Langs Vlaamse wegen
Fietsen
19-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Greg Van Avermaet achterna
Klik op de afbeelding om de link te volgen Buienradar en weerbericht waren er alweer eens bonk naast : Droog in voormiddag en buien in de namiddag bleek net omgekeerd. Gestart in druilerig weer, later echt regen en door het opspatwater nog serieus vuil bij...
Toch met 9 aan de start aan de Fonteyn. Paul zijn voorwiel eerst nog vastgezet, dan Matthias met 5 minuten vertraging toegekomen, dus met een beetje meer snelheid naar Wetteren om in de Boskant Guido op te pikken. Steve, Erwin, Tom, Kristoff, Freddy, Filip en niet te vergeten Diane waren eveneens op post om de Greg Van Avermaet toer, die vorige week gereden werd, eens op gpx over te doen. Via Smetlede naar Ophasselt voor pittige rit over heuvels. Sint Antelinks was zo een kuitenbijter. We kwamen langs veel wegen die we kenden van vroegere ritten maar ook langs pittoreske plaatjes zoals Pijperzele waar Matthias toch zeker een foto van wou trekken. Erwin was daar niet rouwig om want hij had het best lastig op deze rit. Ook Steve moest nu en dan wat pijn verbijten na rugtroubles te wijten aan een karwei thuis. Dus nu en dan even wat kalmer aan was de boodschap voor de koptrekkers. Freddy die de gpx op de Garmin staan had, moest nu en dan eens laten terugkeren want de zichtbaarheid op zijn schermke was niet optimaal door spatwater. En soms was rechtdoor niet rechts en zelfs een keer was links geroepen maar rechts gewezen wat uiteraard ook voor verwarring zorgde. Gelukkig geen botsingen teweeggebracht.
Tom bewees dat ie goeie benen had op elke klim en ook Diane blijkt al Stelvio klaar te zijn. Filip gaf als steeds geen krimp en Paul had duidelijk ook geen last meer van bil noch rug. Op de Berendries was Tom duidelijk gemotiveerd, Guido wou niet onderdoen maar Kristoff schudde op de tweede knik efkes de benen los en remonteerde Tom net niet wat ook Freddy aanzette om de Guido nog in te halen. Na die beklimming was het vet van de soep bij de meeste maar moesten we toch nog een vlooienmarkt rond rijden wat ons weer langs rare wegels leidde maar uiteindelijk toch op rechte pad geraakt. Zo naar Betsberg (waar Freddy een stuk van parcours liet vallen om een Sangria kunnen te gaan drinken) met daarna de klassieke snelle strook van Gontrode tot Melle. De Fonteyn wenkte en dus ging Matthias naar de sprintstrook inde Mellestraat op kop vanuit Ten Ede, Tom lag op vinkenslag en snelde naar de meet maar Freddy mocht lekker in het wiel blijven en had maar te cashen op de lijn. De weergoden vonden het plezant om ons het laatste stuk in droog weer te laten bollen en dus op het terras van de Fonteyn nog zitten uitpuffen. Hopelijk wordt het nu stilletjes aan zomer...

Bijlagen:
https://www.relive.cc/view/2380745191   

19-05-2019 om 00:00 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Eine en verre met de A
Klik op de afbeelding om de link te volgen
De Van Avermaet classic uitgesteld naar volgende week. Dus maar de rit naar Eine van volgende week in plaats gesteld. De aanwezigheden waren talrijk : 13 moedigen aan de zonovergoten start, moederdag en communie hadden het getroffen.
Erwin, Kristoff, Steve, Paul, Tom, Nico, Diane, Eric, Guido, Freddy, Bregt, Gilles en gastrijder Kris, een collega van Kristoff. Nog niet voldoende getraind volgens eigen zeggen maar niks van gemerkt. Squash is blijkbaar goed voor de conditie.
We vertrokken en werden al dadelijk opgehouden door de C ploeg van de Pedaal. Dan maar licht afwijkend parcours gedaan om die kwijt te spelen. In Melle waren die van Tonneke dan een tijd onze gangmaker en daarna loodsten Gilles en Kristoff ons naar ons doel in Eine. De wind was nadrukkelijk aanwezig, dus krachten doseren was nodig. Maar met de sterke mannen op kop bleek ons gemiddelde halfweg toch boven de 30, lang niet slecht. Hier en daar wat gehijg maar niemand haakte af. Maar natuurlijk moest het lastigste nog komen of hoe noem je anders de zijkant van de Kattenberg : de Braambrugstraat in Enamebos ? Met 12 % best wel een lastige klant die zelfs Steve niet op zijn 53 wou nemen. De eerste tekenen van vermoeidheid doken op, zeker bij de minder getrainden. Maar we moesten nog huiswaarts uiteraard. Nico in zijn korte mouwkes leverde wat kopwerk allicht om het warm te krijgen. Via de Zwalm en Hundelgem richting Laarne. Onderweg nog wat oldtimers tegengekomen en ei zo na had onze oldtimer Eric een onzachte ontmoeting met een van hen. Beetje van slag en daardoor nu en dan duwke nodig van Gilles, steker van dienst. De enige vrouw Diane gaf geen krimp en peddelde tot volle finale mee, zelfs in sprinterskopgroep. Gilles nam de maat van ons allen en de Fonteyn was dan ook meer dan welkom. De sangria werd door de meesten met plezier in ontvangst genomen. Buiten te koud, dus ons maar binnen gepositioneerd en genoten van het fruit.
Bijlagen:
2019-05-12_145001.jpg (346.8 KB)   

12-05-2019 om 15:13 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laveren tussen de buien met de A
Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze morgen in dubio om te starten met onze rit : regendruppels, koud, donkere wolken... Gelukkig brak de zon door op moment van de waarheid. Steve liet weten dat ie ietske later ging zijn en daardoor waren we met 7 om de strijd met de elementen aan te gaan : Steve, Erwin, Filip, Tom, Freddy, Guido en Didier. Erwin had de bloemetjes en struiken buitengezet en daardoor verschot gekregen maar bewegen is dan de remedie, dus fietsen ! Op en af ging moeilijk maar ronddraaien was geen probleem. Steve had laat ontbijt in ontvangst genomen en pluim voor Guido die vanuit Lede met de fiets naar start komt, tijdrijdersbrilletje op en steeds met goeie moed/mood. We vertrokken dwars door Gent richting Holland. Maar eens voorbij Gent draaide Freddy toch maar richting Waarschoot via de Lieve want de wolken dreigden richting Evergem. Dan maar terug via Lovendegem. Daar verder op gevoel en de buienwolken mijdend, zelfs niet op een 1.5 km veldrijden kijkend, een ontmoeting met ruiter op smal bosweggetje erbij genomen. Maar we konden niet blijven profiteren van ons geluk : in Drongen hadden de weergoden ons te pakken. Een lange intense bui zorgde voor onderkoeling en regenvestjes aantrekken moment. Daar besloten van via via terug naar de thuisbasis te rijden. Freddy wist nog wel wat binnenwegjes naar de ring toe. Met stevig tempo terug naar Melle. Didier had daar even zwaar moment en voelde een tekort aan training maar zoals steeds ferm doorgezet. Ondertussen brak zon er weer door en deden we dan toch maar poging om de 70 km te halen door nog enkele omwegen in de buurt van Melle en Wetteren te doen. Sommigen hadden die wegen nog nooit gedaan, dus altijd leuk. In Wetteren reed Guido dan linea recta naar huis terwijl wij de laatste km's sterk begonnen te voelen, vooral Freddy die ganse tijd kop deed. In de Fonteyn ontdekten we dat er opnieuw fruit met sangria te krijgen was ipv verse soep. Nu nog uitmaken of de witte of de rode de beste is.
De B hadden er nog 5 km extra opzitten maar wel hagel en veel regen moeten trotseren. Voor nieuweling Kathleen dus al meteen zware doop, letterlijk en figuurlijk. Chapeau voor al de vrouwelijke leden daar !!


https://www.relive.cc/view/2344158935  hier kan je onze rit herbeleven

05-05-2019 om 00:00 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natte en koude rit met 5 A`s
Klik op de afbeelding om de link te volgen
De druilerige morgen, de dreigende wolken en het natte wegdek voorspelden weinig goeds vandaag. 
Vijf moedigen verschenen aan de start : Diane, Steve, Filip, Freddy en onze sterrijder Gilles. Die had gisteren zijn visitekaartje afgegeven door de E3 Harelbeke afgetekend in de sprint te winnen. Hij werd dan ook op applaus van de A en de B onthaald. Trouwens een dikke pluim voor de B`s die met veel dames waren, ondanks de weersomstandigheden.
We zetten aan, tegenwinds met Gilles en Freddy op kop. 20 km met regenbuitjes en miezer en vooral opspattend water verder nam Filip dat over van Freddy die zijn hartslag ferm over toeren zag. De rit ging via Melle, Bottelare, Baaigem, Dikkelvenne, Meilegem, Zwalm naar Roborst. Daar liet de gsm, waar Freddy zijn rit mee gidst, door het water plots allerlei capriolen zien waardoor we maar besloten van op gevoel de rit verder te zetten. We hadden in Makkegem ondertussen van Diane afscheid genomen die zich niet bijster goed voelde en besloot huiswaarts te keren. Ook Steve moest flink doorbijten want de koude doet zijn gestel nooit goed na het zware fietsongeluk van exact 5 jaar geleden. De foto die hij na de tocht in de Fonteyn bovenhaalde liegt niet : pure horror. Hij ziet er een stuk beter uit nu Surprised.
Dus weg verdergezet via Rudderhove en Balegem, zo naar Gijzenzele. Daar leek het Gilles een leuk idee om kasseitje aan de E40 nog mee te pikken. Freddy bleef in zijn wiel kleven maar diens bel rinkelde nu en dan door de schokken van de kasseien wat Gilles de opmerking ontlokte dat er precies een speedelec wou voorbijsteken en dat was dan stimulans om nog wat extra te geven wat Freddy nog wat dieper dwong te gaan. Bovenop de brug de troepen weer verzameld en dan via de Schelde en Heusden nog wat km`s verzameld zodat we op 68 uitkwamen. 
Een warm drankje in de Fonteyn was welkom. Gilles trakteerde op zijn zege en ook Vero deed dat even later wat Filip de laconieke opmerking ontlokte van : Wanneer komt Kristoff nog ?
Die namiddag was het hard labeur in Luik Bastenaken Luik, gelukkig voor ons vanuit de luie zetel.

Kanttekening: Erwin kon niet mee want zat op die moment op spoed met zijn moeder die een val had gedaan. We leven mee met hem en hopen dat alles goed komt met haar.
https://www.relive.cc/view/2326192959   hier zie je de tocht grafisch weergegeven

Bijlagen:
https://www.relive.cc/view/2326192959   

28-04-2019 om 00:00 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasrit met A team Trappers
Klik op de afbeelding om de link te volgen De weergoden waren ons gunstig gezind en de opkomst was talrijk, slechts 3 ontbraken. De start is met 20 minuten vertraagd gebeurd door pech met voorste band van Guido die een klein nageltje opgeraapt had. Na vervanging binnenband bleek die op zijn beurt te lossen waarna onder de vaardige handen van Kristoff een nieuwe binnenband soelaas bracht. We hadden duidelijk goesting want de verloren tijd werd ingehaald door hoge gemiddelde snelheid, ondanks de vele hellingetjes in ons parcours. Wetteren , Serskamp, Erpe Mere, Denderhoutem, Outer ,Woubrechtegem, Burst, Oosterzele, Melle en terug Laarne. Er werd geen krimp gegeven, iedereen deed zijn best om mee te zijn. De sterke kopmannen deden goed werk zoals we dat gewoon zijn en de fietsers die uit de zachte zuidenwind zaten bleven zelfs babbelen, wat een duidelijk teken is van goede conditie. En Seba had al voorbereidend toerke gedaan met triatlon training in gedachten. de hellingen waren best pittig maar tegen 11 uur 15 waren we al aan de Fonteyn alwaar ons vochtgehalte weer op peil werd gebracht onder heerlijk zonnetje op het terras.

Deelnemers : Steve, Freddy, Erwin, Kristioff, Seba, Bregt, Guido, Eric, Diane, Nico, Filip, Matthias.


Bijlagen:
2019-04-24_111750.jpg (333.3 KB)   
https://www.relive.cc/view/2307815407   

21-04-2019 om 00:00 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kasseienrit A team
Klik op de afbeelding om de link te volgen ziekte van verslaggever, geen story dus...

Bijlagen:
2019-04-24_112312.jpg (368.7 KB)   

14-04-2019 om 00:00 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trappersrit over glooiend terrein
Klik op de afbeelding om de link te volgen


 

Het eerste weekend van april leverde zoals gebruikelijk, ook een nieuw startuur op. Geen enkele Trapper liet zich vangen en een vrij omvangrijke groep tekende present. Het A-team bleek uit elf mannen te bestaan, Freddy haakte op het laatste moment af wegens rugpijn. Kristoff en Steve hadden echter de route opgeladen en zo konden we van start.

We gingen op weg richting Steenhuize Wijnhuize en Sint-Lievens Esse. We ontsnapten aan een flinke regenbui maar de regen leverde wel natte en modderige wegen op. Vooral op de kleinere wegen was dit het geval. Fietsen, kledij en aangezicht kregen elk hun deel.

Matthias, de ganse rit op kop, hield er een gestaag tempo op na. Didier had er schoon genoeg van en laste een rustpauze door plat te vallen. Met de hulp van een bereidwillige buurtbewoner die een stevige pomp leverde, konden we terug op weg.

Aangekomen in Herzele kruisten we even het parcours van de RVV. Alles was klaar om het peloton te ontvangen. De tocht leidde ons verder via de oude trambaan tot in Sint-Lievens Esse.

                              

 

Regelmatig kregen we daar een helling en stukken vals plat voorgeschoteld. Daardoor brak de groep regelmatig in stukken maar zoals gewoonlijk kwam alles terug samen.

De terugkeer voerde ons terug naar Herzele waar we oud kampioen Etienne De Wilde inhaalden. Etienne reed verder met ons mee en in Wetteren viel Guido plat. De vervanging koste heel wat tijd en ondertussen werd met Etienne vooruitgekeken naar de Ronde van Vlaanderen en deelde Etienne enkele persoonlijke ervaringen als coureur in de ronde.

Ondertussen tikte de klok verder en de groep besliste dan om spoorslags naar De Fonteyn te rijden. Al bij al een leuke maar toch ook lastige rit. Ik hoop dat de andere Trappers dit kunnen beamen!

 Deelnemers : Erwin, Kristoff, Paul, Matthias, Guido, Eric, Philip, Seba en Didier.      Gueststar Etienne De Wilde.

 Met dank aan Paul voor dit verslag !

 

 

 

 

Bijlagen:
serveimage.jpeg (252.2 KB)   

07-04-2019 om 00:00 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wieze wieze bom bom met the A team
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag bewolkt met lichte regenkans. Dat is immens verschil met zonnetje van gisteren dat 20 graden opleverde. Toch met 9 dapperen aan de start bij de Fonteyn.
Erwin had resoluut voor de korte broek gekozen als echte Flandrien en was verheugd dat er nog enkele moedigen waren zonder pijpen. Wij op weg en ondanks mijn goede voornemen om geen of weinig kopwerk te doen na Gent Wevelgem toerrit van gisteren met 140 kms door het Heuvelland nam ik de eerste 25 km toch voor mijn rekening, gesteund door Erwin die van 14 dagen vakantierust geen noemenswaardig conditieverlies had opgelopen. Dit in tegenstelling met Steve die wel wat terugval had en daar de gevolgen moest van dragen, zeker toen Bregt de kop overnam met Nico en vlotjes over de 30 per uur ging ondanks nijdige wind. Nico kloeg over geen goede benen de dag er voor maar vandaag was daar weinig van te merken. Ook onze enige vrouwelijke piloot deed niet onder en nam een paar kms voor haar rekening.
Iedereen moest tandje bijsteken want het ging goed vooruit. Ook de laatste kms naar Wetteren toe. Op terugweg naar Laarne nog ommetje gemaakt om aan de nodige totaalkms te komen en een sprintstrook te hebben. Seba met zijn jong geweld wou de sprint aangaan maar werd nog geremonteerd maar wie het pleit won kon ondergetekende niet noteren want zijn pijp was uit na op het einde ook nog wat kopwerk te doen, alweer met Erwin als steun. Steve was blij dat de meet er aan kwam, voelde zo wat overal last... Speciale vermelding voor Guido die vanuit Lede met de fiets kwam en dus ook nog terug moest, kms vreten dus.Exclamation
Beervelde, Uitbergen, Gijzegem, Wieze, Aalst, Smetlede, Wetteren en zo terug naar onze soepboer in de Fonteyn. Gelukkig gespaard gebleven van regen op enkele druppels na. We waren zelfs al binnen voor de B. Zal allicht liggen aan de flinke inspanningen die we deden en ook de laatste snok op de Smetlede steenweg.Rolling Eyes

Deelnemers : Nico, Diane, Bregt, Erwin, Tom, Guido, Freddy, Seba, en Steve.


Bijlagen:
2019-04-01_102211.jpg (235.5 KB)   
http://storyteller.fit/storymap/2253919444   

01-04-2019 om 10:29 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rit 24 maart 2019
Klik op de afbeelding om de link te volgen De weergoden zijn ons gunstig gezind want een stralend zonnetje verwelkomt ons aan De Fonteyn. We gaan met 8 mannen en 1 vrouw op pad. Wegkapitein van dienst Freddy heeft toer Wachtebeke en haven van Gent gepland in de gps app en gaat samen met Guido de eerste 20 van de 63 km voor zijn rekening nemen. Geen al te best idee want de wind staat op kop en beide koptrekkers zijn nog steeds vol snot van een aanhoudende verkoudheid. Gelukkig nemen Kristoff en Julie het voortouw na het golfterrein in Wachtebeke en de snelheid gaat vlot naar de 32 km/u ondanks de ook voor hen kopwind in het begin. Een klein bochtje verkeerd bekeken op de gps zorgt dat Freddy zijn excuses moet maken voor 300 m verkeerd rijden maar de pijl Mendonk roept en we toeren naar de haven op. Die ligt er heel rustig bij en de brede straten zijn vlot berijdbaar, op enkele BBQende truckers na die in een onverstaanbaar taaltje ons een prettige zondag (?) wensen. Ver van huis maar in gezelschap van andere in het zonnetje, dat verzacht het heimwee allicht. We sturen door St Amandsberg maar Tom doet ons even stoppen want zijn hart is plots in overdrive. Zelf geen sexy blondje gezien maar dat heeft er blijkbaar niks mee te maken. Even tot rust komen lost de zaak op en wij op naar de Scheldedijk, ondanks een paar autogekken die ons geen plaats gunnen op de rijbaan. En daar ging Julie even op training, met ons proberend in haar wiel te blijven... De tegenliggers net als de voorbijgestokenen konden enkel maar verbaasd opkijken wat daar zo voorbij kwam gewerveld. In Melle waren er enkele heel blij dat we er waren, getuige daarvan Didier die wapperde van steek me maar voorbij want ik wil uit de wind geraken. De groep was in 2 gebroken onder al dat beukwerk van Julie. We hebben niet voor niks een kampioene in ons midden ! Verder naar huis waar we in de de Schoorstraat de B groep van Pedaal ontmoeten die al in volle spurtmodus waren. Rap ons daar tussen gewrongen en toen Julie naar de meet spurtte, pikten Tom (welke hartkloppingen ??) Freddy en Filip vlot aan en lieten de B Pedalers hun achterwiel zien. De Fonteyn lonkte en de soep met balletjes smaakte, of de kriek, of...


 

Deelnemers : Julie, Kristoff, Guido, Eric, Filip, Tom, Paul, Freddy en Didier.

Bijlagen:
2019-03-25_104346.jpg (268.7 KB)   
20190324_104620_HDR.jpg (614.7 KB)   
https://storyteller.fit/storymap/2237612667   
https://www.relive.cc/view/2237612667   

25-03-2019 om 10:48 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 17 maart
Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze morgen verzameld aan Fontein onder stralend zonnetje. Frisjes maar heel wat anders dan de sombere dagen er voor. de wind stond nog strak en beloofde voor de nodige inspanning te zorgen bij het kopwerk. 
Bij afwezigheid van wegkapitein Kristoff dan maar op eigen houtje een toerke gedaan. 
Hierbij ook warme oproep aan de wegkapiteins dat ze bij gebeurlijke afwezigheid 48 u op voorhand dat laten weten zodat er iemand anders gids kan spelen en zo de tijd krijgt om rit voor te bereiden.
Met 7 A fietsers van start, richting Balegem. Gelegenheidsgids Freddy stippelde op intuitie dan toer uit, steeds rekening houdend met de wind die fors trachtte ons af te remmen. Op tijd en stond een andere koprijder zorgde er voor dat we al zigzaggend laverend tegenwinds toch aan wat km`s kwamen. Net voor we draaiden om te kunnen profiteren van veel km`s meewind zag Paul het niet meer zitten en besliste op eigen houtje terug te zeilen naar zijn woonst. De 6 anderen profiteerden van de meewind en dat was zalig fietsen.
Vanuit Serskamp was het dan wel weer tegenwinds naar Laarne waar we na 55 km moe maar toch wel tevreden toekwamen en nog eentje (?) dronken op de goede afloop. Soep uiteraard, nietwaar Diane ?  Very Happy

 Deelnemers : Diane, Tom, Filip, Paul, Didier, Freddy en Guido.

Op de bijlage kan je de toer op Relive visueel voorgesteld zien. 
ofwel ook https://storyteller.fit/storymap/2221565073    klik op rechtse pijl 


Bijlagen:
fontein.jpg (1.6 MB)   
https://www.relive.cc/view/2221565073   

17-03-2019 om 00:00 geschreven door Trixieboy  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Blog als favoriet !


Zoeken in blogBlog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!