Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    03-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nipte thuisnederlaag voor Chongqing Lifan tegen Shaanxi

    Het goed niet zo goed met Chongqing Lifan. De neo-eersteklasser van coach Piet De Mol verloor thuis van Shaanxi met 0-1 en is nu de trotse eigenaar van de rode lantaarn. Toch is het spel niet slecht. Zo vertelt Piet vanuit China. "Bespreking om 12u00 en sportmaaltijd om 12u30. Voor het vertrek naar het stadion hebben we nog tijd voor koffie in mijn studio van het sporthotel. Om 14u15 vertrekken we onder politiebegeleiding (slalommen door het drukke verkeer) naar het stadion. Vandaag doen we er 25 minuten over. ’t Is helemaal geen voetbalweer, 35 tot 38 graden, zwoel, vochtig en onweerachtig. De omstandigheden zijn dezelfde voor de twee ploegen natuurlijk.

    We beginnen wat flauwtjes aan de wedstrijd. We hebben wel veel balbezit, maar ’t gaat die eerste 10 minuten te traag om kansen te creëren. In de 12de minuut hebben we een schitterende combinatie, 5-6 keer spelen we de bal in één tijd, maar de bal gaat schuin voor doel op de binnenkant van de verste paal. Bij de eerste echte uitbraak van een heel verdedigend Shaanxi 'mag' onze doelman de bal uit het netje halen. Onze rechtsachter Lee verspeelt de bal op eigen helft. Hun nr. 20 speelt een perfect balletje tussen onze twee centrale verdedigers en hun spits, nr. 21, kopt onhoudbaar binnen. In die eerste helft krijgen we nog 2 goede mogelijkheden om gelijk te maken. Chuan zijn vrije trap likt de deklat en Johnny had mits één schoenmaat groter, de harde voorzet van Yu wel tegen het net kunnen verlengen.

    We beginnen met 20 minuten vertraging aan de tweede helft. Een typisch Chongqing onweer is de oorzaak. Bij de hervatting regent het nog hard, maar de bliksem zien we enkel nog in de verte. Onze tegenstander heeft tijdens de verlengde rust blijkbaar beslist om nog meer verdedigend te gaan spelen. Neem daarbij nog het voortdurend tijdrekken, ondermeer als dood blijven liggen. Mocht er rechtvaardigheid in voetbal zijn, dan had minstens één van onze talrijke mogelijkheden in de tweede helft raak moeten zijn. Maar ’t mocht vandaag niet zijn. De ref gunde ons slecht 4 minuten extratijd … het hadden er misschien wel 14 moeten zijn. De realiteit is dat we uit de laatste drie wedstrijden slechts 2 op 9 halen. We scoren in drie matchen slechts één doelpunt en de twee tegendoelpunten kosten ons 7 punten. Onze supporters lieten na de match, door hun gezang en applaus, blijken dat ze toch tevreden waren met het geleverde spel."


    02-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het fotoboek van Piet De Mol in China: kind en gezin
    Piet De Mol komt eerstdaags even naar België terug. Ondertussen ging hij in China verder op zoek naar mooie plaatjes. Het dagelijkse leven bij kind en gezin.









    30-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jumpingruiter Michael Whitaker is voorlopig geschorst
    De Britse jumpingruiter Michael Whitaker is voorlopig geschorst na de positieve dopingcontrole van een van z'n paarden tijdens de CSIO in het Franse La Baule, afgelopen mei. De hengst Tackeray testte positief op het product Altrenogest en de 49-jarige Whitaker is geschorst tot het resultaat van de tegenexpertise bekend is. Whitaker wijt de positieve test aan een verwisseling van het voer met dat van een van z'n merries. Het verboden product is te vinden in Regu-Mate, dat dient om pijnlijke loopse periodes bij merries te verzachten. Michael Whitaker, jongere broer van John, riskeert het EK van eind augustus in Windsor te missen.

    28-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste Britse olympische kampioen overleden
    Godfrey Rampling, de oudste Britse olympische kampioen, is vorige week overleden. Dat maakte het personeel van zijn verzorgingstehuis bekend. Rampling werd 100 jaar. Godfrey Rampling, vader van Charlotte Rampling, behaalde in 1936 op de Olympische Spelen van Berlijn goud op de 4x400 meter.

    27-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw een gelijkspel voor Piet De Mol in China

    Piet De Mol en zijn team Chongqing Lifan worden stilaan het Sporting Lokeren van de Chinese voetbalcompetitie. De Chinese neo-eersteklasser speelde de vorige speeldag weer gelijk. Nu wel tegen een topper. Het relaas van Piet. "In het Laatste Nieuws stond deze week onder een foto: 'Piet Demol is niet echt gelukkig'. Ik kreeg hierop vrij veel reacties. Dit sloeg uitsluitend op het in de 95ste minuut nog toegestane gelijkspel en dus absoluut niet op mijn verblijf in China. Dit even ter verduidelijking.

    Onze volgende tegenstander Shandong staat samen met Beijing aan de leiding. Beijing kwam in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen Henan. Shandong kan dus alleen aan de leiding komen. Tijdens de korte training van gisteravond blesseerde onze keeper zich. De tweede doelman zal zijn debuut maken en de derde doelman vloog deze voormiddag naar Jinan, Shandong om op de bank te komen zitten. Bovendien is Martines geschorst en is José al langer uit met een breuk van een voetbeentje. Als buitenlandse speler blijft er dus enkel spits Johnny over.

    Dit is de beste grasmat waarop we tot nog toe speelden. Veel volk, maar voor een ploeg die aan de leiding staat, toch minder dan verwacht. We doen in de eerste helft meer dan de leiders goed opvangen. We spelen goed mee, hebben zelfs het grootste deel van het balbezit, maar echte kansen zijn er in de eerste helft voor geen van beide ploegen. Ruststand 0-0.

    In het eerste kwartier van de tweede helft zijn wij twee keer dicht bij de openingstreffer. Een korte combinatie tussen Chuan en Yu in de 16m van de leiders brengt Johnny, zij het schuin, alleen voor de thuisdoelman. Die duwt Johnny’s schot(je) in de korte hoek te makkelijk in hoekschop. Op het uur kunnen we snel uitbreken. Chuan mag van aan het penaltypunt trappen, weer duwt hun doelman duikelend in hoekschop. In het slotkwartier gaat het publiek achter de thuisploeg staan. Maar alleen met hoekschoppen en vrije trappen kunnen ze af en toe onze doelman aan het werk zetten. Op een fout kunnen ze hem niet betrappen, hij houdt in zijn debuutmatch zijn/onze netten schoon. Eindstand 0-0, een correcte uitslag waar vooral wij best tevreden mee zijn. Als rode lantaarn bij de leiders met positief voetbal een punt halen, is niet enkel voor de spelers een opsteker."


    25-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees Olympisch Team is de ploeg van het jaar
    De Chinese olympische ploeg heeft de Laureus World Sports Award gekregen voor Team van het Jaar 2008. China won op de Olympische Spelen van Peking het medailleklassement met 51 gouden, 21 zilveren en 28 bronzen medailles. Ze werd verkozen boven Manchester United, het Spaanse voetbalelftal, de Britse olympische wielerploeg, de Jamaicaanse sprintploeg en de Amerikaanse basketbalclub Boston Celtics. Cui Dalin, vicevoorzitter van het Chinees Olympisch Comité, ontving de award in Peking uit handen van Edwin Moses, tweevoudig olympisch kampioen op de 400m en voorzitter van de Laureus World Sports Academy, en van Deng Yaping, lid van de Laureus Academy en China's beste tafeltennisster ooit.

    De Laureus World Sports Awards worden uitgereikt sinds 2000. De genomineerden worden verkozen door de meest vooraanstaande sportjournalisten uit meer dan 100 landen. De beslissende stemming gebeurt door de 46 leden van de Laureus World Sports Academy, waarin heel wat beroemde sportfiguren zetelen zoals Franz Beckenbauer, Boris Becker, Sergey Bubka, Sebastian Coe, Nadia Comaneci, Miguel Indurain en John McEnroe.

    24-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natasha de Troyer heeft ticket voor Vancouver op zak
    Skiester Natasha De Troyer wordt volgend jaar de enige Belgische deelneemster op de Paralympische Winterspelen in het Canadese Vancouver (12-21 maart 2010). Dat heeft het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) bekendgemaakt in aanwezigheid van eerste minister Herman Van Rompuy en staatssecretaris voor Personen met een handicap Julie Fernandez Fernandez. De 30-jarige De Troyer was vier jaar geleden in Turijn ook al de enige Belgische. Ze verzamelde toen drie 5e plaatsen en een 4e plaats. Dit keer mikt ze op medailles. De Troyer heeft een visuele handicap en ziet daardor bijna niets in de sneeuw, en al zeker geen bulten of heuveltjes. Ze skiet daarom met een begeleider voor haar. Instructies worden gegeven via een communicatiesysteem in de helm.

    De Paralympics richten zich op atleten met een fysieke handicap. Tijdens deze 10de Paralympische Winterspelen zullen 1350 atleten van overal ter wereld strijden voor 192 medailles. Er bestaan 5 sportdisciplines: biatlon, alpijns skiën, rolstoelcurling, ijssleehockey en langlaufen. Twee paralympische dorpen zullen gebouwd worden in de omgeving van Vancouver om de atleten te huisvesten.

    22-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debuut met een punt voor Chongqing Lifan in het nieuwe stadion


    Piet De Mol vertelt over het gelijkspel thuis tegen Chengdu. "’t Was even uitkijken of onze supporters ons zouden volgen naar het nieuwe stadion. Dat deden ze met heel veel, een recordopkomst voor dit seizoen: 35.000 toeschouwers. Natuurlijk zal dit ook te maken hebben met de komst van Arie Haan, ooit bondscoach van China, en nu trainer van onze tegenstander Chengdu.

    We spelen een schitterende eerste helft, waarin Johnny al naéén minuuthad moeten scoren. We blijven veel kansen creëren en net na het half uur is het raak. Chuan, een speler die in veel Belgische eersteklassers probleemloos titularis zou zijn, trapt onhoudbaar binnen. Net voor de rust krijgen we een reuzenkans, maar Fan gaat overhaast te werk. Ruststand: 1-0.

    In de tweede helft komen we goed weg wanneer de spits van Chengdu op de lat kop. Chengdu kan ons de eerstetien minutenop de eigen helft vastzetten. Daarna zijn wij weer aan de beurt. Wanneer Johnny kort voor het uur simpel naar Chuan geeft, werd het met zekerheid 2-0. Johnny ging echter zijn eigen kans en miste. Iets later zet de ingevallen Law zich door op de rechterkant, zijn voorzet is iets te scherp voor de inlopende Wupeng. Het venijn zat in de staart. De scheidsrechter geeft aan dat er vier minuten bijkomen. In de 94ste minuut, eigenlijk al over tijd: eenlange inworp van het nr. 8 van Chengdu, doorgekopt aan de eerste paal en simpel binnengetrapt door hun kapitein aan de tweede paal. We moeten niet eens meer aftrappen. Deze twee punten zouden wel eens zwaar kunnen doorwegen in de eindafrekening. Er staat vanavond en de komende dagen veel oplapwerk op het programma. We speelden gedurende 70 minuten ons beste voetbal dit seizoen. De laatste 20 minutenwaren we fysisch niet fris genoeg meer."


    20-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeveer 120 miljoen euro winst voor de Spelen in Peking
    China heeft bekendgemaakt dat de Olympische Spelen 2008 van Peking een winst heeft opgeleverd van 1 miljard yuan (ongeveer 120 miljoen euro), ondanks uitgaven die ver boven het originele budget lagen. Het bedrag is volgens het Nationale Audit Bureau het dubbele van waarop was gerekend. Het geld komt met name uit de verkoop van de televisierechten, de toegangskaarten en van de sponsoring. Het bureau concludeert dat het organisatiecomité de uitgave goed onder controle heeft gehouden.

    19-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbrekers op bezoek bij Usain Bolt in Jamaïca
    Terwijl drievoudig olympisch kampioen Usain Bolt op de IAAF Grand Prix atletiekmeeting in het Tsjechische Ostrava aan de slag was, kreeg hij in de nacht van woensdag op donderdag in zijn woonplaats in Jamaica inbrekers op bezoek. De dieven drongen tussen middernacht en vier uur 's morgens het huis in St Andrew, Kingston binnen. Ze maakten voor ongeveer 1.000 dollar (720 euro) aan elektronische apparatuur (fotoapparaat, laptop, draagbare telefoon) buit. Bolts halfbroer Sadeke Bolt, die ook in het huis woont, sliep door de feiten door en merkte pas 's morgens op dat er een en ander verdwenen was.

    18-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Rogge is blij dat hij straks niet moet kiezen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), is blij dat hij niet hoeft te kiezen welke stad de Olympische Spelen in 2016 mag organiseren, "omdat elke kandidatuur erg professioneel aangepakt is". Chicago, Madrid, Rio de Janeiro en Tokio zijn nog in de running om de Spelen binnen te halen. Woensdag stelden zij hun dossier aan het IOC voor. "Eerlijk gezegd ben ik tevreden dat ik de beslissing niet hoef te nemen", verklaarde Jacques Rogge nadat het Organisatiecomité van Madrid de presentatiedag afgesloten had. De kandidaat-steden gaven allen een uiteenzetting van 45 minuten, gevolgd door een vragenronde van tevens 45 minuten. "Het niveau van professionalisme en visie van de vier kandidaten is buitengewoon goed. Ze zijn alle vier capabel om de Spelen te organiseren", meent Rogge.

    Het was de eerste keer in de geschiedenis dat er een 'pre-presentatiedag' georganiseerd werd door het IOC. De kandidaten gaven enkel nog maar een uiteenzetting, de knoop wordt pas op 2 oktober tijdens de zitting in Kopenhagen doorgehakt. Dankzij deze manier van werken hebben de leden van IOC nu al een goed beeld van de steden en hun mogelijkheden en plannen. "We hebben gepraat over zaken die normaal gezien tijdens de officiële presentatie, met de sterren en de beroemdheden, niet aan bod komen", aldus Rogge.

    17-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits Olympisch Comité in financiële problemen
    Het Brits Olympisch Comité (BOA) heeft in 2008 een verlies geleden van 1,5 miljoen pond (ongeveer 1,8 miljoen euro), en heeft zich moeten wenden tot het organisatiecomité van de Olympische Spelen van 2012 in Londen voor een dringende lening. Dat zegt de BBC. Het BOA sloot 2007 ook al af met een verlies van 1,3 miljoen pond en zou volgens de BBC failliet kunnen zijn in 2012 als het zo voortgaat.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B-staal van Dominikaans gewichthefster is negatief
    De tegenanalyse van de op doping betrapte Dominikaanse gewichthefster Yudelquis Contreras is negatief. Dat maakte het Dominikaanse olympische comité woensdag bekend. De 23-jarige Contreras testte vorige zomer tijdens de Olympische Spelen in Peking, waar ze vijfde werd in de categorie tot 53 kg, positief op het gebruik van CERA.

    16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkel Engelse voetballers vertegenwoordigen Engeland in London
    Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft het licht op groen gezet voor de Britten zodat enkel Engelse voetballers Groot-Brittannië zullen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen van Londen in 2012. IOC-voorzitter Jacques Rogge vindt het akkoord tussen de vier Britse
    naties (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) "aanvaardbaar".

    15-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC dreigt Koeweit te schorsen vanaf 31 juli
    Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft ermee gedreigd om Koeweit vanaf 31 juli te schorsen wegens het gebrek aan autonomie van de nationale sportinstanties ten opzichte van de regering. Het IOC oordeelt dat het nationaal olympisch comité van Koeweit niet voldoende autonomie heeft ten opzichte van de bestuursinstanties van dat land. Rogge noemt de situatie "niet overeenkomstig met het Olympisch Charter" en gaat ervan uit dat het probleem te maken heeft met de nationale wetgeving in Koeweit. Het IOC geeft Koeweit nu anderhalve maand om de wetgeving aan te passen en de autonomie van het olympisch comité aldaar te verzekeren. In juli 2008, voor de aanvang van de Olympische Spelen in Peking, schorste het IOC Irak om dezelfde redenen.

    14-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.President Obama richt agentschap op voor (para-)olympische sport
    De Amerikaanse president Barack Obama heeft de oprichting aangekondigd van een agentschap voor de olympische en paralympische sporten en voor de jeugd, een initiatief dat de kandidatuur van Chicago moet ondersteunen voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2016. De oprichting van het agentschap werd bekendgemaakt terwijl de verantwoordelijken van Chicago in Zwitserland zijn om hun dossier te verdedigen voor de stemgerechtigden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Op 2 oktober wordt in Kopenhagen gestemd voor welke stad de Spelen 2016 mag organiseren. Chicago is nog in de race, samen met Madrid, Rio de Janeiro en Tokio.

    13-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het fotoboek van Piet De Mol in China: het transport
    Het voetbal in de hoogste klasse in de Chinese competitie ligt even stil door enkele interlands. Dus heeft Piet De Mol wat tijd om het land verder te ontdekken. Iedereen weet ondertussen -ook uit zijn vorige buitenlandse trips- dat Piet geen zittend gat heeft en dat hij telkens weer op zoek gaat naar de cultuur van het land waar hij te gast is. Deze keer trok hij enkele foto's van verschillende middelen voor transport op het platteland en in de stad.








    12-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De negen antwoorden van de radioquiz
    Voor wie nog altijd zit te worstelen met één van de vragen uit de column van Joerie Devreese, hieronder de 9 juiste antwoorden:

    1. Op welk nummer behaalde Marion Jones haar vijfde medaille in Sydney, naast de 100m, 200m, 4x100m, 4x400m:
    => verspringen
    2. Hoeveel gouden medailles won Inge de Bruijn in Sydney?
    => 3
    3. Welke medailles won Jan Ullrich in Sydney?
    => goud in de wegrit, zilver in de tijdrit
    4. Wie won de wegrit in Atlanta?
    => Pascal Richard
    5. Wie was de tweede Belg in het tafeltennis in Atlanta?
    => PhilippeSaive
    6. Welke twee Belgen wonnen goud in Atlanta?
    => Ulla Werbrouck en Fred Deburghgraeve
    7. Wie won brons in de puntenkoers in Barcelona?
    => Cédric Mathy
    8. Op welke afstand haalde Emil Zatopek naast 5000 en 10000m nog goud in Helsinki?
    => marathon
    9. In welke sport haalde Hubert Van Innis in Parijs de eerste Belgische overwinning?
    => boogschieten


    11-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ola Olympia: de haat voor Kathy en Inge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De interesse voor de Olympische Spelen had ik al van kindsbeen af. Ik herinner me nog vaag hoe de olympische titel van Robert Van De Walle via de media in onze huiskamer kwam. Vier jaar later, ik moest nog elf worden, keek ik maar al te graag naar beelden uit het verre Los Angeles. In ’88 en ’92 volgde ik alles al iets nauwkeuriger, maar vanaf ’96 ging het van kwaad naar erger. Het tijdsverschil met Atlanta zorgden er in 1996 voor dat ik geregeld pas in de late uurtjes het bed opzocht. Vanaf de Winterspelen in Nagano (1998) was het hek helemaal van de dam. Ik nam sindsdien telkens 14 dagen verlof voor de Spelen, uitgezonderd Turijn 2006, en daar waar nodig paste ik mijn bioritme aan en zette mijn klok op de plaatselijke tijd. Voor velen een ziekelijke obsessie, voor mij een moment waarop ik even in een ander wereld leef.

    Toen de VRT-radio in 2004, ter gelegenheid van de Spelen in Athene, uitpakte met een olympische quiz, wou ik absoluut mijn kans eens wagen. Na al die jaren zou ik Vlaanderen eens laten horen wat het gevolg is van in een andere wereld te leven. De gastvrouw met dienst was Kathy Lindekens. Ja, zij die ons deed opgroeien met ‘Van kattekwaad tot erger’ en op zondagmiddag telkens Jan Wauters in de ether liet toen er nog echte duels op de Belgische voetbalvelden werden gespeeld. Het was meteen de dag dat mijn liefde voor Kathy over was.

    De quiz zat als volgt ineen. Er werd met drie gespeeld. Elk kreeg drie vragen voorgeschoteld. Eéntje over Sydney 2000, goed voor 4 punten. Eéntje over Atlanta 96, goed voor vijf punten en tot slot ééntje over de préhistorie, goed voor 9 punten. Mijn opponenten waren ene Tom -student-, en Johan -zelfstandig kinesist-. Tom mocht starten en kreeg een vraag over Marion Jones. Zij behaalde vijf medailles in Sydney: op de 100m, 200m, 4x100m en 4x400m en ... ? Pff, als dat het niveau was van deze quiz. Onklopbaar zou ik zijn.

    Mijn beurt. Ik kreeg een geluidsfragment te horen en bereidde de vraag al voor. Wie hoor je? Iets te simpel gedacht, jongen. Lindekens vertelde dat we Inge de Bruijn hoorden en vroeg hoeveel gouden medailles zij won in Sydney. Haha, twee toch? Ik kon mijn eigen wel iets aandoen. Dé madam van het zwemmen. Twee keer goud? Komaan, jong. Johan werd gevraagd welke twee medailles Jan Ullrich won in het wielrennen. Een vraag over wielrennen, waarom kreeg ik die niet?

    De volgende ronde, over Atlanta, zat Tom fout. Hij kreeg ook een geluidsfragment, met Johan Museeuw, en antwoordde met Berzin als winnaar van de wegrit. Er was nog hoop. Een eeuwige stilte volgde toen mij de vraag gesteld werd wie naast Jean-Michel Saive de tweede Belgische tafeltennisser was in Atlanta. Ik wist het, maar ik kon toch niet afgaan voor heel luisterend Vlaanderen. Met mijn ogen dicht rolde het antwoord over mijn lippen, Lindekens bevestigde. Het vertrouwen was terug. De kinesist met dienst kreeg een vervroegd kerstgeschenk. Welke twee Belgen wonnen goud in Atlanta? Hallo, dat is hetzelfde als één minuut na een wedstrijd aan een toeschouwer vragen wat de uitslag was.

    De laatste ronde met een sterke beurt van onze student. Zonder twijfel beantwoordde hij de niet zo makkelijke vraag welke Belg in Barcelona ’92 brons behaalde op de puntenkoers. Ik had geen keus, missen was niet aan de orde. Mijn (voorlopig) laatste vraag ging over Helsinki 1952. Emil Zatopek won er drie keer goud, op de 5000 en 10000m. Op welke afstand nog? Tak, onmiddellijk antwoord. Zoals gezegd, het vertrouwen was terug. De druk bij Johan, de masseur. Hubert Van Innis, boing. Alleen al bij het horen van die naam wist ik dat het over was. Om de vier jaar staan besteden kranten en vakmagazines wel een artikel aan die man. In Parijs 1900 behaalde hij de eerste Belgische overwinning. In welke sport? Kinesisten kunnen lezen, hé. 

    Johan behaalde 18 punten, ik 14 en Tom 13. Die dag heb ik geen vrouw meer gehaat dan Kathy Lindekens en Inge de Bruijn. Alsof zij er wat konden aan doen. Maar de passie voor de Spelen is er alleen nog groter door geworden.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds vier jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


    10-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse Supercup in het Vogelneststadion
    Het schitterende Vogelneststadion in Peking zal toch nog es worden gebruikt. De Italiaanse Supercup vindt er op 8 augustus plaats. Inter Milaan en Lazio Roma nemen het er tegen elkaar op.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs