'Ola Olympia'

Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SHENYANG: Piet De Mol wacht nog op de eerste overwinning (deel 6)

Zesde speeldag: Shenyang Shenbei FC - Hothot Donjing: 0-0

Onze eerste thuiswedstrijd. Ons stadionnetje zit helemaal vol: 15.000 toeschouwers. De meesten zijn er al voor we met de opwarming beginnen. Een orkestje, op zijn Molenbeeks, speelt onophoudelijk. Het meest indrukwekkende is het getrommel op de 24 supergrote trommen, die in de binnenring rond het stadion opgesteld staan. Op ons slecht veld is het onmiddellijk duidelijk dat je op eigen helft best geen enkel risico neemt. Onze centrale verdediger, Dabba, trapt in de openingsminuut al los over de bal. Gelukkig schrok hun Argentijnse spits, Luciano, even hard als Dabba en wij. Naarmate de eerste helft vordert, is het balbezit meer en meer voor ons. De 1-0 kan niet lang uitblijven, de open kansen komen er via Li en Jin. Mede door de staat van het veld en door overhaasting scoren ze niet. Vlado ziet net voor de rust zijn kopbal de verkeerde kant van de deklat scheren. Ook Hothot had in de toegevoegde tijd nog een kansje, maar onze doelman had weinig problemen met de kopbal van hun donkere spits, Arrechea uit Columbia. We gaan de rust in met 0-0.

Ook in de tweede helft krijgen we via José (kopbal voorlangs), de ingevallen Moussa (trap op de paal) en Li (klassesave van hun keeper) voldoende kansen om onze eerste overwinning te halen. Scoren blijft een groot probleem. In de laatste van vier minuten extra tijd hadden we de wedstrijd nog kunnen verliezen. Gelukkig had onze doelman, Lei, een wereldredding in huis en sloeg de knal van Luciano uit de winkelhaak. 0-0 dus.

Gezellig sfeertje tijdens de hersteltraining van vanmorgen …ook de spelers weten dat we elke wedstrijd beter spelen … de zeges kunnen niet uitblijven. Vrijdag vliegen we naar Wuhan. Zaterdagavond spelen we er tegen Wuhan Zall.

Piet

PS: gelukkig hebben we echt een klassebus. Het oefencomplex en ons stadion liggen op grote afstand van ons hotel. ’t Is telkens meer dan een uur rijden (enkel). Onze chauffeur, Wu, heeft Formule 1 ambitie. Ik vraag hem bij elke rit om het rustiger aan te doen én om wat te vertragen als hij door ’t rood snort.