Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    16-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LONDON 2012: The view, een knap uitzicht ... op de O2 Arena


    Ginder helemaal in de verte zie je nog net de tentakels van een bekend bouwwerk in London. Het lijken wel de spitse poten van een reusachtige spin. De O2 Arena, gewezen Millennium Dome, is ondertussen uitgegroeid tot een wereldspeler op de evenementenmarkt, met ontieglijk veel optredens van topartiesten zoals Bruce Springsteen, Lady Gaga, Black Eyed Pies, etc. Deze schitterende evenementenhal zal ook tijdens de Olympische Spelen in 2012 gebruikt worden. Voor de turncompetitie -telkens één van de hoogtepunten-, voor de finales van het basketbal ook. Bij het turnen kunnen 16.500 toeschouwers binnen, bij het basket 20.000. Vooral Amerikanen? Voor de Spelen -lees: de commercie- is de O2 Arena wel verplicht van het IOC om zijn naam te wijzigen in de North Greenwich Arena.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Organisatoren Londen 2012 maken ticketprijzen bekend

    De toegangsprijzen voor de Olympische Spelen van 2012 in de Britse hoofdstad Londen zullen schommelen tussen 20 (22,73 euro) en 2012 pond (2287 euro). Dat maakten de organisatoren bekend. Voor 22,73 euro kan je echter enkel wedstrijden in de voorrondes gaan bekijken. Voor de duurste plaatsen tijdens de openingsceremonie moet er 2287 euro neergeteld worden. Het duurste sportevenement dat er kan worden bijgewoond, is de finale van de 100 meter. De prijzen beginnen bij 50 euro, maar lopen al gauw op tot 824 euro voor de plaatsen in de buurt van de eindstreep.

    Vanaf maart 2011 kan de stormloop naar tickets voor het grootste sportevenement ter wereld van start gaan. Ongeveer 6,6 miljoen tickets zullen dan in omloop gebracht worden, de andere 25 procent is voorbehouden voor genodigden en sponsors. De tickets voor de populairste sporttakken zullen via loting verdeeld worden.


    15-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Gevaert voorgedragen door het BOIC

    Het BOIC zal Kim Gevaert voordragen met het oog op de trofee 'Vrouw en Sport 2011' van het Internationaal Olympisch Comité. Het IOC nodigde de nationale Olympische Comités, de Internationale Olympische Federaties en de continentale Olympische verenigingen uit om een kandidaat voor te stellen voor zijn jaarlijkse trofee. Er zal één trofee worden uitgereikt per continent en één op wereldniveau aan een verdienstelijke persoon of organisatie.De ceremonie van de trofee-uitreiking wordt gehouden in maart van volgend jaar.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LONDON 2012: The view, een knap uitzicht ... op het olympisch stadion


    Na de rondleiding op de 15de verdieping van The View in London beseffen we dat de naam echt wel goed is gekozen. Vanop het balkon kan je een deel van de Engelse hoofdstad aanschouwen. Vanuit de lucht als het ware. Het eerste gebouw dat ons opvalt, is het olympisch stadion, zeg maar het Vogelnest van Peking in London. De hoofdlokatie, want belangrijk voor de openings- en de sluitingsceremonie. De organisatoren gaan voor 80.000 zitplaatsen, na de Spelen teruggebracht naar 25.000, meteen het op twee na grootste stadion van London én van het Verenigd Koninkrijk.

    De architect Peter Cook is in 2007 begonnen aan de grondwerken. De bouw begon officieel in op 22 mei 2008, vier weken na het inplanten van de steunpalen. Het budget bedraagt 469 miljoen pond en het stadion zou volgend jaar af moeten zijn.

    14-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LONDON 2012: The view, een knap uitzicht


    Binnenin het gebouw van The view krijg je aan de hand van mooie foto's en duidelijke teksten een zicht op de Olympische Spelen van 2012 in London. Een Vlaamse gids leidt je rond en geeft deskundige uitleg voor de site van East London, de groeipijnen en het verdere verloop van de bouw.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tommie Smith verkoopt zijn gouden medaille

    Een tip voor mensen die heel graag een echte olympische medaille zouden, maar die toch weten dat het er nooit zal van komen. Toch niet op de normale -sportieve- manier. Tommie Smith verkoopt zijn gouden medaille van de Olympische Spelen van 1968 in Mexico. Toen won ie de 200 meter. Maar de voormalige spurter raakte wereldberoemder door zijn podiumact. Bij de prijsuitreiking bracht hij de 'Black Power' groet als teken van protest tegen de positie van zwarten in de maatschappij. De 66-jarige Smith verkoopt nu zijn eremetaal aan de hoogste bieder. Startbedrag zou 250.000 dollar zijn, of 178.625 euro. De koper krijgt er ook de spikes bij die hij toen droeg. De beroemde zwarte handschoen is hij kwijtgespeeld.


    13-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LONDON 2012: The view, een knap uitzicht


    Tijdens ons bezoek aan London hielden we ook halt aan 'The view', het uitzicht. Een terecht naam, de komende dagen weet u waarom. Het organisatiecomité heeft de 15de en de 16de verdieping van een groot appartementsgebouw afgehuurd en ingericht met het oog op de Olympische Spelen. Een schitterend uitzicht op de olympische site in aanbouw. Maar eerst kijken we es binnenin.

    Er staat onder andere een grote maquette met de belangrijkste punten in London, zoals de toeristische bezienswaardigheden, enkele grote stadions en de streek van East London, een paar jaar geleden nog vervuild en verpauperd, nu helemaal opgekuist (met dank aan het Vlaams bedrijf DEME - Dredging, Environmental & Marine Engineering). DEME is ook betrokken partij trouwens bij de bouw van London Gataway, de aanleg van een fantastische en supermoderne haven.

    12-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LONDON 2012: Vlaamse minister-president een dag op bezoek in London
    Minister-president Kris Peeters trok op maandag 1 oktober voor een dag op werkbezoek naar London. Hij moest er een druk programma afwerken met onder andere een blik op de olympische site voor London 2012. Wij wandelden mee in zijn voetsporen en publiceren de komende dagen enkele leuke foto's.



    Onderweg hield de Vlaamse minister-president ook halt in het legendarische Wembleystadion. Heel wat Vlaamse bedrijven leverden immers hun diensten voor de bouw van deze immense voetbaltempel. Aan de vooravond van het EK-kwalificatieduel van Engeland tegen Montenegro scoorde Kris Peeters vanop de stip, in de rechterbenedenhoek. Peter Demuynck, de doelman van Agoria, koos wel de goeie hoek, maar hij kwam duidelijk te laat. Gelukkig viel ie redelijk zacht op de GrassMaster van de Vlaamse producent Desso.


    09-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Belgische ruiters para-equestrian solliciteren naar plaats op Spelen

    De Belgische delegatie para-equestrian behaalde op de FEI World Equestrian Games in Kentucky de vijfde plaats in de teamcompetitie. Na de individuele en de team-proeven totaliseerde België een score van 400,848. Met 440,376% pakte Groot-Brittanië makkelijk de gouden medaille voor Duitsland en Denemarken. Nederland eindigde als vierde. Met de vijfde plaats op 16 teams uit 25 landen solliciteren de ruiters naar een plaats op de Spelen van London 2012. Uiteraard zullen zij deze resultaten in het komende jaar moeten bevestigen voor het Belgian paralympic Comite.

    Belgisch kampioene para-equestrian Eveline Van Looveren haalde met Dream Boy 66.300% en werd zevende op haar eerste WK. José Lorquet (graad Ib) scoorde 67.043% en eindigde als zesde. Eerder had Michèle George, favoriete in graadIV na haar eerste plaats op dag 1, te lijden onder enkele fouten van haar paard FBW Rainman. Het paard schrok enkele keren, Michèle werd 12de met 63.806%. Bert Vermeir presteerde goed met Tiramisu, die volgens toeschouwers te laag beoordeeld werd. Hij kreeg 67.200% en pakte net naast een medaille.


    07-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook de jumpingruiters mogen nu al naar de Olympische Spelen
    De Belgische ploeg heeft brons behaald in de jumpingcompetitie op de Wereldruiterspelen in Lexington (Kentucky). Het Belgische viertal (Dirk Demeersman, Judy-Ann Melchior, Philippe Le Jeune en Jos Lansink) dankt zijn derde plaats aan een forse remonte, want na de eerste dag van de jumpingcompetitie stond België pas 15de. Lansink en Le Jeune leidden België met foutloze rondes via de achtste plaats op dag twee naar een podiumplaats op de slotdag. Duitsland werd voor de negende keer wereldkampioen. Frankrijk pakte zilver. België is nu ook zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Londen in 2012, net als het eventingteam.

    Drie van de vier Belgische springruiters mogen een ronde verder in de individuele jumping. Philippe Le Jeune is de best geplaatste Belg op een voorlopige tweede plaats. De beste 30 ruiters komen vrijdag opnieuw in actie om uit te maken wie zaterdag aantreedt in de finale met vier.
    Voor Dirk Demeersman (Bufero) is de competitie afgelopen. Hij eindigt als 83ste met 38,46 strafpunten. Jos Lansink (Valentina), de titelverdediger op de Wereldruiterspelen, is 17de met 9,63 strafpunten. Judy-Ann Melchior (Cha Cha) 25ste met 12,13 strafpunten.

    06-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voormalig olympisch marathonkampioen Baldini (39) zet punt achter carrière

    De Italiaanse langeafstandsloper Stefano Baldini kapt op 39-jarige leeftijd definitief met competitie. Zaterdag neemt hij afscheid met een 10 km in Italië. Baldini beleefde zijn grootste triomf in 2004 toen hij in Athene de olympische marathon won. Hij werd ook twee keer Europees kampioen (in 1998 en 2006) en pakte in 1996 de wereldtitel op de halve marathon. Zijn persoonlijk record op de marathon bedraagt 2u07'22".


    05-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dood van olympische rodelaar Kumaritashvili was ongeluk

    De crash op de Olympische Winterspelen in Vancouver waarbij de Georgische rodelaar Nodar Kumaritashvili eerder dit jaar om het leven kwam, was een ongeluk. Dat besluiten de Canadese autoriteiten in een officieel onderzoek. Zij sluiten zich daarmee aan bij eerdere onderzoeken, die tot dezelfde conclusie waren gekomen. De Georgische rodelaar Nodar Kumaritashvili kwam op 12 februari om het leven tijdens een training op de olympische rodelbaan van Whistler. De amper 21-jarige atleet ging toen met een snelheid van 140 km/u uit de bocht. Hij vloog uit zijn slee en kwam tegen een zijwand terecht. In het rapport, dat zestien bladzijden telt, doen de onderzoekers ook enkele aanbevelingen om rodelbanen veiliger te maken.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische marathon in 2012 in centrum van Londen

    De marathon van de Olympische Spelen van 2012 zal in het centrum van Londen plaatsvinden. Dat melden de organisatoren. Oorspronkelijk liep het traject door East End en lag de finish, zoals de traditie dat vereist, in het olympisch stadion. Start en aankomst worden nu op The Mall getrokken. Die avenue verbindt Trafalgar Square en Buckingham Palace. De 42,195 kilometer leiden onder meer langs Buckingham Palace, Saint-Paul's Cathedral, het parlement en de Big Ben.


    04-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch eventingteam naar de Olympische Spelen

    Het Belgisch eventingteam mag naar de Olympische Spelen in London in 2012. Karin Donckers slaagde er van 't weekend op de Wereldruiterspelen in Lexington net niet in om een medaille te veroveren. De 39-jarige landgenote strandde met Gazelle met 44,4 punten op de vierde plaats. Het goud was met 33 punten voor de Duitser Michael Jung en Sam. De Brit William Fox-Pitt (Cool Mountain) werd met 42 punten tweede, de Nieuw-Zeelander Andrew Nicholson (Nereo) met 43,5 punten derde.

    Sarah Van Hasselt (Artic Fox Too/82,9) werd 37ste, Lara de Liedekerke (Nooney Blue/96,8) 43ste en Constantijn van Rijckevorsel (Our Vintage/107,6) 45ste. In het landenklassement eindigden de Belgen met 227,1 punten op de zesde plaats. Daarmee zijn ze zeker van een ticket voor de Spelen. De zege in het landenklassement was voor Groot-Brittannië.


    29-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLA OLYMPIA: Wie speelt in de tuin van de Prime Minister?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Londen zal het beachvolleybal plaatsvinden in de buurt van Downing Street, de ambtswoning van de eerste minister. Speciaal toch wel. Valt de eer te beurt aan landgenoten? Deze zomer trok ik de voorbije maanden op onderzoek uit.

    Jaren geleden rolde ik via vrienden het beachvolley-wereldje in. Weliswaar op nationaal niveau, maar zomerse zondagen doorspekt met een sangriaatje, cavaatje en een leuke pot beachvolley zijn nu best leuk te noemen. Toen Liesbeth Mouha en Liesbet Van Breedam in strijd waren om een ticket voor Beijing ging ik het spelletje ook meer volgen op internationaal niveau, in die mate zelfs dat ik absoluut eens een World Tour-manche in het buitenland wou volgen. En zo geschiedde, de voorbije zomer in het verre Den Haag. Getroffen had ik het niet. Veel strand, weinig zon. Maar ik kon wel enkele nationale duo’s aan het werk zien op het mondiale toneel. Het leerde me dat het vrouwelijke duo Mouha/Van Breedam opnieuw goed zat richting Londen. De mannelijke duo’s Coucke/Frankart en Koekelkoren/Van Walle toonden me dan weer dat een mannelijk duo in Londen krijgen eerder een stille droom was.

    Maar, mijn zwembroek nog niet droog, de vakantiekiekjes nog niet ontwikkeld, het rommelde ondertussen in het Belgisch beachvolleyland. Mouha en Van Breedam beslisten om te splitten, Ward Coucke en Tom Van Walle vormen vanaf volgend seizoen een paar op de internationale scène. En nu, ‘kenner’? Liesbeth Mouha vormt alvast een koppel met Goedele Van Cauteren. Van Cauteren ken ik niet, noch in het zand, noch op het land. In het verleden trad ze al eens aan op een CEV-tornooi, dus ze zal wel weten wat het inhoudt. Ook klinkt het bij Mouha allemaal heel goed, dus kijk ik reikhalzend uit naar een nieuw seizoen, meteen de zomer waarin duidelijk moet worden of Londen haalbaar is. Daarnaast blijf ik benieuwd naar wat Van Breedam zal doen. Ze zou naar verluidt meetrainen in Zandhoven, bij de zaalclub. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat zij het allemaal een beetje heeft gezien op het hoogste niveau. Bewijs mijn ongelijk, Liesbet!

    Ward Coucke vind ik op dit moment de beste Belgische beachvolleyballer. Alleen moet die ietwat ogende nonchalance er maar eens definitief uit om op internationaal vlak door te breken. Een koppel vormen met Tom Van Walle kan een goeie keuze zijn, al betwijfel ik of Ward de verdedigende knop voldoende kan omdraaien, wat in dit team toch wel zijn taak moet gaan worden. Aan de mensen van EVO Beach om aan de boorden van de Schelde de juiste deeg te kneden.

    Het zou heel mooi zijn om in Londen zowel bij vrouwen als bij de mannen één Belgisch team aan het werk te zien. In de race ernaar toe volg ik vanop de eerste rij en als het even kan stoei ik even mee in het zand. Beachparty at Downing Street. Schitterende affiche.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds vijf jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de voorbije en de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


    28-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIANJIN: Patrick De Wilde plaatst zich voor de eindronde



    Het was eventjes stil rond Patrick De Wilde en zijn Chinees voetbalavontuur. Dat was zeker geen toeval, maar ondertussen mag de de coach uit het Oost-Vlaamse Massemen ook al vieren, want het ticket voor de eindronde is binnen voor Tianjin Songjian Football Club. "Ik was enkele dagen in Belgie voor een grote controle van mijn tumoroperatie", verduidelijkt Patrick de radiostilte. "Dit wens ik echt niemand toe. Gelukkig vond ik tijdens deze extra bange dagen steun bij mijn familie. Die angst laat je nooit meer los en je moet er dagelijks leren mee leven.

    Met de club hebben we ondertussen een heuglijke periode achter de rug. Op de 11de speeldag geraakten we thuis niet verder dan een 0-0, na nochtans een wedstrijd eenrichtingsvoetbal. Maar ook niet scoren gebeurt in het voetbal. Afgelopen zondag bereikten we dan onze eerste doelstelling van het seizoen. Als allereerste ploeg uit the second league behaalden we een ticket voor de eindronde. We zijn zo rechtstreeks geplaatst voor de halve finale, die in november gepland staat. Op vier speeldagen van het einde hebben we een bonus van 12 punten en we hebben vijf wedstrijden meer gewonnen, dus niet meer in te halen. Het eerste succes is binnen.

    De kwalificatie dwongen we af op het veld van de nummer 2 Sichuang. We wonnen er met 0-1. De confrontatie was van groot belang, want indien ze dit duel wonnen, naderden ze tot 6 punten. We scoorden na 25 minuten en we gaven die voorsprong niet meer uit handen. Een verdiende zege en een verdiende kwalificatie. Nu kunnen we in de laatste vier wedstrijden de geblesseerden rustig laten recuperen en andere jongens laten spelen. Ook moeten we rekening houden met de kaartenlast van sommige 'key'players. Eventjes puzzelen zodat iedereen met blanco 'strafblad' aan die eindronde beginnen."


    24-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLA OLYMPIA: Een kat is geen leeuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De voorbije zomer werden in het basketbal de EK-kwalificaties afgewerkt. Dat de Belgian Cats konden rekenen op de terugkeer van Ann Wauters en Kathy Wambé en het feit dat zij bovendien hun wedstrijden in Kortrijk zouden gaan spelen, nodigde me alvast uit om enkele wedstrijden bij te wonen. Hun mannelijke collega’s, de Belgian Lions, speelden hun duels in de Lotto Arena. Ik was van mening dat het bij die mannen wel altijd iets was en bespaarde me dan ook de moeite richting Antwerpen te trekken. De heren bewezen maar mooi mijn ongelijk. Na 17 jaar nog eens een EK. Sorry boys voor mijn ongeloof. Het ga jullie goed.

    De Cats de kwalificatie zien afdwingen voor het EK en als Olympia-man meeleven naar een eventuele olympische kwalificatie. Zo stond het in mijn vooruitzichten geschreven. Ik dus begin augustus een eerste keer richting Kortrijk. Het kwam me nog goed uit ook. Er was die dag Kortrijk Koerse, een volledige dag koers in Kortrijk, voor de Flandrien in mij nog steeds sport nummer één. ’s Avonds gaven de Cats Italië partij. Er werd gewonnen, maar heel moeilijk. Oké, eerste match, de stress, nooit goed, dacht ik. Een week later was ik er opnieuw, voor de match tegen het ‘zwakke’ zusje, Nederland. In die week hadden de meiden verloren in Litouwen, wat ik een logische nederlaag vond, omdat Litouwen voor mij groepsfavoriet was.

    Nederland was echt niet goed en de Belgen speelden bij momenten prima basketbal wat resulteerde in ruime winst en heel wat ambiance op en naast het terrein. Op schema dacht ik zo, twee thuiszeges en iets pakken in de uitwedstrijden bij Kroatië en Italië en dan volle bak tegen Litouwen in de Lange Munte. Maar het werd niets tegen Kroatië, het werd niets tegen Italië. Nee, ik zag het niet zitten om de volledige afgang mee te maken tegen Litouwen. Het werd niets meer. Verlies tegen Litouwen, Nederland en Kroatië. De Cats mogen nu nog eens aan de bak in een Additional Round voor één resterende plaats op het EK.

    Ik zag dus twee wedstrijden en wat leerde me dat? Ann Wauters is buiten categorie. Wie daar nog aan twijfelt, is een eeuwige zwartkijker. Maar natuurlijk dwing je geen ticket voor een groot tornooi af op je eentje. Kathy Wambé is een goeie speelster, maar heeft momenten waarop ze persoonlijk succes verkiest boven het team. Sara Leemans vond ik dan weer het beste, na Wauters natuurlijk, wat ik zag bij de Belgen. Alleen lijkt ze zo stil, soms geeft ze me het gevoel zich niet thuis te voelen in deze groep. Grootste ontgoocheling vond ik dan weer Laurence Van Malderen. In de wedstrijden die ik zag vond ik haar een plaats in dit team niet verdienen, de statistieken van de overige duels geven me niet echt ongelijk. Marjorie Carpréaux verzorgt absoluut de show op het veld, alleen is het spelletje meer dan dat. De jongeren hebben duidelijk talent, hen aanwijzen voor dit débacle zou er echt over zijn.

    Elk lid van het team sprak vooraf de hoop uit om naar het EK te gaan en eventuele Olympische Spelen. Ik hoop nu maar dat ze dan ook zo fair zijn zich voor die Additional Round nog eens allen ter beschikking te stellen. En vechten als ... een leeuw.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds vijf jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de voorbije en de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


    14-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse Gunilla Lindberg voorzitster Evaluatiecommissie Winterspelen 2018

    De Zweedse Gunilla Lindberg is aangesteld als voorzitster van de Evaluatiecommissie voor de organisatie van de Winterspelen in 2018. Dat maakte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bekend. De Evaluatiecommissie zal de dossiers van de kandidaat-steden onderzoeken en tegen mei 2011 een advies opstellen, waarna het IOC de organisatie zal toewijzen. Het Duitse München, het Franse Annecy en het Zuid-Koreaanse PyeongChang zijn kandidaat om de vierjaarlijkse hoogmis van de wintersport te organiseren.


    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Belgische voetbalploeg op de Olympische Spelen in 2012

    Het Belgische beloftenteam is uitgeschakeld voor het EK in 2011. Na alle wedstrijden in kwalificatiegroep 8 eindigt België op de tweede plaats met 15 punten, evenveel als Frankrijk, maar één minder dan Oekraïne. De tien groepswinnaars en de vier beste tweedes plaatsen zich voor de barrages. De zeven winnaars van die barrages spelen samen met organisator Denemarken de eindronde van 12 tot 25 juni 2011. België is slechts achtste beste tweede. Ons land, vierde op de Olympische Spelen van Peking in 2008, kan zich door de uitschakeling niet meer plaatsen voor de Spelen van 2012 in Londen, want de Europese plaatsen worden op het EK 2011 verdeeld.


    07-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golden Sunday voor tweede keer op rij te gast in het Brusselse Jubelpark

    Op 19 september, de autoloze zondag in Brussel, organiseert het BOIC voor de tweede keer op rij de Golden Sunday. Het historische Jubelpark vormt ook dit jaar het prachtige decor voor sport en Olympische waarden, de plaats voor allerlei sport- en ludieke activiteiten. Vorig jaar palmden de Olympische Wintersporten en de Olympische Winterspelen het Jubelpark in, dit jaar zijn dat de Olympische zomersporten en de Olympische waarden.

    In samenwerking met ‘Brussels Irisport’ laat het BOIC u op 19 september onder deskundige begeleiding en volledig gratis proeven van roeien, trampoline, BMX, schermen, ropeskipping, karate, taekwondo, klimmen, basketbal, badminton, handbal, hockey, schaken, Amerikaans voetbal, rugby, judo, duiken, … . Kortom 50 sportanimaties, voor elk wat wils. Voor diegenen die van wat meer spanning houden is er de death-ride die hoog van op de bogen van het Jubelpark vertrekt.

    Wie Olympische waarden zegt, denkt Olympic Attitude … onder dat thema organiseert het BOIC in de schaduw van de triomfboog ook een “Run for Olympic Attitudes, een aflossingsloop. Samen willen we tonen dat de Olympische Waarden meer dan ooit actueel zijn. Wij kunnen alvast rekenen op de deelname van de atleten die net teruggekomen zijn van de eerste Jeugd Olympische Spelen in Singapore, de atleten die deel uitmaken van een Be Gold project, Paralympische en Olympische atleten en atleten die deelnamen aan de Special Olympics. Het BOIC verwacht zo’n 200 atleten die de Olympic Attitude zullen uitdragen! Het BOIC hoopt dat ook het publiek enthousiast en in grote getallen zal deelnemen! Afspraak dus op zondag 19 september om 9u in het Jubelpark.




    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs