Foto
Inhoud blog
 • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
 • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
 • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
 • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
 • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
 • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
 • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
 • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
 • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
 • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
  Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
  Foto

  UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

  Foto

  Joerie Devreese
  'Ola Olympia'

  Tombo in Peking & London
  Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
  01-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLA OLYMPIA: acrobaten in de sneeuw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het IOC wil de laatste jaren jongeren warm maken voor de olympische beweging. Via bijvoorbeeld nieuwe, spectaculaire sporten toe te voegen aan hun programma. Eén van die sporten is het freestyle skiën. Die halsbrekende toeren probeer je best thuis niet na te doen. Op het olympisch programma staan drie disciplines: moguls, aerials en het nieuwe onderdeel skicross.

  Bij moguls heb je een kleine afdaling over sneeuwhobbels, waarbij twee kleine schansen zijn aangebracht op de afdaling. Op die schans kan je een beweging (vb. pirouette) uitvoeren. Het eindresultaat wordt bepaald door een combinatie van tijd en punten voor de bewegingen. Bij het onderdeel aerials ben je volledig afhankelijk van de jurering. De skiërs gaan op een rechtstaande schans af, maken zoveel en zo ingewikkeld mogelijke figuren en bewegingen, om dan zo goed als het kan neer te komen op een hellende strook. Een jury geeft een score voor je uitgevoerde oefening. In de skicross gaan enkele deelnemers naar beneden op een geaccidenteerd parcours. De snelste is de winnaar.

  Wie zijn nu de acrobaten in de sneeuw? De uittredende olympische kampioen in het mogulskiën is de Australiër Dale Begg-Smith en net als vier jaar geleden in Turijn maakt hij opnieuw een ernstige kans op de titel. De Canadezen (met Alexandre Bilodeau, Vincent Marquis en Maxime Gingras) worden voor eigen volk wellicht de grote concurrenten. De Verenigde Staten leveren met Patrick Deneen de huidige wereldkampioen op dit onderdeel. Ernstige outsiders worden de Fransman Guilbaut Colas, de Zweed Jesper Bjoernlund en de Kazak Dmitriy Reiherd.

  Bij de vrouwen is de Canadese Jennifer Heil de absolute topfavoriete. De kampioene van 2006 verloor nog niet in 2010. Haar grootste tegenstander wordt wellicht Aiko Uemura, de Japanese wereldkampioene. De Amerikanen beschikken, onder aanvoering van Heather McPhie, ook over heel wat podiumkandidaten. En vanuit Europese hoek wordt het uitkijken naar de Tsjechische Nikola Sudova.

  Bij de aerials lijkt het een duel te worden tussen China, Canada en Wit-Rusland. De Witrussen Anton Kushnir, Dmitri Dashinski en Alexei Grishin zijn podiumrijp. Canada zet daar ook al een trio tegenover met Kyle Nissen, Steve Omischl en Warren Shouldice. En om het bij drie te houden schuiven we voor China Xiaopeng Han (olympisch kampioen 2006), Zhongqing Liu en Guangpu Qi naar voren.

  Welke vier Chinese vrouwen gaan strijden voor goud, weten we nog niet, maar hen kloppen lijkt bijna onmogelijk. Mengtao Xu, Nina Li, Xinxin Guo, Shuang Cheng, Xin Zhang, u kiest maar. De enige die echt roet in het eten kan gooien, lijkt de Australische Lydia Lassila. Hoewel Evelyne Leu, de Zwitserse die won in 2006, net op tijd opnieuw in vorm lijkt.

  De skicross mag straks zijn eerste olympische kampioenen begroeten in Vanvouver. In een race tegen elkaar mag niet veel misgaan en je hebt maar beter de factor geluk aan je zijde. Voor de mannen kiezen wij tussen Christopher Delbosco (Canada), Tomas Kraus (Tsjechië), Andreas Matt (Oostenrijk), Michael Schmid (Zwitserland) en Casey Puckett (Verenigde Staten). Voor de vrouwen durven we ons zelfs aan een top-3 wagen met Kelsey Serwa (Canada), Ophélie David (Frankrijk) en Ashleigh McIvor (Canada). Maar weet dat we bij gokspelen nog nooit hebben gewonnen.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds vier jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


  >> Reageer (0)
  30-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seppe Smits als beste naar de finale op WB in Calgary
  Seppe Smits heeft zich vrijdag in Calgary geplaatst voor de finale van de vijfde WB-manche halfpipe van het seizoen. De 18-jarige Smits was in de kwalificaties de beste van alle deelnemers. De top-drie van de twee heats kreeg een rechtstreekse plaats in de finale, die vandaag  wordt afgewerkt. Smits, die vandaag ook de finale van de slopestyle betwist, kreeg zijn score voor een 'frontside air', een 'backside 900', 'back-to-back 720's' en een 'alley oop backside 540'. De snowboarder wacht nog op de toekenning van de internationale quotaplaatsen om te weten of hij naar de komende Winterspelen in Vancouver mag. Hij is eerste reserve en moet rekenen op een buitenlandse afvaller. Kevin Bronckaers werd 33ste in de kwalificaties, met 24 punten, niet genoeg voor een plaats in de finale of de halve finales. Enkele toppers, zoals de Amerikaanse regerende olympische kampioen Shaun White, zijn dit weekend actief op de X Games in Aspen, en ook de Finse WB-leider Janne Korpi was afwezig in Calgary.

  >> Reageer (0)
  28-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Organisatiecomité maakt zich zorgen over het weer in Vancouver
  Het organisatiecomité van de Olympische Winterspelen in het Canadese Vancouver (VANOC) is bezorgd over de weersituatie in Vancouver. Binnen twee weken, op 12 februari, gaan de 21ste Winterspelen er van start, maar net nu is het in de stad ongewoon warm voor de tijd van het jaar. Volgens meteorologen ligt het probleem bij de geografische ligging van de stad. Vancouver ligt aan de Stille Oceaan en aan de voet van de Rocky Mountains. De stad heeft momenteel te lijden onder de aanvoer van warme maritieme lucht, waardoor de gemiddelde temperatuur hoger ligt dan normaal. "Normaal schommelen de temperaturen in Vancouver in februari tussen 1,5 en 8 graden Celsius. Nu was het in januari al warmer dan 14 graden. Nog nooit heeft een stad met een dergelijk zacht klimaat de Olympische Winterspelen mogen verwelkomen", aldus René Heroux van de Canadese meteorologische dienst. De organisatie benadrukte wel dat het probleem zich enkel voordoet in het skistation Cypress Mountain, dat vlak bij de stad en op een hoogte van amper 930 m ligt. Het merendeel van de proeven in open lucht worden echter in Whistler gehouden, op 125 km van de stad. En daar viel in november alleen al 4 meter sneeuw.

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Olympische Spelen voor Marianne Timmer

  Marianne Timmer gaat definitief niet naar de Olympische Spelen. De 35-jarige schaatsdiva kwam bij de skate-off op de 1000 meter tot een tijd van 1.19,92 en was daarmee minder snel dan Ireen Wüst (1.18,29) en Natasja Bruintjes (1.18,88). Het laatste startbewijs ging daardoor naar Wüst. Timmer raakte twee maanden geleden zwaargeblesseerd, toen haar Chinese tegenstandster Jing Yu haar balans verloor en vervolgens Timmer onderuit maaide. De schaatsster uit de Control-ploeg brak daarbij haar hielbeen op meerdere plaatsen, waarna gevreesd werd voor het einde van haar carrière. De pupil van coach Jac Orie herstelde echter wonderbaarlijk snel, waardoor ze in twee skate-offs alsnog kon strijden voor de laatste olympische tickets. Vrijdag miste Timmer al de kans op plaatsing voor de 500 meter in een rechtstreeks duel met Thijsje Oenema. Ook maandag bleef een stunt uit. In België is Timmer bekend om de 'Tommeke, Tommeke, Tommeke' versie van Michel Wuyts bij de wereldtitel van Boonen. Dat was gebaseerd op dezelfde uitroep van de Nederlandse journalist Frank Snoeks.


  >> Reageer (0)
  27-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sébastien Godefroid stopt als trainer bij Vlaamse Yachting Federatie
  Na een kort jaar voor de Vlaamse Yachting Federatie te werken, heeft Sébastien Godefroid beslist zijn aanstelling als federaal trainer te beëindigen. "Ik hou enorm van de job, maar toch voel ik weer de nood om zelf actief te gaan zeilen. Binnen een vaste aanstelling heb ik hier te weinig mogelijkheden voor. De federatie vond dit spijtig, maar begreep het goed", zegt Godefroid. Hij wil op zelfstandige basis de topsportcel zeilen wel blijven ondersteunen. Van een echte comeback op het hoogste niveau is er geen sprake, laat Godefroid verder weten. Hij blijft uit het olympisch circuit. "Ik heb veel genoten van mijn olympische carrière. Dag in, dag uit als de snelste, hoogste en sterkste door het leven willen gaan, begon echter net iets te zwaar te worden", aldus nog Godefroid, winnaar van olympisch zilver in de Finnklasse in Atlanta '96. Op de Spelen in Peking werd hij met de Nederlandse Carolijn Brouwer twaalfde in de Tornado-klasse.

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russische Alena Sidko testte positief op EPO
  Russische media hebben gemeld dat de 30-jarige Russische skiester Alena Sidko betrapt is op het gebruik van EPO en daardoor uit het olympisch team is gezet. Sidko testte op 26 december positief tijdens de jaarlijkse skiwedstrijd in Krasnogorks, in de buurt van de Russische hoofdstad Moskou. De Russische skiester kan nog wel een tegenexpertise aanvragen. Nationale coach Yuri Charkovsky wou niet reageren op het bericht en stelde dat Sidko uit het team was gezet wegens haar overgewicht. Alena Sidko won in 2005 op het WK de bronzen medaille in de teamsprint. Een jaar later deed ze op de Olympische Winterspelen in Turijn die prestatie nog eens over op de individuele sprint.

  >> Reageer (0)
  26-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Isabelle Pieman en Bart Mollin verrassende namen in selectie
  Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité heeft op de voorstelling van de selectie voor de Olympische Winterspelen in Vancouver uitgepakt met twee verrassende namen: die van kunstschaatsster Isabelle Pieman en skiër Bart Mollin. Vooral de selectie van Pieman is opmerkelijk. De Brusselse had in september 2009 op het olympisch kwalificatietoernooi in het Duitse Oberstdorf verrassend voldaan aan de internationale selectiecriteria, maar ging tevergeefs op zoek naar de Belgische limiet. Op het EK in het Estse Tallinn, kreeg ze vorige week een laatste kans. Om haar selectie af te dwingen moest ze daar bij de beste 12 eindigen, maar daar slaagde ze niet in. Wel integendeel: met de 33ste plaats bleef ze ver onder de verwachtingen. Dat ze nu alsnog wordt opgevist, mag best opmerkelijk worden genoemd. "En toch gingen we niet onbezonnen te werk", verdedigt Philippe Berben, de voorzitter van de selectiecommissie, de selectie van Pieman. "Er bestaat een goede uitleg voor de slechte prestatie van Isabelle op het EK. Na contact met de internationale bond, die ons verzekerde dat ze veel hoger had moeten eindigen, hebben we beslist haar het voordeel van de twijfel te geven."

  De selectie van Bart Mollin riep iets minder vragen op. De slalomskiër miste het WK door een knieblessure, maar maakte de voorbije weken indruk in de FIS-slaloms, het niveau net onder de Wereldbeker. Door zijn selectie telt België nu drie skiërs in Vancouver: Karen Persyn en Jerke Van den Bogaert waren al langer zeker.

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische bobsleevrouwen krijgen een reserve mee naar Vancouver
  De Belgische bobsleevrouwen Elfje Willemsen en Eva Willemarck zijn sinds dinsdag officieel zeker van hun deelname aan de Olympische Winterspelen in het Canadese Vancouver. Het duo gaf afgelopen weekend nog verstek voor de laatste WB-manche van het seizoen en het EK in het Oostenrijkse Igls omdat Willemsen last had van een voetblessure. Echt veel zorgen maakt de Belgische stuurvrouw zich echter niet. "De kans dat we op de Spelen staan is zeer groot. Het forfait kwam er eerder uit voorzorg. Het gaat om een lichte blessure en om de Spelen niet in het gedrang te brengen, wilde ik me liever niet overbelasten."

  Het BOIC wil alvast geen risico's nemen en stuurt met Evi Petro een reserve mee naar Vancouver, al komt zij enkel in aanmerking om eventueel Eva Willemarck te vervangen, weet Elfje Willemsen. "Het is enkel de stuurvrouw die de kwalificatie afdwingt. De remster mag vervangen worden, maar als ik niet zou kunnen starten, zit het avontuur er op. Evi maakt officieel ook geen deel uit van de delegatie. Ze heeft geen accreditatie en verblijft dus ook niet in het olympisch dorp. Ze zit in de stad op hotel en moet zich gewoon klaar houden om eventueel Eva te vervangen."

  Willemsen en Willemarck, die nog geen drie jaar geleden nog nooit een bobslee van dichtbij hadden gezien, mikken in Vancouver op een plaatsje bij de beste 16. "Op basis van hun prestaties in de Wereldbeker moet dat haalbaar zijn", vertelt delegatieleider Eddy De Smedt. "Als alles meezit zit er eventueel zelfs een top-12 in. Het bobsleeteam is een heel mooi verhaal aan het schrijven en het kan alleen maar mooier worden." Het bobsleeën voor vrouwen in Vancouver staat op 23 en 24 februari op het programma.

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOIC selecteert 10 sporters voor Olympische Winterspelen
  Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft uiteindelijk tien sporters geselecteerd voor de Olympische Winterspelen, die op 12 februari in het Canadese Vancouver van start gaan. De deelname van twee sporters is wel nog onder voorbehoud. De acht die nu al zeker zijn van hun ticket voor Vancouver zijn de twee bobsleevrouwen Elfje Willemsen en Eva Willemarck, kunstschaatsers Kevin Van der Perren en Isabelle Pieman, slalomskiërs Karen Persyn, Jeroen Van den Bogaert en Bart Mollin en shorttracker Pieter Gysel. Snowboarder Seppe Smits en schaatser Kris Schildermans wachten nog op de toekenning van de internationale quotaplaatsen. De twee zijn eerste of tweede reserve. Uitsluitsel wordt binnen de twee dagen verwacht.

  De selectie die dinsdag werd voorgesteld is hoe dan ook de grootste sinds de Olympische Winterspelen van Oslo 1952 geleden, toen België negen sporters stuurde. Vier jaar terug in Turijn, kwamen er amper vier Belgen in actie. Dat België nu dubbel zoveel atleten naar de Winterspelen stuurt, zorgt echter niet meteen voor een gewijzigd verwachtingspatroon. "We moeten realistisch blijven", vertelt delegatieleider Eddy De Smedt. "Ik denk dat als alle geselecteerden in Vancouver een personal best neerzetten, we best tevreden mogen zijn. Op dat moment zullen we niemand iets kunnen verwijten. Ik hoop op twee à drie finaleplaatsen en droom stiekem van een uitschieter, maar ik denk dat we eerlijk en bescheiden moeten blijven: een medaille zal er wellicht niet inzitten."

  "Pieter Gysel en Kevin Van der Perren zijn de mannen voor wie een plaatsje in de top-8 moet mogelijk zijn", weet De Smedt. "Zij kunnen ook voor een uitschieter zorgen, samen met Seppe Smits. Ik hoop oprecht dat hij nog groen licht krijgt van de internationale federatie. Op basis van zijn twee laatste WB-wedstrijden (negende en zesde plaats) moet hij aanspraak kunnen maken op een plaatsje in de finale met 12. En op dat moment is alles mogelijk ... Voor de rest hoop ik gewoon met zoveel mogelijk plaatsen tussen 8 en 24 terug te keren naar België."

  >> Reageer (0)
  25-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Claudia Pechstein mag niet naar Olympische Spelen
  De Zwitserse federale rechtbank heeft het beroep dat de 37-jarige Duitse schaatsster Claudia Pechstein had aangetekend tegen haar tweejarige schorsing, verworpen. Pechstein hoopte een gerechtelijk bevel te verkrijgen om aan de Spelen te mogen deelnemen, maar door de uitspraak mag ze haar olympische dromen opbergen. De Zwitserse rechtbank was van oordeel dat er weinig kans bestaat dat de vijfvoudige olympisch kampioene haar algemeen beroep tegen de schorsing zal winnen. Pechstein werd vorig jaar door de Internationale Schaatsunie ISU op grond van indicaties en opvallende bloedwaarden voor twee jaar geschorst. Ze was de eerste atlete die op basis van afwijkende waarden in haar biologisch paspoort werd geschorst. Ook het Internationaal Sporttribunaal TAS bevestigde op 25 november haar schorsing. In december deed de Zwitserse federale rechtbank een toegeving, waardoor Pechstein mocht starten op de 3.000 m in het Amerikaanse Salt Lake City. Ze faalde echter om het olympisch minimum te halen. Haar advocaten dienden daarna een claim in om haar in meer wedstrijden te laten starten, maar dat werd resoluut door de rechtbank afgewezen.

  >> Reageer (0)
  24-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde Canadees schrijft in Vancouver olympische geschiedenis
  De blinde Canadees Brian McKeever schrijft volgende maand op de Winterspelen in Vancouver olympische geschiedenis. Hij wordt dan de eerste atleet die zowel aan de Paralympics als de Olympische Winterspelen zal deelnemen. Tijdens de Paralympics van 2002 en 2006 won McKeever met zijn broer als begeleider in totaal liefst zeven medailles. Deze keer waagt hij het op de 'echte' Spelen in Vancouver individueel op de 50 km skilopen. De 30-jarige Canadees, die op zijn 19de de ziekte van Stargardt kreeg, beschikt over nog slechts 10 procent van zijn gezichtsvermogen. Sinds zijn 21ste wordt hij officieel als blind beschouwd.

  >> Reageer (0)
  23-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLA OLYMPIA: Glijdende stenen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Curling? Is dat olympisch? Nog nooit gezien? Nog nooit beoefend? De ouderen onder ons kennen wel allemaal de Vlaamse volkssport krulbollen. Wel, curling kunnen we nog het best vergelijken met deze sport. Ook het petanquespel komt aardig in de buurt. Het doel is om de bijna 20kg wegende steen op een ijsbaan naar een doel te laten glijden. De steen die het dichtst bij het doel ligt, scoort punten. Een spel bestaat uit 10 rondes, 'ends' genaamd. Twee teams van vier spelers nemen het tegen elkaar op. Per end laten de spelers acht stenen glijden, twee per persoon dus.

  Het valt moeilijk in te schatten wie in het curlen de grootste kans maakt op de olympische titel. In december kroonden Zweden, bij de mannen, en Duitsland, bij de vrouwen, zich tot Europees kampioen, telkens met Zwitserland als tegenstander in de finale. Opmerkelijk is dat China in Vancouver voor de eerste keer deelneemt, bij de mannen en de vrouwen.

  Namen zeggen ons weinig in deze best gezellige sport. De Zwitser Markus Eggler (brons in 2002), de Canadees Kevin Martin (zilver in 2002 en goud in 2006) en de Brit David Murdoch (wereldkampioen) kan je altijd spelen in de gokkantoren. Bij de vrouwen zetten we een stip naast de Zweedse Anette Norberg en de Zwitserse Mirjam Otto. Ook België beschikt over een team en vertoeft in de middenmoot van de B-landen, een heel eind verwijderd dus van olympische roem.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds vier jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen sneuvelen vroeg op 500 meter op EK shorttrack
  Op de tweede dag van het EK shorttrack in het Duitse Dresden hebben de Belgische deelnemers -net als vrijdag- opnieuw geen rol van betekenis kunnen spelen. Geen van de drie Belgen kon zich op de 500 meter plaatsen voor de kwartfinales. De twee Belgische mannen (Timothy Dewispelaere en Maarten Slembrouck) werden beiden uitgeschakeld in hun voorrondereeks. Anne-Sophie Davreux stootte dankzij een snelste verliezende tijd wel door naar de reeksen, maar daarin werd ze als op een na traagste van haar reeks uitgeschakeld. Vrijdag speelden de drie Belgen ook al een figurantenrol op de 1.500 meter. Zondag staan de 1.000 meter en de afsluitende 3.000 meter (finale) op het programma.

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seppe Smits wordt zesde op WB halfpipe in Stoneham:
  Snowboarder Seppe Smits is zesde geworden op de WB-manche halfpipe in het Canadese Stoneham. Voor de 18-jarige Belg, die eerste reserve is voor de Olympische Winterspelen, is het zijn beste WB-resultaat tot dusver. Kevin Bronckaers werd negende. De overwinning ging naar de Finse WB-leider Janne Korpi. Bij de vrouwen haalde de Chinese Cai Xuetong het.

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanja Frieden kan olympische titel snowboardcross niet verdedigen
  De 33-jarige Zwitserse Tanja Frieden zal haar olympische titel in de snowboardcross niet kunnen verdedigen op de Olympische Winterspelen in Vancouver. De Zwitserse liep tijdens de wereldbekermanche in het Canadese Stoneham een blessure op. Het nieuws werd door de Zwitserse Skifederatie (Swiss-ski) bekendgemaakt. "De scheur in de achillespees is zo erg dat een deelname aan de Olympische Winterspelen in Vancouver uitgesloten is voor de titelhoudster", meldt Swiss-ski na een onderzoek in Zürich. Frieden, die ook last heeft van een ontwrichte schouder, wordt vandaag geopereerd aan de achillespees.

  >> Reageer (0)
  22-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen overleven reeksen 1.500 meter niet op EK shorttrack
  Op de eerste dag van het EK shorttrack in het Duitse Dresden zijn de drie Belgische deelnemers uitgeschakeld in de reeksen van de 1.500 meter. Timothy Dewispelaere en Maarten Slembrouck finishten in hun reeks allebei als vijfde. Bij de vrouwen werd Anne-Sophie Davreux vierde in haar reeks. Alleen de top twee van elke reeks en de twee (bij de mannen) of vier (bij de vrouwen) snelste verliezende tijden plaatsten zich voor de halve finales. Belgiës enige kanshebber op een medaille, Pieter Gysel gaf verstek voor het EK. Hij bereidt zich in Canada voor op de Olympische Winterspelen van volgende maand in Vancouver. Zaterdag wordt in Dresden de 500 meter afgewerkt, zondag de 1.000 meter en de 3.000 meter (finale).

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goud voor Plushenko, Van der Perren is 11de, Hendrickx 20ste op het EK
  De Rus Evgeni Plushenko is in het Estse Tallinn Europees kampioen kunstschaatsen bij de mannen geworden. Hij haalde het met een totaal van 255,39 punten voor de Zwitser Stephane Lambiel (238,54 ptn) en de Franse titelverdediger Brian Joubert (236,45 ptn). Voor Plushenko is het de zesde Europese titel, de eerste sinds hij na zijn olympisch goud in Turijn 2006 een sabbatperiode inlaste. Kevin Van der Perren, die na de korte kür van woensdag elfde stond, verzamelde 127,76 punten in de vrije kür, bijna 20 punten minder dan zijn persoonlijk record (145,78). In totaal behaalde de bronzen medaillewinnaar van het EK van 2007 en 2009 195,48 punten (pr 219,36 ptn), goed voor de elfde plaats. De 17-jarige Jorik Hendrickx, die 19de stond, kreeg voor zijn vrije kür 102,36 punten, ruim boven zijn persoonlijk record (93.19). Ook met zijn totaalscore, 161,06 punten, brak hij zijn persoonlijk record (146.32). In de eindstand strandde Hendrickx op de twintigste plaats.

  >> Reageer (0)
  21-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronny Ackermann (Noordse combinatie) zegt af voor Vancouver
  De Duitser Ronny Ackermann, viervoudig wereldkampioen noordse combinatie, heeft donderdag bekendgemaakt dat hij wegens zijn aanhoudende slechte vorm afzegt voor de komende Winterspelen in Vancouver. De 32-jarige Ackermann, eindlaureaat van de Wereldbeker in 2002, 2003 en 2008, had nog altijd de Duitse criteria niet gerealiseerd (tenminste één keer top-15 in een WB-manche). Zijn beste resultaat was de 16de plaats afgelopen weekend in het Franse Chaux-Neuve, in afwezigheid van de beste Duitsers en Finnen. Ackermann hoopte in Vancouver voor het eerst olympisch kampioen te worden. Tot nu toe heeft hij drie zilveren medailles op zijn palmares (in de landencompetitie in 2002 en 2006, en in de sprint in 2002).

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsjechische delegatie voor Vancouver is 88 man sterk

  Het Olympisch Comité van Tsjechië heeft de namen bekendgemaakt voor de Olympische Winterspelen in Vancouver. De delegatie bestaat uit 88 atleten. Dat is een plaatselijk record. Cross-country skiër Lukas Bauer en snelschaatster Martina Sablikova zijn de meest uitgesproken favorieten op een (gouden) medaille. Alpineskiester Sarka Zahrobska, wereldkampioene slalom in 2007, zit eveneens in de selectie. Veel wordt ook verwacht van het 23-koppige ijshockeyteam, mét gewezen NHL vedette Jaromir Jagr. Vier jaar geleden in Turijn veroverde Tsjechië brons in deze sport. Het was één van de vier medailles die Tsjechië meebracht uit Italië in 2006.


  >> Reageer (0)
  19-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische tweevrouwsbob past voor WB-manche in Igls
  Elfje Willemsen en Eva Willemarck nemen volgend weekend niet deel aan de wereldbekermanche en Europees kampioenschap bobslee in het Oostenrijkse Igls. Willemsen heeft last van een voetblessure en wil geen risico nemen met de Spelen in het vooruitzicht. De Belgische tweevrouwsbob is zo goed als zeker geplaatst voor de Olympische Winterspelen in het Canadese Vancouver. De top 12 van de ranglijst mag naar de Spelen en België is negende. In de wereldbekerstand is Willemsen 23ste met 544 punten. Op 25 januari beslist het Belgisch Olympisch Comité of Eva Willemarck Elfje Willemsen als remster vergezelt naar de Spelen. Het bobsleeën voor vrouwen in Vancouver staat op 23 en 24 februari op het programma.

  >> Reageer (0)


  Foto

  Archief per jaar
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008

  E-mail mij

  Druk hier om te mailen.


  olympische links
 • Joerie Devreese
 • BOIC
 • Belgian Sports Technology Club

 • Links van olympische atleten
 • Ilse Heylen
 • Elco Van der Geest
 • Olivier Cauwenbergh
 • Eline Berings
 • Kristof Beyens
 • Kim Clijsters
 • Tim Maeyens
 • Bobslee België
 • Jerke Van den Bogaert
 • Karen Persyn

  Olympische atleten
 • Sven Nys
 • Evi Van Acker
 • Dirk Van Tichelt
 • Mouha-Gielen
 • Tom Van Geneugden


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!