Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    05-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sebbe Godefroid draagt de Belgische vlag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zeiler Sebastien Godefroid heeft de eer om vrijdag de Belgische vlag te dragen op de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Dat maakte Philippe Rogge, chef de mission van het Belgian Olympic Team, bekend op een persconferentie in het olympisch dorp. De 37-jarige Godefroid is aan zijn vierde Spelen toe. In Atlanta 1996 behaalde hij zilver, en in Sydney 2000 en Athene 2004 werd hij zevende, telkens in de Finn-klasse. In Peking deelt hij in de Tornado-klasse de boot met Carolijn Brouwer. Godefroid volgt tafeltennisser Jean-Michel Saive op, die de vlag droeg in Athene. Saive, Ilse Heylen en Kim Gevaert waren de andere kandidaten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen goeie podiumtraining voor Koen Van Damme
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De turners op de Olympische Spelen mochten hun podiumtraining afwerken, een soort generale repetitie voor de kwalificaties van zaterdag. Voor de Belgische turner Koen Van Damme verliep die podiumtraining echter niet zoals verhoopt. De Oost-Vlaming had erg veel last van zijn knie.    "Het probleem is een ontsteking aan zijn knie", vertelde zijn coach Dirk Van Meldert. "Drie jaar geleden is hij geopereerd nadat de voorste kruisband van zijn knie gescheurd was. Toen werd er een bout in geplaatst en die is er vorig jaar na het WK in september uitgehaald. De wonde van die operatie is echter niet goed hersteld, en daar heeft hij dus last van. Deze week heeft hij al een paar keer met die wonde tegen een toestel gestoten, en vandaag was de pijn echt erg."

    Van Damme stapt zaterdag echter zeker de mat op. "In feite is het geen blessure", legde Van Meldert uit. "Zaterdag hopen we dus gewoon de oefeningen goed af te werken. Maar hij zal wel met enkele kleine inspuitingen turnen die het geheel verdoven en na de Spelen moet hij zeker geopereerd worden."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische vlam komt aan in Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Olympische Vlam is woensdag in Peking aangekomen, twee dagen voor de opening van de Olympische Spelen in de Chinese hoofdstad. De vlam zal drie dagen lang door Peking worden gedragen. Onder de eerste fakkeldragers zijn de Chinese astronaut Yang Liwei en de basketballer Yao Ming. De wereldreis van de fakkel heeft heel wat beroering veroorzaakt, vooral in Londen, Parijs en San Francisco. Talrijke betogers protesteerden in die steden tegen de Chinese repressie in Tibet.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportstadions zijn fantastische bouwwerken

    Magistraal! Zo kan je de sportstadions gerust noemen, hier in Beijing. Kunstwerken zijn het. Waarschijnlijk heb je er al foto’s van gezien. Wel, in het Pekingse straatbeeld zien ze er ook zo uit. Echt waar.

    We hebben er ondertussen twee bezocht. De waterkubus is fenomenaal -zowel overdag als ’s nachts- en ook bij het Vogelnest bleven we sprakeloos. Mijn collega Dirk Gerlo zegt dat we zeker het zwemmen moeten volgen. “Zondagvoormiddag hebben we al een wereldrecord”, aldus de man die zowat elke dag zelf zijn baantjes trekt, gedurende een uur, in een lekker zwembad op de 27ste (lees: bovenste) verdieping van ons appartementsblok. Voor wie nu niet echt de planning bij de hand heeft: zondagvoormiddag worden de halve finales afgewerkt en we kijken er alleszins naar uit. Trouwens, wie ben ik om Dirk niet te geloven?

    Het zwembad is een juweeltje en het staat volgens kenners garant voor heel snelle tijden. In het linkerbad tonen de schoonspringers hun kunstjes, aan de rechterkant liggen de banen voor de dolfijnen. 6000 vaste zitplaatsen, vermeerderd tot 11.000 toeschouwers kunnen er binnen. Fantastisch, zeker als je weet dat de ene lengte van het bad volledig is voorbehouden voor journalisten.

    In het Vogelnest, zeg maar het nationaal stadion voor onder andere de openingsceremonie, kunnen 90.000 toeschouwers. Toch blijft het binnenin een gezellig stadion, ondanks de grootte. Duizenden foto’s zijn er natuurlijk al gemaakt van het bizarre ijzerwerk. Tijdens ons bezoek hielden honderden kinderen een repetitie voor de openingsceremonie. Foto’s trekken of bewegende beelden maken, was ten strengste verboden. We kijken alleszins uit naar de eerste evenementen in beide stadions.


    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste lading atleten aangekomen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandagmorgen is het eerste deel van de Belgische atletiekdelegatie goed aangekomen in Yantai, het stageoord van het Belgian Olympic Team. Dat eerste deel bestond uit Kim Gevaert, Hanna Mariën, Elodie Ouedraogo, Olivia Borlée, Frauke Penen, Elisabeth Davin, Veerle Dejaeghere, Nathalie De Vos en Pieter Desmet. Woensdag komen de andere atleten aan, met uitzondering van Monder Rizki, die later rechtstreeks naar Peking vliegt.

    De atleten kwamen zelfs een drietal uur vroeger aan dan voorzien, omdat hun vlucht naar Peking vroeger arriveerde en ze zo een vlucht eerder konden nemen naar Yantai. "Het was een vlotte reis, maar toch nog altijd vermoeiend", vertelde Rudi Diels, coach van Gevaert en de andere meisjes van de 4x100m. Gevaert en Ouedraogo zaten in de vlucht naar Peking in business class. "Kim koos ervoor om in business te vliegen om geen risico te nemen met haar achillespezen (waar ze een groot deel van het seizoen last heeft aan gehad, nvdr). Zo'n vlucht kan heel belastend zijn, en in business kan je helemaal plat liggen en heb je ook veel meer ruimte om eens rond te wandelen. Elodie koos ook voor business, gewoon preventief", aldus Diels.

    "In business class vliegen, is gewoon ook veel ontspannender", vulde Kim Gevaert aan. "Plus je recupereert sneller van de vlucht. Ook de terugreis naar Brussel zal ik in business class vliegen, omdat ik er kort na enkele wedstrijden loop."


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultureel niveau een beetje opgetrokken
    VRT-mensen zijn overlevers. Na een vermoeiende heenreis besloot de groep om collectief niet te gaan slapen. Een serieus precedent, want als deze actie doordringt tot in het omroepgebouw, dan kunnen de dienstlijsten en de werktijden vanaf nu flink aangepast worden. Normaal hadden we een rustdag, maar om geen minuut te verliezen in dit immens land trokken we meteen op excursie. Hop de metro in, richting de Verboden Stad. Grenzen verleggen ...



    De warmte was de grootste tegenstander. De zon moest deze keer geen moeite doen om door de dikke laag smog te geraken: er was er gewoon geen! Wat hebben ze ons dan de voorbije maanden wijs gemaakt? De zon brandde, onmenselijk hard zelfs voor coole gasten van de VRT, maar ... (vul zelf de namen in) Zonder Vrees volhardden in de boosheid en kregen daar een mooie beloning voor.



    Het leek net de olympische wedstrijd wandelen, de huizen (nou ja) en pleinen bleven maar komen! De grondprijs per vierkante meter moet destijds ongelooflijk laag gestaan hebben! Trouwens, benieuwd welke firma de schoonmaakploegen levert!



    03-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewoon enkele vaststellingen
    * overal staan Chinezen, allemaal vrijwilligers. Indien België de Olympische Spelen in de toekomst wil organiseren, dan moet de hele bevolking helpen vrezen we.
    * het Engels van vele Chinezen is zo goed als onbestaande. Spreek zeker nooit een taxi-chauffeur aan in het Engels, hij antwoordt toch in het Chinees en hij begrijpt dan niet dat wij het niet verstaan.
    * ons vliegtuig zat vol Nederlanders die de komende weken het Heineken-huis zullen op houden.
    * Liesbet Van Breedam en Liesbeth Mouha waren de enige olympische sporters die op ons vliegtuig zaten, al denken sommige collega's dat ze ook een olympische vorm tonen.
    * het voelt maar raar aan als je om 2u15 een ontbijt krijgt in het vliegtuig, een warm ontbijt met een worst.
    * tijdens het eten op het vliegtuig kregen we enkele yoga-oefeningen te zien op het scherm voor ons. Moeilijke combinatie lijkt ons.
    * Bee movie, 10.000 BC en Conspiracy zijn de drie films die we tijdens de heenreis in de lucht hebben bekeken.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén woord: overweldigend!
    De eerste dagen van het eerste olympisch avontuur is samen te vatten in één woord: overweldigend. Niet alleen de site, de omstandigheden, maar ook de temperatuur! Warm! Heter! Heetst! Vooral zondag, want toen hing er helemaal geen smog en had de zon vrij spel op ons wit huidje. Maandag is er wel smog en we krijgen dus geen zon te zien. Maar de warmte is er wel! Als een rotsblok van heel veel kilo valt de warmte en de vochtigheid op je nek. Boem!

    Voorlopig hebben we enkel internet op het werk, het bloggen is dus wat moeilijker. Ook de foto's proberen we later op het net te krijgen!

    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We vertrekken!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag, zaterdag 2 augustus, is het zo ver. Daar waar we maandenlang naar hebben uitgekeken ... . Om 13u vertrekt het vliegtuig met onder andere de VRT-delegatie en met ook Geert Foutré van Sport/Voetbalmagazine richting Peking. Nen rechtstreeksen! Gunther De Vos van Het Nieuwsblad, die in laatste instantie de gerepatrieerde Frank Van De Winkel moet vervangen, heeft geen zitje kunnen bemachtigen. Na drie dagen kamperen voor de Chinese ambassade heeft hij nog geen visum. Hij vertrekt dinsdag. We hopen alvast na een voorspoedige vlucht om 5u10 's morgens aan te komen in de stad van de Olympische Spelen.

    Hoe lang is het geleden dat we nog es zenuwachtig waren voor een opdracht? Mmmmmm. Heel lang denken we. Gedaan met vragen van Jan en alleman, gedaan met dromen over verre reizen en gouden medailles. Nu wordt het realiteit! We nemen afscheid. One world, one dream! Tot morgen dan maar!

    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummer één Andrea Baldini niet naar Peking: doping

    De Italiaanse floretschermer Andrea Baldini, de nummer 1 van de wereld, is betrapt op het gebruik van verboden middelen. Baldini is de vice-wereldkampioen van 2006 en 2007. Hij was één van de topfavorieten voor goud op de Olympische Spelen in Peking. De 22-jarige Baldini werd vorige maand op het EK in Kiev betrapt op het gebruik van furosemide, een dopingmaskerend product. Baldini won op dat EK met Italië goud in de landencompetitie. Volgens la Gazzetta dello Sport zal Baldini in de olympische selectie vervangen worden door Andrea Cassara, die in Kiev individueel goud won.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Rogge is in Peking aangekomen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IOC-voorzitter Jacques Rogge en zijn Spaanse voorganger Juan Antonio Samaranch zijn aangekomen in Peking. Rogge zit vanaf zaterdag een reeks vergaderingen van het IOC voor. Voor de Belg zijn het zijn tweede Spelen als IOC-voorzitter. Juan Antonio Samaranch maakte enkele uren voor Rogge zijn opwachting in de Chinese hoofdstad. De 88-jarige Spanjaard is erg populair in China, dat onder zijn voorzitterschap de organisatie van de Spelen kreeg toegewezen. Samaranch zal tot het einde van de Spelen in Peking blijven.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darcis en Rochus mogen toch naar de Spelen

    De tennissers Olivier Rochus en Steve Darcis mogen dan toch naar de Olympische Spelen in Peking. Dat heeft de rechter in kort geding beslist. Rochus en Darcis voldeden zowel in het enkel- als in het dubbelspel aan de selectiecriteria van de Internationale Tennisfederatie, maar niet aan de strengere normen van het (BOIC). Rochus en Darcis voelen zich benadeeld door het BOIC, dat hen de kans ontnam om in Peking punten voor de ATP-ranking te sprokkelen. Rochus en Darcis startten daarop een procedure voor een rechtbank in kort geding. De zaak werd dinsdag gepleit op de hoofdzetel van het BOIC, beide partijen aanvaardden toen dat de beslissing van vandaag definitief zou zijn.

    Het tribunaal, dat werd voorgezeten door politicus Melchior Wathelet, oordeelde dat het BOIC zijn selectiecriteria moet aanpassen en dat de twee naar Peking mogen. Het BOIC moet aan beide spelers een schadevergoeding van 7.500 euro betalen. BOIC-secretaris generaal Guido de Bondt verklaarde vorige week nog dat Rochus en Darcis niet meer in de selectie opgenomen konden worden, omdat de definitieve lijst al aan het organisatiecomité was doorgegeven. Op de selectielijst van de Internationale Tennisfederatie (ITF) werden de namen van Rochus en Darcis evenwel nooit geschrapt. De ITF maakt zijn lijst pas over op 2 augustus.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria Sharapova zegt af voor Peking

    Maria Sharapova neemt niet deel aan de Olympische Spelen. De Russische tennisster heeft twee kleine scheurtjes in haar rechterschouder, zo blijkt uit een mri-scan en daarom moet ze een rustperiode inlassen. "Het doet me echt pijn dat ik de Olympische Spelen moet missen. Ik ga nog naar New York voor een tweede opinie, maar ik wil iedereen al laten weten dat er geen kans is dat ik in Peking zal meespelen. Het tijdstip van deze blessure is zo spijtig en maakt me erg droevig", zegt Sharapova op haar website. Een echte verrassing is het nieuws niet, want woensdag moest Sharapova, nummer 3 op de wereldranglijst, door het schouderletsel al verstek geven voor de derde ronde van het WTA-tornooi in het Canadese Montreal.


    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.917 dopingexperts in Peking

    Tijdens de Olympische Spelen in Peking zullen er in 41 laboratoria liefst 917 dopingexperts actief zijn. Tien van hen zijn buitenlandse experts. Van de 41 testlabs bevinden er zich 34 in Peking. Er zullen in Peking liefst 4500 controles worden uitgevoerd. Dat zijn er 900 meer dan vier jaar terug in Athene. Er zullen onder meer 900 bloedtesten en 400 testen op het gebruik van groeihormonen worden uitgevoerd. Zieke of geblesseerde sporters kunnen tijdens de Spelen bij 3000 dokters terecht. Er zijn 24 speciaal ingerichte ziekenhuizen opgetrokken.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe tegenstander voor Van Breedam/Mouha
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Oostenrijkse beachvolleyduo Sabine Swoboda/Sara Montagnolli heeft om medische redenen verstek gegeven voor de Olympische Spelen. Swoboda en Montagnolli, die het in de poulefase moesten opnemen tegen Liesbeth Mouha en Liesbet Van Breedam, worden vervangen door de Zwitserse meisjes Simone Kuhn and Lea Schwer. Kuhn en Schwer hadden op de olympische ranking slechts 30 punten te weinig om zich te plaatsen, maar ze mogen nu dus toch naar Peking afreizen.

    Ondertussen werden ook de speelschema's bekendgemaakt voor de beachvolleytornooien in Peking. Van Breedam en Mouha, die zich plaatsten als 15de op de olympische ranking, beginnen al op zaterdag 9 augustus. Om 9u00 plaatstelijke tijd nemen ze het op tegen de Noorse meisjes Susanne Glesnes en Kathrine Maaseide (12de op de ranking). De tweede wedstrijd is op maandag 11 augustus (om 11u00) tegen het Chinese topduo Jie Tian/Jie Wang (tweede op de ranking). En de derde en laatste groepswedstrijd, tegen Kuhn en Schwer, staat geprogrammeerd op woensdag 13 augustus (om 13u00).


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramp oh ramp! Opluchting!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ooit klaar gestaan voor de reis van je leven en dan je paspoort niet gevonden? Wij maakten het al es mee. De voorbije dagen zelfs. Dat ding lag niet op de gewone plaats, in de bovenste schuif. En we konden ons ook niet herinneren waar het zou kunnen liggen. Paniek! Maanden hebben we gedacht dat de VRT alle paspoorten inhield om dan samen af te geven bij het vertrek in Zaventem. En nu hoorden we van de radiocollega's David en Dirk dat zij hun reispas al een tijdje terug hebben gekregen. Shit!

    Woensdagavond het huis omgekeerd. Niets gevonden. Ramp oh Ramp! Dan maar 's morgens vroeg halsoverkop de spoedprocedure ingezet bij de gemeente. Rita was er klaar voor. Eerst een bewijs van verlies ophalen bij de politie in Kalken, dan nieuwe foto's laten maken in Wetteren, handtekeningen zetten én vooral veel betalen. Ondertussen werkte zowat iedereen in Brussel én in Peking aan deze staatszaak. Want het nummer van het paspoort staat op de accreditatie voor de Spelen en dat heb je echt nodig om China binnen te geraken.

    Om een lang verhaal kort te maken en veel zweet, getelefoneer en gezucht later, net op het moment dat we een afspraak hadden gemaakt om de nieuwe reispas 's nachts in het politiekantoor te gaan halen (want we moesten ook een nieuw toeristenvisum ophalen op de Chinese ambassade in Brussel) kwam een laatste ingeving: onder de informatie die Lore nota bene de avond voordien mooi had geklasseerd. En kijk, wie kwam daar tevoorschijn vanonder een boek over de Olympische Spelen? De reispas, pas verlengd in januari! Opluchting!

    En daar gingen we weer! Alles moest nu afgezegd of ingetrokken worden: gemeentehuis, G4-vervoer, toeristenvisum, accreditatiewissel, proces-verbaal, sjonge sjonge. We weten weer dat we leven ... en wij niet alleen. Zelfs in China hoorde je een zucht van opluchting. En dat gebeurt niet alle dagen! China, here we come!


    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ha de Joerie sé (8): SCHIETEN VOOR HET VADERLAND
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Herinnert u zich nog Seoul 1988? Ene Frans Peeters pakt voor België de bronzen medaille in het kleiduifschieten. Tot vandaag de laatste Belgische medaille in het Olympisch schieten. In 1996 en 2000 konden we ons nog optrekken aan de prestaties van Paul Vermeiren in het boogschieten, vierde en een emotioneel interview erbovenop bij Frank Raes, en in Sydney viel ook -wie kent ze nog?- Anne Focan net naast het podium in het kleiduifschieten. Athene was de doodsteek voor de Belgische schietsport, DaisyDe Bock schoot met haar luchtgeweer zichzelf en de schietsport in België naar de verdoemnis.

    In Peking zien we geen enkele schutter terug. In een sport waar heel wat medailles worden uitgedeeld spelen we niet meer mee. Wie of wat is daar de schuld van? Is het een gevolg van de afgeschafte legerplicht begin de jaren '90? Heel veel mensen zijn in het bezit van een wapen thuis. Blijkbaar kan niemand er deftig mee schieten. In het politiemilieu wordt er toch ook verondersteld dat daar mensen met een pistool om kunnen? Of ligt het gewoon aan een gebrekbij trainingsfacilitieten.

    We hoeven echter niet te wanhopen. Sabrina Struyf in het handboogschieten en Maxime Mottet in het kleiduifschieten zijn alvast twee jongeren die er in Londen bij kunnen zijn. Laten we de boog gespannen houden!

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als koppel naar de Olympische Spelen?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En plots dachten we aan onze collega Eddy Soetaert, iemand die we altijd zullen associëren met het dagblad Het Volk. We kwamen elkaar onlangs tegen op de voorstelling van de olympische zeilers in Nieuwpoort. Hij maakte interviews voor Radio 2 West-Vlaanderen. En tijdens het wachten vertrouwde hij me toe dat hij een boek aan het schrijven is over koppels die naar de Olympische Spelen gaan. Niet Maesen/Debont of Van Breedam/Mouha. Wel echt koppels, man en vrouw, ook in het echte leven. Zoals Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer ... een tijdje geleden.

    Vandaag liep het bericht binnen dat het Australische glamourkoppel Eamon Sullivan en Stephanie Rice een punt hebben gezet achter hun realtie. De zwemmers waren twee jaar samen. Hun blik staat nu volledig gericht op Beijing, want allebei zijn ze kanshebber op goud. De 22-jarige Sullivan is wereldrecordhouder op de 50 meter vrije slag en de 20 jarige Rice heeft sinds maart de besttijden op de 200 en de 400 meter wisselslag. Sullivan lichtte de breuk toe. Ze willen zichitsluitend op de Spelen kunnen concentreren "Een beetje egoïstisch ja, maar we willen onze mogelijkheden optimaal benutten. Misschien komen we na de Spelen weer samen."

    Er bestaan nauwelijks koppels die als man en vrouw naar de Spelen zijn getrokken. Het is een zeldzaamheid. Eddy Soetaert heeft ze wel gevonden. Benieuwd naar zijn liefdesverhalen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Irak mag dan toch deelnemen aan de Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Irak zal dan toch aan de Olympische Spelen in Peking mogen deelnemen. Dat maakte het Internationaal Olympisch Comité bekend. Vorige week werd Irak nog van de Spelen gebannen door het IOC omwille van de voortdurende politieke inmenging van de Irakese regering in het nationale sportbeleid. Een Irakese delegatie kon het IOC in Lausanne nu toch op andere gedachten brengen. Daarmee zullen er 205 landen in Peking vertegenwoordigd zijn.

    Aanvankelijk zouden er zeven Irakezen naar Peking trekken, maar nu kunnen er daar maar twee meer van ingeschreven worden. Alleen de inschrijvingen voor de atletiek waren nog niet afgesloten en zo zal de Irakese delegatie bestaan uit discuswerper Haidar Nasir en sprintster Dana Hussein. Initieel zou Irak ook in het roeien, het gewichtheffen, het judo en het boogschieten vertegenwoordigd zijn. Irak moest boeten omdat de regering het olympisch comité van het land ontbonden had. "Nu zijn we tot een akkoord gekomen dat moet leiden naar een onafhankelijk olympisch comité in Irak", verklaart het IOC de ommekeer.


    28-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie Belgische atleten aangekomen in Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste Belgische atleten zijn maandagmorgen aangekomen in het Olympisch Dorp in Peking: turners Gaelle Mys en Koen Van Damme en zwemster Elise Matthysen. Hun reis is goed verlopen en nadat ze hun intrek hadden genomen in de appartementen deden ze al een eerste training op Chinese bodem. Mys en Matthysen zijn de twee jongsten in het Belgian Olympic Team.

    Ondertussen is ook al een delegatie van de VRT vertrokken naar Peking. Delegatieleider Jan Noppe meldt alvast dat de kleine kamertjes in onze appartementen er piekfijn uitzien.

    Na de voetballers zondag zijn maandag de Belgische zwemmers geland in Yantai waar ze het laatste deel van hun olympische voorbereiding aanvatten. De groep had er een comfortabele reis op zitten en besloot in de namiddag nog drie kwartier los te zwemmen in de schitterende accomodatie van de stad, waar de Belgische atleten acclimatiseren in afwachting van hun competities. Vanaf morgen zullen de zwemmers hun geplande oefenprogramma afwerken.




    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs