Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    06-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee Olympische medaillewinnaars in Korea geschorst
    Opschudding in Zuid-Korea, want twee olympische medaillewinnaars uit het shorttrack zijn drie jaar geschorst voor gefoefel tijdens wedstrijden. Lee Jung-su en Kwak Yoon-gy zouden betrokken zijn bij het regelen van wedstrijden en try outs van de nationale ploeg. Ze hebben zeven dagen om in beroep te gaan. Lee werd in Vancouver olympisch kampioen op de 1000 en de 1500 meter, Kwak pakte zilver op de 5000 meter. Shorttrack is enorm populair in Zuid-Korea.

    04-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste grote sponsor voor de Paralympics in London

    De organisatoren van de Spelen in London in 2012 hebben hun eerste grote sponsor beet, exclusief voor de Paralympics. Het is de Britse supermarktketen Sainsbury's. De supermarkt zal de Paralympics promoten in zijn 850 winkels. Hoeveel geld er bij de deal is betrokken, wilden beide partijen niet kwijt. Sebastian Coe, de voorzitter van het organisatiecomité London 2012, was heel opgetogen over het bedrag, "zeker in deze moeilijkste tijden sinds de jaren 70 om de Spelen te organiseren". Adidas, BP, British Airways, BT, EDF en Lloyds TSB betaalden allen om zowel de Olympische als de Paralympische Spelen te steunen.


    03-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLA OLYMPIA: Roem op het heilige gras
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    België wil scoren in Londen over dik twee jaar. Althans dat is toch de wens van iedereen die olympisch ademt in dit land. Na de terugkeer van Kim Clijsters en Justine Henin wordt het tennis één van de sporten met grote medaillehoop. Even zweven! De perfecte loting en naast Clijsters en Henin met de nooit aflatende Yanina Wickmayer een compleet Belgisch podium. Drie medailles in één sport, dat is al één meer dan de volledige oogst uit Beijing. Maar sport is raar, sport staat vol van de verrassingen. Clijsters en Henin zijn om te beginnen heel blessuregevoelig. Het zal je maar overkomen dat ze net in de zomer van 2012 in de lappenmand liggen. Je mag dan nog met drie straffe dames aan de start staan, één slechte dag en ook dan weg de droom. Wickmayer op haar beurt moet ook netjes het whereabout-verdict afwachten volgend jaar.

    Eén ding lijkt positief: de recente Fed Cup-ontmoeting tegen Estland heeft geleerd dat onze tennismeiden volwassener geworden zijn. Ze laten zich duidelijk minder leiden door personen in hun directe omgeving. Justine Henin is volledig verlost van het Hardenne-tijdperk en coach Rodriguez wordt toch ook meer op de achtergrond gehouden. Henin oogt rustiger, minder vermoeid, gelukkiger. Dit zal heus niet enkel door haar schattig hondje zijn. Hetzelfde verhaal bij Kim Clijsters. Het gezinsgeluk primeert en tennis schijnt meer de welgekomen ontspanning na de was en de plas. Enige gevaar bij Clijsters is dat ze voor alles en nog wat opgevoerd wordt. Brengt dit het sportieve niet op een ondergeschikte plaats? Papa Wickmayer meende onlangs de knuppel in het hoenderhok te moeten gooien. Of was het de pers die alweer een banale uitspraak tot staatsbelang bombardeerde? U en ik kunnen niet meekijken achter de schermen over de plas.

    Drie kansen op de jackpot dus. Maar wat gezegd van ‘Flipper’? Kirsten Flipkens zal natuurlijk nooit het succes van het gouden trio behalen, maar moet zijn dan persé wegblijven uit Londen? In het kader van de Fed Cup kan met haar toch werk gemaakt worden van het dubbelspel. En met een Clijsters, Henin of Wickmayer aan haar zijde kan ook zij hoge ogen gooien op de komende Spelen.

    Luxe dus bij de vrouwen, het mannenverhaal oogt minder rooskleurig. We zullen ons gelukkig mogen prijzen als er ééntje van het vijftal Olivier Rochus, Christophe Rochus, Kristof Vliegen, Xavier Malisse en Steve Darcis op de Olympische Spelen verschijnt. Hallo, olympisch comité! Al gehoord van Dick Norman? In de nadagen van zijn carrière heeft de rijzige West-Vlaming het tot de betere dubbelspelers ter wereld geschopt. Wordt het dik twee jaar voor Londen niet eens tijd om met hem te praten en eventueel een koppel te laten vormen met één van het gebuisde vijftal? Geef toe, wat kan er mooier dan drie Belgische meiden op het podium van de Spelen? Euhm, Dick Norman, op 41-jarige leeftijd, op het heilige gras van Wimbledon. Daar waar hij in 1995 als nobele onbekende de vierde ronde speelde tegen de grote Boris Becker. Op diezelfde plaats, op datzelfde podium je carrière afsluiten. Dat is mooier."

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds vijf jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de voorbije en de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


    02-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Permanente Vorming in Management in Sportorganisaties

    De Universiteit Gent, de Université catholique de Louvain en het BOIC bundelen opnieuw hun krachten en starten in oktober 2010 met de tweede editie van de permanente vorming Management in sportorganisaties - Belgian Olympic Academy. Dit doorgedreven vormingsprogramma voor sportmanagers wil de kwaliteit van het management in sportorganisaties volgens de nieuwste inzichten versterken en de trainingsmogelijkheden van sportmanagers op het vlak van leiderschap en managementvaardigheden op topniveau brengen. Meer informatie op www.olympic.be.


    01-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een spectaculair kunstwerk voor het Olympic Park in London

    Naast het Olympisch stadion in Londen in het Olympic Park in Statford, Oost-Londen, komt de ArcelorMittal Orbit, een reusachtig beeld van de hand van de Britse kunstenaar Anish Kapoor. Het beeld wordt genoemd naar zijn schenker Laksi Mittal van staalgigant Arcelor. Met zijn 115 meter wordt de ArcelorMittal Orbit 22 meter hoger dan het Amerikaanse Vrijheidsbeeld. Het spectaculaire kunstwerk bestaat uit een doorlopende reeks lussen van staal die de vijf Olympische Ringen symboliseren. Via een lift of een wenteltrap kunnen bezoekers de sculptuur beklimmen om vervolgens vanaf het uitkijkplatform van de Londense skyline te genieten. Het beeld wordt nog voor de Olympische Spelen van 2012 onthuld, waarna het voor altijd blijft staan. Met de bouw is een bedrag van 19,1 miljoen pond (21,5 miljoen euro) gemoeid.


    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkvergadering met Ministers van Sport over doping

    Minister Muyters, minister van Sport van de Vlaamse gemeenschap, ontving vandaag, naast Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, ook zijn collega Minister Jean-Luc Vanraes, minister van Gezondheid van het Brussels Hoofdstedelijk gewest. Op de agenda van de vergadering stond de harmonisatie van de wetgeving inzake de strijd tegen de doping in ons land. Leden van de kabinetten van de ministers Wyckmans, Antoine en Cerexhe en Olivier Niggli, Juridisch en Financieel Directeur en Rune Andersen, Directeur van ‘Standards and Harmonisation’ van het Wereld Antidoping Agentschap (WADA) waren eveneens aanwezig op de vergadering. De voorzitter van de antidopingcommissie van het BOIC, Jan Verstuyft en secretaris-generaal Guido De Bondt namen deel aan de vergadering.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poolse skiloopster Marek gediskwalificeerd
    De Poolse skiloopster Kornelia Marek, die tijdens de Olympische Spelen in Vancouver positief testte op EPO, is gediskwalificeerd wegens doping. Het is het eerste dopinggeval van de voorbije Winterspelen. "Na het dossier en de schriftelijke verklaring van de atlete te hebben onderzocht, heeft de Disciplinaire Commissie van het IOC unaniem beslist dat de atlete het antidopingreglement overtreden heeft", aldus het IOC in een communiqué. Daarmee wordt de 24-jarige Poolse gediskwalificeerd in de vijf proeven waaraan ze in Vancouver deelnam. Ook de Poolse vrouwenploeg wordt geschrapt in de uitslag van de 4x5 kilometer, hoewel de drie andere atletes gezuiverd zijn in deze zaak. Marek kan ook nog gesanctioneerd worden door de internationale skifederatie (FIS).

    De zaak rond Marek barstte los tijdens de Spelen in het Canadese Vancouver, toen ze op 25 februari bij de 4x5 km aflossing positief testte op EPO. Polen eindigde als zesde in deze wedstrijd. Marek werd ook nog elfde op de 30 km skilopen en negende in de sprint per ploeg. Ze nam ook deel aan de 10 km vrije stijl (39ste) en de 15 km achtervolging  (35ste). Door de Poolse skifederatie werd Marek al een schorsing van twee
    jaar opgelegd.

    Het is tot nog toe het enige dopinggeval van de voorbije Spelen. Twee hockeyspelers, de Russische Svetlana Terenteva en de Slovaak Lubomir Visnovsky, kregen wel een blaam omdat ze een geneesmiddel tegen verkoudheid namen dat op de lijst met verboden producten tijdens competitie staat.

    29-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China aanvaardt verlies van olympisch turnbrons uit 2000
    Het Chinees Olympisch Comité aanvaardt de beslissing van het IOC om China de bronzen medaille te laten inleveren die de turnsters bij de landenwedstrijd tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney wonnen. China werd gestraft omdat er met de leeftijd van een van de turnsters geknoeid was. "Het Chinees Olympisch Comité heeft zich altijd ingezet om de regels van de fair play en de sport te laten respecteren. Daarom hebben we er bij onze atleten en officials altijd op aangedrongen dat ze zich aan de reglementen van de verschillende sportfederaties houden. Onze organisatie heeft hier een les uit getrokken en zal er alles aan doen zodat dergelijke incidenten niet meer kunnen gebeuren", luidt het in een persmededeling.

    Volgens het reglement moet een turnster minstens 16 jaar zijn in het jaar dat de Olympische Spelen plaatsvinden. Dong Fangxiao was in Sydney ingeschreven op basis van documenten die aangaven dat ze geboren was op 23 januari 1983 en toen 17 jaar was. Acht jaar later, op de Spelen van Peking (waar Dong secretaris was op de sprong) bleek ze op de officiële lijsten ingeschreven was met 23 januari 1986 als geboortedatum.

    27-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yelena Isinbayeva ambassadrice Olympische Jeugdspelen
    De Russische polsstokspringster Yelena Isinbayeva is aangeduid als ambassadrice van de eerste Olympische Jeugdspelen, die van 14 tot 26 augustus worden gehouden in Singapore. In februari werd de Amerikaanse zwemmer Michael Phelps al aangesteld als ambassadeur. "Ik ben verheugd om zo'n belangrijke rol te spelen, namelijk de activiteit bij jongeren bevorderen, en de Olympische Jeugdspelen zijn het ideale middel om daartoe te komen, een echte bron van inspiratie voor de jeugd over heel de wereld om via sport ongelofelijke dingen te doen", aldus Isinbayeva. Isinbayeva, die vertelde aanwezig te zullen zijn in Singapore, maakte begin april bekend dat ze een pauze inlast in haar carrière.

    25-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier medailles voor paralympische tafeltennissers in Slovakije

    De Belgische Paralympische tafeltennissers hebben prima gepresteerd op het sterk bezette internationaal tornooi in Piestany, in Slovakije. Mathieu Loicq en Sylvie Dejonkheere veroverden elk de bronzen medaille in het enkelspel. In de teamcompetitie pakte ons land zelfs twee keer zilver. Door de afgelaste vlucht begaf de delegatie zich vorige week per bus naar Slovakije. "Een kleine moeite in vergelijking met het belang van dit tornooi", aldus delegatieleider Roland Delhoux, Voorzitter van de Koninklijke Belgische Tafeltennisbond. "De internationale bezetting was er dermate sterk, waardoor het een perfecte waardemeter was voor het team en een unieke kans om punten te pakken voor de wereldranking." En dat deden onze landgenoten met glans.


    23-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russische turnster Natalia Lavrova verongelukt
    De Russin Natalia Lavrova, die met Rusland twee keer olympisch goud pakte (2000, 2004) in de landencompetitie ritmische gymnastiek is vrijdag op 25-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een auto-ongeval. Ook haar zus stierf bij het ongeval in haar thuisstad Pensa, 625 km ten zuidoosten van Moskou.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het afscheid van Juan Antonio Samaranch
    Spanje en de internationale sportwereld hebben in Barcelona afscheid genomen van Juan Antonio Samaranch, voormalig voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), die woensdag op 89-jarige leeftijd overleed. De Spaanse koning Juan Carlos, prins Albert van Monaco en veek Spaanse politieke persoonlijkheden waren in de kathedraal van Barcelona aanwezig op de officiële begrafenisdienst van Samaranch, die daarna in intieme kring wordt gecremeerd. De kist van Samaranch werd door Spaanse sporters via de straatjes van het gothisch kwartier naar de kathedraal gedragen. "Het is de belangrijkste persoon in de geschiedenis van de Spaanse sport", vertelde tennisser Rafael Nadal onder meer. Eerder op de dag lag Samaranch opgebaard in het paleis van de Catalaanse regering. Over de kist lag de olympische vlag gedrapeerd. Onder anderen zijn opvolger Jacques Rogge, de Spaanse kroonprins Felipe en zijn vrouw Letizia namen daar afscheid van hem. Dochter Maria Teresa legde een rode roos op de kist. Tijdens de bijeenkomst werd de olympische hymne gespeeld.

    22-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit weekend Belgian Paralympic Championships in Blankenberge

    De Vlaamse Liga Gehandicaptensport organiseert op zaterdag 24 en zondag 25 april 2010 de Belgian Paralympic Championships in het Bloso-centrum in Blankenberge. Dit topsportevenement richt zich naar atleten met een motorische, visuele of verstandelijke handicap. "We verwachten ruim 200 deelnemers verspreid over zeven sporttakken", vertelt persverantwoordelijke Lies Dobbels. "We gaan op zaterdag om 10 uur van start met atletiek en hockey. Een 50-tal atleten strijden in de verschillende atletiekdisciplines voor de Belgische titel. Vier hockeyploegen trachten als eerste te eindigen in de stand van de Superleague Hockey. In de vooravond mogen de partners van het Belgian Paralympic Committee proeven van het rolstoelbasket. Vier ploegen hebben hun deelname aan ‘Bedrijf op Wielen’ bevestigd. Werknemers van FCM Travel, Belgacom, B. Braun en het Belgian Paralympic Committee zullen in een leuke competitievorm kennismaken met deze sport. Het hoogtepunt van de dag is wellicht de wedstrijd rolstoelrugby. In oktober 2009 werd België Europees kampioen na een spannende finale tegen Zweden. Als het nieuws over de aswolk gunstig blijft evolueren, komt diezelfde Zweedse ploeg dit weekend naar België voor een herhaling van deze Europese finale. Spanning en ambiance verzekerd!

    Op zondag staan de kampioenschappen van boogschieten, judo en tafeltennis op het programma. Met een totaal van een 80-tal atleten zal ook deze dag boordevol sporten zeker de moeite waard zijn. Alle wedstrijden kunnen gratis bijgewoond worden. Meer informatie vind je op de website www.paralympic-blankenberge.be. Het evenement is een organisatie van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport, met de steun van Topsport Vlaanderen, de provincie West-Vlaanderen en de stad Blankenberge. Voor elke sportliefhebber is dit een ideaal moment om de Belgische toppers aan het werk te zien!"


    21-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC-erevoorzitter Juan Antonio Samaranch overleden
    Juan Antonio Samaranch, de erevoorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), is op 89-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hart- en ademstilstand overleden. Het nieuws werd door Spaanse media bekendgemaakt. Samaranch werd dinsdag opgenomen in het Quironziekenhuis in zijn geboortestad Barcelona. Hij kampte met hartproblemen en was er erg aan toe. Woensdag even na de middag verslechterde zijn toestand zienderogen. Dokters omschreven zijn toestand als "kritisch en onomkeerbaar". Pas nadien werd het overlijden bekendgemaakt.

    De 89-jarige Spanjaard was tussen 1981 en 2001 IOC-voorzitter en werd opgevolgd door Jacques Rogge. Samaranch werd in 2001 al eens in het ziekenhuis opgenomen wegens oververmoeidheid. Eind 2007 werd hij getroffen door hartproblemen en in oktober vorig jaar kreeg hij een hartaanval. Nadat hij afscheid nam van zijn ambt werd hij benoemd tot erevoorzitter voor het leven.

    Jacques Rogge, de huidige voorzitter van het IOCis diep bedroefd door het overlijden van zijn voorganger. "Er bestaan geen woorden om het verdriet van de olympische familie uit te drukken. Voor mij was hij een bron van inspiratie. Hij kende dan ook uitzonderlijk veel van sport. Dankzij zijn doelgerichte visies en buitengewone talenten was hij de architect van een sterke olympische beweging. We verliezen vandaag een geweldige man, een mentor en een vriend die zijn leven heeft toegewijd aan de Olympische Spelen", verklaarde een geëmotioneerde Jacques Rogge.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokters niet positief over gezondheidstoestand Juan Antonio Samaranch

    De dokters die Juan Antonio Samaranch behandelen hebben geen positieve vooruitzichten kunnen geven over de gezondheidstoestand van de erevoorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De Spanjaard werd dinsdag in een ziekenhuis in Barcelona opgenomen met hartproblemen en is er erg aan toe. "Omwille van zijn leeftijd en de chronische ziektes waar hij aan lijdt, kunnen we niet optimistisch zijn", verklaarde Rafael Esteban Mur, medisch directeur van het Quiron ziekenhuis. Hij voegde er aan toe dat de artsen voor het leven van Samaranch vrezen. "Dat levensgevaar kan vier tot zeven dagen duren. Samaranch ligt op intensieve zorgen en wordt geïntubeerd", klonk het.

    De 89-jarige Spanjaard was tussen 1981 en 2001 IOC-voorzitter en werd opgevolgd door Jacques Rogge. Samaranch werd in 2001 al eens in het ziekenhuis opgenomen wegens oververmoeidheid. Eind 2007 werd hij getroffen door hartproblemen en in oktober vorig jaar kreeg hij een hartaanval. Nadat hij afscheid nam van zijn ambt werd hij benoemd tot erevoorzitter voor het leven. Hij bleef in het nieuws komen met zijn inspanningen voor de sport. Samaranch deed er namelijk alles aan om de Olympische spelen naar Spanje te halen in 2012, maar dat mislukte. Ook voor de toewijzing van de Spelen van 2016 werd hij ingeschakeld, maar ondanks zijn lobbywerk werden ze niet aan Madrid, maar aan Rio De Janeiro toegewezen. Sinds 2001 is ook zijn zoon verkozen tot lid van het IOC.


    20-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC-erevoorzitter Juan Antonio Samaranch in ziekenhuis opgenomen
    Juan Antonio Samaranch is opgenomen in een ziekenhuis in Barcelona. Dat bevestigde zijn zoon aan het Spaanse agentschap EFE. De erevoorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) lijdt aan bloedarmoede. De 89-jarige Spanjaard was tussen 1981 en 2001 IOC-voorzitter en werd opgevolgd door Jacques Rogge. Hij werd in het Quironziekenhuis in Barcelona opgenomen in "een ernstige, maar stabiele toestand", klonk het.

    19-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijk ongeval Kumaritashvili was niet te voorspellen
    Het onderzoek naar het dodelijk ongeval van de Georgiër Nodar Kumaritashvili tijdens een training op de olympische piste op 12 februari, net voor aanvang van de Olympische Winterspelen in Vancouver, is afgerond. De Internationale Rodelfederatie FIL kwam na het onderzoek tot het besluit dat het ongeval "niet te voorspellen" was. Dat maakte de FIL maandag bekend. "Het dodelijk ongeval was niet te voorspellen. Na een grondig onderzoek zijn wij tot de conclusie gekomen dat niet een stuurfout maar een reeks van opeenvolgende voorvallen het ongeval hebben veroorzaakt", verklaarde secretaris-generaal Svein Romstad in een communiqué van de FIL.

    "Het onderzoek doet vermoeden dat Kumaritashvili enkele stuurfouten heeft gemaakt in de vijftiende en de zestiende bocht, waardoor hij over de rand van de piste getild werd en tegen een paal smakte", ging Romstad verder. Maar de oorzaak van de crash is toch niet helemaal opgehelderd. "Anderzijds is het niet normaal dat een dergelijk zwaar ongeval plaatsvindt enkel en alleen door stuurfouten van de rodelaar. Noch de computersimulaties, noch de experts die de piste gehomologeerd hebben, konden voorzien dat een dergelijk ongeval ooit zou kunnen plaatsvinden", stelde Romstad tot slot vast.

    07-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londen plant recordaantal dopingtests tijdens Olympische Spelen van 2012

    De organisatie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen wil tijdens het tornooi 5.000 dopingcontroles uitvoeren. Dat aantal is een absoluut record, want nog meer dan tijdens de Spelen van Peking 2008 toen er 4.770 controles plaatsvonden. Daarnaast zullen tijdens de Paralympics volgend op de Spelen nog eens 1.200 controles gebeuren. "Onze boodschap is duidelijk: valsspelers zijn niet welkom op de Olympische Spelen in Londen", zegt Debbie Jevans van het organisatiecomité. Tijdens de Spelen in China liepen 14 atleten tegen de lamp en werden 5 paarden uit de competitie teruggetrokken.


    06-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iraanse meisjes geweerd wegens hoofddoek op Olympische Jeugdspelen
    Het meisjesvoetbalteam van Iran mag niet meedoen aan de Olympische Jeugdspelen van komende zomer in Singapore, omdat de speelsters tijdens de wedstrijden een hoofddoek willen dragen. De wereldvoetbalbond FIFA heeft Iran van de deelnemerslijst geschrapt en vervangen door Thailand, zo maakte de Aziatische voetbalfederatie dinsdag bekend. Het nationaal olympisch comité van Iran heeft de voetbalsters verplicht om met een hoofddoek te spelen. De FIFA staat dat echter niet toe. Volgens de reglementen van de wereldvoetbalbond mogen alleen een T-shirt of een trui, korte broek, sokken en schoenen worden gedragen op het veld.

    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke week voor het Belgian Paralympic Committee

    Het Belgian Paralympic Committee heeft er een belangrijke week opzitten. Dit weekend vonden immers de Belgian Paralympic Championships plaats, een organisatie van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport onder auspiciën van BPC. De donderdag voordien ging het Belgian Paralympic Committee van start met haar reeks van evenementen in het kader van de 50ste verjaardag van de Paralympische Beweging in ons land. In het d'Ieteren Gallery Museum werden de aanwezigen op bondige wijze geleid door 50 jaar Paralympisme in woord en beeld. Guido De Bondt, Secretaris-Generaal van het BOIC, behandelde als gastspreker het ontstaan van de Belgische Sportfederatie voor Gehandicapten in 1960, alsook de relatie tussen het BPC en BOIC door de jaren heen. Denis Jaeken sprak over de evolutie van het paralympisme tijdens zijn voorzitterschap (1989-2009), alvorens het woord te laten aan de huidige Voorzitter, Anne d'Ieteren. Zij sprak zich uit over de nood aan groeiend professionalisme en het belang van de integratie van de sporters met een handicap in de wereld van de valide sporten.




    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs