Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    17-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslagen van de Belgen op de eerste dag van de Wereldspelen
    KORFBAL
    België heeft zijn start niet gemist. Tegen Groot-Brittannie wonnen onze landgenoten hun openingswedstrijd met 25-13, na een ruststand van 13-6. Het werd een vlotte zege tegen Groot-Brittannië dat al na 4 minuten tegen een 4-1 achterstand aankeek. Onze landgenoten liepen via Mitch Lenaerts uit tot 7-3 na 10 minuten en diepten die voorsprong verder uit tot 7 punten bij de rust. Na de pauze voerde de bondscoach enkele wissels door maar de Belgen bleven makkelijk scoren en liepen langzaam verder uit en via 18-10 na 10 minuten en 23-12 na 20 minuten werd het einde gehaald met een kloof van 12 punten: 25-13.

    SKEELEREN
    Wouter Hebbrecht is zesde geworden op de 300 meter tijdrijden. De tweevoudige Europese kampioen, die zich tijdens de kwalificaties vlot plaatste voor de finale met de vierde tijd, finishte op 0.807 seconde van thuisrijder en winnaar Wei Lin Ho. Twee Colombianen palmden de andere medailles in. Vier jaar geleden in Duisburg eindigde de Evergemnaar ook al op de zesde plaats. Onze landgenoot neemt later nog deel aan de 500m en eventueel ook aan de 1000m.

    Op de 10.000 meter afvalling/puntenkoers werd Ferre Spruyt zevende, Kwinten Tas eindigde als 12de. De race werd gewonnen door de Fransman Yann Guyader, voor de Colombiaan Nelson Garzon en de Venezolaan Daniel Alvarez. Het werd een loodzware wedstrijd tussen twee regenbuien door. Zowel Spruyt, een lange afstandspecialist, als Tas kloegen na afloop over de moeilijke klimatologische omstandigheden in Kaohsiung.

    16-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ilse Heylen is aan een sterk seizoen bezig in het judo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het judo krijgt niet meer de aandacht die de sport mocht genieten in de glorieperiode van Gella en Ulla. Toch zijn enkele judoka's aan een prima seizoen bezig. Zoals Ilse Heylen bijvoorbeeld. Na haar zevende plaats (ondanks een zware schouderblessure en een overduidelijke arbitragefout) op de Olympische Spelen van Peking ging de ingeweken Oost-Vlaamse bij haar terugkeer uit China onmiddellijk onder het mes. Op voorhand was geweten dat de revalidatie en de weg terug ongeveer zes maanden in beslag zouden nemen. Echt nagedacht over het mogelijke einde van haar carrière werd er niet, Heylen heeft nog veel te veel ambitie, werklust en vooral plezier in de sport om een punt te zetten achter haar internationale carrière. De Olympische Spelen van Londen ziet zij zelf als het eindpunt van dit schitterend avontuur. Voor de derde keer de Olympische Spelen halen en er ook vechten voor de medailles, dat is haar ambitie!

    Wanneer Ilse begin dit jaar eindelijk een eerste serieuze training kon aanvatten, gebeurde het ondenkbare. Ze zakte al tijdens de opwarming door haar knie en later zou blijken dat alweer een operatie noodzakelijk was. Haar vechtlust en ambitie zorgden er ook hier weer voor dat Ilse slechts zes weken later opnieuw op de mat stond en het seizoen, weliswaar met vertraging, kon aanvatten. Samen met trainer/coach Olivier werd er hard gewerkt om het EK te halen, het eerste hoofddoel van het seizoen. In haar laatste voorbereidingstornooi in Lommel won Ilse er in de klasse tot 57 kg (een gewichtsklasse boven die van haar) al haar kampen op overtuigende wijze.

    Veertien dagen later op het EK in de gewichtsklasse tot 52 kg moest ze enkel nipt haar meerdere erkennen in de Finse Sundberg, maar ze werd toch derde en veroverde zo haar vijfde Europese medaille in zes jaar. Dit vormpeil werd behouden en bevestigd op de volgende tornooien: vijfde op de Grand Slam in Moskou, derde op de World Cup in Madrid en op de Grand Slam in Rio de Janeiro. Deze derde plaats betekende voor Ilse haar 20ste medaille op een groot internationaal tornooi. Samen met haar Olympische medaille en haar vijf Europese medailles vormt dit een indrukwekkend palmares.

    Dit betekent eveneens dat Ilse (komende van nergens door haar kwetsuren en de gemiste tornooien) opgeklommen is naar de negende plaats op de wereldranking! Zonder de gemiste tornooien in het begin van het jaar (Parijs en Hamburg) zou zij zeker en vast een stek bij de eerste drie veroverd hebben!

    Momenteel is Ilse in volle voorbereiding op haar tweede hoofddoel van het seizoen: het wereldkampioenschap in Rotterdam op 27 augustus. Daarvoor plant ze nog stages in Barcelona, in Sindelfingen (Duitsland) en in Zakopane (Polen).


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.World Games in Kaohsiung bijna officieel geopend

    Donderdagavond -om 19u30 lokale tijd (of 13u30 Belgische tijd)- wordt de achtste editie van de Wereldspelen op gang geschoten met een openingsceremonie in het Kaohsiung Stadium. België neemt deel met 46 atleten. Een deel van de delegatie vertrok al de voorbije dagen naar de havenstad in Taiwan, anderen volgen later. Kaohsiung ontvangt van 16 tot 26 juli 4.738 sporters uit 95 landen die in 31 sporttakken strijden voor de medailles.

    De Wereldspelen, of de spelen voor niet-olympische sporten, werden voor het eerst georganiseerd in 1981, een jaar nadat twaalf internationale sportfederaties de World Games Council, later omgedoopt tot International World Games Association (IWGA), in het leven riepen. Het doel van de World Games was en is om de kleinere sporten via een dergelijk groot evenement in de media te brengen en interesse te wekken voor een groter publiek voor die sporten.

    In elf sporten zullen in totaal 46 Belgische atleten in actie komen in Kaohsiung. België is, met een klein aantal andere landen, een uitzondering op de Wereldspelen waarvoor de atleten normalerwijze geselecteerd worden door de internationale federatie van hun sporttaken en niet door hun land. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) stelde wel zelf de delegatie samen, met als norm dat iedere atleet een potentieel kanshebber moet zijn voor een medaille. "Van alle Wereldspelen is de Belgische delegatie teruggekeerd met een rijke oogst aan medailles en ereplaatsen, wij beogen nu acht medailles. Het zal moeilijk zijn, maar niet moeilijker dan vier jaar terug in het Duitse Duisburg. Daar behaalde België 2 keer goud, 4 keer zilver en 5 bronzen medailles, qua aantal net zoveel als vier jaar daarvoor in het Japanse Akita", aldus BOIC-delegatieleider Philippe Préat. "Ook al zijn er ruim 1.000 sporters meer ingeschreven, wij hielden vast aan onze strenge selectiecriteria en sturen alleen medaillekandidaten. Daarenboven vinden onze sporters deze Wereldspelen zeer belangrijk, belangrijker nog dan de EK's en WK's. En een medaille op de World Games oogt natuurlijk mooi op de palmares van de deelnemers en kan zeer positieve gevolgen hebben voor hun latere toekomst", aldus het hoofd van de zending.

    België verzamelde in de zeven vorige edities al 72 medailles (20 goud, 22 zilver en 30 brons). Ons land neemt deel aan 11 sporttakken: valschermspringen (5 deelnemers), boogschieten (3), biljart (1), petanque (2), bowling (2) acrogym (7), ju-jitsu (5), karate (1), korfbal (14), skeeleren (3) en waterski (3).
    - Valschermspringen (skydiving): Andy Grauwels, David Grauwels, Danny Jacobs, Roy Janssen en Waedong So
    - Veldboogschieten: Sebastien Denayer (compound), Marina Prelipcean (recurve) en Gladys Willems (compound)
    - Biljarten: Roland Forthomme (driebanden)
    - Petanque: Fabrice Uytterhoeven (doublette), William Van der Biest (doublette)
    - Bowling: Katrien Goossens (individueel & team) en Jean-Marc Lebon (individueel & team)
    - Acrogym: Maaike Croket (meisjes trio), Corinne Van Hombeek (meisjes trio), Eloïse Vanstaen (meisjes trio), Tatjana Vos (meisjes duo), Florence Henrist (meisjes duo), Menno Vanderghote (gemengd duo) en Julie Van Gelder (gemengd duo)
    - Ju-Jitsu: Nadia Bertrand (fighting -62 kg), Davy Covyn (fighting -94 kg), Yazid Dalaa (gemengd duo games), Wendy Driesen (gemengd duo games), Willy Dupont (fighting -85 kg)
    - Karate: Diego Vandeschrick (kumite -75 kg)
    - Korfbal: Veronique Biot, Jeffrey Campers, Bart Cleyman, Annick Dekeyser, Davor Duronjic, Sara Goossens, Mitch Lenaerts, Britt Logisse, David Peeters, Patty Peeters, Annelis Vandenberghe, Jens Van Hoof, Dennis Vermeiren, Ann Vorsselmans
    - Skeeleren: Wouter Hebbrecht (sprint), Ferre Spruyt (lange afstand), Kwinten Tas (lange afstand)
    - Waterski: Kate Addriaensen (klassiek), Quentin Delefortrie (wakeboard), Elke Venken (wakeboard)


    15-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC betreurt beslissing van de rechtbank in de zaak van het skispringen


    De zaak rond de opname van het skispringen voor vrouwen in het olympisch winterprogramma blijft aanslepen. Een rechtbank oordeelde immers dat het IOC de vrouwen discrimineert door deze sport niet toe te laten in Vancouver 2010. Het IOC begrijpt dat deelname aan de Olympische Spelen of niet een grote rol speelt in de uitbouw van de sport voor vrouwen, maar het Internationaal Olympisch Comité herhaalt ook dat de keuze louter op een technische basis is gemaakt, zonder rekening te houden met het geslacht. "Bovendien", zegt het IOC, hebben we de voorbije decennia heel wat inspanningen geleverd voor de vrouwensporten." Een feit dat ook door de rechtbank wordt bevestigd. "Wij blijven de ontwikkeling van de sport volgen en niets zegt dat de springende vrouwen misschien wel aanwezig zullen zijn op de Spelen van Sochi 2014", aldus nog de woordvoerder van het IOC.

    14-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ola Olympia: nieuwe sporten in Olympialand?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zeven internationale sportbonden hebben hun sport voorgedragen om in 2016 toe te treden tot het olympisch programma. Op een conferentie in augustus zullen twee van die sporten gekozen worden om eventueel toe te treden tot de ‘olympische familie’. Pas in oktober, op een andere conferentie, beslist het IOC definitief of deze twee sporten ook effectief toegang krijgen. De zeven sporten waarover gediscussieerd zal worden zijn baseball, golf, karate, rugby, skeeleren, softball en squash.

    Eerste prangende vragen: moeten er eigenlijk nog sporten toegevoegd worden? En welke sporten komen nu echt in aanmerking? De komende maanden zal geen mens wakker liggen van mijn mening, maar toch deze kanttekening: er is absoluut geen nood aan om een evenement als de Spelen nog groter te willen gaan maken. Dus in die optiek hoeft het niet om sporten toe te voegen. Nog meer sporters, nog een drukker programma en wat nog meer. Maar de Spelen moeten mee met hun tijd en bepaalde sporten winnen aan populariteit, andere dreigen folklore te worden.

    Opvallend bij de zeven zijn het baseball en softball. Beide sporten -de ene voor de mannen op de Spelen, de andere voor de vrouwen- werden voor de komende Spelen in Londen van het lijstje geschrapt. Geen slechte zaak, want enkel populair op het Amerikaanse continent. Maar wat als er in oktober voor Chicago wordt gekozen? Kan deze in de States immens populaire sport dan ontbreken op het programma? Het IOC zou zich wel wat belachelijk maken wanneer ze deze sporten voor slechts één olympiade schrappen.

    Karate klinkt leuk, maar krijgen we dan geen overaanbod aan gevechtssporten. Boksen, judo, taekwondo en worstelen hebben we al. Gevechtssporten hebben dan ook nog eens het enorme nadeel dat de kampen heel veel beslist worden op punten van scheidsrechters met goede of minder goede bedoelingen.

    Golf is wellicht de meest mondiale sport in het rijtje. Maar is deze sport niet voorbestemd voor de beter bedeelde burger? Ik meen te weten dat het tennis ook ooit deze discussie te beurt viel. Geen mens die daarover nog klaagt.

    Een nieuwe balsport, nou ja bal, zou het rugby zijn. Sport voor stoere mannen (en vrouwen als die zo al genoemd willen worden). Heel veel respect, maar iets in mij zegt dat deze sport weinig kans maakt.

    Zoals in de wielersport het BMX toegevoegd werd voor de Spelen van Athene, zo zie ik ook het skeeleren. Spektakel, beoefend in heel veel landen. Het skeeleren is misschien ook wel de zomerse variant van het schaatsen, wat ook zijn populariteit kent.

    Tot slot is er nog squash. Een racketsport die misschien wel zijn plaats verdiend op de Spelen. Ook een moderne sport, kijk maar naar de toename van squashcentra’s in Vlaanderen de voorbije decennia.

    Het wordt moeilijk kiezen volgende maand. En we zouden het niet erg vinden als het in oktober niets wordt. Maar voor elke wedstrijd worden pronostiekjes gemaakt en hoewel het er ééntje is zonder inzet is die van ons: 1. golf, 2. squash, 3. skeeleren. Drie sporten, olympisch of niet, die je absoluut zelf eens moet beoefenen. Wedden dat je jezelf een kampioen voelt?
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds vier jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de komende Olympische Spelen in Vancouver en London vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


    13-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het BOIC feliciteert de succesvolle jonge Belgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het BOIC en 'Be Gold' verheugen zich over de behaalde resultaten van de nationale -18 ploegen hockey jongens en volleybal meisjes. Het nationale hockeyteam kroonde zich afgelopen zaterdag in Nijvel tot Europees kampioen en de nationale volleybalmeisjes wonnen brons op het wereldkampioenschap in Thailand. Beide ploegen genieten financiële steun binnen het kader van 'Be Gold' dat de ambitie heeft jonge topsporters voor te bereiden met het oog op deelname aan de Olympische Spelen van 2012/2014/2016/2018.

    'Be Gold' is een gezamenlijk initiatief van het BOIC, de Nationale Loterij, de gemeenschappen en de sportadministraties. Zowel het hockey- als het volleybalteam heeft zich hierbij gekwalificeerd voor de eerste zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen waarvoor Singapore van 14 tot 26 augustus 2010 gaststad is. Deze resultaten tonen de noodzaak aan van een lange termijnvisie op gebied van scouting, ontplooiing en begeleiding van jonge topsporters.


    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bulgarije verliest zijn allereerste olympische kampioen
    De allereerste Bulgaarse olympische kampioen uit de geschiedenis is op 78-jarige leeftijd overleden. Worstelaar Nikola Stanchev behaalde op de olympiade van 1956 in Melbourne goud in de categorie tot 79 kg. Dat jaar won hij ook zilver op de wereldkampioenschappen in Istanboel. In de loop van zijn carrière verzamelde Stanchev elf Bulgaarse titels, acht in de vrije stijl en drie in de Grieks-Romeinse.

    11-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sponsorwissel voor de Spelen in London 2012

    Dat de organisatie van de Olympische Spelen in London 2012 niet van een leien dakje loopt, werd vandaag nog maar es bewezen. De organisatoren hebben af te rekenen met het failliet van één hun sponsors. Het Canadese Nortel Networks zou optreden als technologiesponsor tijdens de Spelen, maar dat zal dus niet gaan. Nortel wordt vervangen door Cisco uit California. Dat betekent wel een minderinkomst van 12 miljoen pond omdat Nortel met zo'n 40 miljoen pond aan cash & service in groep 1 zat, terwijl Cisco in groep 2 thuishoort.


    09-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.95 Belgen geselecteerd voor het EJOF in Tampere
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    95 Belgische atleten nemen van 18 tot 25 juli deel aan de tiende zomereditie van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF), dat in het Finse Tampere wordt gehouden. Ze zullen aantreden in zes individuele (atletiek, wielrennen, turnen, judo, tennis en zwemmen) en twee teamsporten (volleybal en basketbal). België zal dus ook in de ploegsporten vertegenwoordigd zijn. De namen van de Belgische deelnemers aan de ploegsporten (volleybal en basketbal) en het turnen volgen binnenkort.

    Op het vorig EJOF in Belgrado in 2007 kwam de Belgische delegatie met tien medailles naar huis. Toch geldt het EJOF vooral als evaluatiecompetitie, aangezien het afhankelijk van de discipline om deelnemers tussen de 15 en de 18 jaar gaat. Het is dan ook op deze festivals dat men met precisie kan bepalen waar de Belgische atleten ten opzichte van hun Europese concurrenten staan.

    Deelnemerslijst:
    * Atletiek (23): Katrijn Boone, Aurélie De Ryck, Ella De Maitre, Jolien Dirckx, Sofie Gallein, Camille Laus, Steffie Mievis, Dorien Van Diest, Zenobie Vangansbeke, Imke Vervaert, Arnaud Art, Arne Broeders, Frederik Claes, Pieter-Jan Hannes, Leopold Kapata, Quentin Kebron, Sander Maes, Tarik Moukrim, Marvin Ndiribe, Mathias Sanctorum, Dario Vanderveken, Stef Vanhaeren en Julien Watrin
    * Basketbal (12): vrouwenteam
    * Judo (9): Evelien Cappaert, Lise Luyckfasseel, Lola Mansour, Lien Moors, Sabra Sassi, Lola Tielemans, Jérémie Bottieau, Geoffrey Maes en Toma Nikiforov
    * Tennis (4): Elke Lemmens, An-Sophie Mestach, Julien Cagnina en Jeroen Vanneste
    * Turnen (6): twee teams
    * Volleybal (24): vrouwen- en mannenteam
    * Wielrennen (3): Martijn Degreve, Rob Leemans en Boris Vallee
    * Zwemmen (14): Yasmine Bonne, Julie De Coster, Natacha Delvoie, Yne Dom, Joan Grandjean, Morgane Lambrechts, Chloe Matroule, Ward Bauwens, Nathan Bonnel, Louis Croenen, Iarre Lafort, Charles Navarre, Olivier Van der Sande en Raf Vandevelde


    07-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B-stalen van Schumacher, Rebellin en Ramzi zijn positief
    De analyse van de B-stalen van renners Stefan Schumacher en Davide Rebellin en 1.500 meter-loper Rashid Ramzi hebben een positief resultaat opgeleverd. De drie topatleten werden vorige zomer tijdens de Olympische Spelen van Peking betrapt op het gebruik van cera. Volgens de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) onderzoeken de advocaten van de sporters momenteel welke strategie ze zullen hanteren in het beroep voor het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne.

    Naast Schumacher, Rebellin en Ramzi werden tijdens de Spelen ook de Griekse snelwandelaarster Athanasia Tsoumeleka en de Kroatische 800 meter-loopster Vanja Perisic betrapt op het gebruik van cera. Ook hun tegenexpertise heeft een positief resultaat opgeleverd, meldt FAZ. Ramzi (goud) en Rebellin (zilver in de wegrit) pakten op de Olympische Spelen eremetaal, de drie anderen vielen naast de medailles. Allemaal riskeren ze een schorsing van twee jaar, voor Ramzi en Rebellin betekent een veroordeling ook het verlies van hun olympische medaille.

    06-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golden Sunday zet Olympische Winterspelen in de kijker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 20 september organiseert het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité de Golden Sunday. Op die dag op het einde van de zomer staan in het Brusselse Jubelpark de Olympische Winterspelen in de kijker. De bezoekers kunnen er de sensatie van het skiën of het bobsleeën beleven op spectaculaire pistes. Op deze autoloze zondag in Brussel en dé dag van de mobiliteit zal een meer dan 7 meter hoge en 80 meter lange ski- en bobsleepiste de absolute trekpleister zijn. Het BOIC wil met dit evenement het grote publiek en de beloftevolle- en topatleten scharen rond de Olympische Spelen en de waarden waarvoor zij staan. Bovendien zorgen de partners van het evenement en een aantal zomersportfederaties voor een unieke omkadering met een opblaasbaar voetbalterrein, allerlei tentoonstellingen, aerobics, hockey, judo, ... . Er zullen natuurlijk ook enkele olympische atleten aanwezig zijn om de deelnemers te begeleiden met raad en daad. Als klap op de vuurpijl kunnen enkele aanwezigen een reis winnen naar de Olympische Spelen in Vancouver.

    03-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nipte thuisnederlaag voor Chongqing Lifan tegen Shaanxi

    Het goed niet zo goed met Chongqing Lifan. De neo-eersteklasser van coach Piet De Mol verloor thuis van Shaanxi met 0-1 en is nu de trotse eigenaar van de rode lantaarn. Toch is het spel niet slecht. Zo vertelt Piet vanuit China. "Bespreking om 12u00 en sportmaaltijd om 12u30. Voor het vertrek naar het stadion hebben we nog tijd voor koffie in mijn studio van het sporthotel. Om 14u15 vertrekken we onder politiebegeleiding (slalommen door het drukke verkeer) naar het stadion. Vandaag doen we er 25 minuten over. ’t Is helemaal geen voetbalweer, 35 tot 38 graden, zwoel, vochtig en onweerachtig. De omstandigheden zijn dezelfde voor de twee ploegen natuurlijk.

    We beginnen wat flauwtjes aan de wedstrijd. We hebben wel veel balbezit, maar ’t gaat die eerste 10 minuten te traag om kansen te creëren. In de 12de minuut hebben we een schitterende combinatie, 5-6 keer spelen we de bal in één tijd, maar de bal gaat schuin voor doel op de binnenkant van de verste paal. Bij de eerste echte uitbraak van een heel verdedigend Shaanxi 'mag' onze doelman de bal uit het netje halen. Onze rechtsachter Lee verspeelt de bal op eigen helft. Hun nr. 20 speelt een perfect balletje tussen onze twee centrale verdedigers en hun spits, nr. 21, kopt onhoudbaar binnen. In die eerste helft krijgen we nog 2 goede mogelijkheden om gelijk te maken. Chuan zijn vrije trap likt de deklat en Johnny had mits één schoenmaat groter, de harde voorzet van Yu wel tegen het net kunnen verlengen.

    We beginnen met 20 minuten vertraging aan de tweede helft. Een typisch Chongqing onweer is de oorzaak. Bij de hervatting regent het nog hard, maar de bliksem zien we enkel nog in de verte. Onze tegenstander heeft tijdens de verlengde rust blijkbaar beslist om nog meer verdedigend te gaan spelen. Neem daarbij nog het voortdurend tijdrekken, ondermeer als dood blijven liggen. Mocht er rechtvaardigheid in voetbal zijn, dan had minstens één van onze talrijke mogelijkheden in de tweede helft raak moeten zijn. Maar ’t mocht vandaag niet zijn. De ref gunde ons slecht 4 minuten extratijd … het hadden er misschien wel 14 moeten zijn. De realiteit is dat we uit de laatste drie wedstrijden slechts 2 op 9 halen. We scoren in drie matchen slechts één doelpunt en de twee tegendoelpunten kosten ons 7 punten. Onze supporters lieten na de match, door hun gezang en applaus, blijken dat ze toch tevreden waren met het geleverde spel."


    02-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het fotoboek van Piet De Mol in China: kind en gezin
    Piet De Mol komt eerstdaags even naar België terug. Ondertussen ging hij in China verder op zoek naar mooie plaatjes. Het dagelijkse leven bij kind en gezin.









    30-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jumpingruiter Michael Whitaker is voorlopig geschorst
    De Britse jumpingruiter Michael Whitaker is voorlopig geschorst na de positieve dopingcontrole van een van z'n paarden tijdens de CSIO in het Franse La Baule, afgelopen mei. De hengst Tackeray testte positief op het product Altrenogest en de 49-jarige Whitaker is geschorst tot het resultaat van de tegenexpertise bekend is. Whitaker wijt de positieve test aan een verwisseling van het voer met dat van een van z'n merries. Het verboden product is te vinden in Regu-Mate, dat dient om pijnlijke loopse periodes bij merries te verzachten. Michael Whitaker, jongere broer van John, riskeert het EK van eind augustus in Windsor te missen.

    28-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste Britse olympische kampioen overleden
    Godfrey Rampling, de oudste Britse olympische kampioen, is vorige week overleden. Dat maakte het personeel van zijn verzorgingstehuis bekend. Rampling werd 100 jaar. Godfrey Rampling, vader van Charlotte Rampling, behaalde in 1936 op de Olympische Spelen van Berlijn goud op de 4x400 meter.

    27-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw een gelijkspel voor Piet De Mol in China

    Piet De Mol en zijn team Chongqing Lifan worden stilaan het Sporting Lokeren van de Chinese voetbalcompetitie. De Chinese neo-eersteklasser speelde de vorige speeldag weer gelijk. Nu wel tegen een topper. Het relaas van Piet. "In het Laatste Nieuws stond deze week onder een foto: 'Piet Demol is niet echt gelukkig'. Ik kreeg hierop vrij veel reacties. Dit sloeg uitsluitend op het in de 95ste minuut nog toegestane gelijkspel en dus absoluut niet op mijn verblijf in China. Dit even ter verduidelijking.

    Onze volgende tegenstander Shandong staat samen met Beijing aan de leiding. Beijing kwam in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen Henan. Shandong kan dus alleen aan de leiding komen. Tijdens de korte training van gisteravond blesseerde onze keeper zich. De tweede doelman zal zijn debuut maken en de derde doelman vloog deze voormiddag naar Jinan, Shandong om op de bank te komen zitten. Bovendien is Martines geschorst en is José al langer uit met een breuk van een voetbeentje. Als buitenlandse speler blijft er dus enkel spits Johnny over.

    Dit is de beste grasmat waarop we tot nog toe speelden. Veel volk, maar voor een ploeg die aan de leiding staat, toch minder dan verwacht. We doen in de eerste helft meer dan de leiders goed opvangen. We spelen goed mee, hebben zelfs het grootste deel van het balbezit, maar echte kansen zijn er in de eerste helft voor geen van beide ploegen. Ruststand 0-0.

    In het eerste kwartier van de tweede helft zijn wij twee keer dicht bij de openingstreffer. Een korte combinatie tussen Chuan en Yu in de 16m van de leiders brengt Johnny, zij het schuin, alleen voor de thuisdoelman. Die duwt Johnny’s schot(je) in de korte hoek te makkelijk in hoekschop. Op het uur kunnen we snel uitbreken. Chuan mag van aan het penaltypunt trappen, weer duwt hun doelman duikelend in hoekschop. In het slotkwartier gaat het publiek achter de thuisploeg staan. Maar alleen met hoekschoppen en vrije trappen kunnen ze af en toe onze doelman aan het werk zetten. Op een fout kunnen ze hem niet betrappen, hij houdt in zijn debuutmatch zijn/onze netten schoon. Eindstand 0-0, een correcte uitslag waar vooral wij best tevreden mee zijn. Als rode lantaarn bij de leiders met positief voetbal een punt halen, is niet enkel voor de spelers een opsteker."


    25-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees Olympisch Team is de ploeg van het jaar
    De Chinese olympische ploeg heeft de Laureus World Sports Award gekregen voor Team van het Jaar 2008. China won op de Olympische Spelen van Peking het medailleklassement met 51 gouden, 21 zilveren en 28 bronzen medailles. Ze werd verkozen boven Manchester United, het Spaanse voetbalelftal, de Britse olympische wielerploeg, de Jamaicaanse sprintploeg en de Amerikaanse basketbalclub Boston Celtics. Cui Dalin, vicevoorzitter van het Chinees Olympisch Comité, ontving de award in Peking uit handen van Edwin Moses, tweevoudig olympisch kampioen op de 400m en voorzitter van de Laureus World Sports Academy, en van Deng Yaping, lid van de Laureus Academy en China's beste tafeltennisster ooit.

    De Laureus World Sports Awards worden uitgereikt sinds 2000. De genomineerden worden verkozen door de meest vooraanstaande sportjournalisten uit meer dan 100 landen. De beslissende stemming gebeurt door de 46 leden van de Laureus World Sports Academy, waarin heel wat beroemde sportfiguren zetelen zoals Franz Beckenbauer, Boris Becker, Sergey Bubka, Sebastian Coe, Nadia Comaneci, Miguel Indurain en John McEnroe.

    24-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natasha de Troyer heeft ticket voor Vancouver op zak
    Skiester Natasha De Troyer wordt volgend jaar de enige Belgische deelneemster op de Paralympische Winterspelen in het Canadese Vancouver (12-21 maart 2010). Dat heeft het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) bekendgemaakt in aanwezigheid van eerste minister Herman Van Rompuy en staatssecretaris voor Personen met een handicap Julie Fernandez Fernandez. De 30-jarige De Troyer was vier jaar geleden in Turijn ook al de enige Belgische. Ze verzamelde toen drie 5e plaatsen en een 4e plaats. Dit keer mikt ze op medailles. De Troyer heeft een visuele handicap en ziet daardor bijna niets in de sneeuw, en al zeker geen bulten of heuveltjes. Ze skiet daarom met een begeleider voor haar. Instructies worden gegeven via een communicatiesysteem in de helm.

    De Paralympics richten zich op atleten met een fysieke handicap. Tijdens deze 10de Paralympische Winterspelen zullen 1350 atleten van overal ter wereld strijden voor 192 medailles. Er bestaan 5 sportdisciplines: biatlon, alpijns skiën, rolstoelcurling, ijssleehockey en langlaufen. Twee paralympische dorpen zullen gebouwd worden in de omgeving van Vancouver om de atleten te huisvesten.

    22-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debuut met een punt voor Chongqing Lifan in het nieuwe stadion


    Piet De Mol vertelt over het gelijkspel thuis tegen Chengdu. "’t Was even uitkijken of onze supporters ons zouden volgen naar het nieuwe stadion. Dat deden ze met heel veel, een recordopkomst voor dit seizoen: 35.000 toeschouwers. Natuurlijk zal dit ook te maken hebben met de komst van Arie Haan, ooit bondscoach van China, en nu trainer van onze tegenstander Chengdu.

    We spelen een schitterende eerste helft, waarin Johnny al naéén minuuthad moeten scoren. We blijven veel kansen creëren en net na het half uur is het raak. Chuan, een speler die in veel Belgische eersteklassers probleemloos titularis zou zijn, trapt onhoudbaar binnen. Net voor de rust krijgen we een reuzenkans, maar Fan gaat overhaast te werk. Ruststand: 1-0.

    In de tweede helft komen we goed weg wanneer de spits van Chengdu op de lat kop. Chengdu kan ons de eerstetien minutenop de eigen helft vastzetten. Daarna zijn wij weer aan de beurt. Wanneer Johnny kort voor het uur simpel naar Chuan geeft, werd het met zekerheid 2-0. Johnny ging echter zijn eigen kans en miste. Iets later zet de ingevallen Law zich door op de rechterkant, zijn voorzet is iets te scherp voor de inlopende Wupeng. Het venijn zat in de staart. De scheidsrechter geeft aan dat er vier minuten bijkomen. In de 94ste minuut, eigenlijk al over tijd: eenlange inworp van het nr. 8 van Chengdu, doorgekopt aan de eerste paal en simpel binnengetrapt door hun kapitein aan de tweede paal. We moeten niet eens meer aftrappen. Deze twee punten zouden wel eens zwaar kunnen doorwegen in de eindafrekening. Er staat vanavond en de komende dagen veel oplapwerk op het programma. We speelden gedurende 70 minuten ons beste voetbal dit seizoen. De laatste 20 minutenwaren we fysisch niet fris genoeg meer."


    20-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeveer 120 miljoen euro winst voor de Spelen in Peking
    China heeft bekendgemaakt dat de Olympische Spelen 2008 van Peking een winst heeft opgeleverd van 1 miljard yuan (ongeveer 120 miljoen euro), ondanks uitgaven die ver boven het originele budget lagen. Het bedrag is volgens het Nationale Audit Bureau het dubbele van waarop was gerekend. Het geld komt met name uit de verkoop van de televisierechten, de toegangskaarten en van de sponsoring. Het bureau concludeert dat het organisatiecomité de uitgave goed onder controle heeft gehouden.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs