Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    09-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe verantwoordelijken bij het BOIC na de verkiezing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De nieuwe Raad van bestuur van het BOIC heeft de eerste verantwoordelijkheden toegekend aan zijn leden. Oop de eerste vergadering in Wemmel ging de raad, op voorstel van voorzitter Pierre-Olivier Beckers, over tot de aanduiding van de ondervoorzitters, de penningmeester, de leden van het Beheerscomité en het voorzitterschap van twee commissies. Bij het toekennen van de functies werd o.a. rekening gehouden met de resultaten van de verkiezingen.
    * Cyriel Coomans en Thierry Zintz behouden dezelfde functie, die van ondervoorzitter en André Stein blijft penningmeester.
    * Philip Berben werd aangesteld als voorzitter van de Selectiecommissie en Philippe Rogge als voorzitter van de Atletencommissie.
    * Ondanks zijn drukke sportcarrière heeft Jean-Michel Saive met enthousiasme de functie van ondervoorzitter van de Atletencommissie aanvaard.

    De andere verantwoordelijkheden zullen in de komende weken en maanden worden toegekend.

    Het beheerscomité dient, conform artikel 28 van de statuten van het BOIC, minstens te bestaan uit de voorzitter, de ondervoorzitters, de penningmeester en de IOC-leden voor België. Het bestaat uit evenveel nederlandstaligen als franstaligen. De taalgroep waartoe de BOIC-voorzitter en het IOC-lid voor België, Jacques Rogge, behoren wordt niet in overweging genomen om deze pariteit te bepalen. Zullen eveneens deel uitmaken van het beheerscomité: Philip Berben, Philippe Rogge en Anne d’Ieteren.

    Eddy Merckx, voorzitter van het Ontwikkelingscomité van de Belgische Sport (OCBS) en Guido De Bondt, Secretaris-generaal van het BOIC, nemen ook deel aan de vergaderingen van het beheerscomité. Het beheerscomité staat in voor het dagelijkse bestuur van het BOIC. Het beheerscomité bereidt ook de dossiers voor met het oog op de raad van bestuur. Ingeval van hoogdringendheid kan het de nodige beslissingen nemen onder voorbehoud van de goedkeuring door de raad van bestuur.


    08-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Rogge vindt Roger Federer beste tennisser aller tijden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Volgens IOC-voorzitter Jacques Rogge is Roger Federer de beste tennisser aller tijden. De Zwitser won zondag voor het eerst Roland Garros en evenaarde zo Pete Sampras als recordhouder met 14 grandslamzeges. "Deze morgen heb ik een brief verzonden naar Roger Federer om hem te feliciteren met zijn unieke prestatie want ik vind dat hij de beste speler ter wereld en de beste aller tijden is", aldus Rogge. In de brief drukt Rogge ook de wens uit dat Federer er bij zal zijn wanneer het olympisch tornooi van 2012 op Wimbledon plaatsvindt.

    06-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw mandaat voor voorzitter Pierre-Olivier Beckers
    Pierre-Olivier Beckers is unaniem herkozen als voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). De afgevaardigd bestuurder van de Delhaize Groep was de enige kandidaat voor het voorzitterschap. Hij volgde in december 2004 François Narmon op. Zijn mandaat loopt vier jaar. De 49-jarige Beckers kreeg op de algemene vergadering het maximum van de stemmen: 95. Pierre-Olivier Beckers is de tiende voorzitter van het hoogste sportinstituut in ons land sinds de oprichting van het Belgisch Olympisch Comité op 18 februari 1906, in december 1978 omgedoopt tot het Interfederale BOIC. Zijn voorgangers waren baron Edouard de Laveleye (1906-1923), graaf Henri de Baillet-Latour (1923-1942), prins Albert de Ligne (1942-1945), Rodolphe William Seeldrayers (1945-1955), Victor Boin (1955-1965), Raoul Mollet (1965-1989), Jacques Rogge (1989-1992), Adrien Van den Eede (1992-1998) en François Narmon (1998-2004).

    De algemene vergadering van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft in Brussel ook een nieuwe raad van bestuur verkozen: zeven Vlamingen, zeven Franstaligen en één Duitstalige. Eén van de zeven Franstaligen is tafeltennisser Jean-Michel Saive. De 39-jarige Saive nam deel aan zes Olympische Spelen en droeg twee keer de Belgische vlag tijdens de openingsceremonie. Saive, die al lid was van de atletencommissie, kreeg 67 stemmen achter zijn naam. Opmerkelijk: geen enkele vertegenwoordiger van de voetbalbond werd verkozen. De raad van bestuur wordt later nog aangevuld met twee leden die worden afgevaardigd door het Ontwikkelingscomité voor de Belgische Sport (OCBS). Eddy Merckx, die het OCBS voorzit, zal via die weg normaal ook weer zijn zitje innemen.

    De 15 verkozen leden van de raad van bestuur (met het aantal stemmen die ze kregen en de federatie die hen voordroeg):
    * Nederlandstalige leden:
    Philip Berben (60/Volley)
    Cyriel Coomans (66/Basket)
    Michel Louwagie (34/Zwemmen)
    Philippe Rogge (61/Zeilen)
    Tom Van Damme (44/Wielrennen)
    Jan Verstuyft (51/Kano-Kajak)
    Patrick Van Campenhout (37/Wushu)

    - Niet verkozen:
    François De Keeersmaecker (voetbal)
    Johan Druwe (Triatlon-Duatlon)
    Denis Jaeken (Paralympisch comité)
    Roger Vanbinst (Atletiek)
    Jean-Paul Van Ussel (Tennis)

    * Franstalige leden:
    Anne d'Ieteren (62/Ruitersport)
    Dominique Gavage (49/Atletiek)
    Henri Nielens (43/Schaatsen)
    Jean-Michel Saive (67/Tafeltennis)
    André Stein (60/Tennis)
    Paul Urbain (42/Hockey)
    Thierry Zintz (68/Boogschieten)

    - Niet verkozen:
    Jean-Marie Philips (Voetbal)
    Jacqueline Quirin-Herbrand (Turnen)
    Alexandre Walnier (Schermen)

    * Duitstalig lid:
    Claude Casin (47/Ski)

    -Niet verkozen:
    Jacques Cloth (All/Kegelen)

    05-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende maand starten de Wereldspelen in Kaohsiung

    Op 17 juni organiseert het BOIC in Wemmel een ontmoetingsmoment met de 46 atleten en hun begeleiding die van 16 tot 26 juli zullen deelnemen aan de Wereldspelen in Kaohsiung in Taiwan. Shen Lyushun, de Ambassadeur van Taiwan, zal bij deze gelegenheid de Belgische atleten een hart onder de riem steken. Philippe Préat werd aangesteld door de raad van bestuur van het BOIC als chef de mission voor deze achtste editie. De geselecteerde atleten, de sporten en meer informatie vindt u op onze webpagina’s www.olympic.be.


    04-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugd Olympische Spelen in Singapore in augustus 2010

    Onder leiding van zijn voorzitter Sergey Bubka kwam de Commissie voor de Jeugd Olympische Spelen samen in Singapore voor een tweede werkbezoek en voor het opmaken van een stand van zaken. De voorbereidingen voor deze eerste Jeugd Spelen in 2010 verlopen volledig volgens schema. Guido De Bondt was aanwezig als vertegenwoordiger van het ANOC.


    03-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén van onze vaste columnisten keert terug naar België


    Het avontuur van Jochen De Coene en Jody in China zit er op. Het koppel komt met de twee kindjes terug naar België wonen, werken en leven. Zo'n zes jaar heeft Jochen het beste van zichzelf gegeven als professioneel kinesist bij de Chinese topclub Shanghai Shenhua. Hij is er als westerling in geslaagd om zijn plaats af te dwingen in een starre, conservatieve wereld, om iets op te bouwen bij de club, om zelfs een echte ster te worden in het voetbal in China. De Gentenaar was ook nauw betrokken bij de werking van de nationale ploegen.

    En eigenlijk was Jochen in de hele Chinese sportwereld een bekend persoon, want hij behandelde ook hordenloper Liu Xiang, de olympische kampioen 110m horden in Athene en op een dramatische manier uit de koers gestapt in Peking. Een echte vedette in China. Da's nu voorbij. Dus hier eindigt ook zijn bijdrage voor deze website. Jochen berichtte voor en tijdens de Olympische Spelen vorige zomer over de beleving en de grappige/bizarre momenten in zijn tweede thuisland. Bedankt daarvoor.

    Jochen begint nu aan een nieuw avontuur: RSC Anderlecht. Na AA Gent -waar het allemaal begon- zijn tweede voetbalclub in België. De druk zal er wel groot zijn na de tabula rasa op het einde van het seizoen. Zowat de hele medische staff wordt gewisseld in het Vandenstockstadion. De onderhandelingen zijn al een tijdje aan de gang, een akkoord werd snel gevonden, maar zoals wel vaker telt het spreekwoord: 'Spreken is zilver, zwijgen is goud'.

    Jochen is nu nog even vijf dagen naar China om alle zaken te regelen en dan begint het nieuwe leven in Zwalm en in Gentbrugge waar hij zich opnieuw gaat bezighouden met de eigen praktijk, samen met Frank Wezenbeeck.

    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lugubere verjaardag op het plein van de Hemelse Vrede


    Beijing staat aan de vooravond van een lugubere verjaardag. 20 jaar geleden kregen we beelden te zien die nu nog altijd indruk maken. De man in het witte hemd en een plastic zak in de hand die een tank tegenhoudt kent iedereen ondertussen. Jong en oud. Het symbool van het lijdzame verzet. Op het Tiananmen-plein, het 'Plein van de Hemelse Vrede' werd toen een bloedbad aangericht. Jonge demonstranten protesteerden midden april 1989 al wekenlang tegen de almacht van de Chinese Communistische Partij. Ze wilden meer vrijheid, minder dictatuur en economische hervormingen. Ook de arbeiders kwamen de studenten steunen. Het moment voor de Chinese leiders om tanks het centrum in te sturen. Militairen beginnen zelfs te schieten op de demonstranten. Hoeveel doden er vallen, weet tot nog toe niemand.

    01-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België belangrijk voor de Olympische Spelen London 2012
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor België en het BOIC zijn de Olympische Spelen in London nog nooit zo dichtbij geweest. Een unieke opportuniteit die het BOIC ten volle wil benutten om België internationaal naar voren te schuiven. België kan immers een belangrijke rol spelen als ideale trainingsplaats voor olympische atleten die zich via stages en olympische kwalificatiewedstrijden in de beste omstandigheden willen voorbereiden. België is ook een ideale uitvalsbasis voor supporters en toeristen. Het BOIC heeft verschillende opbouwende gesprekken gehad met sportbonden, sportadministraties, met steden en met provincies en brengt binnenkort de Belgische sportinfrastructuren in kaart aan de hand van een website. Steden zoals Antwerpen, Gent en Kortrijk organiseerden persontmoetingen en informatiesessies om hun sportfaciliteiten te promoten.


    26-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse Ruitersportfederatie schorst Ludger Beerbaum
    De Duitse Ruitersportfederatie (FN) heeft viervoudig olympisch kampioen Ludger Beerbaum met onmiddellijke ingang geschorst. De topruiter wordt gestraft voor een aantal twijfelachtige uitlatingen over dopinggebruik. Zo verklaarde hij dat "producten gebruikt mogen worden, zolang ze niet gevonden worden". De FN besliste ook om de nationale teams voor de olympische disciplines springen, dressuur en eventing voorlopig te ontbinden. De federatie wil naar eigen zeggen een signaal geven nadat enkele Duitse ruiters de afgelopen maanden in opspraak kwamen in verschillende dopingzaken.

    20-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw een gelijkspel voor Piet De Mol in China



    Piet De Mol blikt speciaal voor de website terug op het 0-0 gelijkspel met zijn team Chongqing Lifan tegen Changsha. We zijn toe aan de negende speeldag. "
    Changsha staat in de rangschikking op de negende plaats met 10 punten. Ze hebben, met slechts 5 tegendoelpunten in acht wedstrijden, de beste verdediging van de Chinese Super League. Ze scoorden anderzijds slechts 4 keer, goed voor de zwakste aanval in de reeks. Nochtans zijn hun twee spitsen klassespelers: Jefferson (een Braziliaan) en King Eum Jung (een Koreaan die ooit in de nationale ploeg speelde). Hun keeper, Song Zhenyu, is de doelman van de Chinese nationale ploeg.

    Een recordaantal toeschouwers wonen de match bij. Een record voor de thuiswedstrijden wel. Alle plaatsen waar supporters mogen zitten, zijn bezet, 28.000 man in totaal. Voor de veiligheid mogen ook in China niet alle zitjes verkocht worden. De grote opkomst heeft vooral te maken met het feit dat dit onze laatste wedstrijd in dit stadion is. Jammer, want het is best een gezellige kuip. Maar we verhuizen dus naar een splinternieuw stadion, op zo'n half uur van het huidige stadion.



    We domineren in de eerste helft, creëren kansen, maar scoren niet … het begint een gekend liedje te worden. Onze keeper heeft helemaal geen werk. Nr. 14 Chuan komt met afstandsschoten tot drie keer toe dicht bij de openingstreffer. Hun doelman laat bij herhaling zien waarom hij de nummer 1 is in China. Op het kwartier ziet iedereen een vrije trap van Martines al tegen de netten, die duivelse Song Zhenyu zit er weer tussen. De tweede helft maken we, ondanks het feit dat we er tijdens de rust nog op hamerden, de fout om alle ballen door het centrum te jagen. Op het uur is het zelfs even schrikken bij een scherpe counter, hun Koreaan trapt schuin voor doel op de paal. Dat is voor ons het signaal om de wedstrijd opnieuw in handen te nemen. Nr. 8 Fan en nr. 31 Law, beiden 18 jaar, laten hun rechtstreekse tegenstrever alle kleuren van de regenboog zien. Bij de laatste voorzet loopt het jammer genoeg veelal fout. Over de prestatie mogen we best tevreden zijn, maar in China moeten thuiswedstrijden gewonnen worden. Dus eigenlijk verliezen we 2 punten. Lang treuren doen we niet, donderdag vliegen we naar Jiangsu waar we op zondag 24 mei spelen. Na die wedstrijd volgt er een korte onderbreking. Ik maak van de gelegenheid gebruik om een cruise van een weekje te maken op de Yangzi rivier. Ik kijk er naar uit."


    19-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemfederatie verbiedt snelle zwempakken

    De Internationale Zwemfederatie FINA heeft tijdens een samenkomst in het Zwitserse Lausanne de snelle zwempakken van Jaked en Arena afgekeurd. Er was een controverse ontstaan na de vele wereldrecords die de laatste tijd gezwommen werden door dragers van de "X-Glide" van Arena of van de "Jaked 01". In het onderzoek van de FINA werden 348 pakken van 21 verschillende merken gecontroleerd. Uit testen is gebleken dat tien zwempakken, allemaal volledig gemaakt uit polyurethaan, de zwemmers te hard ondersteunden bij het drijven. Deze zwempakken, waaronder de X-Glide en de Jaked 01 werden door de FINA onmiddellijk verboden.

    Het verbod is niet definitief. De fabrikanten hebben nog een maand tijd om hun materiaal aan de eisen van de FINA aan te passen. Als de fabrikanten hun materiaal in orde krijgen, kunnen de pakken alsnog gedragen worden tijdens de wereldkampioenschappen in juli in Rome. Het materiaal van Jaked en Arena is immens populair bij de zwemmers. De afgelopen maanden verbeterden de Nederlandse Marleen Veldhuis (50m vlinderslag) en de Fransen Alain Bernard (100m vrije slag) en Frederick Bousquet (50m vrije slag) een wereldrecord in een pak van Jaked of Arena. Of de betrokken zwemmers door het verbod van de FINA ook hun record kwijt zijn, is nog niet duidelijk.


    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huize Vander Schueren uit St-Lievens-Houtem naar Special Olympics
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tot het einde van de week vinden de Special Olympics plaats in Bergen en La Louvière. Voor de deelnemers is dat een fantastisch hoogtepunt. Collega Johan Van Bever van Het Nieuwsblad vond een enthousiaste groep in Sint-Lievens-Houtem.

    Negen bewoners van Huize Vander Schueren uit Sint-Lievens-Houtem nemen deel aan de Special Olympics, van vandaag tot zondag 23 mei in Bergen en La Louvière. Peter Snauwaert en Jo Nootens starten aan de triatlon. In hun geval is dat 250 meter zwemmen, tien km fietsen en drie km lopen. In het zwemmen nemen Geert Broeckaert, Elke Verdonck, Patrick Schietecatte en Evelyne Baert deel. Evelien Bultinck waagt haar kans in het verspringen, softbalwerpen en de sprint. Marc Vermeeren heeft getraind op de 400 meter, de sprint en het kogelstoten. Dominique Borremans doet aan paardrijden, een nieuwe discipline op de Special Olympics. "Elk jaar sturen we een delegatie", zegt Sylvia Beerens van Huize Vander Schueren. "Vorig jaar behaalden we in Kortrijk zeven podiumplaatsen. Onze bewoners leven er maandenlang naartoe. We overnachten ter plaatse waardoor het ook een gezellige uitstap wordt." (VBW)


    17-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het fotoboek van Piet De Mol in China
    De Mexicaanse griep woedt over de hele wereld. In China is de bevolking redelijk bang geworden van dit virus. Daarom deze bescherming ... bij sommigen.






    15-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het fotoboek van Piet De Mol in China
    Piet De Mol heeft tussen de wedstrijden van zijn team door opnieuw enkele mooie plaatjes geschoten in China.








    13-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nipte nederlaag voor Chongqing Lifan in Shenzhen

    Vorig weekend heeft Piet De Mol nipt met 1-0 verloren bij Shenzhen. Hier is zijn verhaal. "Spelers, supporters, trainers, kortom iedereen krijgt een geel lint rond de arm of pols. We herdenken vandaag de slachtoffers (meer dan 12.000 doden) van de grote aardbeving van 12 mei 2008. In China haalt men vandaag geld op, vooral om de mensen die ledematen hebben verloren aan prothesen te helpen.

    Na het volkslied kunnen we in de warme kuip (30 graden) van start gaan. Winst brengt ons een stukje hoger in de rangschikking. Na 45 minuten had de wedstrijd gespeeld moeten zijn. 0-2, zelfs 0-3 was mogelijk geweest. Josee, de beste speler op het veld in de eerste helft, kopte in de 20ste minuut op de deklat. Dit was de eerste van 6-7 grote kansen. Diezelfde Josee trapte 5 minuten later tegen de paal. Johnny wordt foutief gehaakt in de 16 meter, maar op verplaatsing fluiten de refs niet makkelijk een strafschop. Een loeier van Chuan wordt door hun keeper nipt in hoekschop getikt. Kansen creëren en niet scoren, het overkwam ons eerder ook al.



    Ook in de tweede helft gaat het eenrichtingsvoetbal door. Na een hoekschop mist Martines onbegrijpelijk van dichtbij. Hij trapt over het lege doel. Op het uur kan Shenzhen voor het eerst in de wedstrijd even op onze helft spelen. Verre inworp, onze keeper bokst in hoekschop. ‘t Is verdomme toch op die hoekschop dat hun nr.9, een lange, tot dan onzichtbare Braziliaan, aan de tweede paal kan inkoppen. We hebben nog een half uur. Als we op dezelfde manier doorspelen, zit er minstens nog een gelijkspel in. Vermits ik me altijd collegiaal opstel, ga ik hier niet verder op in. Maar twee ondoordachte wissels van coach Wei zorgen ervoor dat we de laatste 25 minuten zonder flankspelers voetballen. Niet de beste inval van coach Wei. In de 89ste minuut kopt onze kapitien nog maar eens tegen de paal. We vliegen 4 uur na affluiten zonder punten naar Chongqing. Verdomme. Opgeven doen we nooit!"


    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse overheid financiert olympisch dorp voor 2012

    Het olympisch dorp van de Olympische Spelen van 2012 in Londen zal volledig gefinancierd worden door de Britse overheid. Door de economische crisis zijn er geen privé-investeerders gevonden die met het nodige geld over de brug willen komen. "Het akkoord met de privésector was ontoereikend wegens de kredietcrisis. Met de financiering van het volledige project door de publieke overheid zal het olympisch dorp openbaar bezit worden. De gemeenschap zal een substantiële return krijgen uit de verkoop van de appartementen na de Spelen", aldus minister Tessa Jowell, die de olympische organisatie coördineert. Verwacht wordt dat de Britse overheid 324 miljoen pond (364 miljoen euro) zal investeren in het olympisch dorp. Dit immense bedrag wordt niet in rekening gebracht bij het officiële budget van de organisatie, dat sowieso al zwaar onder druk staat.


    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelijkspel voor Chongqing Lifan bij Hangzhou



    Deels de regen en deels het lange 1 mei weekend zijn de oorzaak dat er vanavond 'slechts' 12.000 toeschouwers zijn. We zijn genoodzaakt om twee vaste waarden van de ploeg te vervangen, door een blessure. Wong, de kapitein, wordt vervangen door Fan, net 18 jaar, die hem ook vorige week na 34 minuten al verving. Toen deed ie het schitterend. Djong komt in de plaats van Chuan, normaal de tweede aanvoerder, centraal op het middenveld. Hij debuteert in het eerste elftal.

    De eerste 25 minuten zijn gelijkopgaand, zonder echte doelkansen. In de 25ste minuut geharrewar in ons 16m gebied, fluitsignaal, strafschop. Onze centrale verdediger Matinez zei na de match dat het inderdaad strafschop was, want ook de TV-beelden gaven geen uitsluitsel. Hun Braziliaanse spits mist niet, hij maakt zijn zesde van het seizoen. 1-0 halfweg. ‘t Is echt balen, we verdienen helemaal niet om achter te staan.

    In de tweede helft hebben we doorlopend veldoverwicht. In de 12de minuut breekt Johnny door op rechts, zet voor, Jose -onze Braziliaan- heeft geen strafschop nodig, hij scoort met een schitterend hakje. In de 72ste minuut krijgt Johnny dé kans om de wedstrijd te beslissen. Na een hoekschop voor Hangzhou counteren we snel. Johnny komt helemaal alleen voor de doelman, heeft tijd … maar besluit naast. Onze ingevallen Law kapt zich iets voor affluiten mooi vrij, maar besluit te zwak. Het blijft 1-1, ons eerste punt op verplaatsing en best reden om tevreden te zijn, al zaten de drie punten er toch ook wel in.


    06-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kitesurfen droomt van de Olympische Spelen

    De kitesurfers houden een nieuwe discipline boven de doopvont. Internationaal is de lobby volop actief om de racediscipline als Olympische sport erkend te krijgen en in ons land komt het eerste BK Course Racing er aan van 21 tot 24 mei in Heist. De deelnemers zullen een parcours afsurfen om als eerste over de finishlijn te komen.



    Kitesurfen is de puber der boardsporten op zee, maar het allereerste zaad dateert toch uit de tijd van de maanlanding. Een ingenieur van project Apollo ontwikkelde een remparachute voor de raketten die niet alleen de eerste stap op de maan inluidde, maar ook die richting powerkites. Met de kracht van dergelijke vliegers wordt ondertussen heel wat wilds aangevangen zowel boven land als water. Maar een parachute die in het water pletst, blijft waar hij is en dan drijft alleen de optie terugzwemmen boven. De Franse broers Legaignoux patenteerden in ’85 de oplossing en dat legde hen geen windeiren. Elk zichzelf respecterend kitemerk kocht toegang tot hun techniek die er dankzij opblaasbare tubes voor zorgt dat de vlieger uit het water op te laten is na een crash. Kitesurfen heeft ondertussen al stevig de baard in de keel. Materiaal en zotte tricks evolueren aan een ijltempo. De sport haalde de laatste jaren veel media en lokt zo meer en meer fans, maar het is hoogst risicovol vanwege de Brabantse trekkracht in de vliegers. Les nemen voor je er aan begint is een absolute must. Leuk is wel dat je al met weinig wind een radicale sport kan beleven. Bemerk je een zomerbries? Dan weet je wat gedaan!


    05-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC verliest 34 miljoen dollar door economische crisis

    De waarde van de financiële investeringen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is door de wereldwijde economische crisis met zo'n 34 miljoen dollar gedaald, vertelde IOC-voorzitter Jacques Rogge in een interview aan de website insidethegames.com. Het verlies bedraagt sinds begin 2008 zo'n 8 procent van de 400 miljoen dollar algemene reserves van het IOC. "Het waren voorzichtige investeringen", aldus Rogge. "We hadden obligaties, en een klein beetje aandelen, maar niet veel. We hopen nog altijd om iets recupereren", vertelde Rogge, die eraan toevoegde dat de voorbereidingen voor de Winterspelen 2010 in Vancouver en 2014 in Sotchi en voor de Zomerspelen 2012 in Londen niet in gevaar komen.


    04-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zapatero: Madrid is de kandidaat "van alle Spanjaarden"
    De Spaanse premier José Luis Rodriguez Zapatero heeft bevestigd dat de kandidatuur van Madrid voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2016 er een "van alle Spanjaarden" is. Bovendien wordt de kandidatuur onderbouwd met een solide infrastructuur en uitstekende sportieve resultaten. Dinsdag is de evaluatiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) begonnen met de inspectie van de Madrileense kandidatuur. "In Spanje weten we van wanten", verklaarde Zapatero. "Dat hebben we al aangetoond met de succesvolle organisatie van de Spelen in Barcelona in 1992. Bovendien is al 77% van alle noodzakelijke infrastructuur in orde en functioneert ook het vervoer in Spanje optimaal. De Spaanse sport floreert ook zoals nooit tevoren", vond de Spaanse premier.

    De dertien leden van de commissie, die vier dagen in de Spaanse hoofdstad zullen verblijven, brachten eerder al een bezoek aan de drie andere kandidaat-organisatoren (Chicago, Tokio en Rio de Janeiro). Op 2 oktober neemt het IOC in Kopenhagen een beslissing over de toekenning van de Spelen van 2016.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs