Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    02-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerkampster Jessica Ennis geeft verstek voor Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Britse zevenkampster Jessica Ennis heeft verstek gegeven voor de Olympische Spelen van Peking. Ennis liep vorig weekend in Oostenrijk een stressfractuur op in haar enkel en raakt niet tijdig fit. De 22-jarige Britse, vierde op het WK in Osaka, was na het afhaken van de Zweedse Carolina Klüft één van de favorietes voor het goud, samen met haar landgenote Kellu Sotherton en de Oekraïnse Lyudmila Blonska.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee tennissers geselecteerd voor de Paralympische Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de Olympische Spelen is er nog geen enkele tennisser geselecteerd na het afhaken van Justine Henin, Olivier Rochus en Steve Darcis zouden wel graag gaan, maar voor de Paralympische Spelen zijn twee atleten wel al zeker van deelname in Peking. De paritaire selectiecommissie BOIC/BPC heeft Annick Sevenans en Joachim Gerard toegevoegd aan de lijst voor de Paralympische Spelen van 6 tot 17 september. 64 mannen en 32 vrouwen zullen strijden voor de olymppische titel. Sevenans staat momenteel op de zesde plaats op de wereldranking. Gerard is 17de. Het Belgische team bestaat ondertussen uit 21 atleten die uitkomen in zeven sporten. 

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporza blikt terug op fantastische olympische verhalen
    Over iets meer dan twee maanden start in Peking hét vierjaarlijkse hoogtepunt van de sport: de Olympische Spelen. Vanaf vandaag serveert Sporza u elke week "straffe verhalen" van Belgische Olympiërs. Heerlijk archiefmateriaal met verrassende getuigenissen, gepresenteerd door Frank Raes
    Olympische verhalen, 21.15 u - 21.45 u  

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch Belgische tennissers in Peking?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het zou best kunnen dat er toch Belgische tennissers opduiken in Peking. Toch als we Steve Darcis en Olivier Rochus mogen geloven. Na hun kwalificatie voor de kwartfinales van het dubbelspel op Roland Garros wordt er flink over gepraat. De voorzitter van de Franstalige Tennisfederatie schreeuwde het alvast uit voor iedereen die het wilde horen: "Nu mogen ze naar de Spelen". Het BOIC vraagt natuurlijk wel twee kwartfinales op een Grand Slam. Maar misschien is er toch nog een achterpoortje, want heeft het BOIC vorige week bij monde van Renno Roelandt niet gezegd dat het BOIC er aan denkt om jonge beloftevolle sporters meer te steunen. De eisen zouden speciaal voor hen (de jonge sporters) versoepeld worden. Al is dat natuurlijk dansen op een slappe koord. Rochus speelde in 2004 een schitterend Roland Garros met Xavier Malisse en mocht naar Athene. Uitsluitsel op 9 juni.

    01-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle deelnemers voor handbaltornooi bekend
    Alle olympische kwalificatietornooien in het mannenhandbal liggen achter de rug, de 12 landenteams voor het olympisch tornooi voor mannen in Peking zijn dus bekend. De 12 geplaatste teams zijn: China (gastland), Duitsland (wereldkampioen), Denemarken (Europees kampioen), Egypte (Afrikaans kampioen), Zuid-Korea (Aziatisch kampioen), Brazilië (Panamerikaans kampioen), Frankrijk, Kroatië, Spanje, Rusland, IJsland, Polen (ploegen die als eerste of tweede eindigden op de olympische kwalificatietornooien).

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poolse volleybalmannen naar Peking
    De Poolse volleybalmannen mogen naar Peking. Op het olympisch kwalificatietornooi in het Portugese Espinho haalde Polen het op de laatste speeldag van het gastland met 3-0. In september neemt de vice-wereldkampioen het in twee barragewedstrijden op tegen België voor een plaats op het EK.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeiend atletiekweekend achter de rug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De atleten gaan stilaan de rechte lijn in richting Peking. Het was een wekend met heel veel stof tot nadenken. Positief was zeker de prestatie van de 4 x 400 meter in Neerpelt. Een stevig Belgisch record in de eerste wedstrijd samen en amper één honderdste boven de BOIC-limiet voor Peking. Dat opent perspectieven, ook al dringt de tijd aangezien er nog nauwelijks meetings zijn om de tijd nog twee keer te lopen. Veerle Dejaeghere legde een bevredigende test af op de steeple. En vrijdagavond stapte Nathalie De Vos uit de wedstrijd in Utrecht. Waarom? Nog geen idee.

    En zo zitten we bij het minder goeie nieuws: Kim Gevaert werd vijfde op de 200m op de eerste Golden League-meeting van het seizoen in Berlijn. Op zich niet slecht, ook de 22"77 niet. Maar de Europese kampioene heeft al weken last aan de achillespezen. Heel hinderlijk en toch een beetje zorgwekkend. Net als de vormcurve van Tia Hellebaut. Opnieuw 1m93 en vierde. Al heeft die andere Europese kampioene nog wel wat tijd. Het wordt wel drummen voor een medaille met de Kroatische winnares Blanka Vlasic (2m03), de Duitse Ariana Friedrich (2m00) en de Russin Anna Chicherova (1m97) al gezwind over hogere latten.

    Trainer/vriend Wim Vandeven was er niet bij in Luzern. Hij begeleidde Sara Aerts op de sterkst bezette meerkamp van het jaar in het Oostenrijkse Götzis. Aerts, de beloftevolle meerkampster uit Vosselaar, werd 20ste op 27 deelneemsters. De 24-jarige Aerts overschreed wel als derde Belgische ooit de grens van 6000 punten in de zevenkamp: 6048 punten. Na Ingrid Didden in 1991 en Tia Hellebaut. Met twee meerkampsters boven de 6000 punten en drie boven de 8000 punten doet België weer mee bij de beste meerkamplanden. Eind juni is de Europabeker meerkampen in Hengelo. Bij deelname van de drie mannelijke meerkampers doet België mee voor het landenpodium. Fréderic Xhonneux, Hans Van Alphen en François Gourmet hebben allen een record van meer dan 8000 punten.

    Hans Van Alphen, al zeker van de Olympische Spelen, kon in Oostenrijk niet overtuigen. Hij sloot de tweedaagse meerkamp af met 7634 punten,
    413 onder zijn persoonlijk record. Van Alphen kampte deze winter met verschillende kleine blessures, waardoor deze meeting een eerste grote test voor zijn lichaam betekende. De 26-jarige Antwerpenaar, getraind door Johan Baetens en Rene Dillen, is pas sinds dit jaar prof.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraagtekens blijven bij de Belgische roeiers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Waar staan de Belgische roeiers met het oog op de Olympische Spelen? Moeilijke vraag na de wereldbekermanche in Luzern van 't weekend. België heeft alleszins startrecht in de dubbeltwee in Peking. Dat hebben we te danken aan de 11de plaats van het duo Raes/Smulders op het WK 2007. Maar dat duo zien we zeker niet op de Spelen. Het BOIC opteerde voor een andere samenstelling en verlangde van de nieuwe tandem Maeyens/Raes twee A-finales in evenveel WB-races. In München lukte het, zaterdag in Luzern strandde Maeyens/Raes op één seconde van een tweede A-finale en dus ook een zeker ticket. Het Brugs-Gentse duo werd toch prima achtste door een tweede plaats in de B-finale. Volstaat deze achtste plaats nu voor het BOIC of moet Maeyens/Raes nog es vol aan de bak op de derde en laatste WB-regatta in Poznan. Of moet Tim Maeyens gewoon starten in zijn vertrouwde skiff en laat België dan de dubbeltwee schieten?

    In de schaduw van de dubbeltwee vecht Annick De Decker ook nog voor een olympisch ticket. Peking halen zou een ongelooflijke stunt zijn voor deze Gentse amateur-roeister. Maar in Luzern werd de Belgische kampioene, nieuwkomer in dit hoge gezelschap, de eerste niet-olympische atlete in de skiff op de tiende plaats. Dat belooft voor de Gentse RS-atlete tijdens de laatste olympische kwalificatierace, waarin alle nog niet geselecteerde Europese skiffeuses het half juni in Poznan tegen elkaar mogen opnemen en waar nog drie tickets te winnen zijn.

    Ondertussen maken de Chinezen ook in het roeien flink wat brokken. Enkele jaren geleden stelde China nauwelijks iets voor in de roeiwereld. Het voorbije weekend wonnen ze op de grootste World Cup-regatta van dit seizoen vijf van de 14 finales. Canada en de Verenigde Staten waren met twee keer goud hun 'dichtste' achtervolgers. Dat belooft!

    31-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legendarische turner Boris Chakline is niet meer
    De legendarische Oekraïnse turner Boris Chakline is in Kiev overleden aan een hartstilstand. De 76-jarige Chakline veroverde in zijn carrière talrijke olympische- en wereldtitels. Chakline was één van de sterkhouders van het Sovjet-team dat in de jaren 60 grote sier maakte. Hij won liefst 14 olympische medailles, waaronder zes gouden op de Spelen van Melbourne (1956), Rome (1960) en Tokio (1964). Hij was de enige atleet die op de Spelen van Rome vier gouden plakken won. Na zijn actieve carrière bekleedde Chakline verschillende functies in de turnsport. Zo was hij onder meer bondscoach van Oekraïne, voorzitter van de Oekraïnse federatie en lid van het technisch comité van de FIG.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Goegebuer opnieuw Belgisch kampioen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een verrassing is het natuurlijk niet, maar Tom Goegebuer is in Lebbeke opnieuw Belgisch kampioen geworden in de klasse tot 62 kg. Met 378 Sinclair was de Gentenaar ook de beste allroundatleet. Nicky Van Wemmel van PS Lebbeke was tweede met 318 punten en Luc Lammens, een clubgenoot van Goegebuer, derde met 316 Sinclair. Lammens verbeterde ook de Belgische records in het trekken (122 kg) en in het totaal (263 kg), telkens met 1kg.

    Tom Goegebuer kijkt tevreden terug op het BK. "Ik woog 60.3 kg (nog 4 kg overgewicht) en behaalde een bevredigend resultaat. In het trekken haalde ik een aanvaardbare 115 kg. Ook al omdat ik er nog niet alles kan uithalen door een technisch probleempje. In het stoten verliep alles zeer goed. Ik had drie goede pogingen en eindigde met 142 kg. In de voorbereiding van het EK ben ik niet boven 140 kg gekomen, dus ik ben hier heel tevreden mee. De 257 kg totaal zijn in deze fase van de voorbereiding ook heel goed (beste in 2008 was 258) en ik zit op schema voor de Olympische Spelen. Ik hoop dat het IOC en de IWF ook op schema zitten met de toekenning van mijn wildcard. "


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle Dejaeghere niet happy met prestatie in Neerpelt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Veerle Dejaeghere was ondanks een beste jaarprestatie niet tevreden over haar resultaat in de steeple. "Op 400 meter voor het einde wilde ik aanvallen, maar 100 meter verder kon ik plots niet meer versnellen. Och, vorig jaar liep ik mijn eerste steeple in 9'38. Nu ben ik in opbouw voor de Olympische Spelen en luk ik 9'35"54. Maar ik wil toch zo graag winnen en dat ging vandaag niet. Trouwens, ik moet toch ook nog leren in groep te lopen. Nu loop ik nog de steeple op het Belgisch kampioenschap en op de 'De Nacht'. En voor de verandering ga ik in Rabat nog een 3000 meter lopen. Genoeg uitdagingen dus", relativeerde Dejaegere.

    Ook Sigrid Vanden Bempt (9'38"28) en Stephanie De Croock (9'43"88) lukten een goed prestatie. Joeri Jansen op de 800 meter en Monder Riski op de 10.000 meter ontgoochelden. Zij verlieten beiden voortijdig de wedstrijd. Kevin Rans geraakte ook niet hoger dan 5m30.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch record van de 4x400m is 1 honderdste te traag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de 'Nacht van de Euregio' in Neerpelt heeft het Belgische aflossingsteam een nieuw nationaal record gelopen op de 4x400 meter. De broers Kevin en Jonathan Borlée, Cédric Van Branteghem en Kristof Beyens klokten af na 3'02"51, ruim een seconde sneller dan Eddy Deleeuw, Danny Roelandt, Rik Vandenberghe en Alfons Brydenbach op 5 juli 1981. Met hun nieuwe besttijd mist het Belgisch kwartet op een haar na de door het BOIC gevraagde limiet voor de Olympische Spelen in Peking. Die bedraagt 3'02"50 en moet twee keer gelopen worden.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte test voor Hans Van Alpen in Götzis

    Op de eerste dag van de internationale meerkampmeeting in Götzis (Oostenrijk) heeft het zelfvertrouwen van Hans Van Alphen een flinke tik gekregen. De atleet van Atletica 84 wou een winterperiode vol kleine blessures afsluiten met een degelijke test van het lichaam, maar de 20ste plaats op 22 deelnemers is voorlopig ferm onder de verwachtingen.

    Van Alphen, al zeker van de Olympische Spelen sinds het WK in Osaka leverde op zowel de 100 meter vlak als het verspringen matige prestaties. Telkens een stukje onder zijn persoonlijk record: 11"24 op de spurt, 7m08 in het verspringen. Het kogelstoten, één van zijn beste nummers, viel ook al tegen: twee nulworpen om te beginnen en dan 14m19, een grote meter onder zijn persoonlijk record.

    De 26-jarige Antwerpenaar, getraind door Johan Baetens en Rene Dillen, kraakte en dat beïnvloedde zijn prestaties op het hoogspringen en de 400 meter. Van Alphen, die pas sinds dit jaar prof is, faalde op 1m79 en op de afsluitende 400 meter finishte hij in 49"30, goed voor een totaal van slechts 3872 punten.


    30-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net geen finale voor Maeyens/Raes in Luzern
    Op de wereldbekermanche roeien in Luzern hebben Tim Maeyens en Christophe Raes zich net niet kunnen plaatsen voor de A-finale in de dubbeltwee. Maeyens/Raes kwam één seconde tekort voor hun tweede A-finale en ze grijpen dus ook nipt naast het BOIC-minimum. Nochtans was de tegenstand in hun herkansingsrace niet van de poes met de Sloveense wereldkampioenen Spik-Cop, de Duisters Wenzel-Nolte en de Australiërs Crawshay-Brennan. Maeyens/Raes klokte nochtans de derde snelste tijd op tien boten, maar toch werden ze verwezen naar de B-finale. Hoe hard kan sport zijn. Het BOIC vraagt twee A-finales in de World Cup, het Brugs-Gents tweetal moet nu alles op alles zetten op de derde wereldbekerwedstrijd over drie weken in Poznan.

    Bart Poelvoorde, de invaller voor de Olympische dubbeltwee, won de C-finale in de skiff. En Annick De Decker werd vijfde in een loodzware halve finale, met de achtste snelste tijd van de 12 halvefinalisten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roel Paulissen wordt twaalfde in Valnord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De wereldbekerwedstrijd in Vallnord, gelegen in Andorra, werd gewonnen door de Zwitser Christoph Sauser. Roel Paulissen, de enige Belg die er aan de start kwam, legde beslag op de twaalfde plaats.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse vergadering van het BOIC
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdag heeft het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zijn jaarlijkse algemene vergadering gehouden. Goed twee maanden voor de start van de Olympische Spelen in Peking stelde voorzitter Pierre-Olivier Beckers de financiën van zijn organisatie voor en maakte de sportieve balans van het pre-olympisch jaar op. "De kwalificatie van twee teams, de voetbalbeloften en het mannenhockeyteam, is een historisch moment voor de Belgische sport. Het is geleden van de Olympische Spelen van Mexico in 1968 dat dit nog is gebeurd. Het is de bekroning van de inspanningen die we sinds de start van de huidige olympiade (2004-2008) geleverd hebben voor vijf ploegsporten", verklaarde Beckers.

    De BOIC-voorzitter erkende daarnaast dat niet alles in 2007 rozengeur en manenschijn was. Hij verwees hierbij naar de heisa rond de tombola's. "Ondanks de transparantie waarvan we tijdens deze zaak blijk gaven, via een externe audit, heeft deze een negatieve, gelukkig tijdelijke invloed gehad op onze balans. Feit is dat de financiën van het Belgisch olympisch huis een onevenwicht blijven vertonen, een deficit van 311.040 euro. De privésector en parapublieke sector leverden bijna 75 procent van de middelen, terwijl de in ons land voor de sport bevoegde Gemeenschappen een bijdrage leverden van nauwelijks 4 tot 5 procent. Het is duidelijk dat het BOIC niet kan blijven putten in zijn reserves zonder op termijn zijn eigen overleving in het gedrang te brengen", aldus Beckers.

    Philippe Rogge, delegatieleider voor Peking, herhaalde op de vergadering zijn doelen. "Ik wil meer dan de helft van de atleten in de top 8. Speculeren over medailles heeft geen zin. Naar analogie met de slogan van deze olympiade 'One dream, one team' concentreren we ons op een sterke collectieve prestatie."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Breedam/Mouha zevende in Den Haag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Liesbet Van Breedam en Liesbeth Mouha zijn zevende geworden op de CEV-manche in Den Haag. In de tweede ronde verloren de Belgische kampioenen van het Oostenrijkse duo Doris Schwaiger/Stefanie Schwaiger na ruim een uur spelen: 17-21, 21-16 en 15-12. In de verliezerspoule haalde Van Breedam/Mouha het eerst van Svitlana Baburina/Galyna Osheyko uit Oekraine met 14-21, 22-20 en 15-9. Daarna werd het een 2-0 nederlaag tegen de latere Nederlandse finalisten Rebekka Kadijk/Merel Mooren: 21-18 en 21-15.

    29-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke verrassing voor Tom Goegebuer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tom Goegebuer zorgde op het voorbije EK gewichtheffen in april al voor een stunt door brons te pakken, maar nu krijgt hij waarschijnlijk de zilveren medaille in de schoot geworpen. Vandaag verschenen de officiële resultaten van het EK en daar stond de Oost-Vlaming op de tweede plaats. De Moldaviër Igor Bour, die de wedstrijd won, leverde na de wedstrijd een positief dopingstaal af, waardoor hij normaal gediskwalificeerd wordt. Goegebuer hoopt nog altijd op een wildcard voor de Olympische Spelen in Peking. "Vermits ik net buiten de top 15 viel op de wereldranglijst, kreeg ik niet de verwachte rechtstreekse internationale plaats voor de komende Spelen. Ik hoop nog altijd op een wildcard. Enkel op basis van de prestatie zou ik een heel goede kans moeten maken, want ik zit bij de beste atleten van niet geselecteerde landen, maar waarschijnlijk worden ook andere criteria zoals universialiteit toegepast en ik wacht dus bang af. Het lijkt nog een tijdje te kunnen duren voor ik uitsluitsel krijg, want de internationale federatie stuurde net een bericht rond dat er vertraging is door het groot aantal dopinggevallen, die eerst volledig afgehandeld moeten worden. Zaterdag vindt het Belgisch kampioenschap plaats in Lebbeke. Aangezien ik me voorbereid alsof ik al geselecteerd was, is dit een kleine test tussen de zware trainingen door- om te zien of ik op schema zit."


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijdprogramma van Belgische hockeyers is bekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Belgische mannen kennen hun wedstrijdprogramma voor de Olympische Spelen in Peking. België start op maandag 11 augustus om 20u30 (14u30 Belgische tijd) in het Olympic Green Hockey Stadium tegen Spanje en speelt vervolgens tegen Duitsland (woensdag 13/08 om 18u30 - 12u30 Belgische tijd), Nieuw-Zeeland (vrijdag 15/08 om 18u00 - 12u00 Belgische tijd), Zuid-Korea (zondag 17/08 om 10u30 - 04u30 Belgische tijd) en China (dinsdag 19/08 om 21u00 - 15u00 Belgische tijd). De halve finales en de eerste klassementswedstrijden staan op donderdag 21 augustus geprogrammeerd. De finale en de andere klassementswedstrijden hebben plaats op zaterdag 23 augustus.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Belgische limieten in stormachtig Belgrado
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de Artur Takac Memorial meeting in het Servische Belgrado heeft geen enkele Belg het minimum gehaald voor de Olympische Spelen. Door de stormwind en de regen kwam niemand zelfs in de buurt. Cédric Van Branteghem won zijn reeks van de 400 meter in 46"55, goed voor de derde tijd in totaal. Op de 800 meter finishte Thomas Matthys als zevende in 1'49"19. Eline Berings (AC Waasland) werd ook zevende op de 100 meter, na een val bij de opwarming, in 14"31. Pas dit weekend is het voor de meeste Belgen echt menens in de jacht op hun olympisch ticket. He twordt uitkijken naar de meetings in Neerpelt, Genève en de Golden League in Berlijn.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs