Inhoud blog
  • een nieuwe blog voor het Toverklasje
  • allemaal samen zingen
  • de auto's poetsen
  • kleuren en schrijven
  • 'knutselen'
    Zoeken in blog

    inpakken en wegwezen!
    Foto
    Dit zijn Jules (altijd! gekleed met zijn oranje trui), Jef (zijn tweelingbroer), Wardje (kleine broer) en zus Marie. Ze wonen in onze klas en mogen vanaf nu elke avond met iemand mee naar huis logeren. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. De voorbije week is dat al goed gelukt. En bleek het erg fijn om één van onze vriendjes mee te mogen nemen. Aan de mama's en papa's: kijken jullie goed na of alles in de logeertas zit vooraleer je de knuffelpop terug meebrengt naar school? Anders is het niet zo leuk voor de volgende kleuter natuurlijk. Dank jullie allemaal wel om zo goed voor de poppen te zorgen. Trouwens, ondertussen heeft Jules al een nieuwe sjaal gekregen tijdens zijn logeerpartij, en voor Jef is er een supercoole lange broek bij gekomen! Heel erg leuk!
    agenda

    alles poetsen en inpakken voor de grote verhuis...

    Over mijzelf
    Ik ben Kris
    Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is kleuterjuf.
    Ik ben geboren op 09/10/1960 en ben nu dus 63 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: ik hou van lezen en voorlezen en alles met boeken, van koken, bakken, handwerk.
    Ik heb 2 kinderen, ben oma van Janne en lees voor in de bib. Over ons klasje schrijf ik voor 'Kleuters en Ik'.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Toverklasje
    De onthaalklas van de Vierwindenschool
    09-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een loopje door de week
    Naast al het sporten en vaderdagcadeautjes deden kleuters ook 'hun eigen ding'. Zoals tekenen, met de plasticine spelen, een huis bouwen met de schoenendozen, overleggen (!), mama en kindje spelen,...





















    09-06-2013 om 09:26 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een spelletje in de kring
    In de ochtendkring speelden we een spelletje, met de grappige foto's van vorige week. We associëerden onze eigen foto met de foto's van het materiaal om te sporten en zo kregen we kleine verzamelingetjes! Wiskunde in de dop!























    09-06-2013 om 09:22 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en dan sporten in de klas
    van meester Manu kregen we loopklossen, hoepels, springballen en daar gingen heelwat kleuters mee aan de slag. En toen bouwde Viktor voor iedereen een lange bobijnenslang om over te stappen en af te springen: een geweldig initiatief want ze gingen allemaal meedoen!































    09-06-2013 om 09:19 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen fit? Iedereen fit! En klaar voor onze sportactiviteit in het IBO!
    Dinsdag trokken we naar het IBO. Daar wachtten Bieba en Loeba, twee mevrouwen die een beetje gek verkleed waren en bovendien reuzelief, ons op met een hoop spelletjes en geweldig leuk materiaal (dat we stiekem ook aan meester Dirk toonden, want zo'n toffe spullen willen we volgend jaar ook wel in onze nieuwe klasjes!).
    We startten met een leuk dansje. 1 2 3 klaar?


























    09-06-2013 om 09:14 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heel veel balletjes!
    Het eerste spelletje van het uur begon met een hele hoop balletjes op de vloer van de zaal. Gele, rode en roze, groene, blauwe balletjes, om mee te gooien, te mikken, te rollen, onder elkaars' benen door te laten rollen, in leuke basketnetjes te laten vallen,... en toen gingen we alles weer opruimen: de rode ballen in de rode mand,... tot alles klaar was. Juf was trots, want die kleuters van ons... die kunnen al geweldig goed sorteren en kleuren herkennen en opruimen en samenwerken!

























    09-06-2013 om 09:11 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sokkenspel
    Bieba en Loeba hadden ook een zakje mee, met allemaal sokken. Die werden verspreid over de grond en iedereen mocht er - op de muziek - rond- en tussenlopen. Als de muziek stopte, moesten we er eentje oprapen. En daarna werd het nog wat moeilijker, want we moesten 'dezelfde' sok gaan zoeken: Romayssa en Mila hadden al snel hun paar sokken bij elkaar en toen kwam er alweer een nieuwe opdracht...

























    09-06-2013 om 09:05 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toen mochten de sokken aan de waslijn!
    Bieba en Loeba spanden een lang touw en haalden een doos wasknijpers tevoorschijn. Alle sokken mochten aan de waslijn! En wie goed kijkt, ziet al twee toekomstige onthaalklassertjes/eerste kleuterklassers tussen onze kinderen lopenVery Happy. Manel en Mayssa kwamen een kijkje nemen en speelden mee. Nadat alle sokken waren opgehangen kwam er alweer een verrassing: heel kleurige paardjes, een heleboel, voor iedereen eentje en nog meer!

































    09-06-2013 om 09:00 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en dan nog een laatste dansje met Bieba en Loeba
    Het was absoluut een prettig uurtje sporten! Volgend schooljaar vragen we Bieba en Loeba zeker opnieuw naar onze school, dit keer in de nieuwe grote turnzaal!





























    09-06-2013 om 08:54 geschreven door kris  


    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporten is gezond
    Ons nieuwe project: 'Iedereen fit!'. Een nieuwe turnzaal op school, en buiten zo'n mooie aangelegde speelplaats, lekker weer dat eraan komt, en materiaal in bruikleen van meester Manu, en veeeeeeeel energie... wat hebben we meer nodig om eens stevig te sporten? Dus de komende week, en misschien ook nog wel de week nadien, gaan we heel veel extra sporten binnen en buiten. Mohamed Wali staat al te trappelen van ongeduld om met zijn loopklossen de hele turnzaal rond te wandelen, Bilal wil gaan 'shotten' buiten, Manahal wil met het springtouw,... Het wordt vast reuzeleuk aan het enthousiasme van mijn kleuters te zien. Met de foto's die we al maakten hier, gaan juf Amina en ik leuke spelletjes in elkaar knutselen die we kunnen spelen in de klas. We maken een lotto en een memory en puzzels, allemaal met de foto's van onszelf Very Happy



































    02-06-2013 om 10:47 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kralen rijgen
    Het was al een hele tijd geleden dat we onze parels nog een keertje hadden bovengehaald. De dozen stonden nog maar net op de tafel of daar waren ze al begonnen, mijn bezige bijtjes! Met de grote kralen, maar ook met wat kleinere en dus moeilijker... maar zie, het lukt. En dan maar fier op die lange mooie kettingen natuurlijk.

























    02-06-2013 om 10:40 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekenen in het zonnetje
    Joepie! Lekker mooi weer! Terwijl een deel van de kleuters een heerlijk middagdutje deden, gingen we met de anderen buiten op de speelplaats met stoepkrijt in het zonnetje genieten. 

























    02-06-2013 om 10:36 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.na regen komt zonneschijn
    Na al die regen van de voorbije weken waren we hard toe aan een straaltje zon. Dus maakten we in de klas een zonnestraaltjesslinger. We kregen regendruppels van juf Laila en hingen ze omhoog zodat je eronder kon gaan staan en helemaal 'nat werd geregend'! En dan snel snel lopen naar de zonnestralen, waar je weer heerlijk warm en droog werd! Leuk leuk! Nog een keer!!!

















    02-06-2013 om 10:33 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angel was jarig deze week!
    Een fiere Angel, met taart die mama had gebakken en die buiten in het zonnetje konden opsmullen, versierde haar verjaardagsshirt in de klas samen met haar vriendinnetjes. We maakten een mooie kroon en vierden feest voor onze 3-jarige! Hip hip hieperdepiep! Hoeraaaaaaa!































    02-06-2013 om 10:29 geschreven door kris  


    19-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlaggen en slingers
    Op dinsdag maakten we een vlaggenlijn, met paars en roze (donker en licht) papier: een streep erop en knippen maar. Nadien kleefden we alles aan elkaar en hadden we prachtige slingers en een heel mooie vlaggenlijn: onze klas zag er al wat feestelijk uit zo!































    19-05-2013 om 08:09 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een kroon voor juf Amina
    Op woensdag maakten we een kroon voor juf Amina: allemaal papieren met driehoekjes erop getekend, en stukjes paars en roze papier om erin te kleven, of kleuren kon ook natuurlijk, eigenlijk maakte iedereen er zijn of haar heel persoonlijke werkje van. We hingen alle tekeningen aan elkaar, als een lange vlag en op vrijdag maken we daar een kroon van voor de juf.























    19-05-2013 om 07:54 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een cadeau voor juf Amina
    Op donderdag maakten we een dik boek vol tekeningen, als cadeau voor juf Amina. Er waren prenten met ballonnen, met een grote taart, met Dribbel met een kroon op, en sommige kleuters kleurden wel drie bladen mooi in. Het werd een prachtig boek, met hartjes op de voorpagina! 



























    19-05-2013 om 07:51 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jarige Mohamed Wali en jarige juf Amina!
    Op vrijdag was het eindelijk zover: feest feest feest! Mohamed Wali had zijn verjaardagst-shirt mooi versierd en een prachtige kroon geknutseld thuis en ook juf Amina was mooi uitgedost: haar eigen kinderen thuis hadden haar shirt versierd, en wij maakten een kroon voor haar in de klas. Nog een bloemenkrans en het feestje kon beginnen. Eerst zingen, voor Wali en dan voor Amina, en veel 'hip hip hieperdepiep' en 'hoera! hoera! hoera!' en dan waren er onze cadeautjes voor juf amina: ons boek vol tekeningen en ons grote spandoek dat ze thuis omhoog kan hangen. Leuk leuk leuk!































    19-05-2013 om 07:43 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.taart en een mooi tafelkleed
    Juf Amina bakte thuis een mooie taart en wij maakten stiekem in de klas een supermooi tafelkleed! We hadden het bij juf Laila verstopt en toen droegen we het naar binnen, de klas in, en netjes op de tafel. Iedereen ging poseren voor de foto en juf Amina zette nog kaarsjes op de taart en dan allemaal samen blazen! In één keer alle kaarsjes uit!





























    19-05-2013 om 07:35 geschreven door kris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker taart eten en toen was er nog een mooi verhaal
    Iedereen keek zijn ogen uit toen juf Amina de taart begon aan te snijden en toverdruppels bovenhaalde waarmee ze gezichtjes tekende op ieders' stukje cake. Suuuuuuperlekker! Allemaal genieten en dan was er nog een leuk theaterverhaaltje over jarige Dikkie Dik.



































    19-05-2013 om 07:28 geschreven door kris  


    12-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het was een kort weekje...
    Afgelopen week was maar kort, en bovendien was juf Kris een dagje afwezig op dinsdag. Maar woensdag was het dan weer heel intens: Viou en Adama - onze twee laatste nieuwe peuters - kwamen samen met hun papa een kijkje nemen en bleven de hele voormiddag gezellig in ons klasje. En ondertussen maakten we de moederdagcadeautjes klaar (waarvan geen foto's want 'geheim'! ) en leerden we een versje, lazen we nog heelwat mooie verhalen, genoten van het mooie weer buiten,...



































    12-05-2013 om 09:03 geschreven door kris  




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011

    Gastenboek
  • prachtig
  • Voor juf Kris

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    De tijd vliegt! Nog twee weken en daar is de grooooote vakantie. En nadien worden we allemaal eerstekleuterklassers! De kleuters kijken er al naar uit. We gingen op onderzoek en avontuur in de nieuwe school. We ontdekten veel deuren en trappen en toiletten en de turnzaal op het dak en onze eigen klasjes met de douche en alles erop en eraan. Sinds vorige week slapen we daar al in de namiddag en eten er ook al ons fruit. We beginnen alles al te kennen, ook hoe we naar het toilet moeten en hoe we van de ene klas naar de andere kunnen (er zijn immers verschillende manieren en weggetjes...). Heeeeel spannend! De week die komt gaan we vooral heel veel poetsen. Alle blokken, dieren, poppen, de bobijnen afwassen samen, de kasten uitkuisen, en alles alles alles inpakken. En we gaan dat allemaal samen doen, want samen gaat alles beter en sneller en is het ook leuker.
    Deze week komen ook alle mama's en papa's op oudercontact en daarmee sluiten we het voorbije schooljaar al een beetje af, maar ook niet echt, want in september zijn we weer allemaal samen. Fijn!


    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • The play Create Explore Group
  • Basisschool Vierwinden
  • het toverklasje
  • Het Toverklasje

  • Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • blogspot.be


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs