Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    18-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINGAPORE: alle Belgische resultaten van de ochtendsessie
    WIELRENNEN
    België is opgerukt naar de vierde plaats in het landenklassement op de Youth Olympic Games in Singapore dankzij de zesde plaats van Boris Vallée in de tijdrit bij de jongens. De snelste in de tijdrit over amper 3,2 km was de Portugees Rafael Ferreira Reis in 3'56"64. Vallée finishte op 10 seconden. Na drie van de zeven disciplines staat Italië op kop met 38 punten, gevolgd door Colombia (53 ptn), Polen (65) en België (71).

Het wielrennen is in Singapore een landencompetitie, met 32 landenteams die strijden om 1 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille. Elk team bestaat uit 3 jongens en 1 meisje. De jongens komen elk uit op 1 onderdeel (BMX, mountainbike of tijdrit) en rijden allemaal de wegwedstrijd. Het meisje doet mee aan de onderdelen BMX, mountainbike en tijdrit. Donderdag starten Mattias Somers en Van de Perre in de BMX. Zondag staan nog de tijdrit bij de meisjes en de wegrit bij de jongens op het programma.

PAARDENSPORT
    Europa, met onze landgenoot Nicola Philippaerts, staat na de eerste ronde van het jumpingconcours gedeeld eerste. De scores van drie van de vijf combinaties van elk team tellen mee en Europa staat samen met Afrika en het Australisch-Aziatische team op kop met 4 strafpunten. Nicola Philippaerts, zoon van Ludo, liet in de eerste ronde met zijn paard Gippsland Girl 4 strafpunten optekenen. Vrijdag staat de tweede ronde op het programma en zondag en dinsdag worden de individuele jumpingwedstrijden gehouden.

ROEIEN
    Skiffeur Jean-Benoit Valschaerts is uiteindelijk 14de geworden, na zijn tweede plaats in de C-finale. Bij de meisjes werd Eveline Peleman vierde in haar C-finale, goed voor de 16de plaats in de eindstand.

BOOGSCHIETEN
    Zoé Göbbels heeft zich geplaatst voor de achtste finales. In de kwalificaties eindigde ze op de 12de plaats en daarna versloeg ze in de eerste ronde van de rechtstreekse uitschakeling de Poolse Wojnicka (21ste in kwalificaties) met 7-1. De 18-jarige Göbbels, die vorige maand in Hongarije wereldkampioene veldboogschieten bij de junioren (recurve) werd, komt in de achtste finales uit tegen de Indische Seema Verma, vijfde in de kwalificaties.

In het gemengd dubbel werd Zoé Göbbels uitgeschakeld. Samen met de Tsjech Frantisek Hajduk verloor ze in de 16de finales met 6-2 van de Chinees Siyue Luo en de Wit-Russin Iryna Hul.

ZEILEN
    Andrea Vanhoorne staat na de derde en de vierde regatta in de Techno 293-klasse op de 14de plaats. Dat is een plaats minder goed dan gisteren. De vijfde regatta werd verplaatst naar vrijdag.