Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    21-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokters niet positief over gezondheidstoestand Juan Antonio Samaranch

    De dokters die Juan Antonio Samaranch behandelen hebben geen positieve vooruitzichten kunnen geven over de gezondheidstoestand van de erevoorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De Spanjaard werd dinsdag in een ziekenhuis in Barcelona opgenomen met hartproblemen en is er erg aan toe. "Omwille van zijn leeftijd en de chronische ziektes waar hij aan lijdt, kunnen we niet optimistisch zijn", verklaarde Rafael Esteban Mur, medisch directeur van het Quiron ziekenhuis. Hij voegde er aan toe dat de artsen voor het leven van Samaranch vrezen. "Dat levensgevaar kan vier tot zeven dagen duren. Samaranch ligt op intensieve zorgen en wordt geïntubeerd", klonk het.

    De 89-jarige Spanjaard was tussen 1981 en 2001 IOC-voorzitter en werd opgevolgd door Jacques Rogge. Samaranch werd in 2001 al eens in het ziekenhuis opgenomen wegens oververmoeidheid. Eind 2007 werd hij getroffen door hartproblemen en in oktober vorig jaar kreeg hij een hartaanval. Nadat hij afscheid nam van zijn ambt werd hij benoemd tot erevoorzitter voor het leven. Hij bleef in het nieuws komen met zijn inspanningen voor de sport. Samaranch deed er namelijk alles aan om de Olympische spelen naar Spanje te halen in 2012, maar dat mislukte. Ook voor de toewijzing van de Spelen van 2016 werd hij ingeschakeld, maar ondanks zijn lobbywerk werden ze niet aan Madrid, maar aan Rio De Janeiro toegewezen. Sinds 2001 is ook zijn zoon verkozen tot lid van het IOC.


    20-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC-erevoorzitter Juan Antonio Samaranch in ziekenhuis opgenomen
    Juan Antonio Samaranch is opgenomen in een ziekenhuis in Barcelona. Dat bevestigde zijn zoon aan het Spaanse agentschap EFE. De erevoorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) lijdt aan bloedarmoede. De 89-jarige Spanjaard was tussen 1981 en 2001 IOC-voorzitter en werd opgevolgd door Jacques Rogge. Hij werd in het Quironziekenhuis in Barcelona opgenomen in "een ernstige, maar stabiele toestand", klonk het.

    19-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijk ongeval Kumaritashvili was niet te voorspellen
    Het onderzoek naar het dodelijk ongeval van de Georgiër Nodar Kumaritashvili tijdens een training op de olympische piste op 12 februari, net voor aanvang van de Olympische Winterspelen in Vancouver, is afgerond. De Internationale Rodelfederatie FIL kwam na het onderzoek tot het besluit dat het ongeval "niet te voorspellen" was. Dat maakte de FIL maandag bekend. "Het dodelijk ongeval was niet te voorspellen. Na een grondig onderzoek zijn wij tot de conclusie gekomen dat niet een stuurfout maar een reeks van opeenvolgende voorvallen het ongeval hebben veroorzaakt", verklaarde secretaris-generaal Svein Romstad in een communiqué van de FIL.

    "Het onderzoek doet vermoeden dat Kumaritashvili enkele stuurfouten heeft gemaakt in de vijftiende en de zestiende bocht, waardoor hij over de rand van de piste getild werd en tegen een paal smakte", ging Romstad verder. Maar de oorzaak van de crash is toch niet helemaal opgehelderd. "Anderzijds is het niet normaal dat een dergelijk zwaar ongeval plaatsvindt enkel en alleen door stuurfouten van de rodelaar. Noch de computersimulaties, noch de experts die de piste gehomologeerd hebben, konden voorzien dat een dergelijk ongeval ooit zou kunnen plaatsvinden", stelde Romstad tot slot vast.

    07-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londen plant recordaantal dopingtests tijdens Olympische Spelen van 2012

    De organisatie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen wil tijdens het tornooi 5.000 dopingcontroles uitvoeren. Dat aantal is een absoluut record, want nog meer dan tijdens de Spelen van Peking 2008 toen er 4.770 controles plaatsvonden. Daarnaast zullen tijdens de Paralympics volgend op de Spelen nog eens 1.200 controles gebeuren. "Onze boodschap is duidelijk: valsspelers zijn niet welkom op de Olympische Spelen in Londen", zegt Debbie Jevans van het organisatiecomité. Tijdens de Spelen in China liepen 14 atleten tegen de lamp en werden 5 paarden uit de competitie teruggetrokken.


    06-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iraanse meisjes geweerd wegens hoofddoek op Olympische Jeugdspelen
    Het meisjesvoetbalteam van Iran mag niet meedoen aan de Olympische Jeugdspelen van komende zomer in Singapore, omdat de speelsters tijdens de wedstrijden een hoofddoek willen dragen. De wereldvoetbalbond FIFA heeft Iran van de deelnemerslijst geschrapt en vervangen door Thailand, zo maakte de Aziatische voetbalfederatie dinsdag bekend. Het nationaal olympisch comité van Iran heeft de voetbalsters verplicht om met een hoofddoek te spelen. De FIFA staat dat echter niet toe. Volgens de reglementen van de wereldvoetbalbond mogen alleen een T-shirt of een trui, korte broek, sokken en schoenen worden gedragen op het veld.

    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke week voor het Belgian Paralympic Committee

    Het Belgian Paralympic Committee heeft er een belangrijke week opzitten. Dit weekend vonden immers de Belgian Paralympic Championships plaats, een organisatie van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport onder auspiciën van BPC. De donderdag voordien ging het Belgian Paralympic Committee van start met haar reeks van evenementen in het kader van de 50ste verjaardag van de Paralympische Beweging in ons land. In het d'Ieteren Gallery Museum werden de aanwezigen op bondige wijze geleid door 50 jaar Paralympisme in woord en beeld. Guido De Bondt, Secretaris-Generaal van het BOIC, behandelde als gastspreker het ontstaan van de Belgische Sportfederatie voor Gehandicapten in 1960, alsook de relatie tussen het BPC en BOIC door de jaren heen. Denis Jaeken sprak over de evolutie van het paralympisme tijdens zijn voorzitterschap (1989-2009), alvorens het woord te laten aan de huidige Voorzitter, Anne d'Ieteren. Zij sprak zich uit over de nood aan groeiend professionalisme en het belang van de integratie van de sporters met een handicap in de wereld van de valide sporten.


    31-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit waren de Olympische Spelen zo dichtbij!

    Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft Suseia Flash Travel & Hospitality aangeduid als officieel agentschap voor België voor de Olympische Spelen van Londen. Dit reisagentschap wordt dus uw exclusieve partner voor de organisatie van uw ‘Olympic One Day Trip’ of een reis met verblijf naar de OS van Londen in 2012. De Olympische Spelen vinden plaats van 27 juli tot 12 augustus 2012. Met de trein bent u op minder dan twee uur in Londen. Vanuit Antwerpen bent u na één uur vliegen al in Londen, u landt dan ook in de nabijheid van het Olympisch Dorp. Als men rekening houdt met het uurverschil met Groot-Brittannië dan vertrekt u om 9u ’s morgens vanuit België en komt u om 9u ’s morgens ook in Londen aan: "In no time you’re in London!"

    Het is vandaag nog te vroeg om uw reis naar de Olympische Spelen in Londen te boeken, want de tickets voor de competities worden pas begin 2011 toegekend aan het BOIC. Maar het is ongetwijfeld interessant om de periode van de OS nu al in uw agenda aan te duiden. Na de begeestering van de Olympische competities en nadat u genoten heeft van de toeristische charmes van Londen, nodigt het BOIC u graag uit in het 'Belgian House', de ontmoetingsplaats in hartje Londen voor alle Belgische supporters.

    Suseia Flash Travel & Hospitality stelt nu reeds een formule ‘Hospitality Package London 2012’ voor aan Belgische bedrijven. ‘Hospitality Package London 2012’ is bedoeld voor groepen van 20 personen (klanten, prospects…). Suseia Flash Travel & Hospitality is niet aan haar proefstuk toe, zo organiseerde het de reizen naar de OS van Vancouver in februari 2010. Suseia kreeg ook het statuut van officieel agentschap voor de Wereldbeker van de FIFA 2010 in Zuid-Afrika.

    Op www.suseia.com vindt u nu al een lijst met veel gestelde vragen en hun antwoorden over Londen 2012. Om op de hoogte te worden gehouden over de verkoop van de Packages in 2011, kan u zich ook inschrijven op deze site. (Persbericht van het BOIC)


    23-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitser Emil Schulz, zilver op Spelen 1964, overleden
    De Duitse ex-bokser Emil Schulz, die op de Olympische Spelen van Tokio in 1964 zilver behaalde bij de middengewichten, is zondag op 71-jarige overleden in zijn woonplaats Kaiserslautern, maakte de boksafdeling van 1. FC Kaiserslautern dinsdag bekend.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poolse skiloopster Marek geschorst door haar federatie
    De 24-jarige Poolse skiloopster Kornelia Marek, die op de voorbije Winterspelen van Vancouver positief bevonden werd op het gebruik van epo, is maandagavond met onmiddellijke ingang geschorst door de Poolse Skifederatie (PZN), meldde het agentschap PAP. De PZN ontsloeg eveneens met directe ingang fysiotherapeut Vitali Tripolski. Kornelia Marek, die dopinggebruik ontkent, werd op 25 februari betrapt na afloop van de 4x5 km aflossing in het skilopen bij de vrouwen. Op die afstand eindigde Polen op de zesde plaats. Marek nam aan alle skiloopdisciplines deel, met uitzondering van de individuele sprint: ze werd 11de op de 30 km en negende in de ploegensprint. De zaak van Marek was het enige echte dopinggeval op de voorbije Winterspelen. Twee ijshockeyspeelsters, de Russin Svetlana Terenteva en de Slovaakse Lubomir Visnovsky kregen slechts een blaam voor het nemen van geneesmiddelen tegen een verkoudheid die op de verboden lijst stonden in competitie.

    21-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christophe Raes stapt uit het olympisch roeien


    Christophe Raes (Gentse RS) heeft besloten om een punt te zetten achter zijn internationale roeicarrière. De Gentenaar, vader van een dochtertje van twee, ziet de combinatie toproeien - familiaal leven om financiële en sociale redenen niet meer zitten. In februari werd hij 28. Raes finishte als achtste op de Spelen 2008 in een dubbeltwee met Bart Poelvoorde. Op de WK's van 2005 en 2006 stootte hij met Stijn Smulders door tot de A-finale. Vorig jaar werd hij met Poelvoorde tiende op het WK in Poznan. Christophe Raes kondigt zijn afscheid aan op een moment dat bondscoach Harald Jarhling en zijn dubbelvierploegmaten nog de tijd krijgen om zijn terugtrekking op te vangen en hun project 'een dubbelvier voor Londen 2012' voort te zetten. Met Tim Maeyens, Bart Poelvoorde en Hannes De Reu werd hij vorig seizoen vijfde op het Europees kampioenschap. Bram Dubois, Alexander Koch en Bastien Hoste zijn de roeiers die in aanmerking komen om Raes te vervangen in het team.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natasha de Troyer vijfde op supercombiné op Paralympics
    Natasha de Troyer is er niet in geslaagd een medaille te veroveren op de Winterparalympics. In de supercombiné voor skiesters met een visuele beperking werd de 31-jarige de Troyer, de enige Belgische deelnemer in Vancouver, zaterdag vijfde. Na de super-G was de Troyer nog vierde, in de slalom moest ze een plaatsje prijsgeven. Ze eindigde op 18.84 van de Slovaakse Henrieta Farkasova, die voor het goud de Canadese Viviane Forest 1.33 achter zich liet. De Amerikaanse Danelle Umstead werd op 14.14 derde. De Troyer werd ook al vijfde in de super-G, zevende in de slalom en achtste in de afdaling. In de reuzenslalom haalde ze de finish niet.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protestatleet Wayne Collett, olympisch zilver in 1972, overleden
    De Amerikaanse ex-atleet Wayne Collett is woensdag in Los Angeles op 60-jarige leeftijd overleden aan kanker. Collett won op de Olympische Spelen van 1972 zilver op de 400 meter. Collett zorgde tijdens de medailleceremonie in München samen met zijn landgenoot en olympisch kampioen Vince Matthews voor opschudding. Beide zwarte atleten praatten met elkaar en stonden wat rond te kijken met de handen in de heupen en het trainingsvestje open, in plaats van stil te staan en het Amerikaanse volkslied te zingen met de blik op de vlaggen. Het protest was minder openlijk dan dat van hun landgenoten Tommie Smith en John Carlos, die vier jaar eerder in Mexico met de 'Black Power'-vuist in de lucht stonden en met het hoofd naar beneden. Niettemin werden Collett en Matthews door het Amerikaans Olympisch Comité uit het aflossingsteam gegooid en levenslang geschorst, en ook het Internationaal Olympisch Comité (IOC) sloot hen uit voor de rest van hun leven. "Ik kon daar niet staan en de tekst van ons volkslied zingen, terwijl ik niet geloofde dat de woorden waar waren", aldus Collett. "Ik geloof dat we het potentieel voor een prachtig land hebben, maar ik denk niet dat het zo is". Door de uitsluiting van de twee en de blessure van John Smith konden de Verenigde Staten geen team opstellen in de 4x400m.

    20-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natasha de Troyer vijfde op de Super-G in Vancouver
    Natasha de Troyer is vrijdag op de Paralympics in Vancouver vijfde geworden op de Super-G voor skiesters met een visuele beperking. Onze 31-jarige landgenote daalde de piste in Whistler Creekside af in 1:44.03. De Slovaakse Henrieta Farkasova pakte het goud in 1:33.81, voor de Canadese Viviane Forest (1:37.54) en de Tsjechische Anna Kuliskova (1:38.02). Zaterdag skiet De Troyer nog de supercombiné. Eerder werd ze al zevende in de slalom en achtste in de afdaling. In de reuzenslalom haalde ze de finish niet.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natasha de Troyer vijfde op de Super-G in Vancouver
    Natasha de Troyer is vrijdag op de Paralympics in Vancouver vijfde geworden op de Super-G voor skiesters met een visuele beperking. Onze 31-jarige landgenote daalde de piste in Whistler Creekside af in 1:44.03. De Slovaakse Henrieta Farkasova pakte het goud in 1:33.81, voor de Canadese Viviane Forest (1:37.54) en de Tsjechische Anna Kuliskova (1:38.02). Zaterdag skiet De Troyer nog de supercombiné. Eerder werd ze al zevende in de slalom en achtste in de afdaling. In de reuzenslalom haalde ze de finish niet.

    19-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skiester Natasha De Troyer achtste op de olympische afdaling

    Natasha De Troyer is op de Paralympics in Vancouver achtstee geworden op de afdaling voor vrouwen met een visuele beperking. De Troyer, die de afdaling louter skiede als voorbereiding op de super-G en de supercombiné, finishte in een tijd van 1:48.85. Het goud ging naar de Canadese Viviane Forest (1:27.51), voor de Slovaakse Henrieta Farkasova (1:28.17) en de Amerikaanse Danelle Umstead (1:30.18). Vrijdag skiet De Troyer nog de super-G en zaterdag de supercombiné. Eerder werd ze al zevende op de slalom, op de reuzenslalom haalde ze de finish niet in de eerste run.


    17-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natasha De Troyer uitgeschakeld in reuzenslalom in Vancouver

    Skiester Natasha De Troyer is er dinsdag op de Paralympics in het Canadese Vancouver niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede run in de reuzenslalom voor vrouwen met een visuele beperking. De Troyer haalde de finish in de eerste run niet en is meteen uitgeschakeld. Zondag behaalde De Troyer de zevende plaats in de slalom voor vrouwen met een visuele beperking. Op haar programma staan nu nog de afdaling (18 maart), de super-G (19 maart) en de super-combiné (21 maart).

    Natasha ging van start als negende skister, alle kanshebbers vertrokken voor haar. De piste lag er zeer moeilijk bij -van alle skiërs die gisteren van start gingen, finishte slechts 41%- en op de Slovaakse Farkasova na maakte iedereen fouten. De Oostenrijkse Gasteiger kon als enige de achterstand beperken, maar de rest volgde op grotere afstand. Een goede manche zou dus kunnen betekenen dat er een goede uitgangspositie voor de tweede manche kon worden behaald.
    Natasha presteerde goed en halfweg de eerste run had ze de vierde tussentijd op minder dan een seconde van de derde plaats. Met deze podiumplaats voor ogen nam Natasha wat meer risico’s, maar bij één van de laatste poorten ging het mis. Door de snelheid kwam ze te wijd uit een bocht en kon ze niet tijdig bijsturen om de volgende poort correct te nemen. Diskwalificatie was het gevolg.

    De teleurstelling om het missen van de poort ruimde echter snel de baan door het overgehouden gevoel van de geskiede wedstrijd. “De gedachte dat ze opnieuw kort bij de podiumplaatsen kan skiën na 3 maanden afwezigheid sterkt het vertrouwen in zichzelf en in de knie”, aldus delegatieleider Steven Van Beylen. De reuzenslalom werd uiteindelijk gewonnen door Farkosova in 02.56.65. Gasteiger pakte na haar gouden medaille in de slalom het zilver (03.02.18) en het brons was voor de Canadese Forest in 03.11.17. Na 2 wedstrijden steken deze 3 duidelijk boven de concurrentie uit. De enige optie op een Belgische medaille is mikken op de vierde stek en hopen op een fout van één van deze drie. Zowel in de slalom als de reuzenslalom bleek dit niet onmogelijk. Natasha zal dan wel 2 perfecte runs moeten skiën.

    De afdaling, die morgen plaatsvindt, wordt opgevat als training voor de super-G (vrijdag) en de cominé (zondag). Deze beide disciplines zullen met dezelfde ingesteldheid worden opgepakt als de reuzenslalom. Delegatieleider Van Beylen: “Een run op zekerheid levert een aankomst op met een zesde of zevende plaats, zoals in de slalom eerder dit tornooi. Daarvoor zijn we echter niet naar Vancouver afgezakt. Door de blessure en het slechte weer hebben we de troeven niet meer in eigen handen, maar we staan voor een uitdaging waarin we niets te verliezen hebben. We zullen dus risico’s nemen en nu ook in de super-G op een goede prestatie hopen.”


    16-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B-staal bevestigt EPO-gebruik van Poolse skiloopster Kornelia Marek

    Het onderzoek van het B-staal dat afgenomen is bij de 24-jarige Poolse skiloopster Cornelia Marek heeft de aanwezigheid van het verboden dopingproduct EPO in haar lichaam bevestigd. Het nieuws werd dinsdag door het Poolse Olympisch Comité bekendgemaakt. "Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ons op de hoogte gebracht dat het onderzoek van het B-staal heeft aangetoond dat skiloopster Kornelia Marek positief getest heeft op EPO", vertelde Henryk Urbas, woordvoerder van het Poolse Olympisch Comité. Nu ook het B-staal de positieve test van Marek bevestigd heeft, lijkt het er meer en meer op dat de Poolse de geschiedenisboeken zal ingaan als de enige atlete die betrapt werd op het gebruik van doping tijdens de Winterspelen in Vancouver.

    Kornelia Marek werd op 25 februari betrapt na afloop van de 4x5 km aflossing in het skilopen bij de vrouwen. Op die afstand eindigde de Poolse, die de Winterspelen later zou afsluiten zonder medaillewinst, op de zesde plaats. Meer dan 2000 dopingtests werden uitgevoerd tijdens de afgelopen Olympische Winterspelen. Tot nu toe waren er geen positieve dopinggevallen bekend. Enkel twee ijshockeyspelers kregen een vermaning omdat ze een verboden geneesmiddel tegen verkoudheden gebruikt hadden.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadezen vinden 'gouden' puck terug

    Rene Fasel, de voorzitter van de Internationale IJshockeyfederatie IIHF en John Furlong, voorzitter van het olympisch organisatiecomité, hebben dinsdag in Vancouver bekendgemaakt dat de 'gouden' puck is teruggevonden waarmee de Canadese ijshockeyspeler Sidney Crosby in de verlengingen van de finale in het ijshockey bij de mannen op de Spelen in Vancouver het beslissende doelpunt maakte. De puck was op weg naar het hoofdkwartier van de Internationale IJshockey Federatie IIHF in Zürich. In het feestgedruis na afloop van de finale raakte Crosby zijn stick en een handschoen kwijt. Achteraf bleek ook de puck verdwenen te zijn. De stick en de handschoen werden eerder al teruggevonden. Nu ook de 'gouden' puck opnieuw terecht is, kan het Canadese ijshockeygekke volk opgelucht ademhalen. De teruggevonden puck krijgt een plaatsje in de befaamde Hall of Fame voor ijshockey in Toronto.


    15-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natasha De Troyer wordt zevende op de slalom in Vancouver
    Natasha De Troyer is zondag op de Paralympics in het Canadese Vancouver zevende geworden op de slalom voor vrouwen met een visuele beperking. De Troyer, die na de eerste manche de zesde tijd had neergezet, werkte de slalom op de piste van Whistler af in 2:18.19. Het goud ging naar de Oostenrijkse Sabine Gasteiner (2:00.56), het zilver was voor de Canadese Viviane Forest (2:01.45) en de Australische Jessica Gallagher pakte brons (2:04.35). Op de vorige Paralympics in Turijn in 2006 was de Belgische nog zesde geworden op deze discipline. De Troyer komt op de Paralympics ook nog in actie op de reuzenslalom (16 maart), de afdaling (18 maart), de super-G (19 maart) en de super-combiné (21 maart).

    Door het aanhoudende slechte weer is het programma voor het Alpijns skiën op de Paralympics te Vancouver volledig omgegooid. De afdaling werd zaterdag meerdere keren uitgesteld en ging uiteindelijk toch niet door. Er werd besloten om de tragere nummers, zoals de slalom en reuzenslalom, naar voren te schuiven in het programma. Deze aanpassing is slecht nieuws voor Natasha De Troyer. De beslissing om deel te nemen aan de afdaling werd immers genomen met oog op extra trainingssessies in de voorbereiding van de slalom, reuzenslalom en combiné. Bovendien werden de officiële trainingen van donderdag en vrijdag ook afgelast door het slechte weer.

    "Zonder wedstrijdritme, noch specifieke slalomtraining in de benen opende Natasha als eerste het Alpijns skiën in Whistler Mountain. Haar eerste run was degelijk, maar niet goed genoeg om te strijden om de medailles. Enkele foutjes halfweg de tweede run resulteerden in de zevende plaats", vertelt delegatieleider Steven Van Beylen. "De ontgoocheling is aanwezig, en terecht. De concurrentie is hard en heeft duidelijk niet stil gestaan. Gezien de omstandigheden is elke dag een nieuwe dag, een nieuwe kans. In sport kan alles en dus kan Natasha dinsdag haar kwaliteiten tonen in de reuzenslalom.”

    Voor meer informatie over de delegatie kan u steeds terecht op www.supporterparalympics.be. Daar kan u in de rubriek ‘Belgen in actie’ ook het aangepaste programma terugvinden.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie overleden Georgische rodelaar krijgt schadevergoeding
    De familie van de overleden Georgische rodelaar zal een gepaste schadevergoeding krijgen. Dat maakten de organisatoren van de Olympische Winterspelen in Vancouver bekend. Nodar Kumaritashvili overleed op 12 februari op amper 21-jarige leeftijd toen hij tijdens een training uit de bocht ging op de gevaarlijke olympische rodelpiste van Whistler. Na een eerste onderzoek bleek dat de fel gecontesteerde piste geen afwijkingen vertoonde. Nadien werd de omloop wel aangepast om de veiligheid te verhogen. Het organisatiecomité van de Spelen (Covan) heeft de familie van de Georgiër intussen laten weten dat er dankzij een verzekeringsprogramma een schadevergoeding zal uitgekeerd worden. Hoeveel die bedraagt, wilde woordvoerde Renée Smith-Valade niet zeggen.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs