'Ola Olympia'

Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelijkspel voor Chongqing Lifan bij Hangzhou

Deels de regen en deels het lange 1 mei weekend zijn de oorzaak dat er vanavond 'slechts' 12.000 toeschouwers zijn. We zijn genoodzaakt om twee vaste waarden van de ploeg te vervangen, door een blessure. Wong, de kapitein, wordt vervangen door Fan, net 18 jaar, die hem ook vorige week na 34 minuten al verving. Toen deed ie het schitterend. Djong komt in de plaats van Chuan, normaal de tweede aanvoerder, centraal op het middenveld. Hij debuteert in het eerste elftal.

De eerste 25 minuten zijn gelijkopgaand, zonder echte doelkansen. In de 25ste minuut geharrewar in ons 16m gebied, fluitsignaal, strafschop. Onze centrale verdediger Matinez zei na de match dat het inderdaad strafschop was, want ook de TV-beelden gaven geen uitsluitsel. Hun Braziliaanse spits mist niet, hij maakt zijn zesde van het seizoen. 1-0 halfweg. ‘t Is echt balen, we verdienen helemaal niet om achter te staan.

In de tweede helft hebben we doorlopend veldoverwicht. In de 12de minuut breekt Johnny door op rechts, zet voor, Jose -onze Braziliaan- heeft geen strafschop nodig, hij scoort met een schitterend hakje. In de 72ste minuut krijgt Johnny dé kans om de wedstrijd te beslissen. Na een hoekschop voor Hangzhou counteren we snel. Johnny komt helemaal alleen voor de doelman, heeft tijd … maar besluit naast. Onze ingevallen Law kapt zich iets voor affluiten mooi vrij, maar besluit te zwak. Het blijft 1-1, ons eerste punt op verplaatsing en best reden om tevreden te zijn, al zaten de drie punten er toch ook wel in.