Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    13-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeilwater in Qingdao plots afgesloten
    De organisatoren van de olympische zeilwedstrijden in Qingdao hebben verrassend het olympisch district afgesloten. De beslissing geldt voor alle landen en teams die zich momenteel in Qingdao aan het voorbereiden zijn op de Spelen. Dat meldde de chef van de Duitse Zeilfederatie (DSV), Hans Sendes, aan het Duitse persagentschap DPA. Het Olympische Organisatiecomité (BOCOG) gaf geen uitleg voor de beslissing en gaf ook niet aan hoe lang het verbod zou duren. In Qingdao wordt gespeculeerd dat de organisatoren de algenplaag van de voorbije weken nog niet onder controle hebben en dat ze nu met drastischer maatregelen het probleem willen aanpakken.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Devolder en Monfort dubbelen in Peking
    Het BOIC heeft de namen vrijgegeven van de renners die op de Olympische Spelen van Peking de weg- en de tijdrit zullen afwerken. Bondscoach Carlo Bomans kiest voor de wegrit voor Christophe Brandt (Silence-Lotto), Jurgen Van Den Broeck (Silence-Lotto), Johan Vansummeren (Silence-Lotto), Stijn Devolder (Quick Step) en Maxime Monfort (Cofidis). Devolder en Monfort rijden in Peking ook de tijdrit.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Rogge krijgt de steun van een Duitser
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Indien Jacques Rogge zich volgend jaar kandidaat stelt voor een tweede ambtstermijn als voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), dan geniet hij de volle steun van zijn huidige vice-voorzitter Thomas Bach. "Ik zal Rogge voluit ondersteunen als hij beslist om voor een tweede termijn te gaan. Ik verwacht ook dat hij dat zal doen", zegt de Duitser in Die Welt. Jacques Rogge werd in 2001 verkozen tot IOC-voorzitter. De 66-jarige Gentse chirurg volgde aan het hoofd van 's werelds belangrijkste sportorganisatie de Spanjaard Juan Antonio Samaranch op.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roel Paulissen de beste van de olympiërs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoog niveau op het Belgisch kampioenschap mountainbike in Malmédy: de drie geselecteerden voor de Olympische Spelen tekenden present. En Roel Paulissen was de beste. De Limburger, die vorige week wereldkampioen marathon werd in Italië, maakte op het einde het verschil en had 24 seconden voorsprong op Sven Nys en meer dan vijf minuten op Filip Meirhaeghe. Paulissen en Nys vochten een spannend duel uit dat pas in de slotronde werd beslist toen Paulissen Nys met een beslissende demarrage afschudde. Bij de vrouwen was Githa Michiels de snelste voor Maaike Polspoel en Kristien Nelen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle Dejaeghere 13de in Athene
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Veerle Dejaeghere is 13de geworden op de 3000m steeple tijdens de Grand Prix IAAF in Athene. De West-Vlaamse, al zeker van de Olympische Spelen na haar finaleplaats op het WK 2007 in Osaka, liep 9'43"59. De zege ging naar de Keniaanse Eunice Jepkorir in 9'26"56. De kersverse Belgische kampioene op de 1500 was misschien nog wat moe van de trainingen in de 'kamer' in Leuven.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gourmet en Rans missen olympische limiet
    Tienkamper François Gourmet is er op de VAL-kampioenschappen in Heusden-Zolder opnieuw niet in geslaagd de BOIC-limiet van 8075 punten te behalen voor deelname aan de Olympische Spelen. De 25-jarige Gourmet zette wel zijn tweede beste tienkamp ooit neer: met een totaal van 7971 punten bleef hij slechts drie punten onder zijn persoonlijk record, dat hij vorig jaar presteerde op het WK in Osaka.
    Ook polsstokspringer Kevin Rans mag nog niet naar Peking. Op de Grand Prix in Athene faalde hij drie keer op 5,70 m, de limiet.

    12-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beloftenploeg Nieuw-Zeeland verliest oefenduel
    Nieuw-Zeeland, één van de tegenstanders van België op het olympisch voetbaltornooi in Peking, heeft in Sydney een oefenduel tegen Australië met 3-2 verloren. De Nieuw-Zeelanders speelden wel zonder hun drie dispensatiespelers Chris Killen (Celtic), Simon Elliott en Ryan Nelsen (Blackburn). Nieuw-Zeeland treft op woensdag 13 augustus in zijn derde en laatste groepswedstrijd België. De andere tegenstanders in de groep zijn Brazilië en China.

    Nieuw-Zeeland speelde met Jacob Spoonley; Steven Old, Jack Pelter, Michael Boxall, Ian Hogg (78' Hone Fowler), Sam Jenkins (88' Joel Mathews), Cole Peverley (65' Cole Tinkler), Shaun van Rooyen, Daniel Ellensohn, Jeremy Brockie, Sam Messam (55' Craig Henderson). Op de bank: Liam Little (doelman) en Aaron Scott.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie nieuwe postzegels over de Olympische Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Filatelisten, opgelet! De Post brengt drie nieuwe postzegels uit over de Olympische Spelen. Drie sporten worden afgebeeld op de nieuwe zegels: 1. BMX, een nieuwe sport op de Spelen, met het waardecijfer 1. Op de zegel staan een springende renner. Misschien wel Sven Nys of Robbie McEwen in zijn jonge jaren.
    2. estafettelopen met de waarde van 0,90 euro. Er staan vrouwen op de zegel. Misschien Kim Gevaert of Elodie Ouedraogo.
    3. tennis ter waarde van 1,08 euro.

    Ook in zowat alle andere landen brengt de plaatselijke post nieuwe zegels uit naar aanleiding van de Olympische Spelen.

    De Post geeft je ook de gelegenheid om te supporteren voor je favoriete olympische atleet en hem of haar aan te moedigen op de Olympische Spelen in Peking. Schrijf hem of haar enkele bemoedigende woorden op de deelnemerskaart. Beantwoord de wedstrijdvragen en waag je kans om naar Peking te vliegen. Inzet is een luxereis naar de Spelen! Meer info op www.post.be.


    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haakt Tom Van Hooste definitief af?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tom Van Hooste komt niet meer aan normaal trainen toe. Hij heeft last van bursitis en tendinitis aan de knie. Dinsdag hakt hij de knoop door of hij zal deelnemen aan de Olympische marathon in Peking.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godefroid-Brouwer zijn momenteel al in Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer hebben eindelijk de eerste dag afgewerkt van het Chinees kampioenschap, een wedstrijd georganiseerd door de zeilers zelf in Qingdao, het olympische water. Ze eindigden als vijfde, eerste en vierde in de drie regatta's van de dag. In de algemene stand staan ze waarschijnlijk op de eerste plaats. Het was weer een helse tocht voor Sebbe om in Peking te geraken, een verhaal dat we jou zeker niet willen onthouden. Surf snel even naar www.questforgold.be. Leve de Chinezen!

    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaka? Ronaldinho? Kompany? Wie wel, wie niet?
    Wat hebben Kaka, Ronaldinho en Vincent Kompany met elkaar gemeen? Juist, het zijn goeie voetballers. Maar ze zijn deze week ook de speelbal van het olympisch voetbaltornooi. Gaan ze nu wel naar Peking of gaan ze nu niet? Beslist de club? Beslist de speler? Of beslist de nationale Bond? Mochten we het voetbal nu es afschaffen op de Spelen, zou dat niet beter zijn?

    09-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprinkhanen eisen plaats op in Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het houdt niet op. De Bijbelse straffen teisteren China. Nu bedreigt een sprinkhanenplaag Peking. Met tienduizenden komen ze afgezakt naar de olympische stad. En toch heeft geen enkele van hen de olympische limiet gehaald!  "De beestjes komen oorspronkelijk van midden-Mongolië, uit het noorden van China", vertelt VRT-correspondent Tom Van De Weghe in de Ochtend op Radio 1. "Daar hebben ze al miljoenen ares grasland opgegeten. En nu zijn ze gesignaleerd in de provincie die Peking omringt. De gigantische zwerm heeft bovendien de wind in de rug, ze kunnen dus binnen een paar dagen Peking binnenwaaien."

    "Rond deze periode van het jaar komt dat wel vaker voor in deze regio", licht Tom toe. "Het heeft allemaal te maken met de droogte en de immense verwoestijning in het noorden van China. Dat vormt naar verluidt de ideale kweekgrond voor sprinkhanen. Dan vermenigvuldigen ze zich op enkele dagen met miljoenen. Er zijn al 33.000 mensen ingezet om die beestjes te verdelgen, 100.000 verdelgingngstoestellen zijn al verdeeld."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Administratie ... niets voor ons
    Deze olympische blog combineert al een paar maanden actualiteit, nieuws, analyse en ontspanning. Af en toe kan je ook een persoonlijke touch lezen. En die persoonlijke emoties zullen alleen maar toenemen, net zoals de spanning voor het grootste sportevenement ter wereld zal toenemen, naarmate 8 augustus nadert.

    Een tijdje geleden schrokken we ons een hoedje, want bij het overlopen van het VRT-mailarchief vonden we plots een email in onze postbus ... en de deadline was al even verstreken. De afzender maande ons aan om alle coördinaten van ons materiaal voor Peking door te geven. Dus laptops, opnametoestellen en zo. Dat gaat naar de ambassade en zo zouden we vlotjes door de douane moeten geraken. En dat hebben we even over het hoofd gezien. We zijn echt niet gewoon om zo ver op voorhand te plannen. Normaal leven we van week tot week. Dus snel een mailtje naar Hans P, onze trouwe rechterhand.


    08-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympisch goud levert Russen 100.000 dollar op
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een Russische atleet die goud haalt op de Olympische Spelen krijgt daarvoor een premie van 100.000 dollar (63.700 euro). Dat is het dubbele van wat de Russische federatie vier jaar geleden in Athene veil had voor het hoogste eremetaal. Volgens woordvoerder Leonid Tiagachov zullen ook de premies voor zilver (30.000 dollar) en brons (10.000 dollar) gevoelig worden opgetrokken. Hij voegde eraan toe dat Rusland in Peking mikt op 80 medailles. In 2004 haalde Rusland 92 medailles (27 gouden, 27 zilveren en 38 bronzen).

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland stuurt grootste delegatie ooit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Griekse Olympische Comité vaardigt 147 atleten af naar de Olympische Spelen in Peking. Nooit eerder was de Griekse delegatie zo groot. Niettemin zullen slechts vier Griekse gewichtheffers deelnemen aan de Spelen. Dat komt door het dopingschandaal dat enkele maanden geleden losbarstte en waarbij elf Griekse gewichtheffers en enkele officials betrokken waren.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen toeristen in de Universiteit van Peking
    De universiteit van Peking is van 20 juli tot 18 september verboden terrein voor toeristen. Tijdens de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen heeft op de site van de universiteit de tafeltenniscompetitie plaats. Uit veiligheidsoverwegingen worden er vanaf 20 juli geen toeristen meer toegelaten. De universiteit is een erg populaire trekpleister voor toeristen en heeft niet minder dan 100 gidsen in dienst.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese president blij met komst van George Bush
    De Chinese president Hu Jintao heeft zijn Amerikaanse ambtsgenoot George W. Bush bedankt omdat hij aanwezig zal zijn op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking. Hu Jintao is blij dat Bush de Olympische Spelen niet gebruikt voor politieke doeleinden, zo liet hij verstaan in de marge van de G8-top in het Japanse Toyako. Vorige week donderdag had het Witte Huis laten weten dat Bush zeker aanwezig zal zijn op de openingsceremonie in Peking op 8 augustus.

    07-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1000 kinderen lopen de Olympic Day Run in Brussel

    Het IOC vraagt aan elk nationaal Olympisch comité om ieder jaar rond eind juni/begin juli een Olympic Day Run te organiseren. Dit ter ere van de oprichting van de internationale Olympische Beweging in 1896 door Pierre de Coubertin. Met de Olympische Spelen in Peking in het verschiet organiseerde het BOIC een zeer ambitieuze en symbolische run. Maar liefst 1000 leerlingen uit het basisonderwijs namen deel.

    Ze werden aangemoedigd door Minister Dupont van de Franstalige Gemeenschap en tal van Olympiërs, aangevoerd door Gaston Roelants. Het werd weer een wervelend feest in de begeestering van de Olympische ringen en van de Spelen in Peking. In de namiddag ging het feest verder met nog een Olympic Day Run gelopen door de leerlingen van het Athenée Royal Ardennes-Hautes Fagnes in Malmedy.

    Eerder werd ook een Olympic Day Run gelopen in Kortrijk in het kader van de Doe aan sport beurs. Maar liefst 8000 leerlingen liepen er elk 1 km, in totaal de afstand van Brussel naar Peking. De Olympic Day Run werd georganiseerd met de steun van de Nationale Loterij.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert Zoer van de hemel naar de hel

    De Nederlandse springruiter Albert Zoer heeft tijdens een training zijn scheen- en kuitbeen gebroken. Hij is onmiddellijk overgebracht naar een ziekenhuis in Hoogeveen. Zoer won afgelopen zondag nog de Grote Prijs van Aken, één van de belangrijkste wedstrijden in de jumping. Dat deed hij met zijn tweede paard Sam. Met nummer één, Okidoki, gold hij bij de Olympische Spelen als medaillekandidaat. Over de periode die hij nodig heeft om te herstellen, is nog niets bekendgemaakt. Duidelijk is dat zijn deelname aan de Spelen zeer twijfelachtig is. Zoer maakte deel uit van de nationale ploeg die in 2006 wereldkampioen werd en in 2007 de Europese titel veroverde. Behalve Aken won hij onlangs ook de Grote Prijs van Rotterdam.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lleyton Hewitt wordt tennissende olympiër

    De Australische tennisfederatie heeft de lijst van de acht spelers bekendgemaakt die geselecteerd zijn voor het olympisch tennistornooi in Peking. Bij de mannen komen Lleyton Hewitt (enkel en dubbel), Chris Guccione (dubbel), Paul Hanley (dubbel) en Jordan Kerr (dubbel) in actie. Bij de vrouwen Casey Dellacqua (enkel en dubbel), Alicia Molik (enkel en dubbel), Samantha Stosur (enkel en dubbel) en Rennae Stubbs (dubbel).




    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs