Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale mannenploeg op schema voor Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Belgische Hockeybond hield op het terrein van Braxgata in Boom de vijfde persconferentie in aanloop naar de Olympische Spelen. Bondscoach Adam Commens toonde zich tevreden over het geleverde werk tot nu toe, hij meent dat België niet ver meer achterop ligt op de toplanden. Commens gaf toe veel geleerd te hebben uit de interlands van de voorbije maand. "We kunnen nu al goed ons mannetje staan tegen de sterkere landen en hen soms ook zelfs domineren. Tegen Australië bijvoorbeeld hebben we 35 à 40 minuten goed weerwerk geboden, we hebben een aantal keer het spel gemaakt en we zijn vaak onder de druk uit gekomen", aldus de bondscoach.

    "Naast de vaststelling dat we nu veel beter zelf het spel kunnen maken, heb ik echter gezien dat we nog moeten verbeteren in het spel veranderen wanneer we onder druk staan", ging Commens verder. "De komende weken gaan we daar nog op werken. Ook het behouden van de technische skills bij vermoeidheid en de key set plays in aanval en verdediging moeten nog beter. De strafcorneraanval daarentegen is uitstekend, met een scorepercentage van 40%. Ik zie nu al dat de teams anders verdedigen tegen ons. Over het algemeen zitten we niet ver achter de toplanden, en de komende weken gaan we nog werken aan die punten om dichterbij te sluipen".

    Commens ziet ondertussen ook veel enthousiasme bij de spelers over de full-time voorbereiding op de Spelen. "Positief daarbij is dat we nu al enkele strubbelingen hebben tussen de spelers, wat normaal is bij een groep die constant bij elkaar is. Het is goed dat die problemen nu opgemerkt worden, zodat we ze kunnen oplossen vóór Peking. Kleine conflicten kunnen een team namelijk destabiliseren. Zoiets mag zeker niet onderschat worden".

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amélie Mauresmo gaat niet naar Peking
    Amélie Mauresmo neemt niet deel aan de Olympische Spelen van Peking. De Française, die vier jaar geleden in Athene in de finale een maatje te klein was voor Justine Henin, was alleen geselecteerd voor het dubbelspel, maar mocht wel nog hopen op een plaatsje in het enkelspel, bij een mogelijk forfait van Mary Pierce, die al twee jaar niet meer in actie kwam door een zware enkelblessure. "Dat de Franse tennisbond me niet selecteerde voor het enkelspel en het feit dat ik me fysiek niet wil overbelasten, hebben me doen beslissen verstek te geven voor de Olympisch Spelen. Ik wil me nu volledig concentreren op mijn laatste grote doel van dit seizoen: de US Open", laat Mauresmo weten in een communiqué. Mauresmo vliegt al op 10 augustus naar de Verenigde Staten, waar ze zal deelnemen aan de tornooien van Cincinnati en New Heaven.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roeiers en kajakkers stellen zich voor in Hazewinkel
    In het Blosocentrum Hazewinkel in Willebroek werden de roeiers en kajakkers voorgesteld die volgende maand voor België zullen deelnemen aan de Olympische Spelen. België zakt zowel in het roeien (2 boten) als in het kajak (1 boot) naar Peking af met een kleine delegatie.

    Bob Maesen en Kevin De Bont komen op de Spelen uit in de K2 1000m. Zij zijn al een jaar zeker van deelname in Peking dankzij hun vijfde plaats op het WK 2007. Voor de 32-jarige Maesen is het al de derde olympische deelname, nadat hij in Sydney 2000 de halve finales haalde in de K1 1000m en in Athene 2004 samen met Wouter D'Haene vijfde werd in de K2 1000m. Voor de pas 21-jarige Kevin De Bont worden het de eerste Spelen. "Tot maart dit jaar hebben Bob en Kevin apart getraind", vertelde bondscoach Carlos Prendes. "Daarna hebben ze enkele wereldbekers gevaren. De eerste in mei was slecht. Daarna is het verbeterd en in Duisburg waren ze al vijfde in de A-finale, al zaten er nog een aantal dingen niet juist. We zijn nu bezig aan 10 weken voorbereiding zonder competitie, en de situatie is positief. We zijn optimistisch."



    In het roeien zullen er twee Belgische boten zijn in Peking. Tim Maeyens plaatste zich vorig jaar al in de skiff dankzij de zevende plaats op het WK. De West-Vlaming was evenwel bereid de skiff te laten vallen als hij zich kon plaatsen in de dubbeltwee en daarin meer kansen zou hebben dan in de skiff. Uiteindelijk plaatste de dubbeltwee zich ook, maar met Bart Poelvoorde en Christophe Raes werd een betere combinatie gevonden dan een boot met Maeyens. Stijn Smulders is reserve. "We hebben twee boten waarvan we verwachten dat ze zullen meestrijden voor een finaleplaats. Hoe hoog ze kunnen eindigen in die finale, daar kun je van dromen, maar het is eerst en vooral belangrijk dat die finale gehaald wordt", vertelde bondscoach Josy Verdonckschot.



    De roeiers vertrekken op 17 juli al naar Zuid-Korea om zich aan te passen aan de klimatologische omstandigheden. Op 3 augustus komen ze aan in Peking, en de eerste competities beginnen op 9 augustus. Maesen en De Bont komen in actie op 18 augustus. Zij gaan naar Japan tot vier dagen voor hun competitie.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische voorselectie van Jean-François De Sart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jean-François de Sart, de bondscoach van de Belgische voetbalbeloften, heeft een preselectie van 38 spelers naar de Internationale Voetbalbond FIFA gestuurd voor het olympisch tornooi op de Spelen van Peking. De definitieve selectie zal op 15 juli bekendgemaakt worden. In de selectie van 38 spelers, die teruggebracht moet worden naar 22 (18 spelers plus 4 eventuele invallers), zitten vier dispensatiespelers (spelers die ouder zijn dan 23): Sepp De Roover, Maarten Martens, Gaby Mudingayi en Mbo Mpenza. Op de Spelen mag elke deelnemer aan het voetbaltornooi drie dispensatiespelers in de selectie hebben. De Belgen nemen het in de groepsfase op tegen Brazilië (donderdag 7 augustus), gastland China (zondag 10 augustus) en Nieuw-Zeeland (woensdag 13 augustus).

    De preselectie:
    doelmannen: Logan Bailly (Racing Genk), Yves De Winter (Westerlo), Yves Ma-Kalambay (Hibernian/Sch), Simon Mignolet (Sint-Truiden) en Glenn Verbauwhede (Kortrijk)

    Verdedigers: Laurent Ciman (Club Brugge), Wouter Corstjens (Westerlo), Sepp De Roover (Groningen/Ned), Reginal Goreux (Standard), Vincent Kompany (Hamburg/Dui), Massimo Moia (AA Gent), Landry Mulemo (Standard), Sébastien Pocognoli (AZ/Ned), Jason Vandelannoite (Bursaspor/Tur), Anthony Van Loo (Roeselare), Thomas Vermaelen (Ajax/Ned) en Jan Vertonghen (Ajax/Ned)

    Middenvelders: Alessandro Cordaro (Bergen), Marouane Fellaini (Standard), Faris Haroun (Racing Genk), Maarten Martens (AZ/Ned), Vadis Odjidja Ofoe (Hamburg/Dui), Killian Overmeire (Lokeren), Gaby Mudingayi (Lazio Rome/Ita), Jeroen Simaeys (Club Brugge), Anthony Vanden Borre (Genoa/Ita), Axel Witsel (Standard)

    Aanvallers: Moussa Dembélé (AZ/Ned), Tom De Mul (FC Sevilla/Spa), Stijn De Smet (Cercle Brugge), Tom De Sutter (Cercle Brugge), Roland Lamah (Anderlecht), Jonathan Legear (Anderlecht), Kevin Mirallas (Rijsel), Mbo Mpenza (Larissa/Gri), Giuseppe Rossini (KV Mechelen), Bjorn Vleminckx (KV Mechelen) en Jeanvion Yulu-Matondo (Roda JC/Ned)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pekingnaren, blijf aub thuis in augustus
    Peking, één van de meest vervuilde steden ter wereld, vraagt zijn inwoners zoveel mogelijk thuis te werken tijdens de Olympische Spelen. Ook wil de stad dat de bedrijven hun openingsuren beperken om smog en files te vermijden tijdens de spelen. "Omdat veel van de olympische wedstrijden 's avonds zijn, willen we bedrijven vragen vroeger te stoppen met werken zodat de massa die naar de wedstrijden gaat, niet tegelijkertijd op de baan is met zij die terugkeren van het werk", legde verkeersverantwoordelijke Zhou Zhengyu uit aan Bejing News.

    "Om de verkeersstroom te verlichten, zouden we graag hebben dat bedrijven hun werknemers zoveel mogelijk van thuis uit via het internet laten werken en meer audio- en videoconferenties houden", zei hij. Volgens hem moeten de openbare bedrijven en diensten hun werknemers aanmoedigen om hun jaarlijkse vakantie in de maand augustus te nemen.

    Terwijl Peking regelmatig omgeven is door een mist van vervuiling, hebben de Chinese autoriteiten 'groene' Spelen beloofd, waarbij ze vooral rekenen op de toepassing van een beurtrol in het verkeer. Met de slogan 'Minder met de auto rijden is bijdragen aan de Olympische Spelen' sporen ze het publiek ook aan vooral het openbaar vervoer te gebruiken.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Goegebuer mag naar de Olympische Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tom Goegebuer kreeg het licht op groen en mag volgende maand in Peking deelnemen aan de Olympische Spelen. Hij zal de enige gewichtheffer zijn die ons land vertegenwoordigt. De Gentenaar profiteert van de dopingeberichten in onder andere in Bulgarije. Nadat woensdag bekend geraakte dat Tom Goegebuer naar de Olympische Spelen in Peking mocht, kreeg de krachtpatser uit Zwijnaarde de voorbije uren een lawine aan belangstelling over zich heen. ‘In mijn kleine sport was ik dit al lang niet meer gewoon. Nu, het doet wel deugd en hoe kan het anders, ik ben ontzettend gelukkig dat ik dit doel heb kunnen bereiken. Daar heb je tenslotte al die jaren voor gewerkt’ weet Tom Goegebuer met zijn geluk geen blijf.

    ‘Anderzijds besef ik maar al te goed dat het belangrijke werk nu pas begint. Komende zaterdag neem ik in het Duitse Heidelberg deel aan een internationale confrontatie. Ook de Duitse, Spaanse en Franse top tekent er present. Vorige zaterdag lukte ik in Komen mijn derde beste jaarprestatie met 117 kilogram trekken en 140 kilometer stoten. Daarmee kom ik in de buurt van pijn prestatie op het Belgisch kampioenschap met 115 kilogram trekken en 142 kilogram stoten. Zaterdag ga ik ik voor meer, maar anderzijds wil ik ook nog niet teveel forceren. Pas in Peking moet ik er echt het maximum kunnen uithalen’ aldus Goegebuer.

    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan 200 politiehonden ingezet in Peking
    Meer dan 200 politiehonden uit heel China worden op de komende Olympische Spelen in Peking in de veiligheidsoperaties ingezet. "Deze honden zijn de beste speurhonden van het land om explosieven op te sporen. Ze zijn gekozen na drie selectierondes", zei een hoge officier van de politie van Peking aan een Chinese krant. De honden en hun baasjes zullen op de belangrijkste olympische plaatsen zoals het nationaal stadion en het olympisch dorp worden ingezet. De voorbije maand namen ze al aan elf oefeningen deel om explosieven op te sporen.

    Om de veiligheid tijdens de Olympische Spelen te garanderen, zet China de grote middelen in. Naarmate de maanden verstrijken, spreken de autoriteiten hardere taal om te waarschuwen voor mogelijke bedreigingen zoals de "Tibetanen die naar onafhankelijkheid streven" of de "islamistische terroristen" van Xinjiang, een moslimregio dicht bij Centraal-Azië.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische zeilers gaan resoluut voor olympische medaille
    Het BOIC is gestart met de reeks persconferenties waarin per sport de atleten voor de Olympische Spelen worden voorgesteld. Het zeilen beet de spits af in de Koninklijke Yacht Club van Nieuwpoort met Evi Van Acker (Laser Radial) en Sebbe Godefroid. Carolijn Brouwer, die samen met Godefroid uitkomt in de Tornado-klasse, antwoordde via Skype vanuit Australië.

    België wordt in Qingdao, waar de zeilwedstrijden plaatsvinden, vertegenwoordigd door twee boten, en het mag twee keer medaillehoop koesteren. De 22-jarige Van Acker staat tweede op de wereldranking, werd vorig jaar Europees kampioene en won al topwedstrijden zoals de Semaine olympique in Hyères, de Princess Sofia en de Breitling Regatta. Op de olympische testwedstrijd van vorig jaar in Qingdao werd ze derde. Godefroid/Brouwer had al een hele zeilcarrière achter de rug toen ze na de Spelen van Athene in 2004 beslisten om samen in de Tornado voor een ereplaats te gaan in Peking. Vorig jaar pakten ze zilver op het WK in het Portugese Cascais.

    Van Acker komt al in actie op 12 augustus, Brouwer/Godefroid gaat op 15 augustus een eerste keer het water op. Het Tornado-duo liet weten dat het zal deelnemen aan de openingsceremonie. Van Acker laat die aan zich voorbij gaan, maar zal wel aanwezig zijn op de slotceremonie.


    30-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cumano niet klaar voor de Olympische Spelen
    Jos Lansink maakt zich zorgen. De 47-jarige Belgische jumpingruiter zegt dat zijn paard Cumano, met wie hij twee jaar terug de wereldtitel veroverde, niet klaar is voor de Olympische Spelen van Peking. "De Spelen naderen met rasse schreden en Cumano is niet klaar", vertelde hij op de CHIO-jumping in het Duitse Aken. "We moeten nog even afwachten, maar vandaag kan ik echt niet zeggen of hij aan de Spelen kan deelnemen". Als Cumano verstek moet geven, staan er twee vervangers klaar: Spender en Valentina. Cumano springt alvast niet in Aken. Lansink besliste dat twee weken geleden na een test in het Nederlandse Arnhem.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadese coach voor Belgische bobsleevrouwen
    De Belgische bobsleevrouwen worden voortaan getraind door Sigi Feuser. De Canadese vervangt de Roemeens-Duitse coach Paul Neagu, die technisch verantwoordelijke wordt. De twee werken onder de supervisie van hoofdtrainer Rudi Diels, de coach van atlete Kim Gevaert. Het Belgische bobsleeteam wil zich plaatsen voor de Olympische winterspelen van 2010 in het Canadese Vancouver.

    Sigi Feuser veroverde in haar carrière vijf Canadese titels en was van 1999 tot 2002 trainer van Canada, met wie ze zich kon plaatsen voor de Olympische Spelen van Salt Lake City (2002). Tussen 2002 en 2006 was ze ook trainer van Brazilië, Nieuw-Zeeland en opnieuw Canada en gaf ze ook les aan verschillende internationale bobsleescholen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tennissers Massu en Molik krijgen wildcard voor Peking

    De Chileense tennisser Nicolas Massu mag zijn olympische titel verdedigen. Massu won vier jaar geleden in Athene goud, maar is ondertussen op de wereldranglijst weggezakt naar de 131ste plaats. De Chileen kreeg wel een wildcard van de Internationale Tennisfederatie (ITF). Ook de Australische Alicia Molik, vier jaar geleden goed voor brons, kreeg een uitnodiging.

    In totaal kregen 12 tennissers een wildcard. Bij de mannen gaat het naast Massu om de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, de Zweed Jonas Bjorkman, de Japanner Kei Nishikori, de Wit-Rus Max Mirnyi en de Chinees Peng Sun. Bij de vrouwen krijgt Molik het gezelschap van de Spaanse Nuria Llagostera-Vives, de Oekraïnse Maria Kryttseva, de Chinese Yung-Jan Chan, de Japanse Ayumi Morita en de Tunesische Selima Sfar.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee keer goud voor Koen Van Damme in Luxemburg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Koen Van Damme heeft twee keer goud veroverd op de negende editie van de FLGym Open in Luxemburg. In zijn voorbereiding op de Olympische Spelen nam de 21-jarige militair-topsporter zaterdag aan vijf van de zes toestellen deel. Aan het paard met bogen en de ringen mocht hij zondag de finale turnen en kaapte hij verrassend de eerste plaats weg.

    Met een persoonlijk record van 15.275 punten op het paard met bogen deed hij onder andere beter dan de Kroaat Filip Ude, de zilveren medaille van het EK. Aan de ringen won hij met 15.500 punten, ruim voor de Zwitser Claudio Capelli (14.550 punten). Van Damme wordt de eerste Belgische turner op de Spelen sinds 1960.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zevende Olympische Spelen voor Jeannie Longo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jeannie Longo zit in de selectie van de Franse wielerfederatie voor de Olympische Spelen van Peking. Het worden de zevende Spelen voor de 49-jarige Française. Sinds het wielrennen voor vrouwen in 1984 op het programma kwam, was ze er telkens bij. In 1996 veroverde ze in Atlanta goud in de wegrit. Longo is de meest succesvolle wielrenster in de geschiedenis. Ze veroverde onder andere 13 wereldtitels. Op de Olympische Spelen verzamelde ze vier medailles: goud in 1996 op de weg, zilver in 1992 op de weg en in 1996 in de tijdrit en brons in 2000 in de tijdrit.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtvervuiling blijft een hot item
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Al een paar maanden krijgen we de nieuwsbrief van ABC Gezondheid in de mailbox. Hoe die daar beland is, weten we niet. Misschien is het wel een hint? Maar kom, het is niet de enige nieuwsbrief die plots -ongevraagd- in onze postbus belandt. Nu goed, ons oog viel op een item over luchtvervuiling.

    "Uit een nieuwe Franse studie blijkt zeer duidelijk dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen het aantal sterfgevallen per dag en de luchtvervuiling in een aantal Franse steden. Franse wetenschappers deden een lange termijnstudie in Bordeaux, Lille, Lyon, Marseille, Paris, Rouen, Le Havre, Strasbourg en Toulouse. Het ging in totaal om meer dan elf miljoen inwoners. Telkens de concentratie fijne stofdeeltjes met 10 microgram per vierkante meter lucht toenam, noteerde men diezelfde dag en de 24 uur erna 2.2 procent meer sterfgevallen die rechtstreeks in verband konden gebracht worden met de verhoogde luchtvervuiling. Fijne stofdeeltjes zijn tevens verantwoordelijk voor de verminderde ontwikkeling van de longfunctie bij kinderen.

    Andere wetenschappelijke studies hebben duidelijk gemaakt dat het dagelijks gebruik van antioxidanten helpt om de gevolgen van luchtvervuiling te beperken. Neem dagelijks een zeer goede multivitamine, extra vitamine C en selenium. Deze stoffen verbeteren de longfunctie ondanks de aanwezigheid van vervuilde lucht."

    Het deed me denken aan Jochen Decoene, de Gentse kinesist die al een paar jaar werkt bij Shenhua Shanghai, in China. Afgelopen weekend maakte hij de verplaatsing naar Peking voor een uitwedstrijd tegen de plaatselijke ploeg. Volgens insiders die enkele foto's hebben gezien kon je van op de tribune nauwelijks de spelers zien ... door de smog! Veel succes daar in Peking!

    29-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathalie De Vos geeft verstek voor BK 10.000m
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Woensdag wordt het Belgisch kampioenschap 10.000 meter afgewerkt in Jambes, maar dat zal zonder Nathalie De Vos zijn. De Merelbeekse ondervindt nog altijd teveel last van een blessure ter hoogte van de achillespees. "Door het aanslepen van de hinder zijn we vorige week vroeger dan gepland teruggekeerd van de stage in Sankt-Moritz", vertelt De Vos op haar website. "Ik kon inmiddellijk terecht bij mijn sportarts en mijn kinesist. Ondertussen is de blessure al wat verbeterd, maar pijnvrij kan ik nog niet lopen. Morgen staat er opnieuw een bezoek bij de dokter op het programma, om alles te evalueren. Ondertussen onderhou ik mijn conditie op alternatieve wijze met onder andere aquajogging."

    De Vos hoopt toch nog deze week de echte looptrainingen te kunnen hervatten. "Zeker als alles blijft verlopen zoals de laatste dagen", aldus de Belgische kampioene. "Het Belgische kampioenschap van woensdag komt wel te vroeg. En een verdere planning durf ik nog niet te maken. Alles hangt af van het genezingsproces. Ik blijf me hoe dan ook volledig geven en ik blijf ook hopen dat binnenkort alles terug in zijn plooien valt zodat we op sportief vlak nog iets kunnen laten zien."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ha de Joerie sé (6): DELIBEREREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De vakantie is begonnen voor de schoolgaande jeugd. Voor heel wat studenten is daar een deliberatie aan vooraf gegaan. Ach, delibereren is het meest gebruikte woord in deze periode. Ook voor enkele atleten staat een deliberatie voor de deur. Een olympische dan. Maar is een deliberatie voor de Olympische Spelen wel op zijn plaats?

    In 2006 werd er al gesproken over de 'gunst' om jongeren naar de Spelen te sturen zonder aan de vooropgestelde limieten te voldoen. Zo konden ze ervaring opdoen om dan 4 jaar later hoog te scoren. Allemaal goed en wel, maar duidelijke lijnen werden niet getekend. En zo begint nu het spelletje. Bepaalde atleten krijgen hun ticket voor Peking op basis van één gelukte limiet in plaats van de vereiste twee. Voor mij persoonlijk allemaal goed hoor, hoe meer Belgen op de Spelen, hoe beter. Maar toch vind ik dat het BOIC wat duidelijker mag zijn. Is de limiet die het IOC stelt voor een klein land als België niet voldoende? Lijdt het BOIC geen gezichtsverlies door zijn strenge limieten in laatste instantie te milderen voor sommige atleten? Misschien moet er van bij het begin van de olympiade een regel gemaakt worden waarbij -23-jarigen slechts één keer aan de limiet moeten voldoen? Goede afspraken maken goede vrienden, zegt een spreekwoord. Laat die goeie vrienden over 4 jaar goeie atleten zijn.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds drie jaar organiseert de Oudenaardist de Omloop Het Volk voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -speciaal voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prikjes voor Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Brief van de dokter van de VRT: heb je alle inentingen al gekregen met het oog op je avontuur in China? Euhm ... geen idee eigenlijk. Vier in totaal. Snel even bellen naar de huisdokter. Volgens de administratie van de huisarts hebben we er eentje van de vier gekregen in Kalken, onze woonplaats. En de rest? Geen idee eigenlijk. "Normaal moet je die gekregen hebben als kind", fluistert de vrouw aan de andere kant van de lijn, "maar ze staan alleszins niet in je dossier." Tja.

    Het formuliertje dan maar invullen met een één op vier, drie prikjes in ons achterhoofd. Brief toekleven en 's anderendaags al telefoon. "Je bent vrijdag welkom bij de VRT-dokter." Drie prikken voor de start van onze avonddienst, drie prikken voor de live-verslaggeving van Kroatië - Turkije. Als dat maar goed afloopt! We hebben twee prikken gekregen, één in elke arm. Wielercollega Renaat Schotte ging ons net vooraf en Hilde Martinez zat ook nog op het bankje. Deze week halen we de rest op. Het zijn drukke tijden voor de medische dienst van de VRT.

    Vorige dinsdag planden we ook een bezoekje aan de tandarts. Een beetje verplicht, want volgens kenners heb je maar beter geen tandpijn in Peking. De tandartsen hebben immers hun praktijk ... op straat. Olé! Zouden jullie nog altijd met spanning uitkijken naar een trip naar China?

    28-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik Zabel en Andreas Klöden niet naar Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Duitsland wordt op de olympische wegrit in Peking vertegenwoordigd door Fabian Wegmann, Gerald Ciolek, Jens Voigt, Bert Grabsch en Stefan Schumacher. Dat meldt de Duitse federatie. Uit dit vijftal zullen twee renners worden aangeduid voor de olympische tijdrit. Opvallendste afwezigen zijn Erik Zabel, persona non grata voor de Duitse bond na zijn dopingbekentenis, en Andreas Klöden, tweede in de Tour van 2004 en 2006.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Veronica Campbell op de 100m in Peking
    De Jamaicaanse Veronica Campbell mag op de Olympische Spelen van Peking niet aantreden op de 100 meter. De regerende wereldkampioene evenaarde op de olympische trials in Kingston haar beste tijd dit seizoen, 10"88, maar ze werd daarmee pas vierde. Enkel de eerste drie mogen naar Peking. De wedstrijd werd gewonnen door Kerron Stewart (10"80). Campbell won vier jaar geleden in Athene nog brons op de 100 meter. Ze loopt in Peking wel de 4x100 meter en kan zich nog plaatsen voor de 200 meter, het nummer waarop ze titelverdedigster is. Ook de Amerikaanse Allyson Felix, regerend wereldkampioene op de 200 meter, mist de 100 meter in Peking. Zij werd op de Amerikaanse olympische trials in Eugene pas vijfde in 10"96.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bondscoach Carlo Bomans goochelt met namen
    Bondscoach Carlo Bomans weet nu al met welke zeven renners hij straks naar de Olympische Spelen in Peking trekt. Op de officiële selectie is het wel nog even wachten. Bomans begon met 15 renners aan de testen in de Leuvense universiteit. Van die 15 zijn zeven kandidaten overgebleven. Veel keuze heeft de bondscoach dus niet: vijf effectieven en twee reserves maakt zeven. "Ik wacht 14 juli af omdat ik eerst in de Tour nog es wil zien hoe de jongens presteren", aldus Bomans. "Stijn Devolder, die het best tegen de hitte kan, is een certitude. Maxime Monfort, die in de Dauphiné Libéré zijn verbeterde kwaliteiten als tijdrijder getoond heeft, kan er een worden. Maar het probleem met die twee is ook hoe ze uit de Tour zullen komen als ze voor een goed eindklassement gegaan zijn. In Peking komt daar nog bij dat er niet alleen de hitte zal zijn die de deelnemers zal verplichten om per uur twee liters te drinken, maar dat het parcours is ook bijzonder lastig. Daarom wacht ik zo lang mogelijk om de namen bekend te maken."

    Naast Devolder en Monfort worden in de wandelgangen ook de namen gefluisterd van Jurgen Van den Broeck, Bert De Waele, Mario Aerts en Johan Vansummeren. De definitieve selectie wordt door de Belgische Wielrijdersbond op 14 juli doorgegeven aan het BOIC, dat zijn goedkeuring moet geven.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs