Langs Vlaamse wegen
Fietsen
07-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trappersrit over glooiend terrein
Klik op de afbeelding om de link te volgen


 

Het eerste weekend van april leverde zoals gebruikelijk, ook een nieuw startuur op. Geen enkele Trapper liet zich vangen en een vrij omvangrijke groep tekende present. Het A-team bleek uit elf mannen te bestaan, Freddy haakte op het laatste moment af wegens rugpijn. Kristoff en Steve hadden echter de route opgeladen en zo konden we van start.

We gingen op weg richting Steenhuize Wijnhuize en Sint-Lievens Esse. We ontsnapten aan een flinke regenbui maar de regen leverde wel natte en modderige wegen op. Vooral op de kleinere wegen was dit het geval. Fietsen, kledij en aangezicht kregen elk hun deel.

Matthias, de ganse rit op kop, hield er een gestaag tempo op na. Didier had er schoon genoeg van en laste een rustpauze door plat te vallen. Met de hulp van een bereidwillige buurtbewoner die een stevige pomp leverde, konden we terug op weg.

Aangekomen in Herzele kruisten we even het parcours van de RVV. Alles was klaar om het peloton te ontvangen. De tocht leidde ons verder via de oude trambaan tot in Sint-Lievens Esse.

                              

 

Regelmatig kregen we daar een helling en stukken vals plat voorgeschoteld. Daardoor brak de groep regelmatig in stukken maar zoals gewoonlijk kwam alles terug samen.

De terugkeer voerde ons terug naar Herzele waar we oud kampioen Etienne De Wilde inhaalden. Etienne reed verder met ons mee en in Wetteren viel Guido plat. De vervanging koste heel wat tijd en ondertussen werd met Etienne vooruitgekeken naar de Ronde van Vlaanderen en deelde Etienne enkele persoonlijke ervaringen als coureur in de ronde.

Ondertussen tikte de klok verder en de groep besliste dan om spoorslags naar De Fonteyn te rijden. Al bij al een leuke maar toch ook lastige rit. Ik hoop dat de andere Trappers dit kunnen beamen!

 Deelnemers : Erwin, Kristoff, Paul, Matthias, Guido, Eric, Philip, Seba en Didier.      Gueststar Etienne De Wilde.

 Met dank aan Paul voor dit verslag !

 

 

 

 

Bijlagen:
serveimage.jpeg (252.2 KB)   

07-04-2019 om 00:00 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wieze wieze bom bom met the A team
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag bewolkt met lichte regenkans. Dat is immens verschil met zonnetje van gisteren dat 20 graden opleverde. Toch met 9 dapperen aan de start bij de Fonteyn.
Erwin had resoluut voor de korte broek gekozen als echte Flandrien en was verheugd dat er nog enkele moedigen waren zonder pijpen. Wij op weg en ondanks mijn goede voornemen om geen of weinig kopwerk te doen na Gent Wevelgem toerrit van gisteren met 140 kms door het Heuvelland nam ik de eerste 25 km toch voor mijn rekening, gesteund door Erwin die van 14 dagen vakantierust geen noemenswaardig conditieverlies had opgelopen. Dit in tegenstelling met Steve die wel wat terugval had en daar de gevolgen moest van dragen, zeker toen Bregt de kop overnam met Nico en vlotjes over de 30 per uur ging ondanks nijdige wind. Nico kloeg over geen goede benen de dag er voor maar vandaag was daar weinig van te merken. Ook onze enige vrouwelijke piloot deed niet onder en nam een paar kms voor haar rekening.
Iedereen moest tandje bijsteken want het ging goed vooruit. Ook de laatste kms naar Wetteren toe. Op terugweg naar Laarne nog ommetje gemaakt om aan de nodige totaalkms te komen en een sprintstrook te hebben. Seba met zijn jong geweld wou de sprint aangaan maar werd nog geremonteerd maar wie het pleit won kon ondergetekende niet noteren want zijn pijp was uit na op het einde ook nog wat kopwerk te doen, alweer met Erwin als steun. Steve was blij dat de meet er aan kwam, voelde zo wat overal last... Speciale vermelding voor Guido die vanuit Lede met de fiets kwam en dus ook nog terug moest, kms vreten dus.Exclamation
Beervelde, Uitbergen, Gijzegem, Wieze, Aalst, Smetlede, Wetteren en zo terug naar onze soepboer in de Fonteyn. Gelukkig gespaard gebleven van regen op enkele druppels na. We waren zelfs al binnen voor de B. Zal allicht liggen aan de flinke inspanningen die we deden en ook de laatste snok op de Smetlede steenweg.Rolling Eyes

Deelnemers : Nico, Diane, Bregt, Erwin, Tom, Guido, Freddy, Seba, en Steve.

70 km  28.1  gemidd   201 hoogtem

Bijlagen:
2019-04-01_102211.jpg (235.5 KB)   
http://storyteller.fit/storymap/2253919444   

01-04-2019 om 00:00 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rit 24 maart 2019
Klik op de afbeelding om de link te volgen De weergoden zijn ons gunstig gezind want een stralend zonnetje verwelkomt ons aan De Fonteyn. We gaan met 8 mannen en 1 vrouw op pad. Wegkapitein van dienst Freddy heeft toer Wachtebeke en haven van Gent gepland in de gps app en gaat samen met Guido de eerste 20 van de 63 km voor zijn rekening nemen. Geen al te best idee want de wind staat op kop en beide koptrekkers zijn nog steeds vol snot van een aanhoudende verkoudheid. Gelukkig nemen Kristoff en Julie het voortouw na het golfterrein in Wachtebeke en de snelheid gaat vlot naar de 32 km/u ondanks de ook voor hen kopwind in het begin. Een klein bochtje verkeerd bekeken op de gps zorgt dat Freddy zijn excuses moet maken voor 300 m verkeerd rijden maar de pijl Mendonk roept en we toeren naar de haven op. Die ligt er heel rustig bij en de brede straten zijn vlot berijdbaar, op enkele BBQende truckers na die in een onverstaanbaar taaltje ons een prettige zondag (?) wensen. Ver van huis maar in gezelschap van andere in het zonnetje, dat verzacht het heimwee allicht. We sturen door St Amandsberg maar Tom doet ons even stoppen want zijn hart is plots in overdrive. Zelf geen sexy blondje gezien maar dat heeft er blijkbaar niks mee te maken. Even tot rust komen lost de zaak op en wij op naar de Scheldedijk, ondanks een paar autogekken die ons geen plaats gunnen op de rijbaan. En daar ging Julie even op training, met ons proberend in haar wiel te blijven... De tegenliggers net als de voorbijgestokenen konden enkel maar verbaasd opkijken wat daar zo voorbij kwam gewerveld. In Melle waren er enkele heel blij dat we er waren, getuige daarvan Didier die wapperde van steek me maar voorbij want ik wil uit de wind geraken. De groep was in 2 gebroken onder al dat beukwerk van Julie. We hebben niet voor niks een kampioene in ons midden ! Verder naar huis waar we in de de Schoorstraat de B groep van Pedaal ontmoeten die al in volle spurtmodus waren. Rap ons daar tussen gewrongen en toen Julie naar de meet spurtte, pikten Tom (welke hartkloppingen ??) Freddy en Filip vlot aan en lieten de B Pedalers hun achterwiel zien. De Fonteyn lonkte en de soep met balletjes smaakte, of de kriek, of...


 

Deelnemers : Julie, Kristoff, Guido, Eric, Filip, Tom, Paul, Freddy en Didier.

Bijlagen:
2019-03-25_104346.jpg (268.7 KB)   
20190324_104620_HDR.jpg (614.7 KB)   
https://storyteller.fit/storymap/2237612667   
https://www.relive.cc/view/2237612667   

25-03-2019 om 10:48 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 17 maart
Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze morgen verzameld aan Fontein onder stralend zonnetje. Frisjes maar heel wat anders dan de sombere dagen er voor. de wind stond nog strak en beloofde voor de nodige inspanning te zorgen bij het kopwerk. 
Bij afwezigheid van wegkapitein Kristoff dan maar op eigen houtje een toerke gedaan. 
Hierbij ook warme oproep aan de wegkapiteins dat ze bij gebeurlijke afwezigheid 48 u op voorhand dat laten weten zodat er iemand anders gids kan spelen en zo de tijd krijgt om rit voor te bereiden.
Met 7 A fietsers van start, richting Balegem. Gelegenheidsgids Freddy stippelde op intuitie dan toer uit, steeds rekening houdend met de wind die fors trachtte ons af te remmen. Op tijd en stond een andere koprijder zorgde er voor dat we al zigzaggend laverend tegenwinds toch aan wat km`s kwamen. Net voor we draaiden om te kunnen profiteren van veel km`s meewind zag Paul het niet meer zitten en besliste op eigen houtje terug te zeilen naar zijn woonst. De 6 anderen profiteerden van de meewind en dat was zalig fietsen.
Vanuit Serskamp was het dan wel weer tegenwinds naar Laarne waar we na 55 km moe maar toch wel tevreden toekwamen en nog eentje (?) dronken op de goede afloop. Soep uiteraard, nietwaar Diane ?  Very Happy

 Deelnemers : Diane, Tom, Filip, Paul, Didier, Freddy en Guido.

Op de bijlage kan je de toer op Relive visueel voorgesteld zien. 
ofwel ook https://storyteller.fit/storymap/2221565073    klik op rechtse pijl 


Bijlagen:
fontein.jpg (1.6 MB)   
https://www.relive.cc/view/2221565073   

17-03-2019 om 00:00 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogtest

De Trappers    zondag 27 januari 2019


Vanmorgen was er een receptie voor de leden van 2019 in de Keistraat.

Plezant om de mensen eens terug te zien , de beste wensen over te maken, een stand van zaken te krijgen door de nieuwe voorzitter en met een drankje en een knabbeltje om af te sluiten.

We hebben er weer zin in.


Onze website vind je hier


Graag willen we hier een ritverslag opzetten, enkele foto`s en andere weetjes



Bedoeling is ook om een toer visueel voor te stellen zoals deze : https://www.relive.cc/view/2059161644


Ideeen en medewerking zijn welkom.




29-01-2019 om 15:42 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Blog als favoriet !


Zoeken in blog



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs