Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    26-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Michel Saive schrapt zijn zaak voor het TAS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jean-Michel Saive en de Belgische Tafeltennisbond hebben hun klacht bij het Internationaal Sporttribunaal TAS tegen de Internationale Tafeltennisfederatie ingetrokken. Zo komt er vrijdag geen hoorzitting in Lausanne. Echt verrassend is het nieuws niet omdat Saive zich eerder deze maand via het olympisch kwalificatietornooi in Boedapest al voor de Olympische Spelen kon plaatsen.

    De 38-jarige Saive was niet akkoord gegaan met de beslissing van de ITTF om niet hem, maar wel de Zweed Jörgen Persson het laatste rechtstreekse ticket voor Peking toe te kennen. Beide spelers stonden met een gelijk aantal punten op de twintigste plaats op de wereldranglijst van december, een plaats die recht gaf op het laatste rechtstreeks ticket voor Peking. De ITTF besloot om rekening te houden met de decimalen, en zo werd het laatste toegangsbewijs voor Peking aan Persson gegeven, die 0,25 punten meer had dan Saive. "Ik zou U graag willen bedanken omdat U afziet van een rechtzaak bij het TAS", verduidelijkte ITTF-voorzitter Adham Sharara in een brief aan de KBTTB. "Ik zou Jean-Michel Saive graag willen feliciteren met zijn zesde opeenvolgende deelname aan de Olympische Spelen", aldus Sharara.

    In 1988 werd tafeltennis op de Spelen van Seoel een olympische sport. In Peking zijn Saive, de Zweed Persson en de Kroaat Zoran Primorac de enige drie tafeltennissers die tot nu toe aan alle zes edities van de olympische tornooien deelnamen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees Hu Jia zegt af voor het schoonspringen
    De Chinees Hu Jia, olympisch kampioen schoonspringen in Athene 2004 en de afgelopen drie jaar regelmatig geblesseerd, geeft verstek voor de komende Olympische Spelen van Peking. Dat meldt de website Sina.com. Volgens de site werd de 25-jarige Hu, gespecialiseerd op de 10m-plank, in 2005 geopereerd aan de ogen en heeft hij ook problemen aan de benen en de schouders.

    25-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetterse scholen herbeleven doortocht van de vlam 1948
    De olympische vlam in Wetteren. Jaja, het kan. De Wetterse basisscholen organiseerden in deze olympische week een stratenloop van 4,2 kilometer voor het vijfde het zesde leerjaar doorheen de Wetterse straten. Op het einde van dit tiende deel van een marathon werd de olympische vlam aangestoken ter hoogte van gemeentehuis. Niet zomaar een vlam. Het was de originele toorts uit 1948 toen de fakkeltocht hier passeerde op weg van Olympia naar London 1948, doorheen 12 landen, over 3365 km. Toen werd de toorts gedragen door Henri Ost. Nu was het de kleinzoon van de inmiddels overleden Ost die de vlam van de school naar het gemeentehuis liep. Henri Ost nam 60 jaar geleden deel aan de Spelen als kapitein van de nationale veldloopploeg.


     

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucas Biglia valt in voor Lionel Messi

    De olympische selectie van Argentinië heeft voor meer dan 40.000 fans in Camp Nou een oefenwedstrijd gespeeld tegen een Catalaanse selectie. Argentinië, dat in Peking zijn titel verdedigt, won met 1-0 dankzij een goal in de 73ste minuut van Ezequiel Ivan Lavezzi. De assist kwam van de voet van Lucas Biglia. De middenvelder van Anderlecht was twee minuten eerder ingevallen voor Lionel Messi. Nicolas Pareja, ook van Anderlecht, bleef op de bank.


    24-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse volleybalmannen naar Peking
    Duitsland heeft zich geplaatst voor het volleybaltornooi op de Olympische Spelen van Peking. De Duitse mannen behaalden groepswinst op het olympisch kwalificatietornooi in het Duitse Düsseldorf.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kazachstan pakt laatste ticket bij de volleybalvrouwen
    Kazachstan heeft zich als laatste geplaatst voor het volleytornooi bij de vrouwen op de Olympische Spelen. Kazachstan won met 3-1 tegen Thailand op het olympisch kwalificatietornooi in Tokio. De beste drie landen en het beste Aziatische land kregen in Tokio een ticket voor Peking. Eerder plaatsten Servië, Japan en Polen zich al. De 12 deelnemende landen in Peking zijn dus bekend. Naast Servië, Japan, Polen en Kazachstan zijn dat China (organiserend land), Italië, Brazilië en de Verenigde Staten (WK-podium), Venezuela (continentaal Amsud-tornooi), Cuba (continentaal NORCECA-toernooi), Rusland (continentaal Europees tornooi) en Algerije (continentaal Afrikaans tornooi).

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen lopen warm in Hengelo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tal van Belgen hebben deelgenomen aan de internationale atletiekmeeting in het Nederlandse Hengelo. Het is nog vroeg op het seizoen, dus panikeren hoeft echt nog niet. Zeker niet voor Kim Gevaert die ook haar tweede wedstrijd van dit zomerseizoen winnend afsloot. Gevaert zegevierde op de 100m in 11"25. Het Belgisch record van Gevaert bedraagt 11"04. Na een mindere start haalde ze het toch nog voor de Bahamaanse Chandra Sturrup (11"27) en de Britse Jeanette Kwakye (11"29).
    Tia Hellebaut, die andere Europese kampioene, deed het minder goed. Ze werd pas derde in het hoogspringen met een sprong over 1m93 nadat ze drie keer miste op 1m96. De zege was voor de Canadese Nicole Forrester, ook met een wip over 1m93.
    Kristof Beyens, die ook al zeker is van zijn plaatsje in Peking, eindigde als derde op de 200m in 21"27. De winst was voor Churandy Martina uit de Nederlandse Antillen in 20"50.
    En dan zijn er ook nog atleten die op zoek zijn naar het olympisch minimum, maar in Hengelo bleef niemand onder de BOIC-norm. Eline Berings werd achtste op de 100m horden in 13"67. De zege was voor de Amerikaanse Lolo Jones in 12"87. Polsstokspringer Kevin Rans eindigde op de tweede plaats. Hij ging over 5m60, even goed als de Duitse winnaar Fabian Schulze. Rans miste daarna drie keer op 5m70, zijn Belgisch record.
    Pieter Desmet (8'33"07) en Krijn Van Koolwijk (8'53"64) zijn respectievelijk elfde en 14de geworden op de 3.000m steeple. De zege ging naar de Keniaan Richard Mateelong in 8'13"00. Het minimum voor de Olympische Spelen bedraagt 8'18"00.

    23-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Hamm breekt ringvinger en is twijfelachtig voor Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Amerikaan Paul Hamm, goud in de allroundcompetitie artistieke gymnastiek op de Spelen van Athene 2004, heeft zijn rechterringvinger gebroken en mist mogelijk de Olympische Spelen. Hamm brak z'n vinger donderdag bij zijn oefening op de brug met gelijke leggers op de eerste dag van de Amerikaanse kampioenschappen. Het herstel zal zo'n vier tot zes weken duren. Hij mist daardoor de Amerikaanse selecties volgende maand in Philadelphia en zal aan zijn federatie een afwijking van het reglement moeten vragen om toch naar Peking te mogen. "Het team wordt bekendgemaakt op 1 juli en dan zal hij moeten aantonen of hij in staat is om op het hoogste niveau deel te nemen", aldus Dennis McIntyre, programmadirecteur van het mannenturnen. Als hij in de selectie wordt opgenomen, zal hij tijdens een preolympische stage in Colorado Springs van 13 tot 22 juli nog eens zijn paraatheid moeten bewijzen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Poolse volleybalvrouwen naar Peking
    Na Servië en Japan heeft ook Polen zich geplaatst voor het volleybaltornooi bij de vrouwen op de Olympische Spelen. Polen behaalde op het olympisch kwalificatietornooi van Tokio zijn vijfde overwinning in zes wedstrijden. Naast Polen, Servië en Japan zijn ook al geplaatst: China, Italië, Brazilië, de Verenigde Staten, Venezuela, Cuba, Rusland en Algerije. Er moet nog 1 ticket toegekend worden.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kenenisa Bekele start alleen op de 10.000m in Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Ethiopiër Kenenisa Bekele, olympisch en drievoudig wereldkampioen op de 10.000m, loopt op de Olympische Spelen enkel de 10 km. Bekele laat de 5.000m links liggen omdat de recuperatietijd tussen beide wedstrijden te kort is. "Ik loop maar één wedstrijd", verklaarde Bekele in het Nederlandse Hengelo, waar hij zaterdag het wereldrecord op de 5.000m wil aanvallen. "Twee afstanden combineren is te moeilijk, omdat je dan te veel kilometers moet lopen: een keer de 10.000m (rechtstreekse finale) en twee keer de 5.000m (reeks en finale)", aldus Bekele. Op het WK 2003 in Parijs en op de Spelen van Athene in 2004 liep Bekele wel de dubbel. In Parijs won hij de 10 km en eindigde hij derde op de 5 km. In Athene won hij de 10 km en behaalde hij zilver op de 5 km.

    22-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Servische en Japanse volleybalvrouwen naar Peking

    Servië heeft z'n ticket beet voor het volleybaltornooi bij de vrouwen op de Olympische Spelen van Peking. Na de overwinning tegen Puerto Rico op het olympisch kwalificatietornooi in Tokio kan niet meer uit de eerste drie vallen. Servië won tot nu toe alle matchen op het tornooi met acht landen. Ook Japan zal er bij zijn in Peking na de overwinning Zuid-Korea. Ook Japan verloor nog niet. De eerste drie landen en het beste Aziatische land zijn geplaatst voor Peking. Met Servië en Japan zijn tien landen bekend. Er blijven nog twee tickets over. Eerder waren China, Italië, Brazilië, de Verenigde Staten, Venezuela, Cuba, Rusland en Algerije al zeker van deelname.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Breedam/Mouha behalen belangrijke punten in Osaka
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Liesbet Van Breedam en Liesbeth Mouha zijn negende geworden op de Japan Open, het FIVB-tornooi in Osaka. De Belgische kampioenen wonnen in de eerste ronde van de hoofdtabel in twee sets van het Japanse duo Eiko Koizumi/Shinako Tanaka, het tiende reekshoofd: twee keer 21-19. In de tweede ronde verloor Van Breedam/Mouha van de Amerikaanse tandem Jennifer Boss/April Ross, zevende op de ranking: 21-11 en 24-22.
    In de tweede ronde van de herkansingen waren de Liesjes te sterk voor Andrezza 'Rtvelo' Martins/Cristine 'Saka' Santanna, twee genaturaliseerde Brazilianen die voor Georgië uitkomen: 24-22 en 21-15. En daarna klopten ze het Braziliaanse kwalificatieduo Shaylyn Bede/Agatha Bednarczuk met 21-13 en 21-18. Na de 2-1 (14-21, 21-17 en 15-7) nederlaag tegen Talita Antunes/Renata Ribeiro, het Braziliaanse vijfde reekshoofd, was het avontuur voorbij. "Dit is een schitterend resultaat", verteld Liesbet Van Breedam heel enthousiast. "We wilden zeker beter doen dan de 17de plaats in Korea. Het is de eerste week dat we ons weer helemaal fit voelden, na de beenblessure van Liesbeth en mijn gezwollen klieren. De eerste wedstrijd tegen een Japans team een toffe match met heel veel spectaculaire rally's. Ross/Boss heeft al Grand Slams gewonnen. In de eerste set hadden we veel problemen om hun service onder controle te houden. In de tweede set ging het beter en konden we ook dreigen met onze service. In de herkansingen boekten we toch twee belangrijke overwinningen. Maandag komen we terug naar België. We kunnen onze Aziatische trip afsluiten met een goed gevoel. Vrijdag erop treden we dan aan in ons derde CEV-tornooi van het seizoen in Den Haag."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie gaat wandelen met wie?
    Opvallende foto gevonden op de site van Veerle Dejaeghere. Flink huisdier toch van de steepleloopster. Soms vragen we ons af wie met wie gaat wandelen.



    Veerle Dejaeghere staat vandaag trouwens in Het Laatse Nieuws. Bakker Lieven Noppe uit Ardooie heeft een brood gemaakt, speciaal voor de West-Vlaamse: het 'Veerle Olympos'brood, een toets van rozemarijn en een krokante korst, getooid met een speciaal logo. Per broodje schenkt bakker Lieven 15 cent aan Kom op tegen kanker. Het gemeentebestuur doet daar telkens nog eens 10 eurocent bovenop.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-olympisch kampioen Antonio Pettigrew geeft dopinggebruik toe

    De ex-atleet Antonio Pettigrew, die op de Spelen van Sydney goud behaalde met de Verenigde Staten op de 4x400m, heeft voor het eerst toegegeven doping gebruikt te hebben tijdens zijn carrière. In het kader van het proces tegen zijn ex-trainer Trevor Graham werd Pettigrew voor een rechtbank in San Francisco gehoord als getuige. De 40-jarige ex-atleet gaf in zijn verklaringen toe dat hij prestatiebevorderende middelen heeft genomen tijdens zijn sportcarrière. Hij vertelde dat Graham hem in 1997 ertoe aanzette menselijk groeihormoon en EPO te gebruiken. Die middelen werden aangekocht bij de Mexicaanse dopingdealer Angel Heredia.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knie-operatie voor stervoetballer Kaka

    De Braziliaanse middenvelder Kaka wordt vrijdag geopereerd aan zijn rechterknie. Dat maakte zijn club AC Milan bekend in een communiqué. Hoe lang Kaka buiten strijd zal zijn "zal worden meegedeeld na de operatie", aldus de Italiaanse voetbaleersteklasser. Kaka moest vorig seizoen al een tijd aan de kant blijven met een terugkerende knieblessure. Maandag maakte AC Milan bekend dat het Kaka geen toelating geeft om deel te nemen met Brazilië aan de Olympische Spelen van Peking.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paula Radcliffe met een stressfractuur naar Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Britse Paula Radcliffe, wereldrecordhoudster op de marathon, heeft haar kansen op deelname aan de Olympische Spelen in Peking op "90 à 100%" geschat, ondanks een stressfractuur aan het dijbeen die onlangs werd vastgesteld. "Ik blijf positief. Ik beschouw de kans dat ik in Peking zal staan op 90 à 100%, zelfs  als anderen mijn kansen veel minder hoog achten", verklaarde de Britse. "Het zal zwaar zijn, maar ik geef niet op. Het zal nipt zijn en ik zal wat geluk nodig hebben. De laatste drie weken waren een nachtmerrie, maar ik probeer kalm te blijven", voegde ze er nog aan toe. Nadat ze moest opgeven in Athene in 2004 zal Radcliffe als één van de favorietes aan de start staan van de marathon in Peking.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog werkpunten voor het nationaal hockeyteam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de vierde persconferentie van de Belgische Hockeyfederatie blikte Adam Commens, de Australische bondscoach van de mannen, terug op de Sultan Azlan Shah Cup in Maleisië, waar België 'maar' als zesde op zeven landen eindigde. Commens, die deze week zijn selectie van 22 naar 18 spelers uitdunde, ondervond dat er vooral op het mentale vlak nog werk is. "Onze voorbereiding op het tornooi was niet ideaal. Dat probleem zullen we voor Peking gelukkig niet hebben, want we zullen al twaalf dagen voor de eerste wedstrijd ter plaatse zijn om te acclimatiseren. Wanneer alles goed gaat, is er geen probleem op het mentale vlak, maar bij de minste tegenslag zie je dat er negatieve tekenen in de groep sluipen. Het is belangrijk dat we leren om er altijd te staan. Op dat vlak was de nederlaag tegen Nieuw-Zeeland, waarin een plaats in de kleine finale op het spel stond, tekenend. In die wedstrijd waren we nergens."

    De laatste rechte lijn voor Peking is nu ingezet. Uit het team van 18 spelers moeten er nog twee afvallen. Dit duo gaat wel mee naar China om er ter plaatse de voorbereiding mee te maken, maar reist in principe terug af naar België op de dag dat het tornooi begint. België, nummer 12 in de wereld, is op de Olympische Spelen ingedeeld in een groep met Duitsland (1), Spanje (4), Zuid-Korea (5), Nieuw-Zeeland (10) en China (17).

    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel Van den Boer niet langer bondscoach van de vrouwen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Michel Van den Boer (rechts) is niet langer de bondscoach van het nationale vrouwenhockeyteam. Een precieze reden waarom hij stopt, wil Van den Boer niet geven. Wel verklaarde hij dat hij de knoop heeft doorgehakt na het olympisch kwalificatietornooi in het Russische Kazan, waar België net naast een ticket voor Peking greep. Het werd toen 3-1 in de finale tegen de Verenigde Staten.

    De Belgische Hockeybond aanvaardt het ontslag en drukte in een reactie zijn dankbaarheid uit voor het werk van Van den Boer. Onder zijn bewind steeg België vanuit de grijze middenmoot naar een plaats in de top 20 van de wereld. "Hij heeft een groep samengesteld die ambities mag koesteren voor 2012-2016", zegt Bert Wentink, directeur 'high performance' van de KBHB. Michel Van den Boer blijft overigens actief binnen de federatie als assistent bij de nationale meisjesploeg U21 tijdens het EK van midden juli in Valencia.

    Bij de speelsters is er begrip voor de beslissing van Van den Boer. "Tijdens de laatste voorbereidingsperiode voor Kazan hebben bepaalde meisjes onze groep, die dan al twee jaar samen was, versterkt. Hoewel hun inbreng positief was, heeft dit toch een invloed gehad op de mentaliteit binnen de kern. Het evenwicht wijzigde en ook de individuele contacten veranderden. Het strekt Michel tot eer dat hij nu al beslist heeft om niet langer bondscoach te zijn en dat hij niet gewacht heeft tot de voorbereiding van een volgend tornooi", zegt Astrid Vervaet, spits bij de nationale ploeg. De volgende belangrijke afspraak voor de nationale vrouwenploeg wordt het EK voor divisie B-landen in juli 2009 in Rome.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sven Nys al op 1 juni bij Landbouwkrediet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Veldrijder/mountainbiker Sven Nys zal af vanaf 1 juni 2008 de kleuren van Landbouwkrediet-Tönissteiner verdedigen. De 32-jarige Nys, net terug van de parcoursverkenning voor de Spelen, verlaat na tien jaar het Nederlandse Rabobank, waar hij nog een contract had tot het 31 december van dit jaar. Landbouwkrediet sloot met Rabobank echter een overeenkomst, waardoor de renner al vanaf 1 juni voor hen kan rijden. "Ik vind de veldritformule waarbij renners een contract krijgen van 1 januari tot 31 december, terwijl het veldritseizoen toch loopt van september tot april, niet zo gelukkig. De renners kunnen immers in de loop van het seizoen van werkgever veranderen en dat leidt, zowel voor de sponsors als voor de toeschouwers, tot onduidelijke en onoverzichtelijke situaties", vertelt Luc Versele, de CEO van Landbouwkrediet. "We zijn dan ook bijzonder tevreden dat Rabobank constructief heeft meegewerkt aan een sportieve oplossing, die het mogelijk heeft gemaakt dat Sven nu reeds onze rangen versterkt. Sven kan dus ontspannen en in alle sereniteit het nieuwe cyclocrossseizoen in onze ploeg voorbereiden."

    Sven Nys, die een contract voor drie jaar tekende, wil volgende week in de kleuren van Landbouwkrediet aantreden in de Ronde van België en daarom wil de ploeg de overgang al op 27 mei finaliseren. Rabobank gaat daarmee akkoord, maar de internationale wielerunie (UCI) moet wel nog zijn fiat geven.

    En zo zal Landbouwkrediet dus twee Belgische renners op de Spelen met Nys en Filip Meirhaeghe. En met de twee Engelse pistiers Paul Manning en Ed Clancy in de ploegenachtervolging vaardigt de ploeg van manager Gerard Bulens dus vier deelnemers af in Peking. Niet mis voor een pro-continentale ploeg.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saive en Xhonneux zijn er zeker bij in Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Selectiecommissie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft de lijsten voor de Olympische Spelen geüpdatet. Alle atleten die op de lijst van selecteerbare atleten zijn verschoven naar de selectielijst (met uitzondering van de atleten van de 4x100m vrouwen) en tafeltenniser Jean-Michel Saive en tienkamper Fréderic Xhonneux werden ook op de selectielijst geplaatst. Justine Henin werd geschrapt. Het aantal geselecteerde atleten bedraagt nu dus 71, onder wie 34 ploegsporters.
    * Hockey: mannenteam
    * Voetbal: mannenteam
    * Atletiek: Kim Gevaert (100m, 200m), Veerle Dejaeghere (3.000m steeple), Nathalie De Vos (10.000m), Tia Hellebaut (hoogspringen), Kristof Beyens (200m), Hans Van Alphen (tienkamp), Fréderic Xhonneux (tienkamp) en Tom Van Hooste (marathon)
    * Baanwielrennen: Iljo Keisse/Kenny De Ketele (ploegkoers) en Iljo Keisse (puntenkoers)
    * Judo: Ilse Heylen (-52kg), Catherine Jacques (-70kg) en Dirk Van Tichelt (-73kg)
    * Kano/kajak: Bob Maesen/Kevin De Bont (K2 1.000m)
    * Mountainbike: Filip Meirhaeghe, Sven Nys en Roel Paulissen
    * Roeien: Tim Maeyens (skiff)
    * Paardensport: Jos Lansink/Cavalor Cumano (jumping), Karin Donckers/Gazelle de la Brasserie (eventing) en Joris Vanspringel/Bold Action (eventing)
    * Tafeltennis: Jean-Michel Saive (enkelspel)
    * Wielrennen: team wegrit mannen    
    * Zwemmen: Elise Matthysen (100m school), Mathieu Fonteyn (200m vlinder), Yoris Grandjean (100m vrij), François Heersbrandt (100m vlinder), Tom Vangeneugden (1500m vrij) en Brian Ryckeman (10 km marathon)
    * Zeilen: Carolijn Brouwer/Sebastien Godefroid (Tornado) en Evi Van Acker (Laser Radial)



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs