Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    19-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO: toeristische reeks over London


    Enkele bekenden trokken een paar weken geleden voor twee dagen naar London. Een citytrip. Voor de mensen die nog nooit in de Londonse hoofdstad zijn geweest ... de komende dagen krijg je hier enkele foto's te zien van de binnenstad. Wie weet zetten ze je aan om toch es het water over te steken richting gaststad van de Olympische Spelen 2012. We beginnen met het typische straatbeeld in London. Enjoy your stay!

    16-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO: Adidas London is al in de ban van London 2012

    de Adidas-winkel in London kijkt nu al uit naar de Olympische Spelen in de stad

    15-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voormalig olympisch kampioen worstelen Imre Polyak overleden
    De Hongaarse ex-worstelaar Imre Polyak is op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Dat maakte het Hongaars olympisch comité maandagavond bekend. Polyak werd op de Spelen van 1964 in Tokio olympisch kampioen en pakte in 1952, 1956 en 1960 olympisch zilver. Hij kroonde zich ook drie keer tot wereldkampioen, in 1955, 1958 en 1962.

    12-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belgian Olympic Team in Lanzarote: het aftellen naar Londen 2012 is begonnen

    Op 623 dagen van de Olympische Spelen in Londen 2012 werd voor het Belgian Olympic Team officieel de aftelling ingeluid tijdens een stage op Lanzarote. Terwijl 74 atleten uit negen sporten er volop aan het trainen zijn, maakte Eddy De Smedt, chef de mission van het Belgian Olympic Team voor London 2012, een stand van zaken op. Na een overzicht van de resultaten van onze Belgische atleten tijdens recente internationale competities verklaarde Eddy De Smedt: “Op basis van deze recente resultaten wijst alles er dus op dat de delegatie die in 2012 het kanaal zal oversteken één van de grootste zou moeten zijn van de laatste Olympiades, als men rekening houdt met de individuele atleten én de teams. Op dit ogenblik werken we de selectiecriteria uit in nauw overleg met de betrokken federaties. Einddatum voor de meeste sporten is tegen het einde van dit jaar.

    Eind oktober heb ik samen met verschillende coaches en met mijn staf een technisch bezoek aan Londen gebracht. De informatie die we daar meekregen is zowel geruststellend als interessant op meerdere vlakken. Enerzijds hebben we daar kunnen vaststellen dat het Organiserend Comité voor de Olympische Spelen in London (LOCOG) volledig op schema zit. Tijdens de sportspecifieke vergaderingen werd heel wat nuttige en belangrijke informatie meegegeven voor een meest professionele voorbereiding van deze Spelen.”

    Tot slot gaf Eddy De Smedt nog mee: “Het is inderdaad voorbarig om prognoses te maken, maar het is niettemin van het grootste belang om stages als deze te organiseren en te werken aan een hechte teamspirit. Het is trouwens tijdens dergelijk geprivilegieerde momenten dat coaches en atleten belangrijke informatie kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren. Topniveau ambiëren, veronderstelt vooruitgang boeken op het geheel van aspecten (fysische, mentale, voedingsaspect, … ) die bijdragen tot betere prestaties.”

    BOIC-voorzitter, Pierre-Olivier Beckers, was eveneens op Lanzarote om er de atleten aan te moedigen. Hij bevestigde de ambitie van het BOIC om op het hoogste niveau te presteren op de Spelen in Londen. “Een stage als deze is aller-noodzakelijk! Anderzijds moeten we alle beschikbare energie aanwenden om het verschil te maken binnen een meer en meer concurrentiële internationale context.”

    Pierre-Olivier Beckers verheugt zich over de aanwezigheid van de gemeenschappen en hun steun aan de atleten tijdens deze stage. De aanwezigheid van Tia Hellebaut, Justine Henin, Olivia Borlée, Elodie Ouedraogo, Hanna Marien en Ilse Heylen getuigt dat succes mogelijk is.

    Tot slot werd tijdens deze stage het partnership tussen Unilever en het BOIC verlengd. Unilever kwam in 2008 bij de groep van grote partners van het BOIC, aangevoerd door de Nationale Loterij en verder met Belgacom, Delhaize, Dexia, Ernst & Young, Het Nieuwsblad, Onafhankelijke Mutualiteiten, Roularta, RTBF, Le Soir en VRT.


    07-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOIC stuurt 74 atleten op Olympische stage

    Vandaag stuurt het BOIC meer dan 70 Belgische atleten naar Lanzarote voor de jaarlijkse multidisciplinaire stage. Deze stage -tot 21 november- kadert in de voorbereidingen van de atleten met het oog op Londen 2012. Ze trainen op Lanzarote in zeer performante infrastructuren, ter beschikking gesteld door Club La Santa. Ze worden er bovendien professioneel omkaderd door hun coachen en de BOIC-staff. Eén van de essentiële elementen tijdens deze Olympische stage is het ontwikkelen en verstevigen van het aspect teambuilding binnen het Belgian Olympic Team. De contacten en uitwisselingen tussen atleten en coachen van de verschillende disciplines is daarenboven zeer verrijkend en maakt deel uit van een proces om beter en hechter de Olympische Spelen tegemoet te zien. Op Lanzarote staan negen sporten op het programma: atletiek, gewichtheffen, hockey, judo, kano/kajak, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen. De stage staat onder leiding van Eddy De Smedt, chef de mission Londen 2012.


    05-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Michel Saive houdt uitzicht op zevende Olympische Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jean-Michel Saive is op de wereldranglijst tafeltennis opgeklommen van de 46ste naar de 40ste plaats. Op de uitgezuiverde lijst, met slechts twee spelers per land, is hij momenteel 22ste. De eerste 28 op die uitgezuiverde lijst na het WK van 2011 in Rotterdam (8-15 mei) plaatsen zich voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De Luikenaar, die over twee weken 41 wordt, heeft dus een goede kans om voor de zevende opeenvolgende keer aan de Spelen te mogen deelnemen. In 1996 in Atlanta en in 2004 in Athene was hij de vlaggendrager van de Belgische delegatie. De Chinees Ma Long blijft 's werelds nummer een. Hij gaat de Duitser Timo Boll en zijn landgenoot Wang Hao voor. Bij de vrouwen voert de Chinese Guo Yan de wereldranking aan. Karen Opdecamp is op de 262ste plaats de beste Belgische.


    03-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opknapbeurt voor het Olympisch museum
    Het Olympisch museum in Lausanne gaat voor 20 maanden dicht. Het museum over sport en de Olympische Spelen krijgt een grondige opknapbeurt. Kostprijs: 35,6 miljon euro.

    01-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belgian Paralympic Committee vierde feest afgelopen weekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen vrijdag vierde het Belgian Paralympic Committee feest. Het BPC en haar liga’s organiseerden een Academische Zitting ter ere van 50 jaar Paralympisme in België. Een uitzonderlijk evenement, want de vier voorzitters van de Paralympische en Olympische Bewegingen op nationaal en internationaal vlak tekenden present in het stadhuis van Brussel. Elk voorzitter deed een aantal statements die invloed zullen hebben op de inclusie van de Paralympische sport in het valide sportcircuit in België, maar ook internationaal. Ook HKH Prinses Astrid, lid van de IPC Honorary Board, was aanwezig op deze zitting.

    Het BPC en het BOIC benadrukten die avond hun jarenlange samenwerking en hun visie op de toekomst. Anne d’Ieteren, voorzitter BPC: “Het BPC wenst de samenwerking met het BOIC voort te zetten en verder te verstevigen. Dit moet de integratie van de Paralympische Beweging binnen haar leden, de federaties, vergemakkelijken.” Pierre-Olivier Beckers, voorzitter BOIC: "Wij verzekeren de financiering van de deelname van de delegaties die het Belgian Paralympic Committee zal afvaardigen op de Paralympische Spelen, dit tot en met de Spelen van Rio 2016."

    Voorafgaand aan de zitting heeft Manneken Pis, het symbool van de Brusselse folklore, de Paralympische Beweging gëeerd. Bij grote evenementen zal Manneken Pis een Paralympisch kostuum dragen, net zoals in het voorbije weekend.


    29-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOIC stuurt 156 jonge atleten op herfststage
    Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) organiseert van 30 oktober tot 5 november zijn jaarlijkse herfststage. 156 jonge topsporters tussen 12 en 18 jaar mogen naar het Franse Mulhouse en Vittel, waar er op verscheidene disciplines getraind zal worden. Op de stage in Vittel staan atletiek, gymnastiek, triatlon en zwemmen op het programma. In Mulhouse zijn dat badminton, basket, judo, kajak, roeien, tafeltennis en wielrennen. Met deze jaarlijkse stage wil het BOIC de jonge atleten zo goed mogelijk voorbereiden op een eventuele latere deelname aan de Olympische Spelen.

    28-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panathlon België pakt uit met de Fair Play Trofee 2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De vereniging 'Panathlon België' lanceert dit jaar haar eerste Fair Play Trofee. Hiermee wil ze Fair Play gedrag in de sport belonen en op middellange termijn de sportieve instelling bij jongeren in het hele land promoten. Dit is dus een oproep aan al wie getuige was van een sportieve daad die in de bloemetjes mag worden gezet of wie zelf van grote Fair Play heeft getuigd.

    De eerste editie van de Fair Play Trofee Panathlon België beloont op 26 november:
    * een sportman, -vrouw of -directeur voor zijn/haar hele carrière
    * een vereniging voor de ontwikkeling van een Fair Play-project
    * een volwassen sportman, -vrouw of -team voor een Fair Play-daad of -houding
    * een sportman, -vrouw of -team van minder dan 16 jaar voor een Fair Play-daad of -houding, via de 'Sport met een + !'-award by Kinder+Sport om jongeren te sensibiliseren tot een sportieve instelling.

    Informatie over het insturen van kandidaturen vindt u bij info@panathlon.be. Voor meer informatie over 'Sport met een +!'-award by Kinder+Sport in het bijzonder kan u terecht bij Philippe Soetens op 02/426.64.66 of op www.panathlon.be/sportmeteenplus.


    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Geen corruptie bij IOC", zegt Jacques Rogge
    Een corruptieschandaal als dat bij de Wereldvoetbalbond FIFA acht Jacques Rogge bij het Internationaal Olympisch Comité "niet meer mogelijk". Dat verklaarde de IOC-voorzitter dinsdag in het Mexicaanse Acapulco, waar het Uitvoerend Comité de afgelopen drie dagen vergaderde. "Net om zulke zaken te vermijden, hebben we strikte regels aangenomen. Maar zeg nooit nooit. We blijven dus inspanningen leveren om corruptie tegen te gaan en werken daarbij onder meer samen met Interpol, nationale regeringen en sportfederaties. Ik heb FIFA-voorzitter Joseph Blatter aan de lijn gehad en heb hem aangemoedigd in zijn pogingen zoveel mogelijk uit te klaren."

    De Wereldvoetbalbond voert momenteel een onderzoek naar mogelijke corruptie bij de toewijzing van de wereldbekers van 2018 en 2022. De IOC kende een soortgelijke affaire bij de toewijzing van de Winterspelen van 2002 aan Salt Lake City. Daarna werd er een aantal maatregelen genomen om de risico's te beperken. Zo mogen kandidaat-gaststeden geen leden van het IOC meer uitnodigen.

    De financiële toestand van het IOC noemt Rogge "solide". "We hebben de crisis goed doorstaan en doen het financieel goed. Onze reserves zijn sinds 2009 van 455 tot 540 miljoen dollar aangegroeid. Gerhard Heiberg, chef-marketing van het IOC, springt zijn voorzitter bij. "We gaan ervan uit dat de Olympische Spelen van 2012 voor het eerst meer dan een miljard dollar gaan opbrengen aan directe sponsoring. De situatie op de markt is duidelijk wat meer ontspannen geworden. Er is al 960 miljoen dollar binnen. Ik hoop dat we het miljard volgend jaar halen."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIANJIN: Patrick De Wilde beëindigt de voorronde in China in stijl


    Het eerste deel van de competitie zit erop voor Patrick De Wilde en zijn Chinese voetbalclub Tianjin Songjian Football Club. De coach uit het Oost-Vlaamse Massemen beëindigde de voorronde op de eerste plaats en begint straks aan de belangrijke eindronde voor de promotie. "We hebben ook de slotwedstrijd van de competitie gewonnen", vertelt Patrick. "2-1 tegen Sichuang. Het was een heel leuke wedstrijd waarin we na 30 seconden al een strafschop tegen kregen voor een duidelijke concentratiefout! Meteen een 0-1 achterstand en dus 89 minuten de achtervolging ingezet, om uiteindelijk in de laatste minuut de beslissende treffer te maken. Ik had iedereen met een te grote kaartenlast laten rusten, want er rest ons nu slechts één ding: eind november de finale van de eindronde. De twee finalisten promoveren immers naar de eerste league, de tweede klasse in België. De eindronde wordt wel één maand uitgesteld omdat begin november de Asian Games plaatsvinden. Jammer, want we zijn nu goed op dreef! Hopelijk zijn we dat nog altijd op het einde van volgende maand!"

    26-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympisch kampioen hamerslingeren Primoz Kozmus opnieuw in competitie

    Primoz Kozmus, de 31-jarige Sloveense olympisch kampioen hamerslingeren, heeft beslist om opnieuw in competitie te treden na een jaar afwezigheid. "Een jaar geleden had ik een aantal persoonlijke redenen om te stoppen. Maar in mijn hart ben ik een sportman en ik denk dat ik de sport en meer bepaald het hamerslingeren nog heel wat kan bijbrengen", verklaarde Kozmus in een persmededeling. Kozmus werd twee jaar geleden een nationale held door op de Olympische Spelen van 2008 in Peking de eerste gouden medaille in de geschiedenis voor Slovenië te behalen. Ook het Sloveense nationale record staat op zijn naam. In 2009 haalde hij in Celje 82,58 meter.


    23-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympisch tijdritkampioene Kristin Armstrong plant comeback

    Regerend olympisch kampioene tijdrijden Kristin Armstrong keert in 2011 terug in het peloton. De 37-jarige Amerikaanse hoopt haar titel van Peking over twee jaar in Londen met succes te kunnen verdedigen. Eind 2009, net nadat ze voor de tweede keer wereldkampioene tegen de chrono was geworden, zette Armstrong een punt achter haar carrière omdat ze een gezin wilde stichten. Dit jaar beviel Armstrong van een zoon, Lucas William, en nu gaat ze dus opnieuw fietsen. "Ik hou van de sport en van de competitie. Na het WK 2009 stopte ik, niet omdat ik het beu was maar omdat mijn man en ik een kind wilden. Ik heb steeds gezegd dat indien alles vlot zou verlopen met onze zoon, ik zou overwegen om daarna weer te gaan fietsen", aldus Armstrong.


    22-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LONDON 2012: Agoria verdedigt de Belgische belangen


    Agoria verdedigt de belangen van de Belgische bedrijven in het buitenland. De Belgian Sportstechnology Club biedt zijn verenigde diensten aan bij grote internationale evenementen zoals de Olympische Spelen, het WK en het EK voetbal. De sterke know-how en vooruitstrevende technologie zijn belangrijke troeven op de markt. Dat gaat van de bouw, sportmateriaal, over mediatechnologie en toegangscontrole/beveiliging.

    Eén van de bekendste namen binnen Agoria is natuurlijk Barco met zijn LED-scoreborden in Wembley bijvoorbeeld, of tijdens het WK in Zuid-Afrika in het Cape Town stadium. Barco was er trouwens ook al bij in Peking. Betafence werkt ook mee aan de site in London, na eerdere ervaringen in Zuid-Afrika op het WK en voor het komende EK in Polen en Oekraïne. Andere bedrijven zijn DEME (opkuis van de olympische site), Desso (grasvelden oa in Wembley), Lancer (drankinstallaties), Alfacam (tv-coverage), Arcelor Mittal (staalconstructie), Sibelco (grondstoffen) en Vergokan (kabelgoten). Andere Belgische bedrijven zijn nog in de running om een contract binnen te halen.


    21-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LONDON 2012: de beveiliging


    De beveiliging in Beijing 2008 was op z'n zachtst gezegd indrukwekkend en je kan er donder op zeggen dat ook de organisatoren van de Olympische Spelen in London een hoofdthema maken van de veiligheid. Nu al is het olympisch dorp hermetisch afgesloten voor de buitenwereld, inclusief draden met stroom en tal van camera's.


    20-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LONDON 2012: de ingang van het olympisch dorp


    Dankzij The view hebben we het olympisch dorp al van bovenaf kunnen bekijken. Tijd om weer met de voetjes op de grond te staan. Dit is de grote ingang van het dorp, met enkele belangrijke gebouwen zoals het olympisch stadion en het London Aquatics Center. De controle op alles wat binnen en buiten gaat, is indrukwekkend.

    19-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LONDON 2012: The view, een knap uitzicht ... op het persdorp


    In onze fotoreeks van London 2012 hebben we al veel schitterende gebouwen gezien. Ons oog viel ook op een grote loods in de buurt van het olympisch dorp. Zou dat het persdorp worden, met een grote gemeenschappelijke slaapzaal voor alle journalisten ter wereld?

    18-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIANJIN: Patrick De Wilde leeft toe naar de eindronde in China


    Het ticket voor de eindronde is al een paar weken binnen voor Patrick De Wilde en zijn Chinese voetbalclub Tianjin Songjian Football Club. Daarom was het wat kalmer voor de coach uit het Oost-Vlaamse Massemen. "Ja, de spanning is een beetje weg", geeft Patrick toe. "De opdracht nu is iedereen scherp te krijgen voor die eindfase. Tijdens de laatste twee wedstrijden heb ik zowat iedereen laten spelen om het wedstrijdritme te behouden en ook om de kaartenlast terug te brengen. Op de 14de speeldag wonnen we met 2-1 thuis tegen Wenzhou. Daarna haalden we een 1-1 gelijkspel bij Guizhou met al de spelers die de voorbije maanden nauwelijks aan de bak kwamen. Het was bovendien ook een goedkope trip, want slechts 13 spelers en mijn assistent-coach maakten de verplaatsing. Mooi resultaat dus!

    Ondertussen werkten we ook al enkele vriendschappelijke wedstrijden af. Tegen een universiteitsploeg werd het 4-3 en 8-1 winst. En ook een duel tegen de tweede ploeg van Teda -het team van Arie Haan- eindigde op een 4-3 overwinning. Dit weekend waren we vrij. We staan in de competitie voorlopig 15 punten voor. Volgende week staat de laatste speeldag op het programma."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Interfederale voor Topsport opgericht

    In navolging van het samenwerkingsakkoord tussen het BOIC en de Vlaamse Gemeenschap (sinds half mei van dit jaar), werd de Vlaamse Interfederale voor Topsport (VIT) opgericht. De VIT heeft als doel de Vlaamse Olympische topsportfederaties (liga’s) nauwer te betrekken bij het topsportbeleid van het BOIC. De raad van bestuur van het BOIC besliste tijdens zijn vergadering van 27 september om volgende leden -onder voorzitterschap van Eddy De Smedt- voor te stellen met het oog op de samenstelling van de VIT:

    Voor de individuele sporten:
    * Els Dom, Vlaamse Judofederatie
    * Dimitri Dumery, Vlaamse Yachting Federatie
    * Wendy Laeremans, Vlaamse Liga Paardensport
    * Tille Scheerlinck, Vlaamse Atletiekliga
    * Peter Verhoeven, Wielerbond Vlaanderen

    Voor de ploegsporten:
    * Bob Browaeys, Voetbal Federatie Vlaanderen
    * Sven Van Camp, Vlaamse Basketballiga

    Als vertegenwoordigers van het BOIC:
    * Eddy De Smedt, Directeur Topsport BOIC
    * Gert Van Looy, medewerker Topsport




    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs