Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    13-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Claudia Pechstein wil wraak op Spelen van 2014 in Sotchi

    Claudia Pechstein wil tot haar 42ste blijven schaatsen en op de Olympische Winterspelen van 2014 in het Russische Sotchi weer om een medaille strijden. "Uit wraak voor wat me is aangedaan. Ik wil mijn gestolen zesde Olympische Spelen terug", verklaart de 38-jarige Pechstein in de Berliner Kurier van vrijdag. De Berlijnse stelt zo duidelijk dat ze wil doorgaan na haar schorsing wegens bloeddoping, die tot februari 2011 loopt. Ze legde nooit een positieve dopingtest af, maar werd gestraft op basis van afwijkende bloedwaarden. Een procedureslag kon niet verhinderen dat ze de Winterspelen van begin dit jaar in Vancouver miste. "De grootste motivatie om te blijven doorgaan, zijn diegenen die wachten op de dag dat ik mijn schaatsen aan de muur hang. Dat plezier gun ik ze niet." Pechstein is Duitslands meest succesvolle wintersportster. Op de Olympische Spelen van 1992, 1994, 1998, 2002 en 2006 verzamelde ze vijf gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles.


    12-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tennisster An-Sophie Mestach draagt Belgische vlag op Youth Olympic Games

    Tennisster An-Sophie Mestach krijgt de eer om de Belgische vlag te dragen op de openingsceremonie van de eerste editie van de Youth Olympic Games, die zaterdag in Singapore van start gaan. "Eerst en vooral verdienen alle Belgische atleten hier aanwezig om de Belgische vlag te dragen op de openingsceremonie", verduidelijkt delegatieleider Gert Van Looy. "Onze keuze viel echter op An-Sophie omwille van haar uitstekende resultaten tijdens het Europees Jeugd en Olympisch Festival (EJOF) van 2009 in het Finse Tampere, waar ze zowel in het enkel- als dubbelspel goud pakte. Die medailles geven ook de door de JOG gestimuleerde waarden als uitmuntendheid, respect en vriendschap weer", aldus van Looy.

    Mestach moest overigens een afwijking vragen op de regels om te kunnen deelnemen aan de JOG. De 16-jarige Oost-Vlaamse is immers een jaar jonger dan andere geselecteerde tennissters op de Youth Olympic Games. Mestach staat momenteel negende op de ITF-juniorenranking en is het nummer 629 op de WTA-ranglijst. Ze wordt als een van de grote beloften van het Belgische tennis beschouwd. Op de openingsceremonie komen overigens meer dan 7.000 jonge artiesten in actie. Onder hen meer dan 4.000 leerlingen uit 47 nationale basis- en middelbare scholen van Singapore.


    11-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golden Girls goed aangekomen in Singapore

    Na een lange vlucht kwam de olympische delegatie voor de Youth Olympic Games in Singapore behouden aan. De Belgische volleydelegatie met de junioren meisjes -de ‘golden girls’- vernam er ook dat ze in poule B tot reekshoofd gebombardeerd werd met Egypte en de Verenigde Staten (in deze volgorde) als reeksgenoten. In poule A is organisator Singapore reekshoofd en in deze poule spelen ook Peru en Japan. De volleywedstrijden hebben plaats van 21 tot 26 augustus in de Toa Payoh Sports Hall.


    10-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volleybalmeisjes zijn vertrokken naar Singapore

    De Belgische volleybalmeisjes -de ‘golden girls’- zijn samen met de ruime Belgische delegatie van 51 atleten naar de allereerste World Youth Olympic Games in Singapore vertrokken. De volgelingen van coach Julien Van de Vijver moeten pas tegen het eind van deze Olympische Spelen voor jongeren aan de slag en kunnen dus eerst genieten van de olympische sfeer en het aanmoedigen van de andere Belgische atleten, zonder natuurlijk de trainingen te verwaarlozen. Want voor de meeste meisjes volgt na Singapore nog de deelname aan het EK junioren in Servië.

    De Belgische ploeg mikt op een medaille tegen de toplanden uit de andere continenten en in een eerste fase is dat voor onze meisjes Egypte en de Verenigde Staten. Nadien kunnen hopelijk kruisfinales gespeeld worden tegen o.a. Japan. Het BOIC zal regelmatig informatie geven over deze Spelen, maar ook op de regionale tv-zenders zal je regelmatig volleyballers aan het werk zien of aan het woord horen, want zij maakten reportages vooraleer alle deelnemers naar Singapore vertrokken.

    De Belgische ploeg bestaat uit: Laurine Klinkenberg (Datovoc Tongeren), Laura Heyrman (Asterix Kieldrecht), Delfien Brugman (Volleyteam VVB), Mira Juwet (Gooik), Elien Ruysschaert (Volleyteam VVB), Ilka Van de Vijver (Asterix Kieldrecht), Lore Van den Vonder (Volleyteam VVB), Sophie Van Nimmen (Volleyteam VVB), Tara Lauwers (Datovoc Tongeren), Karolien Vleugels (Zandhoven), Lotte Penders (Datovoc Tongeren) en Valerie El Houssine (Yvoir). Coaches zijn Julien Van de Vijver en Kris Van Snick.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwemster Jolien Vermeylen: "Hoop op finaleplaats in 200 meter schoolslag"
    Zwemster Jolien Vermeylen neemt op de Jeugd Olympische Spelen in Singapore (14-26 augustus) deel aan de 200 meter wisselslag, de 100 en de 200 meter schoolslag. Vooral in die laatste discipline hoopt ze een sterke prestatie neer te zetten. "De stage in Gent was echt tof. We hebben goed kunnen trainen, het eten was lekker en we hebben elkaar beter leren kennen. Dat was wel belangrijk want de eerste dag was iedereen nogal stil. Pas 's avonds werd het ijs gebroken", aldus de 16-jarige zwemster uit Averbode met tal van nationale titels op haar palmares. "In Singapore ga ik de eerste week vooral trainen om me daarna te focussen op de wedstrijden. Op de eerste wedstrijddag in het zwemmen start ik in de 200 meter wisselslag, daarna volgen de 100 en de 200 meter schoolslag. Vooral in die laatste discipline hoop ik op een persoonlijke besttijd en een finaleplaats. Ik heb geen zicht op de concurrentie, maar ik twijfel er niet aan dat het niveau heel hoog zal liggen", blikte Vermeylen even vooruit.

    "Naast sporten wil ik ook graag aan de culturele en educatieve activiteiten meedoen. Verder wil ik nog gaan supporteren voor de andere Belgische atleten, maar op de eerste plaats wil ik toch genieten. Je maakt dit immers maar één keer in je leven mee. Ik hoop dan ook dat de ervaring verruimend voor mij zal zijn", aldus een enthousiaste Jolien Vermeylen.

    09-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische delegatie voor Singapore met een atleet minder
    De Belgische delegatie voor de Jeugd Olympische Spelen in Singapore (14-26 augustus) vertrekt maandagnamiddag uiteindelijk met 51 in plaats van 52 atleten. Nikki Pauwels, die al op de eerste dag zou uitkomen in het taekwondo, moet verstek geven wegens medische redenen. Ook haar coach Yup Sun Chin blijft in België.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gert Van Looy: "Spelen zijn geslaagd als jongeren hun beste prestaties afleveren"
    Na een stage in Gent begint voor de Belgische delegatie deze week het echte werk in Singapore. Onder het motto 'Vriendschap, uitmuntendheid en respect' neemt België daar deel aan de eerste editie van de Jeugd Olympische Spelen. Voor delegatieleider Gert Van Looy is het tornooi geslaagd "als de atleten hun beste prestaties op de Spelen kunnen afleveren". "Tijdens de Spelen wordt er enorm veel van de jongeren verwacht en velen zijn dit natuurlijk nog niet gewoon. Vandaar dat we een vijfdaagse stage hebben georganiseerd in Gent. Zo kunnen de jongeren met elkaar en met de omkadering kennismaken zodat ze zich op hun gemak voelen en met een gerust gemoed naar Singapore kunnen afreizen. In de
    Topsporthal in Gent kunnen we hen ook in de ideale omstandigheden laten trainen. Er werd veel gewerkt rond teambuilding en er werden speelse activiteiten georganiseerd", verklaarde Van Looy.

    52 jonge atleten zullen België vertegenwoordigen op de eerste Jeugd Olympische Spelen. "De selectiecriteria waren zeer streng. In totaal mogen er 3600 atleten deelnemen, het niveau bij de wel aanwezige atleten zal dus ongetwijfeld zeer hoog liggen. In de ploegsporten (hockey en volleybal)hebben we zeker medaillekansen, in de andere disciplines is dat moeilijk in te schatten. Het IOC heeft immers bepaald dat 112 landen sowieso vier atleten mochten afleveren omdat ze anders geen kans maakten om geselecteerd te worden. Hun niveau is dus moeilijk in te schatten", aldus Van Looy.

    07-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viervoudig olympisch kampioen Chris Hoy komt ongedeerd uit verkeersongeval
    De Schotse baanwielrenner Chris Hoy raakte donderdagnamiddag in Manchester betrokken bij een verkeersongeval. De viervoudig olympisch kampioen bleef ongedeerd. Chris Hoy won in 2008 op de OS in Peking nog 3 olympische titels, en bracht zo zijn teller op 4. De Schot, die de kleuren van Groot-Brittannië verdedigt, heeft onder meer ook 10 wereldtitels op zijn actief staan. De woordvoerder van Hoy verklaarde dat de wielrenner niet geblesseerd uit het ongeval kwam en de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewoon kan voortzetten. "De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, heeft trouwens toegegeven dat hij in fout was, en zijn excuses aangeboden bij Chris."

    05-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische delegatie voor Jeugd Olympische Spelen 2010 officieel voorgesteld
    Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), heeft in de Gentse Topsporthal met enige fierheid de Belgische delegatie voor de eerste editie van de Jeugd Olympische Spelen in Singapore (14-26 augustus) officieel voorgesteld. Momenteel zijn ze nog op stage in Gent (2 tot 5 augustus), maar maandag vertrekken 52 Belgische atleten naar Singapore waar ze onder het motto 'Vriendschap, uitmuntendheid en respect' actief zullen zijn in 16 verscheidene sporttakken. Gert Van Looy wordt in Singapore de Belgische delegatieleider en zal daarin bijgestaan worden door Luc Rampaert, Julie De Ruyver en Loubna Benlahssen. "De Jeugd Olympische Spelen zijn er voor jongeren tussen 14 en 18 jaar . Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft dit nieuwe evenement opgericht omdat steeds minder jongeren aan sport doen. Bovendien haken er bij de sporters velen af eens ze ouder worden. Het IOC wil dat een halt toeroepen. In totaal zullen 205 landen 3600 atleten afleveren. Met onze 52 atleten hebben we dus een zeer uitgebreide delegatie. Ter plaatse worden de jongeren ondergebracht in een olympisch dorp dat makkelijk de vergelijking doorstaat met zijn variant bij de Spelen voor volwassenen. Het wordt volledig afgesloten en er zullen heel wat culturele en educatieve activiteiten georganiseerd worden voor de jongeren. Maar sport blijft natuurlijk de hoofdactiviteit en daar zal het dan ook niet aan ontbreken. Per wedstrijddag staan er minstens vijf verscheidene sporten op het programma", aldus delegatieleider Van Looy.

    04-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.London zoekt nog heel wat vrijwilligers voor de Spelen van 2012

    Het Organiserend Comité voor de Olympische Spelen in London 2012 zoekt zo’n 70.000 vrijwilligers om de organisatie van de Spelen in goede banen te leiden. TOP Partner Mc Donald’s staat LOCOG bij voor het aanwerven en selecteren van de vrijwilligers. Informatie op: www.london2012.com.


    03-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kabelbaan over de Thames voor de Spelen in London?

    De organisatoren van de Olympische Spelen in Londen werken ook aan een plan voor een kabelbaan over de Thames. Het project zou zo’n 30 miljoen Euro kosten. De kabelbaan die ongeveer 50 meter boven de Thames komt te hangen, moet het schiereilandje Greenwich met de Royal Docks in het oosten van Londen verbinden en brengt de reistijd van een half uur tot ongeveer 5 minuten. Per uur zouden zowat 2.500 mensen overgebracht kunnen worden. Burgemeester van Londen, Boris Johnson zal de mening van de inwoners vragen over de nieuwe plannen. Indien de Londenaars het project zien zitten, zou de kabelbaan moeten klaar zijn op het moment dat Londen gaststad is voor de Olympische spelen in 2012.


    31-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAS verwerpt beroep Rebellin tegen diskwalificatie op Olympische Spelen
    Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft het beroep verworpen van Davide Rebellin. De Italiaanse wielrenner had zijn zilveren medaille van de Olympische Spelen in Peking moeten teruggeven na een positieve dopingtest. Rebellin had tegen die beslissing van het IOC beroep aangetekend bij het TAS, maar krijgt nu dus nul op het rekest.

    De 38-jarige Rebellin pakte in augustus 2008 olympisch zilver in de wegrit, na de Spanjaard Samuel Sanchez. In januari 2009, na nieuw onderzoek van zijn bloedstalen, testte hij positief op Cera. Ook de analyse van het B-staal in mei 2009 bleek positief. Daarop werd Rebellin gediskwalificeerd en eiste het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zijn medaille terug, maar de Italiaan tekende op 30 november 2009 bij het TAS beroep aan tegen die beslissing. Een maand geleden, op 17 juni, werd de Italiaan gehoord door het tribunaal. Rebellin betwistte onder meer de analysemethode die werd gehanteerd door het Franse laboratorium van Châtenay-Malabry. Het tribunaal heeft echter "alle argumenten van de renner verworpen en bevestigt dat alle procedures gerespecteerd zijn. Bovendien is de aanwezigheid van Cera in de bloedstalen van de renner voldoende aangetoond". De beslissing van het IOC om Rebellin te diskwalificeren en hem zijn medaille te ontnemen, wordt dus bevestigd.

    29-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIANJIN: Patrick De Wilde steviger leider in China


    Het gaat Patrick De Wilde voor de wind in China. De coach uit het Oost-Vlaamse Massemen won met zijn ploeg Tianjin Songjian Football Club voor de derde opeenvolgende keer en wordt zo steviger leider in het klassement. Na zes speeldagen in de China League 2 heeft Tianjin 14 op 18, acht punten meer dan de eerste achtervolger, maar die heeft nog een wedstrijd tegoed. "Het was moordend warm, veel te warm om te voetballen", bekent Patrick. "34 graden, amper zuurstof in de lucht en vochtigheid 100%. De druppels zweet liepen van mijn lichaam, terwijl ik gewoon stilstond! Het was dan ook geen toeval dat de start van de wedstrijd traag verliep en we speelden bovendien te slordig. Maar na 20 minuten kwamen we op dreef met combinatievoetbal in één of twee tijden. Beloond met een mooi doelpunt in de 37ste minuut. Mijn rechtsbuiten haalde na een doorsteekpas de achterlijn, de voorzet bereikte mijn centrumspits, die draaide prachtig weg bij zijn centrale verdediger en hij trapte de bal knap binnen. 1-0 bij de rust.

    We konden niet beter beginnen aan de tweede helft, want we scoorden meteen na het eerste fluitsignaal. Een Maicon-goal, weliswaar afgeweken op de verdediger. De tweede goal gaf ons vleugels. Vanaf dan liep alles op wieltjes. Kort na het uur lukten we een fantastisch doelpunt. Vertrokken bij de hoekschop van de tegenstander, met zes spelers die via één of twee contacten de bal doorspeelden naar elkaar, met diepgang ... uberhaupt het mooiste doelpunt dat een TEAM maakte dat ik trainde! 3-0, de buit was binnen en ik kon drie applausvervangingen doorvoeren. We kregen nog enkele kansen, maar het bleef 3-0. Ondanks de extreme temperatuur hoor je de spelers nooit klagen! Het is werkelijk een droom training te mogen geven aan Chinese voetballlers. Ze hebben een topmentaliteit en werken keihard!

    Hierboven een foto van vóór de wedstrijd met Mister Hao Haidong, tijdens de traditionele vlagceremonie. Hao Haidong is de beste voetballer in de geschiedenis van China. Werkelijk een eer om naast hem te staan. Overal waar die man verschijnt, willen ze hem interviewen en op de foto met hem. Hij geniet van zijn populariteit, maar hier wordt een vedette nog vereerd!"

    22-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIANJIN: overwinning voor Patrick De Wilde op de vijfde speeldag



    Op de vijfde speeldag van de China League 2 heeft Patrick De Wilde met zijn ploeg Tianjin Songjian Football Club opnieuw gewonnen. Na een onderbreking door het WK in Zuid-Afrika pikte de tweede club van Tianjin de draad weer op met een 3-0 overwinning tegen Hubei. "Van een terugkeer gesproken", kan coach Patrick De Wilde zijn vreugde niet wegstoppen. "Het was mijn eerste wedstrijd na de operatie en als je die dan nog winnend kan afsluiten ... tja, ik werd er eventjes emotioneel van. Ik ben blij terug te zijn. We staan nu zonder nederlaag aan de leiding met 11 punten uit 5 duels.

    We speelden een zeer goed eerst halfuur en kwamen 1-0 voor. Zelfs 2-0, maar deze goal werd onterecht afgekeurd (de beelden bewijzen het). Toen hebben we het tien minuten moeilijk gehad. In de tweede helft zijn we van een 4-4-2 overgeschakeld naar een 4-3-3 en mijn ploeg pakte uit met een flinke powerplay. Het werd 2-0 ... 3-0 ... er zat zelfs meer in! Onze fysieke paraatheid was blijkbaar ook beter dan die van de tegenstander. We werkten onze thuiswedstrijd af in het olympisch stadion van Tianjin voor zo'n 2500 toeschouwers. Dat stadion maakt echt indruk, zeker als je weet dat daar amper twee jaar geleden de Olympische Spelen plaatsvonden (vier wedstrijden van het vrouwenvoetbal). Nostalgie ten top.

    Zaterdag staan we voor een nieuwe thuiswedstrijd. En iedereen verwacht opnieuw een overwinning! We weten dus wat ons te doen staat."


    20-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Budget voor Spelen van Londen met 27 miljoen pond teruggebracht

    De Olympic Delivery Authority (ODA), die belast is met de uitwerking en bouw van de nieuwe sites en infrastructuur voor de Spelen van Londen 2012, heeft bekendgemaakt dat het erin geslaagd is het budget met 27 miljoen pond (32 miljoen euro) terug te brengen. Die besparing was geëist door de Britse regering. De ODA liet ook weten dat de algemene kost van de Spelen met 6 miljoen pond (7,1 miljoen euro) moet worden verminderd.

    Vorige maand had de nieuwe Britse regering bevestigd dat er bespaard moest worden in het project dat Londen klaarmaakt voor de organisatie van de Zomerspelen en de Paralympics in 2012. Op de veiligheid van de bouwwerven werd 13 miljoen pond bespaard, 11 miljoen op de mediacentra en drie miljoen komt van kleine aanpassingen in de velodroom en de basketbalarena. De ODA verzekerde dat er aan het uiteindelijke resultaat niets zal veranderen.

    De organisatie voegde er nog aan toe dat sinds hun laatste trimestriële rapport 100 miljoen pond extra is bespaard. Daarmee is in totaal 700 miljoen pond bespaard in vergelijking met de oorspronkelijke financiering. "We hebben nog twee jaar voor het begin van de Spelen en al meer dan twee derde van de bouwfase is afgewerkt. De situatie is ideaal", gaf de Britse minister van Sport Hugh Robertson mee.


    19-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische delegatie naar eerste editie Jeugd Olympische Spelen met 52 atleten

    België treedt volgende maand in Singapore aan met 52 atleten in de eerste editie van de Jeugd Olympische Spelen (14-26 augustus). Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) maakte de definitieve delegatie bekend, die onder leiding staat van Gert Van Looy. België, dat uitkomt in 2 teamsporten (hockey jongens en volley meisjes), zal vertegenwoordigd zijn in 16 van de 26 sporten die op het programma staan.

    Jongens (28):
    * Atletiek: Arnaud Art (pols), Bram Ghuys (hoog)
    * Hockey: Mathew Cobbaert, Dimitri Cuvelier, Nicolas De Kerpel, Bjorn Delmoitie, Arno Devreker, Matthias Dubois, Arnaud Flamand, Alexander Hendrickx, Antoine Legrain, Yosheng Liu, Gaëtan Perez, Louis Rombouts, Dorian Thiery, Benjamin Van Dam, Arthur Van Doren, Thomas Vander Gracht
    * Judo: Toma Nikiforov (-90 kg)
    * Roeien: Jean-Benoit Valschaerts (skiff)
    * Ruitersport: Nicola Philippaerts (jumping)
    * Tafeltennis: Emilien Vanrossomme
    * Triatlon: Thomas Jurgens
    * Turnen: Thomas Neuteleers
    * Wielrennen: Mattias Somers (BMX, wegrit), Laurens Sweeck (mountainbike, wegrit), Boris Vallee (tijdrit, wegrit)
    * Zwemmen: Bastien Soret (100m/200m rug, 200m wissel)

    Meisjes (24):
    * Boogschieten: Zoé Göbbels
    * Judo: Lola Mansour (-78 kg)
    * Kano-kajak: Hermien Peters (K1)
    * Roeien: Eveline Peelman (skiff)
    * Taekwondo: Nikki Pauwels (-44 kg)
    * Tennis: An-Sophie Mestach
    * Triatlon: Charlotte Deldaele
    * Turnen: Eline Vandersteen
    * Volley: Delfien Brugman, Valerie El Houssine, Laura Heyrman, Laurine Klinkenberg, Tara Lauwers, Lotte Penders, Elien Ruysschaert, Ilka Van de Vyver, Lore Van den Vonder, Asja Van Hengel, Sophie Van Nimmen, Karolien Vleugels
    * Wielrennen: Tori Van de Perre (BMX, mountainbike, tijdrit)
    * Zeilen: Andrea Vanhoorne (windsurfen)
    * Zwemmen: Jolien Vermeylen (100m/200m school, 100m vlinder, 200m wissel), Sarah Wegria (50m/100m/200m vrij)


    17-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweevoudig olympisch kampioene Anschütz-Thoms stopt

    De Duitse snelschaatsster Daniela Anschütz-Thoms zet op 35-jarige leeftijd een punt achter haar carrière. "Ik wilde altijd de stap zetten wanneer ik nog succesvol ben. Dat is me met de Winterspelen van Vancouver gelukt", aldus Anschütz-Thoms. Eerder deze week kondigde haar landgenote en collega Anni Friesinger-Postma, die drie olympische titels op haar palmares heeft, ook al haar afscheid aan. Anschütz-Thoms pakte zowel in 2006 als in 2010 olympisch goud met Duitsland op de ploegenachtervolging.


    16-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windsurfster Andrea Van Hoorne gaat naar Jeugd Olympische Spelen

    Mededeling van de VYF: deze zomer zullen tussen 14 en 26 augustus de eerste Youth Olympic Games georganiseerd worden in Singapore. Voor deze eerste uitgave van de jeugd Olympische Spelen stuurt België 52 atleten, en jawel we hebben een Belgische surfster onder de deelnemers. Andrea Van Hoorne zal met haar Bic Techno ons land vertegenwoordigen op deze Youth Olympic Games en dat is een mooi moment om deze wedstrijdsurfster te steunen. Er zijn al zo weinig meisjes/vrouwen in onze windsurfsport en hopelijk kan Andrea meer meisjes laten zien dat je perfect via de Bic Techno klasse in het wedstrijdwereldje kan rollen. Andrea is lid van het VYF Bic Techno Team en vertrekt volgende woensdag naar het wereldkampioenschap in Martigue, Frankrijk. Het WK is het hoofddoel voor het Belgische team op de jeugdplank Bic Techno, maar het avontuur krijgt voor Andrea dus nog een vervolg in augustus.


    15-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIANJIN: Patrick De Wilde viert terugkeer als trainer in China


    Patrick De Wilde staat na een lange vlucht van België naar China opnieuw op het trainingsveld. Een overwinning op zich na de moeilijke periode op privévlak. "Het doet deugd om me opnieuw volledig op het voetbal te kunnen concentreren, om weer voor de groep te staan en spelers proberen beter te maken. Ik heb het zeker gemist, maar de ingreep was levensnoodzakelijk en op dat moment stond het voetbal op de tweede plaats. We bereiden ons met Tianjin Songjian Football Club momenteel voor op het tweede deel van de competitie. Al valt het altijd niet mee om te trainen wanneer het overdag 33, soms 37 graden is."

    14-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drievoudig olympisch kampioene Friesinger hangt schaatsen aan de haak

    De Duitse Anni Friesinger-Postma, drievoudig olympisch kampioene snelschaatsen, heeft aangekondigd dat ze een punt zet achter haar sportieve carrière. Na een zware operatie aan de rechterknie in maart dit jaar heeft ze de hoop op een snelle revalidatie en een afscheidswedstrijd met het WK 2011 in haar geboortestad Inzell voorgoed opgeborgen. "Wie me kent, weet dat ik er alles voor gedaan heb om bij het WK in Inzell nog eenmaal aan de start te kunnen staan. Maar ik moet nu erkennen dat mijn kniegewricht het niet toelaat nog langer sport op het hoogste niveau te beoefenen", aldus de 33-jarige Duitse. "Natuurlijk is dit geen gemakkelijke stap, maar ik kijk ook uit naar de uitdagingen die voor me liggen en ik zal die met volle moed aangaan", besloot Friesinger-Postma.




    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs