITGESCHAKELD).
25. Freek Braeckman : 1 deelname (273 seconden)(UITGESCHAKELD).
26. Helmut Lotti : 1 deelname (258 seconden)(UITGESCHAKELD).
27. Dany Verstraeten : 1 deelname (236 seconden)(UITGESCHAKELD).
28. Alain Grootaers : 1 deelname (198 seconden)(UITGESCHAKELD).
29. Lieven Verstraete : 1 deelname (193 seconden)(UITGESCHAKELD).
30. Rik Torfs : 1 deelname (144 seconden)(UITGESCHAKELD).

KIJKCIJFERS :

- maandag 06 december : 1.561.045 kijkers (kijkdichtheid : 26,69% - marktaandeel : 59,56%).
- dinsdag 07 december : 1.504.709 kijkers (kijkdichtheid : 25,73% - marktaandeel : 63,68%).
- woensdag 08 december : 1.467.132 kijkers (kijkdichtheid : 25,08% - marktaandeel : 59,47%).
- donderdag 09 december : 1.523.814 kijkers (kijkdichtheid : 26,05% - marktaandeel : 64,28%).

- maandag 13 december : 1.573.519 kijkers (kijkdichtheid : 26,90% - marktaandeel : 63,91%).
- dinsdag 14 december : 1.503.730 kijkers (kijkdichtheid : 25,71% - marktaandeel : 64,16%).
- woensdag 15 december : 1.586.070 kijkers (kijkdichtheid : 27,10% - marktaandeel : 69,22%).
- donderdag 16 december : 1.483.685 kijkers (kijkdichtheid : 25,37% - marktaandeel : 62,53%).

- maandag 20 december : 1.542.665 kijkers (kijkdichtheid : 26,37% - marktaandeel : 57,32%).
- dinsdag 21 december : 1.693.792 kijkers (kijkdichtheid : 28,96% - marktaandeel : 66,10%).
- woensdag 22 december : 1.756.235 kijkers (kijkdichtheid : NB. - marktaandeel : 65,50%).
- donderdag 23 december : 1.763.148 kijkers (kijkdichtheid : 30,14% - marktaandeel : 66,12%).

- maandag 27 december : 1.546.929 kijkers (kijkdichtheid : 26,45% - marktaandeel : 57,49%).
- dinsdag 28 december : 1.600.592 kijkers (kijkdichtheid : 27,37% - marktaandeel : 62,64%).
- woensdag 29 december : 1.789.304 kijkers (kijkdichtheid : 30,59%. - marktaandeel : 67,70%).
- donderdag 30 december : 1.613.281 kijkers (kijkdichtheid : 27,58% - marktaandeel : 63,49%).

- maandag 03 januari : 1.692.638 kijkers (kijkdichtheid : 28,95% - marktaandeel : 64,09%).
- dinsdag 04 januari : 1.615.023 kijkers (kijkdichtheid : 27,62% - marktaandeel : 61,27%).
- woensdag 05 januari : 1.870.604 kijkers (kijkdichtheid : 31,99%. - marktaandeel : 75,52%).
- donderdag 06 januari : 1.857.999 kijkers (kijkdichtheid : 31,78% - marktaandeel : 67,60%).

- maandag 10 januari : 1.703.813 kijkers (kijkdichtheid : 29,14% - marktaandeel : 67,21%).
- dinsdag 11 januari : 1.710.229 kijkers (kijkdichtheid : 29,25% - marktaandeel : 68,28%).
- woensdag 12 januari : 1.673.948 kijkers (kijkdichtheid : 28,63%. - marktaandeel : 69,11%).
- donderdag 13 januari : 1.676.582 kijkers (kijkdichtheid : 28,67% - marktaandeel : 68,39%).

- maandag 17 januari : 1.611.518 kijkers (kijkdichtheid : 27,56% - marktaandeel : 64,99%).
- dinsdag 18 januari : 1.614.999 kijkers (kijkdichtheid : 27,62% - marktaandeel : 63,77%).
- woensdag 19 januari : 1.660.497 kijkers (kijkdichtheid : 28,40%. - marktaandeel : 66,97%).
- donderdag 20 januari : 1.556.855 kijkers (kijkdichtheid : 26,63% - marktaandeel : 68,92%).

- maandag 24 januari : 1.754.958 kijkers (kijkdichtheid : 30,01% - marktaandeel : 68,37%).
- dinsdag 25 januari : 1.593.825 kijkers (kijkdichtheid : 27,26% - marktaandeel : 63,16%).
- woensdag 26 januari : 1.629.820 kijkers (kijkdichtheid : 27,87% - marktaandeel : 66,99%).

 Na een maandenlange zoektocht is het zo ver: we weten wie De allerslimste mens ter wereld is. Eva Brems, Bert Kruismans en Stany Crets namen het tegen elkaar op in deze spannende laatste aflevering.

Nu is het echt gebeurd, Bert Kruismans gaat met de titel van De allerslimste mens ter wereld aan de haal. In een ware oerfinale kletste Stany Crets jolig 200 punten weg bij tegenstander Bert Kruismans. Het werd 1-1 en dus erop of eronder. Het werd eronder voor Stany Crets en Bert Kruismans nam als gedoodverfde winnaar de oorkonde in ontvangst. Eva Brems mocht naar huis met een knuffel van jurylid Philippe Geubels.

Alle afleveringen van het voorbije seizoen zijn beschikbaar in 'Ooit Gemist'. Of er volgend seizoen een tiende reeks komt is op dit ogenblik nog niet bekend. (bron, foto en logo : Eén)

27-01-2011 om 23:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : ‎'Amaury Vassili of Emma Daumas voor Frankrijk naar het Eurovisie Songfestival'.

 De Franse krant Le Parisien berichtte eerder vandaag, donderdag 27 januari, dat France 3 dit jaar de 21-jarige zanger Amaury Vassili naar het Eurovisie Songfestival wil sturen.

 Van zijn eerste album, "Vincero", werden in 2009 meer dan 200.000 exemplaren verkocht. In Frankrijk stond het album maar liefst 86 weken in de albumhitparade en in Wallonië wist hij het 42 weken vol te houden. Een nieuw album "Cantero" verscheen vorig jaar.

 Indien de jonge tenor niet zou toehappen dan zou de omroep zangeres Emma Daumas aanduiden als kandidaat. Zij nam in 2002 deel aan de talentenjacht 'Star Academy' en moest pas in de halve finale de wedstrijd verlaten. De zangeres heeft inmiddels al vier albums op haar naam staan.

In tegenstelling tot wat binnen- en buitenlandse Songfestivalwebsites momenteel beweren, heeft de Franse omroep het nieuws dat vandaag is verschenen in Le Parisien nog steeds niet bevestigd. (bron : Le Parisien)

27-01-2011 om 21:29 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs