Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsjechische delegatie voor Vancouver is 88 man sterk

    Het Olympisch Comité van Tsjechië heeft de namen bekendgemaakt voor de Olympische Winterspelen in Vancouver. De delegatie bestaat uit 88 atleten. Dat is een plaatselijk record. Cross-country skiër Lukas Bauer en snelschaatster Martina Sablikova zijn de meest uitgesproken favorieten op een (gouden) medaille. Alpineskiester Sarka Zahrobska, wereldkampioene slalom in 2007, zit eveneens in de selectie. Veel wordt ook verwacht van het 23-koppige ijshockeyteam, mét gewezen NHL vedette Jaromir Jagr. Vier jaar geleden in Turijn veroverde Tsjechië brons in deze sport. Het was één van de vier medailles die Tsjechië meebracht uit Italië in 2006.


    19-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische tweevrouwsbob past voor WB-manche in Igls
    Elfje Willemsen en Eva Willemarck nemen volgend weekend niet deel aan de wereldbekermanche en Europees kampioenschap bobslee in het Oostenrijkse Igls. Willemsen heeft last van een voetblessure en wil geen risico nemen met de Spelen in het vooruitzicht. De Belgische tweevrouwsbob is zo goed als zeker geplaatst voor de Olympische Winterspelen in het Canadese Vancouver. De top 12 van de ranglijst mag naar de Spelen en België is negende. In de wereldbekerstand is Willemsen 23ste met 544 punten. Op 25 januari beslist het Belgisch Olympisch Comité of Eva Willemarck Elfje Willemsen als remster vergezelt naar de Spelen. Het bobsleeën voor vrouwen in Vancouver staat op 23 en 24 februari op het programma.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Persyn wordt vierde in Zagreb
    Karen Persyn is dinsdag vierde geworden in de FIS-slalom in het Kroatische Zagreb. Onze 26-jarige landgenote was bijna 2 seconden trager dan de Sloveense winnares Ula Hafner. Op 26 februari vertegenwoordigt Persyn ons land in de slalom op de Winterspelen in het Canadese Vancouver.

    18-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLA OLYMPIA: Vikingen veroveren Vancouver
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cross-country, of simpelweg langlaufen, is misschien wel één van de meest veeleisende sporten. Mannen en vrouwen verdelen in Vancouver twaalf keer goud (individueel, in team, in de klassieke of de vrije stijl). De sprint en de lange afstand (30 km voor vrouwen, 50 km voor mannen) worden gelopen in de klassieke stijl. Team sprint en 10 km (vrouwen), 15 km (mannen) behoren tot de vrije stijl. In de achtervolging (15 km voor vrouwen, 30 km voor mannen) en de estafette (4x5 km voor vrouwen, 4x10 km voor mannen) mag er gecombineerd worden.

    Het verschil tussen de klassieke en de vrije stijl zit em in het ‘lopen’. Bij de klassiekers zetten de atleten zich voornamelijk af met de ski, ondersteund door de stokken. Ze glijden in twee sporen. De vrije stijl is een vorm van schaatstechniek, waarbij stokken niet altijd gebruikt worden. Er wordt zijwaarts afgezet.

    Het mag duidelijk zijn dat de Noren de grote slokop worden in Vancouver. De tijden van Björn Daehlie liggen al enige tijd achter de rug, maar de Vikingen zullen cross-countryland veroveren. Bij de vrouwen valt het nog mee. Het is vooral uitkijken naar Marit Bjoergen. De Zweedse vrouwen, onder aanvoering van Charlotte Kalla en Anna Haag, worden te duchten tegenstanders. Finland speelt wellicht de kaart van Aino-Kaisa Saarinen, Rusland komt met de één of andere ook mee op de podia. De Poolse Justyna Kowalczyk zou wel es roet in het eten kunnen gooien bij al die meiden uit het Hoge Noorden. Misschien kan oudgediende, Kristina Smigun-Vaehi uit Estland -dubbele olympische kampioene van Turijn in 2006- nog één keer hoge toppen scheren.

    Wie de Noorse mannen van goud wil houden, zal meer dan goeie papieren nodig hebben. Petter Northug jr., Ola Vigen Hattestad, John Christian Dahl, om het bij drie te houden, zouden wel es enkel de kruimels voor de tegenstand kunnen overlaten. Tegenstand moet er komen van de Zweed Marcus Hellner en de Rus Nikita Kriukov. Vincent Vittoz voert een sterk Frans blok aan. Duitsland kan misschien nog verrassen met Tobias Angerer.

    Neen, geen landgenoten in de cross-country. Enkele jaren terug hadden we nog ene Pascal Parmentier, die nooit op de Spelen geraakte, maar wel internationaal zijn ding deed. Het wordt wellicht wachten op de junioren Gael en Gaetan Mathy. Maar als er geen land is, is er ook geen weg.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds vier jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


    17-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Persyn niet naar tweede reeks op WB in Maribor
    Karen Persyn klokte zondag in de WB-manche slalom in het Sloveense Maribor de 59ste tijd in de eerste reeks, onvoldoende voor startrecht in de tweede reeks, enkel voorbehouden aan de beste 30. Met 58"93 finishte ze ruim anderhalve seconde van de 30ste plaats. De Oostenrijkse Marlies Schild zette met 53"29 de snelste tijd neer in de eerste reeks. De 26-jarige Persyn neemt volgende maand deel aan de Winterspelen in het Canadese Vancouver.

    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Mollin wint FIS-slalom in Innerkrems
    Bart Mollin heeft vrijdag de FIS-slalom gewonnen in het Oostenrijkse Innerkrems. De 28-jarige Mollin, snelste in de eerste en tweede in de tweede reeks, won met een totaaltijd van 1:31.36, n met respectievelijk 62 en 82 honderdsten voorsprong op de Slovenen Tomaz Velecic en Jan Debeljak. Kai Alaerts, donderdag winnaar van de eerste FIS-slalom in Innerkrems, werd vrijdag vierde op 94 honderdsten, en Jerke Van den Bogaert, al zeker van een plaats op de komende Winterspelen in Vancouver, legde beslag op de zesde plaats, op 1:18 seconde van Mollin. Mollin werd donderdag in de eerste FIS-slalom in Innerkrems gediskwalificeerd in de tweede manche.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitser Gregor Stähli geeft verstek voor Winterspelen Vancouver
    De Zwitser Gregor Stähli, regerend wereldkampioen skeleton, heeft verstek gegeven voor de komende Winterspelen in Vancouver door een dijblessure. De 41-jarige Stähli heeft drie wereldtitels (1994, 2007, 2009) en twee bronzen olympische medailles (2002, 2006) op zijn palmares. De Zwitser blesseerde zich eind november tijdens de WB-manche van Lake Placid, maar lijkt toch nog geen punt te zetten achter zijn carrière.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OS 2010 - Rogge: "Zero tolerance tegenover doping in Vancouver"
    De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité Jacques Rogge heeft de zero tolerance-politiek van het IOC tijdens de Spelen in Vancouver bevestigd. Rogge herinnerde eraan dat het IOC tijdens de voorbije edities niet aarzelde om streng op te treden. Hij verwees naar Salt Lake City in 2002, toen betrapte langlaufers hun medailles moesten afgeven, en de acties van de Italiaanse carabinieri in Turijn in 2006, die medicijnen en materiaal voor bloedtransfusies vonden in het chalet van de Oostenrijkse langlauf- en biathlondelegatie. "We hanteren heel duidelijk een politiek van nultolerantie" dankzij een "reeks maatregelen die toelaten om valsspelers te ontmaskeren", verklaarde Rogge. "Onze strategie zal gebaseerd zijn op onverwachte controles buiten competitie en op gerichte controles", vervolgde hij. Rogge benadrukte ook de "cruciale" rol van informatie van de internationale federaties. "Als we een atleet zien verdwijnen en vervolgens op het laatste moment opnieuw opduiken, dan proberen we te weten waarom. Als we een atleet plots beter zien presteren en dit ons niet natuurlijk lijkt, als we verdachte bloedwaarden opmerken, dan zullen we dit onderzoeken", zo was de IOC-voorzitter duidelijk. Rogge wees er ook nog op dat de stalen acht jaar bewaard worden, wat nieuwe analyses toelaat als er nieuwe tests voor verboden producten ontwikkeld zouden worden, zoals het geval was na de Spelen in Peking.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserse skiester Lara Gut haakt af voor Winterspelen
    Lara Gut, goed voor twee keer zilver op het WK skiën vorig jaar, neemt niet deel aan de Winterspelen in Vancouver. Dat meldde haar vader. De jonge Zwitserse heeft niet meer geskied sinds ze begin dit seizoen geblesseerd raakte. De 18-jarige Gut werd drie maanden geleden geopereerd aan de rechterheup in het universitair ziekenhuis in Bern. "Het is jammer genoeg officieel. We wisten dat de Spelen halen moeilijk zou worden. De voorbereidingstijd is te kort. Lara, die vorige week op controle ging, zal begin februari opnieuw op de latten staan", aldus Pauli Gut, die ook trainer en manager van zijn dochter is. Lara Gut blesseerde zich eind september 2009 tijdens een training met haar Zwitserse ploeggenoten in Saas-Fee, in het kanton Valais. Haar landgenote Dominique Gisin, zondag geopereerd aan de rechterknie, moet ook al verstek geven voor Vancouver. Gut werd op het wereldkampioenschap in Val d'Isère tweede in de afdaling en in de super-combiné. In een wereldbekerwedstrijd haalde ze drie keer het podium, waarvan een keer het hoogste schavotje.

    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kai Alaerts eerste, Karen Persyn derde in slalom Innerkrems
    De uitslag van de slalom van donderdag in het Oostenrijkse Innerkrems.
    Mannen:
    1. Kai Alaerts (Bel) 1:31.56
    . Tomaz Velecic (Sln) 1:31.56
    3. Noel Baxter (GBr) 1:31.83
    5. Jeroen Van Den Bogaert (Bel) 1:32.32
    11. Xan Alaerts (Bel) 1:34.72
    diskwalificatie in de tweede run: Bart Mollin (Bel)

    Vrouwen:
    1. Nika Fleiss (Kro) 1:34.02
    2. Katarzyna Karasinska (Pol) 1:34.50
    3. Karen Persyn (Bel) 1:35.94

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLA OLYMPIA: Wie is er bob vandaag?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gezien het uurverschil zullen er wellicht weinig landgenoten naar de Olympische Winterspelen kijken. Voor het bobsleeën zouden sommigen misschien wel eens een uitzondering kunnen maken. Een prachtig Belgisch verhaal zorgt ervoor dat ons landje een bobteam afvaardigt naar Vancouver. Voor de prijzen gaan we er niet meedoen, maar alleen al uit sympathie voor de meisjes blijven we maar wat langer op of staan we wat vroeger op. Wie deed dit nog niet voor die tennissende meiden? Bobslee gaat een stuk sneller, dus, niet twijfelen.

    Voor de vrouwen is de tweebob het enige nummer om een olympische titel te pakken in het bobben. De strijd om het goud zal wellicht gaan tussen de Duitse en Amerikaanse teams. De Duitse Sandra Kiriasis is al jaren top, maar zij moet wellicht haar landgenote en nieuwe toptalent, Cathleen Martini het meest vrezen. Zijn de Duitsers dan zo zegezeker? Neen, want de Verenigde Staten zullen met Shauna Rohbock en Erin Pac voor het nodige weerwerk zorgen. En dan hebben we het nog niet over de ‘thuisrijdsters’. Helen Upperton en Kaillie Humphries kunnen voor eigen volk eeuwige roem verwerven.

    In tegenstelling tot de vrouwen kunnen hun mannelijke collega’s ook in de vierbob terecht. De Duitser Andre Lange is al jaren de toonaangevende figuur en hij wil zijn carrière beëindigen met een olympische titel. Maar dan moet hij wel afrekenen met de Amerikaan Steven Holcomb. Het verhaal van Holcomb ligt nu al klaar in Hollywood. Hij was succesvol, maar een oogziekte gooide roet in het eten. Zelfs in die mate dat hij niet meer op het zicht, maar op het gevoel ging sleeën. Een vroegtijdig einde van zijn carrière leek nabij, maar door een operatief ingrijpen kon Holcomb opnieuw zien en hij maakt nu, na de wereldtitel vorig jaar, kans op de olympische bekroning. Naast Lange en Holcomb zullen de Let Janis Minins en de Canadees Lyndon Rush de te kloppen mannen worden.

    Lange en Holcomb kunnen ook in de tweebob uit de voeten. We tippen echter op de Zwitsers. Ivo Ruegg en Beat Hefti gaan snel en met grote regelmaat naar beneden dit seizoen. De Duitsers Karl Angerer en Thomas Florschuetz, met naast hen de Rus Alexander Zubkov, zijn de andere podiumkandidaten. Of kan het Canadese monument Pierre Lueders nog één keer stunten?

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds vier jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


    13-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Persyn haalt tweede manche niet in Flachau

    Karen Persyn heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede manche van de wereldbekerwedstrijd slalom in het Oostenrijkse Flachau. Onze landgenote eindigde in de eerste manche pas als 59ste op 82 deelneemsters, op bijna zes seconden van de Duitse Susanne Riesch. Favorietes Lindsey Vonn en Anja Pärson kwamen ten val en mochten net als Persyn niet deelnemen aan de tweede manche.


    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLA OLYMPIA: Olé Olé Ole
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toegegeven, biathlon is wellicht mijn favoriet onder de wintersporten. De combinatie van langlaufen en schieten, met daarrond een schitterende ambiance in het publiek. En ja, zoals wielerliefhebbers of voetbalfans hun idool hebben, heb ik er ook ééntje in het biathlon: de Noor Ole Einar Bjoerndalen.

    Maar liefst tien olympische titels zullen er in Vancouver verdeeld worden in het biathlon, netjes verdeeld over mannen en vrouwen. De biatleten kunnen hun kunsten tonen in de sprint (10km mannen en 7,5km vrouwen), achtervolging (12,5km mannen en 10km vrouwen), lange afstand (20km mannen, 15km vrouwen), massastart (15km mannen en 12,5km vrouwen) en tot slot de estafette (4x7,5km mannen en 4x6km vrouwen). Het spreekt voor zich dat ik Bjoerndalen naar voren draag als kanshebber voor verschillende medailles. De Noor zal het vooral moeten doen op de kortere afstand en samen met zijn landgenoten in de estafette. Hij langlauft als geen ander, maar durft wel eens wat missers te laten optekenen bij het schieten. De tegenstand zal er in de eerste plaats komen van Bjoerndalens landgenoten, met op kop Emil Hegle Svendsen. De Russen vormen een sterk blok met Evgeny Ustyugov, Maxim Tchoudov, Ivan Tcherezov en andere Nikolay Kruglovs. De Amerikanen hebben met ene Tim Burke misschien wel een verrassende kampioen in huis en Oostenrijk komt, na alle dopingschandalen uit het verleden, met Dominik Landertinger ook opnieuw piepen. Frankrijk is sterk in de breedte en met hen moeten we rekening houden voor de estafette.

    Bij de vrouwen wordt het uitkijken naar het Zweedse duo Helena Jonsson en Anna-Carin Olofsson-Zidek. Zoals altijd zullen ook zij rekening moeten houden met de Russinnen. Olga Medvedtseva, Olga Zaitseva, Svetlana Sleptsova, Anna Bogaliy-Titovets zijn namen die alleen al bij het lezen de nodige angst inboezemen. Hopelijk houden zij het deze keer wel clean. Met de Witrussische Darya Domracheva en de Slovaakse Anastasiya Kuzmina tippen we nog enkele outsiders op een titel. Maar we mogen vooral de Duitse meiden niet vergeten. Jarenlang spelen zij de hoofdrol in het vrouwenbiathlon en ze zijn telkens op de afspraak bij grote confrontaties. Dit seizoen vielen ze nog niet echt op. Misschien over hun top of pieken naar Vancouver? Wie zal het zeggen? Toch ben ik haast zeker dat Kati Wilhelm, Martina Beck of Andrea Henkel op het podium staat. Is het niet individueel dan absoluut als team.

    Neen, geen landgenoten in Vancouver voor deze prachtige sport, hoewel het geslacht Langer nu al enkele jaren startrecht heeft in de wereldbekerwedstrijden. Zwaar til ik er niet aan. Het zal pas echt rillen wanneer Ole Einar Bjoerndalen het goud pakt.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds vier jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


    09-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische bob wordt 21ste op WB in Köningssee
    Elfje Willemsen en haar remster Evi Petro zijn zaterdag als 21ste geëindigd in de zesde wereldbekermanche bobslee (tweemansbob) in het Duitse Köningssee. Omdat alleen de eerste 20 doorstootten naar de tweede manche, eindigde de wedstrijd voor de Belgen al na een manche. Het nummer 20, Roemenië, was Willemsen en Petro met 7 honderdsten te snel af. De eindzege ging naar de Duitse meisjes Cathleen Martini en Romy Logsch. België finishte uiteindelijk als 11de in het landenklassement. In de WB-stand blijven Willemsen en Petro negende. Aan de BOIC-norm om naar de Spelen in Vancouver te mogen (twee keer top-8 in het landenklassement bij een WB) voldeden de Belgen al. Officieel moeten ze ook voldoen aan de IOC-norm: genoeg punten verzamelen zodat ze bij de beste 12 landen op de wereldranglijst komen. De volgende manche is op 17 januari in het Zwitserse Sankt-Moritz.

    08-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Persyn wordt negende in FIS-slalom St. Johann im Pongau
    Karen Persyn is vrijdag negende geworden in de FIS-slalom in het Oostenrijkse St Johann im Pongau. De 26-jarige Persyn, al geplaatst voor de komende Winterspelen in Vancouver, zette over de twee manches een totaaltijd neer van 1'35"92. Ze was daarmee ruim 2 seconden trager dan de winnares, de Slovaakse Zuzulova. Zuzulova won donderdag ook al de eerste slalom in St. Johann im Pongau, Persyn haalde toen de finish niet in de eerste reeks. Het is de vierde keer dit seizoen dat Persyn in de top-10 eindigt van een FIS-slalom, met als uitschieter een zege begin december in de wedstrijd in het Oostenrijkse Sölden.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddie "The Eagle" draagt Olympische fakkel
    De voormalige Britse schansspringer Eddie 'The Eagle' Edwards heeft de olympische fakkel voor de Winterspelen in het Canadese Vancouver gedragen. De 46-jarige Edwards was een van de sterren op de Spelen van 1988 in het eveneens in Canada gelegen Calgary. De cultheld droeg de fakkel onder luid gejuich van de toeschouwers door de straten van Winnipeg. The Eagle staat niet meteen bekend als de beste schansspringer aller tijden. In Calgary eindigde hij met grote achterstand op de laatste plaats. Zijn onkunde in de sport maakte hem echter wereldberoemd en immens populair. Hij woog veel te zwaar en droeg een bril, waarvan de dikke glazen ook tijdens de wedstrijden besloegen, zodat hij nauwelijks iets zag op de schans. Zijn bijnaam kreeg hij door zijn manier van springen en landen, die werden vergeleken met de vallende duik van een adelaar. Hoe slechter Edwards presteerde, hoe populairder hij werd. Het optreden van 'The Eagle" in Calgary was voor het Internationaal Olympisch Comité wel de aanleiding om de toelatingseisen voor deelname aan de Spelen te verscherpen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CORRECTIE: Nog waterkans op Spelen voor snowboarder Seppe Smits
    Snowboarder Seppe Smits is eerste reserve voor de Olympische Winterspelen volgende maand. Na zijn tiende plaats in de wereldbekermanche halfpipe in het Oostenrijkse Kreischberg staat de Belg 41ste op de uitgezuiverde wereldranglijst, terwijl een top 40 plaats vereist was. "Enkel als een land niet alle plaatsen invult, kan Seppe alsnog naar Vancouver", verduidelijkt Tom Coeckelberghs van de Vlaamse Ski- en Snowboard Federatie (VSSF). Om een ticket voor de Spelen te bemachtigen, moest Smits aan twee voorwaarden voldoen. "Een eerste was het totaliseren van 100 FIS-punten. Daarvoor moest hij in Kreischberg minstens top 20 halen, en met zijn plaats in de finale (met de 12 beste deelnemers) is hij daarin met glans geslaagd", aldus Coeckelberghs.

    De tweede voorwaarde was een plaats bij de beste veertig op de uitgezuiverde wereldranglijst, met per land maximum vier snowboarders. "Daar strandt Seppe op de 41ste plaats en wordt hij dus eerste reserve. Hij kan niet meer stijgen, want de lijst wordt nu afgesloten", aldus Coeckelberghs, die benadrukt dat een finaleplaats in een wereldbekerwedstrijd halfpipe uniek is voor een Belg. Coeckelberghs acht het weinig waarschijnlijk dat Smits alsnog een ticket voor Vancouver bemachtigt. "Dat is enkel mogelijk als een snowboarder voldoet aan de IOC-criteria, maar niet aan de voorwaarden van zijn nationaal olympisch comité en daarom niet geselecteerd wordt. Maar dat lijkt me niet meer dan een waterkans", besluit hij.

    Wel zeker van de selectie voor Vancouver zijn kunstschaatser Kevin Van der Perren, shorttracker Pieter Gysel en de slalomskiërs Karen Persyn en Jerke Van den Bogaert.

    07-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snowboarder Seppe Smits mag naar Vancouver
    Snowboarder Seppe Smits heeft zich donderdag op de WB-manche halfpipe in het Oostenrijkse Kreischberg verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen in Vancouver. De 18-jarige snowboarder uit Westmalle voegt bij het selecte kransje met kunstschaatser Kevin Van der Perren, shorttracker Pieter Gysel en de slalomskiërs Karen Persyn en Jerke Van den Bogaert. Ook het bobsleeteam stuurt al zeker Elfje Willemsen uit.

    Om naar Vancouver te mogen moest Smits donderdag in Kreischberg minstens de top-20 halen en dat bleek geen probleem. De talentvolle Belg plaatste zich dankzij een derde plaats in zijn reeks moeiteloos voor de finale met 12 en was zo meteen zeker van het felbegeerde ticket. De finale zelf wordt om 18u gesprongen. Smits is vooral een specialist in de big air, de discipline waarin hij op het WK in februari nog zilver won maar die niet op het olympisch programma staat. De talentvolle snowboarder focust nu al op de Olympische Winterspelen van 2014. In Vancouver wil hij in de eerste plaats ervaring opdoen. "Dit is schitterend nieuws", reageerde delegatieleider Eddy De Smedt donderdag op het nieuws uit Kreischberg. "Ik heb echt voor hem geduimd. Zonder zijn knieblessure had hij zijn ticket zonder twijfel eind vorig jaar al afgedwongen. We mikken met hem vooral op 2014, maar dat hij nu al mag meedoen, is zonder meer geweldig."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Persyn haalt finish niet in FIS-slalom St. Johann im Pongau
    Skiester Karen Persyn heeft moeten opgeven in de FIS-slalom in het Oostenrijkse St. Johann im Pongau. Net als in haar laatste twee slalomwedstrijden, in Lienz (Oostenrijk) op 29 december en Zagreb (Kroatië) op 3 januari, ging ze in de eerste manche in de fout. De 26-jarige Antwerpse kwalificeerde zich wel al voor de Olympische Spelen van volgende maand in Vancouver. De overwinning was voor de Slovaakse Veronika Zuzulova. Persyn neemt vrijdag nog deel aan de tweede slalom in St. Johann im Pongau.

    06-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scott Blackmun nieuw hoofd van Amerikaans Olympisch Comité
    Scott Blackmun is aangesteld als nieuwe algemeen directeur van het Amerikaans Olympisch Comité (USOC). De 52-jarige Blackmun, van 1998 tot 2001 al deel van de USOC-leiding, werd verkozen boven Chuck Wielgus, voorzitter van de Amerikaanse Zwemfederatie. Blackmun is de derde algemeen directeur in 10 maanden, na het ontslag van Jim Scherr begin maart en dat van Stephanie Streeter begin oktober. Deze laatste stapte op vijf dagen nadat Chicago naast de organisatie voor de Olympische Spelen van 2016 greep (uitgeschakeld in de eerste ronde tegen Tokio, Madrid en Rio de Janeiro). Blackmun, advocaat van beroep, begint aan zijn taak op 26 januari.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs